Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

15-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : 22-jarige Italiaanse Domenico wint derde seizoen van 'Belgium's Got Talent'.

Eerder vanavond, vrijdag 15 mei 2015, is er een einde gekomen aan het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent'. Tijdens de finale streden acht kandidaten om de overwinning en de daarbijhorende geldprijs van maar liefst 50.000 euro.

Het werd een hoogstaande finale met flink wat potentiële winnaars, maar aan het einde van de uitzending bleven er nog drie kandidaten over : het dansduo Fusion, goochelaar Steven Delaere en de Italiaanse paaldanser Domenico.

 Presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) maakte dan bekend dat Steven Delaere op een derde plaats eindigde en dat de overwinning ging naar de 22-jarige visser die opnieuw een fantastische pole-act tot een goed eind bracht. Tijdens de finale bracht hij zijn act met enkel nog een wit slipje om zijn prachtige lichaam. Of dat de doorslag heeft gegeven bij televotend Vlaanderen zal waarschijnlijk voor altijd een goed bewaard geheim blijven. Het duo van Fusion strandde op een tweede plaats. (bron, logo en foto : vtm)

15-05-2015 om 23:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voor velen een vrije (vrij)dag hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Dit voorjaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel 'Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nog steeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).


 Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') heeft de wind in de zeilen. Op maandag 04 mei 2015 kondigde de zanger een tweede concert aan in de Lotto Arena vanwege de grote vraag naar extra tickets. Amper op vijf dagen tijd zijn waren zo goed als alle tickets van dat tweede concert ook de deur uit. Daarom kondigde de zanger op vrijdag 08 mei een derde show aan op zaterdag 03 oktober. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Stan is één van de best verkochte en meest gedraaide Belgische artiesten van het moment. Gewapend met zijn nieuwe hits "A Simple Life", "Junebug" en "Goeiemorgend, goeiendag" en een resem 'oudere' hits zoals "Scars", "Hang On", "Poison", "This Time" enzovoort trekt de zanger dit najaar naar de Lotto Arena. Stan Van Samang begint alvast aan de voorbereidingen van wat ongetwijfeld zijn muzikale hoogtepunt van dit jaar wordt.

Tickets (tussen 26 en 35 euro) voor de concerten (aanvang : 20.00) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Volgende week woensdag, 04 maart, stellen Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor, dat vanaf vrijdag 06 maart fysiek en digitaal beschikbaar is. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brengen De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven mag worden als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethias Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Sinds dinsdag 24 februari kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

15-05-2015 om 14:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : wie wordt de opvolger van Karolien Goris en Michael Lanzo?

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) was opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.


Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moesten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader.

* inhoud elfde aflevering - vijfde liveshow (FINALE) - vrijdag 15 mei 2015 :

Wie wordt de winnaar van het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent'? Een man? Een vrouw? Een koppel? Of een groep? Dat is de vraag die op de lippen van de kijkers brandt. Tijdens de zenuwslopende liveshows traden tweeëndertig acts aan, maar enkel de acht sterkste en meest entertainende acts stootten door naar de finale die vanavondvrijdag 15 mei 2015, wordt beslecht. De winnaar gaat niet alleen met de eer, maar ook met 50.000 euro naar huis gaat.

Juryleden Karen Damen, Niels Destadsbader, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes leunen vanavond achterover om te genieten en geven aansluitend hun advies, maar uiteindelijk ligt het lot van de acht kandidaten in de handen van kijkend Vlaanderen, dat de stemming voor 100% in handen heeft.

CEDRIC LANDRIEU (27) - ANTWERPEN - SOLO DANS

In de eerste liveshow van 'Belgium's Got Talent' verraste Cedric het publiek én de jury met een adembenemende choreografie waarbij hij als een kameleon tot leven kwam. Cedric studeerde af in de discipline handstand maar kan zoveel meer dan dat, en dat zal de lenige duizendpoot bewijzen in de finale. Hij gaat het gevecht aan met zichzelf en doet dat met een combinatie van dans en acrobatie. Het is aan het publiek om te bepalen of hij misschien wel de winnaar van 'Belgium's Got Talent 2015' wordt.

TK WERCHTER (13 t/m 18) - WERCHTER - ACROGYM

Voor TK Werchter was de eerste liveshow meteen erg spannend. De jury geraakte het niet eens over wie er naar de finale moest gaan en het werd een ex aequo. De stemmen van de kijkers gaven de doorslag en zo wisten de jongens en meisjes van TK Werchter toch hun ticket voor de finale te bemachtigen. In die finale vertellen ze opnieuw een ontroerend verhaal dat zich dit keer afspeelt in een prachtig ijslandschap.

ANN HELENA KENIS (41) - ANTWERPEN - HUMORISTISCHE CABARET

De prettig gestoorde Ann Helena Kenis heeft ondertussen al bewezen dat ze komisch talent heeft en kreeg van de jury een ticket voor de finale. De goedlachse Limburgse die nu in Antwerpen woont, gaat deze keer de gevoelige toer op met haar zelfgeschreven nummer "Het pensioenlied". Volgens Ann Helena is het nooit te laat om terug te blikken op je leven.

FUSION (28 en 29) - LA HESTRE - MODERNE DANS

 In de tweede liveshow zorgden Salena en Kevin voor een echte danssensatie. Met hun optreden op het nummer "Out Loud" van Ed Sheeran wisten ze de kijkers te overtuigen van hun plaats in de finale. Op het einde van hun optreden verraste Kevin zijn Salena en heel Vlaanderen met een huwelijksaanzoek. Het pas verloofde koppel danst in de finale op "Earth Song" van Michael Jackson, omdat iedereen volgens hen meer aandacht moet besteden aan de natuur.

ART ACROBATICS (15 t/m 21) - GENT - ACROGYM

Ineke, Kaat en Julie brachten in de derde liveshow een schitterende acrogym-act in de sfeer van Avatar. Na de liveshow reisden de dames meteen door naar Bulgarije waar ze goud behaalden op de World Cup acrobatische gymnastiek. Het talent van de jongedames staat dus buiten kijf. Voor hun finale-act haalden Ineke, Kaat en Julie hun inspiratie bij Marilyn Monroe. Kunnen ze ook in de finale van 'Belgium's Got Talent' het goud binnenrijven?

STEFF PHILIPSEN (16) - ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER - OPERA

De 16-jarige Steff verbaasde de jury al tijdens de audities met zijn stem en dat deed hij nog eens fijntjes over in de liveshows met een nieuwe operazang. Het publiek verkoos hem unaniem tot winnaar en zo staat Steff in de finale. Dit keer brengt hij een nummer van Andrea Bocelli en hoopt hij hiermee de eer en de 50.000 euro binnen te rijven.

DOMENICO (22) - ITALIE/MAASMECHELEN - POLE FLAG

 De uit Italië afkomstige Domenico bracht een betoverende poleflag-act in de laatste liveshow van 'Belgium's Got Talent'. Dat Karen Damen voor hem zou kiezen verwonderde niemand, maar ook Niels Destadsbader en Ray Cokes waren overtuigd van zijn kunnen en zo kwam Domenico in de finale terecht. Ook daar zal hij proberen om met zijn buitengewone lichaamsbeheersing iedereen te imponeren.

STEVEN DELAERE (28) - GENT - CLOSE-UP MAGIC

Met zijn perfecte misdaad-act in de halve finale van vorige week, wist close-up magician Steven Delaere zich meteen te plaatsten voor de titelstrijd. En voor het eerst in drie seizoenen van 'Belgium's Got Talent' staat er een goochelaar in de finale. Daar wil Steven proberen het hart van Karen te stelen, maar of dat lukt…

Fans kunnen dit jaar niet alleen stemmen via sms (0,75 €), maar voor het eerst ook via de vtm app (gratis) waarbij men per kandidaat telkens maximum één keer kan stemmen. In de finale zal de winnaar 100% door kijkend Vlaanderen bepaald worden.

'Belgium's Got Talent', de vijfde en laatste liveshow van het derde seizoen vanavond, vrijdag 15 mei 2015, tussen 20.35 en 22.30 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 16 mei, herhaald in de vooravond tussen 17.10 en 19.00.
(bron, logo en foto's : vtm)

15-05-2015 om 11:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : zestien deelnemers eerste halve finale (met Loïc Nottet en Trijntje Oosterhuis) werken vandaag tweede individuele repetitie af.

Afgelopen maandag, 11 mei 2015, werd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas aanstaande dinsdag, 19 mei, plaats maar maandagmiddag startten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. Alle landen die deelnemen aan de halve finales hebben tussen maandag en gisterenavond hun eerste repetitie afgewerkt. Vandaagvrijdag 15, en morgen, zaterdag 16 mei, betreden de drieëndertig deelnemers voor een tweede maal het podium om hun tweede en laatste individuele repetitie af te werken.

Vandaag werken de zestien landen die deelnemen aan de eerste halve finale, waaronder België en Nederland, hun tweede repetitie af. Morgen, zaterdag 16 mei, volgen de zeventien landen van de tweede halve finale.

Sinds maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


* Overzicht van de zestien halve finalisten van de eerste halve finale (vrijdag 15 mei 2015) :


REPETITIE

LAND

PERSCONFERENTIE

10.20-10.40

MOLDAVIE

11.20-11.40

10.45-11.05

ARMENIE

11.45-12.05

11.10-11.30

BELGIE

12.10-12.30

11.35-11.55

NEDERLAND

12.35-12.55

12.00-12.20

FINLAND

13.00-13.20

12.25-12.45

GRIEKENLAND

13.25-13.45

12.45-13.45

PAUZE

13.45-14.50

13.50-14.10

ESTLAND

14.50-15.10

14.15-14.35

VJR MACEDONIE

15.15-15.35

14.40-15.00

SERVIE

15.40-16.00

15.05-15.25

HONGARIJE

16.05-16.25

15.30-15.50

WIT-RUSLAND

16.30-16.50

16.00-16.30

PAUZE

16.50-17.30

16.30-16.50

RUSLAND

17.30-17.50

16.55-17.15

DENEMARKEN

17.55-18.15

17.20-17.40

ALBANIE

18.20-18.40

17.45-18.05

ROEMENIE

18.45-19.05

18.10-18.30

GEORGIE

19.10-19.30

Net als in 2013 en 2014 is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities waren - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vandaag, vrijdag 15 mei, wordt toegelaten. Daarmee kwamen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel was er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagvrijdag 15 mei, opent het centrum reeds haar deuren om 09.30 en worden ze om 21.00 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

15-05-2015 om 00:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 39. VERENIGD KONINKRIJK.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het zesde en voorlaatste land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is het VERENIGD KONINKRIJK. Het land neemt al sinds 1957 deel aan het Eurovisie Songfestival en met uitzondering van 1958 is het al elk jaar van de partij geweest op het liedjesfestival. In totaal wisten de Britten het festival vijf maal te winnen. De laatste keer dateert ondertussen al van bijna twintig jaar geleden, namelijk van in 1997.

Het Verenigd Koninkrijk is ook recordhouder wat tweede plaatsen betreft : maar liefst vijftien maal wisten ze beslag te leggen op die 'ondankbare' plaats. Twaalf jaar geleden, in 2003, behaalde het land voor het eerst de allerlaatste plaats met nul punten. Die 'eer' was weggelegd voor Jemini met "Cry Baby". Tussen 2011 en 2013 werden bekende artiesten naar het liedjesfestival gestuurd. De vierkoppige formatie Blue strandde in 2011 met "I Can" op een elfde plaats met een totaal van honderd punten. Drie jaar geleden verging het Engelbert Humperdinck heelwat minder. Met "Love Will Set You Free" belandde hij met een totaal van slechts twaalf punten op een vijfentwintigste en voorlaatste plaats. Ook Bonnie Tyler strandde in 2013 met "Believe In Me" op een teleurstellende negentiende plaats met drieëntwintig punten.

Vorig jaar was alle hoop gevestigd op Molly Smitten-Downes die met "Children Of The Universe" de finale in Kopenhagen mocht afsluiten. Met een totaal van veertig punten strandde ze uiteindelijk op een zeventiende plaats op zesentwintig deelnemers.

Ongeacht de plaats dat het Verenigd Koninkrijk behaalt is het elk jaar verzekerd van een rechtstreeks finaleticket als één van de 'Big 5 (samen met Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje). Deze landen zijn de grootste geldschieters en mogen daarom sinds een aantal jaren meteen in de finale aantreden.

De Britse openbare omroep BBC stelde op zaterdag 07 maart de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voor.

Op maandag 06 oktober 2014 maakte de omroep bekend dat het op zoek ging naar een nummer voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Daarvoor richtte de BBC zich in eerste instantie tot componisten en daarnaast stapte men zelf ook naar platenmaatschappijen om de meest geschikte artiesten/nummers te vinden.

Geïnteresseerden konden zich bij de omroep aanmelden tot en met vrijdag 07 november (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd). Uiterlijk vrijdag 14 november werden alle ingezonden nummers beluisterd en de weerhouden nummers, samen met de nummers aangeboden door de platenfirma's, werden dan beoordeeld door een selectiecommissie.

Een panel van experts ging vervolgens aan het werk en aan het einde van de rit was er één nummer dat er meteen uitsprong qua impact alsook qua herkenbaarheid. De keuze viel uiteindelijk op Electro Velvet met het nummer "Still In Love With You".

De BBC maakte het nummer om 22.30 (21.30 plaatselijke tijd) wereldkundig via haar Red Button service (de rode knop van de afstandsbediening), tijdens een programma gepresenteerd door Scott Mills, commentator van de halve finales van het Eurovisie Songfestival sinds 2011 en woordvoerder sinds 2012.

Het duo bestaat uit de 35-jarige Alex Larke (Welwyn Garden City) en de 26-jarige Bianca Nicholas (Beckenham, Kent). Dit nummer, de debuutsingle van het tweetal, werd gekozen uit honderden liedjes die werden ingezonden. Het liedje kan omschreven worden als up tempo electro-swing en werd geschreven door David Mindel en Adrian Bax White.

Alex is werkzaam als leerkracht op een lagere school. Daarnaast toert hij ook rond met de show 'The Rolling Clones' waarin hij als imitator van Mick Jagger aan de slag gaat. Bianca nam deel aan de talentenjachten 'The X Factor' en 'The Voice UK'. Haar eerste single, "Hold On To Your Dreams" wist het tot in de bovenste honderd te schoppen van de Britse hitparade.

"Still In Love With You" (tekst en muziek : David Mindel, Adrian Bax White).

LYRICS

Well, don't get on the wrong train
Don't fly in an old plane
Don't go out in the pouring rain
You might get wet I'd be upset

You're bound to get sneezes
Or nasty diseases
Take good care when I'm not there
I'm still in love with you

While I'm on vacation
You be a good patient
Take your medication
I worry so each time I go

Try to keep warm, dear
In case there's a storm, dear
Take good care while I'm not there
I'm still in love with you

Some younger guys with roving eyes may tantalise you with their lies
You must be wise and realise, leave well alone till you get home, dear

Won't see other fellas, don't wanna make you jealous
No need to fear when you're not here, I'm still in love with you

Instrumental

Let's dance, dance
Dance

Don't walk on the red light
Don't stay out at midnight
Don't get in a fist fight, that pretty face can't be replaced…

Won't be out at night, hon
It wouldn't be right hon
No need to fear when you're not here, I'm still in love with you

(Oh yes)

Instrumental

Everybody dance
Everybody dance

Everybody dance
Everybody dance

Skiddy-beep-bop-doo…
Dee-dee-dee

Sounding good, sugar

Skiddy-beep-bop-doo…
Dee-dee-dee

You take care now, honey

Don't make a fuss, you need to trust me
This is how it always must be
When I stop to think of us, I can assure you, I adore you

Because you're so gorgeous
You need to be cautious
Take good care when I'm not there, I'm still in love with you

You have a fun time,
And soak up that sunshine
But don't drink too much wine,
Just one or two will have to do

I know what you're thinking
So I won't be drinking
No need to fear when you're not here, I'm still in love with you

I'm still in love with you

I'm still in love with you


LYRICS IN FRENCH

Ne prends pas le mauvais train
Ne monte pas dans un vieil avion
Ne sors pas sous une pluie battante
Tu pourrais te faire mouiller; ça me contrarierait

Tu pourrais t'enrhumer
Ou tomber malade
Prends soin de toi quand je ne suis pas là
Je suis toujours amoureux de toi

Quand je pars en vacances
Sois un bon patient
Prends tes médicaments
Je m'inquiète à chaque fois que je pars

Essaie de rester au chaud, chéri
Au cas où il y aurait une tempête, chéri
Prends soin de toi quand je ne suis pas là
Je suis toujours amoureuse de toi

Des jeunes hommes au regard baladeur pourraient te séduire avec leurs mensonges
Tu dois être sage, en être consciente, et rentrer chez toi seule, chérie

Je ne verrai pas d'autres hommes; je ne veux pas te rendre jaloux
Inutile de t'inquiéter quand tu n’es pas là, je suis toujours amoureuse de toi

(Instrumental)

Dansons, dansons
Dansons

Ne traverse pas au feu rouge
Ne reste pas dehors à minuit
Ne t'implique pas dans une bagarre; on ne peut pas remplacer ce joli visage…

Je ne sortirai pas la nuit, chéri
Ce ne serait pas bien, chéri
Inutile de t'inquiéter quand tu n'es pas là, je suis toujours amoureuse de toi

Oh oui?

(Instrumental)

Tout le monde danse
Tout le monde danse

Tout le monde danse
Tout le monde danse

Skiddy-bip-bop-dou…
Di-di-di

C'est fantastique, chéri

Skiddy-bip-bop-dou…
Di-di-di

Fais attention à toi, chéri

Ne fais pas d’histoires, tu dois me faire confiance
Ça devra toujours être ainsi
Quand je fais une pause pour penser à nous, je t'assure, je t'adore

Parce que tu es si belle
Tu dois faire attention
Prends garde quand je ne suis pas là, je suis toujours amoureux de toi

Amuse-toi,
Profite de ce soleil
Mais ne bois pas trop de vin,
Un ou deux verres suffiront

Je sais ce que tu penses
Alors, je ne boirai pas
Inutile de t'inquiéter quand tu n'es pas là, je suis toujours amoureuse de toi

Je suis toujours amoureux de toi

Je suis toujours amoureuse de toi


WEBSITE BIANCA : http://www.biancanicholas.com/.
WEBSITE ALEX : http://larkemusic.com/.
YOUTUBE BIANCA : https://www.youtube.com/user/BiancaNicholas.
YOUTUBE ALEX : http://www.youtube.com/user/larkemusic.
TWITTER : http://twitter.com/ElectroVelvet.
TWITTER BIANCA : http://www.twitter.com/biancanicholas.
TWITTER ALEX : https://twitter.com/AlexLarke.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/ElectroVelvet?fref=nf.
FACEBOOK BIANCA: http://www.facebook.com/biancasongs.
FACEBOOK ALEX: https://www.facebook.com/thelarke.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de laatste deelnemer, de Oostenrijkse groep The Makemakes. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : BBC/Sarah Dunn)

15-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met Jacques Vermeire, Sven De Ridder én Oscar And The Wolf.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* zevenentwintigste aflevering - donderdag 15 mei 2015 :

Vanavond is stamgast Otto Jan Ham voor de laatste maal deel week van de partij.

Er komt een tweede 'F.C. De Kampioenen'film. DDT is back... én hij krijgt er een handlanger bij, 'De Witte'. Jacques Vermeire (DDT) en 'F.C. De Kampioenen'-fan van het eerste uur Sven De Ridder (De Witte) komen bij ons al een minitipje van de sluier oplichten.

Rubriekgast van dienst op donderdag is Thomas Vanderveken. Hij heeft het over voetbal, en ook een beetje over klassieke muziek. En belofte maakt schuld. Nadat Max Colombie (Eurokids 2005, -woordvoerder JESF 2005) van/en Oscar And The Wolf eerder dit seizoen moest afhaken door stemproblemen, komen ze dit vandaag helemaal goedmaken!

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavonddonderdag 14 mei 2015, tussen 22.15 en 23.00 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

14-05-2015 om 19:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : de resterende negen landen van de tweede halve finale werken op deze feestdag hun eerste repetitie af.

 Afgelopen maandag, 11 mei 2015, werd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas aanstaande dinsdag, 19 mei, plaats maar maandagmiddag startten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. De zestien landen die deelnemen aan de eerste halve finale, waaronder België en Nederland, hebben inmiddels een eerste repetitie afgewerkt. Gisteren en vandaag is het de beurt aan de zeventien landen die deelnemen aan de tweede halve finale.

De eerste acht landen uit die tweede halve finale werkten hun eerste repetitie dus gisteren af en vandaag, donderdag 14 mei, is het de beurt aan de resterende negen landen.

Drievoudig winnaar Israël mag als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. Verder is het ook uitkijken naar favoriet Zweden en de allereerste winnaar, Zwitserland.

Sinds maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


Net als de voorbije drie dagen moeten we van deze repetities nog niet echt heel veel verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de resterende negen halve finalisten van de tweede halve finale (donderdag 14 mei 2015) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

12.00-12.30

ISRAEL

14.25-14.45

12.40-13.10

LETLAND

15.05-15.25

13.20-13.50

AZERBEIDZJAN

15.45-16.05

14.00-14.30

IJSLAND

16.25-16.45

14.40-15.40

P A U Z E

15.50-16.20

ZWEDEN

18.15-18.35

16.30-17.00

ZWITSERLAND

18.55-19.15

17.10-17.40

CYPRUS

19.35-19.55

17.50-18.20

SLOVENIE

20.15-20.35

18.30-19.00

POLEN

20.55-21.15

Net als in 2013 en 2014 is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf morgen, vrijdag 15 mei, wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagdonderdag 14 mei, opent het centrum reeds haar deuren om 10.30 en worden ze om 22.00 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

14-05-2015 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 38. SPANJE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het vijfde land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is tweevoudig winnaar SPANJE. Sinds 1961 neemt het land al deel aan het festival en sindsdien was het onafgebroken op het Eurovisie Songfestival terug te vinden. Doordat het land één van de grootste betalers is mag het sinds een aantal jaren meteen aantreden in de finale. Spanje wist tot op heden het Songfestival twee maal te winnen : in 1968 met Massiel en "La la la" en het jaar nadien (in eigen land) met Salomé en "Vivo cantando". Dat jaar waren er trouwens vier winnaressen.

In totaal wist het land ook vier maal op de tweede plaats te eindigen : in 1971 met Karina, in 1973 met Mocedades, in 1979 met Betty Missiego en voor het laatst in 1995 met Anabel Conde. In 2005 en 2006 eindigden het damestrio Son de Sol en de wereldbekende meidengroep Las Ketchup helemaal achteraan (tweemaal een éénentwintigste plaats), D'Nash wist het acht jaar geleden iets beter te doen met een twintigste plaats en een jaar later strandde Rodolfo Chikilicuatre met "Baila el Chiki Chiki" op een zestiende plaats. In 2009 mocht Soraya de finale afsluiten met "La noche es para mí" maar dat leverde haar amper drieëntwintig punten op, goed voor een vierentwintigste en voorlaatste plaats. In 2010 stuurde het land Daniel Diges naar de Noorse hoofdstad Oslo en met "Algo pequeñito" strandde hij met een totaal van achtenzestig punten op een vijftiende plaats.

Vier jaar geleden mocht Lucía Pérez in de Duitse stad Düsseldorf haar beste beentje voorzetten. Maar meer dan een drieëntwintigste plaats met vijftig punten zat er voor haar nummer "Que me quiten lo bailao" niet in. Een jaar later verging het zangeres Pastora Soler met "Quédate conmigo" alvast heelwat beter. Met een totaal van zevenennegentig punten behaalde ze een tiende plaats, het beste resultaat voor het land sinds 2004. Maar in 2013 was het voor het land opnieuw naar af want met amper acht puntjes strandde de formatie ESDM met "Contigo hasta el final" op een vijfentwintigste en voorlaatste plaats.


Vorig jaar was alle hoop gevestigd op Ruth Lorenzo met haar "Dancing In The Rain". En net als Pastora Soler in 2012, behaalde de zangeres een tiende plaats met een totaal van vierenzeventig punten.

De Spaanse nationale omroep (TVE) maakte op woensdagvoormiddag 14 januari (10.30) tijdens een persconferentie bekend dat het zangeres Edurne naar Wenen zal sturen om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Daarmee ging de omroep opnieuw via interne weg op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival nadat het vorig jaar nog een nationale selectie had gehouden en waar Ruth Lorenzo als winnares uit de bus kwam.

Edurne was één van de namen die de dagen en weken voorafgaand aan de bekendmaking reeds circuleerden. Ze zal op zaterdag 23 mei tijdens de finale aantreden met het nummer "Amanecer", van de hand van het trio Tony Sanchez-Ohlsson, Peter Boström en Thomas G:son. Het nummer werd op zondag 01 maart voorgesteld via de website van de Spaanse omroep.


De doorbraak van Edurne García Almagro (Madrid, 22 december 1985) kwam er in 2006 door haar zesde plaats in de talentenjacht 'Operación Triunfo'. Later volgden een aantal succesvolle albums waarbij haar debuutalbum in eigen land meteen een gouden status behaalde. Daarnaast speelde ze ook de rol van Sandy in de Spaanse versie van de musical 'Grease'.

De zangeres is de huidige vriendin van David de Gea Quintana, momenteel doelman bij Manchester United in de Engelse Premiere League en sinds 2014 ook doelman bij het Spaanse nationale elftal.

Tony Sanchez-Ohlsson, Peter Boström en Thomas G:son zijn in Songfestivalmiddens alvast geen onbekenden. Sanchez-Ohlsson was eerder al verantwoordelijk voor twee Spaanse inzendingen, namelijk "I Love You Mi Vida" van D'Nash (2007) en "Quédate conmigo" van Pastora Soler (2012).

Peter Boström schreef mee aan "Stay" van Tooji (Noorwegen, 2012) en "Euphoria" van Loreen (Zweden, 2012). Daarnaast stond hij nog in voor de productie van "Popular" van Eric Saade (Zweden, 2011).

In totaal schreef G:son reeds achtenzestig nummers voor nationale selecties in maar liefst tien landen, waaronder "Addicted To You" van onze eigen nachtegaal Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008).

Naast het winnende lied "Euphoria" (2012) schreef G:son nog negen Songfestivalinzendingen : "Listen To Your Heartbeat" van Friends (Zweden, 2001), "Invincible" van Carola (Zweden, 2006), "I Love You Mi Vida" van D'Nash (Spanje, 2007), "Ven a bailar conmigo" van Guri Schanke (Noorwegen, 2007), "In A Moment Like This" van Chanée & N'Evergreen (Denemarken, 2010), "Quédate conmigo" van Pastora Soler (Spanje, 2012) en "Waterfall" van Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili (Georgië, 2013).

Dit jaar heeft hij twee liedjes in de competitie en naast de Spaanse inzending is dat ook nog "Warrior", de Georgische inzending gezongen door Nina Sublatti.

"Amanecer" (tekst en muziek : Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström & Thomas G:son).

LYRICS

Se fue sin saber
Que yo sí lo amé
Se fue sin creer en mí

Perdí la razón
Sangré tanto amor
Que aún, hoy siento el vacío
Me lleva contigo
EEEieEEO
EEEieEEO
Mi corazón
Me susurró
A mí no vuelvas sin su amor

Camino al ayer
Allá donde esté
Hoy reto al olvido

Se fue sin saber
Que yo no me rindo

EEEieEEO
EEEieEEO
Mi corazón
Me susurró
A mí no vuelvas sin su amor

EEEieEEO
EEEieEEO
Devuélveme
El alma en pie
Devuélveme el amanecer

Hoy vuelves conmigo.


LYRICS IN FRENCH

Il est parti sans savoir
que moi oui, je l'aimais
Il est parti sans croire en moi

J'ai perdu la raison
J'ai saigné tellement d'amour
Qu'encore aujourd'hui, il bat dans le vide
Et il m'emmène avec toi
EEEieEEO
EEEieEEO
mon coeur
m'a murmuré
Ne retourne pas vers moi sans son amour

Je marche vers hier
Où qu'il soit
Aujourd'hui, je mets au défi l'oubli
Il est parti sans savoir
Que je ne me rends pas

EEEieEEO
EEEieEEO
mon coeur
m'a murmuré
ne retourne pas vers moi sans son amour
EEEieEEO
EEEieEEO
Rends-moi
l'âme debout
Rends-moi l'aube

Aujourd'hui, je reviens vers toi

LYRICS IN ENGLISH

He left without knowing
That I did love him
He left without believing me

I lost my mind
I bled so much love
Now a vast emptiness lives in me
It all brings me back to you
EEEieEEO
EEEieEEO
My heart
Whispered to me
Don't you come back without him
On my way to yesterday
Wherever he may be
I challenge oblivion

He left without knowing
I never surrender
EEEieEEO
EEEieEEO
My heart
Whispered to me
Don't you come back without him

EEEieEEO
EEEieEEO

It whispered
Breathe my soul back into me
Bring me back to
The Break of Day

You're coming back with me


WEBSITE : http://www.edurneweb.com/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/EdurneVEVO.
TWITTER : http://twitter.com/Edurnity.
FACEBOOK : http://facebook.com/edurne.oficial.
INSTAGRAM : http://instagram.com/edurnity.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Britse deelnemer, het duo Electro Velvet. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Valero Rioja)

14-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze tweede woensdag van mei hebben we alweer een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Op vrijdag 09 januari ging 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 31 mei) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tot en met maandag 01 juni eerstkomende kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.

Na bijna drie jaar van stilte wordt op zondag 23 augustus in het KRAS Stadion (FC Volendam) weer het 'VOTOWN Festival' gehouden (voorheen VOTOWN Allstars). Daar waar er in het verleden nagenoeg alleen Volendamse artiesten op de bühne te zien waren, zullen er nu ook een aantal andere Nederlandse artiesten acte de présence geven. Vanzelfsprekend spelen de Volendamse coryfeeën Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), 3JS (ESF 2011) en Nick & Simon weer de pannen van de daken maar deze editie wordt de line-up aangevuld met artiesten van buiten Volendam. Van een aantal van hen weten we dat ze komen en met anderen zijn de gesprekken nog gaande maar er bestaat geen twijfel over dat we er weer een spektakelstuk van jewelste van zullen maken!

Omdat wij graag het stadion helemaal vol willen krijgen hebben we, in vergelijking met voorgaande edities, de entreeprijs behoorlijk verlaagd. U betaalt nu slechts € 29,50 voor een tribune- of veldplaats.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Nationale Theaterkassa en ze zijn verkrijgbaar bij de lokale verkooppunten Jan 'Cas' Sombroek, VVV-Volendam en natuurlijk bij de administratie van FC Volendam.

13-05-2015 om 23:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Belgische Songfestivalinzending komend weekend opnieuw in Waalse Ultratop 50.

Zijn optreden in de finale van 'The Voice Belgique', vorige week dinsdag (05 mei 2015) heeft de 19-jarige Loïc Nottet alvast geen windeieren gelegd.

Over de taalgrens komt hij dit weekend opnieuw de hitparade binnen met "Rhythm Inside", het liedje waarmee hij volgende dinsdag, 19 mei, aantreedt in de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Het nummer komt de 'Ultratop 50' (opnieuw) binnen op een eenentwintigste plaats. Eind maart stond hij reeds twee weken in het overzicht en kwam hij meteen binnen op een achttiende plaats. Een week later moest hij echter dertig plaatsen prijsgeven en begin april verdween hij uit het overzicht.

In Vlaanderen wist hij het tot de vijfde plaats te schoppen in de 'Ultratip 100', de wachtkamer van de 'Ultratop 50'. Het blijft afwachten of hij na zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival alsnog in Vlaanderen een plaatsje in de hitparade kan bemachtigen.
(bron : Ultratop)

13-05-2015 om 22:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Eén en Universal Music Belgium hebben 4-delige cd-box uitgebracht met Songfestivalklassiekers.

 Het Eurovisie Songfestival is dit jaar toe aan de zestigste editie, voor een TV-programma een tour de force zonder voorgaande. Zes decennia lang wist deze geanimeerde liedjeswedstrijd onafgebroken te boeien en mensen voor de buis samen te brengen om een gezellig avondje te genieten van de muziek en de topshow, om van de spannende puntentelling nog maar te zwijgen. Meermaals werd muziekgeschiedenis geschreven en iedereen heeft onvermijdelijk wel zijn eigen favoriet Eurosongnummer.

Om deze historische gebeurtenis extra kleur te geven, bracht Eén begin deze maand in samenwerking met Universal Music Belgium een unieke 4CD-box uit, met daarop alle hoogtepunten uit zestig jaar Eurovisie Songfestival. De grootste winnaars en de bekendste oorwurmen vinden elkaar op een onweerstaanbare compilatie, die op een aparte CD de memorabelste Belgische inzendingen bevat.

* tracklist 60 Jaar Eurovisie Songfestival :

- cd 1 :

01. Eurovision Song Contest Theme (Charpentier : Te Deum).
02. "Waterloo" - ABBA.
03. "Congratulations" - Cliff Richard.
04. "Ne partez pas sans moi" - Céline Dion.
05. "Wild Dances" - Ruslana.
06. "Euphoria" - Loreen.
07. "Making Your Mind Up" - Bucks Fizz.
08. "Hallelujah" - Milk & Honey.
09. "A-ba-ni-bi" - Izhar Cohen & The Alpha-Beta.
10. "Save Your Kisses For Me" - Brotherhood Of Man.
11. "Zwei kleine Italiener" - Conny Froboess.
12. "Poupée de cire, poupée de son" - France Gall.
13. "1, 2, 3" - Catherine Ferry.
14. "Ik zie een ster" - Mouth & MacNeal.
15. "Alles heeft ritme" - Frizzle Sizzle.
16. "La det swinge" - Bobbysocks.
17. "Fly On The Wings Of Love" - Olsen Brothers.
18. "Düm tek tek" - Hadise.
19. "Only Teardrops" - Emmelie de Forest.
20. "My Star" - Brainstorm.
21. "Insieme 1992" - Toto Cotugno.
22. "What's Another Year" - Johnny Logan.

- cd 2 :

01. "Rise Like A Phoenix" - Conchita Wurst.
02. "Diva" - Dana International.
03. "Everyway That I Can" - Sertab Erener.
04. "My Number One" - Helena Paparizou.
05. "Satellite" - Lena.
06. "All Kinds Of Everything" - Dana.
07. "Why Me?" - Linda Martin.
08. "Take Me To Your Heaven" - Charlotte Nilsson.
09. "Jack In The Box" - Clodagh Rodgers.
10. "Puppet On A String" - Sandie Shaw.
11. "Net als toen" - Corry Brokken.
12. "'n Beetje' - Teddy Scholten.
13. "Ik hou van jou" - Maribelle.
14. "Parlez-vous français?" - Baccara.
15. "Un jour, un enfant" - Frida Boccara.
16. "White And Black Blues" - Joelle Ursull.
17. "Boom Bang-A-Bang" - Lulu.
18. "Un premier amour" - Isabelle Aubret.
19. "Après toi" - Vicky Leandros.
20. "Fångad av en stormvind" - Carola.
21. "Nocturne" - Secret Garden.
22. "The Voice" - Eimear Quinn.

- cd 3 :

01. "Nel blu di pinto di blu (Volare)" - Domenico Modugno.  
02. "Gente di mare" - Tozzi & Raff.
03. "Hold Me Now" - Johnny Logan.
04. "Power To All Our Friends" - Cliff Richard.
05. "Let Me Be The One" - The Shadows.
06. "Are You Sure?" - The Allisons.
07. "Un banc, un arbre, une rue" - Séverine.
08. "Le dernier qui a parlé..." - Amina.
09. "Tom Pillibi" - Jacqueline Boyer.
10. "Non ho l'étà (per amarti)" - Gigliola Cinquetti.
11. "Eres tú" - Mocedades.
12. "L'oiseau et l'enfant" - Marie Myriam.
13. "Tu te reconnaîtras" - Anne-Marie David.
14. "Als het om de liefde gaat" - Sandra & Andres.
15. "De troubadour" - Lenny Kuhr.
16. "Ding-A-Dong" - Teach In.
17. "Beg, Steal Or Borrow" - The New Seekers.
18. "Ooh Aah... Just A Little Bit" - Gina G.
19. "Love Isn't Love" - Carola.
20. "Diggi-Loo Diggy-Ley" - Herreys.
21. "Love Shine A Light" - Katrina & The Waves.
22. "Hard Rock Hallelujah" - Lordi.

- cd 4 :

01. "J'aime la vie" - Sandra Kim.
02. "Je t'adore" - Kate Ryan.
03. "Soldiers Of Love" - Liliane Saint-Pierre.
04. "Liefde is een kaartspel" - Lisa del Bo.
05. "Goeiemorgen, morgen" - Nicole & Hugo.
06. "Jennifer Jennings" - Louis Neefs.
07. "Judy & cie" - Pierre Rapsat.
08. "Un peu de poivre, un peu de sel" - Tonia.
09. "Si tu aimes ma musique" - Stella.
10. "A Million In 1, 2, 3" - Dream Express.
11. "Samson" - Emly Starr.
12. "Door de wind" - Ingeborg.
13. "Geef het op" - Clouseau.
14. "Gelukkig zijn" - Ann Christy.
15. "Like The Wind" - Vanessa Chinitor.
16. "1 Life" - Xandee.
17. "Sister" - Sergio & The Ladies.
18. "Sanomi" - Urban Trad.
19. "O julissi na jalini" - Ishtar.
20. "Rendez-vous" - Pas de Deux.
21. "Euro-Vision" - Telex.
22. "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.

 Zestig jaar Eurovisie Songfestival is een feestelijke compilatie geworden vol classics en vergeten parels, en is met andere woorden een absolute aanrader!

De cd-box "60 Jaar Eurovisie Songfestival" kan je nu aanschaffen via de platenzaken, via Bol.com alsook via iTunes. OPGELET! Via iTunes zijn een aantal nummers niet beschikbaar als download.

13-05-2015 om 20:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond komt onder meer Stan Van Samang langs.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* zesentwintigste aflevering - woensdag 13 mei 2015 :

Tomas ontvangt de ganse week stamgast Otto Jan Ham en op woensdag is Gili  van de partij.

Verder komen hitlijst-sensatie Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), 'Achter De Rug'-duo Sven De Leijer en Elodie Ouedraogo, voetbaltrainer en wereldreiziger Tom Saintfiet langs.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondwoensdag 13 mei 2015, tussen 22.00 en 22.50 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

13-05-2015 om 18:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond met Ivan Pecnik en Sofie Dumont.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 8 - woensdag 13 mei 2015 :

Vandaag krijgt Tine Embrechts de hulp van Ivan Pecnik. Sven De Ridder laat zich net voor het verlengde weekend vergezellen door tv-kok Sofie Dumont.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', achtste aflevering vanavond, woensdag 13 mei 2015, tussen 21.10 en 22.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

13-05-2015 om 18:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : de eerste acht landen van de tweede halve finale werken vandaag een eerste repetitie af.

 Eergisteren, maandag 11 mei 2015, werd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 19 mei, plaats maar eergisterenmiddag startten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. De zestien landen die deelnemen aan de eerste halve finale, waaronder België en Nederland, hebben inmiddels een eerste repetitie afgewerkt. Vandaag en morgen is het de beurt aan de zeventien landen die deelnemen aan de tweede halve finale.

Litouwen, dat ook in 2010 de tweede halve finale mocht openen, mag als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. Net als de voorbije twee dagen passeren acht landen de revue en verder zijn dat nog zevenvoudig winnaar Ierland, San Marino, Montenegro, Malta, Noorwegen, Portugal en terugkomer Tsjechië.

Sinds eergisteren, maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


Net als de voorbije twee dagen moeten we van deze repetities nog niet echt heel veel verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de eerste acht halve finalisten van de tweede halve finale (woensdag 13 mei 2015) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

12.00-12.30

LTOUWEN

14.25-14.45

12.40-13.10

IERLAND

15.05-15.25

13.20-13.50

SAN MARINO

15.45-16.05

14.00-14.30

MONTENEGRO

16.25-16.45

14.40-15.40

P A U Z E

15.50-16.20

MALTA

18.15-18.35

16.30-17.00

NOORWEGEN

18.55-19.15

17.10-17.40

PORTUGAL

19.35-19.55

17.50-18.20

TSJECHIE

20.15-20.35

Net als in 2013 en 2014 is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 15 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagwoensdag 13 mei, opent het centrum reeds haar deuren om 10.30 en worden ze om 21.30 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

13-05-2015 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 37. ITALIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het vierde land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is ITALIE. Na een afwezigheid van maar liefst veertien jaar is de tweevoudig winnaar (1964 en 1990) sinds 2011 opnieuw van de partij. In totaal nam het land tussen 1956 en 1997 zesendertig maal deel en 'slechts' tien keer eindigde de inzending niet in de top tien. Eén van de bekendste Italiaanse inzendingen is "Nel blu dipinto di blu" dat bij velen beter bekend is als de wereldhit "Volare". Met dat nummer nam drievoudig deelnemer Domenico Modugno in 1958 deel aan het festival.

Vier jaar geleden nam Italië dus opnieuw deel aan het festival en Raphael Gualazzi wist met "The Madness Of Love" meteen de tweede plaats in de wacht te slepen. In 2012 stuurde het land zangeres Nina Zilli naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe en daar wist ze met "L'amore è femmina (Out Of Love)" beslag te leggen op een negende plaats. Twee jaar geleden mocht Marco Mengoni, winnaar van
de drieënzestigste editie van het populaire Festival di Sanremo, naar het Zweedse Malmö afreizen alwaar hij met "L'essenziale" beslag legde op een zevende plaats met 126 punten. Vorig jaar hield zangeres Emma Marrone de Italiaanse eer hoog met het zelfgeschreven liedje "La mia città". Met een totaal van drieëndertig punten strandde ze op een eenentwintigste plaats, meteen het slechtste resultaat ooit voor het land.

Op zaterdag 14 februari vond in Italië de finale plaats van de vijfenzestigste editie van het inmmens populaire 'Festival di Sanremo'.

Dit jaar werd dat festival vanuit het buitenland met grotere belangstelling dan andere jaren gevolgd want op maandag 29 september 2014 liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de winnaar van deze editie naar het Eurovisie Songfestival zou gaan. Het was wel zo dat de winnaar mocht afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zou er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook deelnam aan het 'Festival di Sanremo'.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het nationale festival, waarop het Eurovisie Songfestival is gebaseerd, afgevaardigd, behalve vorig jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni.

Tijdens de finale traden nog zestien van de twintig kandidaten aan en na een eerste stemronde bleven er daar nog drie van over. Met een totaal van 39,05% ging de overwinning naar het trio van Il Volo. Tweede werd Nek (35,38%) en de derde plaats was voor Malika Ayane (25,57%).

Na afloopv an de finale maakte het drietal tijdens een persconferentie het nieuws wereldkundig dat ze bereid waren om hun land te gaan vertegenwoordigen in Wenen. Op donderdag 19 februari raakte dan bekend dat ze zullen aantreden met "Grande amore", het nummer waarmee ze deze editie van het 'Festival di Sanremo' op hun naam hadden geschreven.

Piero Barone (Agrigento, 24 juni 1993), Ignazio Boschetto (Bologna, 04 oktober 1994) en Gianluca Ginoble (Atri, 11 februari 1995) leerden elkaar in 2009 kennen tijdens het programma 'Ti lascio una canzone'.

De samenwerking tussen de drie heren resulteerde eind 2010 in een eerste album "Il Volo" dat meer dan één miljoen keer werd gekocht en dat ook in Vlaanderen (42), Wallonië (3) en Nederland (7) de hitparade wist te halen. Er werd inmiddels samengewerkt met onder meer Eros Ramazotti, Placido Domingo en Barbara Streisand en traden ze voor volle zalen op in binnen- en buitenland.

Intussen brachten ze in 2012 ("We Are Love/Más Que Amor") en 2013 ("Buon Natale : The Christmas Album") een nieuw album op de markt en op dinsdag 17 februari werd hun jongste album (EP) uitgebracht met als titel "Sanremo grande amore". Op dat album staan zeven liedjes waaronder hun festivalinzending. De overige nummers zijn allemaal covers waaronder twee Italiaanse festivalinzendingen, "Piove" (1959) en "Romantica" (1960). Een paar dagen eerder, op donderdag 12 februari, verscheen een driedelige verzamelbox ("The Platinum Collection") die de eerder verschenen albums "Il Volo" (2010), "We Are Love" (2012) en "Il Volo Takes Flight - Live from the Detroit Opera House" (2012) bevat.

Voor het Eurovisie Songfestival moest het liedje minstens met vierenveertig seconden worden ingekort om de drie minuten niet te overschrijven.

"Grande amore" (tekst en muziek : Ciro Esposito, Francesco Boccia).

LYRICS

Chiudo gli occhi e penso a lei
Il profumo dolce della pelle sua
E' una voce dentro che mi sta portando dove nasce il sole
Sole sono le parole
Ma se vanno scritte tutto può cambiare
Senza più timore te lo voglio urlare questo grande amore
Amore, solo amore è quello che sento
Dimmi perché quando penso, penso solo a te
Dimmi perché quando vedo, vedo solo te
Dimmi perché quando credo, credo solo in te grande amore
Dimmi che mai
Che non mi lascerai mai
Dimmi chi sei
Respiro dei giorni miei d'amore
Dimmi che sai
Che solo me sceglierai Ora lo sai
Tu sei il mio unico grande amore
Dimmi perché quando penso, penso solo a te
Dimmi perché quando amo, amo solo te
Dimmi perché quando vivo, vivo solo in te grande amore
Dimmi che mai
Che non mi lascerai mai.
Dimmi chi sei
Respiro dei giorni miei d'amore Dimmi che sai
Che non mi sbaglierei mai Dimmi che sei
Che sei il mio unico grande amore


LYRICS IN ENGLISH

I close my eyes and think of her
The sweet scent of her skin
It's a voice within that is bringing me where the sun arises
Lonely are the words
But if they go written everything can change
With no fear anymore I want to scream this great love
Love, just love, it's what I feel…
Tell me why when I think, I only think of you
Tell me why when I see, I only see you
Tell me why when I believe, I believe in you… great love
Tell me that never
That you'll never leave me
Tell me who you are
Breath of the love days of mine
Tell me that you know
That you'll only choose me
Now you know it
You're my unique great love…


WEBSITE : http://www.ilvolomusic.com/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/IlVoloVEVO.
TWITTER : https://twitter.com/ilvolo.
TWITTER : https://twitter.com/piero_barone.
TWITTER : https://twitter.com/GianGinoble.
TWITTER : https://twitter.com/IBoschetto.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/ilvolomusic.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Spaanse deelneemster, zangeres Edurne. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Daniele Barraco)

13-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tim Douwsma (woordvoerder ESF 2014) en Marrit Nicolai zijn uit elkaar.

 Het Nederlandse programma 'RTL Boulevard' heeft eerder vanavond, dinsdag 12 mei 2015, bekendgemaakt dat de Nederlandse zanger/presentator Tim Douwsma (NSF 2012, woordvoerder ESF 2014) en zijn vriendin Marrit Nicolai (opnieuw) uit elkaar zijn.

Tim en Marrit leken nog niet zo lang geleden dolgelukkig met elkaar. In 'RTL Boulevard' was nog te zien hoe de twee elkaar weer in de armen vielen nadat ze elkaar door hun werkschema's een poosje niet hadden gezien.‬ ‪Marrit nam dit seizoen deel aan 'So You Think You Can Dance' alwaar ze aan het einde van de derde liveshow het strijdtoneel moest verlaten. Tim is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de musical 'Grease'.

 De breuk tussen Tim en Marrit is volgens het management van de zanger/presentator een gevolg van hun drukke carrières, waardoor ze steeds mindee tijd voor elkaar hadden. Ze zijn, zoals dat dan heet, 'in goed overleg' uit elkaar gegaan. "Tim vindt Marrit nog steeds een mooi meisje. Ze zal voor altijd een plekje in zijn hart houden", aldus de woordvoerder.

De twee gingen in 2012 ook al eens uit elkaar maar na een jaar probeerden ze het weer samen. Ditmaal lijkt de breuk definitief.
(foto Marrit : vtm)

12-05-2015 om 21:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Matteo Simoni, Stef Aerts en Marie Vinck komen straks langs in het café.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* vijfentwintigste aflevering - dinsdag 12 mei 2015 :

Tomas ontvangt de ganse week stamgast Otto Jan Ham en op dinsdag is wandelaar Bent Van Looy van de partij.

Vorige week ging het nieuwe stuk van het theatergezelschap 'FC Bergman' in première, vanavond vertellen Matteo Simoni, Stef Aerts en Marie Vinck ons er alles over. Ex-zwerver en miljonairszoon Jerry Winkler komt ook langs en Joost Zweegers, oftewel Novastar, zorgt voor de muzikale noot.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavonddinsdag 12 mei 2015, tussen 22.10 en 23.00 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

12-05-2015 om 20:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : vandaag opnieuw acht landen op het festivalpodium waaronder Hongarije, Rusland en Denemarken.

 Gisteren, maandag 11 mei 2015, werd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 19 mei, plaats maar gisterenmiddag startten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. Moldavië, dat ook in 2010 de eerste halve finale mocht openen, mocht als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. Onze landgenoot Loïc Nottet werkte als derde zijn eerste repetitie af (tussen 13.20 en 13.50). Na hem was het de beurt aan de Nederlandse Trijntje Oosterhuis die haar repetitie (in een felbesproken jurk) afwerkte tussen 14.00 en 14.30.

Sinds gisteren, maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen de resterende acht landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Net als gisteren moeten we we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de resterende acht halve finalisten van de eerste halve finale (dinsdag 12 mei 2015) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

12.00-12.30

SERVIE

14.25-14.45

12.40-13.10

HONGARIJE

15.05-15.25

13.20-13.50

WIT-RUSLAND

15.45-16.05

14.00-14.30

RUSLAND

16.25-16.45

14.40-15.40

P A U Z E

15.50-16.20

DENEMARKEN

18.15-18.35

16.30-17.00

ALBANIE

18.55-19.15

17.10-17.40

ROEMENIE

19.35-19.55

17.50-18.20

GEORGIE

20.15-20.35

Net als in 2013 en 2014 is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 15 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen eergisteren, zondag 10 mei, en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagdinsdag 12 mei, opent het centrum reeds haar deuren om 10.30 en worden ze om 21.30 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

12-05-2015 om 05:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 36. FRANKRIJK.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het derde land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is vijfvoudig winnaar FRANKRIJK. Het land is één van de zeven landen die er van in het begin al bij zijn. Tot op heden wist Frankrijk het Songfestival dus vijf maal te winnen maar de laatste overwinning dateert ondertussen al van 1977 toen Marie Myriam "L'oiseau et l'enfant" naar de eerste plaats zong.

In totaal nam het land tweemaal niet deel aan het Songfestival : in 1974 wegens het overlijden van president Pompidou in de week voorafgaand aan het festival en in 1982 omdat de Franse omroep (TF 1) vond dat het festival te ouderwets was. Een jaar later nam France 2 de fakkel over en zes jaar geleden wist het land nog eens te eindigen in de top tien. Niemand minder dan Patricia Kaas nam met "S'il fallait le faire" deel aan het festival. Met een totaal van 107 punten eindigde ze op een achtste plaats. In 2010 stuurde de Franse omroep zanger Jessy Matador met "Allez olla olé" naar het festival en met een totaal van tweeëntachtig punten strandde hij op een twaalfde plaats. Hij hield er onder meer in Vlaanderen een dikke zomerhit aan over.

Vier jaar geleden strandde Amaury Vassili met "Sognu" op een teleurstellende vijftiende plaats met een totaal van tweeëntachtig punten. Zangeres Anggun deed het in 2012 met "Echo (You And I)" nog slechter door met slechts eenentwintig punten te stranden op een tweeëntwintigste plaats. Twee jaar geleden mocht Amandine Bourgeois met "L'enfer et moi" de finale in Malmö openen en dat leverde haar amper veertien punten op, goed voor een drieëntwintigste plaats. Maar het kan nog slechter aflopen voor een Franse inzending en daar weten de heren van Twin Twin over mee te praten. Vorig jaar kregen ze voor hun
"Moustache" welgeteld twee puntjes en zo eindigde het trio op een zesentwintigste en laatste plaats.

De Franse openbare omroep France 2 maakte op vrijdagochtend 23 januari bekend dat zangeres Lisa Angell in mei zal aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De Franse inzending "N'oubliez pas" is een verwijzing naar de Eerste Wereldoorlog maar wil voornamelijk een 'boodschap zijn van de vrede'. Als één van de 'Big 5' is Frankrijk steeds verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival.


Lisa Angell, geboren als Lisa Vetrano (Parijs, 21 september 1968), zette reeds op veertienjarige leeftijd haar stappen in de showbusiness en nam deel aan diverse talentenjachten. Haar eerste album ("Les divines") verscheen pas in 2011 en behaalde in eigen land een eenendertigste plaats in de albumhitparade en wist ook in Wallonië één weekje in het overzicht te verschijnen (zesentachtigste plaats).

Twee jaar geleden verscheen "Des mots" en sinds april vorig jaar ligt "Frou-frou" in de winkelrekken. Dat is tot op heden haar best verkochte album en ook in Wallonië wist ze maar liefst elf weken in de hitparade te vertoeven. Haar jongste album, "Lisa Angell", is sinds gisteren, maandag 11 mei 2015, beschikbaar.

De 46-jarige zangeres neemt dit jaar deel aan het liedjesfestival met het nummer "N'oubliez pas", van de hand van Robert Goldman (Moïse Albert). De man is de broer van de ook bij ons bekende singer-songwriter Jean-Jacques Goldman en hij schreef in 2001 (onder het pseudoniem J. Kapler) de tekst en de muziek van "Je n'ai que mon âme", het nummer waarmee Natasha St-Pier in de Deense hoofdstad Kopenhagen een vierde plaats in de wacht sleepte. Die vierde plek is het beste resultaat van het land deze eeuw tijdens het Eurovisie Songfestival.

"N'oubliez pas" (tekst : Laure Izon, Moïse Albert ; muziek : Michel Illouz, Moïse Albert).

LYRICS

Il ne me reste que des larmes
Ces quelques notes venues d'autrefois
Et le chant de nos prières
Nos cœurs qui espèrent
Et le vide sous mes pas

Il ne me reste que les cendres
De mon village plongé dans le silence
Je ne suis qu'une blessure
Un cœur sans armure
Comment survivre après ça.

Mais je suis là, je n'oublie pas
Dans mon village balayé par l’histoire
Et je vis là, n'oubliez pas
Effacé des cartes et des mémoires

Je me souviens du rire des enfants
La voix des hommes quand ils partaient au champ
Les fêtes des moissons
L'odeur dans les maisons
Les éclats d'amour et de joie

Mais je suis là, n'oubliez pas
Effacé des cartes et des mémoires

Quand ils sont arrivés
Cachés derrière leurs armes
Ils étaient des milliers
Ils riaient de nos larmes

Ils ont voulu détruire
Nos croyances et nos âmes
Avec des mots de haine
Que l'on n'connaissait pas.

Je suis ici ce soir
Au milieu de ces ruines
Pour vous parler d'espoir
Et vous chanter la vie
Et je fais le serment
Quand séchera le sang
De reconstruire ma ville
Bien plus belle qu'avant.

Mais n'oubliez pas.


LYRICS IN ENGLISH

All that remains to me are tears
These few notes that come from long ago
And the song of our prayers
Our hearts that hope
And the emptiness under my steps

All that remains to me are ashes
Of my village plunged into silence
I am but a wound
A heart without an armour
How do I survive after this

But I am here, I don't forget
In my village swept away by history
And I live here, don’t you forget
Erased from maps and memories

I remember the laughter of children
The voices of men when they left for the field
The harvest festivals
The smell in the houses
The bursts of love and joy

But I am here, I don't forget
In my village swept away by history

When they arrived
Hidden behind their weapons
They were thousands
They laughed at our tears

They wished to destroy
Our beliefs and our souls
With words of hatred
That we did not know

I am here tonight
In the middle of these ruins
To talk to you about hope
And to sing life
And I swear
When the blood will dry
That I will rebuild my city
More beautiful than before

But don't forget


YOUTUBE : http://www.youtube.com/LisaAngellOfficiel.
TWITTER : https://twitter.com/lisaangell.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/lisaangellofficiel?fref=ts.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Italiaanse deelnemer, het trio Il Volo. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Nathalie Guyon/France TV)

12-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Jan Smit en Lindsay stellen vanavond hun nieuwe single voor.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* vierentwintigste aflevering - maandag 11 mei 2015 :

Een nieuwe werkweek en dus gaat het café vanavond opnieuw open. Tomas ontvangt de ganse week stamgast Otto Jan Ham en op maandag is de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal van de partij.

Lindsay en Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) stellen hun nieuwe single "Duizend en één nacht" voor en ook voetbalster Imke Courtois maakt haar opwachting.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondmaandag 11 mei 2015, tussen 22.00 en 22.50 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

11-05-2015 om 20:16 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs