Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond ontvangt Niels onder meer Carry Goossens, Tatyana Beloy en Arne Van Haecke.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* zesentwintigste aflevering - dinsdag 11 augustus 2015 :

Carry Goossens, Rob Vanoudenhoven en Rilke Eyckermans geven alles wat ze in huis hebben voor de 43-jarige lerares Griet uit Diksmuide. Met Tatyana Beloy, Arne Van Haecke (Eurosong 2014) en Ivan Pecnik is het niet stil aan de overkant. Zij smijten zich 100% voor de 32-jarige Kenneth uit Wetteren.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

11-08-2015 om 10:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Frédérick Etherlinck.

Frédérick Etherlinck (11 augustus 1968) is geboren in Brussel als Frédérick Maetherlinck. Tot in 1977 woont hij over de grote plas in Los Angeles. Nadien woont hij drie jaar in de Franse badplaats Nice en verhuist dan terug naar Brussel. Hij begint met zanglessen en volgt ook lessen in percussie.

In 1995 neemt hij deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Die nationale finale vindt op zondag 12 maart plaats in studio 6 van de de Franstalige omroep
RTBF. In totaal wagen tien kandidaten hun kans om ons land te mogen vertegenwoordigen in de Ierse hoofdstad Dublin. Frédérick mag de spits afbijten met het door Pierre Theunis gecomponeerde "La voix est libre".

Op het Eurovisie Songfestival eindigt hij op een twintigste plaats met acht punten. Frédérick is een geadopteerd kleinkind van Maurice Maeterlinck, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1911.

OOK JARIG VANDAAG :

* Rolf 'Roffe' Berg (1926-2004), deelnemer 'Melodifestivalen 1963', samen met Charlie Norman en Hans Burman ("Hong Kong-sång"). Deelnemer 'Melodifestivalen 1967' waarin hij een derde plaats behaalde met "Ren Vals" (Zweden).

11-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : album van Måns Zelmerlöw na acht weken notering verdwenen uit Vlaamse 'Ultratop 200'.

 Eergisteren, zaterdag 08 augustus 2015, daalde de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, in Vlaanderen van de zesendertigste naar de achtenveertigste plaats in de 'Ultratop 50', dit na elf weken notering. Meer dan waarschijnlijk wordt het ook zijn allerlaatste week in het overzicht.

In de 'Ultratop 200 Albums' in Vlaanderen verdwijnt Zelmerlöw met zijn album "Perfectly Damaged" na acht weken notering. Vorige week was hij nog goed voor plaats 136. De winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, verdween vorige week na tien weken notering uit het overzicht maar komt deze week opnieuw binnen en dit op 156.

In de Waalse 'Ultratop 200 Albums' boekt het album "Sanremo Grande Amore" van Il Volo in de twaalfde week notering weer een aantal plaatsen verlies en gaat zo van 103 naar 118.

Tot slot geven we nog mee dat de dvd van de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival door de dames van K3 (Eurosong 1999) van de eerste plaats is geduwd. Na zeven weken notering staat het schijfje deze week op een derde plaats.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

10-08-2015 om 22:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : de week wordt ingezet met Sven De Ridder, Ann Van Elsen, Jacques Vermeire en Wesley Sonck.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* vijfentwintigste aflevering - maandag 10 augustus 2015 :

Sven De Ridder, Begir Memeti en Steven Goegebeur gooien lijf en leden in de strijd voor de jonge mama Evi uit Stekene. Aan de andere kant maken Ann Van Elsen, Jacques Vermeire en Wesley Sonck hun borst nat om de 24-jarige leraar Philippe uit Wieze aan een reis te helpen.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

10-08-2015 om 12:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Karin Vlasblom.

Karin Vlasblom (10 augustus 1967)(foto uiterst links), neemt in 1986 voor Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival met de meidengroep Frizzle Sizzle. De groep bestaat uit de zusjes Karin en Laura Vlasblom (NSF 1992-2005) en hun twee vriendinnen Mandy Huydts en Marjon Keller (archief). Tussen 1981 en 1985 zingen ze mee in het koor van Kinderen voor Kinderen. Dit bevalt de meiden heel goed en daarom besluiten ze om als groep verder te gaan. Een jaar later, in 1986 nemen ze deel aan het Nationaal Songfestival. Dat Nationaal Songfestival wordt op dinsdag 01 april gehouden en er treden vijf artiesten aan die elk twee liedjes vertolken. Frizzle Sizzle eindigt op de eerste en vijfde plaats in de nationale voorronde met respectievelijk "Alles heeft een ritme" en "Eenmaal jong".

Op het Eurovisie Songfestival in het Noorse Bergen eindigt het viertal met "Alles heeft een ritme" op een dertiende plaats. Na het Eurovisie Songfestival volgen er nog een paar bescheiden hitjes. In oktober 1987 ontvangt de groep de 'Zilveren Harp', een muziekprijs voor aanstormend talent. Eind 1989 gaat Frizzle Sizzle uit elkaar en gaat elk van de leden haar eigen weg. Karin Vlasblom gaat verder als presentatrice en ze start ook met een eigen zaak, een lingeriewinkel. Sinds 2000 woont ze in Spanje en komt ze eens per jaar nog eens naar Nederland voor een reünie met de meiden van Frizzle Sizzle.

OOK JARIG VANDAAG :

* John Leslie Humphries (1940-2007), was de oprichter van Les Humphries Singers die in 1976 deelnamen aan het Eurovisie Songfestival met "Sing Sang Song" en een vijftiende plaats in de wacht wisten te slepen (West-Duitsland). Begin maart 2008 raakte bekend dat John op tweede kerstdag van 2007 was overleden (archief).

10-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2015' : Niels Destadsbader deze week in Aalst, Genk, Maasmechelen en Wevelgem.

Op maandag 06 juli 2015 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is al een aantal jaren een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van negentien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Paul Michiels, Senne Guns, Kris De Bruyne, Leki, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010), De Post, Level Six, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Van Dik Hout en De Corsari's komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Middelkerke (NIEUW), Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.

OPGELET! 'Palm Parkies' is vanwege de werken in de Gemeentelijke Hovingen dit jaar verhuisd naar het sportterrein van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem (Deken Jonckherestraat 7).

Net als de voorbije zeven jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag en gaan van start om 20.15.

* maandag 10 augustus :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').
- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : Royal Beat.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Level Six (met Jo Hens en Laura Tesoro).
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Buscemi feat Squadra Bossa.

* dinsdag 11 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Royal Beat.
- Genk (Park aan de Dieplaan) : Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Buscemi feat Squadra Bossa.
- Tilburg (Reeshofpark, Klaaswaalpad) : Wipneus & Pim.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Level Six (met Jo Hens en Laura Tesoro).

* woensdag 12 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Level Six (met Jo Hens en Laura Tesoro).
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : De Corsari's, met Roel Vanderstukken en Sarah (Eurosong 1999).
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Royal Beat.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Grand Hammond, met Hans Francken, Yass (Eurosong 2014), Ludovic (The Voice van Vlaanderen) en Lynn C.

* donderdag 06 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Royal Beat.
- Hasselt (Kapermolenpark) : De Corsari's, met Roel Vanderstukken en Sarah (Eurosong 1999).
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Dr. Fred and The Medicine Men (met Katy Satyn, Eurosong 2008).
- Middelkerke (NIEUW)(Normandpark) : Level Six (met Jo Hens en Laura Tesoro).
- Wevelgem (nieuwe locatie, sportterrein Sint-Pauluscollege, Deken Jonckherestraat 7) : Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

09-08-2015 om 10:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Boma stopt alweer met de ploeg en een zwangere Bieke heeft last van haar hormonen.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De Kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering en vorige zomer ging men opnieuw van start met de herhaling van reeks elf. Dit jaar herneemt men reeks zestien, die voor de eerste maal op het scherm kwam tussen zaterdag 03 december 2005 en zaterdag 25 februari 2006.

Op woensdag 15 juli 2015 kwam de eerste aflevering van reeks zeventien opnieuw op het scherm. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 16 december 2006 en zaterdag 10 maart 2007.

Sinds maandag 03 augustus 2015 komt de achttiende reeks op het scherm die tussen zaterdag 15 december 2007 en zaterdag 08 maart 2008 voor de eerste maal werd uitgezonden.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 10 augustus 2015 - zevende aflevering (reeks achttien) - Lange vingers (scenario : Bart Cooreman) :

Pol kan voor slechts 750 € een ticket bemachtigen voor de topper Real Madrid-AC Milan in Spanje. Doortje wil echter niet dat Pol aan hun spaarcenten zit. Wanneer Pol de clubkas in handen krijgt, wordt de verleiding hem te groot. Fernand verdenkt de Kampioenen van diefstal en zint op wraak. Door zijn wraakactie brengt hij Pol in heel nauwe schoentjes.

Binnen de club moeten er dringend een paar klusjes opgeknapt worden. Marc wordt aangesteld als onderhoudsman. Nu 'maman' er niet meer is, weet Maurice met zijn vrije tijd geen blijf meer. Hij verveelt zich steendood en dat zullen de Kampioenen geweten hebben
.

* dinsdag 11 augustus 2015 - achtste aflevering (reeks achttien) - Super papa (scenario : Bart Cooreman) :

Fernand steelt een net met voetballen van de Kampioenen, maar wordt betrapt door Maurice. Het komt tot een confrontatie. Wat later verneemt Fernand dat de gemeente alle illegale bouwwerken gaat laten slopen, dus ook zijn duivenkot. Maurice lijkt de enige die Fernand zal kunnen helpen. Fernand moet dus dringend beste maatjes worden met Maurice.

Bieke stuurt Marc naar een workshop voor aanstaande papa's, in de hoop dat ze hem daar kunnen voorbereiden op het vaderschap. De workshop is echter niet meteen een succes. Een babypop met ingebouwde chip lijkt het laatste redmiddel om Marc meer verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen.

* woensdag 12 augustus 2015 - negende aflevering (reeks achttien) - Dierbaar vaderland (scenario : An Swartenbroekx) :

Bieke neemt impulsief ontslag, en nu moet Marc dringend zijn verantwoordelijkheid opnemen en een vaste job zoeken. Een aanwervingsspot van het ABL brengt soelaas : Marc is er van overtuigd dat het vaderland hem persoonlijk nodig heeft, en hij gaat bij het leger.

Ondertussen wordt Xavier met aandrang gevraagd om op pensioen te gaan, maar hij slaagt er in om toch nog in dienst te mogen blijven. Carmen, die het beu is om alleen thuis te zitten, en door Biekes zwangerschap het ook voelt kriebelen, besluit om onthaalmoeder te worden.


* donderdag 13 augustus 2015 - tiende aflevering (reeks achttien) - De gokchinees (scenario : Rudy Morren) :

Wanneer de Kampioenen de voorronde van het Bomaworstbekertornooi verliezen, is voor Boma de maat vol : hij stopt met de ploeg. Tot ontzetting van de Kampioenen én van Fernand, die wekelijks gokt op de Kampioenen en altijd een kleine winst maakt omdat ze altijd verliezen. Een mysterieuze Chinese 'zakenman' doet Fernand een voorstel om groot geld te verdienen : als Fernand voorzitter van de ploeg wordt, kan hij de uitslagen van de wedstrijden beïnvloeden door tegenstrevers om te kopen.

Wanneer Fernand en de Chinees dan op winst inzetten, zullen ze grote bedragen binnenhalen. Fernand gaat akkoord, maar in plaats van de tegenstanders om te kopen saboteert hij hen. Marc is uiterst bezorgd om Biekes gezondheid, en is in een superhygiënische fase die het leven ronduit onmogelijk maakt voor Bieke én de rest van de Kampioenen.


* vrijdag 14 augustus 2015 - elfde aflevering (reeks achttien) - Hormonen (scenario : Bart Cooreman) :

Bieke, ruim acht maanden zwanger, heeft last van haar hormonen en Marc moet het ontgelden. De Kampioenen met Pascale, Doortje en Boma op kop, staan Marc bij met goede raad, maar of dat de situatie tussen Bieke en Marc ten goede komt, is nog maar de vraag.

Fernand wordt ondertussen ziek van het geruzie van Bieke en Marc. Ook de komst van hun baby ziet Fernand niet echt zitten. Wanneer er een kandidaat-huurder voor de loft opduikt, lijkt een scheiding van Bieke en Marc de ideale oplossing voor zijn problemen. En ten huize Waterslaeghers zorgen de beestjes voor de nodige spanningen.


'F.C. De Kampioenen', van maandag tot en met vrijdag, telkens rond de klok van 20.10 op Eén. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

09-08-2015 om 09:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : Wim Lybaert kweekt en kookt met Lieven Scheire.

'1000 zonnen' brengt van maandag 01 juni tot en met vrijdag 28 augustus de zomer binnen handbereik. In nieuwe en vertrouwde rubrieken kijkt het programma door een zomerse bril naar wat de Vlaming bezighoudt in de zomer. Wat leeft er in Vlaanderen en hoe genieten de mensen van hun zomer? En ook de dagelijkse zoektocht naar de populaire strandstoel is er weer!

* Nieuwe rubrieken

We pakken uit met enkele nagelnieuwe rubrieken :

- De vierkante eter : Elke week gaat Wim Lybaert langs bij een BV om er een vierkantemetertuin aan te leggen en tips te geven. Voor de zekerheid plant hij thuis identiek dezelfde bak. Later gaat hij opnieuw op bezoek bij de BV, om hun oogst te vergelijken en er een lekkere maaltijd mee te bereiden. Zijn missie is dan ook : van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemetertuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

- 12 stielen : Sieg De Doncker pakt elke week een andere interimjob aan, en hoe vuiler of spectaculairder en gevaarlijker, hoe beter! Hoe brengt onze held het er vanaf in niet zo evidente omstandigheden?

- Zobie : De kijker maakt deze zomer voor het eerst kennis met Zobie, een jonge Franse bulldog die mee op wandel mag met de '1000 zonnen'-reporter en telkens weer bij andere passanten belandt waarmee een gesprek wordt aangeknoopt.

- De Festivalfee : Katrijn Van Bouwel strooit als een festivalfee rust en genot naar elke festivalbezoeker die daar even nood aan heeft. Van een voetbadje tegen het lange staan of een snel dutje, massage of haar zoemende klankschalen : Katrijn brengt ontspanning voor lichaam en geest.

- Visite Guidée : Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) neemt een handvol gepensioneerden mee in zijn busje. Hij reist met zijn gezelschap de taalgrens over langheen de toeristische toppers in Wallonië. Als dat maar goed afloopt!

- De scheurkalender : De waarheid komt uit een kindermond. Elke vrijdag scheuren kinderen tussen 7 en 12 jaar een blaadje van de kalender en bezinnen ze zich over de spreuk van de dag.

- De vrijwilliger : '1000 zonnen' volgt Vlamingen die hun vakantie gebruiken om in het buitenland als vrijwilliger aan de slag te gaan. Met videodagboeken en hun eigen camerabeelden vertellen ze hun verhaal, hun passie en hun doel.

- De zandloper : Sommige mensen zoeken voor dag en dauw bewust de stilte op van het strand voor de grote toeloop. Annick Ruyts stapt een eindje mee met deze mensen en probeert hun verhaal te achterhalen.

- Streetstyle : Arne Rombouts trekt erop uit met zijn fototoestel doorheen de stad op zoek naar mensen die duidelijk goed nagedacht hebben over hun outfit.



* Helemaal terug

Maar ook enkele oude bekenden komen terug :

- De stoel : Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om twee vliegtickets te winnen? Deze vraag houdt deze zomer vast weer heel wat kijkers in de ban. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 zonnen'-onlinespel op onze website.

- Wordt vervolgd : In 'Wordt Vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang een evenement of organisatie.

- De wolken : Kijkers kunnen hun eigen (gefotografeerde) wolken insturen via een.be, en de tekenaars van '1000 zonnen' bewerken de foto's. Van theepotten of blitse auto's, in de wolken krijgt de fantasie van de kijkers vrij spel.

- De tip : In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, opmerkelijke zomerse tip mee. Een eenvoudige oplossing voor een herkenbaar probleem.

- De ambassadier : Net als vorig jaar neemt dierenvriend Dimitri Leue het op voor die dieren die in de Zoo of Planckendael onterecht weinig publieke aandacht krijgen, zoals de capibara of de bongo. Met een vurig pleidooi voor die dieren wil hij iedereen overtuigen om de volgende keer wél voor die kooi te stoppen.

* week van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus 2015 :

'1000 zonnen' volgt in 'Wordt vervolgd' de hele week lang de Chinese studente en blogster Zhao Dandan. Zij reist een maand lang door de provincie Antwerpen en wordt verwonderd door wat ze tegenkomt.

Wim Lybaert gaat in 'De vierkante eter' langs bij Lieven Scheire, Linde Merckpoel laat ons in 'Weg met...' dromen van Thailand, en Tatyana Beloy waagt zich aan taiko, een combinatie van sport, muziek, en Oosterse vechtkunst.

- elke weekdag : Wordt vervolgd

'1000 zonnen' volgt deze week de Chinese studente en blogster Zhao Dandan. Ze is uitverkozen om een maand lang door de provincie Antwerpen te reizen en trekt op die reis vaak grote ogen : bij haar aankomst wordt ze overdonderd door het uitbundige welkomstcomité en is ze helemaal onder de voet van het Centraal Station in Antwerpen.

- maandag 10 augustus

Zobie snuffelt deze week rond in het Rivierenhof in Deurne.
Festivalfee Katrijn Van Bouwel zet haar wellness-tent op in Dranouter om de festivalgangers daar te verwennen.

Linde Merckpoel deelt in 'Weg met...' haar vakantiefoto's van Thailand en neemt ons zo een beetje mee op reis.


- dinsdag 11 augustus

In 'De vierkante eter' gaat Wim Lybaert deze week langs bij Lieven Scheire. Samen maken ze een moestuinbak. Vergaat het Lievens oogst beter dan die van Rani De Coninck vorige week, toen haar komkommers te weinig meststoffen kregen?

- woensdag 12 augustus

Tatyana Beloy toont in '#Thuisblijver' dat je niet naar het buitenland moet gaan om een spectaculair vakantiemoment te hebben. Ze waagt zich deze keer aan taiko, een wervelende combinatie van sport, muziek en Oosterse vechtkunst. Meeslepende ritmes spelen op een trommel terwijl je acrobatische toeren uithaalt mag dan iets typisch Japans zijn, dat kan ook gewoon hier.

- donderdag 13 augustus

Wim gaat in 'De vierkante eter' opnieuw langs bij Lieven Scheire om te zien hoe het met zijn vierkantemeter-moestuin gesteld is. Samen koken ze iets lekkers met de oogst.

- vrijdag 14 augustus

Voor 'De wolken' stuurde je ons deze week enkele knappe wolkenfoto's op. Onze tekenaars tekenen jouw wolkenfantasie.
Siegfried De Doncker probeert in '12 stielen…' weer een nieuwe, uitdagende job uit.

En in 'De scheurkalender' geven de leden van Chiro Zuun (op bivak in Velzeke) hun eigenzinnig commentaar op de spreuk van de dag.

'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

09-08-2015 om 09:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pop Up Live' : vanavond met onder meer Bandits, Willy Sommers, Lost Frequencies en Emma Bale.

Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014') trekt deze zomer heel Vlaanderen rond en nodigt elke week nationale en internationale artiesten uit voor optredens en muzikale verrassingen in het nieuwe muziekprogramma 'Pop Up Live'.

* zesde aflevering - zondag 09 augustus 2015 :

Op woensdag 29 juli bracht Peter Van de Veire het feest naar de kust. In Nieuwpoort gaven de volgende Vlaamse topartiesten het beste van zichzelf op de zeedijk aan het Hendrikaplein :

- Willy Sommers brengt "Sandy" mee en zingt verder "Laat de zon in je hart".
- Bandits (Eurosong 2014) brengen "'t Ga wenen van komen".
-
Emma Bale zingt haar hit "Run".
-
Lost Frequencies laat "Are You With Me" en "Reality" horen.
- B
art Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') doet het "Lepeltjesgewijs".
- Eva Simons zingt "Policeman".
- en Lissa Lewis brengt "Boven de wolken".

Enkele artiesten steken zichzelf daarnaast nog in een ander, verrassend jasje : Willy Sommers wordt Michel Delpech met "Pour un flirt", Emma Bale gaat de concurrentie met Kygo aan en brengt "Firestone", en Bandits brengen een Bart Peeters-medley. Ook Alvaro Soler komt langs en brengt "El Mismo Sol".


'Pop Up Live' loopt nog tot en met zondag 30 augustus eerstkomende op Eén. Het programma doet nog de volgende steden aan :

* aflevering 7 : Mol : uitzending zondag 16 augustus.
* aflevering 8 : compilatie, zondag 30 augustus.

'Pop Up Live', de zesde aflevering vanuit Nieuwpoort vanavond, zondag 09 augustus 2015, op Eén tussen 20.25 en 21.20. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron en logo : VRT)

09-08-2015 om 09:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Per Herry.

Per (Michael) Herry (09 augustus 1958) is geboren in het Zweedse Enköping. Hij is de oudste van de drie Herrey's die in 1984 deelnamen aan het Eurovisie Songfestival (links op de foto). De groep bestond naast Per ook nog uit Richard (midden) en Louis (rechts). Ze winnen dus in 1984 de Zweedse selectie 'Melodifestivalen' en mogen naar het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Dat jaar zijn er een aantal sterke inzendingen maar toch weten ze met hun aanstekelijke melodietje "Diggi-loo, Diggi-ley" het festival te winnen en zo Zweden een tweede overwinning te bezorgen.

Per Herry Na het festival toeren ze nog een tijdje rond door Europa maar de hits blijven echter uit en de broers besluiten om te stoppen met de groep. Per heeft intussen vier kinderen en werkt voor de 'Swedish Union of Musicians'.

09-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (08-08-2015).

Op deze zomerse zaterdag hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten.

 In 2011 nam de Zweedse zangeres Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008-2011-2014) in eigen land deel aan 'Melodifestivalen', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met het liedje "E de fel på mig?" wist ze de vierde halve finale winnend af te sluiten en zo rechtstreeks door te stoten naar de finale in Stockholm. In die finale strandde ze uiteindelijk op een zevende plaats op tien deelnemers. Vier jaar later werd het nummer voorzien van een Nederlandse tekst en werd het "Zing", meteen de nieuwe single van het tweetal Take II. Het nummer is sinds afgelopen maandag, 03 augustus, beschikbaar en voor de Nederlandse tekst zorgde Dany Caen (Eurosong 1989).

 Voor wie er nog mocht aan twijfelen, Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), oftewel, De Romeo's, zijn vrienden voor het leven. Dat is meteen ook de titel van hun jongste single die sinds vrijdag 24 juli beschikbaar is. Het nummer is ook terug te vinden op het album "Op stap", dat begin maart werd uitgebracht.

 En we blijven nog eventjes bij Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) want samen met zijn vrouw Sasha Roosen brengt hij op vrijdag 21 augustus eerstkomende het album "La Vita è Bella" op de markt. Als opwarmertje voor dat album is er sinds maandag 27 juli de single "Voor altijd". Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008', Eurosong 2014) tekende voor de Nederlandse tekst op "Laura non c'è", de hit van Nek uit 1997. Deze laatste kennen we nog van zijn tweede plaats tijdens de jongste editie van het Festival di Sanremo.

 Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) brengt overmorgen, maandag 10 augustus, een nieuwe single uit met als titel "Zwaai eens eventjes naar mijn vogeltje". Het nummer werd eind 2007 in Nederland reeds uitgebracht door The Double DJ's, oftewel Adrie van den Berk en André Kooiman. Het nummer is ook terug te vinden op het album "Nog lang niet uitgefeest" dat Segers eind maart op de markt bracht.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op vrijdag 17 juli brachten Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Luc Van Meeuwen de single "Ik zou niet weten wat ik liever hebben wou" op de markt. Op "I'm Gonna Knock On Your Door" van The Isley Brothers (1959) werd een Nederlandse tekst geplaatst. De nieuwe single van Natalia (Eurosong 2004) verschijnt volgende vrijdag, 14 augustus, en kreeg als titel "Smoking Gun". De single is een voorloper op een nieuw album dat we begin volgend jaar mogen verwachten. Begin dit jaar was het precies tachtig jaar geleden dat 'The King', Elvis Presley', het levenslicht zag. Eind oktober mogen we een album verwachten met als titel "If I Can Dream". Daarop is de stem van Presley te horen met artiesten van nu. Het Italiaanse trio Il Volo (ESF 2015) neemt alvast de klassieker "It's Now Or Never" voor haar rekening.

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 22 augustus. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

08-08-2015 om 21:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Louis Neefs.

Louis Neefs 1967 Louis (Ludwig) Neefs (08 augustus 1937) is geboren in de Kempense gemeente Gierle. Hij studeert voor technisch tekenaar aan de Technische school in Mechelen. Aan het einde van de jaren vijftig wordt hij zanger van de groep Sun Spots. Met deze groep doet hij een paar optredens en ondertussen neemt hij ook deel aan diverse talentenjachten. Het is Jacques Kluger (de vader van Jean) die er voor zorgt dat de platenmaatschappijen oog en oor krijgen voor Louis Neefs, en met succes want het levert hem liedjes op als "Anita my love", "Margrietje" en "Ein kleines Kompliment". Louis is niet alleen zanger maar ook presentator bij de toenmalige BRT. Zo presenteert hij 'Binnen en buiten' en 'Tienerklanken'. Daarenboven is hij samen met Rocco Granata (lid vakjury 'Eurosong 2002') impressario van verschillende artiesten.

In 1967 vertegenwoordigt hij ons land in Wenen op het Eurovisie Songfestival. Met "Oh oh ik heb zorgen" eindigt hij op een zevende plaats. Twee jaar later mag hij opnieuw naar het liedjesfestival dat nu in Madrid doorgaat. Ook met "Jennifer Jennings" eindigt hij op de zevende plaats. Samen met Dream Express zijn ze de enige Vlaamse kandidaten die tot op heden zo'n hoge positie wisten te behalen. Ook in de politiek is Louis actief, en dit als gemeenteraadslid in Mechelen. In 1972 scoort hij in Vlaanderen en Nederland nog een grote hit met "Margrietje", een nummer geproduceerd door Peter Koelewijn.

En dan gebeurt het ondenkbare : het is donderdag 25 december 1980. Voor velen een Kerstmis zoals andere jaren. Tot Vlaanderen 's avonds het nieuws verneemt via radio en televisie : "De Vlaamse zanger Louis Neefs en zijn vrouw Liliane zijn deze namiddag bij een ongeval in Lier om het leven gekomen". Louis Neefs overlijdt op amper 43-jarige leeftijd. Meer dan een kwart eeuw later leeft de herinnering bij heelwat muziekliefhebbers nog steeds verder. Meer over Louis kan je lezen op zijn website.

Louis Neefs - borstbeeld (foto : VRT)

In 2007 was het zeventig jaar geleden dat Louis Neefs in de Kempense gemeente Gierle het levenslicht zag. Ter gelegenheid van die verjaardag werd een borstbeeld onthuld van de betreurde zanger. Die onthulling gebeurde in aanwezigheid van de zonen Ludwig en Gunther en zus Connie Neefs (Eurosong 1975). Ook een aantal vrienden van de betreurde zanger waren aanwezig tijdens de plechtigheid zoals Jo Leemans (nationale selectie 1959, 1961 en 1963), Juul Kabas, Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990) en Rita Deneve (Canzonissima 1967, 'Liedje voor Luxemburg 1973, Eurosong 1975, lid vakjury 'Eurosong 1993').

OOK JARIG VANDAAG :

* Cornelis Vreeswijk (1937-1987), Nederlandse zanger uitgeweken naar Zweden, nam in 1972 deel aan 'Melodifestivalen' met "Önskar du mig, så önskar jag dig" (Zweden).
* Stefan Andersson (1967), nam samen met zijn vrouw Aleena Gibson in 2007 deel aan 'Melodifestivalen' en wisten met "Anything But You" de herkansingsronde niet te overleven (Zweden).
* Jelle Cleymans (1985), lid van de groep Spring, deelnemer 'Eurosong 2004' met "Jan zonder vrees" (België ).

08-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren Muziekfeest op het Plein' : vanavond ontvangt Jan Smit onder meer K3, Lee Towers, Sieneke en André Hazes jr.

Ook deze zomer kan je op vrijdagavond genieten van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist AVROTROS door Nederland om het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De 'Sterren Muziekfeest'-tent stond dit seizoen in de plaatsen Alkmaar (dinsdag 09 juni), Bergen op Zoom (dinsdag 23 juni) en Heerenveen (dinsdag 30 juni). Vanavond, vrijdag 07 agustus 2015, kun je om 21.30 op NPO 1 kijken naar deel twee van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' in Bergen op Zoom.

Vanavond presenteert Jan Smit een extra lange aflevering van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' vanuit Bergen op Zoom.
Er zijn optredens te zien van K3 (Eurosong 1999), Jannes, Django Wagner, André Hazes jr, René Schuurmans, Lee Towers, Frans Duijts, Sieneke (ESF 2010), Wesly Bronkhorst, Chris Hof, Pascal Redeker, John de Bever en vele anderen!

De vierde aflevering van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 07 augustus 2015, tussen 21.30 en 23.00 op NPO 1. (bron en logo : AVROTROS)

07-08-2015 om 15:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : liedje van Loïc Nottet in Vlaanderen en Wallonië bijna uitgezongen.

Het liedje van de 19-jarige Loïc Nottet is zowel in Vlaanderen als in Wallonië bijna uitgezongen. Morgen, zaterdag 08 augustus 2015, boekt "Rhythm Inside" in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen twaalf plaatsen verlies. In de elfde week notering gaat hij van een twintigste naar een tweeëndertigste plaats. De Belgische Songfestivalinzending is inmiddels goud geworden in ons land, goed voor een verkoop van meer dan 10.000 exemplaren.

In Wallonië boekt de jongste Belgische Songfestivalinzending na vijftien weken notering ook heelwat verlies en gaat er zo van een zestiende naar een drieëndertigste plaats.

Nottet doet het heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die het voorbije decennium het beste scoorde is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade. In Vlaanderen behield de Eeklonaar drie weken die hoogste notering, in Wallonië twee weken.

In Vlaanderen bereikte "Mother" van Axel Hirsoux vorig jaar 'slechts' de zevende plaats maar Hirsoux deed het alleszins beter dan een aantal voorgangers. Iris bereikte drie jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en twee jaar geleden bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats. Witloof Bay bleef in 2011 in Vlaanderen in de tipparade steken "With Love Baby".
(bron : Ultratop)

07-08-2015 om 13:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tommy Carlsson.

Tommy Carlsson (07 augustus 1968) is geboren in de Zweedse stad Göteborg. Deze stad was in 1985 gaststad voor het Eurovisie Songfestival. Tommy maakt deel uit van de popgroep Arvingarna (foto onder) waar hij drums speelt en zingt. Arvingarna wordt in 1989 opgericht en brengt in 1992 een eerste single op de markt. Een jaar later, in 1993, neemt de groep deel aan de nationale selectie 'Melodifestivalen'. Met "Eloise" weten ze de nationale finale te winnen met 56 punten. Later dat jaar behalen ze tijdens het Eurovisie Songfestival in het Ierse Millstreet een verdienstelijke zevende plaats. Twee jaar later nemen ze opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het liedjesfestival. Met "Bo Diddley" weten ze de eerste ronde niet door te komen.

In 1999 nemen ze voor de derde maal deel aan 'Melodifestivalen'. Nu doen ze het heelwat beter dan vier jaar eerder. Met "Det svär jag på" eindigen ze op de derde plaats met 114 punten. Ze moeten enkel (de latere winnares van het Songfestival) Charlotte Nilsson (nu Charlotte Perrelli) en Dromhus voor zich dulden.

Sinds 2002 hanteert de Zweedse omroep
SVT een nieuw format voor 'Melodifestivalen' : vier voorrondes, een herkansingsronde en de finale. Arvingarna is één van de 32 artiesten die dat jaar volgens het nieuwe format hun kans willen wagen. Met "Ingenting är större än vi" behalen ze in de derde halve finale een zesde plaats. Daarmee zijn ze meteen uitgeschakeld voor de finale en een eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival. Sinds hun overwinning in 1993 in de Zweedse nationale selectie is de derde plaats in 1999 dus tot op heden het beste resultaat. Meer over de groep kan je steeds op hun website lezen.

07-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : Niels ontvangt vanavond Ann Van Elsen, Véronique De Kock en Ellen Petri.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* vierentwintigste aflevering - donderdag 06 augustus 2015 :

Ann Van Elsen, Véronique De Kock en Ellen Petri proberen Feelke Van Thillo aan een trip naar de zon te helpen, maar daarbij krijgen ze tegenstand van Sven De Ridder, Jan Verheyen, Jacques Vermeire en hun poulain Nicky Van Oevelen.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

06-08-2015 om 08:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Hans van Pol.

Hans van Pol (op foto met bril) is geboren op 06 augustus 1955. In het begin van de jaren tachtig maakt hij deel uit van de Amsterdamse new wave groep Boobytrap. Deze groep is de verderzetting van de discogroep Satellite. Ondertussen richt producent Hans Van Hemert in 1981 de groep Vulcano op. De groep bestaat uit Dee Dee (archief), René van der Wel, Jos Groothuizen en Suzanne Venneker. In 1982 wordt Réne van der Wel vervangen door Hans van Pol. In 1983 neemt Vulcano deel aan het Nationaal Songfestival. Met "Met jou d'erbij" eindigen ze op een vijfde plaats maar met "Een beetje van dit" moeten ze met amper één puntje de duimen leggen voor winnares Bernadette.

De groep heeft wel een dikke hit te pakken. Ook de opvolger "Als je haar maar goed zit" scoort in de Nederlandse Top 40. Een jaar later waagt de groep opnieuw haar kans tijdens het Nationaal Songfestival. Zangeres Maribelle eindigt op de plaatsen één en twee en mag dus naar het Eurovisie Songfestival. De plaatsen drie en vier zijn voor Vulcano weggelegd. Met "Dolce far niente" eindigen ze op de vierde plaats en met "Eén, twee, drie" eindigen ze op een derde plaats.

Nadien gaat het bergaf met de groep en in 1985 gaat ieder zijn eigen weg. Suzanne Venneker (ESF 1997) en Jos Groothuizen gaan nog als duo verder maar lang blijft dat liedje ook niet duren. In 1994 schrijft Hans de tekst van het nummer "Tussen jou en mij", de muziek is van Jochem Fluitsma en Erik Van Tijn. Het is één van de acht nummers die Willeke Alberti ten gehore brengt tijdens het Nationaal Songfestival. Het nummer eindigt op een derde plaats na het winnende "Waar is de zon" en "Zomaar een dag".

OOK JARIG VANDAAG :

* Willem Jans (1954), was lid van de groep Toast en nam in 1993 deel aan 'Eurosong'. Met "Samen zijn we sterk" eindigde de groep tijdens de tweede voorronde op een tiende en allerlaatste plaats (België).
* Joery Rotthiers (1977), nam samen met zijn broer Bjorn in 1999 deel aan 'Eurosong' met "Je doet wat je doet". Tijdens de tweede voorronde werd het duo zesde en voorlaatste (België).

06-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als de voorbije twee jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt in de binnenstad van Mechelen een nieuwe editie plaats van het zomerse (gratis) stadsfestival 'Maanrock'.

Inmiddels is het volledige programma bekend en zo zijn de Nederlandse zanger Nielson ("Sexy als ik dans") en schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) op zondag 30 augustus van de partij. Daarnaast mag je ook optredens verwachten van Tourist LeMC, Tom Barman, Yevgueni en Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014').

Voor een volledig overzicht van alle optredens (alsook plaats en aanvangsuur) verwijzen we je graag naar de website van het festival.

 De van oorsprong Maleisische zanger Guy Sebastian komt op zondag 06 september eerstkomende (opnieuw) naar Nederland voor een optreden in de Melkweg in Amsterdam.

De zanger is 'Down Under' heel populair en nam eerder dit voorjaar voor Australië deel aan het Eurovisie Songfestival met "Tonight Again", goed voor een vijfde plaats in de finale.

Het optreden in de Nederlandse hoofdstad maakt deel uit van zijn 'Madness European Tour 2015' die hem ook naar Oslo, Stockholm, Keulen, Mannheim, Berlijn en Hamburg brengt.

Tickets voor het optreden (aanvang : 19.30) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van de Melkweg. Voor meer nieuws en informatie over zijn Europese tournee verwijzen we je naar de website van de zanger.

 Volgende maand is het Kustschlagerfestival in Plopsaland De Panne toe aan zijn zesde editie toe! Na de succesvolle edities van de vorige jaren voegt het festival dit jaar er nog een vierde voorstelling aan toe! Gedurende vier woensdagen in september (9,16, 23 en 30 september) kan u naar hartenlust genieten van echte Vlaamse topartiesten.

Plopsaland De Panne opent zijn deuren vanaf 10.00. Het nieuwe en comfortabele Plopsa Theater is geopend vanaf 13.00, de eigenlijke show start om 14.00.

Volgende artiesten kan je aan het werk zien :

* woensdag 9 september 2015 : Paul Bruna, Sandra Kim (ESF 1986, lid vakjury Belgische selectie 2011), Luc Steeno.
* woensdag 16 september 2015 : Paul Bruna, Paul Severs, Laura Lynn.
* woensdag 23 september 2015 : Paul Bruna, Danny Fabry, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004').
* woensdag 30 september 2015 : Paul Bruna, Willy Sommers, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002).

Tickets (16 euro, 12 euro voor inwoners van De Panne-Veurne-Koksijde-Nieuwpoort en Plopsa-FunCard houder) voor de shows kan je aanschaffen via deze link. Gewone tickets voor Plopsaland De Panne zijn niet geldig voor het Kustschlagerfestival in het theater. Plopsaland De Panne is wel open voor ALLE bezoekers met gewone tickets.

 Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zetten ook dit najaar het Sportpaleis weer helemaal op stelten met de enige echte 'Grote Sinterklaasshow'!

Het belooft ook ditmaal één groot feest te worden met al jouw Studio 100-vrienden : Ghost Rockers, Prinsessia, Rox én de nieuwe meisjes van K3 (Eurosong 1999)! Maar ook met Mega Mindy, Bumba, Samson & Gert, Piet Piraat en zijn kornuiten, de Ploppertjes, Wickie de viking én Maya.

Je ziet het, al jouw Studio 100-idolen zullen er zijn tijdens dit onvergetelijk feest. Jij ook?

Je kan 'De Grote Sinterklaasshow' in het Antwerpse Sportpaleis meemaken op zaterdag 05 (om 10.00 en 14.00) en zondag 06 december (om 14.00).

Kaartjes (18,99, 23,99, 32,99 en voor de Droomstoelen 41,50 euro) voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Vanaf maart 2016 gaat de Nederlandse zangeres Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) weer op tournee langs de theaters. De tweevoudige Songfestivaldeelneemster is een rasentertainer vol humor, gezegend met een warme, soulvolle stem, waarmee ze de emotie van elk liedje over weet te brengen op haar publiek. Na het uitbrengen van het album "The Piano Ballads Volume I" en de grootse concertreeks van de Ladies of Soul, keert ze in het voorjaar van 2016 terug naar de intimiteit van het theater.

Ze etaleert opnieuw haar liefde voor soulmuziek met uptempo nummers en gevoelige ballads en vertelt persoonlijke anekdotes vol humor.

De tournee gaat van start op woensdag 02 maart en loopt tot en met zaterdag 07 mei 2016. Voor een volledig overzicht van plaatsen, data en hoe je tickets kan aanschaffen verwijzen we je naar haar agenda op haar website.

05-08-2015 om 20:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met JIM-gezichten Sean Dhondt, Eline De Munck en Vincent Banic

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* drieëntwintigste aflevering - woensdag 05 augustus 2015 :

JIM-gezichten Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), Eline De Munck en Vincent Banic zetten alles op alles voor de 19-jarige Louis uit Deinze, die deze zomer nog dolgraag op reis wil. Aan de overkant spelen Ivan Pecnik, Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice 'Eurosong 2014', commentatrice ESF 2014-2015) en Peter Van De Velde voor de 51-jarige Ingrid uit Wortegem-Petegem.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

05-08-2015 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Viola Holt.

Viola Holt (05 augustus 1949) is geboren in Den Haag als Viola van Emmenes. Op zeventienjarige leeftijd gaat ze bij de AVRO aan de slag als omroepster. In 1970 stapt ze over naar de NOS waar ze tot 1981 deze taak op haar zal nemen. Buiten het omroepen presenteert ze nog een aantal programma's en maakt ze reportages. Op 28 februari 1973 presenteert ze samen met de in 1989 overleden Simon Van Collem het Nationaal Songfestival. Dat jaar is zanger Ben Cramer aangeduid om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In Carré in Amsterdam zingt hij vier nummers en uiteindelijk kiest een jury voor "De oude muzikant". Later dat jaar zal hij tijdens het Eurovisie Songfestival op een veertiende plaats eindigen.

In 1981 wordt Viola ontslagen door de
NOS omdat ze vergeet op te dagen als omroepster. Ze gaat daarna bij de TROS aan de slag alwaar ze een aantal televisie- en radioprogramma's zal presenteren. In 1984 siert ze de cover van mannenblad Playboy en de editie waarop ze de cover sierde is nog steeds de best verkochte ooit. Aan het einde van dat decennium komt ze minder vaak op het scherm en werkt ze als programma-inkoopster. In 1989 gaat ook in Nederland de commerciële omroep van start en Viola Holt stapt over naar RTL Véronique (later RTL 4). Daar presenteert ze tot in 1998 het dagelijkse middagmagazine 'De 5 uur show'. Nadien neemt ze een sabbatjaar en keert in 1989 terug op het scherm met het bekende programma 'Klasgenoten', deze nieuwe versie loopt slechts één seizoen.

Tussen 1998 en 2003 woont Viola met haar man in Mexico om er een Indonesisch restaurant uit te baten. In 2003 liggen er nieuwe plannen voor Viola op tafel maar die worden nadien afgeblazen. Sindsdien komt ze sporadisch nog eens op het scherm in één of ander programma. Vanaf maart 2008 presenteerde ze 'Nieuws uit Holland' bij de regionale omroep RNN 7, een jonge commerciële zender die te ontvangen is in Zuid-Holland, Zeeland en een groot deel van Noord-Holland. In juni 2008 raakte bekend dat ze het daar voor bekeken hield omdat de omroep verzuimde haar salaris te betalen.

OOK JARIG VANDAAG :

* Ferdi Bolland (1956), vormde samen met broer Rob het duo Bolland & Bolland, deelnemer met "Souvenir (NSF 1976), samen met Gerard Cox tekstschrijver van "Colorado" gezongen door Xandra (ESF 1979), samen met zijn broer Rob componist en tekstschrijver van "Dans je leven lang" gezongen door Claudia Hoogendoorn (NSF 1984) en lid van de vakjury tijdens het Nationaal Songfestival in 1999.
* Jane Bogaert (1967), nam in 2000 deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde met "La vita cos'è" op een twintigste plaats tijdens het Eurovisie Songfestival (Zwitserland).
* Christian Lundquist (1971), drummer van The Poodles. De groep nam in 2006 deel aan de nationale selectie (Melodifestivalen) met "Night Of Passion" (vierde plaats in de finale) en in 2008 samen met E-Type (Zweden, MF 2004). Met "Line Of Fire" wisten ze de herkansingsronde, 'Andra chansen', niet te overleven (Zweden).

05-08-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs