Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

31-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David besluit om in Antwerpen bij Tom Leffebure te gaan wonen.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 197 TOT EN MET 201.

- maandag 01 juni - aflevering 197 : David wil nog enkele zaken afhandelen alvorens voorgoed weg te gaan. Hij maakt het uit met Sophie Vandenbossche. Hij gelooft immers niet meer in de liefde. Pieter steelt alle bewijsmateriaal uit Klaerhout Pharmaceutica en wil vluchten. Hij wordt echter opgepakt op de luchthaven. Wanneer blijkt dat Pieter niet meteen zijn schuld toegeeft, is Sofie triest en verdrietig. Pieter heeft niet enkel Davids leven op het spel gezet, hij heeft ook haar hart gebroken. Bea beslist om, wat er ook gebeurt, haar zoon te steunen.

- dinsdag 02 juni - aflevering 198 : David vertelt zijn versie van de feiten aan de politie. Hij denkt dat Sofie medeplichtig is. Noch de politie noch David hebben oren naar Sofies uitleg omdat Pieter hetzelfde verhaal vertelt. Hij deed alles op aansturen van de familie Klaerhout en vooral van Sofie. Sofie wordt in staat van beschuldiging gesteld. David wordt helemaal gek van alle emoties. Maarten zet zich nog eens helemaal in voor Klaerhout Pharmaceutica. Hij wil een dossier opstellen waarin hij staaft dat de beursschommelingen het gevolg zijn van handel met voorkennis. Hannelore en Hugo groeien ondertussen dichter naar elkaar toe. Stijn en Fien voelen zich door Tessa vernederd en richten hun woede zoals gewoonlijk op Tim Klaerhout en het bedrijf van zijn vader. Sander ondergaat zijn chemokuur, maar zit eigenlijk vooral in met Lotte die haar droom moet laten vallen.

- woensdag 03 juni
- aflevering 199 : David beslist om weg te gaan. Hij gaat in Antwerpen bij Tom Leffebure wonen, weg van alles en iedereen. Sofie probeert hem om te praten, maar dat lukt niet. Ze schakelt Maarten in, maar die wil David niet ompraten. Hij vindt dat ze Davids beslissing moeten respecteren. Ludo wordt door de politie meegenomen voor verhoor. Hij probeert een deal te sluiten met de inspecteur in ruil voor strafvermindering. Tim, Quinten en Laura brengen alles in gereedheid voor het etentje waarop de ouders van Robby zijn uitgenodigd. Quinten vindt een zwangerschapstest in Laura's tas. Hannelore nodigt Liesbeth uit voor een gesprek. Ze wil haar overtuigen om Maarten nog een kans te geven.

- donderdag 04 juni
- aflevering 200 : David komt aan bij Tom Leffebure. Hij wil in het kraakpand komen wonen. Tom vindt het jammer dat David zijn geloof in de mensen en in de liefde kwijt is. Sofie krijgt het moeilijk wanneer haar trouwjurk wordt geleverd en ze met de harde realiteit wordt geconfronteerd: ze is nu zowel Pieter als David kwijt. Sander en Lotte zijn naar Andrea's appartement verhuisd. Ze vragen zich af hoe het nu verder moet. Steven wil ondertussen zo snel mogelijk een nieuwe tentoonstelling organiseren in LOT40. Maarten krijgt telefoon van Liesbeth. Ze wil met hem praten. Laura doet haar zwangerschapstest en zegt dat er niets aan de hand is om het etentje met Robby's ouders niet te vergallen. Later geeft ze aan Quinten toe dat de test positief was.

- vrijdag 05 juni
- aflevering 201 : David zit moedeloos in het kraakpand bij Tom Leffebure. Hij is ziek van verdriet. Tom probeert hem op te beuren. David beseft dat hij zich maar goed voelt als hij andere mensen kan helpen. Herman wil een hypotheek nemen op zijn eigendom om zo het onderzoek van Andrea te financieren. Zijn kinderen steunen hem daarin. Andrea wil niet dat Herman zo'n groot risico neemt. Als de politie Pieter confronteert met het feit dat de hacker hem als opdrachtgever heeft aangewezen, zegt Pieter dat Hannelore hem erin heeft geluisd. Maarten maakt zich zorgen over zijn toekomst. Bij de Klaerhouts thuis is er geen werk meer voor hem en als hij naar de beurs teruggaat, komt het nooit meer goed tussen hem en Liesbeth. Het weerzien tussen Robby en zijn ouders verloopt naar wens. Casper nodigt Delphine uit om met zijn ouders kennis te maken.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 17.10 en 17.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

31-05-2015 om 13:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : in het kuststadje heeft iedereen de mond vol over het huwelijk van Celine en Ludwig.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 530 TOT EN MET 534.

- maandag 01 juni - aflevering 530 : In Wittekerke heeft iedereen de mond vol over het huwelijk van Celine en Ludwig. Haar broer Luc vindt het geen heuglijk nieuws en laat dat duidelijk merken. Ook Jean-Paul Derdeyn is niet enthousiast. Joke en Debbie zijn als herboren teruggekeerd uit de Ardennen. Ze zien het leven door een roze bril en bruisen van de energie. Allemaal iets te veel van het goede als je het Sneyers vraagt. Jan is dolblij dat Nellie weer bij hem woont en slooft zich uit om het haar naar de zin te maken. Zijn luxueuze ontbijt blijft echter onaangeroerd.

- dinsdag 02 juni - aflevering 531 : De commandant verblijft sinds zijn terugkeer uit Afrika in De Schorre. Hij heeft spijt van de verwijten die hij Sam gemaakt heeft, maar hij is niet klaar om haar al te zien. Dat is echter buiten Julia gerekend. Jan wil dolgraag dat het tussen hem en Nellie weer wordt zoals vroeger, maar hij beseft dat er nog een lange weg af te leggen is. Hij hoopt dat een minitrip zal helpen om hun relatie op het goede spoor te brengen. Max maakt zich sterk dat Kevin stapelverliefd is op Elke. Celine ziet haar huwelijk zeer groot en geeft flink wat geld uit voor het feest.

- woensdag 03 juni - aflevering 532 : Vandaag stappen Celine en Ludwig in het huwelijksbootje. Hun trouw is het society-evenement van het jaar en er is op geen frank gekeken om de inwoners van Wittekerke te imponeren. Debbie heeft alleen maar mooie herinneringen aan haar tweede verblijf in de Ardennen en spreekt van een openbaring. Voor Joke is het dit keer niet zo goed meegevallen. Zij vindt het zelfs zonde van het geld. Nellie ziet er tegenop om met Jan naar Praag te reizen. De verleiding is groot om weg te lopen en nooit meer terug te keren.

- donderdag 04 juni - aflevering 533 : Celine voelt zich sterk nu ze Ludwig aan zich gebonden heeft en ze stippelt de krachtlijnen van hun huwelijk uit. Zij bepaalt wanneer ze elkaar zien en beheert hun fortuin. Max heeft niet het flauwste vermoeden wie hem in de container gelokt en opgesloten heeft. Luc is er zeker van dat het om een vergeldingsactie gaat. Hij vraagt de lijst op van alle gedetineerden die door de schuld van Max in de cel belandden en onlangs vrijkwamen. Van Nellie is er nog altijd geen nieuws.

- vrijdag 05 juni - aflevering 534 : Sneyers krijgt in De Schorre een anoniem telefoontje over de louche zaken waarin Ludwig betrokken zou zijn. De interesse van de amateur-rechercheur is meteen gewekt. Jelle gaat een kijkje nemen in de surfclub, die sinds het drugsschandaal te koop staat. Een wandelaar ziet hem door het raam naar binnen kruipen en alarmeert meteen de politie. Dirk vindt het niet kunnen dat Sam de verblijfplaats van Nellie voor Jan verzwijgt. Kevin is terug in een van zijn donkere buien. Sam begrijpt deze plotse terugval niet, tot ze in zijn kamer de foto van Elke en Max vindt. Joke heeft een gigantisch probleem met de relatie van Debbie en Sarah. De cafébazin herkent haar dochter niet meer en het akelige is dat ze volledig machteloos staat
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

31-05-2015 om 13:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bandits-bassist Thomas Van Achteren is de nieuwe Ketnet-wrapper.

 Dat er een nieuwe Ketnet-wrapper ging komen, was enkele weken geleden al aangekondigd. Sindsdien gonst het van de geruchten over zijn identiteit. En nu is er dus duidelijkheid : het wordt Thomas Van Achteren (Junior Eurosong 2009), bij jong Vlaanderen bekend als de bassist van de populaire Bandits (Eurosong 2014). Voor Thomas is het als thuiskomen bij Ketnet, want zijn muzikale carrière begon destijds bij 'Junior Eurosong'. Voortaan voegt hij daar een nieuwe dimensie aan toe en wordt hij een van dé gezichten van Ketnet, samen met zijn collega-wrappers Charlotte, Leonard, Sander, Sarah en Sien. Thomas werd vandaag, zondag 31 mei 2015, aan de Ketnetters voorgesteld tijdens een passende 'King Size Party'. Zijn eerste solo wrap is voorzien op dinsdag 09 juni.

 "De wrappers zijn ontzettend belangrijk voor Ketnet", zegt netmanager Wouter Quartier. "Ze geven Ketnet een gezicht, op televisie, op de website en op allerlei evenementen. Ze verpersoonlijken  de waarden waar Ketnet voor staat en begeleiden de kinderen doorheen onze programma's. Voor de Ketnetters zijn het grote broers of zussen, beste vrienden, voorbeelden en helden. Ik ben dan ook erg blij met de komst van Thomas als nieuwe wrapper, want hij past perfect in dat plaatje. Thomas is nu al een held voor de Vlaamse kinderen. Maar de Ketnetters zullen zien dat hij nog veel meer in zijn mars heeft dan alleen muziek. Ook Charlotte, Leonard, Sander, Sarah en Sien kijken alvast uit naar de komst van Thomas, want hij maakt het wrappersteam weer compleet, met drie jongens en drie meisjes. Welkom Thomas en veel succes!"

Thomas kijkt er geweldig naar uit : "Ik heb vroeger zelf ontzettend veel naar Ketnet gekeken en had het geluk om mee te mogen doen aan Junior Eurosong en Ketnetpop. Mijn muzikale carrière is dus eigenlijk bij Ketnet begonnen en een heleboel vrienden van toen zie ik nog altijd. Met Bandits zijn we ook vaak bij Ketnet op bezoek geweest en dat is altijd een heel gezellige boel. Iedereen is enthousiast en opgewekt, je wordt daar instant happy van. Ik wil dat gevoel mee helpen uitdragen en ben er zeker van dat het 'kingsize' leuk gaat worden."

Wie is Thomas Van Achteren?

 Thomas (03 september 1995) is afkomstig uit Sint-Katelijne-Waver maar woont nu in Gent. Hij studeert grafische en digitale media en die volgt hij dan ook van nabij. Dat komt goed uit, want Ketnet trekt steeds meer de digitale kaart. Thomas heeft ook een grote belangstelling voor alles wat met mode te maken heeft, en hij is een geweldige filmfreak. Maar zijn grote passie is natuurlijk de muziek. Hij speelt al vanaf zijn achtste gitaar. In 2009 haalde hij samen met zijn maatje Tim Tielemans onder de naam T&T de finale van 'Junior Eurosong'. Het jaar daarop waren ze ook te zien in 'Ketnetpop'. Ondertussen speelde Thomas ook basgitaar in een groepje dat later uitgroeide tot de populaire poprockband Bandits. Die spelen ondertussen al enkele jaren alle zalen in het land plat, zelfs het Sportpaleis en de Lotto Arena. Vorig jaar werden ze tweede in 'Eurosong' en wonnen ze de Radio 2 Zomerhit-award in de categorie 'Beste Doorbraak'. Sinds 'Junior Eurosong' heeft Thomas een speciale band met Ketnet. En voortaan wordt het dus helemáál zijn biotoop.

Goed gezelschap

Bij het wrappersteam komt Thomas terecht in goed gezelschap. En dat geldt niet alleen voor de huidige ploeg, maar ook voor zijn voorgangers. Ketnet is altijd al een kweekvijver van talent geweest, van jonge mensen met een brede interesse en vele kwaliteiten. Heel wat voormalige wrappers hebben na hun Ketnet-tijd dan ook hun vleugels uitgeslagen en maken nu elders het mooie weer. Denk maar aan Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Staf Coppens, Karolien Debecker, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Ianka Fleerackers, Heidi Lenaerts, Friedl' Lesage, Kristien Maes (commentatrice JESF 2007-2008-2009-2010-2011, coach 'Junior Eurosong 2009', presentatrice 'Junior Eurosong 2010-2011'), Sven Ornelis, Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009), Mark Tijsmans, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014'), Steven Van Herreweghe, Ilse Van Hoecke (presentatrice 'Eurosong for Kids 2003-2005-2006', commentatrice JESF 2003-2004-2005-2006), Gitte Van Hoyweghen, Britt van Marsenille,  Sofie Van Moll (Eurosong 2004, coach 'Junior Eurosong 2009') en Erika Van Tielen. Ketnet was voor hen allemaal een leerschool voor hun latere carrière. (bron en foto's : VRT)

31-05-2015 om 12:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sopho Khalvashi.

Sopho (Georgië) Sopho Khalvashi, geboren op 31 mei 1986 in het Georgische Batumi, zingt al vanaf haar derde levensjaar. In 2004 won ze een wedstrijd voor jong talent en vier jaar geleden won ze haar eerste internationale wedstrijd : ze werd derde tijdens het 'New Wave' festival in het Letse Jurmala.

Midden december 2006 maakte de Georgische nationale omroep (
GPB) bekend dat de zangeres als allereerste artiest de Georgische kleuren zou gaan verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival van 2007. Op zaterdag 03 maart 2007 vond de eerste nationale finale plaats in de Philharmonic Big Hall in de hoofdstad Tbilisi en tussen een aantal gastoptredens door zong Sopho de vijf inzendingen die eerder waren geselecteerd.

Van bij aanvang van het programma was het al snel duidelijk dat "My Story" de eerste Georgische inzending voor het Eurovisie Songfestival zou worden. Met meer dan de helft van de stemmen liet het de vier andere nummers ver achter zich. Tijdens de halve finale van de tweeënvijftigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival trad de zangeres als Sopho aan en ook de titel van haar nummer werd gewijzigd in "Visionary Dream". Tijdens die halve finale eindigde ze op een achtste plaats en zo was ze meteen zeker van een plaatsje in de finale alwaar ze op een twaalfde plaats strandde.

Haar eerste album, "Visionary Dream", werd speciaal ter gelegenheid van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival uitgebracht. Meer over de zangeres kan je op haar 
Facebookpagina vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Ivo Niehe (1946), presentator 'Nationaal Songfestival' (1983-1996), lid vakjury 'Nationaal Songfestival 1982', commentator ESF 1984.
* Tony Cetinski (1969), nam in 1994 voor Kroatië deel aan het Eurovisie Songfestival met "Nek Ti Bude Ljubav Sva".

31-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (30-05-2015).

 Op deze laatste zaterdag van mei hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 De vier kerels van Bandits (Eurosong 2014) brengen op vrijdag 26 juni eerstkomende hun album "Geval apart" op de markt. Als voorloper op dat album is er de single "'t Ga wenen van komen". Het nummer, een knipoog naar de jaren zestig van de vorige eeuw, is sinds gisteren, vrijdag 29 mei, beschikbaar.

De winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, brengt aanstaande vrijdag, 05 juni, zijn nieuw album "Perfectly Damaged" op de markt. Naast "Heroes", het nummer waarmee hij vorige zaterdag zijn land een zesde overwinning bezorgde, staan er nog elf liedjes op.

 Eerder dit voorjaar nam het trio JTR deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Building It Up". De broertjes John, Tom en Robin wisten het tot in de finale van 'Melodifestivalen 2015' te schoppen alwaar ze op een tiende plaats eindigden. Nu is er een opvolger klaar met als titel "Centre Of Everywhere". De single is sinds vrijdag 01 mei jongstleden beschikbaar.

 Op vrijdag 06 juni 2014 bracht de Duitse formatie Marquess ('Wer singt für Deutschland?', 2008) het album "Favoritas" op de markt. Precies een jaar later, aanstaande vrijdag 05 juni 2015, wordt het album opnieuw uitgebracht met zeven nieuwe nummers. De nieuwe (aangepaste) titel is nu "Favoritas - Sommer Edition" en bevat eenentwintig nummers waaronder de jongste single "Borriquito".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Na twee jaar is de Spaanse zangeres Soraya Arnelas (ESF 2009) terug van eigenlijk nooit weggeweest. Overmorgen, maandag 01 juni, brengt ze haar langverwachte single "You Didn't Do It" op de markt en daarmee keert ze terug naar de muziek van de jaren zeventig. Deze nieuwe single is meteen ook de voorbode van haar zevende album dat we later dit jaar mogen verwachten. De broertjes Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), oftewel Clouseau, brengen begin volgend jaar een nieuw album op de markt. Overmorgen, maandag 01 juni, starten de eerste opnames. De Zweedse zangeres Mariette (MF 2015, woordvoerster ESF 2015) heeft een opvolger klaar voor "Don't Stop Believing", het nummer waarmee ze dit voorjaar derde werd tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2015'. Op vrijdag 12 juni eerstkomende verschijnt "My Revolution" en het nummer werd meteen ook verkozen tot het lied van de 'Stockholm Pride' van dit jaar.

De komende zomermaanden gaat deze rubriek in een iets lagere versnelling en krijg je slechts tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 13 juni eerstkomende. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

30-05-2015 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Televisieroute' : vanavond achter de schermen bij 'Schipper naast Mathilde'.

In 'De Televisieroute' gaat Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009) sinds zaterdag 02 mei 2015 negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie : spraakmakende programma's en unieke tv-momenten, van de prille beginjaren van tv tot op vandaag.

Ben ontmoet bekende gezichten en programmamedewerkers, maar vooral ook gewone mensen, die vaak op een onbewaakt moment met de impact van televisie werden geconfronteerd. Dat levert een boeiende rit op doorheen Vlaanderen, met spannende en ontroerende verhalen en … de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis : de Amphicar van kapitein Zeppos.

Op zijn tocht ontmoet Ben de slotzusters van Ravels, die zich een televisie aanschaften om de uitzendingen van het pausbezoek aan België te kunnen volgen; een van de scoutsjongens die na het overlijden van Boudewijn mee hielp water uit te delen aan de menigte en als dank een nachtje in het paleis mocht logeren; De Witte en Peerke uit 'Wij, heren van Zichem', die intussen zelf mannen geworden zijn; de echte moemoe Van Genechten; weerman Frank De Boosere, die vijfendertig jaar lang wachtte op zijn jongensdroom, een zonsverduistering; en veel, veel meer.

Verrassend, meeslepend en vooral prettig om naar te kijken : 'De Televisieroute is het ideale programma voor een ontspannende zaterdagavond.

* vierde aflevering - zaterdag 30 mei 2015 :

Bens eerste stop vandaag is een bezoek aan twee legendarische quiz-broers die de 20-letterwoordencode van de 'IQ Quiz' kraakten. Dan cruiset hij naar de Westhoek voor het ooggetuigenverhaal van Nelly en Guy, die in New York woonden toen Al Qaida de WTC-aanslagen pleegde. En tot slot eentje uit de oude doos : achter de schermen bij 'Schipper naast Mathilde'.

OPGELET! Deze reeks werd voor het eerst uitgezonden tussen zondag 08 september en zondag 03 november 2013.

'De Televisieroute', vierde aflevering vanavond, zaterdag 30 mei 2015, tussen 20.45 en 21.10 op Eén. (bron en foto : Eén)

30-05-2015 om 14:35 geschreven door Redactie  


29-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze laatste vrijdag van mei hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november 2015 gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

Op zaterdag 14 maart werden boezemvrienden Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') voor één dag cafébaas van 'Het Grootste Café Van Vlaanderen'.

Miguel en Peter bouwden de Lotto Arena in Antwerpen om tot een enorm café voor een paar duizend feestvierders. Veel bier, sfeer, feestende mensen, al je vrienden én livemuziek, dat waren de ingrediënten van 'Het Grootste Café'.

De Lotto Arena wordt op zaterdag 19 maart 2016 (aanvang : 20.00) opnieuw hét stamcafé van alle Vlamingen, want Miguel en Peter openen voor de tweede keer 'Het Grootste Café'! Ook in 2016 veranderen ze met hun Café Flamand-band de Lotto Arena in een gigantisch café voor een paar duizend feestvierders.

Er wordt opnieuw gezorgd voor een ijzersterke line-up met de allerbeste artiesten, die de Lotto Arena in no time op z'n kop kunnen zetten. Namen worden later bekendgemaakt.

Tickets (35 euro staand, 42 euro zittend) kunnen nu reeds worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


Met vijf nagenoeg volledig uitverkochte shows werd het tiende 'Schlagerfestival', dat eerder dit voorjaar plaatsvond in de Ethias Arena in Hasselt, een recordeditie. Het succes vertaalt zich in massaal veel reserveringen voor volgend jaar. Daarom voegen de organisatoren – na de eerder aangekondigde concerten op vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart – ook zaterdag 02 april 2016 als festivaldag toe. Opvallende nieuwigheid : het middenplein zal die dag met een staand – en zonder twijfel ook dansend – publiek worden gevuld. Lindsay en Roxeanne & André Hazes Jr zijn de eerste namen die voor 'Het Schlagerfestival 2016' bekend worden gemaakt.

Om het iedereen nog meer naar de zin te maken, steken de organisatoren volgend jaar alweer een tandje bij. Het productiebudget voor 2016 wordt verhoogd en er wordt opnieuw geïnvesteerd in licht, geluid en visuele extra's. Uiteraard zullen ook weer topartiesten worden geboekt die live hun grote meezingers komen vertolken, want net door die unieke live-ervaring onderscheidt 'Het Schlagerfestival' zich van andere gelijkaardige festivals.

Kaarten voor de elfde editie van 'Het Schlagerfestival' kosten 28, 38 en 43 euro (geen extra kosten). Je kan ze reeds aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

29-05-2015 om 22:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van Got Talent Worldwide' : vanavond met onder meer halfnaakt synchroon gevechtssporten en slangenmensen.

Noem een land en zet er 'Got Talent' achter. In meer dan veertig landen biedt deze talentenjacht de ideale gezichtsspiertraining. Valt het ene moment je mond open van verbazing, schieten het volgende moment je ogen vol.

Honderdduizenden kandidaten, jong en oud, overal ter wereld, stapten het podium op om hun talent te tonen. Alleen of in groep. En de ene met meer succes dan de andere. Een goocheltruc, een buikdansperformance, een ingewikkeld staaltje acrobatie, dansacts van allerlei soort,… Wereldwijd worden de meest gekke, verrassende en heftige acts uitgevoerd en maakt het programma dromen waar.

Sinds vrijdag 22 mei 2015 krijg je bij vtm op vrijdag om 20.35 de meest entertainende acts uit de wereld te zien in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'. Beelden en fragmenten uit onder andere Engeland, Amerika, Australië, Bulgarije, Chili, Denemarken en China passeren de revue, voorzien van een deskundige voice-over van Johan Terryn. 'Het Beste van Got Talent Worldwide' is een eerbetoon aan alle mensen die het wereldwijd hebben aangedurfd het 'Got Talent'-podium op te stappen. Onvergetelijke audities, grappige performances, succesverhalen, staande ovaties, huilende juryleden, maar ook juryleden die smeken de kandidaat te laten stoppen met hun auditie... Je ziet het allemaal in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'.

* inhoud tweede aflevering - vrijdag 29 mei 2015 :

The World's Got Talent! Dat wordt voor de non-believers nog maar eens bewezen in de tweede aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' vanavond, vrijdag 29 mei 2015. Wereldwijd stapten honderdduizenden kandidaten het podium op in Amerika, Groot-Brittannië, Australië, China, Bulgarije,... om hun kunnen te tonen. Sommigen al bibberend. Anderen vol zelfvertrouwen. Sommigen oogstten een staande ovatie. Anderen werden snel de coulissen weer ingestuurd. Onvergetelijke audities, grappige performances en huilende juryleden zijn ook in deze aflevering de ingrediënten van 'Het Beste van Got Talent Worldwide'.

In elk van de Got Talent-landen bood zich minstens wel één slangenmens aan. De eerste act komt uit de Verenigde Staten en is er ook zo eentje. Maar Lilia Stepanova weet letterlijk en figuurlijk hoe ze van haar act een schot in de roos moet maken. Daarna zorgen The Silhouettes voor visueel spektakel door verhalen te vertellen met hun lichaam, tegen allerlei achtergronden die de sfeerschepping verzorgen. Na hun optreden in 'America's Got Talent' krijgt de carrière van de groep een flinke boost, en ondertussen toeren ze nog altijd Amerika rond met hun show.

Je act moet tot in de puntjes voorbereid zijn. Zeker als het leven van je dochter op het spel staat. En als je de eerste keer voor een jury staat, moet je toch uitgaan van een paar zenuwen extra. Vader Graham gooit met brandende messen langs zijn dochter Melanie, maar Groot-Brittannië's strengste jurylid Simon Cowell heeft er geen goed oog in en roept de shakende man een halt toe. "We stopped you because we think you're about to kill your daughter", klinkt het duidelijk.

Synchroon gevechtssporten, en dat halfnaakt. Liam Richards en Danny - die samen het extreme martial arts duo Strike vormen - brengen het hoofd van alle vrouwen in de zaal op hol. In Amerika moet jurylid Sharon Osbourne toezien hoe sommige kandidaten hun eigen grenzen niet kennen. En al zeker de grenzen van het podium niet.

Verder in de tweede aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' : vuurspuwers, erotisch schilderen op de tonen van The Pussycat Dolls, dans- en zangacts, een muntjesinslikker, een Britney Spears imitatrice, dieren die het onderste uit de kan halen, en de staande ovatie in 'Britain's Got Talent' voor nachtegaal Chelsea Redfern.


OPGELET! Dit programma werd eerder reeds uitgezonden en dit tussen dinsdag 29 januari en dinsdag 19 februari 2013.

De tweede aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' vanavond, vrijdag 29 mei 2015, tussen 20.35 en 21.40 bij vtm. (bron en logo : vtm)

29-05-2015 om 10:40 geschreven door Redactie  


28-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond brengt rapster Slongs Dievanongs haar nieuwe single en tienkamper Thomas Van der Plaetsen maakt zijn comeback.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* drieëndertigste aflevering - donderdag 28 mei 2015 :

Grave stadsrapster Slongs Dievanongs brengt vanavond haar nieuwe single, tienkamper Thomas Van der Plaetsen maakt zijn comeback, Jean-Marie Aerts is dé man achter 'De Stoel' van het zomerse programma '1000 zonnen' en ook sportjournalist Peter Vandenbempt komt aan onze toog hangen.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavonddonderdag 28 mei 2015, tussen 22.15 en 23.05 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

28-05-2015 om 17:27 geschreven door Redactie  


27-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van mei hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Op zaterdag 08 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de vijfde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!.

Headliners op de tweede zaterdag van augustus zijn onder meer The Opposites, Golden Earring, DI-RECT, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Nielson, 3JS (ESF 2011) inclusief een Led Zeppelin cover set, Nick & Simon en Jett Rebel. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het Jordanese Café Nol podium. Een andere primeur is dat het radioduo Coen & Sander de presentatie van de Mainstage verzorgt.

In totaal maken meer dan honderd artiesten hun opwachting en dit op negen podia. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival.

Op vrijdag 18 september vindt in Ahoy (Rotterdam) de vijfde editie plaats van 'Night of the Stars'. Het wordt alweer een heerlijk Hollands avondje genieten met onder meer Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009), Danny de Munk en Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015).

Meer nieuws en informatie (alsook over het aanschaffen van tickets) krijg je hier alsook op de website van Ahoy.

 Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Vanaf september komt deze musical ook naar het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De try-outs vinden plaats tussen zondag 13 en zaterdag 26 september eerstkomende en voorstellingen gaan door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nu al tickets bestellen via deze link. De laatste voorstelling van de musical gaat (voorlopig) door op zondag 29 november. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

27-05-2015 om 20:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Jef Neve, Flip Kowlier, Isolde Lasoen en Nielson.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* tweeëndertigste aflevering - woensdag 27 mei 2015 :

Er zit vanavond heelwat muziek in de uitzending. Er zit muziek in onze uitzending. Jef Neve, Flip Kowlier, Isolde Lasoen en Tijs Delbeke gingen voor het tweede seizoen van 'Soundtrack' samen naar Zuid-Afrika. De Nederlander Nielson is ook sexy als hij niet danst, en hetzelfde geldt voor onze stamgaste Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010). En Inti De Ceukelaire is een "ethische hacker".

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondwoensdag 27 mei 2015, tussen 22.00 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

27-05-2015 om 17:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Vlaamse en Waalse tipparade begroeten komend weekend aantal Songfestivalinzendingen.

 Zowel in de Vlaamse ('Ultratip 100') als Waalse ('Ultratip 50') tipparade vinden we aanstaande zaterdag, 30 mei 2015, een aantal liedjes terug uit de jongste editie van het Eurovisie Songfestival.

De drie heren van Il Volo staan komend weekend in Wallonië in de hitparade (44) maar in Vlaanderen moeten ze tevreden zijn met de eerste plaats in de 'Ultratip 100'. Australië nam afgelopen zaterdag voor de eerste maal deel aan het festival en Guy Sebastian behaalde met "Tonight Again" een verdiende vijfde plaats. In Vlaanderen komt hij de tipparade binnen op een drieëndertigste plaats.

Met "Beauty Never Lies" stijgt de Servische Bojana Stamenov in de tweede week notering van een negenenveertigste naar een achtendertigste plaats. Het Noorse duo Mørland & Debrah Scarlett komen met "A Monster Like Me" binnen op een tweeënveertigste stek en de Letse Aminata staat met "Love Injected" op achtenveertig.

 De Nederlandse Trijntje Oosterhuis bleef met "Walk Along" in de eerste halve finale steken en in de tweede week notering boekt ze in de tipparade veertien plaatsen winst en gaat zo van een zevenenzestigste naar een drieënvijftigste plaats. "Here For You", de Sloveense inzending van Maraaya, is goed voor een achtenvijftigste plaats en de Spaanse Edurne staat met "Amanecer" op vijfenzestig.

De winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, komt met "You Are Unstoppable" het overzicht binnen op een negenenzeventigste stek.

Over de taalgrens hebben we in totaal drie nieuwkomers. Zo staat de Australiër Guy Sebastian met "Tonight Again" op een zesendertigste plaats en voor "Love Injected" van de Letse Aminata is plaats vijfenveertig voorbehouden. De Israëlische Nadav Guedj staat met "Golden Boy" een achtenveertigste plaats.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

27-05-2015 om 16:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Zweedse winnaar Måns Zelmerlöw komend weekend nieuw in 'Ultratop 50' in Vlaanderen en Wallonië.

 Komende zaterdag30 mei 2015, komt de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw, winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, zowel in Vlaanderen als in Wallonië de top tien van de hitparade binnen met "Heroes".  

In Vlaanderen is hij meteen de hoogste nieuwkomer, na 'onze' Loïc Nottet, en dit op een vijfde plaats. Over de taalgrens is hij de hoogste nieuwkomer op een zevende plaats.

Agelopen weekend kwamen in Vlaanderen al een aantal liedjes de 'Ultratip 100' binnen en enkele van hen hebben inmiddels een plaatsje gevonden in de hitparade.

Zo komt "A Million Voices" van de Russische zangeres Polina Gagarina binnen op een tweeëntwintigste plaats en "Goodbye To Yesterday" van het Estse duo Elina Born & Stig Rästa klokt af op een tweeëndertigste plaats. "Golden Boy" van de Israëlische zanger Nadav Guedj komt vanuit het niets binnen op een achtendertigste plaats.

Ook over de taalgrens staan een aantal inzendingen al in de hitparade en daar vinden we Polina Gagarina op een achtendertigste plaats en Elina Born & Stig Rästa op een tweeënveertigste plaats. De nummer drie van het festival, het Italiaanse trio Il Volo komt met "Grande amore" de hitparade binnen op een vierenveertigste plaats.

In de 'Ultratop 200 Albums' vinden we in Vlaanderen op plaats 148 het album "Sanremo Grande Amore" van Il Volo terug. Het album "Walk Along" van de Nederlandse Trijntje Oosterhuis is dan weer goed voor plaats 195. In de tweede week notering stijgt de winnares van vorig jaar, de Oostenrijkse Conchita Wurst, met haar album "Conchita" van een drieënvijftigste naar een zeventiende plaats.

In de Waalse 'Ultratop 200 Albums' stijgt Conchita van een drieënzestigste naar een eenenveertigste stek. Het album van de Franse Lisa Angell komt het overzicht binnen op een zesenzeventigste stek en "Sanremo Grande Amore" van Il Volo vinden we terug op een vijfentachtigste plaats.

 Tot slot geven we nog mee dat het verzamelalbum, met daarop de veertig liedjes, in Vlaanderen opnieuw het overzicht binnenkomt op een negende stek en in Wallonië op een zevende plaats. Het verzamelalbum "60 jaar Eurovisie Songfestival" stijgt in Vlaanderen komend weekend van een zesde naar een eerste plaats.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop
)

27-05-2015 om 14:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet staat komend weekend in Vlaanderen en Wallonië op de eerste plaats in 'Ultratop 50'.

De Belgische Songfestivalinzending, "Rhythm Inside", van de 19-jarige Loïc Nottet staat komende zaterdag, 30 mei 2015, zowel in Vlaanderen als in Wallonië op de eerste plaats in de 'Ultratop 50'.

In Vlaanderen komt hij de hitparade binnen op die eerste stek en in Wallonië boekt hij tweeëndertig plaatsen winst.
Eerder dit voorjaar wist hij het in Vlaanderen tot de vijfde plaats te schoppen in de 'Ultratip 100', de wachtkamer van de 'Ultratop 50'. Een notering in de hitparade zat er toen niet in, maar dankzij zijn vierde plaats in de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival staat hij komend weekend alsnog in de hitparade.

Zijn optreden in de finale van 'The Voice Belgique', op dinsdag 05 mei legde hem in Wallonië alvast geen windeieren. Zo kwam hij er twee weken geleden opnieuw de hitparade binnen en dit op een eenentwintigste plaats. Vorig weekend moest hij wel twaalf plaatsen verlies incasseren zodat hij op een drieëndertigste plaats terechtkwam. In Vlaanderen kwam hij opnieuw de 'Ultratip 100' binnen en dit op de eerste plaats.

Nottet doet het alleszins heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die het voorbije decennium het beste scoorde is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade.

In Vlaanderen bereikte "Mother" van Axel Hirsoux vorig jaar 'slechts' de zevende plaats maar hij deed het alleszins beter dan een aantal voorgangers. Iris bereikte drie jaar geleden met "Would You" in Vlaanderen de negentiende plaats in de hitparade en twee jaar geleden bereikte "Love Kills" van Roberto Bellarosa in Vlaanderen een vijftiende plaats. Witloof Bay bleef in 2011 in Vlaanderen in de tipparade steken "With Love Baby". 
(bron : Ultratop)

27-05-2015 om 13:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vtm, Q-music en Belfius lanceren 'Rode Neuzen Dag'.

 Vtm, Q-music en Belfius slaan dit jaar de handen in elkaar voor een nieuwe goeddoelactie : 'Rode Neuzen Dag'. Het doel is om meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. De actie roept heel Vlaanderen op om 'Rode Neuzen' te kopen of verkopen en iets geks of leuks te doen om geld in te zamelen.

Op zaterdag 05 december 2015 staat er een grote benefietshow op tv en radio gepland. Vtm-gezichten Jonas Van Geel en Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Q-dj's Sven Ornelis en Maarten Vancoillie presenteren deze slotshow. Belfius mobiliseert als derde maatschappelijk geëngageerde partner zijn kantoren en medewerkers.

1 op de 5 Vlaamse jongeren heeft psychische problemen

'Rode Neuzen Dag' wil deze problematiek aanpakken. De actie wil geld inzamelen om jongeren die mentaal in de knoei zitten psychologisch te ondersteunen. De opbrengst van 'Rode Neuzen Dag' gaat integraal naar het 'Rode Neuzen Fonds', dat beheerd wordt door de Koning Boudewijn Stichting.

 Tijdens 'Rode Neuzen Dag' staat humor centraal om onder het motto 'lachen helpt' geld in te zamelen. Heel Vlaanderen wordt opgeroepen om 'Rode Neuzen' te kopen of verkopen en iets geks of leuks te doen om geld in te zamelen. Op zaterdag 05 december 2015 staat er een humormarathon op tv en radio op het programma.

Wil je meer nieuws en informatie? Surf dan snel naar de website van 'Rode Neuzen Dag'. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

27-05-2015 om 10:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : Nathalie Meskens ontvangt vanavond Luk Wyns en Jan Verheyen.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 10 - woensdag 27 mei 2015 :

In deze tiende aflevering van 'Beste Kijkers' schuift Luk Wyns bij Tine Embrechts aan tafel. Sven De Ridder laat zich vergezellen door Jan Verheyen.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', tiende aflevering vanavond, woensdag 27 mei 2015, tussen 21.15 en 22.25 op vtm. (bron en foto : vtm)

27-05-2015 om 10:20 geschreven door Redactie  


26-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : zestigste editie Eurovisie Songfestival goed bekeken in België en Nederland.

 De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival is zowel in België als in Nederland goed tot zeer goed bekeken. We zetten alle cijfers hieronder nog eens allemaal op een rijtje.

Vorige week, dinsdag 19 mei 2015, vond de eerste halve finale plaats en voor ons land trad de Waalse zanger Loïc Nottet als derde aan met "Rhythm Inside". Daarnaast maakte ook de Nederlandse Trijntje Oosterhuis haar opwachting met "Walk Along".

De twee uur durende uitzending trok in Vlaanderen gemiddeld 819.781 kijkers (marktaandeel 35,8% - kijkdichtheid : 13,7%) en dat was meteen goed voor een vierde plaats in het dagoverzicht. De Songfestivalspecial, voorafgaand aan de eerste halve finale, komt niet eens voor in de top tien van de dag. Over de taalgrens trok de uitzending 414.103 kijkers, goed voor 26,9 procent marktaandeel voor het eerste net van de openbare omroep. Voorafgaand zond de RTBF de special 'Il était une voix, Loïc Nottet à l'Eurovision' uit en die wist 298.800 kijkers te lokken, goed voor een marktaandeel van 17%.

In Nederland trok Trijntje Oosterhuis 3.366.000 kijkers (marktaandeel 48,7% - kijkdichtheid : 21,7%) naar NPO 1. 'Op Weg naar het Songfestival', dat de eerste halve finale voorafging, trok 2.001.000 kijkers (marktaandeel 31,7% - kijkdichtheid : 12,9%) en daarmee klokten de programma's af op de eerste en de derde plaats in het dagoverzicht. Bijna één op twee Nederlanders die voor de buis zaten volgden de eerste halve finale van het jaarlijkse liedjesfestival.

Donderdagavond, 21 mei 2015, vond de tweede halve finale en die werd in Vlaanderen door 600.285 kijkers (marktaandeel 25,2% - kijkdichtheid : 10,1%) gevolgd, goed voor een zesde plaats in het dagoverzicht. De Franstalige openbare omroep zond die halve finale niet rechtstreeks, maar wel in uitgesteld relais rond middernacht.

In Nederland trok die tweede halve finale 964.000 kijkers (marktaandeel 15,9% - kijkdichtheid : 6,2%), wat goed was voor een achtste plaats in het dagoverzicht. Het tweede deel van 'Op Weg naar het Songfestival', dat die halve finale voorafging, trok 853.000 kijkers (marktaandeel 14,4% - kijkdichtheid : 5,5%) en daarmee klokte het af op de negende plaats in het dagoverzicht.

Afgelopen zaterdag, 23 mei 2015, werd de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival in ons land gevolgd door meer dan 1.750.000 kijkers. De net geen vier uur durende uitzending lokte gemiddeld 1.246.367 tv-kijkers naar Eén, goed voor een marktaandeel van 59,5% (kijkdichtheid : 20,9%). De deelname van onze landgenoot Loïc Nottet aan de finale, en het feit dat hij tot de kanshebbers op een overwinning werd gerekend ligt aan de basis van deze mooie cijfers.

Ook over de taalgrens werd de finale met meer dan gewone belangstelling bekeken en daar lokte de uitzending 527.171 kijkers (marktaandeel : 43,4%) naar het eerste net van de RTBF, meteen ook goed voor een record. Daarnaast waren er 91.752 Walen (marktaandeel : 7,5%) die de uitzending via de Franse openbare omroep volgden. Het betekende meteen dat één op twee Franstalige kijker de finale van het festival volgde.

Nederland zat dit jaar niet in de finale maar toch lokte de finale 1.970.000 kijkers (marktaandeel 36,8% - kijkdichtheid : 12,7%), meteen goed voor de eerste plaats in het dagoverzicht.  Het derde en laatste deel van 'Op Weg naar het Songfestival', net voor de finale was goed voor 852.000 kijkers (marktaandeel 14,6% - kijkdichtheid : 5,5%), en dat leverde een zevende plaats op in het dagoverzicht. Naar de herhaling (om 02.00 in de nacht van zaterdag op zondag) keken nog zo'n 34.000 Nederlanders (marktaandeel 12,4% - kijkdichtheid : 0,2%). 
(bron : CIM Audiometrie, VRT, RTBFSKOTelepro ; foto : Thomas Hanses, EBU)

26-05-2015 om 23:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : acteurs Koen De Graeve en Günther Lesage maken vanavond hun opwachting.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* eenendertigste aflevering - dinsdag 26 mei 2015 :

Nomade Kaja Verbeke komt wat meer vertellen over haar docu Marichiweu Compadre, acteurs Koen De Graeve en Günther Lesage duelleren met argumenten in hun jongste samenwerking, wandelaar Bent Van Looy trekt weer richting Frankrijk en Bony King speelt zijn nieuwe single. En ook Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) is weer van de partij want ze is de ganse week stamgaste.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavonddinsdag 26 mei 2015, tussen 22.05 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

26-05-2015 om 18:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : waar gingen de 'twelve points, douze points' in de halve finales en finale naartoe?

 In totaal namen er dit jaar veertig landen deel aan het Eurovisie Songfestival en zij mochten in de finale punten geven. Waar gingen de twaalven tijdens de finale zoal naar toe? Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

Eerst kijken we terug op de beide halve finales, waarbij in de eerste halve finale zestien (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen aantraden. Die landen mochten tijdens de halve finale waaraan ze deelnamen eveneens punten uitdelen en in de eerste halve finale mochten ook gastland Oostenrijk, Australië, Frankrijk en Spanje als rechtstreeks geplaatste finalisten punten toekennen. In de tweede halve finale mochten bovenop de zeventien deelnemers ook Australië, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk punten toekennen.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' in de eerste halve finale?

01. Moldavië -> Roemenië.
02. Armenië -> Georgië.
03. BELGIE -> Armenië.
04. Nederland -> BELGIE.
05. Finland -> BELGIE.
06. Griekenland-> Rusland.
07. Estland -> Hongarije.
08. VJR Macedonië -> Servië.
09. Servië -> VJR Macedonië.
10. Hongarije -> Rusland.
11. Wit-Rusland -> Rusland.
12. Rusland -> Armenië.
13. Denemarken -> BELGIE.
14. Albanië -> Griekenland.
15. Roemenië-> Rusland.
16. Georgië -> Wit-Rusland.
17. Australië -> Servië.
18. Frankrijk -> BELGIE.
19. Spanje -> Estland.
20. Oostenrijk -> Rusland.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' in de tweede halve finale?


01. Litouwen -> Letland.
02. Ierland -> Letland.
03. San Marino -> Zweden.
04. Montenegro -> Slovenië.
05. Malta -> Zweden.
06. Noorwegen -> Zweden.
07. Portugal -> Zweden.
08. Tsjechië -> Zweden.
09. Israël -> Zweden.
10. Letland -> Zweden.
11. Azerbeidzjan -> Slovenië.
12. IJsland -> Zweden.
13. Zweden -> Noorwegen.
14. Zwitserland -> Zweden.
15. Cyprus -> Zweden.
16. Slovenië -> Zweden.
17. Polen -> Zweden.
18. Australië -> Zweden.
19. Duitsland -> Zweden.
20. Italië -> Israël.
21. Verenigd Koninkrijk -> Israël.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' in de finale?

01. Albanië -> Italië.
02. Armenië -> Rusland.
03. Australië -> Zweden.
04. Oostenrijk -> Australië.
05. Azerbeidzjan -> Rusland.
06. Wit-Rusland -> Rusland.
07. BELGIE -> Zweden.
08. Cyprus -> Italië.
09. Tsjechië -> Azerbeidzjan.
10. Denemarken -> Zweden.
11. Estland -> Rusland.
12. VJR Macedonië -> Albanië.
13. Finland -> Zweden.
14. Frankrijk -> BELGIE.
15. Georgië -> Armenië.
16. Duitsland -> Rusland.
17. Griekenland -> Italië.
18. Hongarije -> BELGIE.
19. IJsland -> Zweden.
20. Ierland -> Letland.
21. Israël -> Italië.
22. Italië -> Zweden.
23. Letland -> Zweden.
24. Litouwen -> Letland.
25. Malta -> Italië.
26. Moldavië -> Roemenië.
27. Montenegro -> Servië.
28. Noorwegen -> Zweden.
29. Polen -> Zweden.
30. Portugal -> Italië.
31. Roemenië -> Italië.
32. Rusland -> Italië.
33. San Marino -> Letland.
34. Servië -> Montenegro.
35. Slovenië -> Zweden.
36. Spanje -> Italië.
37. Zweden -> Australië.
38. Zwitserland -> Zweden.
39. Nederland -> BELGIE.
40. Verenigd Koninkrijk -> Zweden.

Rangschikking (finale) aantal malen twaalf punten :

01. ZWEDEN : 12 x.
02. Italië : 9 x.
03. Rusland : 5 x.
04. BELGIE : 3 x.
05. Letland : 3 x.
06. Australië : 2 x.
07. Servië : 1 x.
08. Azerbeidzjan : 1 x.
09. Montenegro : 1 x.
10. Roemenië : 1 x.
11. Armenië : 1 x.
12. Albanië : 1 x.

 Dit jaar kregen er in totaal twaalf landen twaalf punten, en dat aantal is hetzelfde als dat van vorig jaar. De meeste twaalven (12 in totaal) gingen naar winnaar Måns Zelmerlöw en de tweede plaats was voor Il Volo met negen maal een twaalf. De top drie werd vervolledigd door de Russische Polina Gagarina (vijf maal een twaalf), gevolgd door Loïc Nottet op vier en de Letse Aminata op vijf met beide drie maal het maximum.
(foto's : Thomas Hanses, EBU)

26-05-2015 om 18:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Loïc Nottet kreeg in de finale van zesendertig landen punten, waaronder het maximum van Frankrijk, Hongarije én Nederland.

 De negentienjarige Loïc Nottet behaalde afgelopen zaterdagnacht, 23 mei 2015, tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival een oververdiende vierde plaats met een totaal van 217 punten. Daarmee behaalt de zanger van "Rhythm Inside" het beste Belgische resultaat op het festival sinds de tweede plaats van Urban Trad in 2003.

In totaal namen dit jaar veertig landen deel aan het festival en zij mochten allen punten toekennen aan de tien favoriete nummers. Loïc moest eventjes wachten voor hij zijn eerste punten, maar Finland, het derde land dat de punten wereldkundig mocht maken, gaf ons land meteen een zeven. En daarmee was de trein vertrokken. Montenegro, Malta en Azerbeidzjan hadden geen enkel punt over voor de zanger. Alle andere landen bedeelden hem met punten tussen één en de befaamde 'twelve points'. 

We zetten alle punten die Loïc kreeg in de finale op een rijtje :

12 punten : Frankrijk, Hongarije en Nederland.
10 punten : Rusland en Zweden.
08 punten : Duitsland en Wit-Rusland.
07 punten : Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Italië, Litouwen, Noorwegen en Roemenië.
06 punten : Australië, Georgië, Moldavië, Spanje en Tsjechië.
05 punten : Oostenrijk, Polen, Portugal en San Marino.
04 punten : Armenië, IJsland, Israël, Letland en Servië.
03 punten : Slovenië en Verenigd Koninkrijk.
02 punten : Ierland en Zwitserland.
01 punt : Albanië en VJR Macedonië.

Zoals hierboven reeds aangehaald hadden Azerbeidzjan, Malta en Montenegro geen enkel punt veil voor "Rhythm Inside". (bron :
Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

26-05-2015 om 12:34 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs