Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

17-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Sven De Ridder, Maarten Vangramberen en Wesley Sonck.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* negenentwintigste aflevering - maandag 17 augustus 2015 :

Competitiebeesten Sven De Ridder, Maarten Vangramberen en Wesley Sonck strijden op leven en dood voor de reis van de 19-jarige Anthea - Grieks voor bloem - uit Galmaarden. Tom Waes, Veronique De Kock en Jan Verheyen zorgen voor geduchte concurrentie. Zij nemen het op voor de 24-jarige Mieke uit Sint-Lievens-Houtem.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

17-08-2015 om 08:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Willem Duys.

Willem Duys (17 augustus 1928) is geboren in het Nederlandse Bussum als jongste van zes zonen. Hij was gekend als presentator (radio en televisie) en muziekproducent. Tussen 1963 en 1979 presenteerde hij meer dan 170 afleveringen van het legendarische programma 'Voor de vuist weg', de eerste talkshow op de Nederlandse televisie. Velen zullen zich de bokaal met goudvissen op de tafel nog wel herinneren. Op de radio presenteerde hij tussen 1962 en 1997 het programma 'Muziekmozaïek'.

In totaal was hij ook vier maal presentator van het Nationaal Songfestival (1974-1975-1976-1978), de Nederlandse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Hij was ook acht maal als commentator te horen tijdens het Eurovisie Songfestival (1962, 1963, 1974, 1975, 1976, 1978, 1979, 1983). In 1974 won hij de 'Gouden Televizier'-ring, een prijs in Nederland voor televisieprogramma's en toegekend door de kijkers. In 1999 nam hij afscheid als presentator van de
AVRO, de omroep waarvoor hij zovele jaren werkte.

Op donderdag 02 juni 2011 overleed Duys op bijna 83-jarige leeftijd. Op 17 mei van dat jaar was hij nog te gast in 'De Wereld Draait Door'. De duizendste uitzending van dit programma was een eerbetoon aan de radio- en televisiepersoonlijkheid. Een paar dagen voor zijn overlijden werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een bacteriële infectie die hem uiteindelijk fataal werd.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gunnar Wiklund (1935-1989), nam in totaal vier maal deel aan 'Melodifestivalen', in 1959, 1961, 1963 en 1966 (Zweden).
* Tarja Turunen (1977), ex-zangeres van de Finse groep Nightwish. De groep nam in 2000 deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Sleepwalker" en eindigde op een derde plaats (Finland).

17-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2015' : deze week met Grand Hammond, Crystal & Runnin' Wild en De Corsari's.

Op maandag 06 juli 2015 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is al een aantal jaren een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van negentien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Paul Michiels, Senne Guns, Kris De Bruyne, Leki, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010), De Post, Level Six, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Van Dik Hout en De Corsari's komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Middelkerke (NIEUW), Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.

OPGELET! 'Palm Parkies' is vanwege de werken in de Gemeentelijke Hovingen dit jaar verhuisd naar het sportterrein van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem (Deken Jonckherestraat 7).

Net als de voorbije zeven jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag en gaan van start om 20.15.

* maandag 17 augustus :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : Crystal & Runnin' Wild (Runnin' Wild is de groep van zanger Patrick Ouchène (Copycat), Belgische inzending ESF 2009, en zangeres Crystal is zijn dochter).
- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : Wipneus & Pim.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Grand Hammond, met Hans Francken, Yass (Eurosong 2014), Ludovic (The Voice van Vlaanderen) en Lynn C.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : The Rat Pack Blues Band.

* dinsdag 18 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Wipneus & Pim.
- Genk (Park aan de Dieplaan) : The Rat Pack Blues Band.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Grand Hammond, met Hans Francken, Yass (Eurosong 2014), Ludovic (The Voice van Vlaanderen) en Lynn C.
- Tilburg (Reeshofpark, Klaaswaalpad) : Royal Beat.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Crystal & Runnin' Wild (Runnin' Wild is de groep van zanger Patrick Ouchène (Copycat), Belgische inzending ESF 2009, en zangeres Crystal is zijn dochter).

* woensdag 19 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Crystal & Runnin' Wild (Runnin' Wild is de groep van zanger Patrick Ouchène (Copycat), Belgische inzending ESF 2009, en zangeres Crystal is zijn dochter).
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : The Rat Pack Blues Band.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : De Corsari's, met Roel Vanderstukken en Sarah (Eurosong 1999).
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Wipneus & Pim.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Dr. Fred and The Medicine Men (met Katy Satyn, Eurosong 2008).

* donderdag 20 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Wipneus & Pim.
- Hasselt (Kapermolenpark) : Crystal & Runnin' Wild (Runnin' Wild is de groep van zanger Patrick Ouchène (Copycat), Belgische inzending ESF 2009, en zangeres Crystal is zijn dochter).
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Buscemi feat Squadra Bossa.
- Middelkerke (NIEUW)(Normandpark) : Grand Hammond, met Hans Francken, Yass (Eurosong 2014), Ludovic (The Voice van Vlaanderen) en Lynn C.
- Wevelgem (nieuwe locatie, sportterrein Sint-Pauluscollege, Deken Jonckherestraat 7) : The Rat Pack Blues Band.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

16-08-2015 om 12:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Bieke en Marc verwelkomen deze week hun dochtertje, Paulientje.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De Kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering en vorige zomer ging men opnieuw van start met de herhaling van reeks elf. Dit jaar herneemt men reeks zestien, die voor de eerste maal op het scherm kwam tussen zaterdag 03 december 2005 en zaterdag 25 februari 2006.

Op woensdag 15 juli 2015 kwam de eerste aflevering van reeks zeventien opnieuw op het scherm. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 16 december 2006 en zaterdag 10 maart 2007.

Sinds maandag 03 augustus 2015 komt de achttiende reeks op het scherm die tussen zaterdag 15 december 2007 en zaterdag 08 maart 2008 voor de eerste maal werd uitgezonden.

Aanstaande woensdag, 19 augustus, komt de eerste aflevering van reeks negentien op het scherm. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 13 december 2008 en zaterdag 07 maart 2009.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 17 augustus 2015 - twaalfde aflevering (reeks achttien) - Mijn grootste fan (scenario : Wout Thielemans) :

Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemd gaan tijdens de zwangerschap, en zij is er van overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit.

Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen. Maurice maakt zich zorgen dat hij en Pascale hun tijd niet goed genoeg gebruiken, en hij overtuigt haar om volgens een vast schema te gaan leven dat hun een maximum aan quality time zal verzekeren. Maar al gauw wordt het schema een doel, eerder dan een middel voor Maurice.


* dinsdag 18 augustus 2015 - dertiende aflevering (reeks achttien) - Een moeilijke bevalling (scenario : Bart Cooreman) :

De negen maanden zijn om, maar de geboorte zit er nog niet meteen aan te komen, tot groot ongenoegen van Bieke : Pascale wil de geboorte forceren met allerhande middeltjes, de Kampioenen hangen voortdurend aan de telefoon. Bieke en Marc willen rust en vluchten weg van de Kampioenen.

Fons maakt Fernand warm voor een reisje naar Honolulu. Het enige wat Fernand ontbreekt, zijn euro's. Wanneer Fernand hoort dat de Kampioenen geen clubcadeau hebben voor Bieke en Marc, weet hij de Kampioenen zodanig te bespelen dat hij een omhaling mag doen voor een geboortecadeau.

* woensdag 19 augustus 2015 - eerste aflevering (reeks negentien) - Big in Japan (scenario : Bart Cooreman) :

Het gaat niet goed met de Boma Vleesindustrie NV. Maar dan maakt Boma kans op een deelname aan een handelsmissie naar Japan. Boma wil de Japanse markt veroveren en lanceert zelfs een nieuwe creatie: de Boma Sushi worst, de eerste worst op basis van rauwe vis. Tijdens de screening maakt Boma echter zo'n slechte indruk, dat hij moet thuisblijven. Misschien kan Maurice redding brengen? Ook Fernand toont interesse in de handelsmissie.

Pascale en Marc zijn de hele tijd met Paulientje bezig, tot groot ongenoegen van Bieke. Ondertussen ondervinden Bieke en Marc dat ze veel te krap behuisd zijn met Paulientje erbij. Wanneer Marc een fotokader ophangt, maakt hij ineens een opening voor hun probleem.


* donderdag 20 augustus 2015 - tweede aflevering (reeks negentien) - En dans! (scenario : Bart Cooreman) :

Xavier is met het leger een poosje van huis en Carmen telt de dagen dat ze haar ventje weer tegen haar boezem kan drukken. Voor zijn thuiskomst wil Carmen iets speciaals doen. Op aangeven van Boma waagt ze zich aan het paaldansen. Wanneer Maurice op Carmen haar slaapkamer een danspaal gaat installeren, gaan de poppen aan het dansen.

Nu er een mondje meer te voeden is, moet Marc weer op zoek naar werk. Wanneer hij voor de zoveelste maal ontslagen wordt, beslist hij om deejay te worden. Maar of hij daarmee de job van zijn leven gevonden heeft, valt nog af te wachten.


* vrijdag 21 augustus 2015 - derde aflevering (reeks negentien) - Soirée privée (scenario : Bart Cooreman) :

Xavier besluit parttime te gaan werken wanneer zijn overste in de kazerne een algemeen bierverbod afkondigt. Zo kan Xavier in de vrijgekomen uurtjes zijn tekort aan dagschotels wegwerken. Maar Carmen wil dat haar chouke voltijds blijft werken, om aan haar behoeften te kunnen blijven voldoen. Xavier moet dus op zoek naar een bijverdienste.

Pascale en Maurice beslissen om het café een extra avond in de week te sluiten, om zo meer tijd te hebben voor elkaar. Hun plan stuit op verzet van de Kampioenen, tot het idee ontstaat om Xavier mee het café te laten runnen. Xavier ziet zijn nieuwe job al helemaal zitten. Ondertussen doet de 'soirée privée' van Pascale en Maurice veel stof opwaaien en lijden Bieke en Marc slaaptekort door Paulientje.


'F.C. De Kampioenen', van maandag tot en met vrijdag, telkens rond de klok van 20.10 op Eén. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

16-08-2015 om 11:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : deze week volgt het programma de Dodentocht van Bornem.

'1000 zonnen' brengt van maandag 01 juni tot en met vrijdag 28 augustus de zomer binnen handbereik. In nieuwe en vertrouwde rubrieken kijkt het programma door een zomerse bril naar wat de Vlaming bezighoudt in de zomer. Wat leeft er in Vlaanderen en hoe genieten de mensen van hun zomer? En ook de dagelijkse zoektocht naar de populaire strandstoel is er weer!

* Nieuwe rubrieken

We pakken uit met enkele nagelnieuwe rubrieken :

- De vierkante eter : Elke week gaat Wim Lybaert langs bij een BV om er een vierkantemetertuin aan te leggen en tips te geven. Voor de zekerheid plant hij thuis identiek dezelfde bak. Later gaat hij opnieuw op bezoek bij de BV, om hun oogst te vergelijken en er een lekkere maaltijd mee te bereiden. Zijn missie is dan ook : van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemetertuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

- 12 stielen : Sieg De Doncker pakt elke week een andere interimjob aan, en hoe vuiler of spectaculairder en gevaarlijker, hoe beter! Hoe brengt onze held het er vanaf in niet zo evidente omstandigheden?

- Zobie : De kijker maakt deze zomer voor het eerst kennis met Zobie, een jonge Franse bulldog die mee op wandel mag met de '1000 zonnen'-reporter en telkens weer bij andere passanten belandt waarmee een gesprek wordt aangeknoopt.

- De Festivalfee : Katrijn Van Bouwel strooit als een festivalfee rust en genot naar elke festivalbezoeker die daar even nood aan heeft. Van een voetbadje tegen het lange staan of een snel dutje, massage of haar zoemende klankschalen : Katrijn brengt ontspanning voor lichaam en geest.

- Visite Guidée : Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) neemt een handvol gepensioneerden mee in zijn busje. Hij reist met zijn gezelschap de taalgrens over langheen de toeristische toppers in Wallonië. Als dat maar goed afloopt!

- De scheurkalender : De waarheid komt uit een kindermond. Elke vrijdag scheuren kinderen tussen 7 en 12 jaar een blaadje van de kalender en bezinnen ze zich over de spreuk van de dag.

- De vrijwilliger : '1000 zonnen' volgt Vlamingen die hun vakantie gebruiken om in het buitenland als vrijwilliger aan de slag te gaan. Met videodagboeken en hun eigen camerabeelden vertellen ze hun verhaal, hun passie en hun doel.

- De zandloper : Sommige mensen zoeken voor dag en dauw bewust de stilte op van het strand voor de grote toeloop. Annick Ruyts stapt een eindje mee met deze mensen en probeert hun verhaal te achterhalen.

- Streetstyle : Arne Rombouts trekt erop uit met zijn fototoestel doorheen de stad op zoek naar mensen die duidelijk goed nagedacht hebben over hun outfit.



* Helemaal terug

Maar ook enkele oude bekenden komen terug :

- De stoel : Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om twee vliegtickets te winnen? Deze vraag houdt deze zomer vast weer heel wat kijkers in de ban. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 zonnen'-onlinespel op onze website.

- Wordt vervolgd : In 'Wordt Vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang een evenement of organisatie.

- De wolken : Kijkers kunnen hun eigen (gefotografeerde) wolken insturen via een.be, en de tekenaars van '1000 zonnen' bewerken de foto's. Van theepotten of blitse auto's, in de wolken krijgt de fantasie van de kijkers vrij spel.

- De tip : In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, opmerkelijke zomerse tip mee. Een eenvoudige oplossing voor een herkenbaar probleem.

- De ambassadier : Net als vorig jaar neemt dierenvriend Dimitri Leue het op voor die dieren die in de Zoo of Planckendael onterecht weinig publieke aandacht krijgen, zoals de capibara of de bongo. Met een vurig pleidooi voor die dieren wil hij iedereen overtuigen om de volgende keer wél voor die kooi te stoppen.

* week van maandag 17 tot en met vrijdag 21 augustus 2015 :

'1000 zonnen' volgt in 'Wordt vervolgd' een hele week lang drie moedige wandelaars die de Dodentocht van Bornem aandurven voor een goed doel.

Verder snuffelen we mee in de vakantiefoto's van Ketnetwrapster Sien Wynants, gaat Wim Lybaert in 'De vierkante eter' langs bij Peter Van Asbroeck, en waagt Tatyana Beloy zich in '#Thuisblijver' aan een zwoele tango.

- elke weekdag : Wordt vervolgd

'1000 zonnen' volgt deze week drie wandelaars die 100 kilometer stappen voor een goed doel, in de Dodentocht van Bornem. Amélie, Dirk en Liesje laten zich sponsoren voor het goede doel A touch of Rose, een vzw die mensen met kanker extra ondersteuning geeft.

- maandag 17 augustus

Hondje Zobie snuffelt vandaag rond op de rommelmarkt in Genk.
Festivalfee Katrijn Van Bouwel zet haar wellness-tent op in Feest in het park in Oudenaarde. En in 'Weg met...' mogen we snuffelen in de vakantiefoto's van Ketnetwrapster Sien Wynants. Zij neemt ons mee naar Albanië.

- dinsdag 18 augustus

In 'De vierkante eter' gaat Wim Lybaert deze week langs bij Peter Van Asbroeck. Hij is de laatste bekende Vlaming die deze zomer Wim op bezoek krijgt. Op dinsdag planten ze samen groenten in een vierkantemeter-moestuin.

- woensdag 19 augustus

Tatyana Beloy bewijst in '#Thuisblijver' dat je niet naar een ver land moet gaan om een spectaculair vakantiemoment te hebben. De zwoele nacht ingaan, al tango-dansend : dat kan hier ook. En je waant je meteen in een Zuid-Amerikaanse stad.

Dimitri Leue laat elke week een dier schitteren in 'De ambassadier'. Niet elk dier komt in aanmerking, want hij geeft de voorkeur aan dieren die we soms links laten liggen in de dierentuin. Deze week geeft hij zich helemaal voor de tapir.

- donderdag 20 augustus

In 'Weet u nog' kijken we terug naar het jaar 1988.
En in 'De vierkante eter' gaat Wim weer langs bij Peter Van Asbroeck. Vandaag koken ze samen iets lekkers met de oogst uit de vierkantemeter-moestuin. En het belooft lekker te worden, want Peter kent wel wat van koken.

- vrijdag 21 augustus

Je stuurde ons deze week enkele knappe wolkenfoto's op. In De wolken tekenen onze tekenaars jouw wolkenfantasie.
In '12 stielen…' gaat Siegfried De Doncker weer een nieuwe, uitdagende job aan.

En in 'De scheurkalender' geven de fantasierijke leden van KSA Ten-Rode tijdens hun kamp in Lokeren eigenzinnig commentaar op de spreuk van de dag.

'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

16-08-2015 om 09:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pop Up Live' : vanavond met onder meer Natalia, Christoff, Mika en Gers Pardoel.

Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014') trekt deze zomer heel Vlaanderen rond en nodigt elke week nationale en internationale artiesten uit voor optredens en muzikale verrassingen in het nieuwe muziekprogramma 'Pop Up Live'.

* zevende aflevering - zondag 16 augustus 2015 :

Op woensdag 05 augustus 2015 bracht Peter Van de Veire voor de laatste opname van 'Pop Up Live' een artiestenlijst mee om u tegen te zeggen. Op het Rondplein in Mol maakt onder andere de internationale ster Mika zijn opwachting. Ook een heleboel Vlaamse artiesten zorgen voor een sterke affiche :

- Gers Pardoel zingt "Louise" en "Festivals".
- Maartje, Erik en Sanne zingen "Ik kom er wel doorheen".
- K's Choice komt langs met de hits "Private Revolution" en "Not An Addict".
-
De Ketnetband brengt "Verjaardagslied".
- Christoff (Eurosong 1993-2002) zingt "Vergeven kan, vergeten niet".
- En Natalia (Eurosong 2004) komt langs met een splinternieuw nummer, "Smoking Gun".

- Scala brengt twee duetten in Mol : met Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) zingt ze "Elegantly Wasted" en met Christoff brengt ze "Een ster".

Als special act is er onder meer Regi, die de Vlaamse klassieker "Het is een nacht" brengt. Aan deze 'Pop Up Live" zit ook een internationaal kantje : Maartje Van Neygen brengt met "Shake It Off" van Taylor Swift het feest naar Mol. Ook de internationale ster Mika maakt zijn opwachting met "Staring At The Sun", en zingt daarnaast nog "Talk About You" samen met Christoff.


'Pop Up Live' loopt nog tot en met zondag 30 augustus eerstkomende op Eén.

* aflevering 7 : Mol : uitzending zondag 16 augustus.
* aflevering 8 : compilatie, zondag 30 augustus.

'Pop Up Live', de zevende aflevering vanuit Mol vanavond, zondag 16 augustus 2015, op Eén tussen 20.30 en 21.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron en logo : VRT)

16-08-2015 om 09:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Jari Sillanpää.

Jari Sillanpää Jari Sillanpää (16 augustus 1965) is geboren in Ludvika, een stad in het centrum van Zweden. De Zweed is momenteel één van de populairste artiesten in buurland Finland. Hij wordt bekend in 1995 nadat hij de tangowedstrijd 'Tangomarkkinat' in het Finse Seinäjoki wint. Deze stad ligt in het westen van het land in de provincie West-Finland. Een jaar later komt zijn eerste album op de markt dat als titel zijn naam draagt en het wordt dat jaar het best verkochte album in Finland. In 1997 neemt hij in Roemenië deel aan het 'Golden Stag Festival'. Dit is een internationaal festival dat jaarlijks in de Middeleeuwse stad Braşov doorgaat. Hij neemt er deel met het nummer "Remember Me" en doet het er verre van slecht. In 1998 neemt hij voor het eerst deel aan de Finse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Valkeaa unelma" eindigt hij op een tweede plaats. Hij moet Edea laten voorgaan met het prachtige nummer "Aava".

Zes jaar later (in 2004) neemt hij opnieuw deel en nu heeft hij meer geluk : hij weet de nationale finale te winnen. Met "Takes 2 To Tango" mag hij naar Oekraïne afreizen. Hij mag de halve finale van de negenenveertigste editie van het Eurovisie Songfestival openen. Hij zal uiteindelijk op een veertiende plaats stranden, wat hem dus geen ticket voor de finale oplevert. In 2005 is hij opnieuw te zien tijdens het Eurovisie Songfestival wanneer hij de punten van de Finse televoters bekendmaakt. In 2006 was hij te gast tijdens de Estse finale voor het Eurovisie Songfestival alwaar hij deel uitmaakte van de vakjury en samen met een aantal buitenlanders het nummer voor Athene koos.

Vijf jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival maar met "Kirkas kipinä" overleefde hij tijdens de Finse finale de eerste stemronde niet. Tijdens de derde en laatste voorronde was hij met 34,0% van de stemmen nog tweede geworden. Als compensatie mocht hij tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival opnieuw de Finse punten wereldkundig maken.

Jari is heel populair bij het vrouwelijke deel van de bevolking maar begin 2006 maakte hij bekend dat hij homoseksueel is. Meer over de zanger kan je steeds op zijn
website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Rocco Granata (1938), lid vakjury 'Eurosong 2002' (België).
* Ulrika Jonsson (1967), presentatrice Eurovisie Songfestival 1998 (Birmingham - Verenigd Koninkrijk) samen met Terry Wogan.

16-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : liedje van Zweedse zanger Måns Zelmerlöw in Vlaanderen helemaal uitgezongen.

 Op deze Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart verdwijnt de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, in Vlaanderen na elf weken notering uit de 'Ultratop 50'.

In de 'Ultratop 200 Albums' in Vlaanderen verdween Zelmerlöw reeds vorig weekend met zijn album "Perfectly Damaged", na acht weken notering. De winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, kwam vorige week opnieuw de hitparade binnen op 156 maar boekt deze week opnieuw veertien plaatsen verlies om af te klokken op stek 170 en dit na twaalf weken notering.

In de Waalse 'Ultratop 200 Albums' boekt het album "Sanremo Grande Amore" van Il Volo in de dertiende week notering weer heelwat plaatsen winst en gaat zo van 118 naar 70.

Tot slot geven we nog mee dat de dvd van de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival na acht weken notering weer een plaatsje winst boekt en op een tweede plaats staat.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

15-08-2015 om 21:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ketnet Zomertour' : de tour wordt deze namiddag afgesloten op de Grote Markt van Roeselare.

Deze zomer strijkt Ketnet op verschillende plaatsen in Vlaanderen neer met een wervelende podiumshow waar Ketnet-hits en -helden centraal staan.

De KetnetBand (met onder meer Maureen, Eurosong 2014), Kaatje, de cast van 'Prinsessia' en 'Kadanza'. Het zijn maar enkele van de artiesten die je live aan het werk kan zien tijdens de 'Ketnet Zomertour'. Die hield reeds halt in Antwerpen (zaterdag 11 juli), Poperinge (zondag 19 juli) en Wenduine (zondag 02 augustus). Vandaag, zaterdag 15 augustus, kan je afzakken naar het West-Vlaamse Roeselare.

Na elk concert kan je in het Ketnet-dorp terecht voor een meet & greet met je muzikale helden en speel je de leukste Ketnet-spelletjes.

Maar er valt nog meer te beleven...

Blikvanger op elk plein is het indrukwekkende showpodium waar de kinderen kunnen genieten van hun muzikale helden. De KetnetBand bouwt een gigantisch verjaardagsfeestje. De cast van 'Kadanza' zet het podium in vuur en vlam met de hoogtepunten uit de musical. En voor de zotste party van het land - 'Ketnet King Size On Stage' - zorgen Tatyana Beloy en wrappers Sander of Charlotte.

Maar dat is niet alles. Afwisselend per locatie breidt het podium uit met acts van : Kaatje, Prinsessia, Helden, Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010) en Suske & Wiske.

Wrapper Leonard is de gastheer van de 'Ketnet Zomertour' en hij brengt de kinderen voor elk optreden in de juiste sfeer. Verder kan je op de foto met je favoriete Ketnet-gezicht en kunnen bezoekers tal van animaties en spelletjes (Kaatje-springkasteel,....) uitproberen.

 Vandaag, zaterdag 15 augustus 2015, houdt de 'Ketnet Zomertour' voor laatste maal deze zomer halt tussen 14.00 en 18.00 halt op de Grote Markt in Roeselare. Naast Leonard, Tatyana Beloy, 'Kadanza' en de KetnetBand maken ook de cast van 'Prinsessia', de 'Helden' (met onder meer Maureen, Eurosong 2014) alsook Suske & Wiske hun opwachting.

* programma zaterdag 15 augustus 2015 :

Om 14.00 start de 'Ketnet Zomertour'.

14.30 : Ketnet Kingsize On Stage.
15.10 : Foto-moment met Charlotte en Tatyana.
15.30 : Optreden Kadanza (om 15.55 is er een fotomoment met twee zangers van Kadanza).
15.45 : Helden (om 16.25 is er een fotomoment met de Helden).
16.45 : Optreden Prinsessia (fotomoment om 17.20).
16.50 : Foto-moment met Leonard.
17.15 : Optreden Kadanza (om 17.50 is er een fotomoment).
17.30 : Optreden KetnetBand (om 18.10 is er een fotomoment met de KetnetBand).

Extra : preselecties Ketnet Musical.

Er komt volgend jaar een vervolg op 'Junior Musical : Kadanza', op Ketnet én in de zalen. Tatyana Beloy speelt één van de hoofdrollen en met het themalied "Kadanza Together" en de videoclip lanceerde ze op donderdag 11 juni meteen ook een oproep aan de kinderen om zich via www.ketnetmusical.be in te schrijven voor de preselecties tijdens de 'Ketnet Zomertour'.

'Kadanza Together' gaat over twee groepen jongeren die op kamp zijn op dezelfde kampplaats : de ene groep doet een koorkamp en de andere een danskamp. Het botert niet al te best tussen die twee en dat betert er niet op wanneer een jongen uit de dansgroep en een meisje uit het koor verliefd worden op elkaar. Hoe dat afloopt, zien we volgend jaar in 'Kadanza Together', een musical die opnieuw volop zal putten uit het rijke repertoire van 'Junior Eurosong'.

Kinderen tussen 10 en 15 jaar die graag dansen, zingen en acteren, kunnen zich inschrijven voor de preselecties via www.ketnetmusical.be. De preselecties vinden plaats tijdens de 'Ketnet Zomertour'.
(bron en logo's : VRT, Ketnet)

15-08-2015 om 00:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tommy P.

Tommy P. Tommy P. (15 augustus 1947) is geboren in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Naast zanger is hij ook nog componist. Op vijftienjarige leeftijd start hij zijn eigen groepje. De jaren nadien is het een komen en gaan van bandleden en de groepen veranderen ook al wel eens van naam. In 1980 neemt hij deel aan de nationale selectie in zijn land, beter gekend als 'Dansk Melodi Grand Prix'. Met het door hemzelf gecomponeerde nummer "Syng en sang om evig fred" eindigt hij tijdens de nationale finale op een achtste plaats. In zijn koortje zingt een zekere Gry Johansen. Zij zal drie jaar later (in 1983) Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met "Kloden drejer".

OOK JARIG VANDAAG :

* Joakim Övrenius (1981), componist en tekstschrijver van "That's Love", het nummer waarmee Michael Michailoff deelnam aan 'Melodifestivalen 2008' (Zweden). Hij eindigde tijdens de eerste voorronde op een zesde plaats.

15-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op' : vanavond eerste aflevering met onder meer Bandits, Kate Ryan, Laura Omloop en De Romeo's.

 Onder een stralende zon is eergisteren, woensdag 12 augustus 2015, de aftrap gegeven van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op'. Zo'n 12.000 toeschouwers zakten af naar het Klein Strand in Oostende om zich te laten verrassen door bijzondere muziekcovers van de 'Liefde voor Muziek'-artiesten en hun collega's, en nieuwe 'Tegen de Sterren Op'-persiflages.

Wie er niet live kon bij zijn of wie nog een keer wil genieten van de spetterende muziekshow, kan vanavond, vrijdag 14 augustus, om 21.15 op vtm afstemmen voor de eerste uitzending van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op'.

* eerste aflevering - vrijdag 14 augustus 2015 :

De echte Kate Ryan (ESF 2006) met haar lookalike 'Ella Ella' Leyers, Sergio Quisquater (ESF 2002) die buiten de lijntjes kleurt met een opmerkelijke cover van Major Lazer, de reünie van de vier Get Ready!-boys (of hun dubbelgangers), Stan Van Samang (coach 'Junior Eurosong 2010') met zijn knalhit "Een ster", De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) die zich wagen aan "Happy" van Pharrell Williams… in 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op' kan het allemaal. In de eerste aflevering geeft ook Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010) haar eigen invulling aan het nummer "Smoorverliefd" van Doe Maar en smijten Bandits (Eurosong 2014) ft Salah zich in een stevige versie van "Don't Worry" van Madcon. Slongs Dievanongs en Kate Ryan brengen nog een keer hun grootste 'Liefde voor Muziek'-hits.

* opname tweede aflevering - dinsdag 18 augustus 2015 (uitzending : vrijdag 21 augustus 2015) :

Maak het zelf mee! Volgende dinsdag in Oostende!

Ook op dinsdag 18 augustus 2015 belooft het één groot feest te worden op het Klein Strand in Oostende. Voor de tweede opname van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op' tekenen opnieuw enkele bekende namen present. Gers Pardoel, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Guy Swinnen, Christoff (Eurosong 1993-2002), Lea Rue, Slongs Dievanongs en de enige échte Natalia (Eurosong 2004) steken een bekende hit in een nieuw jasje. Natuurlijk zijn ook de acteurs van 'Tegen de Sterren Op' er opnieuw bij. Presentatoren Christoff en 'Natalia' Meskens nodigen alvast iedereen uit om op dinsdag 18 augustus 2015 vanaf 20.30 naar het Klein Strand af te zakken voor de tweede opname van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek Op'.

Praktische informatie :

* Locatie :
Het Klein Strand van Oostende.
*
Wanneer : de opnames vinden plaats op dinsdag 18 augustus en maandag 24 augustus 2015. De start van de opnames is telkens voorzien rond 20.30, het einde wordt voorzien omstreeks 23.00.
* Bereikbaarheid : het correcte adres van Het Klein Strand is Montgomerykaai 1, 8400 Oostende. Kom je met het openbaar vervoer, dan vind je hierbij wat extra informatie. Als je met de wagen komt, geven we je graag enkele tips.

* Openbaar Vervoer : Het Klein Strand ligt op zo'n 500 meter van het station van Oostende. De volledige dienstregeling vind je op de website van de NMBS.

Ook voor de bus en tramgangers is het aangeraden uit te stappen aan de halte 'Oostende station' en vandaar richting Het Klein Stand te stappen. De volledige regeling van De Lijn vind je op hun website.

Bovenop de standaard dienstregeling voorziet De Lijn tijdens de opnamedagen nog extra kusttrams op iedereen veilig thuis te krijgen :

- vertrekuur 22.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 22.15 : Oostende naar Westende.
- vertrekuur 22.45 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 22.45 : Oostende naarWestende.
- vertrekuur 23.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 23.15 : Oostende naar Westende.
- vertrekuur 00.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 00.15 : Oostende naar Westende.

Autoparkings : naast de gebruikelijke betaalparkings in het centrum van Oostende kan er gebruik gemaakt worden van de gratis randparking nabij het station. Het station ligt op wandelafstand van Het Klein Strand waar 'Liefde Voor Sterren Tegen De Muziek Op' zal plaatsvinden. Deze gratis randparking wordt bij binnenkomen van de stad aangeduid met gele borden met opschrift P+R – Gratis randparkingterrein. De parking is 24/24 toegankelijke via het perron van station Oostende. GPS : Camerlinckstraat.

De eerste aflevering van 'Tegen de Sterren Op' en 'Liefde voor Muziek' vanavond, vrijdag 14 augustus 2015, op vtm tussen 21.15 en 22.20. (bron en logo : vtm)

14-08-2015 om 18:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren Muziekfeest op het Plein' : vanavond vanuit het Friese Heerenveen met gastpresentator Frans Duijts.

Ook deze zomer kan je op vrijdagavond genieten van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist AVROTROS door Nederland om het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De 'Sterren Muziekfeest'-tent stond dit seizoen in de plaatsen Alkmaar (dinsdag 09 juni), Bergen op Zoom (dinsdag 23 juni) en Heerenveen (dinsdag 30 juni). Vanavond, vrijdag 14 agustus 2015, kun je om 21.30 op NPO 1 kijken naar deel een van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' in Heerenveen.

Vanavond presenteert Frans Duijts een extra lange aflevering van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein'.
Er zijn optredens te zien van Jan (lid vakjury NSF 2006) & Anny, Wolter Kroes, Jannes, Frans Duijts, Sieneke (ESF 2010), Django Wagner, Jeffrrey Heesen, Stef Ekkel en vele anderen!

Wegens het overlijden van manager Jaap Buijs op zondag 28 juni was Jan Smit twee dagen later, op dinsdag 30 juni, niet aanwezig om het programma te presenteren, zijn plaats werd ingenomen door Frans Duijts. Ook Nick & Simon annuleerden hun optreden in Heerenveen.

De vijfde aflevering van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 14 augustus 2015, tussen 21.30 en 23.00 op NPO 1. (bron en logo : AVROTROS)

14-08-2015 om 18:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Franck Pourcel.

Franck Pourcel (14 augustus 1913) werd geboren in de Zuidfranse stad Marseille. Zijn vader gaf hem de voornaam Franck (met -ck) omdat hij een grote bewondering had voor de componist César Franck. Pourcel zelf was een Franse orkestleider, componist en violist. Naast Raymond Lefevre en Paul Mauriat behoorde hij met zijn orkest tot één van de leidinggevende muzikanten van Frankrijk. Volgens sommige bronnen (o.a. het 'Billboard Book of One-Hit-Wonders' van Wayne Jancik) verkocht hij wereldwijd meer dan vijftien miljoen platen. Pourcel had niet alleen oog en oor voor klassieke muziek maar ook voor popmuziek. Zo nam hij albums op met muziek van onder meer The Beatles en de Zweedse groep ABBA (MF 1973, ESF 1974).

Maar ook schlager-, country- en filmmuziek stonden op zijn repertoire. Velen kennen Franck Pourcel meer dan waarschijnlijk als dirigent bij het Eurovisie Songfestival. Tussen 1956 en 1972 stond hij bij maar liefst 22 nummers als dirigent op het podium. Artiesten uit Frankrijk, Monaco, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland deden zestien jaar lang een beroep op hem. Op 12 november 2000 overleed Franck Pourcel op de leeftijd van 87 jaar in het Franse Neuilly-sur-Seine aan de ziekte van Parkinson. Meer over deze grootse componist kan je terugvinden op zijn
website.

14-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Cath Luyten, Marleen Merckx en Steven Goegebeur.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* achtentwintigste aflevering - donderdag 13 augustus 2015 :

Sven De Ridder, Cath Luyten en Mathijs Scheepers halen alles uit de kast om de 38-jarige lerares Heidi uit Nieuwrode op vakantie te kunnen sturen. De tegenstand van Manou Kersting, Marleen Merckx en Steven Goegebeur kan tellen. Zij geven alles voor Marco, een 34-jarige marketingmanager uit Kruibeke.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

13-08-2015 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Jo Leemans.

Zangeres, actrice en presentatrice Jo Leemans (13 augustus 1927) is geboren in Mechelen als Josephine Verbustel en viert vandaag haar achtentachtigste verjaardag. Als ze drie jaar oud is krijgt ze kinderverlamming en daardoor zal haar gezondheid haar later nog parten blijven spelen. Ze vangt studies aan het conservatorium aan maar wegens een opstoot van de polio moet ze die hals over kop afbreken. In 1953 komt ze bij de voorloper van de VRT, het N.I.R., terecht, ook mede dankzij haar huwelijk met Marc Leemans die op dat moment bij het dramatisch gezelschap van de radio zit. In die jaren krijgt ze de titel van de Vlaamse Doris Day. Ze zingt bij de orkesten van Francis Bay en Raymond Terby en haar succesjaren als zangeres situeren zich van midden de jaren vijftig tot halverwege de jaren zestig.

In 1956 heeft ze een nummer één-hit te pakken met de Vlaamse vertaling van "Que sera, sera". Later volgen nog o.a. "Heel mijn hart", "Marjoleintje", "Ik ben verliefd op heel de wereld" en "Diep in mijn hart". In 1959 neemt ze deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. In een finale met twee (de andere kandidaat is Bob Benny) zingt ze "Levenssymphonie". Twee jaar later neemt ze opnieuw deel en met "Af en toe" eindigt ze op een derde plaats. In 1963 probeert ze hetvoor de derde maal maar ook nu lukt het haar niet om ons land te vertegenwoordigen. Met "Zo mooi" eindigt ze tijdens de nationale finale op een vijfde en voorlaatste plaats.

Naast haar zangcarrière is ze ook presentatrice op radio en televisie. Zo presenteert ze onder meer de populaire show 'Eén tegen allen'. Begin jaren zeventig keert ze Vlaanderen de rug toe en gaat ze, wegens gezondheidsproblemen, in het Spaanse Benidorm wonen. In 1990 keert ze terug naar ons land en gaat ze weer als presentatrice en actrice aan de slag. Zo zien we haar onder meer aan het werk in 'Benidorm' en 'Familie' (
vtm) en op de radio presenteert ze programma's zoals '78-toeren tijd', 'De tafel van Jo en Jo' (met Jo de Poorter op Studio Brussel) en 'Weet je nog wel'.

Eind februari 2008 kon je Jo Leemans aan het werk zien tijdens 'Zo is er maar één'. Samen met Will Ferdy (nationale selectie 1963) bracht ze er de klassieker "Het kleine café aan de haven" van Vader Abraham. Aan wijlen presentatrice Yasmine (voorzitster vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) verklaarde ze na afloop dat het haar laatste optreden op televisie was geweest. Uit handen van Lily Castel (ESF 1971) kregen zowel Jo als Will een ruiker bloemen.

Eind augustus 2009 ging de kortfilm 'My Donna' van Nicolaas Rahoens in première. Het verhaal gaat over de onvoorwaardelijke toewijding en bespeelt daarmee meteen ook het probleem van maatschappelijke vervreemding voor elkaar door onder meer ziekte of een aandoening. Zowel Jo Leemans als Will Ferdy zien we in deze prent aan het werk.

13-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als de voorbije twee jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Festivaria brengt tweejaarlijks spektakelmusicals op het Donkmeer in het Oost-Vlaamse Berlare. In 2015 programmeren ze een topmusical van eigen bodem : 'The Story of Sacco & Vanzetti'. Van de hand van een subliem trio (Dirk Brossé, Frank Van Laecke en Allard Blom) gebracht door een cast om u tegen te zeggen.

Sacco en Vanzetti is het waargebeurde levensverhaal van twee Italianen in Amerika. Zoals vele jonge Europeanen trekken Nicola Sacco (Jelle Cleymans) en Bartolomeo Vanzetti (Hans Peter Janssens) begin vorige eeuw vol verwachting naar het beloofde land Amerika om er een nieuw en beter leven op te bouwen. Helaas spat hun droom al snel uit elkaar : er is geen werk en ze zijn er niet welkom. Samen met gelijkgestemden groeperen ze zich en verkondigen ze hun anarchistisch gedachtegoed. Wat ondanks hun vreedzame aanpak niet in goede aarde valt. Amerika, in de ban van de Red Scare, heeft het daarbij vooral op Italianen gemunt.

In 1920 worden Sacco en Vanzetti tijdens een razzia op straat gearresteerd. Zomaar, zonder aanklacht, enkel omdat ze anarchisten zijn. Een aanklacht wordt echter gauw gevonden : Sacco en Vanzetti worden onterecht beschuldigd van roofmoord. Er kan hen geen enkel bewijs van schuld ten laste worden gelegd. Integendeel, er zijn zelfs getuigen die bewijzen dat ze niet op de plek van de misdaad konden zijn. Toch worden ze veroordeeld. De rechtsgang is een regelrechte farce. Het gaat niet om hun betrokkenheid bij de roofmoord. Hier moet gewoon een daad gesteld worden tegen anti-Amerikaanse oproerlingen. Overal in de Verenigde Staten en daarbuiten breken massale protesten uit, worden petities ondertekend… Niets kan echter baten. Op 23 augustus 1927 worden beiden op de elektrische stoel ter dood gebracht. Een golf van ontzetting gaat door de wereld.

De makers willen met deze musical duidelijk de gevoelens en emoties in beeld brengen. Het verhaal is een smeltkroes van allerlei thema’s zoals verrechtsing, manipulatie, onrecht, macht, doodstraf, idealisme,… die tot op de dag van vandaag brandend actueel zijn in onze maatschappij.

Naast Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) en Hans Peter Janssens maken onder meer ook Peter Van de Velde (procureur Katzmann), Deborah De Ridder (Rosa Sacco) en F
rans Maas (rechter Thayer) deel uit van de cast.

De voorstellingen vinden plaats in openlucht (Alfred Nelenpad) en gaan door op vrijdag 21, zaterdag 22, zondag 23, maandag 24, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 augustus alsook op vrijdag 03, zaterdag 04 en zondag 05 september en dit telkens tussen 21.00 en 23.00.

Tickets kosten 37 euro per persoon (+2,50 euro administratiekosten per bestelling) en kunnen worden aangeschaft via de website van Festivaria. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 09 367 88 40 (tijdens openingsuren, op zaterdag van 10.00 tot 12.00) of je kan langs gaan in het verkoopkantoor (Festivalhal, A. Nelenpad, 9290 Overmere), eveneens op zaterdag tussen 10.00 en 12.00.

Na bijna drie jaar van stilte wordt op zondag 23 augustus in het KRAS Stadion (FC Volendam) weer het 'VOTOWN Festival' gehouden (voorheen VOTOWN Allstars). Daar waar er in het verleden nagenoeg alleen Volendamse artiesten op de bühne te zien waren, zullen er nu ook een aantal andere Nederlandse artiesten acte de présence geven. Vanzelfsprekend spelen de Volendamse coryfeeën Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), 3JS (ESF 2011) en Nick & Simon weer de pannen van de daken maar deze editie wordt de line-up aangevuld met artiesten van buiten Volendam. Zo maken Henk Dissel, Xander de Buisonjé, Rowwen Hèze en Trammeland hun opwachting.

Omdat wij graag het stadion helemaal vol willen krijgen hebben we, in vergelijking met voorgaande edities, de entreeprijs behoorlijk verlaagd. U betaalt nu slechts € 29,50 voor een tribune- of veldplaats.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Nationale Theaterkassa en ze zijn verkrijgbaar bij de lokale verkooppunten Jan 'Cas' Sombroek, VVV-Volendam en natuurlijk bij de administratie van FC Volendam.

Afgelopen seizoen keerde René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteerde de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikte op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeerden in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

Dit najaar (tussen vrijdag 02 oktober en woensdag 23 december) zal de theatershow worden hernomen en voor tickets kan je alvast terecht op de website van Nationale Theaterkassa.

Allo, met Joske Vermeulen...

Een legendarische binnenkomer waarmee we de fantastische productie 'Ooit gewist' aan u voorstellen. Een straffe voorstelling die je onderdompelt in zalige TV-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze niet te missen productie.

U vraagt, wij draaien.

Het concept steunt op een sterke interactie met het publiek en zorgt ervoor dat elke voorstelling van 'Ooit gewist' uniek is. Onder het motto "klant is koning" bepaalt het publiek welke TV-scènes gespeeld worden. Uit een breed aanbod van TV-fragmenten kan het publiek vooraf - online - de favoriete scenes kiezen. Heel eenvoudig kan de datum en plaats van de voorstelling geselecteerd worden, vervolgens kan iedereen aanvinken welke TV-fragmenten zijn/haar voorkeur genieten. Per voorstelling worden de meest gekozen fragmenten voor die dag vertolkt.

Ooit gewist? Of toch niet? Hoever reikt ons collectief geheugen?

DDT in 'FC De Kampioenen' halen we ons nog vlot voor de geest. Maar wat dacht u van vrouw Coene uit 'Wij heren van Zichem', kent u haar nog? En wie bracht ook alweer de koffie bij 'De Collega's'? En 'De Paradijsvolgels'? En hoe zat het ook alweer met die pastoor op zijn fiets? En was uw zondag destijds ook 'Zondag Josdag'?...

Deze en veel meer zalige TV-momenten van toen werden herschreven naar het jaar 2016. Ze worden live on stage, in een modern verfrissend jasje, gepresenteerd door een indrukwekkende cast. De combinatie van straf vertolkte scènes met aangepaste muziek en een portie humor resulteert ongetwijfeld in een hilarische avond.

En de cast is er eentje om U tegen te zeggen : Clara Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen, Jaak Van Assche en Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006). De voorstellingen gaan door tussen donderdag 25 februari en zondag 29 mei 2016 in diverse zalen in Vlaanderen (klik HIER voor de volledige agenda).

Dat vriendschappen in de showbizz bestaan, wordt o.a. bewezen door de unieke band die Lindsay, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) hebben.

De muzikale samenwerkingen onderling resulteerden al in de nummer één hits "Zingen, lachen, dansen" (De Romeo's en Jan Smit) en de actuele duetsingle van Lindsay en Jan Smit "Duizend en één nacht". In 2016 wordt de vriendschap tussen de drie artiesten onderling nog eens extra geaccentueerd tijdens de 'Vrienden Voor Het Leven'-concerten. Op zaterdag 20 februari (Oktoberhallen Wieze), zaterdag 23 april (Stadsschouwburg Antwerpen) en vrijdag 29 april (Casino Kursaal Oostende) concerteren de drie samen met uitgebreide live band, tijdens een avondvullend programma. Qua repertoire brengen ze alle drie hun hits, worden er onderling liedjes uitgewisseld en brengen ze speciale gelegenheidsnummers in duo of trio vorm.

Tickets voor de 'Vrienden Voor Het Leven'-concerttour van De Romeo's, Lindsay en Jan Smit kan je vanaf nu bestellen via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 25 20 20 (maximaal 0,30 euro/minuut).

12-08-2015 om 21:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet houdt deze week nog eventjes stand in Vlaamse en Waalse hitparade.

 De 19-jarige Loïc Nottet houdt zowel in Vlaanderen als in Wallonië nog een extra weekje stand in de hitparades. Aanstaande zaterdag15 augustus 2015, boekt "Rhythm Inside" in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen drie plaatsen verlies. In de twaalfde week notering gaat hij van een tweeëndertigste naar een vijfendertigste plaats. De Belgische Songfestivalinzending werd begin juni goud in ons land, goed voor een verkoop van meer dan 10.000 exemplaren.

In Wallonië boekt de jongste Belgische Songfestivalinzending na zestien weken notering heelwat plaatsen verlies en gaat er zo van een drieëndertigste naar een vierenveertigste stek.

Nottet doet het heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die het voorbije decennium het beste scoorde is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade. In Vlaanderen behield de Eeklonaar drie weken die hoogste notering, in Wallonië twee weken.

In Vlaanderen bereikte "Mother" van Axel Hirsoux vorig jaar 'slechts' de zevende plaats maar Hirsoux deed het alleszins beter dan een aantal voorgangers. Iris bereikte drie jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en twee jaar geleden bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats. Witloof Bay bleef in 2011 in Vlaanderen in de tipparade steken "With Love Baby".
(bron : Ultratop)

12-08-2015 om 15:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op' : vanavond opname eerste aflevering zomers muziekprogramma met Nathalie Meskens en Christoff.

 Vanavond woensdag 12, dinsdag 18 en maandag 24 augustus 2015 strijkt de crème de la crème van de muziekwereld neer op het Klein Strand van Oostende voor de opnames van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op'. Gastvrouw Nathalie 'Natalia' Meskens en gastheer Christoff (Eurosong 1993-2002) zijn alvast onderweg voor hét muziekfeest van het jaar.

Een bijzondere clash tussen de voorjaarstoppers 'Tegen de Sterren Op' en 'Liefde voor Muziek', dát is 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek' op. De artiesten uit 'Liefde voor Muziek' brengen samen met hun Vlaamse en internationale collega's – die soms verdacht veel lijken op de acteurs van 'Tegen de Sterren Op' – zomerse covers van vroeger en nu. Allemaal geven ze hun eigen invulling aan bestaande nummers die iedereen bekend in de oren klinken, met verrassende resultaten tot gevolg.

Onder meer K3 (Eurosong 1999), Stan Van Samang (coach 'Junior Eurosong 2010'), Natalia (Eurosong 2004), Slongs Dievanongs, Bandits (Eurosong 2014), School is Cool, Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Nielson maken in 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op' een zijsprongetje om zich te wagen aan een originele cover. Een muziekfeest zonder publiek is echter als een 'Natalia' zonder Kempisch accent. Daarom nodigen Christoff en 'Natalia' iedereen uit om massaal naar Oostende af te zakken voor de opnames van 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op'.

Praktische informatie :

* Locatie :
Het Klein Strand van Oostende.
*
Wanneer : de opnames vinden plaats op woensdag 12 augustus, dinsdag 18 augustus en maandag 24 augustus 2015. De start van de opnames is telkens voorzien rond 20.30, het einde wordt voorzien omstreeks 23.00.
* Bereikbaarheid : het correcte adres van Het Klein Strand is Montgomerykaai 1, 8400 Oostende. Kom je met het openbaar vervoer, dan vind je hierbij wat extra informatie. Als je met de wagen komt, geven we je graag enkele tips.

* Openbaar Vervoer : Het Klein Strand ligt op zo'n 500 meter van het station van Oostende. De volledige dienstregeling vind je op de website van de NMBS.

Ook voor de bus en tramgangers is het aangeraden uit te stappen aan de halte 'Oostende station' en vandaar richting Het Klein Stand te stappen. De volledige regeling van De Lijn vind je op hun website.

Bovenop de standaard dienstregeling voorziet De Lijn tijdens de opnamedagen nog extra kusttrams op iedereen veilig thuis te krijgen :

- vertrekuur 22.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 22.15 : Oostende naar Westende.
- vertrekuur 22.45 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 22.45 : Oostende naarWestende.
- vertrekuur 23.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 23.15 : Oostende naar Westende.
- vertrekuur 00.15 : Oostende naar Blankenberge.
- vertrekuur 00.15 : Oostende naar Westende.

Autoparkings : naast de gebruikelijke betaalparkings in het centrum van Oostende kan er gebruik gemaakt worden van de gratis randparking nabij het station. Het station ligt op wandelafstand van Het Klein Strand waar 'Liefde Voor Sterren Tegen De Muziek Op' zal plaatsvinden. Deze gratis randparking wordt bij binnenkomen van de stad aangeduid met gele borden met opschrift P+R – Gratis randparkingterrein. De parking is 24/24 toegankelijke via het perron van station Oostende. GPS : Camerlinckstraat.

* opname eerste aflevering - woensdag 12 augustus 2015 (uitzending : vrijdag 14 augustus 2015) :

Volgende artiesten maken hun opwachting : De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Stan Van Samang (coach 'Junior Eurosong 2010'), Sergio Quisquater (ESF 2002), Slongs Dievanongs, Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010), Kate Ryan (ESF 2006), Bandits (Eurosong 2014) ft Salah en de cast van Tegen De Sterren Op!

De eerste aflevering van 'Tegen de Sterren Op' en 'Liefde voor Muziek' is overmorgen, vrijdag 14 augustus 2015, te zien op vtm en dit tussen 21.15 en 22.20. (bron en logo : vtm)

12-08-2015 om 14:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Dina Tersago, Bart Kaëll en Els de Schepper.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* zevenentwintigste aflevering - woensdag 12 augustus 2015 :

Dina Tersago, Joke Van de Velde en Jeron Dewulf vechten voor Kelly, een 23-jarige IT-consultant uit Belsele. Hun tegenstanders zijn Jacques Vermeire, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Els de Schepper (Eurosong 2006), die de 31-jarige verpleger Stefaan uit Opwijk aan een leuke zomertrip proberen te helpen.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

12-08-2015 om 12:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Margot Eskens.

Margot Eskens Margot Eskens (12 augustus 1936) is geboren in het Duitse Düren. Ze boekt als schlagerzangeres vooral succes in de jaren vijftig en zestig. In 1954 wint ze een talentenwedstrijd met het nummer "Moulin Rouge". De eerste prijs van deze talentenjacht is een platencontract bij Polydor. Een jaar later komt haar eerste single op de markt, "Ich möchte Heut ausgehn". Ze bereikt er de de derde plaats mee in de Duitse hitparade. Een jaar later komt "Tiritomba" op de markt, van deze single verkoopt ze maar liefst 800.000 exemplaren. Logischerwijze dat ze met dit nummer op de eerste plaats van de hitparade terechtkomt. In 1956 neemt ze deel aan de Duitse selectie voor het allereerste Eurovisie Songfestival. Maar een ticket voor Lugano zit er voor Margot niet in.

In 1957 heeft ze opnieuw een nummer één-hit te pakken met "Cindy oh Cindy". In 1962 neemt ze opnieuw deel aan de Duitse nationale selectie, 'Schlagerfestival'. Ze eindigt met "Ein Herz, das kann man nicht kaufen" op de derde plaats. Ze heeft met haar inzending wel opnieuw een hit te pakken. Sinds ze met een nieuwe tekstschrijver in zee was gegaan bleven de grote successen echter uit. In 1966 wordt ze aangeduid om Duitsland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Met "Die Zeiger der Uhr" eindigt ze op een tiende plaats. Nadien verandert ze van platenfirma en de successen blijven uit tot in 1977. Dat jaar heeft ze nog een bescheiden hit met "Denk nicht an Morgen". Ondertussen heeft ze in haar bijna vijftigjarige carrière meer dan veertig miljoen platen en CD's verkocht. In het voorjaar van 2009 verscheen haar album "Ich für dich".

12-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs