Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : musical 'Sunset Boulevard' komt begin juni naar Vlaanderen.

 Theaterproducent Joop Van den Ende brengt de legendarische musicalklassieker 'Sunset Boulevard' van Andrew LLoyd Webber (componist Britse inzending ESF 2009) naar Antwerpen in een Nederlandstalige bewerking. Voor de hoofdrollen tekenden een mix van Nederlandse en Vlaamse topmusicalsterren :

- Simone Kleinsma en Pia Douwes wisselen elkaar af in de hoofdrol van Norma Desmond.
- Antonie Kamerling speelt Joe Gillis.
- Maike Boerdam als sciptschrijfster Betty Schaefer.
- Peter De Smet in de rol van Max Von Mayerling, trouwe butler en ex-man van Norma.

'Sunset Boulevard' vertelt het verhaal van Hollywoods steractrice Norma Desmond, ooit de glamourkoningin van de prestigieuze Paramount Filmstudio's. Een diva die leeft in de wereld van glitter en glamour. Al haar hoop op een comeback is gevestigd op de jonge scriptschrijver Joe Gillis, op wie ze smoorverliefd wordt. Helaas krijgen Hollywoodsterren niet altijd wat ze willen.

'Sunset Boulevard' is één van de mooiste musicals van Andrew Lloyd Webber ('Jesus Christ Superstar', 'Evita', 'Cats', 'The Phantom of the Opera'), gebaseerd op de beroemde gelijknamige film van Billy Wilder. De film kreeg elf Oscarnominaties en de Broadway productie won maar liefst zeven Tony Awards, waaronder een Tony voor 'Beste Musical'.

Tussen donderdag 04 en zondag 14 juni kan je deze musical in de Stadsschouwburg van Antwerpen gaan bekijken. De voorstellingen gaan door telkens van donderdag tot en met zondag en gaan van start om 20.00. Op zondag 07 juni gaan de voorstellingen door om 14.00 en 19.00 en op zaterdag 13 juni om 15.00 en 20.00. Op de laatste dag, zondag 14 juni, is er enkel een voorstelling om 14.00.

Tickets voor één van de voorstellingen kunnen nu worden aangekocht via de website van Music Hall (klik hier) of telefonisch (0900 69 900). De prijs van de kaartjes schommelt tussen 25,00 en 54,00 € (weekendtoeslag 5,00 € voor voorstellingen van vrijdagavond tot en met zondagavond). (bron : Music Hall)

11-04-2009 om 17:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : vakjury moet gaan voor een 'internationale hit'.

 De winnaar van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival zal op zaterdag 16 mei gekozen worden door een vakjury en door de kijkers thuis (via televoting). Beiden hebben 50% van de stemmen in handen en het was al van 1997 geleden dat in alle landen een vakjury mede de winnaar zal bepalen.

We dienen op te merken dat dit systeem enkel in de finale zal worden gehanteerd en dat in de halve finales alles ongewijzigd blijft. Vorig jaar introduceerde de EBU reeds een nieuw stemsysteem in de halve finale. In elke halve finale kiezen de kijkers via televoting negen finalisten. De tiende en laatste finalist wordt bepaald door de uitslag van de backup jury. Het land dat in hun rangschikking het hoogst genoteerd staat en niet in de top negen staat bij de kijkers mag alsnog door naar de finale. Zweden (twaalfde in de televoting in de tweede halve finale) kon hier vorig jaar optimaal profiteren en stootte zo door naar de finale ten nadele van FYROM dat in de televoting tiende was geëindigd.

De EBU zal na afloop van de finale de resultaten van de 42 nationale jury's bekendmaken via Eurovision.tv en voor of tijdens de finale moeten de omroepen bekendmaken wie er in de jury zetelt of zetelde. In die vakjury nemen vijf muziekprofessionals (waaronder de voorzitter) plaats en zij mogen geen rechtstreekse link hebben met het Eurovisie Songfestival of de deelnemers. Deze vakjury zal ook onder het toezicht staan van een notaris en zij zullen hun stem uitbrengen tijdens de tweede generale repetitie, op vrijdag 15 mei, de vooravond van de rechtstreekse finale.

Op maandag 23 februari maakte de Duitse omroep NDR reeds de namen van de vijf juryleden wereldkundig en daar kwam toen heelwat commentaar op. Het blijkt nu dus dat die door de overkoepelende organisatie van omroep gevraagd is. In die Duitse jury zetelen H.P. Baxxter (Scooter, Duitse selectie 2004), Jeanette Biedermann (Duitse selectie 1999), Guildo Horn (ESF 1998), Sylvia Kollek en Tobias Künzel.

Net zoals de kijkers thuis bepaalt de vakjury voor 50% de uitslag. De tien nummers met de hoogste score krijgen dan punten gaande van twaalf punten tot één punt (met uitzondering van elf en negen punten). Ook de tien nummers die via de televoting het meeste stemmen krijgen worden op deze manier beloond. Beide puntenreeksen worden opgeteld en de top tien die daaruit voortvloeit is meteen ook de top tien van het desbetreffende land. Bij een gelijke stand zal de televoting de doorslag geven.

 Tijdens de puntentelling komen de punten van één tot en met zeven meteen op het scorebord en de acht, tien en twaalf punten worden door de respectievelijke woordvoerders worden voorgelezen. Voor Nederland zal Yolanthe Cabau van Kasbergen de punten voorlezen.

De EBU heeft ook gevraagd dat de vakjury's zouden gaan voor een nummer dat een internationale hit zou kunnen worden. Verder moet de vakjury zich ook toespitsen op de zangkwaliteiten van de deelnemers alsmede de podiumpresentatie.
(bron : EBU, Eurovision.tv)

11-04-2009 om 15:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 22. SERVIE.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

het land dat als vierde zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is SERVIE. De staat Joegoslavië (bestaande uit Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië en Slovenië) nam tussen 1961 en 1991 met wisselend succes deel aan het Eurovisie Songfestival. Slechts één maal (in 1989) werd het festival gewonnen door de groep Riva met "Rock me". In april 1992 viel de Socialistische Federale Republiek van Joegoslavië uit elkaar en bleven enkel Servië en Montenegro over die onder de naam Federale Republiek van Joegoslavië datzelfde jaar deelnamen aan het liedjesfestival. Onder de naam Servië-Montenegro werden de twee landen begroet in 2004 tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het land eindigde meteen op de tweede plaats tijdens de finale dat jaar met "Lane moje" gezongen door Željko Joksimović. Een jaar later, in 2005, was er heelwat commotie rond de nationale finale. De Servische juryleden gaven punten aan Montenegrijnse kandidaten, maar Montenegrijnse juryleden gaven geen punten aan de Servische kandidaten. Daardoor kon de Montenegrijnse groep No Name naar het Songfestival alwaar het met "Zauvijek moja" op een zevende plaats eindigde. Drie jaar geleden deden net dezelfde feiten zich opnieuw voor en kwam er hevig protest van de Servische nationale omroep. Het kwam zo ver dat van Servische kant geen steun was voor No Name (de winnaars) en uiteindelijk werd er beslist om geen kandidaat af te vaardigen naar de Griekse hoofdstad Athene. Op 21 mei 2006 besliste de Montenegrijnse bevolking om voortaan als onafhankelijk land verder te gaan en vandaar dat we in 2007 zowel Servië als Montenegro als aparte landen mochten begroeten tijdens het Eurovisie Songfestival. Marija Šerifović zong "Molitva" meteen naar de eerste plaats tijdens de finale en de eerste overwinning voor Servië was meteen een feit. Vorig jaar mocht zangeres Jelena Tomašević met "Oro", een compositie van Željko Joksimović, in eigen land meteen aantreden in de finale alwaar ze op een zesde plaats eindigde.

Op zondag 08 maart vond in de Servische hoofdstad Belgrado de finale plaats van 'Beovizija 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat midden mei zal doorgaan in de Russische hoofdstad Moskou.

Die finale ging uiteindelijk door met elf kandidaten in plaats van tien. Eén van de favorieten voor de overwinning, Ana Nikolić, wist zich tot eenieders verrassing op zaterdag 07 maart niet te plaatsen voor die finale. Samen met Ivana Selakov werd ze op de dag van de finale toch toegevoegd aan de lijst van finalisten. Als reden hiervoor gaf de omroep aan dat er tijdens de halve finale technische fouten waren opgetreden tijdens de stemming. Uiteindelijk liet Ana Nikolić weten alsnog af te zien van deelname zodat uiteindelijk elf kandidaten aantraden.

Het lot van die elf kandidaten lag in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis die door televoting (50%) hun voorkeur kenbaar maakten. Het was ook zo dat bij een gelijke stand de punten van de vakjury de doorslag zouden geven.

* uitslag finale van 'Beovizija 2009' (punten tussen haakjes vakjury en televoting) :

01. "Cipela" (A. Kobac, M. Kon en M. Nikolić - A. Kobac en M. Kon - A. Kobac en M. Kon) door Marko Kon en Milan Nikolić : 19 punten (12+7).
02. "Blagoslov za kraj" (E. Owen - S. Vukomanović - E. Botrić) door OT Bend : 17 punten (5+12).
03. "Sanjaj me" (Etar - K. Popović, B. Janković - Etar en B. Janković) door Etar : 15 punten (10+5).
04. "Gloria" (A. Radulović - M. Tucaković en Lj. Jorgovanović - M. Mihajlović en A. Radulović) door Pozitivan haos : 12 punten (4+8).
05. "Superstar" (V. Graić - O. Amidžić en V. Graić - V. Graić en S. M. Mare) door Oscar & Beauty Queens feat. Đorđe Marjanović : 12 punten (2+10).
06. "Moje odbrane" (G. Radinović - A. Milutinović - G. Radinović) door Ivana Selakov. : 11 punten (7+4).
07. "Tvoje drugo ime je greh" (A. Babić - A. Babić - R. Grubišić) door Dušan Zrnić : 10 punten (8+2).
08. "H8ER" (M. Kon en A. Kobac - M. Tucaković - M. Kon en A. Kobac) door Danijel en Milica : 7 punten (1+6)
09. "Nemam te" (D. Alagić - D. Alagić - D. Alagić) door Andrej Ilić : 6 punten (6+0).
10. "Nauči me" (B. Jeremić - V. Mihajlovska - B. Jeremić) door Saška Janković : 6 punten (3+3).
11. "Ništa novo" (M. Vukomanović - S. Vukomanović - M. Vukomanović) door Sonja Bakić : 1 punt (0+1).

* teruggetrokken : 

-  "Bili smo najlepši" (A. Perišić Romario - M. Tucaković - A. Perišić Romario en I. Grubješić) door Ana Nikolić.

 Marko Kon (20 april 1982) is naast zanger ook componist, tekstschrijver en producer. Op negenjarige leeftijd maakte hij reeds deel uit van een groepje en hij speelt onder meer klarinet, saxofoon, gitaar en af en toe is hij aan de slag als drummer. Milaan (Milan Nikolić) bracht zijn jeugd door in Parijs en daar studeerde hij ook muziek. Intussen heeft hij reeds vijf albums op de markt gebracht met instrumentale muziek. Tijdens de tweede halve finale wordt het duo op het podium bijgestaan door Jovan Sejnjanović (Kladovo, 29 mei 1971), Ljubiša Dinčić (19 mei 1968), Katarina Gromilić (Belgrado, 18 april 1983) en Igor Knežević (Kladovo, 28 maart 1973).

"Cipela" (tekst : Marko Kon, Aleksandar Kobac ; muziek : Marko Kon, Aleksandar Kobac, Milan Nikolić)

Moja stara cipela,
pola sveta videla,
gde god da stanem, tu mi dom;

tamo pa vamo,
istok pa zapad,
ma gde god stigao, bio sam na svom.

Hvata me panika,
ta stara navika,
srce bi krenulo za njom;

a ja budala,
stara baraba,
ma sve nek propadne, teraću po svom.

Nije, nije,nije me htela,
sve dok pare ne skupim;
ma more, nije, nije, nije, nije, nije me želela
dok se ne obogatim,
sasvim!

MORGEN : voorstelling van de Poolse kandidate, Lidia Kopania. (foto :
 Eurovision.tv)

11-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één' : voor Maesland zit de wedstrijd er na twee afleveringen op.

 Vanavond ging de vierde aflevering van het vierde seizoen van 'Zo is er maar één' op antenne. Tijdens dit nieuwe seizoen gaat presentatrice Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') op zoek naar het nieuwe Nederlandstalige muzikale talent van morgen.

Dit seizoen trekt het programma dus resoluut de kaart van dat nieuwe talent en maken de bekende artiesten plaats voor een nieuwe generatie Nederlandstalige artiesten. Het sterke Nederlandstalige repertoire blijft centraal staan.
Uit honderden artiesten met een hart voor Nederlandstalige muziek werden tien beloftevolle kandidaten geselecteerd waar Vlaanderen in 2009 nog veel van kan verwachten.

Aan het einde van elke liveshow valt één kandidaat af, die zo plaats maakt voor een nieuwkomer. Na vijf weken heeft de kijker de tien meest beloftevolle Nederlandstalige artiesten aan het werk gezien en begint de race naar de finale. Op vrijdag 08 mei brengen de drie strafste artiesten hun eigen nummer voor kijkend Vlaanderen en beslissen de kijkers wie de nieuwe Clouseau, Marco Borsato of Raymond van het Groenewoud wordt.

Deze aflevering van 'Zo is er maar één' was er één waar de de jonge artiesten al wekenlang naar uitkeken : uit het enorme Nederlandstalige repertoire kozen ze hun favoriete song aller tijden. Zoals steeds gaf een jury deskundige commentaar. Voorzitter Zaki was er ditmaal niet bij maar hij werd vervangen door Eric Melaerts.

* de liedjes :

 TatYana Storm : "De wereld is om zeep" van Urbanus.

 Fosco (Fo§co) : "Gek zijn is gezond" van Stef Bos (ESF 1989).

 Maesland : "Kvraagetaan" van Fixkes.

 Divan Express : "Wat is kunst" van Noordkaap.

 JackoBond : "Duizend dromen worden waar" van Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).

 Andes : "Mooie dagen" van Johan Verminnen.

Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') kwam langs en bracht twee nummers ("De oude man en de zee" en "Als je me aanraakt") en zij gaf op het einde van de uitzending een wildcard aan de kandidaat die zij graag volgende week zag terugkomen. Haar keuze viel op TatYana Storm. Het lot van de vijf overblijvende kandidaten lag in handen van de kijkers thuis en zij stuurden Andes (eerste), JackoBond (tweede), Fosco (derde) en nieuwkomer Divan Express (vierde) door naar de volgende aflevering. Presentatrice Yasmine maakte net als vorige week de uitslag bekend zoals die door de kijkers thuis was bepaald. Maesland, vorige week nog rechtstreeks geplaatst dankzij de wildcard van Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), kreeg het minst aantal stemmen achter zijn naam. Hij verlaat de wedstrijd na twee afleveringen. Meer nieuws over hem kan je op zijn website terugvinden.

 Volgende week wordt zijn plaats ingenomen door de vissersdochter Charlotte. Ook Flip Kowlier zal dan zijn opwachting maken. De deelnemers brengen tijdens deze vijfde aflevering een feestnummer. Voor meer nieuws over dit nieuwe seizoen verwijzen we naar de website van het programma. Daar kan je ook alle optredens (her)bekijken.

Het vierde seizoen van 'Zo is er maar één' tot en met vrijdag 08 mei telkens rond de klok van 20.40 op Eén.
(bron en foto's : Eén)

10-04-2009 om 22:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Ook op deze Goede Vrijdag zijn wij weer op post met 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eerder vorige zomer berichtten we reeds over het nieuwe theaterproject van Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') dat helemaal in het teken staat van het woord (archief). Sinds begin februari en dit nog tot en met zondag 26 april eerstkomende geeft ze in totaal achttien voorstellingen. Deze voorstelling is exclusief voor het Davidsfonds samengesteld en toegankelijk voor het grote publiek. Iedereen is dus van harte welkom.

Wij zetten alle data en plaatsen hieronder reeds op een rijtje :

* donderdag 23 april : Cultureel Centrum - Hasselt (20.00).
* zaterdag 25 april : CC Vondel - Meulebeke (20.00).
* zondag 26 april : CC Kadans - Wuustwezel (17.00).

 'ABBA The Story' is een nieuwe fantastische visuele show gebaseerd op het verbazende verhaal van één van de grootste popbands aller tijden. Het Zweedse discopopkwartet ABBA (MF 1973, ESF 1974) blijft nog altijd één van de populairste groepen ter wereld. Alhoewel ze er reeds in 1982 mee stopten, blijven ze nog altijd elk jaar miljoenen albums verkopen.

"Waterloo", "SOS", "Mamma mia", "Fernando", "Knowing me, knowing you", "Take a chance on me", "Super trouper", "Thank you for the music", enz. zijn tijdloze songs die nog dagelijks op onze radio te horen zijn. Zowel het succes van de musical 'Mamma Mia' als de recente filmversie met Meryl Streep en Pierce Brosnan bevestigen nogmaals dat de muziek van ABBA tijdloos is.

'ABBA The Story' brengt hulde aan de magie van hun muziek en de kracht van hun verhaal. Op een speciaal podium wordt een originele show gebracht met optimaal gebruik van muziek, drama, animatie en speciale effecten, ondersteund door een uitgebreid symfonisch orkest en koor en de originele muzikanten die destijds de backing verzorgden van de authentieke ABBA-leden.

De show is gebaseerd op een script en storyboard van een Oscarwinnende schrijver en ontworpen met gespecialiseerde scriptdesigners, choreografen, kostuumontwerpers en licht-geluidspecialisten. Ter ondersteuning van het muzikale gedeelte bevat 'ABBA The Story' tevens spectaculaire driedimensionale geanimeerde projecties die door een gespecialiseerde Zweedse multimedia-onderneming werden ontworpen. Ook de bindteksten worden door een driedimensionale geanimeerde figuur verzorgd.

'ABBA The Story' wordt op zaterdag 16 mei (aanvang : 20.30) in première in Antwerpen gebracht en de producers van de show hebben promotors van de hele wereld uitgenodigd om de mogelijkheden in hun eigen land te evalueren.
Kaarten kosten 36,0040,00 en 44,00 €. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het Antwerpse Sportpaleis (klik hier).

 Christoff (Eurosong 1993-2002) is de voorbije jaren uitgegroeid tot de populairste artiest van Vlaanderen. Met vier nummer één-hits op rij is hij dé ambiancemaker bij uitstek geworden en weet hij jong en oud te begeesteren met zijn aanstekelijke optredens. Wie is immers de voorbije maanden niet een keer uit de bol gegaan op "Zeven zonden" of "Een ster" ?

Maar ook in de theaters staat hij zijn mannetje. Met een stevige live band zorgt hij daar voor een twee uur durende show die een mooie mix maakt van gevoelige liedjes met sprekende teksten en sfeervolle nummers waarbij niemand op zijn stoel kan blijven zitten. Het voorbije seizoen waren de theaters dan ook keer op keer afgeladen vol voor een avond vol topentertainment. Het vervolg op deze zeer succesvolle 'Zeven zonden' tour heet 'Duizend dromen, duizend liedjes' en toont Christoff meer dan ooit als de allround entertainer die hij is. Natuurlijk zal ook zijn zus Lindsay te gast zijn in de nieuwe reeks theaterconcerten.

Op zaterdag 17 oktober eerstkomende kan je hem alvast aan het werk zien in de Grenslandhallen in Hasselt. Kaarten (30,00 €, exclusief 3,00 € reservatiekosten) voor dit optreden kunnen nu reeds worden aangekocht en dat kan telefonisch (0900 40 734, vanuit Nederland : 0900 400 20 90) of online. Het concert gaat van start om 20.00 en de deuren gaan open om 19.00.

10-04-2009 om 21:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Thuis'dag 2009 op zondag 17 mei in Provinciaal Domein Puyenbroek in Wachtebeke.

 Naar goede gewoonte sluiten de 'Thuis'-acteurs ook dit jaar het 'Thuis'-seizoen af met een onvergetelijke 'Thuisdag', die dit jaar overigens in een nieuw en feestelijk kleedje werd gestoken. Het basisgegeven van de 'Thuisdag', een onvergetelijke ontmoeting ontmoeting met Rosa, Cois, Simonneke, Katrien en Paulien en alle anderen, staat nog steeds centraal.

Afgelopen maandag meldden we reeds dat die 'Thuisdag' zal doorgaan op zondag 17 mei eerstkomende en intussen is bekend dat het evenement zal plaatsvinden in het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke (Oost-Vlaanderen).

Niets gezelliger en 'Vlaamser' dan een groots barbecuefeest onder vrienden. En als deze barbecue dan ook nog eens gekoppeld wordt aan een ontmoeting met de 'Thuis'-acteurs, mag er gerust gesproken worden over de gezelligste barbecue van het land. Elke bezoeker van de 'Thuisdag' wordt dan ook verwacht om mee aan tafel te schuiven van wat nu al één van de grootste barbecues van Vlaanderen belooft te worden.

Marianne (Leah Thys) geeft net als alle andere personages haar favoriete recept prijs op deze 'Thuisdag'. In de gratis kookbundel, exclusief voor bezoekers van de 'Thuisdag', geven de personages uit 'Thuis' hun kookgeheimen prijs. Aan de ingang ontvangt elk gezin de luxueuze 'Koken zoals Thuis'-kaft, die plaats biedt voor de persoonlijke kookfiches van de personages.

Elk acteur overhandigt persoonlijk zijn fiche waarop naast weetjes over 'Thuis' ook zijn lievelingsrecept staat. En uiteraard is er op de fiches ook ruimte voorzien voor de nodige handtekeningen. Bovendien valt er bij het verzamelen van de verschillende fiches ook nog een exclusieve prijs te winnen : een figurantenrol in 'Thuis' !

En wie, door omstandigheden, niet alle acteurs een bezoekje kan brengen en enkele kookfiches mist, kan deze gewoon afhalen aan de Eén-stand op de 'Thuisdag'. De gratis 'Koken zoals Thuis'-bundel zal vast en zeker voor de nodige inspiratie zorgen om originele gerechten op tafel te brengen... ook bij jou thuis.

Bij gezellige barbecue die de 'Thuisdag' te bieden heeft, hoort natuurlijk ook een leuke brok randanimatie en daar wordt voor gezorgd. Tientallen volksspelen voor oud en jong, een mobiele dixielandband, straattheater en ook Ketnet is van de partij met de 'Ketnet Kids Corner'. Bovendien kan je ook deelnemen aan de enige echte 'Thuisdag'-quiz en maak je kans om zelf mee te spelen in je favoriete serie !

Domein Puyenbroeck beschikt ook nog over tal van andere troeven om een uniek dagje uit met het hele gezin te garanderen. Een uitgestrekt speeldorp voor de kleinsten, een roeivijver rondom het evenementeneiland, bosrijke omgeving en nog veel meer...

Op het einde van een vermoeiende, maar ongetwijfeld onvergetelijke dag voor de duizenden fans, verwelkomen we alle acteurs op het podium. Eén voor één mogen de acteurs een oorverdovend en hartverwarmend 'Thuisdag'-applaus in ontvangst nemen.

Jens (Jelle Cleymans, Eurosong 2004) uit 'Thuis' zal hier een muzikale primeur brengen ! De echte fans zullen dit dan al kunnen meezingen wanneer het lied dat hij zal brengen later ook in de reeks zal te horen zijn ! Speciaal voor jullie, voor de eerste keer live.

 De 'Thuisdag' in Domein Puyenbroeck, een onvergetelijke ontmoeting met je favoriete thuisacteurs.

PRAKTISCHE GEGEVENS :

* toegangsprijs :

- De toegang is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar.
- In de ticketprijs is begrepen de toegang tot de evenementenweide, contact met de acteurs, de Libelle barbecue en alle extra animaties van Ketnet en de sponsors inbegrepen.
- Voorverkoop via Fnac : 12,50 €. Ook telefonisch kunnen kaarten worden aangekocht en dat kan via het nummer 0900 00 600 (0,45 € per minuut).
- Verkoop aan de kassa : 15,00 € voor volwassenen en 13,00 € voor kids van 4 tot en met 10.

* bereikbaarheid :

Met de wagen :

- Komende van de E17 : via afrit 11 (Lochristi) volg de wegwijzers 'Puyenbroeck'.
- Komende van de E34-N49 (Antwerpen-Knokke) : neem afrit Zelzate, sla linksaf en volg dan de wegwijzers 'Puyenbroeck'. In het domein kan er gratis worden geparkeerd op parking 1 (recreatie) of op parking 2 (sportcomplex).

Met het openbaar vervoer :

- Buslijn 76 die Gent met het domein verbindt : De Pinte - Gent - Lochristi - Zaffelare - Wachtebeke. Bus 76 rijdt dagelijks elk uur en stopt aan de hoofdingang van het domein. Deze bus stopt onder andere aan de stations Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort.

Het geheel gaat dus door op zondag 17 mei eerstkomende tussen 10.00 en 18.00 in het Provinciaal Domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9184 Wachtebeke (Oost-Vlaanderen). (bron, logo en foto : Eén)

10-04-2009 om 21:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De naaktkalender' : verkoop brengt meer dan 14.000 euro op.

 De verkoop van de naaktkalender, gemaakt door de brandweer van Hasselt voor het Eén-programma 'De Naaktkalender', heeft 14.189 € opgebracht. De spuitgasten schenken dat geld aan National Burn Camp vzw, een vereniging die kampen organiseert voor jongeren met brandwonden.

De brandweer van Hasselt kwam in november 2008 als winnaar uit de bus van "De Naaktkalender", het programma dat gepresenteerd werd door Saartje Vandendriessche (omroepster, 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice en coach 'Junior Eurosong 2008') en Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008'). De brandweerlui lieten zich door fotograaf Daniel Dedave zonder veel kleren om het lijf portretteren. De kalender werd door de spuitgasten zelf verkocht, werd ook aan de man gebracht in boekhandels en krantenwinkels en is intussen in ruim 7.000 huiskamers te bewonderen. Die verkoop bracht meer dan 14.000 € in het laatje voor het goede doel.

De opbrengst gaat dus naar National Burn Camp vzw en overmorgenzondag 12 april, overhandigen de brandweerlui van Hasselt de cheque aan de vzw.
(bron : VRTBelga ; foto : Eén en Daniel Dedave)

10-04-2009 om 19:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : wordt Turkse Songfestivalinzending van Hadise een grote hit in Vlaanderen ?

 Vorige week is de Turkse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival uitgebracht op single in ons land. Op zich niet eens zo verwonderlijk daar het de Molse schone Hadise is die het land op dinsdag 12 mei zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale.

Deze week komt ze in Vlaanderen met "Düm tek tek" de tipparade binnen op een elfde plaats en het ziet er naar uit dat ze ook met deze single opnieuw een hit zal scoren in ons land.

Hadise, in 2003 niet geselecteerd voor de liveshows van 'Idool', bracht eind 2004 haar eerste single op de markt. "Sweat" wist een negentiende plaats te bereiken in de Ultratop 50. Nadien volgden nog "Stir me up" (22), "Milk chocolate girl" (13), "Ain't no love lost" (45) en "Bad boy" (22). Deze nummers zijn allemaal terug te vinden op haar debuutalbum "Sweat" dat in het najaar van 2005 werd uitgebracht.

 In juni vorig jaar verscheen een tweede album, "Hadise", en daarvan stonden reeds twee nummers in de hitparade. "A good kiss" bereikte in het najaar van 2007 in Vlaanderen een achtentwintigste plaats. Haar eerste top 10-notering haalde ze vorig voorjaar met "My body".

Wij kijken alvast uit naar hoe het "Düm tek tek" zal vergaan de komende weken. Eerder vorige maand wist ze al eventjes de eerste plaats te bereiken van de 'MNM Top 50', een hitparade van de luisteraars.
(bron : Ultratop, MNM)

10-04-2009 om 15:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 15 - 11 april 2009.

Ultratop We beginnen dit overzicht met heel goed nieuws. De Turkse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Düm tek tek" van de Molse Hadise, komt de tipparade binnen op een elfde plaats. Niets lijkt een notering in de hitparade van volgende week nog in de weg te staan. De Zweedse Agnes komt met "Release me" de hitparade binnen, zij het heel bescheiden op een zevenenveertigste plaats. Ook over de taalgrens lijkt haar nummer aan te slaan want daar komt ze de tipparade binnen op een negentiende plaats.

Christoff
 boekt met zijn jongste single, "In 100 000 jaren", in de vijfde week notering veertien plaatsen verlies en komt daarmee op een eenendertigste plaats terecht. De single is de voorbode van een nieuw album dat we deze zomer mogen verwachten. De Dalton Sisters stijgen in de derde week notering met "Chihuahua" vier plaatsen. Sébastien Tellier beschikt in Vlaanderen over een schare fans want zijn jongste single staat deze week op twintig in de tipparade.

Free Souffriau verzamelde heelwat mooie nummers van wijlen Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975) op een album en daarmee is ze meteen de op één na hoogste nieuwkomer in het overzicht deze week. Céline Dion staat zowel in Vlaanderen als in Wallonië in de hitparade met haar jongste album "My love - ultimate essential collection", bij ons stijgt ze naar een eenendertigste plaats en in Wallonië vinden we haar terug op een achtenzestigste plaats. 'Eurosong'presentator Bart Peeters daalt met "De hemel in het klad" twee plaatsen en ook de Finse groep Nightwish boekt met hun jongste album heelwat plaatsen verlies in Vlaanderen. Patricia Kaas, de Franse Songfestivalkandidaat van dit jaar, is in Vlaanderen met haar album "Kabaret" een aantal weken geleden reeds verdwenen, over de taalgrens daalt ze in de achtste week naar een twintigste plaats. "De hits" van de Ketnetpop Juniors 2009 stijgt in de vierde week notering van een veertiende naar een twaalfde plaats.

VLAANDEREN


Ultratop 50 singles :



31. (17) "In 100 000 jaren" - Christoff (5 weken)(Eurosong 1993-2002).
32. (36) "Chihuahua" - Dalton Sisters (3 weken)(Junior Eurosong 2007).
47. (NW) "Release me" - Agnes (MF 2009).
50. (46) "All or nothing" - Natalia (12 weken)(Eurosong 2004).

Ultratip 30 singles :

11. (NW) "Düm tek tek" - Hadise (ESF 2009). 
20. (29) "Kilometer" - Sébastien Tellier (2 weken)(ESF 2008).
24. (NW) "Lift U up 2009" - 2 Fabiola (met Patrick Claesen, Eurosong 1993 en Viola Furleo, Eurosong 1999-2002).

Verdwenen : "Release me" - Agnes (2 weken)(MF 2009).

Ultratop 100 albums :



010 (NW) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau.
012. (014) "De hits" - Ketnetpop Juniors 2009 (4 weken).
031. (035) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (24 weken)(ESF 1988).
047. (045) "De hemel in het klad" - Bart Peeters (31 weken)(presentator 'Eurosong').
090. (067) "Made in Hong Kong (and in various other places)" - Nightwish (4 weken)(Finse selectie 2000).

Ultratop 10 DVD :

03. (05) "Musical Daens" - Diversen (18 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).
05. (08) "K3 en het toverhart" - K3 (20 weken)(Eurosong 1999).
09. (07) "Forever - Live at Sportpaleis" - Milk Inc. (20 weken)(met Regi Penxten, componist "My music' - Eurosong 2008).

Verdwenen : "Natalia meets En Vogue feat. Shaggy" - Natalia (23 weken)(Eurosong 2004).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :

37. (40) "Walking on air" - Kerli (8 weken)(MF 2003, Eurolaul 2004).

Ultratip 30 singles :

19. (NW) "Release me" - Agnes (MF 2009).
28. (NW) "Soleil soleil" - Lara Fabian (ESF 1988).

Verdwenen : "1,2,3" - Natasha St-Pier (4 weken)(ESF 2001).

Ultratop 100 albums :



001. (001) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (5 weken).
020. (014) "Kabaret" - Patricia Kaas (8 weken)(ESF 2009).
023. (057) "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (22 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
029. (024) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (19 weken)(ESF 1993).
068. (072) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (24 weken)(ESF 1988).
091. (091) "Made in Hong Kong (and in various other places)" - Nightwish (3 weken)(Finse selectie 2000).
098. (089) "Mamma Mia!" - Soundtrack (28 weken).

Verdwenen : "Love is dead" - Kerli (9 weken)(MF 2003, Eurolaul 2004) en "Natasha St-Pier" - Natasha St-Pier (20 weken)(ESF 2001).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (5 weken).
09. (07) "Tour 2008 de l'Olympia à Forest National" - Frédéric François (17 weken)(Belgische selectie 1970).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

10-04-2009 om 14:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Telenet Kids Awards 2009' : wie zijn de genomineerden ?

 Overmorgen, zondag 12 april, paaszondag, brengen de paasklokken de kids niet alleen chocolade maar droppen ze ook met de 'Telenet Kids Awards' een wervelende show op het scherm.

Deze awardshow, die naar goede gewoonte gepresenteerd wordt door Rani De Coninck en Jan Van den Bossche, is dit keer gedrenkt in een rijke saus vol glamour en glitter. Dat heeft alles te maken met het thema van deze editie : filmstad Hollywood en daarbij horend de superhelden van het witte doek. Batman heeft Gotham City voor een keer ingeruild voor de studio in Vilvoorde. Samen met heel wat andere superhelden mag hij stunten tijdens de 'Telenet Kids Awards'.

Voor nog meer glamour en spektakel zorgen de jonge ballroomdansers onder leiding van Guy Jottay, een onwaarschijnlijk balvaardig street soccer duo en het kung fu team van Danny Godart.

Bij de 'Telenet Kids Awards' staat uiteraard de uitreiking van de awards centraal. De afgelopen weken konden alle jongeren hun stem uitbrengen en hun favorieten kiezen in 6 categorieën : film, game, televisieprogramma, muziek, spetter van het jaar en griet van het jaar. De jongeren lieten dit zich geen twee keer zeggen en maakten massaal hun mening kenbaar. Dat leverde de volgende nominaties op :

* Beste televisieprogramma : 'Amika', 'FC De Kampioenen', 'Het Huis Anubis', 'Louislouise'.
* Beste film : 'High School Musical 3', 'Het Huis Anubis en het pad der 7 zonden', 'Mamma Mia!', 'Wall-E'.
* Beste muziek : 
Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008), Milow, Natalia (Eurosong 2004).
*
Beste game : FIFA, Het Huis Anubis, Sims2, Wii Sports.
* Griet van het jaar : Free Souffriau, Hilde De Baerdemaeker, Loek Beernink, Natalia (Eurosong 2004).
* Spetter van het jaar : Louis Talpe, Niels Destadsbader, Oliver (JESF 2008), Roel Vanderstukken.

In zes verschillende filmpjes zien de kids hoe twee zwarte ninja's er alles aan doen om de omslagen met de resultaten van de awards te bemachtigen. Gelukkig zijn er superhelden Spiderman, Indiana Jones, Catwoman, Zorro, Kung Fu Panda en Batman om dat op een spectaculaire manier te verhinderen en de enveloppes veilig tot in de studio te brengen.

De awards worden dit jaar uitgereikt door een reeks lokale superhelden : 'Sara'-idool Gert Winckelmans, de ster van 'Amika' Moora Van Der Veeken, bokskampioen Sugar Jackson, 'Topmodel'-winnares Virginie Bleyaert, R&B zanger Brahim (Eurosong 2006-2008) en vliegende radio deejays Sven Ornelis & Kürt Rogiers.

Geen wervelende show zonder een muzikale topaffiche. Rani en Jan hebben met Natalia (Eurosong 2004), Lasgo, Nailpin, de cast van het 'Huis Anubis' en Milk Inc. de favoriete zangers van de kids uitgenodigd om op te treden.

De uitreiking van de 'Telenet Kids Awards', editie 2009, overmorgen, zondag 12 april, tussen 19.40 en 20.40 op vtm. Meer nieuws krijg je ook op de website van de 'Kids Awards'.
(bron : vtm)

10-04-2009 om 11:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 10 april 2009 : intervalact finale 'Melodifestivalen' blijft voor de derde week op één.

 Ook deze week is de Zweedse hitparade gekleurd met zestien nummers uit de nationale selectie van dit jaar. De top tien wordt nog steeds bevolkt door vijf finalisten. De eerste plaats is voor de derde week op rij weggelegd voor de intervalact tijdens de finale, "Tingaliin" van P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova. E.M.D. daalt met "Baby goodbye" terug naar een derde plaats. Erik Segerstedt boekt met zijn jongste single "Saturday night" heelwat plaatsen winst en komt op negenentwintig terecht.

De van oorsprong Maltese zanger Kevin Borg verhuisde in het najaar van 2007 naar Zweden en ging er samenwonen met zijn Zweedse vriendin. In december jongstleden wist hij er de Zweedse versie van 'Idool' te winnen en deze week is hij met zijn jongste single Street lights" uit de hitparade verdwenen. Zijn album "The beginning" daalt in de vijfde week notering van een vijftiende naar een zevenentwintigste stek. Caroline af Ugglas daalt met haar jongste album naar een tweede plaats en "Disco defenders", het dubbelalbum van Alcazar, daalt in de vierde week notering naar elf. De nieuwe versie van het album "A state of mind" van E.M.D. daalt naar de derde plaats. Ook de jongste albums van Måns Zelmerlöw, Céline Dion, BWO en Shirley Clamp vinden we deze week in het overzicht terug.

SINGLES TOP 60 :


01. (01) "Tingaliin" - P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova (3 weken)(intervalact finale MF 2009).
02. (08) "Hope and glory" - Måns Zelmerlöw (6 weken)(MF 2007-2009).
03. (02) "Baby goodbye" - E.M.D. (6 weken)(MF 2009).
04. (06) "La voix" - Malena Ernman (6 weken)(MF 2009).
05. (04) "Snälla snälla" - Caroline af Ugglas (5 weken)(MF 2007-2009).
06. (07) "Higher" - Star Pilots (5 weken)(MF 2009).
07. (05) "Stay the night" - Alcazar (6 weken)(MF 2003-2005-2009).
11. (17) "One out of ten" - The Poodles (6 weken)(MF 2006).
12. (09) "1000 miles" - H.E.A.T. (5 weken)(MF 2009).
13. (24) "You're my world" - Emilia (5 weken)(MF 2009).
14. (10) "Show me heaven" - Lili & Susie (6 weken)(MF 1989-2009).
21. (03) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (6 weken)(MF 2007-2009).
26. (18) "Love love love" - Agnes (6 weken)(MF 2009).
28. (42) "The queen" - Velvet (6 weken)(MF 2006-2008-2009).
29. (58) "Saturday night" - Erik Segerstedt (4 weken)(MF 2009).
33. (RE) "Welcome to my life" - Jonathan Fagerlund (2 weken)(MF 2009).
41. (23) "Esta noche" - Next 3 (6 weken)(MF 2009).
45. (27) "Tingeling" - Tingeling feat. Philman (3 weken).
46. (21) "You're not alone" - BWO (5 weken)(MF 2005-2006-2008-2009).
58. (14) "Så vill stjärnorna" - Molly Sandén (5 weken)(JESF 2006, MF 2009).

Verdwenen : "Street lights" - Kevin Borg (6 weken)(Maltese selectie 2006-2007), "Alla" - Sofia (4 weken)(MF 2007-2009), "It's my life" - Amy Diamond (4 weken)(MF 2008-2009), "I got U" - Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox (4 weken)(MF 2009), "Blingeling" - Kapten Krok feat. Polio, Krumbuktu, Xtra & Smogge (2 weken) en "Baby (give me a try)" - Next 3 (5 weken)(MF 2009).

ALBUMS TOP 60 :



02. (01) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (3 weken)(MF 2007-2009).
03. (02) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (23 weken)(MF 2009).
05. (04) "MZW" - Måns Zelmerlöw (2 weken)(MF 2007-2009).
07. (09) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (2 weken)(ESF 1988).
09. (NW) "Big science" - BWO (MF 2005-2006-2008-2009).
11. (10) "Disco defenders" - Alcazar (4 weken)(MF 2003-2005-2009).
12. (16) "Gbgvssthlm" - Maia Hirasawa (2 weken)(intervalact MF 2008).
21. (11) "För den som älskar...en samling" - Shirley Clamp (2 weken)(ESF 2001, MF 2003-2004-2005-2009).
25. (31) "Baby blue paper" - Jill Johnson (24 weken)(ESF 1998, MF 2003, presentatrice MF 2005).
27. (15) "The beginning" - Kevin Borg (5 weken)(Maltese selectie 2006-2007).
28. (13) "Nu och då - Det bästa med Lili och Susie" - Lili & Susie (3 weken)(MF 1989-2009).
29. (39) "Heat (bonus spår)" - H.E.A.T. (10 weken)(MF 2009).
50. (RE) "Dance love pop - the love love love edition" - Agnes (10 weken)(MF 2009).
53. (RE) "The queen" - Velvet (2 weken)(MF 2006-2008-2009).

Verdwenen : "Mitt sköna sextiotal" - Christer Sjögren (MF 2008), "Platina" - Ole Ivars (4 weken)(MGP 2008) en "Under mitt tak" - Sonja Aldén (16 weken)(ESF 2005, MF 2006-2007).

DVD TOP 20 :

09. (02) "Musikrecension 1973-1982" - ABBA (2 weken)(MF 1973, ESF 1974).

Verdwenen : "Melodifestivalen 2008" - Blandade Artister (36 weken), "Made in Hong Kong (and in various other places)" - Nightwish (2 weken)(Finse selectie 2000) en "Den sista dansen - Live från Arvika" - Vikingarna (19 weken)(met Christer Sjögren, MF 2008).



(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

10-04-2009 om 10:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nederlandse zanger Gordon en vriend Sander definitief uit elkaar.

 De Nederlandse zanger Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) en Sander zouden dan toch definitief uit elkaar zijn.

Gordon zou afgelopen zondag zelf de knoop hebben doorgehakt en zijn Sander aan de kant hebben gezet. Het hing al een tijdje in de lucht. Vorige week nog raakte nog bekend dat het tweetal niet meer samenwoonde en dat ze een LAT-relatie zouden aangaan. 'Shownieuws' (SBS 6) meldde gisteren dat het Gordon was die uiteindelijk de beslissing nam om te stoppen.

Sander zou nog teveel met zichzelf in de knoop zitten en tijd voor zichzelf nodig hebben. De twee zouden als vrienden uit elkaar zijn gegaan.

Op donderdag 14 mei eerstkomende neemt Gordon samen met René Froger en Jeroen van der Boom namens Nederland deel aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Met "Shine" treden de Toppers aan vanop de negentiende en laatste plaats. (bron en foto : De Telegraaf)

10-04-2009 om 09:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : Copycat en Hadise werken eerste repetitie af op zondag 03 mei eerstkomende.

 Vandaag heeft de EBU het voorlopige repetitieschema vrijgegeven voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Over vijf weken, op zaterdag 16 mei, kennen we de winnaar van de 54e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Voorafgaand aan die finale, met vijfentwintig deelnemers, zijn er eerst nog twee halve finales en dit op dinsdag 12 en donderdag 14 mei met in de eerste halve finale achttien landen die gaan strijden voor tien plaatsen in de finale en in de tweede halve finale negentien landen.

Op zondag 03 mei eerstkomende, over iets meer dan drie weken dus, gaan in Moskou de eerste repetities van start. Die dag zullen de eerste negen landen uit de eerste halve finale hun allereerste repetitie afwerken. Ook Copycat en Hadise moeten dan reeds een eerste maal op het podium. Copycat werkt de eerste repetitie af tussen 10.50 en 11.30 plaatselijke tijd (tussen 08.50 en 09.30 Belgische tijd) en Hadise mag haar ding doen tussen 16.10 en 16.50 plaatselijke tijd (tussen 14.10 en 14.50 Belgische tijd). De tweede repetitie staat op het programma voor donderdag 07 mei en dit tussen 12.00 en 12.30 plaatselijke tijd (tussen 10.00 en 10.30 Belgische tijd) voor Copycat en tussen 16.20 en 16.50 plaatselijke tijd (tussen 14.20 en 14.50 Belgische tijd) voor Hadise. De eerste generale repetitie voor de eerste halve finale gaat door op maandag 11 mei tussen 14.00 en 16.00 plaatselijke tijd (tussen 12.00 en 14.00 Belgische tijd), de tweede generale repetitie staat diezelfde avond op het programma tussen 20.00 en 22.00 plaatselijke tijd (tussen 18.00 en 20.00 Belgische tijd).

 De derde en laatste generale repetitie voor de eerste halve finale gaat daags nadien, op dinsdag 12 mei door tussen 17.00 en 19.00 plaatselijke tijd (tussen 15.00 en 17.00 Belgische tijd) en 's avonds volgt dan vanaf 23.00 plaatselijke tijd (21.00 Belgische tijd) de rechtstreekse uitzending van de eerste halve finale.

Net als de voorbije jaren krijg je ook dit jaar bij ons dagelijks het volledige overzicht van de repetities en persconferenties van de desbetreffende dag en dit vanaf zondag 03 mei eerstkomende.
(bron : Eurovision.tv)

10-04-2009 om 09:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Sergio plant café-imperium met wellicht nog vier zaken erbij.

 Gisterenavond opende in het Limburgse Lommel 'The Kings' haar deuren. Sergio Quisquater (ESF 2002) is de baas van het café en volgens Het Laatste Nieuws plant de zanger/presentator uit Linden (Lubbeek) een café-imperium.

Zo zouden er in totaal nog vier cafés de deuren gaan openen. Drie daarvan zouden zich in Limburg bevinden en ééntje in Diest. De opening in deze laatste stad is volgens de krant binnen tien weken.

Sergio werkte de voorbije weken en maanden dus aan een nog veel groter plan dan eerst werd gedacht. In al die cafés zal hij ook regelmatig gaan optreden. Vanaf vandaagvrijdag 10 april, is iedereen alvast van harte welkom op het dorpsplein van Lommel.
(foto : vtm)

10-04-2009 om 08:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één' : vanavond maken we kennis met Divan Express.

 'Zo is er maar één' heeft in het verleden altijd een lans gebroken voor aanstormend talent als Yevgueni, The Violent Husbands, Buurman en Mira. In het nieuwe seizoen maakt 'Zo is er maar één' van die verdienste zijn hoofddoel en gaat het programma op zoek naar het nieuwe Nederlandstalige muzikale talent van morgen. Vanaf vanavond stelt Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') de artiesten voor die met een beetje geluk binnen enkele jaren in de voetsporen van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Gorki en Will Tura treden.

Dit seizoen trekt het programma resoluut de kaart van dat nieuwe talent en maken de bekende artiesten plaats voor een nieuwe generatie Nederlandstalige artiesten. Het sterke Nederlandstalige repertoire blijft centraal staan.
Uit honderden artiesten met een hart voor Nederlandstalige muziek werden tien beloftevolle kandidaten geselecteerd waar Vlaanderen in 2009 nog veel van kan verwachten. In 'Zo is er maar één' wagen zij onder het goedkeurend oog van Yasmine hun kans om het te maken als Nederlandstalig artiest.

De tien kandidaten hebben er stuk voor stuk een heel eigen parcours opzitten. Er zijn soloartiesten en bands, jonge en minder jonge kandidaten, mensen die leven voor kleinkunst en mensen die het eerder voor het Nederlandstalige levenslied hebben. Iedereen met een hart voor Nederlandstalige muziek vindt wel zijn gading bij een van de volgende artiesten.

De kandidaten zijn : Andes, Arne Vanhaecke, Bastien, Charlotte, Divan Express, Fosco, JackoBond, Maesland, Saskia en TatYana Storm. Tien beloftevolle Nederlandstalige artiesten starten aan een spannende wedstrijd die voor hen wel eens de grote doorbraak zou kunnen betekenen. Eén voor één jonge leeuwen die met veel overtuiging kiezen voor een carrière in hun moedertaal.

De grote klassiekers blijven, want elke week zingen de artiesten een song uit het enorme Nederlandstalige repertoire. Aan het einde van elke liveshow valt één kandidaat af, die zo plaats maakt voor een nieuwkomer. Na vijf weken heeft de kijker de tien meest beloftevolle Nederlandstalige artiesten aan het werk gezien en begint de race naar de finale. Op vrijdag 08 mei brengen de drie strafste artiesten hun eigen nummer voor kijkend Vlaanderen en beslissen de kijkers wie de nieuwe Clouseau, Marco Borsato of Raymond van het Groenewoud wordt.

De vierde aflevering van 'Zo is er maar één' is er één waar de de jonge artiesten al wekenlang naar uitkijken : uit het enorme Nederlandstalige repertoire kiezen ze hun favoriete song aller tijden. JackoBond, Andes, Fosco, TatYana Storm, Maesland en nieuwkomer Divan Express, de Limburgers van dienst : dat zijn zes uiteenlopende artiesten, en dus ook zes uiteenlopende songs.

Centrale gast deze week is Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), één van de weinige Vlaamse artiesten die ook in het buitenland goed doet. Ze scoorde in Nederland, Duitsland én Zuid-Afrika, en is dus een graag geziene gast in 'Zo is er maar één'. Zij deelt ook de wildcard uit aan de kandidaat die haar het meest kan bekoren.

* de liedjes :


 Divan Express : "Wat is kunst" van Noordkaap.

 Maesland : "Kvraagetaan" van Fixkes.

 Andes : "Mooie dagen" van Johan Verminnen.

 Fosco (Fo§co) : "Gek zijn is gezond" van Stef Bos (ESF 1989).

 TatYana Storm : "De wereld is om zeep" van Urbanus.

 JackoBond : "Duizend dromen worden waar" van Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).

* te gast : Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').

In 1993 scoort Dana Winner haar eerste hit met "Woordenloos". Vanaf dan begint ze aan een veroveringstocht door Vlaanderen en Nederland. Maar ook Duitsland en Zuid-Afrika moesten eraan geloven. In 2007 schreef Dana muziekgeschiedenis in Duitsland met haar liedje "Wenn du lachst", dat op nummer 1 stond.

Met haar cd's "Unforgettable" en "Unforgettable too" scoorde Dana ook in het Engels. Maar in 2008 maakte ze met haar cd "Tussen nu en morgen" opnieuw de overstap naar het Nederlands. De concertreeks in Nederlandse en Vlaamse theaters - ter gelegenheid van de nieuwe cd - werd een groot succes. Dana stond al eerder op het podium van 'Zo is er maar één'. In 2006 haalde ze de finale met "Het dorp" van Wim Sonneveld.


* de jury :

Zaki krijgt in de huiskamer gezelschap van Sofie Van Moll (Eurosong 2004), televisiepresentatrice en zangeres bij Meisjes! en de Ketnetband, en Dave Peters, die de avondspits elke dag net iets vlotter laat verlopen met de Ann & Dave Show op MNM.

De vierde aflevering van het vierde seizoen van 'Zo is er maar één' VANAVOND rond de klok van 20.40 op Eén.
(bron en foto's : Eén)

10-04-2009 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 21. LETLAND.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

het land dat als derde zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is LETLAND. In tegenstelling tot Estland (1993 - voorselectie) en Litouwen (1994) neemt het land nog maar sinds 2000 deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Maar hun debuut ging niet onopgemerkt voorbij. De groep Brainstorm eindigde met "My star" op een verdienstelijke derde plaats. Van ons land kreeg het zelfs de 'twelve points - douze points'. Twee jaar later wist Marie N het festival te winnen met het leuke niemendalletje "I wanna". In eigen land (in 2003) eindigde F.L.Y. helemaal achteraan. Vier jaar geleden wisten Valters en Kazha beslag te leggen op de vijfde plaats en dankzij deze goeie uitslag mocht het land in 2006 in de finale aantreden. De groep Cosmos eindigde met "I hear your heart" op een zestiende plaats. Twee jaar geleden moest Bonaparti.lv als laatste in de halve finale aantreden met "Questa notte". In de finale strandde de groep op een zestiende plaats. Vorig jaar werd het land vertegenwoordigd door Pirates Of The Sea die met "Wolves of the sea" beslag wisten te leggen op een zesde plaats in de tweede halve finale en een elfde plaats in de finale.

Op zaterdag 28 februari vond in Letland de finale plaats van 'Eirodziesma 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale streden tien kandidaten voor het ticket richting Russische hoofdstad Moskou. De finale werd geopend door The Pirates of the Sea, de kandidaten van vorig jaar. Tijdens de eerste stemronde lag het lot van die kandidaten in de handen van de vakjury en de kijkers thuis.

Presentatoren Kristīne Virsnīte en Uģis Joksts maakten na afloop van die stemronde de namen bekend van de drie kandidaten die doorgingen naar de superronde : Natalija Tumševica, Intars Busulis en het duo Kristīna Zaharova en Annija Putniņa.

* de drie kandidaten in de superronde (in volgorde van optreden) :

01. "Sastrēgumi" (tekst : Jānis Elsbergs ; muziek : Kārlis Lācis) door Intars Busulis.
02. "Dynamite" (tekst en muziek : Mikael Erlandsson) door Natalija Tumševica.
03. "Angel of mine" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door Kristīna Zaharova en Annija Putniņa.

Zij mochten opnieuw hun nummer ten gehore brengen en vanaf nu lag hun lot volledig in handen van de kijkers thuis want het waren zij die bepaalden wie er van die drie 'superfinalisten' namens Letland naar het Songfestival mag afreizen.

* uitslag superfinale 'Eirodziesma 2009' :

01. "Sastrēgumi" (tekst : Jānis Elsbergs ; muziek : Kārlis Lācis) door Intars Busulis : 21.027 stemmen.
02. "Angel of mine" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door Kristīna Zaharova en Annija Putniņa : 19.679 stemmen.
03. "Dynamite" (tekst en muziek : Mikael Erlandsson) door Natalija Tumševica : 5.662 stemmen.

 Intars Busulis (Talsi, 02 mei 1978) is in eigen land bekend als jazz en popmuzikant. Daarnaast komt hij ook nog aan de bak als acteur. Hij nam dit jaar voor de tweede maal deel als solist deel aan de nationale selectie en wist ditmaal de overwinning naar zich toe te halen. Tijdens de nationale finale van 2007 eindigde hij op een tweede plaats met "Gonki". Maar ook in 2002 en 2003 was hij al van de partij tijdens de nationale selectie. Hij maakte toen deel uit van de groep Caffe. In 2002 behaalde de groep met "Amberland" een twaalfde plaats en een jaar later was eveneens een twaalfde plaats weggelegd voor "I am yours".

De voorbije jaren wist hij een aantal prestigieuze prijzen in de wacht te slepen en momenteel werkt hij aan een eerste Engelstalig album. 
Meer over Intars kan je op zijn website of zijn MySpace terugvinden. Tijdens het Eurovisie Songfestival zal hij zijn nummer in het Russisch ten gehore brengen en daarom wordt "Sastrēgumi" nu "Пробка".

"Пробка" ("Probka") (tekst : Jānis Elsbergs, Sergej Timofejev ; muziek : Kārlis Lācis)

Пробка!
Все устали -
Вот так!
Лица серы,
Нервы -
Только б въехать
Первым!
И повсюду
Встали
Ящики
Из стали.
Вдруг я вижу -
Выше
Прыгает по
Крышам
Девушка…

Впереди прыгает - прямо
С мерса на вольво.
Тру глаза - может это мираж,
Но глазам уже больно.

Эй, возьми меня наверх с собой!
Я устал трубить себе отбой,
Я хочу гулять по бамперам,
Я ведь не привинчен намертво!

Только я не знаю, кто ты,
Но хочу идти просто рядом с тобой.
Видеть, как внизу ветер клонит кусты
На обочине забитой кольцевой.

Как так?!
Из окна мне
Кулак!
Так тебя и
Растак!
А я только
Прыг-скок.
От штанов моих
Клок
Я оставил,
Бог с ним!
Дальше -
Что есть сил!
Дышу часто
СО2
Кругом голова..

Непростая это забава -
С мерса на вольво.
И маячит твой силуэт
Далеко уж довольно

Эй, постой, возьми меня с собой!
Я устал трубить себе отбой,
Я хочу гулять по бамперам,
Я ведь не привинчен намертво!


MORGEN : voorstelling van de Servische kandidaten, Marko Kon & Milaan. (foto :
 Eurovision.tv)

10-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Belgavox Concert' op zondag 17 mei in Brussel met onder meer Kate Ryan en Patrick Ouchène.

 Op zondagnamiddag 17 mei eerstkomende vindt aan de voet van het Atomium in Brussel de eerste editie plaats van het 'Belgavox Concert'.

Onder meer Adamo, Arno, Daan, Rocco Granata (lid vakjury 'Eurosong 2002'), Axelle Red, Will Tura en Toots Thielemans zullen die dag optreden. Het gratis volksfeest staat in het teken van de solidariteit.

Ook Koen Buyse (Zornik), Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Joshua, Steven en Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008'), Paul Michiels, Jef Neve, Patrick Ouchène (ESF 2009), Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), Kate Ryan (ESF 2006), Saule, Eté 67, Suarez en Triggerfinger hebben inmiddels hun deelname aan het concert al bevestigd. Zij zullen begeleid worden door De Laatste Showband.

 Het Belgavox Concert is het eerste evenement van de recent opgerichte vzw Belga-Vox, die er is gekomen op initiatief van wijlen Marc Moulin (ESF 1980), Axelle Red, Filip Vanes, Baloji Stephan Galon, Jan Hautekiet en Patrick Riguelle. De vzw wil "bijdragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in België", zo luidt het in het persbericht. Stijn Kolacny is voorzitter van de vzw.

In de komende weken zullen nog meer namen worden bekendgemaakt van artiesten en andere bekende Belgen die aan het evenement zullen deelnemen. 
(bron : Belga)

09-04-2009 om 12:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe single van Lester & Abdou ('X Factor 2008') beschikbaar vanaf vrijdag 17 april.

 De fans hebben er iets langer dan verwacht moeten op wachten maar vanaf volgende week vrijdag, 17 april, zal de eerste single van Lester & Abdou beschikbaar zijn.

Het duo, dat tijdens de tweede reeks van 'X Factor' derde werd, zijn naast winnaar Dirk de enige kandidaten die een platencontract kregen bij Sony BMG. Begin februari berichtten we reeds dat als eerste single van het Antwerpse tweetal werd gekozen voor een pop/R&B-versie van "Fresh" van Kool & the Gang.

Het duo nam meteen ook een videoclip op van het nummer en die kan je hier alvast bekijken.
(bron en foto : Sony BMG)

09-04-2009 om 12:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : vtm-kok Piet Huysentruyt vanavond te gast in laatavondquiz van Tom Waes

 Vorige week maandag startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

De kandidaten vanavond zijn Hilde Jehin (35), die voor de derde keer deelneemt en de voorbije twee afleveringen telkens 1.000 € gewonnen heeft, Evert Verhelst (25), die voor de tweede keer deelneemt en gisteren tweede werd. Nieuwkomers zijn Anja Van Put (35), Jan Jacobs (18) en Peter Orlans (36).

Tom Waes sluit de week af met Piet Huysentruyt. Er wordt gequizt over het succes van 'SOS Piet' en over zijn kookproducten, maar ook over het verborgen voetbaltalent van Piet.

'The One Man show', VANAVOND om 22.00 op Eén na de achtste aflevering van de Nederlandse advocatenserie 'Keyzer & De Boer Advocaten'. (bron en foto's : Eén)

09-04-2009 om 09:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op weg naar Moskou' : vanavond vierde deel van de realitysoap rond de Toppers.

 Op donderdag 19 maart ging de TROS van start met de achtdelige reallifesoap waarin de kijker ziet hoe de Toppers (René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon) zich klaarstomen voor hun grote Russische avontuur. Om Moskou te verpletteren met hun optreden is het van groot belang dat ze goed zijn voorbereid en uiteraard opvallen. We volgen het trio bij alle voorbereidingen, zoals tijdens de vergaderingen, repetities, het instuderen van de act, het creatieve proces van de kleding en bij hun promotieactiviteiten in binnen- en buitenland.

Aflevering 4 : De Toppers zijn bij 'GTST' in Aalsmeer waar ze een gastrol hebben. Daarna hebben ze een interview en fotoshoot in het Amstelhotel en lopen niemand minder dan Ad Visser, en Meneer en Mevrouw de Bok tegen het lijf !

Ook zijn onze Toppers te gast bij de 'X-factor', dat afgelopen week helemaal in het teken stond van het Songfestival. Johnny Logan (ESF 1980-1987, Ierse selectie 1979, lid vakjury 'Eurosong 2006') heeft nog wat goede Songfestivaltips voor ze.

'Op weg naar Moskou' : de vierde aflevering VANAVOND tussen 22.25 en 23.00 op Nederland 1. Deze aflevering wordt overmorgen, zaterdag 11 april, heruitgezonden op Nederland 3 tussen 23.30 en 00.00. (bron en foto : TROS)

09-04-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs