Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

31-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren Muziekfeest op het Plein' : vanavond ontvangt Jan Smit onder meer Marianne Webeber, Sieneke en Frans Bauer.

Ook deze zomer kan je op vrijdagavond genieten van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist AVROTROS door Nederland om het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De 'Sterren Muziekfeest'-tent stond dit seizoen in de plaatsen Alkmaar (dinsdag 09 juni), Bergen op Zoom (dinsdag 23 juni) en Heerenveen (dinsdag 30 juni). Vanavond, vrijdag 31 juli 2015, kun je om 21.30 op NPO 1 kijken naar deel één van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' in Bergen op Zoom .

Vanavond zijn er onder meer optredens van Marianne Weber (coach NSF 2010), Kenny B, Jannes, Sieneke (ESF 2010), Frans Duijts en Frans Bauer (coach NSF 2010).

De derde aflevering van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 31 juli 2015, tussen 21.30 en 22.25 op NPO 1.(bron en logo : AVROTROS)

31-07-2015 om 10:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marius Nedelcu.

Marius Nedelcu (31 juli 1976) is geboren in Roemenië. In 1999 wordt het duo Akcent opgericht maar in 2001 wordt het uitgebreid tot een kwartet. Vanaf dan maakt Marius ook deel uit van de groep. De eerste single die wordt uitgebracht heet "Ti-am promis", een jaar later volgt het tweede album "In culori". Het is wel het eerste album in de nieuwe bezetting. Nadien volgt er elk jaar een nieuw album.

In 2005 brengen ze een ode aan zangeres Kylie Minogue en belanden ze in diverse Europese hitparades. "Kylie" zorgt meteen voor een Europese doorbraak. In 2006 neemt de groep deel aan de Roemeense selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Jokero" eindigen ze op een tweede plaats. Het nummer staat een aantal maanden in de Roemeense hitparade en ze schoppen het er tot de eerste plaats. Nadien volgen onder meer Zweden en ook Nederland alwaar de single een aantal weken in de hitparade verblijft. Ook in ons land wordt de single uitgebracht maar kan het geen hoge ogen gooien. In april 2008 verliet Marius de groep. Meer over Akcent kan je lezen op hun
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Ira Losco (1981), deelneemster Eurovisie Songfestival in 2002 met "7th Wonder" alwaar ze een tweede plaats behaalde. Nam eerder in eigen land deel aan de nationale finale van 2000 (een zesde en zevende plaats) en 2001 (een tweede, vierde, negende en elfde plaats) (Malta).

31-07-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet boekt komend weekend in Vlaanderen verlies, maar houdt stand in Wallonië.

Aanstaande zaterdag, 01 augustus 2015, boekt "Rhythm Inside" van de 19-jarige Loïc Nottet in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen een aantal plaatsen verlies. In de tiende week notering gaat hij van een tiende naar een twintigste plaats. De Belgische Songfestivalinzending is inmiddels goud geworden in ons land, goed voor een verkoop van meer dan 10.000 exemplaren.

In Wallonië blijft de jongste Belgische Songfestivalinzending op een zestiende plaats hangen, en dit na veertien weken notering.

Nottet doet het heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die het voorbije decennium het beste scoorde is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade. In Vlaanderen behield de Eeklonaar drie weken die hoogste notering, in Wallonië twee weken.

In Vlaanderen bereikte "Mother" van Axel Hirsoux vorig jaar 'slechts' de zevende plaats maar Hirsoux deed het alleszins beter dan een aantal voorgangers. Iris bereikte drie jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en twee jaar geleden bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats. Witloof Bay bleef in 2011 in Vlaanderen in de tipparade steken "With Love Baby".
(bron : Ultratop)

30-07-2015 om 10:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Christoff en een 'zwartharige' Eva Daeleman.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* twintigste aflevering - donderdag 30 juli 2015 :

Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Eva Daeleman lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice 'Eurosong 2014', commentatrice ESF 2014-2015() en Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014') strijden voor de eer, maar vooral voor de reis van de 49-jarige Nick uit Herenthout. Zij krijgen tegenstand van Hanne Troonbeeckx, Christoff (Eurosong 1993-2002) en Peter Van De Velde die het opnemen voor de 25-jarige Laura uit Lembeek.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

30-07-2015 om 09:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Wim De Craene.

Wim De Craene (30 juli 1950) is geboren in Melle, gelegen vlakbij de Oost-Vlaamse hoofdplaats Gent. Hij studeert verpleegkunde en toneel maar maakt deze studies niet af. Daarna komt hij aan de bak als schoorsteenveger en biertapper en op die manier kan hij van zijn verdiende centjes een eerste gitaar kopen. Eind jaren zestig maakt hij deel uit van de Vlaamse folkgroep Ja en het is niemand minder dan Miel Cools die hem ontdekt. In 1968 trekt hij naar Amsterdam om dichtbij zijn grote voorbeeld Ramses Shaffy te kunnen wonen. Omdat Shaffy hem laat optreden noemt hij zijn eigen zoon Ramses (geboren in 1975). Voor wie het nog niet mocht weten, ook Ramses De Craene houdt zich bezig met muziek onder het pseudoniem DJ Looney Tune.

In 1975 brengt Wim De Craene het nummer "Tim" uit, wat meteen ook de titelsong wordt van het feuilleton met de gelijknamige titel. Later volgen nog "Rozanne" en het duet met zangeres Della Bosiers (Eurosong 1981) "Mensen van 18". In 1977 schrijft hij de musical 'Help, ik win een miljoen' en elf jaar later (in 1988) zal 'Jan de Lichte' volgen. In de tweede helft van de jaren zeventig is Wim De Craene niet meer zo populair en hij probeert ook nieuwe muziekstijlen, naast de kleinkunst, uit. Maar vele van deze stijlen mislukken.

In 1981 neemt hij, samen met zijn groep Perte Totale, deel aan de eerste voorronde van 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Compagnie verliefd", weet het gezelschap zich echter niet te plaatsen voor de finale. In 1983 neemt hij opnieuw deel aan de nationale selectie, maar ditmaal als solist. Met het door hemzelf geschreven nummer "Kristien" eindigt hij op zaterdag 19 maart op een derde plaats. Na heelwat problemen waaronder ook een echtscheiding heeft hij in 1987 nog eens een hit te pakken met het nummer "Breek uit jezelf".

Op 14 september 1990 maakt hij een einde aan zijn leven door het slikken van een overdosis antidepressiva. Met Wim De Craene verdwijnt één van de beste Vlaamse zangers ooit. Zoals het zo vaak gaat met artiesten krijgen ze pas na hun dood de erkenning die ze eigenlijk bij leven al verdienden. Zijn nummers worden nog vaak gedraaid en blijven zoveel jaren na zijn dood nog steeds even mooi.

In 2007 schopte Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') het met "Rozanne" nog tot in de finale van 'Zo is er maar één' (Eén) alwaar ze op een verdienstelijke derde plaats eindigde. Meer over Wim De Craene kan je op zijn website terugvinden.

30-07-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als de voorbije twee jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), de legendarische Nederlandse zanger van de megahit "Kom van dat dak af" is van de partij in de zomershow van Het Witte Paard 2015, getiteld 'Vegas'. Andere hits die Peter in de jaren zeventig en tachtig naar de hoogste regionen van de hitlijsten bracht zijn "Angeline", "Je wordt ouder papa" en "Als ik God was". Peter zal samen met zijn begeleidingsband The Rockets zijn bekendste liedjes live brengen. De sexy Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds twee keer het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is, na een jaartje afwezigheid, weer op post in Blankenberge.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt nog tot en met maandag 07 september in Blankenberge. Glitter en glamour verzekerd!

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', solovoorstellingen, …) maakt voor de zevende maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bakteurs', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in de 'Vegas' show. Het is zijn derde opeenvolgende deelname. Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Martijn Claes en Oonagh Jacobs tekenen voor het tweede jaar op rij present voor de zomershow. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zesde maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie is zoals steeds in handen van Bruno Van Heystraeten. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Gwen Hamerlijnck tekent weer voor de choreografie van het showballet. Ben Van den Keybus is de producent en verantwoordelijk voor het concept van de show.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van
Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be. Tickets kan je ook verkrijgen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 999.

Op vrijdag 18 september eerstkomende vindt in Ahoy (Rotterdam) de vijfde editie plaats van 'Night of the Stars'. Het wordt alweer een heerlijk Hollands avondje genieten met onder meer Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009), Danny de Munk en Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015).

Meer nieuws en informatie (alsook over het aanschaffen van tickets) krijg je hier alsook op de website van Ahoy.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Vanaf september komt deze musical ook naar het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De try-outs vinden plaats tussen zondag 13 en zaterdag 26 september eerstkomende en voorstellingen gaan door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nu al tickets bestellen via deze link. De laatste voorstelling van de musical gaat (voorlopig) door op zondag 29 november. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

Na afwezigheid van tien jaar opent Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87) opnieuw de deuren voor de winterrevue. Een spektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Tussen donderdag 17 december en zondag 10 januari kan je genieten van deze verrassende revue in een regie van Stany Crets, met een geweldige cast, showballet en live orkest onder leiding van Eric Melaerts.

De cast bestaat uit Slongs Dievangons, Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Ann Van Den Broeck, Steven Delaere, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia (Eurosong 1993) en Britt Van Der Borght.

Neem je familie, vrienden of collega's mee en beleef een onvergetelijke show! Reserveer dus vandaag nog je tickets want het wordt ongetwijfeld de kleurrijkste show in de donkerste tijd van het jaar!

Tickets voor één van de shows (afhankelijk van de dag om 15.00, 16.00, 20.00 en/of 21.00) kunnen nu worden aangeschaft via de website van Sherpa. Meer nieuws en informatie krijg je eveneens op de website van 'Winterrevue'.

Met vijf nagenoeg volledig uitverkochte shows werd het tiende 'Schlagerfestival', dat eerder dit voorjaar plaatsvond in de Ethias Arena in Hasselt, een recordeditie. Het succes vertaalt zich in massaal veel reserveringen voor volgend jaar. Daarom voegen de organisatoren – na de eerder aangekondigde concerten op vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart – ook zaterdag 02 april 2016 als festivaldag toe. Opvallende nieuwigheid : het middenplein zal die dag met een staand – en zonder twijfel ook dansend – publiek worden gevuld. Lindsay en Roxeanne & André Hazes Jr waren de eerste namen die voor 'Het Schlagerfestival 2016' bekend werden gemaakt. Later werden ook Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Belle Perez (Eurosong 1999-2006) aan het lijstje toegevoegd.

Om het iedereen nog meer naar de zin te maken, steken de organisatoren volgend jaar alweer een tandje bij. Het productiebudget voor 2016 wordt verhoogd en er wordt opnieuw geïnvesteerd in licht, geluid en visuele extra's. Uiteraard zullen ook weer topartiesten worden geboekt die live hun grote meezingers komen vertolken, want net door die unieke live-ervaring onderscheidt 'Het Schlagerfestival' zich van andere gelijkaardige festivals.

Kaarten voor de elfde editie van 'Het Schlagerfestival' kosten 28, 38 en 43 euro (geen extra kosten). Je kan ze reeds aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

29-07-2015 om 17:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Guga Baúl, Min Hee Bervoets en Gaëlle Garcia Diaz.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* negentiende aflevering - woensdag 29 juli 2015 :

Guga Baúl, Gaëlle Garcia Diaz en Sven De Ridder laten vanavond hun tanden zien. Zij willen de 22-jarige Jim uit Zaventem de vakantie van zijn leven bezorgen. Ivan Pecnik, Min Hee Bervoets en William Boeva zijn dan weer geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Zij hebben maar één doel : de 21-jarige Jonas uit Liedekerke op het vliegtuig krijgen.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

29-07-2015 om 12:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Holm.

Michael Holm Michael Holm (29 juli 1943) is geboren in Szczecin als Lothar Walter. Szczecin was indertijd nog Duits grondgebied maar na de Tweede Wereldoorlog moest Duitsland de stad overdragen aan Polen. Momenteel is het de hoofdplaats van de regio West-Pommeren en de zevende stad van Polen. Als zanger treedt hij in de jaren zestig voor het voetlicht. Samen met de jaren zeventig zijn het zijn topjaren op muzikaal gebied als zanger. In 1962 staat hij voor het eerst in de Duitse hitparade met "Lauter schöne Worte", maar het is wachten tot 1969 op zijn eerste groot succes. Dat succes komt er met het nummer "Mendocino", de Duitse versie van het gelijknamige nummer van het Sir Douglas Quintett. Nadien volgen nog "Barfuß im Regen" (1970), "Tränen lügen nicht" (1974) en "Musst Du jetzt gerade gehen, Lucille" (1977). En ondertussen zit hij niet echt stil en componeert ook filmmuziek.

In 1973 waagt hij zijn kans tijdens de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens 'Ein Lied für Luxemburg' zingt hij twee nummers. Met "Glaub daran" eindigt hij op een twaalfde en laatste plaats en met "Das beste an dir" eindigt hij op een negende plaats. Tussen 1982 en 2004 brengt hij geen enkel album meer op de markt, maar ondertussen werkt hij als componist en producent wel verder. Zo is hij de producer van het album "Danke" (1998) van Guildo Horn, zelf deelnemer aan het Eurovisie Songfestival dat jaar. In het najaar van 2010 bracht hij het album "Holm 2011" op de markt met daarop dertien nummers, in het voorjaar van 2012 verscheen het album "Balladen" met daarop veertien nummers. Meer over Michael Holm kan je lezen op zijn
website.

29-07-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : tweede seizoen van muziekprogramma met Natalia, Belle Perez, Dana Winner, Tourist LeMC en School Is Cool-frontman Johannes Genard.

 De kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen pakken vandaag, dinsdag 28 juli 2015, in hun gedrukte versie uit met het nieuws dat er een tweede seizoen komt van 'Liefde voor Muziek'.

Op zich is dat niet zo heel verwondelijk daar het eerste seizoen, afgelopen voorjaar, een schot in de roos was voor vtm alsook voor de verkoop van heelwat nummers die de revue passeerden. Heelwat van die nummers bereikten de hoogste regionen in de 'Ultratop 50' en het bracht ook een aantal verstrekkende carrière-omwentelingen met zich mee. Het eerste seizoen van 'Liefde Voor Muziek' haalde de Vlaamse muziekwereld alvast helemaal ondersteboven.

 Slongs Dievanongs werd geboren voor het brede publiek, Tom Helsen herlanceerde zichzelf en Christoff (Eurosong 1993-2002) werd er in enkele weken salonfähig. Al was de monsterwinst weggelegd voor Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'). Hij haalde een absoluut record van zes gelijktijdige Ultratop-noteringen met daarbovenop twee gouden singles ("Een ster" en "Goeiemorgend, goeiendag") om nog maar te zwijgen van het enorme succes van zijn jongste album "Liefde voor publiek", inmiddels al goed voor dubbel platina.

Beide kranten komen ook al op de proppen met namen van artiesten die hun opwachting zullen maken tijdens het tweede seizoen. Zo ziet het er sterk naar uit dat Natalia (Eurosong 2004) haar intrede zal maken in 'Liefde Voor Muziek'. Ze komt weldra met een nieuwe single en heeft bij aanvang waarschijnlijk ook een album te promoten. Bovendien gaf de artieste aan dat ze muzikaal een nieuwe richting uitwil. Interessant wordt haar passage dus zeker.

Ook Belle Perez (Eurosong 1999-2006) zou volgens beide kranten van de partij zijn. Zij scoorde onlangs nog een bescheiden hit met de Spaanse superster Bustamante (backing vocal Spaanse inzending ESF 2002) en heeft met haar Spaanse repertoire heel wat tongbrekers voor de concurrentie in de aanbieding. Voor de Nederlandstalige insteek mag na Christoff ditmaal Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004') opdraven. Zij bracht recent een nieuwe single uit, maar leek de voorbije jaren wat minder zichtbaar. Hoe dan ook, een mooi dameskransje.

Bij de heren ronken de namen wat minder, maar daarom is het talent niet minder aanwezig. Met de inbreng van Tourist LeMC, die dit jaar meedingt naar de onderscheiding voor 'Beste Doorbraak' bij 'Radio 2 Zomerhit', is alweer een vleugje rap aanwezig. Na de passage van Slongs dit jaar mocht blijken dat zoiets soms onverwachte resultaten oplevert.
Johannes Genard ten slotte mag als frontman van School Is Cool een dosis rock-'n-roll in het programma injecteren.

Wanneer het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek' op het scherm komt, is momenteel nog niet bekend.
(bron : Het Laatste NieuwsDe Morgen ; logo en foto : vtm)

28-07-2015 om 11:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Rob Vanoudenhoven, Liesa Naert en Rilke Eyckermans.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* achttiende aflevering - dinsdag 28 juli 2015 :

Rob Vanoudenhoven, Liesa Naert en Rilke Eyckermans kruisen de degens met de vrouw en mannen van Pig Bag Army : Eline De Munck, Axl Peleman en Pascal Braeckman. Rob, Liesa en Rilke maken samen de koffer van Brecht, een 26-jarige Limburger die voor de liefde uitweek naar West-Vlaanderen. Eline, Axl en Pascal willen onderwijzeres Ellen uit Riemst een ticket naar de zon bezorgen.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

28-07-2015 om 10:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Birgitta Haukdal.

Birgitta Haukdal (28 juli 1979) is geboren in het IJslandse dorpje Húsavík, gelegen in het noorden van het eiland. Eind jaren negentig wordt ze de leadzangeres van de popgroep Írafár. In 2000 en 2001 brengt de groep een aantal singles uit en een jaar later komt het eerste album op de markt nadat ze met Skifan (de grootste platenmaatschappij op het eiland) een contract hebben getekend. Het wordt een groot succes, het album wordt platina, iets wat raar of zelden voorkomt in IJsland.

In 2001 neemt Birgitta deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en dit samen met Eyjólfur Kristjánsson. Met "Aftur heim" eindigen ze op een zevende en voorlaatste plaats. Twee jaar later waagt ze opnieuw haar kans tijdens 'Söngvakeppnin'. En nu weet ze de finale te winnen met bijna 1/3e van de stemmen. Tijdens de nationale finale heet haar nummer nog "Segðu mér allt", maar tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, dat ze trouwens mag openen, heet haar nummer "Open Your Heart". Uiteindelijk weet ze beslag te leggen op een verdienstelijke achtste plaats.

In 2006 waagt ze opnieuw haar kans om haar land een tweede maal te mogen vertegenwoordigen maar ze eindigt in de finale met het nummer "Mynd af þér" zelfs niet in de top drie.

Zeven jaar geleden waagde ze opnieuw haar kans tijdens de nationale selectie. Samen met Magni Ásgeirsson weet ze opnieuw een plaats in de finale te bemachtigen maar met "Núna veit ég" weten ze het niet tot de top drie te schoppen.


OOK JARIG VANDAAG :

* Peter Doyle (1949-2001), lid van The New Seekers, de groep die in 1972 deelnam aan het Eurovisie Songfestival en met "Beg, Steal Or Borrow" een tweede plaats behaalde (Verenigd Koninkrijk).
* Silvía Nótt (1982), geboren als Ágústa Eva Erlendsdóttir, deelneemster Eurovisie Songfestival in 2006 als
Silvia Night met "Congratulations" (IJsland).

28-07-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Guga Baúl, Min Hee Bervoets en showbizzkoppel Nicole en Hugo.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds maandag 29 juni 2015 twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* zeventiende aflevering - maandag 27 juli 2015 :

Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) staan er vandaag niet alleen voor, maar werpen samen met Bert Huysentruyt alles in de strijd om de 35-jarige Jurgen uit Lier, richting finale te loodsen. Guga Baùl, Min Hee Bervoets en Showbizz Bart zetten dan weer hun beste beentje voor om de West-Vlaamse An-Sofie op reis te sturen.

STUUR ONS JOUW LEUKSTE VAKANTIEFOTO!

Tijdens de zomer dromen we in 'Is er Wifi in Tahiti?' weg naar warmere oorden. De kandidaten spelen zelf ook voor een zomerse reis. Wil jij zelf ook kans maken op een reis? Dat kan!

Stuur ons je leukste vakantiefoto op via deze link. Gedurende zes weken kiest onze jury voor elke uitzenddag een finalist. Tijdens de laatste twee weken kan je op de vierentwintig finalisten stemmen, en de foto met het meeste stemmen op het einde van de stemperiode, wint de reis!

Veel succes!

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

27-07-2015 om 22:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ketnet Zomertour' : de tour houdt aanstaande zondag halt in Wenduine en onder meer Laura Omloop is van de partij.

Deze zomer strijkt Ketnet op verschillende plaatsen in Vlaanderen neer met een wervelende podiumshow waar Ketnet-hits en -helden centraal staan.

De KetnetBand (met onder meer Maureen, Eurosong 2014), Kaatje, de cast van 'Prinsessia' en 'Kadanza'. Het zijn maar enkele van de artiesten die je live aan het werk kan zien tijdens de 'Ketnet Zomertour'. Die houdt nog halt in Wenduine (zondag 02 augustus) en Roeselare (zaterdag 15 augustus).

Na elk concert kan je in het Ketnet-dorp terecht voor een meet & greet met je muzikale helden en speel je de leukste Ketnet-spelletjes.

Maar er valt nog meer te beleven...

Blikvanger op elk plein is het indrukwekkende showpodium waar de kinderen kunnen genieten van hun muzikale helden. De KetnetBand bouwt een gigantisch verjaardagsfeestje. De cast van 'Kadanza' zet het podium in vuur en vlam met de hoogtepunten uit de musical. En voor de zotste party van het land - 'Ketnet King Size On Stage' - zorgen Tatyana Beloy en wrappers Sander of Charlotte.

Maar dat is niet alles. Afwisselend per locatie breidt het podium uit met acts van : Kaatje, Prinsessia, Helden, Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010) en Suske & Wiske.

Wrapper Leonard is de gastheer van de 'Ketnet Zomertour' en hij brengt de kinderen voor elk optreden in de juiste sfeer. Verder kan je op de foto met je favoriete Ketnet-gezicht en kunnen bezoekers tal van animaties en spelletjes (Kaatje-springkasteel,....) uitproberen.

 Aanstaande zondag02 augustus 2015, staat de 'Ketnet Zomertour' tussen 14.00 en 19.30 op de Rotonde van Wenduine. Naast Leonard, Tatyana Beloy, 'Kadanza' en de KetnetBand maken ook Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010) en Kaatje hun opwachting.

Extra : preselecties Ketnet Musical.

Er komt volgend jaar een vervolg op 'Junior Musical : Kadanza', op Ketnet én in de zalen. Tatyana Beloy speelt één van de hoofdrollen en met het themalied "Kadanza Together" en de videoclip lanceerde ze op donderdag 11 juni meteen ook een oproep aan de kinderen om zich via www.ketnetmusical.be in te schrijven voor de preselecties tijdens de 'Ketnet Zomertour'.

'Kadanza Together' gaat over twee groepen jongeren die op kamp zijn op dezelfde kampplaats : de ene groep doet een koorkamp en de andere een danskamp. Het botert niet al te best tussen die twee en dat betert er niet op wanneer een jongen uit de dansgroep en een meisje uit het koor verliefd worden op elkaar. Hoe dat afloopt, zien we volgend jaar in 'Kadanza Together', een musical die opnieuw volop zal putten uit het rijke repertoire van 'Junior Eurosong'.

Kinderen tussen 10 en 15 jaar die graag dansen, zingen en acteren, kunnen zich inschrijven voor de preselecties via www.ketnetmusical.be. De preselecties vinden plaats tijdens de 'Ketnet Zomertour'.
(bron en logo's : VRT, Ketnet)

27-07-2015 om 22:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Isabelle Aubret.

Zangeres Isabelle Aubret (27 juli 1938) is geboren in het Noordfranse Rijsel (Lille) als Thérèse Coquerelle. In 1952 wordt ze Frans turnkampioene. In 1960 zet ze haar eerste stappen in de muziekwereld en wordt ze zangeres bij het orkest van Le Havre. Een jaar later (1961) brengt ze haar eerste single op de markt en neemt ze deel aan de Franse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Le gars de n'importe où" eindigt ze op een derde plaats. Een jaar later wordt ze door de Franse omroep aangeduid om het land te vertegenwoordigen. Met "Un premier amour" wint ze de zevende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Het is meteen de derde overwinning voor Frankrijk.

Zes jaar later, in 1968, vaardigt de Franse omroep Isabelle opnieuw af naar het Eurovisie Songfestival. Maar het festival voor een tweede maal winnen doet ze niet. Met het mooie "La source" eindigt ze op een verdienstelijke derde plaats na winnaar Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Tussen 1969 en 1971 geeft ze concerten in onder meer Canada, Cuba, Polen en Algerije. Tussendoor neemt ze in 1970 nog eens deel aan de Franse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Dat jaar zijn er vier kwartfinales en twee halve finales. Samen met Daniel Béretta wint ze zowel een kwartfinale als een halve finale. In de finale komen ze met "Olivier, Olivia" uit tegen Guy Bonnet en het is deze laatste die namens Frankrijk naar het Eurovisie Songfestival mag. Hij zal in Amsterdam met "Marie Blanche" op een vierde plaats eindigen.

In 1976 krijgt ze in de Japanse hoofdstad Tokio een award voor beste zangeres tijdens de vijfde editie van het 'Tokio Music Festival'. Datzelfde jaar waagt ze bij onze Zuiderburen opnieuw haar kans tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Je te connais déjà" strandt ze in de tweede halve finale op een zesde plaats en daarmee is ze uitgeschakeld voor de finale. Tussen 1977 en 1981 toert ze in onder meer West-Duitsland, de U.S.S.R., Finland, Canada, Japan en Marokko.

In 1983 neemt ze opnieuw deel aan de Franse selectie voor het Songfestival. Met "France France"' eindigt ze op een derde plaats na Guy Bonnet en La Compagnie Créole. Het wordt meteen de laatste maal dat ze een poging onderneemt om haar land voor een derde maal op het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. Ondertussen toert ze in een aantal landen rond en geniet ze enorme aandacht. Op geregelde tijdstippen brengt ze een album op de markt en meer over Isabelle Aubret kan je altijd op haar
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Pelle Ankarberg (1973), componist en tekstschrijver van "Mi amore" (Melodifestivalen 2006) en "Déjà vu" (Melodifestivalen 2008). Beide inzendingen werden gezongen door Velvet.

27-07-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2015' : deze week met Level Six, De Corsari's en Grand Hammond.

Op maandag 06 juli 2015 werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds 2009 de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is al een aantal jaren een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van negentien verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Paul Michiels, Senne Guns, Kris De Bruyne, Leki, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010), De Post, Level Six, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Van Dik Hout en De Corsari's komen deze zomer naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dordrecht, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Middelkerke (NIEUW), Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.

OPGELET! 'Palm Parkies' is vanwege de werken in de Gemeentelijke Hovingen dit jaar verhuisd naar het sportterrein van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem (Deken Jonckherestraat 7).

Net als de voorbije zeven jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag en gaan van start om 20.15.

* maandag 27 juli :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : De Post (met acteur Koen De Graeve).
- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : The Cool Quest.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : De Corsari's, met Roel Vanderstukken en Sarah (Eurosong 1999).
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Paul Michiels.

* dinsdag 28 juli :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Level Six (met Jo Hens en Laura Tesoro).
- Genk (Park aan de Dieplaan) : Prachtig Nieuw Lief (Barbara Dex, Leki, Kris De Bruyne en Wouter Berlaen).
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Paul Michiels.
- Tilburg (Reeshofpark, Klaaswaalpad) : The Cool Quest.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Cleymans & Van Geel.

* woensdag 29 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : De Corsari's, met Roel Vanderstukken en Sarah (Eurosong 1999).
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Mr Polska + A Million Dollar Plan.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : De boM!.
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : The Cool Quest.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Level Six (met Jo Hens en Laura Tesoro).

* donderdag 30 juli :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : The Cool Quest.
- Hasselt (Kapermolenpark) : De boM!.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Level Six (met Jo Hens en Laura Tesoro).
- Middelkerke (NIEUW)(Normandpark) : De Corsari's, met Roel Vanderstukken en Sarah (Eurosong 1999).
- Wevelgem (nieuwe locatie, sportterrein Sint-Pauluscollege, Deken Jonckherestraat 7) : Grand Hammond, met Hans Francken, Yass (Eurosong 2014), Ludovic (The Voice van Vlaanderen) en Lynn C.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

26-07-2015 om 20:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Xavier neemt op bevel van Carmen deel aan een bierproefwedstrijd rond Trappistbieren.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De Kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering en vorige zomer ging men opnieuw van start met de herhaling van reeks elf. Dit jaar herneemt men reeks zestien, die voor de eerste maal op het scherm kwam tussen zaterdag 03 december 2005 en zaterdag 25 februari 2006.

Op woensdag 15 juli 2015 kwam de eerste aflevering van reeks zeventien opnieuw op het scherm. Deze reeks werd voor de eerste maal uitgezonden tussen zaterdag 16 december 2006 en zaterdag 10 maart 2007.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 27 juli 2015 - negende aflevering (reeks zeventien) - Stokken in de wielen (scenario : René Swartenbroekx) :

Ter gelegenheid van de kermis wordt er in de gemeente een koers voor amateurs georganiseerd. Pol rijdt mee voor de Kampioenen, om zo de herstellingswerken in de kleedkamer van de bezoekers te kunnen bekostigen. Fernand neemt diezelfde dag met zijn kampioen deel aan een duivenvlucht. Hij heeft het niet zo begrepen op de koers en steekt stokken in de wielen.

Carmen voelt zich gediscrimineerd, want de koers is enkel bedoeld voor mannen. Zij wil ook meerijden. En Pascale is jaloers wanneer er een jeugdvriendin van Maurice opduikt.


* dinsdag 28 juli 2015 - tiende aflevering (reeks zeventien) - Buitenspel (scenario : Rudy Morren) :

Tijdens een woordenwisseling met Pascale over 'maman', laat Maurice twee peperdure kristallen glazen sneuvelen. Voor Pascale is de maat vol en ze wil dat Maurice in therapie gaat. De sessies verlopen niet echt van een leien dakje. Tot Fernand zijn hulp aanbiedt.

Billie heeft binnenkort examen geschiedenis, maar ziet er heel erg tegenop. Hij is het naar school gaan beu en hij kondigt aan ermee te willen stoppen. Doortje probeert Billie op andere gedachten te brengen. En wat is buitenspel eigenlijk?

* woensdag 29 juli 2015 - elfde aflevering (reeks zeventien) - Proost (scenario : Knarf Van Pellecom) :

Xavier neemt op bevel van Carmen deel aan een bierproefwedstrijd rond Trappistbieren, met als hoofdprijs een all-in verblijf in een historische locatie. Maurice moet ook meedoen van Pascale om haar eer te verdedigen, en Doortje schrijft zich ook in. Fernand besluit ook een gooi te doen naar de hoofdprijs, om Carmen dan mee op vakantie te vragen.

Onderweg blijkt dat Maurice écht niet tegen trappistbier kan, dat Doortje een sekssymbool wordt voor de kloosterbroeders, en dat Xavier eigenlijk geen enkel verstand heeft van bier. Marc moet het drie dagen zonder Bieke stellen. Willeke, die net de bons geeft aan haar vriend, denkt verkeerdelijk dat Marc terug vrijgezel is. Ze probeert Marc te veroveren.


* donderdag 30 juli 2015 - twaalfde aflevering (reeks zeventien) - De veiling (scenario : Knarf Van Pellecom) :

Fernand belandt met zijn camionette in de gracht. Het verdict : perte totale! Omdat Fernand zelf in fout is, probeert hij de schuld voor het accident in de schoenen van Marc te schuiven, in de hoop dat de verzekering alsnog tussen beide zal komen.

Billie zakt op school voor zijn businessproject. Hij krijgt van zijn lerares nog één kans. Als hij er dan niets van bakt, moet hij zijn jaar over doen. Tiffany, een saaie medeleerlinge die een oogje op Billie heeft, wordt door de lerares aangeduid om hem hierbij te helpen. Nu Pascale ook snacks serveert, is ze toe aan een nieuwe keuken. Maar wie gaat die betalen?

* vrijdag 31 juli 2015 - dertiende aflevering (reeks zeventien) - Operatie BETINA (scenario : Knarf Van Pellecom) :

Xavier moet drie maanden naar Afghanistan voor 'Operatie BETINA', een humanitaire opdracht. Xavier vreest de reactie van Carmen. Op aanraden van zijn collega Senne probeert hij Carmen gunstig te stemmen. Carmen laat zich de attenties van Xavier welgevallen, tot ze bij zijn legerspullen een vreemde ontdekking doet.

Boma blijft Pascale maar lastigvallen. Pascale heeft er genoeg van en zegt Boma dat hij maar een andere vrouw moet zoeken. De volgende dag verschijnt Boma met zijn nieuwe verovering Machteld, een echte klassedame! Boma ondergaat een heuse metamorfose en bij Pascale steekt een gevoel van jaloezie de kop op.

'F.C. De Kampioenen', van maandag tot en met vrijdag, telkens rond de klok van 20.10 op Eén. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

26-07-2015 om 17:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : Tatyana Beloy toont zich van haar lenigste kant met aerial yoga.

'1000 zonnen' brengt van maandag 01 juni tot en met vrijdag 28 augustus de zomer binnen handbereik. In nieuwe en vertrouwde rubrieken kijkt het programma door een zomerse bril naar wat de Vlaming bezighoudt in de zomer. Wat leeft er in Vlaanderen en hoe genieten de mensen van hun zomer? En ook de dagelijkse zoektocht naar de populaire strandstoel is er weer!

* Nieuwe rubrieken

We pakken uit met enkele nagelnieuwe rubrieken :

- De vierkante eter : Elke week gaat Wim Lybaert langs bij een BV om er een vierkantemetertuin aan te leggen en tips te geven. Voor de zekerheid plant hij thuis identiek dezelfde bak. Later gaat hij opnieuw op bezoek bij de BV, om hun oogst te vergelijken en er een lekkere maaltijd mee te bereiden. Zijn missie is dan ook : van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemetertuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

- 12 stielen : Sieg De Doncker pakt elke week een andere interimjob aan, en hoe vuiler of spectaculairder en gevaarlijker, hoe beter! Hoe brengt onze held het er vanaf in niet zo evidente omstandigheden?

- Zobie : De kijker maakt deze zomer voor het eerst kennis met Zobie, een jonge Franse bulldog die mee op wandel mag met de '1000 zonnen'-reporter en telkens weer bij andere passanten belandt waarmee een gesprek wordt aangeknoopt.

- De Festivalfee : Katrijn Van Bouwel strooit als een festivalfee rust en genot naar elke festivalbezoeker die daar even nood aan heeft. Van een voetbadje tegen het lange staan of een snel dutje, massage of haar zoemende klankschalen : Katrijn brengt ontspanning voor lichaam en geest.

- Visite Guidée : Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) neemt een handvol gepensioneerden mee in zijn busje. Hij reist met zijn gezelschap de taalgrens over langheen de toeristische toppers in Wallonië. Als dat maar goed afloopt!

- De scheurkalender : De waarheid komt uit een kindermond. Elke vrijdag scheuren kinderen tussen 7 en 12 jaar een blaadje van de kalender en bezinnen ze zich over de spreuk van de dag.

- De vrijwilliger : '1000 zonnen' volgt Vlamingen die hun vakantie gebruiken om in het buitenland als vrijwilliger aan de slag te gaan. Met videodagboeken en hun eigen camerabeelden vertellen ze hun verhaal, hun passie en hun doel.

- De zandloper : Sommige mensen zoeken voor dag en dauw bewust de stilte op van het strand voor de grote toeloop. Annick Ruyts stapt een eindje mee met deze mensen en probeert hun verhaal te achterhalen.

- Streetstyle : Arne Rombouts trekt erop uit met zijn fototoestel doorheen de stad op zoek naar mensen die duidelijk goed nagedacht hebben over hun outfit.



* Helemaal terug

Maar ook enkele oude bekenden komen terug :

- De stoel : Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om twee vliegtickets te winnen? Deze vraag houdt deze zomer vast weer heel wat kijkers in de ban. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 zonnen'-onlinespel op onze website.

- Wordt vervolgd : In 'Wordt Vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang een evenement of organisatie.

- De wolken : Kijkers kunnen hun eigen (gefotografeerde) wolken insturen via een.be, en de tekenaars van '1000 zonnen' bewerken de foto's. Van theepotten of blitse auto's, in de wolken krijgt de fantasie van de kijkers vrij spel.

- De tip : In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, opmerkelijke zomerse tip mee. Een eenvoudige oplossing voor een herkenbaar probleem.

- De ambassadier : Net als vorig jaar neemt dierenvriend Dimitri Leue het op voor die dieren die in de Zoo of Planckendael onterecht weinig publieke aandacht krijgen, zoals de capibara of de bongo. Met een vurig pleidooi voor die dieren wil hij iedereen overtuigen om de volgende keer wél voor die kooi te stoppen.

* week van maandag 27 tot en met vrijdag 31 juli 2015 :

'1000 zonnen' volgt in 'Wordt vervolgd' de hele week lang vijf jongeren met een beperking, die samen met hun begeleiders de Nebelhorn in Duitsland beklimmen - 2240 meter hoog.

Verder laat Dirk Draulans zijn vakantiefoto's van Spitsbergen zien, koken Wim Lybaert en Frank Deboosere samen op de VRT-toren, en waagt Tatyana Beloy zich in '#Thuisblijver' aan een snelcursus aerial yoga.

- elke weekdag : Wordt vervolgd

'1000 zonnen' volgt een hele week lang de G-klimmers van Herselt. Vijf jongeren met een beperking zullen samen met hun begeleiders de 2240 meter hoge Nebelhorn in Duitsland beklimmen.

- maandag 27 juli

In 'Weg met...' laat Dirk Draulans ons meekijken in het fotoalbum van zijn bootreis naar Spitsbergen. Festivalfee Katrijn Van Bouwel zet haar wellness-tent op naast het podium van het Sfinksfestival.

- dinsdag 28 juli

Marijn Devalck neemt in 'Visite guidée' elke dinsdag vier kwieke senioren in zijn busje mee naar een must-see over de taalgrens. Vandaag gaan ze op stap naar het Canal du Centre in Houdeng.

Wim Lybaert gaat in 'De vierkante eter' langs bij Frank Deboosere om samen op de VRT-toren een moestuinbak aan te leggen.


- woensdag 29 juli

In 'De vrijwilliger' is Marie te zien, die naar Thailand trok om er een handje toe te steken in de kinderopvang.

Tatyana Beloy blijft dan weer in België, en toont in '#Thuisblijver' dat er in eigen land ook veel te beleven valt. Deze week waagt ze zich aan een snelcursus aerial yoga.

Dimitri Leue neemt het in 'De ambassadier' op voor een dier dat in de zoo vaak weinig aandacht krijgt van bezoekers. Vandaag wil hij iedereen enthousiast laten worden over het steppeslurfhondje.


- donderdag 30 juli

In 'Weet U nog?' kijkt '1000 zonnen' terug naar het jaar 1984, een jaar waarin een piepjonge Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) geïnterviewd werd over haar strandoutfit.

Wim en Frank keren terug naar de VRT-toren om te kijken hoe het met de oogst gesteld is, en koken samen iets lekkers.

- vrijdag 31 juli

Siegfried De Doncker krijgt in '12 stielen…' elke vrijdag een nieuwe job - en het zijn geen jobs voor watjes.

In 'De zandloper' wandelt Annick Ruyts over het strand om met mensen te praten - want wie dan over het zand loopt, heeft daar een goede reden voor.


'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

26-07-2015 om 12:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pop Up Live' : Paul Michiels waagt zich vanavond aan niemand minder dan Lady Gaga in 'Pop Up Live'.

Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014') trekt deze zomer heel Vlaanderen rond en nodigt elke week nationale en internationale artiesten uit voor optredens en muzikale verrassingen in het nieuwe muziekprogramma 'Pop Up Live'.

* vierde aflevering - zondag 26 juli 2015 :

Vorige week zondag19 juli, bracht Peter Van de Veire een hele resem topartiesten mee naar 'Pop Up Live' in Boortmeerbeek (Provinciesteenweg 28) :

- Gene Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006) komt langs en zingt "Goud".
-
Praga Khan brengt 'The Power Of The Flower".
-
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) is "Kevin Janssens niet".
-
De Grietjes, met Isabelle A (Eurosong 1999), Silvy De Bie (Eurosong 2014) en Anneke van Hooff laten de polonaise los met een medley van "Apart gevoel", "Dos cervezas", "Heb je even voor mij" en "Laat de zon in je hart".
-
Marco Z brengt "Fill My Life Up".
- Aurélie zingt "Het meisje met de parel".
- Jo Vally (Eurosong 1981) zingt een medley van "Mooi is het leven", "We dansen de nacht voorbij" en "De kracht van de liefde".
- Paul Michiels gaat "Downtown" met zijn dochter Maxine.

Verder nemen Jelle Cleymans, Gene Thomas en Paul Michiels de gedaante aan van heuse wereldsterren : Jelle Cleymans vertolkt André Hazes met een medley van "Zeg maar niets meer", "Een beetje verliefd" en "Zij gelooft in mij", Paul Michiels wordt Lady Gaga met "Paparazzi" en Gene Thomas brengt "Shut Up And Dance".


'Pop Up Live' loopt nog tot en met zondag 30 augustus eerstkomende op Eén. Het programma doet nog de volgende steden aan :

* aflevering 5 : Roeselare : uitzending zondag 02 augustus.
* aflevering 6 : Nieuwpoort : opname woensdag 29 juli, uitzending zondag 09 augustus.
* aflevering 7 : Mol : opname woensdag 05 augustus, uitzending zondag 16 augustus.
* aflevering 8 : compilatie, zondag 30 augustus.

'Pop Up Live', de vierde aflevering vanuit Boortmeerbeek vanavond, zondag 26 juli 2015, op Eén tussen 20.30 en 21.20. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron en logo : VRT)

26-07-2015 om 11:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ann-Christine Nyström.

Ann-Christine Nyström (26 juli 1942) is geboren in de Finse hoofdstad Helsinki. In 1966 neemt ze deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en ze weet de finale te winnen. Tijdens het Eurovisie Songfestival in Luxemburg mag ze als zevende op achttien kandidaten aantreden. Met "Playboy" eindigt ze uiteindelijk op een gedeelde tiende plaats met zeven punten. Ook de Duitse ("Die Zeiger der Uhr" door Margot Eskens) en de Luxemburgse inzending ("Ce soir je t'attendais" door Michèle Torr) eindigen op de tiende plaats. Tussen 1962 en 1969 brengt Ann-Christine in totaal vierentwintig singles en drie albums op de markt.

26-07-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (25-07-2015).

Op deze laatste (herfstachtige) zaterdag van juli hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten.

 De Kempische zangeres Kate Ryan (ESF 2006) heeft, na een lange tijd, een nieuwe single op de markt. Ook ditmaal zocht ze haar heil bij een klassieker en stak ze "Smalltown Boy" uit 1984 van Bronski Beat in een nieuw en eigentijds kleedje. "Runaway" is sinds vrijdag 17 juli beschikbaar. 

 Van stoppen wil de bijna tachtigjarige Johan Stollz (Eurosong 1981) niet weten. Sinds woensdag 15 juli is er een nieuwe single van hem op de markt met als titel "Pi-Pi-Pianoblues". Voor deze nieuwe single trommelde hij een aantal vrienden op en samen maakten ze er een swingende rock'n'roll-nummer van.

 "Cast In Steel" is de titel van het inmiddels tiende album van de Noorse formatie A-Ha (met Morten Harket, presentator ESF 1996). Dat album, met twaalf nummers, zal beschikbaar zijn vanaf vrijdag 04 september eerstkomende. Het is dit jaar precies dertig jaar geleden dat de groep werd opgericht en hits scoorde met onder meer "Take On Me", "The Sun Always Shines On TV", "The Living Daylights" en "Hunting High And Low". Aan de release van het album is ook een internationale tournee gekoppeld en die brengt het trio op donderdag 31 maart 2016 naar Amsterdam.

 De Spaanse zanger David Bustamante (backing vocal Spaanse inzending ESF 2002) bracht in september vorig jaar in eigen land het album "Vivir" op de markt. Een internationale release liet wat op zich wachten maar sinds maandag 29 juni is het album ook in ons land beschikbaar. Op dat album staan twee duetten met Belgische artiesten, namelijk de single "Castígame" met Belle Perez (Eurosong 1999-2006) en "Fly Me To The Moon" met Yannick Bovy.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen maandag, 20 juli, bracht John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996) een nieuwe single op de markt met als titel "Neem me mee". Het nummer klinkt niet onbekend in de oren want het is een Vlaamse versie van "Desiree" (1977) van Neil Diamond. Ook Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004') heeft sinds vrijdag 17 juli een nieuwe single op de markt met als titel "Lief zo lief". Natalia (Eurosong 2004) zat de voorbije weken in de opnamestudio en blikte er een aantal nummers in voor een nieuw album. Maar eer het zover is zal er nog een nieuwe single worden uitgebracht.

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 08 augustus. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

25-07-2015 om 17:53 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs