Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

13-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond komt onder meer Stan Van Samang langs.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* zesentwintigste aflevering - woensdag 13 mei 2015 :

Tomas ontvangt de ganse week stamgast Otto Jan Ham en op woensdag is Gili  van de partij.

Verder komen hitlijst-sensatie Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), 'Achter De Rug'-duo Sven De Leijer en Elodie Ouedraogo, voetbaltrainer en wereldreiziger Tom Saintfiet langs.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondwoensdag 13 mei 2015, tussen 22.00 en 22.50 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

13-05-2015 om 18:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond met Ivan Pecnik en Sofie Dumont.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 8 - woensdag 13 mei 2015 :

Vandaag krijgt Tine Embrechts de hulp van Ivan Pecnik. Sven De Ridder laat zich net voor het verlengde weekend vergezellen door tv-kok Sofie Dumont.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', achtste aflevering vanavond, woensdag 13 mei 2015, tussen 21.10 en 22.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

13-05-2015 om 18:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : de eerste acht landen van de tweede halve finale werken vandaag een eerste repetitie af.

 Eergisteren, maandag 11 mei 2015, werd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 19 mei, plaats maar eergisterenmiddag startten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. De zestien landen die deelnemen aan de eerste halve finale, waaronder België en Nederland, hebben inmiddels een eerste repetitie afgewerkt. Vandaag en morgen is het de beurt aan de zeventien landen die deelnemen aan de tweede halve finale.

Litouwen, dat ook in 2010 de tweede halve finale mocht openen, mag als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. Net als de voorbije twee dagen passeren acht landen de revue en verder zijn dat nog zevenvoudig winnaar Ierland, San Marino, Montenegro, Malta, Noorwegen, Portugal en terugkomer Tsjechië.

Sinds eergisteren, maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


Net als de voorbije twee dagen moeten we van deze repetities nog niet echt heel veel verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de eerste acht halve finalisten van de tweede halve finale (woensdag 13 mei 2015) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

12.00-12.30

LTOUWEN

14.25-14.45

12.40-13.10

IERLAND

15.05-15.25

13.20-13.50

SAN MARINO

15.45-16.05

14.00-14.30

MONTENEGRO

16.25-16.45

14.40-15.40

P A U Z E

15.50-16.20

MALTA

18.15-18.35

16.30-17.00

NOORWEGEN

18.55-19.15

17.10-17.40

PORTUGAL

19.35-19.55

17.50-18.20

TSJECHIE

20.15-20.35

Net als in 2013 en 2014 is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 15 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen zondag 10 mei en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagwoensdag 13 mei, opent het centrum reeds haar deuren om 10.30 en worden ze om 21.30 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

13-05-2015 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 37. ITALIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het vierde land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is ITALIE. Na een afwezigheid van maar liefst veertien jaar is de tweevoudig winnaar (1964 en 1990) sinds 2011 opnieuw van de partij. In totaal nam het land tussen 1956 en 1997 zesendertig maal deel en 'slechts' tien keer eindigde de inzending niet in de top tien. Eén van de bekendste Italiaanse inzendingen is "Nel blu dipinto di blu" dat bij velen beter bekend is als de wereldhit "Volare". Met dat nummer nam drievoudig deelnemer Domenico Modugno in 1958 deel aan het festival.

Vier jaar geleden nam Italië dus opnieuw deel aan het festival en Raphael Gualazzi wist met "The Madness Of Love" meteen de tweede plaats in de wacht te slepen. In 2012 stuurde het land zangeres Nina Zilli naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe en daar wist ze met "L'amore è femmina (Out Of Love)" beslag te leggen op een negende plaats. Twee jaar geleden mocht Marco Mengoni, winnaar van
de drieënzestigste editie van het populaire Festival di Sanremo, naar het Zweedse Malmö afreizen alwaar hij met "L'essenziale" beslag legde op een zevende plaats met 126 punten. Vorig jaar hield zangeres Emma Marrone de Italiaanse eer hoog met het zelfgeschreven liedje "La mia città". Met een totaal van drieëndertig punten strandde ze op een eenentwintigste plaats, meteen het slechtste resultaat ooit voor het land.

Op zaterdag 14 februari vond in Italië de finale plaats van de vijfenzestigste editie van het inmmens populaire 'Festival di Sanremo'.

Dit jaar werd dat festival vanuit het buitenland met grotere belangstelling dan andere jaren gevolgd want op maandag 29 september 2014 liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de winnaar van deze editie naar het Eurovisie Songfestival zou gaan. Het was wel zo dat de winnaar mocht afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zou er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook deelnam aan het 'Festival di Sanremo'.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het nationale festival, waarop het Eurovisie Songfestival is gebaseerd, afgevaardigd, behalve vorig jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni.

Tijdens de finale traden nog zestien van de twintig kandidaten aan en na een eerste stemronde bleven er daar nog drie van over. Met een totaal van 39,05% ging de overwinning naar het trio van Il Volo. Tweede werd Nek (35,38%) en de derde plaats was voor Malika Ayane (25,57%).

Na afloopv an de finale maakte het drietal tijdens een persconferentie het nieuws wereldkundig dat ze bereid waren om hun land te gaan vertegenwoordigen in Wenen. Op donderdag 19 februari raakte dan bekend dat ze zullen aantreden met "Grande amore", het nummer waarmee ze deze editie van het 'Festival di Sanremo' op hun naam hadden geschreven.

Piero Barone (Agrigento, 24 juni 1993), Ignazio Boschetto (Bologna, 04 oktober 1994) en Gianluca Ginoble (Atri, 11 februari 1995) leerden elkaar in 2009 kennen tijdens het programma 'Ti lascio una canzone'.

De samenwerking tussen de drie heren resulteerde eind 2010 in een eerste album "Il Volo" dat meer dan één miljoen keer werd gekocht en dat ook in Vlaanderen (42), Wallonië (3) en Nederland (7) de hitparade wist te halen. Er werd inmiddels samengewerkt met onder meer Eros Ramazotti, Placido Domingo en Barbara Streisand en traden ze voor volle zalen op in binnen- en buitenland.

Intussen brachten ze in 2012 ("We Are Love/Más Que Amor") en 2013 ("Buon Natale : The Christmas Album") een nieuw album op de markt en op dinsdag 17 februari werd hun jongste album (EP) uitgebracht met als titel "Sanremo grande amore". Op dat album staan zeven liedjes waaronder hun festivalinzending. De overige nummers zijn allemaal covers waaronder twee Italiaanse festivalinzendingen, "Piove" (1959) en "Romantica" (1960). Een paar dagen eerder, op donderdag 12 februari, verscheen een driedelige verzamelbox ("The Platinum Collection") die de eerder verschenen albums "Il Volo" (2010), "We Are Love" (2012) en "Il Volo Takes Flight - Live from the Detroit Opera House" (2012) bevat.

Voor het Eurovisie Songfestival moest het liedje minstens met vierenveertig seconden worden ingekort om de drie minuten niet te overschrijven.

"Grande amore" (tekst en muziek : Ciro Esposito, Francesco Boccia).

LYRICS

Chiudo gli occhi e penso a lei
Il profumo dolce della pelle sua
E' una voce dentro che mi sta portando dove nasce il sole
Sole sono le parole
Ma se vanno scritte tutto può cambiare
Senza più timore te lo voglio urlare questo grande amore
Amore, solo amore è quello che sento
Dimmi perché quando penso, penso solo a te
Dimmi perché quando vedo, vedo solo te
Dimmi perché quando credo, credo solo in te grande amore
Dimmi che mai
Che non mi lascerai mai
Dimmi chi sei
Respiro dei giorni miei d'amore
Dimmi che sai
Che solo me sceglierai Ora lo sai
Tu sei il mio unico grande amore
Dimmi perché quando penso, penso solo a te
Dimmi perché quando amo, amo solo te
Dimmi perché quando vivo, vivo solo in te grande amore
Dimmi che mai
Che non mi lascerai mai.
Dimmi chi sei
Respiro dei giorni miei d'amore Dimmi che sai
Che non mi sbaglierei mai Dimmi che sei
Che sei il mio unico grande amore


LYRICS IN ENGLISH

I close my eyes and think of her
The sweet scent of her skin
It's a voice within that is bringing me where the sun arises
Lonely are the words
But if they go written everything can change
With no fear anymore I want to scream this great love
Love, just love, it's what I feel…
Tell me why when I think, I only think of you
Tell me why when I see, I only see you
Tell me why when I believe, I believe in you… great love
Tell me that never
That you'll never leave me
Tell me who you are
Breath of the love days of mine
Tell me that you know
That you'll only choose me
Now you know it
You're my unique great love…


WEBSITE : http://www.ilvolomusic.com/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/IlVoloVEVO.
TWITTER : https://twitter.com/ilvolo.
TWITTER : https://twitter.com/piero_barone.
TWITTER : https://twitter.com/GianGinoble.
TWITTER : https://twitter.com/IBoschetto.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/ilvolomusic.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Spaanse deelneemster, zangeres Edurne. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Daniele Barraco)

13-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tim Douwsma (woordvoerder ESF 2014) en Marrit Nicolai zijn uit elkaar.

 Het Nederlandse programma 'RTL Boulevard' heeft eerder vanavond, dinsdag 12 mei 2015, bekendgemaakt dat de Nederlandse zanger/presentator Tim Douwsma (NSF 2012, woordvoerder ESF 2014) en zijn vriendin Marrit Nicolai (opnieuw) uit elkaar zijn.

Tim en Marrit leken nog niet zo lang geleden dolgelukkig met elkaar. In 'RTL Boulevard' was nog te zien hoe de twee elkaar weer in de armen vielen nadat ze elkaar door hun werkschema's een poosje niet hadden gezien.‬ ‪Marrit nam dit seizoen deel aan 'So You Think You Can Dance' alwaar ze aan het einde van de derde liveshow het strijdtoneel moest verlaten. Tim is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de musical 'Grease'.

 De breuk tussen Tim en Marrit is volgens het management van de zanger/presentator een gevolg van hun drukke carrières, waardoor ze steeds mindee tijd voor elkaar hadden. Ze zijn, zoals dat dan heet, 'in goed overleg' uit elkaar gegaan. "Tim vindt Marrit nog steeds een mooi meisje. Ze zal voor altijd een plekje in zijn hart houden", aldus de woordvoerder.

De twee gingen in 2012 ook al eens uit elkaar maar na een jaar probeerden ze het weer samen. Ditmaal lijkt de breuk definitief.
(foto Marrit : vtm)

12-05-2015 om 21:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Matteo Simoni, Stef Aerts en Marie Vinck komen straks langs in het café.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* vijfentwintigste aflevering - dinsdag 12 mei 2015 :

Tomas ontvangt de ganse week stamgast Otto Jan Ham en op dinsdag is wandelaar Bent Van Looy van de partij.

Vorige week ging het nieuwe stuk van het theatergezelschap 'FC Bergman' in première, vanavond vertellen Matteo Simoni, Stef Aerts en Marie Vinck ons er alles over. Ex-zwerver en miljonairszoon Jerry Winkler komt ook langs en Joost Zweegers, oftewel Novastar, zorgt voor de muzikale noot.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavonddinsdag 12 mei 2015, tussen 22.10 en 23.00 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

12-05-2015 om 20:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : vandaag opnieuw acht landen op het festivalpodium waaronder Hongarije, Rusland en Denemarken.

 Gisteren, maandag 11 mei 2015, werd in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 19 mei, plaats maar gisterenmiddag startten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. Moldavië, dat ook in 2010 de eerste halve finale mocht openen, mocht als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. Onze landgenoot Loïc Nottet werkte als derde zijn eerste repetitie af (tussen 13.20 en 13.50). Na hem was het de beurt aan de Nederlandse Trijntje Oosterhuis die haar repetitie (in een felbesproken jurk) afwerkte tussen 14.00 en 14.30.

Sinds gisteren, maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen de resterende acht landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Net als gisteren moeten we we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de resterende acht halve finalisten van de eerste halve finale (dinsdag 12 mei 2015) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

12.00-12.30

SERVIE

14.25-14.45

12.40-13.10

HONGARIJE

15.05-15.25

13.20-13.50

WIT-RUSLAND

15.45-16.05

14.00-14.30

RUSLAND

16.25-16.45

14.40-15.40

P A U Z E

15.50-16.20

DENEMARKEN

18.15-18.35

16.30-17.00

ALBANIE

18.55-19.15

17.10-17.40

ROEMENIE

19.35-19.55

17.50-18.20

GEORGIE

20.15-20.35

Net als in 2013 en 2014 is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 15 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen eergisteren, zondag 10 mei, en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaagdinsdag 12 mei, opent het centrum reeds haar deuren om 10.30 en worden ze om 21.30 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

12-05-2015 om 05:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 36. FRANKRIJK.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het derde land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is vijfvoudig winnaar FRANKRIJK. Het land is één van de zeven landen die er van in het begin al bij zijn. Tot op heden wist Frankrijk het Songfestival dus vijf maal te winnen maar de laatste overwinning dateert ondertussen al van 1977 toen Marie Myriam "L'oiseau et l'enfant" naar de eerste plaats zong.

In totaal nam het land tweemaal niet deel aan het Songfestival : in 1974 wegens het overlijden van president Pompidou in de week voorafgaand aan het festival en in 1982 omdat de Franse omroep (TF 1) vond dat het festival te ouderwets was. Een jaar later nam France 2 de fakkel over en zes jaar geleden wist het land nog eens te eindigen in de top tien. Niemand minder dan Patricia Kaas nam met "S'il fallait le faire" deel aan het festival. Met een totaal van 107 punten eindigde ze op een achtste plaats. In 2010 stuurde de Franse omroep zanger Jessy Matador met "Allez olla olé" naar het festival en met een totaal van tweeëntachtig punten strandde hij op een twaalfde plaats. Hij hield er onder meer in Vlaanderen een dikke zomerhit aan over.

Vier jaar geleden strandde Amaury Vassili met "Sognu" op een teleurstellende vijftiende plaats met een totaal van tweeëntachtig punten. Zangeres Anggun deed het in 2012 met "Echo (You And I)" nog slechter door met slechts eenentwintig punten te stranden op een tweeëntwintigste plaats. Twee jaar geleden mocht Amandine Bourgeois met "L'enfer et moi" de finale in Malmö openen en dat leverde haar amper veertien punten op, goed voor een drieëntwintigste plaats. Maar het kan nog slechter aflopen voor een Franse inzending en daar weten de heren van Twin Twin over mee te praten. Vorig jaar kregen ze voor hun
"Moustache" welgeteld twee puntjes en zo eindigde het trio op een zesentwintigste en laatste plaats.

De Franse openbare omroep France 2 maakte op vrijdagochtend 23 januari bekend dat zangeres Lisa Angell in mei zal aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De Franse inzending "N'oubliez pas" is een verwijzing naar de Eerste Wereldoorlog maar wil voornamelijk een 'boodschap zijn van de vrede'. Als één van de 'Big 5' is Frankrijk steeds verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival.


Lisa Angell, geboren als Lisa Vetrano (Parijs, 21 september 1968), zette reeds op veertienjarige leeftijd haar stappen in de showbusiness en nam deel aan diverse talentenjachten. Haar eerste album ("Les divines") verscheen pas in 2011 en behaalde in eigen land een eenendertigste plaats in de albumhitparade en wist ook in Wallonië één weekje in het overzicht te verschijnen (zesentachtigste plaats).

Twee jaar geleden verscheen "Des mots" en sinds april vorig jaar ligt "Frou-frou" in de winkelrekken. Dat is tot op heden haar best verkochte album en ook in Wallonië wist ze maar liefst elf weken in de hitparade te vertoeven. Haar jongste album, "Lisa Angell", is sinds gisteren, maandag 11 mei 2015, beschikbaar.

De 46-jarige zangeres neemt dit jaar deel aan het liedjesfestival met het nummer "N'oubliez pas", van de hand van Robert Goldman (Moïse Albert). De man is de broer van de ook bij ons bekende singer-songwriter Jean-Jacques Goldman en hij schreef in 2001 (onder het pseudoniem J. Kapler) de tekst en de muziek van "Je n'ai que mon âme", het nummer waarmee Natasha St-Pier in de Deense hoofdstad Kopenhagen een vierde plaats in de wacht sleepte. Die vierde plek is het beste resultaat van het land deze eeuw tijdens het Eurovisie Songfestival.

"N'oubliez pas" (tekst : Laure Izon, Moïse Albert ; muziek : Michel Illouz, Moïse Albert).

LYRICS

Il ne me reste que des larmes
Ces quelques notes venues d'autrefois
Et le chant de nos prières
Nos cœurs qui espèrent
Et le vide sous mes pas

Il ne me reste que les cendres
De mon village plongé dans le silence
Je ne suis qu'une blessure
Un cœur sans armure
Comment survivre après ça.

Mais je suis là, je n'oublie pas
Dans mon village balayé par l’histoire
Et je vis là, n'oubliez pas
Effacé des cartes et des mémoires

Je me souviens du rire des enfants
La voix des hommes quand ils partaient au champ
Les fêtes des moissons
L'odeur dans les maisons
Les éclats d'amour et de joie

Mais je suis là, n'oubliez pas
Effacé des cartes et des mémoires

Quand ils sont arrivés
Cachés derrière leurs armes
Ils étaient des milliers
Ils riaient de nos larmes

Ils ont voulu détruire
Nos croyances et nos âmes
Avec des mots de haine
Que l'on n'connaissait pas.

Je suis ici ce soir
Au milieu de ces ruines
Pour vous parler d'espoir
Et vous chanter la vie
Et je fais le serment
Quand séchera le sang
De reconstruire ma ville
Bien plus belle qu'avant.

Mais n'oubliez pas.


LYRICS IN ENGLISH

All that remains to me are tears
These few notes that come from long ago
And the song of our prayers
Our hearts that hope
And the emptiness under my steps

All that remains to me are ashes
Of my village plunged into silence
I am but a wound
A heart without an armour
How do I survive after this

But I am here, I don't forget
In my village swept away by history
And I live here, don’t you forget
Erased from maps and memories

I remember the laughter of children
The voices of men when they left for the field
The harvest festivals
The smell in the houses
The bursts of love and joy

But I am here, I don't forget
In my village swept away by history

When they arrived
Hidden behind their weapons
They were thousands
They laughed at our tears

They wished to destroy
Our beliefs and our souls
With words of hatred
That we did not know

I am here tonight
In the middle of these ruins
To talk to you about hope
And to sing life
And I swear
When the blood will dry
That I will rebuild my city
More beautiful than before

But don't forget


YOUTUBE : http://www.youtube.com/LisaAngellOfficiel.
TWITTER : https://twitter.com/lisaangell.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/lisaangellofficiel?fref=ts.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Italiaanse deelnemer, het trio Il Volo. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Nathalie Guyon/France TV)

12-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Jan Smit en Lindsay stellen vanavond hun nieuwe single voor.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* vierentwintigste aflevering - maandag 11 mei 2015 :

Een nieuwe werkweek en dus gaat het café vanavond opnieuw open. Tomas ontvangt de ganse week stamgast Otto Jan Ham en op maandag is de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal van de partij.

Lindsay en Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) stellen hun nieuwe single "Duizend en één nacht" voor en ook voetbalster Imke Courtois maakt haar opwachting.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Op dinsdag 05 mei 2015 stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondmaandag 11 mei 2015, tussen 22.00 en 22.50 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

11-05-2015 om 20:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste werkdag van een voor velen korte werkweek zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het Evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur. Ook dit jaar kan de jeugd (tussen 6 en 14 jaar) op woensdag 24 juni (tussen 13.00 en 18.00) weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie. Voor deze achttiende editie van 'Popeiland' zullen Emma Bale (14.00), 4Reignrs (14.30), Laura Omloop (15.05), Nielson  (15.40) en Laura Tesoro (16.50) de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke. De presentatie is in de handen van Dante Martens.

Tickets kosten in voorverkoop 8 euro, de dag zelf betaal je aan de kassa 10 euro (vanaf vier jaar betalend).
De ticketverkoop in voorverkoop verloopt via vzw Uitbureau Gent (Kammerstraat 19, 9000 Gent) alsook telefonisch via het nummer 09/233 77 88 (tussen 10.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00). Je kan echter ook tickets in voorverkoop verkrijgen in het bezoekerscentrum van het provinciaal domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1A, 9185 Wachtebeke).

Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), de legendarische Nederlandse zanger van de megahit "Kom van dat dak af" is van de partij in de zomershow van Het Witte Paard 2015, getiteld 'Vegas'. Andere hits die Peter in de jaren zeventig en tachtig naar de hoogste regionen van de hitlijsten bracht zijn "Angeline", "Je wordt ouder papa" en "Als ik God was". Peter zal samen met zijn begeleidingsband The Rockets zijn bekendste liedjes live brengen. De sexy Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds twee keer het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is, na een jaartje afwezigheid, weer op post in Blankenberge.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van zaterdag 18 juli tot en met maandag 07 september in Blankenberge. De affiche wordt vervolledigd met twee internationale verrassingsacts. Glitter en glamour verzekerd!

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', solovoorstellingen, …) maakt voor de zevende maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bakteurs', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in de 'Vegas' show. Het is zijn derde opeenvolgende deelname. Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Martijn Claes en Oonagh Jacobs tekenen voor het tweede jaar op rij present voor de zomershow. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zesde maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie is zoals steeds in handen van Bruno Van Heystraeten. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Gwen Hamerlijnck tekent weer voor de choreografie van het showballet. Ben Van den Keybus is de producent en verantwoordelijk voor het concept van de show.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van
Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be. Tickets kan je ook verkrijgen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 999.

In 2015 zou de beroemde Nederlandse tekstschrijver Lennaert Nijgh precies zeventig jaar zijn geworden.

Om zijn heerlijke repertoire alle eer aan te doen, heeft Nekka vzw een project uitgewerkt onder de naam 'Nijghse Vrouwen'. Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Lies Lefever en Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) zullen u meenemen op een herkenbare maar verrassende ontdekkingsreis doorheen liedjes als "Ik doe wat ik doe", "Testament", "Beneden alle peil", "Pastorale", "Welterusten meneer de president" en zo vele andere pareltjes.

Er zijn de komende maanden nog een aantal voorstellingen gepland en  voor een overzicht verwijzen we je naar de website van Nekka vzw
.

11-05-2015 om 15:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Marathonradio' (MNM) dit jaar met Peter Van de Veire, Tom De Cock en Eva Daeleman.

 Van vrijdag 05 tot en met maandag 22 juni is er opnieuw 'Marathonradio' op MNM. Meer dan zeventien dagen aan een stuk presenteren MNM-dj's Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Tom De Cock (commentator JESF 2010-2011-2012, commentator ESF 2013) en - nieuw dit jaar - Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice 'Eurosong 2014', commentatrice ESF 2014-2015) een non-stop radioprogramma boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken.
 
Op vrijdag 05 juni om 08.00 's morgens beginnen ze eraan. Peter, Eva en Tom wisselen mekaar elke twaalf uur af. Meer dan zeventien dagen aan een stuk. De leerlingen van COOVI uit Anderlecht zorgen voor gezonde maaltijden voor de presentatoren.

Net zoals vorig jaar zetten MNM en Teleblok tijdens 'Marathonradio' blokpunten op in heel Vlaanderen. Daar kunnen studenten terecht om samen te studeren en zijn er sportieve en muzikale activiteiten voor tijdens de pauzes.

'Marathonradio' is ondertussen al aan de vierde editie toe. In al die jaren is "een Barackske doen" een begrip geworden onder de MNM-luisteraars. Dit jaar gaat MNM op zoek naar een nieuwe stem voor "Yes we can!". Wie in de voetsporen van Barack Obama wil treden, kan zijn of haar versie van "Yes we can!" doorsturen naar MNM via Instagram door #marathonradio te gebruiken.
 
'Marathonradio 2015' : van vrijdag 05 tot en met maandag 22 juni op MNM.
(bron en foto : VRT)

11-05-2015 om 11:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : vanavond de laatste aflevering van het seizoen met een muzikale terugblik.

Vlaamse zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') die het dance repertoire van Kate Ryan (ESF 2006) zingt. Singer-songwriter Tom Helsen die een eigen interpretatie geeft aan de songs van rapster Slongs Dievanongs. Op maandag 23 maart 2015 vertrokken zes Vlaamse artiesten met een bijzondere 'Liefde voor Muziek' naar het zonnige Zuid-Spanje voor een muzikale reis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Christoff, Guy, Kate, Stan, Slongs en Tom nemen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gaan er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Hun 'Liefde voor Muziek' is hun grote gemene deler.

Elke week staat één van de zes artiesten centraal, die zijn grootste en meest gekoesterde songs uitleent aan zijn muzikale collega's. Onder begeleiding van een achtkoppige muziekband geven zij een eigen touch en arrangement aan één zelfgekozen nummer. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend. Wie weet de anderen tot tranen toe te ontroeren? Wie blaast zijn collega's omver?

Kate, Slongs, Christoff, Guy, Tom en Stan stellen zich in 'Liefde voor Muziek' bijzonder kwetsbaar op en laten zich van hun meest persoonlijke kant zien. Hun eigen song uit handen geven of het dierbaarste liedje van een collega onder handen nemen is geen evidente opdracht. Achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal en elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song.

Tussen de muziek door leren de artiesten elkaar gaandeweg beter kennen. Samen koken, samen sporten, samen ontspannen onder de Spaanse zon : vijf dagen lang staat genieten centraal.

Guy die samen met Kate gaat paardrijden, Kate die een gezichtsmasker legt bij Christoff, Stan en Guy die Slongs leren autorijden, Christoff die in de buurt op zoek gaat naar de chiqueste pateekes voor zijn high tea, Slongs die Tom Helsen introduceert in de wereld van de reiki, Kate die gitaarles krijgt van Guy, Slongs en Christoff die samen een kapel bezoeken… allemaal mooie momenten in 'Liefde voor Muziek'.

Die mooie momenten beleven de artiesten in een al even mooie setting : Villa El Cortijo de los Olivos in de omgeving van het Spaanse stadje Ronda. Deze historische villa uit de middeleeuwen is een oase van rust en is omgeven door prachtige natuur. Het adembenemende panorama doet de muzikanten meteen wegdromen. De ideale plek om zich vijf dagen lang te verdiepen in hun allergrootste passie : muziek.

* maandag 11 mei 2015 - aflevering 8 :

'Liefde voor Muziek' maakte de voorbije weken niet alleen emoties los bij de artiesten die elkaars nummers coverden, ook tv-kijkend Vlaanderen liep warm voor het programma. Op sociale media stroomden de lovende reacties elke aflevering binnen. In de laatste aflevering wordt teruggeblikt op de muzikale hoogtepunten van het voorbije seizoen én wordt de kijker meegenomen achter de schermen bij de repetities die aan het programma vooraf gingen.

Dat 'Liefde voor Muziek' een record aan hits heeft voorgebracht, is duidelijk te zien in de huidige muzieklijsten. Ook Stan Van Samang verbrak een record door met zes singles tegelijk in de Ultratop te belanden. Vanavond, maandag 11 mei 2015, worden de grootste hits uit 'Liefde voor Muziek' nog eens op een rijtje gezet. Stan brengt "Goeiemorgend, goeiendag" en "Een ster", de twee songs waarmee hij doorstootte naar de eerste plaats in de charts. Ook Christoff reeg de hits aan elkaar. Hij brengt nog één keer zijn emotionele "Vaarwel" en het swingende "She's Jivin". Tom Helsen zien we terug met zijn intieme versie van "From Me To You" en "Emma Emma", Kate gaat voor up tempo met "Junebug" en "iFoon". Guy 'Guykes' Swinnen sluit "Liefde voor Muziek" af met zijn eigen interpretatie van "I Surrender" en "Home", en Slongs smijt zich in "De nachtwinkel" en haar remake van "Welcome Home".

Dat 'Liefde voor Muziek' een onvergetelijk avontuur was waaruit mooie vriendschappen zijn gegroeid, staat voor Stan, Slongs, Tom, Guy, Kate en Christoff vast. Allemaal scharen ze zich achter de mooie woorden van Christoff : "We zijn hier allemaal zo verschillend, maar zo hetzelfde vanbinnen. En we hebben allemaal één grote liefde : de muziek".

'Liefde voor Muziek', achtste en laatste aflevering vanavond, maandag 11 mei 2015, tussen 20.35 en 21.55 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

11-05-2015 om 10:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN VANDAAG : vandaag starten de eerste repetities, Loïc Nottet en Trijntje Oosterhuis maken deze namiddag kennis met het festivalpodium.

 Vandaag, maandag 11 mei 2015, wordt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag19 mei, plaats maar vanmiddag starten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. Moldavië, dat ook in 2010 de eerste halve finale mocht openen, mag als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. Onze landgenoot Loïc Nottet werkt als derde zijn eerste repetitie af (tussen 13.20 en 13.50). Na hem is het de beurt aan de Nederlandse Trijntje Oosterhuis die haar repetitie zal afwerken tussen 14.00 en 14.30.

Vanaf vandaag, maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen de eerste acht landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de eerste acht halve finalisten van de eerste halve finale (maandag 11 mei 2015) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

12.00-12.30

MOLDAVIE

14.25-14.45

12.40-13.10

ARMENIE

15.05-15.25

13.20-13.50

BELGIE

15.45-16.05

14.00-14.30

NEDERLAND

16.25-16.45

14.40-15.40

P A U Z E

15.50-16.20

FINLAND

18.15-18.35

16.30-17.00

GRIEKENLAND

18.55-19.15

17.10-17.40

ESTLAND

19.35-19.55

17.50-18.20

VJR MACEDONIE

20.15-20.35

Net als in 2013 en 2014 is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 15 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen gisteren, zondag 10 mei, en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag, maandag 11 mei, opent het centrum reeds haar deuren om 10.30 en worden de deuren om 21.30 gesloten. (bron : Eurovision.tv ; foto : ORF/Roman Zach-Kiesling)

11-05-2015 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 35. DUITSLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het tweede land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is tweevoudig winnaar DUITSLAND. Het land is er van in het begin al bij en kon het Eurovisie Songfestival tot op heden dus tweemaal winnen. In 1982 was het de jonge zangeres Nicole die met "Ein bißchen Frieden" de Europese harten kon veroveren en in 2010 zorgde Lena met "Satellite" voor de overwinning.

In 2011 waagde Lena in eigen land opnieuw haar kans en met "Taken By A Stranger" legde ze met een totaal van 107 punten beslag op een tiende plaats. Een jaar later wist Roman Lob zich met "Standing Still" eveneens in de top tien te nestelen. Hij kreeg in totaal 110 punten en dat was meteen goed voor een achtste plaats. Daarmee wist het land tot op heden maar liefst vierendertig maal een plaats in de top tien te bemachtigen.

In 2013 verging het de Duitse inzending heelwat minder want de bekende formatie Cascada strandde met "Glorious" in de finale op een eenentwintigste plaats met achttien punten. En ook vorig jaar was de Duitse inzending geen echte hoogvlieger want trio Elaiza verzamelde voor hun liedje "Is It Right" negenendertig punten wat goed was voor een achttiende plaats.

Duitsland nam ook één keer niet deel, dat was in 1996 toen zanger Leon niet door de voorselectie raakte. Als één van de 'Big 5' is het land tegenwoordig altijd verzekerd van een finaleplaats en dit ongeacht de uitslag.


Op donderdag 05 maart vond in Duitsland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor het derde jaar op rij ging het eerste net van de openbare omroep (ARD) samen met producent Brainpool op zoek naar de meest geschikte kandidaat voor Wenen, alwaar de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden.

'Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich' vond plaats in de TUI Arena in Hannover, waar ook in 2013 de nationale selectie doorging. De nationale finale ging ditmaal door met in totaal acht kandidaten. De namen van zeven van hen (Fahrenhaidt, Faun, Alexa Feser, Mrs. Greenbird, Andreas Kümmert, Laing en Noize Generation) werden op woensdag 14 januari wereldkundig gemaakt. Op woensdag 04 februari volgden de titels van hun twee liedjes. Op de achtste en laatste deelnemer was het wachten tot donderdag 19 februari toen Ann Sophie als winnares van het clubconcert uit de bus kwam.

De iets meer dan twee uur durende uitzending werd in goede banen geleid door Barbara Schöneberger (dit jaar de Duitse woordvoerster tijdens de finale) en Janin Reinhardt (vanuit de greenroom). Er waren optredens van Songfestivalwinnares Conchita Wurst ("Rise Like A Phoenix" en "You Are Unstoppable"), Stefanie Heinzmann ("In The End") en Mark Forster ("Flash mich").

* de geselecteerde kandidaten :

01. Ann Sophie : "Jump The Gun" en "Black Smoke".
02. Fahrenhaidt : "Frozen Silence" en "Mother Earth".
03. Faun : "Hörst du die Trommeln" en "Abschied".
04. Alexa Feser : "Glück" en "Das Gold von Morgen".
05. Mrs. Greenbird : "Shine, Shine, Shine" en "Take My Hand".
06. Andreas Kümmert : "Home Is In My Hands" en "Heart Of Stone".
07. Laing : "Zeig Deine Muskeln" en "Wechselt die Beleuchtung".
08. Noize Generation : "Song For You" en "Crazy Now".

Er waren tijdens deze nationale finale drie stemrondes waarin enkel de kijkers bepaalden wie er op zaterdag 21 mei eerstkomende het land zal vertegenwoordigen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Elk van de acht kandidaten had twee nummers klaargestoomd en tijdens een eerste ronde zongen ze één van beide nummers. Na een eerste stemronde bleven er nog vier kandidaten over en tijdens de tweede stemronde brachten zij hun tweede nummer. Uit de acht liedjes gingen er dan twee over naar de derde en laatste stemronde waarin de winnaar werd bepaald.

* volgorde van optreden tijdens de eerste stemronde :

01. "Shine, Shine, Shine" door Mrs. Greenbird.
02. "Glück" door Alexa Feser.
03. "Hörst du die Trommeln" door Faun.
04. "A Song For You" door Noize Generation.
05. "Jump The Gun" door Ann Sophie.
06. "Frozen Silence" door Fahrenhaidt.
07. "Zeig Deine Muskeln" door Laing.
08. "Home Is In My Hands" door Andreas Kümmert.

* volgorde van optreden tijdens de tweede stemronde :

01. "Das Gold von Morgen" door Alexa Feser.
02. "Black Smoke" door Ann Sophie.
03. "Wechselt die Beleuchtung" door Laing.
04. "Heart Of Stone" door Andreas Kümmert.

* volgorde van optreden tijdens de derde stemronde :

01. "Black Smoke" door Ann Sophie.
02. "Heart Of Stone" door Andreas Kümmert.

Aan het einde van de uitzending maakte presentatrice Barbara Schöneberger bekend dat Andreas Kümmert (winnaar derde reeks 'The Voice of Germany') naar Oostenrijk zou afreizen met het nummer "Heart Of Stone". Maar de zanger maakte daarop bekend dat hij afzag van deelname aan het Eurovisie Songfestival.

"Ich bin nicht wirklich in der Verfassung, die Wahl anzunehmen. Ich gebe meinen Titel an Ann Sophie", waarop de presentatrice hem vroeg : "Können wir noch irgendetwas tun, um dich umzustimmen?". Maar de zanger bleef bij zijn besluit en voegde er nog aan toe : "Ann Sophie ist viel geeigneter!" (bekijk hier het fragment). En zo gaat de runner-up Ann Sophie naar Wenen.

Rond 23.00 was er nog een persconferentie met Ann Sophie, presentatrice Barbara Schöneberger en Thomas Schreiber (hoofd dienst amusement NRD). Daar ging het natuurlijk over de afwijzing van Andreas Kümmert en het feit dat hij buiten het podium met problemen zou kampen. Ann Sophie had tot slot niets dan lovende woorden voor de zanger en ze respecteerde zijn beslissing.


Ann Sophie Dürmeyer (Londen, 01 september 1990) zag het levenslicht in de Britse hoofdstad en groeide nadien op in het Duitse Hamburg. Na haar middelbare studies stak ze de oceaan over en ging in New York verder studeren.

In 2013 kwam ze terug naar Duitsland en bracht er een eerste (demo)album op de markt. Op vrijdag 24 april jongstleden bracht ze het album "Silver Into Gold" op de markt. Hierop staan onder meer haar festivalinzending "Black Smoke" alsook "Jump The Gun", het tweede nummer waarmee ze eerder dit voorjaar deelnam aan de Duitse selectie.

Met de 24-jarige zangeres stuurt Duitsland voor het tweede jaar op rij de winnaar van het clubconcert naar het Eurovisie Songfestival. Tijdens de persconferentie, na afloop van de nationale selectie, liet ze ook weten dat "Black Smoke" haar lievelingsnummer was.

"Black Smoke" (tekst en muziek : Michael Harwood, Ella McMahon, Tonino Speciale).

LYRICS

When you look at me, you know you're hard to read.
Because the face I see is not the one I know
And when you call me baby, what's that supposed to mean
I don't know who you are, how long can we pretend

See the change I know we both don't have the heart to say
Can't return to what we were, it will never be the same

Cause you said you'd never let me go
And I said I can't but now we know that it's
Too hard to say three words
Too hard to make it work
When there's nothing left to talk about
Cause you know the flame is running out
Two hearts are left to burn
Do you know, we're only left with smoke

Black smoke, we're only left with smoke, black smoke

I tried to tell myself, that it's all in my head
But the truth remains we're just too far apart.
You know were fooling ourselves if we hold on,
Cause were fighting for something that we don’t want
Just leave it now and walk away

See the change I know we both don't have the heart to say
Can't return to what we were, it will never be the same

Cause you said you'd never let me go
And I said I can't but now we know that its
Too hard to say three words
Too hard to make it work
When there's nothing left to talk about
Cause you know the flame is running out
Two hearts are left to burn
Do you know, we're only left with smoke

Too hard to say three words
Black smoke
Too hard to make it work
We're only left with smoke
Too hard to say three words
Black smoke
Too hard to make it work

Cause you said you'd never let me go no
Yeah you said you'd never let me go

Cause you said you'd never let me go
And I said I can't but now we know that it's
Too hard to say three words
Too hard to make it work
When there's nothing left to talk about
Cause you know the flame is running out
Two hearts are left to burn
Do you know, we're only left with smoke

Black smoke
We're only left with smoke


LYRICS IN FRENCH

Lorsque tu me regardes, tu es difficile a decrypter.
Parce que le visage que je vois n'est pas celui que je connais
Et quand tu m'appelles cherie, qu'est-ce que ça veut vraiment dire
Je ne sais pas qui tu es, combien de temps pouvons-nous faire semblant

(pre)

Je connais le changement dont ni l'un ni l'autre n'ose parler
Impossible de revenir en arriere, rien ne sera plus comme avant

(hook)

Parce que tu m'as dit que jamais tu ne pourrais me laisser partir
Et que je t'ai dit que je ne pouvais pas, mais maintenant nous savons
Que trois mots sont difficiles a dire
Trop difficile pour que ça marche
Quand on n'a plus rien a se dire
Parce tu sais que la flamme est en train de s'eteindre
Que deux cœurs sont en train de se consumer
Tu sais qu'il ne nous reste que de la fumee

Fumee noire, il ne nous reste que de la fumee, de la fumee noire

(v2)

J'ai essaye de me dire que tout ça est dans ma tete
Mais en verite nous sommes deja trop loin l'un de l'autre.
Tu sais qu'on se raconte des histoires si on continue,
Parce nous nous battons pour quelque chose que nous ne voulons pas
Alors maintenant laisse tomber et pars

(pre)

Je sais quel est le changement dont ni l'un ni l'autre n'ose parler
Pouvons-nous revenir en arriere, rien ne sera plus comme avant

(hook)

Parce que tu m'as dit que jamais tu ne pourrais me laisser partir
Et que je t'ai dit que je ne pouvais pas, mais maintenant nous savons
Que trois mots sont difficiles a dire
Trop difficile pour que ça marche
Quand on n'a plus rien a se dire
Parce tu sais que la flamme est en train de s'eteindre
Que deux cœurs sont en train de se consumer
Tu sais qu'il ne nous reste que de la fumee

(mid8)

Trois mots difficiles a dire
Fumee noire
Trop difficile pour que ça marche
Il ne nous reste que de la fumee
Trois mots difficiles a dire
Fumee noire
Trop difficile pour que ça marche

Parce que tu m'as dit que jamais tu ne pourrais me laisser partir
Oui tu m'as dit que jamais tu ne pourrais me laisser partir

(hook)

Parce que tu m'as dit que jamais tu ne pourrais me laisser partir
Et que je t'ai dit que je ne pouvais pas, mais maintenant nous savons
Que trois mots sont difficiles a dire
Trop difficile pour que ça marche
Quand on n'a plus rien a se dire
Parce tu sais que la flamme est en train de s'eteindre
Que deux cœurs sont en train de se consumer
Tu sais qu'il ne nous reste que de la fumee

Fumee noire
Il ne nous reste que de la fumee


WEBSITE : http://annsophiemusic.com/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/annsophiemusic.
TWITTER : https://twitter.com/AnnSophie.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/annsophiemusic.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Franse deelneemster, Lisa Angell. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Rolf Klatt, copyright eurovision.de)

11-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Loïc Nottet en Trijntje Oosterhuis morgennamiddag voor de eerste maal op het Songfestivalpodium.

 Morgenmiddag, maandag 11 mei 2015, wordt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het eigenlijke startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag19 mei, plaats maar morgenmiddag starten in de Wiener Stadthalle reeds de eerste repetities. Moldavië mag als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. De Belgische kandidaat (Loïc Nottet) werkt als derde zijn eerste repetitie af (tussen 13.20 en 13.50). De Nederlandse kandidate, Trijntje Oosterhuis, volgt net na 'onze' Loïc, en mag voor de eerste maal het podium op tussen 14.00 en 14.30.

Vanaf morgen, maandag 11 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties/meet & greets. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


Net als de vorige twee jaar is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

 De eerste individuele repetities zijn - net als in Malmö en Kopenhagen - niet meer openbaar, wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 15 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Tussen vandaag, zondag 10 mei, en de dag van de finale (zaterdag 23 mei), is het perscentrum (hal A en B) dagelijks geopend. Op het middaguur gingen de deuren open en om 15.30 vond de officiële opening plaats. Straks om 18.00 sluit het voor de eerste maal haar deuren. (bron : Eurovision.tv ; foto's : ORF/Roman Zach-Kiesling en EBU/Andres Putting)

10-05-2015 om 16:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Waldek heeft interessante informatie voor Frank en Lena krijgt slecht nieuws.

Onthulling in 'Thuis' op vrijdag 24 april 2015 : Simonne is de moeder van Sam. Zij is de moeder die Sam nooit heeft gekend en die haar jaren geleden zomaar heeft achtergelaten. Althans, dat is wat Angèle, de zus van Simonne die die vrijdag plots weer opdook, beweert...

Wat zou Simonne zo ver hebben gedreven? Hoe reageert ze op de onthulling? Wat vindt Frank van de situatie? En was Yvette op de hoogte? Het is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt in 'Thuis'...

OP HET SCHERM ÉN IN HET BOEK

Maar 'Thuis' leeft ook verder naast het scherm. Na 'Doodgezwegen', het boek over de ervaringen van Lowie en Leontien in Mexico, kwam op dinsdag 28 april een nieuw boek uit in de reeks 'Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie'. '(On)gewenst' vertelt het verhaal van Simonne en Sam zoals het zich jaren geleden precies heeft afgespeeld...

Korte inhoud

"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen, Kristof. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen...

Geschreven door een THUIS-kenner van het eerste uur

Het nieuwe 'Thuis'-boek '(On)gewenst' sluit naadloos aan bij de reeks op Eén. Het verhaal werd samen met de makers van de televisiereeks ontwikkeld en uitgeschreven.

De auteur, Annelies Lafleur, schrijft al van de eerste dag mee aan 'Thuis'. Zij heeft de voorbije jaren personages als Yvette, Simonne en Angèle mee vormgegeven en kent hen dus vanbinnen en vanbuiten. Ze leerde zelfs haar man kennen bij 'Thuis'. Ook hij, Jan Matterne junior, is een van de grondleggers van de reeks.

Praktisch

Het boek '(On)gewenst, Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie' verscheen op dinsdag 28 april bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 17,50 euro. ISBN : 9789089315151.
De website van Eén lichtte al een tipje van de sluier; daar kunnen de fans in voorpublicatie al een stukje van het verhaal lezen (klik HIER).

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.776 TOT EN MET 3.780.

Julia ziet de toekomst rooskleurig in. Tim stelt Sam gerust. Jana heeft belangrijk nieuws voor Lowie. Renzo en Peggy krijgen slecht nieuws. Waldek heeft interessante informatie voor Frank. Simonne is ongerust.

- maandag 11 mei - aflevering 3.776 : Tim spreekt Frank aan. Luc ziet alles goedkomen en hij excuseert zich tegenover Peter. Jana heeft belangrijk nieuws voor Lowie. Jenny en Leo hebben een meningsverschil. Julia ziet de toekomst rooskleurig in. Sam zet haar beste beentje voor op het werk.

- dinsdag 12 mei - aflevering 3.777 : Tim stelt Sam gerust. Simonne wordt opgevangen door Frank. Luc heeft ruzie met Rosa en Peggy. Femke wordt onder druk gezet. Leo zorgt voor zijn Jenny. Simonne is ongerust. Mayra geniet van de rust in huis.

- woensdag 13 mei - aflevering 3.778 : Femke beseft dat liegen geen zin heeft. Renzo en Peggy krijgen slecht nieuws. Jana legt Toon op de rooster. Mayra koestert hoop op beterschap in huis. Tim wijst Sam op haar verantwoordelijkheid. Waldek heeft interessante informatie voor Frank.

- donderdag 14 mei - aflevering 3.779 : Tim heeft een goede raad voor Sam. Nancy en Eddy hebben het moeilijk om rond te komen. Femke moet Renzo iets bekennen. Mayra kan niet langer zwijgen. Frank heeft alle puzzelstukjes bij elkaar gelegd en spreekt Luc aan.

- vrijdag 15 mei - aflevering 3.780 : Lena heeft slecht nieuws gekregen. Julia verneemt dat er een oude bekende terug is. Sam zoekt steun bij Judith. Marianne en William keren terug uit Italië. Renzo blijft kwaad op Femke. Frank bijt zich vast in zijn zaak.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

10-05-2015 om 15:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Stefanie en Thomas keren terug uit Schotland terwijl Peter vertrekt richting Griekenland.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.511 TOT EN MET 5.515.

- maandag 11 mei - aflevering 5.511 : Stefanie en Thomas keren terug uit Schotland terwijl Peter vertrekt richting Griekenland. Louise bereidt haar spreekbeurt voor en zoekt contact met een radicale organisatie die zich onder andere inzet voor dierenwelzijn : FreEco. Freddy krijgt op Facebook harde beschuldigingen naar het hoofd geslingerd. Agnes ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Gunther gaat aan de slag bij Fashion.

- dinsdag 12 mei - aflevering 5.512 : Freddy bedreigt Agnes, maar dat heeft niet het gewenste effect. Louise maakt een afspraak met Mirthe van FreEco. Ondertussen verdiept ze zich in bioproducten en ontdekt ze zo dat Mathias vorig jaar valse bioproducten heeft geleverd. Marie-Rose maakt zich zorgen over de manier waarop haar kleindochter zich in het eco-verhaal stort. June neemt contact op met Stan Lauwers. Benny trekt naar Reading om Liesbeth te verrassen.

- woensdag 13 mei - aflevering 5.513 : Patrick vermoedt dat Agnes de gevel van Freddy heeft beklad, maar zij ontkent alles. Benny komt aan in Reading en stelt vast dat Liesbeth niet op haar kamer is. Mieke, Jan en Zjef gaan voor het eerst samen joggen. Trudy is bang dat Louise zich zal willen aansluiten bij FreEco.

- donderdag 14 mei - aflevering 5.514 : Benny vindt dat Liesbeth veranderd is. Zijzelf denkt daar echter anders over. Rudi ergert zich verschrikkelijk aan de aanwezigheid van Gunther, zelfs op een vrije dag. Jan heeft veel last van spierpijn de dag na zijn eerste loopsessie. Louise is helemaal in de ban van FreEco. Trudy wil graag kennismaken met de mensen achter deze organisatie.

- vrijdag 15 mei - aflevering 5.515 : Louise excuseert zich bij Agnes. Trudy heeft het moeilijker om zich over het verleden te zetten. Agnes krijgt vervelend nieuws te horen van Delphine. De passage van Benny in Reading is geen onverdeeld succes. Ben heeft een bijzondere vraag voor Liesbeth. Rudi en Gunther wagen zich aan een wedstrijdje.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

10-05-2015 om 15:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David heeft met zuster Rita een gesprek over geloven en liefde.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 182 TOT EN MET 186.

- maandag 11 mei - aflevering 182 : Sofie maakt David duidelijk waar de lijn ligt waarover ze niet wil gaan. Dit neemt niet weg dat Pieter kwaad op haar blijft en afstand neemt. Herman ontdekt het YouTubefilmpje dat zijn zoon compromitteert. Hij gelooft in Tims onschuld en helpt hem en Robby door de internetpolitie te contacteren. Hannelore neemt contact op met Herman Klaerhout. Sander is bang om wat er met hem zal gebeuren nu hij zo ziek is.

- dinsdag 12 mei - aflevering 183 : Sofie stelt duidelijk haar grenzen. Ze kiest voor Pieter en wil met hem op prehuwelijksreis vertrekken. David verwerkt zijn emoties in een schilderij en belt naar zuster Rita om te praten. Sanders homeopathische dokter Franky wil Sofie inschakelen om samen naar de oorsprong van de farmacie op zoek te gaan. Delphine wil zich grondig op haar talkshow voorbereiden en zoekt een vrijwilliger om haar te helpen. Andrea komt te weten dat ze bij Welvapharma al de hele tijd is misleid. Hannelore en Herman proberen Maarten te overtuigen om mee te werken om Klaerhout Pharmaceutica te redden.

- woensdag 13 mei
- aflevering 184 : David heeft met zuster Rita een gesprek over geloven en liefde. Sofie is razend op Pieter als ze hoort dat die nog bloed van David heeft genomen toen hij in het klooster was. Maarten vertelt Herman dat de toestand bij Klaerhout Pharmaceutica dramatisch is. Alleen via de beurs kan Maarten het bedrijf eventueel redden, maar dan zet hij zijn relatie met Liesbeth op het spel. Bea zoekt ondertussen een manier om Klaerhout Pharmaceutica de doodsteek te geven. Sander laat zich overtuigen om zich te laten behandelen. Tim dient klacht in bij de internetpolitie.

- donderdag 14 mei
- aflevering 185 : David beseft voor het eerst dat hij jaloers is op Sofie en Pieter. Hij begrijpt nu ook waarom Sofie zo vreemd reageerde toen hij met andere vrouwen was en besluit daaruit dat Sofie hem ook echt graag ziet. Lotte en Sander krijgen een ultimatum van kunstpaus Steven. Hij wil zijn contract met David verbreken in ruil voor de galerie. Tim krijgt het bezoek van een razende Stijn. Delphine presenteert voor de eerste keer haar talkshow, met als gasten Luna en Isabelle. Liesbeth wil niet dat Maarten hun relatie op het spel zet om de Klaerhouts te helpen.

- vrijdag 15 mei
- aflevering 186 : David gaat op zoek naar Sofie. Hij wil dat ze toegeeft dat ze hem graag ziet. Op hetzelfde moment probeert Pieter op Sofie in te praten. Ze moet David duidelijk maken dat hij moet vertrekken. Casper komt Delphine met haar eerste tv-optreden feliciteren. Haar vriendinnen reageren erg afgunstig. Tim verneemt van de internetpolitie dat het originele filmpje op de computer van Stijn is gevonden. Robby vindt het de hoogste tijd om definitief komaf te maken met Stijn. Herman en Andrea beslissen om zijn kinderen van hun relatie op de hoogte te brengen. Andrea wil een dossier maken om voor een nieuw onderzoek fondsen te werven.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

10-05-2015 om 15:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Sneyers en Debbie stappen vrijdag in het huwelijksbootje.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 515 TOT EN MET 519.

- maandag 11 mei - aflevering 515 : Zowel Nellie als Laurens voelen er zich niet goed bij dat Jan hen wil koppelen. Gelukkig kunnen ze openlijk met elkaar praten over de delicate situatie. Frank maakt zich zorgen over Merel, die nog altijd om Sneyers treurt. Haar situatie in De Schorre ziet er trouwens met de dag hopelozer uit. Debbie kan haar niet uitstaan en grijpt elke kans om haar te vernederen en te kwetsen. Ook Elke heeft het op haar werk niet gemakkelijk. Frank apprecieert het niet dat ze initiatief neemt en overweegt om haar te ontslaan. Georges is er niet in geslaagd om Julia duidelijk te maken dat ze niet bij elkaar passen.

- dinsdag 12 mei - aflevering 516 : Jonas spijbelt nog altijd en onder de invloed van Kevin begeeft hij zich zelfs op het slechte pad. Merel heeft twee keer verloren: ze is haar baan in De Schorre kwijt én Sneyers is op het huwelijksaanzoek van Debbie ingegaan. Georges weet dat Julia op een relatie hoopt. Hij heeft haar duidelijk proberen te maken dat het tussen hen niets kan worden, maar ze is doof voor zijn argumenten en weigert om zijn huis te verlaten. Jan wil nog altijd dat Nellie en Laurens minnaars worden en verplicht haar om Laurens uit te nodigen voor een etentje. Dirk gaat met de bisschop praten over zijn innerlijke strijd.

- woensdag 13 mei - aflevering 517 : Op het strand van Wittekerke is een bom uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. Luc tipt meteen zijn zus Celine en zij eist dat er een half uur gewacht wordt vooraleer de ontmijningsdienst verwittigd wordt. Deze voorsprong heeft ze nodig om haar plaatselijke correspondent Sneyers op te trommelen. Jan en Nellie weten dat Jonas een paar dagen gespijbeld heeft én dat hij vervalste doktersformulieren ingediend heeft. Omdat de jongen het al moeilijk heeft, besluiten ze hem niet te hard aan te pakken. Dit kan niet van Dirk gezegd worden. Hij verliest zijn geduld wanneer Kevin opnieuw weigert om zijn moeder in het ziekenhuis te bezoeken.

- donderdag 14 mei - aflevering 518 : Max vindt dat Georges niet langer in De Schorre kan kamperen en hij dringt bij de burgemeester aan om de problemen met Julia op te lossen. Nellie en Laurens hebben opnieuw een afspraakje gemaakt. Hoewel Jan hen aangemoedigd heeft om minnaars te worden, kan hij zijn jaloezie nauwelijks onderdrukken. Celine is niet onder de indruk van het artikel dat Sneyers geschreven heeft over de blootgelegde bom op het strand van Wittekerke. Ze vindt dat het stuk aan pit ontbreekt en voegt er enkele alinea's aan toe. Kevin is weggelopen na de agressieve uitval van zijn oom Dirk. Nicole verdenkt er haar echtgenoot van een scheve schaats te rijden en vertelt aan Celine dat ze zich van Ludwig wil laten scheiden.

- vrijdag 15 mei - aflevering 519 : Vandaag worden Sneyers en Debbie in de echt verbonden. Hij voelt zich ellendig, hoewel het de gelukkigste dag van zijn leven zou moeten zijn. Hij houdt wel van Debbie, maar nog meer van Merel. Ook zij is een wrak en probeert de pijn in haar hart te verzachten met drugs. Julia ziet eindelijk in dat ze onmogelijk in Georges huis kan blijven wonen en ze keert met haar koffers naar De Schorre terug. Laurens en Nellie hebben opnieuw een schitterende nacht beleefd. Toch wil hij niet tussen haar en Jan komen te staan en hij neemt zich voor een einde te maken aan de verhouding
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

10-05-2015 om 15:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de voorlaatste liveshow met zes kandidaten.

Sinds zondag 29 maart 2015 is het eindelijk zover : de twintig meest talentvolle en allround dansers van 'So You Think You Can Dance 2015' nemen het tegen elkaar op in de liveshows, de laatste rechte lijn naar de finale van zondag 17 mei eerstkomende. In de AED Studio's in Lint zitten juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman op de eerste rij om de top twintig vakkundig te beoordelen. An Lemmens en Dennis Weening verzorgen naar goede gewoonte de presentatie van de show.

* dertiende aflevering (zevende liveshow) - zondag 10 mei 2015 :

 De voorbije zes liveshows zagen we de top twintig krimpen tot een prachtige top zes, die vanavond, zondag 10 mei 2015, in de halve finale van 'So You Think You Can Dance' staat. De zes halve finalisten Fabian, Fabio, Malik, Manuella, Julie en Morgane brengen niet één, maar twee duochoreografieën door alweer drie gloednieuwe koppels. Bovendien brengen ze een groepschoreo op de nieuwe single van de Britse singer-songwriter Jess Glynne, die ze live komt brengen.

Vorige week zagen Melanie en Dane een plekje in de halve finale nipt aan hen voorbijgaan. De dansers in de top zes zijn er stuk voor stuk van overtuigd : nu ze in de halve finale geraakt zijn, zullen ze er ook alles aan doen om een finaleplaats te bemachtigen én het hart van de kijkers te veroveren. Want alleen zij bepalen welke vier finalisten de laatste liveshow halen.

De Britse singer-songwriter Jess Glynne brengt haar nieuwe single "Hold My Hand" live en samen met de top zes. Voor hen is het meteen de groepschoreo in de halve finale. Jess Glynne is in Vlaanderen vooral bekend van de grote hit "Rather Be" samen met Clean Bandit en verder ook van de single "My Love", die ze uitbracht samen met Real Love en Route 94's, waarvan ze wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Na haar eerste solosingle "Right Here" gaat ze met deze tweede single volledig voor haar solocarrière. Begin 2016 verschijnt haar eerste album met uitsluitend eigen hiphop- en soulnummers.

In de halve finale zien we drie gloednieuwe koppels aan het werk, wat heel wat extra spanning met zich meebrengt. Zal het klikken tussen de hevige Morgane en de eerder rustige Fabio? Tussen Antwerpenaren Malik en Manuella en tussen jonkie Julie en stoere hiphopper Fabian?

Fabio en Morgane gaan beiden ver buiten hun comfortzone in de halve finale, met een chacha van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op "Carino" van Jennifer Lopez en met een jazzchoreo van Percy Kruythof op "Counting Stars" van One Republic.

Manuella danst voor het eerst met hiphopper Malik, wiens geluk niet op kan wanneer hij verneemt dat hij een hiphopchoreo mag brengen van Yves Ruth en wel op het nummer "Bitch Better Have My Money" van Rihanna. Manuella is dan weer vooral tevreden met hun tweede choreo : jazz van Laurent Flament op "Let the River In" van Dotan.

Ook Fabian en Julie krijgen ten slotte twee moeilijke opdrachten voor de halve finale. De eerste is modern door choreografe Julie Magneville-Auger op het gevoelige "Nuvole Bianche" van Ludovico Einaudi. De tweede is vooral voor Julie geen lachertje : alweer hiphop, van Vincent Vianen dit keer. Speciaal voor de halve finale heeft hij een choreo met opvallend attribuut bedacht op "Five More Hours" van Chris Brown ft. Deorro. Wat voor attribuut het is, dat zien we vanavond.


Kijkers stemmen ook tijdens de halve finale voor hun favoriete kandidaat door te sms'en naar 6620. De top vier strijdt volgende zondag, 17 mei 2015, tijdens de finale om de overwinning.

'So You Think You Can Dance' de dertiende aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 10 mei 2015 tussen 19.55 en 21.50 op vtm en RTL 5. (bron, logo en foto's : vtm)

10-05-2015 om 15:11 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs