Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

18-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond met Herman Verbruggen en Kristel Verbeke.

 Op woensdag 11 november 2015 startten Nathalie Meskens, Tine Embrechts en Sven De Ridder met een nieuw seizoen van 'Beste Kijkers'.

Omdat er zo veel te beleven valt op tv is het onmogelijk om met àlles mee te zijn. Nathalie Meskens to the rescue, want in het nieuwe, derde seizoen van 'Beste Kijkers' maakt zij er opnieuw een missie van om de kijker elke woensdag te laten meegenieten van al wat hij moét gezien hebben de voorbije week.

En dat doet ze samen met haar vaste team captains Sven De Ridder en Tine Embrechts, die zich wekelijks laten flankeren door een gast die hen zal helpen om de titel van 'Beste Kijker' binnen te rijven. In de eerste aflevering beten Tom Lenaerts en 'De Bunker'-revelatie Sachli Gholamalizad de spits af.

Nathalie Meskens : "We hebben de voorbije twee seizoenen al vierentwintig afleveringen mogen maken en elke opname was uniek. Alles kan op de set van 'Beste Kijkers' en je weet op voorhand nooit wat er zal gebeuren. Die spontaniteit kan je niet faken. Niets wordt geforceerd, geen enkele reactie wordt voorbereid en elke lach is écht. Dat zal iedereen die ooit bij ons te gast was met veel plezier bevestigen. Bij 'Beste Kijkers' voel je je echt onder vrienden. Ook als kijker, daar ben ik van overtuigd."

Het beproefde recept blijft zo goed als ongewijzigd : Nathalie Meskens kijkt samen met Tine Embrechts, Sven De Ridder en twee gasten in vijf spelrondes en twee weekoverzichten naar de grappigste, opmerkelijkste en ontroerendste beeldfragmenten van de voorbije week.

Nieuw seizoen, nieuwe finale, nieuwe look

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuw finalespel. Hoe dat precies wordt gespeeld, moet nog een verrassing blijven. Maar wat we al wel kunnen verklappen, is dat er elke week een gastacteur zal opduiken om Nathalie te helpen… In aflevering 1 was het Walter Baele die alles uit de kast haalde.

Televisie is het medium bij uitstek om humor in de huiskamer te brengen, maar soms is het de persoon op de achtergrond die nog verrassender of grappiger uit de hoek komt, gewild of ongewild. In de nieuwe rubriek 'Held Gezocht M/V' wordt wekelijks ingezoomd op deze tv-helden van het voorbij jaar en wordt de hulp van de kijkers ingeschakeld om hun identiteit te achterhalen. En hen staat iets speciaals te wachten…

En het lentefrisse decor uit het voorjaar krijgt voor dit derde seizoen een warme herfstlook.

Unieke gasten

De gastenlijst van de eerste twee seizoenen van 'Beste Kijkers' leest als een 'Who's Who' van de Vlaamse televisie. In seizoen drie wordt die lijn van toppers doorgetrokken. En 'Beste Kijkers' valt niet in herhaling, want het zijn allemaal gasten die voor het eerst aanschuiven in de panelshow.

Tom Lenaerts en 'De Bunker'-revelatie Sachli Gholamalizad bijten op de spits af. Later volgen onder meer : Herman Verbruggen, Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Stany Crets, Linde Merckpoel, Lieven Scheire, Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jan Jaap van der Wal, Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008'), Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Pieter Embrechts en Hilde De Baerdemaeker.

Op de sofa

In de spelronde 'Waar kijken ze naar?' kijken bekende duo's, trio's, koppels en gezinnen samen naar televisiefragmenten van het voorbije seizoen en moeten Tine, Sven en hun gasten raden over welk programma het gaat.

Deze keer gaat 'Beste Kijkers' op bezoek bij onder meer Gert en Marie Verhulst, De Jeugd Van Tegenwoordig, Christoff (Eurosong 1993-2002) en Lindsay De Bolle, Jean Blaute (Canzonissima 1971) en Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009-2010'), Kürt Rogiers en dochters Lola en Merlijn, Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993') en kinderen Merlijn en Estée, Slongs Dievanongs en Sista Flex, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), foute vrienden Begijn Le Bleu en Christophe Stienlet, Freddy De Vadder en Han Coucke uit 'Bevergem' en de Nederlandse toppers Beau van Erven Dorens en Je roen van Koningsbrugge, die de rollen van Sven en Tine speelden in de succesvolle RTL4-versie van 'Beste Kijkers'.

DE SPELRONDES

Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale.

* aflevering 2 - woensdag 18 november 2015 :

Omdat er zo veel te beleven valt op tv is het onmogelijk om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens maakt er daarom opnieuw een missie van om de kijker te laten meegenieten van al wat hij moet gezien hebben de voorbije week. Dat doet ze samen met haar vaste teamcaptains Sven De Ridder en Tine Embrechts, die zich wekelijks laten flankeren door een gast. Vandaag zijn dat Herman Verbruggen en Kristel Verbeke (Eurosong 1999).

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers.

'Beste Kijkers', tweede aflevering vanavond, woensdag 18 november 2015, tussen 21.10 en 22.20 op vtm. (bron en foto : vtm)

18-11-2015 om 12:16 geschreven door Redactie  


17-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : indeling halve finales Estse nationale selectie, 'Eesti Laul 2016', is bekend.

 Op zaterdag 05 maart 2016 wordt in Estland de kandidaat gekozen om het land te gaan vertegenwoordigen tijdens de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder deze maand, op donderdag 05 november, maakte de nationale omroep (ETV) de namen bekend van de twintig deelnemers die zullen gaan strijden om het ticket voor de komende editie van het jaarlijkse internationale liedjesfestival.

De omroep ging tussen donderdag 10 september en afgelopen maandag, 02 november (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal ontving ETV maar liefst 238 inzendingen, een stijging van negentien eenheden ten opzichte van vorig jaar, en daarmee werd het record van vorig opnieuw gebroken. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.


Een interne vakjury (Anne Veski, Olavi Paide, Erik Morna, Toomas Puna, Ingrid Kohtla, Eeva Talsi, Owe Petersell, Eisi Mäeots, Siim Nestor, Valner Valme en Kira Evve) ging meteen aan de slag en vanavond werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).

Op maandag 09 november raakte ook de indeling van de beide halve finales bekend alsook de volgorde van optreden. We zetten alles hieronder netjes op een rijtje.

* deelnemers eerste halve finale 'Eesti Laul 2016' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Love a Little Bit" (Jonathan Flack, Hain Hoppe, Rauno Vaher, Tanel Liiberg) door The Jingles.
02. "I'm Facing North" (Kaspar Kalluste, Rosanna Lints) door Würffel.
03. "Seis" (Mick Pedaja) door Mick Pedaja.
04. "Hispaania tüdruk" (Allan Kasuk) door Indrek Ventmann.
05. "Immortality" (Ago Teppand, Hugo Martin Maasikas, Joosep Järvesaar, Kerli Kõiv, Iiris Vesik, Kristel Aaslaid) door Cartoon feat. Kristel Aaslaid.
06. "Lonely Boy" (Egert Milder, Robert Stanley Montes, Ian Karell) door Kéa.
07. "Kaugel sinust" (Urmas Kõiv, Anneli Kõiv) door Kati Laev.
08. "How Many Times" (Rasmus Lill, Helina Risti) door Zebra Island.
09. "Supersonic" (Sven Lõhmus) door Laura.
10. "Salty Wounds" (Priit Uustulnd, Tuuli Rand, Mari Tamm) door Windy Beach.

* deelnemers tweede halve finale 'Eesti Laul 2016' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Sally" (Stanislav Bulganin) door Go Away Bird.
02. "Play" (Fred Krieger, Stig Rästa) door Jüri Pootsmann.
03. "Parmupillihullus" (Jaan Tätte Juunior) door Meisterjaan.
04. "Patience" (Hando Jaksi, Mikk Simson, Johanna Eenmaa) door I Wear* Experiment.
05. "Meet Halfway" (Oliver Rõõmus, Joonas Alvre) door Púr Múdd.
06. "Stories Untold" (Sven Lõhmus) door Grete Paia.
07. "Eiolemulolla" (Jaanus Saks, Kristjan Soomre, Mark Eric Kammiste, Hannes Agur Vellend, Herlend-Kaspar Raudkivi) door Põhja-Tallinn.
08. "Strong" (Anett Kulbin) door Anett Kulbin.
09. "Miljon korda" (Priit Pajusaar, Maian-Anna Kärmas) door Gertu Pabbo.
10. "Unikaalne" (Tatjana Mihhailova, Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Inga Tislar) door La La Ladies.

De twee halve finales (met telkens tien kandidaten) vinden plaats op zaterdag 13 en zaterdag 20 februari 2016. Uit elke halve finale stoten vijf deelnemers door naar de finale die op zaterdag 05 maart zal plaatsvinden in de Saku Suurhall in de hoofdstad Tallinn.

Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers drie 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het trio dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Stockholm zullen aanduiden. (bron en logo : ETV)

17-11-2015 om 14:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Sloveense kandidaat voor Stockholm wordt in februari gekozen.

 De Sloveense nationale omroep RTVSLO heeft vorige week dinsdag, 10 november 2015, bekendgemaakt dat het via een nationale selectie, 'EMA 2016', op zoek zal gaan naar een inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In oktober raakte reeds bekend dat het land van de partij zal zijn in de Zweedse hoofdstad Stockholm om deel te nemen aan de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Later deze maand zal de omroep met meer nieuws naar buiten komen met betrekking tot de nationale selectie. Het zal daarvoor op zoek gaan naar componisten, tekstschrijvers en artiesten om nummers klaar te stomen. Die selectie, 'EMA 2016', zal plaatsvinden in de loop van februari 2016.

Eerder dit voorjaar wist het land zich voor de tweede maal op rij te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Met een totaal van negenendertig punten eindigde Maraaya op een veertiende plaats. Sinds de invoering van de halve finale(s) in 2004 wist het land zich slechts vier maal te plaatsen voor de finale. Naast dit jaar was dit in 2007 (Alenka Gotar met "Cvet z juga"), in 2011 (Maja Keuc met "No One") en in 2014 (Tinkara Kovač met "Round And Round"). (bron en logo : RTVSLO)

17-11-2015 om 14:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : rabbijn Aaron Malinsky maakt vanavond zijn opwachting en vervangt Zuhal Demir.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* dinsdag 17 november 2015 - tweeëntwintigste aflevering :

Niemand heeft het dit seizoen beter gedaan dan Tom Waes die gisteren, maandag 16 november 2015, zijn vijfde overwinning van dit seizoen op zak stak en daarmee vanavond aan zijn achtste deelname toe is. Het absolute record staat nog steeds op naam van Gert Verhulst.

Nochtans zag het er lange tijd naar uit dat nieuwkomer Jan Bakelants zijn eerste overwinning in de wacht zou gaan slepen. Zo sprokkelde hij tijdens de eerste ronde (3-6-9) de vijftig seconden bij elkaar maar de eindsprint was toch voor Waes dankzij de fantastische serie 'Bevergem' waarop politica Zuhal Demir (N-VA) tijdens de filmronde amper een antwoord wist te geven.

Met een totaalscore van 516 seconden was Waes dus de winnaar, gevolgd door Jan Bakelants met 399 seconden en Zuhal Demir met 'amper' 165 seconden.

In de finale leek de politica een maatje te klein voor de Kempense wielrenner en zo moet ze na twee afleveringen huiswaarts keren. Haar plaats wordt vanavond ingenomen door rabbijn Aaron Malinsky.

- Tom Waes : Tv-God in Vlaanderen. Deed eerder mee aan een milde repetitie voor dit programma met 'Wauters vs. Waes' en denkt nu klaar te zijn voor het echte werk.
- Jan Bakelants : Wielrenner en laatste Belgische geletruidrager. Volbloed Kempenaar maar geboren in Oudenaarde, stad waar elke kassei de wielrennerij ademt. Jan is duidelijk niet alleen naar de rennersschool geweest, het lijkt wel alsof hij bij elke trap van zijn voet een nieuw feitje in zijn hoofd memoriseert. Een zeer wakkere geest in een gezond lichaam.
- Aaron Malinsky : Vrome jood. Is van 't Stad, Antwerpen dus, maar ook van de wereld. Spreekt niet minder dan 7 talen en doet dat om bruggen te slaan tussen de verschillende religies in deze wereld. Altijd goed gemutst, of zeg je gekeppeld?


TUSSENSTAND :

01. Tom Waes : 7 deelnames, 5 overwinningen (2.608 seconden, 389+294+293+346+440+330+516).
02. Jan Bakelants : 1 deelname (399 seconden).

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).
- Danira Boukhriss Terkessidis : 5 deelnames, 4 overwinningen (1.986 seconden, 548+429+363+322+324).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).

- Jan Paternoster : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.460 seconden, 212+378+311+341+218).

UITGESCHAKELD :

- Siska Schoeters : 3 deelnames, 1 overwinning (1.153 seconden, 509+323+321).
- Tom Coninx : 3 deelnames, 1 overwinning (958 seconden, 351+337+270).
- Piet Hoebeke : 3 deelnames, 1 overwinning (929 seconden, 352+269+308).
- Lynn Wesenbeek : 3 deelnames (690 seconden, 275+269+146).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Axelle Dauwens : 2 deelnames, 1 overwinning (486 seconden, 335+151)
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
- Ras (Gunter Van Reusel) : 2 deelnames (497 seconden, 167+330).
- Zuhal Demir : 2 deelnames (439 seconden, 274+165).
- Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).

- Jandino Asporaat : 1 deelname (262 seconden).
- Luc Haekens : 1 deelname (261 seconden).
-
Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Jan Bakelants en Zuhal Demir.

De tweeëntwintigste aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 17 november 2015, tussen 21.55 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 18 november, in de vooravond herhaald tussen 16.45 en 17.55. (bron en
foto's : VIER)

17-11-2015 om 10:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Total Loss in het Bos' : vanavond met onder meer Lesley-Ann Poppe, Bert Gabriëls en Bert Verbeke.

Sinds dinsdag 20 oktober 2015 gaan wekelijks acht bekende gezichten 'Total Loss in het Bos'. Vier duo's nemen het tegen elkaar op in een doldwaze race doorheen het bos in het gelijknamige, nieuwe spelprogramma. Het duo dat elkaar blindelings vertrouwt, maakt het meeste kans op een grote som geld ten voordele van Rode Neuzen Dag.

Het spel is eenvoudig : binnen elk duo krijgt een van hen de rol van 'beest'. Hij of zij trekt een geblindeerd dierenkostuum aan. Het beest moet op zijn of haar duopartner of 'baas' vertrouwen, die zijn partner in dierenpak zo goed mogelijk langsheen alle hindernissen in het bos begeleidt. Presentatrice van dienst is dierenliefhebster An Lemmens.

Voor dit programma tekenden vele bekende gezichten met plezier present. Ze staan dan ook massaal achter het goede doel waar dit programma om draait : Rode Neuzen Dag. De duo's trachten zoveel mogelijk punten te verzamelen doorheen vijf verschillende rondes, maar het uiteindelijk doel is een mooi geldbedrag doneren aan de goeddoelactie van vtm, Qmusic en Belfius, waarbij jongeren met psychische problemen geholpen worden.

* vijfde aflevering - dinsdag 17 november 2015 :

De vier bekende gezichten die baas mogen spelen en hun beest moeten begeleiden door de verschillende spelrondes zijn Bert Gabriëls, James Cooke, Lesley-Ann Poppe en Andy Peelman. De bekende teamgenoten die in het dierenpak kruipen zijn Christophe Stienlet, Bert Verbeke, Franky De Smet-Van Damme en Ianthe Tavernier.

'Total Loss in het Bos', de vijfde aflevering
vanavond, dinsdag 17 november 2015, op vtm tussen 20.35 en 21.40. (bron en logo : Medialaan)

17-11-2015 om 10:42 geschreven door Redactie  


16-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : bestel nu je tickets voor één van de liveshows van 'Eurosong 2016'.

 De glitter en glamour van het grootste podium van Europa lonkt, het Eurovisie Songfestival komt eraan! Maar eerst mag jij mee beslissen wie België in mei zal vertegenwoordigen op het podium in Stockholm.

 Onze vijf jonge toptalenten met een stem als een klok en muziek tot in de vingertoppen verwachten je om hen aan te moedigen in hun parcours naar dé muziekwedstrijd van het jaar. Benieuwd naar wat Adil Aarab brengt of grote fan van Amaryllis Uitterlinden? Zin om het mysterie rond Astrid Destuyver te ontrafelen of om Tom Frantzis aan het werk te zien? Heb je misschien al een spandoek klaarliggen voor Laura Tesoro of van de vijf jonge toppers samen?

Kom dan zeker op zondag 03, 10 of 17 januari naar een liveshow van 'Eurosong 2016'.
We verwachten je om 19.00 in de AED Studios in Lint. Je inschrijving is pas definitief wanneer je een bevestigingsmailtje ontvangen hebt.

Inschrijven voor :

- zondag 03 januari 2016 (19.00-22.00) : zitplaatsen en staanplaatsen.
- zondag 10 januari 2016 (19.00-22.00) : zitplaatsen en staanplaatsen.
- zondag 17 januari 2016 (19.00-22.00) : zitplaatsen en staanplaatsen (nog niet beschikbaar).

Je kan momenteel nog niet inschrijven voor de finale op zondag 17 januari maar al wel voor de eerste (zondag 03 januari) en de tweede liveshow (zondag 10 januari). Inschrijven kan via deze LINK.
(bron en logo : VRT)

16-11-2015 om 21:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze grijze maandag hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

In zijn theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger je op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer 1.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning’ waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank!

Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger (ESF 2009) in deze 'high-personality' show waarin hij bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan!

Na succesvolle voorstellingen in Antwerpen en Oostende in 2015, is René Froger met '30 jaar Hits in Concert' begin 2016 ook te zien in Hasselt!

Tickets voor het unieke optreden op zaterdag 23 januari 2016 (aanvang : 20.00) in het Ethias Theater in Hasselt kunnen nu worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

De Komedie Compagnie brengt tussen vrijdag 22 april en zondag 01 mei 2016 de Franse komedie 'Oscar' op de planken. Plaats van afspraak wordt Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87).

Christian vraagt om opslag want hij wil een rijk meisje trouwen. Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij z'n opslag. Dan verneemt Barnier dat het zijn dochter is waarmee Christian wil huwen. Ook vertelt Christian dat hij Barnier voor ruim drie miljoen euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht.

Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige Franse komedie met heel wat ingrediënten voor een vrolijk avondje.

Deze komedie werd in 1967 verfilmd met in de hoofdrol Louis De Funès. De hoofdrollen in deze productie zijn voor Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren, een eerste samenwerking van de beide komieken. Zij krijgen het gezelschap van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002).

Tickets voor één van de voorstellingen kan je nu reeds reserveren via de website van van Sherpa. Je kan ze ook telefonisch (België : 0900 84 100 (0,50 EUR/min.), internationaal : +32 900 84 100) bestellen en het call center is elke werkdag telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00. Meer nieuws en informatie krijg je ook via deze link.


Na een geweldig resultaat vorig jaar op het Eurovisie Songfestival met "Calm After The Storm" en een succesvolle tour, hebben The Common Linnets de harten van vele muziekliefhebbers in Europa gestolen. Dat blijkt uit de vele gouden én platina platen die de band ontving, en de vele awards zoals de 'Edison', de 'Popprijs' en de Duitse 'Echo Award'.

De Nederlands-Amerikaanse band van Ilse DeLange is nog steeds uniek! Ilse DeLange is niet alleen de initiatiefneemster van de band, ze is samen met JB Meijers ook de motor en drijvende kracht achter de groep bestaande uit vijf singer-songwriters.

Voor hun repertoire laten The Common Linnets zich inspireren door Americana, country, folk en bluegrass. Van kleine intieme liedjes tot een stevige sound… The Common Linnets zorgen altijd voor een avond met muziek recht uit het hart.

Je kan de groep aan het werk zien op vrijdag 20 mei 2016 in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Tickets (42,50 en 52,50 euro) voor dit optreden (aanvang : 20.00) kunnen sinds woensdag 06 mei 2015 worden aangeschaft via de website van Sherpa. Je kan ook telefonisch tickets (België : 0900 84 100 (0,50 EUR/min.), internationaal : +32 900 84 100) bestellen en het call center is elke werkdag telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00.

16-11-2015 om 14:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond maakt wielrenner Jan Bakelants zijn opwachting.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* maandag 16 november 2015 - eenentwintigste aflevering :

Een nieuwe werkweek en de eerste dag daarvan sluiten we alweer af met een nieuwe aflevering van 'De slimste mens ter wereld. Vanavond, maandag 16 november 2015, is Tom Waes voor de zevende maal van de partij en daarmee springt hij meteen over Kobe Ilsen die ook zeven deelnames op z'n naam heeft staan. Tom Waes wist echter al vier maal te winnen en Kobe Ilsen deed het met drie maal ook niet zo onaardig.

Afgelopen donderdag, 12 november, wist Tom Waes die vierde overwinning in de wacht te slepen met een totaal van 330 seconden. Die andere Tom, Coninx, strandde met een totaal van 270 seconden op de derde plaats, net na politica Zuhal Demir (N-VA) met 274 seconden.

In de finale speelt Tom Coninx alweer niet heel tactisch en bij een stand 41-13 in zijn voordeel laat hij zich niet zakken tot onder de score van Demir. Deze laatste speelt hem bij de laatste vraag huiswaarts. Vanavond maakt wielrenner Jan Bakelants zijn opwachting.

- Tom Waes : Tv-God in Vlaanderen. Deed eerder mee aan een milde repetitie voor dit programma met 'Wauters vs. Waes' en denkt nu klaar te zijn voor het echte werk.
- Zuhal Demir : N-VA-kamerlid. Turks-Koerdische die Latijn-Grieks studeerde, en ook advocate en districtsvoorzitter van Antwerpen is. Niet voor een gat te vangen, zoals ook bleek uit veelbesproken pittige foto's in P-magazine.
- Jan Bakelants : Wielrenner en laatste Belgische geletruidrager. Volbloed Kempenaar maar geboren in Oudenaarde, stad waar elke kassei de wielrennerij ademt. Jan is duidelijk niet alleen naar de rennersschool geweest, het lijkt wel alsof hij bij elke trap van zijn voet een nieuw feitje in zijn hoofd memoriseert. Een zeer wakkere geest in een gezond lichaam.


TUSSENSTAND :

01. Tom Waes : 6 deelnames, 4 overwinningen (2.092 seconden, 389+294+293+346+440+330).
02. Zuhal Demir : 1 deelname (274 seconden).

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).
- Danira Boukhriss Terkessidis : 5 deelnames, 4 overwinningen (1.986 seconden, 548+429+363+322+324).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).

- Jan Paternoster : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.460 seconden, 212+378+311+341+218).

UITGESCHAKELD :

- Siska Schoeters : 3 deelnames, 1 overwinning (1.153 seconden, 509+323+321).
- Tom Coninx : 3 deelnames, 1 overwinning (958 seconden, 351+337+270).
- Piet Hoebeke : 3 deelnames, 1 overwinning (929 seconden, 352+269+308).
- Lynn Wesenbeek : 3 deelnames (690 seconden, 275+269+146).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Axelle Dauwens : 2 deelnames, 1 overwinning (486 seconden, 335+151)
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
- Ras (Gunter Van Reusel) : 2 deelnames (497 seconden, 167+330).
- Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).

- Jandino Asporaat : 1 deelname (262 seconden).
- Luc Haekens : 1 deelname (261 seconden).
-
Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Zuhal Demir en Tom Coninx.

De eenentwintigste aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 16 november 2015, tussen 22.00 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 17 november, in de vooravond herhaald tussen 16.55 en 18.00. (bron en
foto's : VIER)

16-11-2015 om 13:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Belgische kandidaat voor Stockholm reeds bekend op zondag 17 januari 2016.

 'Eurosong' staat sinds jaar en dag voor spetterende liveshows en de selectie van de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival. Dit jaar is 'Eurosong 2016' meer dan dat. Het is een muzikaal traject voor vijf jonge toptalenten die begeleid worden in hun artistieke ontwikkeling. De VRT werkt hiervoor samen met specialisten uit verschillende domeinen.

Investeren in de toekomst van jong muzikaal talent

Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. De VRT is zelf op zoek gegaan naar vijf jonge, muzikale talenten en wil meer dan ooit inzetten op een intensief traject met deze uitverkorenen. Een traject dat 'Eurosong' en het Eurovisie Songfestival overstijgt, maar waarin beide momenten wel belangrijke mijlpalen zijn. Het Eurovisie Songfestival is sinds enkele jaren opnieuw een bron van nieuw talent en nieuwe topsongs. De vorige winnaars hebben allemaal Europese hits gescoord. De VRT wil een sterke kandidaat, met een goede stem en een overtuigend lied afvaardigen.

Olivier Goris, netmanager Eén :

"De VRT wil niet alleen met een topact naar Stockholm trekken. We willen ook de kandidaten helpen om een grote stap te zetten in hun artistieke ontwikkeling. 'Eurosong 2016' wordt een volledig nieuw project. Het wordt een investering in een hopelijk langdurige en succesrijke toekomst van jong muzikaal talent in Vlaanderen – en misschien wel ver daarbuiten."

Vijf winnaars

De jonge talenten worden ook niet zomaar losgelaten in een wedstrijd. Uit de shows van 'Eurosong 2016' komen vijf winnaars, waarvan er één naar Stockholm gaat. Het is een bewuste keuze om de vijf jonge talenten professioneel te begeleiden in hun muzikale en artistieke ontplooiing : op verschillende fronten, zoals zang, performance en act, én voor een langere periode. De intensieve coaching is al veel eerder begonnen en het verder opvolgen en adviseren van de talenten loopt ook door na 'Eurosong'.

Een intensief parcours

'Eurosong 2016' werkt met een vast team van muzikale specialisten. Het zogenaamde A&R-team (Artist and Repertoire-team) bestaat uit muziekexperten van de VRT (Gerrit Kerremans – algemeen muziekcoördinator, Els Germonpré – muziekverantwoordelijke Eén, Hans Snijders – muziekverantwoordelijke MNM, e.a.), die begeleid worden door Christoffel Cocquyt die de rol van A&R-consultant op zich neemt. Dat team is een jaar geleden op zoek gegaan naar jong talent. Ze spraken hun eigen netwerk aan, werden getipt en onderzochten spontane 'sollicitaties'. Uiteindelijk stelden zij een groep van vijf jonge toptalenten samen, vijf beginnende artiesten waarmee de VRT een muzikaal project opstart. Dat project is een traject dat verder reikt dan 'Eurosong', maar waar 'Eurosong' een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

De vijf jonge talenten volgen een intensief parcours. Ze werken samen met schrijvers en producers uit binnen- en buitenland. Christoffel Cocquyt, manager van onder andere Gabriel Ríos, Novastar en Selah Sue coördineert hun muzikale parcours. Zangcoaching krijgen ze van Lady Linn, mediatraining van Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008). Hun act werken ze uit met Ish Ait Hamou. Van songwriting en zangtechniek tot podiumprésence en omgaan met de media : het hoort er allemaal bij als je goed wil scoren in de extreem veeleisende omstandigheden van het Eurovisie Songfestival. 

Vijf jonge toptalenten

 Ze hebben alle vijf een stem als een klok, een sterke persoonlijkheid en muziek tot in de vingertoppen : Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden. Het team van muziekexperten selecteerde deze vijf talenten als kandidaten om ons land te vertegenwoordigen op de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Ze zijn geëngageerd om zichzelf, maar ook elkaar klaar te stomen op de belangrijkste muziekwedstrijd in Europa en ver daarbuiten.

Drie grote liveshows op Eén

Het resultaat van al dat werk beleef je op Eén. Op zondag 03, 10 en 17 januari 2016 zullen de vijf hun kunnen tonen en hun song aan de kijkers voorstellen. Het is geen klassieke afvalrace : op zondag 17 januari start Eén de laatste liveshow met alle artiesten.

Om onze Belgische vertegenwoordiging op het Eurovisie Songfestival te kiezen, doen we een beroep op een internationale jury en het publiek. Tijdens de derde en laatste liveshow zullen tien jury's van experten uit tien deelnemende landen samen met de Vlaamse kijkers de uiteindelijke keuze maken.
Gastheer is Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016'), officieel showkonijn van Eén en hét gezicht van 'Eurosong'.

Volg de vijf online

Via de website van Eén en via de officiële Facebookpagina van Eurosong zal iedereen het parcours van de vijf artiesten online kunnen volgen. Van schrijfsessies en zangcoaching, werken aan de act en het zelfvertrouwen, repetities en try-outs tot de crisissen en de momenten waarop die overwonnen worden.

Volg de vijf op MNM en in Iedereen beroemd

In de week van 16 november 2015 komt er van maandag tot en met vrijdag elke dag een van de vijf artiesten langs in 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' op MNM.

Diezelfde week kan je in 'Iedereen beroemd' de vijf jonge artiesten aan het werk zien in de rubriek 'De week van' waar ze gevolgd worden in hun voorbereidingen voor 'Eurosong 2016'.
(bron en logo : VRT)

16-11-2015 om 11:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Amaryllis Uitterlinden.

Eerder vanochtend, maandag 16 november 2015, heeft de Vlaamse openbare omroep VRT de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. 'Eurosong 2016' wordt een uniek muzikaal project met vijf jonge toptalenten dat verder reikt dan alleen het Eurovisie Songfestival.

De vijfde en laatste kandidaat in het rijtje van vijf is Amaryllis Uitterlinden.



Amaryllis Uitterlinden1983) is de meest ervaren rot van de vijf. Met een actrice als mama en een papa achter de schermen van de theaterwereld, heeft ook Amaryllis acteren in het bloed. Maar zelf is ze ook met een zangmicrobe geboren.

Op haar zestiende trok ze haar stoute schoenen aan en deed ze mee aan de 'Grote Prijs Bart Peeters'. Na een jaar studeren aan het Berklee College of Music in Boston rolde Amaryllis van de ene opdracht in de andere : van muziektheater tot musical, telenovelle, film en eigen nummers.

Net als Laura speelde ze als kind 'Annie', en in 2009 was ze Pippi in de musical 'Pippi zet de boel op stelten!' van Stany Crets. Ze kaapte de hoofdrol weg in de film 'Brabançonne' en won daarvoor dit jaar een Ensor als beste actrice.

In 2009 bracht ze haar debuutalbum "The Beauty Of It All" uit. Ze zong ook samen met Ozark Henry (expert 'Eurosong 2014'). Muziek ligt haar precies even nauw aan het hart als theater : telkens opnieuw benadrukt Amaryllis dat beide een onlosmakelijk geheel vormen voor haar. Met elk lied wil ze een verhaal vertellen, en theatraliteit en dramatiek wil Amaryllis ook verwerken in haar muziek.

VOLG AMARYLLIS : Twitter en Facebook. (bron, logo en foto : VRT)

16-11-2015 om 11:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Laura Tesoro.

Eerder vanochtend, maandag 16 november 2015, heeft de Vlaamse openbare omroep VRT de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. 'Eurosong 2016' wordt een uniek muzikaal project met vijf jonge toptalenten dat verder reikt dan alleen het Eurovisie Songfestival.

De vierde kandidaat in het rijtje van vijf is Laura Tesoro.



Laura Tesoro1996) is opgegroeid in het theater : haar beide ouders speelden in musicals. Vanuit de maxi-cosi zag ze haar ouders repeteren. Zo was ze al op jonge leeftijd vertrouwd met castings en audities.

Als achtjarige speelde ze een gastrol in 'Witse' en op haar elfde stond ze voor de eerste keer in een musical waarin ze meteen de hoofdrol wegkaapte : 'Annie'. Later evolueerde ze van musical naar pop, en daar zat 'Ketnetpop 2009' voor iets tussen. "Bij Ketnetpop is de liefde voor popmuziek naar buiten gekomen", zegt ze zelf.

Het grote publiek heeft Laura vooral leren kennen via 'The Voice van Vlaanderen 2014' waar ze op een tweede plaats eindigde. Up tempo popmuziek met een laagje funk : dat is voor Laura het genre dat bij haar past.

Laura heeft een drukke zomer achter de rug. Met de partyband Level Six, waarvan zij de zangeres is, heeft ze een veertigtal optredens verzorgd, o.a. op de Gentse Feesten. Op het podium wil ze performen en energie overbrengen. Je zal haar niet vaak stil zien staan achter de microfoon.

VOLG LAURATwitter en Facebook. (bron, logo en foto : VRT)

16-11-2015 om 11:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Tom Frantzis.

Eerder vanochtend, maandag 16 november 2015, heeft de Vlaamse openbare omroep VRT de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. 'Eurosong 2016' wordt een uniek muzikaal project met vijf jonge toptalenten dat verder reikt dan alleen het Eurovisie Songfestival.

De derde kandidaat in het rijtje van vijf is Tom Frantzis.



De muzikale wortels van Tom Frantzis1991) reiken diep. Zijn overgrootvader was cabaretier, zijn grootvader speelde in een band, en Toms vader en oom hielden het op hardrock. Ze hadden succes in de jaren zeventig en tachtig en traden onder meer op tijdens Jazz Bilzen.

Toms vader stichtte de muziekwinkel Puissance (Frans Beirenslaan 29, 2150 Borsbeek) die Tom nu uitbaat. Hij combineert dit met een master in de communicatiewetenschappen en met muziek natuurlijk. Als er even geen klanten zijn in de winkel, pakt hij zijn gitaar en begint te oefenen. Een winkel gespecialiseerd in akoestische gitaren, en daar weet Tom dan ook alles over. Als hij erop uittrekt om aan zijn songs te werken, heeft hij vier gitaren, een keyboard en een loopstation bij.

Tom is geschoold in klassieke piano. Zijn vader coachte hem in zang en gitaar, en Tom heeft zichzelf vervolmaakt in pop, jazz en gospel. Hij is zowel zanger als songwriter en heeft een dozijn nummers zelf geproduced. Zijn teksten zijn vaak autobiografisch. De song waar hij zich het meest mee identificeert, is "Grown". (NVDR : Het nummer is een eerbetoon aan zijn vader die in 2013 overleed aan kanker).

VOLG TOMwebsiteTwitter, Facebook, Soundcloud en YouTube. (bron, logo en foto : VRT)

16-11-2015 om 10:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Astrid Destuyver.

Eerder vanochtend, maandag 16 november 2015, heeft de Vlaamse openbare omroep VRT de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. 'Eurosong 2016' wordt een uniek muzikaal project met vijf jonge toptalenten dat verder reikt dan alleen het Eurovisie Songfestival.

De tweede kandidaat in het rijtje van vijf is Astrid Destuyver.



Astrid Destuyver1992) komt uit een echt muzikaal nest. Haar mama studeerde af aan het Lemmensinstituut en gaf pianoles, haar papa speelt basgitaar. Midden jaren tachtig namen haar ouders als Phase One zelfs samen deel aan 'Humo's Rock Rally'.

Astrid zingt al zolang dat ze zich kan herinneren. Zangles heeft ze nooit gekregen, maar door zichzelf duizenden keren op te nemen en telkens te herbeluisteren, heeft ze haar stem ontwikkeld tot het indrukwekkend geluid.

Verschillende artiesten botsten al op haar Soundcloud- en YouTubekanaal en raakten betoverd door haar stem. Verschillende keren leidde dat tot een samenwerking. Zo werd ze puur op basis van haar stem gecontacteerd door het Duitse DnBduo Submatik. Ze heeft voor de heren een song ingezongen zonder ze zelfs maar te ontmoeten.

Sinds 2012 is ze een van de vaste zangeressen van het drum and basscollectief AKS (Addicted Kru Sound). Deze zomer stonden ze samen op Couleur CaféDour en Feest in het Park.

Toch is het vooral online dat Astrid al van zich heeft laten horen. In tegenstelling tot de opzwepende klanken van AKS, beschrijft ze haar eigen muziekstijl als eerder sober met een vleugje soul.

VOLG ASTRIDTwitter, Facebook, Soundcloud en YouTube. (bron, logo en foto : VRT)

16-11-2015 om 10:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Adil Aarab.

 Eerder vanochtend, maandag 16 november 2015, heeft de Vlaamse openbare omroep VRT de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. 'Eurosong 2016' wordt een uniek muzikaal project met vijf jonge toptalenten dat verder reikt dan alleen het Eurovisie Songfestival.

De eerste kandidaat in het rijtje van vijf is Adil Aarab.



Adil Aarab (°1990) is een geboren en getogen Berchemnaar die als kleine jongen niets liever deed dan samen met zijn drie broers The Jackson 5 imiteren. Zijn liefde voor muziek bracht hem op 17-jarige leeftijd een plek op in de top 10 van 'Idool 2007'.

Een jaar later nam hij deel aan 'Can You Duet', waar zijn optredens niet onopgemerkt voorbij gingen. Na enkele jaren van studeren, werken en gitaarlessen in Barcelona begon Adil met Abdel Kariem Asselman aan de groep : Adil & A.K.A. Hun muziek omschrijft Adil zelf als rhythm & soul. "What you see is what you get" is hun motto op het podium. Onlangs bracht hij samen met Slongs Dievanongs "Doeda ogen dicht" uit.

Adil vond zijn eigen stem en sound door in Barcelona met singer-songwriters aan de slag te gaan. In zijn teksten wil hij het graag hebben over de energie en kracht van mensen. Zijn nummers zijn dan ook soulful, met een inslag van r&b en pop.

Hij houdt ervan om op het podium een dialoog aan te gaan met zijn publiek tot hij en zij kippenvel krijgen. En naast dat podium, betrap je hem maar al te vaak met een kop lekkere koffie die hij als ervaren barista liefst zelf gezet heeft.

VOLG ADIL : website Adil & A.K.A., Twitter Adil & A.K.A., Facebook Adil & A.K.A., Facebook Adil Arab. (bron, logo en foto : VRT
)

16-11-2015 om 10:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro of Amaryllis Uitterlinden geselecteerd voor Belgische selectie Eurovisie Songfestival 2016.

Vandaag, maandag 16 november 2015, heeft de Vlaamse openbare omroep VRT de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. 'Eurosong 2016' wordt een uniek muzikaal project met vijf jonge toptalenten dat verder reikt dan alleen het Eurovisie Songfestival.

Later deze voormiddag stelt de VRT de artiesten voor waarmee ze in zee gaat : Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden. Een van hen zal ons land vertegenwoordigen op de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival volgend jaar in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

* de vijf geselecteerde kandidaten (in alfabetische volgorde) :

01. Adil Aarab : nam in 2007 deel aan de talentenjacht 'Idool' en strandde in de tweede liveshow. Nam samen met AKA (Abdel Kariem Asselman) al een aantal nummers op en zijn jongste wapenfeit is zijn samenwerking met Slongs Dievanongs op het nummer "Doeda ogen dicht".

02. Astrid Destuyver : was al te horen op het nummer "Walk Out" van de Leuvense dubstepformatie AKS (Addicted Kru Sound) dat begin juni op de markt werd gebracht.

03. Tom Frantzis : singer/songwriter die regelmatig over de MNMvloer passeert voor een verrassende medley. In december 2014 bracht hij zijn single "Grown" op de markt. Het nummer is een eerbetoon aan zijn vader die in 2013 overleed aan kanker.

04. Laura Tesoro : is naast zangeres ook actrice en velen kunnen haar kennen als Charlotte, een ex-liefje van Guido in de reeks 'Familie'. In 2014 nam ze deel aan de derde editie van 'The Voice van Vlaanderen' alwaar ze tweede eindigde na Tom De Man. Haar eerste single "Outta Here" haalde in de zomer van 2014 de drieëntwintigste plaats in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen. Eerder dit jaar verving ze Esther Sels (Eurosong 2008) in de partyband 'Level Six'.

05. Amaryllis Uitterlinden : is net als Laura Tesoro zangeres en actrice en zo was ze als Clio te zien in de telenovelle 'Ella'. Ze is de dochter van actrice Ilse Uitterlinden en actrice Hilde Uitterlinden (oudere zus van Ilse) is haar tante. In 2000 nam Amaryllis deel aan de talentenjacht 'De Grote Prijs Bart Peeters' op het eerste net van de openbare omroep alwaar ze tweede werd en de persprijs in de wacht sleepte. In 2013 ging ze samenwerken met Piet Goddaer (expert 'Eurosong 2014'), oftewel Ozark Henry, voor diens album "Stay Gold". De bekendste single uit dit album is ongetwijfeld "I'm Your Sacrifice" dat meer dan een half jaar in de hitparade stond in Vlaanderen en onder meer dat jaar de 'Zomerhit 2013' van Radio 2 in de wacht sleepte. In 2014 kwam er een einde aan de samenwerking tussen Amaryllis en Piet omwille van agendaproblemen. Vorig jaar speelde ze ook een hoofdrol in de film 'Brabançonne' van Vincent Bal.

De vijf Eurosong-kandidaten worden later deze voormiddag voorgesteld in de lounge van studio 5 op de VRT (Reyerslaan 52, 1043 Brussel). Om 11.00 zal netmanager Olivier Goris toelichting geven over de nieuwe aanpak van 'Eurosong' en vanaf 11.10 worden de vijf dan voorgesteld aan de aanwezige pers.
(bron en logo : VRT)

16-11-2015 om 08:21 geschreven door Redactie  


15-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : welke vijf kandidaten heeft de VRT geselecteerd voor 'Eurosong 2016'?

 Morgen, maandag 16 november 2015, zal de Vlaamse openbare omroep VRT de namen bekendmaken van de vijf kandidaten die zullen deelnemen aan 'Eurosong 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.
 
Voor de editie 2016 van 'Eurosong' kiest de VRT resoluut voor een nieuwe aanpak. 'Eurosong 2016' wordt een uniek muzikaal project met vijf jonge toptalenten dat verder reikt dan alleen het Eurovisie Songfestival.

Morgen, maandag 16 november, stelt de VRT de artiesten voor waarmee ze in zee gaat. Een van hen zal ons land vertegenwoordigen op de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival volgend jaar in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De vijf Eurosong-kandidaten worden morgenvoormiddag voorgesteld in de lounge van studio 5 op de VRT (Reyerslaan 52, 1043 Brussel). Om 11.00 zal netmanager Olivier Goris toelichting geven over de nieuwe aanpak van 'Eurosong' en vanaf 11.10 worden de vijf dan voorgesteld aan de aanwezige pers.

Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014') zal de namen morgenochtend bekendmaken tijdens het radioprogramma 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow', van maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 en 09.00 op MNM.
(bron en logo : VRT)

15-11-2015 om 23:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Frank en Simonne nemen een beslissing en Tom heeft goed nieuws over Danny.

Heeft Marianne dokter Geert vermoord? Kan – en vooral – wil iemand Luc redden? Sinds maandag 31 augustus 2015 om 20.10 wordt het allemaal duidelijk, want dan ging het langverwachte eenentwintigste seizoen van 'Thuis' van start op Eén.

Tijdens dit feestelijk seizoen - op woensdag 23 december 2015 blaast 'Thuis' namelijk 20 kaarsjes uit - mogen de kijkers een stevige portie nieuwe verhalen verwachten. Ze zullen kennismaken met enkele nieuwe personages, maar zullen echter ook afscheid moeten nemen van een paar vertrouwde personages. Maar eerst en vooral worden er natuurlijk antwoorden gegeven op de meest prangende vragen uit de emotionele finale.

De moord op Geert

In het doktershuis kan niemand vatten dat Geert dood is, ook Marianne niet. Ze blijft haar onschuld uitschreeuwen, zelfs na de belastende verklaringen van Hélène en William. Tom en Ann weten niet goed wie of wat ze moeten geloven, maar voor alle zekerheid roept Tom de hulp van Peter in om zijn moeder te verdedigen. Want wat als Marianne Geert echt heeft vermoord...

Intussen verspreidt het verschrikkelijke nieuws van Geert zich als een lopend vuurtje. Nancy huilt tranen met tuiten wanneer ze hoort dat Geert er niet meer is. Dat Marianne de dader zou zijn, daar kan ze met haar verstand al helemaal niet bij. Eddy, daarentegen, denkt vooral aan de erfenis die ze misschien van hun goede vriend Geert zouden kunnen krijgen...

Ook Emma en Stan zijn erg aangedaan door het overlijden van Geert en leven mee met hun grootmoeder, Hélène. Maar het is pas wanneer Emma plots een onverwacht bericht krijgt, dat haar hele wereld ondersteboven komt te staan.

Het onheilspellende videobericht van Luc

Na het schokkende videobericht van Luc begrijpen zowel Frank als Lowie maar al te goed dat Luc een einde aan zijn leven wil maken. De vraag is of ze Luc nog wel willen redden, na alles wat hij hen heeft aangedaan. Voor Julia is Luc deze keer echt te ver te gaan - veel te ver. Op haar moet Luc alvast niet meer rekenen, maar zelfs als iemand hem zou willen redden, zal die dan nog op tijd komen?

Vonken tussen Judith en Toon

Het knettert al een tijdje tussen Toon en Judith, maar voorlopig weigert Judith er op in te gaan. Heeft ze met haar kordate afwijzing het vuur van Toon voor eens en altijd gedoofd, of smeult het toch nog een beetje na?

Peter straalt van geluk en zelfvertrouwen nu Femke met hem wil trouwen, en bovendien krijgt hij binnenkort de kans en de macht om Peggy uit de Zus & Zo te gooien. Maar zal Femke dat zomaar aanvaarden? De vreugde van Peter en Femke om hun trouwplannen wordt echter overschaduwd door het verschrikkelijk drama in het doktershuis, en ook de drastische actie van Luc hangt als een donkere wolk boven het koppel. Femke voelt zich verschrikkelijk schuldig: hebben Peter en zij Luc zo ver gedreven?


Kan Sam Yvette ooit vergeven?

Het eerste familiefeest van Sam - het jubileum van Frank en Simonne - is niet echt geworden wat ze er van hadden gehoopt, maar de band tussen Sam en Simonne wordt wel steeds hechter. Ook de band tussen Yvette en Simonne lijkt zich stilaan te herstellen, tot grote vreugde van Yvette. Intussen dringt het meer en meer tot Simonne door dat ze over enkele maanden voor het eerst grootmoeder zal worden, en daar kijkt ze echt naar uit. Maar of Sam hààr grootmoeder ooit zal kunnen vergeven en of Yvette ooit haar allereerste achterkleinkind in haar armen zal kunnen houden, is nog maar de vraag...

In afwachting van haar eerste kleinkind, heeft Simonne nog steeds haar handen vol met Frank, die elk contact met zijn zoon Franky blijft weigeren. Zal Frank ooit kunnen aanvaarden dat zijn zoon binnenkort zijn dochter zal worden?

Nieuwe personages

In de loop van het eenentwintigste seizoen zullen ook enkele nieuwe personages hun intrede maken in 'Thuis'. Op dinsdag 15 september maakten de kijkers al kennis met de eerste nieuwkomer en dat is Ina De Winne. Zij vertolkt de rol van Renée Coppens, een enthousiaste spring-in-'t-veld die voor wat verstrooiing zal zorgen bij Emma.
Verder zullen ook Aïssatou Diop, Christophe Haddad en Astrid Annicaert doorheen het nieuwe seizoen opduiken in 'Thuis'.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.866 TOT EN MET 3.870.

- maandag 16 november - aflevering 3.866 : Het is de verjaardag van Rosa en dat wil Peggy vieren. Sam heeft een belangrijke klus voor Adil en Toon en stuurt Waldek naar de Zus en Zo. Er komt slecht nieuws voor Lowie en Sam. Judith probeert Frank te helpen.

- dinsdag 17 november - aflevering 3.867 : Tim zit met twijfels. Jens en Lena voelen zich goed. Eddy moet zich verkleden. Er komt een pakje toe bij Tom en Judith. In de Zus en Zo worden voorbereidingen getroffen voor een nieuw evenement. Waldek moet Frank vervangen op het werk.

- woensdag 18 november - aflevering 3.868 : Stan heeft een cadeau voor Emma. Rosa krijgt opnieuw wat zelfvertrouwen. Femke is er helemaal klaar voor. Peggy voelt zich schuldig. Adil verwijt Toon zijn gebrek aan nachtrust. Lowie loopt langs bij Frank.

- donderdag 19 november - aflevering 3.869 : Charité wil helpen waar ze kan. Rosa is enthousiast. Yvette heeft het moeilijk, maar krijgt van iedereen steun. Peter uit zijn frustraties bij Tom. Waldek botst op Rosa. Frank en Simonne hebben een beslissing genomen.

- vrijdag 20 november - aflevering 3.870 : Femke kijkt terug op het succes van het evenement; enkel Eddy was geen al te voorbeeldige werknemer. Sam en Tim zijn aan ontspanning toe. Paulien heeft een fotoshoot in de Zus en Zo. Lowie en Frank maken zich zorgen over Luc.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron en logo : Eén)

15-11-2015 om 14:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Zjef voelt zicch in de steek gelaten en Stan chanteert Trudy.

Sinds maandag 24 augustus 2015 weten we eindelijk wat er met Bart Van den Bossche gebeurd is, want toen startte het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie'. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Vooral Marie-Rose (Martine Jonckheere) kreeg het hard te verduren. In de seizoensfinale op vrijdag 26 juni 2015 betrapte zij haar echtgenoot Mathias (Peter Bulckaen) in de armen van Trudy (Silvia Claes). Een klap die haar hele leven overhoop gooide. Terwijl Mathias net zoals Trudy met schuldgevoelens worstelde, probeerde hij de brokken met Marie-Rose te lijmen. Zij wees hem echter resoluut af en vertrok naar Frankrijk.

Ook de gezondheid van haar kleinzoon Cédric (Bas Van Weert) baarde Marie-Rose ernstige zorgen. De jongen lag in coma na een alcoholintoxicatie. Véronique vreesde dat haar zoon hersenschade zou oplopen en was de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is, het resultaat van een slippertje met Benny (Roel Vanderstukken).

En dan was er nog Peter (Gunter De Batselier). Hij werd vlak voor de ondertekening van het fairtrade charter onwel en verloor het bewustzijn na een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd voorbereid door zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel). De kijker zag aan het einde van de seizoensfinale echter hoe Stan Peter alsnog uit de ruimte bevrijdde.

Ten huize Pauwels hing spanning in de lucht sinds Benny (Roel Vanderstukken) heeft vernomen dat zijn Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) mogelijk voor zes maanden naar Amerika trekt, om er verder aan haar carrière te timmeren. Intussen heeft Liesbeth een besluit genomen en trok ze de oceaan over.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.606 TOT EN MET 5.610.

- maandag 16 november - aflevering 5.606 : Vic weigert de politie te betrekken bij de verdwijning van Nena. Faroud probeert Leen te overtuigen om te bemiddelen. Mieke weigert ondertussen om Niko's verjaardag te vieren als hij zich niet excuseert voor zijn jaloerse reactie. Tussen Hanne en Rudi is de spanning te snijden door het achterstallige werk.

- dinsdag 17 november - aflevering 5.607 : Niko vertrouwt Faroud niet en probeert tot een akkoord te komen. Faroud bespioneert ondertussen Vic. Trudy valt Véronique aan. Mathias onderneemt een poging om te bemiddelen, maar Véronique vindt dat het tijd wordt om partij te kiezen. Zjef en Niko ontwaken in een leeg bed en staan voor een verrassing wanneer ze beneden komen. Benny mist Liesbeth.

- woensdag 18 november - aflevering 5.608 : Zjef stoort zich aan de innige vriendschap tussen Mieke en Rudi. Hij trekt zelfs zijn relatie in twijfel. Bij VDB probeert June iedereen tegen elkaar op te zetten. Bij Hanne lijkt dat plan te lukken. Stefanie zorgt ervoor dat Benny zich verontschuldigt bij haar vrienden. Benny's verlangen naar Liesbeth wordt alsmaar groter. Patrick en Mathias gaan van start met hun repair-atelier en krijgen meteen een eerste opdracht.

- donderdag 19 november - aflevering 5.609 : Mieke wil Vic en Nena helpen zodat ze zo snel mogelijk kunnen vluchten. Faroud probeert daar echter een stokje voor te steken. Zjef wil koste wat het kost weten wat Mieke Rudi heeft toevertrouwd. Benny voelt zich alleen en zoekt toenadering tot de Friends en Mathias. Hanne raakt achterop met haar werk en krijgt het daardoor aan de stok met Véronique. Stan wil Trudy aan zijn kant krijgen en gaat ver om zijn doel te bereiken.

- vrijdag 20 november - aflevering 5.610 : Stan chanteert Trudy, voert haar dronken en probeert zo een volmacht op haar VDB-aandelen te krijgen. Benny ergert zich aan de onpersoonlijke communicatie via de sociale media en vindt in Zjef een onverwachte medestander. Zjef ziet ondertussen met lede ogen aan hoe Rudi de soulmates lijkt op te stapelen. Hij voelt zich in de steek gelaten. Faroud haalt de grove middelen boven om Vic te doen spreken.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

15-11-2015 om 13:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Sneyers ontdekt de identiteit van zijn aanbidster en Jean-Paul Derdeyn tipt de sociale inspectie.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 605 TOT EN MET 609.

- maandag 16 november - aflevering 605 : Frank heeft er heel wat voor over om Nathalie een echt joods huwelijk te kunnen geven. Sneyers ontdekt nu pas de identiteit van zijn aanbidster. De ontvoerders van Suzanne nemen eindelijk contact op en maken hun eisen bekend. Jean-Paul Derdeyn wil zijn profijt halen uit de havenuitbreiding. Sam krijgt het bezoek van Kevin, het neefje van haar ex-vriend Dirk. Celine heeft een plannetje uitgedokterd om Ludwig achter de tralies te krijgen.

- dinsdag 17 november - aflevering 606 : Het ontvoeringsdrama van Suzanne is eindelijk achter de rug. Ze weet niet wat ze met haar leven gaat aanvangen. Stilletjes hoopt ze opnieuw aan de slag te kunnen in De Schorre. Frank nodigt Joke en Sneyers uit op zijn huwelijk. Tim maakt kans op een alternatieve straf op voorwaarde dat Laurens geen klacht tegen hem neerlegt. Elke is aangenaam verrast wanneer Kevin haar op het werk bezoekt.

- woensdag 18 november - aflevering 607 : Jean-Paul Derdeyn heeft de sociale inspectie getipt over de zwartwerkers in wasserij 'Rap & Rein'. Elke gelooft dat Kevin zijn leven een nieuwe wending wil geven en ze pleit bij Georges om de tiener aan een baan te helpen. Debbie voelt zich verwaarloosd door Luc, die elke avond moet overwerken. En als hij eens op tijd thuis is, heeft hij geen energie meer om leuke dingen te ondernemen. Suzanne weet eindelijk wat ze naast haar parttime job in De Schorre gaat doen.

- donderdag 19 november - aflevering 608 : Debbie vindt het al lang niet meer grappig dat Luc voortdurend moet overwerken en ze wil dat hij zich herpakt. Jean-Paul Derdeyn heeft mevrouw Decock van wasserij 'Rap & Rein' nog steeds niet op de knieën gekregen. Kevin is verliefd op Ilse, maar hij beseft dat hij hun romance rustig moet laten openbloeien. Suzanne heeft het huwelijksbureau Forever overgenomen. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze de zaak kan laten renderen, maar Raf vreest dat ze zich in een avontuur heeft gestort waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

- vrijdag 20 november - aflevering 609 : Nu Nathalie en Frank op huwelijksreis vertrokken zijn, heeft Jelle de handen vrij om de moord op fotograaf Emile uit te spitten. Celine heeft hem op een spoor gezet en hij hoopt dat Sneyers dat samen met hem zal volgen. Die ziet dat echter niet zitten. Bovendien hangt er een proces boven zijn hoofd want Frank apprecieert het niet dat zijn huwelijksfoto ter illustratie bij het artikel over 'Forever' is gepubliceerd. Of het stuk veel klanten zal opleveren, blijft de vraag. Luc wil aan Debbie bewijzen dat hij wel degelijk een romantische jongen is. François van wasserij 'Rap & Rein' heeft zijn aandelen verkocht aan Derdeyn. Johan ziet het niet zitten om met de vijand samen te werken en wil eveneens zijn aandelen verkopen. Nellie heeft er een probleem mee dat ze binnenkort veertig wordt.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

15-11-2015 om 13:00 geschreven door Redactie  


14-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (14-11-2015).

Op deze tweede zaterdag van november hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

Eindelijk is het dan zo ver! Sinds gisteren, vrijdag 13 november, is de eerste single van de 'nieuwe' K3 (Eurosong 1999) beschikbaar. Hanne, Klaasje en Marthe brachten met "10.000 luchtballonnen" hun allereerste single op de markt. Het nummer is meteen ook de voorbode van een album dat op vrijdag 18 december zal verschijnen. Daarop staan heelwat nieuwe liedjes, waarvan de vijf die tijdens de finale van 'K3 Zoekt K3' werden gezongen alsook een aantal van de grootste hits met de stemmen van het nieuwe trio. Zo wordt het uitkijken naar de nieuwste versies van "Teleromeo", "Alle kleuren", "Oya lélé" en hun Eurosonginzending "Heyah mama".

Het einde van het jaar nadert nu met rasse schreden en dat betekent meteen ook dat er een aantal nieuwe kerstalbums op de markt komen. Dit jaar moesten de fans van schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) het zonder een nieuw album stellen. Zoals het al een aantal jaren het geval is brengt de zanger op 11 juli, de Vlaamse feestdag, een nieuw album op de markt. Maar dit jaar bleven de fans op hun honger zitten en daarvoor had hij een heel goede reden. Gisteren, vrijdag, 13 november, bracht hij het kerstalbum "Kerstmis met jou" op de markt. Op dat album staan bewerkingen van traditionele kerstliedjes zoals "Let It Snow", maar ook nieuwe nummers die speciaal voor de zanger werden geschreven. Als voorloper op dat album verscheen op vrijdag 06 november de single "Kerstmis vier je niet alleen".

Gisteren, vrijdag 13 november, bracht de populaire Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) een (dubbel) kerstalbum op de markt met daarop maar liefst vijfendertig van de meest geliefde Duitstalige en Engelstalige kerstliedjes. Voor dit unieke album werkte ze samen met de Royal Philharmonic Orchestra. Naast de gewone versie van "Weihnachten" is er ook een deluxeversie, met naast de cd een dvd 'Behind The Scenes'.

Eind vorige maand bracht Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) het album "Voices" op de markt. Het derde album van de Limburger bevat in totaal zeventien nummers en hij laat zich daarvoor omringen door heelwat bekende en minder bekende talenten. Natuurlijk mochten het meisjeskoor Scala en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') niet ontbreken maar ook 'The Voice'-deelneemsters Alessia ('The Voice Kids'), Jomy (Joke Herremy) en de nieuwe internationale sensatie Lea Rue (Emma Lauwers), beiden uit 'The Voice van Vlaanderen', kregen een plekje op het album. Sinds gisteren, vrijdag 13 november, is "Elegantly Wasted", de samenwerking met Scale, beschikbaar als single.

Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds gisteren, vrijdag 13 november, is het album "7" van het Volendamse trio 3JS (ESF 2011) beschikbaar. De single "Samen door" die midden oktober verscheen mocht natuurlijk niet ontbreken op het album dat in totaal vijftien liedjes bevat. Eerder deze week maakte de Waalse zanger Axel Hirsoux (lid Belgische vakjury ESF 2013, ESF 2014) bekend dat we eind deze maand een nieuwe single mogen verwachten met als titel "Après l'hiver". En ook de Ierse zanger Ryan Dolan (ESF 2013) brengt nieuw werk op de markt. Volgende week vrijdag, 20 november, verschijnt zijn nieuwe single met als titel "Uptown Downtown".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

14-11-2015 om 00:01 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs