Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Lowie neemt een beslissing en Hélène krijgt een mysterieus telefoontje.

Onthulling in 'Thuis' op vrijdag 24 april 2015 : Simonne is de moeder van Sam. Zij is de moeder die Sam nooit heeft gekend en die haar jaren geleden zomaar heeft achtergelaten. Althans, dat is wat Angèle, de zus van Simonne die die vrijdag plots weer opdook, beweert...

Wat zou Simonne zo ver hebben gedreven? Hoe reageert ze op de onthulling? Wat vindt Frank van de situatie? En was Yvette op de hoogte? Het is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt in 'Thuis'...

OP HET SCHERM ÉN IN HET BOEK

Maar 'Thuis' leeft ook verder naast het scherm. Na 'Doodgezwegen', het boek over de ervaringen van Lowie en Leontien in Mexico, kwam op dinsdag 28 april een nieuw boek uit in de reeks 'Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie'. '(On)gewenst' vertelt het verhaal van Simonne en Sam zoals het zich jaren geleden precies heeft afgespeeld...

Korte inhoud

"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen, Kristof. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen...

Geschreven door een THUIS-kenner van het eerste uur

Het nieuwe 'Thuis'-boek '(On)gewenst' sluit naadloos aan bij de reeks op Eén. Het verhaal werd samen met de makers van de televisiereeks ontwikkeld en uitgeschreven.

De auteur, Annelies Lafleur, schrijft al van de eerste dag mee aan 'Thuis'. Zij heeft de voorbije jaren personages als Yvette, Simonne en Angèle mee vormgegeven en kent hen dus vanbinnen en vanbuiten. Ze leerde zelfs haar man kennen bij 'Thuis'. Ook hij, Jan Matterne junior, is een van de grondleggers van de reeks.

Praktisch

Het boek '(On)gewenst, Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie' verscheen op dinsdag 28 april bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 17,50 euro. ISBN : 9789089315151.
De website van Eén lichtte al een tipje van de sluier; daar kunnen de fans in voorpublicatie al een stukje van het verhaal lezen (klik HIER).

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.786 TOT EN MET 3.790.

Simonne heeft weinig begrip voor Yvette. Renzo moet iets opbiechten aan Peggy. En wil hem helpen. Frank kan zijn gedachten bij Eddy kwijt.

- maandag 25 mei - aflevering 3.786 : Frank en Simonne maken nog altijd ruzie. Lowie neemt een beslissing. Peggy vertrouwt Rosa de problemen van Renzo toe, maar trekt hierbij nogal snel verkeerde conclusies. Renzo moet iets opbiechten aan Peggy.

- dinsdag 26 mei - aflevering 3.787 : Sam probeert Tim gerust te stellen. Frank kan zijn gedachten bij Eddy kwijt. Peggy is bang. Femke wil het goedmaken met Renzo. Lowie staat op zijn strepen. Mayra en Marianne kunnen het niet goed vinden met elkaar.

- woensdag 27 mei - aflevering 3.788 : Marianne zit bij Peter voor zaken. Toon en Jana gaan joggen. Simonne uit haar machteloosheid tegen Waldek. William heeft een verzoek voor Ann. Het nieuwe concept van de Frens slaat aan. Lowie roept iedereen in huis samen.

- donderdag 28 mei - aflevering 3.789 : Simonne probeert Frank op te peppen. Eddy doet nog een laatste poging om zijn idee te verdedigen. Peggy wil Renzo helpen. William en Marianne zijn gelukkig. Toon geeft Sam onder haar voeten. Femke krijgt een factuur binnen die voor Luc bedoeld is.

- vrijdag 29 mei - aflevering 3.790 : Marianne weet het niet zo goed meer. Nancy loopt te hard van stapel. Simonne heeft weinig begrip voor Yvette. Eddy slaagt niet in zijn plan. Peter en Femke ontdekken wat er gaande is bij Bomans Events and Projects. Hélène krijgt een mysterieus telefoontje.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

24-05-2015 om 20:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Louise haalt zich de woede van FreEco op de hals en June gooit haar charmes in de strijd.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.521 TOT EN MET 5.525.

- maandag 25 mei - aflevering 5.521 : Delphine komt oog in oog te staan met Louise. Rudi geeft het atelier bij Fashion een make-over. Het geheim dat Mieke en Leen met zich meedragen begint steeds zwaarder te wegen. Cédric en Louise trekken ten strijde tegen Galmego.

- dinsdag 26 mei - aflevering 5.522 : Delphine raapt al haar moed bij elkaar om een belangrijke stap te zetten. Tussen Mathias en Véronique breekt een moeilijke strijd los.Trudy voelt zich uitgesloten door Mieke en Leen. De leden van FreEco tonen meer dan gewone interesse in de Van den Bossches. De politie klopt aan bij Louise en Cédric.

- woensdag 27 mei - aflevering 5.523 : June gooit haar charmes in de strijd om een handlanger te strikken in haar strijd tegen Peter. Liesbeth besluit terug naar Reading te vertrekken, waar haar wereld verder op zijn kop wordt gezet. Rudi is Gunther dankbaar omdat hij wat werk van hem overneemt. Een confrontatie met Véronique moet hij echter zelf beslechten. Delphine staat op het punt om te breken.

- donderdag 28 mei - aflevering 5.524 : Louise haalt zich de woede van FreEco op de hals. Trudy confronteert Bart met haar twijfels, wat zijn vertrek naar het congres er niet makkelijker op maakt. June gooit alles in de strijd om Stan voor haar kar te spannen. In Reading doen Liesbeth en Ben hun uiterste best om de plooien glad te strijken.

- vrijdag 29 mei - aflevering 5.525 : Bij Benny en Stefanie staan de zenuwen strak gespannen. In Reading drukt Ben ondertussen zijn bewondering voor Liesbeth uit. Rudi en Gunther onthullen het resultaat van hun harde werk aan elkaar.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

24-05-2015 om 20:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David wordt op de eerste dag van zijn nieuwe job meteen al ontslagen.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 192 TOT EN MET 196.

- maandag 25 mei - aflevering 192 : Sofie heeft haar keuze gemaakt. Sofie blijft bij David overnachten. Ze vertelt hem dat hij er nog niet helemaal is. Herman confronteert Pieter met de robotfoto. Tim breekt in het kantoor van zijn vader in om het personeelsdossier van Robby te kunnen inkijken. Delphine en Janosch zien mekaar terug.

- dinsdag 26 mei - aflevering 193 : David wil volledig in de maatschappij staan. Herman toont Sofie de robotfoto. Sofie besluit het zekere voor het onzekere te nemen en gaat achter Pieter aan. Pieter bedreigt zijn ouders: als hij ten onder gaat, sleurt hij hen mee. Sander gaat akkoord om Jan medezaakvoerder te maken van hun bvba. Lotte besluit het contract met Steven Verhoedt te ondertekenen. Het komt tot een stomende ruzie tussen Robby en Tim. Robby vertrekt.

- woensdag 27 mei
- aflevering 194 : Pieter kan geen kant meer uit. Nu Sofie zijn experimenten op David heeft ontdekt, doet hij er alles aan om aan zijn verdiende straf te ontlopen. Hij is bereid ver te gaan om zijn ouders aan zijn kant te houden. David wil zich aanpassen aan de maatschappij en gaat op zoek naar een job, maar zonder succes. Sofie heeft het gevoel dat ze David moet loslaten en dat ze er helemaal alleen voor staat. Haar wereld is helemaal ingestort nu blijkt dat haar verloofde een grote bedrieger was. Herman schakelt Maarten en Hannelore verder in om te weten te komen hoe Welvapharma de beurs beïnvloed heeft. Liesbeth is niet blij als ze Hannelore en Maarten samen ziet. Tim ontdekt dat hij zich ten onrechte zorgen gemaakt heeft over Robby. Tim blijft er echter desondanks op hameren dat Robby zich moet verzoenen met zijn familie.

- donderdag 28 mei
- aflevering 195 : David verliest de moed, omdat hij nergens aan de slag kan. Herman heeft medelijden met David en bezorgt hem een job in de schoonmaakploeg. In het lab van Sofie ontdekt David het dossier met zijn naam erop. Andrea geeft door aan de ethische commissie dat er illegale proeven op David zijn uitgevoerd. Bea probeert te redden wat er te redden valt voor Welvapharma. Pieter voelt zich in het nauw gedreven en gaat nog steeds wild tekeer. Hij wil zelf zo weinig mogelijk verantwoordelijkheid nemen en zo veel mogelijk mensen meesleuren in zijn val. Tim legt het bij met Sven. Hij krijgt de contactgegevens van Robby's ouders en belt hen op.

- vrijdag 29 mei
- aflevering 196 : David denkt dat Sofie op de hoogte was van de proeven die op hem uitgevoerd zijn. Hij wordt op de eerste dag van zijn nieuwe job al ontslagen. David ziet het niet meer zitten. Hij gaat niet naar huis en slaapt bij een zwerver op het strand. Pieter wil zijn onderzoeksgegevens bemachtigen en ermee naar het buitenland vluchten. Hij breekt in bij Klaerhout Pharmaceutica. Bea probeert tevergeefs Pieter tegen te houden. Tim ontmoet Robby's ouders en ontdekt de waarheid over zijn achtergrond. Robby is eerst kwaad op Tim, maar draait bij en contacteert ook zelf zijn ouders. Lotte, Jan en Sander houden een feestje, waarbij de elektriciteit uitvalt. Jan lijkt een plan te hebben.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 17.10 en 17.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

24-05-2015 om 19:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Celine doet een griezelige ontdekking en Joke mag de instelling verlaten.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 525 TOT EN MET 529.

- maandag 25 mei - aflevering 525 : Georges heeft na de uitval van Suzanne zijn stoute schoenen aangetrokken en heeft Angele zijn liefde verklaard. De motor van Kevin is eindelijk hersteld. Dit betekent echter niet dat de tiener het contact met Elke verbreekt. Suzanne kan op een cruiseschip gaan werken en geeft haar ontslag in het café. Er moet dus een nieuwe kracht gevonden worden. Debbie slikt haar trots in en werft Sneyers opnieuw aan. Celine aast op het fortuin van Ludwig en probeert hem tot een huwelijk te verleiden.

- dinsdag 26 mei - aflevering 526 : Jan zet Nellie onder druk om snel de knoop door te hakken en tussen hem of Laurens te kiezen. Zij weigert echter om de speelbal te zijn van zijn gevoelens en wil niet op bevel kiezen. Jonas merkt dat het grondig fout zit tussen zijn vader en stiefmoeder en vlucht voor de spanningen. Hij brengt al zijn vrije tijd door met Kevin, die nog altijd stapelverliefd is op Elke. Joke mag eindelijk de instelling verlaten. Sneyers, Debbie, Julia en Suzanne steken de koppen bij mekaar om haar een feestelijke thuiskomst te bezorgen.

- woensdag 27 mei - aflevering 527 : Het geheime wapen van Luc heeft zijn effect niet gemist. De mannen van Olivier zijn allesbehalve fit om aan de loopwedstrijd te beginnen. Joke verwent Suzanne met een overheerlijk ontbijt. Het is haar manier om Suzanne te bedanken voor alles wat ze in het café gedaan heeft én ze wil ingelicht worden over het reilen en zeilen tijdens haar afwezigheid. Na de verhelderende babbel staat Joke er op om Merel te ontmoeten. Een beslissing die haar dochter haar niet in dank afneemt. Celine licht haar vader in over de griezelige ontdekking die ze gedaan heeft in de villa van Ludwig.

- donderdag 28 mei - aflevering 528 : Voor het politiekorps van Wittekerke is het de dag van de waarheid. De hindernisloop heeft Max al gewonnen en nu moet hij zijn schutterskwaliteiten bewijzen. Als hij ook dit onderdeel van de driekamp wint, is het boksen niets meer dan een formaliteit. Luc is gerust in de goede afloop, want hij zal terug een geheim wapen inschakelen. Elke is er zeker van dat patiënte Laura misbruikt is door haar ouders en vindt het schandalig dat Sam de waarheid in de doofpot stopt. Elke weigert om het hoofd in het zand te stoppen en ze gaat tot de actie over. Julia lijkt zich met de relatie van Georges en Angele te hebben verzoend.

- vrijdag 29 mei - aflevering 529 : Celine heeft Ludwig volledig in haar greep en eist dat ze trouwen. Haar vader Jean-Paul ziet de toekomst van het koppel niet rooskleurig in. Hij vindt dat Celine met vuur speelt en vreest voor haar leven. De adviesraad beslist vandaag over de professionele toekomst van Elke. Zij schaamt zich voor wat ze gedaan heeft en begrijpt dat ze ontslagen zal worden. Sinds hun babbel met Sarah hebben Joke en Debbie geen ruzie meer gemaakt
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

24-05-2015 om 18:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : wie is Måns Zelmerlöw, de Zweed die zijn land een zesde Songfestivaloverwinning bezorgde?

Måns Zelmerlöw (Lund, 13 juni 1986) is geboren als Måns Petter Albert Salhén Zelmerlöw. In 2005 nam hij deel aan de tweede serie van de talentenjacht 'Idol', de Zweedse versie van het programma dat wij bij ons kennen als 'Idool'. Måns zou er uiteindelijk beslag leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar nam hij deel aan 'Let's dance' (bij ons bekend als 'Sterren op de dansvloer') en die wedstrijd wist hij te winnen door in de finale zangeres Anna Book (MF 1986-1987-2007) te verslaan.

In 2007 nam hij voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen 2007', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Cara mia" wist hij het tot de finale te schoppen alwaar hij uiteindelijk op een derde plaats strandde. Nadien kwam hij op de eerste plaats van de Zweedse hitparade terecht alwaar hij vier weken die positie bezette. Zijn debuutalbum "Stand by for..." verscheen op 23 mei 2007 en kwam meteen de Zweedse albumhitlijst binnen op de eerste plaats. In totaal zou het album negenentwintig weken in de albumhitlijst vertoeven. Verder was hij aan de slag in de Zweedse versies van 'Grease' en 'Footloose'.

Zes jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Hope & Glory" wist hij opnieuw de finale bereiken. Daar legde hij uiteindelijk beslag op een vierde plaats. In de Zweedse hitparade wist hij met het nummer een tweede plaats te bereiken en zijn tweede album, "MZW", stond in totaal tien weken in de hitparade. Eind mei 2009 stond het één weekje op een eerste plaats.

Ook in 2010 was voor Måns en rol weggelegd tijdens de nationale selectie want voor de eerste maal leidde hij de voorrondes, de herkansingsronde en de finale van 'Melodifestivalen' in goede banen als presentator. In 2011, 2012 en 2013 presenteerde hij tijdens de zomer 'Allsång på Skansen' op de openbare omroep.

In het voorjaar van 2013 raakte bekend dat hij werkte aan een nieuw album met als titel "Barcelona Sessions". Er verschenen een aantal singles maar het duurde tot het voorjaar van 2014 tot het werd uitgebracht.

 En eerder dit voorjaar nam hij voor de derde maal deel aan de nationale selectie waarbij hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Z'n liedje wist in eigen land al tweemaal platina in de wacht te slepen. Op vrijdag 05 juni eerstkomende verschijnt een nieuw album met als titel "Perfectly Damaged". Naast "Heroes" staan er nog elf liedjes op.
(met dank aan Eurovision.tv ; foto : Per Kristiansen)

24-05-2015 om 17:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweden, Noorwegen en Italië winnaars 'Marcel Bezençon Awards 2015'.

In 2002 werden na afloop van het Eurovisie Songfestival, toen gehouden in de Estse hoofdstad Tallinn, voor de allereerste maal de 'Marcel Bezençon Awards' uitgereikt. Deze awards werden genoemd naar de stichter van het jaarlijkse liedjesfestival, de Zwitser Marcel Bezençon.

Dit jaar werd deze prijs voor de veertiende maal uitgereikt en dit in drie categorieën : de 'Press Award' (voor de vijfde maal uitgereikt), de 'Composer Award' en de 'Artistic Award'. Gisteren, zaterdag 23 mei 2015, werden de namen van de winnaars voor aanvang van de finale bekendgemaakt.

 De 'Artistic Award' (toegekend door de commentatoren) ging richting Zweden en dus naar de latere winnaar Måns Zelmerlöw. De 'Composer Award' (toegekend door de componisten) ging naar buurland Noorwegen en componist Kjetil Mørland die samen met Debrah Scarlett aantrad in de finale met "A Monster Like Me".

Tot slot ging de 'Press Award' (toegekend door de geaccrediteerde journalisten) naar het Italiaanse trio van Il Volo die met "Grande amore" een derde plaats in de wacht sleepte in de finale. (bron :
Eurovision.tv ; foto : Thomas Hanses, EBU)

24-05-2015 om 16:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : "Waterloo" van ABBA is voor de Eén-kijker de allerbeste Songfestivalhit.

 Zweden en het Eurovisie Songfestival, het is een prima match als je de geschiedenis van het 60-jarige liedjesfestival er op nakijkt. Naast de sinds gisteren, zaterdag 23 mei 2015, zes overwinningen voor het land, blijven hun liedjes beklijven. Dat blijkt uit de poll die Eén bij de kijkers lanceerde om de Top 25 van allerbeste liedjes uit de voorbije zestig jaar samen te stellen en waarin twee Zweedse nummers prijken.

In totaal stemden 2500 kijkers. Het resultaat van de stemming bracht Peter Van de Veire de voorbije week in drie korte specials naar aanleiding van zestig jaar Eurovisie Songfestival.

Op één staat "Waterloo" van ABBA uit 1974 en op twee prijkt Zweden met het vrij recente nummer "Euphoria" van Loreen uit 2012. Het Spaanse nummer "Eres tú" van Mocedades" uit 1973 vinden de kijkers een derde plaats waard en ook 'Mister Eurosong' Johnny Logan kan uiteraard niet ontbreken in de top vijf, met "Hold Me Now", waarmee hij in 1987 deelnam. En op vijf staat superster Céline Dion die in 1988 voor Zwitserland deelnam met "Ne partez pas sans moi" en zo haar internationale carrière gelanceerd zag.

* de volledige top vijfentwintig :

25. "I treni di Tozeur" - Alice & Franco Battiato (Italië, 1984).
24. "Diva" - Dana International (Israël, 1998).
23. "Calm After The Storm" - The Common Linnets (Nederland, 2014).
22. "Congratulations" - Cliff Richard (Verenigd Koninkrijk, 1968).
21. "Fly On The Wings Of Love" - Olsen Brothers (Denemarken, 2000).
20. "Puppet On A String" - Sandie Shaw (Verenigd Koninkrijk, 1967).
19. "Non ho l'età" - Gigliola Cinquetti (Italië, 1964).
18. "Save Your Kisses For Me" - Brotherhood Of Man (Verenigd Koninkrijk, 1976).
17. "Je t'adore" - Kate Ryan (België, 2006).
16. "Gelukkig zijn" - Ann Christy (België, 1975).
15. "All Kinds Of Everything" - Dana (Ierland, 1970).
14. "Rise Like A Phoenix" - Conchita Wurst (Oostenrijk, 2014).
13. "What's Another Year" - Johnny Logan (Ierland, 1980).
12. "Me And My Guitar" - Tom Dice (België, 2010).
11. "Fairytale" - Alexander Rybak (Noorwegen, 2009).
10. "Ein bisschen Frieden" - Nicole (Duitsland, 1982).
09. "Wild Dances" - Ruslana (Oekraïne, 2004).
08. "Après toi" - Vicky Leandros (Luxemburg, 1972).
07. "J'aime la vie" - Sandra Kim (België, 1986).
06. "Gente di mare" - Umberto Tozzi & Raf (Italië, 1987).
05. "Ne partez pas sans moi" - Céline Dion (Zwitserland, 1988).
04. "Hold Me Now" - Johnny Logan (Ierland, 1987).
03. "Eres tú" – Mocedades (Spanje, 1973).
02. "Euphoria" – Loreen (Zweden, 2012).
01. "Waterloo" – ABBA (Zweden, 1974).

De volledige Top 25 kwam de voorbije week aan bod net voor de eerste en tweede halve finale en de finale zelf van het Eurovisie Songfestival. Peter Van de Veire blikte in die special terug op de beste liedjes van zestig jaar Eurovisie Songfestival gekozen door de Eén-kijkers. (bron : Eén)

24-05-2015 om 15:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : VRT gaat volgend jaar voor formule waarin vijf artiesten centraal staan.

 Volgend jaar is het aan de Vlaamse openbare omroep VRT om een kandidaat te sturen naar Zweden, alwaar de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Eerder deze middag, zondag 24 mei 2015, lichtte de VRT alvast een tipje van de sluier met betrekking tot de nationale selectie.

 Vooreerst 
feliciteert de omroep Loïc Nottet met zijn vierde plaats op het Eurovisie Songfestival. Volgend jaar is het opnieuw de beurt aan VRT om een kandidaat te sturen naar de eenenzestigste editie van het Songfestival in Zweden.

We kiezen niet voor een interne aanduiding maar voor een formule op Eén waarin vijf artiesten centraal staan.  Eén gaat hiervoor zelf actief op zoek naar geschikte artiesten en songs. Artiesten en songwriters die zich spontaan als kandidaat willen aanbieden kunnen dit via eurosong@een.be. Meer details maken we later bekend. (logo : VRT ;
foto : Andres Putting, EBU)

24-05-2015 om 14:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweden wint voor de tweede maal dit decennium het Eurovisie Songfestival.

 Slechts drie jaar na de vorige overwinning met "Euphoria" van Loreen, heeft Zweden eerder vannacht, zondag 24 mei 2015, het Eurovisie Songfestival gewonnen dankzij de "Heroes" van Måns Zelmerlöw.

Met een totaal van maar liefst 365 punten liet de 28-jarige zanger de overige zesentwintig kandidaten (ver) achter zich. Op een tweede plaats strandde de Russische zangeres Polina Gagarina met een totaal van 303 punten. De derde plaats was weggelegd voor het Italiaanse trio Il Volo die met "Grande amore" 292 punten wisten te verzamelen. De top vijf werd vervolledigd door de Belg Loïc Nottet (vierde met 217 punten) en de Australiër Guy Sebastian (vijfde met 196 punten).

Daarmee wordt het land nu alleen tweede wat het aantal overwinningen betreft op het jaarlijkse liedjesfestival dat in 1956 voor het eerst plaatsvond en toen werd gewonnen door Zwitserland. Ierland is nog steeds de absolute koploper met maar liefst zeven overwinningen waarvan er drie op een rijtje (1992, 1993 en 1994). Zweden wordt dus tweede met zes overwinningen (1974, 1984, 1991, 1999, 2012 en 2015) en op een gedeelde derde plaats vinden we Frankrijk (1958, 1960, 1962, 1969 en 1977), Luxemburg (1961, 1965, 1972, 1972 en 1983) en het Verenigd Koninkrijk (1967, 1969, 1976, 1981 en 1997)met vijf overwinningen.

Op een zesde plaats staat Nederland (1957, 1959, 1969 en 1975) dat het festival inmiddels vier maal wist te winnen, gevolgd door het trio Denemarken (1963, 2000 en 2013), Israël (1978, 1979 en 1998) en Noorwegen (1985, 1995 en 2009). De tiende plaats wordt ingenomen door Duitsland (1983-2010), Italië (1964-1990), Oostenrijk (1966-2014), Spanje (1968-1969) en Zwitserland (1956-1988).

Twaalf landen wisten het festival tot op vandaag één maal te winnen en dat zijn in alfabetische volgorde Azerbeidzjan (2011), België (1986), Estland (2001), Finland (2006), Griekenland (2005), het toenmalige Joegoslavië (1989), Letland (2002), Monaco (1971), Oekraïne (2004), Rusland (2008), Servië (2007) en Turkije (2003).

De eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar normaal gezien plaats op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2016. Vanaf overmorgen, dinsdag 26 mei, gaat de Zweedse nationale omroep aan de slag met de voorbereidingen en geïnteresseerde steden kunnen meer dan waarschijnlijk een bod uitbrengen om dienst te doen als gaststad. (foto : Thomas Hanses - EBU)

24-05-2015 om 10:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweed Måns Zelmerlöw wint tweede halve finale voor Letse Aminata en 'Golden Boy' Nadav Guedj.

 Na afloop van de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

De tweede halve finale afgelopen donderdag21 mei 2015, werd gewonnen door de eerder deze nacht gekroonde winnaar, de Zweed Måns Zelmerlöw. De tweede plaats in die halve finale was weggelegd voor de Letse zangeres Aminata, gevolgd op de derde plaats door de Israëlische zanger Nadav Guedj.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 21 MEI 2015 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw : 217 punten.
02. LETLAND : "Love Injected" - Aminata : 155 punten.
03. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj : 151 punten.

04. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett : 123 punten
.
05. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya : 92 punten
.
06. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis : 87 punten
.
07. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila : 67 punten.
08. POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska : 57 punten
.
09. MONTENEGRO : "Adio" - Knez : 57 punten
.
10. AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov : 53 punten
.

11. MALTA : "Warrior" - Amber : 43 punten.
12. IERLAND : "Playing With Numbers" - Molly
: 35 punten.
13. TSJECHIE : "Hope Never Dies" - Marta Jandová & Václav Noid Bárta
: 33 punten.
14. PORTUGAL : "Há um mar que nos separa" - Leonor Andrade
: 19 punten.
15. IJSLAND : "Unbroken" - Maria Olafs : 14 punten.
16. SAN MARINO : "Chain Of Light" - Michele Perniola & Anita Simoncini : 11 punten.
17. ZWITSERLAND : "Time To Shine" - Mélanie René : 4 punten.

Net als de voorbije vijf jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (bron : Eurovision.tv ; foto : Elena Volotova, EBU)

24-05-2015 om 03:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Loïc Nottet eindigde in eerste halve finale tweede, Trijntje Oosterhuis slechts veertiende.

Na afloop van de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

De eerste halve finale afgelopen dinsdag, 19 mei 2015, werd gewonnen door de Russische zangeres Polina Gagarina die onze landgenoot Loïc Nottet en het Estse duo Elina Born & Stig Rästa voorafging.

De Nederlandse Trijntje Oosterhuis behaalde met "Walk Along" uiteindelijk een veertiende plaats op zestien deelnemers met een totaal van drieëndertig punten punten. Enkel de Macedonische en de Finse kandidaten deden het slechter.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 19 MEI 2015 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina : 182 punten.
02. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet
: 149 punten.
03. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa
: 105 punten.

04. GEORGIE : "Warrior" - Nina Sublatti : 98 punten.
05. ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj
: 89 punten.
06. GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou
: 81 punten.
07. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy : 77 punten.
08. HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie
: 67 punten.
09. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov
: 63 punten.
10. ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani
: 62 punten.

11. MOLDAVIE : "I Want Your Love" - Eduard Romanyuta : 41 punten.
12. WIT-RUSLAND : "Time" - Uzari & Maimuna
: 39 punten.
13. DENEMARKEN : "The Way You Are" - Anti Social Media
: 33 punten.
14. NEDERLAND : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis
: 33 punten.
15. VJR MACEDONIE : "Autumn Leaves" - Daniel Kajmakoski : 28 punten.
16. FINLAND : "Aina mun pitää" - Pertti Kurikan Nimipäivät : 13 punten.


Net als de voorbije vijf jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (bron : Eurovision.tv ; foto's : Andres Putting, EBU)

24-05-2015 om 03:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweden wint voor de zesde maal het Eurovisie Songfestival, België eindigt op een oververdiende vierde plaats.

 Eerder vannacht, zondag 24 mei 2015, is in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het doek gevallen over de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Dag op dag negenenvijftig jaar geleden, op 24 mei 1956, vond de allereerste editie plaats in het Zwitserse Lugano.

Van bij het begin van de puntentoekenning was het overduidelijk dat het een strijd (op leven en dood) zou worden tussen de topfavorieten Zweden, Rusland en Italië. De Russische Polina Gagarina nam van bij aanvang de leiding en hield die plaats tot iets over halverwege. Dan was het aan de Zweed Måns Zelmerlöw om de koppositie over te nemen en langzaam maar zeker bouwde hij een voorsprong op. Met nog vier landen te gaan was de kloof niet meer te dichten en was de zesde overwinning van het Scandinavische land een feit. Zelmerlöw sloot de finale af met een totaal van 365 punten, Polina Gagarina kreeg 303 punten achter naar naam.

Beide landen wisten de kaap van driehonderd punten te overschrijden en behaalden dus meer punten dan Conchita Wurst, de winnares die vorig jaar 290 punten bij elkaar sprokkelde. De drie heren van Il Volo hadden al snel de rol gelost en eindigden alsnog op een derde plaats met 292 punten. Daarmee kreeg de hele top drie meer punten dan de winnares van 2014.

De punten voor België kwamen maar langzaam binnen maar met een twaalf van Frankrijk, Hongarije en Nederland eindigde de 19-jarige Loïc Nottet op een oververdiende vierde plaats met maar liefst 217 punten. Dat is meteen ook het beste resultaat voor ons land sinds de tweede plaats van Urban Trad in 2003. Enkel Sandra Kim (1986), Urban Trad (2003) en wijlen Jean Vallée (1980) deden het voor België ooit beter op het jaarlijkse liedjesfestival.

De top vijf werd vervolledigd door nieuwkomer (en in eerste instantie eenmalige deelnemer) Australië. Guy Sebastian overschreed net niet de kaap van tweehonderd en bleef steken op 196 punten.   

DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL (ZATERDAG 23 MEI 2015) :

01. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw : 365 punten.
02. RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina
: 303 punten.
03. ITALIE : "Grande amore" - Il Volo
 : 292 punten.

04. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet : 217 punten.
05. AUSTRALIE : "Tonight Again" - Guy Sebastian
: 196 punten.
06. LETLAND : "Love Injected" - Aminata
: 186 punten.
07. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa
: 106 punten.
08. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett : 102 punten.
09. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj : 97 punten.
10. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov : 53 punten.

11. GEORGIE : "Warrior" - Nina Sublatti : 51 punten.
12. AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov : 49 punten.
13. MONTENEGRO : "Adio" - Knez : 44 punten.
14. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya : 39 punten.
15. ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj : 35 punten.
16. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy : 34 punten.
17. ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani : 34 punten.
18. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila
: 30 punten.
19. GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou : 23 punten.
20. HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie : 19 punten.

21. SPANJE : "Amanecer" - Edurne : 15 punten.
22. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis : 11 punten.
23. POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska
: 10 punten.
24. VERENIGD KONINKRIJK : "Still In Love With You" - Electro Velvet
: 5 punten.
25. FRANKRIJK : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell : 4 punten.
26. DUITSLAND : "Black Smoke" - Ann Sophie : 0 punten.
27. OOSTENRIJK : "I Am Yours" - The Makemakes : 0 punten.

Van de 'Big 5' deed alleen Italië het dus heel goed met een derde plaats. De overige landen deden het heel slecht met een eenentwintigste plaats voor Spanje, niet zo goed met een vierentwintigste plaats voor het Verenigd Koninkrijk, een vijfentwintigste plaats voor Frankrijk, en een zesentwintigste en (gedeelde) allerlaatste plaats voor Duitsland met nul punten. Ook gastland Oostenrijk kreeg voor het eerst in lange tijd geen enkel punt.

De eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal (normaal gezien) plaatsvinden op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2016 in Zweden. (foto : Andres Putting, EBU)

24-05-2015 om 03:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : de volledige uitslag van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival (halve finales en finale).
MÅNS ZELMERLÖW WINT ZESTIGSTE EDITIE EUROVISIE SONGFESTIVAL MET "HEROES" - GRATTIS SVERIGE!!




De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival heeft een winnaar opgeleverd : "Heroes" van Måns Zelmerlöw. Daarmee wint Zweden voor de inmiddels zesde maal het jaarlijkse liedjesfestival. Na amper drie jaar zal het festival volgend jaar weer neerstrijken op Zweedse bodem.

We zetten hieronder de volledige uitslag van de finale alsook de volledige uitslagen van beide halve finales op een rijtje.

DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL (ZATERDAG 23 MEI 2015) :

01. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw : 365 punten.
02. RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina : 303 punten.
03. ITALIE : "Grande amore" - Il Volo
: 292 punten.

04. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet : 217 punten.
05. AUSTRALIE : "Tonight Again" - Guy Sebastian
: 196 punten.
06. LETLAND : "Love Injected" - Aminata
: 186 punten.
07. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa
: 106 punten.
08. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett : 102 punten.
09. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj : 97 punten.
10. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov : 53 punten.

11. GEORGIE : "Warrior" - Nina Sublatti : 51 punten.
12. AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov : 49 punten.
13. MONTENEGRO : "Adio" - Knez : 44 punten.
14. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya : 39 punten.
15. ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj : 35 punten.
16. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy : 34 punten.
17. ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani : 34 punten.
18. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila
: 30 punten.
19. GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou : 23 punten.
20. HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie : 19 punten.

21. SPANJE : "Amanecer" - Edurne : 15 punten.
22. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis : 11 punten.
23. POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska
: 10 punten.
24. VERENIGD KONINKRIJK : "Still In Love With You" - Electro Velvet
: 5 punten.
25. FRANKRIJK : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell : 4 punten.
26. OOSTENRIJK : "I Am Yours" - The Makemakes : 0 punten.
27. DUITSLAND : "Black Smoke" - Ann Sophie : 0 punten.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 19 MEI 2015 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina : 182 punten.
02. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet
: 149 punten.
03. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa
: 105 punten.

04. GEORGIE : "Warrior" - Nina Sublatti : 98 punten.
05. ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj
: 89 punten.
06. GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou
: 81 punten.
07. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy : 77 punten.
08. HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie
: 67 punten.
09. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov
: 63 punten.
10. ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani
: 62 punten.

11. MOLDAVIE : "I Want Your Love" - Eduard Romanyuta : 41 punten.
12. WIT-RUSLAND : "Time" - Uzari & Maimuna
: 39 punten.
13. DENEMARKEN : "The Way You Are" - Anti Social Media
: 33 punten.
14. NEDERLAND : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis
: 33 punten.
15. VJR MACEDONIE : "Autumn Leaves" - Daniel Kajmakoski : 28 punten.
16. FINLAND : "Aina mun pitää" - Pertti Kurikan Nimipäivät : 13 punten.


* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 21 MEI 2015 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw : 217 punten.
02. LETLAND : "Love Injected" - Aminata : 155 punten.
03. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj : 151 punten.

04. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett : 123 punten
.
05. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya : 92 punten
.
06. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis : 87 punten
.
07. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila : 67 punten.
08. POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska : 57 punten
.
09. MONTENEGRO : "Adio" - Knez : 57 punten
.
10. AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov : 53 punten
.

11. MALTA : "Warrior" - Amber : 43 punten.
12. IERLAND : "Playing With Numbers" - Molly
: 35 punten.
13. TSJECHIE : "Hope Never Dies" - Marta Jandová & Václav Noid Bárta
: 33 punten.
14. PORTUGAL : "Há um mar que nos separa" - Leonor Andrade
: 19 punten.
15. IJSLAND : "Unbroken" - Maria Olafs : 14 punten.
16. SAN MARINO : "Chain Of Light" - Michele Perniola & Anita Simoncini : 11 punten.
17. ZWITSERLAND : "Time To Shine" - Mélanie René : 4 punten.


Het lot van de kandidaten lag dit jaar zowel tijdens de finale als tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. (foto : Thomas Hanses, EBU)

24-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (23-05-2015).

Vanavond, zaterdag 23 mei 2015, vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival . Net als vorige week staat ook vandaag onze rubriek 'Vers van de pers' volledig in het teken van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Vorig jaar wist Conchita Wurst het Eurovisie Songfestival te winnen en dat is ook de reden waarom het evenement dit jaar neerstreek in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Voor Conchita is dit jaar een grote rol weggelegd tijdens de zestigste editie en zo brengt ze vanavond tijdens de finale twee liedjes uit haar album "Conchita" dat op vrijdag 15 mei jongstleden werd uitgebracht. Voor haar festivalinzending "Rise Like A Phoenix" was er alvast ook een plaatsje gereserveerd.

 De Amerikaans-Armeense zangeres Tamar Kaprelian maakt dit jaar deel uit van het Armeense zestal Genealogy. De formatie treedt vanavond als zesde aan in de finale van het Eurovisie Songfestival met "Face The Shadow". Afgelopen dinsdag, 19 mei, bracht ze haar EP "Yours To Keep" op de markt met daarop vijf liedjes.

 Eén van de gedoodverfde kandidaten op een overwinning is de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw. Met "Heroes" kan hij zijn land vanavond een zesde overwinning bezorgen en dit amper drie jaar nadat Loreen het festival won met "Euphoria". Zijn nieuw album "Perfectly Damaged" ligt normaal gezien vanaf vrijdag 05 juni eerstkomende in de winkelrekken en bevat naast "Heroes" nog elf liedjes.

 De Finse punkgroep Pertti Kurikan Nimipäivät wist zich afgelopen dinsdag, 19 mei, niet te plaatsen voor de finale met hun liedje "Aina mun pitää". De groep verzamelde zevenendertig nummers op een nieuwe verzamelaar met als titel "The Best Of Greatest Hits". Het album is sinds vrijdag 08 mei beschikbaar en bevat ook hun Songfestivalinzending.

 En tot slot eindigen we met goed nieuws voor de fans die de halve finales en de finale later willen (her)bekijken. Zoals het al een aantal jaren het geval is, verschijnt er ook dit jaar een dvd met daarop de drie uitzendingen en heelwat extra's. Vanaf maandag 22 juni eerstkomende is dit collector's item beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

23-05-2015 om 18:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : België geeft als zestiende vanavond punten, Nederlandse Edsilia Rombley als tweeëndertigste.

 Eerder deze voormiddag, zaterdag 23 mei 2015, heeft de EBU de volgorde bekendgemaakt waarin de punten vanavond tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival worden bekendgemaakt.

Sinds een aantal jaren werd die volgorde bepaald door lottrekking, maar om het geheel nog spannender te maken werd vier jaar geleden het geweer van schouder veranderd. De volgorde wordt nu bepaald op basis van de punten van de vakjury's. Die jury's hebben reeds hun punten eerder gisterenavond, vrijdag 22 mei, gegeven en dit op basis van de tweede generale repetitie.

De televoting duurt vanavond vijftien minuten en de kijkers kunnen pas stemmen als alle zevenentwintig nummers ten gehore zijn gebracht. De punten van de kijkers worden bij die van de vakjury's gevoegd en dat totaal wordt dan omgezet in 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 en de befaamde 'twelve points' of 'douze points'.

Gisteren maakten we al bekend dat de 36-jarige Walid de Belgische punten zal wereldkundig maken en hij komt als zestiende aan de beurt. Voor Nederland is tweevoudig deelneemster Edsilia Rombley als tweeëndertigste aan de beurt. Montenegro mag vanavond het rijtje van veertig landen openen en drievoudig winnaar Noorwegen is als veertigste en allerlaatste aan de beurt.

We zetten hieronder de volgorde waarin de landen hun punten zullen toekennen op een rijtje met tussen haakjes de namen van de woordvoerders.

01. Montenegro (Andrea Demirović).
02. Malta (Julie Zahra).
03. Finland (Krista Siegfrids).
04. Griekenland (Helena Paparizou).
05. Portugal (Suzy).
06. Roemenië (Sonia Argint Ionescu).
07. Wit-Rusland (Teo).
08. Albanië (Andri Xhahu).
09. Moldavië (Olivia Furtuna).
10. Azerbeidzjan (Tural Asadou).
11. Letland (Markus Riva).
12. Servië (Maia Nikolić).
13. Estland (Tania).
14. Denemarken (Basim).
15. Zwitserland (Laetitia Guarino).
16. BELGIE (Walid).
17. Frankrijk (Virginie Guillaume).
18. Armenië (Lilit Muradyan).
19. Ierland (Nicky Byrne).
20. Zweden (Mariette Hanson).
21. Duitsland (Barbara Schöneberger).
22. Australië (Lee Lin Chin).
23. Tsjechië (Daniela Písařovicová).
24. Spanje (Lara Siscar).
25. Oostenrijk (Kati Bellowitsch).
26. VJR Macedonië (Marko Mark).
27. Slovenië (Tinkara Kovač).
28. Hongarije (Csilla Tatár).
29. Verenigd Koninkrijk (Nigella Lawson).
30. Georgië (Natia Bunturi).
31. Litouwen (Ugnė Galadauskaitė).
32. Nederland (Edsilia Rombley).
33. Polen (Cleo).
34. Israël (Ofer Nachshon).
35. Rusland (Dmitry Shepelev).
36. San Marino (Valentina Monetta).
37. Italië (Federico Russo).
38. IJsland (Sigridur Halldorsdottir).
39. Cyprus (Loukas Hamatsos).
40. Noorwegen (Margrethe Røed).

Vanavond zullen tijdens de puntentelling heelwat oud-Songfestivaldeelnemers de revue passeren. Zo zie je oud-winnares Helena Paparizou (Griekenland, 2005), Teo (Wit-Rusland, 2014), Basim (Denemarken, 2014), Tanja (Estland, 2014), Krista Siegfrids (Finland, 2013), Julie Zahra (Malta, 2004), Andrea Demirović (Montenegro, 2009), Cleo (Polen, 2014), Suzy (Portugal, 2014), Valentina Monetta (San Marino, 2012 tot en met 2014), Tinkara Kovač (Slovenië, 2014) en Edsilia Rombley (Nederland, 1998 en 2007).

Daarnaast zien we ook twee bekende gezichten uit nationale selecties : Markus Riva (Letland, 2014-2015) en Mariette Hansson (Zweden, 2015). Een aantal landen komen aandraven met de presentatoren/presentatrices van hun nationale selecties en zo zien we Loukas Hamatsos (Cyprus), Barbara Schöneberger (Duitsland), Csilla Tatár (Hongarije), Margrethe Røed (Noorwegen) en Maja Nikolić (Servië).

Andere vertrouwde gezichten zijn de Oostenrijkse Kati Bellowitsch, de Ierse zanger Nicky Byrne (Westlife) en Sonia Argint Ionescu (Roemenië). De Rus Dmitry Shepelev was de host in de 'Green Room' in 2009, Virginie Guilhaume (Frankrijk) gaf in eigen land recent nog commentaar tijdens de jubileumshow 'Eurovision Song Contest Greatest Hits'. De Macedonische woordvoerder, Marko Mark, maakte de voorbije jaren heelwat festivalgerelateerde programma's.

Ruim na middernacht komen we te weten naar welk land het liedjesfestival volgend jaar zal trekken en dan worden ook de uitslagen van de eerste en de tweede halve finale bekendgemaakt. (bron : Eurovision.tv ; foto : RTBF)

23-05-2015 om 12:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : hoe breng je vanavond tijdens de finale je stem uit?

 Vanavond, zaterdag 23 mei 2015, gaat om 21.00 de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival van start. België neemt dit jaar deel aan de finale, Nederland is niet van de partij maar toch kan er door onze noorderburen gestemd worden en wie weet gaan hun twaalf punten wel net de grens over, op zich niet eens onverdiend.

Net als de voorbije drie jaar gaat de televoting pas van start nadat de zevenentwintig nummers ten gehore zijn gebracht. Alle inwoners van de veertig deelnemende landen kunnen tijdens deze finale stemmen. De televoting duurt in totaal vijftien minuten en per toestel kan er tot twintig maal worden gestemd.

Hieronder krijg je alle gegevens die je nodig hebt om jouw stem uit te brengen op jouw favoriete kandida(a)t(en). Zoals steeds kan er niet voor het eigen land gestemd worden.

* Hoe stemmen ?

Via de telefoon : vanuit België wordt dat 0905 567 XX, waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur. Vanuit Nederland 0909 00 XX waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur.

Via SMS : vanuit België stuurt je een berichtje met XX naar 6020. Vanuit Nederland wordt dat een berichtje met XX naar 9090.

In eigen land kost een telefoontje of een sms'je 50 eurocent, in Nederland betaal je 45 eurocent.

Dit jaar kan opnieuw via een speciale app worden gestemd (de app is gratis, het stemmen niet). De app kan je terugvinden in de Appstore van Apple of GooglePlay voor een Android-telefoon.

Volgorde van optreden

telefoon

(BELGIE)

SMS
6020
(BELGIE)

telefoon

(NEDERLAND)

SMS
9090
(NEDERLAND)

01. Slovenië

0905 567 01

01

0909 00 01

01

02. Frankrijk

0905 567 02

02

0909 00 02

02

03. Israël

0905 567 03

03

0909 00 03

03

04. Estland

0905 567 04

04

0909 00 04

04

05. Verenigd Koninkrijk

0905 567 05

05

0909 00 05

05

06. Armenië

0905 567 06

06

0909 00 06

06

07. Litouwen

0905 567 07

07

0909 00 07

07

08. Servië

0905 567 08

08

0909 00 08

08

09. Noorwegen

0905 567 09

09

0909 00 09

09

10. Zweden

0905 567 10

10

0909 00 10

10

11. Cyprus

0905 567 11

11

0909 00 11

11

12. Australië

0905 567 12

12

0909 00 12

12

13. BELGIE

-

-

0900 00 13

13

14. Oostenrijk

0905 567 14

14

0909 00 14

14

15. Griekenland

0905 567 15

15

0909 00 15

15

16. Montenegro

0905 567 16

16

0909 00 16

16

17. Duitsland

0905 567 17

17

0909 00 17

17

18. Polen

0905 567 18

18

0909 00 18

18

19. Letland

0905 567 19

19

0909 00 19

19

20. Roemenië

0905 567 20

20

0909 00 20

20

21. Spanje

0905 567 21

21

0909 00 21

21

22. Hongarije

0905 567 22

22

0909 00 22

22

23. Georgië

0905 567 23

23

0909 00 23

23

24. Azerbeidzjan

0905 567 24

24

0909 00 24

24

25. Rusland

0905 567 25

25

0909 00 25

25

26. Albanië

0905 567 26

26

0909 00 26

26

27. Italië

0905 567 27

27

0909 00 27

27


Ook dit jaar worden de punten voor de helft toegekend door een vakjury (vijf leden) en voor de helft door de kijkers. Later vannacht wordt ook de einduitslag van de beide halve finales bekendgemaakt. (logo : ORF)

23-05-2015 om 12:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : wie treedt vanavond in de voetsporen van Conchita Wurst en wint de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival?

 Vanavond, zaterdag 23 mei 2015, zijn vanaf 21.00 heelwat ogen - voor de derde en laatste maal deze week - gericht op de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Alles is ondertussen in gereedheid gebracht voor een wervelende show maar eer het zover is volgt er deze namiddag (13.00-16.30) een derde en meteen ook allerlaatste generale repetitie.

Aan deze finale nemen in totaal zevenentwintig landen deel, gastland Oostenrijk, de Big 5 (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk), 'special guest' Australië en de twintig landen die zich eerder deze week via de twee halve finales wisten te plaatsen. Na een 'misstap' van de Vlamingen vorig jaar is ons land er dit jaar opnieuw bij. Twee opmerkelijke afwezigen zijn Nederland, vorig jaar nog goed voor een tweede plaats, en Denemarken, het land dat het festival vorig jaar mocht organiseren na de overwinning in 2013

Het lot van de deelnemers ligt ook dit jaar in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken. De vakjury's stemden op basis van de tweede generale repetitie die gisterenavond plaatsvond. Net als de twee vorige jaren maken de vijf leden (hun namen zijn reeds bekend sinds 01 mei) van de vakjury een top 25/26 op en die worden dan samengebracht in één lijstje gaande van 1 tot en met 26/27. Ook de punten van de televoters worden vanavond gerangschikt van 1 tot en met 26/27 en dan worden beide lijstjes samengevoegd. De tien landen met de meeste punten krijgen dan 1 tot en met de befaamde 'twelve points, douze points' (met uitzondering van negen en elf punten). Vroeger maakte het niet uit of een land elfde of twaalfde werd want er werd enkel met de top tien uit beide lijstjes rekening gehouden. Sinds 2013 kan een land dat heel goed scoort bij de vakjury's en heel slecht bij de kijkers alsnog punten krijgen en maakt het dus niet uit of je pas elfde, twaalfde of zelfs lager eindigt. Bij een gelijke stand krijgt de televoting steeds de voorkeur op de vakjury.

Vanavond mogen alle veertig landen deelnemen aan de stemming, dus ook de dertien landen (waaronder Nederland) die de finale niet haalden. Vanuit België kan er gestemd worden op de kandidaat of kandidaten van zijn/haar keuze met een maximum van twintig stemmen. Vanuit ons land kan er NIET op Loïc Nottet worden gestemd, vanuit Nederland kan dit natuurlijk wel.

 De finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival wordt geopend door de wereldbefaamde Wiener Philharmoniker vanuit Schloss Schönbrunn (bekend van de trilogie rond 'Sissi'). Zij spelen het wereldbekende 'Te Deum' en 'Ode to Joy'.

Het Wiener Symfonischer Orkest, met violise Lydia Baich, brengen de winnende Oostenrijkse inzendingen "Merci chérie" van de eind vorig jaar overleden Udo Jürgens en "Rise Like A Phoenix" van Conchita Wurst. Dan komen de vier presentatrice op het podium, samen met de Wiener Sängerknaben, het Suparar Choir en de Oostenrijkse rapper Left Boy. Zij brengen het themalied "Building Bridges".

Net als de twee voorbije jaren zijn er vendelzwaaiers met de vlaggen van de deelnemers en dan maken ook de artiesten hun opwachting op het podium. Dan volgt nog een filmpje waarin dieper wordt ingegaan op het thema van dit jaar en dit op muziek van "What If", de Russische inzending van 2013.

 Net als de halve finales wordt ook deze meer dan drie uur durende finale in goede banen geleid door Arabella KiesbauerMirjam Weichselbraun en Alice Tumler. Voor Conchita Wurst is ook vanavond een rol weggelegd in de 'greenroom'.

Tijdens deze finale zijn er drie 'commercial breaks', momenten waarbij omroepen gebruik kunnen maken om reclameboodschappen uit te zenden. Deze breaks zitten na het optreden van gastland Oostenrijk (als veertiende aan de beurt), na het afsluiten van de televoting en tijdens de toekenning van de punten. Tussen het optreden van Noorwegen (negende) en Zweden (tiende) is er ook een kleinere onderbreking, maar die dient om alles in gereedheid te brengen voor de Zweedse act.

De televoting gaat van start nadat het allerlaatste nummer ten gehore is gebracht en dan kan er gedurende vijftien minuten gestemd worden. We krijgen tijdens dat kwartier twee recaps en een aantal intervalacts. Als eerste krijgen we 'The percussive planet ensemble' van Martin Grubingers. Dan volgt een tweede recap met nadien het afsluiten van de televoting.

Conchita maakt nogmaals haar opwachting en brengt "Unstoppable" en "My heart Is A Firestorm" uit haar pas verschenen album. Ook Vincenzo Cantiello, vorig jaar winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival, maakt zijn opwachting en dan is het tijd voor de voorstelling van de trofee. Dan volgt een filmpje waarin heelwat winnaars de revue passeren en dan is het tijd voor de (hopelijk spannende) puntentelling met Mirjam Weichselbraun en Alice Tumler.

* volgorde van optreden tijdens de finale (zaterdag 23 mei 2015 - 21.00-00.35) :

01. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya..
02. FRANKRIJK : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell.
03. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj.
04. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
05. VERENIGD KONINKRIJK : "Still In Love With You" - Electro Velvet.
06. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy.
07. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila.
08. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
09. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett.
10. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw.
11. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis.
12. AUSTRALIE : "Tonight Again" - Guy Sebastian.
13. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
14. OOSTENRIJK : "I Am Yours" - The Makemakes.
15.
GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
16.
MONTENEGRO : "Adio" - Knez.
17.
DUITSLAND : "Black Smoke" - Ann Sophie.
18.
POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska.
19.
LETLAND : "Love Injected" - Aminata.
20.
ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj.
21.
SPANJE : "Amanecer" - Edurne.
22.
HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie.
23.
GEORGIE - "Warrior" - Nina Sublatti.
24.
AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov.
25.
RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina.
26.
ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
27.
ITALIE : "Grande amore" - Il Volo.


De finale komt vanavond rechtstreeks op het scherm en dit op Eén en Nederland 1 tussen 21.00 en 00.35. In eigen land wordt het commentaar vanuit Brussel geleverd door Peter Van de Veire en Eva Daeleman. De Nederlandse commentaar komt net als vorig jaar van Jan Smit en oud-gediende Cornald Maas. Ook via de RTBF kan de uitzending worden bekeken en daar komt het commentaar van Maureen Louys (presentatrice JESF 2005, woordvoerster ESF 2007-2009-2011) en Jean-Louis Lahaye.

De uitzending kan zoals steeds ook worden gevolgd via het internet en dat kan via de website van Eurovision.tv (klik HIER). Na afloop kan je daar eveneens terecht om de finale te (her)bekijken. Na afloop, rond 01.00, start een persconferentie met de winnaar van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival en ook die kan via het internet worden gevolgd (klik HIER). (bron : Eurovision.tv ; foto's : Andres Putting, EBU)

23-05-2015 om 11:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : treedt Loïc Nottet vannacht in de voetsporen van Sandra Kim en Conchita Wurst?

 Vanavond, zaterdag 23 mei 2015, vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Sinds donderdagavond zijn de zevenentwintig deelnemers bekend die tijdens de meer dan drie uur durende uitzending gaan strijden om de overwinning.

Maar eer het zover is vindt er deze namiddag nog een derde generale repetitie plaats waarbij de allerlaatste puntjes op de i zullen worden gezet.

* Overzicht van de derd generale repetitie voor de finale en de finale (zaterdag 23 mei 2015) :

13.00-16.30

3e generale repetitie FINALE

21.00-00.30

FINALE zestigste editie Eurovisie Songfestival

01.00-01.45

persconferentie WINNAAR


Na afloop van de finale worden ook de volledige uitslagen van de eerste en de tweede halve finale bekendgemaakt. Sinds vorig jaar worden ook de individuele punten van alle juryleden openbaar gemaakt. 

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (vandaag zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagzaterdag 23 mei, opent het centrum voor de allerlaatste maal haar deuren om 10.00 en worden ze om 03.00 definitief gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

23-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : achtste seizoen vanaf zaterdag 13 juni met onder meer Do, Jan Keizer en Lange Frans.

 Op zaterdag 13 juni eerstkomende gaat het inmiddels achtste seizoen van start van 'De Beste Zangers van Nederland'. Voor de vijfde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) de presentator van dienst.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel 'De Beste Zanger van Nederland' te bemachtigen.

Wie doen mee in het achtste seizoen?

Eerder deze namiddag, vrijdag 22 mei 2015, raakte bekend dat Do van Hulst (lid Nederlandse vakjury ESF 2015), Anouk Maas, Jan Keizer (lid vakjury NSF 2006), Julia Zahra, Frans Duijts, Martin Buitenhuis en Lange Frans (lid vakjury NSF 2006, lid vakjury JSF 2009) met presentator Jan Smit af naar het zonnige Ibiza waar zij strijden om de felbegeerde titel 'Beste Zanger van Nederland'.
(bron en foto : AVROTROS)

22-05-2015 om 18:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op de vooravond van de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Ook dit jaar start je de zomer met de 'Foute Party' van Q-music. Veel over het foutste feestje van het jaar gaan we nog niet verklappen, maar wat we wel kunnen zeggen is dat de 'Foute Party' dit jaar doorgaat op vrijdag 26 juni in Flanders Expo Gent.

De 'Foute Party' is traditiegetrouw de afsluiter van de 'Foute 128'. Dat is een hitlijst van de meest foute platen, samengesteld door de luisteraars. Sven Ornelis en Maarten Vancoillie presenteren dan van 06.00 's morgens tot de nummer 1 bekend is. Nadien trekt het ochtendduo naar Gent om daar de 'Foute Party' te openen.

Elk jaar zijn er ook optredens van diverse artiesten en eerder vanochtend, donderdag 21 mei 2015, maakten Ornelis en Vancoillie hun namen bekend. ER zijn optredens van Las Ketchup (ESF 2006), Safri Duo (intervalact ESF 2001), Slongs Dievanongs, Jebroer feat. Stepherd & Skinto en ... Christoff (Eurosong 1993-2002)!

Wil jij erbij zijn? Koop nu je tickets via deze link. Als je nu je ticket voor de 'Foute Party' koopt, kan je voor 3 euro extra exclusief een 'Rode Neus' bestellen. Met die 'Rode Neus' zijn we iets speciaal van plan ...én steun je het goede doel. Alle info over 'Rode Neuzen Dag' vind je op www.rodeneuzendag.be.

De musical 'Mamma Mia!' komt deze zomer terug naar ons land. Dat nieuws raakte op maandag 28 juli 2014 bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze deze zomer de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!'. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30 (gesloten op 25 december en 01 januari).

Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Volgende week woensdag, 04 maart, stellen Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor, dat vanaf vrijdag 06 maart fysiek en digitaal beschikbaar is. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brengen De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven mag worden als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethias Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Sinds dinsdag 24 februari kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

22-05-2015 om 17:54 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs