Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

26-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Zweedse omroep SVT gaat ook in 2016 via nationale selectie 'Melodifestivalen' op zoek naar Songfestivaldeelnemer.

De Zweedse omroep SVT heeft eerder vandaag, vrijdag 26 juni 2015, laten weten dat het ook volgend jaar via een nationale selectie, 'Melodifestivalen 2016', op zoek zal gaan naar de inzending voor het Eurovisie Songfestival. De eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal trouwens op Zweedse bodem plaatsvinden en dit voor de tweede maal dit decennium.

Geïnteresseerden kunnen hun nummers via de website van de omroep insturen en dit tussen dinsdag 01 (vanaf 09.00) en woensdag 16 september (tot en met 08.59) eerstkomende. De omroep dringt er ook ditmaal bij de vrouwelijke componisten op aan om massaal nummers in te sturen. SVT wil net als voor de selectie van dit jaar dat maar liefst vijftig procent van de geselecteerde nummers (uit de open competitie) door één of meerdere vrouwen (al dan niet samen met mannelijke componisten/tekstschrijvers) wordt geschreven.

Opnieuw zullen achtentwintig liedjes deelnemen aan de nationale selectie (vier voorrondes, herkansingsronde en finale) en de omroep hoopt ook tien liedjes in de eigen taal te kunnen selecteren.

De helft van de geselecteerde nummers komt uit de open competitie (start op maandag 01 september). Maximaal dertien daarvan komen uit de gewone inschrijving en minstens één nummer komt van een componist/tekstschrijver die nog nooit een nummer op de markt heeft gebracht.

De overige veertien nummers worden op verzoek van de omroep gecomponeerd of worden geselecteerd uit nummers die via de open competitie werden aangeboden. Eén van die plaatsen gaat naar de winnaar van 'Svensktoppen nästa 2015', waarvan de finale zondag 06 september zal doorgaan.

Later dit najaar (oktober of november) worden de titels van de nummers alsook de namen van de componisten/tekstschrijvers wereldkundig gemaakt. De namen van de bijhorende artiesten volgen in een nog later stadium. (bron en logo : SVT)

26-06-2015 om 11:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Mary Helena.

Mary Helena Zangeres Mary Helena (26 juni 1958) ziet in Ninove het levenslicht als Marleen de Moey. Op tienjarige leeftijd zit ze al in de muziekstal van Paul Harry. Op zeventienjarige leeftijd (in 1975) komt ze in contact met zanger Will Tura en daarmee worden de deuren van het showwereldje voor haar geopend. Vier jaar later verschijnt haar allereerste single. Twee jaar later (in 1981) neemt ze deel aan de nationale voorronde ('Eurosong 1981'). Met haar nummer "Liefde is..." zit ze in de eerste voorronde, maar ze kan zich niet plaatsen voor de finale die later zal gewonnen worden door Emly Starr met "Samson". Nadien brengt Mary Helena nog de single "You Give Me Love" op de markt, geschreven door Will Tura.

26-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Tomas De Soete en Freek Braeckman sluiten vanavond definitief de deuren van hun café.

 Op maandag 15 oktober 2012 was er de allereerste 'Café Corsari' met presentatoren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman. Vanavond, donderdag 25 juni 2015, presenteren beide heren de allerlaatste uitzending, eentje vol verrassingen voor de gastheren zelf.

Tussen begin en einde zitten 306 afleveringen, goed voor 14 229 minuten televisie, 1530 gasten, 256 muzikale gasten en ook 65 internationale artiesten met kleppers als Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys, Editors, Elbow en Simple Minds.

Tomas De Soete en Freek Braeckman presenteren deze laatste aflevering nog eens samen en kijken er alletwee geweldig naar uit :
 
FREEK BRAECKMAN : 
"Stop altijd met goesting." Een schoon devies, dat op deze laatste Café Corsari zeer van toepassing is. Schoon ook om de zes seizoenen te kunnen afronden aan de zijde van de vriend voor het leven die ik aan dit avontuur zal hebben overgehouden. Moet ik trouwens wachten met bleiten tot na de eindgeneriek?"

TOMAS DE SOETE : "
Als onnozele pipo van de radio zes seizoenen lang een volledig nieuwe stiel mogen leren in prime time, hoeveel chance kan een mens hebben. En neen, ik ben nog verre van volleerd, maar wel een pak ervaring rijker. Het aantal boeiende mensen dat ik heb mogen ontmoeten in die drie jaar is duizelingwekkend. Maar vooral die Freek Braeckman is nog niet van mij vanaf. Merci voor uw geduld en de onverdunde vriendschap Freaky Freek. We zouden dringend eens iets samen moeten doen!"

Achtenzeventig weken in totaal brachten Tomas De Soete en Freek Braeckman door in het plezantste café van Vlaanderen. En vanavond, donderdag 25 juni,  gaan ze eruit met een knal. Tomas en Freek weten zelf niet helemaal waar ze zich aan mogen verwachten, een groot deel van de inhoud van het programma is ook voor hen een verrassing.

 Wat wel zeker is :

* Stamgaste en Café Corsari-reporter Cath Luyten is er bij.
* Ook aanwezig : de gasten die 'Café Corsari' begin dit jaar met succes heeft geïntroduceerd, de mannen van het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBS.  Zij trokken de voorbije dertien weken Vlaanderen in – met telkens succesfilmpjes als resultaat.

Ze leerden Vlaanderen alles over straattaal, ze trokken naar hun 'drarrie' (vriend) Matthias Schoenaerts – en gingen aan de slag met muziek van collega-muzikanten zoals Stijn Meuris, Slongs Dievanongs en zelfs met de klassiekers van de keizer van de Vlaamse muziek : Will Tura. Een filmpje dat ze deze week nog deelden op social media werd zo'n 300 000 keer bekeken en 6000 keer gedeeld. Ware fenomenen. Ze brengen ook hun aanstekelijke nieuwe single mee : "Goeie Gast".

*Verder mogen Tomas en Freek zich verwachten aan een kleine fijne trip down memory lane en een aantal verrassingen.

'Café Corsari', vanavonddonderdag 25 juni 2015, tussen 22.30 en 23.15 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

25-06-2015 om 12:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nederlandse Songfestivaldeelneemster Trijntje Oosterhuis verwacht in december haar derde kindje.

 Vandaag, donderdag 25 juni 2015, heeft de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) bekendgemaakt dat ze eind dit jaar zal bevallen van een derde kindje. De vader is haar vriend Alvin Lewis, broer van zangeres Berget Lewis (NSF 2003).

De zwangerschap, en de bevalling die voorzien is voor december, heeft natuurlijk wel gevolgen voor een aantal van haar optredens in het najaar.

De show in Hengelo is verplaatst naar zaterdag 17 oktober en die in Zwolle naar donderdag 01 oktober. Voor het concert in 013 is geen nieuwe datum beschikbaar. Publiek dat al een kaartje heeft voor de geplande show in de Heineken Music Hall in Amsterdam op vrijdag 18 december krijgt automatisch binnen twee tot vier weken hun geld terug afhankelijk van de betaalmethode.

De tour die in september start staat in het teken van haar nieuwe album "Walk Along" waarvan onlangs de single "The Choice I've Made" verscheen. Overigens zal Trijntje gewoon deelnemen aan de 'Ladies of Soul' concerten op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari 2016 in de Ziggo Dome.
 
 "Gelukkig was het mogelijk om enkele shows te verzetten", aldus de zangeres op haar website. "Ik verheug me heel erg op deze clubtour, waarna ik met zwangerschapsverlof ga. In februari betreed ik gewoon weer het podium van de Ziggo Dome samen met de andere 'Ladies of Soul', waar ik ook erg naar uitkijk."

Trijntje Oosterhuis heeft al twee zoons van tien en acht met haar ex-man Sander van den Eeden. Ook Alvin is vader van een zoon uit een eerdere relatie. bron (Televizier, website Trijntje Oosterhuis)

25-06-2015 om 12:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Nuno Resende.

Nuno Resende Nuno Resende (25 juni 1973) is geboren in de Portugese stad Porto als Nuno Guilherme de Figueiredo Resende. Op twaalfjarige leeftijd verhuist hij met zijn familie naar België waar hij in 1982 wordt toegelaten tot de Europese school in Brussel (dankzij de uitbreiding van Europese Economische Gemeenschap in 1986). Zijn muzikale carrière begint in 1997. Opgemerkt door een Zweedse producer trekt hij naar het Scandinavische land om daar een album in te blikken met de 'brandweer'. Jammer genoeg komt het album nooit op de markt. Hij neemt deel aan de talentenjacht 'Pour la gloire' op de franstalige zender RTBF en nadien werkt hij samen met Sam Touzani.

In 1999 neemt hij deel aan de audities voor de musical 'Beauty and the Beast en hij krijgt de rol van Gontrand. In 2000 neemt hij als lid van de groep La Teuf deel aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Die nationale voorronde wordt op zondag 18 februari gehouden in de studio's van de
RTBF. Met "Soldat de l'amour" eindigt de groep op een zesde plaats. Datzelfde jaar merkt de bierfabrikant Jupiler de mooie stem van Nuno op en hij mag het officiële lied zingen van de rode Duivels "Allez, allez, allez" tijdens 'Euro 2000' dat in ons land en Nederland georganiseerd wordt. Dankzij het succes van het nummer, mede doordat het tijdens de openingsceremonie gezongen wordt, wordt het in 2002 (tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea) opnieuw uitgebracht. Nadien volgen er nog een aantal singles en treedt hij op in een aantal musicals.

In 2005 wordt hij samen met Tiffany Ciely uitgekozen om de strijd aan te gaan voor het ticket voor het Eurovisie Songfestival. Met amper 0,4% (63 stemmen) verschil weet hij de nationele selectie te winnen en mag hij met het nummer "Le grand soir" ons land vertegenwoordigen tijdens de 50e editie van het Eurovisie Songfestival in de Oekraïnse hoofdstad Kiev. Tijdens de halve finale op donderdag 19 mei zet hij een prachtprestatie neer maar het resulteert niet in een finaleplaats. Ons land eindigt op een tweeëntwintigste plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sven Lindahl (1937), presentator 'Melodifestivalen' - Zweden (1963-1966).
* Chenoa
(1975), deelneemster 'Operación Triunfo' (2001-2002), backingvocal bij Rosa (Spanje) tijdens het Eurovisie Songfestival van 2002.
* Esther Sels (1982), deelneemster 'Eurosong' - België (2008).

25-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als de voorbije twee jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De musical 'Mamma Mia!' komt deze zomer terug naar ons land. Dat nieuws raakte op maandag 28 juli 2014 bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze deze zomer de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!'. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus) kunnen nog worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt in de binnenstad van Mechelen een nieuwe editie plaats van het zomerse (gratis) stadsfestival 'Maanrock'.

Inmiddels is het volledige programma bekend en zo zijn de Nederlandse zanger Nielson ("Sexy als ik dans") en schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) op zondag 30 augustus van de partij. Daarnaast mag je ook optredens verwachten van Tourist LeMC, Tom Barman, Yevgueni en Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014').

Voor een volledig overzicht van alle optredens (alsook plaats en aanvangsuur) verwijzen we je graag naar de website van het festival.

 Dit najaar gaat de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, op tournee door Europa. Gisteren, dinsdag 23 juni, werden de plaatsen en data bekendgemaakt en voorlopig komt hij niet naar België. Fans kunnen hem wel aan het werk zien in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam (Paradiso) en dit op vrijdag 25 september (aanvang : 20.30, deuren open om 19.00).

Tickets voor dit optreden kunnen vanaf overmorgen, vrijdag 26 juni, worden aangeschaft via de website van Paradiso. (foto : Per Kristiansen)

Sinds hij er zijn zeventigste verjaardag vierde maakt Rob de Nijs (NSF 1969) er een jaarlijkse gewoonte van om terug te keren naar wat hij zelf omschrijft als één van de mooiste concertzalen van Vlaanderen, de Lotto Arena in Antwerpen.

Op zaterdag 17 oktober (aanvang : 20.00) eerstkomende komt Rob voor het derde jaar op rij naar de gelauwerde concerttempel voor een 'groots' concert.

Al meer dan een halve eeuw staat Rob de Nijs aan de top en is hij één van de muzikale boegbeelden van de lage landen. Tijdens zijn 'Groots'-concert zullen uiteraard alle hits voorbijkomen zoals "Ritme van de regen" (waarmee hij doorbrak in 1967), "Zuster Ursula", "Jan Klaasen de trompetter", "Zet een kaars voor je raam vannacht", "Het werd zomer", "Banger hart" en ga zo maar verder. Uiteraard zal Rob zijn publiek – samen met zijn vertrouwde Pur Sang begeleidingsband – ook trakteren op nieuw werk, afkomstig van het vorig jaar verschenen studioalbum "Nieuwe ruimte".

Rob de Nijs 'Groots' wordt een ontmoeting met één van de grootmeesters van het Nederlandstalige lied. Rob zal ook enkele muzikale vrienden uitnodigen; topartiesten waarmee hij een muzikale of persoonlijke band heeft.

Tickets (42, 52 of 62 euro) kunnen nu reeds worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

 Vanaf maart 2016 gaat de Nederlandse zangeres Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) weer op tournee langs de theaters. De tweevoudige Songfestivaldeelneemster is een rasentertainer vol humor, gezegend met een warme, soulvolle stem, waarmee ze de emotie van elk liedje over weet te brengen op haar publiek. Na het uitbrengen van het album "The Piano Ballads Volume I" en de grootse concertreeks van de Ladies of Soul, keert ze in het voorjaar van 2016 terug naar de intimiteit van het theater.

Ze etaleert opnieuw haar liefde voor soulmuziek met uptempo nummers en gevoelige ballads en vertelt persoonlijke anekdotes vol humor.

De tournee gaat van start op woensdag 02 maart en loopt tot en met zaterdag 07 mei 2016. Voor een volledig overzicht van plaatsen, data en hoe je tickets kan aanschaffen verwijzen we je naar haar agenda op haar website.

24-06-2015 om 19:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Zweedse Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw enkel nog in Vlaanderen in de 'Ultratop 50'.

Komende zaterdag, 27 juni 2015, daalt de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, in Vlaanderen van de vijfde naar de negende plaats in de 'Ultratop 50'.

Over de taalgrens verdwijnt hij na vier weken uit het overzicht en daarmee staat in Wallonië enkel nog de Belgische inzending in de hitparade.

In de 'Ultratop 200 Albums' in Vlaanderen staat Måns Zelmerlöw met zijn album "Perfectly Damaged" op een zevenenvijftigste stek, een verlies van twee plaatsen in vergelijking met vorig week. De winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, vinden we terug op plaats tachtig met haar album "Conchita". In de zesde week notering boekt ze opnieuw lichte winst, namelijk twee plaatsen.

Het album "Sanremo Grande Amore" van Il Volo kwam twee weken geleden het overzicht opnieuw binnen en daalt komen weekend van plaats 104 naar 193.

In de Waalse 'Ultratop 200 Albums' daalt het album "Sanremo Grande Amore" van Il Volo in de vijfde week notering van een negenenvijftigste naar een zevenenzestigste plaats. Måns Zelmerlöw stijgt met "Perfectly Damaged" van 157 naar stek 136. Conchita verdwijnt uit het overzicht en dit na vijf weken notering.

Tot slot geven we nog mee dat het verzamelalbum, met daarop de veertig liedjes, in Vlaanderen na zeven weken notering van een achttiende naar een twintigste plaats daalt. Het verzamelalbum "60 jaar Eurovisie Songfestival" boekt komend weekend, in de zevende week notering, drie plaatsen verlies en gaat van een derde naar een zesde plaats.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

24-06-2015 om 15:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet moet komend weekend de eerste plaats in Vlaanderen laten aan Lost Frequencies feat. Janieck Devy.

Komende zaterdag, 27 juni 2015, moet "Rhythm Inside" van de 19-jarige Loïc Nottet een plaatsje verlies boeken in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen. Na vier weken de hitparade te hebben aangevoerd daalt hij van een eerste naar een tweede plaats. Hij moet de koppositie laten aan Lost Frequencies feat. Janieck Devy met het nummer "Reality".

Ook in Wallonië boekt de jongste Belgische Songfestivalinzending een paar plaatsen verlies en gaat er zo van een vierde naar een zevende plaats, en dit in de negende week notering.

Nottet doet het heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die het voorbije decennium het beste scoorde is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade. In Vlaanderen behield de Eeklonaar drie weken die hoogste notering, in Wallonië twee weken.

In Vlaanderen bereikte "Mother" van Axel Hirsoux vorig jaar 'slechts' de zevende plaats maar Hirsoux deed het alleszins beter dan een aantal voorgangers. Iris bereikte drie jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en twee jaar geleden bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats. Witloof Bay bleef in 2011 in Vlaanderen in de tipparade steken "With Love Baby".
(bron : Ultratop)

24-06-2015 om 14:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond een nieuwe special, ditmaal rond 'Rock Werchter'.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

 Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

* achtenveertigste aflevering - woensdag 24 juni 2015 :

Op woensdag zet 'Café Corsari' de traditie van de maand juni verder en komt er een nieuwe special met dit keer de focus op Rock Werchter. En morgenavonddonderdag 25 juni 2015, is het tijd voor de allerlaatste 'Café Corsari'. Voor één keer zullen Tomas en Freek nog eens zij aan zij presenteren.

Al meer dan veertig jaar trekt zowel jong als oud naar de wei. Aan de vooravond van de start van het grootste Belgische festival schuiven één voor één gasten aan tafel die een link hebben met het festival.

Selah Sue kwam onlangs met haar langverwachte tweede album "Reason". Hiermee staat ze zaterdag in de KLUB C van Werchter. Wat zijn haar festivalervaringen en hoe klinkt haar nieuwste single?

Guy Swinnen stond in 1983 met zijn toen nog beginnend groepje The Scabs op 'Torhout-Werchter'. Ze stonden er toen tussen internationale topnamen zoals Simple Minds, U2, Peter Gabriel, John Cale, Eurythmics en Van Morrison. Voor Guy Swinnen nog altijd het mooiste moment van zijn loopbaan.

'Café Werchter' stuurt "ons Cath", stamgaste Cath Luyten dus, al even vooraf naar de weide in Werchter om de sfeer te proeven en live verslag uit te brengen tussen de toestromende kampeerders.

Achter de schermen zijn er de voorbije weken al bergen werk verzet, zeker ook door de podiumbouwers van Stageco. 'Founding Father' Hedwig De Meyer heeft de fijnste verhalen over de verschillende Werchter-edities. De podiumbouwer groeide uit tot wereldleider in de rock- en concertbusiness.

En als toetje op de festivaltaart : de Britse belofte voor 2015 die donderdag op Werchter staat : Years & Years. Ze volgen in de lijst van 'BBC Sound Of'-winnaars op zoals Sam Smith, Ellie Goulding en Jessie J.. Ze zijn bekend van hun aanstekelijke nummer "King". Het Londense trio doet een generale repetitie in 'Café Werchter' - voordat ze donderdag KLUB C doen ontploffen.

En  verder : verschillende Werchter-getuigenissen van bekende Vlamingen, een handleiding voor een eerste festivalbezoek van Studio Brussel-presentatoren Stijn Van de Voorde en Siska Schoeters - en ook met tv-kok Jeroen Meus halen we graag wat herinneringen op.

#werchterwijsheid

Dit keer maakt de kijker kans op één van de laatste combitickets en een perfecte kampeeruitrusting. Daarvoor moet hij vandaag op twitter zijn Werchter-wijsheid of tip delen mét rijm via de hashtag #werchterwijsheid. De leukste tweets worden gedeeld tijdens de uitzending. En nog tijdens de uitzending wordt de winnaar bekendgemaakt die vanaf donderdag op de wei mag flaneren dankzij 'Café Corsari'.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 24 juni 2015, tussen 22.05 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

24-06-2015 om 14:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Magnus Carlsson.

Magnus Carlsson (24 juni 1974) is geboren in het Zweedse Borås. Hij studeert zes jaar muziek waarvan vier jaar aan de muziekhogeschool van de universiteit van Göteborg. Vanaf 1992 maakt hij deel uit van de Zweedse popgroep Barbados. Deze groep neemt voor het eerst deel aan de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival in 2000. Met "Se mig" eindigt de groep tijdens 'Melodifestivalen' op de tweede plaats na Roger Pontare. Een jaar later neemt de groep opnieuw deel aan de nationale selectie en opnieuw stranden ze op een tweede plaats met "Allt som jag ser". In 2002 eindigt Barbados tijdens de eerste voorronde met "Världen utanför" op een derde plaats maar via de herkansingsronde (waar ze eerste eindigen) mag de groep naar de finale. In de finale eindigen ze op de vierde plaats.

Een jaar later (in 2003) ruilt Magnus Barbados voor Alcazar (waar zijn toenmalige vriend Andreas Lundstedt deel van uitmaakt). Alcazar is dan ondertussen in een groot deel van Europa bekend en neemt voor het eerst deel aan 'Melodifestivalen'. In de tweede halve finale eindigen ze met "Not A Sinner, Nor A Saint" op een derde plaats en worden zo doorverwezen naar de herkansingsronde ('Andra chansen'). Die herkansingsronde sluiten ze winnend af en in de finale strandt het viertal op een derde plaats. In 2005 neemt de groep opnieuw deel aan de nationale selectie waarin ze in de eerste voorronde met "Alcastar" op een vierde plaats eindigen. Maar de herkansingsronde maakt alles goed, die weten ze winnend af te sluiten en zo staat Magnus voor de vijfde keer in de finale van 'Melodifestivalen'. In de finale eindigt de groep net als twee jaar eerder op een derde plaats.

Ook in 2006 waagt hij opnieuw zijn kans maar nu voor het eerst als solist. Met "Lev livet!" eindigt hij in de tweede voorronde op een eerste plaats en zo is hij meteen geplaatst voor de finale. In die finale eindigt hij op een ietwat teleurstellende achtste plaats maar hij houdt er wel een nummer één-hit aan over in zijn thuisland. Een jaar later verging het hem heelwat minder tijdens de nationale selectie. Met "Live Forever" overleefde hij zelfs de voorronde niet. In de derde voorronde strandt hij op een vijfde plaats. Het nummer zal de derde plaats bereiken in de Zweedse hitparade.

Eerder dit voorjaar nam hij, na een afwezigheid van acht jaar, opnieuw deel aan de Zweedse nationale selectie. Met "Möt mig i Gamla Stan" eindigde hij in de tweede voorronde van 'Melodifestivalen 2015' op een tweede plaats en mocht zo meteen naar de finale. Daar zou hij op een negende plaats eindigen en dit op een totaal van twaalf deelnemers. Het resulteerde meteen ook in de release van een nieuw album met als titel "Gamla Stan". Meer over Magnus Carlsson kan je op zijn
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sissel Kyrkjebø (1969), intervalact Eurovisie Songfestival 1986.
* Gunther Van Campenhout (1972), lid van Spark (Eurosong 2002).
* Francine Jordi (1977), deelneemster voor Zwitserland aan het Eurovisie Songfestival van 2002 met "Dans le jardin de mon âme".
* Emppu Vuorinen (1978), leadgitarist Nightwish (Finse selectie 2000).

24-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek ontvangt vanavond onder meer Regi Penxten en de Nederlander Filemon Wesselink.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!



* zevenenveertigste aflevering - maandag 22 juni 2015 :

Overmorgen, donderdag 25 juni 2015, sluit 'Café Corsari' definitief de deuren. Maar eer het zover is ontvangt Freek vanavond nog een aantal boeiende gasten.

Zo maken Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Gunter Lamoot en de Nederlandse presentator Filemon Wesselink alvast hun opwachting.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 23 juni 2015, tussen 22.00 en 22.50 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

23-06-2015 om 16:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pop Up Live' : vrijdag 26 juni komt Spaanse zanger David Bustamante naar opname eerste aflevering 'Pop Up Live'.

 Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014') trekt deze zomer heel Vlaanderen rond en nodigt elke week nationale en internationale artiesten uit voor optredens en muzikale verrassingen in het nieuwe muziekprogramma 'Pop Up Live'.

'Pop Up Live' start op zondag 05 juli eerstkomende en loopt tot en met zondag 30 augustus op Eén. Het programma doet de volgende steden aan :

* aflevering 1 : Lommel - opname vrijdag 26 juni, uitzending zondag 05 juli.
* aflevering 2 : Aalst - opname vrijdag 10 juli, uitzending zondag 12 juli.
* aflevering 3 : Kasterlee : opname woensdag 15 juli, uitzending zondag 19 juli.
* aflevering 4 : Boortmeerbeek : opname zondag 19 juli, uitzending zondag 26 juli.
* aflevering 5 : Roeselare : opname dinsdag 21 juli, uitzending zondag 02 augustus.
* aflevering 6 : Nieuwpoort : opname woensdag 29 juli, uitzending zondag 09 augustus.
* aflevering 7 : Mol : opname woensdag 05 augustus, uitzending zondag 16 augustus.
* aflevering 8 : compilatie, zondag 30 augustus.

Aanstaande vrijdag26 juni, vindt in Lommel de opname plaats van de eerste aflevering. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') doet Prince, Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010) doet Rihanna en Slongs Dievanongs doet Madonna tijdens de eerste 'Pop Up Live'. Deze drie artiesten zijn verder ook gewoon zichzelf, maar het is duidelijk : in de nieuwe zomerse muziekshow van Eén is er, naast de hits van het moment, ook plaats voor muzikale verrassingen.

Peter Van de Veire verwelkomt in Lommel verder ook kleppers als Ian Thomas, Belle Perez (Eurosong 1999-2006) & David Bustamante (backing vocal Spaanse inzending ESF 2002), Jebroer en Gavin James.

De opnames startten om 20.30 op het Hertog Janplein in Lommel. Vanaf 19.00 ben je welkom voor een stomende dj-set van Dimitri d'Anvers (Eurosong 2004) en achteraf is er nog een optreden van Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).

Inmiddels staat al vast dat Songfestivaldeelnemer Loïc Nottet van de partij zal zijn in de tweede aflevering. Fans van de Waalse zanger moeten op vrijdag 10 juli eerstkomende afzakken naar de Grote Markt van het Oost-Vlaamse Aalst, de uitzending is twee dagen later, op zondag 12 juli, te zien op Eén. (
bron en logo : VRT)

23-06-2015 om 12:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : wordt het jubileum van Frank en Simonne een feest of een flop?

 Op vrijdag 26 juni 2015 valt het doek over het twintigste seizoen van 'Thuis' op Eén. In de laatste week wordt alles in gereedheid gebracht voor het grote jubileumfeest van Frank en Simonne, die twintig jaar samen zijn. Speciaal voor de gelegenheid keren Franky en Bianca even terug naar huis. En enkele oude geheimen worden eindelijk onthuld...

Frank en Simonne : feest...

 Al maanden wordt er gesproken over het jubileumfeest van Frank en Simonne. In Zus & Zo zijn de voorbereidingen volop aan de gang, en zowel Peggy en Renzo als Waldek en De Kabouters werken aan een speciale act.

Bianca en Franky komen speciaal voor de gelegenheid nog eens naar België. Het jubileum zou wel eens het eerste feest kunnen worden waarop alle kinderen van Frank en Simonne aanwezig zijn, ook Simonnes verloren dochter Sam. Frank en Simonne dromen al luidop van een unieke familiefoto. Maar Yvette ontbreekt nog steeds op de gastenlijst...

... of flop?

Maar hoe meer het feest nadert, hoe meer ruzie het feestkoppel maakt. Frank ligt opnieuw in de clinch met Luc en zijn gedrag werkt serieus op de zenuwen van Simonne. Ondanks de waarschuwingen van Simonne blijft Frank zich in de nesten werken.

Simonne hoopt dat de terugkeer van Franky de sfeer zal doen keren, maar wat een blij weerzien had moeten worden, draait helemaal anders uit. Na een heftige confrontatie tussen vader en zoon trapt Frank het razend af.

Julia razend op Luc

 Na de pijnlijke ontmaskering van Luc stort de wereld van Julia in. Ze is razend op Luc, maar vervloekt  zichzelf omdat ze zich opnieuw heeft laten inpakken door zijn charmes. Ook Lowie vertrouwt zijn vader voor geen haar meer. Hij neemt contact op met detective Thomas Smith, om eindelijk te weten wat er in Mexico echt gebeurd is met zijn moeder, Leontien. Kan Luc verhinderen dat Lowie de waarheid te horen krijgt? Of is het hek van de dam?

Peter wordt huisbaas

Nu Peter Luc opzij heeft gezet, voelt hij zich de koning te rijk. Als alleenheerser kan hij nu zijn plannen voor de Zus & Zo ongestoord tot uitvoering brengen. Ook Femke straalt, want zij wordt gepromoveerd tot bedrijfsleider van Bomans Events & Projects, al zal die naam waarschijnlijk snel verdwijnen.

Met een brede glimlach en vol enthousiasme lichten Peter en Femke hun huurders in dat Peter vanaf nu de huisbaas is. Wie had ooit gedacht dat Rosa en Peggy nog heimwee zouden hebben naar de tijd dat Luc het voor het zeggen had? Hun toekomst wordt plots heel onzeker en het lijkt voor beide dames alsof ze in hun ergste nachtmerrie zijn terecht gekomen…

Gelukkig getrouwd

Marianne is dolverliefd en gelukkig getrouwd met William. Ze kijkt ernaar uit om samen met de man van haar leven aan een nieuw hoofdstuk te beginnen in Toscane. Voor ze die stap zet, wil ze op gepaste wijze afscheid nemen van iedereen die haar dierbaar is. Haar kinderen, kleinkinderen, Jenny en Leo, Nancy, en ook van Geert. Hélène vreest echter dat er meer zit achter de verzoeningspoging van Marianne…

Spanning in de lucht

Hoe graag Judith het ook wil ontkennen, er hangt wel degelijk romantische spanning in de lucht tussen Toon en Judith. Toon lijkt voor het eerst sinds lang weer enige verliefdheid toe te laten en loopt op wolkjes. Judith, daarentegen, is helemaal in de war en probeert de opborrelende gevoelens weg te duwen. Maar kan ze bij een volgende confrontatie opnieuw weerstaan aan de charmes van Toon, of laat ze zich toch verleiden?

Nieuw seizoen start op 31 augustus

Het nieuwe seizoen van 'Thuis' start op maandag 31 augustus 2015 om 20.10. Daags  voordien, op zondag 30 augustus, brengt Eén om 20.00 al een heruitzending van de spannende seizoensfinale.

De seizoensfinale van het twintigste seizoen van 'Thuis', vrijdag 26 juni 2015 tussen 20.10 en 21.00 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : VRT)

23-06-2015 om 11:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Antony Costa.

Antony Costa (23 juni 1981) is geboren in het Verenigd Koninkrijk en meer bepaald in Edgware, een wijk in de hoofdstad Londen. De Griek-Cyprioot is bij velen bekend als lid van de boyband Blue die in het begin van dit decennium ook in Vlaanderen een aantal hits scoorden. Zo stond "All Rise", hun debuutsingle, in 2001 maar liefst twintig weken in de Ultratop 50 en wist het tot een tweede plaats te schoppen. Ook "Too Close" (2001), "If You Come Back" (2001) en hun duet met Elton John, "Sorry Seems To Be The Hardest Word" (2002), wisten het tot de top tien in Vlaanderen te schoppen. Die drie singles wisten het in eigen land tot de eerste plaats van de hitparade te schoppen.

In 2005 ging de groep, op aanraden van Elton John, uit elkaar omdat hij vond dat de vier leden het solo moesten gaan proberen. In februari 2006 kwam de eerste solosingle ("Do You Ever Think Of Me") van Antony op de markt. Later dat voorjaar nam hij deel aan de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Making your mind up'. Met "It's A Beautiful Thing" strandde hij op een tweede plaats na winnaar Daz Sampson. Diezelfde zomer kwam zijn debuutalbum op de markt maar dat haalde niet het verhoopte resultaat en de zanger werd door zijn platenfirma bedankt voor bewezen diensten.

In 2009 besloten de leden om Blue opnieuw wat leven in te blazen en begin 2011 kwam de Britse openbare omroep met het nieuws dat de formatie het Verenigd Koninkrijk zou gaan vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Met "I Can" strandde het viertal op zaterdag 14 mei 2011 op een elfde plaats in de finale.

OOK JARIG VANDAAG :

* Lily West (1966), deelneemster 'Eurosong' - België (1993).
* Maria Naumova (1973), bezorgde Letland in 2002 de allereerste overwinning met "I wanna". Nam in 2000 en 2001 reeds deel aan de nationale selectie en presenteerde samen met Reinar Kaupers (Brainstorm, ESF 2000) het Eurovisie Songfestival in 2003.
*
Martin Rolinski (1982), deelnemer 'Melodifestivalen' - Zweden (2005-2006-2008-2009-2013) als lid van BWO (Bodies Without Organs) en als solist (2013).

23-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Eén viert de Vlaamse feestdag (zaterdag 11 juli) met live muziekshow vanuit Antwerpen.

 Op zaterdag 11 juli vat Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) post op de Grote Markt in Antwerpen voor een feestelijke show op de Vlaamse feestdag, in samenwerking met 'Vlaanderen Feest!' vzw. Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén met een heleboel artiesten die uitsluitend Nederlandstalige muziek brengen. Soms alleen, soms in een verrassende samenzang.

Een extra feestelijke toets komt er onder andere van Willy Sommers, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Garry Hagger (De  Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004). Zij zingen samen het officiële 'Vlaanderen Feest!'-lied 2015 : "Omdat ik Vlaming ben". Het lied werd geschreven door Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), de productie werd gedaan door Bert Gielen.

Ook Christoff (Eurosong 1993-2002) is er bij. Hij brengt "Vergeven kan, vergeten niet". Daarnaast verwacht Geena Lisa ook nog Bart Herman (Eurosong 1993), Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Will Tura, Slongs Dievanongs, Safi & Spreej, Jonas Winterland, Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010), K3 (Eurosong 1999) en De Geest.

Stan Van Samang, Slongs Dievanongs en Nicole & Hugo staan zelfs voor het eerst samen op het podium met de hit "Goeiemorgend, Goeiendag". Ze brengen het lied elk in hun eigen versie.

Vlaanderen Feest! wordt op zaterdag 11 juli eerstkomende rechtstreeks uitgezonden op Eén, vanaf 20.30.
Ook andere VRT-netten besteden op zaterdag 11 juli aandacht aan de Vlaamse feestdag. (bron en foto : VRT)

22-06-2015 om 20:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Noorse omroep start zoektocht naar inzendingen voor Songfestivalselectie 'Melodi Grand Prix 2016'.

De Noorse nationale omroep NRK heeft eerder vandaagmaandag 22 juni 2015, bekendgemaakt dat het op zoek gaat naar inzendingen voor 'Melodi Grand Prix 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tot en met vrijdag 11 september eerstkomende kunnen zowel binnen- als buitenlandse geïnteresseerden hun nummer(s) indienen. De omroep gaat nadien (in overleg met de componisten) op zoek naar artiesten maar ze zal ook zelf componisten, tekstschrijvers en artiesten aanschrijven om liedjes in te sturen.

Alle ingezonden liedjes worden in de maanden oktober en november beluisterd en nadien zal een jury een aantal selecteren die dan mogen strijden om het Noorse ticket richting buurland Zweden alwaar in mei volgend jaar de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. (bron en logo : NRK)

22-06-2015 om 19:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : de allerlaatste week wordt ingezet met onder meer Eva Daeleman en Tom De Cock.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!



* zesenveertigste aflevering - maandag 22 juni 2015 :

Aanstaande donderdag, 25 juni 2015, sluit 'Café Corsari' definitief de deuren. Tomas bijt de spits af van de laatste week 'Café Corsari' met stamgaste en oude bekende Cath Luyten. Tom De Cock (commentator JESF 2010-2011-2012, commentator ESF 2013) en Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice 'Eurosong 2014', commentatrice ESF 2014-2015) duiken na de 'Marathonradio' van MNM rechtsteeks onze studio in en I will, I swear zorgt voor de muziek.

'Café Corsari', vanavondmaandag 22 juni 2015, tussen 22.00 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

22-06-2015 om 19:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Chris D. Morton.

Chris D. Morton Chris D. Morton (22 juni 1978) is geboren in Gent. Zijn eerste jaren brengt hij door in de Arteveldestad. Op driejarige leeftijd verhuist hij met zijn familie naar Zuid-Afrika, het geboorteland van zijn vader. Na elf jaar keert Chris samen met zijn broer en moeder terug naar België. Eén jaar later, hij is er dan vijftien, besluit hij om opnieuw bij zijn vader te gaan wonen en daar werkt hij zijn humaniora af. Zijn vader leert hem ondertussen ook zingen, gitaar spelen leert hij al op vrij jonge leeftijd. Omdat hij na zijn studies moeilijk werk vindt besluit hij terug te keren naar België.

In 1999 wint hij het 'Flanders Songfestival' met een eigen nummer. Zijn eerste single "Cecillia" komt iets later op de markt. Ondertussen vat hij zijn studies regentaat Engels, zedenleer en informatica aan. In 2003 neemt hij deel aan 'Idool' en wordt vijfde op een totaal van meer dan 3.500 kandidaten. Hij brengt een aantal nummers uit en in 2004 neemt hij deel aan de nationale voorronde 'Eurosong 2004' om zo een ticket voor het Eurovisie Songfestival te bemachtigen. In de eerste voorronde eindigt hij met het door zijn vader en hemzelf geschreven nummer "Every Dead Soldier" op een verdienstelijke derde plaats.

22-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Véronique is in alle staten omdat Cédric 's nachts niet naar huis is gekomen.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Sinds maandag 08 juni worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 20.30, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

* Familie loopt deze zomer verder!

Na het grote succes van 'Het Mysterie Thomas Feyaerts' vorig jaar, pakt 'Familie' ook deze zomer uit met een interactieve app. In juli en augustus zullen de honderdduizenden fans zich opnieuw kunnen verdiepen in een meeslepend verhaal. Maar er is meer, want voor het eerst overbrugt 'Familie' de zomer ook met korte, dagelijkse afleveringen. Elke dag kan de kijker via de vtm app een aflevering van enkele minuten bekijken, die hen een stap vooruit helpt in het app-verhaal.

Met de nieuwe 'Familie app' en bijhorende korte afleveringen wordt het online succesverhaal van 'Familie' opnieuw doorgetrokken tijdens de zomer. Vorig jaar verdiepten meer dan 190.000 gebruikers zich in het online mysterie rond het personage Thomas Feyaerts.

Intussen staat de seizoensfinale van 'Familie' voor de deur en bereiken de intriges opnieuw een hoogtepunt. Op vrijdag 26 juni 2015 nemen de fans met een extra lange aflevering afscheid van het vierentwintigste seizoen. Vanaf dan wordt een nieuw app-verhaal op hen losgelaten en kunnen ze elke dag om 20.00 terecht in de vtm app voor een korte aflevering van enkele minuten. Meer informatie over de inhoud van de app en korte afleveringen volgt later.

Download nu alvast de vtm app en ontdek het nieuwe app-verhaal vanaf vrijdag 26 juni 2015.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.541 TOT EN MET 5.545.

- maandag 22 juni - aflevering 5.541 : Véronique wil omwille van de tegenvallende verkoopcijfers niet langer afwachten en beslist om in de tegenaanval te gaan tegen FreEco. Benny keert terug van zijn weekendje Reading. Mathias verwent Jelle na zijn laatste examen. Stefanie probeert Simon te aanvaarden en ruimt samen met hem Thomas' kamer op.

- dinsdag 23 juni - aflevering 5.542 : Liesbeth hoort dat haar eindpresentatie zal bijgewoond worden door topmanagers en is bloednerveus. Zjef probeert Quinten te ontmoeten in de hoop zijn vertrouwen terug te winnen. Faroud licht zijn ouders in over zijn relatie met Leen. Stan wil dat June het vertrouwen van Peter en Véronique terugwint.

- woensdag 24 juni - aflevering 5.543 : Liesbeth krijgt een belangrijk voorstel. June besluit het pad te effenen voor het plan van Stan. Louise legt het bij met Peter en Véronique. Farouds moeder komt op bezoek bij Leen en lijkt zich verzoend te hebben met hun relatie.

- donderdag 25 juni - aflevering 5.544 : Véronique is in alle staten omdat Cédric 's nachts niet naar huis is gekomen. De politie wordt meteen ingeschakeld, maar Louise vermoedt dat FreEco meer weet. Marie-Rose wijst Trudy op haar verantwoordelijkheden. Peter beslist of de ondertekening van het charter zal doorgaan of niet. June wordt door Stan onder druk gezet.

- vrijdag 26 juni - aflevering 5.545 (extra-lange aflevering, laatste van het seizoen) : Louise probeert Faroud naar het lokaal van FreEco te leiden. Evy, Gunther en Rudi hebben dringend een beslissing nodig over de nieuwe collecties, maar Véronique is niet beschikbaar. Liesbeth moet een moeilijke knoop doorhakken. Stan is vastberaden geen enkele steek te laten vallen bij de uitwerking van zijn plan. Vlak voor Peter zijn presentatie zal geven, probeert hij hem in de val te lokken.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 20.30 en 21.10 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

21-06-2015 om 00:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Peggy en Renzo hebben een verrassing in petto voor Frank en Simonne.

Onthulling in 'Thuis' op vrijdag 24 april 2015 : Simonne is de moeder van Sam. Zij is de moeder die Sam nooit heeft gekend en die haar jaren geleden zomaar heeft achtergelaten. Althans, dat is wat Angèle, de zus van Simonne die die vrijdag plots weer opdook, beweert...

Wat zou Simonne zo ver hebben gedreven? Hoe reageert ze op de onthulling? Wat vindt Frank van de situatie? En was Yvette op de hoogte? Het is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt in 'Thuis'...

OP HET SCHERM ÉN IN HET BOEK

Maar 'Thuis' leeft ook verder naast het scherm. Na 'Doodgezwegen', het boek over de ervaringen van Lowie en Leontien in Mexico, kwam op dinsdag 28 april een nieuw boek uit in de reeks 'Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie'. '(On)gewenst' vertelt het verhaal van Simonne en Sam zoals het zich jaren geleden precies heeft afgespeeld...

Korte inhoud

"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen, Kristof. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen...

Geschreven door een THUIS-kenner van het eerste uur

Het nieuwe 'Thuis'-boek '(On)gewenst' sluit naadloos aan bij de reeks op Eén. Het verhaal werd samen met de makers van de televisiereeks ontwikkeld en uitgeschreven.

De auteur, Annelies Lafleur, schrijft al van de eerste dag mee aan 'Thuis'. Zij heeft de voorbije jaren personages als Yvette, Simonne en Angèle mee vormgegeven en kent hen dus vanbinnen en vanbuiten. Ze leerde zelfs haar man kennen bij 'Thuis'. Ook hij, Jan Matterne junior, is een van de grondleggers van de reeks.

Praktisch

Het boek '(On)gewenst, Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie' verscheen op dinsdag 28 april bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 17,50 euro. ISBN : 9789089315151.
De website van Eén lichtte al een tipje van de sluier; daar kunnen de fans in voorpublicatie al een stukje van het verhaal lezen (klik HIER).

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.806 TOT EN MET 3.810.

Julia kan een woordje van troost gebruiken. Peter zijn plan heeft duidelijk uitwerking gehad. Lowie heeft een belangrijke afspraak. Peggy en Renzo hebben een verrassing in petto voor het jubileumkoppel maar Frank noch Simonne hebben veel zin in hun feest.

- maandag 22 juni - aflevering 3.806 : Simonne is slechtgezind. Tom heeft het moeilijk. Peter zijn plan heeft duidelijk uitwerking gehad. De week begint goed voor Frank. Jana moet haar laatste examen afleggen. Nancy hoort verrassend nieuws.

- dinsdag 23 juni - aflevering 3.807 : Lowie heeft een belangrijke afspraak. Geert komt langs bij Ann. Nancy treurt en ook Julia kan een woordje van troost gebruiken. Simonne is begonnen aan de grote kuis. Toon en Adil werken aan een verrassing.

- woensdag 24 juni - aflevering 3.808 : Julia heeft leuk nieuws voor Simonne. Peter en Judith plagen Tom. Het is heel druk in de Kabouters. Hélène wil Emma en Stan verwennen. Nancy en Eddy kibbelen over de kleinste dingen. Lowie wil Luc spreken.

- donderdag 25 juni - aflevering 3.809 : Simonne wil met Sam praten. Toon verrast Jana. Marianne zoekt Jenny op. Lowie heeft zijn laatste examen en krijgt steun van Olivia. Tom en Judith houden een familie-etentje voor de goede rapporten van Stan en Emma.

- vrijdag 26 juni - aflevering 3.810 (extra-lange aflevering, laatste van het seizoen): Peggy en Renzo hebben een verrassing in petto voor het jubileumkoppel, maar Frank noch Simonne hebben veel zin in hun feest. Lowie weigert elk contact met zijn vader. Mayra wil een verrassingsfeestje organiseren voor Marianne.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

21-06-2015 om 00:03 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs