Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

03-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Total Loss in het Bos' : vanavond met onder meer Geena Lisa, Natalia en Dina Tersago.

Sinds dinsdag 20 oktober 2015 gaan wekelijks acht bekende gezichten 'Total Loss in het Bos'. Vier duo's nemen het tegen elkaar op in een doldwaze race doorheen het bos in het gelijknamige, nieuwe spelprogramma. Het duo dat elkaar blindelings vertrouwt, maakt het meeste kans op een grote som geld ten voordele van Rode Neuzen Dag.

Het spel is eenvoudig : binnen elk duo krijgt een van hen de rol van 'beest'. Hij of zij trekt een geblindeerd dierenkostuum aan. Het beest moet op zijn of haar duopartner of 'baas' vertrouwen, die zijn partner in dierenpak zo goed mogelijk langsheen alle hindernissen in het bos begeleidt. Presentatrice van dienst is dierenliefhebster An Lemmens.

Voor dit programma tekenden vele bekende gezichten met plezier present. Ze staan dan ook massaal achter het goede doel waar dit programma om draait : Rode Neuzen Dag. De duo's trachten zoveel mogelijk punten te verzamelen doorheen vijf verschillende rondes, maar het uiteindelijk doel is een mooi geldbedrag doneren aan de goeddoelactie van vtm, Qmusic en Belfius, waarbij jongeren met psychische problemen geholpen worden.

* derde aflevering - dinsdag 03 november 2015 :

De vier bekende gezichten die baas mogen spelen en hun beest moeten begeleiden door de verschillende spelrondes zijn Natalia (Eurosong 2004), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Dina Tersago en Olga Leyers. Wie zijn hun bekende teamgenoten in het dierenpak?

'Total Loss in het Bos', de derde aflevering
vanavond, dinsdag 03 november 2015, op vtm tussen 20.35 en 21.40. (bron en logo : Medialaan)

03-11-2015 om 10:03 geschreven door Redactie  


02-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op de eerste maandag van november hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Na haar talrijke succesvolle shows heeft de Belgische grande dame van de soul en de jazz, Sofie (Eurosong 1977-1983-1987), weer een onvergetelijke show klaar staan. Op donderdag 17 december eerstkomende (aanvang 20.30) geeft ze een exclusief kerstconcert in het prachtige kader van de Carolus Borromeuskerk (Hendrik Conscienceplein 12, 2000 Antwerpen).

Ze brengt u samen met haar groep de mooiste soul- en kerstklassiekers van haar eigen albums en natuurlijk enkele leuke verrassingen en special guests.

Tickets (19,50 euro) voor 'An Amazing Christmas' kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20).

Na een afwezigheid van tien jaar opent Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87) opnieuw de deuren voor de winterrevue. Een spektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Tussen donderdag 17 december en zondag 10 januari kan je genieten van deze verrassende revue in een regie van Stany Crets, met een geweldige cast, showballet en live orkest onder leiding van Eric Melaerts.

De cast bestaat uit Slongs Dievangons, Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Ann Van Den Broeck, Steven Delaere, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia (Eurosong 1993) en Britt Van Der Borght.

Neem je familie, vrienden of collega's mee en beleef een onvergetelijke show! Reserveer dus vandaag nog je tickets want het wordt ongetwijfeld de kleurrijkste show in de donkerste tijd van het jaar!

Tickets voor één van de shows (afhankelijk van de dag om 15.00, 16.00, 20.00 en/of 21.00) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa. Meer nieuws en informatie krijg je eveneens op de website van 'Winterrevue'.

Dat vriendschappen in de showbizz bestaan, wordt o.a. bewezen door de unieke band die Lindsay, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) hebben.

De muzikale samenwerkingen onderling resulteerden al in de nummer één hits "Zingen, lachen, dansen" (De Romeo's en Jan Smit) en de actuele duetsingle van Lindsay en Jan Smit "Duizend en één nacht". In 2016 wordt de vriendschap tussen de drie artiesten onderling nog eens extra geaccentueerd tijdens de 'Vrienden Voor Het Leven'-concerten. Op zaterdag 20 februari (Oktoberhallen Wieze), zaterdag 23 april (Stadsschouwburg Antwerpen) en vrijdag 29 april (Casino Kursaal Oostende) concerteren de drie samen met uitgebreide live band, tijdens een avondvullend programma. Qua repertoire brengen ze alle drie hun hits, worden er onderling liedjes uitgewisseld en brengen ze speciale gelegenheidsnummers in duo of trio vorm.

Tickets voor de 'Vrienden Voor Het Leven'-concerttour van De Romeo's, Lindsay en Jan Smit kan je nog steeds bestellen via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 25 20 20 (maximaal 0,30 euro/minuut).

02-11-2015 om 21:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Letse omroep ontving 120 inzendingen voor nationale selectie 'Supernova 2016'.

 De Letse nationale omroep LTV heeft eerder vandaag, maandag 02 november 2015, bekendgemaakt dat het 120 liedjes heeft ontvangen voor 'Supernova 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Geïnteresseerden (zowel binnen- als buitenlandse artiesten en/of componisten) konden tussen maandag 07 september en gisteren, zondag 01 november (23.59 plaatseliijke tijd, 22.59 Belgische tijd) hun liedjes insturen bij de omroep.

In totaal ontving LTV 120 liedjes van achtentachtig uitvoerders (waaronder 57 solisten, 10 duetten en 17 groepen). In vergelijking met vorig jaar is dit een stijging van tweeëntwintig eenheden.

Een interne vakjury (nationale en internationale leden) gaat nu aan de slag om twintig kandidaten te selecteren voor de nationale selectie.
De namen van die kandidaten zullen begin december bekend zijn maar pas eind januari maakt de omroep ze openbaar.

De nationale selectie start op zondag 07 februari en drie weken later, op zondag 28 februari 2016, komen we te weten wie er namens Letland zal deelnemen in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het lot van de kandidaten zal ook ditmaal in de handen liggen van een vakjury en de kijkers thuis die elk de helft van de stemmen voor hun rekening zullen nemen. Voorafgaand aan deze selectie komen er eind januari twee uitzendingen waarin de voorbereidingen van nabij worden gevolgd. 
(bron en logo : LTV)

02-11-2015 om 19:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : op de eerste maandag van november maakt Siska Schoeters haar opwachting.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* maandag 02 november 2015 - dertiende aflevering :

Afgelopen donderdagdonderdag 29 oktober 2015, maakte Luc Haekens zijn opwachting maar het bleef bij slechts één deelname.

Het werd een aflevering om snel te vergeten waarbij Jan Paternoster voor de tweede maal op rij als winnaar uit de bus kwam en dit met een totaal van 311 seconden. Ex-Miss België en voormalig vtm-omroepster/presentatrice/journaliste Lynn Wesenbeek eindigde met 269 seconden op een tweede plaats, net voor nieuwkomer Luk Haekens met 261 seconden.

In het finalespel maakte nieuwkomer Haekens een kapitale fout door in paniek te slaan. Bij de vraag over Paul Michiels kan hij drie goede antwoorden geven en zo staat Wesenbeek op drie seconden, tegenover zes voor Haekens. Met haar antwoord Jan Leyers (ESF 1991) speelt ze de nieuwkomer meteen naar huis.

Vanavond, maandag 02 november, wordt Haekens vervangen door radio- en tvpresentatrice Siska Schoeters. Vrouwen boven of boekt Jan Paternoster een derde opeenvolgende zege?

- Jan Paternoster : Muzikant. Maakt deel uit van de bluesband The Black Box Revelation, is er de zanger-gitarist van. Bezingt de liefde, de overwinningen ervan en de teleurstellingen.
- Lynn Wesenbeek : Coryfee. Ze kleurde decennialang onze dag als omroepster en nieuwsanker. Vandaag is ze in de weer met hoogtechnologische robots, al denken we wel dat het de Lynn van vlees en bloed is die zal komen.
Siska Schoeters : Presentatrice voor radio en tv. Deze Kontichse dochter van een groothandelaar in vlees loodst dagelijks honderdduizenden mensen vrolijk naar het werk met haar show 'Siska Staat Op'. Ze staat zelf op naast Tomas De Soete.

TUSSENSTAND :

01. Jan Paternoster : 3 deelnames, 2 overwinningen (901 seconden, 212+378+311).
02. Lynn Wesenbeek : 2 deelnames (544 seconden, 275+269).

UITGESCHAKELD :

- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).
- Danira Boukhriss Terkessidis : 5 deelnames, 4 overwinningen (1.986 seconden, 548+429+363+322+324).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).

- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
-
Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).
- Luc Haekens : 1 deelname (261 seconden).
-
Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Luk Haekens en Lynn Wesenbeek. Het beste uit week drie van 'De slimste mens ter wereld' kan je HIER nog eens (her)bekijken.

De dertiende aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavond, maandag 02 november 2015, tussen 22.00 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgen, dinsdag 03 november, in de vooravond herhaald tussen 16.50 en 18.00. (bron en
foto's : VIER)

02-11-2015 om 11:22 geschreven door Redactie  


01-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : er komt deze week slecht nieuws dat zal inslaan als een bom.

Heeft Marianne dokter Geert vermoord? Kan – en vooral – wil iemand Luc redden? Sinds maandag 31 augustus 2015 om 20.10 wordt het allemaal duidelijk, want dan ging het langverwachte eenentwintigste seizoen van 'Thuis' van start op Eén.

Tijdens dit feestelijk seizoen - op woensdag 23 december 2015 blaast 'Thuis' namelijk 20 kaarsjes uit - mogen de kijkers een stevige portie nieuwe verhalen verwachten. Ze zullen kennismaken met enkele nieuwe personages, maar zullen echter ook afscheid moeten nemen van een paar vertrouwde personages. Maar eerst en vooral worden er natuurlijk antwoorden gegeven op de meest prangende vragen uit de emotionele finale.

De moord op Geert

In het doktershuis kan niemand vatten dat Geert dood is, ook Marianne niet. Ze blijft haar onschuld uitschreeuwen, zelfs na de belastende verklaringen van Hélène en William. Tom en Ann weten niet goed wie of wat ze moeten geloven, maar voor alle zekerheid roept Tom de hulp van Peter in om zijn moeder te verdedigen. Want wat als Marianne Geert echt heeft vermoord...

Intussen verspreidt het verschrikkelijke nieuws van Geert zich als een lopend vuurtje. Nancy huilt tranen met tuiten wanneer ze hoort dat Geert er niet meer is. Dat Marianne de dader zou zijn, daar kan ze met haar verstand al helemaal niet bij. Eddy, daarentegen, denkt vooral aan de erfenis die ze misschien van hun goede vriend Geert zouden kunnen krijgen...

Ook Emma en Stan zijn erg aangedaan door het overlijden van Geert en leven mee met hun grootmoeder, Hélène. Maar het is pas wanneer Emma plots een onverwacht bericht krijgt, dat haar hele wereld ondersteboven komt te staan.

Het onheilspellende videobericht van Luc

Na het schokkende videobericht van Luc begrijpen zowel Frank als Lowie maar al te goed dat Luc een einde aan zijn leven wil maken. De vraag is of ze Luc nog wel willen redden, na alles wat hij hen heeft aangedaan. Voor Julia is Luc deze keer echt te ver te gaan - veel te ver. Op haar moet Luc alvast niet meer rekenen, maar zelfs als iemand hem zou willen redden, zal die dan nog op tijd komen?

Vonken tussen Judith en Toon

Het knettert al een tijdje tussen Toon en Judith, maar voorlopig weigert Judith er op in te gaan. Heeft ze met haar kordate afwijzing het vuur van Toon voor eens en altijd gedoofd, of smeult het toch nog een beetje na?

Peter straalt van geluk en zelfvertrouwen nu Femke met hem wil trouwen, en bovendien krijgt hij binnenkort de kans en de macht om Peggy uit de Zus & Zo te gooien. Maar zal Femke dat zomaar aanvaarden? De vreugde van Peter en Femke om hun trouwplannen wordt echter overschaduwd door het verschrikkelijk drama in het doktershuis, en ook de drastische actie van Luc hangt als een donkere wolk boven het koppel. Femke voelt zich verschrikkelijk schuldig: hebben Peter en zij Luc zo ver gedreven?


Kan Sam Yvette ooit vergeven?

Het eerste familiefeest van Sam - het jubileum van Frank en Simonne - is niet echt geworden wat ze er van hadden gehoopt, maar de band tussen Sam en Simonne wordt wel steeds hechter. Ook de band tussen Yvette en Simonne lijkt zich stilaan te herstellen, tot grote vreugde van Yvette. Intussen dringt het meer en meer tot Simonne door dat ze over enkele maanden voor het eerst grootmoeder zal worden, en daar kijkt ze echt naar uit. Maar of Sam hààr grootmoeder ooit zal kunnen vergeven en of Yvette ooit haar allereerste achterkleinkind in haar armen zal kunnen houden, is nog maar de vraag...

In afwachting van haar eerste kleinkind, heeft Simonne nog steeds haar handen vol met Frank, die elk contact met zijn zoon Franky blijft weigeren. Zal Frank ooit kunnen aanvaarden dat zijn zoon binnenkort zijn dochter zal worden?

Nieuwe personages

In de loop van het eenentwintigste seizoen zullen ook enkele nieuwe personages hun intrede maken in 'Thuis'. Op dinsdag 15 september maakten de kijkers al kennis met de eerste nieuwkomer en dat is Ina De Winne. Zij vertolkt de rol van Renée Coppens, een enthousiaste spring-in-'t-veld die voor wat verstrooiing zal zorgen bij Emma.
Verder zullen ook Aïssatou Diop, Christophe Haddad en Astrid Annicaert doorheen het nieuwe seizoen opduiken in 'Thuis'.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.856 TOT EN MET 3.860.

- maandag 02 november - aflevering 3.856 : Waldek excuseert zich tegenover Frank. Tom en Judith bezoeken het graf van Geert. Lowie heeft het moeilijk met de situatie van Luc. Eddy vangt bot bij Peter. Olivia wil Jana helpen.

- dinsdag 03 november - aflevering 3.857 : Peter heeft het druk. Simonne blijft niet bij de pakken zitten. Waldek loopt langs het kerkhof. Jana zoekt Emma op. Lowie moet Sam spreken. Olivia krijgt een uitbrander. Rosa concentreert zich op haar werk.

- woensdag 04 november - aflevering 3.858 : Judith kan op de steun van Ann rekenen. Frank en Simonne krijgen een gast over de vloer. Toon heeft opnieuw een date. Jana wordt aangenaam verrast. Renée komt Stan en Emma opzoeken. Peggy verzoekt Femke om terug samen te werken.

- donderdag 05 november - aflevering 3.859 : Het is een moeilijke dag voor Emma en ook tussen Tom en Judith is de spanning te snijden. Luc wil naar het kerkhof. Waldek loopt langs bij Ann. Olivia deelt haar enthousiasme met Lowie. Peter staat sterk in zijn schoenen.

- vrijdag 06 november - aflevering 3.860 : Waldek kan een belangrijke stap niet meer uitstellen. Nancy maakt brokken. Paulien begaat een vergissing. Er komt slecht nieuws binnen dat inslaat als een bom. Simonne maakt zich zorgen.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron en logo : Eén)

01-11-2015 om 09:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : het nieuws dat Mathias en Véronique een koppel zijn verspreidt zich als een lopend vuurtje.

Sinds maandag 24 augustus 2015 weten we eindelijk wat er met Bart Van den Bossche gebeurd is, want toen startte het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie'. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Vooral Marie-Rose (Martine Jonckheere) kreeg het hard te verduren. In de seizoensfinale op vrijdag 26 juni 2015 betrapte zij haar echtgenoot Mathias (Peter Bulckaen) in de armen van Trudy (Silvia Claes). Een klap die haar hele leven overhoop gooide. Terwijl Mathias net zoals Trudy met schuldgevoelens worstelde, probeerde hij de brokken met Marie-Rose te lijmen. Zij wees hem echter resoluut af en vertrok naar Frankrijk.

Ook de gezondheid van haar kleinzoon Cédric (Bas Van Weert) baarde Marie-Rose ernstige zorgen. De jongen lag in coma na een alcoholintoxicatie. Véronique vreesde dat haar zoon hersenschade zou oplopen en was de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is, het resultaat van een slippertje met Benny (Roel Vanderstukken).

En dan was er nog Peter (Gunter De Batselier). Hij werd vlak voor de ondertekening van het fairtrade charter onwel en verloor het bewustzijn na een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd voorbereid door zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel). De kijker zag aan het einde van de seizoensfinale echter hoe Stan Peter alsnog uit de ruimte bevrijdde.

Ten huize Pauwels hing spanning in de lucht sinds Benny (Roel Vanderstukken) heeft vernomen dat zijn Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) mogelijk voor zes maanden naar Amerika trekt, om er verder aan haar carrière te timmeren. Intussen heeft Liesbeth een besluit genomen en trok ze de oceaan over.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.596 TOT EN MET 5.599.

- maandag 02 november - aflevering 5.596 : Cédric keurt de nieuwe relatie van zijn moeder niet goed. Anna kalmeert Frank en brengt hem tot inzicht over de thuisbevalling van Emma. Linda bereidt de bevalling ondertussen tot in de details voor, tot ongenoegen van Jan. Trudy's hart breekt wanneer ze te horen krijgt dat Mathias een nieuwe relatie heeft.

- dinsdag 03 november - aflevering 5.597 : Het nieuws dat Mathias en Véronique een koppel zijn verspreidt zich als een lopend vuurtje. June loopt op de toppen van haar tenen omdat ze er niet in slaagt ruzie te stoken tussen Peter en zijn zus.

- woensdag 04 november - aflevering 5.598 : Rudi voelt zich gesterkt door de goede zorgen van Véronique. Véronique en Mathias krijgen te horen dat June Marie-Rose heeft ingelicht over hun relatie. Ze maken zich grote zorgen. Niko maakt kennis met een straatprostituee en besluit haar te helpen. Guido slaat in paniek wanneer Emma's water plots breekt.

- donderdag 05 november - aflevering 5.599 : Guido houdt gespannen de adem in. Ook Mieke heeft het moeilijk nu Guido en Emma op het punt staan om jonge ouders te worden. Niko is vastbesloten om Angel te helpen, tegen alle waarschuwingen van Cis in. Stan zet Peter op het spoor van een prachtig nieuw pand voor VDB.

- vrijdag 06 november - aflevering 5.599 : Tussen Niko en Vic, de pooier van Angel, komt het tot een harde confrontatie. Zjef stelt samen met Rudi een lijst op met valkuilen die hij moet zien te vermijden. Ondertussen stelt Evy steeds lastiger vragen. June probeert Peter te overtuigen om het huurcontract voor het nieuwe pand te ondertekenen voor Véronique terug is.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

01-11-2015 om 09:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : het komt tot een breuk tussen Nathalie en Frank.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 595 TOT EN MET 599.

- maandag 02 november - aflevering 595 : Tim volgt de raad op van Elke en Merel en hij laat zich in het ziekenhuis onderzoeken. Dokter Jan heeft niet zo'n goed nieuws voor de sportman. Het stoort Debbie dat haar vriend zich uitslooft voor zijn collega Barbara. Jelle is na het zoveelste incident met Ludwig overgebracht naar de Brugse gevangenis. Nathalie wordt ingeschakeld om zijn zaak ter harte te nemen. De advocate verdedigt ook Raf, die nog altijd in voorhechtenis zit. Julia blijft overtuigd van zijn schuld en die houding schiet bij Joke in het verkeerde keelgat.

- dinsdag 03 november - aflevering 596 : Joke heeft haar moeder Julia op straat gezet na de zoveelste ruzie over Raf. Ook tussen Georges en Angele zijn er spanningen. Barbara maakt zich niet geliefd in De Schorre wanneer ze Joke opzadelt met een parkeerboete. Georges heeft een oplossing gevonden voor het euthanasieprobleem en voor een keer kan hij op de steun van Jean-Paul Derdeyn rekenen. Beide politici vinden het immers belangrijk dat het ziekenhuis niet op opspraak komt. Nathalie wil Jelle snel op vrije voeten krijgen en dat kan als Ludwig de minnelijke schikking aanvaardt.

- woensdag 04 november - aflevering 597 : Ludwig heeft zijn wraakgevoelens opzij gezet en hij heeft de minnelijke schikking van Nathalie aanvaard. Dit betekent dat Jelle weer op vrije voeten is. Suzanne heeft aan Joke uitgelegd waarom ze niet over Anita's valpartij op de werf van Raf kan getuigen. De cafébazin begrijpt dat Suzanne doodsbang is, maar toch vindt ze niet dat Raf het slachtoffer mag worden. Tim lapt het medisch advies van Jan aan zijn laars en hij traint weer volop.

- donderdag 05 november - aflevering 598 : Het is tot een breuk gekomen tussen Nathalie en Frank. Jelle begrijpt niet dat zijn vader geen enkele moeite doet om de brokken te lijmen. De miserie van Raf en Joke is eindelijk achter de rug en zijn herwonnen vrijheid wordt uitbundig gevierd in De Schorre. Het stoort Celine dat ze geen controle meer heeft over Ludwig. Haar vader vindt dat ze beter kan scheiden, maar Celine wil zich op een andere manier indekken. Tim heeft een motorcross gewonnen en hij viert dat samen met zijn vrienden in het ziekenhuis..

- vrijdag 06 november - aflevering 599 : Max is er zeker van dat zijn dagen in Wittekerke geteld zijn en hij besluit de eer aan zichzelf te houden. Frank heeft nog geen enkele poging ondernomen om Nathalie terug te winnen. Sneyers is gecharmeerd wanneer hij een fanbrief ontvangt. Suzanne verstopt zich nog altijd in De Schorre. Joke vindt niet dat deze situatie nog lang kan duren en probeert Suzanne te overtuigen met de diamanten naar de politie te stappen. Angele heeft sinds geruime tijd hoofdpijn en ze laat zich onderzoeken door Jan.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

01-11-2015 om 09:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : even stilstaan bij zij die ons de voorbije twaalf maanden verlieten.

Vandaag, zondag 01 november 2015, Allerheiligen, en morgen, maandag 02 november, Allerzielen, zijn in de Rooms-katholieke godsdienst twee dagen waarbij we even stilstaan bij onze dierbare overledenen. De afgelopen twaalf maanden ontvielen ons ook een aantal mensen die van ver of dichtbij op één of andere manier te maken hebben met het Eurovisie Songfestival.

Vandaag willen we nog eventjes stilstaan bij een aantal van hen die ons veel te vroeg ontvielen :

21/12/2014 : Udo Jürgens.
21/03/2015 : Jørgen Ingmann.
13/04/2015 : Ronnie Carroll.
04/06/2015 : Albert West.
07/07/2015 : Jaime Morey.
02/08/2015 : Cilla Black.
16/09/2015 : Guy Béart.

01-11-2015 om 09:07 geschreven door Redactie  


31-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (31-10-2015).

Op deze laatste dag van oktober hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Sinds gisteren, vrijdag 30 oktober, is er een nieuw album van Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008). "Voices", het derde album van de Limburger, bevat in totaal zeventien nummers en hij laat zich daarvoor omringen door heelwat bekende en minder bekende talenten. Natuurlijk mochten het meisjeskoor Scala en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') niet ontbreken maar ook 'The Voice'-deelneemsters Alessia ('The Voice Kids'), Jomy (Joke Herremy) en de nieuwe internationale sensatie Lea Rue (Emma Lauwers), beiden uit 'The Voice van Vlaanderen', kregen een plekje op het album.

 De drie heren van Arbeid Adelt, met onder meer Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'), brachten gisteren, vrijdag 30 oktober, het album "Slik" op de markt. Het is meteen het eerste studioalbum in eenentwintig jaar en één van de nummers is de single "50.000 Hi-Hats". Ook voor hun nieuwe single, "Sarmakarma", beschikbaar sinds afgelopen maandag, 26 oktober, is een plaatsje voorbehouden op het nieuwe album.

 Sinds gisteren, vrijdag 30 oktober, ligt het album "Napoleon XXIII" van Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) in de winkelrekken. Met z'n derde soloalbum wil hij een balans opmaken van de inmiddels drie decennia dat hij op deze planeet rondloopt.

 Gisteren, vrijdag 30 oktober, verscheen het tweede album van de Waalse zanger Roberto Bellarosa (ESF 2013, lid Belgische vakjury ESF 2015). Het schijfje kreeg als titel "Suis ta route" en er staan in totaal tien nummers op waaronder "Agathe", "Suis ta route" en de nieuwe single "My Girl".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. "Back To Black" is de titel van de nieuwe single van Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005) feat. Tsar B. Het nummer is meteen ook de titelsong van de nieuwe film 'Black' van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De single, een bewerking van het gelijknamige nummer van wijlen Amy Winehouse, is sinds afgelopen woensdag, 28 oktober, reeds beschikbaar. Eind maart jongstleden bracht de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) een nieuw album op de markt met als titel "Endless Forms Most Beautiful". Gisteren, vrijdag 30 oktober, werd een 'Tour Edition' van het album opnieuw uitgebracht met als toemaatje een dvd. Het Duitse trio Elaiza (ESF 2014) heeft op haar website bekendgemaakt dat het momenteel werkt aan een tweede album. Meer nieuws over dat nieuwe schijfje alsmede de releasedatum volgt later.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

31-10-2015 om 17:16 geschreven door Redactie  


30-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste dag van oktober hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zetten ook dit najaar het Sportpaleis weer helemaal op stelten met de enige echte 'Grote Sinterklaasshow'!

Het belooft ook ditmaal één groot feest te worden met al jouw Studio 100-vrienden : Ghost Rockers, Prinsessia, Rox én de nieuwe meisjes van K3 (Eurosong 1999)! Maar ook met Mega Mindy, Bumba, Samson & Gert, Piet Piraat en zijn kornuiten, de Ploppertjes, Wickie de viking én Maya.

Je ziet het, al jouw Studio 100-idolen zullen er zijn tijdens dit onvergetelijk feest. Jij ook?

Je kan 'De Grote Sinterklaasshow' in het Antwerpse Sportpaleis meemaken op zaterdag 05 (om 10.00 en 14.00) en zondag 06 december (om 14.00).

Kaartjes (18,99, 23,99, 32,99 en voor de Droomstoelen 41,50 euro) voor één van de voorstellingen kunnen nog steeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).


Natalia (Eurosong 2004) haalt op vrijdag 19 februari 2016 opnieuw de 'Ladies of Soul' naar Vlaanderen. De tweede 'Ladies of Soul featuring Natalia' heeft naast onze souldiva ook de Nederlandse zangeressen Glennis Grace (ESF 2005), Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) en saxofoniste Candy Dulfer op de affiche. Na het grote succes in de Lotto Arena wijken de dames nu uit naar het Sportpaleis waar zij mooie en verrassende pop- en soulnummers ten gehore zullen brengen.

'Ladies of Soul' is sinds 2014 een succesformule in Nederland. Al vijf avonden, twee in 2014 en drie in 2015, bundelden de 'Ladies of Soul' hun krachten in een groots opgezette liveshow en lieten ze in een telkens uitverkochte Ziggi Dome horen, zien en voelen wat het samenbrengen van hun individuele kwaliteiten teweeg kan brengen. Voor 2016 staan inmiddels alweer twee concerten bij onze noorderburen op het programma.


Kaarten kosten 30, 35, 40, 45 en 50 euro. Voor het middenplein zijn zowel zit- als staanplaatsen (PIT) te koop. De ticketverkoop ging op woensdag 09 september 2015 om 10.00 van start via de websites van TeleTicketService en www.ladiesofsoulbe. Zoals het er naar uitziet zal de eind dit jaar bevallen Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) echter NIET naar Antwerpen afzakken.

Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 staat/stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Zaterdag 26 november 2016 pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 is hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkt achttien weken bovenaan de hitlijsten en flirt met triple platina (60.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten krijgen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. In het najaar van 2015 en het voorjaar van 2016 concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op zaterdag 26 november 2016 (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop ging op zaterdag 03 oktober, om 09.00, van start via de website van TeleTicketService. Telefoninisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

30-10-2015 om 13:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 Zoekt K3' : welke zes meisjes stoten vanavond door naar de finale van 'K3 Zoekt K3'?

Na 180 liedjes, 19 albums, 2 miljoen showbezoekers, 5,5 miljoen cd's en dvd's en ontelbare veroverde kinderharten nemen Karen (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel en Josje afscheid van K3 (Eurosong 1999).

Maar niet zonder samen met heel Vlaanderen en Nederland drie waardige opvolgsters aan te duiden. In 'K3 Zoekt K3' maken enthousiaste meiden kans om hun grote droom in vervulling te zien gaan.

Een plekje in de nieuwe K3 krijg je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Zowel juryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst als een publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders beslissen mee. Wie sturen zij door naar de bootcamp? Wie krijgt een felbegeerde plek in de liveshows? En welke drie meiden mogen zich uiteindelijk de nieuwe K3 noemen? 'K3 Zoekt K3' wordt een zinderende zoektocht die Vlaanderen en Nederland tien weken lang in de ban zal houden.

'K3 Zoekt K3' ging van start met de grote auditieafleveringen, waarin Karen, Kristel en Josje samen met Gert Verhulst achter de jurydesk plaatsnamen. De vakjury besliste echter niet alleen over het lot van de kandidaten. Voor het eerst in Vlaanderen was een 100-koppige publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders als eerste aan zet om te bepalen welke kandidaten doorstootten en wie meteen afviel.

Uit de meer dan 6.000 inschrijvingen overleefden honderd meiden de pre-audities. Zij brachten in de auditieafleveringen een zelfgekozen K3-nummer voor de publieksjury. Pas als drie van de vier tribunes oplichtten, schoof het indrukwekkende podium open en zetten de kandidaten hun auditie verder voor het oog van Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Wie geen meerderheid van de publieksjury wist te overtuigen, zag het avontuur meteen eindigen.

Het laatste woord in de auditieshows was voor Gert en de K3'tjes. Zij beslisten of de door de publieksjury geselecteerde kandidaat ook effectief doorstootte naar een volgende ronde. Om daarin te slagen, moesten minstens drie van de vier vakjuryleden overtuigd worden. De kandidaten die de auditieafleveringen overleefden, kwamen alvast een flinke stap dichter bij het verwezenlijken van hun grote droom. De groep vertrok immers op bootcamp, waar ze werden ondergedompeld in een reeks intensieve masterclasses. Zang, dans, dictie, acteren, conditietraining,… de bootcamp stoomde de meiden klaar voor de liveshows én voor een eventuele plek in de nieuwe K3.

In de wervelende liveshows, die op vrijdag 16 oktober van start gingen, gooien de resterende kandidaten ten slotte vier weken lang alles in de strijd om door te stoten naar de grote, ultraspannende finale op vrijdag 06 november 2015. Welke drie meiden worden uitgekozen om de nieuwe K3 te worden? Vast staat dat de winnaressen meteen zeker zijn van een mooie carrière en een goed gevulde agenda. Niet minder dan drie weken na de finale vertrekken zij immers op tournee door Vlaanderen en Nederland.

Niels Destadsbader presenteert. Karen, Kristel en Josje kiezen zelf hun opvolgsters, samen met Gert Verhulst.

Duizenden kandidaten schreven zich in om hun kans te wagen op het grote podium van 'K3 Zoekt K3'. Wie al helemaal zeker is van een plaats op dat podium is Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'). Hij zal de groots opgezette show namelijk presenteren, samen met de Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling (ESF 1988). Niels leidt de show samen met Gerard in goede banen en vormt het klankbord voor de kandidaten die hun grote droom nastreven.

* negende aflevering : derde liveshow - vrijdag 30 oktober 2015 :

Binnen één week kennen Vlaanderen en Nederland de nieuwe K3. Daarin is alvast geen plekje weggelegd voor Suzan, want zij moest 'K3 Zoekt K3' vorige week verlaten. Acht meiden zijn nog in de running en daarvan worden er vanavond, vrijdag 30 oktober 2015, twee naar huis gestuurd in de halve finale van 'K3 Zoekt K3'. Dat gebeurt aan de hand van een originele groepsopdracht én solonummers die door de kijker werden gekozen. 'K3 Zoekt K3' is helemaal klaar om de eindsprint in te zetten.

De derde liveshow openen de acht halve finalisten met het nummer "Alle kleuren". Nadien bepaalt de K3-jackpot welke kandidaten een duo zullen vormen voor de groepsopdracht. Hiervoor moeten de meiden in vier groepen van twee een bekende hit zingen, samen met een grote artiest. Niemand minder dan Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) himself én de internationale artiesten Alvaro Soler, R. City en Janieck Devy, de zanger en auteur van het bekende Lost Frequencies-nummer "Reality", staan in de derde liveshow op het podium met de K3-kandidaten.

Koen brengt met zijn duo "Say Something", een cover van A Great Big World en Christina Aguilera. Alvaro Soler swingt met de meiden op zijn zomerhit "El Mismo Sol". Een derde duo zingt met Janieck Devy het bekende Lost Frequencies-nummer "Reality" en R. City brengt samen met zijn K3'tjes de populaire song "Locked Away". Uit de vier duo's selecteren vakjuryleden Karen, Kristel, Josje, Gert Verhulst en Miguel Wiels de twee groepen die volgens hen het best gepresteerd hebben. Daarvan wordt vervolgens één duo door de kijker thuis uitgeroepen tot de eerste finalisten van 'K3 Zoekt K3'.

De zes resterende kandidaten betreden na de groepsopdracht opnieuw het podium met een solonummer. Dat wordt deze keer bepaald door de kijker thuis. Zij konden vorige week online beslissen met welke K3-song ze hun favoriete kandidate willen zien doorstoten naar de finale. Het meisje dat met haar performance de meeste stemmen van de kijker achter haar naam weet te scharen, wordt komende vrijdag de derde finalist. De vakjury zal ten slotte bepalen welke drie meiden eveneens doorstoten en voor wie het avontuur definitief stopt. Welke zes K3'tjes jagen volgende week hun grote droom na in de ultieme finale van 'K3 Zoekt K3'?

* de tien kandidaten die zich wisten te plaatsen voor de liveshows:



- Marthe De Pillecyn (19 – Kontich).
- Lauren De Ruyck (20 – Gent).
- Nora Gharib (21 – Antwerpen).
- Demi Matenahoru (21 – Amsterdam).
- Klaasje Meijer (20 – 's Gravezande & Amsterdam).
- Lisa Michels (24 – Amsterdam).
- Jindra Van Schaijk (22 – Amsterdam).
- Hanne Verbruggen (21 – Mechelen).

UITGESCHAKELD :

09. Suzan De Reus (21 – Zuidschermen).
10. Laura Aussems (25 – Voerstreek).

'K3 Zoekt K3', de derde liveshow
vanavond, vrijdag 30 oktober 2015, op vtm en SBS6 tussen 20.35 en 22.40. (bron, logo en foto's : Medialaan)

30-10-2015 om 13:27 geschreven door Redactie  


29-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Lynn Wesenbeek stuurt ietwat arrogante Danira Boukhriss Terkessidis naar huis.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* donderdag 29 oktober 2015 - twaalfde aflevering :

Vanavonddonderdag 29 oktober 2015, krijg je de laatste aflevering van deze week alsook die van deze maand. En dat wordt er eentje zonder de ietwat arrogante VRT-journaliste/presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis. Na vijf deelnames, waarbij ze vier opeenvolgende overwinningen binnenhaalde, moet 'De Slimste Mens ter Wereld' het - voorlopig - zonder haar stellen.

Ex-Miss België en voormalig vtm-omroepster/presentatrice/journaliste Lynn Wesenbeek, die aanstaande dinsdag 03 november, drieënvijftig kaarsjes mag uitblazen, stuurde Danira, (jawel Jan Paternoster leer haar naam!), D-A-N-I-R-A, huiswaarts. Paternoster wist bij zijn tweede deelname als winnaar uit de bus te komen met een totaal van 378 seconden.

Danira Boukhriss Terkessidis, die in de fotoronde heelwat tijd verloor, eindigde met een totaal van 324 seconden, gevolgd door nieuwkomer Lynn Wesenbeek met 275 seconden.

Tijdens de finale waren beide dames heel zenuwachtig en zoals zovelen speelde Boukhriss Terkessidis niet strategisch. Met een vraag over de 'Brugse Metten' sloeg Lynn Wesenbeek met twee antwoorden genadeloos toe.

Vanavond wordt Boukhriss Terkessidis, al zeker van een plaats in de finaleweken, afgelost door Luc Haekens, wiens programma 'De Blauwe Gids' om 21.00 van start gaat. 

- Jan Paternoster : Muzikant. Maakt deel uit van de bluesband The Black Box Revelation, is er de zanger-gitarist van. Bezingt de liefde, de overwinningen ervan en de teleurstellingen.
- Lynn Wesenbeek : Coryfee. Ze kleurde decennialang onze dag als omroepster en nieuwsanker. Vandaag is ze in de weer met hoogtechnologische robots, al denken we wel dat het de Lynn van vlees en bloed is die zal komen.
- Luc Haekens : Televisiemaker. Waar men gaat langs Vlaamse wegen, overal komt men deze De Ideale Wereld-reporter tegen. De discreet kalende veertiger is iemand met wie je buiten kan komen, of je nu de Belgische adel bezoekt dan wel de markt van Tienen.

TUSSENSTAND :

01. Jan Paternoster : 2 deelnames, 1 overwinning (590 seconden, 212+378).
02. Lynn Wesenbeek : 1 deelname (275 seconden).

UITGESCHAKELD :

- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).
- Danira Boukhriss Terkessidis : 5 deelnames, 4 overwinningen (1.986 seconden, 548+429+363+322+324).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).

- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
-
Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).
- Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Lynn Wesenbeek en Danira Boukhriss Terkessidis.

De twaalfde aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddonderdag 29 oktober 2015, tussen 21.45 en 23.00 op VIER. Deze aflevering worden morgenvrijdag 30 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.55 en 18.00. (bron en
foto's : VIER)

29-10-2015 om 13:15 geschreven door Redactie  


28-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Lynn Wesenbeek neemt vanavond de plaats in van Bart Verhaeghe.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* woensdag 28 oktober 2015 - elfde aflevering :

Gisterendinsdag 27 oktober 2015, sleepte VRT-journaliste/presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis haar vierde opeenvolgende overwinning in de wacht met een totaal van 322 seconden. Nieuwkomer Jan Paternoster van Black Box Revelation klokte af op 212 seconden en Bart Verhaeghe, die maandag nog Kobe Ilsen naar huis stuurde, eindigde tweede met 260 seconden.

Het werd een gelijkopgaande strijd die dus uiteindelijk werd gewonnen door Danira Boukhriss Terkessidis. Wint ze vanavond voor de vijfde maal op rij dan komt ze naast Bart De Pauw te staan die vorig jaar ook vijf opeenvolgende overwinningen binnenhaalde.

In de finale moest Bart Verhaeghe uiteindelijk zijn meerdere erkennen bij een vraag over de kleinkinderen van Jean-Marie Pfaff. Jan Paternoster wist hem met Shania en Kenji huiswaarts te sturen.

Vanavond wordt de ondernemer en voorzitter van Club Brugge afgelost door Lynn Wesenbeek, ex-Miss België en voormalig vtm-omroepster/presentatrice/journaliste.

- Danira Boukhriss Terkessidis : Journaliste. Danira presenteert KOPPEN XL en staat al enkele jaren haar vrouwtje bij Het Journaal. Haar hersenen zijn jong, fris en ook zeer XL, mooi meegenomen in dit spel.
- Jan Paternoster : Muzikant. Maakt deel uit van de bluesband The Black Box Revelation, is er de zanger-gitarist van. Bezingt de liefde, de overwinningen ervan en de teleurstellingen.
- Lynn Wesenbeek : Coryfee. Ze kleurde decennialang onze dag als omroepster en nieuwsanker. Vandaag is ze in de weer met hoogtechnologische robots, al denken we wel dat het de Lynn van vlees en bloed is die zal komen.


TUSSENSTAND :

01. Danira Boukhriss Terkessidis : 4 deelnames, 4 overwinningen (1.662 seconden, 548+429+363+322).
02. Jan Paternoster : 1 deelname (212 seconden).

UITGESCHAKELD :

- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
-
Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).
- Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Jan Paternoster en Bart Verhaeghe.

De elfde aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 28 oktober 2015, tussen 22.05 en 23.15 op VIER. Deze aflevering worden morgendonderdag 29 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.55 en 18.05. (bron en
foto's : VIER)

28-10-2015 om 15:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van oktober hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds deze maand komt deze musical ook naar het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. De laatste voorstelling van de musical gaat (voorlopig) door op zondag 31 januari 2016. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

Op maandag 28 maart 2016, tweede Paasdag, geeft Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) een groot theaterconcert in één van de mooiste theaters van Nederland, het AFAS Circustheater Scheveningen. Let op! Dit concert begint om 14.00 en is alleen te zien in Scheveningen!

Vooraf en tijdens de pauze de bekende pianist Dennis de Bruijn de mooiste liedjes van Ruth spelen op een grote concertvleugel! Ook krijgt iedere bezoeker na het concert een herinnering mee naar huis!

Ruth Jacott behoeft geen introductie. Ze is één van de grootste en meest geliefde zangeressen van Nederland. Haar naam duikt dan ook echt overal op. Op festivals, in musicals, het Songfestival en in alle theaters die Nederland heeft met haar vele, vele theatertournees of met grote artiesten zoals Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007). Vanaf 1986 is ze al met grote projecten bezig en niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Dat is dus in 2016 al dertig jaar! Dat gaan we groots met haar vieren. En waar kun je dat het beste vieren mét haar fans? Jazeker, in één van de mooiste theaters van Nederland, het Circustheater Scheveningen. Boek snel kaarten want al haar concerten zijn altijd snel uitverkocht!

Tickets kunnen worden aangekocht via de website van Nationaal Theaterkassa of via de website van de website van Music of Life.

Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) gaat dit najaar eens fijn en lekker lang zingen met een top orkest. Met het zevenkoppig orkest onder leiding van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) laat Paul zijn lekkerste, dierbaarste en bekendste nummers horen, die voor een groot gedeelte worden bepaald door het publiek.

Een dierbare herinnering, onvergetelijk wijsje of emotioneel eerbetoon. Roepen en zingen maar! Ook de mooiste nummers van de Robert Long cd komen voorbij. En natuurlijk wordt er tussen de nummers door gepraat, geïmiteerd en worden er vragen beantwoord vanuit de zaal! Improviseren maar! Misschien wel de sterkste kant van deze olijke vrolijke muzikale kiloknaller! We gaan pas naar huis als de laatste noot geklonken heeft!

De laatste voorstelling gaat door op donderdag 31 maart 2016. Een volledig overzicht van alle plaatsen, data alsook over hoe je tickets kan aanschaffen kan je terugvinden op zijn website (klik hier).

28-10-2015 om 15:28 geschreven door Redactie  


27-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond maakt Kobe Ilsen plaats voor Jan Paternoster.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* dinsdag 27 oktober 2015 - tiende aflevering :

Dafalgan kon een zieke Kobe Ilsen niet redden en dus zit er vanavond geen achtste deelname in voor hem. We zien hem alvast, hopelijk gezond en wel, terug tijdens de finaleweken. 

Gisterenmaandag 26 oktober 2015, maakte ondernemer en voorzitter van Club Brugge, Bart Verhaeghe, zijn opwachting. Het werd een gelijkopgaande strijd maar de fotoronde leek VRT-journaliste/presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis de das om te doen. Dankzij een fantastische filmronde, waarin ze seconden steelt van zowel Kobe Ilsen als Bart Verhaeghe, klokt ze uiteindelijk af op 363 seconden, goed voor haar derde opeenvolgende overwinning.

De finale ging tussen Kobe Ilsen (297 seconden) en nieuwkomer Bart Verhaeghe (243 seconden) waarbij deze laatste toch een aantal goede antwoorden wist te geven. Een zieke Kobe Ilsen kon geen weerstand bieden en moet vanavond plaatsmaken voor Jan Paternoster van Black Box Revelation.

- Danira Boukhriss Terkessidis : Journaliste. Danira presenteert KOPPEN XL en staat al enkele jaren haar vrouwtje bij Het Journaal. Haar hersenen zijn jong, fris en ook zeer XL, mooi meegenomen in dit spel.
- Bart Verhaeghe : Ondernemer. Bart is een durver. Durft voorzitter te zijn van een voetbalploeg, eersteklasser Club Brugge, en durft wel eens een ander deuntje te spelen als het over winkelen en ontspannen gaat.
Jan Paternoster : Muzikant. Maakt deel uit van de bluesband The Black Box Revelation, is er de zanger-gitarist van. Bezingt de liefde, de overwinningen ervan en de teleurstellingen.

TUSSENSTAND :

01. Danira Boukhriss Terkessidis : 3 deelnames, 3 overwinningen (1.340 seconden, 548+429+363).
02. Bart Verhaeghe : 1 deelname (243 seconden).

UITGESCHAKELD :

- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
-
Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).
- Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Bart Verhaeghe en Kobe Ilsen.

De tiende aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 27 oktober 2015, tussen 22.00 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 28 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.50 en 17.05. (bron en
foto's : VIER)

27-10-2015 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het huis' : vanavond een erg rauw en levenslustig portret van Marieke Vervoort.

 Op dinsdag 20 oktober  2015 ging 'Het huis' op Eén van start. In 'Het huis' worden acht interessante Belgen vierentwintig uur van de wereld afgesloten, in een imposant huis-met-zwembad, aan de rand van het bos, op een onbekende locatie. Mét interviewer Eric Goens in hun gezelschap.

Elke bezoeker wordt thuis opgehaald en geblinddoekt naar 'Het huis' gebracht. Vanaf dan wordt hij of zij één etmaal lang geïnterviewd, gefileerd, geconfronteerd : vierentwintig uur lang is de buitenwereld helemaal weg, vierentwintig uur lang passeert enkel het eigen leven de revue. Onder andere Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990), Marieke Vervoort en Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') laten in hun ziel kijken.

Het huis

In 'Het huis' gaat het leven ogenschijnlijk zijn gewone gang : koken, eten, wassen, slapen. De ijverigsten mogen het gras afrijden, de stal uitmesten, of een baantje trekken in het zwembad. En intussen : praten, heel veel praten. In de beste Vlaamse traditie : aan de keukentafel, voor het haardvuur, in de canapé, of 's avonds laat in de geborgenheid van de boomhut.

De kamers

In Het huis zijn er ook vier heel bijzondere kamers :

De jeugdkamer

In de jeugdkamer graaft de bewoner in zijn of haar eigen verleden : de jeugdherinneringen, de foto's, de dia's of de filmpjes uit de oude doos, de groeipijnen, het familiale leven. Elke bewoner wordt ondergedompeld in het eigen verleden en bekijkt het zoals hij/zij het wellicht nooit eerder heeft bekeken.

De gastenkamer

Rond etenstijd komt een onaangekondigde gast in 'Het huis' opdagen. De bewoner gaat hem of haar ophalen in de gastenkamer. Een familielid, een beste vriend… of net een niet zo goede vriend.

Luc Appermont krijgt zijn levensgezel Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) op bezoek, terwijl Marieke Vervoort haar boezemvriend Tom Waes ontvangt. Hoe gaan de bewoners met deze onverwachte gast om?

De sportkamer

Hoe oud is de bewoner van 'Het huis'? Je echte leeftijd staat af te lezen op je identiteitskaart, maar hoe hard is het leven geleefd? Welke fysieke sporen heeft dat nagelaten?

In de sportkamer wordt de bewoner aan een reeks fysieke testen onderworpen, om na te gaan in hoeverre hij of zij de voorbije jaren voldoende zorg heeft gedragen voor het eigen lichaam. Op basis van die testen wordt een biologisch paspoort opgemaakt. Goed nieuws, of een wake up call?

De biechtkamer

De waarheid verbloemen, een leugentje om bestwil, de ingekleurde werkelijkheid... Het kan iedereen overkomen, maar niet in 'Het huis'. Want aan het einde van het bezoek wacht de afspraak in de biechtkamer.

De bezoekers

In 'Het huis' ontvangt Eric Goens elke aflevering een centrale gast. Acht interessante portretten van acht interessante mensen : 

* Marieke Vervoort.
* Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014').
* Kobe Ilsen.
* Jeroen Meus.
* Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).
* Maggie De Block.
* Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007').
* Karl Vannieuwkerke.

* tweede aflevering - dinsdag 27 oktober 2015 : Marieke Vervoort

In de tweede aflevering van 'Het huis' is het vanavond de beurt aan Marieke Vervoort. Haar portret is tegelijkertijd erg rauw en erg levenslustig. De afgelopen dagen won Marieke twee medailles op het WK in Qatar, maar in 'Het huis' toont ze de keerzijde van die medaille.

Het is een hallucinante nacht : ze krijgt tientallen aanvallen, waarbij haar grotendeels verlamde lichaam telkens opnieuw helemaal verkrampt. De pijn is niet te harden, een paar keer verliest ze het bewustzijn.
Enkele uren later zit Marieke Vervoort schijnbaar onbezorgd aan de ontbijttafel. Uitgelaten, ondanks de voortdurende pijn.

Dit is mijn échte leven. Dit is wat de mensen moeten zien, dit is waarom ik heb beslist om uit het leven te stappen.

Zelden was een portret tegelijk zò rauw en zò levenslustig als het relaas van het bezoek van Wielemie in 'Het huis'. Vierentwintig uur lang geniet ze met volle teugen : "Ik leef op champagne en op morfine."

Uitgelaten als een kind als ze met haar rolstoel op de trampoline stuitert, blij verrast als haar boezemvriend Tom Waes onaangekondigd het avondmaal komt bereiden, maar even vaak en even snel neemt de pijn de bovenhand. Triatlons, spurtnummers, wereld- en olympische titels, ze heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, maar de strijd tegen haar vreselijke spierziekte kan ze niet nog veel langer aan : "Ik leef zo graag, maar er zijn de laatste weken veel meer slechte dan goede momenten. Wil ik nog verder leven in die pijn? Eigenlijk niet."

"Eigenlijk ben ik blij dat je het eens gezien hebt, dat je je kan voorstellen - voor een stukje - wat ik meemaak," vertelt ze tijdens het ontbijt aan interviewer Eric Goens. "Ik wil dat mensen erbij stilstaan dat ik niet over een prulletje aan het vertellen ben, dat ik niet zomaar euthanasie wil."

'Het huis', de tweede aflevering
vanavond, dinsdag 27 oktober 2015, op Eén tussen 20.35 en 21.35. (bron en logo : VRT)

27-10-2015 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Total Loss in het Bos' : vanavond met onder meer Kürt Rogiers, Astrid Bryan, Min Hee Bervoets en Kelly Pfaff.

 Sinds dinsdag 20 oktober 2015 gaan wekelijks acht bekende gezichten 'Total Loss in het Bos'. Vier duo's nemen het tegen elkaar op in een doldwaze race doorheen het bos in het gelijknamige, nieuwe spelprogramma. Het duo dat elkaar blindelings vertrouwt, maakt het meeste kans op een grote som geld ten voordele van Rode Neuzen Dag.

Het spel is eenvoudig : binnen elk duo krijgt een van hen de rol van 'beest'. Hij of zij trekt een geblindeerd dierenkostuum aan. Het beest moet op zijn of haar duopartner of 'baas' vertrouwen, die zijn partner in dierenpak zo goed mogelijk langsheen alle hindernissen in het bos begeleidt. Presentatrice van dienst is dierenliefhebster An Lemmens.

 Voor dit programma tekenden vele bekende gezichten met plezier present. Ze staan dan ook massaal achter het goede doel waar dit programma om draait : Rode Neuzen Dag. De duo's trachten zoveel mogelijk punten te verzamelen doorheen vijf verschillende rondes, maar het uiteindelijk doel is een mooi geldbedrag doneren aan de goeddoelactie van vtm, Qmusic en Belfius, waarbij jongeren met psychische problemen geholpen worden.

* tweede aflevering - dinsdag 27 oktober 2015 :

De vier bekende gezichten die baas mogen spelen en hun beest moeten begeleiden zijn Kürt Rogiers, Astrid Bryan, Min Hee Bervoets en Kelly Pfaff. Wie zijn hun teamgenoten in het dierenpak?

'Total Loss in het Bos', de tweede aflevering
vanavond, dinsdag 27 oktober 2015, op vtm tussen 20.35 en 21.40. (bron en logo : Medialaan)

27-10-2015 om 12:20 geschreven door Redactie  


26-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond maakt Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, zijn opwachting.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* maandag 26 oktober 2015 - negende aflevering :

Afgelopen donderdag22 oktober 2015, moest VRT-journaliste/presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis het opnemen tegen twee Kobes, zijnde Kobe Ilsen en nieuwkomer Kobe Desramaults.

De drie kwamen langzaam op gang en er werden ook geen hoge scores behaald in vergelijking met de andere afleveringen dit seizoen. Danira Boukhriss Terkessidis, dankzij een goede puzzelronde en een fantastische filmronde, eindigde uiteindelijk met een totaal van 429 seconden op de eerste plaats.

De finale werd er eentje tussen de twee Kobes : Desramaults (235 seconden) en Ilsen (met 'amper' 190 seconden). De kok speelt niet heel strategisch en moet na amper één deelname opkrassen. Zijn plaats wordt vanavond ingenomen door ondernemer en voorzitter van Club Brugge, Bart Verhaeghe.

- Kobe Ilsen : Tv-presentator en -maker. Heeft inmiddels al heel wat kilometers op zijn teller, van radioprogramma's als Touché tot documentaires als Temptation Island. Als maker van de Reclametest in het programma VOLT voelt hij zich als een vis in het water tussen reclameblokken, hij is dus een te duchten kandidaat.
- Danira Boukhriss Terkessidis : Journaliste. Danira presenteert KOPPEN XL en staat al enkele jaren haar vrouwtje bij Het Journaal. Haar hersenen zijn jong, fris en ook zeer XL, mooi meegenomen in dit spel.
- Bart Verhaeghe : Ondernemer. Bart is een durver. Durft voorzitter te zijn van een voetbalploeg, eersteklasser Club Brugge, en durft wel eens een ander deuntje te spelen als het over winkelen en ontspannen gaat.


TUSSENSTAND :

01. Kobe Ilsen : 6 deelnames, 3 overwinningen (2.324 seconden, 487+379+478+487+303+190).
02. Danira Boukhriss Terkessidis : 2 deelnames, 2 overwinningen (977 seconden, 548+429).

UITGESCHAKELD :

- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
-
Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).
- Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Kobe Desramaults en Kobe Ilsen.

De negende aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 26 oktober 2015, tussen 22.00 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 27 oktober, in de vooravond herhaald tussen 17.00 en 18.10. (bron en
foto's : VIER)

26-10-2015 om 13:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Project K' : vanavond de laatste aflevering met de beste fragmenten en nooit vertoon beeldmateriaal.

Toen Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) nog een kleine jongen was, had hij een schriftje met daarop het etiket : 'Project Koen'. In dat schriftje noteerde hij nauwkeurig zijn dromen.

In de hoop dat ze op een dag in vervulling zouden gaan. En nu is het zover. Zijn jongensdromen is Koen nog lang niet vergeten en met 'Project K' krijgt hij de kans ze na al die jaren eindelijk waar te maken. Koen breekt de televisiestudio uit en jaagt met veel passie en vuur zijn dromen na. Maar om die te kunnen realiseren, heeft hij hulp nodig. Daarom doet Koen een beroep op de juiste mannen en vrouwen, op mensen die hem écht kunnen helpen.

Maar voor niets gaat de zon op, en dat geldt ook voor Koen Wauters. Zijn 'helpers' eisen van Koen een tegenprestatie, iets dat hen zelf na aan het hart ligt. Pas als Koen die opdracht tot een goed einde brengt, zijn zij bereid om Koens dromen waar te maken.

De jongensdromen

Koen zijn dromen zijn heel herkenbaar, maar tegelijkertijd ook heel persoonlijk. Stuk voor stuk zijn ze zo goed als onbereikbaar. Daarom zijn het tot nu toe dromen gebleven. Het zijn dromen die je niet kan kopen, die je enkel kan krijgen. De tegenprestaties die vooraf van Koen verwacht worden spreken al even hard tot de verbeelding en lijken net zo moeilijk haalbaar als zijn dromen zelf.

Koen komt elke aflevering terecht in een nieuwe wereld vol verrassingen en begeeft zich daarmee op onbekend terrein, zowel in het binnen- als in het buitenland. Met veel passie en vuur zet hij alles op alles om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Als dat lukt, dan gaat zijn langverwachte jongensdroom eindelijk in vervulling. Faalt hij, dan blijft het bij dromen.

Koen Wauters : "In elk programma beland ik opnieuw op een plaats in de wereld in een situatie die mij totaal onbekend is. Elke keer ontmoet ik nieuwe mensen en stel ik mij de vraag wat ik nu weer allemaal mag doen.
Het zijn niet de meest evidente dromen, maar het zijn wel écht mijn jongensdromen".

* negende aflevering - maandag 26 oktober 2015 :

Compilatieaflevering waarin Koen Wauters en een aantal van zijn uitdagers en metgezellen terugblikken en commentaar geven op de acht dromen die Koen heeft proberen waar te maken. Naast de beste fragmenten wordt ook uniek en nooit vertoond beeldmateriaal uit de archieven van 'Project K' getoond.

'Project K', de negende en laatste aflevering
vanavond, maandag 26 oktober 2015, op vtm tussen 20.35 en 21.45. (bron en logo : Medialaan)

26-10-2015 om 08:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op de laatste maandag van oktober hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Na haar talrijke succesvolle shows heeft de Belgische grande dame van de soul en de jazz, Sofie (Eurosong 1977-1983-1987), weer een onvergetelijke show klaar staan. Op donderdag 17 december eerstkomende (aanvang 20.30) geeft ze een exclusief kerstconcert in het prachtige kader van de Carolus Borromeuskerk (Hendrik Conscienceplein 12, 2000 Antwerpen).

Ze brengt u samen met haar groep de mooiste soul- en kerstklassiekers van haar eigen albums en natuurlijk enkele leuke verrassingen en special guests.

Tickets (19,50 euro) voor 'An Amazing Christmas' kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20).

 Op zondag 21 februari 2016 viert zanger Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) zijn veertigste verjaardag en dit samen met zijn fans.

Tijdens zijn verjaardagsconcert, in CC Het Spoor in Harelbeke, maken ook zijn echtgenote Sasha Rosen en mede-Romeo's Gunther Levi ( De Gouden Zeemeermin 1996) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) hun opwachting. Daarnaast zal er ook een surprise-act zijn.

Tickets voor het unieke verjaardagsconcert kunnen nu reeds worden aangeschaft en dat kan telefonisch via het nummer 0477 89 15 74.

 Begin al maar te zoeken naar een kleurrijke outfit, want die ga je zeker nodig hebben op zaterdag 19 november 2016 in de Ethias Arena in Hasselt! De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) zijn dan opnieuw de gastheren van dienst, op de zevende editie van 'Het Zingpaleis'. Het wordt zonder meer het heetste ambiancefeest van het jaar, want De Romeo's hebben gekozen voor het thema 'Tropical' als uithangbord voor hun feestje.

Al zes jaar op rij is 'Het Zingpaleis' één van de meest kleurrijke feestjes. De concertbezoekers en notoire fuifbeesten geven telkens massaal een positief gevolg aan de oproep om met kledij in aangepaste kleur op te dagen.

Voor de nieuwe editie van 'Het Zingpaleis', op zaterdag 19 november 2016, stappen De Romeo's af van één welbepaalde kleur, maar gaan ze resoluut voor een volledige thema-editie : Tropical!

Voor een concrete invulling van 'Het Zingpaleis Tropical' is het nog net iets te vroeg, maar nu al kunnen tickets worden aangeschaft
via de website van TeleTicketService  of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

26-10-2015 om 08:33 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs