Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Guga Baúl, Min Hee Bervoets en Joke Van de Velde.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds gisteren, maandag 29 juni 2015, twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* derde aflevering - woensdag 01 juli 2015 :

Chloë Goethals uit Halle krijgt versterking van Guga Baúl, Min Hee Bervoets en Bert Huysentruyt. Cedric Spaas uit Hasselt kan rekenen op de steun van Jacques Vermeire, Joke Van de Velde en Steven Goegebeur. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming mét wifi?

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

01-07-2015 om 14:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marlayne.

Marlayne Marlayne Sahupala (01 juli 1971) is geboren in het Nederlandse Baarn als Marleen van den Broek. Ze is de dochter van trompettist Rein van de Broek (Ekseption). Aan het conservatorium volgt ze zang en lichte muziek en ze begint al op jonge leeftijd als zangeres in achtergrondkoortjes op te treden. Zo is ze een tijdje één van de Frogettes, de dames achter de Nederlandse ster René Froger. In 1999 neemt ze deel aan het 'Nationaal Songfestival' en met haar nummer "One Good Reason" (geschreven door Tjeerd van Zanen en Allen Michael) weet ze de finale te winnen. Ze mag dus voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Op 29 mei eindigt ze in Jeruzalem met haar nummer op een gedeelde achtste plaats (samen met de Deense inzending gezongen door o.a. Michael Teschl die gisteren jarig was).

Een jaar later, in 2000, geeft ze de Nederlandse punten tijdens het Eurovisie Songfestival. Deze taak neemt ze ook in 2001 en 2003 voor haar rekening. In 2001 volgt het album "Meant to be" na een aantal singles te hebben uitgebracht. In de maand mei van dat jaar begint haar presentatiecarrière op televisie : eerst op de commerciële zender V8, nadien volgen nog RTL 4 en SBS 6. In 2003 zit ze ook in de jury tijdens het 'Nationaal Songfestival' en tijdens de nationale finale van 2005 is ze nog eens een keertje te gast. In 2007 was ze op de Nederlandse televisie te zien als presentatrice van 'Afvallers met de sterren', een variant op het real-life televisieprogramma 'De Afvallers'. Aan deze speciale versie van het programma namen o.a. Justine Pelmelay (ESF 1989, NSF 2005) en Linda Wagenmakers (ESF 2000) deel. Justine eindigde op een zevende en voorlaatste plaats en Linda eindigde net voor haar op de zesde plaats.

Op donderdag 02 juli 2009, daags na haar achtendertigste verjaardag, beviel ze van een eerste dochtertje, Charlee. Vorig jaar maakte ze deel uit van de Nederlandse vakjury tijdens de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival. Meer over Marlayne en haar carrière kan je steeds nalezen op haar
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Peter Plate (1967), lid van Rosenstolz, deelnemer Duitse selectie Eurovisie Songfestival 1998 ('Countdown Grand Prix 1998').
* André (1975), eerste Armeense deelnemer met "Without Your Love", achtste plaats (ESF 2006), woordvoerder ESF 2013.
* Filip Verheecken (1980), lid van Fantoom, deelnemer 'Eurosong' met "Hier sta ik" (België 2006).

01-07-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw komt op maandag 05 oktober naar ons land.

 De held van het Eurovisie Songfestival trekt de baan op! Måns Zelmerlöw, met 365 punten (de derde hoogste score ooit) de grote winnaar in Wenen, doet heel Europa smelten met zijn hit "Heroes". Een krachtige stem, een ontegensprekelijk charisma en een neus voor de show, Måns heeft het allemaal. Nadat hij voor Zweden een zesde overwinning in de wacht sleepte, vat de jonge artiest zijn verovering van de ganse wereld aan. En hij begint nu, met zijn nieuwe plaat "Perfectly Damaged" onder de arm, en de onthulling van een Europese tournee.

De jongeman is allerminst een beginner; hij is in zijn thuisland immers al langer een ster. In 2005 dook hij op als winnaar van de talentenjacht 'Idol', en vervolgens legde hij zich toe op verschillende fronten als auteur en danser : cinema, televisie of muzikale komedies. Zijn muzikale carrière kreeg in 2007 een boost met de single "Cara Mia", goed voor dubbel platina in Zweden. Als een volmaakt artiest wordt hij snel een belangrijk figuur in de Zweedse celeb world, maar vandaag wil hij zijn catchy en hyperefficiënte, dansbare pop liefst van al etaleren op de internationale podia, met zijn vierde album "Perfectly Damaged" en zijn grote hit "Heroes", die van hem een fenomeen maakte, als munitie.

Tot onze grote vreugde komt Måns Zelmerlöw binnenkort ook langs in ons land! Rendez-vous op maandag 05 oktober in Het Depot in Leuven (Martelarenplein 12, 3000 Leuven). Ontdek deze buitengewoon getalenteerde artiest live! We Are The Heroes of our Time!

Tickets voor het optreden (aanvang : 20.00) kosten 22 en 25 euro. De verkoop gaat aanstaande vrijdag, 03 juli 2015, van start om 11.00. (foto : Per Kristiansen)

30-06-2015 om 14:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Deense omroep op zoek naar inzendingen voor Songfestivalselectie 'Melodi Grand Prix 2016'.

De Deense nationale omroep DR gaat sinds vandaag, dinsdag 30 juni 2015, op zoek naar inzendingen voor 'Melodi Grand Prix 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Geïnteresseerden kunnen tot en met maandag 07 september (12.00) eerstkomende hun inzendingen indienen bij de omroep. De componist, tekstschrijver of de artiest moet de Deense nationaliteit bezitten of op één of andere manier sterke banden hebben met het land.

Componist en producer Mich Hedin Hansen werd door de omroep gevraagd om de kandidaten voor de selectie te kiezen. Daarnaast zal hij, samen met zijn team, ook op zoek gaan naar componisten/tekstschrijvers om liedjes voor de selectie te schrijven.

Meer details over de nationale selectie, alsook de datum en de locatie zullen door DR in een latere fase worden bekendgemaakt. (bron en logo : DR)

30-06-2015 om 11:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : vanavond met onder meer Sven De Ridder, Miguel Wiels, Bert Verbeke en Katja Retsin.

Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt sinds gisteren, maandag 29 juni 2015, twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

 Sinds maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...

Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* tweede aflevering - dinsdag 30 juni 2015 :

Sigrid Palmers uit Kuringen krijgt versterking van Sven De Ridder, Viv Van Dingenen en Ivan Pecnik. Emilio Leys uit Sinaai kan rekenen op de steun van Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Bert Verbeke. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming mét wifi?

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

30-06-2015 om 10:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Teschl.

Michael Teschl Michael Teschl (30 juni 1971) is geboren als Michael Christian Teschl. In september 1995, hij is dan 24 jaar oud, brengt hij zijn eerste album, "This Is How You Fall In Love", op de markt. Een tweede album, "Moving On" volgt in het voorjaar van 1998. In 1999 neemt hij samen met zangeres Trine Jepsen deel aan de Deense nationale selectie, 'Dansk Melodi Grand Prix'. Ze weten de nationale finale te winnen met het nummer "Denne gang". Het is ook in 1999 dat de vrije taalregel terug wordt ingevoerd en zo zingen ze hun bijdrage tijdens het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem in het Engels. Met die Engelse versie, "This Time I Mean It", eindigt het duo op een verdienstelijke achtste plaats.

Een jaar later brengt hij zijn derde album op de markt en zit hij in de jury tijdens 'Melodi Grand Prix 2000'. Later dat jaar mag hij tijdens het Eurovisie Songfestival de Deense punten meedelen. In 2001 is hij samen met Trine Jepsen opnieuw van de partij tijdens de nationale finale. Nu mogen ex-deelnemers elk één deelnemend nummer aankondigen. Zij hebben de eer om het nummer van Rollo & King, de uiteindelijke winnaars, aan te kondigen. In 2003 is hij één van de deelnemers in de Deense versie van 'Big Brother VIPS'. In december van dat jaar brengt hij zijn eerste boek op de markt en twee jaar later (in 2005) volgt een tweede boek.


OOK JARIG VANDAAG :

* Stefan Zauner (1952), leadzanger Münchener Freiheit - Duitsland (ESF 1993).

30-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : Niels Destadsbader is vanaf vanavond gastheer van nieuw zomers spelprogramma.

 Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt vanaf vanavond, maandag 29 juni 2015, twee maanden lang voor de zon bij vtm. Van maandag tot donderdag, acht weken lang, presenteert hij het programma 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Het wordt een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs : een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster : "Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren."

 Vanaf vanavond, maandag 29 juni, nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer twintig spelletjes : van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje : op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.
 
In die spannende 'Wifinale', bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de negentig seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.
 
De bekende Vlamingen

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod. Een greep uit de namen : Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff (Eurosong 1993-2002), Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,...
 
Een blik op de vijf spelrondes

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes : in 'Qui-Wie?' zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van 'Koppie Copy'? waarbij de teams moeten raden welke BV's Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.
 
In spelronde twee wordt er dagelijks 'Wa zeit 'm?' gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail : het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.
 
In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. 'Heb je eten voor mij' bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken : een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. Negentig seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. 'Hoofdletters' is één van de vijf spelmogelijkheden : daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.
 
In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks 'Facetime', een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.
 
De finale

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de 'Wifinale' krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de negentig seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

* eerste aflevering - maandag 29 juni 2015 : 

Gregory Derudder uit Wevelgem krijgt versterking van Christoff, Lindsay en Niels Albert. Anjuli Van Damme uit Berlare kan rekenen op de steun van Guga Baúl, Cath Luyten en Jacques Vermeire. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming mét wifi?

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.25 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

29-06-2015 om 13:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Blossom Tainton Lindquist.

Blossom Tainton Lindquist Blossom Tainton Lindquist (29 juni 1962) ziet het levenslicht in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In 2002 neemt ze samen met Gladys del Pilar en Kayo Shekoni deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Never Let It Go" weet het drietal de finale van Melodifestivalen te winnen. Afro-dite eindigt eind mei van dat jaar in de Estse hoofdstad Tallinn op een achtste plaats met het nummer. Datzelfde jaar (op haar verjaardag) stapt ze in het huwelijksbootje met Hans Lindquist. Een jaar later neemt de groep opnieuw deel aan 'Melodifestivalen' en opnieuw wordt de finale van de nationale selectie bereikt. Met "Aqua playa" stranden ze in die finale op een zevende plaats.

Drie jaar geleden, tien jaar na hun Songfestivaldeelname, wilde het trio opnieuw voor Zweden naar het jaarlijkse liedjesfestival. Met "The Boy Can Dance" strandden Blossom Tainton Lindquist, Gladys del Pilar en Kayo Shekoni in de eerste voorronde van 'Melodifestivalen 2012' op een vijfde plaats en waren daarmee meteen uitgeschakeld.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gitte Hænning (1946), deelneemster Eurovisie Songfestival 1973 (West-Duitsland), achtste plaats met "Junger Tag".
* Mario Caselli (1964), deelnemer 'De Gouden Zeemeermin' - België (1996).

29-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Eén start de zomer met de herhaling van reeks zestien.

Na eenentwintig seizoenen hield 'F.C. De Kampioenen' er in het voorjaar van 2011 mee op. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is, zendt het eerste net van de openbare omroep tijdens de zomermaanden een aantal reeksen opnieuw uit.

Zo passeerden diezelfde zomer de reeksen vijf tot en met acht en de reeksen elf en twaalf reeds de revue. De openbare omroep besliste om de (minder succesvolle) reeksen negen en tien met Jakob Beks als Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) niet te herhalen. Begin juni 2012 werd de eerste aflevering van reeks dertien op de kijkers losgelaten. Nadien volgden nog de reeksen veertien tot en met zeventien.

Op maandag 03 juni 2013 hernam Eén de zestiende reeks en dit vanaf de tweede aflevering en vorige zomer ging men opnieuw van start met de herhaling van reeks elf. Dit jaar herneemt men reeks zestien, die voor de eerste maal op het scherm kwam tussen zaterdag 03 december 2005 en zaterdag 25 februari 2006.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* maandag 29 juni 2015 - eerste aflevering (reeks zestien) - Kopzorgen (scenario : Bart Cooreman) :

Billie is het beu dat zijn moeder al zijn vriendinnetjes wegjaagt. Op aanraden van Boma laat hij de Kampioenen geloven dat hij niet meer in meisjes is geïnteresseerd. Hij valt nu op jongens. Paniek bij Doortje, tot ze Billies geaardheid dreigt te aanvaarden. Carmen is het beu dat Xavier snurkt en zal niet rusten voor daar iets aan gedaan wordt.

* dinsdag 30 juni 2015 - tweede aflevering (reeks zestien) - Lief klein bolleke (scenario : René Swartenbroekx) :

Aan het bolleke van Marc zijn grote kosten. Bieke wil dat Marc zijn autootje opgeeft, maar daar wil Marc niet van weten. Het komt tot een conflict. Nu Bieke en Marc getrouwd zijn, slaat Pascale aan het dromen over een kleinkind. Als blijkt dat Bieke niet meteen te vinden is voor zo'n lief klein bolleke, gaat Pascale zich moeien. Boma wil zijn kans nog eens wagen bij Pascale en krijgt daarvoor advies van Carmen.

* woensdag 01 juli 2015 - derde aflevering (reeks zestien) - Verslaafd (scenario : Knarf Van Pellecom) :

Het vogeltje van Xavier is van zijn stokje gedraaid. Volgens de dierenarts komt het doordat Carmen rookt. Om in de toekomst erger te voorkomen, zal Carmen moeten stoppen met roken. Billie heeft een nieuw lief : Moonbeam. Moonbeam is veganiste. Doortje doet een vreemde ontdekking in Billie zijn boekentas. Wanneer Saartje zich ook begint te moeien, is het voor Doortje snel duidelijk: Billie zit aan de drugs.

* donderdag 02 juli 2015 - vierde aflevering (reeks zestien) - De tribune (scenario : Jan Schuermans) :

Er komt haast geen volk meer kijken naar de matchen van F.C. De Kampioenen. Volgens Pol is dat omdat de Kampioenen geen zittribune hebben. Wanneer Boma weigert om een tribune te betalen, stelt Pol voor om geld uit de clubkas te gebruiken. Maar het idee van Pol stuit op verzet van de vrouwen. Zij willen met de centen van de clubkas liever op reis naar Venetië. Bieke vindt het niet normaal dat ze nog altijd niet zwanger is. Ze beslist om zich samen met Marc te laten testen in de fertiliteitskliniek.

* vrijdag 03 juli 2015 - vijfde aflevering (reeks zestien) - Feest! (scenario : Bart Cooreman) :

Xavier gaat binnenkort zijn 500ste match spelen en de Kampioenen willen dat vieren door Xavier eens flink in de bloemetjes te zetten. Hij mag echter niet te weten komen wat zijn ploegmaats van plan zijn. Fernand wil hier een stokje voor steken. Carmen heeft de hulp ingeroepen van een relatietherapeute om haar seksleven met Xavier nieuw leven in te blazen. De therapeute raadt haar aan een tweede huwelijksreis naar Blankenberge te maken.

'F.C. De Kampioenen', van maandag tot en met vrijdag, telkens rond de klok van 20.10 op Eén. Deze afleveringen zijn ook beschikbaar via 'Ooit gemist'. (bron en logo : Eén)

28-06-2015 om 11:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : Tatyana Beloy zorgt voor spektakel in '1000 zonnen'.

'1000 zonnen' brengt van maandag 01 juni tot en met vrijdag 28 augustus de zomer binnen handbereik. In nieuwe en vertrouwde rubrieken kijkt het programma door een zomerse bril naar wat de Vlaming bezighoudt in de zomer. Wat leeft er in Vlaanderen en hoe genieten de mensen van hun zomer? En ook de dagelijkse zoektocht naar de populaire strandstoel is er weer!

* Nieuwe rubrieken

We pakken uit met enkele nagelnieuwe rubrieken :

- De vierkante eter : Elke week gaat Wim Lybaert langs bij een BV om er een vierkantemetertuin aan te leggen en tips te geven. Voor de zekerheid plant hij thuis identiek dezelfde bak. Later gaat hij opnieuw op bezoek bij de BV, om hun oogst te vergelijken en er een lekkere maaltijd mee te bereiden. Zijn missie is dan ook : van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemetertuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

- 12 stielen : Sieg De Doncker pakt elke week een andere interimjob aan, en hoe vuiler of spectaculairder en gevaarlijker, hoe beter! Hoe brengt onze held het er vanaf in niet zo evidente omstandigheden?

- Zobie : De kijker maakt deze zomer voor het eerst kennis met Zobie, een jonge Franse bulldog die mee op wandel mag met de '1000 zonnen'-reporter en telkens weer bij andere passanten belandt waarmee een gesprek wordt aangeknoopt.

- De Festivalfee : Katrijn Van Bouwel strooit als een festivalfee rust en genot naar elke festivalbezoeker die daar even nood aan heeft. Van een voetbadje tegen het lange staan of een snel dutje, massage of haar zoemende klankschalen : Katrijn brengt ontspanning voor lichaam en geest.

- Visite Guidée : Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) neemt een handvol gepensioneerden mee in zijn busje. Hij reist met zijn gezelschap de taalgrens over langheen de toeristische toppers in Wallonië. Als dat maar goed afloopt!

- De scheurkalender : De waarheid komt uit een kindermond. Elke vrijdag scheuren kinderen tussen 7 en 12 jaar een blaadje van de kalender en bezinnen ze zich over de spreuk van de dag.

- De vrijwilliger : '1000 zonnen' volgt Vlamingen die hun vakantie gebruiken om in het buitenland als vrijwilliger aan de slag te gaan. Met videodagboeken en hun eigen camerabeelden vertellen ze hun verhaal, hun passie en hun doel.

- De zandloper : Sommige mensen zoeken voor dag en dauw bewust de stilte op van het strand voor de grote toeloop. Annick Ruyts stapt een eindje mee met deze mensen en probeert hun verhaal te achterhalen.

- Streetstyle : Arne Rombouts trekt erop uit met zijn fototoestel doorheen de stad op zoek naar mensen die duidelijk goed nagedacht hebben over hun outfit.



* Helemaal terug

Maar ook enkele oude bekenden komen terug :

- De stoel : Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om twee vliegtickets te winnen? Deze vraag houdt deze zomer vast weer heel wat kijkers in de ban. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 zonnen'-onlinespel op onze website.

- Wordt vervolgd : In 'Wordt Vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang een evenement of organisatie.

- De wolken : Kijkers kunnen hun eigen (gefotografeerde) wolken insturen via een.be, en de tekenaars van '1000 zonnen' bewerken de foto's. Van theepotten of blitse auto's, in de wolken krijgt de fantasie van de kijkers vrij spel.

- De tip : In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, opmerkelijke zomerse tip mee. Een eenvoudige oplossing voor een herkenbaar probleem.

- De ambassadier : Net als vorig jaar neemt dierenvriend Dimitri Leue het op voor die dieren die in de Zoo of Planckendael onterecht weinig publieke aandacht krijgen, zoals de capibara of de bongo. Met een vurig pleidooi voor die dieren wil hij iedereen overtuigen om de volgende keer wél voor die kooi te stoppen.

* week van maandag 29 juni tot en met vrijdag 03 juli 2015 :

Waarom naar een ander land gaan als je ook hier van de vakantie kunt genieten? In de nieuwe '1000 zonnen'-rubriek #Thuisblijver bewijst Tatyana Beloy vanaf woensdag 01 juli dat thuisblijven even spectaculair kan zijn.
En Wim Lybaert installeert deze week een vierkantemeter-moestuin bij minister Maggie De Block.

Nieuwe rubriek : #Thuisblijver

Iedereen trekt naar het warme en zonovergoten buitenland in juli en augustus. Tenminste, dat lijkt zo als je Facebook of Instagram bekijkt tijdens de zomervakantie. Maar dat koffietje op een zonovergoten terrasje in Rome of die spectaculairste watersplash in dat all-inresort in Turkije, dat kan hier toch ook?

Vanaf woensdag 01 juli bewijst Tatyana Beloy in '1000 zonnen' dat thuisblijven even spectaculair kan zijn. In de nieuwe rubriek de #Thuisblijver bewijst ze dat genieten ook in eigen land kan, misschien zelf beter en actiever. En 's avonds slaap je gewoon lekker terug in je eigen bed.

In de eerste aflevering van #Thuisblijver waagt Tatyana zich aan flyboarden. Hot aan de stranden van Djerba en Rhodos, maar ook gewoon hier thuis. Met een soort snowboard aan je voeten stuwt een waterstraal je tot vijftien meter de lucht in. Springen, duiken en vliegen, op en in het water.


- elke weekdag : Wordt vervolgd

Anna, Arne en Nic zitten in het laatste jaar van de dansopleiding aan het Koninklijke Conservatorium van Antwerpen. Een dansvoorstelling voor publiek is hun afstudeerproject. '1000 zonnen' is erbij als ze vanaf nul de choreografieën aanleren, de stress van de naderende voorstelling ervaren en de adrenalinekick van het podium voelen.

- maandag 29 juni

'De Festivalfee' : Festivalfee Katrijn Van Bouwel zet haar wellnesstent op op Rock Werchter.

'Weg met …' : Zanger en presentator Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') laat '1000 zonnen' meekijken in het fotoalbum van zijn citytrip naar Kopenhagen.


- dinsdag 30 juni

'Visite guidée' : Elke dinsdag stappen vier kwieke senioren in het busje van Marijn Devalck. Hij brengt hen naar een must see over de taalgrens. De bestemming vandaag is het Ecomuseum in Bois-Du-Luc.

'De vierkante eter' (deel 1) : De afgelopen maanden heeft moestuingoeroe Wim Lybaert bij een tiental bekende Vlamingen een vierkantemeter-moestuin geïnstalleerd. Elk van hen kreeg de zorg over zijn eigen zaden, planten en potgrond. Wim wil bewijzen dat je met één vierkante meter genoeg hebt om een geweldige maaltijd op tafel te toveren. Zijn missie is dan ook : van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Vorige week bleek Bart De Pauw geen fan van erwtjes en ook de look was vermist. Hopelijk gaat het minister Maggie De Block beter af. Op dinsdag wordt de vierkantemeter-moestuin haar thuis geïnstalleerd en ingezaaid.


- woensdag 01 juli

'#Thuisblijver' : T
atyana Beloy demonstreert in '#Thuisblijver' dat thuisblijven ook spectaculair kan zijn.

De ambassadier :
Dimitri Leue neemt het in de zoo op voor een dier dat al te vaak gewoon gepasseerd wordt. Deze week roept hij op om van de wisent te gaan houden.

- donderdag 02 juli

'De vierkante eter' (deel 2) :
Hoe zit het met de vierkantemeter-moestuin van Maggie De Block? Samen met Wim Lybaert oogst ze het resultaat van haar inspanningen en maakt ze er een heerlijk gerechtje van.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemeter-moestuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

- vrijdag 03 juli

'De wolken' : Ook deze week stuurden de kijkers '1000 zonnen' enkele knappe wolkenfoto's op. De '1000 zonnen'-tekenaars tekenen hun wolkenfantasie.

'12 stielen …' : Siegfried De Doncker wordt elke vrijdag in een nieuwe job gedropt. Welke job, dat ontdekt hij pas ter plekke. Hij ondervindt het aan den lijve, want het zijn geen jobs voor watjes.

'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

28-06-2015 om 10:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tanja Ribič.

Tanja Ribič (28 juni 1968) is geboren in het Joegoslavische Zagorje. Sinds de afscheiding maakt Zagorje deel uit van Slovenië. Haar eerste kennismaking met het Eurovisie Songfestival heeft ze in 1991 als jurylid tijdens de Joegoslavische nationale finale. Ze is dan één van de drie juryleden uit Ljubljana.

In 1997 neemt ze deel aan de Sloveense nationale selectie ('EMA'). Met "Zbudi se" eindigt ze op de eerste plaats en mag ze haar land vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn. In de Ierse hoofdstad Dublin eindigt ze met haar nummer op een tiende plaats, de tweede beste notering dat het land tot dan behaalt. Na haar festivaldeelname is ze meerdere malen te zien in een aantal films en series. Ze is gehuwd met acteur en filmregisseur Branko Đurić en het koppel heeft één zoon, Filip.

OOK JARIG VANDAAG :

* Kalinka (1939), deelneemster Belgische nationale selectie (Canzonissima 1967-1971, Liedje voor Luxemburg 1973).
* Lene Johansen (1965), Deense journaliste, (MGP 2003 - de unges Melodi Grand Prix, presentatrice 'Melodi Grand Prix 1956-1999).
* Thérèse Andersson (1972), deelneemster Zweedse nationale selectie als lid van Pay-TV (Melodifestivalen 2004). Nam in 2008 als soliste deel aan de Zweedse nationale selectie met "When You Need Me".

28-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (27-06-2015).

Op deze laatste zaterdag van juni hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

De fans van Bandits (Eurosong 2014) hebben er meer dan drie jaar op moeten wachten, maar sinds gisteren, vrijdag 26 juni, is hun tweede album eindelijk beschikbaar. De opvolger van het debuutalbum "Bandits" (2011) kreeg als titel "Geval apart" en bevat in totaal dertien nummers waaronder de jongste single "'t Ga wenen van komen". Het nummer, een knipoog naar de jaren zestig van de vorige eeuw, is reeds sinds vrijdag 29 mei beschikbaar.

Op woensdag 18 maart jongstleden raakte bekend dat Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman stoppen met K3 (Eurosong 1999) en vanaf het najaar op zoek gaan naar drie opvolgsters. Op vrijdag 19 juni bracht het trio een verzamelalbum op de markt met als titel "Het beste van K3". Op dat album staan in totaal zestien van hun alombekende hits waaronder hun grootste hit "Heyah Mama" waarmee ze in 1999 deelnamen aan 'Eurosong', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Zanger Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008', Eurosong 2014) heeft de zomer van 2015 alvast goed ingezet met een nieuwe single. Hij schreef de tekst en muziek van "Niets zonder jou" zelf en voor deze ballade werkte hij samen met producer Bert Gielen. Het nummer is sinds afgelopen maandag, 22 juni, beschikbaar.

 Will Tura, de 'Keizer van het Vlaamse lied', viert op zondag 02 augustus zijn vijfenzeventigste verjaardag. Dertien van zijn collega-artiesten willen de zanger een gepast eerbetoon brengen en dat doen ze met één van de talloze mooie liedjes die Arthur Blanckaert ooit uitbracht. Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Yannick Bovy, Willy Sommers en vele anderen brengen hun eigen versie van hun favoriete Tura-nummers. Dertien van die liedjes werden verzameld op het album "Vlaanderen zingt Tura" dat op maandag 29 juni eerstkomende zal verschijnen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Italiaanse zangeres Emma Marrone (ESF 2014) heeft sinds vrijdag 19 juni een nieuwe single met als titel "Occhi Profondi". Het is meteen het eerste nummer uit haar inmiddels vijfde album dat later dit najaar zal verschijnen. Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) brengt dit najaar zijn derde soloalbum op de markt met als titel "Napoleon XXIII". Als voorloper hierop is er sinds woensdag 03 juni de single "Kevin Janssens niet". En de fans van Jedward (ESF 2011-2012) hebben woensdag 22 juli reeds aangestipt in hun agenda want dan verschijnt de nieuwe single van de Ierse tweelingbroers John en Edward Grimes met als titel "Oh Hell No".

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 11 juli. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

27-06-2015 om 18:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Televisieroute' : Ben heeft vanavond een afspraakt met Urrbanus en hij trekt ook naar de Medialaan in Vilvoorde.

In 'De Televisieroute' gaat Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009) sinds zaterdag 02 mei 2015 negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie : spraakmakende programma's en unieke tv-momenten, van de prille beginjaren van tv tot op vandaag.

Ben ontmoet bekende gezichten en programmamedewerkers, maar vooral ook gewone mensen, die vaak op een onbewaakt moment met de impact van televisie werden geconfronteerd. Dat levert een boeiende rit op doorheen Vlaanderen, met spannende en ontroerende verhalen en … de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis : de Amphicar van kapitein Zeppos.

Op zijn tocht ontmoet Ben de slotzusters van Ravels, die zich een televisie aanschaften om de uitzendingen van het pausbezoek aan België te kunnen volgen; een van de scoutsjongens die na het overlijden van Boudewijn mee hielp water uit te delen aan de menigte en als dank een nachtje in het paleis mocht logeren; De Witte en Peerke uit 'Wij, heren van Zichem', die intussen zelf mannen geworden zijn; de echte moemoe Van Genechten; weerman Frank De Boosere, die vijfendertig jaar lang wachtte op zijn jongensdroom, een zonsverduistering; en veel, veel meer.

Verrassend, meeslepend en vooral prettig om naar te kijken : 'De Televisieroute is het ideale programma voor een ontspannende zaterdagavond.

* achtste aflevering - zaterdag 27 juni 2015 :

Geen man heeft Vlaanderen zo doen lachen als Urbanus. Maar dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Ben ontmoet de godfather van de Vlaamse comedy. Daarna trekt hij naar de Medialaan in Vilvoorde, voor een verhaal over de beginjaren van vtm. 'De Televisieroute' eindigt in Aarschot, waar Ben een oud televisietrauma probeert te helpen verzachten.

OPGELET! Deze reeks werd voor het eerst uitgezonden tussen zondag 08 september en zondag 03 november 2013.

'De Televisieroute', achtste aflevering vanavond, zaterdag 27 juni 2015, tussen 20.40 en 21.10 op Eén. Dit is meteen ook de allerlaatste uitzending want de eerste aflevering werd ditmaal niet herhaald. (bron en foto : Eén)

27-06-2015 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : vanavond staat musicalster Anouk Maas centraal in het programma.

 Op zaterdag 13 juni 2015 startte het inmiddels achtste seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland'. Voor de vijfde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) de presentator van dienst.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel 'De Beste Zanger van Nederland' te bemachtigen.

Wie doen mee in het achtste seizoen?

Eind mei reisden Do van Hulst (lid Nederlandse vakjury ESF 2015), Anouk Maas, Jan Keizer (lid vakjury NSF 2006), Julia Zahra, Frans Duijts, Martin Buitenhuis en Lange Frans (lid vakjury NSF 2006, lid vakjury JSF 2009) met presentator Jan Smit af naar het zonnige Ibiza waar zij strijden om de felbegeerde titel 'Beste Zanger van Nederland'.

* derde aflevering - zaterdag 27 juni 2015 :

Vanavond, zaterdag 27 juni, brengen de zangers een ode aan musicalster Anouk Maas.

Anouk heeft in onder meer 'Flashdance', 'Shrek' en 'The Sound of Music' gespeeld. Het belooft dus een avond vol prachtige musical-nummers te worden!

AFLEVERINGEN (HER)BEKIJKEN :

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen stond zangeres Julia Zahra centraal. Julia van der Toorn, oftewel Julia Zahra, raakte bekend toen ze in het najaar van 2013 op 17-jarige leeftijd deelnam aan het vierde seizoen van 'The Voice of Holland'. Ze zou als winnares uit de bus komen. (Her)Bekijk de aflevering HIER.

Op zaterdag 20 juni brachten de kandidaten een ode aan de Volendamse Jan Keizer. Martin Buitenhuis zong het bekende nummer "Mother Can You See Me" en Julia Zahra verrastte met de BZN-hit "Just An Illusion". (Her)Bekijk de aflevering HIER.

'De Beste Zangers van Nederland', de derde aflevering van het achtste seizoen vanavond, zaterdag 27 januari 2015, tussen 20.25 en 21.30 op
NPO 1.
(bron, logo en foto : AVROTROS)

27-06-2015 om 11:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Ball.

Michael Ball (27 juni 1962) is geboren als Michael Ashley Ball in het Britse Leicester. Hij is zanger en acteur en is vooral bekend om zijn rollen in een aantal musicals. Hij heeft rollen gespeeld in onder andere 'Les Misérables', 'The Phantom of the Opera' en 'Chitty Chitty Bang Bang'. Hij volgt drama aan de Guildford School of Acting waar hij in 1984 afstudeert. Vanaf dan treedt hij op in een aantal musicals (bekende en minder bekende). Zijn eerste single "Love changes everything" komt op de markt en in 1992 wordt hij door de Britse omroep gevraagd om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In de nationale finale die op vrijdag 03 april wordt uitgezonden zingt Michael acht nummers. Nadien is het aan de televoters om het nummer te kiezen waarmee hij zijn land zal vertegenwoordigen. "One Step Out Of Time" komt als winnaar uit de bus.

In het Zweedse Malmö treedt Michael als zestiende op drieëntwintig kandidaten aan. Uiteindelijk moet hij de Ierse inzending, gezongen door Linda Martin, laten voorgaan in de eindrangschikking. Michael scoort met zijn festivalbijdrage wel een nummer één-hit in de Britse hitlijsten. Ook zijn debuutalbum verkoopt als zoete broodjes. In 1993 is hij te zien in 'West Side Story' en komt zijn tweede album op de markt. Later dat jaar start hij met zijn eigen televisieshow 'Michael Ball'. Nadien brengt hij bijna jaarlijks een album op de markt en acteert hij ook in diverse films en televisieseries. In 2000 en 2003 zit hij in de vakjury tijdens de Estse nationale voorronde 'Eurolaul' voor het Eurovisie Songfestival. Ondertussen is hij in 2002 en 2003 maar liefst zestien maanden aan de slag in de musical 'Chitty Chitty Bang Bang'. En ook de jaren nadien brengen hem heelwat werk. Meer over Michael Ball kan je steeds vinden op zijn
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Petra Frey (1978), nam in 1994 voor Oostenrijk deel aan het Eurovisie Songfestival met "Für den Frieden der Welt" en eindigde op een zeventiende plaats. In 2003 strandt ze tijdens de nationale finale op een tweede plaats met "This Night Should Never End".
* Alsou
(1973), nam in 2000 voor Rusland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Solo" en eindigde op een tweede plaats. Op zaterdag 16 mei 2009 presenteerde ze samen met Ivan Urgant de finale van de vijfenvijftigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival en in mei 2014 gaf ze voor de tweede maal op rij de Russische punten tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

27-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Zweedse omroep SVT gaat ook in 2016 via nationale selectie 'Melodifestivalen' op zoek naar Songfestivaldeelnemer.

De Zweedse omroep SVT heeft eerder vandaag, vrijdag 26 juni 2015, laten weten dat het ook volgend jaar via een nationale selectie, 'Melodifestivalen 2016', op zoek zal gaan naar de inzending voor het Eurovisie Songfestival. De eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal trouwens op Zweedse bodem plaatsvinden en dit voor de tweede maal dit decennium.

Geïnteresseerden kunnen hun nummers via de website van de omroep insturen en dit tussen dinsdag 01 (vanaf 09.00) en woensdag 16 september (tot en met 08.59) eerstkomende. De omroep dringt er ook ditmaal bij de vrouwelijke componisten op aan om massaal nummers in te sturen. SVT wil net als voor de selectie van dit jaar dat maar liefst vijftig procent van de geselecteerde nummers (uit de open competitie) door één of meerdere vrouwen (al dan niet samen met mannelijke componisten/tekstschrijvers) wordt geschreven.

Opnieuw zullen achtentwintig liedjes deelnemen aan de nationale selectie (vier voorrondes, herkansingsronde en finale) en de omroep hoopt ook tien liedjes in de eigen taal te kunnen selecteren.

De helft van de geselecteerde nummers komt uit de open competitie (start op maandag 01 september). Maximaal dertien daarvan komen uit de gewone inschrijving en minstens één nummer komt van een componist/tekstschrijver die nog nooit een nummer op de markt heeft gebracht.

De overige veertien nummers worden op verzoek van de omroep gecomponeerd of worden geselecteerd uit nummers die via de open competitie werden aangeboden. Eén van die plaatsen gaat naar de winnaar van 'Svensktoppen nästa 2015', waarvan de finale zondag 06 september zal doorgaan.

Later dit najaar (oktober of november) worden de titels van de nummers alsook de namen van de componisten/tekstschrijvers wereldkundig gemaakt. De namen van de bijhorende artiesten volgen in een nog later stadium. (bron en logo : SVT)

26-06-2015 om 11:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Mary Helena.

Mary Helena Zangeres Mary Helena (26 juni 1958) ziet in Ninove het levenslicht als Marleen de Moey. Op tienjarige leeftijd zit ze al in de muziekstal van Paul Harry. Op zeventienjarige leeftijd (in 1975) komt ze in contact met zanger Will Tura en daarmee worden de deuren van het showwereldje voor haar geopend. Vier jaar later verschijnt haar allereerste single. Twee jaar later (in 1981) neemt ze deel aan de nationale voorronde ('Eurosong 1981'). Met haar nummer "Liefde is..." zit ze in de eerste voorronde, maar ze kan zich niet plaatsen voor de finale die later zal gewonnen worden door Emly Starr met "Samson". Nadien brengt Mary Helena nog de single "You Give Me Love" op de markt, geschreven door Will Tura.

26-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Tomas De Soete en Freek Braeckman sluiten vanavond definitief de deuren van hun café.

 Op maandag 15 oktober 2012 was er de allereerste 'Café Corsari' met presentatoren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman. Vanavond, donderdag 25 juni 2015, presenteren beide heren de allerlaatste uitzending, eentje vol verrassingen voor de gastheren zelf.

Tussen begin en einde zitten 306 afleveringen, goed voor 14 229 minuten televisie, 1530 gasten, 256 muzikale gasten en ook 65 internationale artiesten met kleppers als Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys, Editors, Elbow en Simple Minds.

Tomas De Soete en Freek Braeckman presenteren deze laatste aflevering nog eens samen en kijken er alletwee geweldig naar uit :
 
FREEK BRAECKMAN : 
"Stop altijd met goesting." Een schoon devies, dat op deze laatste Café Corsari zeer van toepassing is. Schoon ook om de zes seizoenen te kunnen afronden aan de zijde van de vriend voor het leven die ik aan dit avontuur zal hebben overgehouden. Moet ik trouwens wachten met bleiten tot na de eindgeneriek?"

TOMAS DE SOETE : "
Als onnozele pipo van de radio zes seizoenen lang een volledig nieuwe stiel mogen leren in prime time, hoeveel chance kan een mens hebben. En neen, ik ben nog verre van volleerd, maar wel een pak ervaring rijker. Het aantal boeiende mensen dat ik heb mogen ontmoeten in die drie jaar is duizelingwekkend. Maar vooral die Freek Braeckman is nog niet van mij vanaf. Merci voor uw geduld en de onverdunde vriendschap Freaky Freek. We zouden dringend eens iets samen moeten doen!"

Achtenzeventig weken in totaal brachten Tomas De Soete en Freek Braeckman door in het plezantste café van Vlaanderen. En vanavond, donderdag 25 juni,  gaan ze eruit met een knal. Tomas en Freek weten zelf niet helemaal waar ze zich aan mogen verwachten, een groot deel van de inhoud van het programma is ook voor hen een verrassing.

 Wat wel zeker is :

* Stamgaste en Café Corsari-reporter Cath Luyten is er bij.
* Ook aanwezig : de gasten die 'Café Corsari' begin dit jaar met succes heeft geïntroduceerd, de mannen van het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBS.  Zij trokken de voorbije dertien weken Vlaanderen in – met telkens succesfilmpjes als resultaat.

Ze leerden Vlaanderen alles over straattaal, ze trokken naar hun 'drarrie' (vriend) Matthias Schoenaerts – en gingen aan de slag met muziek van collega-muzikanten zoals Stijn Meuris, Slongs Dievanongs en zelfs met de klassiekers van de keizer van de Vlaamse muziek : Will Tura. Een filmpje dat ze deze week nog deelden op social media werd zo'n 300 000 keer bekeken en 6000 keer gedeeld. Ware fenomenen. Ze brengen ook hun aanstekelijke nieuwe single mee : "Goeie Gast".

*Verder mogen Tomas en Freek zich verwachten aan een kleine fijne trip down memory lane en een aantal verrassingen.

'Café Corsari', vanavonddonderdag 25 juni 2015, tussen 22.30 en 23.15 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

25-06-2015 om 12:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nederlandse Songfestivaldeelneemster Trijntje Oosterhuis verwacht in december haar derde kindje.

 Vandaag, donderdag 25 juni 2015, heeft de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) bekendgemaakt dat ze eind dit jaar zal bevallen van een derde kindje. De vader is haar vriend Alvin Lewis, broer van zangeres Berget Lewis (NSF 2003).

De zwangerschap, en de bevalling die voorzien is voor december, heeft natuurlijk wel gevolgen voor een aantal van haar optredens in het najaar.

De show in Hengelo is verplaatst naar zaterdag 17 oktober en die in Zwolle naar donderdag 01 oktober. Voor het concert in 013 is geen nieuwe datum beschikbaar. Publiek dat al een kaartje heeft voor de geplande show in de Heineken Music Hall in Amsterdam op vrijdag 18 december krijgt automatisch binnen twee tot vier weken hun geld terug afhankelijk van de betaalmethode.

De tour die in september start staat in het teken van haar nieuwe album "Walk Along" waarvan onlangs de single "The Choice I've Made" verscheen. Overigens zal Trijntje gewoon deelnemen aan de 'Ladies of Soul' concerten op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari 2016 in de Ziggo Dome.
 
 "Gelukkig was het mogelijk om enkele shows te verzetten", aldus de zangeres op haar website. "Ik verheug me heel erg op deze clubtour, waarna ik met zwangerschapsverlof ga. In februari betreed ik gewoon weer het podium van de Ziggo Dome samen met de andere 'Ladies of Soul', waar ik ook erg naar uitkijk."

Trijntje Oosterhuis heeft al twee zoons van tien en acht met haar ex-man Sander van den Eeden. Ook Alvin is vader van een zoon uit een eerdere relatie. bron (Televizier, website Trijntje Oosterhuis)

25-06-2015 om 12:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Nuno Resende.

Nuno Resende Nuno Resende (25 juni 1973) is geboren in de Portugese stad Porto als Nuno Guilherme de Figueiredo Resende. Op twaalfjarige leeftijd verhuist hij met zijn familie naar België waar hij in 1982 wordt toegelaten tot de Europese school in Brussel (dankzij de uitbreiding van Europese Economische Gemeenschap in 1986). Zijn muzikale carrière begint in 1997. Opgemerkt door een Zweedse producer trekt hij naar het Scandinavische land om daar een album in te blikken met de 'brandweer'. Jammer genoeg komt het album nooit op de markt. Hij neemt deel aan de talentenjacht 'Pour la gloire' op de franstalige zender RTBF en nadien werkt hij samen met Sam Touzani.

In 1999 neemt hij deel aan de audities voor de musical 'Beauty and the Beast en hij krijgt de rol van Gontrand. In 2000 neemt hij als lid van de groep La Teuf deel aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Die nationale voorronde wordt op zondag 18 februari gehouden in de studio's van de
RTBF. Met "Soldat de l'amour" eindigt de groep op een zesde plaats. Datzelfde jaar merkt de bierfabrikant Jupiler de mooie stem van Nuno op en hij mag het officiële lied zingen van de rode Duivels "Allez, allez, allez" tijdens 'Euro 2000' dat in ons land en Nederland georganiseerd wordt. Dankzij het succes van het nummer, mede doordat het tijdens de openingsceremonie gezongen wordt, wordt het in 2002 (tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea) opnieuw uitgebracht. Nadien volgen er nog een aantal singles en treedt hij op in een aantal musicals.

In 2005 wordt hij samen met Tiffany Ciely uitgekozen om de strijd aan te gaan voor het ticket voor het Eurovisie Songfestival. Met amper 0,4% (63 stemmen) verschil weet hij de nationele selectie te winnen en mag hij met het nummer "Le grand soir" ons land vertegenwoordigen tijdens de 50e editie van het Eurovisie Songfestival in de Oekraïnse hoofdstad Kiev. Tijdens de halve finale op donderdag 19 mei zet hij een prachtprestatie neer maar het resulteert niet in een finaleplaats. Ons land eindigt op een tweeëntwintigste plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sven Lindahl (1937), presentator 'Melodifestivalen' - Zweden (1963-1966).
* Chenoa
(1975), deelneemster 'Operación Triunfo' (2001-2002), backingvocal bij Rosa (Spanje) tijdens het Eurovisie Songfestival van 2002.
* Esther Sels (1982), deelneemster 'Eurosong' - België (2008).

25-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs