Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

26-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : acteurs Koen De Graeve en Günther Lesage maken vanavond hun opwachting.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* eenendertigste aflevering - dinsdag 26 mei 2015 :

Nomade Kaja Verbeke komt wat meer vertellen over haar docu Marichiweu Compadre, acteurs Koen De Graeve en Günther Lesage duelleren met argumenten in hun jongste samenwerking, wandelaar Bent Van Looy trekt weer richting Frankrijk en Bony King speelt zijn nieuwe single. En ook Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) is weer van de partij want ze is de ganse week stamgaste.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavonddinsdag 26 mei 2015, tussen 22.05 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

26-05-2015 om 18:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : waar gingen de 'twelve points, douze points' in de halve finales en finale naartoe?

 In totaal namen er dit jaar veertig landen deel aan het Eurovisie Songfestival en zij mochten in de finale punten geven. Waar gingen de twaalven tijdens de finale zoal naar toe? Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

Eerst kijken we terug op de beide halve finales, waarbij in de eerste halve finale zestien (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien landen aantraden. Die landen mochten tijdens de halve finale waaraan ze deelnamen eveneens punten uitdelen en in de eerste halve finale mochten ook gastland Oostenrijk, Australië, Frankrijk en Spanje als rechtstreeks geplaatste finalisten punten toekennen. In de tweede halve finale mochten bovenop de zeventien deelnemers ook Australië, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk punten toekennen.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' in de eerste halve finale?

01. Moldavië -> Roemenië.
02. Armenië -> Georgië.
03. BELGIE -> Armenië.
04. Nederland -> BELGIE.
05. Finland -> BELGIE.
06. Griekenland-> Rusland.
07. Estland -> Hongarije.
08. VJR Macedonië -> Servië.
09. Servië -> VJR Macedonië.
10. Hongarije -> Rusland.
11. Wit-Rusland -> Rusland.
12. Rusland -> Armenië.
13. Denemarken -> BELGIE.
14. Albanië -> Griekenland.
15. Roemenië-> Rusland.
16. Georgië -> Wit-Rusland.
17. Australië -> Servië.
18. Frankrijk -> BELGIE.
19. Spanje -> Estland.
20. Oostenrijk -> Rusland.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' in de tweede halve finale?


01. Litouwen -> Letland.
02. Ierland -> Letland.
03. San Marino -> Zweden.
04. Montenegro -> Slovenië.
05. Malta -> Zweden.
06. Noorwegen -> Zweden.
07. Portugal -> Zweden.
08. Tsjechië -> Zweden.
09. Israël -> Zweden.
10. Letland -> Zweden.
11. Azerbeidzjan -> Slovenië.
12. IJsland -> Zweden.
13. Zweden -> Noorwegen.
14. Zwitserland -> Zweden.
15. Cyprus -> Zweden.
16. Slovenië -> Zweden.
17. Polen -> Zweden.
18. Australië -> Zweden.
19. Duitsland -> Zweden.
20. Italië -> Israël.
21. Verenigd Koninkrijk -> Israël.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' in de finale?

01. Albanië -> Italië.
02. Armenië -> Rusland.
03. Australië -> Zweden.
04. Oostenrijk -> Australië.
05. Azerbeidzjan -> Rusland.
06. Wit-Rusland -> Rusland.
07. BELGIE -> Zweden.
08. Cyprus -> Italië.
09. Tsjechië -> Azerbeidzjan.
10. Denemarken -> Zweden.
11. Estland -> Rusland.
12. VJR Macedonië -> Albanië.
13. Finland -> Zweden.
14. Frankrijk -> BELGIE.
15. Georgië -> Armenië.
16. Duitsland -> Rusland.
17. Griekenland -> Italië.
18. Hongarije -> BELGIE.
19. IJsland -> Zweden.
20. Ierland -> Letland.
21. Israël -> Italië.
22. Italië -> Zweden.
23. Letland -> Zweden.
24. Litouwen -> Letland.
25. Malta -> Italië.
26. Moldavië -> Roemenië.
27. Montenegro -> Servië.
28. Noorwegen -> Zweden.
29. Polen -> Zweden.
30. Portugal -> Italië.
31. Roemenië -> Italië.
32. Rusland -> Italië.
33. San Marino -> Letland.
34. Servië -> Montenegro.
35. Slovenië -> Zweden.
36. Spanje -> Italië.
37. Zweden -> Australië.
38. Zwitserland -> Zweden.
39. Nederland -> BELGIE.
40. Verenigd Koninkrijk -> Zweden.

Rangschikking (finale) aantal malen twaalf punten :

01. ZWEDEN : 12 x.
02. Italië : 9 x.
03. Rusland : 5 x.
04. BELGIE : 3 x.
05. Letland : 3 x.
06. Australië : 2 x.
07. Servië : 1 x.
08. Azerbeidzjan : 1 x.
09. Montenegro : 1 x.
10. Roemenië : 1 x.
11. Armenië : 1 x.
12. Albanië : 1 x.

 Dit jaar kregen er in totaal twaalf landen twaalf punten, en dat aantal is hetzelfde als dat van vorig jaar. De meeste twaalven (12 in totaal) gingen naar winnaar Måns Zelmerlöw en de tweede plaats was voor Il Volo met negen maal een twaalf. De top drie werd vervolledigd door de Russische Polina Gagarina (vijf maal een twaalf), gevolgd door Loïc Nottet op vier en de Letse Aminata op vijf met beide drie maal het maximum.
(foto's : Thomas Hanses, EBU)

26-05-2015 om 18:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Loïc Nottet kreeg in de finale van zesendertig landen punten, waaronder het maximum van Frankrijk, Hongarije én Nederland.

 De negentienjarige Loïc Nottet behaalde afgelopen zaterdagnacht, 23 mei 2015, tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival een oververdiende vierde plaats met een totaal van 217 punten. Daarmee behaalt de zanger van "Rhythm Inside" het beste Belgische resultaat op het festival sinds de tweede plaats van Urban Trad in 2003.

In totaal namen dit jaar veertig landen deel aan het festival en zij mochten allen punten toekennen aan de tien favoriete nummers. Loïc moest eventjes wachten voor hij zijn eerste punten, maar Finland, het derde land dat de punten wereldkundig mocht maken, gaf ons land meteen een zeven. En daarmee was de trein vertrokken. Montenegro, Malta en Azerbeidzjan hadden geen enkel punt over voor de zanger. Alle andere landen bedeelden hem met punten tussen één en de befaamde 'twelve points'. 

We zetten alle punten die Loïc kreeg in de finale op een rijtje :

12 punten : Frankrijk, Hongarije en Nederland.
10 punten : Rusland en Zweden.
08 punten : Duitsland en Wit-Rusland.
07 punten : Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Italië, Litouwen, Noorwegen en Roemenië.
06 punten : Australië, Georgië, Moldavië, Spanje en Tsjechië.
05 punten : Oostenrijk, Polen, Portugal en San Marino.
04 punten : Armenië, IJsland, Israël, Letland en Servië.
03 punten : Slovenië en Verenigd Koninkrijk.
02 punten : Ierland en Zwitserland.
01 punt : Albanië en VJR Macedonië.

Zoals hierboven reeds aangehaald hadden Azerbeidzjan, Malta en Montenegro geen enkel punt veil voor "Rhythm Inside". (bron :
Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

26-05-2015 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : meer dan 1.750.000 Belgen zien Loïc Nottet vierde worden in finale Eurovisie Songfestival.

 Afgelopen zaterdag, 23 mei 2015, werd de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival in ons land gevolgd door meer dan 1.750.000 kijkers.

De net geen vier uur durende uitzending lokte gemiddeld 1.246.367 tv-kijkers naar Eén, goed voor een marktaandeel van 59,5% (kijkdichtheid : 20,9%). De deelname van onze landgenoot Loïc Nottet aan de finale, en het feit dat hij tot de kanshebbers op een overwinning werd gerekend ligt aan de basis van deze mooie cijfers.

Ook over de taalgrens werd de finale met meer dan gewone belangstelling bekeken en daar lokte de uitzending 527.171 kijkers (marktaandeel : 43,4%) naar het eerste net van de RTBF, meteen ook goed voor een record.

Vorig jaar werd de finale van het Eurovisie Songfestival (en de voorafgaande special) op Eén door gemiddeld 646.680 tv-kijkers gevolgd, toen goed voor een marktaandeel van 36,49% (kijkdichtheid : 10,89%). Het feit dat onze landgenoot Axel Hirsoux de halve finale niet wist te overleven, ligt aan de basis van deze cijfers.

In 2013 werd de finale
door gemiddeld 956.865 tv-kijkers gevolgd, goed voor een marktaandeel van 50,95% (kijkdichtheid : 16,21%). Het feit dat onze landgenoot Roberto Bellarosa en de Nederlandse Anouk zich toen wisten te plaatsen voor de finale, zorgde voor deze goede cijfers.

In 2012, zonder Belgische en Nederlandse kandidaat, werd de finale van het festival gevolgd door 559.504 kijkers (marktaandeel : 40,22% - kijkdichtheid : 9,49%). Zowel in 2012 als in 2013 waren deze cijfers meteen goed voor de eerste plaats in het dagoverzicht. Dit jaar klokt de finale af op een tweede plaats en moet het enkel 'Het Journaal' van 19.00 voor zich dulden.

Vier jaar geleden werd de finale gevolgd door 481.887 tv-kijkers, goed voor een marktaandeel van 29,42% (kijkdichtheid : 8,24%). De finale van 2008, toen ook zonder Belgische deelnemer, klokte af op 487.565 kijkers (marktaandeel 29,4%) en dat was toen al de minst bekeken uitzending sinds 2000.

In 2010 zaten maar liefst 1.322.872 tv-kijkers (marktaandeel : 57,96% - kijkdichtheid : 22,62%) voor de buis, maar toen had Eeklonaar Tom Dice ons land naar de finale weten te loodsen met "Me And My Guitar". Het was dat jaar voor het eerst sinds 2004 dat ons land nog eens in de finale stond van het liedjesfestival. Ook de special van 'De rode loper', net voor de finale, kon toen heelwat mensen boeien : 840.147 kijkers (marktaandeel : 36,75% - kijkdichtheid : 14,36%).

In 2009, toen de Molse Hadise voor Turkije aantrad, zaten gemiddeld 797.873 tv-kijkers (marktaandeel : 41,5%) voor hun scherm. Dit gemiddelde kijkcijfer ligt eveneens een heel stuk hoger dan in 2008 (487.000 en marktaandeel 29,4%) en in 2007 (607.000 en marktaandeel 33,4%), toen België evenmin voor de finale van het liedjesfestival was geplaatst.
(bron : CIM Audiometrie, VRT, RTBF ; foto : Thomas Hanses, EBU)

26-05-2015 om 11:19 geschreven door Redactie  


25-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : de Belgische en Nederlandse punten tijdens de eerste halve finale en de finale van het Eurovisie Songfestival.

 Vorige week dinsdag19 mei 2015, mochten België en Nederland punten toekennen aan hun vijftien concurrenten tijdens de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als de voorbije vijf jaar werden ook dit jaar tijdens de halve finales en de finale de punten toegekend door een vakjury (50%) en door de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Net als in 2014 werden de namen van de juryleden vóór aanvang van de liedjeswedstrijd (vrijdag 01 mei) wereldkundig gemaakt.

De Belgische vakjury bestond uit Michel Gudanski (B.B. Funk), Candice Wachel, Florency Huby (lid Witloof Bay, ESF 2011), Etienne Debaisieux (lid Witloof Bay, ESF 2011) en Marc Radelet. Tijdens de finale werd Etienne Debaisieux vervangen door oud-Songfestivaldeelnemer Roberto Bellarosa (ESF 2013), die door de Franstalige openbare omroep was aangeduid als reservejurylid.

De Nederlandse vakjury bestond uit Carolina Dijkhuizen, Florent Luyckx, Maurice Wijnen, Gijs Staverman en Do (zij verving in laatste instantie oud-festivaldeelneemster Hind, ESF 2008).

We zetten de Belgische punten die werden toegekend tijdens de eerste halve finale hieronder alvast op een rijtje (tussen haakjes de rangschikking van de vakjury en de televoting) :

12 punten : Armenië (4+1).
10 punten : Albanië (3+4).
08 punten : Rusland (2+7).
07 punten : Roemenië (5+5).
06 punten : Nederland (10+2).
05 punten : Estland (9+3).
04 punten : Hongarije (1+11).
03 punten : Griekenland (6+9).
02 punten : Georgië (8+8).
01 punt : Denemarken (7+12).

We zetten de Nederlandse punten die werden toegekend tijdens de eerste halve finale hieronder alvast op een rijtje (tussen haakjes de rangschikking van de vakjury en de televoting) :

12 punten : BELGIE (1+1).
10 punten : Rusland (3+5).
08 punten : Estland (5+4).
07 punten : Servië (7+3).
06 punten : Griekenland (2+9).
05 punten : Armenië (11+2).
04 punten : Hongarije (9+6).
03 punten : Denemarken (4+11).
02 punten : Roemenië (8+8).
01 punt : Georgië (6+10).

Acht landen die naar de finale doorstootten kregen tijdens de eerste halve finale punten van ons land. Enkel Nederland (zes punten) en Denemarken (één punten) bleven in de halve finale steken. Van de tien landen die van Nederland punten kregen stootten er negen door naar de finale, enkel Denemarken (drie punten) bleef in de halve finale steken.

We zetten de Belgische punten die werden toegekend tijdens de finale hieronder alvast op een rijtje (tussen haakjes de rangschikking van de vakjury en de televoting) :

12 punten : Zweden (3+2).
10 punten : Rusland (2+4).
08 punten : Italië (10+1).
07 punten : Letland (1+11).
06 punten : Albanië (11+3).
05 punten : Roemenië (7+7).
04 punten : Australië (4+12).
03 punten : Armenië (16+5).
02 punten : Estland (13+9).
01 punt : Georgië (8+14).

We zetten de Nederlandse punten die werden toegekend tijdens de finale hieronder alvast op een rijtje (tussen haakjes de rangschikking van de vakjury en de televoting) :

12 punten : BELGIE (3+1).
10 punten : Zweden (1+3).
08 punten : Australië (2+4).
07 punten : Italië (5+2).
06 punten : Rusland (4+6).
05 punten : Israël (6+8).
04 punten : Estland (8+9).
03 punten : Noorwegen (7+12).
02 punten : Letland (9+11).
01 punt : Servië (18+10).

België had in de finale twaalf punten over voor de Zweedse inzending "Heroes" van Måns Zelmerlöw, de twaalf punten van Nederland kwamen richting ons land. (bron : Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

25-05-2015 om 23:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Måns Zelmerlöw kreeg in tweede halve finale van maar liefst veertien landen het maximum van de punten.

 Vorige donderdag, 21 mei 2015, vond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de tweede halve finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal namen aan die halve finale zeventien landen deel en ook vier rechtstreeks geplaatste finalisten (Australië, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk) waren verplicht om in die halve finale te stemmen.

Met een monsterscore van 217 punten wist de latere winnaar Måns Zelmerlöw die tweede halve finale op zijn naam te schrijven. Samen met de Israëlische zanger Nadav Guedj, die derde eindigde, kreeg hij in zijn halve finale van alle landen punten. De Letse Aminata, die op een tweede plaats strandde, kreeg enkel van Montenegro geen punten. 

Måns Zelmerlöw kreeg van maar liefst veertien(!) landen het maximum van de punten. Australië, Cyprus, Duitsland, IJsland, Israël, Letland, Malta, Noorwegen, Polen, Portugal, San Marino, Slovenië, Tsjechië en Zwitserland gaven de zanger de bekende 'twelve points, douze points'. Daarnaast hadden Ierland, Italië en Litouwen tien punten over voor de zanger, een acht kwam er van Montenegro en een zeven van het Verenigd Koninkrijk. Azerbeidzjan, dat vaak samenwerkt met Zweedse componisten en tekstschrijvers gaven "Heroes" 'slechts' vier puntjes.

 De overige twaalven in de tweede halve finale gingen naar de finalisten Letland (Ierland en Litouwen), Israël (Italië en het Verenigd Koninkrijk), Slovenië (van Azerbeidzjan en Montenegro) en Noorwegen (van buurland Zweden). (bron :
Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

25-05-2015 om 21:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Katja Retsin is deze week stamgaste in 'Café Corsari'.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* dertigste aflevering - maandag 25 mei 2015 :

Verlengd weekend of niet, 'Café Corsari' op deze maandag opnieuw haar deuren en dit opnieuw voor vier avonden. Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) is de ganse week stamgaste.

Verder schuift vaste gast Jan Jaap van der Wal mee aan tafel, komt Stijn Vlaeminck langs en is er muziek van Channel Zero. 

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondmaandag 25 mei 2015, tussen 21.55 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

25-05-2015 om 20:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : van welke landen kregen Loïc Nottet en Trijntje Oosterhuis punten in de eerste halve finale?

 Vorige week dinsdag19 mei 2015, vond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de eerste halve finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal namen aan die halve finale zestien landen deel en ook vier rechtstreeks geplaatste finalisten (gastland Oostenrijk, Australië, Frankrijk en Spanje) waren verplicht om in die eerste halve finale te stemmen.

Onze landgenoot Loïc Nottet verzamelde in die eerste halve finale 149 punten en dat was goed voor de tweede plaats. Daarmee mocht ons land aantreden in de finale die eergisteren, zaterdag 23 mei, plaatsvond. Loïc kreeg voor "Rhythm Inside" van elk land punten.

 De Nederlandse Trijntje Oosterhuis strandde in deze halve finale op een veertiende plaats met slechts drieëndertig punten. Zij kreeg van tien landen punten. We zetten hieronder alles op een rijtje en beginnen met de punten voor België.

* Punten behaald door Loïc Nottet tijdens de eerste halve finale (dinsdag 19 mei 2015) :

12 punten : Denemarken, Finland, Frankrijk en Nederland.
10 punten : Estland, Hongarije en Spanje.
08 punten : Australië en Rusland.
07 punten : Roemenië en Servië.
06 punten : Albanië, Griekenland, VJR Macedonië, Oostenrijk en Wit-Rusland.
05 punten : Georgië en Moldavië.
04 punten : ---.
03 punten : ---.
02 punten : ---.
01 punt : Armenië.

* Punten behaald door Trijntje Oosterhuis tijdens de eerste halve finale (dinsdag 19 mei 2015) :

12 punten : ---.
10 punten : ---.
08 punten : ---.
07 punten : Denemarken.
06 punten : BELGIE.
05 punten : Estland.
04 punten : ---.
03 punten : Finland, Roemenië en Spanje.
02 punten : Frankrijk en Georgië.
01 punt : Albanië en VJR Macedonië.
geen punten : Armenië, Australië, Griekenland, Hongarije, Moldavië, Oostenrijk, Rusland, Spanje en Wit-Rusland.

België kreeg van vier landen (Denemarken, Finland, Frankrijk en Nederland) het maximum van de punten, de andere twaalf punten gingen naar Rusland (Griekenland, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk en Wit-Rusland), Armenië (België en Rusland), Servië (Australië en VJR Macedonië) Estland (Spanje), Georgië (Armenië), Roemenië (Moldavië), Griekenland (Albanië), Hongarije (Estland), Wit-Rusland (Georgië) en VJR Macedonië (Servië). (bron :
Eurovision.tv ; foto's : Andres Putting, EBU)

25-05-2015 om 17:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voor velen een vrije dag zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Aanstaande vrijdag, 29 mei, vindt in Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87) de verkiezing plaats van 'Mister Gay Vlaanderen 2015'. Twaalf mannen willen in de voetsporen treden van Willem Joris, die de verkiezing vorig jaar wist te winnen.

Tijdens zo'n wedstrijd is er ook plaats voor muziek en die wordt onder meer verzorgd door Belle Perez (Eurosong 1999-2006) en Ivann (Eurosong 1999-2002, backing vocal Belgische inzending ESF 2013).

Tickets (20 euro, exclusief reserveringskosten) voor de show kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of via de website van 'Mister Gay Vlaanderen'. De deuren gaan open om 18.30 en de show gaat van start om 20.00.

Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), de legendarische Nederlandse zanger van de megahit "Kom van dat dak af" is van de partij in de zomershow van Het Witte Paard 2015, getiteld 'Vegas'. Andere hits die Peter in de jaren zeventig en tachtig naar de hoogste regionen van de hitlijsten bracht zijn "Angeline", "Je wordt ouder papa" en "Als ik God was". Peter zal samen met zijn begeleidingsband The Rockets zijn bekendste liedjes live brengen. De sexy Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds twee keer het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is, na een jaartje afwezigheid, weer op post in Blankenberge.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van zaterdag 18 juli tot en met maandag 07 september in Blankenberge. Glitter en glamour verzekerd!

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', solovoorstellingen, …) maakt voor de zevende maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bakteurs', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in de 'Vegas' show. Het is zijn derde opeenvolgende deelname. Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Martijn Claes en Oonagh Jacobs tekenen voor het tweede jaar op rij present voor de zomershow. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zesde maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie is zoals steeds in handen van Bruno Van Heystraeten. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Gwen Hamerlijnck tekent weer voor de choreografie van het showballet. Ben Van den Keybus is de producent en verantwoordelijk voor het concept van de show.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van
Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be. Tickets kan je ook verkrijgen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 999.

Na afwezigheid van tien jaar opent Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87) opnieuw de deuren voor de winterrevue. Een spektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Tussen donderdag 17 december en zondag 10 januari kan je genieten van deze verrassende revue in een regie van Stany Crets, met een geweldige cast, showballet en live orkest onder leiding van Eric Melaerts.

De cast bestaat uit Slongs Dievangons, Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Ann Van Den Broeck, Steven Delaere, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia (Eurosong 1993) en Britt Van Der Borght.

Neem je familie, vrienden of collega's mee en beleef een onvergetelijke show! Reserveer dus vandaag nog je tickets want het wordt ongetwijfeld de kleurrijkste show in de donkerste tijd van het jaar!

Tickets voor één van de shows (afhankelijk van de dag om 15.00, 16.00, 20.00 en/of 21.00) kunnen nu worden aangeschaft via de website van Sherpa. Meer nieuws en informatie krijg je eveneens op de website van 'Winterrevue'.

25-05-2015 om 15:12 geschreven door Redactie  


24-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Lowie neemt een beslissing en Hélène krijgt een mysterieus telefoontje.

Onthulling in 'Thuis' op vrijdag 24 april 2015 : Simonne is de moeder van Sam. Zij is de moeder die Sam nooit heeft gekend en die haar jaren geleden zomaar heeft achtergelaten. Althans, dat is wat Angèle, de zus van Simonne die die vrijdag plots weer opdook, beweert...

Wat zou Simonne zo ver hebben gedreven? Hoe reageert ze op de onthulling? Wat vindt Frank van de situatie? En was Yvette op de hoogte? Het is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt in 'Thuis'...

OP HET SCHERM ÉN IN HET BOEK

Maar 'Thuis' leeft ook verder naast het scherm. Na 'Doodgezwegen', het boek over de ervaringen van Lowie en Leontien in Mexico, kwam op dinsdag 28 april een nieuw boek uit in de reeks 'Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie'. '(On)gewenst' vertelt het verhaal van Simonne en Sam zoals het zich jaren geleden precies heeft afgespeeld...

Korte inhoud

"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen, Kristof. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen...

Geschreven door een THUIS-kenner van het eerste uur

Het nieuwe 'Thuis'-boek '(On)gewenst' sluit naadloos aan bij de reeks op Eén. Het verhaal werd samen met de makers van de televisiereeks ontwikkeld en uitgeschreven.

De auteur, Annelies Lafleur, schrijft al van de eerste dag mee aan 'Thuis'. Zij heeft de voorbije jaren personages als Yvette, Simonne en Angèle mee vormgegeven en kent hen dus vanbinnen en vanbuiten. Ze leerde zelfs haar man kennen bij 'Thuis'. Ook hij, Jan Matterne junior, is een van de grondleggers van de reeks.

Praktisch

Het boek '(On)gewenst, Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie' verscheen op dinsdag 28 april bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 17,50 euro. ISBN : 9789089315151.
De website van Eén lichtte al een tipje van de sluier; daar kunnen de fans in voorpublicatie al een stukje van het verhaal lezen (klik HIER).

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.786 TOT EN MET 3.790.

Simonne heeft weinig begrip voor Yvette. Renzo moet iets opbiechten aan Peggy. En wil hem helpen. Frank kan zijn gedachten bij Eddy kwijt.

- maandag 25 mei - aflevering 3.786 : Frank en Simonne maken nog altijd ruzie. Lowie neemt een beslissing. Peggy vertrouwt Rosa de problemen van Renzo toe, maar trekt hierbij nogal snel verkeerde conclusies. Renzo moet iets opbiechten aan Peggy.

- dinsdag 26 mei - aflevering 3.787 : Sam probeert Tim gerust te stellen. Frank kan zijn gedachten bij Eddy kwijt. Peggy is bang. Femke wil het goedmaken met Renzo. Lowie staat op zijn strepen. Mayra en Marianne kunnen het niet goed vinden met elkaar.

- woensdag 27 mei - aflevering 3.788 : Marianne zit bij Peter voor zaken. Toon en Jana gaan joggen. Simonne uit haar machteloosheid tegen Waldek. William heeft een verzoek voor Ann. Het nieuwe concept van de Frens slaat aan. Lowie roept iedereen in huis samen.

- donderdag 28 mei - aflevering 3.789 : Simonne probeert Frank op te peppen. Eddy doet nog een laatste poging om zijn idee te verdedigen. Peggy wil Renzo helpen. William en Marianne zijn gelukkig. Toon geeft Sam onder haar voeten. Femke krijgt een factuur binnen die voor Luc bedoeld is.

- vrijdag 29 mei - aflevering 3.790 : Marianne weet het niet zo goed meer. Nancy loopt te hard van stapel. Simonne heeft weinig begrip voor Yvette. Eddy slaagt niet in zijn plan. Peter en Femke ontdekken wat er gaande is bij Bomans Events and Projects. Hélène krijgt een mysterieus telefoontje.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

24-05-2015 om 20:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Louise haalt zich de woede van FreEco op de hals en June gooit haar charmes in de strijd.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.521 TOT EN MET 5.525.

- maandag 25 mei - aflevering 5.521 : Delphine komt oog in oog te staan met Louise. Rudi geeft het atelier bij Fashion een make-over. Het geheim dat Mieke en Leen met zich meedragen begint steeds zwaarder te wegen. Cédric en Louise trekken ten strijde tegen Galmego.

- dinsdag 26 mei - aflevering 5.522 : Delphine raapt al haar moed bij elkaar om een belangrijke stap te zetten. Tussen Mathias en Véronique breekt een moeilijke strijd los.Trudy voelt zich uitgesloten door Mieke en Leen. De leden van FreEco tonen meer dan gewone interesse in de Van den Bossches. De politie klopt aan bij Louise en Cédric.

- woensdag 27 mei - aflevering 5.523 : June gooit haar charmes in de strijd om een handlanger te strikken in haar strijd tegen Peter. Liesbeth besluit terug naar Reading te vertrekken, waar haar wereld verder op zijn kop wordt gezet. Rudi is Gunther dankbaar omdat hij wat werk van hem overneemt. Een confrontatie met Véronique moet hij echter zelf beslechten. Delphine staat op het punt om te breken.

- donderdag 28 mei - aflevering 5.524 : Louise haalt zich de woede van FreEco op de hals. Trudy confronteert Bart met haar twijfels, wat zijn vertrek naar het congres er niet makkelijker op maakt. June gooit alles in de strijd om Stan voor haar kar te spannen. In Reading doen Liesbeth en Ben hun uiterste best om de plooien glad te strijken.

- vrijdag 29 mei - aflevering 5.525 : Bij Benny en Stefanie staan de zenuwen strak gespannen. In Reading drukt Ben ondertussen zijn bewondering voor Liesbeth uit. Rudi en Gunther onthullen het resultaat van hun harde werk aan elkaar.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

24-05-2015 om 20:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David wordt op de eerste dag van zijn nieuwe job meteen al ontslagen.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 192 TOT EN MET 196.

- maandag 25 mei - aflevering 192 : Sofie heeft haar keuze gemaakt. Sofie blijft bij David overnachten. Ze vertelt hem dat hij er nog niet helemaal is. Herman confronteert Pieter met de robotfoto. Tim breekt in het kantoor van zijn vader in om het personeelsdossier van Robby te kunnen inkijken. Delphine en Janosch zien mekaar terug.

- dinsdag 26 mei - aflevering 193 : David wil volledig in de maatschappij staan. Herman toont Sofie de robotfoto. Sofie besluit het zekere voor het onzekere te nemen en gaat achter Pieter aan. Pieter bedreigt zijn ouders: als hij ten onder gaat, sleurt hij hen mee. Sander gaat akkoord om Jan medezaakvoerder te maken van hun bvba. Lotte besluit het contract met Steven Verhoedt te ondertekenen. Het komt tot een stomende ruzie tussen Robby en Tim. Robby vertrekt.

- woensdag 27 mei
- aflevering 194 : Pieter kan geen kant meer uit. Nu Sofie zijn experimenten op David heeft ontdekt, doet hij er alles aan om aan zijn verdiende straf te ontlopen. Hij is bereid ver te gaan om zijn ouders aan zijn kant te houden. David wil zich aanpassen aan de maatschappij en gaat op zoek naar een job, maar zonder succes. Sofie heeft het gevoel dat ze David moet loslaten en dat ze er helemaal alleen voor staat. Haar wereld is helemaal ingestort nu blijkt dat haar verloofde een grote bedrieger was. Herman schakelt Maarten en Hannelore verder in om te weten te komen hoe Welvapharma de beurs beïnvloed heeft. Liesbeth is niet blij als ze Hannelore en Maarten samen ziet. Tim ontdekt dat hij zich ten onrechte zorgen gemaakt heeft over Robby. Tim blijft er echter desondanks op hameren dat Robby zich moet verzoenen met zijn familie.

- donderdag 28 mei
- aflevering 195 : David verliest de moed, omdat hij nergens aan de slag kan. Herman heeft medelijden met David en bezorgt hem een job in de schoonmaakploeg. In het lab van Sofie ontdekt David het dossier met zijn naam erop. Andrea geeft door aan de ethische commissie dat er illegale proeven op David zijn uitgevoerd. Bea probeert te redden wat er te redden valt voor Welvapharma. Pieter voelt zich in het nauw gedreven en gaat nog steeds wild tekeer. Hij wil zelf zo weinig mogelijk verantwoordelijkheid nemen en zo veel mogelijk mensen meesleuren in zijn val. Tim legt het bij met Sven. Hij krijgt de contactgegevens van Robby's ouders en belt hen op.

- vrijdag 29 mei
- aflevering 196 : David denkt dat Sofie op de hoogte was van de proeven die op hem uitgevoerd zijn. Hij wordt op de eerste dag van zijn nieuwe job al ontslagen. David ziet het niet meer zitten. Hij gaat niet naar huis en slaapt bij een zwerver op het strand. Pieter wil zijn onderzoeksgegevens bemachtigen en ermee naar het buitenland vluchten. Hij breekt in bij Klaerhout Pharmaceutica. Bea probeert tevergeefs Pieter tegen te houden. Tim ontmoet Robby's ouders en ontdekt de waarheid over zijn achtergrond. Robby is eerst kwaad op Tim, maar draait bij en contacteert ook zelf zijn ouders. Lotte, Jan en Sander houden een feestje, waarbij de elektriciteit uitvalt. Jan lijkt een plan te hebben.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 17.10 en 17.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

24-05-2015 om 19:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Celine doet een griezelige ontdekking en Joke mag de instelling verlaten.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 525 TOT EN MET 529.

- maandag 25 mei - aflevering 525 : Georges heeft na de uitval van Suzanne zijn stoute schoenen aangetrokken en heeft Angele zijn liefde verklaard. De motor van Kevin is eindelijk hersteld. Dit betekent echter niet dat de tiener het contact met Elke verbreekt. Suzanne kan op een cruiseschip gaan werken en geeft haar ontslag in het café. Er moet dus een nieuwe kracht gevonden worden. Debbie slikt haar trots in en werft Sneyers opnieuw aan. Celine aast op het fortuin van Ludwig en probeert hem tot een huwelijk te verleiden.

- dinsdag 26 mei - aflevering 526 : Jan zet Nellie onder druk om snel de knoop door te hakken en tussen hem of Laurens te kiezen. Zij weigert echter om de speelbal te zijn van zijn gevoelens en wil niet op bevel kiezen. Jonas merkt dat het grondig fout zit tussen zijn vader en stiefmoeder en vlucht voor de spanningen. Hij brengt al zijn vrije tijd door met Kevin, die nog altijd stapelverliefd is op Elke. Joke mag eindelijk de instelling verlaten. Sneyers, Debbie, Julia en Suzanne steken de koppen bij mekaar om haar een feestelijke thuiskomst te bezorgen.

- woensdag 27 mei - aflevering 527 : Het geheime wapen van Luc heeft zijn effect niet gemist. De mannen van Olivier zijn allesbehalve fit om aan de loopwedstrijd te beginnen. Joke verwent Suzanne met een overheerlijk ontbijt. Het is haar manier om Suzanne te bedanken voor alles wat ze in het café gedaan heeft én ze wil ingelicht worden over het reilen en zeilen tijdens haar afwezigheid. Na de verhelderende babbel staat Joke er op om Merel te ontmoeten. Een beslissing die haar dochter haar niet in dank afneemt. Celine licht haar vader in over de griezelige ontdekking die ze gedaan heeft in de villa van Ludwig.

- donderdag 28 mei - aflevering 528 : Voor het politiekorps van Wittekerke is het de dag van de waarheid. De hindernisloop heeft Max al gewonnen en nu moet hij zijn schutterskwaliteiten bewijzen. Als hij ook dit onderdeel van de driekamp wint, is het boksen niets meer dan een formaliteit. Luc is gerust in de goede afloop, want hij zal terug een geheim wapen inschakelen. Elke is er zeker van dat patiënte Laura misbruikt is door haar ouders en vindt het schandalig dat Sam de waarheid in de doofpot stopt. Elke weigert om het hoofd in het zand te stoppen en ze gaat tot de actie over. Julia lijkt zich met de relatie van Georges en Angele te hebben verzoend.

- vrijdag 29 mei - aflevering 529 : Celine heeft Ludwig volledig in haar greep en eist dat ze trouwen. Haar vader Jean-Paul ziet de toekomst van het koppel niet rooskleurig in. Hij vindt dat Celine met vuur speelt en vreest voor haar leven. De adviesraad beslist vandaag over de professionele toekomst van Elke. Zij schaamt zich voor wat ze gedaan heeft en begrijpt dat ze ontslagen zal worden. Sinds hun babbel met Sarah hebben Joke en Debbie geen ruzie meer gemaakt
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

24-05-2015 om 18:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : wie is Måns Zelmerlöw, de Zweed die zijn land een zesde Songfestivaloverwinning bezorgde?

Måns Zelmerlöw (Lund, 13 juni 1986) is geboren als Måns Petter Albert Salhén Zelmerlöw. In 2005 nam hij deel aan de tweede serie van de talentenjacht 'Idol', de Zweedse versie van het programma dat wij bij ons kennen als 'Idool'. Måns zou er uiteindelijk beslag leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar nam hij deel aan 'Let's dance' (bij ons bekend als 'Sterren op de dansvloer') en die wedstrijd wist hij te winnen door in de finale zangeres Anna Book (MF 1986-1987-2007) te verslaan.

In 2007 nam hij voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen 2007', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Cara mia" wist hij het tot de finale te schoppen alwaar hij uiteindelijk op een derde plaats strandde. Nadien kwam hij op de eerste plaats van de Zweedse hitparade terecht alwaar hij vier weken die positie bezette. Zijn debuutalbum "Stand by for..." verscheen op 23 mei 2007 en kwam meteen de Zweedse albumhitlijst binnen op de eerste plaats. In totaal zou het album negenentwintig weken in de albumhitlijst vertoeven. Verder was hij aan de slag in de Zweedse versies van 'Grease' en 'Footloose'.

Zes jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Hope & Glory" wist hij opnieuw de finale bereiken. Daar legde hij uiteindelijk beslag op een vierde plaats. In de Zweedse hitparade wist hij met het nummer een tweede plaats te bereiken en zijn tweede album, "MZW", stond in totaal tien weken in de hitparade. Eind mei 2009 stond het één weekje op een eerste plaats.

Ook in 2010 was voor Måns en rol weggelegd tijdens de nationale selectie want voor de eerste maal leidde hij de voorrondes, de herkansingsronde en de finale van 'Melodifestivalen' in goede banen als presentator. In 2011, 2012 en 2013 presenteerde hij tijdens de zomer 'Allsång på Skansen' op de openbare omroep.

In het voorjaar van 2013 raakte bekend dat hij werkte aan een nieuw album met als titel "Barcelona Sessions". Er verschenen een aantal singles maar het duurde tot het voorjaar van 2014 tot het werd uitgebracht.

 En eerder dit voorjaar nam hij voor de derde maal deel aan de nationale selectie waarbij hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Z'n liedje wist in eigen land al tweemaal platina in de wacht te slepen. Op vrijdag 05 juni eerstkomende verschijnt een nieuw album met als titel "Perfectly Damaged". Naast "Heroes" staan er nog elf liedjes op.
(met dank aan Eurovision.tv ; foto : Per Kristiansen)

24-05-2015 om 17:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweden, Noorwegen en Italië winnaars 'Marcel Bezençon Awards 2015'.

In 2002 werden na afloop van het Eurovisie Songfestival, toen gehouden in de Estse hoofdstad Tallinn, voor de allereerste maal de 'Marcel Bezençon Awards' uitgereikt. Deze awards werden genoemd naar de stichter van het jaarlijkse liedjesfestival, de Zwitser Marcel Bezençon.

Dit jaar werd deze prijs voor de veertiende maal uitgereikt en dit in drie categorieën : de 'Press Award' (voor de vijfde maal uitgereikt), de 'Composer Award' en de 'Artistic Award'. Gisteren, zaterdag 23 mei 2015, werden de namen van de winnaars voor aanvang van de finale bekendgemaakt.

 De 'Artistic Award' (toegekend door de commentatoren) ging richting Zweden en dus naar de latere winnaar Måns Zelmerlöw. De 'Composer Award' (toegekend door de componisten) ging naar buurland Noorwegen en componist Kjetil Mørland die samen met Debrah Scarlett aantrad in de finale met "A Monster Like Me".

Tot slot ging de 'Press Award' (toegekend door de geaccrediteerde journalisten) naar het Italiaanse trio van Il Volo die met "Grande amore" een derde plaats in de wacht sleepte in de finale. (bron :
Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

24-05-2015 om 16:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : "Waterloo" van ABBA is voor de Eén-kijker de allerbeste Songfestivalhit.

 Zweden en het Eurovisie Songfestival, het is een prima match als je de geschiedenis van het 60-jarige liedjesfestival er op nakijkt. Naast de sinds gisteren, zaterdag 23 mei 2015, zes overwinningen voor het land, blijven hun liedjes beklijven. Dat blijkt uit de poll die Eén bij de kijkers lanceerde om de Top 25 van allerbeste liedjes uit de voorbije zestig jaar samen te stellen en waarin twee Zweedse nummers prijken.

In totaal stemden 2500 kijkers. Het resultaat van de stemming bracht Peter Van de Veire de voorbije week in drie korte specials naar aanleiding van zestig jaar Eurovisie Songfestival.

Op één staat "Waterloo" van ABBA uit 1974 en op twee prijkt Zweden met het vrij recente nummer "Euphoria" van Loreen uit 2012. Het Spaanse nummer "Eres tú" van Mocedades" uit 1973 vinden de kijkers een derde plaats waard en ook 'Mister Eurosong' Johnny Logan kan uiteraard niet ontbreken in de top vijf, met "Hold Me Now", waarmee hij in 1987 deelnam. En op vijf staat superster Céline Dion die in 1988 voor Zwitserland deelnam met "Ne partez pas sans moi" en zo haar internationale carrière gelanceerd zag.

* de volledige top vijfentwintig :

25. "I treni di Tozeur" - Alice & Franco Battiato (Italië, 1984).
24. "Diva" - Dana International (Israël, 1998).
23. "Calm After The Storm" - The Common Linnets (Nederland, 2014).
22. "Congratulations" - Cliff Richard (Verenigd Koninkrijk, 1968).
21. "Fly On The Wings Of Love" - Olsen Brothers (Denemarken, 2000).
20. "Puppet On A String" - Sandie Shaw (Verenigd Koninkrijk, 1967).
19. "Non ho l'età" - Gigliola Cinquetti (Italië, 1964).
18. "Save Your Kisses For Me" - Brotherhood Of Man (Verenigd Koninkrijk, 1976).
17. "Je t'adore" - Kate Ryan (België, 2006).
16. "Gelukkig zijn" - Ann Christy (België, 1975).
15. "All Kinds Of Everything" - Dana (Ierland, 1970).
14. "Rise Like A Phoenix" - Conchita Wurst (Oostenrijk, 2014).
13. "What's Another Year" - Johnny Logan (Ierland, 1980).
12. "Me And My Guitar" - Tom Dice (België, 2010).
11. "Fairytale" - Alexander Rybak (Noorwegen, 2009).
10. "Ein bisschen Frieden" - Nicole (Duitsland, 1982).
09. "Wild Dances" - Ruslana (Oekraïne, 2004).
08. "Après toi" - Vicky Leandros (Luxemburg, 1972).
07. "J'aime la vie" - Sandra Kim (België, 1986).
06. "Gente di mare" - Umberto Tozzi & Raf (Italië, 1987).
05. "Ne partez pas sans moi" - Céline Dion (Zwitserland, 1988).
04. "Hold Me Now" - Johnny Logan (Ierland, 1987).
03. "Eres tú" – Mocedades (Spanje, 1973).
02. "Euphoria" – Loreen (Zweden, 2012).
01. "Waterloo" – ABBA (Zweden, 1974).

De volledige Top 25 kwam de voorbije week aan bod net voor de eerste en tweede halve finale en de finale zelf van het Eurovisie Songfestival. Peter Van de Veire blikte in die special terug op de beste liedjes van zestig jaar Eurovisie Songfestival gekozen door de Eén-kijkers. (bron : Eén)

24-05-2015 om 15:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : VRT gaat volgend jaar voor formule waarin vijf artiesten centraal staan.

 Volgend jaar is het aan de Vlaamse openbare omroep VRT om een kandidaat te sturen naar Zweden, alwaar de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Eerder deze middag, zondag 24 mei 2015, lichtte de VRT alvast een tipje van de sluier met betrekking tot de nationale selectie.

 Vooreerst 
feliciteert de omroep Loïc Nottet met zijn vierde plaats op het Eurovisie Songfestival. Volgend jaar is het opnieuw de beurt aan VRT om een kandidaat te sturen naar de eenenzestigste editie van het Songfestival in Zweden.

We kiezen niet voor een interne aanduiding maar voor een formule op Eén waarin vijf artiesten centraal staan.  Eén gaat hiervoor zelf actief op zoek naar geschikte artiesten en songs. Artiesten en songwriters die zich spontaan als kandidaat willen aanbieden kunnen dit via eurosong@een.be. Meer details maken we later bekend. (logo : VRT ;
foto : Andres Putting, EBU)

24-05-2015 om 14:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweden wint voor de tweede maal dit decennium het Eurovisie Songfestival.

 Slechts drie jaar na de vorige overwinning met "Euphoria" van Loreen, heeft Zweden eerder vannacht, zondag 24 mei 2015, het Eurovisie Songfestival gewonnen dankzij de "Heroes" van Måns Zelmerlöw.

Met een totaal van maar liefst 365 punten liet de 28-jarige zanger de overige zesentwintig kandidaten (ver) achter zich. Op een tweede plaats strandde de Russische zangeres Polina Gagarina met een totaal van 303 punten. De derde plaats was weggelegd voor het Italiaanse trio Il Volo die met "Grande amore" 292 punten wisten te verzamelen. De top vijf werd vervolledigd door de Belg Loïc Nottet (vierde met 217 punten) en de Australiër Guy Sebastian (vijfde met 196 punten).

Daarmee wordt het land nu alleen tweede wat het aantal overwinningen betreft op het jaarlijkse liedjesfestival dat in 1956 voor het eerst plaatsvond en toen werd gewonnen door Zwitserland. Ierland is nog steeds de absolute koploper met maar liefst zeven overwinningen waarvan er drie op een rijtje (1992, 1993 en 1994). Zweden wordt dus tweede met zes overwinningen (1974, 1984, 1991, 1999, 2012 en 2015) en op een gedeelde derde plaats vinden we Frankrijk (1958, 1960, 1962, 1969 en 1977), Luxemburg (1961, 1965, 1972, 1972 en 1983) en het Verenigd Koninkrijk (1967, 1969, 1976, 1981 en 1997)met vijf overwinningen.

Op een zesde plaats staat Nederland (1957, 1959, 1969 en 1975) dat het festival inmiddels vier maal wist te winnen, gevolgd door het trio Denemarken (1963, 2000 en 2013), Israël (1978, 1979 en 1998) en Noorwegen (1985, 1995 en 2009). De tiende plaats wordt ingenomen door Duitsland (1983-2010), Italië (1964-1990), Oostenrijk (1966-2014), Spanje (1968-1969) en Zwitserland (1956-1988).

Twaalf landen wisten het festival tot op vandaag één maal te winnen en dat zijn in alfabetische volgorde Azerbeidzjan (2011), België (1986), Estland (2001), Finland (2006), Griekenland (2005), het toenmalige Joegoslavië (1989), Letland (2002), Monaco (1971), Oekraïne (2004), Rusland (2008), Servië (2007) en Turkije (2003).

De eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar normaal gezien plaats op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2016. Vanaf overmorgen, dinsdag 26 mei, gaat de Zweedse nationale omroep aan de slag met de voorbereidingen en geïnteresseerde steden kunnen meer dan waarschijnlijk een bod uitbrengen om dienst te doen als gaststad. (foto : Thomas Hanses - EBU)

24-05-2015 om 10:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweed Måns Zelmerlöw wint tweede halve finale voor Letse Aminata en 'Golden Boy' Nadav Guedj.

 Na afloop van de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

De tweede halve finale afgelopen donderdag21 mei 2015, werd gewonnen door de eerder deze nacht gekroonde winnaar, de Zweed Måns Zelmerlöw. De tweede plaats in die halve finale was weggelegd voor de Letse zangeres Aminata, gevolgd op de derde plaats door de Israëlische zanger Nadav Guedj.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 21 MEI 2015 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw : 217 punten.
02. LETLAND : "Love Injected" - Aminata : 155 punten.
03. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj : 151 punten.

04. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett : 123 punten
.
05. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya : 92 punten
.
06. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis : 87 punten
.
07. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila : 67 punten.
08. POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska : 57 punten
.
09. MONTENEGRO : "Adio" - Knez : 57 punten
.
10. AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov : 53 punten
.

11. MALTA : "Warrior" - Amber : 43 punten.
12. IERLAND : "Playing With Numbers" - Molly
: 35 punten.
13. TSJECHIE : "Hope Never Dies" - Marta Jandová & Václav Noid Bárta
: 33 punten.
14. PORTUGAL : "Há um mar que nos separa" - Leonor Andrade
: 19 punten.
15. IJSLAND : "Unbroken" - Maria Olafs : 14 punten.
16. SAN MARINO : "Chain Of Light" - Michele Perniola & Anita Simoncini : 11 punten.
17. ZWITSERLAND : "Time To Shine" - Mélanie René : 4 punten.

Net als de voorbije vijf jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (bron : Eurovision.tv ; foto : Elena Volotova, EBU)

24-05-2015 om 03:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Loïc Nottet eindigde in eerste halve finale tweede, Trijntje Oosterhuis slechts veertiende.

Na afloop van de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

De eerste halve finale afgelopen dinsdag, 19 mei 2015, werd gewonnen door de Russische zangeres Polina Gagarina die onze landgenoot Loïc Nottet en het Estse duo Elina Born & Stig Rästa voorafging.

De Nederlandse Trijntje Oosterhuis behaalde met "Walk Along" uiteindelijk een veertiende plaats op zestien deelnemers met een totaal van drieëndertig punten punten. Enkel de Macedonische en de Finse kandidaten deden het slechter.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 19 MEI 2015 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina : 182 punten.
02. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet
: 149 punten.
03. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa
: 105 punten.

04. GEORGIE : "Warrior" - Nina Sublatti : 98 punten.
05. ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj
: 89 punten.
06. GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou
: 81 punten.
07. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy : 77 punten.
08. HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie
: 67 punten.
09. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov
: 63 punten.
10. ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani
: 62 punten.

11. MOLDAVIE : "I Want Your Love" - Eduard Romanyuta : 41 punten.
12. WIT-RUSLAND : "Time" - Uzari & Maimuna
: 39 punten.
13. DENEMARKEN : "The Way You Are" - Anti Social Media
: 33 punten.
14. NEDERLAND : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis
: 33 punten.
15. VJR MACEDONIE : "Autumn Leaves" - Daniel Kajmakoski : 28 punten.
16. FINLAND : "Aina mun pitää" - Pertti Kurikan Nimipäivät : 13 punten.


Net als de voorbije vijf jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (bron : Eurovision.tv ; foto's : Andres Putting, EBU)

24-05-2015 om 03:41 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs