Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

08-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : zestigste editie Eurovisie Songfestival lokt bijna tweehonderd miljoen kijkers.

 De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, eerder vorige maand gehouden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, heeft net geen tweehonderd miljoen kijkers gelokt naar hun scherm.

Afgelopen woensdag, 03 juni 2015, maakte de EBU bekend dat de drie uitzendingen (twee halve finales en een finale) zo'n 197 miljoen kijkers trok en dit is zo'n twee miljoen meer dan de editie van 2014.

De finale op zaterdag 23 mei had in de veertig deelnemende landen een marktaandeel van 39,6% en dat is meer dan het dubbel wat de zenders normaal gezien op dat tijdstip halen (16,4%). Het cijfer ligt ook zo'n zes procent hoger dan voor de finale van vorig jaar. In de groep 15- tot 24-jarigen lag het marktaandeel zelfs op 44,8%, een stijging met acht procent tegenover vorig jaar en een cijfer dat vier maal hoger ligt dan op een gewone zaterdagavond (11,1%) in dat tijdsslot.

IJsland spant de kroon met een marktaandeel van maar liefst 95,5% en dit ondanks de uitschakeling in de tweede halve finale. In Zweden, de winnaar dit jaar, keken maar liefst 85,6% van de mensen die op dat ogenblik voor hun toestel zaten, naar de finale. Gastland Oostenrijk kan ook mooie cijfers voorleggen. De nationale omroep haalde met 1,7 miljoen kijkers (59,9%) haar beste cijfer voor een finale in de laatste tien jaar.

Australië, dit jaar voor de eerste maal van de partij, zag haar marktaandeel met 27% stijgen ten opzichte van vorig jaar toen het land geen deelnemer afvaardigde. Een totaal van 5,7 miljoen mensen keken naar de rechtstreekse uitzendingen en/of herhalingen in primetime.

Zoals we reeds eerder berichtten werd deze editie van het festival ook in België en Nederland goed tot zeer goed bekeken (lees HIER).
(bron : EBU, Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

08-06-2015 om 14:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Zweedse omroep SVT start voorbereidingen organisatie eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Sinds de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei jongstleden weten we dat de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival volgend jaar in mei zal plaatsvinden op Zweedse bodem.

Zoals eerder al werd beslist vindt die editie plaats op dinsdag 10 (eerste halve finale), donderdag 12 (tweede halve finale) en zaterdag 14 mei 2016 (finale), al kunnen deze data nog gewijzigd worden.

In de loop van deze zomer zal de Zweedse nationale omroep SVT bekendmaken in welke stad het liedjesfestival volgend jaar zal neerstrijken. Net als na de overwinning in 2012 zijn ook ditmaal een aantal steden in de running.

 Vooreerst is er de hoofdstad Stockholm, reeds gaststad in 1975 en 2000. Met maar liefst drie locaties (Friends Arena (foto), Tele2 Arena en Globen) heeft de stad alvast de beste troeven in handen om het festival voor een derde maal te huisvesten.

 Daarnaast is er Göteborg met het Scandinavium alwaar in 1985 het festival plaatsvond en buurland Noorwegen een allereerste overwinning wist te boeken. De derde grootste stad van het land, Malmö, was reeds gaststad in 1992 en 2013. Twee jaar geleden wist Malmö het te halen van de andere twee steden en ook nu wordt de Malmö Arena (foto) naar voren geschoven.

De Zweedse omroep liet op maandag 25 mei weten dat geïnteresseerde steden drie weken krijgen (tot midden deze maand) om hun kandidatuur te stellen. Inmiddels zou ook Linköping en Sandviken zich kandidaat hebben gesteld, Örebro en Uppsala toonden alvast geen interesse of trokken zich terug. (bron : SVT)

08-06-2015 om 12:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Finse omroep gaat ook in 2016 via 'Uuden musiikin kilpailu' op zoek naar Songfestivaldeelnemer.

 De Finse nationale omroep YLE heeft afgelopen vrijdag05 juni 2015, bekendgemaakt dat het volgend jaar voor de inmiddels vijfde maal op rij via 'Uuden musiikin kilpailu' op zoek zal gaan naar een kandidaat voor de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Geïnteresseerden hebben tussen dinsdag 01 (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) en dinsdag 08 september (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) eerstkomende de gelegenheid om hun demo's in te dienen. Dat kan via mail (memory stick) of via het digitale platform van de nationale omroep. 

De artiest op de demo moet dezelfde zijn als degene die het liedje tijdens de nationale selectie ten gehore zal brengen. Wanneer die selectie van start gaat is op dit ogenblik nog niet bekend. Wel staat al vast dat de finale in de loop van maart 2016 zal doorgaan. De kandidaat voor Zweden zal worden aangeduid via televoting en de selectie is ook toegestaan voor buitenlanders. Slechts één van de componisten/tekstschrijvers en de zanger/zangeres moeten de Finse nationaliteit bezitten of er permanent wonen.

Net als dit jaar mogen er tijdens de nationale selectie meer dan zes personen op het podium staan maar op het podium van het Eurovisie Songfestival is dat aantal tot nader orde nog steeds beperkt tot zes. (bron en logo : YLE)

08-06-2015 om 10:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Maria Menounos.

Maria Menounos (08 juni 1978) is geboren in Medford, Massachusetts (Verenigde Staten). Ze verdient haar boterham als actrice, presentatrice en journaliste. Geboren uit Griekse ouders spreekt ze vloeiend Grieks en Engels. Ze heeft ook reeds geacteerd in 'Fantastic Four' en in televisieseries zoals 'One Three Hill' en 'Without a Trace'.

Negen jaar geleden werd ze door de Griekse nationale omroep (
ERT) aangezocht om het Eurovisie Songfestival te presenteren samen met Sakis Rouvas (ESF 2004-2009). Na de overwinning van zangeres Helena Paparizou in 2005 vond het jaarlijkse liedjesfestival in 2006 voor het eerst plaats op Griekse bodem en dit in de hoofdstad Athene. Meer over Maria kan je altijd op haar website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gert Timmerman (1935), deelnemer 'Nationaal Songfestival' (Nederland - 1962/1965).
*
Keti Garbi (1963), deelneemster voor Griekenland (ESF - 1993) met "Ellada, hora tou fotos".
* Linda Snoeij
(1968), lid van Mrs. Einstein, Nederland (ESF - 1997).

08-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Frank krijgt goed nieuws en Luc heeft kritiek op Femke.

Onthulling in 'Thuis' op vrijdag 24 april 2015 : Simonne is de moeder van Sam. Zij is de moeder die Sam nooit heeft gekend en die haar jaren geleden zomaar heeft achtergelaten. Althans, dat is wat Angèle, de zus van Simonne die die vrijdag plots weer opdook, beweert...

Wat zou Simonne zo ver hebben gedreven? Hoe reageert ze op de onthulling? Wat vindt Frank van de situatie? En was Yvette op de hoogte? Het is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt in 'Thuis'...

OP HET SCHERM ÉN IN HET BOEK

Maar 'Thuis' leeft ook verder naast het scherm. Na 'Doodgezwegen', het boek over de ervaringen van Lowie en Leontien in Mexico, kwam op dinsdag 28 april een nieuw boek uit in de reeks 'Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie'. '(On)gewenst' vertelt het verhaal van Simonne en Sam zoals het zich jaren geleden precies heeft afgespeeld...

Korte inhoud

"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen, Kristof. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen...

Geschreven door een THUIS-kenner van het eerste uur

Het nieuwe 'Thuis'-boek '(On)gewenst' sluit naadloos aan bij de reeks op Eén. Het verhaal werd samen met de makers van de televisiereeks ontwikkeld en uitgeschreven.

De auteur, Annelies Lafleur, schrijft al van de eerste dag mee aan 'Thuis'. Zij heeft de voorbije jaren personages als Yvette, Simonne en Angèle mee vormgegeven en kent hen dus vanbinnen en vanbuiten. Ze leerde zelfs haar man kennen bij 'Thuis'. Ook hij, Jan Matterne junior, is een van de grondleggers van de reeks.

Praktisch

Het boek '(On)gewenst, Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie' verscheen op dinsdag 28 april bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 17,50 euro. ISBN : 9789089315151.
De website van Eén lichtte al een tipje van de sluier; daar kunnen de fans in voorpublicatie al een stukje van het verhaal lezen (klik HIER).

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.796 TOT EN MET 3.800.

Frank is kwaad op Peter. Luc voelt zich in het nauw gedreven. Nancy en Eddy hebben weinig nodig. Frank zet zijn speurtocht voort. Marianne loopt op wolkjes.

- maandag 08 juni - aflevering 3.796 : Frank is kwaad op Peter. Luc voelt zich in het nauw gedreven. Peter en Femke moeten opvang zoeken voor Lucas. Marianne loopt op wolkjes. Hélène is allesbehalve gelukkig. Peggy heeft het niet gemakkelijk met de regeling rond Dylan.

- dinsdag 09 juni - aflevering 3.797 : Frank wil koste wat het kost bewijzen vinden, maar hij wordt betrapt. Geert en Hélène hebben goed nieuws voor Ann en Mayra. Adil heeft vermoedens van een nieuwe romance. Peggy is druk in de weer. Yvette en Olivia trekken eropuit.

- woensdag 10 juni - aflevering 3.798 : Nancy en Eddy krijgen een meevaller. Femke heeft het moeilijk op het werk. Eddy en Frank verspreiden bewijsmateriaal. Bij Lowie wil het blokken maar niet lukken. Paulien heeft een voorstel gekregen, maar ze vraagt bedenktijd. Lena moet Jens teleurstellen.

- donderdag 11 juni - aflevering 3.799 : Paulien wil Luc spreken. Renzo stelt Peggy teleur. Nancy loopt op wolkjes. Marianne krijgt verrassend nieuws. Frank zet zijn speurtocht voort en dat zorgt voor een zware confrontatie met Luc.

- vrijdag 12 juni - aflevering 3.800 : Simonne heeft een leuke uitnodiging voor Julia. Paulien licht Jens in over haar hersenspinsels. Frank krijgt goed nieuws. Lowie heeft een slecht examen afgelegd. Peggy voelt zich de koning te rijk. Luc heeft kritiek op Femke. Marianne vraagt advies aan Peter.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

07-06-2015 om 18:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Stan en June beramen een plan om Peter voor eens en voor altijd uit te schakelen.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Vanaf maandag 08 juni worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 20.30, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Na de dood van Thomas weer een schokgolf : Bart is verongelukt.

De emoties laaiden eind mei hoog op in 'Familie'. Het overlijden van Thomas (Pieter Verelst) zat bij iedereen nog vers in het geheugen, maar op vrijdag 29 mei 2015 kreeg de familie een nieuwe klap te verwerken. Bart Van den Bossche – een rol voor Chris Van Tongelen – knalde op weg naar een congres met zijn wagen tegen een boom en slaagde er niet in om uit het brandende wrak te ontsnappen. Hij overleed ter plaatse. De plotse dood van Bart betekende ook meteen het afscheid van acteur Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), die veertien jaar lang gestalte gaf aan het personage.

"Het afscheid van Bart slaat in als een bom", zegt Chris Van Tongelen. ""Ik ben bijzonder blij met deze verrassende verhaallijn, want zijn dood zal nog lang blijven nazinderen. Met twee doden in één week heeft 'Familie' volgens mij geschiedenis geschreven (lacht). Voor mij valt na veertien jaar het doek over een onvergetelijke periode bij 'Familie'. De sfeer op de set ga ik natuurlijk missen, maar mijn exit in 'Familie' geeft me de mogelijkheid om me meer op de andere projecten in mijn drukke agenda te storten. Zoals Ian Thomas en De Romeo's, bijvoorbeeld. Want vele mensen vergeten dat ik eigenlijk een zanger ben die is gaan acteren."

Het spreekt voor zich dat de Van den Bossches en co deze dagen door een diep dal gaan. Niemand had de dood van Bart zien aankomen. De band met zijn gezin leek de voorbije dagen hechter dan ooit, zijn liefde voor Trudy (Silvia Claes) was onvoorwaardelijk. Voor hen is de klap dan ook bijzonder zwaar om dragen. Net zoals voor Jan (Jef De Smedt), die op één week tijd zijn zoon én zijn kleinzoon verloor. Samen met het ongeloof rijzen bij de honderdduizenden trouwe Familie-kijkers ook heel wat vragen. De aanleiding? De terugkeer van Greet Baele (Amaryllis Temmerman, Eurosong 2004), de vrouw met wie Bart Trudy vorig jaar nog bedroog. Krijgt zijn dood door haar toedoen nog een staartje?

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.531 TOT EN MET 5.535.

- maandag 08 juni - aflevering 5.531 : Louise gelooft haar vader wanneer hij haar verzekert dat Fashion duurzaam werkt. Zijn woord is voor FreEco echter niet voldoende. Louise is bereid om voor bewijzen te zorgen en broedt op een plan. Simon doet een verrassende ontdekking op de kamer van Thomas. De samenwerking tussen Rudi en Gunther verloopt steeds beter. Benny ontwijkt Véronique.

- dinsdag 09 juni - aflevering 5.532 : Jan besluit opnieuw achter de toog te staan van de Jan & Alleman. Louise wil FreEco ondertussen bewijzen dat Fashion zuiver op de graat is. Ze is bereid om daarvoor heel ver te gaan. Een artikel over een rolstoelpatiënt trekt de aandacht van Zjef.

- woensdag 10 juni - aflevering 5.533 : Stefanie heeft haar omgeving iets op te biechten. Peter doet haar een voorstel. Rudi heeft de grootste moeite om Véronique te overtuigen van zijn idee met de nieuwe collectie. De eerste resultaten van de stalen die Louise gestolen heeft bij Fashion leveren een opmerkelijk resultaat op.

- donderdag 11 juni - aflevering 5.534 : Peter roept iedereen die betrokken is bij de joint venture samen. Hij heeft nieuws dat niemand had zien aankomen. Marie-Rose wil werk maken van de zoektocht naar een nieuw huis, maar Mathias reageert niet enthousiast. Hij besluit ondertussen om Jelle te helpen met zijn examens.

- vrijdag 12 juni - aflevering 5.535 : Stan en June beramen een plan om Peter voor eens en voor altijd uit te schakelen. Simon nodigt Stefanie uit om samen iets te gaan eten. Zjef wil niemand vertellen wat er zich in het verleden heeft afgespeeld tussen hem en Quinten. Benny en Liesbeth hebben het moeilijk.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 20.30 en 21.10 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

07-06-2015 om 16:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Sofie sluit het hoofdstuk Pieter definitief af en annuleert haar huwelijk.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 202 TOT EN MET 206.

- maandag 08 juni - aflevering 202 : Herman, Andrea en Sofie zijn op Klaerhout Pharmaceutica voor een vergadering met de ethische commissie. Sofie wil vooral dat het Alzheimeronderzoek kan doorgaan, desnoods bij een ander bedrijf. Hannelore doet haar verhaal, over haar affaire met Pieter, over de hacker, over de chantage en over het dossier van Meneer De Wilde. Tim verneemt dat de zwangerschapstest van Laura toch positief was. Christian treft voorbereidingen voor zijn reis naar Miami. Sander krijgt telefoon van Stijn en Fien, maar wanneer hij ontdekt wat ze in hun schild voerden, breekt hij definitief met hen.

- dinsdag 09 juni - aflevering 203 : Sofie sluit het hoofdstuk Pieter definitief af. Ze annuleert het huwelijk en gaat Pieter in de gevangenis bezoeken. David gaat met Tom de stad in. Hij wil de haven zien. Uit het onderzoek van de ethische commissie blijkt dat Pieter alleen heeft gehandeld. Sofie wordt dus van alle blaam gezuiverd. Herman verstuurt een bericht naar de pers dat de fusie tussen Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma definitief van de baan is. Tim en Quinten zijn allebei bereid om hun verantwoordelijkheid op te nemen tegenover Laura. Delphine gaat met Casper op bezoek bij zijn ouders. Lotte en Sander vernemen dat Steven in Lot 40 al een nieuwe tentoonstelling heeft georganiseerd.

- woensdag 10 juni
- aflevering 204 : Nadat Sofie van Pieter afscheid heeft genomen, beseft ze dat ze nu ook van David afscheid moet nemen. Janosch richt zijn pijlen nog steeds op Delphine. Herman vraagt Andrea ten huwelijk. Nu Lot 40 is afgebrand, neemt Lotte afscheid van haar verleden.

- donderdag 11 juni
- aflevering 205 : Sofie neemt op haar manier afscheid van David. Herman en Sofie worden door de ethische commissie vrijgesproken. Maarten maakt het weer goed met Liesbeth. Herman en Andrea melden het nieuws van hun verloving aan Sander en Lotte. Het lachen vergaat Andrea snel, wanneer Sander vertelt wat zijn plannen met Lotte zijn.

- vrijdag 12 juni
- aflevering 206 : Sofie wil David het mooiste cadeau ter wereld geven: hem terug in contact brengen met zijn ouders. Na het ontroerende weerzien met Christian beseft David dat hij voor altijd met Sofie wil samen zijn. Zal de échte liefde zegevieren en David en Sofie voorgoed verenigen? Ook Delphine en Janosch maken hun keuze. Lotte keert terug op haar stappen en gaat op zoek naar een galerij in Koksijde.


'David', van maandag tot en met donderdag tussen 17.10 en 17.45 op vtm. Op vrijdag 12 juni wordt de allerlaatste aflevering uitgezonden en die kan je bekijken tussen 16.20 en 17.45. (bron en foto : vtm)

07-06-2015 om 16:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Nellie heeft Laurens in een flits gezien en wordt sindsdien verscheurd door twijfels.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 535 TOT EN MET 539.

- maandag 08 juni - aflevering 535 : Debbie is volledig in de ban van haar vriendin Sarah en ze knipt de banden met haar moeder door. Sinds de aanranding van Elke heeft Kevin al zijn kansen verspeeld bij Dirk. Hij gelooft niet langer dat de rebelse tiener ooit zal veranderen en hij wil dat Kevin naar een instelling gaat. Sneyers is er vandaag met zijn hoofd niet bij. Hij klungelt er in De Schorre op los en het lijkt wel alsof hij nooit eerder in een café heeft gewerkt. Jelle overweegt om de surfclub over te nemen en hij maakt een afspraak met het immobiliënkantoor.

- dinsdag 09 juni - aflevering 536 : De moed zakt Jelle in de schoenen wanneer blijkt dat de overname van de surfclub vijftien miljoen frank kost. Merel wil niet dat haar broer zijn droom zonder strijd opgeeft en suggereert om financiële steun aan Frank te vragen. Max en Elke zijn dol op de baby die een paar dagen geleden in het station te vondeling is gelegd en sindsdien in het ziekenhuis verblijft. Hoewel ze weten dat de kans groot is dat de biologische moeder zich zal melden, beginnen ze zich aan het jongetje te hechten.

- woensdag 10 juni - aflevering 537 : Joke is naar de Ardennen vertrokken om haar dochter Debbie te redden uit de klauwen van Sarah. Sneyers begrijpt niet waarom de anonieme tipgever net aan hem alle informatie over de louche zaken van Ludwig doorspeelt. Waar haalt de man de info? De zaak eist Sneyers volledig op, waardoor de afstand tussen hem en Merel groeit. Het ziet er niet naar uit dat Jelle de surfclub zal kunnen overnemen. Hij komt niet in aanmerking voor een banklening en op de financiële steun van Frank kan hij niet rekenen. Luc raadt de verpleger aan om met Celine te gaan praten.

- donderdag 11 juni - aflevering 538 : Nellie heeft Laurens in een flits gezien en wordt sindsdien verscheurd door twijfels. Heeft ze het recht om het leven van hun ongeboren kind te beëindigen? Joke wil nog altijd haar dochter Debbie uit de sekte bevrijden, maar ze weet niet hoe ze de zaak moet aanpakken. Hopelijk kan Sam haar goede raad geven. Elke en Max zijn dol op de kleine Thomas, de baby die een paar dagen geleden te vondeling werd gelegd in het station. Het koppel ziet er geen graten in om hun leven voor de baby volledig te reorganiseren.

- vrijdag 12 juni - aflevering 539 : Ludwig verdenkt Sneyers ervan zes miljoen te hebben gestolen en hij legt klacht neer bij de politie. Max gelooft het verhaal niet, maar blijft dat Sneyers geen alibi heeft en de agent kan evenmin de getuigenis van de koerier naast zich neerleggen. Joke weet dat haar moeder stapelverliefd is op de commandant en ze raadt Julia aan om open kaart te spelen. Laurens wil niet dat Nellie hun kind aborteert en hij eist zijn recht als vader op. Dirk heeft er de havenarbeider niet van kunnen weerhouden zelfmoord te plegen en hij vindt dat hij gefaald heeft
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

07-06-2015 om 15:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : deze week volgt het programma 'Mister Gay Vlaanderen' Skelte Willems.

'1000 zonnen' brengt van maandag 01 juni tot en met vrijdag 28 augustus de zomer binnen handbereik. In nieuwe en vertrouwde rubrieken kijkt het programma door een zomerse bril naar wat de Vlaming bezighoudt in de zomer. Wat leeft er in Vlaanderen en hoe genieten de mensen van hun zomer? En ook de dagelijkse zoektocht naar de populaire strandstoel is er weer!

* Nieuwe rubrieken

We pakken uit met enkele nagelnieuwe rubrieken :

- De vierkante eter : Elke week gaat Wim Lybaert langs bij een BV om er een vierkantemetertuin aan te leggen en tips te geven. Voor de zekerheid plant hij thuis identiek dezelfde bak. Later gaat hij opnieuw op bezoek bij de BV, om hun oogst te vergelijken en er een lekkere maaltijd mee te bereiden. Zijn missie is dan ook : van elke Vlaming een 'vierkante eter' maken.

Wim moedigt iedereen aan om thuis zelf mee te doen en dat te laten weten via #devierkanteeter. De beste oogsters van hun eigen vierkantemetertuin worden op het einde van de zomer bij Wim thuis uitgenodigd op een moestuinfeest.

- 12 stielen : Sieg De Doncker pakt elke week een andere interimjob aan, en hoe vuiler of spectaculairder en gevaarlijker, hoe beter! Hoe brengt onze held het er vanaf in niet zo evidente omstandigheden?

- Zobie : De kijker maakt deze zomer voor het eerst kennis met Zobie, een jonge Franse bulldog die mee op wandel mag met de '1000 zonnen'-reporter en telkens weer bij andere passanten belandt waarmee een gesprek wordt aangeknoopt.

- De Festivalfee : Katrijn Van Bouwel strooit als een festivalfee rust en genot naar elke festivalbezoeker die daar even nood aan heeft. Van een voetbadje tegen het lange staan of een snel dutje, massage of haar zoemende klankschalen : Katrijn brengt ontspanning voor lichaam en geest.

- Visite Guidée : Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) neemt een handvol gepensioneerden mee in zijn busje. Hij reist met zijn gezelschap de taalgrens over langheen de toeristische toppers in Wallonië. Als dat maar goed afloopt!

- De scheurkalender : De waarheid komt uit een kindermond. Elke vrijdag scheuren kinderen tussen 7 en 12 jaar een blaadje van de kalender en bezinnen ze zich over de spreuk van de dag.

- De vrijwilliger : '1000 zonnen' volgt Vlamingen die hun vakantie gebruiken om in het buitenland als vrijwilliger aan de slag te gaan. Met videodagboeken en hun eigen camerabeelden vertellen ze hun verhaal, hun passie en hun doel.

- De zandloper : Sommige mensen zoeken voor dag en dauw bewust de stilte op van het strand voor de grote toeloop. Annick Ruyts stapt een eindje mee met deze mensen en probeert hun verhaal te achterhalen.

- Streetstyle : Arne Rombouts trekt erop uit met zijn fototoestel doorheen de stad op zoek naar mensen die duidelijk goed nagedacht hebben over hun outfit.



* Helemaal terug

Maar ook enkele oude bekenden komen terug :

- De stoel : Waar staat 'De Stoel' en welk voorwerp moeten we meebrengen om twee vliegtickets te winnen? Deze vraag houdt deze zomer vast weer heel wat kijkers in de ban. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 zonnen'-onlinespel op onze website.

- Wordt vervolgd : In 'Wordt Vervolgd' volgt '1000 zonnen' elke week vijf dagen lang een evenement of organisatie.

- De wolken : Kijkers kunnen hun eigen (gefotografeerde) wolken insturen via een.be, en de tekenaars van '1000 zonnen' bewerken de foto's. Van theepotten of blitse auto's, in de wolken krijgt de fantasie van de kijkers vrij spel.

- De tip : In amper één minuut geeft '1000 zonnen' zijn kijkers een verhelderende, opmerkelijke zomerse tip mee. Een eenvoudige oplossing voor een herkenbaar probleem.

- De ambassadier : Net als vorig jaar neemt dierenvriend Dimitri Leue het op voor die dieren die in de Zoo of Planckendael onterecht weinig publieke aandacht krijgen, zoals de capibara of de bongo. Met een vurig pleidooi voor die dieren wil hij iedereen overtuigen om de volgende keer wél voor die kooi te stoppen.

* week van maandag 08 tot en met vrijdag 12 juni 2015 :

Deze week volgt het programma de kersverse Mister Gay Vlaanderen Skelte Willems. Sam De Bruyn laat op maandag 08 juni in zijn vakantiefoto's kijken, Marijn Devalck neemt op dinsdag dan weer vier kwieke senioren, alle vier fans van Jo Vally (Eurosong 1981), mee naar Wallonië. Op woensdag volgt '1000 zonnen' Elke Bernaerts, een vrijwilligster voor Vredeseilanden. "Ambassadier" Dimitri Leue overtuigt de kijkers diezelfde dag om bij het volgende bezoek aan de dierentuin even stil te staan bij de bongo.

Dagelijks meer dan 900 000 kijkers

De eerste week van een nieuw seizoen van '1000 zonnen' zit erop. Gemiddeld stemden dagelijks meer dan 900.000 Vlamingen af op het programma. De topdag was maandag 01 juni met 1.006.613 kijkers, goed voor een marktaandeel van 48,2%.

Ook 'De stoel' blijft razend populair. Op een week tijd daagden ruim meer dan 200 personen op met een voorwerp aan 'De stoel'. De race naar 'De stoel' leverde op dinsdag 02 juni zelfs een kapot exemplaar op. Op woensdag 03 juni stonden twee meisjes een half uur voor bekendmaking van de locatie al aan 'De stoel'. Zij hadden de locatietip in 'De Madammen' op Radio 2 goed begrepen maar hadden helaas het verkeerde voorwerp bij.

'1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

07-06-2015 om 15:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Barbara Dex Award 2015' : Nederlandse Trijntje Oosterhuis was dit jaar slechtst geklede artieste op Songfestival.

 De 'Barbara Dex Award 2015', genoemd naar de Belgische Songfestivalkandidate die in 1993 vijfentwintigste en laatste eindigde in het Ierse Millstreet met "Iemand als jij", is dit jaar gegaan naar de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis.

 De voorbije week kreeg de organisatie The House of Eurovision maar liefst 4.163 geldige stemmen en daarvan gingen er niet minder dan 1.324 naar de Nederlandse zangeres.

De Servische Bojana Stamenov strandde met 605 stemmen op een tweede plaats en de derde plaats is voor de Britten met het duo Electro Velvet. Voor onze landgenoot Loïc Nottet was er geen plaatsje weggelegd in dit overzicht. De fans konden zijn outfit en dit van zijn backings dus wel waarderen.

Hieronder geven we de volledige top tien :

01. Nederland - Trijntje Oosterhuis (1.324 stemmen).
02. Servië - Bojana Stamenov (605 stemmen).
03. Verenigd Koninkrijk - Electro Velvet (397 stemmen).

04. Albanië - Elhaida Dani (263 stemmen).
05. Moldavië - Eduard Romanyuta (237 stemmen).
06. Georgië - Nina Sublatti (195 stemmen).
07. IJsland - Maria Olafs (148 stemmen)
08. Letland - Aminata (135 stemmen).
09. Finland - Pertti Kurikan Nimipäivät (125 stemmen).
10. Armenië - Genealogy (97 stemmen).

De 'Barbara Dex Award' wordt telkens uitgereikt aan de slechtst geklede artiest op het Eurovisie Songfestival. De eerste award werd in 1997 uitgereikt aan de Maltese zangeres Debbie Scerri. (foto's : Andres Putting, EBU)

07-06-2015 om 13:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Anneke Grönloh.

Anneke Grönloh Anneke Grönloh (07 juni 1942) is in Indonesië geboren, meer bepaald in Tondano in de provincie Noord-Celebes. Deze provincie is gelegen op het eiland Sulawesi. Haar eerste levensjaren brengt ze door in een jappenkamp. Indonesië was toendertijd bezet door Japan. Na de oorlog laat het gezin Grönloh Indonesië achter zich en trekt naar Nederland alwaar Anneke opgroeit in Eindhoven. Tijdens haar schooltijd leert ze Peter Koelewijn (componist "Rechtop in de wind" - ESF 1987) kennen en samen met hem en zijn Rockets treedt ze op tijdens heelwat feestjes. In 1959 wint ze een talentenjacht en haar carrière als zangeres gaat van start. In 1961 brengt ze "Brandend zand" op de markt. In geen tijd is dit nummer goed voor een gouden plaat en wordt ze razend populair. Ook de opvolger "Paradiso" is een schot in de roos en wordt platina. Met deze nummers op haar palmares is Anneke Grönloh begin jaren zestig een nationale beroemdheid en het eerste echte tieneridool in Nederland.

In 1964 (op het hoogtepunt van haar roem) neemt ze namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival. De nationale finale vindt plaats op 24 februari in Utrecht en Anneke zingt tijdens die finale drie nummers. In totaal geven 11 jury's hun punten en eindigt "Jij bent mijn leven" op de eerste plaats. Tijdens het Eurovisie Songfestival op 21 maart eindigt ze op een gedeelde tiende plaats samen met onze inzending gezongen door Robert Cogoï. Maar toch komt ze niet met lege handen naar huis want ze krijgt voor haar lied de publieksprijs. Aan het eind van de jaren zestig begint ze aan een internationale zangcarrière. In 2000 wordt ze uitgeroepen tot 'zangeres van de eeuw' en dit dankzij het record aantal exemplaren dat er van "Brandend zand" verkocht zijn. In 2002 wordt ze door Paul de Leeuw (presentator NSF, woordvoerder ESF) ten tonele gebracht als alcoholiste, ze trekt zich dit zozeer aan dat ze besluit om te stoppen met optreden, maar later komt ze op haar stappen terug. Ondertussen staat ze meer dan vijftig jaar op de planken en haar vijftigjarige jubileum werd eind mei 2009 gevierd. Van het jubileumconcert werd een cd en dvd uitgebracht.
Meer over de zangeres kan je altijd terugvinden op haar
website.

07-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Oostenrijkse nationale omroep ook volgend jaar met nationale selectie Eurovisie Songfestival.

 Afgelopen woensdag, 03 juni 2015, raakte bekend dat de Oostenrijkse nationale omroep ORF ook volgend jaar via een nationale selectie de kandidaat zal aanduiden voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Vorige maand vond de zestigste editie van het liedjesfestival plaats in de hoofdstad Wenen en zoals steeds was het gastland meteen verzekerd van een plaats in de finale. In die finale deden The Makemakes het heel slecht en kregen ze van geen enkel land punten.

Of de omroep dezelfde selectieprocedure als dit jaar zal hanteren, is op dit ogenblik nog niet bekend. Naast de viering van zestig jaar Oostenrijkse televisie dit najaar staat inmiddels al wel vast dat de omroep dus een nationale selectie zal organiseren om de kandidaat voor Zweden aan te duiden. (bron : Der Standard ; logo : ORF)

06-06-2015 om 12:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Nederlandse omroep AVROTROS gaat op zelfde elan verder met aanduiding Songfestivaldeelnemer.

Na twee succesvolle deelnames (Anouk en The Common Linnets) wist Trijntje Oosterhuis eerder vorige maand Nederland geen derde finaleplaats op rij te bezorgen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Met "Walk Along" strandde de zangeres, tevens schoonzus van tweevoudig deelneemster Edsilia Rombley, in de eerste halve finale op een veertiende plaats met een totaal van drieëndertig punten.

Ondanks dit mindere resultaat gaat AVROTROS het geweer niet van schouder veranderen en behoudt het dezelfde selectieprocedure als de voorbije drie jaar. Dat nieuws raakte bekend op vrijdag 22 mei, aan de vooravond van de finale van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Bij de omroep vindt men het jammer dat er weer zo negatief over het liedjesfestival gedacht wordt. "
Het is natuurlijk een wedstrijd en daarin kun je ook verliezen".

De omroep wil volgend jaar de selectie gewoon weer op dezelfde manier gaat doen : een goede artiest benaderen en die met een goed geschreven lied naar het Songfestival sturen. Dus geen voorrondes of 'Nationaal Songfestival', zoals nu door sommigen gewenst wordt.
(bron : EenVandaag ; logo : AVROTROS ; foto Trijntje Oosterhuis : Andres Putting, EBU)

06-06-2015 om 11:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Televisieroute' : Ben staat vanavond stil bij de dood van oud-Songfestivaldeelnemer Louis Neefs.

In 'De Televisieroute' gaat Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009) sinds zaterdag 02 mei 2015 negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie : spraakmakende programma's en unieke tv-momenten, van de prille beginjaren van tv tot op vandaag.

Ben ontmoet bekende gezichten en programmamedewerkers, maar vooral ook gewone mensen, die vaak op een onbewaakt moment met de impact van televisie werden geconfronteerd. Dat levert een boeiende rit op doorheen Vlaanderen, met spannende en ontroerende verhalen en … de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis : de Amphicar van kapitein Zeppos.

Op zijn tocht ontmoet Ben de slotzusters van Ravels, die zich een televisie aanschaften om de uitzendingen van het pausbezoek aan België te kunnen volgen; een van de scoutsjongens die na het overlijden van Boudewijn mee hielp water uit te delen aan de menigte en als dank een nachtje in het paleis mocht logeren; De Witte en Peerke uit 'Wij, heren van Zichem', die intussen zelf mannen geworden zijn; de echte moemoe Van Genechten; weerman Frank De Boosere, die vijfendertig jaar lang wachtte op zijn jongensdroom, een zonsverduistering; en veel, veel meer.

Verrassend, meeslepend en vooral prettig om naar te kijken : 'De Televisieroute is het ideale programma voor een ontspannende zaterdagavond.

* vijfde aflevering - zaterdag 06 juni 2015 :

Eerst rakelt Ben met Tom Lenaerts en Magda Ral herinneringen op aan de fanatieke jacht op 'De Mol'. Dan ontmoet hij op een kruispunt in Lier de agent die als eerste ter plaatse was bij het dodelijk ongeval van Louis Neefs (ESF 1967-1969). En dan trekt Ben naar het voormalige voetbalveld van 'FC De Kampioenen' voor een gesprek met de bedenker van de reeks.

OPGELET! Deze reeks werd voor het eerst uitgezonden tussen zondag 08 september en zondag 03 november 2013.

'De Televisieroute', vijfde aflevering vanavond, zaterdag 06 juni 2015, tussen 20.45 en 21.15 op Eén. (bron en foto : Eén)

06-06-2015 om 10:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Mariana Popova.

Mariana Popova (06 juni 1978) is geboren in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Als elfjarig meisje begon ze muziek te studeren, nadien volgde ze nog jazz ballet. In 1996 werd ze lid van de groep Cocomania en dat bleef ze tot in 2000. In 2005 neemt ze voor de eerste maal deel aan de Bulgaarse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Samen met Vasil Naidenov, Roberta en Orlin Goranov zingt ze het nummer "Az znam", wat hen een vijfde plaats oplevert in de finale.

Een jaar later waagde ze opnieuw haar kans, nu als soliste en met succes. Met "Let Me Cry" eindigt ze met bijna één vierde van de stemmen op de eerste plaats en mag ze haar land gaan vertegenwoordigen tijdens de halve finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Ze zal uiteindelijk op een zeventiende plaats stranden.

Zes jaar geleden waagde ze opnieuw haar kans en kreeg ze meteen één van de drie wildcards die recht gaven op een rechtstreeks ticket voor de Bulgaarse nationale finale. In die finale strandde ze met "Crazy" op een derde plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Jurgen Marcus (1948), deelnemer Duitse selectie (1975), deelnemer voor Luxemburg (ESF - 1976).
* Conny Vink
(1948), deelneemster 'Nationaal Songfestival' (Nederland - 1968-1969).

06-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Zweedse Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw heeft zesde album uitgebracht.

 De winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, bracht eergisteren, woensdag 03 juni, in eigen land zijn nieuw album "Perfectly Damaged" op de markt. De rest van Europa moest echter twee dagen langer wachten, maar dat werd vandaag, vrijdag 05 juni, dus meteen beloond.  

Het is inmiddels het zesde album van de zanger en naast "Heroes", het nummer waarmee hij zijn land een zesde overwinning bezorgde, staan er nog elf liedjes op.

* tracklist "Perfectly Damaged" :

01. "Stir It Up".
02. "Heroes".
03. "Someday".
04. "Live While We're Alive".
05. "Let It Burn".
06. "Should've Gone Home".
07. "Fade Away".
08. "Hearts Collide".
09. "The Core Of You".
10. "Unbreakable".
11. "Kingdom In The Sky".
12. "What's In Your Eyes" (feat. Tilde Vinter).

Het album werd opgenomen in Stockholm, Kopenhagen en Londen. "Perfectly Damaged" bevat liedjes van verschillende schrijvers en producers, waaronder Michael Angelo, Søren Mikkelsen en Jakob Groth. De zanger schreef ook zelf mee aan een aantal nummers. Het album is via iTunes alsook fysiek beschikbaar. (bron : website Måns Zelmerlöw)

05-06-2015 om 13:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Karl Martindahl.

Karl Martindahl, geboren als Karl Glenn Martindahl (05 juni 1980) is de zoon van oud-voetballer Glenn Martindahl. Tijdens het seizoen 2003-2004 neemt hij in thuisland Zweden deel aan Fame Factory, een talentenjacht. Hij eindigt op een tweede plaats en brengt een eerste single op de markt, "When You're Coming Back Again". Met deze single komt hij midden december 2003 binnen op een vierde plaats.

Een jaar later, in 2004, neemt hij deel aan 'Melodifestivalen', de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Love Turns Water Into Wine" eindigt hij tijdens de eerste voorronde op de derde plaats en zo is hij geplaatst voor 'Andra chansen' (de herkansingsronde). In die herkansingsronde eindigt hij opnieuw op een derde plaats en is daarmee uitgeschakeld voor de finale. In de Zweedse hitparade haalt hij als hoogste notering de veertiende plaats.

Een jaar later neemt hij samen met Johan Becker (winnaar van het derde seizoen van Fame Factory, 2003 - 2004) opnieuw deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze vormen dan The Wallstones en met "Invisible People" eindigt het duo tijdens de eerste voorronde op een vijfde plaats en zijn daarmee uitgeschakeld voor de finale. Hun festivalbijdrage schopt het nadien tot de vijfde plaats in de Zweedse hitlijsten. Tegenwoordig maakt hij deel uit van de groep Charlie Emm en vier jaar geleden nam hij samen met Daniel Karlsson (MF 2011) en Robin Bengtsson de single "Wake Up The World" op voor de benefietactie 'Hjälp Haiti'
.


OOK JARIG VANDAAG :

* David Bisbal (1979), deelnemer Operación Triunfo, de Spaanse selectie voor het Eurovisie Songfestival (2002).

05-06-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


04-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond stellen de mannen van Get Ready! hun nieuwe single voor.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!



* zevenendertigste aflevering - donderdag 04 juni 2015 :

Vanavond weer een gewone 'Café Corsari' met volgende gasten :

- Net terug van Roland Garros, onze nieuwe tennisheldin : Alison Van Uytvanck.

- Nooit hélemaal weggeweest en bijna klaar voor hun twintigste verjaardag : Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002). Ze brengen hun nieuwe single "Sterrenregen".

- Ze openen binnenkort hun pop-up café 'Bel 10', maar dan op Radio 1 : Annemie Peeters en Xavier Taveirne.

Zondag 07 juni is het voor de derde keer Europese Tourettedag. De Nederlander Marvin Potters heeft het syndroom van Gilles de la Tourette, en is één van de gezichten van de campagne.

En de stamgast deze week is danser en schrijver Ish Ait Hamou!

'Café Corsari', vanavonddonderdag 04 juni 2015, tussen 22.20 en 23.05 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

04-06-2015 om 16:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Nederlandse zanger Albert West eerder vanochtend overleden.

 Eerder vanochtend, donderdag 04 juni 2015, is de Nederlandse zanger Albert West (NSF 1975, coach NSF 2010) overleden op 65-jarige leeftijd.

Vorige week woensdag, 27 mei, raakte West, geboren als Albert Westelaken ('s-Hertogenbosch, 02 september 1949), gewond 
bij een ongeval tijdens een fietstochtje. Hij belandde op de spoedafdeling van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en overleed daar eerder vandaag om 05.00 in het bijzijn van zijn familie.

Eind 2012 werd de Brabantse zanger nog getroffen door een ruggenmerginfarct, waardoor hij eenzijdig verlamd raakte. Hierdoor kon hij niet meer optreden, maar volgens zijn management bleef hij knokken voor een comeback. "Vanmiddag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten", zei zijn manager Brigitte Vis. "Die droom heeft Albert niet mogen voltooien."

Albert West was de zanger van de vroege jaren zeventig-band The Shuffles met onder andere de hit "Cha-la-la, I Need You". In 1973 ging hij solo verder. Hij scoorde hits als "Ginny Come Lately", "Give A Little Love" en "Amarillo". In 1975 nam hij deel aan het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival met het liedje "Ik heb geen geld voor de trein". Nadien hield hij er met de Engelse versie ("You And Me") een hit aan over.

In de jaren negentig was hij ook een tijdlang te zien als presentator op de Nederlandse televisie en vijf jaar geleden was hij de coach van Peggy Mays tijdens het 'Nationaal Songfestival 2010'.

Albert West zou in 2015 een muzikale carrière van ruim vijftig jaar achter de rug hebben. Zijn glorieuze momenten beleefde de zanger echter in de jaren zeventig en tachtig, toen zijn liedjes geregeld in de hitlijsten belandden. Daarna werd het stiller rond de Nederlander, die nog wel voor een stuntje zorgde door een optreden voor de Nederlandse militairen in Afghanistan. Hij laat een echtgenote, dochter, schoonzoon en drie kleinkinderen achter. (bron : Belga)

04-06-2015 om 16:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Vlaamse en Waalse tipparade bevatten komend weekend nog een aantal Songfestivalinzendingen.

Zowel in de Vlaamse ('Ultratip 100') als Waalse ('Ultratip 50') tipparade vinden we overmorgen, zaterdag 06 juni 2015, nog een aantal liedjes terug uit de jongste editie van het Eurovisie Songfestival.

Australië nam dit jaar voor de eerste maal deel aan het festival en Guy Sebastian behaalde met "Tonight Again" een verdiende vijfde plaats. In Vlaanderen stijgt hij in de tipparade van een drieëndertigste naar een dertigste plaats. Het Noorse duo Mørland & Debrah Scarlett gaat met "A Monster Like Me" van een tweeënveertigste naar een zevenendertigste stek en de Letse Aminata stijgt met "Love Injected" van achtenveertig naar vijfenveertig.

 "Here For You", de Sloveense inzending van Maraaya, is goed voor een achtenveertigste plaats en  boekt daarmee tien plaatsen winst. De Spaanse Edurne gaat met "Amanecer" van plaats vijfenzestig naar plaats achtenvijftig. De winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, stijgt met "You Are Unstoppable" van een negenenzeventigste naar een vierenzeventigste stek.

Twee nummers verdwijnen na twee weken notering. Met "Beauty Never Lies" steeg de Servische Bojana Stamenov vorige week, in de tweede week notering, van een negenenveertigste naar een achtendertigste plaats maar deze week vinden we haar niet meer terug in het overzicht. De Nederlandse Trijntje Oosterhuis bleef met "Walk Along" in de eerste halve finale steken en ook zij is na twee weken notering verdwenen.

Over de taalgrens hebben we in totaal drie nummers in de tipparade. Zo staat de Australiër Guy Sebastian met "Tonight Again" op een vierendertigste plaats (plus twee) en voor "Love Injected" van de Letse Aminata is plaats drieënveertig (plus twee) voorbehouden. De Israëlische Nadav Guedj staat met "Golden Boy" een vierenveertigste plaats en dat is vier plaatsen hoger dan vorige week.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

04-06-2015 om 08:35 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs