Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

22-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : wordt dertien morgenavond het geluksgetal van onze landgenoot Loïc Nottet?

 Morgenavond, zaterdag 23 mei 2015, vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder vannacht, rond de klok van 01.40, werd de volgorde van optreden tijdens die finale wereldkundig gemaakt.

Net als de voorbije twee jaar vond er geen lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden. Voor het derde jaar op rij was het het productieteam van de organiserende omroep (ORF) die de startvolgorde bepaalden en dit om een zo evenwichtig mogelijke show te kunnen brengen. Deze werd nadien goedgekeurd door de EBU onder het toeziend oog van Jon Ola Sand (Executive Supervisor) en Dr. Frank-Dieter Freiling (voorzitter van de Referentiegroep).

* volgorde van optreden tijdens de finale (zaterdag 23 mei 2015 - 21.00-00.30) :

01. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya..
02. FRANKRIJK : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell.
03. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj.
04. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
05. VERENIGD KONINKRIJK : "Still In Love With You" - Electro Velvet.
06. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy.
07. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila.
08. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
09. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett.
10. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw.
11. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis.
12. AUSTRALIE : "Tonight Again" - Guy Sebastian.
13. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
14. OOSTENRIJK : "I Am Yours" - The Makemakes.
15.
GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
16.
MONTENEGRO : "Adio" - Knez.
17.
DUITSLAND : "Black Smoke" - Ann Sophie.
18.
POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska.
19.
LETLAND : "Love Injected" - Aminata.
20.
ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj.
21.
SPANJE : "Amanecer" - Edurne.
22.
HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie.
23.
GEORGIE - "Warrior" - Nina Sublatti.
24.
AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov.
25.
RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina.
26.
ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
27.
ITALIE : "Grande amore" - Il Volo.


Morgenavond, iets na middernacht, kennen we de opvolger van Conchita Wurst en weten we meteeen ook waar het liedjescircus volgend jaar haar tenten zal opslaan. (bron : Eurovision.tv ; foto : Andres Putting, EBU)

22-05-2015 om 09:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : zevenentwintig kandidaten zijn netjes verdeeld over eerste en tweede helft finale Eurovisie Songfestival.

 Morgen, zaterdag 23 mei 2015, vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar is dit een finale met België maar zonder Nederland.

Na afloop van de tweede halve finale, eerder gisterenavond (donderdag 21 mei) vond een persconferentie plaats met de tien kandidaten die wisten door te stoten naar de finale. Ook ditmaal vond er geen lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden in die finale. Voor het derde jaar op rij is het de organiserende omroep (ORF) die de startvolgorde zal bepalen en dit om een zo evenwichtig mogelijke show te kunnen brengen.

Tijdens de persconferentie, in goede banen geleid door Riem Higazi, werd wel via lottrekking bepaald of een land moet aantreden in de eerste (nummers 01 tot en met 13) of de tweede helft (nummers 15 tot en met 27) van de finale. De veertiende plaats is al enige tijd ingenomen door het gastland Oostenrijk. We zetten alles hieronder alvast op een rijtje.

* geplaatst voor de finale (zaterdag 23 mei 2015) :

* 01 tot en met 13 :

- ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy.
- AUSTRALIE : "Tonight Again" - Guy Sebastian.
- BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis.
- ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
- FRANKRIJK : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell.
- ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj.
LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila.
NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett.
- SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya.
- VERENIGD KONINKRIJK : "Still In Love With You" - Electro Velvet.
ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw.

* 14 tot en met 27 :

14. OOSTENRIJK : "I Am Yours" - The Makemakes.

- ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov.
- DUITSLAND : "Black Smoke" - Ann Sophie.
- GEORGIE - "Warrior" - Nina Sublatti.
- GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
- HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie.
ITALIE : "Grande amore" - Il Volo.
LETLAND : "Love Injected" - Aminata.
MONTENEGRO : "Adio" - Knez.
POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska.
- ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj.
- RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina.
- SPANJE : "Amanecer" - Edurne.


Later vannacht zal de Oostenrijkse nationale omroep de volgorde van optreden tijdens de finale wereldkundig maken. (foto : Andres Putting, EBU)

22-05-2015 om 00:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : vandaag twee generale repetities voor de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Morgenavond, zaterdag 23 mei 2015, vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Inmiddels zijn de zevenentwintig deelnemers bekend die tijdens de meer dan drie uur durende uitzending gaan strijden om de overwinning.

Maar eer het zover is vinden er vandaag nog twee generale repetities plaats waarbij tijdens de tweede repetitie de vakjury's van de veertig deelnemende landen hun punten zullen toekennen. Morgenavond worden hun punten samengeteld met die van de televoting in de landen zodat we uiteindelijk tot een einduitslag kunnen komen.

Daarnaast geven de zeven rechtstreeks geplaatste finalisten normaal gezien nog een persconferentie en om 17.00 is er een persconferentie met betrekking tot de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

* Overzicht van de eerste en tweede generale repetitie voor de finale (vrijdag 22 mei 2015) :

14.00-18.00

1e GENERALE REPETITIE FINALE

17.00-17.20

PERSCONFERENTIE JUNIOR EUROVISIE SONGFESTIVAL

17.25-17.35

PERSCONFERENTIE OOSTENRIJK

17.40-17.50

PERSCONFERENTIE ITALIE

17.55-18.05

PERSCONFERENTIE SPANJE

18.15-18.25

PERSCONFERENTIE DUITSLAND

18.30-18.40

PERSCONFERENTIE VER. KONINKRIJK

18.45-18.55

PERSCONFERENTIE FRANKRIJK

19.00-19.10

PERSCONFERENTIE AUSTRALIE

21.00-00.30

2e GENERALE REPETITIE FINALE


Later vannacht (normaal gezien uiterlijk om 03.00) wordt de volgorde van optreden tijdens die finale bekendgemaakt en komen we te weten wie de finale van deze editie mag openen en wie ze als zevenentwintigste en laatste deelnemer mag afsluiten.

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagvrijdag 22 mei, opent het centrum haar deuren om 10.00 en worden ze opnieuw om 02.00 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

22-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Zweden, Noorwegen, Slovenië en Letland stoten door naar finale zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond waren voor de tweede maal deze week heelwat ogen gericht op de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvond in de Wiener Stadthalle. Net als de drie voorbije jaren ging de televoting pas van start nadat alle liedjes ten gehore waren gebracht.

Nadat alle kandidaten hun nummer hadden gezongen, kon er door de kijkers gedurende vijftien minuten worden gestemd. Het waren enkel de inwoners van de landen die vanavond aantraden die hun stem konden uitbrengen samen met de inwoners van Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk, drie landen van de 'Big 5', die verplicht waren deze halve finale rechtstreeks uit te zenden. Ook 'special guest' Australië stemde in deze halve finale, net zoals het dat dinsdagavond deed in de eerste halve finale.

Het lot van de deelnemers ligt ook dit jaar in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maken. De vakjury's stemden op basis van de tweede generale repetitie die gisterenavond plaatsvond.

Na de intervalact was het aan Arabella Kiesbauer en Alice Tumler om de namen van de tien landen bekend te maken die aanstaande zaterdag zullen aantreden tijdens de finale.

GEPLAATST VOOR DE FINALE VAN ZATERDAG :

01. LITOUWEN.
02. POLEN.
03. SLOVENIE.
04. ZWEDEN.
05. NOORWEGEN.
06. MONTENEGRO.
07. CYPRUS.
08. AZERBEIDZJAN.
09. LETLAND.
10. ISRAEL.

De volledige uitslag van deze halve finale zal aanstaande zaterdagnacht, na afloop van de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, worden bekendgemaakt.
Straks, rond 23.30, start een persconferentie met de tien finalisten die via het internet kan worden gevolgd (klik HIER). Tijdens die persconferentie komen we al te weten of een land in het eerste of tweede deel van de finale moet aantreden. (foto : Elena Volotova, EBU)

21-05-2015 om 23:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Foute Party' van Q-music op vrijdag 26 juni met onder meer Las Ketchup, Safri Duo en Christoff.

 Ook dit jaar start je de zomer met de 'Foute Party' van Q-music. Veel over het foutste feestje van het jaar gaan we nog niet verklappen, maar wat we wel kunnen zeggen is dat de 'Foute Party' dit jaar doorgaat op vrijdag 26 juni in Flanders Expo Gent.

De 'Foute Party' is traditiegetrouw de afsluiter van de 'Foute 128'. Dat is een hitlijst van de meest foute platen, samengesteld door de luisteraars. Sven Ornelis en Maarten Vancoillie presenteren dan van 06.00 's morgens tot de nummer 1 bekend is. Nadien trekt het ochtendduo naar Gent om daar de 'Foute Party' te openen.

Elk jaar zijn er ook optredens van diverse artiesten en eerder vanochtend, donderdag 21 mei 2015, maakten Ornelis en Vancoillie hun namen bekend. ER zijn optredens van Las Ketchup (ESF 2006), Safri Duo (intervalact ESF 2001), Slongs Dievanongs, Jebroer feat. Stepherd & Skinto en ... Christoff (Eurosong 1993-2002)!

Wil jij erbij zijn? Koop nu je tickets via deze link.
 
Rode Neuzen Dag
 
Als je nu je ticket voor de 'Foute Party' koopt, kan je voor 3 euro extra exclusief een 'Rode Neus' bestellen. Met die 'Rode Neus' zijn we iets speciaal van plan ...én steun je het goede doel. Alle info over 'Rode Neuzen Dag' vind je op www.rodeneuzendag.be. (bron : Q-music)

21-05-2015 om 12:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : vanavond tweede halve finale met onder meer Noorwegen, Letland, Zweden en Slovenië.

 Vanavonddonderdag 21 mei 2015, zijn vanaf 21.00 voor de tweede maal deze week heelwat ogen gericht op de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Alles is ondertussen in gereedheid gebracht voor een wervelende show maar eer het zover is volgt er, net als eergisteren, deze namiddag (15.00-17.00) nog een derde en meteen ook allerlaatste generale repetitie.

Dit jaar zijn er tijdens het jaarlijkse liedjesfestival opnieuw twee halve finales met in deze halve finale zeventien kandidaten. Net als dinsdag stoten tien van hen door naar de finale die overmorgen, zaterdag 23 mei, zal plaatsvinden. Het lot van de deelnemers ligt ook dit jaar in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken. De vakjury's stemmen op basis van de tweede generale repetitie die reeds gisterenavond plaatsvond.

Enkel de zeventien landen die vanavond aantreden mogen deelnemen aan de stemming alsook de inwoners van Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk, drie landen van de 'Big 5', die verplicht zijn deze halve finale rechtstreeks uit te zenden. De tien landen met het hoogst aantal punten stoten door naar de finale, voor zeven van hen is het na vanavond meteen over en out.

De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival wordt gepresenteerd door een damestrio zijnde Mirjam Weichselbraun, Arabella Kiesbauer en Alice Tumler. Voor Conchita Wurst, die het festival vorig jaar won met "Rise Like A Phoenix", is een rol weggelegd in de 'greenroom'.

 Deze halve finale wordt vanavond meteen geopend door de drie presentatrices van dienst die de zeventien kandidaten zullen voorstellen. Tijdens deze halve finale zijn er drie 'commercial breaks', momenten waarbij omroepen gebruik kunnen maken om reclameboodschappen uit te zenden. Deze breaks zitten na de optredens van Malta (als vijfde aan de beurt), IJsland (als twaalde aan de beurt) en na het afsluiten van de televoting. Omroepen die geen reclame uitzenden krijgen gesprekjes te zien met de kandidaten.

De televoting gaat van start na afloop van het zeventiende en laatste nummer en duurt welgeteld vijftien minuten. Tijdens dat kwartier zijn er twee recaps en krijgen we gesprekjes vanuit de greenroom. Aan het einde van de uitzending worden de namen van de tien finalisten bekendgemaakt en laten we hopen dat de dames iets meer tijd nemen in vergelijking met afgelopen dinsdag.

* volgorde van optreden tijdens de tweede halve finale (donderdag 21 mei 2015) :

01. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila.
02. IERLAND : "Playing With Numbers" - Molly Sterling.
03. SAN MARINO : "Chain Of Light" - Michele Perniola & Anita Simoncini.
04. MONTENEGRO : ""Adio" - Knez.
05. MALTA : "Warrior" - Amber.

06. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett.
07. PORTUGAL : "Há um mar que nos separa" - Leonor Andrade.
08. TSJECHIE : "Hope Never Dies" - Marta Jandová & Václav Noid Bárta.
09. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj.
10. LETLAND : "Love Injected" - Aminata.
11. AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov.
12. IJSLAND : "Unbroken" - Maria Olafs.

13. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw.
14. ZWITSERLAND : "Time To Shine" - Mélanie René.
15. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karayiannis.
16. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya.
17. POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska.


De tweede halve finale komt vanavond rechtstreeks op het scherm en dit op Eén en Nederland 1 tussen 21.00 en 23.00. In eigen land wordt het commentaar vanuit Brussel geleverd door Peter Van de Veire en Eva Daeleman. De Nederlandse commentaar komt net als vorig jaar van Jan Smit en oud-gediende Cornald Maas. Ook via de RTBF kan de uitzending worden bekeken en daar komt het commentaar van Maureen Louys (presentatrice JESF 2005, woordvoerster ESF 2007-2009-2011) en Jean-Louis Lahaye. De uitzending kan zoals steeds ook worden gevolgd via het internet en dat kan via de website van Eurovision.tv (klik HIER). Na afloop kan je daar eveneens terecht om de tweede halve finale te (her)bekijken. Na afloop, rond 23.30, start een persconferentie met de tien finalisten en ook die kan via het internet worden gevolgd (klik HIER). Tijdens die persconferentie komen we al te weten of een land in het eerste of tweede deel van de finale moet aantreden. (foto's : Andres Putting en Elena Volotova, EBU)

21-05-2015 om 11:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : rechtstreeks geplaatste finalisten ('Big 5' en Australië) weten in welk deel van de finale ze zullen aantreden.

 Overmorgen, zaterdag 23 mei 2015, vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Zeven landen waren al zeker van een plaats in die finale : gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en 'special guest' Australië. Eergisteren, dinsdag 19 mei, wisten zich tien landen uit de eerste halve finale te plaatsen voor die finale, waaronder België. Vanavond, donderdag 21 mei, komen daar nog eens tien landen uit de tweede halve finale bij zodat we afklokken op zevenentwintig finalisten (een record!).

Gastland Oostenrijk weet dat het zaterdag als veertiende aan de bak moet, zestien landen (tien halve finalisten, de 'Big 5' en Australië) weten inmiddels in welk deel (1 t/m 13 of 15 t/m 27) ze moeten aantreden. Vanavond weten de tien geplaatste landen uit de tweede halve finale in welk deel ze zitten want na afloop van die uitzending volgt een persconferentie met daarbijhorend de lottrekking.

De 'Big 5' en Australië werkten gisteren, woensdag 20 mei, hun tweede en laatste individuele repetitie af en na afloop was er een persconferentie. Daar kwamen de zes artiesten via lottrekking te weten in welk deel ze zullen aantreden. We zetten alles hieronder netjes op een rijtje.

* reeds geplaatst voor de finale (zaterdag 23 mei 2015) :

* 01 tot en met 13 :

- ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy.
- AUSTRALIE : "Tonight Again" - Guy Sebastian.
- BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
- ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
- FRANKRIJK : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell.
- GEORGIE - "Warrior" - Nina Sublatti.
- SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
- VERENIGD KONINKRIJK : "Still In Love With You" - Electro Velvet.

* 14 tot en met 27 :

14. OOSTENRIJK : "I Am Yours" - The Makemakes.

- ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
- DUITSLAND : "Black Smoke" - Ann Sophie.
- GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
- HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie.
- ITALIE : "Grande amore" - Il Volo.
- ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj.
- RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina.
- SPANJE : "Amanecer" - Edurne.


 Vanavond, na afloop van de tweede halve finale, komen daar dus de resterende tien landen bij en dan is het deelnemersveld compleet. Nadien zal de Oostenrijkse nationale omroep de volgorde van optreden tijdens de finale wereldkundig maken. (foto's : Thomas Hanses en Andres Putting, EBU)

21-05-2015 om 11:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : volgend seizoen keert Natalia terug als coach, Bart Peeters vervangt Regi Penxten.

Het is reeds een tijdje bekend dat de commerciële zender vtm uitpakt met een vierde seizoen van de succesvolle talentenjacht 'The Voice van Vlaanderen'.

Volgens Het Laatste Nieuws vandaag, donderdag 21 mei 2015, komt het seizoen er pas begin 2016 aan, maar toch pakte de krant reeds uit met belangrijk nieuws omtrent de coaches, dat inmiddels bevestigd werd door vtm.

Zo keert zangeres Natalia (Eurosong 2004) terug die de plaats zal innemen van Limburgse Axelle Red. De Kempense was tijdens het eerste en het tweede seizoen reeds coach maar liet het vorige seizoen de kelk aan zich voorbijgaan. De plannen voor een Amerikaans avontuur heeft Natalia inmiddels opgeborgen en dus kan ze zich weer volop concentreren op haar taak als coach.

 Ook Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) keert na amper één seizoen niet meer terug. Zijn plaats zal worden ingenomen door niemand minder dan de 'one and only' Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'). Met 'nieuwkomer' Peeters krijgt 'The Voice van Vlaanderen', na de komst van Bent Van Looy in de vorige editie, er volgens de krant weer een verrassende topper bij. De inmiddels 55-jarige Peeters leerde, in navolging van de betreurde nonkel Bob, half Vlaanderen gitaar spelen. Hij scoorde in de jaren negentig met The Radio's, stond nationaal en internationaal op grote festivals, maar koos uiteindelijk om Vlaamse zanger te worden.

Voor Bart Peeters worden de volgende maanden misschien wel de muzikaalste van zijn leven. Hij start binnenkort immers met een zeer intensieve 'Op de groei'-livetour door Vlaanderen en Nederland en mag zijn muzikale kennis en ervaring nu dus ook voluit ten dienste stellen van aanstormend talent. In het najaar staat er bovendien nog een nieuw tv-programma voor Canvas op stapel, waar ook alles in het teken van de muziek zal staan.

Bent Van Looy en 'oudgediende' Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) blijven wel op post en volgens Het Laatste Nieuws stappen zowel Regi als Axelle Red uit 'The Voice' wegens 'agenda-verplichtingen'.

 De kijkers zullen wel nog moeten wachten tot volgend jaar om de lange zoektocht naar de opvolger voor Glenn Claes, Paulien Mathues en Tom De Man, de winnaars van de drie vorige Voice-edities, aan het werk te zien. Vtm plant eerst een tweede editie van 'The Voice Kids'. Ook daar wordt Regi Penxten vervangen door niemand minder dan Slongs Dievanongs. Natalia en Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') blijven alvast op post als coaches.

De audities voor de vierde jaargang van 'The Voice van Vlaanderen' zijn inmiddels al volop bezig. Kandidaten kunnen zich  aanmelden via de digitale auditieruimte. Daar kan je eerst voluit oefenen en je dan met je beste prestatie aanmelden. Meer nieuws en informatie krijg je HIER
(logo en foto's : vtm)

21-05-2015 om 11:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : vanavond de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Vanavond is het voor zeventien landen dan eindelijk zo ver! Vanaf 21.00 vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de tweede halve finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Vorige week werkten de artiesten reeds twee individuele repetities af en sinds gisteren past het plaatje zo goed als in elkaar zodat we vanavond alvast een prachtige eerste halve finale te zien gaan krijgen.

Voorafgaand aan die rechtstreekse uitzending vindt er deze namiddag nog één generale repetitie (dress rehearsal) plaats en vanavond is vanaf 21.00 het uur van de waarheid aangebroken voor de zeventien deelnemers die dan het beste van zichzelf gaan geven op het festivalpodium in de Wiener Stadthalle.

Tijdens deze halve finale is het vooral uitkijken naar de Noorse, Zweedse en Sloveense inzendingen en net als dinsdag stoten tien deelnemers door naar de finale van overmorgen, zaterdag 23 mei.

* Overzicht van de derde generale repetitie voor de tweede halve finale en de halve finale (donderdag 21 mei 2015) :

13.30-14.30

persconferentie Conchita Wurst

15.00-17.00

3e generale repetitie 2e HALVE FINALE

21.00-23.00

2e HALVE FINALE

23.30-00.15

persconferentie FINALISTEN


De leden van de diverse vakjury's hebben hun punten toegekend op basis van de tweede generale repetitie die gisterenavond (woensdag 20 mei) tussen 21.00 en 23.00 plaatsvond. Tijdens de tweede halve finale zullen ook twee landen van de 'Big 5' (Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) punten toekennen. Australië, dat dit jaar voor de eerste maal deelneemt en rechtstreeks geplaatst is voor de finale, zal in beide halve finales stemmen. De kijkers krijgen vanavond tijdens de halve finale de gelegenheid om hun stem(men) uit te brengen.

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag, donderdag 21 mei, opent het centrum haar deuren om 11.00 en worden ze pas om 02.00 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

21-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van mei hebben we alweer een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Op woensdag 18 maart maakten Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman bekend dat ze volgend voorjaar uit K3 (Eurosong 1999) zullen stappen. Na een succesvolle editie vorig jaar zijn de meiden helemaal klaar om Plopsa Indoor Coevorden opnieuw te veroveren!

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei zingen de meiden hun grootste en nieuwste hits tijdens het 'K3 Weekend'. Trek dus je leukste K3-outfit aan en kom dansen en zingen op je favoriete K3-hits! Meer informatie krijg je alvast hier en daar kan je meteen ook je tickets voor één van de voorstellingen aanschaffen.

Op vrijdag 09 januari ging 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 31 mei) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

Op zaterdag 08 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de vijfde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!.

Headliners op de tweede zaterdag van augustus zijn onder meer The Opposites, Golden Earring, DI-RECT, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Nielson, 3JS (ESF 2011) inclusief een Led Zeppelin cover set, Nick & Simon en Jett Rebel. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het Jordanese Café Nol podium. Een andere primeur is dat het radioduo Coen & Sander de presentatie van de Mainstage verzorgt.

In totaal maken meer dan honderd artiesten hun opwachting en dit op negen podia. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival.

20-05-2015 om 22:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond komt Axel Daeseleire meer vertellen over zijn nieuwe programma.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* negenentwintigste aflevering - woensdag 20 mei 2015 :

Na een dagje verplichte rust is het café weer open en meteen ook voor de laatste maal deze week. Axel Daeseleire vertelt ons meer over zijn nieuwe programma, Taekwondo-kampioen Jaouad Achab komt langs, mentalist Gili neemt collega Aaron Crow mee en het rockduo van K's Choice laat ons café op zijn grondvesten daveren. En ook stamgast Bill Barberis (Toon uit 'Thuis') is van de partij.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondwoensdag 20 mei 2015, tussen 21.55 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

20-05-2015 om 17:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Belgische Songfestivalinzending op een zucht van notering in 'Ultratop 50' in Vlaanderen.

 De Belgische Songfestivalinzending, "Rhythm Inside", van de 19-jarige Loïc Nottet staat op een zuchtje van een notering in de 'Ultratop 50' in Vlaanderen. Komend weekend komt hij de 'Ultratip 100' opnieuw binnen en dit meteen op de eerste plaats.

Eerder dit voorjaar wist hij het in Vlaanderen tot de vijfde plaats te schoppen in de 'Ultratip 100', de wachtkamer van de 'Ultratop 50'. Een notering in de hitparade zat er toen niet in, maar dankzij zijn plaats in de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, mogen we hem in het laatste weekend van mei alvast in de hitparade verwachten.

Zijn optreden in de finale van 'The Voice Belgique', op dinsdag 05 mei legde hem in Wallonië alvast geen windeieren. Zo kwam hij er vorig weekend opnieuw de hitparade binnen en dit op een eenentwintigste plaats. Komend weekend moet hij wel twaalf plaatsen verlies incasseren zodat hij op een drieëndertigste plaats terechtkomt.

Intussen mogen we komend weekend de eerste liedjes uit de eerste halve finale in de 'Ultratip 100' verwelkomen. We zetten ze hieronder alvast op een rijtje :

* RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina (45).
* SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov (49).
* ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa (50).
* NEDERLAND : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis (67).

In de Waalse tipparade vinden we komend weekend geen enkel liedje terug. Afwachten hoe de hitlijsten er volgend weekend zullen uitzien.
(bron : Ultratop)

20-05-2015 om 15:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond schuiven Jan Van Looveren en Tatyana Beloy aan tafel.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 9 - woensdag 20 mei 2015 :

Vanavond schuift Jan Van Looveren bij Tine Embrechts aan tafel. Sven De Ridder laat zich vergezellen door Tatyana Beloy.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', negende aflevering vanavond, woensdag 20 mei 2015, tussen 21.15 en 22.25 op vtm. (bron en foto : vtm)

20-05-2015 om 14:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : bijna 820.000 kijkers in Vlaanderen zien Loïc Nottet doorstoten naar finale Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, dinsdag 19 mei 2015, vond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de eerste halve finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Voor ons land trad de Waalse zanger Loïc Nottet als derde aan met "Rhythm Inside". Daarnaast maakte ook de Nederlandse Trijntje Oosterhuis haar opwachting met "Walk Along".

In tegenstelling tot vorig jaar wist enkel België door te stoten naar de finale, Nederland bleef na twee oververdiende finaleplaatsen steken in de eerste halve finale. Ons land kwam als tiende en allerlaatste finalist uit de bus en mag dus zaterdagavond, voor het eerst sinds 2013, aantreden in de finale. 

Welke positie Nederland uiteindelijk behaalde en hoeveel punten Trijntje Oosterhuis kreeg, dat komen we pas zaterdagnacht te weten en dit na afloop van de finale.

De twee uur durende uitzending trok gisteren gemiddeld 819.781 kijkers (marktaandeel 35,8% - kijkdichtheid : 13,7%) en dat is meteen goed voor een vierde plaats in het dagoverzicht. De Songfestivalspecial, voorafgaand aan de eerste halve finale, komt niet eens voor in de top tien van de dag. Over de taalgrens trok de uitzending 414.103 kijkers, goed voor 26,9 procent marktaandeel voor het eerste net van de openbare omroep.

Vorig jaar, met de 'Vlaamse inzending' "Mother" door Axel Hirsoux en de Nederlandse formatie The Common Linnets, trok de uitzending gemiddeld 864.431 kijkers (marktaandeel 36,10% - kijkdichtheid : 14,56%) eveneens goed voor een vierde plaats in het dagoverzicht. De Songfestivalspecial 'Hop Hop Axel', voorafgaand aan de eerste halve finale, trok gemiddeld 710.775 kijkers (marktaandeel 28,04% - kijkdichtheid : 11,97%), goed voor een zesde plaats in het overzicht. In Wallonië trok de uitzending 335.347 kijkers, goed voor 25,1 procent marktaandeel voor het eerste net van de openbare omroep.

In 2013, met Roberto Bellarosa en de Nederlandse Anouk, trok de eerste halve finale gemiddeld 721.088 kijkers (marktaandeel 32,62% - kijkdichtheid : 12,22%), goed voor een vijfde plaats in het dagoverzicht. De Songfestivalspecial 'Twelve Points', voorafgaand aan de eerste halve finale, trok gemiddeld 681.067 kijkers (marktaandeel 30,77% - kijkdichtheid : 11,54%), goed voor een zesde plaats in het overzicht.

In 2012, met de Vlaamse kandidate Iris, keken gemiddeld 748.001 kijkers (marktaandeel 34,17% - kijkdichtheid : 12,69%) naar de eerste halve finale, goed voor een vierde plaats in het dagoverzicht. De Songfestivalspecial, voorafgaand aan de eerste halve finale, trok gemiddeld 515.714 kijkers (marktaandeel 23,19% - kijkdichtheid : 8,75%), goed voor een achtste plaats in het overzicht.

In 2011 keken naar de eerste halve finale gemiddeld zo'n 458.995 kijkers (marktaandeel 22,90% - kijkdichtheid : 7,85%) en daarmee was het programma nog net goed voor de tiende plaats in het dagoverzicht. We dienen wel op te merken dat zowel de Belgische (Witloof Bay) als de Nederlandse (3JS) toen pas in de tweede halve finale aantraden. De Songfestivalspecial van 'De rode loper', die toen ook net vóór de eerste halve finale werd uitgezonden, deed het zelfs beter en klokte af op een negende plaats met 478.262 kijkers (marktaandeel 22,45% - kijkdichtheid : 8,18%).

In 2010 keken naar de eerste halve finale met Tom Dice op Eén 693.090 kijkers (marktaandeel 30,90% - kijkdichtheid : 11,85%). De tweede halve finale, met onder meer de Nederlandse Sieneke, werd toen door 605.443 kijkers (marktaandeel 27,17% - kijkdichtheid : 10,35%) gevolgd. Ondanks de deelname van de Molse Hadise, die met "Düm tek tek" voor Turkije een finaleplaats wist te behalen, kon de eerste halve finale in 2009 642.178 Vlamingen bekoren. Voor ons land trad toen Copycat aan.

In Nederland trok Trijntje Oosterhuis 3.366.000 kijkers (marktaandeel 48,7% - kijkdichtheid : 21,7%) naar NPO 1. 'Op Weg naar het Songfestival', dat de eerste halve finale voorafging, trok 2.001.000 kijkers (marktaandeel 31,7% - kijkdichtheid : 12,9%) en daarmee klokken de programma's af op de eerste en de derde plaats in het dagoverzicht. Bijna één op twee Nederlanders die gisterenavond voor de buis zaten volgden de eerste halve finale van het jaarlijkse liedjesfestival.

Vorig jaar keken naar The Common Linnets 3.253.000 kijkers (marktaandeel 46,30% - kijkdichtheid : 21,00%). 'Op Weg naar het Songfestival', dat de eerste halve finale voorafging, trok 1.801.000 kijkers (marktaandeel 28,20% - kijkdichtheid : 11,60%) en daarmee klokten de programma's af ook al af op de eerste en de derde plaats in het dagoverzicht.

Twee jaar geleden trok Anouk maar liefst 3.721.000 kijkers (marktaandeel 50,70% - kijkdichtheid : 24,20%) naar NPO 1. 'Op Weg naar het Songfestival', dat de eerste halve finale voorafging, trok 2.275.000 kijkers (marktaandeel 33,20% - kijkdichtheid : 14,80%) en daarmee klokten de programma's af op de eerste en de tweede plaats in het dagoverzicht. Maar liefst één op twee Nederlanders die voor de buis zaten volgden de eerste halve finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Daarmee verpulverde ze meteen ook het record dat de Toppers in 2009 haalden (zo'n 2,5 miljoen).

In 2012 geleden zat de Nederlandse kandidate (Joan Franka) in de tweede halve finale maar ook toen lagen de cijfers in Nederland iets hoger dan voor de eerste halve finale van 2011. Ondanks de concurrentie van het voetbal (oefenduel FC Bayern München-Nederlands elftal) zaten er 1.054.000 kijkers (marktaandeel 18,10% - kijkdichtheid : 6,90%) voor de buis, goed voor een vijfde plaats in het dagoverzicht. De eerste halve finale trok in 2011 (eveneens zonder Nederlandse deelnemer) 1.007.000 kijkers (marktaandeel 17,70% - kijkdichtheid : 6,60%), en dat was in vergelijking met 2010 een daling van net geen 60.000 kijkers.
(bron : CIM Audiometrie, VRT, SKO ; foto : Andres Putting - EBU)

20-05-2015 om 12:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : opent Loïc Nottet zaterdag de finale van het zestigste Eurovisie Songfestival?

 Aanstaande zaterdag, 23 mei 2015, vindt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de finale plaats van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar is dit een finale met België maar zonder Nederland.

Ons land kwam gisteren aan het einde van de eerste halve finale als tiende en laatste uit de bus en dus mag de jonge Waalse zanger Loïc Nottet zaterdagavond opnieuw zijn liedje "Rhythm Inside" ten gehore brengen. Nederland is er na twee finaleplaatsen niet bij want zangeres Trijntje Oosterhuis eindigde gisteren niet bij de beste tien landen. Ook Denemarken, vorig jaar nog gastland, is er niet bij in de finale evenmin als Finland. Het kortste liedje ooit gezongen in het festival horen we zaterdag dus niet meer terug.

Na afloop van de eerste halve finale, eerder gisterenavond (dinsdag 19 mei) vond een persconferentie plaats met de tien kandidaten die wisten door te stoten naar de finale. Ook ditmaal vond er geen lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden in die finale. Voor het derde jaar op rij is het de organiserende omroep (ORF) die de startvolgorde zal bepalen en dit om een zo evenwichtig mogelijke show te kunnen brengen.

 Tijdens de persconferentie, in goede banen geleid door Kati Bellowitsch, werd wel via lottrekking bepaald of een land moet aantreden in de eerste (nummers 01 tot en met 13) of de tweede helft (nummers 15 tot en met 27) van de finale. Loïc Nottet  lootte de eerste helft en moet dus ergens tussen de nummers 01 en 13 aan de bak, en wie weet mag/kan hij zaterdagavond de finale zelfs openen. De veertiende plaats is al enige tijd ingenomen door het gastland Oostenrijk. We zetten alles hieronder alvast op een rijtje.

* geplaatst voor de finale (zaterdag 23 mei 2015) :

- ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani (tweede helft).
ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy (eerste helft).
RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina (tweede helft).
ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj (tweede helft).
HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie (tweede helft).
GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou (tweede helft).

ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa (eerste helft).

GEORGIE - "Warrior" - Nina Sublatti (tweede helft).

SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov (eerste helft).
BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet (eerste helft).

Vandaag, woensdag 20 mei , weten ook de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en 'special guest' Australië in welk deel van de finale ze zullen aantreden. Na afloop van hun tweede individuele repetitie vindt er een persconferentie plaats waarbij de loting zal gebeuren.

Morgen, na afloop van de tweede halve finale, komen daar de resterende tien landen bij en dan is het deelnemersveld compleet. Nadien zal de Oostenrijkse nationale omroep de volgorde van optreden tijdens de finale wereldkundig maken. (foto's : Thomas Hanses en Andres Putting, EBU)

20-05-2015 om 11:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : vandaag twee generale repetities voor de tweede halve finale.

Vorige week maandag, 11 mei 2015, werd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. De tweede halve finale vindt morgen, donderdag 21 mei, plaats maar vorige week maandagochtend startten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities.

Morgenavond is het dan eindelijk zo ver voor zeventien van de veertig landen. Vanaf 21.00 vindt de tweede halve finale plaats en vorige week hebben de deelnemers twee individuele repetities afgewerkt. Vanaf vandaag moet het plaatje in elkaar gaan passen zodat we morgenavond alvast een prachtige tweede halve finale te zien gaan krijgen.

Voorafgaand aan die rechtstreekse uitzending vinden er vandaag nog twee generale repetities ('dress rehearsals') plaats en ook morgennamiddag moeten de deelnemers een allerlaatste repetitie afwerken op het festivalpodium.

Maar eerst maken de zeven rechtstreeks geplaatste finalisten deze voormiddag nog hun opwachting op het podium voor een tweede en meteen ook laatste individuele repetitie. De persconferenties, met daarbij de loting in welke helft ze van de finale aantreden, vinden nadien plaats.

* Overzicht van de tweede individuele repetitie en de persconferenties van de zeven rechtstreeks geplaatste finalisten en de generale repetities voor de tweede halve finale (woensdag 20 mei 2015) :

10.00-10.20

ITALIE

11.00-11.20

10.25-10.45

OOSTENRIJK

11.25-11.45

10.50-11.10

SPANJE

11.50-12.10

11.15-11.35

DUITSLAND

12.15-12.35

11.40-12.00

VERENIGD KONINKRIJK

12.40-13.00

12.05-12.25

FRANKRIJK

13.05-13.25

12.30-12.50

AUSTRALIE

13.30-13.50

15.00-17.30

1e generale repetitie 2e HALVE FINALE

21.00-23.00

2e generale repetitie 2e HALVE FINALE


De leden van de diverse vakjury's zullen hun punten toekennen op basis van de tweede generale repetitie die om 21.00 van start zal gaan. Tijdens de tweede halve finale zullen ook drie landen van de 'Big 5' (Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk) punten toekennen. Australië, dat dit jaar voor de eerste maal deelneemt en rechtstreeks geplaatst is voor de finale, zal in beide halve finales stemmen. De kijkers krijgen tijdens de halve finale, morgenavond, de gelegenheid om hun stem(men) uit te brengen.

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag, woensdag 20 mei, opent het centrum haar deuren om 09.00 en worden ze pas om 01.00 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

20-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Loïc Nottet zit aanstaande zaterdag in finale zestigste editie Eurovisie Songfestival, Nederlandse Trijntje Oosterhuis uitgeschakeld.

Vanavond waren voor de eerste maal deze week alle ogen gericht op de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvond in de Wiener Stadthalle. Net als de drie voorbije jaren ging de televoting pas van start nadat alle liedjes ten gehore waren gebracht.

Nadat alle kandidaten hun nummer hadden gezongen, kon er door de kijkers gedurende vijftien minuten worden gestemd. Het waren enkel de inwoners van de landen die vanavond aantraden die hun stem konden uitbrengen samen met de inwoners van gastland Oostenrijk alsook de inwoners van Spanje en Frankrijk (allen rechtstreeks geplaatst voor de finale). Ook 'special guest' Australië stemde in deze halve finale en zal dat ook doen in de tweede halve finale op donderdagavond. De nationale omroepen van deze landen waren tevens verplicht om deze eerste halve finale rechtstreeks uit te zenden.

Het lot van de deelnemers ligt ook dit jaar in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maken. De vakjury's stemden op basis van de tweede generale repetitie die gisterenavond plaatsvond.

Na de intervalact was het aan Mirjam Weichselbraun en Arabella Kiesbauer om de namen van de tien landen bekend te maken die aanstaande zaterdag zullen aantreden tijdens de finale.

GEPLAATST VOOR DE FINALE VAN ZATERDAG :

01. ALBANIE.
02. ARMENIE.
03. RUSLAND.
04. ROEMENIE.
05. HONGARIJE.
06. GRIEKENLAND.
07. ESTLAND.
08. GEORGIE.
09. SERVIE.
10. BELGIE.

De volledige uitslag van deze eerste halve finale zal aanstaande zaterdagnacht, na afloop van de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, worden bekendgemaakt.
Straks, rond 23.30, start een persconferentie met de tien finalisten die via het internet kan worden gevolgd (klik HIER). Tijdens die persconferentie komen we al te weten of een land in het eerste of tweede deel van de finale moet aantreden. (foto : Andres Putting, EBU)

19-05-2015 om 23:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : hoe breng je vanavond je stem uit?

Vanavond, dinsdag 19 mei 2015, ging om 21.00 de eerste halve finale van start van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Zowel België als Nederland nemen deel aan deze halve finale en daarom mogen de Belgische en de Nederlandse kijkers vanavond hun stem uitbrengen. Net als de voorbije drie jaar kan er pas gestemd worden nadat het zestiende en laatste nummer ten gehore is gebracht en dit gedurende vijftien minuten.

Enkel de inwoners van de zestien deelnemende landen alsook die van gastland Denemarken, Spanje, Frankrijk en Australië kunnen tijdens deze halve finale stemmen.

Hieronder krijg je alle gegevens die je nodig hebt om jouw stem uit te brengen op jouw favoriete kandida(a)t(en). Zoals steeds kan er niet voor het eigen land gestemd worden. Er kan dus vanavond NIET voor Loïc Nottet worden gestemd vanuit ons land en niet voor Trijntje Oosterhuis vanuit Nederland. Anderzijds kan vanuit Nederland WEL gestemd worden voor Loïc Nottet en kunnen de Belgen Trijntje Oosterhuis een duwtje in de rug geven.

* Hoe stemmen ?

Via de telefoon : vanuit België wordt dat 0905 567 XX, waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur. Vanuit Nederland 0909 00 XX waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur.

Via SMS : vanuit België stuurt je een berichtje met XX naar 6000. Vanuit Nederland wordt dat een berichtje met XX naar 9090.

In eigen land kost een telefoontje of een sms'je 50 eurocent, in Nederland betaal je 45 eurocent.

Dit jaar kan opnieuw via een speciale app worden gestemd (de app is gratis, het stemmen niet). De app kan je terugvinden in de Appstore van Apple of GooglePlay voor een Android-telefoon.

Volgorde van optreden

telefoon

(BELGIE)

SMS
6020
(BELGIE)

telefoon

(NEDERLAND)

SMS
9090
(NEDERLAND)

01. Moldavië

0905 567 01

01

0909 00 01

01

02. Armenië

0905 567 02

02

0909 00 02

02

03. BELGIE

-

-

0909 00 03

03

04. NEDERLAND

0905 567 04

04

-

-

05. Finland

0905 567 05

05

0909 00 05

05

06. Griekenland

0905 567 06

06

0909 00 06

06

07. Estland

0905 567 07

07

0909 00 07

07

08. VJR Macedonië

0905 567 08

08

0909 00 08

08

09. Servië

0905 567 09

09

0909 00 09

09

10. Hongarije

0905 567 10

10

0909 00 10

10

11. Wit-Rusland

0905 567 11

11

0909 00 11

11

12. Rusland

0905 567 12

12

0909 00 12

12

13. Denemarken

0905 567 13

13

0909 00 13

13

14. Albanië

0905 567 14

14

0909 00 14

14

15. Roemenië

0905 567 15

15

0909 00 15

15

16. Georgië

0905 567 16

16

0909 00 16

16


Ook dit jaar worden de punten voor de helft toegekend door een vakjury (vijf leden) en voor de helft door de kijkers. Later vanavond komen we tijdens de persconferentie ook te weken in welk deel van de finale (eerste of tweede helft) de tien kandidaten uit de eerste halve finale zullen aantreden.
(logo : ORF)

19-05-2015 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Belgisch televisiebedrijf Videohouse officiële TV-partner van het Eurovisie Songfestival in Wenen.

 De Belgische tv-faciliteitenleverancier Videohouse haalde het contract binnen voor het registreren en doorstralen van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Drie volledig uitgeruste TV-wagens en een 40-koppig technisch team zorgen ervoor dat het festival vanuit de Wiener Stadthalle de Europese huiskamers bereikt.

De glanszege van Conchita Wurst in Kopenhagen, vorig jaar ook door Videohouse op het scherm gebracht, zette de Oostenrijkse openbare omroep ORF aan opnieuw een beroep te doen op de knowhow van het tv bedrijf uit Vilvoorde. Ook dit jaar wordt het weer een visueel en technisch hoogstandje, dit blijkt uit de indrukwekkende lijst van taken en middelen :

* Twee identieke High Definition televisiewagens die instaan voor een vlekkeloze opname van het event.
* Een derde televisiewagen voor het registreren van alle dagelijkse persconferenties.
* De ontwikkeling, bouw en bemanning van een 'TOC', een Technical Operating Center, het technisch zenuwcentrum vanwaar alles met iedereen in verbinding wordt gesteld.
* 30 HD camera's.
* 13 draadloze camera-systemen om flexibel over het enorme podium te bewegen. Dochteronderneming EuroLinX, de verbindingsspecialist van Videohouse, staat borg voor deze high-end transmissies.
* Een geavanceerd intercom systeem voor een feilloze communicatie tussen alle departementen (zenders, techniek…).
* Een modern glasvezelnetwerk om alle beeld en klank snel en foutloos te transporteren.
* Een 40-koppig technisch team om alles in goede banen te leiden.

 Vanuit de Wiener Stadthalle verzorgt Videohouse de halve finales op dinsdag 19 mei en donderdag 21 mei én de finale-uitzending op zaterdag 23 mei.

"De uitdaging voor Videohouse is een bedrijfszekere installatie neerzetten, want met zijn gemiddeld 195 miljoen kijkers is dit evenement één van de meest bekeken tv-shows ter wereld. Voor ons team alvast : Belgium 12 points!", aldus Guy Kreydt, CTO van Videohouse.
(bron : persbericht Videohouse ; foto's : Andres Putting, EBU)

19-05-2015 om 15:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : vanavond het uur van de waarheid voor Loïc Nottet en Trijntje Oosterhuis tijdens eerste halve finale Eurovisie Songfestival.

Vanavond, dinsdag 19 mei 2015, zijn vanaf 21.00 heelwat ogen gericht op de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Alles is ondertussen in gereedheid gebracht voor een wervelende show maar eer het zover is volgt er deze namiddag (15.00-17.00) een derde en meteen ook allerlaatste generale repetitie.

Dit jaar zijn er tijdens het jaarlijkse liedjesfestival opnieuw twee halve finales met in de eerste halve finale zestien kandidaten. Tien van hen stoten door naar de finale die aanstaande zaterdag, 24 mei, zal plaatsvinden. Het lot van de deelnemers ligt ook dit jaar in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken. De vakjury's stemden op basis van de tweede generale repetitie die gisterenavond reeds plaatsvond.

Enkel de zestien landen die vanavond aantreden mogen deelnemen aan de stemming alsook de inwoners van gastland Denemarken, Spanje en Frankrijk, twee landen van de 'Big 5', die verplicht zijn deze eerste halve finale rechtstreeks uit te zenden. Ook bijzondere gast Australië zal in deze halve finale stemmen alsook in de tweede halve finale van donderdag. De tien landen met het hoogst aantal punten stoten door naar de finale, voor zes landen is het na vanavond meteen over en out.

De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival wordt gepresenteerd door een damestrio zijnde Mirjam Weichselbraun, Arabella Kiesbauer en Alice Tumler. Voor Conchita Wurst, die het festival vorig jaar won met "Rise Like A Phoenix", is een rol weggelegd in de 'greenroom'.

De uitzending wordt geopend met een terugkeer naar de Deense hoofdstad Kopenhagen alwaar Conchita Wurst vorig jaar Oostenrijk een tweede overwinning bezorgde. Eens aangekomen in de Wiener Stadthalle brengt ze nog eens haar nummer, ditmaal met symfonisch orkest. De zestien kandidaten worden voorgesteld en dan is het de beurt aan de drie presentatrices. Zij zullen de kijkers welkom heten in de twee officiële Eurovisietalen (Engels en Frans) en dan is het de beurt aan de zestien kandidaten. Tijdens deze eerste halve finale zijn er drie 'commercial breaks', momenten waarbij omroepen gebruik kunnen maken om reclameboodschappen uit te zenden. Deze breaks zitten na de optredens van Finland (als vijfde aan de beurt), Rusland (als twaalde aan de beurt) en na het afsluiten van de televoting.

Omroepen die geen reclame uitzenden krijgen gesprekjes te zien met de kandidaten en zo gaat Conchita Wurst tijdens de eerste 'break' langs bij 'onze' Loïc en de Nederlandse Trijntje Oosterhuis.

De televoting gaat van start na afloop van het zestiende en laatste nummer en duurt welgeteld vijftien minuten. Tijdens dat kwartier zijn er twee recaps en krijgen we gesprekjes vanuit de greenroom. Tussen de twee recaps is er een filmpje om Wenen te promoten en er is ook een terugblik op zestig jaar festival met diverse Oostenrijkse bekendheden. Daarnaast wordt er ook ingezoomd op de eerste (en enige?) deelname van Australië, dat meteen in de finale mag aantreden. Ook de andere rechtstreeks geplaatste finalisten ('Big 5' en gastland Oostenrijk) kort worden voorgesteld aan de hand van hun videoclip.

* volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale (dinsdag 19 mei 2015) :

01. MOLDAVIE : "I Want Your Love" - Eduard Romanyuta.
02. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy.
03. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
04. NEDERLAND : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis.
05. FINLAND : "Aina mun pitää" - Pertti Kurikan Nimipäivät.

06. GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
07. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
08. VJR MACEDONIE : "Autumn Leaves" - Daniel Kajmakoski.
09. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
10. HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie.
11. WIT-RUSLAND : "Time" - Uzari & Maimuna.
12. RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina.

13. DENEMARKEN : "The Way You Are" - Anti Social Media.
14. ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
15. ROEMENIE : "De la capăt/All Over Again" - Voltaj.
16. GEORGIE - "Warrior" - Nina Sublatti.


De eerste halve finale komt vanavond rechtstreeks op het scherm en dit op Eén en Nederland 1 tussen 21.00 en 23.00. In eigen land wordt het commentaar vanuit Brussel geleverd door Peter Van de Veire en Eva Daeleman. De Nederlandse commentaar komt net als vorig jaar van Jan Smit en oud-gediende Cornald Maas. Ook via de RTBF kan de uitzending worden bekeken en daar komt het commentaar van Maureen Louys (presentatrice JESF 2005, woordvoerster ESF 2007-2009-2011) en Jean-Louis Lahaye. De uitzending kan zoals steeds ook worden gevolgd via het internet en dat kan via de website van Eurovision.tv (klik HIER). Na afloop kan je daar eveneens terecht om de eerste halve finale te (her)bekijken. Na afloop, rond 23.30, start een persconferentie met de tien finalisten en ook die kan via het internet worden gevolgd (klik HIER). Tijdens die persconferentie komen we al te weten of een land in het eerste of tweede deel van de finale moet aantreden. (foto's : Andres Putting, EBU)

19-05-2015 om 12:28 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs