Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

21-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Véronique is in alle staten omdat Cédric 's nachts niet naar huis is gekomen.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Sinds maandag 08 juni worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 20.30, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

* Familie loopt deze zomer verder!

Na het grote succes van 'Het Mysterie Thomas Feyaerts' vorig jaar, pakt 'Familie' ook deze zomer uit met een interactieve app. In juli en augustus zullen de honderdduizenden fans zich opnieuw kunnen verdiepen in een meeslepend verhaal. Maar er is meer, want voor het eerst overbrugt 'Familie' de zomer ook met korte, dagelijkse afleveringen. Elke dag kan de kijker via de vtm app een aflevering van enkele minuten bekijken, die hen een stap vooruit helpt in het app-verhaal.

Met de nieuwe 'Familie app' en bijhorende korte afleveringen wordt het online succesverhaal van 'Familie' opnieuw doorgetrokken tijdens de zomer. Vorig jaar verdiepten meer dan 190.000 gebruikers zich in het online mysterie rond het personage Thomas Feyaerts.

Intussen staat de seizoensfinale van 'Familie' voor de deur en bereiken de intriges opnieuw een hoogtepunt. Op vrijdag 26 juni 2015 nemen de fans met een extra lange aflevering afscheid van het vierentwintigste seizoen. Vanaf dan wordt een nieuw app-verhaal op hen losgelaten en kunnen ze elke dag om 20.00 terecht in de vtm app voor een korte aflevering van enkele minuten. Meer informatie over de inhoud van de app en korte afleveringen volgt later.

Download nu alvast de vtm app en ontdek het nieuwe app-verhaal vanaf vrijdag 26 juni 2015.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.541 TOT EN MET 5.545.

- maandag 22 juni - aflevering 5.541 : Véronique wil omwille van de tegenvallende verkoopcijfers niet langer afwachten en beslist om in de tegenaanval te gaan tegen FreEco. Benny keert terug van zijn weekendje Reading. Mathias verwent Jelle na zijn laatste examen. Stefanie probeert Simon te aanvaarden en ruimt samen met hem Thomas' kamer op.

- dinsdag 23 juni - aflevering 5.542 : Liesbeth hoort dat haar eindpresentatie zal bijgewoond worden door topmanagers en is bloednerveus. Zjef probeert Quinten te ontmoeten in de hoop zijn vertrouwen terug te winnen. Faroud licht zijn ouders in over zijn relatie met Leen. Stan wil dat June het vertrouwen van Peter en Véronique terugwint.

- woensdag 24 juni - aflevering 5.543 : Liesbeth krijgt een belangrijk voorstel. June besluit het pad te effenen voor het plan van Stan. Louise legt het bij met Peter en Véronique. Farouds moeder komt op bezoek bij Leen en lijkt zich verzoend te hebben met hun relatie.

- donderdag 25 juni - aflevering 5.544 : Véronique is in alle staten omdat Cédric 's nachts niet naar huis is gekomen. De politie wordt meteen ingeschakeld, maar Louise vermoedt dat FreEco meer weet. Marie-Rose wijst Trudy op haar verantwoordelijkheden. Peter beslist of de ondertekening van het charter zal doorgaan of niet. June wordt door Stan onder druk gezet.

- vrijdag 26 juni - aflevering 5.545 (extra-lange aflevering, laatste van het seizoen) : Louise probeert Faroud naar het lokaal van FreEco te leiden. Evy, Gunther en Rudi hebben dringend een beslissing nodig over de nieuwe collecties, maar Véronique is niet beschikbaar. Liesbeth moet een moeilijke knoop doorhakken. Stan is vastberaden geen enkele steek te laten vallen bij de uitwerking van zijn plan. Vlak voor Peter zijn presentatie zal geven, probeert hij hem in de val te lokken.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 20.30 en 21.10 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

21-06-2015 om 00:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Peggy en Renzo hebben een verrassing in petto voor Frank en Simonne.

Onthulling in 'Thuis' op vrijdag 24 april 2015 : Simonne is de moeder van Sam. Zij is de moeder die Sam nooit heeft gekend en die haar jaren geleden zomaar heeft achtergelaten. Althans, dat is wat Angèle, de zus van Simonne die die vrijdag plots weer opdook, beweert...

Wat zou Simonne zo ver hebben gedreven? Hoe reageert ze op de onthulling? Wat vindt Frank van de situatie? En was Yvette op de hoogte? Het is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt in 'Thuis'...

OP HET SCHERM ÉN IN HET BOEK

Maar 'Thuis' leeft ook verder naast het scherm. Na 'Doodgezwegen', het boek over de ervaringen van Lowie en Leontien in Mexico, kwam op dinsdag 28 april een nieuw boek uit in de reeks 'Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie'. '(On)gewenst' vertelt het verhaal van Simonne en Sam zoals het zich jaren geleden precies heeft afgespeeld...

Korte inhoud

"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen, Kristof. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen...

Geschreven door een THUIS-kenner van het eerste uur

Het nieuwe 'Thuis'-boek '(On)gewenst' sluit naadloos aan bij de reeks op Eén. Het verhaal werd samen met de makers van de televisiereeks ontwikkeld en uitgeschreven.

De auteur, Annelies Lafleur, schrijft al van de eerste dag mee aan 'Thuis'. Zij heeft de voorbije jaren personages als Yvette, Simonne en Angèle mee vormgegeven en kent hen dus vanbinnen en vanbuiten. Ze leerde zelfs haar man kennen bij 'Thuis'. Ook hij, Jan Matterne junior, is een van de grondleggers van de reeks.

Praktisch

Het boek '(On)gewenst, Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie' verscheen op dinsdag 28 april bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 17,50 euro. ISBN : 9789089315151.
De website van Eén lichtte al een tipje van de sluier; daar kunnen de fans in voorpublicatie al een stukje van het verhaal lezen (klik HIER).

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.806 TOT EN MET 3.810.

Julia kan een woordje van troost gebruiken. Peter zijn plan heeft duidelijk uitwerking gehad. Lowie heeft een belangrijke afspraak. Peggy en Renzo hebben een verrassing in petto voor het jubileumkoppel maar Frank noch Simonne hebben veel zin in hun feest.

- maandag 22 juni - aflevering 3.806 : Simonne is slechtgezind. Tom heeft het moeilijk. Peter zijn plan heeft duidelijk uitwerking gehad. De week begint goed voor Frank. Jana moet haar laatste examen afleggen. Nancy hoort verrassend nieuws.

- dinsdag 23 juni - aflevering 3.807 : Lowie heeft een belangrijke afspraak. Geert komt langs bij Ann. Nancy treurt en ook Julia kan een woordje van troost gebruiken. Simonne is begonnen aan de grote kuis. Toon en Adil werken aan een verrassing.

- woensdag 24 juni - aflevering 3.808 : Julia heeft leuk nieuws voor Simonne. Peter en Judith plagen Tom. Het is heel druk in de Kabouters. Hélène wil Emma en Stan verwennen. Nancy en Eddy kibbelen over de kleinste dingen. Lowie wil Luc spreken.

- donderdag 25 juni - aflevering 3.809 : Simonne wil met Sam praten. Toon verrast Jana. Marianne zoekt Jenny op. Lowie heeft zijn laatste examen en krijgt steun van Olivia. Tom en Judith houden een familie-etentje voor de goede rapporten van Stan en Emma.

- vrijdag 26 juni - aflevering 3.810 (extra-lange aflevering, laatste van het seizoen): Peggy en Renzo hebben een verrassing in petto voor het jubileumkoppel, maar Frank noch Simonne hebben veel zin in hun feest. Lowie weigert elk contact met zijn vader. Mayra wil een verrassingsfeestje organiseren voor Marianne.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

21-06-2015 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Debbie neemt het haar moeder, Sneyers en Luc niet in dank af dat ze haar naar Wittekerke hebben teruggebracht.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 545 TOT EN MET 549.

- maandag 22 juni - aflevering 545 : Monica en haar zoontje Iwan zijn naar Dirk teruggekeerd. Hij krijgt het niet over zijn hart om de vluchtelingen uit te leveren, ondanks het aandringen van Sam. Dokter Goedvriendt is terug uit Amerika. Hij wil zijn werk in het ziekenhuis van Wittekerke hervatten, maar Frank heeft slecht nieuws voor hem. Elke en Max hebben een oppassser voor Thomas gevonden. Carine is een vlotte en goedlachse vrouw, die dol is op kinderen. Kaatje is eindelijk uit de coma ontwaakt. Julia is er van overtuigd dat de commandant niet lang meer te leven heeft. Nellie heeft Laurens kunnen overtuigen dat Jonas geen misdadiger is en de arts zal ten voordele van de jongen getuigen.

- dinsdag 23 juni - aflevering 546 : Debbie neemt het haar moeder, Sneyers en Luc niet in dank af dat ze haar naar Wittekerke hebben teruggebracht. Ze weigert met hen te praten en gaat zelfs in hongerstaking. Joke maakt zich zorgen en ze roept de hulp in van Sam. Max weet wat Luc en co. uitgespookt hebben en hij vindt dat ze een stommiteit begaan hebben. Wat als Sarah klacht neerlegt voor ontvoering? Filip Goedvriendt is Celine dankbaar voor haar gouden tip en hij spreekt af om samen een stapje in de wereld te zetten. Dirk bedenkt een gewaagd plan om te verhinderen dat Monica en Iwan uitgeleverd worden.

- woensdag 24 juni - aflevering 547 : Frank bezoekt in het ziekenhuis Greet Verbiest, de vrouw die hij gisterenavond aangereden heeft. Hij verzekert haar dat de breuk perfect gezet is en staat er op om de kosten van de operatie en haar verblijf te betalen. Is hij verliefd op Greet, of heeft hij andere motieven? Dirk is vastbesloten om Monica en Iwan te redden van uitwijzing en hij brengt hen onder in De Schorre. Ook hij neemt er zijn domicilie. Jan is het geroddel van de mensen beu en overweegt om elders een nieuw leven op te bouwen.

- donderdag 25 juni - aflevering 548 : Olivier vermoedt dat Jelle meer weet over de organenhandel en laat hem oppakken. Sarah heeft klacht neergelegd tegen Joke, Luc en Sneyers. Max probeert het onderzoek op de lange baan te schuiven, maar hij kan de huiszoeking in De Schorre niet tegenhouden. Debbie is trouwens nog niet haar normale zelve. Sinds de dood van haar vader kijkt Sam totaal anders tegen het leven aan. Ze heeft genoeg van Dirks wispelturigheid en eist dat hij keuzes maakt en er ook naar leeft.

- vrijdag 26 juni - aflevering 549 : Georges gelooft niet dat Dirk en Monica echt verliefd zijn. Ook Sam is er zeker van dat de twee een schijnhuwelijk aangaan, maar ze wil niet langer energie stoppen in Dirk. Nellie voelt er niets voor om samen met Jan voor Artsen Zonder Grenzen te gaan werken. Ze wil trouwens het kuststadje niet verlaten en bovendien wil ze Jonas zijn thuis niet ontnemen. Max kan de huiszoeking in De Schorre en de confrontatie tussen Debbie en Sarah niet langer uitstellen
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

21-06-2015 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Çetin Alp.

Çetin Alp Çetin Alp (21 juni 1947) is geboren in het Turkse Malatya, een stad in het zuidoosten van het land. Hij neemt in 1979 voor de eerste maal deel aan de Turkse selectie ('Eurovision sarki yarismasi') voor het Eurovisie Songfestival en eindigt tijdens de finale met "Elveda" op een vijfde en allerlaatste plaats.

Uiteindelijk zal Turkije dat jaar niet deelnemen aan het liedjesfestival en dit onder druk van de Arabische landen om niet naar Israël (gastland) af te reizen. Vier jaar later, in 1983 dus, neemt hij opnieuw deel aan de Turkse selectie en samen met The Short Waves weten ze de finale te winnen met het nummer "Opera" en ze mogen dus naar West-Duitsland afreizen alwaar ze samen met de Spaanse inzending op de allerlaatste plaats belanden. Op 18 maart 2004 overleed de zanger op amper 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

OOK JARIG VANDAAG :

* Salomé (1941), deelneemster 1969 (Spanje), eerste plaats met "Vivo cantando".
* Bert Karlsson (1945), eigenaar platenmaatschappij Mariann Grammofon AB (Zweden).
* John Terra
(1951), deelnemer 'Eurosong' 1987 en 1993 (België), componist "Liefde is een kaartspel" van Lisa del Bo (ESF 1996), componist en tekstschrijver "Like The Wind" van Vanessa Chinitor (ESF 1999).
* Dorkas Kiefer (1972), maakte deel uit van het Duitse meidentrio Mekado. De groep nam in 1994 deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "Wir geben 'ne Party" beslag te leggen op de derde plaats.

21-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Televisieroute' : vanavond halen Silvy De Bie en Kate Ryan herinneringen op aan het Songfestival.

In 'De Televisieroute' gaat Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009) sinds zaterdag 02 mei 2015 negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie : spraakmakende programma's en unieke tv-momenten, van de prille beginjaren van tv tot op vandaag.

Ben ontmoet bekende gezichten en programmamedewerkers, maar vooral ook gewone mensen, die vaak op een onbewaakt moment met de impact van televisie werden geconfronteerd. Dat levert een boeiende rit op doorheen Vlaanderen, met spannende en ontroerende verhalen en … de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis : de Amphicar van kapitein Zeppos.

Op zijn tocht ontmoet Ben de slotzusters van Ravels, die zich een televisie aanschaften om de uitzendingen van het pausbezoek aan België te kunnen volgen; een van de scoutsjongens die na het overlijden van Boudewijn mee hielp water uit te delen aan de menigte en als dank een nachtje in het paleis mocht logeren; De Witte en Peerke uit 'Wij, heren van Zichem', die intussen zelf mannen geworden zijn; de echte moemoe Van Genechten; weerman Frank De Boosere, die vijfendertig jaar lang wachtte op zijn jongensdroom, een zonsverduistering; en veel, veel meer.

Verrassend, meeslepend en vooral prettig om naar te kijken : 'De Televisieroute is het ideale programma voor een ontspannende zaterdagavond.

* zevende aflevering - zaterdag 20 juni 2015 :

In 1999 zetten twee 'Schalkse Ruiters' Vlaanderen op zijn kop. Eén man kwam ongewild in het oog van de storm terecht, en die man gaat Ben opzoeken. Dan haalt hij met Silvy De Bie (Eurosong 2014) en Kate Ryan (ESF 2006) herinneringen op aan Eurovisie. En leert hij van wielerheld Bart Wellens hoe interessant en motiverend televisiekijken kan zijn.

OPGELET! Deze reeks werd voor het eerst uitgezonden tussen zondag 08 september en zondag 03 november 2013.

'De Televisieroute', zevende aflevering vanavond, zaterdag 20 juni 2015, tussen 20.40 en 21.10 op Eén. (bron en foto : Eén)

20-06-2015 om 10:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : vanavond brengen de deelnemers een ode aan BZN-frontman Jan Keizer.

Vanavond, zaterdag 13 juni 2015, start het inmiddels achtste seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland'. Voor de vijfde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) de presentator van dienst.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel 'De Beste Zanger van Nederland' te bemachtigen.

Wie doen mee in het achtste seizoen?

Eind mei reisden Do van Hulst (lid Nederlandse vakjury ESF 2015), Anouk Maas, Jan Keizer (lid vakjury NSF 2006), Julia Zahra, Frans Duijts, Martin Buitenhuis en Lange Frans (lid vakjury NSF 2006, lid vakjury JSF 2009) met presentator Jan Smit af naar het zonnige Ibiza waar zij strijden om de felbegeerde titel 'Beste Zanger van Nederland'.

* tweede aflevering - zaterdag 20 juni 2015 :

 Vanavond, zaterdag 20 juni, brengen de kandidaten een ode aan de Volendamse Jan Keizer. Martin Buitenhuis zingt het bekende nummer "Mother Can You See Me" en Julia Zahra verrast met de BZN-hit "Just An Illusion".

AFLEVERINGEN (HER)BEKIJKEN :

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen stond zangeres Julia Zahra centraal. Julia van der Toorn, oftewel Julia Zahra, raakte bekend toen ze in het najaar van 2013 op 17-jarige leeftijd deelnam aan het vierde seizoen van 'The Voice of Holland'. Ze zou als winnares uit de bus komen. (Her)Bekijk de aflevering HIER.

'De Beste Zangers van Nederland', de eerste aflevering van het achtste seizoen vanavond, zaterdag 13 januari 2015, tussen 20.25 en 21.30 op
NPO 1.
(bron, logo en foto : AVROTROS)

20-06-2015 om 10:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Petra/La Sakhra.

La Sakhra (20 juni 1972) is geboren als Petra Steur. In het begin van haar carriëre (eind jaren tachtig) kiest ze voor dance-projecten. In 1989 heeft ze haar eerste hit te pakken met "Laat je gaan". Nadien volgen nog heelwat hits zoals "Het loze vissertje" en "In een klein stationnetje". In 1993 neemt ze voor het eerst deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze eindigt in de tweede voorronde op een eerste plaats met "Ga door". Eigenlijk wordt er meer over haar (latex)kapsel gepraat dan over haar nummer. Tijdens de finale van 'Eurosong 1993' eindigt ze met amper zeven punten op een teleurstellende tiende plaats. Een jaar later wil ze Europa veroveren met haar dance-project Pep-art, maar een lang leven is dit niet beschoren. In 1996 brengt ze "Ik leef voor jou" op de markt, een cover van het nummer van de ons veel te vroeg ontvallen Ann Christy.

In 1999 waagt ze opnieuw haar kans om ons land te kunnen vertegenwoordigen op het Songfestival. Als één van de vier wildcards zit Petra rechtstreeks in de finale. Met het prachtige "Diep in mijn huid" eindigt ze op een zesde plaats. Ze houdt er wel een kater aan over want door de vernietigende commentaar van o.a. jurylid Marcel Vanthilt besluit Petra een stapje opzij te zetten. Ze gaat aan de slag als manager bij de winkelketen H&M. Maar in 2000 staat ze terug op het podium tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Dat jaar mag de
RTBF een kandidaat afvaardigen en Petra verzorgt de choreografie voor Gerlando. Tijdens de nationale finale staat ze trouwens in het achtergrondkoor. Met "Rêve" eindigt de zanger op de negende en voorlaatste plaats.

In 2002 verzorgt Petra de styling van finaliste Séverine Doré (die eergisteren jarig was). Sinds 2004 treedt Petra elk weekend op in het Dinner Theatre
The Stage in Antwerpen. Daar is ze de spilfiguur tijdens live dinnershows. Groot is eenieders verbazing wanneer op 06 december 2005 de namen van de 28 kandidaten voor 'Eurosong 2006' uit de bus komen. Petra, nu onder de naam La Sakhra, waagt opnieuw haar kans en hoopt België te kunnen vertegenwoordigen tijdens het 51e Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene. Tijdens de vierde voorronde eindigt ze met "Wonderland" op de tweede plaats na de te kloppen favoriet Belle Perez. Dit levert haar een ticket op voor de tweede halve finale. Die halve finale weet ze op overtuigende wijze te winnen en zo mag ze op zondag 19 februari deelnemen aan de finale van 'Eurosong 2006'. In die finale moet ze uiteindelijk de duimen leggen voor Kate Ryan. Maar La Sakhra houdt aan dit avontuur een dikke hit over maar de opvolger "Tomorrow Is Not Soon Enough" scheert dan weer geen hoge toppen.

In het najaar van 2006 nam ze deel aan 'Big Brother VIPS' (2BE) alwaar ze meteen weer haar valiezen pakte. De intrede van 'enfant terrible' Javier De Rycke zorgde meteen voor wat tumult. De zangeres had heel duidelijk te kennen gegeven dat ze met haar ex niets meer wou te maken hebben en ze pakte dus ook meteen haar biezen. Het verblijf van de Aalterse zangeres was tot haar grote spijt van heel korte duur.

In het voorjaar van 2014 nam ze voor de vierde maal deel aan 'Eurosong', dat door de Vlaamse openbare omroep vanonder het stof werd gehaald om de kandidaat voor Kopenhagen aan te duiden. Met "Killer Touch" wist ze echter de eerste halve finale niet te overleven. Wie meer over de zangeres wil weten kan zoals steeds op haar
website terecht. (foto : 2BE)

OOK JARIG VANDAAG :

* Eva Rydberg (1943), deelneemster 'Melodifestivalen' 1977 (Zweden).
* Debbie (Ria Schildmeyer)(1953), deelneemster 'Nationaal Songfestival' 1975 (Nederland).
* William Reven (1966), deelnemer 'De Gouden Zeemeermin' 1996 (België).
* Anneli Magnusson
(1970), deelneemster 'Melodifestivalen' 2003-2004 (Zweden).
* Tommy (1970), deelnemer 'Eurosong' 2006 (België).

20-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 Zoekt K3' : Niels Destadsbader en Gerard Joling gaan vanaf september op zoek naar opvolgsters van Karen, Kristel en Josje.

 Dit najaar gaan vtm en SBS6 op zoek naar de nieuwe K3 (Eurosong 1999). Duizenden kandidaten schreven zich in om hun kans te wagen op het grote podium van 'K3 Zoekt K3'.

Wie al helemaal zeker is van een plaats op dat podium is Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'). Hij zal de groots opgezette show namelijk presenteren, samen met de Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling (ESF 1988). Het was de krant Het Laatste Nieuws die eergisteren, woensdag 17 juni 2015, uitpakte met het nieuws, dat later op de dag door beide zenders werd bevestigd. 

Voor Niels belooft de zomer van 2015 dus extra druk te worden. Naast de opnames van zijn gloednieuwe zomerprogramma 'Is er Wifi in Tahiti?' (vanaf maandag 29 juni) duikt hij binnenkort de studio in voor de auditieopnames van 'K3 Zoekt K3'. Niels leidt de show samen met Gerard in goede banen en vormt het klankbord voor de kandidaten die hun grote droom nastreven. Iets waar hij nu al naar uitkijkt.

 "Ik ben heel enthousiast om bij vtm opnieuw zo'n grote entertainmentshow te mogen presenteren", aldus Niels. "Bovendien vind ik het een heel boeiende en unieke zoektocht. Het eerste festival dat ik als kind zelf meemaakte was Pennenzakkenrock en daar stond K3 op het podium. Toen al en nu nog steeds een fenomeen in Vlaanderen waar tal van kinderen mee opgegroeid zijn en waar bijgevolg ook ouders en grootouders het repertoire van kennen. Dat ik nu de host mag zijn van het programma dat hun opvolgsters zoekt, vind ik een hele eer. Ik ben razend benieuwd naar de kandidates en ben er zeker van dat ik niet de enige ben." (bron en foto's : vtm)

19-06-2015 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Glennis Grace.

Glennis Grace, Glenda Betta, (Amsterdam, 19 juni 1978) wint in 1994 als zestienjarige de Soundmixshow in Nederland als Whitney Houston. Aan deze overwinning hangt een platencontract vast en met haar eerste single "I'm gonna be strong" bereikt ze de Nederlandse Top 40. Haar eerste album kent evenwel geen echt succes. Vanaf 1996 wordt het stiller rond de zangeres en twee jaar later volgt ze een opleiding aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam. In 1999 staat ze in Ahoy' met Frans Bauer tijdens een medley uit het wereldbekende 'West Side Story'.

Drie jaar later staat ze daar opnieuw op het podium maar nu als gastartieste tijdens een concert van René Froger (ESF 2009). Haar tweede album verschijnt in 2003 maar het wordt een enorme flop. Om haar carrière terug op het juiste spoor te plaatsen neemt Glennis in 2005 deel aan het Nationaal Songfestival met het nummer "My impossible dream". Uiteindelijk komt ze als winnares uit de bus en mag ze voor Nederland naar Kiev. Tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival strand Glennis op een teleurstellende vijftiende plaats. De opvolger van haar Songfestivalbijdrage flopt en ook haar album "My impossible dream" haalt niet het beoogde resultaat.

Door deze slechte resultaten wordt de verbintenis tussen Glennis en haar platenmaatschappij verbroken en ook met haar manager John Van Katwijk wordt de samenwerking stopgezet. In het voorjaar van 2006 is Glennis moeder geworden van haar eerste baby. Later dat jaar maakte ze haar debuut in de musical 'The Wiz' alwaar ze de rol van de goede fee Glinda speelde (afwisselend met Mathilde Santing en Esther Hart).

In het najaar van 2007 verscheen haar eerste Nederlandstallige album "Glennis" en in het voorjaar van 2010 wist ze voor de eerste maal de eerste plaats te bereiken in de Nederlandse hitparade met haar versie van "Afscheid". Verder verschenen er twee albums, "One Moment In Time - Het beste van Glennis Grace 1995-2010" en "One Night Only". In mei 2012 werd "This Is My Voice" uitgebracht tesamen met een nieuwe single, "Ik ben niet van jou".

Later volgden nog "One Christmas Night Only" (2013) en "Coverstory" (2014). Inmiddels maakt ze ook deel uit van de Ladies Of Soul. Ook in Vlaanderen heeft Glennis voet aan de grond gekregen. Meer over de zangeres kan je steeds op haar
website vinden.

19-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Sven Ornelis en Maaike Ouboter.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!



* vijfenveertigste aflevering - donderdag 18 juni 2015 :

Sven Ornelis stopt na veertien jaar met de 'Ochtenshow' op Q-music, Dagny Ros onthult geheimen uit de IJslandse keuken, Axel Daeseleire is nog steeds onze stamgast en de Nederlandse Maaike Ouboter speelt haar nieuwe single "Anders".

'Café Corsari', vanavonddonderdag 18 juni 2015, tussen 22.10 en 23.00 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

18-06-2015 om 19:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Christoff.

Christoff (18 juni 1976) is geboren in het Oostvlaamse Ninove als Christoff De Bolle. Op driejarige leeftijd zingt hij al op familiefeestjes en op zesjarige leeftijd begint hij met het volgen van dictielessen aangezien voordragen en toneel spelen zijn grootste passies zijn. Op twaalfjarige leeftijd besluit hij om zanglessen te nemen. Zijn moeder schrijft hem in voor de vtm Soundmixshow en daarin brengt hij het nummer "Voor jou" van Luc Steeno, die op zijn beurt aan soudmixwedstrijden deelnam als Will Tura. Hij eindigt op een vierde plaats. Eind 1991 brengt hij zijn eerste single op de markt : "Ik voel me goed", een cover van Nick Kamen's "I promised myself". Hij brengt ook een aantal duetten op de markt samen met zijn twee jaar jongere zus Lindsay. In 1993 waagt Christoff zijn kans tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer "Zend een SOS" eindigt hij in de tweede voorronde op een vierde plaats. Enkel de drie besten uit elke voorronde mogen door naar de finale. De jaren nadien brengt hij nog een aantal singles uit en in 1995 komt zijn eerste album op de markt, een tweede album volgt een jaar later.

In 2001 staat hij tien jaar op de planken als zanger en dat is een goeie reden om een verzamel-cd op de markt te brengen. In 2002 waagt hij opnieuw zijn kans tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In de vierde en laatste voorronde eindigt hij met "Op naar de top" (geschreven door Daniël Ditmar en John Terra) op een zesde en voorlaatste plaats. In 2006 scoorde Christoff een hit in de Vlaamse hitparade met "Eenmaal komt voor jou die dag". Acht jaar geleden stond hij met "Als ik in je blauwe ogen kijk" op een tweede plaats in de 'Ultratop 50' en in 2008 wist hij met "Een ster" zijn allereerste nummer één-hit te scoren in Vlaanderen. De aanval op de Duitse markt werd zes jaar geleden reeds ingezet. Op vrijdag 19 juni 2009 verscheen er namelijk zijn eerste Duitstalige album, "Blaue Augen".

In eigen land verschijnt er deze zomer alvast geen album van de zanger maar een nieuwe single is er wel. Eerder dit voorjaar bracht hij in 'Liefde voor Muziek' (vtm) het nummer "Vergeven kan, vergeten niet", een liedje van Will Tura. De nieuwe single, beschikbaar sinds afgelopen maandag, 15 juni 2015, is ook terug te vinden op het album "Vlaanderen zingt Tura" dat op maandag 29 juni eerstkomende zal verschijnen (lees hier).

Eind dit jaar mogen we een nieuw kerstalbum verwachten van de Oost-Vlaamse zanger. Meer over Christoff kan je steeds vinden op zijn
website.


OOK JARIG VANDAAG :

* Heddy Lester (1950), deelneemster voor Nederland met "De mallemolen (ESF 1977).
* Magnus Uggla
(1954), deelnemer 'Melodifestivalen 1979-2007' (Zweden).
* Kathleen Aerts (1978), deelneemster 'Eurosong 1999' als lid van K3 (België), lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'.
* Séverine Doré (1978), deelneemster 'Eurosong 2002' (België).

18-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Zweedse Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw blijft in Vlaanderen in de top vijf staan.

Komende zaterdag20 juni 2015, blijft de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, in Vlaanderen de vijfde plaats behouden in de 'Ultratop 50'.

Over de taalgrens moet hij in de vierde week notering opnieuw een aantal plaatsen verlies incasseren en zo gaat hij er van een eenentwintigste naar een zesentwintigste stek. Buiten de Belgische en Zweedse inzending staat er geen enkel liedje meer in de hitparade in Vlaanderen en Wallonië.

Vorig weekend stond enkel de Australische inzending, "Tonight Again" van Guy Sebastian, in de tipparade maar komend weekend vinden we hem niet meer terug in het overzicht. Na drie weken is zijn liedje in Vlaanderen uitgezongen.

In de 'Ultratop 200 Albums' in Vlaanderen staat Måns Zelmerlöw met zijn album "Perfectly Damaged" op een vijfenvijftigste stek, een winst van zeven plaatsen in vergelijking met vorig week. De winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, vinden we terug op plaats tweeëntachtig met haar album "Conchita". In de vijfde week notering moet ze maar liefst tweeënvijftig plaatsen verlies incasseren.

Het album "Sanremo Grande Amore" van Il Volo kwam vorige week het overzicht opnieuw binnen en stijgt komen weekend van plaats 146 naar 104.

In de Waalse 'Ultratop 200 Albums' stijgt het album "Sanremo Grande Amore" van Il Volo daalt in de vierde week notering van een achtentachtigste naar een negenenvijftigste plaats. Måns Zelmerlöw daalt met "Perfectly Damaged" van vijfentachtig naar stek 157. Conchita boekt opnieuw twintig plaatsen verlies en gaat zo van 176 naar 196.

Tot slot geven we nog mee dat het verzamelalbum, met daarop de veertig liedjes, in Vlaanderen na zes weken notering op een achttiende plaats blijft staan, in Wallonië verdwijnt het uit de hitparade. Het verzamelalbum "60 jaar Eurovisie Songfestival" boekt komend weekend, in de zesde week notering, opnieuw wat winst en gaat opnieuw van een zesde naar een derde plaats.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

17-06-2015 om 19:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet blijft ook komend weekend op één in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen.

Komende zaterdag20 juni 2015, blijft "Rhythm Inside" van de 19-jarige Loïc Nottet voor de vierde week op rij de 'Ultratop 50' in Vlaanderen aanvoeren. In Wallonië boekt de jongste Belgische Songfestivalinzending een paar plaatsen verlies en gaat er zo van een tweede naar een vierde plaats.

Nottet doet het heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die het voorbije decennium het beste scoorde is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade. In Vlaanderen behield de Eeklonaar drie weken die hoogste notering, in Wallonië twee weken.

In Vlaanderen bereikte "Mother" van Axel Hirsoux vorig jaar 'slechts' de zevende plaats maar Hirsoux deed het alleszins beter dan een aantal voorgangers. Iris bereikte drie jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en twee jaar geleden bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats. Witloof Bay bleef in 2011 in Vlaanderen in de tipparade steken "With Love Baby".
(bron : Ultratop)

17-06-2015 om 17:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als de voorbije twee jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Festivaria brengt tweejaarlijks spektakelmusicals op het Donkmeer in het Oost-Vlaamse Berlare. In 2015 programmeren ze een topmusical van eigen bodem : 'The Story of Sacco & Vanzetti'. Van de hand van een subliem trio (Dirk Brossé, Frank Van Laecke en Allard Blom) gebracht door een cast om u tegen te zeggen.

Sacco en Vanzetti is het waargebeurde levensverhaal van twee Italianen in Amerika. Zoals vele jonge Europeanen trekken Nicola Sacco (Jelle Cleymans) en Bartolomeo Vanzetti (Hans Peter Janssens) begin vorige eeuw vol verwachting naar het beloofde land Amerika om er een nieuw en beter leven op te bouwen. Helaas spat hun droom al snel uit elkaar : er is geen werk en ze zijn er niet welkom. Samen met gelijkgestemden groeperen ze zich en verkondigen ze hun anarchistisch gedachtegoed. Wat ondanks hun vreedzame aanpak niet in goede aarde valt. Amerika, in de ban van de Red Scare, heeft het daarbij vooral op Italianen gemunt.

In 1920 worden Sacco en Vanzetti tijdens een razzia op straat gearresteerd. Zomaar, zonder aanklacht, enkel omdat ze anarchisten zijn. Een aanklacht wordt echter gauw gevonden : Sacco en Vanzetti worden onterecht beschuldigd van roofmoord. Er kan hen geen enkel bewijs van schuld ten laste worden gelegd. Integendeel, er zijn zelfs getuigen die bewijzen dat ze niet op de plek van de misdaad konden zijn. Toch worden ze veroordeeld. De rechtsgang is een regelrechte farce. Het gaat niet om hun betrokkenheid bij de roofmoord. Hier moet gewoon een daad gesteld worden tegen anti-Amerikaanse oproerlingen. Overal in de Verenigde Staten en daarbuiten breken massale protesten uit, worden petities ondertekend… Niets kan echter baten. Op 23 augustus 1927 worden beiden op de elektrische stoel ter dood gebracht. Een golf van ontzetting gaat door de wereld.

De makers willen met deze musical duidelijk de gevoelens en emoties in beeld brengen. Het verhaal is een smeltkroes van allerlei thema’s zoals verrechtsing, manipulatie, onrecht, macht, doodstraf, idealisme,… die tot op de dag van vandaag brandend actueel zijn in onze maatschappij.

Naast Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) en Hans Peter Janssens maken onder meer ook Peter Van de Velde (procureur Katzmann), Deborah De Ridder (Rosa Sacco) en F
rans Maas (rechter Thayer) deel uit van de cast.

De voorstellingen vinden plaats in openlucht (Alfred Nelenpad) en gaan door op vrijdag 21, zaterdag 22, zondag 23, maandag 24, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 augustus alsook op vrijdag 03, zaterdag 04 en zondag 05 september en dit telkens tussen 21.00 en 23.00.

Tickets kosten 37 euro per persoon (+2,50 euro administratiekosten per bestelling) en kunnen worden aangeschaft via de website van Festivaria. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 09 367 88 40 (tijdens openingsuren, op zaterdag van 10.00 tot 12.00) of je kan langs gaan in het verkoopkantoor (Festivalhal, A. Nelenpad, 9290 Overmere), eveneens op zaterdag tussen 10.00 en 12.00.

Na bijna drie jaar van stilte wordt op zondag 23 augustus in het KRAS Stadion (FC Volendam) weer het 'VOTOWN Festival' gehouden (voorheen VOTOWN Allstars). Daar waar er in het verleden nagenoeg alleen Volendamse artiesten op de bühne te zien waren, zullen er nu ook een aantal andere Nederlandse artiesten acte de présence geven. Vanzelfsprekend spelen de Volendamse coryfeeën Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), 3JS (ESF 2011) en Nick & Simon weer de pannen van de daken maar deze editie wordt de line-up aangevuld met artiesten van buiten Volendam. Zo maken Henk Dissel, Xander de Buisonjé, Rowwen Hèze en Trammeland hun opwachting.

Omdat wij graag het stadion helemaal vol willen krijgen hebben we, in vergelijking met voorgaande edities, de entreeprijs behoorlijk verlaagd. U betaalt nu slechts € 29,50 voor een tribune- of veldplaats.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Nationale Theaterkassa en ze zijn verkrijgbaar bij de lokale verkooppunten Jan 'Cas' Sombroek, VVV-Volendam en natuurlijk bij de administratie van FC Volendam.

Afgelopen seizoen keerde René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteerde de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikte op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeerden in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

Dit najaar (tussen vrijdag 02 oktober en woensdag 23 december) zal de theatershow worden hernomen en voor tickets kan je alvast terecht op de website van Nationale Theaterkassa.

Allo, met Joske Vermeulen...

Een legendarische binnenkomer waarmee we de fantastische productie 'Ooit gewist' aan u voorstellen. Een straffe voorstelling die je onderdompelt in zalige TV-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze niet te missen productie.

U vraagt, wij draaien.

Het concept steunt op een sterke interactie met het publiek en zorgt ervoor dat elke voorstelling van 'Ooit gewist' uniek is. Onder het motto "klant is koning" bepaalt het publiek welke TV-scènes gespeeld worden. Uit een breed aanbod van TV-fragmenten kan het publiek vooraf - online - de favoriete scenes kiezen. Heel eenvoudig kan de datum en plaats van de voorstelling geselecteerd worden, vervolgens kan iedereen aanvinken welke TV-fragmenten zijn/haar voorkeur genieten. Per voorstelling worden de meest gekozen fragmenten voor die dag vertolkt.

Ooit gewist? Of toch niet? Hoever reikt ons collectief geheugen?

DDT in 'FC De Kampioenen' halen we ons nog vlot voor de geest. Maar wat dacht u van vrouw Coene uit 'Wij heren van Zichem', kent u haar nog? En wie bracht ook alweer de koffie bij 'De Collega's'? En 'De Paradijsvolgels'? En hoe zat het ook alweer met die pastoor op zijn fiets? En was uw zondag destijds ook 'Zondag Josdag'?...

Deze en veel meer zalige TV-momenten van toen werden herschreven naar het jaar 2016. Ze worden live on stage, in een modern verfrissend jasje, gepresenteerd door een indrukwekkende cast. De combinatie van straf vertolkte scènes met aangepaste muziek en een portie humor resulteert ongetwijfeld in een hilarische avond.

En de cast is er eentje om U tegen te zeggen : Clara Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen, Jaak Van Assche en Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006). De voorstellingen gaan door tussen donderdag 25 februari en zondag 29 mei 2016 in diverse zalen in Vlaanderen (klik HIER voor de volledige agenda).

Dat vriendschappen in de showbizz bestaan, wordt o.a. bewezen door de unieke band die Lindsay, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) hebben.

De muzikale samenwerkingen onderling resulteerden al in de nummer één hits "Zingen, lachen, dansen" (De Romeo's en Jan Smit) en de actuele duetsingle van Lindsay en Jan Smit "Duizend en één nacht". In 2016 wordt de vriendschap tussen de drie artiesten onderling nog eens extra geaccentueerd tijdens de 'Vrienden Voor Het Leven'-concerten. Op zaterdag 20 februari (Oktoberhallen Wieze), zaterdag 23 april (Stadsschouwburg Antwerpen) en vrijdag 29 april (Casino Kursaal Oostende) concerteren de drie samen met uitgebreide live band, tijdens een avondvullend programma. Qua repertoire brengen ze alle drie hun hits, worden er onderling liedjes uitgewisseld en brengen ze speciale gelegenheidsnummers in duo of trio vorm.

Tickets voor de 'Vrienden Voor Het Leven'-concerttour van De Romeo's, Lindsay en Jan Smit kan je vanaf nu bestellen via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 25 20 20 (maximaal 0,30 euro/minuut).

17-06-2015 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : het programma staat vanavond volledig in het teken van doelman Thibaut Courtois.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!



* vierenveertigste aflevering - woensdag 17 juni 2015 :

'Café Corsari' brengt ook vanavond, woensdag 17 juni 2015, een special en zet dit keer onze keepertrots bij de Rode Duivels Thibaut Courtois in de kijker. Pas raakte nog bekend dat zijn Londense club Chelsea FC een astronomisch bedrag op zijn hoofd plakte van 100 miljoen euro.

Kim Clijsters, Guy Martens en Valérie Courtois

'Café Courtois' wordt een uitzending met allemaal gasten die op één of andere manier verbonden zijn met Thibaut Courtois. Zo komt zijn vroegere keeperstrainer Guy Martens langs.

Thibaut Courtois : "Hij is voor mij de beste keeperstrainer ooit... Het is mede dankzij Guy dat ik hier nu zit."

Ook onze andere Limburgse trots Kim Clijsters schuift mee aan tafel. Samen hebben ze het over topsport, de combinatie tussen school, sport en familie. Ze voetbalden zelfs nog samen in de tuin van Courtois, zo'n tien jaar geleden.

Het grootste deel van de familie van Thibaut Courtois zit deze week in Bakoe voor de Europese Spelen. Zijn zus, Valérie Courtois, is er actief met het vrouwen volleybalteam , de 'Yellow Tigers' en dus wordt er geskyped met haar vanuit de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

Net zoals bij de vorige speciale uitzendingen van 'Café Corsari' speelt de verrassing een rol. De kijker weet deze specials van 'Café Corsari' duidelijk te waarderen. 'Café Coucke' en 'Café Tura' haalden recordcijfers van 35,7% en 36,8% marktaandeel, met telkens bijna 700 000 kijkers.

#CafeCourtois

De VRT-website Sambal.be ontwikkelde een speciale tool waarmee je je creatief kan uitleven door een foto van Courtois op een bestaande achtergrond te plakken! KLIK HIER OM MEE TE DOEN!

Wie zijn of haar Courtois-foto via de hashtag #CafeCourtois deelt, maakt kans op exclusieve – persoonlijke - prijzen waaronder zijn laatste wedstrijdshirt en gesigneerde keeperhandschoenen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitzending.

Thibaut Courtois : "
Het is altijd fijn om nog eens terug in België te zijn. Nu is het wel voor een  korte doortocht, maar ik ben dan ook wel heel blij om te horen dat er veel oude bekenden, familie en vrienden naar Café Courtois komen. Het wordt een fijne hereniging met een heleboel mensen. Ik kijk er enorm naar uit!"

Ook de stamgast van deze week, acteur Axel Daeseleire, is van de partij.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 17 juni 2015, tussen 22.05 en 22.55 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

17-06-2015 om 11:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Andrea Demirović.

Andrea Demirović (Podgorica, 17 juni 1985) nam in 2005 deel aan de Servisch-Montenegrijnse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Šta ce mi dani" eindigde ze op een vijfde plaats tijdens de finale. Ook tijdens 'Montevizija', de Montenegrijnse voorselectie, was ze reeds vijfde geëindigd. Zes jaar geleden nam ze opnieuw deel aan de nationale selectie. Tijdens die finale, die enkel diende om de kandidaat aan te duiden, strandde ze op een tweede plaats na winnaar Stefan Filipović.

Ze studeerde af aan de muziekschool in Bar (piano). Op vijftienjarige leeftijd verhuisde ze naar Kotor om daar haar muziekschool af te werken (solozang). In 2002 verscheen ze voor het eerst voor een publiek tijdens het Suncale Skale festival in Herceg Novi. Dit zorgde meteen voor een keerpunt in haar carrière en heelwat optredens in binnen- en buitenland volgden.

Acht jaar geleden verscheen haar eerste album, "Andrea", en vijf jaar geleden werd een tweede album op de markt gebracht. Ze nam toen voor Montenegro deel aan het Eurovisie Songfestival en haar nummer "Get Out Of My Life" was van de hand van Jose Juan Santana Rodriguez. Hij werkte hiervoor samen met Bernd Meinunger en Ralph Siegel. Meinunger en Siegel zijn in Eurovisiemiddens alvast geen onbekenden en werkten in het verleden vaak samen.

De zangeres mocht de eerste halve finale, op dinsdag 12 mei 2009, openen en met een totaal van 44 punten strandde ze op een elfde plaats, op een zucht van een plaats in de finale.

OOK JARIG VANDAAG
:


* Grethe Ingmann (1938-1990), deelnemer samen met haar toenmalige echtgenoot Jørgen Ingmann (ESF 1963), met "Dansevise" bezorgen ze Denemarken een eerste overwinning, deelnemer aan 'Dansk Melodi Grand Prix' (1978-1979-1980).
* Anžej Dežan
(1987), nam voor Slovenië in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde met "Mr. Nobody" tijdens de halve finale op een zestiende plaats.

17-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond maken Jelle Cleymans en Frank Van Laecke hun opwachting.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!



* drieënveertigste aflevering - dinsdag 16 juni 2015 :

De acteur en regisseur hun professionele paden lopen al langer gelijk, en nu komen ze met de openluchtmusical 'Sacco en Vanzetti' : Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) en Frank Van Laecke.

Rinus Van de Velde is één van onze strafste jonge kunstenaars… . We stellen hem graag aan u voor! Lorin Lafave is een Amerikaanse moeder die komt vertellen wat geen enkele moeder ooit wil komen vertellen.

We blikken met onze wandelaar Bent Van Looy terug op al zijn wandelingen.. en hij laat ons meegenieten van het resultaat dat uit dit creatieve proces is voortgekomen : een nieuw nummer : "Alstublieft"!

Vaste stamgast deze week is acteur Axel Daseleire.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 16 juni 2015, tussen 22.05 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

16-06-2015 om 08:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ivan Vermeer (Ivann).

Ivan Vermeer (16 juni 1981) heeft al van jongsaf aan de muzikale microbe in zijn bloed. Heel verwonderlijk is dit niet als je weet dat zangeres Nadia Mampaey (Eurosong 1993-1999, De Gouden Zeemeermin 1996, backing vocal Belgische inzending ESF 1996) zijn moeder is. Op zeer jonge leeftijd wordt hij al gecontacteerd voor reclamespots. Op tienjarige leeftijd maakt hij deel uit van de toen succesvolle kindergroep Bubbles. In 1996 wordt hij de leadzanger van de boysband Piece of Cake. Hun eerste single "Vandaag" belandt meteen in de Vlaamse top tien.

In 1999 (het trio is dan herleid tot een duo) neemt Piece of Cake deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Do it again" eindigen ze in de eerste voorronde van 'Eurosong 1999' op een zesde en voorlaatste plaats. Datzelfde jaar gaat het duo uit elkaar en gaat ieder zijn eigen weg. Ivann volgt ondertussen een opleiding (zang, dans en acteren) aan de Young Artists School in Antwerpen. Via zijn moeder komt hij ook in het circuit van backing vocal terecht.

In 2002 waagt hij opnieuw zijn kans tijdens 'Eurosong'. Nu eindigt hij met "Time of my life" in de tweede voorronde op een vijfde plaats. Datzelfde jaar wordt hij door de Heverband gevraagd om mee op tournee te gaan en concerten te geven in binnen- en buitenland. In 2005 neemt hij deel aan de nieuwe talentenjacht 'X-Factor' op de commerciële zender
vtm. In deze wekelijkse afvallingsrace houdt hij het een aantal weken vol en zo eindigt hij op een oververdiende derde plaats. Vijf seizoenen lang was hij ook wekelijks live te horen (waarvan vier seizoenen samen met zijn moeder) tijdens het dansprogramma 'Sterren op de dansvloer' (vtm).

In mei 2013 stond Ivann op het Songfestivalpodium in de Zweedse stad Malmö als backing vocal bij de toen 18-jarige Roberto Bellarosa die voor ons land een verdienstelijke twaalfde plaats in de wacht sleepte met "Love Kills". Meer over Ivann, die inmiddels meer dan vijftien jaar op het podium staat, kan je altijd nalezen op zijn
website.

16-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond is niemand minder dan Urbanus te gast in 'Café Corsari'.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!



* tweeënveertigste aflevering - maandag 15 juni 2015 :

Vanavond hebben we in 'Café Corsari' niemand minder dan Urbanus te gast. Hij stond afgelopen weekend op het podium van het Nederlandse festival Pinkpop met de band 'De Fanfaar' achter zich. Vanavond kruipen ze op ons podium. Zijn collega Jan Jaap van der Wal is ook van de partij – maar heeft beloofd zelf niet te zingen.

Psychologe Inge Schilperoord schreef het boek 'Muidhond', waarin ze haar ervaringen met gedragsdelinquenten deelt. Een boek over een man die zijn pedofiele neigingen verdringt, maar niet kan ontsnappen aan zichzelf.

Vaste stamgast deze week is niemand minder dan acteur Axel Daseleire.

'Café Corsari', vanavondmaandag 15 juni 2015, tussen 22.00 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

15-06-2015 om 15:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sergio Endrigo.

Sergio Endrigo (15 juni 1933) is geboren in Pola, Istrië. Tot 1947 behoort deze stad tot Italië, nadien wordt het een deel van Joegoslavië. Na het uiteenvallen van de Balkanstaat ligt de stad in Kroatië. Naast zanger is Sergio ook liedjesschrijver. In 1966 neemt hij voor het eerst deel aan het San Remo festival in Italië. Twee jaar later wint hij dat festival met "Canzone per te" samen met Roberto Carlos. Later dat jaar neemt hij namens zijn land deel aan het Eurovisie Songfestival. Met "Marianne" eindigt hij op een tiende plaats in de eindrangschikking. Daarnaast speelt hij nog een aantal rollen in films. Op 07 september 2005 is hij in de Italiaanse hoofdstad Rome overleden aan de gevolgen van longkanker. Meer over Sergio Endrigo kan je terugvinden op zijn website.

15-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs