Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

10-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 34. AUSTRALIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Zeven landen zijn dit jaar meteen verzekerd van een plaats in die finale, namelijk gastland Oostenrijk, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Australië. Net als vorig jaar kent enkel het gastland, dit jaar Oostenrijk, de startpositie (veertiende), de overige zes landen kennen hun startpositie pas na afloop van de tweede halve finale.

Het eerste land dat rechtstreeks geplaatst is voor de finale op zaterdag 23 mei is (éénmalig?) deelnemer AUSTRALIE. Op dinsdag 10 februari maakte de EBU bekend dat het land dit jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Ter gelegenheid van dit jubileum is het land meteen verzekerd van een plaats in de finale en dat nadat het vorig jaar een prominente plaats had gekregen als intervalact in één van de halve finales.

Australië zendt het liedjesfestival inmiddels reeds dertig jaar uit en mag dus dit jaar - éénmalig(?) - een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Met de deelname van het land nemen er nu veertig landen deel en zal de finale plaatsvinden met zevenentwintig landen. Gezien het tijdsverschil tussen Europa en Australië wordt er gekeken hoe kijkers hun voorkeur kenbaar zullen maken. Naast de kijkers is er ook een vakjury en het land zal stemmen in beide halve finales.


Op woensdag 04 maart om 23.30 (donderdag 05 maart, 09.30 plaatselijke tijd), maakte de Australische omroep SBS tijdens een persconferentie bekend wie er dit jaar aan het Eurovisie Songfestival zal deelnemen. Die persconferentie, gepresenteerd door Julia Zemiro en Sam Pang, vond plaats in het overbekende Sydney Opera House.

Heelwat namen deden sinds de bekendmaking van de deelname de ronde en de omroep ging tussen maandag 16 en vrijdag 20 februari op zoek naar kandidaten en/of liedjes waarbij de voorkeur werd gegeven aan componisten en artiesten uit eigen land. Uiteindelijk viel de keuze op singer-songwriter Guy Sebastian.

Vooralsnog blijft het bij één deelname maar mocht het land meteen met de overwinning aan de haal gaan, dan wordt volgend voorjaar de eenenzestigste editie georganiseerd in Europa en dit in samenwerking met een deelnemende omroep. Het spreekt voor zich dat Australië, als winnaar, opnieuw een kandidaat zal afvaardigen.

De 33-jarige Guy Sebastian (Klang-Maleisië, 26 oktober 1981) won in 2003 de allereerste editie van de talentenjacht 'Australian Idol' en was tussen 2010 en 2012 jurylid tijdens die andere talentenjacht 'X Factor'. In november 2014 verscheen zijn jongste album "Madness" en met de release van dat album zit hij intussen al aan acht waarvan er in totaal zo'n 4,5 miljoen exemplaren werden verkocht.

In eerste instantie werd aangenomen dat het nummer voor Wenen uit dat jongste album zou komen, maar uiteindelijk werd een nieuw nummer geschreven en ingeblikt.

"Tonight Again" (tekst en muziek : Guy Sebastian, David Ryan Harris, Louis Schoorl).

LYRICS

Chorus:
I don't want tomorrow
Oh baby tonight's so good
Tonight's so good
This is one tough act to follow
Oh baby tonight's so good
Forget tomorrow
We can do tonight again

Verse 1:
Oh Everyone's got their problems
There's always something on your mind
Oh but tonight we aint gotta solve them
For now let's leave them all behind

Pre:
Do whatchya whatchya whatchya want
Do whatchya whatchya whatchya want
Do whatchya whatchya whatchya want
Oh get on it
Ooh get on it

Verse 2:
Oh! Some people might call ya crazy
They say we only live for fun
Ooh They may be right but only maybe
But I can guarantee what we got is what they want


LYRICS IN FRENCH

Chorus:
Je ne veux pas de demain
Oh baby, ce soir est si bon
Ce soir est si bon
Il est vraiment difficile de faire mieux
Oh baby, ce soir est si bon
Oublie demain
On peut recommencer ce soir

Couplet 1:
Oh tout le monde a ses problèmes
On a toujours quelque chose en tête
Oh mais ce n'est pas ce soir qu'on les résoudra
Alors pour l'instant laissons tout ça derrière nous

Pre:
Fais ce que, ce que, ce que tu veux
Fais ce que, ce que, ce que tu veux
Fais ce que, ce que, ce que tu veux
Oh vas-y, fonce
Oh vas-y, fonce

Couplet 2:
Oh! Il y en a qui te traiteront probablement de cinglée
Ils disent qu'on ne vit que pour s’amuser
Oh et qui sait, ils ont peut-être raison
Mais je garantis que nous avons ce qu'ils convoitent


WEBSITE : http://www.guysebastian.com/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/guysebastian.
TWITTER : https://twitter.com/GuySebastian.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/guysebastian?fref=ts.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Duitse deelneemster, Ann Sophie. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

10-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (09-05-2015).

Op deze tweede zaterdag van de festivalmaand mei zijn we opnieuw op post met een nieuwe 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 De naam Linda Demunter doet in muziekmiddens niet meteen een belletje rinkelen, maar toch maakte ze reeds een aantal malen haar opwachting op het scherm. Zo nam ze deel aan de realityreeks 'Boer zkt. Vrouw' en 'Komen eten'. Op vrijdag 01 mei jongstleden bracht ze de single "Hela Helo Hollywood" op de markt en voor de tekst en muziek tekende niemand minder dan 'ouwe rocker' Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987).

 Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) heeft een nieuwe single op de markt met als titel "Zeg hallo". Het nummer, beschikbaar sinds vrijdag 01 mei jongstleden, is een Nederlandse bewerking van "Say Hello" van de Zweedse formatie The SOL uit 2011.

 Sinds gisteren, vrijdag 08 mei, is de single "For Your Love" van Grand Hammond feat. Yass (Eurosong 2014) beschikbaar. Het nummer is van de hand van het echtpaar Ingrid Mank en Hans Francken.

 De Zweedse meiden van Dolly Style (MF 2015) zijn na hun deelname aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival niet bij de pakken blijven zitten. Sinds gisteren, vrijdag 08 mei, is er een nieuwe single met als titel "Cherry Gum".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Overmorgen, maandag 11 mei, verschijnt de single "De kracht van de liefde", een duet tussen Jo Vally (Eurosong 1981) en Noa Neal. Het nummer is ook terug te vinden op het album "Op het lijf geschreven" dat de zanger in februari jongstleden op de markt bracht. Voor de tekst en de muziek tekende Bart Herman (Eurosong 1993). De Noorse zanger Tooji (ESF 2012, woordvoerder ESF 2013) heeft sinds gisteren, vrijdag 08 mei, een nieuwe single op de markt met als titel "L.Y.S.". De Nederlandse formatie The Common Linnets (ESF 2014) werkt volop aan een tweede album dat later dit jaar zal verschijnen. Aan dit album wordt dit najaar ook een nieuwe theatertournee gekoppeld en brengt hen in mei volgend jaar ook naar Vlaanderen.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

09-05-2015 om 00:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Televisieroute' : Ben kijkt vanavond terug naar het legendarische programma 'Spel Zonder Grenzen'.

In 'De Televisieroute' gaat Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009) sinds zaterdag 02 mei 2015 negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie : spraakmakende programma's en unieke tv-momenten, van de prille beginjaren van tv tot op vandaag.

Ben ontmoet bekende gezichten en programmamedewerkers, maar vooral ook gewone mensen, die vaak op een onbewaakt moment met de impact van televisie werden geconfronteerd. Dat levert een boeiende rit op doorheen Vlaanderen, met spannende en ontroerende verhalen en … de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis : de Amphicar van kapitein Zeppos.

Op zijn tocht ontmoet Ben de slotzusters van Ravels, die zich een televisie aanschaften om de uitzendingen van het pausbezoek aan België te kunnen volgen; een van de scoutsjongens die na het overlijden van Boudewijn mee hielp water uit te delen aan de menigte en als dank een nachtje in het paleis mocht logeren; De Witte en Peerke uit 'Wij, heren van Zichem', die intussen zelf mannen geworden zijn; de echte moemoe Van Genechten; weerman Frank De Boosere, die vijfendertig jaar lang wachtte op zijn jongensdroom, een zonsverduistering; en veel, veel meer.

Verrassend, meeslepend en vooral prettig om naar te kijken : 'De Televisieroute is het ideale programma voor een ontspannende zaterdagavond.

* tweede aflevering - zaterdag 09 mei 2015 :

Op de Grote Markt in Antwerpen vond bijna veertig jaar geleden een spektakel plaats waarnaar maar liefst tweehonderd miljoen mensen keken : Ben ontmoet de helden die toen de Belgische kleuren verdedigden. Dan verneemt hij uit eerste hand hoe een televisieprogramma mee de regering deed vallen. Tegen valavond gaat hij terrassen met tv-dwergen.

OPGELET! Deze reeks werd voor het eerst uitgezonden tussen zondag 08 september en zondag 03 november 2013.

'De Televisieroute', tweede aflevering vanavond, zaterdag 09 mei 2015, tussen 20.45 en 21.10 op Eén. (bron en foto : Eén)

09-05-2015 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 33. POLEN.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zeventiende en allerlaatste zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is POLEN. Vorig jaar was het precies twintig jaar geleden dat het land voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. In 1994 eindigde Polen als debutant meteen op de tweede plaats. Edyta Górniak behaalde met "To nie ja" een totaal van 166 punten. Dit jaar neemt Polen voor de achttiende maal deel aan het festival. In 2000 en 2002 nam het land niet deel wegens de slechte resultaten van de jaren voordien en ook in 2012 en 2013 was het ook niet van de partij. Het land nam niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival omdat de omroep zich in 2012 volledig wou toeleggen op het Europees Kampioenschap voetbal dat in het land en in Oekraïne werd georganiseerd alsook op de Olympische Spelen die plaatsvonden in de Britse hoofdstad Londen. Ook in 2013 bleef het land nog afwezig in het Zweedse Malmö maar sinds vorig jaar staat er weer een Poolse kandidaat op het podium.

Het was trouwens wachten tot 2003 vooraleer het land opnieuw een plaats in de top tien kon bemachtigen. De groep Ich Troje eindigde toen met "Keine Grenzen-Żadnych granic" op de zevende plaats in de Letse hoofdstad Riga. Het was diezelfde groep die in 2006 in de Griekse hoofdstad Athene de Poolse kleuren opnieuw mocht verdedigen. Maar nu verging het hen minder goed en bleven ze met "Follow My Heart" in de halve finale steken. Tussen 2005 en 2007 wist Polen zich niet te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival maar daar kwam in 2008 eventjes verandering in. Tijdens de eerste halve finale eindigde Isis Gee nog op een tiende plaats met "For Life" maar tijdens de finale moest ze uiteindelijk tevreden zijn met een drieëntwintigste plaats. Vijf jaar geleden strandde Lidia Kopania in de tweede halve finale met "I Don't Wanna Leave" met drieënveertig punten op een twaalfde plaats en was daarmee uitgeschakeld. In 2010 strandde Marcin Mroziński met "Legenda" in de eerste halve finale met vierenveertig punten op een dertiende plaats en een jaar later was de negentiende en allerlaatste plaats voor Magdalena Tul die voor haar "Jestem" welgeteld achttien punten kreeg.

Vorig jaar was het land na een afwezigheid van twee jaar opnieuw van de partij en toen eindigden Donatan & Cleo in de tweede halve finale met "My Słowianie" op een achtste plaats met zeventig punten. Met een totaal van tweeënzestig punten wist het gezelschap in de finale beslag te leggen op een veertiende plaats, het beste resultaat sinds 2003.

De Poolse nationale omroep TVP maakte op maandag 09 maart de naam bekend van de kandidaat die dit jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Die bekendmaking gebeurde tijdens het programma 'Świat Się Kręci' ('The World Goes Around'), dagelijks op antenne tussen 19.30 en 20.00 op het eerste net van de omroep.

Net als vorig jaar ging de omroep via interne weg op zoek naar de kandidaat en ditmaal viel de keuze op de 35-jarige zangeres Monika Kuszyńska. Ze zal er aantreden met het nummer "In The Name Of Love", waarbij ze zelf de tekst schreef en haar man, Kuba Raczyński, de muziek. Er is ook een Poolse versie van het nummer dat als titel "Obudź Się I Żyj" meekreeg.

Monika Kuszyńska (Łódź, 14 januari 1980) maakte in het begin van deze eeuw deel uit van de groep Varius Manx die in 2003 met "Sonny" (vierde plaats) deelnam aan de nationale selectie.

Eind mei 2006 kregen de leden van de groep een ongeval waarbij Monika en Robert Janson zwaargewond raakten. Sindsdien is ze verlamd vanaf haar middel en zit ze in een rolstoel. Maar dat weerhoudt haar er niet van om te blijven zingen. Na een jarenlange revalidatie gaf ze in 2010 haar eerste optreden na het dramatische ongeval en twee jaar later, in 2012, volgde een album met als titel "Ocalona".

"In The Name Of Love" (tekst : Monika Kuszyńska ; muziek : Kuba Raczyński).

LYRICS

Every time you're brokenhearted
Sinking in the sorrow
Feel the emptiness and have no faith
No strength to breathe

I wanna tell you
It's gonna be better
You've got the greatness within you

Beyond the fear
Let's build the bridge
From heart to heart
In the name of love

Every time you struggle with the fear about tomorrow
Call the angels for their guidance
Find the other way

I wanna tell you
It's gonna be better
You've got the greatness within you

Beyond the fear
Let's build the bridge
From heart to heart
In the name of love

Beyond the fear
Let's build the bridge
From heart to heart
In the name of love (x4)


LYRICS IN FRENCH

Au nom de l'amour

Chaque fois que ton cœur est brisé
Tue es noyé dans le chagrin
Et sens le vide et n'as confiance
Ni la force pour respirer

Je veux te dire
Que ça va aller mieux
Pour que tu trouves de la grandeur en toi

Au-delà de la peur
Construis le pont
De ton cœur à l’autre
Au nom de l'amour

Chaque fois que tu luttes Contre La peur de demain
Appelle les anges pour leurs conseils
Afin de retrouver un autre chemin

Je veux te dire
Que ça va aller mieux
Pour que tu trouves de la grandeur en toi

Au-delà de la peur
Construis le pont
De ton cœur à l'autre
Au nom de l’amour

Au-delà de la peur
Construis le pont
De ton cœur à l'autre
Au nom de l'amour (x4)


WEBSITE : http://www.monikakuszynska.pl/.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/monikakuszynskaofficial.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de eerste rechtstreeks geplaatste finalist, de Australiër Guy Sebastian. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Artur Frątczak)

09-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Stan Van Samang dit najaar alvast drie maal in Antwerpse Lotto Arena.

 Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') heeft de wind in de zeilen. Afgelopen maandag, 04 mei 2015, kondigde de zanger een tweede concert aan in de Lotto Arena vanwege de grote vraag naar extra tickets. Amper op vijf dagen tijd zijn nu zo goed als alle tickets van dat tweede concert ook de deur uit. Daarom kondigt de zanger vandaag, vrijdag 08 mei 2015, een derde show aan op zaterdag 03 oktober. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Stan Van Samang : "Ik word hier toch een beetje stil van… Waaaaw! Het doet wat met een mens. Ik mag straks optreden voor al minstens twee uitverkochte Lotto Arena's. Ik wil mijn fans al minstens 10.000 keer bedanken "

Deze week raakte ook bekend dat Stan in de nieuwe 'Ultratop 50' een record vestigt : nooit eerder sinds de start van de hitparade in 1952 stond een artiest met zes liedjes in de hitparade. Vijf artiesten slaagden erin met vier nummers in de lijst te staan : Stromae als enige Belg, Bruce Springsteen, One Direction, David Guetta en Rihanna.

 Naast zijn single "A Simple Life", staan vijf songs in de 'Ultratop 50' die Stan zong in het vtm-programma 'Liefde voor muziek', waarin Vlaamse artiesten elkaars liedjes bewerken en zingen. In de 'Ultratop 50' staan in totaal negen liedjes uit 'Liefde voor Muziek'. Ook dat is een record. Nooit stonden er zoveel nummers uit een tv-programma in de hitparade. Het vorige record stond op naam van 'The Voice van Vlaanderen' met acht songs.

Tickets (tussen 26 en 35 euro) voor de concerten (aanvang : 20.00) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00. (bron : TeleTicketServicewebsite Stan Van Samang)

08-05-2015 om 17:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op woensdag 18 maart jongstleden kondigden Karen, Kristel en Josje aan dat zij dit najaar via de groots opgezette tv-show 'K3 Zoekt K3' de fakkel zullen doorgeven aan drie nieuwe zangeressen. Voor Karen, Kristel en Josje definitief afscheid nemen stellen zij de nieuwe K3-meisjes persoonlijk aan hun fans voor en bouwen ze met zijn zessen een dubbel zo groot K3-feest!

Deze spetterende K3-show is in Vlaanderen te zien in Gent, Antwerpen, Oostende en Hasselt. Wees er snel bij voor de beste plaatsen bij deze unieke show.

Tickets voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden gereserveerd via de website van de groep. Voor Vlaanderen kan dat via deze LINK.

We zetten hieronder alle data netjes op een rijtje :

* zaterdag 28 november 2015 (11.00, 14.00 en 17.00) in Gent (Flanders Expo).
* zaterdag 13 februari 2016 (11.00, 14.00 en 17.00) in Antwerpen (Lotto Arena).
* zaterdag 02 april 2016 (11.00, 14.00 en 17.00) in Oostende (Kursaal Oostende).
* zaterdag 16 april 2016 (14.00 en 17.00) in Hasselt (Ethias Arena).
* zondag 17 april 2016 (11.00 en 14.00) in Hasselt (Ethias Arena).

Tickets voor de voorstellingen in Gent en Oostende kunnen ook worden aangeschaft via de website van Sherpa, die voor Antwerpen en Hasselt kan je aanschaffen via TeleTicketService.

 De Komedie Compagnie brengt tussen vrijdag 22 april en zondag 01 mei 2016 de Franse komedie 'Oscar' op de planken. Plaats van afspraak wordt Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87).

Christian vraagt om opslag want hij wil een rijk meisje trouwen. Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij z'n opslag. Dan verneemt Barnier dat het zijn dochter is waarmee Christian wil huwen. Ook vertelt Christian dat hij Barnier voor ruim drie miljoen euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht.

Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige Franse komedie met heel wat ingrediënten voor een vrolijk avondje.

Deze komedie werd in 1967 verfilmd met in de hoofdrol Louis De Funès. De hoofdrollen in deze productie zijn voor Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren, een eerste samenwerking van de beide komieken. Zij krijgen het gezelschap van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002).

Tickets voor één van de voorstellingen kan je nu reeds reserveren via de website van van Sherpa. Je kan ze ook telefonisch (België : 0900 84 100 (0,50 EUR/min.), internationaal : +32 900 84 100) bestellen en het call center is elke werkdag telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00. Meer nieuws en informatie krijg je ook via deze link.

 Na een geweldig resultaat vorig jaar op het Eurovisie Songfestival met "Calm After The Storm" en een succesvolle tour, hebben The Common Linnets de harten van vele muziekliefhebbers in Europa gestolen. Dat blijkt uit de vele gouden én platina platen die de band ontving, en de vele awards zoals de 'Edison', de 'Popprijs' en de Duitse 'Echo Award'.

De Nederlands-Amerikaanse band van Ilse DeLange is nog steeds uniek! Ilse DeLange is niet alleen de initiatiefneemster van de band, ze is samen met JB Meijers ook de motor en drijvende kracht achter de groep bestaande uit vijf singer-songwriters.

Voor hun repertoire laten The Common Linnets zich inspireren door Americana, country, folk en bluegrass. Van kleine intieme liedjes tot een stevige sound… The Common Linnets zorgen altijd voor een avond met muziek recht uit het hart.

Je kan de groep aan het werk zien op vrijdag 20 mei 2016 in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Tickets (42,50 en 52,50 euro) voor dit optreden (aanvang : 20.00) kunnen sinds woensdag 06 mei 2015 worden aangeschaft via de website van Sherpa. Je kan ook telefonisch tickets (België : 0900 84 100 (0,50 EUR/min.), internationaal : +32 900 84 100) bestellen en het call center is elke werkdag telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00.

08-05-2015 om 17:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Loïc Nottet in een creatie van 'Les Hommes' op festivalpodium in Wenen.

 Overmorgen, zondag 10 mei 2015, zet de Belgische delegatie koers richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar dit jaar de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Ons land wordt ditmaal vertegenwoordigd door de jonge Waalse zanger Loïc Nottet, die er maandagnamiddag 11 mei (vanaf 13.20) zijn allereerste repetitie zal afwerken. De zanger zal op dinsdag 19 mei aantreden in een zwart pak met een witte touch van Les Hommes, ontworpen door Bart Vandebosch en Tom Notte.

Volgens deredactie.be werd er gekozen voor een "minimalistische act" en lijk soberheid het kernwoord te zijn voor de Franstalige kandidaat. "De act wordt iets heel helder, minimalistisch en puur. Elegant met een aantal robotachtige bewegingen. Het publiek zal zeker verrast zijn", heeft de zanger al laten weten.

Zijn act tijdens de finale van 'The Voice Belgique' afgelopen dinsdag was
geïnspireerd op wat hij uiteindelijk zal brengen op het podium in de Oostenrijkse hoofdstad." Toch zal het er in Wenen heel anders uitzien. Ik ga het simpeler houden, maar eveneens ook modern met nieuwe technologieën. Het wordt iets nieuws voor het Songfestival", verklapte Nottet.

""Rhythm Inside" is een moeilijk lied waarbij veel stemmen nodig zijn. De hoofdregel van de wedstrijd is dat alle zanglijnen in het lied live gezongen moeten worden. Een andere regel is dat er maximum zes mensen op het podium mogen staan. Daarom zal ik sowieso ondersteund worden door het maximaal aantal backing vocals, namelijk vijf", legt Nottet uit.
(bron : deredactie.be ; foto : Josh Brandão)

08-05-2015 om 16:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : wie worden de laatste twee finalisten?

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) was opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.


Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moesten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader.

De voorbije zes vrijdagavonden passeerden heelwat kandidaten de revue tijdens de audities. Uiteindelijk wisten drieënveertig acts de jury te overtuigen, maar voor elf van hen moest het avontuur meteen al stoppen. Slechts tweeëndertig acts blijven immers in de running om 'Belgium's Got Talent' te winnen…

* inhoud tiende aflevering - vierde liveshow - vrijdag 08 mei 2015 :

Danser en acrobaat Cedric Landrieu, cabaretière Ann Helena Kenis, dansduo Fusion, operazanger Steff Philipsen en de acrogym groepen TK Werchter en Art Acrobatics : deze zes wisten de kijkers thuis en juryleden Karen Damen, Niels Destadsbader, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes al te overtuigen van een plaats in de finale van 'Belgium's Got Talent' op vrijdag 15 mei. Maar wie worden hun andere twee concurrenten? Dat wordt vanavond, vrijdag 08 mei 2015, beslist in de vierde liveshow van 'Belgium's Got Talent', en daar passeert flink wat mooi volk.

DOMENICO (22) - ITALIE - POLE FLAG

 Wie kent Domenico niet? De vrouwen adoreren hem en de mannen... ofwel dromen ze van zo4n lichaam ofwel snappen ze niet "wat al die vrouwen erin zien". Karen Damen was danig onder de indruk van de auditie van de 22-jarige jongeman, en kijkt dan ook uit naar de vierde liveshow. De familie van Domenico woont in Maasmechelen maar is afkomstig uit het Zuid-Italiaanse Puglia, waar Domenico als visser werkt en elke dag de zee op gaat om te duiken naar zijn inkomen. In de namiddag trekt hij de sportschool in om zijn discipline als pole flagman te onderhouden. De droom van Domenico is om van zijn passie zijn beroep te maken en 'Belgium's Got Talent' is daarbij de eerste stap.

STEVEN DELAERE (28) - GENT - CLOSE-UP MAGIC

Volgens Ray Cokes is Steven Delaere één van de beste illusionisten die in de afgelopen jaren auditie deden in 'Belgium's Got Talent'. Steven is in het echte leven pianoleraar maar heeft de goochelmicrobe van zijn opa gekregen. Zijn ouders zouden dan weer liever hebben dat hij verder gaat als pianoleerkracht. Vanavond wil Steven de perfecte misdaad plegen op het podium en daar betrekt hij de jury erbij. Zonder het willen, zijn ze plots medeverdachten.

ROCK 'N ROLL EXTREME (37 en 38) - OLEN - ACROBATISCHE ROCK 'N ROLL


Griet en Wim uit Olen kennen elkaar al zevenentwintig jaar en zijn ondertussen elf jaar getrouwd. Ze hebben samen twee kinderen en runnen al twee jaar een dansschool. Wim gooit, zoals hij het zelf zegt, graag met zijn vrouw. Dat leverde tijdens hun auditie veel oehh's en ahhh's op. In de vierde liveshow gaan ze terug in de tijd met een nummer van de enige echte King of Rock 'n Roll, Elvis Presley.

MARCO ZOPPI (35) - ITALIE - BUBBLE ACT

Van origine is Marco Italiaan maar hij werkte de afgelopen twee seizoenen in Bobbejaanland met zijn bellenblaas act. Een collega sprak hem aan over 'Belgium's Got Talent' en hij twijfelde geen seconde om deel te nemen aan de audities. Zijn act werd er een die nog niet eerder op het podium te zien was en die iedereen even terug meenam naar zijn of haar jeugdjaren. Want wie is er niet opgegroeid met bellen blazen? Het sop dat Marco gebruikt voor zijn bellen, heeft hij zelf ontwikkeld en de samenstelling is een groter geheim dan dat van Coca Cola. Hopelijk wordt zijn bubbel in de liveshow niet doorprikt…

LUNA & KOEN (14 en 45) - OEDELEM - ZANG

Luna en haar stiefvader Koen zongen voor het eerst samen op de herdenking van Luna's papa, en sindsdien besloten ze om vaker de handen in mekaar te slaan. Hun auditie met het nummer "If I Needed You" van The Broken Circle Breakdown zorgde voor een staande ovatie in de Stadsschouwburg van Antwerpen. De jury was overtuigd van hun kunnen, enkel Ray Cokes had wat twijfels. Die willen Luna en Koen vanavond wegnemen door een eigen geschreven nummer te brengen : "House Of Love".

IRISH FUSION (8 tot 48) - BRASSCHAAT - IRISH DANCING

Hun naam alleen zegt het al, Irish Fusion vormt een fusie van Belgische en Nederlandse Irish dansers die de passie voor Ierse dans proberen over te brengen naar het Vlaamse publiek. Dat Ierse dans zwaar en moeilijk is, zagen we ook al in 'So You Think You Can Dance', toen de dansers heel wat blaren op hun voeten overhielden aan de stijl. Drie van de vier juryleden waren al overtuigd van Irish Fusion, nu Ray Cokes nog. Als het van grote fan Rob Vanoudenhoven afhangt, zien we hen terug in de finale. Maar dat hangt voor een groot deel van de kijker af. En die gaan ze proberen inpakken met hun dans op de muziek van Avicii : "The Nights".

TRUST (11 en 37) - DUBAI/RONSE - DOEKENACT

De mooie auditie van Loeka en Elke, moeder en dochter, ontroerde publiek, kijker en jury. Hun aerial silk act zorgde ervoor dat er menig traantje werd weggepinkt in de huiskamers. Nu wonen ze in Dubai, maar elk jaar opnieuw kijkt de uit Ronse afkomstige familie naar filmpjes van 'Belgium's Got Talent'. Dit jaar besloten ze om zelf deel te nemen, met resultaat.

STREETSOCCER BELGIUM (21) - AARSCHOT - FREESTYLE VOETBAL

 Martijn en Thomas zijn al eenentwintig jaar buurjongens en doen al zes jaar samen aan freestyle voetbal. Een gewoon balletje schoppen is het allerminst, en Niels was, met zijn ervaringen uit 'FC De Kampioenen', erg onder de indruk. De twee jongemannen konden de jury tijdens hun auditie overtuigen met hun skills en tricks en schopten het zo tot in de liveshow. Benieuwd of ze daar nog meer show gaan geven.


Fans kunnen dit jaar niet alleen stemmen via sms (0,75 €), maar voor het eerst ook via de vtm app (gratis) waarbij men per kandidaat telkens maximum één keer kan stemmen. Deze publieksvoting bepaalt per liveshow de top drie. De kandidaat met de meeste stemmen gaat door, en het lot van de andere twee wordt beslist door Karen, Niels, Rob en Ray. Eén van hen mag ook door naar de finale, de andere valt nipt af. De finale wordt dus beslecht met acht finalisten en daarin zal de winnaar 100% door kijkend Vlaanderen bepaald worden.

'Belgium's Got Talent', de vierde en voorlaatste liveshow van het derde seizoen vanavond, vrijdag 08 mei 2015, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 09 mei, herhaald in de vooravond tussen 17.10 en 19.00.
(bron, logo en foto's : vtm)

08-05-2015 om 15:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 32. SLOVENIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zestiende en voorlaatste zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is SLOVENIE. Het land neemt al sinds 1993 (met uitzondering van 1994 en 2000) deel aan het Eurovisie Songfestival. De hoogste notering die in al die jaren werd behaald is een zevende plaats waarvoor Darja Švajger in 1995 zorgde met "Prisluhni mi". In 2001 werd Nuša Derenda met het mooie "Energy" eveneens zevende in de Deense hoofdstad Kopenhagen alwaar ook vorig jaar het festival plaatsvond.

Sinds de invoering van de halve finale (in 2004) kon het land zich enkel in 2007, 2011 en in 2014 plaatsen voor de finale. Het duo Platin strandde in 2004 met "Stay Forever" op een voorlaatste plaats in de halve finale. In 2005 werd Omar Naber met "Stop" twaalfde in de halve finale en negen jaar geleden strandde Anžej Dežan met "Mr. Nobody" op een zestiende plaats. Alenka Gotar, die het land in 2007 vertegenwoordigde met "Cvet z juga", wist zich wel te plaatsen voor de finale alwaar ze op een vijftiende plaats eindigde.

Zeven jaar geleden eindigde ex-Miss Slovenië Rebeka Dremelj met "Vrag naj vzame" op een twaalfde plaats in de halve finale en ook in 2009 bleef het land in de halve finale steken. Met een totaal van veertien punten strandden Quartissimo feat. Martina met "Love Symphony" op een zestiende plaats in de tweede halve finale. Ansambel Roka Žlindre & Kalamari mochten in 2010 voor het land naar het liedjesfestival maar met "Narodnozabavni rock" bleven ze met een totaal van amper zes puntjes steken op een zestiende en voorlaatste plaats in de tweede halve finale. Vier jaar geleden wist Maja Keuc met "No One" wel door te stoten naar de finale op zaterdagavond. Daar wist ze een totaal van zesennegentig punten te verzamelen wat meteen goed was voor een dertiende plaats. In de tweede halve finale wist ze met een totaal van 112 punten nog beslag te leggen op de derde plaats.

In 2012 lukte het Eva Boto niet om met "Vermajem" de tweede halve finale te overleven want met eenendertig punten strandde ze op een zeventiende en voorlaatste plaats. Ook twee jaar geleden bleef zangeres Hannah Mancini met "Straight Into Love" in de eerste halve finale steken met amper acht punten behaalde ze een zestiende en allerlaatste plaats. Vorig jaar was er dan opnieuw een finaleplaats weggelegd voor de Sloveense inzending. Met "Spet (Round and Round)" verzamelde zangeres Tinkara Kovač in de tweede halve finale tweeënvijftig punten, goed voor een tiende plaats. In de finale kreeg ze amper negen punten en daarmee strandde ze op een vijfentwintigste en voorlaatste plaats.


Op zaterdag 28 februari vond in Slovenië 'EMA 2015' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep RTVSLO maakte op donderdag 15 januari op het middaguur de namen bekend van de acht kandidaten die tijdens de finale streden om het ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Tussen maandag 24 november en zondag 21 december jongstleden ging RTVSLO op zoek naar inzendingen voor 'EMA 2015'. Op dinsdag 23 december maakte de omroep bekend dat het in totaal 145 inzendingen had ontvangen voor die selectie. Uit dat aantal zou een interne vakjury (Miša Molk, Darja Švajger, Aleksander Radić en Jernej Vene) in eerste instantie maximaal zes liedjes kiezen en daarnaast zou de omroep zelf ook nog op zoek naar maximaal zes kandidaten. Maar uiteindelijk werden het acht kandidaten die streden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* deelnemers EMA 2015 - zaterdag 28 februari 2015 (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Misunderstandings" (Neno Belan, Zvonimir Zrilić, Tonči Pajkin) door Alya & Neno Belan.
02. "Once Too Many Times" (Tim Kores, Dejan Radičevič) door Tim Kores.
03. "Glas srca" (Aleš Klinar, Tina Muc) door Jana Šušteršič.
04. "Vse mogoče" (Jalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine Janžek) door I.C.E..
05. "Mava to" (Klemen Mramor, Tina Muc) door Clemens.
06. "Here For You" (Raay, Marjetka Vovk, Charlie Mason) door Maraaya.
07. "Šaltinka" (Rudi Bučar) door Rudi Bučar & Figoni.
08. "Alive" (Andrej Babić) door Martina Majerle.

Tijdens de finale waren er twee stemrondes. Tijdens de eerste stemronde lag het lot van de deelnemers in de handen van een driekoppige vakjury (presentatrices en oud-festivaldeelneemsters Darja Švajger, Maja Keuc en Tinkara Kovač) waarbij elk lid aan elk liedje punten geeft van 1 tot en met 5. De twee kandidaten met de meeste punten gingen over naar de tweede stemronde (superfinale) alwaar het enkel de kijkers waren die de kandidaat voor Wenen door middel van televoting aanduidden.

* uitslag 'superronde' - EMA 2015 :

01. "Here For You" (Raay, Marjetka Vovk, Charlie Mason) door Maraaya : 7.311 stemmen.
02. "Šaltinka" (Rudi Bučar) door Rudi Bučar & Figoni : 5.449 stemmen.


Maraaya, dat zijn componist en producer Raay en zijn echtgenote (en zangeres) Marjetka Vovk. De twee zijn reeds vijf jaar een echtpaar en hebben twee zonen. Aleš Vovk - Raay (Jesenice, 07 juli 1984) was als jurylid te zien tijdens 'Misija Evrovizija', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival van 2012. Daarnaast schreef hij een aantal liedjes voor nationale selecties alsook de Sloveense inzending van vorig jaar, "Round And Round".

Raay en zijn vrouw Marjetka namen als lid van Turbo Angels in 2008 deel aan de nationale selectie met "Zabava", goed voor een zesde plaats. Twee jaar later, als leden van TAngels, eindigden ze met "Kaj in kam" op een twaalfde plaats. Momenteel werken ze aan een debuutalbum, met onder meer hun festivalinzending en hun eerste single "Lovin' Me". Met dat nummer stonden ze eind vorig jaar drie weken in Vlaanderen in de 'Ultratip 100'.

Samen met Charlie Mason schreef het duo de Sloveense inzending van dit jaar en diezelfde Mason is onder meer mede verantwoordelijk voor "Rise Like A Phoenix", het nummer waarmee Conchita Wurst vorig jaar haar land Oostenrijk een tweede overwinning bezorgde. Daarnaast schreef hij ook mee aan "L'amore è femina", het nummer waarmee Nina Zilli in 2012 negende werd in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Ook in de Servische inzending van dit jaar, die we eerder reeds voorstelden, heeft hij een vinger in de pap.

"Here For You" (tekst : Charlie Mason, Raay ; muziek : Raay, Marjetka Vovk).

LYRICS

When you're down down low
And there's no place you can go...
When you're down down low
You know that I am here for you...

You came into my life when I was broken
You heated up my heart when it was frozen
And we got the flow
Now it's up we go

And now thast it's your turn you wanna hide it
A million times already you've denied it
You don't have to fear
You don't have to fight

When you're down down low
Sinking in the undertow
When you're down down low
You know that I am here for you

Cause I know know baby
All the hurt you never show
When you're down down low
You gotta let me heal your aching soul

You came into my life when I was broken
You heated up my heart when it was frozen
And we got the flow
Now it's up we go

Cause you released my pain now let me take it
Just leave it at the door and we can make it
You don't have to hide
I am by your side

Everybody else sees in black and white
You look at wrong and make it right
Can't I open your eyes

When you're down down low...

LYRICS IN FRENCH

Quand tu es au plus bas
Et tu ne sais plus où te réfugier...
Quand tu es au plus bas
Tu sais bien que je suis là pour toi...

Tu es venu dans ma vie quand je étais toute perdue
Chauffer mon cœur quand je grelottais de froid
Nous nous sommes laissé aller
Ça va, on remonte la pente

Et maintenant que c'est ton tour, tu veux le cacher
Tu l'as déjà nié mille et mille fois
Tu n'as rien à craindre
Tu n'as pas à te battre

Quand tu es au plus bas
Au trente-sixième dessous
Quand tu es au plus bas
Tu sais bien que je suis là pour toi

Car je sais bien, chéri
La douleur que tu ne montres jamais
Quand tu es au plus bas
Laisse-moi guérir ton âme torturée

Tu es venu dans ma vie quand je étais toute perdue
Chauffer mon cœur quand je grelottais de froid
Nous nous sommes laissé aller
Ça va, on remonte la pente

Tu as relâché ma douleur, laisse-moi la reprendre
Laisse-la devant la porte, on finira par réussir
Tu n'as pas à te cacher
Je suis à tes côtés

Tout le monde le voit en noir et blanc
Tu vois bien que ce n'est pas ça, mais ça ira
Laisse-moi donc t'ouvrir les yeux

Quand tu es au plus bas...

WEBSITE : http://www.maraaya.com/.
TWITTER : https://twitter.com/MaraayaMusic.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/maraayamusic.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Poolse deelneemster, Monika Kuszyńska. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Tibor Golob)

08-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek ontvangt vanavond Matthias Schoenaerts en prins Emmanuel de Merode.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* drieëntwintigste aflevering - donderdag 07 mei 2015 :

Hoog muzikaal bezoek! De Amerikaanse rockgroep Alabama Shakes staat voor het eerst in haar geschiedenis op de eerste plaats in de belangrijkste Amerikaanse albumlijst 'US Billboard 200.' Geen enkele artiest verkocht de voorbije week meer albums in Amerika. Vandaag rocken ze op ons podium.

Matthias Schoenaerts, een van onze meest indrukwekkende exportproducten, schittert in de nieuwe film 'Far From The Madding Crowd'. De buitenlandse pers noemt hem de Belgische Marlon Brando en ook 'The hottest thing to come out of Belgium - ever.' Iedereen wil een stukje Matthias, maar nu komt hij gewoon een pint drinken bij ons. Ook NoMoBS maken een cameo, zij gingen gisteren al naar de première van 'Far From The Madding Crowd'.

Zaterdag vindt het WK breakdance plaats in de Lotto Arena. Opmerkelijke naam op de deelnemerslijst : de dove Amerikaan Krazy Kujo. Samen met de Nederlander Redo maakt hij deel uit van ILL-abilities, een collectief breakdancers met een fysieke beperking met als motto 'No Excuses, No Limits!'. Ze trakteren ons in ons café op een staaltje breakdance.

Prins Emmanuel de Merode, directeur van het Congolese Virunga National Park, is ook van de partij en stamgaste is nog steeds actrice Joke Devynck.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

Eergisteren, dinsdag 05 mei 2015, stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavonddonderdag 07 mei 2015, tussen 22.20 en 23.05 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

07-05-2015 om 12:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Koppen' brengt vanavond het muzikaal testament van Nicole en Hugo.

 Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) nemen eind dit jaar na vijfenveertig jaar afscheid van de planken. 'Koppen' brengt vanavond, donderdag 07 mei 2015, hun muzikaal testament.

"We voelen dat we fysiek veel vlugger moe zijn dan vroeger. En we geven ook toe dat we moeilijker en moeilijker teksten kunnen onthouden." Nicole en Hugo, het bekendste showbizzkoppel van Vlaanderen, stopt er eind dit jaar mee. 'Koppen' brengt vanavond hun muzikaal testament.

Nicole en Hugo gaan allebei naar de zeventig en staan al meer dan vijfenveertig jaar op de planken. Ze blikken opvallend open terug op lief en leed. "Onze euthanasiepapieren liggen klaar. Als Hugo gaat, vind ik ook wel een manier. Alleen blijf ik hier niet achter."

Maar het is vooral de zorg voor Mamy, de mama van Nicole, die te zwaar wordt om te combineren met de vele cruises en optredens. Mamy is afgelopen weekend vierennegentig geworden en woont in het huis naast Nicole en Hugo. "'s Morgens als ze opstaat belt ze. 's Avonds voor we slapen gaan, bel ik. We zien elkaar twee, drie keer per dag. En we bellen vier, vijf keer."

Daarnaast brengt 'Koppen' ook nog een reportage over ex-topsporters Elise Matthysen (zwemmen) en Svetlana Bolshakova (atletiek) over het leven na de sport. Zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog blikt 'Koppen' ook terug op de bevrijding met families met 'zwarte' ouders of grootouders.

'Koppen' met Tim Verheyden, vanavond, donderdag 07 mei 2015, tussen 20.40 en 21.25 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron : VRT)

07-05-2015 om 12:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : Slongs Dievanongs vervangt in tweede seizoen Regi Penxten als coach.

 Er komt een tweede seizoen van de talentenjacht 'The Voice Kids' en daarvoor is vtm reeds op zoek naar kandidaten tussen zeven en veertien jaar oud.

Net als tijdens het eerste seizoen is de presentatie in handen van An Lemmens en Kürt Rogiers. Ook ditmaal zijn er drie coaches en vandaag, donderdag 07 mei 2015, raakte bekend dat Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) zal vervangen worden door Slongs Dievanongs, het alter ego van Charissa Parassiadis. Coaches Natalia (Eurosong 2004) en Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') blijven op post en krijgen dus het gezelschap van de bekendste rapster uit Antwerpen.

Het eerste seizoen was vorig najaar een kijkcijferkanon, met gemiddeld ruim één miljoen kijkers. Mentissa Aziza uit 'Team Natalia' ging met de overwinning lopen, maar het was vooral de vijftienjarige Emma Balemans die achteraf furore maakte als Emma Bale. Zij scoorde een enorme hit met haar cover van "All I Want".

"Slongs is de voorbije weken de revelatie van 'Liefde voor Muziek' geworden, en ze ligt ook goed bij kinderen", klinkt het bij vtm. "'The Voice Kids' en Slongs Dievanongs leek ons een mooie combinatie die vuurwerk kan geven. Slongs heeft een grote muzikale bagage en ze kan het goed uitleggen."

Wanneer het tweede seizoen op het scherm zal komen, is op dit ogenblik nog niet bekend. 
(bron : Het Nieuwsblad ; foto : vtm)

07-05-2015 om 11:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 31. CYPRUS.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijftiende zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is CYPRUS. Het land neemt sinds 1981 aan het Eurovisie Songfestival deel en het is dit jaar de tweeëndertigste maal dat het van de partij is. Door de jaren heen wist Cyprus drie maal op de vijfde plaats te eindigen (hun hoogste notering tot op heden). Bij hun debuut behaalde Island met "Monica" een verdienstelijke zesde plaats. Een jaar later behaalde Anna Vissi met "Mono i agapi" een vijfde plaats. Anna nam in 2006 deel aan het liedjesfestival voor (eeuwige bondgenoot) Griekenland. In 1988 werd zanger Yiannis Demetriou gediskwalificeerd omdat zijn nummer al eerder was uitgebracht.

In 1997 eindigden Hara en Andreas Konstantinou op de vijfde plaats met "Mana mou" en in 2004 zong zangeres Lisa Andreas "Stronger Every Minute" eveneens naar de vijfde stek. In 2006 was alle hoop gevestigd op zangeres Annette Artani, maar zij wist met "Why Angels Cry" de halve finale niet te overleven. Ze strandde op een vijftiende plaats op een totaal van drieëntwintig deelnemers. In 2007 ging zangeres Evridiki voor de derde maal naar het festival maar met "Comme ci, comme ça" kon ze haar resultaten van 1992 en 1994 (telkens een elfde plaats) niet evenaren. Ook zij bleef in de halve finale steken en dit op een vijftiende plaats. En Cyprus lijkt wat te hebben met het cijfer vijftien want ook zeven jaar geleden was die positie in de tweede halve finale weggelegd voor Evdokia Kadi met "Femme fatale". In 2009 mocht de toen zeventienjarige Christina Metaxa met "Firefly" haar kans wagen maar met een totaal van tweeëndertig punten strandde ze in de tweede halve finale op een veertiende plaats.

In 2010 werden Jon Lilygreen & The Islanders met "Life Looks Better In Spring" naar het festival gestuurd en met zevenenzestig punten behaalden ze een tiende plaats in de tweede halve finale. Na vier jaar in de halve finale te blijven steken mocht Cyprus opnieuw in de finale aantreden alwaar het gezelschap zevenentwintig punten vergaarde wat meteen goed was voor een eenentwintigste plaats. Vier jaar geleden wist Christos Mylordos zich met "San angelos s'agapisa" niet te plaatsen voor de finale, meer dan een achttiende plaats in de tweede halve finale met zestien punten zat er niet in. In 2012 stuurde het land zangeres Ivi Adamou naar Bakoe alwaar ze met "Lala Love" in de finale een zestiende plaats behaalde met vijfenzestig punten. In de eerste halve finale was haar leuke niemendalletje nog goed voor een zevende plaats met eenennegentig punten.

Sinds het invoeren van de halve finale(s) wist Cyprus zich zes maal niet te plaatsen voor de finale, de laatste maal was nog 2013 toen zangeres Despina Olympou met "An me thimasse" beslag legde op vijftiende en voorlaatste plaats in de eerste halve finale. Wegens bezuinigingen bij de openbare omroep nam het eiland vorig jaar niet deel aan het festival, maar na een afwezigheid van slechts één jaartje is er dit jaar weer een Cypriotische kandidaat.

Op zondag 01 februari vond in Cyprus de finale plaats van 'Eurovision Song Project', de zoektocht naar de inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. De omroep pakte de nationale selectie, gepresenteerd door Antri Keratoni, dit jaar meteen groots aan en was reeds sinds zondag 07 december 2014 op zoek naar de meest geschikte kandidaat.

Afgelopen najaar ging de omroep op zoek naar inzendingen en op maandag 20 oktober maakte de omroep de namen van de zestig geselecteerde kandidaten bekend. Dat aantal werd uiteindelijk bijgesteld op vijfenvijftig en zij zetten tijdens zeven castingshows hun beste beentje voor.

Tijdens elke castingshow bepaalde een vierkoppige jury (Elena Patroklou, Alex Panayi, Despina Olympiou en Tasos Trifonos) of een artiest doorstootte naar de volgende ronde of niet. Na die zeven shows bleven er nog twintig artiesten over en zij streden tijdens de 'Eurochallenge' show (show acht met twintig kandidaten en show negen met tien kandidaten) voor een plaatsje in de finale. Op zondag 01 februari jongstleden vond dan de finale plaats met zes kandidaten.

* de zes geselecteerde finalisten :

01. "Stone In A River" door Hovig.
02. "Magic" door Doody.
03. "Without Your Love" door Panagiotis Koufogiannis.
04. "Shine" door Minus One.
05. "One Thing I Should Have Done" door Giannis Karayiannis.
06. "Dila Den Agapo" door Charis Savva & Nearchos Evaggelou.

Tijdens de finale brachten de zes kandidaten hun nummer alsnog ten gehore en waren er nog optredens met de coaches. Het lot van de kandidaten lang in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers (50%). De televoting startte reeds op vrijdag 23 januari (na afloop van de tweede en laatste 'Eurochallenge' show) en ook tijdens de finale kon er nog gestemd worden. De jury kreeg het gezelschap van de Franse oud-delegatieleider Bruno Berberes en van Nicola Caligiore.

* uitslag finale 'Eurovision Song Project' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "One Thing I Should Have Done" door Giannis Karayiannis : 20 punten (10+10, 22.858 stemmen).
02. "Without Your Love" door Panagiotis Koufogiannis : 18 punten (6+12, 24.638 stemmen).
03. "Shine" door Minus One : 17 punten (12+5, 6.353 stemmen).
04. "Stone In A River" door Hovig : 16 punten (8+8, 18.388 stemmen).
05. "Magic" door Doody : 13 punten (7+6, 13.516 stemmen).
06. "Dila Den Agapo" door Charis Savva & Nearchos Evaggelou : 12 punten (5+7, 13.891 stemmen).


De 21-jarige Giannis Karayiannis (Limassol, 09 januari 1994) nam in 2007 ("Chrisa ftera") en 2008 ("Loyia poy piran fotia") deel aan de nationale selecties voor het Junior Eurovisie Songfestival. Afgelopen najaar schreef hij zich in voor de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en later deze maand mag hij dus naar Wenen afreizen.

In september zal hij naar de Britse hoofdstad Londen verhuizen om er zijn muziekstudies verder te zetten en een eerste album in te blikken.

Voor zijn festivalinzending werkte hij samen met Mike Connaris, de man achter "Stronger Every Minute". Met dat nummer nam zangeres Lisa Andreas in 2004 deel aan het Eurovisie Songfestival en behaalde een vijfde plaats, nog steeds het beste resultaat van Cyprus, samen met de inzendingen uit 1982 en 1997.

"One Thing I Should Have Done" (tekst en muziek : Mike Connaris).

LYRICS

Tonight the rain is falling
I'm feeling cold, and I'm
Out of my mind, without you
My head is spinning like a top
Back to the time we had a lot…going on
Now my world lies shattered
How quickly life can change

I always did everything for you
I gave you my heart, you gave me yours too
You'd make me feel I was really someone
But there's one thing I should have done

One day you think you have it all
The next you're staring at the wall…in a dream
The road that once was paved with gold
Has turned a rusty shade
Of all the saddest colours in the world
Now my life's in tatters
How quickly it all can change

I always did everything for you
I gave you my heart, you gave me yours too
You'd make me feel I was really someone
But there's one thing I should have done

I should have been there for you
I should have been there for you
I should have been there for you
I should have been there

I didn't do everything for you
But I tried so hard and that's the truth
I'd make you feel you were really someone
But there's one thing I should have done

I nearly did everything for you
But I broke your heart, now mine's broken too
In your hour of need, I didn’t come…..
That's the one thing I should……..have done


LYRICS IN FRENCH

French translation : Brooke Sharkey/Eric Vincent

Ce soir, il pleut comme je pleure
J'me sens si seul, je suis
Perdu sans toi, et j'ai peur
Ma tête tourne et je vacille
En quête de mes souvenirs…avec toi
car ma vie est brisée
C'que la vie peut changer

J'ai toujours fait de mon mieux pour toi
J't'ai donné mon cœur, comme toi je crois
Tu as tout fait pour que je m'sente quelqu'un
Des regrets… il ne m'en reste qu'un

Un jour tu penses que tu as tout
Un autre, tu te traînes à genoux…dans tes rêves
La route autrefois pavée d'or
A des reflets plus ternes encore
Que le ciel d'un mauvais jour...qui s'achève

Ma vie s'est effondrée
Comm' tout ça peut changer

J'ai toujours fait de mon mieux pour toi
J't'ai donné mon cœur, comme toi je crois
Tu as tout fait pour que je m'sente quelqu’un
Des regrets… il ne m'en reste qu'un

J'aurais dû être là pour toi,
J'aurais dû être là pour toi
J'aurais dû être là pour toi
J'aurais dû être là

Non, j'n'ai pas fait de mon mieux pour toi
Mais j'ai essayé, je le jure, crois-moi
J'ai tout fait pour que tu te sentes quelqu'un
Des regrets.. il ne m'en reste qu'un

J'ai failli faire de mon mieux pour toi
Mais j'ai brisé ton coeur, et le mien tu vois
Je n'étais pas là quand tu en avais besoin
C'est mon regret, ma détresse, mon… chagrin


WEBSITE : http://www.johnkarayiannis.com/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/channel/UCne4Q3OAYA2gYRDoppwCnzg.
TWITTER : https://twitter.com/JohnKarayiannis.
INSTAGRAM : http://instagram.com/johnkarayiannis.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/JohnKarayiannis.Music.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Sloveense deelnemer, het duo Maraaya. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Dre Photo work)

07-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van mei hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Na twee uitverkochte shows in 2014 geven 3JS (ESF 2011) dit jaar op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni drie spetterende concerten in het prachtige openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Lori Lieberman is een van de verrassende artiesten die door 3JS is uitgenodigd voor een gastoptreden. Ook Ellen ten Damme (Germany 12 Points!, 2005) zal het podium betreden.

De laatste tickets voor deze unieke optredens (aanvang : 20.30) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) geeft op vrijdag 18 december een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit maakte de zangeres op woensdag 22 april 2015 bekend in het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'.

De kaartverkoop van het concert is direct gestart via haar website en 450 Primera winkels (klik HIER voor alle vestigingen). Tickets kosten 35 euro (exclusief 2,95 euro servicekosten). Wie dat wil kan voor een bedrag van 50 euro een ticket (35 euro) en haar nieuwe album (15 euro) bestellen. Dat (gesigneerde) album, "Walk Along", zal dan op vrijdag 15 mei eerstkomende thuis worden bezorgd.

Op woensdag 18 maart jongstleden kondigden Karen, Kristel en Josje aan dat zij dit najaar via de groots opgezette tv-show 'K3 Zoekt K3' de fakkel zullen doorgeven aan drie nieuwe zangeressen. Voor Karen, Kristel en Josje definitief afscheid nemen stellen zij de nieuwe K3-meisjes persoonlijk aan hun fans voor en bouwen ze met zijn zessen een dubbel zo groot K3-feest!

In Nederland zie je hen aan het werk in Den Bosch, Enschede, Maastricht, Eindhoven, Zwolle, Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Wees er snel bij voor de beste plaatsen bij deze unieke show.

* zaterdag 23 januari 2016 (14.00 en 17.00) in Maastricht (MECC).
* zondag 24 januari 2016 (11.00 en 14.00) in Maastricht (MECC).
* zaterdag 30 januari 2016 (14.00 en 17.00) in Enschede (Twente Expo).
* zondag 31 januari 2016 (11.00 en 14.00) in Enschede (Twente Expo).
* zaterdag 20 februari 2016 (14.00 en 17.00) in Eindhoven (Beursgebouw).
* zondag 21 februari 2016 (11.00 en 14.00) in Eindhoven (Beursgebouw).
* zaterdag 27 februari 2016 (14.00 en 17.00) in Zwolle (IJsselhallen).
* zondag 28 februari 2016 (11.00 en 14.00) in Zwolle (IJsselhallen).
* zaterdag 05 maart 2016 (14.00 en 17.00) in Amsterdam (Heineken Music Hall).
* zondag 06 maart 2016 (11.00 en 14.00) in Amsterdam (Heineken Music Hall).
* zaterdag 27 maart 2016 (14.00 en 17.00) in Rotterdam (Ahoy).
* zondag 28 maart 2016 (11.00 en 14.00) in Rotterdam (Ahoy).
* zaterdag 09 april 2016 (14.00 en 17.00) in Groningen (Martiniplaza).
* zondag 10 april 2016 (11.00 en 14.00) in Groningen (Martiniplaza).

Tickets voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden gereserveerd en voor de Nederlandse shows klik je HIER. Tickets voor één van de voorstellingen kan je ook aanschaffen via de website van Eventim.

06-05-2015 om 22:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek ontvangt vanavond onder meer Marc Eyskens, Melanie De Biasio en Lien De Pau.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* tweeëntwintigste aflevering - woensdag 06 2015 :

Vanavond wordt de rode loper uitgerold voor Minister van Staat Mark Eyskens, voor de goedgebekte Franse zangeres Melanie De Biasio en voor wereldreiziger Lien De Pau. Daarnaast wil Gili u ongetwijfeld 'ontgoochelen' en krijgt Freek weer het gezelschap van de geweldige Joke Devynck.

Gisteren, dinsdag 05 mei 2015, stond 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zette zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :


- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
- Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavondwoensdag 06 mei 2015, tussen 22.00 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

06-05-2015 om 19:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond met als gasten Clara Cleymans en Jacques Vermeire.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 7 - woensdag 06 mei 2015 :

Amper bekomen van de zes uitverkochte 'Tegen De Sterren Op Live-shows' in de Lotto Arena afgelopen weekend, brengt Tine Embrechts vanavond in 'Beste Kijkers' 'Tegen de Sterren Op'-collega Clara Cleymans mee. Samen met presentatrice Nathalie Meskens blikken ze nog even terug op hun persoonlijke hoogtepunten van het voorbije weekend.

Sven De Ridder krijgt het gezelschap van Jacques Vermeire en daar is een speciale reden voor. Welke, maakt Sven voor het eerst bekend in 'Beste Kijkers'.

In de spelronde 'Waar kijken ze naar?' worden drie nieuwe duo's geïntroduceerd : vriendinnen Lesley-Ann Poppe en Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), comedians Seppe Toremans en Xander De Rycke en Axl Peleman en Eline De Munck van Pigbag Army, de gelegenheidsband van klankman Pascal Braeckman.

In de archiefronde 'Waar is de tijd?' gaan de panels op zoek naar Jimmy Van Hove, de theatrale steward in spe uit 'Het Leven Zoals Het Is : Luchthaven', de Eén-reeks uit 2001. En in de finale, ten slotte, moet de begintune van Kabouter Plop eraan geloven.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', zevende aflevering vanavond, woensdag 06 mei 2015, tussen 21.10 en 22.20 op vtm. (bron en foto : vtm)

06-05-2015 om 13:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 30. ZWITSERLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als veertiende zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei ZWITSERLAND. Het Alpenland is één van de zeven landen die er al van bij de eerste editie in 1956 bij waren. Zwitserland is trouwens ook de winnaar van de allereerste editie van het Eurovisie Songfestival. De nu eenennegentigjarige Lys Assia won toen met "Refrain". Het was dan wachten tot 1988 op de tweede (en tot op heden laatste) overwinning voor het land. Céline Dion (van oorsprong Canadese) zong in de Ierse hoofdstad Dublin "Ne partez pas sans moi" naar een eerste plaats.

Dit jaar neemt Zwitserland voor de zesenvijftigste maal deel aan het Songfestival. Enkel in 1995, 1999, 2001 en 2003 namen ze niet deel wegens de slechtere resultaten van het jaar voordien. In 2005 eindigde de Estse meidengroep Vanilla Ninja op de achtste plaats in de finale met "Cool Vibes" en een jaar later, in 2006, was een zestiende plaats weggelegd voor de groep Six4one. Acht jaar geleden stuurde het land niemand minder dan DJ Bobo naar de Finse hoofdstad Helsinki maar met "Vampires Are Alive" wist hij de halve finale niet te overleven. Ook Paolo Meneguzzi wist in 2008 met "Era stupendo" de halve finales niet te overleven. Hij strandde op een dertiende plaats in de tweede halve finale.

Zes jaar geleden mocht Lovebugs voor het land deelnemen maar met "The Highest Heights" strandde de formatie in de eerste halve finale met een totaal van vijftien punten op een veertiende plaats op achttien deelnemers. Ook in 2010 werd de Zwitserse kandidaat intern gekozen maar Michael von der Heide kon met "Il pleut de l'or" geen hoge ogen gooien in de Noorse hoofdstad Oslo, want met amper twee punten strandde hij op een zeventiende en laatste plaats in de tweede halve finale. Een jaar later, in 2011, organiseerde het land opnieuw een nationale selectie en zangeres Anna Rossinelli wist met "In Love For A While" en een totaal van vijfenvijftig punten een tiende plaats in de eerste halve finale in de wacht te slepen. Met een totaal van negentien punten strandde ze in de finale op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats.

Drie jaar geleden strandde Sinplus met "Unbreakable" met een totaal van vijfenveertig punten op een elfde plaats in de eerste halve finale en daardoor wist het land zich net niet te plaatsen voor de finale. Ook in 2013 was geen plaats weggelegd voor de Zwitserse inzending
. Takasa strandde in de tweede halve finale met "You And Me" op een dertiende plaats met eenenveertig punten. SEBalter, oftewel Sebastiano Paù-Lessi, wist het land vorig jaar opnieuw naar de finale te loodsen. Met "Hunter Of Stars" legde hij in de tweede halve finale met een totaal van tweeënnegentig punten beslag op een vierde plaats. In de finale eindigde hij met een totaal van vierenzestig punten op een dertiende plaats, het beste resultaat sinds de achtste plaats in 2005.

Op zaterdag 31 januari vond in Zwitserland 'Entscheidungsshow Eurovision Song Contest' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens die selectie streden zes kandidaten om dat éne felbegeerde ticket richting buurland Oostenrijk alwaar in mei de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden. Net als de voorbije jaren had elke omroep haar selectieprocedure en dat leverde in totaal achttien kandidaten op voor de 'Experten-Check' die op zaterdag 06 december 2014 plaatsvond.

Tijdens deze 'Experten-Check' stelden de achttien kandidaten hun nummer voor en een vakjury (Rafael Antonio, Freda Goodlett, Moritz Faccin, Catherine Colombara en Nicola Locarnini) duidde nadien de de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) aan.

Tijdens de finale, gepresenteerd door Sven Epiney, brachten de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Het lot van de deelnemers lag tijdens de uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Conchtia Wurst, winnares van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, maakte eveneens haar opwachting in Bodensee-Arena in Kreuzlingen. De tien leden van de vakjury waren Peter Ramon Baumann, Lilly Behling, Dano Tamasy en Mark B. Lay (allen SRF); Grazia Covre, Valerie Ogier en Nic Maeder (allen RTS); Sebalter (ESF 2014) en Simone Tomassini (beiden RSI); Alice Bertogg (RTR).

* uitslag nationale selectie (tussen haakjes de cover van de hit) :

01. "Time To Shine" door Mélanie René ("Chandelier" van Sia)(RTS).
02. "Singing About Love" door Timebelle ("Rude Boy" van Rihanna)(SRF).
03. "Fly" door Licia Cherry ("All About That Bass" van Meghan Trainor)(RTS).
04. "Hey Now" door Andy McSean ("Chasing Cars" van Snow Patrol)(SRF).
05. "Only Human" door Tiziana ("The Power Of Love" van Frankie Goes To Hollywood)(SRF).
06. "Take Me Back To 23" door Deborah Bough ("Shake It Off" van Taylor Swift)(RSI).


De 24-jarige Mélanie René (Genève, 01 september 1990) is van Mauritiaanse origine en werkt momenteel aan een EP met zelfgeschreven nummers. Ze hoopt dat album nog dit voorjaar op de markt te brengen.

Reeds op negenjarige leeftijd startte ze met lessen piano en vier jaar later ging ze in Nyon aan de slag met een opleiding muziek, dans en zang. In 2010 verhuisde ze naar de Britse hoofdstad om er te studeren aan de Academy of Contemporary Music en het Brighton Institute of Modern Music.


"Time To Shine" (tekst en muziek : Mélanie René).

LYRICS

I've been walking in the darkness
Always hiding from my true self
Afraid of letting go, of deception in their eyes
A wounded ego, unafraid to start a fight

I've been walking on a lonely road
So many stories I have once been told
No matter what they say I will follow my heart
I think it's time for me to stand up and hold my ground

Refrain

'Cause I'm living my dreams, I've never been so alive
The sky's the limit now that I know I can fly
No more pulling me down, no more mucking around
I'm growing up, and it's my time to shine
It doesn't matter if I'm wrong or right
I'm getting stronger everytime I try
I've learnt to let it go, taking one step at a time
I've mend my ego, now it's time for me to let it shine

Refrain

It's my time to shine
I've been walking in the darkness
Always hiding from my true self
I've learnt to let it go, I've learnt to let it go, I've learnt to let it go
Now it's my time to shine

Refrain

'Cause I'm living my dreams, I've never been so alive
The sky's the limit now that I know I can fly
No more pulling me down, no more mucking around
I'm growing up, and it's my time to shine
it's my time to shine, it's my time to shine


WEBSITE : http://www.melaniereneofficial.co.uk/.
YOUTUBE : https://www.youtube.com/channel/UCzrBKktnxOEoYGcrZO-AO1A.
TWITTER : https://twitter.com/MelanieReneESC.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/MelanieReneOfficial.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Cypriotische deelnemer, Giannis Karayiannis. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : SRF/Oscar Alessio)

06-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : het programma staat vanavond volledig in het teken van 'S.O.S. Nepal'.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* eenentwintigste aflevering - dinsdag 05 mei 2015 :

Vanavond, dinsdag 05 mei 2015, staat 'Café Corsari' volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

'Café Corsari' zet zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow. De comedyshow begint onmiddellijk na de speciale uitzending maar wordt niet op Eén uitgezonden. Het publiek betaalt eenmalig een bedrag van minstens 15 euro en woont in ruil de live-uitzending bij én de comedyshow.

Freek Braeckman en Tomas De Soete ontvangen in hun speciale uitzending onder andere Tom Lenaerts, Joy Anna Thielemans, Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009), Sien Wynants, Leonard Muylle, Slongs Dievanongs, Stijn Vercruysse, Jef Neve, Noémie Wolfs, Tatyana Beloy, Salah Ibnou Kacemi en Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014').

Tom Lenaerts – ambassadeur van 'S.O.S. Kinderdorpen' – vertelt over de straffe initiatieven ter plaatse om kinderen en ouders te herenigen en op te vangen. Ook Louis Jeannin komt langs. Deze jonge man trok door de Himalaya op het moment van de aardbeving. Hij wilde er vrijwilligerswerk doen als tandarts in een klein dorpje en schoot er na de ramp onmiddellijk in actie. 'Café Corsari' toont ook hoe afgelopen weekend enkele dynamische duo's geld hebben ingezameld ten voordele van 'S.O.S. Nepal'.

 COMEDY CORSARI :

Na afloop van de televisie-uitzending van 'Café Corsari', brengen huiscomedian Jan Jaap Van der Wal samen met collega's Michael Van Peel, Nigel Williams, Xander De Rycke en Bas Birker een comedyshow voor 'S.O.S. Nepal'. 'Comedy Corsari' wordt niet uitgezonden op Eén.

BIJDRAGEN VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP :

- Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium '12-12' een campagne 'S.O.S. Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.​
- Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding "Nepal".
Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
- S.O.S. Kinderdorpen : Informatie via de website, storten kan op : BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

'Café Corsari', vanavond, dinsdag 05 mei 2015, tussen 22.10 en 23.05 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

05-05-2015 om 14:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pop Up Live' : Peter Van de Veire presenteert deze zomer nieuwe muziekshow op Eén.

 'Pop Up Live', zo heet de nieuwe muziekshow die Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) vanaf zondag 05 juli presenteert op Eén. Dat nieuws maakte de openbare omroep gisteren, maandag 04 mei 2015, bekend.

Intussen zijn ook de gemeenten bekend waar Van de Veire deze zomer neerstrijkt. Lommel, Aalst, Kasterlee, Boortmeerbeek, Roeselare, Nieuwpoort en Mol verwelkomen 'Pop Up Live' voor een avond vol muziek.
Op het programma staat muziek van nationale en internationale artiesten. Naast de hits van het moment is er ook plaats voor muzikale verrassingen.

'Pop Up Live' start op zondag 05 juli en loopt tot en met zondag 30 augustus op Eén. Het programma doet de volgende steden aan :

* aflevering 1 : Lommel - opname vrijdag 26 juni, uitzending zondag 05 juli.
* aflevering 2 : Aalst - opname vrijdag 10 juli, uitzending zondag 12 juli.
* aflevering 3 : Kasterlee : opname woensdag 15 juli, uitzending zondag 19 juli.
* aflevering 4 : Boortmeerbeek : opname zondag 19 juli, uitzending zondag 26 juli.
* aflevering 5 : Roeselare : opname dinsdag 21 juli, uitzending zondag 02 augustus.
* aflevering 6 : Nieuwpoort : opname woensdag 29 juli, uitzending zondag 09 augustus.
* aflevering 7 : Mol : opname woensdag 05 augustus, uitzending zondag 16 augustus.
* aflevering 8 : compilatie, zondag 30 augustus.

Aparte shows voor Vlaamse feestdag en Radio 2 Zomerhit

Daarnaast heeft Eén deze zomer ook aandacht voor de Vlaamse feestdag. In samenwerking met Vlaanderen Feest! wordt het 'Feest van de Vlaamse Gemeenschap' rechtstreeks uitgezonden op zaterdag 11 juli vanop de Grote Markt van Antwerpen. 'Radio 2 Zomerhit' vindt plaats in Blankenberge op zaterdag 22 augustus; Eén zendt de show uit op zondag 23 augustus. Die uitzendingen maken evenwel geen deel uit van 'Pop Up Live'.
(bron en foto : VRT)

05-05-2015 om 13:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 29. ZWEDEN.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Vijfvoudig winnaar ZWEDEN zal als dertiende aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei. Sinds 1958 neemt het Scandinavische land deel aan het Eurovisie Songfestival en in totaal werd driemaal niet deelgenomen (1964, 1970 en 1976). Sinds 1959 houdt het land hetzelfde concept aan om de kandidaat voor het Songfestival te kiezen. Tot aan het begin van deze eeuw was er enkel een finale van 'Melodifestivalen' (de nationale finale) maar sinds 2002 hanteert de Zweedse omroep (SVT) de formule van vier halve finales, de herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale.

Globaal gezien scoort Zweden goed tot redelijk goed op het Songfestival en dit resulteerde reeds in vijf overwinningen (1974, 1984, 1991, 1999 en 2012). Negen jaar geleden mocht oud-winnares Carola voor een derde keer naar het festival, maar wegens het slechte resultaat van Martin Stenmarck (in 2005) moest ze met "Invincible" eerst in de halve finale aantreden. Uiteindelijk belandde ze op een vijfde plaats in de finale. Dankzij dit goede resultaat was The Ark in 2007 meteen verzekerd van een plaats in de finale alwaar de groep met "The Worrying Kind" op een achttiende plaats strandde. Zeven jaar geleden werd oud-winnares Charlotte Perrelli door de vakjury opgevist voor de finale alwaar ze met "Hero" uiteindelijk beslag legde op een achttiende plaats. Ook in 2009 was een finaleplaats weggelegd voor het Scandinavische land. Met "La voix" eindigde Malena Ernman tijdens de eerste halve finale met een totaal van 105 punten op een vierde plaats maar in de finale verging het haar heelwat minder, een eenentwintigste plaats met drieëndertig punten
.

In 2010 wist het land zich - sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004 - voor de eerste maal niet te plaatsen voor de finale van het liedjesfestival. Met "This Is My Life" strandde zangeres Anna Bergendahl in de tweede halve finale op een elfde plaats met tweeënzestig punten
. Een jaar later wist Eric Saade met "Popular" de tweede halve finale winnend af te sluiten met een totaal van 155 punten. In de finale vergaarde hij 185 punten bij elkaar wat meteen goed was voor een derde plaats. In 2012 kwam, zag en overwon Loreen met "Euphoria". Met een totaal van 181 punten behaalde ze in de tweede halve finale eveneens een eerste plaats en ook in de finale kreeg ze de meeste punten, 372 om precies te zijn. Een jaar later moest Robin Stjernberg, die zich in eigen land eerst via de herkansingsronde voor de finale wist te plaatsen, in Malmö tevreden zijn met een veertiende plaats. Voor zijn nummer "You" kreeg hij in totaal tweeënzestig punten.

Vorig jaar mocht de inmiddels dertigjarige Sanna Nielsen eindelijk(!) naar het Eurovisie Songfestival en dit na zeven deelnames aan de Zweedse nationale selectie. Met "Undo" legde ze in de eerste halve finale beslag op een tweede plaats met een totaal van 131 punten. In de finale vergaarde ze 218 punten en moest ze enkel winnares Conchita Wurst en The Common Linnets uit Nederland voor zich laten.

Op zaterdag 14 maart vond in Zweden de finale plaats van 'Melodifestivalen 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Vier voorrondes en de herkansingsronde 'Andra chansen' leverden de weken voorafgaand aan de finale in totaal twaalf kandidaten op die mochten strijden om de overwinning. Voor het veertiende jaar op rij vond die finale plaats in de hoofdstad Stockholm, voor de derde maal in de Friends Arena.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2015' :

01. "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor (tweede voorronde, 'Andra chansen').
02. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR (vierde voorronde).
03. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah (vierde voorronde, 'Andra chansen').
04. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren (derde voorronde).
05. "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010)(eerste voorronde).
06. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010)(vierde voorronde).
07. "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014)(tweede voorronde, 'Andra chansen').
08. "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa (derde voorronde).
09. "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007)(tweede voorronde).
10. "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013)(eerste voorronde).
11. "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette (tweede voorronde).
12. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson (vierde voorronde, 'Andra chansen').

Tijdens deze finale bepaalden elf internationale jury's en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hadden telkens 50% van de punten in handen.

Net als de voorbije vier jaar waren er elf internationale jury's en zij kenden telkens 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toe. Dat gaf uiteindelijk een totaal van 473 punten.

De internationale jury's kwamen uit de volgende landen : Estland (Mart Normet), Malta (Daniel D'Anastasi), Armenië (Gohar Gasparayan), Frankrijk (Bruno Berberes), Israël (Moshe Morad), Slovenië (Maja Keuc), Cyprus (Klitos Klitou), België (Axel Hirsoux), het Verenigd Koninkrijk (Simon Proctor), Nederland (Daniel Dekker) en Oostenrijk (Conchita Wurst).

Ook de toekenning van de punten van de kijkers bleef ongewijzigd en dus werd er opnieuw gebruik gemaakt van percentages. Een liedje dat aan het einde van de televoting bijvoorbeeld 15% van de stemmen behaalde kreeg dan ook 15% van 473 punten (71 punten).

De televoting ging van start bij aanvang van de uitzending en duurde tot vijf minuten nadat de laatste punten van de internationale jury's waren toegekend. Bij een gelijke stand waren het uiteindelijk de punten van de televoting die bepaalden wie de winnaar zou worden.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2015' (tussen haakjes de punten van de internationale vakjury en televoting) :

01. "Heroes" door Måns Zelmerlöw : 288 punten (122+166).
02. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" door Jon Henrik Fjällgren : 139 punten (51+88).
03. "Don't Stop Believing" door Mariette : 102 punten (74+28).
04. "Guld och gröna skogar" door Hasse Andersson : 78 punten (10+68).
05. "Sting" door Eric Saade : 77 punten (48+29).
06. "Forever Starts Today" door Linus Svenning : 59 punten (41+18).
07. "Don't Stop" door Isa : 56 punten (38+18).
08. "Groupie" door Samir & Viktor : 49 punten (29+20).

09. "Möt mig i Gamla stan" door Magnus Carlsson : 28 punten (10+18).
10. "Building It Up" door JTR : 25 punten (21+4).
11. "Can't Hurt Me Now" door Jessica Andersson : 23 punten (15+8).
12. "Make Me (La La La)" door Dinah Nah : 22 punten (14+8).


Måns Zelmerlöw (Lund, 13 juni 1986) is geboren als Måns Petter Albert Salhén Zelmerlöw. In 2005 nam hij deel aan de tweede serie van de talentenjacht 'Idol', de Zweedse versie van het programma dat wij bij ons kennen als 'Idool'. Måns zou er uiteindelijk beslag leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar nam hij deel aan 'Let's dance' (bij ons bekend als 'Sterren op de dansvloer') en die wedstrijd wist hij te winnen door in de finale zangeres Anna Book (MF 1986-1987-2007) te verslaan.

In 2007 nam hij voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen 2007', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Cara mia" wist hij het tot de finale te schoppen alwaar hij uiteindelijk op een derde plaats strandde. Nadien kwam hij op de eerste plaats van de Zweedse hitparade terecht alwaar hij vier weken die positie bezette. Zijn debuutalbum "Stand by for..." verscheen op 23 mei 2007 en kwam meteen de Zweedse albumhitlijst binnen op de eerste plaats. In totaal zou het album negenentwintig weken in de albumhitlijst vertoeven. Verder was hij aan de slag in de Zweedse versies van 'Grease' en 'Footloose'.

Zes jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Hope & Glory" wist hij opnieuw de finale bereiken. Daar legde hij uiteindelijk beslag op een vierde plaats. In de Zweedse hitparade wist hij met het nummer een tweede plaats te bereiken en zijn tweede album, "MZW", stond in totaal tien weken in de hitparade. Eind mei 2009 stond het één weekje op een eerste plaats.

Ook in 2010 was voor Måns en rol weggelegd tijdens de nationale selectie want voor de eerste maal leidde hij de voorrondes, de herkansingsronde en de finale van 'Melodifestivalen' in goede banen als presentator. In 2011, 2012 en 2013 presenteerde hij tijdens de zomer 'Allsång på Skansen' op de openbare omroep.

In het voorjaar van 2013 raakte bekend dat hij werkte aan een nieuw album met als titel "Barcelona Sessions". Er verschenen een aantal singles maar het duurde tot het voorjaar van 2014 tot het werd uitgebracht.


"Heroes" (tekst en muziek : Linnea Deb, Joy Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad).

LYRICS

Don't tell the gods I left a mess
I can't undo what has been done
Let's run for cover
What if I'm the only hero left
You better fire off your gun
Once and forever
He said go dry your eyes
And live your life like there is no tomorrow, son
And tell the others
To go sing it like a hummingbird
The greatest anthem ever heard:

We are the heroes of our time
But we're dancing with the demons in our minds...
We are the heroes of our time
Hero-uh-o-o-oes
O-uh-o-o-oh
We're dancing with the demons in our minds
Hero-uh-o-o-oes O-uh-o-o-oh

The crickets sing a song for you
Don't say a word, don't make a sound
It's life's creation
I make worms turn into butterflies
Wake up and turn this world around
In appreciation
He said I never left your side
When you were lost I followed right behind
Was your foundation
Now go sing it like a hummingbird
The greatest anthem ever heard:

We are the heroes of our time
Hero-uh-o-o-oes
O-uh-o-o-oh
We're dancing with the demons in our minds
Hero-uh-o-o-oes O-uh-o-o-oh

(We keep dancing with the demons
You could be a hero)

Go sing it like a hummingbird
The greatest anthem ever heard
Now sing together....

We are the heroes of our time
Hero-uh-o-o-oes
O-uh-o-o-oh
But we're dancing with the demons in our minds
Hero-uh-o-o-oes O-uh-o-o-oh
We are the heroes of our time
Hero-uh-o-o-oes
O-uh-o-o-oh
But we're dancing with the demons in our minds
Hero-uh-o-o-oes O-uh-o-o-oh

We are the heroes


WEBSITE : http://mzw.se/.
TWITTER : https://twitter.com/manszelmerlow.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/MansZelmerlow.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Zwitserse deelneemster, Mélanie René. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Per Kristiansen)

05-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs