Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

02-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 Zoekt K3' : vanavond moeten reeds elf meisjes het bootcamp verlaten.

Na 180 liedjes, 19 albums, 2 miljoen showbezoekers, 5,5 miljoen cd's en dvd's en ontelbare veroverde kinderharten nemen Karen (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel en Josje afscheid van K3 (Eurosong 1999).

Maar niet zonder samen met heel Vlaanderen en Nederland drie waardige opvolgsters aan te duiden. In 'K3 Zoekt K3' maken enthousiaste meiden kans om hun grote droom in vervulling te zien gaan.

Een plekje in de nieuwe K3 krijg je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Zowel juryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst als een publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders beslissen mee. Wie sturen zij door naar de bootcamp? Wie krijgt een felbegeerde plek in de liveshows? En welke drie meiden mogen zich uiteindelijk de nieuwe K3 noemen? 'K3 Zoekt K3' wordt een zinderende zoektocht die Vlaanderen en Nederland tien weken lang in de ban zal houden.

'K3 Zoekt K3' ging van start met de grote auditieafleveringen, waarin Karen, Kristel en Josje samen met Gert Verhulst achter de jurydesk plaatsnamen. De vakjury besliste echter niet alleen over het lot van de kandidaten. Voor het eerst in Vlaanderen was een 100-koppige publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders als eerste aan zet om te bepalen welke kandidaten doorstootten en wie meteen afviel.

Uit de meer dan 6.000 inschrijvingen overleefden honderd meiden de pre-audities. Zij brachten in de auditieafleveringen een zelfgekozen K3-nummer voor de publieksjury. Pas als drie van de vier tribunes oplichtten, schoof het indrukwekkende podium open en zetten de kandidaten hun auditie verder voor het oog van Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Wie geen meerderheid van de publieksjury wist te overtuigen, zag het avontuur meteen eindigen.

Het laatste woord in de auditieshows was voor Gert en de K3'tjes. Zij beslisten of de door de publieksjury geselecteerde kandidaat ook effectief doorstootte naar een volgende ronde. Om daarin te slagen, moesten minstens drie van de vier vakjuryleden overtuigd worden. De kandidaten die de auditieafleveringen overleefden, komen alvast een flinke stap dichter bij het verwezenlijken van hun grote droom. De groep vertrekt immers op bootcamp, waar ze worden ondergedompeld in een reeks intensieve masterclasses. Zang, dans, dictie, acteren, conditietraining,… de bootcamp stoomt de meiden klaar voor de liveshows én voor een eventuele plek in de nieuwe K3. In de wervelende liveshows gooien de resterende kandidaten ten slotte vier weken lang alles in de strijd om door te stoten naar de grote, ultraspannende finale op vrijdag 06 november 2015. Welke drie meiden worden uitgekozen om de nieuwe K3 te worden? Vast staat dat de winnaressen meteen zeker zijn van een mooie carrière en een goed gevulde agenda. Niet minder dan drie weken na de finale vertrekken zij immers op tournee door Vlaanderen en Nederland.

Niels Destadsbader presenteert. Karen, Kristel en Josje kiezen zelf hun opvolgsters, samen met Gert Verhulst.

Duizenden kandidaten schreven zich in om hun kans te wagen op het grote podium van 'K3 Zoekt K3'. Wie al helemaal zeker is van een plaats op dat podium is Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'). Hij zal de groots opgezette show namelijk presenteren, samen met de Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling (ESF 1988). Niels leidt de show samen met Gerard in goede banen en vormt het klankbord voor de kandidaten die hun grote droom nastreven.

* vijfde aflevering - vrijdag 02 oktober 2015 :

De auditieshows van 'K3 Zoekt K3' zijn achter de rug en dus schakelen Karen, Kristel en Josje samen met Gert Verhulst een versnelling hoger om hun drie opvolgsters te vinden. Vanaf vanavond krijgen ze daarbij de hulp van K3-componist Miguel Wiels (id Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010), die de jury zal versterken tijdens de bootcamp.

Dat bootcamp wordt er één boordevol verrassingen. Een eerste opdracht zal immers bepalen welke vijftien meiden een plek verdienen op de K3-tourbus en voor welke elf kandidaten 'K3 Zoekt K3' meteen stopt.

Nog voor de bootcamp echt van start gaat, krijgen de zesentwintig kandidaten nieuws te horen dat inslaat als een bom. In C-mine in Genk staat hen namelijk een eerste, cruciale proef te wachten. De groep krijgt er in primeur de nieuwste K3-single "10.000 luchtballonnen" te horen. Dat nummer moeten ze in één uur tijd onder de knie zien te krijgen en vervolgens in duo performen voor Karen, Kristel, Josje, Gert en Miguel. Geen eenvoudige opdracht, zo blijkt. Sommigen worstelen met de tekst, terwijl anderen de grootste moeite hebben om hun zenuwen de baas te kunnen. Dat is ook de jury niet ontgaan. Zij geven hun ongezouten commentaar en sturen de elf meisjes die hen het minst kunnen overtuigen rechtstreeks naar huis.

Enkel voor de vijftien meiden die de jury het meest weten te overtuigen, is er een plekje weggelegd op de unieke 'K3 Zoekt K3'-tourbus. Die brengt hen naar een luxevilla in de Ardennen, waar ze zullen moeten samenleven onder de hoede van Karen, Kristel en Josje. Hier kan de onderdompeling in de wereld van K3 pas echt beginnen. Dansen, zingen, acteren, dictie : in de bootcamp moeten de kandidaten tonen dat ze van alle markten thuis zijn. De ideale gelegenheid voor Karen, Kristel en Josje om de meisjes beter te leren kennen én om hen persoonlijk te begeleiden en klaar te stomen voor een eventuele plek in de liveshows.

Tijdens de bootcamp kunnen de kandidaten ook rekenen op de coaching van enkele experten in hun vakgebied. Axana Ceulemans is al zestien jaar huischoreograaf van K3 en drijft het tempo op tijdens de dansworkshops. Studio 100-zangcoach Kristof Aerts verlegt de grenzen van de meiden tijdens zijn zangworkshop. Gerenommeerd musicalchoreograaf en acteur Stanley Burleson (choreografie Nederlandse inzending ESF 2000) scherpt de podiumkwaliteiten van de kandidaten aan, terwijl de bekende Nederlandse presentator Jochem Van Gelder zich over hun improvisatietalent buigt. Tijdens de dictieles van stemtherapeute Carry Declercq ten slotte lopen de emoties meteen hoog op.

Of de kandidaten iets hebben opgestoken van de eerste workshops, mogen ze bewijzen voor een bomvolle zaal. Daar zullen ze immers voor het eerst een potentiële K3 vormen. Met wie ze dat doen, kiezen de meiden helemaal zelf. Voor het oog van de jury en met de publieksjury uit de auditieafleveringen als toeschouwers brengen ze in groepjes van drie een K3-nummer dat werd uitgekozen door Karen, Kristel en Josje. Dat nummer moeten ze niet alleen als volwaardige K3'tjes brengen, er moet ook gedacht worden aan een originele presentatie, bijpassende danspasjes en originele outfits. De zenuwen bereiken pas echt een hoogtepunt wanneer de jury na het toonmoment nog een belangrijke mededeling heeft…

* de zesentwintig die zich wisten te plaatsen voor de bootcamp :



- Keoma Aidhen (22 – Assen).
- Laura Aussems (25 – Voerstreek).
- Sarah Bossuwé (23 – Gent).
- Anouk De Pater (25 – Amsterdam).
- Marthe De Pillecyn (19 – Kontich).
- Suzan De Reus (21 – Zuidschermen).
- Lauren De Ruyck (20 – Gent).
- Roschell De Strooper (22 – Gent).
- Jantien Euwe (28 – Weesp).
- Nora Gharib (21 – Antwerpen).
- Annelore Haesevoets (20 – Wijer).
- Liesbet Hermans (24 – Lebbeke).
- Liselot Hofman (20 – Utrecht).
- Pippi-Lotte Maessens (19 – Naarden).
- Demi Matenahoru (21 – Amsterdam).
- Klaasje Meijer (20 – 's Gravezande & Amsterdam).
- Lisa Michels (24 – Amsterdam).
- Laura Pillin (22 – Rijkevorsel).
- Adriënne Van Der Veen (23 – Ede).
- Elise Van Der Willik (24 – Groningen).
- Cailin Van Loon (21 – Tilburg).
- Silke Van Niel (21 – Budel).
- Danique Van Roosmalen (27 – Schijndel).
- Jindra Van Schaijk (22 – Amsterdam).
- Hanne Verbruggen (21 – Mechelen).
- Jasmine Vermassen (24 – Lede).

'K3 Zoekt K3', de vijfde aflevering
vanavond, vrijdag 02 oktober 2015, op vtm en SBS6 tussen 20.35 en 22.25. (bron, logo en foto : Medialaan)

02-10-2015 om 12:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Romina Power.

Romina Power (02 oktober 1951) is geboren in het Amerikaanse Los Angeles en is de oudste dochter van een acteurspaar. In het begin van de jaren zestig verhuist ze met haar moeder en haar zus Taryn naar Europa en ze wonen voornamelijk in Italië en Spanje. Op veertienjarige leeftijd speelt Romina voor het eerst mee in een film. Ze speelt de rol van Stella in de prent 'Menage all'italiana'. Ze heeft de smaak meteen te pakken en zal in nog meerdere films meespelen. En zo leert ze haar man Al Bano kennen. In 1970 treden ze in het huwelijk en datzelfde jaar komt hun single "Storia di due innamorati" op de markt. In 1976 vertegenwoordigen ze Italië tijdens het Eurovisie Songfestival in het Nederlandse Den Haag. Met "Noi lo rivivremo di nuovo" eindigen ze op een verdienstelijke zevende plaats. Ze brengen het nummer deels in het Engels en deels in het Italiaans tijdens het liedjesfestival.

In 1981 brengen ze het bij ons bekende "Sharazan" uit en een jaar later nemen ze met "Felicita" deel aan het festival van San Remo. In 1984 wordt dat festival gewonnen met "Ci sarà" en een jaar later is de tijd gekomen om een tweede maal naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Met "Magic oh magic" eindigt het duo opnieuw op een zevende plaats. In 1987 eindigen ze op een vierde plaats met "Nostalgia canaglia" tijdens het festival van San Remo, in 1989 behalen ze een derde plaats met "Cara terra mia". In 1999 gaat het koppel na bijna dertig jaar huwelijk uit elkaar en gaan ze ook muzikaal hun eigen weg. Het koppel heeft vier kinderen, één zoon en drie dochters waarvan er eentje sinds 1994 vermist is. Meer over Romina Power kan je steeds op haar website terugvinden.

02-10-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Franse omroep gaat via interne selectie op zoek naar kandidaat voor Stockholm.

 De Franse openbare omroep heeft gisteren, woensdag 30 september 2015, bekendgemaakt dat het via een interne selectie de kandidaat zal aanduiden voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Sinds vorig jaar is het opnieuw France 2 dat instaat voor de selectie van een kandidaat en ook volgend jaar komt er geen nationale selectie. Geïnteresseerden (componisten, tekstschrijvers, artiesten) mogen hun inzending(en) bij de omroep indienen en dit tot en met zaterdag 31 oktober eerstkomende.

Kandidaten voor het festival mogen de leeftijd van vijftig jaar niet overschrijden en de Franse inzending voor Stockholm moet minstens voor 80% in de eigen landstaal worden gezongen.

Vorige week raakte ook bekend dat Edoardo Grassi de nieuwe Franse delegatieleider is geworden, hij komt in de plaats van Frédéric Valencak. Frankrijk is sinds een aantal jaren als lid van de 'Big 5' verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron : France Télévisions)

01-10-2015 om 22:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Dani.

Dani (01 oktober 1945) is als Danièle Graule geboren in het Franse Castres. Ze is in haar geboorteland een bekende actrice en zangeres. In het begin van de jaren zestig verhuist ze naar de Franse hoofdstad. Een paar jaar later brengt ze haar eerste single op de markt en zet ze haar eerste acteerpassen. In 1974 wordt ze door de Franse omroep gevraagd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival.

Ze zal in het Britse Brighton de Franse driekleur verdedigen met het nummer "La vie à 25 ans". Maar tijdens de week voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival overlijdt de Franse president Georges Pompidou en er wordt een periode van nationale rouw afgekondigd. Dani trekt zich terug en Frankrijk neemt voor het eerst sinds 1956 niet deel aan het liedjesfestival. Een jaar later, in 1975, stelt de Franse omroep haar voor om het land te vertegenwoordigen op het Songfestival. Maar de jury keurt het nummer "Comme un boomerang", geschreven door Serge Gainsbourg, af en Dani trekt zich terug van deelname. Ze blijft actief als zangeres en blijft acteren iets wat ze tegenwoordig nog steeds doet.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sandra Oxenryd (1982), Zweedse zangeres die in 2006 voor Estland deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Met "Through My Window" wist ze de halve finale niet te overleven. Zes jaar geleden waagde ze in Polen haar kans met "Superhero" en eindigde tijdens de nationale finale op een achtste plaats.

01-10-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van september hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds deze maand komt deze musical ook naar het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. De laatste voorstelling van de musical gaat (voorlopig) door op zondag 31 januari 2016. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) gaat vanaf het najaar eens fijn en lekker lang zingen met een top orkest. Met het zevenkoppig orkest onder leiding van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) laat Paul zijn lekkerste, dierbaarste en bekendste nummers horen, die voor een groot gedeelte worden bepaald door het publiek.

Een dierbare herinnering, onvergetelijk wijsje of emotioneel eerbetoon. Roepen en zingen maar! Ook de mooiste nummers van de Robert Long cd komen voorbij. En natuurlijk wordt er tussen de nummers door gepraat, geïmiteerd en worden er vragen beantwoord vanuit de zaal! Improviseren maar! Misschien wel de sterkste kant van deze olijke vrolijke muzikale kiloknaller! We gaan pas naar huis als de laatste noot geklonken heeft!

De eerste try-out vond plaats op zaterdag 29 augustus en de laatste voorstelling gaat door op donderdag 31 maart 2016. Een volledig overzicht van alle plaatsen, data alsook over hoe je tickets kan aanschaffen kan je terugvinden op zijn website (klik hier).


Later dit najaar mogen we een nieuw album verwachten van de Volendamse formatie 3JS (ESF 2011). Het wordt hun zevende album (met als titel "7") en ook ditmaal komt er een theatertournee. Tussen woensdag 03 februari en vrijdag 20 mei 2016 kan je hen in diverse theaters in Nederland aan het werk zien.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je ook tickets kan aanschaffen.

30-09-2015 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Britse omroep BBC gaat via een nationale selectie op zoek naar inzending voor Stockholm.

 Voor het eerst sinds 2010 gaat de Britse openbare omroep BBC via een nationale selectie op zoek naar de inzending voor het Eurovisie Songfestival.

Het was de krant Express die het nieuws gisteren, dinsdag 29 september 2015, de wereld instuurde en 'Auntie Beeb' bevestigde het eerder vannacht door middel van een persbericht uit te sturen.

Geïnteresseerden (boven de achttien jaar) krijgen tot en met vrijdag 20 november eerstkomende de tijd om een liveversie van hun liedje in te sturen. Nadien gaat een selectiecommissie, samen met leden van de plaatselijke OGAE-afdeling, aan de slag om een aantal nummers te selecteren. Daarnaast werkt de Britse openbare omroep ook (opnieuw) samen met de 'British Academy of Songwriters, Composers and Authors' (BASCA) om op zoek te gaan naar inzendingen. Daarnaast legt de omroep haar oor te luister bij experten uit de muziekindustrie waaronder producers en managers. Platenbaas Hugh Goldsmith gaat dit project onder zijn hoede nemen.

Hoe de nationale selectie er verder gaat uitzien, is op dit ogenblik nog niet bekend maar er komt zeker een nationale selectie waarbij het lot van de kandidaten ligt in de handen van een vakjury en de kijkers thuis.

Als één van de 'Big 5' is het Verenigd Koninkrijk steeds verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : BBC)

30-09-2015 om 11:37 geschreven door Redactie  


29-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Armeense omroep stuurt zangeres naar Eurovisie Songfestival in Stockholm.

De Armeense nationale omroep ARMTV heeft afgelopen vrijdag, 25 september 2015, bekendgemaakt dat het volgend jaar een zangeres zal sturen naar de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Wie het land mag vertegenwoordigen in de Zweedse hoofdstad Stockholm komen we vandaag over twee weken te weten, op dinsdag 13 oktober. De naam wordt wereldkundig gemaakt rond de klok van 17.15 Belgische tijd (19.15 plaatselijke tijd) en dit in het programma 'The Profession of a Journalist'.

De Armeense nationale omroep heeft afgelopen vrijdag ook een filmpje op het internet geplaatst waarbij de contouren van de zangeres zichtbaar zijn, maar op haar naam blijft het dus nog twee weekjes wachten.

Armenië neemt volgend jaar voor de tiende maal deel aan de liedjeswedstrijd. In de zomer van 2004 werd de nationale omroep ARMTV, samen met de Georgische nationale omroep, 'associate member' van de EBU. Op 08 juli 2005 werd de omroep 'active member' en da's één van de voorwaarden om aan het Eurovisie Songfestival te kunnen deelnemen.

Zanger André mocht in 2006 de halve finale openen en met "Without Your Love" kwam hij als laatste uit de enveloppes en dat gaf hem het recht om de finale af te sluiten. Uiteindelijk belandde hij op een meer dan verdienstelijke achtste plaats en daarom mocht het land in 2007 meteen in de finale aantreden. "Anything You Need" werd door Hayko opnieuw naar een achtste plaats gezongen. Zeven jaar geleden werd zangeres Sirusho (Harutyunyan) afgevaardigd om het land te vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale. Met "Qele qele" eindigde ze op een tweede plaats en tijdens de finale legde ze uiteindelijk beslag op een vierde plaats (het beste resultaat tot op vandaag). In 2009 mochten Inga & Anush Arshakyan naar het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Jan Jan" eindigde het duo tijdens de eerste halve finale op een vijfde plaats met 99 punten. In de finale kregen ze 92 punten voor hun nummer en dat leverde een tiende plaats op.

In 2010 stuurde het land Eva Rivas naar de Noorse hoofdstad Oslo alwaar ze met "Apricot Stone" in de tweede halve finale 83 punten verzamelde, goed voor een zesde plaats
. In de finale strandde ze met een totaal van 141 punten op een zevende plaats, het tweede beste resultaat van Armenië. Een jaar later mocht Emmy met "Boom Boom" naar het Duitse Düsseldorf maar voor het eerst wist het land zich niet te plaatsen voor de finale. Met een totaal van vierenvijftig punten strandde ze op een twaalfde plaats in de eerste halve finale. In 2012 was het land in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe niet van de partij gezien de gespannen sfeer met betrekking tot de enclave Nagorno-Karabach. Twee jaar geleden werd het land vertegenwoordigd door de groep Dorians met "Lonely Planet". In de tweede halve finale eindigde de groep met een totaal van 69 punten op een zevende plaats, in de finale werd het met 41 punten uiteindelijk een achttiende plaats.

Zoals hierboven reeds aangehaald mocht het land vorig jaar de eerste halve finale openen met zanger Aram Sargsyan, oftewel Aram MP3. Met "Not Alone" vergaarde hij in die halve finale 121 punten, goed voor een vierde plaats. En ook in de finale was die vierde plaats voor hem weggelegd met een totaal van 174 punten. Met die plaats komt hij naast Sirusho (Harutyunyan) te staan als beste Armeense resultaat ooit. Dit voorjaar verdedigde het zestal Genalogy de kleuren in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Vijf van de zes artiesten (allen van Armeense origine) kwamen uit vijf continenten (Afrika, Amerika, Australië, Azië en Europa) en een zesde (Inga Arshakyan) kwam uit Armenië zelf. Met "Face The Shadow" strandde het gezelschap in de finale op een zestiende plaats.
(bron : ARMTV, Eurovision.tv)

29-09-2015 om 22:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Margot Hielscher.

Margot Hielscher (29 september 1919) is geboren in Berlijn en is een Duitse zangeres en filmactrice. Ze heeft een opleiding gevolgd van costumier en mode-ontwerpster en werkte geruime tijd in de huidige Duitse hoofdstad. Daar wordt ze ontdekt en in 1940 speelt ze in haar eerste film naast Zarah Leander.

Het hoogtepunt in haar carrière komt er na de tweede wereldoorlog als ze als veelgevraagde actrice een tweede loopbaan begint als zangeres. Haar stem is een mengeling van jazz en operasopraan. In 1956 neemt ze deel aan de West-Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival maar het is pas in 1957 dat ze West-Duitsland vertegenwoordigt tijdens de tweede editie van het Eurovisie Songfestival dat in Frankfurt plaatsvindt. Met "Telefon, Telefon" behaalt ze een verdienstelijke vierde plaats met acht punten. Een jaar later, in 1958, mag ze opnieuw aan het liedjesfestival deelnemen en met "Für zwei Groschen Musik" eindigt ze op een zevende plaats met vijf punten.

Nadien verschijnt ze nog vaak in diverse series en zo is ze nog steeds bekend bij het publiek. Meer over Margot kan je op haar website terugvinden.

29-09-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Bij het begin van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Op woensdag 04 maart stelden Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brachten De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven wordt als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethias Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Sinds dinsdag 24 februari kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zetten ook dit najaar het Sportpaleis weer helemaal op stelten met de enige echte 'Grote Sinterklaasshow'!

Het belooft ook ditmaal één groot feest te worden met al jouw Studio 100-vrienden : Ghost Rockers, Prinsessia, Rox én de nieuwe meisjes van K3 (Eurosong 1999)! Maar ook met Mega Mindy, Bumba, Samson & Gert, Piet Piraat en zijn kornuiten, de Ploppertjes, Wickie de viking én Maya.

Je ziet het, al jouw Studio 100-idolen zullen er zijn tijdens dit onvergetelijk feest. Jij ook?

Je kan 'De Grote Sinterklaasshow' in het Antwerpse Sportpaleis meemaken op zaterdag 05 (om 10.00 en 14.00) en zondag 06 december (om 14.00).

Kaartjes (18,99, 23,99, 32,99 en voor de Droomstoelen 41,50 euro) voor één van de voorstellingen kunnen nog steeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Allo, met Joske Vermeulen...

Een legendarische binnenkomer waarmee we de fantastische productie 'Ooit gewist' aan u voorstellen. Een straffe voorstelling die je onderdompelt in zalige TV-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze niet te missen productie.

U vraagt, wij draaien.

Het concept steunt op een sterke interactie met het publiek en zorgt ervoor dat elke voorstelling van 'Ooit gewist' uniek is. Onder het motto "klant is koning" bepaalt het publiek welke TV-scènes gespeeld worden. Uit een breed aanbod van TV-fragmenten kan het publiek vooraf - online - de favoriete scenes kiezen. Heel eenvoudig kan de datum en plaats van de voorstelling geselecteerd worden, vervolgens kan iedereen aanvinken welke TV-fragmenten zijn/haar voorkeur genieten. Per voorstelling worden de meest gekozen fragmenten voor die dag vertolkt.

Ooit gewist? Of toch niet? Hoever reikt ons collectief geheugen?

DDT in 'FC De Kampioenen' halen we ons nog vlot voor de geest. Maar wat dacht u van vrouw Coene uit 'Wij heren van Zichem', kent u haar nog? En wie bracht ook alweer de koffie bij 'De Collega's'? En 'De Paradijsvolgels'? En hoe zat het ook alweer met die pastoor op zijn fiets? En was uw zondag destijds ook 'Zondag Josdag'?...

Deze en veel meer zalige TV-momenten van toen werden herschreven naar het jaar 2016. Ze worden live on stage, in een modern verfrissend jasje, gepresenteerd door een indrukwekkende cast. De combinatie van straf vertolkte scènes met aangepaste muziek en een portie humor resulteert ongetwijfeld in een hilarische avond.

En de cast is er eentje om U tegen te zeggen : Clara Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen, Jaak Van Assche en Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006). De voorstellingen gaan door tussen donderdag 25 februari en zondag 29 mei 2016 in diverse zalen in Vlaanderen (klik HIER voor de volledige agenda).

28-09-2015 om 19:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Project K' : Koen Wauters trekt vanavond naar Afrika alwaar de Afrikaanse olifant een centrale rol speelt.

Toen Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) nog een kleine jongen was, had hij een schriftje met daarop het etiket : 'Project Koen'. In dat schriftje noteerde hij nauwkeurig zijn dromen.

In de hoop dat ze op een dag in vervulling zouden gaan. En nu is het zover. Zijn jongensdromen is Koen nog lang niet vergeten en met 'Project K' krijgt hij de kans ze na al die jaren eindelijk waar te maken. Koen breekt de televisiestudio uit en jaagt met veel passie en vuur zijn dromen na. Maar om die te kunnen realiseren, heeft hij hulp nodig. Daarom doet Koen een beroep op de juiste mannen en vrouwen, op mensen die hem écht kunnen helpen.

Maar voor niets gaat de zon op, en dat geldt ook voor Koen Wauters. Zijn 'helpers' eisen van Koen een tegenprestatie, iets dat hen zelf na aan het hart ligt. Pas als Koen die opdracht tot een goed einde brengt, zijn zij bereid om Koens dromen waar te maken.

De jongensdromen

Koen zijn dromen zijn heel herkenbaar, maar tegelijkertijd ook heel persoonlijk. Stuk voor stuk zijn ze zo goed als onbereikbaar. Daarom zijn het tot nu toe dromen gebleven. Het zijn dromen die je niet kan kopen, die je enkel kan krijgen. De tegenprestaties die vooraf van Koen verwacht worden spreken al even hard tot de verbeelding en lijken net zo moeilijk haalbaar als zijn dromen zelf.

Koen komt elke aflevering terecht in een nieuwe wereld vol verrassingen en begeeft zich daarmee op onbekend terrein, zowel in het binnen- als in het buitenland. Met veel passie en vuur zet hij alles op alles om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Als dat lukt, dan gaat zijn langverwachte jongensdroom eindelijk in vervulling. Faalt hij, dan blijft het bij dromen.

Koen Wauters : "In elk programma beland ik opnieuw op een plaats in de wereld in een situatie die mij totaal onbekend is. Elke keer ontmoet ik nieuwe mensen en stel ik mij de vraag wat ik nu weer allemaal mag doen.
Het zijn niet de meest evidente dromen, maar het zijn wel écht mijn jongensdromen".

* vijfde aflevering - maandag 28 september 2015 :

Als kind verslond Koen Wauters de albums van Nero. Hij leefde mee met de wilde avonturen van Nero, Petoetje en Petatje, de sterke Jan Spier en de rest van de Nero-kliek. Stiekem droomde Koen er toen van om ooit deel uit te maken van de traditionele wafelenbak aan het einde van elk Nero-avontuur samen met Nero en co.

Vandaag probeert hij die droom eindelijk waar te maken. Hij trekt daarvoor naar Marc Sleen, Nero's geestelijke vader. Vooraleer Sleen Koens jongensdroom wil helpen waarmaken, wil hij dat Koen een heel specifieke opdracht tot een goed einde brengt. Het wordt een opdracht waarin de machtige maar fel bedreigde Afrikaanse olifant een centrale rol speelt.

'Project K', de vijfde aflevering
vanavond, maandag 28 september 2015, op vtm tussen 20.35 en 21.45. (bron en logo : Medialaan)

28-09-2015 om 14:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sergio Dalma.

Sergio Dalma (28 september 1965) is geboren in het Spaanse Sabadell. Deze stad, die ongeveer 200.000 inwoners telt, ligt in de provincie Barcelona, in de regio Catalonië. Zijn echte naam is Josep Sergi Capdevilla Querol. Zijn zangcarrière start met het zingen in diverse groepjes tot op het moment dat hij ontdekt wordt tijdens het televisieprogramma 'Gent d'acqui' van de Catalaanse televisie. Zijn eerste album "Esa chica es mia" komt in 1989 op de markt. Het wordt geen hoogvlieger maar toch geeft de platenmaatschappij hem nog een kans en dit twee jaar later met "Sintiéndonos la piel".

In datzelfde jaar, 1991, wordt hij door de Spaanse omroep aangeduid om het land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. In de Italiaanse hoofdstad Rome eindigt hij met "Bailar pegados" op een verdienstelijke vierde plaats. Een jaar later brengt hij het album "Adivina" uit en het nummer "Ave Lucia" brengt hem naar de hoogste regionen van de hitparade. In 1994 huwt hij met Maribel Sanz en in de zomer van 1995 wordt hun zoon Sergio geboren. Het koppel zal later scheiden. Meer over Sergio Dalma kan je steeds op zijn
website terugvinden.

28-09-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Hélène heeft een belangrijke afspraak en Lena krijgt goed nieuws.

Heeft Marianne dokter Geert vermoord? Kan – en vooral – wil iemand Luc redden? Sinds maandag 31 augustus 2015 om 20.10 wordt het allemaal duidelijk, want dan ging het langverwachte eenentwintigste seizoen van 'Thuis' van start op Eén.

Tijdens dit feestelijk seizoen - op woensdag 23 december 2015 blaast 'Thuis' namelijk 20 kaarsjes uit - mogen de kijkers een stevige portie nieuwe verhalen verwachten. Ze zullen kennismaken met enkele nieuwe personages, maar zullen echter ook afscheid moeten nemen van een paar vertrouwde personages. Maar eerst en vooral worden er natuurlijk antwoorden gegeven op de meest prangende vragen uit de emotionele finale.

De moord op Geert

In het doktershuis kan niemand vatten dat Geert dood is, ook Marianne niet. Ze blijft haar onschuld uitschreeuwen, zelfs na de belastende verklaringen van Hélène en William. Tom en Ann weten niet goed wie of wat ze moeten geloven, maar voor alle zekerheid roept Tom de hulp van Peter in om zijn moeder te verdedigen. Want wat als Marianne Geert echt heeft vermoord...

Intussen verspreidt het verschrikkelijke nieuws van Geert zich als een lopend vuurtje. Nancy huilt tranen met tuiten wanneer ze hoort dat Geert er niet meer is. Dat Marianne de dader zou zijn, daar kan ze met haar verstand al helemaal niet bij. Eddy, daarentegen, denkt vooral aan de erfenis die ze misschien van hun goede vriend Geert zouden kunnen krijgen...

Ook Emma en Stan zijn erg aangedaan door het overlijden van Geert en leven mee met hun grootmoeder, Hélène. Maar het is pas wanneer Emma plots een onverwacht bericht krijgt, dat haar hele wereld ondersteboven komt te staan.

Het onheilspellende videobericht van Luc

Na het schokkende videobericht van Luc begrijpen zowel Frank als Lowie maar al te goed dat Luc een einde aan zijn leven wil maken. De vraag is of ze Luc nog wel willen redden, na alles wat hij hen heeft aangedaan. Voor Julia is Luc deze keer echt te ver te gaan - veel te ver. Op haar moet Luc alvast niet meer rekenen, maar zelfs als iemand hem zou willen redden, zal die dan nog op tijd komen?

Vonken tussen Judith en Toon

Het knettert al een tijdje tussen Toon en Judith, maar voorlopig weigert Judith er op in te gaan. Heeft ze met haar kordate afwijzing het vuur van Toon voor eens en altijd gedoofd, of smeult het toch nog een beetje na?

Peter straalt van geluk en zelfvertrouwen nu Femke met hem wil trouwen, en bovendien krijgt hij binnenkort de kans en de macht om Peggy uit de Zus & Zo te gooien. Maar zal Femke dat zomaar aanvaarden? De vreugde van Peter en Femke om hun trouwplannen wordt echter overschaduwd door het verschrikkelijk drama in het doktershuis, en ook de drastische actie van Luc hangt als een donkere wolk boven het koppel. Femke voelt zich verschrikkelijk schuldig: hebben Peter en zij Luc zo ver gedreven?


Kan Sam Yvette ooit vergeven?

Het eerste familiefeest van Sam - het jubileum van Frank en Simonne - is niet echt geworden wat ze er van hadden gehoopt, maar de band tussen Sam en Simonne wordt wel steeds hechter. Ook de band tussen Yvette en Simonne lijkt zich stilaan te herstellen, tot grote vreugde van Yvette. Intussen dringt het meer en meer tot Simonne door dat ze over enkele maanden voor het eerst grootmoeder zal worden, en daar kijkt ze echt naar uit. Maar of Sam hààr grootmoeder ooit zal kunnen vergeven en of Yvette ooit haar allereerste achterkleinkind in haar armen zal kunnen houden, is nog maar de vraag...

In afwachting van haar eerste kleinkind, heeft Simonne nog steeds haar handen vol met Frank, die elk contact met zijn zoon Franky blijft weigeren. Zal Frank ooit kunnen aanvaarden dat zijn zoon binnenkort zijn dochter zal worden?

Nieuwe personages

In de loop van het eenentwintigste seizoen zullen ook enkele nieuwe personages hun intrede maken in 'Thuis'. Op dinsdag 15 september maakten de kijkers al kennis met de eerste nieuwkomer en dat is Ina De Winne. Zij vertolkt de rol van Renée Coppens, een enthousiaste spring-in-'t-veld die voor wat verstrooiing zal zorgen bij Emma.
Verder zullen ook Aïssatou Diop, Christophe Haddad en Astrid Annicaert doorheen het nieuwe seizoen opduiken in 'Thuis'.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.831 TOT EN MET 3.835.

- maandag 28 september - aflevering 3.831 : Tom voelt zich slecht. Renzo heeft een enorm schuldgevoel. Lena solliciteert voor een nieuwe job. Sam breekt helemaal. Hélène maakt zich zorgen over Emma en Stan. Simonne en Frank maken ruzie. Rosa krijgt raad van Jenny en Renzo.

- dinsdag 29 september - aflevering 3.832 : Jens loopt nukkig rond. Femke en Peter zijn op zoek naar een datum voor hun huwelijk. Veerle en Simonne hebben een goed gesprek. Frank haalt een grapje uit met Toon. Jenny en Leo knijpen er tussenuit. Marianne zit in zak en as.

- woensdag 30 september - aflevering 3.833 : Mayra en Ann beginnen met veel tegenzin aan de grote kuis. Hélène wil met Tom spreken. Jana en Toon hebben een uitdaging voor elkaar. Rosa probeert Waldek extra te verwennen. Lowie houdt zich sterk.

- donderdag 01 oktober - aflevering 3.834 : Hélène heeft een belangrijke afspraak. Rosa broedt op een plan. Eddy geniet van de extra aandacht. Jens en Lena geraken het niet eens. Lowie moet de handen uit de mouwen steken. Paulien spreekt Jens aan over zijn gedrag.

- vrijdag 02 oktober - aflevering 3.835 : Jenny voelt zich schuldig. Judith is bezorgd om Hélène. Rosa heeft slecht geslapen. Tim is enorm gelukkig. Lena krijgt goed nieuws, maar zal Jens daar even blij mee zijn? Wendy maakt kennis met Sam.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron en logo : Eén)

27-09-2015 om 19:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Emma en Guido worden verscheurd door de moeilijke keuze die ze moeten maken.

Sinds maandag 24 augustus 2015 weten we eindelijk wat er met Bart Van den Bossche gebeurd is, want toen startte het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie'. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Vooral Marie-Rose (Martine Jonckheere) kreeg het hard te verduren. In de seizoensfinale op vrijdag 26 juni 2015 betrapte zij haar echtgenoot Mathias (Peter Bulckaen) in de armen van Trudy (Silvia Claes). Een klap die haar hele leven overhoop gooide. Terwijl Mathias net zoals Trudy met schuldgevoelens worstelde, probeerde hij de brokken met Marie-Rose te lijmen. Zij wees hem echter resoluut af en vertrok naar Frankrijk.

Ook de gezondheid van haar kleinzoon Cédric (Bas Van Weert) baarde Marie-Rose ernstige zorgen. De jongen lag in coma na een alcoholintoxicatie. Véronique vreesde dat haar zoon hersenschade zou oplopen en was de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is, het resultaat van een slippertje met Benny (Roel Vanderstukken).

En dan was er nog Peter (Gunter De Batselier). Hij werd vlak voor de ondertekening van het fairtrade charter onwel en verloor het bewustzijn na een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd voorbereid door zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel). De kijker zag aan het einde van de seizoensfinale echter hoe Stan Peter alsnog uit de ruimte bevrijdde.

Ten huize Pauwels hing spanning in de lucht sinds Benny (Roel Vanderstukken) heeft vernomen dat zijn Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) mogelijk voor zes maanden naar Amerika trekt, om er verder aan haar carrière te timmeren. Intussen heeft Liesbeth een besluit genomen en trok ze de oceaan over.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.571 TOT EN MET 5.575.

- maandag 28 september - aflevering 5.571 : Leen wordt bedreigd. Jan interpreteert de raad van Agnes verkeerd, met alle gevolgen van dien. Toch geeft hij niet op en hij plant een nieuwe verrassing. Daarvoor heeft hij de hulp nodig van Niko. Mathias zit nog steeds gevangen tussen twee vuren. Niko vermoedt dat Evy verliefd is.

- dinsdag 29 september - aflevering 5.572 : Renders slaat wild om zich heen en dient klacht in tegen Evy, die wordt opgepakt voor ondervraging. Faroud wil er alles aan doen om te voorkomen dat Evy wordt aangehouden. Jan heeft een verrassing voor Linda, maar zij reageert niet zoals hij had verwacht. Emma en Guido worden verscheurd door de moeilijke keuze die ze moeten maken. Leen reikt een mogelijke oplossing aan.

- woensdag 30 september - aflevering 5.573 : Simon neemt een onverbiddelijk standpunt in ten opzichte van Evy. Agnes krijgt een onverwachte bezoeker over de vloer. Mathias voelt zich steeds meer in een hoekje gedreven door Trudy. Linda ergert zich aan Jans bemoeizucht. Rudi ziet op de operavoorstelling een oude vriend terug. Emma staat voor een dilemma.

- donderdag 01 oktober - aflevering 5.574 : Niko heeft een oplossing voor het probleem van Emma en Guido. Rudi is helemaal opgetogen over zijn opera-avond, maar net zo goed over het weerzien met Geoffrey. Zjef is nieuwsgierig. Jan en Linda arriveren op hun bestemming en doen hard hun best om er een leuke tijd van te maken. Simon maakt het Evy niet gemakkelijk.

- vrijdag 02 oktober - aflevering 5.575 : Zjef reageert niet enthousiast op het voorstel dat Rudi van Geoffrey heeft gekregen. Mathias hakt een moeilijke knoop door. Ook Simon neemt een keiharde beslissing. Peter keert terug uit Milaan en krijgt een persoonlijke lift aangeboden van Stan. Agnes is bang dat Delphine haar medicatie niet meer neemt.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

27-09-2015 om 18:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Luc en Debbie brengen noodgedwongen de nacht door op het politiekantoor

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 570 TOT EN MET 574.

- maandag 28 september - aflevering 570 : Frank loopt op de toppen van zijn tenen, want vandaag komt zijn proces voor. Hij vreest dat Nathalie niet opgewassen is tegen de advocaat van de tegenpartij, die een oude rot in het vak is en alle vuile trucs kent. Angele vindt het verschrikkelijk dat Nikki's zoontje nauwelijks kleertjes heeft en ze gaat met de jonge moeder winkelen. Tim tekent een sponsorcontract met Close en krijgt zo zijn crossmotor terug. Anja wordt tijdens een sobere plechtigheid begraven.

- dinsdag 29 september - aflevering 571 : Sneyers zet een nieuw reddingsplan op voor De Schorre en zoekt financierders om de aandelen van Raf over te kopen. De aannemer heeft zijn centen hard nodig nu hij gaat scheiden van Anita. Nellie overweegt om zich terug te trekken uit de strijd voor de functie van ziekenhuisdirecteur. Zodra Jan verneemt wie de derde kandidaat is, eist hij dat Nellie doorzet. Luc en Debbie hebben noodgedwongen de nacht doorgebracht op het politiekantoor.

- woensdag 30 september - aflevering 572 : Frank maakt zich zorgen omdat Nathalie al dagen niets van zich heeft laten horen. De advocate is niet te bereiken op haar mobiele nummer en op haar kantoor wordt Frank afgescheept. De radeloze chirurg hoopt dat Angele meer weet. Georges stoort er zich hoe langer hoe meer aan dat Nikki geen enkele moeite doet om werk te zoeken. Jean-Paul Derdeyn is in alle staten als hij verneemt dat de vrienden van De Schorre de aandelen van Raf overgekocht hebben.

- donderdag 01 oktober - aflevering 573 : Frank bekent aan zijn zoon Jelle dat hij stapelverliefd is op Nathalie en voegt er meteen aan toe dat die gevoelens wederzijds zijn. Jelle weet beter, maar hij hult zich bewust in stilzwijgen. Tim moet vandaag zijn eerste motorcross rijden. Elke en Merel willen dat hij fit en vol zelfvertrouwen aan de startlijn verschijnt en ze leggen de jonge sportman flink in de watten. Georges wil dat zijn nichtje Nikki op eigen benen gaat staan en hij zoekt een baantje voor haar. Jean-Paul Derdeyn heeft Anita een illusie armer gemaakt.

- vrijdag 02 oktober - aflevering 574 : Tim heeft zijn eerste motorcross gewonnen. Celine is in de wolken en ze overweegt om een supportersclub voor hem op te richten. Julia snapt niet waarom Joke de was van Raf wil doen en ze waarschuwt haar dochter dat de aannemer van haar zal profiteren. Celine wil vuurwerk afsteken op het strand, maar ze is vergeten om tijdig de aanvraag in te dienen bij het gemeentebestuur. Ze verwacht dat Debbie de papierwinkel alsnog in orde brengt. Zij vindt het verschrikkelijk om te sjoemelen, maar langs de andere kant kan ze de gastvrijheid van Celine niet onder de mat schuiven
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

27-09-2015 om 18:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Jan Teigen.

Jan Teigen, geboren op 27 september 1947 in Tønsberg, neemt in 1974 voor de eerste maal deel aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Zijn carrière startte reeds in de jaren zestig maar het is pas in de jaren zeventig dat hij als zanger van Popoh Vuh bekendheid geniet, nadien maakt hij ook nog deel uit van Prima Vera.

In totaal heeft hij maar liefst veertien maal deelgenomen aan de nationale selectie en daarvan won hij er drie. In 1978 mag hij voor het eerst naar het liedjesfestival en daar eindigt hij met "Mil etter mil" op een allerlaatste plaats met nul punten. In 1982 neemt hij samen met Anita Skorgan deel aan het festival. Samen eindigen ze met "Adieu" op een twaalfde plaats. Een jaar later neemt hij opnieuw deel en eindigt met "Do re mi" op een verdienstelijke negende plaats. In 2005 nam hij (voorlopig!) voor het laatst deel aan de nationale selectie. Met "My Heart Is My Home" eindigde hij op een vierde plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Freddy Quinn (1931), nam voor West-Duitsland deel aan de allereerste editie van het Eurovisie Songfestival in 1956 met "So geht das jede Nacht".

27-09-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (26-09-2015).

Op deze laatste zaterdag van september hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Sinds gisteren, vrijdag 25 september, is de nieuwe single van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) beschikbaar. "Zin om te bewegen" is meteen ook de voorloper van een nieuw album dat we volgend voorjaar mogen verwachten.

 Gisterenvrijdag 25 september, bracht de formatie The Common Linnets (ESF 2014) haar tweede album op de markt met als toepasselijke titel "II". Op dat album staan dertien nieuwe liedjes waaronder "We Don't Make The Wind Blow", de single die in mei werd uitgebracht en de nieuwe single "Hearts On Fire". Er zijn twee versies van het album op de markt, ééntje met de dertien liedjes en ééntje (deluxe version) met zes liveoptredens van de groep.

 De Nederlandse zangeres Glennis Grace (ESF 2005) heeft sinds vrijdag 18 september een nieuwe single op de markt met als titel "Conqueror". Het nummer is de titelsong van het tweede seizoen van de serie 'Empire' die aanstaande dinsdag, 29 september, van start gaat op FOX Nederland.

 Vorige week berichtten we reeds dat we later dit najaar een nieuw album mogen verwachten van de Nederlandse zanger en presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012). Eerder deze maand liet hij via de sociale media weten dat het een kerstalbum gaat worden met als titel "Kerst voor iedereen". Het album zal vanaf vrijdag 06 november eerstkomende beschikbaar zijn en het wordt zijn eerste kerstalbum sinds achttien jaar. "Kerst voor iedereen" is volgens de zanger een album met eigentijdse versies van Nederlandse kerstklassiekers, aangevuld met vier gloednieuwe kerstnummers.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Volgend jaar mogen we een nieuw album verwachten van de Nederlandse zangeres Sieneke (ESF 2010). Als voorloper hierop bracht ze gisteren, vrijdag 25 september, een single op de markt met als titel "Het gat van de deur". Op vrijdag 09 oktober eerstkomende komt er een driedelige cd-box op de markt van Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'). Daarop staan zestig van haar grootste hits zoals "Westenwind", "De oude man en de zee" en "Woordenloos", het nummer waarmee ze in 1993 doorbrak in Vlaanderen. Het zevende album van de Volendamse formatie 3JS (ESF 2011), met als toepasselijke titel "7", is vanaf vrijdag 13 november aanstaande beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

26-09-2015 om 19:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Olivia Newton-John.

Olivia Newton-John (26 september 1948) is geboren in het Britse Cambridge. Op vijfjarige leeftijd verhuist ze met haar familie naar Australië. In het midden van de jaren zestig keert ze met haar moeder terug naar haar vaderland en na het winnen van een zangwedstrijd begint ze haar zangcarrière. In 1970 is ze te zien in de film 'Tomorrow' als zangeres. Een tijdje heeft ze een relatie met Bruce Welch van The Shadows. Deze groep neemt in 1975 deel aan het Eurovisie Songfestival voor het Verenigd Koninkrijk. Maar een jaar eerder, in 1974, is het Olivia die het land mag vertegenwoordigen. Met "Long Live Love" eindigt ze in eigen land, meer bepaald in Brighton, op een vierde plaats.

Een tijdje later verhuist ze naar de Verenigde Staten en als ze al niet succesvol is, dan wordt ze het vast en zeker wanneer ze in 1978 de rol van Sandy Olsen vertolkt in de kaskraker 'Grease'. Haar tegenspeler is niemand minder dan John Travolta. Een aantal nummers uit die prent worden regelrechte hits en halen de hoogste regionen in diverse hitparades over de ganse wereld. Latere films worden niet het grote succes als 'Grease', maar met de single "Xanadu" (1980), uit de gelijknamige film, heeft ze in diverse hitparades samen met E.L.O. (Electric Light Orchestra) een dikke hit te pakken. In 1984 huwt ze met Matt Lattanzi, maar dat huwelijk, waaruit één kind wordt geboren, strandt in 1995. Ondertussen krijgt ze in 1992 borstkanker. Ze herstelt hier van en zet zich sindsdien in voor de kankerpatiënten.

Tussen 1996 en midden 2005 woonde ze samen met cameraman Patrick McDermott. Sinds 30 juni 2005 is Patrick vermist. In de zomer van 2008 raakte bekend dat ze in het huwelijksbootje was gestapt met John Easterling. Het koppel kent elkaar reeds meer dan vijftien jaar maar ze werden pas jaren later geliefden. Wil je meer weten over Olivia Newton-John, dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen op haar
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Cecilia Vennersten (1970), geboren als Birgitta Cecilia Vennersten-Ingemans. Nam in 1995 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Det vackraste" eindigde ze op de tweede plaats. Het nummer werd later door Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') gecoverd ("Ik zing vandaag een lied"). In 2005 nam Cecilia opnieuw deel aan de Zweedse selectie maar met "Var mig nära" eindigde ze tijdens de eerste voorronde op een achtste en allerlaatste plaats.

26-09-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We staan aan het begin van een aantal mooie herstdagen maar toch worden de avonden wat langer. Misschien een ideale gelegenheid om een avondje te gaan stappen en zo hebben we net voor het weekend weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Bandits (Eurosong 2014) organiseert voor het vierde jaar op rij een fanweekend in Center Parcs De Vossemeren (Elzen 145, 3920 Lommel). Ben jij ook zo'n fan van Jasper (Junior Eurosong 2007), Toon (Junior Eurosong 2009), Tim (Junior Eurosong 2009) en Thomas (Junior Eurosong 2009)? Wees er dan zeker bij, van vrijdag 13 tot en met maandag 16 november eerstkomende. De band nodigt graag alle fans hierop uit!

Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van de Bandits! Ontvangst met een akoestisch concert en welkomsdrankje op vrijdag, een gezamenlijke activiteit met Jasper, Toon, Tim en Thomas op zaterdag, Bandits-party op zaterdag met de jongens achter de draaitafels en een uniek concert op zondag in het park met aansluitend een meet & greet.

Voor meer informatie kan je hier terecht alwaar je meteen ook je weekendje uit kan boeken!

Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) kijkt terug op vijfentwintig jaar als artiest en dat gaat hij vieren met een muzikale tournee langsheen Belgische en Nederlandse theaters.

Vanaf januari 2016 reist hij met vier kompanen door de tijd. Een voortdurende afwisseling van oude en nieuwe songs tijdens dit overzicht in woorden en muziek met een nieuwe cd als wapenfeit. Een sprong in de tijd. Een voorstelling die terugblikt en vooruitkijkt. Van toen naar nu en later. Het kwartet dat hem vergezelt zijn Steven Cornillie (toetsen), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas) en Martin de Wagter (drums).

De eerste voorstelling van 'Een Sprong In De Tijd' vindt plaats op vrijdag 15 januari 2016 in Kapellen en de tournee wordt afgesloten op woensdag 01 juni 2016 in het West-Vlaamse Roeselare. Voor een volledig overzicht van data en plaatsen verwijzen we je naar zijn website.

Op zaterdag 14 maart werden boezemvrienden Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') voor één dag cafébaas van 'Het Grootste Café Van Vlaanderen'.

Miguel en Peter bouwden de Lotto Arena in Antwerpen om tot een enorm café voor een paar duizend feestvierders. Veel bier, sfeer, feestende mensen, al je vrienden én livemuziek, dat waren de ingrediënten van 'Het Grootste Café'.

De Lotto Arena wordt op zaterdag 19 maart 2016 (aanvang : 20.00) opnieuw hét stamcafé van alle Vlamingen, want Miguel en Peter openen voor de tweede keer 'Het Grootste Café'! Ook in 2016 veranderen ze met hun Café Flamand-band de Lotto Arena in een gigantisch café voor een paar duizend feestvierders.

Er wordt opnieuw gezorgd voor een ijzersterke line-up met de allerbeste artiesten, die de Lotto Arena in no time op z'n kop kunnen zetten. Namen worden later bekendgemaakt.

Tickets (35 euro staand, 42 euro zittend) kunnen nu reeds worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

25-09-2015 om 11:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 Zoekt K3' : vanavond de vierde auditieronde met de laatste lichting kandidaten.

Na 180 liedjes, 19 albums, 2 miljoen showbezoekers, 5,5 miljoen cd's en dvd's en ontelbare veroverde kinderharten nemen Karen (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel en Josje afscheid van K3 (Eurosong 1999).

Maar niet zonder samen met heel Vlaanderen en Nederland drie waardige opvolgsters aan te duiden. In 'K3 Zoekt K3' maken enthousiaste meiden kans om hun grote droom in vervulling te zien gaan.

Een plekje in de nieuwe K3 krijg je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Zowel juryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst als een publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders beslissen mee. Wie sturen zij door naar de bootcamp? Wie krijgt een felbegeerde plek in de liveshows? En welke drie meiden mogen zich uiteindelijk de nieuwe K3 noemen? 'K3 Zoekt K3' wordt een zinderende zoektocht die Vlaanderen en Nederland tien weken lang in de ban zal houden.

'K3 Zoekt K3' gaat van start met de grote auditieafleveringen, waarin Karen, Kristel en Josje samen met Gert Verhulst achter de jurydesk plaatsnemen. De vakjury beslist echter niet alleen over het lot van de kandidaten. Voor het eerst in Vlaanderen is een 100-koppige publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders als eerste aan zet om te bepalen welke kandidaten doorstoten en wie meteen afvalt.

Uit de meer dan 6.000 inschrijvingen overleefden honderd meiden de pre-audities. Zij brengen in de auditieafleveringen een zelfgekozen K3-nummer voor de publieksjury. Pas als drie van de vier tribunes oplichten, schuift het indrukwekkende podium open en zetten de kandidaten hun auditie verder voor het oog van Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Wie geen meerderheid van de publieksjury weet te overtuigen, ziet het avontuur meteen eindigen.

Het laatste woord in de auditieshows is voor Gert en de K3'tjes. Zij beslissen of de door de publieksjury geselecteerde kandidaat ook effectief doorstoot naar een volgende ronde. Om daarin te slagen, moeten minstens drie van de vier vakjuryleden overtuigd worden. De kandidaten die de auditieafleveringen overleven, komen alvast een flinke stap dichter bij het verwezenlijken van hun grote droom. De groep vertrekt immers op bootcamp, waar ze worden ondergedompeld in een reeks intensieve masterclasses. Zang, dans, dictie, acteren, conditietraining,… de bootcamp stoomt de meiden klaar voor de liveshows én voor een eventuele plek in de nieuwe K3. In de wervelende liveshows gooien de resterende kandidaten ten slotte vier weken lang alles in de strijd om door te stoten naar de grote, ultraspannende finale op vrijdag 06 november 2015. Welke drie meiden worden uitgekozen om de nieuwe K3 te worden? Vast staat dat de winnaressen meteen zeker zijn van een mooie carrière en een goed gevulde agenda. Niet minder dan drie weken na de finale vertrekken zij immers op tournee door Vlaanderen en Nederland.

Niels Destadsbader presenteert. Karen, Kristel en Josje kiezen zelf hun opvolgsters, samen met Gert Verhulst.

Duizenden kandidaten schreven zich in om hun kans te wagen op het grote podium van 'K3 Zoekt K3'. Wie al helemaal zeker is van een plaats op dat podium is Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'). Hij zal de groots opgezette show namelijk presenteren, samen met de Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling (ESF 1988). Niels leidt de show samen met Gerard in goede banen en vormt het klankbord voor de kandidaten die hun grote droom nastreven.

* vierde aflevering - vrijdag 18 september 2015 :

Vanavond is het erop of eronder voor de laatste lichting kandidaten in 'K3 Zoekt K3'. In de allerlaatste auditieshow trotseren zij nog één keer de kritische publieksjury in de hoop hun grote droom waar te maken. Vanaf volgende week worden de meiden in de bootcamp klaargestoomd voor de liveshows én voor een eventuele plek in de nieuwe K3.

Naast enkele opvallende Nederlandse kandidaten, gooien ook zeven Vlaamse kandidaten alles in de strijd om door te stoten naar de bootcamp. Onder hen Karen Damen-lookalike Melissa Wendrickx. "Ik ging naar de kapper met een foto van Karen en zei : daarop moet het lijken. Ik zie mijzelf echt in Karen", vertelt de 26-jarige kinderverzorgster uit Dworp. Melissa is bovendien de eerste kandidate in 'K3 Zoekt K3' die niet alleen op het podium staat. Om van haar auditie op 'De Wereld Van K3' één groot feest te maken heeft ze namelijk twee danseressen meegebracht. Heeft deze aanpak invloed op de mening van de vakjury? En hoe reageert Karen op het zien op haar evenbeeld?

Ook de zusjes Pillin uit Rijkevorsel doen een gooi naar één van de laatste plekken in de bootcamp. De 22-jarige Laura heeft, in tegenstelling tot haar 20-jarige zus Elisa, nooit zang- of dansles gevolgd en stond nooit eerder op een podium. "Mocht één van ons een K3'tje worden en de andere niet, zouden we heel blij zijn voor elkaar. Al wordt het voor de andere dan wel een zure appel om door te bijten", vertelt Laura. Zij mag als eerste het podium op met "Drums gaan boem", Elisa volgt met "Loko lé".

Onthaalmoeder Liesbet Hermans (24) uit Lebbeke heeft er heel wat voor over om een K3'tje te worden. Ze is op korte tijd veertien kg afgevallen en wil iedereen laten zien dat als je iets wil, je dat kan bereiken. "Door af te vallen ben ik heel hard opengebloeid. Ik voel me heel goed in mijn vel." Liesbet houdt ervan om kinderen te entertainen en doet dat graag met musical- of Disneynummers, die ze op haar eigen YouTube-kanaal dubt. Ze hoopt de jury weg te blazen met haar versie van "Hallo K3".

Margo Koekoekx (23) uit Vilvoorde is een echt familiemeisje en werkt in de bouwfirma die de opa van haar opa heeft opgericht. Daar rijdt ze sinds haar zestiende rond met een bulldozer. Margo zingt bijzonder graag, maar durfde dat nog nooit voor een publiek te doen. "Ik zing onder de douche, als er niemand thuis is en niemand het hoort. Of in mijn bulldozer. Die maakt zo veel lawaai dat niemand er last van heeft", lacht ze. Toch gaat Margo nu de uitdaging aan om "K3 Airlines" te zingen voor de publieksjury, de vakjury én een bomvolle studio.

De 20-jarige Valerie Wynants uit Zonhoven is een Josje-fan in hart en nieren. Ze neemt elk programma op waarin Josje verschijnt en volgt haar op de voet op Twitter en Instagram. Zelf een K3'tje worden is een kinderdroom. "Op mijn twintigste ben ik nog altijd een beetje verslaafd aan K3", luidt het. Podiumervaring heeft Valerie al : ze danste op de mainstage van Tomorrowland met David Guetta en Avicii. Komt Valerie na haar auditie op "Mama sé" oog in oog te staan met haar grote idool Josje?

Roschell De Strooper (22) is afkomstig uit Gent, maar heeft Indische roots. Toen ze 2,5 jaar jong was, werd ze geadopteerd door een Vlaams gezin. Dankzij de Indische 'Vind Mijn Familie' vond Roschell in 2012 haar biologische mama terug. Een zoektocht die in de lokale media uitgebreid werd belicht. Een voorbeeld zijn voor alle geadopteerde kinderen, dat is Roschells ultieme doel. Dat, én een lid van de nieuwe K3 worden natuurlijk. Slaagt ze er in om de tribunes van de publieksjury nog één keer te doen opendraaien met "De drie biggetjes"? Welke kandidaten gaan aan de haal met de laatste bootcamp-tickets?

'K3 Zoekt K3', de vierde aflevering vanavond, vrijdag 25 september 2015, op vtm en SBS6 tussen 20.35 en 22.25. (bron, logo en foto : Medialaan)

25-09-2015 om 10:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Yardena Arazi.

Yardena Arazi (25 september 1951) is geboren in Kabri, een kibboets in het westen van Galilea als Yardena Feinbaum-Arazi. Ze is een bekende Israëlische zangeres en presentatrice. In totaal neemt ze tweemaal deel aan het Eurovisie Songfestival en in 1979 mag ze zelfs het allereerste Songfestival vanop Israëlische bodem presenteren.

In 1976 neemt ze voor het eerst deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Als lid van het damestrio Chocolate Menta Mastik staat ze op het podium in het Nederlandse Den Haag. Met "Emor shalom" eindigt het drietal op een verdienstelijke zesde plaats. Twee jaar later haalt Israël de eerste overwinning binnen op het liedjesfestival. Een jaar later (in 1979) mag de Israëlische omroep
IBA de 24e editie van het Eurovisie Songfestival voor haar rekening nemen en Yardena, die naast Engels ook vloeiend Frans spreekt, mag samen met Daniel Pe'er het festival presenteren.

In 1982 neemt ze deel aan de nationale selectie 'Kdam'. Met "Musica nisheret" eindigt ze op een tweede plaats na Avi Toledano die met "Hora" tijdens het Eurovisie Songfestival op een tweede plaats zal eindigen. Een jaar later, in 1983, eindigt ze opnieuw op een tweede plaats tijdens de nationale selectie. Nu moet ze met "Shiru shir amen" de ons veel te vroeg ontvallen Ofra Haza laten voorgaan. Ook Ofra zal met "Hi" tijdens het Eurovisie Songfestival op een tweede plaats stranden. In 1985 eindigt Yardena met "Od nagi'a" op een derde plaats. Hoewel ze driemaal naast de hoofdprijs grijpt worden haar nummers grote successen in haar thuisland. In 1987 mag ze de nationale finale presenteren samen met Yoram Arbel.

Maar in 1988 is het dan eindelijk weer zo ver : Yardena mag sowieso naar het Eurovisie Songfestival. De Israëlische omroep kiest intern om haar naar Dublin af te vaardigen. Tijdens 'Kdam' zingt ze vier nummers waarvan "Ben adam" op de eerste plaats eindigt. In de Ierse hoofdstad doet ze het solo net iets minder dan bij haar eerste deelname, maar een zevende plaats is echter verre van slecht te noemen. Tegenwoordig is Yardena Arazi voornamelijk actief als presentatrice op het tweede net van de IBA.

25-09-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs