Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marcel Vanthilt.

Marcel Vanthilt (24 augustus 1957) is geboren in het Limburgse Lommel. Hij is een veelzijdig man : muzikant, televisiepresentator, mediafiguur, jurylid, je kan het niet bedenken of Marcel is het (geweest). Tijdens zijn middelbare schooltijd is Marcel al bezig met media en dit samen met zijn jeugdvriend Dominique Deruddere. In 1981 richt hij samen met Jan Van Roelen de groep Arbeid Adelt! op. Later breidt de groep uit met o.a. Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein. Later wordt hij zanger bij de groep The Yéh-yéhs en in 2004 probeert hij het met de groep Z. Voor de grap stuurt hij zelfs een nummer in voor de nationale selectie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen 1987 en 1990 is Marcel vj bij de muziekzender
MTV en tussen 1995 en 1997 woont hij in de Verenigde Staten en wil het daar gaan maken in de televisiewereld, maar als het hem daar niet lukt keert hij terug naar Vlaanderen. Hij hervat zijn carrière in Vlaanderen bij de VRT en presenteert programma's als 'De lage landen', 'Tien voor taal', de zomerse kwis 'Quix' en begin 2006 neemt hij de 'De thuisploeg' over van Rob Vanoudenhoven. Tussen 1999 en 2008 is Marcel ook jurylid tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 'Eurosong'. Hij geeft er ongezouten zijn mening en eenieder herinnert zich nog de genadeslag in 1999 voor de meiden van K3. Ook voor 'Eurosong for Kids' wordt hij als jurylid gevraagd en in november 2005 mag hij het Junior Eurovisie Songfestival vanuit Hasselt presenteren.

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag trad hij in augustus van 2007 samen met de andere leden van Arbeid Adelt op in Oostende. Voor het eerst in jaren was Marcel Vanthilt dit jaar niet op het scherm te zien met een zomerse talkshow.

24-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2015' : Niels Destadsbader sluit het seizoen morgenavond af in Waregem.

Op maandag 06 juli 2015 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is al een aantal jaren een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van negentien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Paul Michiels, Senne Guns, Kris De Bruyne, Leki, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010), De Post, Level Six, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Van Dik Hout en De Corsari's komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Middelkerke (NIEUW), Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.

OPGELET! 'Palm Parkies' is vanwege de werken in de Gemeentelijke Hovingen dit jaar verhuisd naar het sportterrein van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem (Deken Jonckherestraat 7).

Net als de voorbije zeven jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag en gaan van start om 20.15.

* maandag 24 augustus :

- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : Soul Xtreme.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').

* dinsdag 25 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Soul Xtreme.

* woensdag 26 augustus :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Soul Xtreme.

* donderdag 27 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Soul Xtreme.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

23-08-2015 om 21:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Fernand verwacht een grote lading nieuwe stock en heeft plaatsgebrek.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De Kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering en vorige zomer ging men opnieuw van start met de herhaling van reeks elf. Dit jaar herneemt men reeks zestien, die voor de eerste maal op het scherm kwam tussen zaterdag 03 december 2005 en zaterdag 25 februari 2006.

Op woensdag 15 juli 2015 kwam de eerste aflevering van reeks zeventien opnieuw op het scherm. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 16 december 2006 en zaterdag 10 maart 2007.

Sinds maandag 03 augustus 2015 komt de achttiende reeks op het scherm die tussen zaterdag 15 december 2007 en zaterdag 08 maart 2008 voor de eerste maal werd uitgezonden.

Afgelopen woensdag, 19 augustus, kwam de eerste aflevering van reeks negentien op het scherm. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 13 december 2008 en zaterdag 07 maart 2009.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 24 augustus 2015 - vierde aflevering (reeks negentien) - Vraag het aan Vertongen (scenario : Wout Thielemans) :

Marc heeft een nieuwe job : hij begint als consultant. Niemand gelooft dat hij geschikt is voor die job, maar tot ieders verbazing wordt hij door Grootjans ingehuurd. Als Boma hoort dat Marcs 'unieke' ideeën ervoor zorgen dat de zaak van Grootjans beter draait dan ooit, wil hij koste wat het kost Marc zelf in dienst nemen. Dat lukt, maar de gevolgen voor Boma Vleesindustrie NV zijn niet voor de poes. Zijn Marc en Boma het slachtoffer van een gemene 'marsupilami' van Grootjans?

Ondertussen besluit Doortje het voorbeeld van Marc te volgen en als alternatieve therapeute aan de slag te gaan. Maar de klanten die ze over de vloer krijgt hebben een heel ander idee over de aard van de aangeboden therapieën dan Doortje zelf
.

* dinsdag 25 augustus 2015 - vijfde aflevering (reeks negentien) - Doopfeest (scenario : Bart Cooreman) :

Vandaag
wordt Paulientje gedoopt. Om indruk te maken op 'ons Madeleine', heeft Pascale de organisatie van het feest op zich genomen. Niets of niemand kan het grootste en chicste doopfeest aller tijden vergallen, behalve dan een incontinente Nero en een antieke zetel, een razende Bieke en last but not least : een stomdronken Doortje mét relatieproblemen.

Wat gaat ons Madeleine daarvan zeggen? En ook Carmen heeft zorgen aan haar hoofd, letterlijk dan.

* woensdag 26 augustus 2015 - zesde aflevering (reeks negentien) - De nieuwe man (scenario : Bart Cooreman) :

Doortje verwijt Pol dat hij ongevoelig is. Ze wil dat Pol verandert en een nieuwe man wordt. Carmen vindt dat zij zeker zo veel reden tot klagen heeft als Doortje, en eist van Xavier net hetzelfde. Maar of beide vrouwen gelukkiger worden met hun nieuwe man, is nog maar de vraag.

Fernand is de eenzaamheid meer dan beu. Op aanraden van Marc prijst Fernand zichzelf én zijn kindjes aan op Radio Hallo. Met succes, want de volgende dag krijgt Fernand bezoek van Martje, een lieve dame met uitstraling. Wanneer Martje de kinderen van Fernand wil ontmoeten, komt Fernand in nauwe schoentjes te zitten
.

* donderdag 27 augustus 2015 - zevende aflevering (reeks negentien) - Schwalbe (scenario : Knarf Van Pellecom) :

Fernand verwacht een grote lading nieuwe stock en heeft plaatsgebrek. Aangezien de Kampioenen niet van plan zijn het sjouwwerk voor hem te doen, fingeert hij een rugblessure. De Kampioenen zien zich na het bezoek van de dokter verplicht om Fernand toch te helpen en te verzorgen, maar al gauw blijkt dat Fernand zich beter de moeite had bespaard.

Xavier is niet meer uit het café te slaan, tot wanhoop van Carmen en irritatie van Pascale. Uiteindelijk begint Pascale zich af te vragen of er meer aan de hand is - Xavier zal toch niet verliefd op haar geworden zijn?


* vrijdag 28 augustus 2015 - achtste aflevering (reeks negentien) - Tony de pony (scenario : Knarf Van Pellecom) :

Fernand wordt met een oude pony opgezadeld waar hij niets mee kan beginnen. Hij slaagt er echter in om het dier aan Marc te verkopen als speeltje voor baby Paulien.

Pol mag van Doortje geen nabesprekingen meer houden op café na de avondtrainingen. Pol is het hier niet mee eens, en verzint met de andere mannen plannetjes om Doortje van gedacht te doen veranderen. Wanneer dat niet lukt grijpt hij naar de grote middelen - de (aangelengde) whiskyfles
.

'F.C. De Kampioenen', van maandag tot en met vrijdag, telkens rond de klok van 20.10 op Eén. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

23-08-2015 om 21:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : vijfentwintigste seizoen start morgenavond met een extra-lange aflevering.

 Morgen, maandag 24 augustus 2015, weten we eindelijk wat er met Bart Van den Bossche gebeurd is, want dan start het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie'. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen belooft niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel te worden.

Vooral Marie-Rose (Martine Jonckheere) krijgt het hard te verduren. In de seizoensfinale op vrijdag 26 juni 2015 betrapte zij haar echtgenoot Mathias (Peter Bulckaen) in de armen van Trudy (Silvia Claes). Een klap die haar hele leven overhoop gooit. Terwijl Mathias net zoals Trudy met schuldgevoelens worstelt, probeert hij de brokken met Marie-Rose te lijmen. Zij wijst hem echter resoluut af. Valt hun huwelijk nog te redden?

Ook de gezondheid van haar kleinzoon Cédric (Bas Van Weert) baart Marie-Rose ernstige zorgen. De jongen ligt in coma na een alcoholintoxicatie. Véronique vreest dat haar zoon hersenschade zal oplopen en is de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is, het resultaat van een slippertje met Benny (Roel Vanderstukken). Wanneer er plots complicaties opduiken in de toestand van Cédric, houdt iedereen de adem in.

En dan is er nog Peter (Gunter De Batselier). Hij werd vlak voor de ondertekening van het fairtrade charter onwel en verloor het bewustzijn na een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd voorbereid door zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel). De kijker zag aan het einde van de seizoensfinale echter hoe Stan Peter alsnog uit de ruimte bevrijdde. Wat is hij precies van plan? En kan Peter nog gered worden?

Ten huize Pauwels hangt spanning in de lucht sinds Benny (Roel Vanderstukken) heeft vernomen dat zijn Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) mogelijk voor zes maanden naar Amerika trekt, om er verder aan haar carrière te timmeren. Intussen heeft Liesbeth een besluit genomen. Zet ze haar relatie op het spel voor een nieuw avontuur? Of kiest ze voor haar gezin en haar bereke?

'De Zaak Bart'

Voor de gebruikers van de Familie-app 'De Zaak Bart' zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen want op vrijdag 14 augustus 2015 kregen zij de laatste korte aflevering te zien in de app.

'De Zaak Bart' was afgelopen zomer een enorm succes. Gemiddeld 303.000 kijkers gebruikten deze maand de vtm-app. De korte dagelijkse afleveringen werden sinds eind juni in totaal maar liefst 7,5 miljoen keer bekeken.

Wie 'De Zaak Bart' niet online heeft kunnen volgen, hoeft gelukkig niet veel geduld meer uit te oefenen. Bij het begin van het nieuwe seizoen komen zij meer te weten over wat er met Bart is gebeurd.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.545 TOT EN MET 5.550.

- zondag 23 augustus (13.40)
- aflevering 5.545 (extra-lange aflevering, laatste van het seizoen) : Louise probeert Faroud naar het lokaal van FreEco te leiden. Evy, Gunther en Rudi hebben dringend een beslissing nodig over de nieuwe collecties, maar Véronique is niet beschikbaar. Liesbeth moet een moeilijke knoop doorhakken. Stan is vastberaden geen enkele steek te laten vallen bij de uitwerking van zijn plan. Vlak voor Peter zijn presentatie zal geven, probeert hij hem in de val te lokken.

- maandag 24 augustus - aflevering 5.546 : Het leven van Peter hangt aan een zijden draadje wanneer hij op de ondertekening van het fairtrade charter het slachtoffer wordt van een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd voorbereid door zijn ex-vrouw June en haar compagnon Stan. Kan Peter nog op tijd gered worden? Mathias en Trudy voelen zich schuldig over wat er tussen hen is gebeurd. Mathias probeert met Marie-Rose te praten, maar zij wijst hem resoluut af. Cédric ligt nog steeds in coma. Véronique vreest dat haar zoon hersenschade zal oplopen en is de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is. Louise krijgt bezoek van de Hannes..

- dinsdag 25 augustus - aflevering 5.547 : Anna praat met Marie-Rose en probeert haar op andere gedachten te brengen. Agnes wil Mathias steunen, maar Patrick is erg ontgoocheld in zijn vriend. Simon neemt Peters werk bij Fashion over. Zijn gedrevenheid herinnert Stefanie aan Thomas. Véronique wacht bang af op meer nieuws van Cédric. Er ontstaat paniek wanneer Louise onvindbaar blijkt.

- woensdag 26 augustus - aflevering 5.548 : Véronique kampt met twijfels over haar zwangerschap. Ondertussen krijgt ze meer nieuws over de toestand van Cédric. June is het wachten beu en wil dat Stan actie onderneemt. Liesbeth is ontgoocheld bij haar terugkeer naar België. Marie-Rose zoekt Trudy op en denkt na over haar toekomst.

- donderdag 27 augustus - aflevering 5.549 : Louise blijft een goed contact onderhouden met Hannes. Het komt tot een grote clash tussen Benny en Liesbeth, waarbij er harde woorden vallen. Trudy vertelt Jelle wat er is gebeurd met Mathias. Marie-Rose heeft het bijzonder moeilijk.

- vrijdag 28 augustus - aflevering 5.550 : Véronique heeft moeilijke knopen door te hakken. Trudy en Mathias kunnen op weinig begrip rekenen voor hun slippertje. De gesprekken met Louise en Jelle vallen Trudy bijzonder zwaar. Evy stelt haar vrienden voor om Simon de kamer van Thomas te laten overnemen.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.40 op vtm. Morgenavond, maandag 24 augustus, is er een extra-lange aflevering tussen 19.55 en 21.20. (bron, logo en foto : vtm)

23-08-2015 om 12:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : Wim Lybaert en Eva Daeleman trakteren Vlaamse moestuiniers op een tuinfeest.

'1000 zonnen' brengt van maandag 01 juni tot en met vrijdag 28 augustus de zomer binnen handbereik. In nieuwe en vertrouwde rubrieken kijkt het programma door een zomerse bril naar wat de Vlaming bezighoudt in de zomer. Wat leeft er in Vlaanderen en hoe genieten de mensen van hun zomer? En ook de dagelijkse zoektocht naar de populaire strandstoel is er weer!

* Nieuwe rubrieken

We pakken uit met enkele nagelnieuwe rubrieken :

- De vierkante eter : Elke week gaat Wim Lybaert langs bij een BV om er een vierkantemetertuin aan te leggen en tips te geven. Voor de zekerheid plant hij thuis identiek dezelfde bak. Later gaat hij opnieuw op bezoek bij de BV, om hun oogst te vergelijken en er een lekkere maaltijd mee te bereiden. Zijn missie is dan ook : van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemetertuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

- 12 stielen : Sieg De Doncker pakt elke week een andere interimjob aan, en hoe vuiler of spectaculairder en gevaarlijker, hoe beter! Hoe brengt onze held het er vanaf in niet zo evidente omstandigheden?

- Zobie : De kijker maakt deze zomer voor het eerst kennis met Zobie, een jonge Franse bulldog die mee op wandel mag met de '1000 zonnen'-reporter en telkens weer bij andere passanten belandt waarmee een gesprek wordt aangeknoopt.

- De Festivalfee : Katrijn Van Bouwel strooit als een festivalfee rust en genot naar elke festivalbezoeker die daar even nood aan heeft. Van een voetbadje tegen het lange staan of een snel dutje, massage of haar zoemende klankschalen : Katrijn brengt ontspanning voor lichaam en geest.

- Visite Guidée : Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) neemt een handvol gepensioneerden mee in zijn busje. Hij reist met zijn gezelschap de taalgrens over langheen de toeristische toppers in Wallonië. Als dat maar goed afloopt!

- De scheurkalender : De waarheid komt uit een kindermond. Elke vrijdag scheuren kinderen tussen 7 en 12 jaar een blaadje van de kalender en bezinnen ze zich over de spreuk van de dag.

- De vrijwilliger : '1000 zonnen' volgt Vlamingen die hun vakantie gebruiken om in het buitenland als vrijwilliger aan de slag te gaan. Met videodagboeken en hun eigen camerabeelden vertellen ze hun verhaal, hun passie en hun doel.

- De zandloper : Sommige mensen zoeken voor dag en dauw bewust de stilte op van het strand voor de grote toeloop. Annick Ruyts stapt een eindje mee met deze mensen en probeert hun verhaal te achterhalen.

- Streetstyle : Arne Rombouts trekt erop uit met zijn fototoestel doorheen de stad op zoek naar mensen die duidelijk goed nagedacht hebben over hun outfit.



* Helemaal terug

Maar ook enkele oude bekenden komen terug :

- De stoel : Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om twee vliegtickets te winnen? Deze vraag houdt deze zomer vast weer heel wat kijkers in de ban. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 zonnen'-onlinespel op onze website.

- Wordt vervolgd : In 'Wordt Vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang een evenement of organisatie.

- De wolken : Kijkers kunnen hun eigen (gefotografeerde) wolken insturen via een.be, en de tekenaars van '1000 zonnen' bewerken de foto's. Van theepotten of blitse auto's, in de wolken krijgt de fantasie van de kijkers vrij spel.

- De tip : In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, opmerkelijke zomerse tip mee. Een eenvoudige oplossing voor een herkenbaar probleem.

- De ambassadier : Net als vorig jaar neemt dierenvriend Dimitri Leue het op voor die dieren die in de Zoo of Planckendael onterecht weinig publieke aandacht krijgen, zoals de capibara of de bongo. Met een vurig pleidooi voor die dieren wil hij iedereen overtuigen om de volgende keer wél voor die kooi te stoppen.

* week van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015 :

'1000 zonnen' volgt een hele week lang de jonge Belgische band Lohaus. Zij reizen naar het Sziget Festival in Boedapest om er op te treden voor een internationaal publiek.

Verder neemt voetbalster Imke Courtois ons met haar vakantiefoto's mee naar Frankrijk, zet festivalfee Katrijn Van Bouwel haar wellness-tent op Pukkelpop op, en geeft Wim Lybaert samen met Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice 'Eurosong 2014', commentatrice ESF 2014-2015) een tuinfeest voor enkele Vlaamse moestuiniers.

- elke weekdag : Wordt vervolgd

'1000 zonnen' reist een hele week mee in het zog van de jonge Belgische band Lohaus naar het Sziget Festival in Boedapest. Ze wonnen hun plaatsje op het podium van dit grootste festival van Europa tijdens een muziekwedstrijd in Gent. Een professionele jury haalde hen er als winnaar uit. Na een coaching reizen ze naar Boedapest, waar ze zich kunnen tonen aan een internationaal publiek.

- maandag 24 augustus

Zobie snuffelt vandaag in Genk en daar springen de liefdesvonken bij de honden over. Even later stopt hij voor een aaitje bij twee jonge dansers.

Festivalfee Katrijn Van Bouwel zet haar wellness-tent op in Hasselt op de camping van Pukkelpop, om festivalgangers te verwennen.

In 'Weg met...' mogen we met voetbalster Imke Courtois mee naar Frankrijk.

- dinsdag 25 augustus

In 'Visite guidée' neemt Marijn Devalck voor de laatste keer deze zomer enkele kwieke senioren mee in zijn oldtimer busje. De Leeuw van Waterloo is de bestemming, maar de reis ernaartoe is een avontuur op zich.

Wim Lybaert ging in 'De vierkante eter' de hele zomer langs bij bekende gezichten om er een moestuinbak op te zetten. Maar ook Vlaamse moestuiniers hebben Wim via sociale media op de hoogte gehouden over hun eigen vierkantemeter-bak. Wim nodigt enkele van hen uit in zijn eigen tuin. Samen met Eva Daeleman zet hij er een oogstfeest op poten.

- woensdag 26 augustus

In 'De ambassadier' neemt Dimitri Leue het op voor een dier dat al te vaak gewoon gepasseerd wordt in de zoo. Vandaag breekt hij een lans voor de luiaard.

- donderdag 27 augustus

In 'Weet u nog' blikken we terug op 1962 - het jaar van Tante Terry, jazz en de twist.
In 'De vierkante eter' keren we terug naar Wims tuinfeest.

- vrijdag 28 augustus

In 'De wolken' tekenen onze tekenaars jouw wolkenfantasie e
n Siegfried De Doncker gaat in '12 stielen...' weer een uitdagende job aan.

'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

23-08-2015 om 11:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2015' : Stan Van Samang zoals verwacht grote winnaar 'Radio 2 Zomerhit'.

 Niet geheel onverwacht is Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') de grote winnaar geworden van 'Radio 2 Zomerhit 2015'. De zanger verzilverde eerder gisterenavond, zaterdag 22 augustus 2015, in Blankenberge zijn drie nominaties, waaronder die voor de beste 'Zomerhit' van 2015 met zijn nummer "Een ster". Daarnaast won Van Samang ook nog de award voor beste zanger en beste Nederlandstalig lied ("Goeiemorgend, goeiendag").

Tijdens een muzikale liveshow vanop de Zeedijk in Blankenberge bekroonden de Radio 2-luisteraars al voor de eenenveertigste keer de beste Vlaamse artiesten van het afgelopen jaar in zeven verschillende categorieën. "Een ster", dat door de luisteraars werd uitgeroepen tot de beste hit van de voorbije zomer, volgt "She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) op. Dat nummer sleepte vorig jaar de 'Radio 2 Zomerhittrofee' in de wacht.

Jong talent

De Radio 2-luisteraars weten dat er toekomst zit in de Vlaamse muziek. Zij zetten gisterenavond het aanstormend talent in de bloemetjes. De 16-jarige Emma Bale werd verkozen tot beste zangeres van het voorbije jaar. En ook de 20-jarige Lissa Lewis viel in de prijzen. Zij kreeg de award voor doorbraak.
Er waren ook prijzen voor Christoff (beste ambiance) en The Scabs (beste groep).

Alle winnaars op een rijtje :

- Radio 2 Zomerhit: "Een ster" - Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Beste zanger: Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Beste zangeres: Emma Bale.
- Beste groep: The Scabs.
- Beste Nederlandstalige lied: "Goeiemorgend, goeiendag" – Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Beste ambiance: Christoff (Eurosong 1993-2002).
- Doorbraak: Lissa Lewis

'Radio 2 Zomerhit' werd gisterenavond live op Radio 2 uitgezonden. Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) presenteerde de show met live-optredens van de winnaars en onder andere Slongs Dievanongs, De Geest en Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987). Vandaag, zondag 23 augustus, om 20.30 zendt ook Eén 'Radio 2 Zomerhit 2015' uit. (bron en logo VRT)

23-08-2015 om 00:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Gunvor Guggisberg.

Gunvor Guggisberg (23 augustus 1974) is geboren in de Zwitserse hoofdstad Bern. Op donderdag 18 december 1997 neemt ze in eigen land deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival van 1998 en met "Lass ihn" weet ze die nationale selectie te winnen. De tekst en de muziek van het nummer schreef ze samen met Egon Egemann, die acht jaar eerder met "Musik klingt in die Welt hinaus" een elfde plaats in de wacht wist te slepen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival.

Tijdens het Eurovisie Songfestival, op zaterdag 09 mei in het Britse Birmingham, krijgt de zangeres van geen enkele jury punten en daarmee belandt ze op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats. Misschien was de reden hiervoor wel te zoeken in het feit dat net voor het festival naaktfoto's van de zangeres boven kwamen draven.

Twee jaar later, in 2000, volgt haar eerste - en tot op heden enige - album. "From A To Z" is een dubbelcd met daarop ook haar Songfestivalinzending. Nadien volgden nog een paar bescheiden hitjes, maar de laatste tijd is het echter stiller rond de zangeres.

In het stepdansen kan Gunvor wel betere resultaten voorstellen, ze werd namelijk zevenvoudig nationaal kampioen in die discipline. Zeven jaar geleden kwam ze opnieuw in het nieuws toen ze meedeelde dat ze in 2008 graag opnieuw zou deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, maar dan niet voor haar moederland. Uiteindelijk kwam er niets van in huis. Meer over de zangeres kan je steeds op haar website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Vicky Leandros (1948) : nam in 1967 voor het eerst deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "L'amour est bleu" Luxemburg een vierde plaats te bezorgen. Vijf jaar later, in 1972, nam ze opnieuw voor Luxemburg deel aan het Eurovisie Songfestival en met "Après toi" wist ze het Groothertogdom een vierde overwinning te bezorgen. In 2006 nam ze deel aan de Duitse selectie en wou ze voor een derde maal naar het Eurovisie Songfestival gaan maar met "Don't break my heart" strandde ze op een derde en laatste plaats.
* Bobby G(ee) (1954) : nam in 1981 als lid van het viertal Bucks Fizz deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "Making Your Mind Up" het Verenigd Koninkrijk een vierde overwinning te bezorgen.
* Morgane (1975) : nam in 1992 deel aan het Eurovisie Songfestival voor ons land met "Nous on veut des violons" en legde beslag op een twintigste plaats op drieëntwintig deelnemers.

23-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (22-08-2015).

Op deze zomerse zaterdag hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten.

 We hebben er eventjes moeten op wachten maar sinds vrijdag 14 augustus is de nieuwe single van Natalia (Eurosong 2004) beschikbaar. En dat de nieuwe single "Smoking Gun" gesmaakt wordt, is wel duidelijk want dit weekend komt ze vanuit het niets de 'Ultratop 50' binnen op een dertiende plaats. De nieuwe single is meteen ook de voorloper van een nieuw album dat we binnenkort mogen verwachten.

 Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), oftewel, De Romeo's, sluiten de zomer van 2015 af met een nieuwe single. Op maandag 31 augustus eerstkomende wordt "Wind in de haren" uitgebracht en net als hun vorige single, "Vrienden voor het leven", is dit nummer ook terug te vinden op het album "Op stap", dat begin maart werd uitgebracht

 Naast lid van De Romeo's staat zanger Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) met zijn vrouw Sasha Roosen op het podium. Gisterenvrijdag 21 augustus, bracht het echtpaar het album "La Vita è Bella" op de markt. Als opwarmertje voor dat album is er sinds maandag 27 juli de single "Voor altijd". Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008', Eurosong 2014) tekende voor de Nederlandse tekst op "Laura non c'è", de hit van Nek uit 1997. Deze laatste kennen we nog van zijn tweede plaats tijdens de jongste editie van het Festival di Sanremo.

 Vanaf vrijdag 04 september is de Nederlandse zanger Gerard Joling (ESF 1988) opnieuw te zien op vtm. Samen met Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') gaat hij op zoek naar nieuwe meisjes voor het trio K3 (Eurosong 1999). Sinds vrijdag 24 juli heeft de zanger een nieuwe single met als titel "Iedereen doet 't". Hiervoor ging hij grasduinen in het rijke repertoire van de veel te vroeg overleden Robert Long.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Overmorgen, maandag 24 augustus, brengt Jan Leyers (ESF 1991) een album op de markt met als titel "Helder". Het is het allereerste Nederlandstalige album en bevat naast de eerder uitgebrachte singles "Alles komt in orde" en "Broeder" tien nieuwe nummers. Met "Girls, Girls, Girls" had de Britse formatie Sailor in het voorjaar van 1976 een dikke hit. In eigen land maakte Wim Leys (Eurosong 2002) er "Dans dans dans" van en het is meteen zijn nieuwe single die sinds afgelopen maandag, 17 augustus, beschikbaar is. Het nummer is ook terug te vinden op zijn album "Peper & zout" dat begin juli vorig jaar werd uitgebracht. Momenteel legt Roberto Bellarosa (ESF 2013, lid Belgische vakjury ESF 2015) de allerlaatste hand aan zijn nieuwe single die als titel "Tourner la tête" meekrijgt. Inmiddels blijft het nog steeds wachten op zijn tweede album maar via de sociale media laat de zanger weten dat de fans nog een beetje geduld moeten hebben.

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 05 september en vanaf dan is deze rubriek er opnieuw wekelijks. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

22-08-2015 om 12:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2015' : treedt Stan Van Samang in de voetsporen van 2 Fabiola feat. Loredana?

 Vandaag, zaterdag 22 augustus 2015, bekronen de Radio 2-luisteraars al voor de eenenveertigste keer de beste zomerhit van het jaar. Dat doen ze tijdens een muzikale show vanop de Zeedijk in Blankenberge. Onder andere Lost Frequencies, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Slongs Dievanongs, Natalia (Eurosong 2004), 2 Fabiola (Eurosong 2014), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Luc Steeno treden live op.

Naast de trofee voor de beste zomerhit, uitgereikt door Vlaams minister voor Cultuur en Media Sven Gatz, overhandigen onder andere ook Ketnetwrappers Charlotte en Thomas, Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990) en Boma (Marijn Devalck, De Gouden Zeemeermin 1996) en Carmen van 'FC De Kampioenen' awards in zes andere categorieën.

Dit zijn de genomineerden in de verschillende categorieën (alfabetische volgorde) :

* BESTE ZANGER : Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), Paul Michiels, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') en Will Tura.

* BESTE ZANGERES : Emma Bale, Lissa Lewis, Selah Sue en Slongs Dievanongs.

* BESTE GROEP : De Geest, Lost Frequencies, The Scabs en Vaya Con Dios.

* BESTE AMBIANCE : Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Steve Tielens.

* DOORBRAAK : De Geest, Emma Bale, Lissa Lewis en Tourist LeMC.

* BESTE NEDERLANDSTALIG LIED : "Goeiemorgend goeiendag" van Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), "Koning liefde" van Tourist LeMC, "Lepeltjesgewijs" van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') en "Maan" van De Geest.

Zomerhittrofee

De genomineerden voor bovenstaande categorieën werden gekozen door een jury van mediajournalisten en muziekkenners. Wie genomineerd werd voor de 'Zomerhittrofee' bepaalden de Radio 2-luisteraars zelf. Zij konden tussen maandag 20 juli en vrijdag 14 augustus hun favoriete zomerplaat nomineren op radio2.be. In een tweede ronde kunnen de luisteraars op een shortlist van vier genomineerden (zie hieronder) hun stem uitbrengen. De winnaar wordt bekroond met de felbegeerde 'Radio 2 Zomerhittrofee'. Vorig jaar won 2 Fabiola feat. Loredana (Eurosong 2014) de trofee voor het nummer "She's After My Piano".

GENOMINEERD VOOR ZOMERHIT 2015 :

- "Een ster (live)" van Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- "De zomer van je leven" van Luc Steeno.
- "Viva la vida" van Will Tura.
- "Zeg hallo" van Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).

'Radio 2 Zomerhit' vanavond, zaterdag 22 augustus, om 20.30 live in Blankenberge en op Radio 2morgen zondag 23 augustus om 20.30 op Eén. (bron en logo VRT)

22-08-2015 om 10:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sylvia Vrethammar.

Sylvia Vrethammar (22 augustus 1945) is geboren in het Zweedse Uddevalla, gelegen aan de westkust. Later verhuist ze met haar familie naar de hoofdstad Stockholm. Op zestienjarige leeftijd start ze een zangcarière maar ze maakt toch eerst haar studies af en behaalt een diploma kinderpsychologie. In 1969 verschijnt haar eerste album "Tycker om dej", en ze schopt het zelfs tot tv-presentatrice. In 1971 neemt ze voor het eerst deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens vijf halve finales strijden Tommy Körberg, The Family Four en Sylvia voor vijf finaleplaatsen. Al die plaatsen gaan uiteindelijk naar de inzendingen van The Family Four. Een jaar later waagt Sylvia opnieuw haar kans om Zweden te vertegenwoordigen op het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Din egen melodi" eindigt ze op een tiende en allerlaatste plaats.

In 1974 neemt ze samen met Göran Fristorp deel aan 'Melodifestivalen' en met "En dröm är en dröm" eindigen ze op een zesde plaats. Datzelfde jaar heeft ze een grote hit met de Engelse versie van Samantha's "Eviva España". Ze verkoopt er maar liefst meer dan één miljoen exemplaren van en haalt er in het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats van de hitparade mee. Haar internationale doorbraak is een feit en komt zelfs in contact met onze eigen Toots Thielemans. Ze reist gedurende vele jaren heel de wereld rond.

In 2002 neemt ze nog eens deel aan de nationale finale. Met "Hon är en annan nu" eindigt ze tijdens de derde halve finale op een vijfde plaats en daarmee mist ze net een kans om via 'Andra Chansen' naar de finale door te stoten. In het voorjaar van 2013 waagde ze na elf jaar nog eens haar kans met "Trivialitet". Meer dan een zevende en voorlaatste plaats in de vierde en laatste voorronde zat er voor de zangeres echter niet in. De uitgebreide carrière van deze veelzijdige Zweedse schone is zeker nog lang niet ten einde. (bron en foto : website Sylvia)

OOK JARIG VANDAAG :

* Jan Tuijp (1948), basgitarist en mede-oprichter van de Volendamse groep BZN. Schreef samen met Jan Keizer en Jack Veerman in 1999 "Coming Home", het nummer waarmee zangeres Tamara Tol deelnam aan het Nationaal Songfestival en uiteindelijk beslag wist te leggen op een vierde plaats.
* Gene Thomas (1972), componist en tekstschrijver van "When I Look In Your Eyes", het nummer waarmee ex-Miss België Tanja Dexters in 2002 deelneemt aan 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Hij is ook verantwoordelijk voor "Jong en eigenwijs", het themalied voor 'Junior Eurosong for Kids 2006'. Gene is ook gehuwd met Kristel Verbeke, lid van K3 (Eurosong 1999).

22-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op' : vanavond met onder meer Natalia, Lea Rue, Bart Kaëll en Slongs Dievanongs.

 Cher, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Michael 'Sam Gooris' Jackson, Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Josje... allemaal maken ze vanavond, vrijdag 21 augustus 2015, hun opwachting in de tweede uitzending van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op'.

Al is het dan in een vertolking van 'Tegen de Sterren Op'-acteurs Ella Leyers, Guga Baúl, Tine Embrechts, Chris Van Espen, Clara Cleymans en Ivan Pecnik. Nieuwe grappige persiflages, veel 'Liefde voor Muziek-hits' én aanstekelijke covers van binnen- en buitenlandse artiesten : dat staat ook deze week op de agenda.


* tweede aflevering - vrijdag 21 augustus 2015 :

In de tweede aflevering van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op' staat presentatrice Nathalie 'Natalia' Meskens voor een verrassende confrontatie. Zij zingt namelijk de pannen van het dak naast haar evenbeeld : de enige échte Natalia (Eurosong 2004). De twee straffe stemmen troeven elkaar af in een medley van Shakira, Anastacia, Céline Dion (ESF 1988) en Cher. Natalia doet het in 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op' ook solo, met een ingetogen cover van "Nothing Really Matters" van Mr Probs.

Ook Gers Pardoel staat vanavond op het podium, met een eigen versie van "Million Voices" van Otto Knows. Onze eigenste Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) heeft dan weer één van de grootste hits van de Nederlandse rapper onder handen genomen : "Louise". Lea Rue (Eurokids 2005) geeft een eigen invulling aan "Reality" van Lost Frequenties. Liefde voor Muziek-artiesten Guy Swinnen, Christoff (Eurosong 1993-2002) en Slongs Dievanongs maken het feest compleet met hun bekendste nummers uit het programma.

* opname derde aflevering - maandag 24 augustus 2015 (uitzending : vrijdag 28 augustus 2015) :

Maak het zelf mee! Volgende maandag in Oostende!

Voor de laatste opname van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op' op maandag 24 augustus 2015 zakken opnieuw heel wat grote namen af naar het Klein Strand in Oostende. Op de muzikale affiche prijken de namen van de populaire Nederlandse zanger Nielson, Tom Helsen, Christoff (Eurosong 1993-2002), K3 (de echte)(Eurosong 1999), Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), School is Cool, Willy Sommers en Ian Thomas. De humor, die komt naar goede gewoonte van de 'Tegen de Sterren Op'-acteurs en hun bijzondere persiflages. Afspraak dus voor de laatste 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op' op maandag 24 augustus 2015 om 20.30 op het Klein Strand van Oostende.

Praktische informatie :

* Locatie :
Het Klein Strand van Oostende.
*
Wanneer : de opname vindt plaats op maandag 24 augustus 2015. De start van de opname is voorzien rond 20.30, het einde wordt voorzien omstreeks 23.00.
* Bereikbaarheid : het correcte adres van Het Klein Strand is Montgomerykaai 1, 8400 Oostende. Kom je met het openbaar vervoer, dan vind je hierbij wat extra informatie. Als je met de wagen komt, geven we je graag enkele tips.

* Openbaar Vervoer : Het Klein Strand ligt op zo'n 500 meter van het station van Oostende. De volledige dienstregeling vind je op de website van de NMBS.

Ook voor de bus en tramgangers is het aangeraden uit te stappen aan de halte 'Oostende station' en vandaar richting Het Klein Stand te stappen. De volledige regeling van De Lijn vind je op hun website.

Bovenop de standaard dienstregeling voorziet De Lijn tijdens de opnamedagen nog extra kusttrams op iedereen veilig thuis te krijgen :

- vertrekuur 22.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 22.15 : Oostende naar Westende.
- vertrekuur 22.45 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 22.45 : Oostende naarWestende.
- vertrekuur 23.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 23.15 : Oostende naar Westende.
- vertrekuur 00.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 00.15 : Oostende naar Westende.

Autoparkings : naast de gebruikelijke betaalparkings in het centrum van Oostende kan er gebruik gemaakt worden van de gratis randparking nabij het station. Het station ligt op wandelafstand van Het Klein Strand waar 'Liefde Voor Sterren Tegen De Muziek Op' zal plaatsvinden. Deze gratis randparking wordt bij binnenkomen van de stad aangeduid met gele borden met opschrift P+R – Gratis randparkingterrein. De parking is 24/24 toegankelijke via het perron van station Oostende. GPS : Camerlinckstraat.

De tweede aflevering van 'Tegen de Sterren Op' en 'Liefde voor Muziek' vanavond, vrijdag 21 augustus 2015, op vtm tussen 21.15 en 22.25. (bron en logo : vtm)

21-08-2015 om 10:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren Muziekfeest op het Plein' : vanavond de laatste aflevering van het seizoen met onder meer Thomas Berge en Willeke Alberti.

Ook deze zomer kan je op vrijdagavond genieten van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist AVROTROS door Nederland om het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De 'Sterren Muziekfeest'-tent stond dit seizoen in de plaatsen Alkmaar (dinsdag 09 juni), Bergen op Zoom (dinsdag 23 juni) en Heerenveen (dinsdag 30 juni). Vanavond, vrijdag 14 agustus 2015, kun je om 21.30 op NPO 1 kijken naar deel een van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' in Heerenveen.

Vanavond presenteert Frans Duijts opnieuw een extra lange aflevering van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein'.
Optredens zijn er onder anderen van René Schuurmans, André Hazes jr., Thomas Berge (EDF 2008) en Willeke Alberti (ESF 1994).

Wegens het overlijden van manager Jaap Buijs op zondag 28 juni was Jan Smit twee dagen later, op dinsdag 30 juni, niet aanwezig om het programma te presenteren, zijn plaats werd ingenomen door Frans Duijts. Ook Nick & Simon annuleerden hun optreden in Heerenveen.

De zesde aflevering van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 21 augustus 2015, tussen 21.15 en 22.55 op NPO 1. (bron en logo : AVROTROS)

21-08-2015 om 09:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Patrick Juvet.

Patrick Juvet (21 augustus 1950) is geboren in het Zwitserse Montreux, aan het meer van Genève en bij velen bekend van de 'Gouden Roos' die er tussen 1961 en 2003 jaarlijks werd uitgereikt. De 'Gouden Roos' is in Europa het meest prestigieuze festival voor amusementprogramma's. Juvet is zanger, pianist en ook tekstschrijver. Zijn doorbraak komt er in 1972 in buurland Frankrijk alwaar hij een grote hit scoort met "La musica". Een jaar later (in 1973) mag hij namens zijn land naar het Eurovisie Songfestival. In een nationale finale, gehouden op vrijdag 16 februari, laat hij acht kandidaten achter zich (waaronder Peter, Sue & Marc en Henri Dès). Met "Je vais me marier, Marie" eindigt hij in Luxemburg op een twaalfde plaats.

Ondanks dit 'mindere' resultaat heeft hij in Frankrijk een grote hit te pakken. De opvolger ("Sonia") wordt een nog grotere hit en ook zijn albums verkopen als zoete broodjes. Eind jaren zeventig heeft hij nog hits zoals "Got A Feeling", "I Love America" en "Lady Night". Ondertussen schrijft hij ook muziek voor een aantal films maar begin jaren tachtig wordt het wat rustiger rond Patrick Juvet. Vanaf de jaren negentig treedt hij af en toe nog eens op en in het voorjaar van 2008 kwam ook nog een compilatiecd van hem op de markt met daarop de vijftig grootste hits.

OOK JARIG VANDAAG :

* Raquel Rastenni (1915-1998), nam in 1958 voor Denemarken deel aan het Eurovisie Songfestival met "Jeg rev et blad ud af min dagbog" en eindigde op een achtste plaats op tien deelnemers. In 1961 nam ze met Grethe Sønck deel aan 'Dansk Melodi Grand Prix'. Met "Hjemme hos os"strandde het duo op een vijfde plaats.
* Dominic Grant (1949), maakt deel uit van Guys 'n Dolls, de groep die in 1979 deelnam aan 'A Song for Europe', de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival, met "How Do You Mend A Broken Heart?". In 1988 staat hij met onder meer zijn vrouw Julie Forsyth op het Songfestivalpodium als backingvocal bij Scott Fitzgerald die "Go" naar een tweede plaats zingt. Het nummer is van de hand van Julie Forsyth.
* Ellert Driessen (1958), is onder meer bekend als zanger en toetsenist van de Nederlandse formatie Spargo die in 1980 een grote hit scoorde met "You And Me". Hij is ook verantwoordelijk voor de tekst van "No Goodbyes", het nummer waarmee Linda Wagenmakers in 2000 voor Nederland deelnam aan het Eurovisie Songfestival.

21-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet boekt in Waalse hitparade opnieuw wat winst, liedje in Vlaanderen is bijna uitgezongen.

De 19-jarige Loïc Nottet houdt zowel in Vlaanderen als in Wallonië nog een weekje extra stand in de hitparades. Overmorgen, zaterdag 22 augustus 2015, komt "Rhythm Inside" terecht op een negenenveertigste plaats in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen, een verlies van maar liefst veertien plaatsen in vergelijking met vorige week. De Belgische Songfestivalinzending, begin juni nog goed voor goud in ons land, staat dertien weken in het overzicht en verdwijnt meer dan waarschijnlijk volgende week.

In Wallonië boekt de jongste Belgische Songfestivalinzending na zeventien weken notering opnieuw wat winst en gaat er zo van een vierenveertigste naar een negenendertigste stek.

Nottet doet het heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die het voorbije decennium het beste scoorde is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade. In Vlaanderen behield de Eeklonaar drie weken die hoogste notering, in Wallonië twee weken.

In Vlaanderen bereikte "Mother" van Axel Hirsoux vorig jaar 'slechts' de zevende plaats maar Hirsoux deed het alleszins beter dan een aantal voorgangers. Iris bereikte drie jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en twee jaar geleden bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats. Witloof Bay bleef in 2011 in Vlaanderen in de tipparade steken "With Love Baby".
(bron : Ultratop)

20-08-2015 om 12:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond de allerlaatste aflevering van het seizoen met onder meer Wesley Sonck en Niels Albert.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* tweeëndertigste aflevering - donderdag 20 augustus 2015 :

Spelfanaten Wesley Sonck, Sven De Ridder en Niels Albert geven alles om de 23-jarige Florian uit Brasschaat naar de zon te kunnen sturen. Aan de overkant rollen Gert Verhulst, Marc-Marie Huijbregts en Cath Luyten met hun spierballen om de 32-jarige Kyra uit Hever naar de overwinning te loodsen.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

20-08-2015 om 09:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Alice en Ellen Kessler.

Alice en Ellen Kessler In een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Euro - BIRTHDAY - Visie' krijg je er vandaag twee voor de prijs van één. Als je over Alice Kessler praat dan krijg je er meteen zus Ellen bij. De zingende zusjes Kessler (20 augustus 1936) zijn geboren in het Duitse Nerchau, een plaats in de deelstaat Saksen (toenmalige Oost-Duitsland). Deze eeneiïge tweeling hebben muzikaal aangelegde ouders en het zijn die ouders die hen op zesjarige leeftijd naar de balletschool sturen. Eind jaren veertig (1947) gaan ze bij het kinderballet van de Leipziger Opera.

Vijf jaar later vlucht de ganse familie Kessler naar West-Duitsland en de tweeling begint aan een revuecarrière in Düsseldorf. Tussen 1955 en 1960 treden ze geruime tijd op in het Lido in de Franse hoofdstad Parijs. Ook in Italië zijn ze succesvol. In 1959 nemen ze voor West-Duitsland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Heute abend wollen wir tanzen gehen". Met hun inzending eindigen ze op een achtste plaats en dit op een totaal van elf deelnemers. Sinds de jaren vijftig spelen ze in heelwat films mee en zijn ze regelmatig te zien in heelwat shows. Tussen 1962 en 1986 hebben ze in Italië gewoond, sinds 1986 wonen ze in het Duitse Grünwald (in de buurt van München) en in 2007 waren ze nog te gast tijdens de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival.

OOK JARIG VANDAAG :

* Peter Grönvall (1963), zoon van Benny Andersson van ABBA (MF 1973, ESF 1974) en partner van Nanne Grönvall (ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001). Nam samen met Nanne en Angelique Widengren in 1986 en 1987 deel aan 'Melodifestivalen' als Sound of Music. Samen met Maria Rådsten namen Peter en Nanne in 1996 deel aan het Eurovisie Songfestival voor Zweden als One More Time. Met "Den vilda" behaalde het trio een verdienstelijke derde plaats. Peter schreef nadien ook een aantal inzendingen van Nanne voor 'Melodifestivalen', de nationale selectie.

20-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als de voorbije twee jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Op woensdag 04 maart stelden Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brachten De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven wordt als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethias Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Sinds dinsdag 24 februari kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

Van jong en obscuur indie-folkbandje, naar larger than life popicoon! Het overkwam Oscar And The Wolf in 2014. Na de release van enkele EP's, die vooral dankzij het dromerige "Orange Sky" enige bekendheid opleverden, betekent debuutalbum "Entity" een gigantische sprong voorwaarts voor singer-songwriter en producer Max Colombie (Eurokids 2005, woordvoerder JESF 2005). Het album staat bol van de hypnotiserende downtempo beats, knisperende elektronica en slepende, sensuele melodieën en wordt onthaald op bergen superlatieven. Intussen staat de plaat meer dan veertig weken in de Top 10 album charts, was ze het tweede best verkochte album van 2014 en behaalde ze met meer dan 20.000 verkochte exemplaren een platina status! Oscar And The Wolf mocht eerder dit jaar drie MIA's in ontvangst nemen, waaronder die van Beste Album.

Ook live wordt het electropop-fenomeen op handen gedragen. Wanneer Oscar en zijn wolven in de buurt zijn, staat een drummende massa om de hoek te huilen naar de maan. Alle concertzalen waar Max Colombie present tekent zijn in een mum van tijd uitverkocht, zo ook de eerste arenashow, op zaterdag 28 maart in de Lotto Arena. Het overweldigende succes en de aanhoudende vraag naar tickets zijn duidelijke signalen dat het publiek maar niet genoeg kan krijgen van dé man van het moment. Oscar And The Wolf stonden daarom niet alleen voor het tweede jaar op rij op 'Rock Werchter', maar kondigt ook nog een laatste concert aan als ultieme live-finale van "Entity". Noteer met stip in uw agenda : 'THE ULTIMATE ENTITY', op zaterdag 31 oktober (aanvang : 20.30) in het Sportpaleis!

Kaarten (34, 38 en 42 euro, inclusief servicekosten) kunnen sinds maandag 02 maart worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).


Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zetten ook dit najaar het Sportpaleis weer helemaal op stelten met de enige echte 'Grote Sinterklaasshow'!

Het belooft ook ditmaal één groot feest te worden met al jouw Studio 100-vrienden : Ghost Rockers, Prinsessia, Rox én de nieuwe meisjes van K3 (Eurosong 1999)! Maar ook met Mega Mindy, Bumba, Samson & Gert, Piet Piraat en zijn kornuiten, de Ploppertjes, Wickie de viking én Maya.

Je ziet het, al jouw Studio 100-idolen zullen er zijn tijdens dit onvergetelijk feest. Jij ook?

Je kan 'De Grote Sinterklaasshow' in het Antwerpse Sportpaleis meemaken op zaterdag 05 (om 10.00 en 14.00) en zondag 06 december (om 14.00).

Kaartjes (18,99, 23,99, 32,99 en voor de Droomstoelen 41,50 euro) voor één van de voorstellingen kunnen nog steeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Later dit jaar mogen we een nieuw album verwachten van de Volendamse formatie 3JS (ESF 2011). Het wordt hun zevende album en ook ditmaal komt er een theatertournee. Tussen woensdag 03 februari en vrijdag 20 mei 2016 kan je hen in diverse theaters in Nederland aan het werk zien.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je voor een aantal voorstellingen reeds tickets kan aanschaffen.

En nog meer nieuws over de 3JS (ESF 2011). Na drie uitverkochte shows in 2015 geven ze volgend jaar, op donderdag 16 en vrijdag 17 juni 2016 twee spetterende concerten in het prachtige openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Tickets voor deze unieke optredens (aanvang : 20.30) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

19-08-2015 om 18:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Kate Ryan, Kris Wauters en Ann Van Elsen.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* eenendertigste aflevering - woensdag 19 augustus 2015 :

Ann Van Elsen, Rob Vanoudenhoven en Kate Ryan (ESF 2006) halen al hun spel-skills uit de kast om de 20-jarige Lauren uit Destelbergen op reis te kunnen sturen naar een zomerse bestemming. Sven De Ridder, Joyce Beullens en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') zijn de gevreesde rivalen aan de andere kant. Ze zetten alles op alles voor Brecht, 29 en uit Bekkevoort.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

19-08-2015 om 15:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Annie Palmen.

Annie Palmen (19 augustus 1926) is geboren in het Noordhollandse IJmuiden (Nederland) als Anna Maria Palmen. Op jonge leeftijd zingt ze al bij een Hawaiïan orkest. In 1948 wint ze een talentenwedstrijd bij de KRO en zo wordt ze regelmatig gevraagd voor radio-optredens. Tien jaar later (in 1958) scoort ze haar eerste hit met "Ik zal je nooit meer vergeten" en twee jaar later, in 1960, neemt ze voor het eerst deel aan het Nationaal Songfestival, de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Dat jaar worden alle nummers door twee artiesten gebracht. Net als de in 2006 overleden Rudi Carrell (archief) zingt ze het nummer "Wat een geluk". De vakjury kiest echter voor Carrell om Nederland tijdens het liedjesfestival te vertegenwoordigen.

In 1963 krijgt Annie een herkansing en wordt ze door de Nederlandse omroep aangeduid als kandidaat voor het Songfestival, van deelname is ze dan dus al zeker. Enkel het nummer moet dan nog worden gekozen. Wegens een staking van de muzikanten wordt de finale nooit uitgezonden en zingt Annie drie nummers voor een vakjury. Die kiest uiteindelijk voor "Een speeldoos" (tekst en muziek : Pieter Goemans). Tijdens het Eurovisie Songfestival eindigt ze op een gedeelde dertiende en laatste plaats met nul punten. Nadien is ze nog vaak op radio en televisie te horen en te zien. Op 15 januari 2000 overlijdt Annie Palmen op 73-jarige leeftijd in Beverwijk na een langdurige ziekte.

OOK JARIG VANDAAG :

* Lars/Lasse Lönndahl (1928) : deelnemer 'Melodifestivalen' in 1960, 1961, 1963 en 1968 (Zweden).
* Richard Herrey (1964) : nam in 1984 met zijn broers Per en Louis deel aan het Eurovisie Songfestival en wisten met "Diggi-loo diggi-ley" het liedjesfestival te winnen (Zweden).

19-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond maken onder meer Jacques Vermeire, Walter Baele en Wendy Van Wanten hun opwachting.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* dertigste aflevering - dinsdag 18 augustus 2015 :

Jacques Vermeire, Walter Baele en Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) gooien al hun troeven in de strijd voor de 30-jarige An uit Merelbeke. Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), Charlotte Leysen en William Boeva bieden stevig weerwerk aan de andere kant om de 24-jarige Thomas, een student geneeskundeuit Turnhout, aan een reis te helpen.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

18-08-2015 om 10:04 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs