Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

02-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 26. LETLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als tiende zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is LETLAND. In tegenstelling tot de twee andere Baltische staten, Estland (1993, voorselectie) en Litouwen (1994), neemt het land pas sinds 2000 deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en is dit jaar dus voor de zestiende maal van de partij.

Het debuut ging alvast niet onopgemerkt voorbij want de groep Brainstorm eindigde met "My Star" op een verdienstelijke derde plaats. Van ons land kreeg het zelfs de 'twelve points' of 'douze points'. Twee jaar later wist Marie N het festival te winnen met het leuke niemendalletje "I Wanna" maar in eigen land (in 2003) eindigde F.L.Y. met "Hello From Mars" helemaal achteraan.

Tien jaar geleden wisten Valters en Kazha met "The War Is Not Over" beslag te leggen op de vijfde plaats en dankzij deze goede uitslag mocht het land in 2006 in de finale aantreden. De groep Cosmos eindigde met "I Hear Your Heart" op een zestiende plaats. Acht jaar geleden moest Bonaparti.lv als laatste in de halve finale aantreden met "Questa notte" en in de finale strandde de groep op een zestiende plaats. In 2008 werd het land vertegenwoordigd door Pirates Of The Sea die met "Wolves Of The Sea" beslag wisten te leggen op een zesde plaats in de tweede halve finale en op een elfde plaats in de finale.

Een jaar later eindigde Intars Busulis met "Probka" op een negentiende en allerlaatste plaats in de tweede halve finale met een totaal van zeven punten
. In 2010 was alle hoop gevestigd op Aisha die met "What For? (Only Mr. God Knows Why)" mocht aantreden in de Noorse hoofdstad Oslo. Met een totaal van elf punten strandde ze op een zeventiende en allerlaatste plaats in de eerste halve finale. Ook 2011 ("Angel In Disguise" van Musiqq, zeventiende plaats in de tweede halve finale), 2012 ("Beautiful Song" van Anmary, zestiende plaats in de eerste halve finale), 2013 (("Here We Go" van PeR, zeventiende en laatste plaats in de tweede halve finale) en 2014 ("Cake To Bake" van Aarzemnieki, dertiende plaats in de eerste halve finale) waren echter geen hoogvliegers voor het land, dat zich daarmee de voorbije zes jaar geen enkele maal wist te plaatsen voor de finale.

Sinds zondag 22 februari weten we wie er namens Letland mag deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Begin november raakte bekend dat LTV ook dit jaar via een nationale selectie op zoek ging naar de kandidaat voor de zestigste editie van het liedjesfestival dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. 'Dziesma', zoals de nationale selectie de voorbije jaren heette, ging wel op de schop en werd vervangen door 'Supernova'. Tussen maandag 03 november en woensdag 10 december ging de omroep op zoek naar inzendingen, vooral diegene die ook buiten Letland op waardering (en punten) kunnen rekenen.

Op donderdag 11 december raakte bekend dat LTV in totaal 98 liedjes had ontvangen en dat 123 artiesten (solisten, duo's en groepen) zich hadden aangemeld. Een interne internationale vakjury (Peo Nylén, Michael Jay en Jarkko Nordlund) ging nadien aan de slag en selecteerde de twintig liedjes. Oud-festivaldeelnemer Kaspars Roga (drummer van Brainstorm, ESF 2000), Guntars Račs, Dons (Letse selectie 2010-2014) en Ieva Kerēvica selecteerden de twintig kandidaten tijdens audities die doorgingen op maandag 05 januari. Deze vier maakten ook tijdens de liveshows deel uit van de vakjury.

Tijdens de finale werd die vakjury echter buitenspel gezet want het waren de kijkers die door middel van televoting de winnaar bepaalden. In eerste instantie zouden er twee stemrondes komen maar uiteindelijk bleef het bij slechts eentje. Ook via het internet (en zelfs vanuit het buitenland) kon er worden gestemd.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

- "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata.
- "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA.
- "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk.
- "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva.

* uitslag finale 'Supernova 2015' (tussen haakjes stemmen internet en televoting) :

01. "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata : 22.336 stemmen (8.319+14.017).
02. "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva : 15.750 stemmen (5.818+9.932).
03. "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk : 10.774 stemmen (2.803+7.971).
04. "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA : 10.362 stemmen (3.010+7.352).


Singer-songwriter Aminata Savadogo (09 januari 1993) werd geboren in de hoofdstad Riga uit een Letse moeder en een Burkinese vader.

Ze nam vorig jaar voor de eerste maal als soliste deel aan de Letse nationale selectie en strandde toen met "I Can Breathe" op een vijfde plaats in de finale. Maar haar eerste optreden tijdens de nationale selectie dateert van 2011 toen ze bij Jānis Stībelis op het podium stond. Met "Let It Be Me" strandde hij toen op een gedeelde vierde plaats.

Begin vorige maand bracht ze haar debuutalbum "Inner Voice" op de markt met daarop tien nummers waaronder haar Songfestivalinzending en "Untill We Land", een duet met oud-Songfestivaldeelnemer Ralfs Eilands (PeR, 2013).

"Love Injected" (tekst en muziek : Aminata Savadogo).

LYRICS

You bring
The light
To
My darkest side, babe

The day
The night
Split
To cure the sight, Oh…

You care
You animate
You guard me bare
Bring up the heart rate

Chorus:
Your love
Revives my soul
And I know
You'll choose it whole
Overall

Your eye's a good mirror
Look under the cover
Love
Is above all

I'm safe
Into your hands.
Let's move away
The edges expand

Chorus.

Bridge:
Show me the source of the light
I'm becoming affected
Seeing the glow of a white
Is what I have detected

Feeling again I'm alive
It's your shining reflected
Love injected, love injected

Chorus

LYRICS IN FRENCH

Tu apportes
La lumière
À
Mon côté le plus sombre, bébé

Le jour
La nuit
Se séparent
Pour guérir ma vue, oh…

Tu te soucies de moi
Tu me rends vivante
Tu me protèges nue
Tu accélères le rythme de mon cœur

Refrain:
Ton amour
Ranime mon âme
Et je sais
Tu la choisiras
Tout entière

Ton œil est un bon miroir
Pour voir
Sous la couverture l'amour
présent avant tout

Je suis sans danger
Entre tes mains
Allons partir
Vers les horizons élargis

Refrain.

Pont:
Montre-moi la source de la lumière
Je suis émue
De voir l'éclat de la blancheur
que j'ai découverte

Je sens de nouveau que je vis
C'est ta lueur reflétée
Injection d’amour, l'amour injecté

Refrain


YOUTUBE : http://www.youtube.com/channel/UCwm330TptF-tEf29j2-uY0A.
TWITTER : https://twitter.com/AminataSavadogo.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/savadogoaminata.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Azerbeidzjaanse deelnemer, Elnur Huseynov. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Martins Cirulis)

02-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het einde van de allereerste dag van de maand mei hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 10 mei geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.


 De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt eind deze maand, op donderdag 28 mei (aanvang : 19.30), voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Ditmaal maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nog steeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

De Finse band Nightwish (Finse selectie 2000) bracht op vrijdag 27 maart zijn een splinternieuwe langspeler "Endless Forms Most Beautiful" uit. Daarop volgt een tournee om het nieuwe album live aan de fans voor te stellen. De band wordt daarbij vergezeld door special guests Arch Enemy en Amorphis.

De 'Endless Forms Most Beautiful' Tour komt ook naar de Benelux en houdt op donderdag 17 december (aanvang : 20.00) halt in de Antwerpse Lotto Arena.

Tickets (41 euro) voor dit concert kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

01-05-2015 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : vanavond de derde liveshow met opnieuw acht kandidaten.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) was opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.


Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moesten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader.

De voorbije zes vrijdagavonden passeerden heelwat kandidaten de revue tijdens de audities. Uiteindelijk wisten drieënveertig acts de jury te overtuigen, maar voor elf van hen moest het avontuur meteen al stoppen. Slechts tweeëndertig acts blijven immers in de running om 'Belgium's Got Talent' te winnen…

* inhoud negende aflevering - derde liveshow - vrijdag 01 mei 2015 :

Met vier finalisten zitten de liveshows van 'Belgium's Got Talent' bijna in de helft. Voor nog vier andere talenten ligt een ticket klaar, maar wie zal er mogen meestrijden voor de eer en de 50.000 euroVanavond, vrijdag 01 mei 2015, ligt de weg voor acht nieuwe kanshebbers open naar de finale, maar slechts twee acts zullen mogen aantreden op 15 mei 2015. Wie wordt het?

STEFF PHILIPSEN (16) - ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER - OPERA

Steff verbaasde vriend en vijand met zijn auditie. Hij kwam "gewoon een lieke zingen" maar blies de jury omver met zijn versie van "O mio bambino caro". Niemand had verwacht dat de tiener opera uit zijn mouw zou toveren. Steff heeft nog nooit zangles gevolgd en leerde alles door naar YouTube te kijken en aandachtig te luisteren. Voor de liveshow waagt Steff zich aan een nummer van Adrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) : "Think of Me" uit de musical 'The Phantom of the Opera'.

ART ACROBATICS (15 tot 21) - GENT - ACROGYM

Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumeray vormen de groep Art Acrobatics. Het trio zit op de topsportschool en doet al jaren aan acrogym. De meisjes trainen elke week achtentwintig uur om op topniveau te blijven. Hun auditie was niet zonder gevaar maar de meisjes legden een foutloos parcours af en willen ook in de liveshow bewijzen dat ze absolute wereldklasse zijn.

BRUCE BLANCHARD (33) - GENT - DANS

De 33-jarige Bruce Blanchard komt oorspronkelijk uit Congo maar woont al vanaf zijn derde in België. Hij wilde vroeger graag danser worden maar zijn vader die priester was, zag dat helemaal niet zitten. Bruce zette toch door en is tegenwoordig professioneel danser. Hij werkte reeds met sterren als Pixie Lott, The Chemical Brothers en Ciara. Voor de liveshow blikt hij terug op zijn leven met alle ups en downs.

KIM DERVAN (36) - HEIST-OP-DEN-BERG - CLOSE-UP MAGIC

 Kim Dèrvan deed in het tweede seizoen van 'Belgium's Got Talent' al mee maar sneuvelde toen voor de liveshows. Hij was dus uit op revanche en met succes. Kim is het dagelijkse leven IT-specialist maar goochelen is zijn grote passie. Hij heeft een straffe truc voorbereid. Kim doet in de show een bijzondere voorspelling.

DANCE O'MANIA (11 tot 13) - SINT-PIETERS-LEEUW - GROEPSCHOREO

De zestien meisjes van Dance O'Mania waren de allereerste kandidaten die dit seizoen van 'Belgium's Got Talent' auditie kwamen doen. Ze brachten een Pinokkio - Michael Jackson -act en zorgden direct voor veel vuur en energie op het podium. Vanavond nemen ze ons mee naar een onbekende planeet waarop plots een reuzengrote mobiele telefoon landt.

DE MASKES (45tot 49) - ANTWERPEN - ZANG

De zes dames van De MASkes uit het Antwerpse brachten een apart nummer tijdens hun auditie. Het kon Karen Damen wel bekoren, ook al omdat het in het "plat Antwerps" was. Ray Cokes was wat bang voor de dominante vrouwen maar uiteindelijk haalden de vriendinnen toch een ticket voor de liveshow. Nu gaan de dames nog een stapje verder en brengen ze een eigen nummer met de titel "Gespot" . En De MASkes ondertussen kennende, is dit weer een nummer met een dubbele bodem.

EMMA & LORAN (32 en 35) - WATTRELOS - ACROBATISCHE LENIGHEID/AERIAL HOOP

 Emma en Loran komen eigenlijk uit Frankrijk maar wonen op slechts vijfhonderd meter van de Belgische grens. Ze treden in ons land veel op met hun balanceeracts. De jury en het publiek waren tijdens hun auditie erg onder de indruk van hun elegantie en perfecte spierbeheersing. Vanavond gooien ze het over een andere boeg. Veel mensen dromen ervan om door de lucht te kunnen vliegen en voor Emma en Loran blijft het niet bij een droom.

LIESELOTTE DIELS (21) - BRASSCHAAT - RITMISCHE GYMNASTIEK

Lieselotte stond tot haar achttiende aan de top van de ritmische gymnastiek maar de combinatie met studeren bleek te moeilijk. Ze koos voor haar studies en zette het turnen op een laag pitje. Maar voor 'Belgium's Got Talent' haalde ze nog eens alles uit de kast om de jury te overtuigen van haar kunnen met hoepel en lint. Ze turnde zich probleemloos in de liveshow en wil daar opnieuw laten zien dat ze nog niets van haar talent heeft verloren.


Fans kunnen dit jaar niet alleen stemmen via sms (0,75 €), maar voor het eerst ook via de vtm app (gratis) waarbij men per kandidaat telkens maximum één keer kan stemmen. Deze publieksvoting bepaalt per liveshow de top drie. De kandidaat met de meeste stemmen gaat door, en het lot van de andere twee wordt beslist door Karen, Niels, Rob en Ray. Eén van hen mag ook door naar de finale, de andere valt nipt af. De finale wordt dus beslecht met acht finalisten en daarin zal de winnaar 100% door kijkend Vlaanderen bepaald worden.

'Belgium's Got Talent', de derde liveshow van het derde seizoen vanavond, vrijdag 01 mei 2015, tussen 20.35 en 22.30 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 02 mei, herhaald in de vooravond tussen 17.10 en 19.00.
(bron, logo en foto's : vtm)

01-05-2015 om 10:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 25. ISRAEL.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als negende zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is ISRAEL. Het Aziatische land neemt sinds 1973 deel aan het liedjesfestijn en heeft al heelwat goede resultaten behaald. In totaal won het al drie keer het jaarlijkse liedjesfestival. In 1978 (Izhar Cohen & The Alphabeta), 1979 (Milk & Honey) en in 1998 met de controversiële Dana International. Dit jaar neemt het land voor de achtendertigste maal deel en in totaal eindigde Israël achttien maal bij de eerste tien waarvan zelfs tien keer binnen de top vijf.

Precies tien jaar geleden wist zangeres Shiri Maymon beslag te leggen op de vierde plaats. Maar in 2006 en 2007 verging het de Israëlische inzending heelwat minder : Eddie Butler eindigde met "Together We Are One" op een drieëntwintigste en voorlaatste plaats tijdens de finale en acht jaar geleden wisten Teapacks zelfs de halve finale niet te overleven. Met "Push The Button" eindigde de groep op een vierentwintigste plaats. Boaz Mauda kon die neerwaartse spiraal in 2008 opnieuw ombuigen. Met "Ke'ilo kan" ("The Fire In Your Eyes"), een nummer van oud-winnares en tweevoudig deelneemster Dana International, eindigde hij tijdens de eerste halve finale op een vijfde plaats en in de finale wist hij uiteindelijk beslag te leggen op een negende plaats.

Zes jaar geleden vertegenwoordigden Noa (Achinoam Nini) en de Palestijnse Mira Awad het land in de Russische hoofdstad Moskou. Met "There Must Be Another Way" legden ze met een totaal van vijfenzeventig punten beslag op een zevende plaats in de eerste halve finale. In de finale vergaarde het tweetal drieënvijftig punten en dat was goed voor een zestiende plaats. In 2010 stuurde het land zanger Harel Skaat (Ska'at) naar de Noorse hoofdstad Oslo met het nummer "Milim". In de tweede halve finale eindigde hij op een achtste plaats met eenenzeventig punten en dus mocht hij in de finale opnieuw aantreden. Daar strandde hij met hetzelfde aantal punten alsnog op een veertiende plaats. Vier jaar geleden mocht oud-winnares Dana International nog eens een gooi doen naar een nieuwe overwinning maar met "Ding Dong" overleefde ze zelfs de tweede halve finale niet. Een totaal van achtendertig punten was goed voor een vijftiende plaats op negentien deelnemers.

In 2012 betrad de groep Izabo het podium in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe alwaar met "Time" een dertiende plaats in de halve finale werd bereikt met een totaal van drieëndertig punten
. Ook in 2013 wist het land zich niet te plaatsen voor de finale want zangeres Moran Mazor bleef met "Rak bishvilo" en een totaal van veertig punten steken op een veertiende plaats in de tweede halve finale. Maar ook vorig jaar wist Mei Finegold niet door te stoten naar de finale. Met "Same Heart" strandde ze in de tweede halve finale met een totaal van negentien punten op een veertiende plaats. Het is inmiddels dus van 2010 geleden dat het land zich wist te plaatsen voor de finale op zaterdagavond.

Op dinsdag 17 februari vond in Israël de finale plaats van het tweede seizoen van de talentenjacht 'HaKokhav HaBa' ('The Next Star'). Eerder besliste de nationale omroep IBA dat de winnaar van deze wedstrijd in mei zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De talentenjacht ging in december vorig jaar van start en tijden de finale streden nog vier kandidaten om de overwinning en het daarbijhorende ticket naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Het lot van deze kandidaten lag in de handen van een vierkoppige vakjury (Assaf Etedgi, Muki, Keren Peles en Harel Skaat) en de kijkers die stemden via een speciale app.

De vier brachten tijdens de finale opnieuw covers ten gehore en dit in onderlinge duels. Zowel Iki Levy & The Rasta Hebrew Men als Nadav Guedj wisten hun duel te winnen, Sari Nachmias kreeg van de vakjury een wildcard. Deze laatste kwam er nadien niet meer aan te pas en het was uiteindelijk Nadav Guedj die met de overwinning aan de haal ging. Het liedje voor Wenen kregen we tijdens deze finale alvast niet te horen want dat werd nadien via interne weg geselecteerd.

Op donderdag 26 februari raakte bekend dat de Israëlische inzending volledig in het Engels zijn, en dat is meteen ook de allereerste maal sinds het land deelneemt. De titel van het nummer is "Golden Boy" en het is van de hand van Doron Medalie, die eerder al een liedje ("Fantasia") schreef voor de nationale selectie in 2013.

De 16-jarige Nadav Guedj (Parijs, 02 november 1988) zag het levenslicht in de Franse hoofdstad maar groeide op in Israël. Midden februari kroonde hij zicht tot winnaar van de tweede reeks van 'HaKokhav HaBa' ('The Next Star').

"Golden Boy" (tekst en muziek : Doron Medalie)

LYRICS

Mama, someone broke my heart again
Tell her I don't think I can take it anymore
Mama, someone broke my heart again
Now I'm gonna ease my pain,
Dancing on the floor

Take me out,
I'm not in the mood for a broken heart
Gonna dance tonight, forget her
No, she doesn't know
What I'm doing on the floor
Did you say hello, my ladies?

Pull me baby, I'm your trigger
You know that my love is bigger
Love, Love, Love
Let the rhythm take us higher
You know when I'm on fire
Check me out (3-2-1- hey!)

I'm a golden boy
Come here to enjoy
I'm the king of fun
Let me show you how we do it
I'm a golden boy
Come here to enjoy
And before I leave
Let me show you Tel Aviv

Hold me tight,
We're not going home tonight
Oh yeah, do you like my dancing?
Pull me baby, I'm your trigger
You know that my love is bigger
Check me out (3-2-1- hey!)

I'm a golden boy
Come here to enjoy
I'm the king of fun
Let me show you how we do it
I'm a golden boy
Come here to enjoy
And before I leave
Let me show you Tel Aviv

This is how we do it…


LYRICS IN FRENCH

Maman, quelqu'un m'a encore brisé le cœur
Dis-lui que c'est la dernière fois
Maman, quelqu'un m'a encore brisé le cœur
Je vais danser, tout mettre derrière moi

Sors-moi, pas envie d'une peine de cœur
Ce soir je danse pour l'oublier
Elle ne sait pas que mes move font un malheur
Ladies, c'est moi que vous cherchez ?

Serre-moi baby, je suis ta dynamite
Tu sais que notre amour est plus fort
Love, love, love (love, love, love)
Rendu fou par ces gros beat
J'ai juste le feu au corps
Check me out (3-2-1 hey !)

Un mec en or
Venu ici pour kiffer
Je suis le roi du fun
J'te montre comment c'est fait
Un mec en or
Venu ici pour kiffer
Et avant que j'esquive
Je te montre Tel-Aviv

Tiens-moi fort, on ne rentre pas
Oh yeah, tu aimes quand je danse, Europe
Serre-moi fort, je suis ta dynamite
Tu sais que notre amour est plus fort
Check me out (3-2-1 hey !)

Un mec en or
Venu ici pour kiffer
Je suis le roi du fun
J'te montre comment c'est fait
Un mec en or
Venu ici pour kiffer
Et avant que j'esquive
Je te montre Tel-Aviv

C'est comme ça qu'on fait ici…

YOUTUBE : https://www.youtube.com/channel/UCTX_NQXdWx-80lZBQNVu1VQ.
TWITTER :
https://twitter.com/NadavGuedj.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/nadav.guedjnew.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de Letse deelneemster, Aminata. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Ronen Akerman)

01-05-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met Paula Sémer, Kenny Belaey en Maarten Vangramberen.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* negentiende aflevering - donderdag 30 april 2015 :

Gisteren kregen we met Bassie en Adriaan nog twee iconen van de Nederlandse televisie over de vloer, vandaag, donderdag 30 april 2015, zijn we erg vereerd met het bezoek van de 'leading lady' van de Vlaamse televisie, Paula Sémer. Met Tom Waes hebben we al heel de week een stuntman in onze rangen, maar trialbike-kampioen Kenny Belaey doet daar nog graag een schepje bovenop. En Sporza-presentator Maarten Vangramberen blikt vooruit naar de bokskamp van de eeuw : Mayweather vs. Pacquiao.

'Café Corsari', vanavonddonderdag 30 april 2015, tussen 22.20 en 23.10 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

30-04-2015 om 16:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 24. TSJECHIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als achtste zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is TSJECHIE. Samen met Georgië nam het land in 2007 voor het eerst deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Sinds begin 1993 zijn Tsjechië en Slowakije twee afzonderlijke staten. Slowakije nam in datzelfde jaar reeds deel aan de voorronde voor het Eurovisie Songfestival maar kon zich toen niet kwalificeren. Op Tsjechië was het dus wachten tot acht jaar geleden.

De Tsjechische nationale omroep ČT nam dus in 2007 voor de eerste maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en hield het amper twee jaar later reeds voor bekeken. De drie inzendingen waren alvast geen hoogvliegers en daar werd toen in eigen land eveneens kritiek op geleverd. Zo strandde Kabát met "Malá dáma" tijdens de halve finale van 2007 op een achtentwintigste en laatste plaats met één schamel puntje. Een jaar later vergaarde "Have Some Fun" van zangeres Tereza Kerndlová in totaal negen punten en daarmee was ze goed voor een achttiende en voorlaatste plaats in de tweede halve finale.

In 2009 werd Gypsy.cz intern aangeduid en met "Aven romale" strandde de groep tijdens de eerste halve finale op een achttiende en laatste plaats met nul punten.
Het land hield het dus na drie opeenvolgende deelnames voor bekeken maar keert dit jaar terug naar het festival dat in buurland Oostenrijk zal plaatsvinden.

Op 19 november 2014 maakte ČT bekend dat het dit jaar opnieuw zou deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival. De omroep ging via een interne selectie op zoek naar de geschikte kandidaat en stelde componist Ondřej Soukup aan om drie liedjes te componeren.

Daarnaast aanvaardde ČT ook liedjes van andere componisten en een vakjury (Honza Dědek, Martin Červinka, Jitka Benešová Michal Hrůza en Michael Kocáb) koos uiteindelijk voor het nummer "Hope Never Dies", van de hand van Václav Noid Bárta. Hij zal tijdens het festival aantreden met Marta Jandová.

De eenenveertigjarige Marta Jandová (Praag, 13 april 1974) is de dochter van de bekende Tsjechische rockmuzikant Petr Janda. In 1993 verhuisde ze naar Duitsland en maakt er sindsdien als leadzangeres deel uit van de groep Die Happy. In 2005 (met Apocalypta) en 2007 (met Oomph!) nam ze deel aan het 'Bundesvision Song Contest'. In 2007 wisten ze die wedstrijd zelfs op hun naam te schrijven. Een jaar later trok ze opnieuw naar haar geboorteland en vestigde zich in de hoofdstad Praag.

Václav Noid Bárta (Praag, 17 oktober 1980) komt uit een muzikale familie met een vader die tekstschrijver en producer was en een moeder die zong. Reeds op zeventienjarige leeftijd werd hij leadzanger van de groep Dolores Clan en daarnaast maakte hij zijn opwachting in de musicals 'Aida' en 'Jesus Christ Superstar'. Naast zanger is hij ook componist, tekstschrijver en acteur.


"Hope Never Dies" (tekst : Tereza Šoralová ; muziek : Václav Noid Bárta).

LYRICS

Wait for me don't cross the sea of pain
Wait for me I'm lost I've gone astray
Ravens calling my name, their wings so dark
Soon they'll take me away, I have their mark
They never miss their prey

There is no light to pray for
Cold and dim are the skies
Wounded lying
Running out of life
In your eyes I could see
Our hopes and our future
Now we must let go

Find me where the night turns into day
Your love as a torch shows us the way
How to be whole again

There is no light to pray for
Cold and dim are the skies
Wounded lying
Running out of life
In your eyes I could see
Our hopes and our future
Now we must let go
Must let go, must let fade away
Or we can rise and fight

For a light to live for
Fire in our hearts
Through our pain
Through all the lies
We will walk, walk reborn
Hope never dies
Never let me go

LYRICS IN FRENCH

Attends-moi, ne traverse pas la mer de souffrance
Attends-moi, je suis perdue, je me suis égarée
Les corbeaux criant mon nom, leurs ailes si sombres
Bientôt, ils m'emporteront, Je porte leur marque
Ils ne manquent jamais leur proie

Il n'y a aucune lumière pour laquelle on puisse prier
Les cieux sont froids et pâles
Blessé et couché par terre
La vie s'épuise
Dans tes yeux je voyais
Nos espoirs et notre avenir
Maintenant, on doit l'abandonner

Retrouve-moi là où la nuit se transforme en jour
Ton amour, tel un flambeau, nous montre le chemin
Pour être entiers à nouveau

Il n'y a aucune lumière pour laquelle on puisse prier
Les cieux sont froids et pâles
Blessé et couché par terre
La vie s'épuise
Dans tes yeux je voyais
Nos espoirs et notre avenir
Maintenant, on doit l'abandonner
On doit y renoncer, faire disparaître
Ou on peut se révolter et se battre

Pour la lumière pour laquelle on vit
Le feu dans nos cœurs
À travers notre souffrance
À travers tous les mensonges
Nous marcherons, marcherons renés
L'espoir ne meurt jamais
Ne m'abandonne jamais


WEBSITE : http://www.noid.cz/ en http://marta-jandova.net/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/channel/UCW19jzl2xbQelPXdCPUXPMg.
TWITTER : https://twitter.com/VaclavNoidBarta en https://twitter.com/MartaJandova.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/pages/Vaclav-Noid-Barta-2/195669080189.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/pages/Marta-Jandov%C3%A1/125510267481799.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Israëlische deelnemer, Nadav Guedj. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Monika Navrátilová)

30-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond maken de broers Bas en Aad van Toor, oftewel Bassie en Adriaan, hun opwachting.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* achttiende aflevering - woensdag 29 april 2015 :

Vanavond in het café : schrijvers Sanne en Jan Terlouw, muzikant Sam Vloemans en zijn band, stamgast Tom Waes en - drommels, drommels, drommels - Bassie en Adriaan! En wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!

'Café Corsari', vanavondwoensdag 29 april 2015, tussen 21.55 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

29-04-2015 om 19:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van april hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tot en met maandag 01 juni kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.


Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) geeft op vrijdag 18 december een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit maakte de zangeres op woensdag 22 april 2015 bekend in het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'.

De kaartverkoop van het concert is direct gestart via haar website en 450 Primera winkels (klik HIER voor alle vestigingen). Tickets kosten 35 euro (exclusief 2,95 euro servicekosten). Wie dat wil kan voor een bedrag van 50 euro een ticket (35 euro) en haar nieuwe album (15 euro) bestellen. Dat (gesigneerde) album, "Walk Along", zal dan op vrijdag 15 mei eerstkomende thuis worden bezorgd.

 Vandaag, woensdag 29 april 2015, raakte bekend dat de 'Ladies of Soul' op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari 2016 opnieuw in de Ziggi Dome (Amsterdam) staan met een gloednieuwe show!

Al vijf avonden, twee in 2014 en drie in 2015, hebben de 'Ladies of Soul' in een uitverkochte Ziggi Dome laten horen, zien en voelen wat het samenbrengen van hun individuele kwaliteiten teweeg kan brengen. Het combineren van de power van Berget Lewis (NSF 2003) met het kraakheldere geluid van Glennis Grace (ESF 2005), de warmte van Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015), de klasse van Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) en de ongekende muzikaliteit van Candy Dulfer zorgt voor een show waarbij niemand in het publiek stil kan blijven staan.

De officiële kaartverkoop start aanstaande zaterdag 02 mei om 07.00 en dit via het enige officiële verkoopkanaal, Eventim. Meer nieuws en informatie krijg je op de websites van 'Ladies of Soul' en Ziggi Dome.

29-04-2015 om 16:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Niels Destadsbader presenteert deze zomer nieuw spelprogramma bij vtm.

 Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') zorgt deze zomer twee maanden lang voor de zon bij vtm. Hij zal in juli en augustus van maandag tot en met donderdag een geestig spelprogramma presenteren met als inzet zon, zee en strand.

Twee onbekende Vlamingen zullen in het nieuwe programma tegen elkaar strijden met elk aan hun zijde een aantal bekende Vlamingen. Die proberen hun teamgenoot doorheen een aantal amusante spelrondes naar de finale te loodsen om kans te maken op een op en top zomerse prijs : een reis naar een leuke vakantiebestemming.

Heb jij dus zin in een droomreis, maar heb je nog geen trip geboekt? Klik HIER en schrijf je snel in.
(bron en foto : vtm)

29-04-2015 om 15:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond ambiance met Luk Alloo en Herman Brusselmans.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 6 - woensdag 29 april 2015 :

In 'Beste Kijkers' ontvangt Nathalie Meskens vanavond opnieuw twee kleppers van formaat. De ene maakt al vijfentwintig jaar spraakmakende tv-reportages, de andere schrijft al bijna vijfendertig jaar spraakmakende boeken. Bovendien zijn het al lang goeie vrienden, die mekaar graag plagen. Ambiance verzekerd dus met Luk Alloo en Herman Brusselmans.

Naast Tine Embrechts zit Luk Alloo,  die morgenavond, donderdag 30 april 2015, aan de laatste aflevering van 'Alloo in de Buitenlandse Gevangenis' toe is. Hij werkt ook volop aan een reportage over Paul Jambers, voor wie hij twintig jaar geleden als researcher werkte. Uit die tijd heeft de 'Beste Kijkers'-redactie uniek achter de schermen-beeldmateriaal teruggevonden.

Sven De Ridder krijgt het gezelschap van Herman Brusselmans, misschien wel Vlaanderens productiefste auteur. Na Jan Mulder vorig seizoen, is Herman al de tweede schrijver in 'Beste Kijkers'.

De bekende duo's in de spelronde 'Waar kijken ze naar?' worden deze week aangevuld met hartsvriendinnen Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken, de jonge sterren uit 'Thuis'. En ook de begintune van 'Thuis' onderging een 'Beste Kijkers'-remix voor de finale.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', vijfde aflevering vanavond, woensdag 29 april 2015, tussen 21.10 en 22.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

29-04-2015 om 14:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : Songfestivaldeelnemer Loïc Nottet aanstaande dinsdag (05 mei) te gast tijdens finale 'The Voice Belgique'.

 Aanstaande dinsdag, 05 mei 2015, vindt in Wallonië de finale plaats van het vierde seizoen van de talentenjacht 'The Voice Belgique'. Eén van de gasten tijdens die uitzending is Loïc Nottet, de jonge kerel die ons land twee weken later, op dinsdag 19 mei, zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De zanger strandde vorig jaar op een tweede plaats in de talentenjacht en hij zal dinsdag tijdens de finale zijn inzending "Rhythm Inside" ten gehore brengen. Het is meteen ook de eerste maal dat de Belgische inzending live op het scherm ten gehore zal worden gebracht. De voorbije weken passeerde Nottet reeds bij diverse Vlaamse radiozenders de revue maar op het eerste televisieoptreden blijft het vooralsnog wachten tot volgende week.

De finale van 'The Voice Belgique' wordt dinsdagavond uitgezonden op het eerste net van de Franstalige omroep (La Une) en dit vanaf 20.15. Naast Loïc Nottet maken ook Black M en Kendji Girac (winnaar derde seizoen 'The Voice, la plus belle voix') hun opwachting. (bron : RTBF ; foto : Josh Brandão)

29-04-2015 om 14:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 23. PORTUGAL.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zevende zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is PORTUGAL. Vorig jaar was het precies vijftig jaar geleden dat Portugal voor de eerste maal deelnam aan het festival, maar echt hoge ogen heeft het nog niet kunnen gooien. De beste notering (een zesde plaats) werd door Lúcia Moniz behaald in 1996, en dat is ondertussen bijna twintig jaar geleden. In 1970, 2000, 2002 en 2013 nam het land (om uiteenlopende redenen) niet deel aan het Eurovisie Songfestival.

In 2006, bij hun veertigste deelname, hoopte het land op een goed resultaat maar de meiden van Nonstop konden Portugal niet naar de finale loodsen. Een jaar later lukte het zangeres Sabrina bijna om door te stoten naar die finale. Met "Dança comigo (vem ser feliz)" eindigde ze op een elfde plaats tijdens de halve finale en miste ze zo op een haar na een finaleplaats. Zeven jaar geleden mocht zangeres Vânia Fernandes als laatste aantreden in de tweede halve finale. Met "Senhora do mar" wist ze op een tweede plaats te eindigen en zo stootte ze meteen door naar de finale. In die finale zou ze uiteindelijk op een dertiende plaats eindigen, het beste resultaat sinds 1998.

Ook in 2009 wist de Portugese inzending door te stoten tot in de finale. Flor-de-Lis eindigde met "Todas as ruas do amor" tijdens de eerste halve finale met een totaal van zeventig punten op een achtste plaats. In de finale strandde de groep met een totaal van zevenenvijftig punten op een vijftiende plaats. In 2010 werd Filipa Azevedo met "Há dias assim" naar de Noorse hoofdstad Oslo gestuurd. Met een totaal van negenentachtig punten eindigde ze in de eerste halve finale op een vierde plaats, in de finale was uiteindelijk een achttiende plaats met drieënveertig punten haar deel.

De twee daaropvolgende jaren (2011 en 2012) wist Portugal zich niet te plaatsen voor de finale. Homens da Luta behaalde in 2011 met "A luta é alegria" in de eerste halve finale een achttiende en voorlaatste plaats met tweeëntwintig punten. Drie jaar geleden strandde Filipa Sousa met "Vida minha" in de tweede halve finale op een dertiende plaats met negenendertig punten. In november 2012 raakte bekend dat het land niet van de partij zou zijn in de Zweedse stad Malmö. Het Zuid-Europese land kampte nog steeds met de naweeën van de financiële en economische crisis en ook de nationale omroep moest het in 2013 met heelwat minder middelen zien te rooien.

Maar na amper één jaartje afwezigheid was het land vorig jaar opnieuw van de partij. Zangeres Suzy kwam met "Quero Ser Tua" één puntje te kort om door te stoten naar de finale. Ze strandde met een totaal van negenendertig punten op een elfde plaats in de eerste halve finale.


Op zaterdag 07 maart was het de beurt aan de Portugezen om hun kandidaat te kiezen voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 16 januari 2015 maakte RTP bekend dat er dit jaar opnieuw een nationale selectie zou komen, beter bekend als 'Festival da Canção 2015'. De omroep vroeg twaalf (nationale) componisten om een nummer klaar te stomen en een aantal van hen die de voorbije jaren liedjes aanleverden voor de selectie, werden ook ditmaal opnieuw uitgenodigd.

De selectieprocedure bestond ditmaal uit twee halve finales (dinsdag 03 en donderdag 05 maart) en een finale. Aan elke halve finale namen zes kandidaten deel en de kijkers stuurden via televoting twee deelnemers rechtstreeks naar de finale. Uit de overgebleven vier kandidaten stuurden de zes componisten van die halve finale één kandidaat naar de finale, met dien verstande dat ze niet op hun eigen liedje mochten stemmen. Dat leverde zes kandidaten op die mochten strijden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Mal menor (Ninguém me guia à razão)" (tekst en muziek : Churky (Diogo Rodrigues)) door José Freitas.
02. "Outra vez primavera" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek : Nuno Feist) door Yola Dinis.
03. "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade.
04. "À espera das canções" (tekst : Tiago Torres da Silva ; muziek : Renato Jr.) door Simone de Oliveira.
05. "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto.
06. "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares.

Tijdens de finale werd dezelfde procedure als tijdens de halve finales gevolgd. Twee kandidaten stootten via televoting door naar een 'superfinale' en zij kregen het gezelschap van één van de overgebleven vier kandidaten die door de componisten werden aangeduid. In die 'superfinale' lag het lot van de drie kandidaten dan volledig in de handen van de kijkers.

* geplaatst voor de 'superfinale' :

- "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade.
- "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto.
- "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares.


Leonor Andrade (Palmela, 13 september 1994) mag op donderdag 21 mei eerstkomende haar land voor het eerst sinds 2010 naar de finale proberen te loodsen. Vorig voorjaar nam ze deel aan de tweede reeks van de talentenjacht 'The Voice Portugal' alwaar ze het tot in de halve finale schopte.

Naast zangeres is ze ook actrice en zo acteerde ze in eigen land reeds in de telenovelle 'Água de Mar'. Daarbovenop speelt ze reeds sinds haar vierde levensjaar piano.

"Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro)

LYRICS

São três da manhã
E a chuva cai
Nas ruas da cidade
Bate uma saudade no meu peito

Vejo se me endireito
Mas falta-me a vontade
Eu não sou eu
Se tu não estás

Se é o mar que nos separa
Vou secá-lo de saudade
E apertar-te contra o peito
Beijo feito de vontade

Ainda tenho
As tuas mãos no meu rosto
E o gosto a mel
Da tua boca

Louca foi a noite
Em que te conheci
Triste a madrugada
Em que te perdi

Se é o mar que nos separa
Vou secá-lo de saudade
E apertar-te contra o peito
Beijo feito de vontade

Se é o mar que nos separa
Vou secá-lo de saudade
E apertar-te contra o peito
Beijo feito de vontade


LYRICS IN FRENCH

Il est trois heures du matin
Et il pleut
Dans les rues de la ville
La nostalgie me frappe

J'essaye de me remettre
Mais l'envie me manque
Je ne suis pas moi-même
Si tu n'es pas là

Si c'est la mer qui nous sépare
Je vais la sécher de nostalgie
Et te serrer contre ma poitrine
Baiser fait d'envie

Je garde encore
Tes mains sur mon visage
Et le goût de miel
De ta bouche

Folle fut la nuit
Où je t'ai connu
Triste l'aube
Où je t'ai perdu

Si c'est la mer qui nous sépare
Je vais la sécher de nostalgie
Et te serrer contre ma poitrine
Baiser fait d'envie

Si c'est la mer qui nous sépare
Je vais la sécher de nostalgie
Et te serrer contre ma poitrine
Baiser fait d'envie


LYRICS IN ENGLISH

It's 3 a.m.
And the rain falls down
On the city streets
Something's missing deep inside of me

I try to straighten up
No will to do it at all
I'm not myself
If you're not around

If it's the sea that separates us
I will dry it with longing
And press you against my chest
In a kiss made of yearning

I still have
Your hands on my face
And the taste of honey
Of your mouth

Crazy was the night
When I met you
Sad was the dawn
When I lost you

If it's the sea that separates us
I will dry it with longing
And press you against my chest
In a kiss made of yearning

If it's the sea that separates us
I will dry it with longing
And press you against my chest
In a kiss made of yearning

FACEBOOK : https://www.facebook.com/leonorandradee.
TWITTER : https://twitter.com/leonorandradee.
INSTAGRAM : http://instagram.com/leonorandradee.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de Tsjechische deelnemers, Marta Jandová & Václav Noid Bárta. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Cátia Castel-Branco)

29-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond passeren Kris Wauters, Britt van Marsenille en Kygo de revue.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* zeventiende aflevering - dinsdag 28 april 2015 :

Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen
viert z'n 25-jarig bestaan en peter Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') en meter Britt van Marsenille komen dat in ons café vieren. Bent Van Looy wandelt deze keer lekker dichtbij, in Gent. De NoMoBS kruipen vandaag 'In het spoor van Rudi Vranckx' om stemmen te ronselen en dj/producer Kygo brengt zijn Noorse beats mee van over de fjorden. Velkommen også til Tom Waes!

'Café Corsari', vanavonddinsdag 28 april 2015, tussen 22.10 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

28-04-2015 om 19:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Belle Perez en Bustamante delen deze zomer affiche met wereldsterren op Spaanse festival‏.

 De Spaanse droom van Belle Perez (Eurosong 1999-2006) lijkt alsmaar dichterbij te komen. Gisteren, maandag 27 april 2015, werd haar duet "Castígame" (iTunes) met de Zuiderse superster, David Bustamante (backing vocal Spaanse inzending ESF 2002), in ons land en in Spanje uitgebracht. Bustamante is één van de populairste zangers in Spanje, met meer dan twee miljoen verkochte albums op zijn naam. Maar liefst zeven van de acht albums die hij heeft uitgebracht werden nummer één in de Spaanse hitlijst.

Maar er is nog heugelijk nieuws : Belle zal samen met David op zaterdag 08 augustus het podium delen tijdens het grote Spaanse zomerfestival, Cap Roig, dat tussen vrijdag 10 juli en zondag 16 augustus vlakbij Barcelona plaatsvindt! Op de affiche van Cap Roig staan dit jaar wereldsterren als Tony Bennett en Lady Gaga, Sting, Ben Harper en Zuid-Amerikaanse toppers als Alejandro Sanz en Miguel Bosé.

"Wat een eer om met deze wereldsterren de affiche te mogen delen", glundert Belle. "Ik kijk er geweldig naar uit de eerste reacties uit Spanje tegemoet te zien!"

De videoclip van "Castígame" staat sinds gisteren online (klik HIER) en werd opgenomen in Hôtel de la Poste op het terrein van Tour & Taxis in Brussel.
(bron :  persbericht Universal Music Belgium)

28-04-2015 om 12:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Chris Van Tongelen verlaat de populaire vtm-reeks 'Familie'.

 De krant Het Laatste Nieuws en het weekblad Story berichten vandaag, dinsdag 28 april 2015, dat Chris Van Tongelen (46) de populaire vtm-reeks 'Familie' zal verlaten. Daarmee verdwijnt ook het personage Bart Van den Bossche uit de reeks.

Het drukke leven van Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), die voortdurend naar Amerika vliegt om er stiefzoon Ian Thomas bij te staan, is niet langer combineerbaar met tv-opnames. Hij zal wel lid blijven van de formatie De Romeo's.

Het personage verdwijnt volgens Het Laatste Nieuws op het einde van dit seizoen uit de soap en dit na meer dan 5.500 afleveringen. Bart Van den Bossche was sinds het begin van de soap in 1991 erbij. Met de beslissing valt het doek over een lange periode van twijfels over de toekomst van Van Tongelen bij 'Familie'. De reden voor het opstappen is een veel te drukke agenda. Zo maakt hij, samen met Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), deel uit van De Romeo's en pendelt hij de laatste maanden vaak tussen de Verenigde Staten en België.

Hij helpt zijn stiefzoon Ian Thomas, die reeds in de VS woont, een internationale carrière uit te bouwen. Die combinatie is echter niet meer vol te houden want zo vloog hij dit jaar al zes keer naar Los Angeles. Dat leidde er toe dat hij vaak minder beschikbaar was voor 'Familie' en dat er al een tijd met zogenaamde 'opnameblokken' wordt gewerkt. Productiehuis TV Bastards, dat 'Familie' maakt, en Van Tongelen hebben nu gezamenlijk beslist om de stekker eruit te trekken.

 Van Tongelen, die nog vóór 'Familie' even de wereldpers haalde toen hij in de musical 'Sneeuwwitje' geen kus kreeg van tegenpartij Sanne, maakte in 2001 zijn intrede bij de soap. Hij volgde er respectievelijk Christophe Du Jardin en Wim Van de Velde op, die eerder reeds gestalte gaven aan Bart. De volgende weken zal Bart wel nog gewoon in 'Familie' opduiken.

Na actrices Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982) en Martine Jonckheere is Van Tongelen de derde 'dragende' figuur die de reeks op minder dan een jaar tijd zal verlaten verlaten.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (logo en foto : vtm)

28-04-2015 om 10:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 22. NOORWEGEN.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zesde zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is NOORWEGEN. Sinds 1960 neemt het land deel aan het liedjesfestival en enkel in 1970 (uit onvrede) en 2002 (wegens de lage score van het jaar voordien) lieten ze verstek gaan zodat Noorwegen dit jaar voor de vierenvijftigste keer zal aantreden. Wachten op de eerste overwinning moest het Scandinavische land tot 1985 toen de Bobbysocks het festival wonnen met "La det swinge". Tien jaar later, in 1995, won het bijna volledig instrumentale nummer "Nocturne" van Secret Garden het veertigste Eurovisie Songfestival. Het land scoort heel wisselvallig op het festival : het ene jaar eindigen ze heel hoog en het andere jaar helemaal onderaan. In totaal eindigde het land negen maal als hekkensluiter.

In 2008 wist Maria Haukaas Storeng (tegenwoordig Maria Haukaas Mittet) met "Hold On Be Strong" een vijfde plaats in de wacht te slepen tijdens de finale nadat ze in de eerste halve finale op een vierde plaats was geëindigd. Een jaar later stak Alexander Rybak tijdens de nationale selectie met vlag en wimpel boven de andere kandidaten uit. Maar ook op het Eurovisie Songfestival wist hij te scoren. Zowel tijdens de tweede halve finale als de finale eindigde hij met "Fairytale" op de eerste plaats en daarom vond het jaarlijkse festival in 2010 plaats op Noorse bodem, meer bepaald in de hoofdstad Oslo. Daar kon Didrik Solli-Tangen met "My Heart Is Yours" tijdens de finale op zaterdag 29 mei geen al te hoge ogen gooien want met een totaal van vijfendertig punten strandde hij op een twintigste plaats. Vier jaar geleden wist Stella Mwangi zich met "Haba Haba" niet eens te plaatsen voor de finale. Met een totaal van dertig punten strandde ze in de eerste halve finale op een zeventiende plaats. Het was, na 2007, de tweede maal dat het land niet in de finale stond van het festival en dit sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004.

In 2012 wist Tooji zich met "Stay" te plaatsen voor de finale alwaar hij met amper zeven puntjes strandde op een zesentwintigste en allerlaatste plaats. Met een totaal van vijfenveertig punten wist hij zich tijdens de tweede halve finale met een tiende plaats net te plaatsen voor die finale. In 2013 stuurde het Scandinavische land Margaret Berger naar buurland Zweden alwaar ze met "I Feed You My Love" beslag legde op een derde plaats (120 punten) in de tweede halve finale. In de finale strandde ze met een totaal van 191 punten op een oververdiende vierde plaats.

En ook vorig jaar was een plaats in de finale weggelegd voor de Noorse inzending. Met "Silent Storm" eindigde Carl Espen in de tweede halve finale op een zesde plaats met een totaal van zevenenzeventig punten. In de finale eindigde hij op een achtste plaats met een totaal van achtentachtig punten.

Op zaterdag 14 maart vond in Noorwegen 'Melodi Grand Prix 2015' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot de voorgaande jaren was er nu slechts één uitzending in plaats van een finale voorafgegaan door een aantal voorrondes.

De finale ging ook ditmaal door in het Spektrum in de hoofdstad Oslo. De zaal was in 1996 de locatie voor het jaarlijkse liedjesfestival en is al een aantal jaren de thuisbasis van de Noorse finale.

* de elf deelnemers aan 'Melodi Grand Prix 2015' (in volgorde van optreden) :

01. "Thunderstruck" (tekst : Erlend Bratland, Linnea Deb ; muziek : Joy Deb, Linnea Deb) door Erlend Bratland.
02. "Louder" (tekst en muziek : Andreas Stone Johansson, Ricky Hanley) door Raylee.
03. "All Over The World" (tekst en muziek : Are Selheim, Tor Endresen) door Elisabeth Andreassen & Tor Endresen.
04. "Next To You" (tekst en muziek : Jenny Langlo, Robin Mortensen Lynch, Niklas Olovson) door Jenny Langlo.
05. "We Don't Worry" (tekst : Ali Pirzad, Julie Bergan ; muziek : Øyvind Blikstad, Bjarte Giske) door Ira Konstantinidis.
06. "Heaven" (tekst en muziek : Jan Lysdahl, Jacob Collin Launbjerg) door Contrazt.
07. "Ta meg tilbake" (tekst en muziek : Marie Klåpbakken, Linn Hege Sagen, Olav Tronsmoen) door Marie Klåpbakken.
08. "En godt stekt pizza" (tekst en muziek : Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen) door Staysman & Lazz.
09. "A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland) door Mørland & Debrah Scarlett.
10. "Cinderella" (tekst en muziek : Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke (GoToGuy)) door Alexandra Joner.
11. "Human Beings" (tekst en muziek : Karin Park, Guy Chambers) door Karin Park.

Het waren de kijkers die ditmaal bepaalden wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad mocht afreizen. Na een eerste stemronde bleven er vier kandidaten over die doorstootten naar een 'superrronde' (Gullfinalen). Ook dan lag hun lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het Eurovisie Songfestival pakte de Noorse omroep tijdens de nationale finale opnieuw uit met een live orkest. Dit om ook de allereerste (1985 met Bobbysocks) en de tweede overwinning (1995 met Secret Garden) op gepaste wijze te vieren.

* geplaatst voor 'Gullfinalen' (in volgorde van bekendmaking) :

- "All Over The World" (tekst en muziek : Are Selheim, Tor Endresen) door Elisabeth Andreassen & Tor Endresen.
- "En godt stekt pizza" (tekst en muziek : Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen) door Staysman & Lazz.
- "A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland) door Mørland & Debrah Scarlett.
- "Thunderstruck" (tekst : Erlend Bratland, Linnea Deb ; muziek : Joy Deb, Linnea Deb) door Erlend Bratland.

* einduitslag televoting (Nordnorge/Midtnorge/Sørnorge/Vestnorge/Østnorge) :

01. "A Monster Like Me" door Mørland & Debrah Scarlett : 88.869 stemmen (7.768+7.013+17.340+9.435+47.303).
02. "Thunderstruck" door Erlend Bratland : 85.373 stemmen (8.504+7.161+10.816+21.558+37.334).
03. "En godt stekt pizza" door Staysman & Lazz : 69.199 stemmen (5.392+3.595+7.010+4.134+49.068).
04. "All Over The World" door Bettan & Tor Endresen : 43.686 stemmen (5.222+4.670+5.574+8.386+19.834).


Het bleef spannend tot aan het einde van de bekendmaking van de punten. Maar uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Mørland & Debrah Scarlett die enkel door de kijkers Sørnorge op de eerste plaats werden gezet.

Kjetil Mørland (Grimstad, 03 oktober 1980) bracht heelwat van zijn leven door in het Verenigd Koninkrijk. Naast zanger is hij ook tekstschrijver en producer en samen met een aantal Britten maakte hij tussen 2008 en 2014 deel uit van de groep Absent Elk. Vorig najaar verliet hij de groep om solo verder te gaan. Momenteel werkt hij volop aan een eerste soloalbum dat in de loop van dit jaar nog moet verschijnen.

Joanna Deborah Bussinger (Bazel, 20 juli 1993) oftewel Debrah Scarlett, zag het levenslicht in Zwitserland en bracht daar het grootste deel van haar jeugd door. Twee jaar geleden brak ze door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice'. Sinds het najaar van 2014 woont ze opnieuw in Noorwegen om er een muzikale carrière uit te bouwen.

Kjetil Mørland schreef zowel de tekst als de muziek van "A Monster Like Me". Het tweetal kende elkaar niet alvorens hun deelname aan de nationale selectie.

"A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland)

LYRICS

Honey, I'm telling the truth
I did something terrible in my early youth
My mind went blank, I lost control
I was just a little boy, I did not know
I better let you go...

To find the prince you thought you found in me
I better set you free and give you up
Just wave and say goodbye and let you live
Without a monster like me
Honey, what am I to you
Now I have pulled the trigger on this awful truth
Oh hold me now, cause I'm burning up
Sing me something beautiful, just make it stop
I better let you go...

To find the prince you thought you found in me
I better set you free and give you up
Just wave and say goodbye and let you live
Without a monster like me


LYRICS IN FRENCH

Chérie, je te dis la vérité
J'ai fait quelque chose d'horrible dans ma première jeunesse
Ma tête s'est vidée, j'ai perdu le contrôle
Je n'étais qu'un petit garçon, je ne savais pas

Mieux vaut te laisser partir …

Pour trouver le prince que tu croyais avoir trouvé en moi
Mieux vaut te libérer et t'abandonner
Te dire adieu d'un simple salut et te laisser vivre
Sans un monstre comme moi

Chéri, que suis-je pour toi?
Maintenant que j'ai dévoilé cette horrible vérité
Oh, serre-moi dans tes bras, car je brûle
Chante-moi quelque chose de beau, fais que ça s'arrête

Mieux vaut te laisser partir …

Pour trouver le prince que tu croyais avoir trouvé en moi
Mieux vaut te libérer et t'abandonner
Te dire adieu d'un simple salut et te laisser vivre
Sans un monstre comme moi


WEBSITE : http://www.morlandmusic.com/ en http://www.debrahscarlett.com/.
TWITTER : https://twitter.com/kjetilmorland en https://twitter.com/debrahscarlett.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/morlandmusic en https://www.facebook.com/DebrahScarlett.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de Portugese deelneemster, Leonor Andrade. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : NRK/Kim Erlandsen)

28-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Tom Waes is vanaf vanavond de vaste stamgast en Sioen brengt zijn nieuwe single.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* zestiende aflevering - maandag 27 april 2015 :

Elk goed café, heeft een buitenwipper nodig en dus keert Tom Waes één week terug naar zijn voormalige habitat. Katrien Meire, CEO van Charlton Athletic FC staat haar vrouwtje wel tussen al het testosteron in de voetbalwereld. De Tijd-journalist Lars Bové onthult de geheimen van onze staatsveiligheid en Sioen zwaait de muzikale scepter op ons podium met z'n nieuwste single, "Pharaoh".

'Café Corsari', vanavondmaandag 27 april 2015, tussen 22.00 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

27-04-2015 om 20:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Bij het begin van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Volgende week woensdag, 04 maart, stellen Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor, dat vanaf vrijdag 06 maart fysiek en digitaal beschikbaar is. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brengen De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven mag worden als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethias Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Sinds dinsdag 24 februari kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.


Van jong en obscuur indie-folkbandje, naar larger than life popicoon! Het overkwam Oscar And The Wolf in 2014. Na de release van enkele EP's, die vooral dankzij het dromerige "Orange Sky" enige bekendheid opleverden, betekent debuutalbum "Entity" een gigantische sprong voorwaarts voor singer-songwriter en producer Max Colombie (Eurokids 2005, woordvoerder JESF 2005). Het album staat bol van de hypnotiserende downtempo beats, knisperende elektronica en slepende, sensuele melodieën en wordt onthaald op bergen superlatieven. Intussen staat de plaat meer dan veertig weken in de Top 10 album charts, was ze het tweede best verkochte album van 2014 en behaalde ze met meer dan 20.000 verkochte exemplaren een platina status! Oscar And The Wolf mocht eerder dit jaar drie MIA's in ontvangst nemen, waaronder die van Beste Album.

Ook live wordt het electropop-fenomeen op handen gedragen. Wanneer Oscar en zijn wolven in de buurt zijn, staat een drummende massa om de hoek te huilen naar de maan. Alle concertzalen waar Max Colombie present tekent zijn in een mum van tijd uitverkocht, zo ook de eerste arenashow, op zaterdag 28 maart in de Lotto Arena. Het overweldigende succes en de aanhoudende vraag naar tickets zijn duidelijke signalen dat het publiek maar niet genoeg kan krijgen van dé man van het moment. Oscar And The Wolf staat daarom niet alleen voor het tweede jaar op rij op 'Rock Werchter', maar kondigt ook nog een laatste concert aan als ultieme live-finale van "Entity". Noteer met stip in uw agenda : 'THE ULTIMATE ENTITY', op zaterdag 31 oktober (aanvang : 20.30) in het Sportpaleis!

Kaarten (34, 38 en 42 euro, inclusief servicekosten) kunnen sinds maandag 02 maart worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november 2015 gaat de zanger in eigen land op tournee en komt hij ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

27-04-2015 om 15:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : de populaire hits van Christoff worden vanavond onder handen genomen.

Vlaamse zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') die het dance repertoire van Kate Ryan (ESF 2006) zingt. Singer-songwriter Tom Helsen die een eigen interpretatie geeft aan de songs van rapster Slongs Dievanongs. Op maandag 23 maart 2015 vertrokken zes Vlaamse artiesten met een bijzondere 'Liefde voor Muziek' naar het zonnige Zuid-Spanje voor een muzikale reis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Christoff, Guy, Kate, Stan, Slongs en Tom nemen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gaan er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Hun 'Liefde voor Muziek' is hun grote gemene deler.

Elke week staat één van de zes artiesten centraal, die zijn grootste en meest gekoesterde songs uitleent aan zijn muzikale collega's. Onder begeleiding van een achtkoppige muziekband geven zij een eigen touch en arrangement aan één zelfgekozen nummer. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend. Wie weet de anderen tot tranen toe te ontroeren? Wie blaast zijn collega's omver?

Kate, Slongs, Christoff, Guy, Tom en Stan stellen zich in 'Liefde voor Muziek' bijzonder kwetsbaar op en laten zich van hun meest persoonlijke kant zien. Hun eigen song uit handen geven of het dierbaarste liedje van een collega onder handen nemen is geen evidente opdracht. Achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal en elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song.

Tussen de muziek door leren de artiesten elkaar gaandeweg beter kennen. Samen koken, samen sporten, samen ontspannen onder de Spaanse zon : vijf dagen lang staat genieten centraal.

Guy die samen met Kate gaat paardrijden, Kate die een gezichtsmasker legt bij Christoff, Stan en Guy die Slongs leren autorijden, Christoff die in de buurt op zoek gaat naar de chiqueste pateekes voor zijn high tea, Slongs die Tom Helsen introduceert in de wereld van de reiki, Kate die gitaarles krijgt van Guy, Slongs en Christoff die samen een kapel bezoeken… allemaal mooie momenten in 'Liefde voor Muziek'.

Die mooie momenten beleven de artiesten in een al even mooie setting : Villa El Cortijo de los Olivos in de omgeving van het Spaanse stadje Ronda. Deze historische villa uit de middeleeuwen is een oase van rust en is omgeven door prachtige natuur. Het adembenemende panorama doet de muzikanten meteen wegdromen. De ideale plek om zich vijf dagen lang te verdiepen in hun allergrootste passie : muziek.

* maandag 27 april 2015 - aflevering 6 :

 De voorbije vijf weken verrasten Slongs Dievanongs, Kate Ryan, Tom Helsen, Stan Van Samang, Guy Swinnen en Christoff elkaar én heel Vlaanderen met een originele bewerking van hun nummers. Met succes. Terwijl Stan al weken met verschillende nummers in de Ultratop prijkt, dook Christoff de voorbije week de iTunes top 10 binnen met zijn cover "Vaarwel". In de zesde aflevering van 'Liefde voor Muziek' komen enkele artiesten voor hun grootste uitdaging tot nu toe te staan : de populaire hits van Vlaamse zanger Christoff onder handen nemen.

Rocker Guy Swinnen rekent zichzelf bij dat groepje : de songs van Christoff staan mijlenver af van zijn eigen repertoire. "Toen ze mij vroegen om mee te doen met 'Liefde voor Muziek' en ik hoorde dat Christoff ook meedeed, dacht ik : oei, als ik in zijn muziek moet grasduinen om een nummer te vinden dat ik naar mijn hand kan zetten… Maar ik denk dat ik erin geslaagd ben om iets heel leuks te maken", vertelt Guy. Wat doet de frontman van The Scabs met één van Christoffs grootste hits "M'n beste vriend"?

Dat de kliek van 'Liefde voor Muziek' ondertussen de beste vrienden zijn, spat ook deze week van het scherm. Om zijn dag goed in te zetten, verwennen de dames Christoff met een gezellig ontbijt op bed. Een moment waarop er vrijuit gepraat wordt over vriendschap en… de liefde. Maar ook over zijn dromen, zijn geloof en de uitzonderlijke band met zijn zus en mama spreekt Christoff openhartig.

Ook Slongs heeft deze week haar tanden gezet in een klepper van Christoff : "Zeven zonden". Ze doopt het nummer om tot een donkere hip hop track. ""Het nummer gaat over van alles doen wat niet mag en het feit dat dat zó goed voelt. We hebben een dirty, dirty, dirty beat gemaakt en daar moesten dirty, dirty, dirty lyrics bij komen. Ik ben lekker grimy gegaan."

Kate Ryan en Stan Van Samang blijven deze week trouw aan het Nederlands. Stan brengt een krachtige versie van "Een ster", Kate een warme cover van hét feestnummer bij uitstek "Sweet Caroline", dat voor de gelegenheid de titel "Sweet Friend of Mine" krijgt. Tom Helsen trekt resoluut de Engelstalige kaart en heeft naar eigen zeggen héél lang nagedacht over een nieuwe titel voor "Van mij voor jou". Dat is "From Me To You" geworden, een versie waar Christoff sprakeloos van wordt.

'Liefde voor Muziek', zesde aflevering vanavond, maandag 27 april 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

27-04-2015 om 10:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 21. MALTA.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijfde zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is MALTA. In 1971 maakte het eiland zijn opwachting op het liedjesfestival, maar hoge ogen kon Joe Grech niet gooien, hij eindigde op de achttiende en laatste plaats. Een jaar later eindigden ook Helen en Joseph als achttiende en allerlaatste. In 1975 probeerde Malta het nog eens, nu eindigde Renato twaalfde.

En dan was het wachten tot 1991, Nederland nam omwille van Dodenherdenking niet deel en het eiland mocht dan de vrijgekomen plaats innemen. Het zou bij een éénmalige deelname blijven volgens de EBU, maar Georgina en Paul Giordimaina eindigden met "Could It Be" op de zesde plaats en nu kon de de overkoepelende organisatie niet anders dan het land jaarlijks te laten deelnemen. Malta heeft tot op heden verdienstelijke resultaten behaald want sinds 1991 eindigde het eiland maar liefst dertien maal in de top tien waarvan vijf maal in de top vijf. Winnen kon het land nog niet maar met de tweede plaats van Ira Losco in 2002 en Chiara in 2005 kan een overwinning voor het eiland niet lang meer uitblijven.

In 2006 nam Fabrizio Faniello voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival. Hij eindigde met "I Do" op een vierentwintigste en allerlaatste plaats in de finale met amper één puntje van Albanië. Acht jaar geleden was het dan eindelijk de beurt aan Olivia Lewis die bij haar elfde deelname aan de nationale selectie de overwinning in de wacht kon slepen. Met "Vertigo" bleef ze in de Finse hoofdstad Helsinki echter steken op een vijfentwintigste plaats in de halve finale. Ook Morena kon in 2008 met "Vodka" geen hoge ogen gooien en strandde op een veertiende plaats in de tweede halve finale.

Zes jaar geleden nam Chiara, met een nummer van Belgische makelij, voor de derde maal deel aan het liedjesfestival. Tijdens de eerste halve finale eindigde ze met "What If We" met een totaal van zesentachtig punten op een zesde plaats om in de finale met een totaal van eenendertig punten te stranden op een tweeëntwintigste stek
. In 2010 werden de Maltese kleuren verdedigd door zangeres Thea Garrett die met "My Dream" de eerste halve finale niet overleefde : met vijfenveertig punten strandde ze op een twaalfde plaats. Ook in 2011 wist het eiland de eerste halve finale net niet te overleven want Glen Vella strandde met "One Life" met een totaal van vierenvijftig punten op een elfde plaats.

Drie jaar geleden werd Kurt Calleja naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe gestuurd en daar eindigde hij in de tweede halve finale met een totaal van zeventig punten op een zevende plaats. In de finale kreeg hij voor "This Is The Night" eenenveertig punten, goed voor een eenentwintigste plaats. In 2013 nam Gianluca Bezzina voor de eerste maal deel aan de nationale selectie die hij ook nog eens wist te winnen. Met "Tomorrow" eindigde hij in de tweede halve finale op een vierde plaats met 118 punten. In de finale verzamelde hij 120 punten en dat was goed voor een achtste plaats. Vorig jaar was het de groep Firelight die het eiland een finaleplaats moesten bezorgen. Met "Coming Home" eindigde het zestal in de tweede halve finale op een negende plaats met drieënzestig punten. In de finale waren tweeëndertig punten uiteindelijk goed voor een drieëntwintigste stek.

Op zaterdag 22 november 2014 vond in Malta de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Dat was precies een week na de elfde editie van het Junior Eurovisie Songfestival dat voor de allereerste maal op Maltese bodem plaatsvond, meer bepaald in een voormalige scheepswerf in Marsa. Die locatie deed trouwens meteen ook dienst voor de nationale selectie die ook ditmaal bestond uit een halve finale (vrijdag 21 november) en een finale (zaterdag 22 november).

Tijdens de finale lag het lot van de veertien deelnemers in de handen van een vijfkoppige vakjury (5/6) en de kijkers thuis (1/6) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar konden maken. Songfestivalwinnares Conchita Wurst en de Maltese formatie Firelight maakten hun opwachting tijdens de finale.

* uitslag finale 'Malta Eurovision Song Contest 2015' (tussen haakjes punten televoting en vakjury) :

01. "Warrior" (tekst : Matthew Mercieca Muxu ; muziek : Elton Zarb) door Amber (backing vocal Maltese inzending ESF 2012) : 72 punten (12+60).
02. "Rush" (tekst : Matthew Mercieca Muxu ; muziek : Elton Zarb) door Christabelle (Borg) : 54 punten (7+47).
03. "Breakaway" (tekst en muziek : Kevin Borg, Simon Gribbe) door Glen Vella (ESF 2011) : 39 punten (4+35).
04. "Closed Doors" (tekst : Chris Grech ; muziek : David Cassar, Chris Cassar, Peter Borg Torregiani) door Chris Grech : 35 punten (2+33).
05. "Still Here" (tekst en muziek : Alexander Rybak) door Franklin Calleja : 26 punten (8+18).
06. "Something In The Way" (tekst en muziek : Mansk Ek, Charlie Mason) door Daniel Testa (JESF 2008) : 24 punten (0+24).
07. "Love And Let Go" (tekst en muziek : Philip Vella) door Ekklesia (zusters Michaela, Monica, Rita, Claudia, Denise en Magdalong) : 23 punten (10+13).
08. "The One That You Love" (tekst : Lawrence Gray ; muziek : Elton Zarb) door Lawrence Gray : 18 punten (5+13).
09. "Fandango" (tekst : Gerald James Borg ; muziek : Philip Vella) door Jessica Muscat : 18 punten (6+12).
10. "Chasing A Dream" (tekst : Joe Julian Farrugia ; muziek : Paul Abela) door Trilogy (Eleanor Spiteri, Roger Tirazona en Ludwig Galea, ESF 2004) : 12 punten (3+9).
11. "It's Ok" (tekst : Matthew Mercieca Muxu ; muziek : Elton Zarb) door Deborah C : 12 punten (0+12).
12. "Once In A While" (tekst : Rita Pace ; muziek : Elton Zarb) door Domnic : 11 punten (0+11).
13. "Beautiful To Me" (tekst en muziek : Erik Anjou) door L-Ahwa (Dorothy, Samaria, Gianluca, Paul, Vincie and Francesca Bezzina) : 11 punten (1+10)
14. "12, Baker Street" (tekst : Emil Calleja Bayliss ; muziek : Jan Van Dijck) door Karen Debattista : 0 punten.

De 23-jarige Amber Bondin (Kalkara, 26 mei 1991) nam in 2011 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie en strandde met "Catch-22" op een dertiende plaats in de finale. Met "Touch Wood" bleef ze datzelfde jaar steken in de halve finale. Een jaar later, in 2012, bereikte ze met "Answer With Your Eyes" een derde plaats en mocht ze naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe om er als achtergrondzangeres aan te treden bij Kurt Calleja ("This Is The Night").

In 2013 legde ze tijdens de nationale selectie met "In Control" beslag op de vierde plaats in de finale en in het voorjaar van 2014 deed ze dat nog eens netjes over met "Because I Have You". Haar vijfde deelname aan de nationale selectie, afgelopen najaar, wist ze meteen ook winnend af te sluiten en dus mag ze in mei naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen om er de kleuren van haar land te verdedigen.

"Warrior" (tekst : Matt Muxu Mercieca ; muziek : Elton Zarb)

LYRICS

We Suffer, silently
always fighting to break free

We were living in a shadow
we were to scared to let go
Wouldn't accept defeat
when by losing we were winning
we have to be courageous
to be able to get through this
and then it hits.

Break through the silence
The noise is louder than it's ever been.
Create something timeless
Never look back, the past is the past
I had no choice but to become a warrior
I had to conquer
I did not break, I left my faith in hope.

We are not the enemy,
We're just tired of suffering.

We broke through the shadow
We finally let go
and then it hit

Break through the silence
The noise is louder than it's ever been.
Create something timeless
Never look back, the past is the past
I had no choice but to become a warrior
I had to conquer
I did not break, I left my faith in hope.

I'm a warrior, I will conquer
I'm a warrior, I will conquer
I'm a warrior, I will conquer
I'm a warrior, I will conquer
I'm a Warrior.

LYRICS IN FRENCH

Nous souffrons en silence
Combattant sans cesse pour se libérer

Nous vivions dans un ombre
Trop effrayés pour se laisser aller
Nous n'aurions pas accepté la défaite
Quand en perdant nous sortions vainqueurs
Nous devons être courageux
Etre capable d’affronter cela
Et ça nous blesse.

Rompre le silence
Le bruit est plus fort que jamais.
Créer quelque chose d'intemporel
Ne jamais regarder en arrière, le passé est le passé
Je n'avais d'autre choix que de devenir une Guerrière
Il me fallait conquérir
Je n'ai pas faillie, j'ai mis ma foi dans l'espérance

Nous ne sommes pas l'ennemi,
Nous sommes juste fatigués de souffrir.

Nous sortons de l'ombre
Enfin nous nous laissons aller
Et ça nous blesse.

Rompre le silence
Le bruit est plus fort que jamais
Créer quelque chose d'intemporel
Ne jamais regarder en arrière, le passé est le passé
Je n'avais d'autre choix que de devenir une Guerrière
Il me fallait conquérir
Je n'ai pas faillie, j'ai mis ma foi dans l'espérance

Je suis une Guerrière, je conquerrai
Je suis une Guerrière, je conquerrai
Je suis une Guerrière, je conquerrai
Je suis une Guerrière, je conquerrai
Je suis une Guerrière.


TWITTER : https://twitter.com/AmberBondin.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/pages/Amber/153276874728309.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de Noorse deelnemers, Mørland & Debrah Scarlett. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Aaron Briffa & cngfotography)

27-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs