Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

26-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Simonneke is de moeder van Sam en komt Tibo definitief terug naar België?

 Onthulling in 'Thuis' op vrijdag 24 april 2015 : Simonne is de moeder van Sam. Zij is de moeder die Sam nooit heeft gekend en die haar jaren geleden zomaar heeft achtergelaten. Althans, dat is wat Angèle, de zus van Simonne die vrijdag plots weer opdook, beweert...

Wat zou Simonne zo ver hebben gedreven? Hoe reageert ze op de onthulling? Wat vindt Frank van de situatie? En was Yvette op de hoogte? Het is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt in 'Thuis'...

 OP HET SCHERM ÉN IN HET BOEK

Maar 'Thuis' leeft ook verder naast het scherm. Na 'Doodgezwegen', het boek over de ervaringen van Lowie en Leontien in Mexico, komt op dinsdag 28 april een nieuw boek uit in de reeks 'Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie'. '(On)gewenst' vertelt het verhaal van Simonne en Sam zoals het zich jaren geleden precies heeft afgespeeld...

Korte inhoud

"Was ik (on)gewenst?" Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen, Kristof. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen...

Geschreven door een THUIS-kenner van het eerste uur

Het nieuwe 'Thuis'-boek '(On)gewenst' sluit naadloos aan bij de reeks op Eén. Het verhaal werd samen met de makers van de televisiereeks ontwikkeld en uitgeschreven.

De auteur, Annelies Lafleur, schrijft al van de eerste dag mee aan 'Thuis'. Zij heeft de voorbije jaren personages als Yvette, Simonne en Angèle mee vormgegeven en kent hen dus vanbinnen en vanbuiten. Ze leerde zelfs haar man kennen bij 'Thuis'. Ook hij, Jan Matterne junior, is een van de grondleggers van de reeks.

Praktisch

Het boek '(On)gewenst, Thuis - wat u (nog) niet zag op televisie' verschijnt op dinsdag 28 april bij Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 17,50 euro. ISBN : 9789089315151.
De website van Eén licht al een tipje van de sluier; daar kunnen de fans in voorpublicatie al een stukje van het verhaal lezen (klik HIER).

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.766 TOT EN MET 3.770.

Sam en Tim maken serieuze ruzie. Julia krijgt een bolwassing van Rosa. Frank krijgt slecht nieuws. Jana is in haar nopjes.

- maandag 27 april - aflevering 3.766 : Jana is in haar nopjes. Sam en Tim maken serieuze ruzie. Femke schakelt de hulp van Renzo in. Frank krijgt slecht nieuws. Paulien laat geen enkele kans onbenut. Marianne en Mayra houden de schijn zo goed mogelijk op.

- dinsdag 28 april - aflevering 3.767 : Het is een emotionele dag voor Jana. Mayra krijgt een zakelijk voorstel. Paulien probeert Lowie te helpen. Eddy en Frank gaan samen op stap. Nancy legt de kaarten voor Marianne. Toon doet zijn best om Sam van gedacht te doen veranderen.

- woensdag 29 april - aflevering 3.768 : Marianne heeft een date. Femke neemt Lucas mee naar de Zus & Zo. Julia krijgt een bolwassing van Rosa. Het vertrouwen tussen Olivia en Lowie lijkt zich stilaan volledig te herstellen. Nancy doet haar best om werk te vinden voor Eddy.

- donderdag 30 april - aflevering 3.769 : Jana heeft het niet gemakkelijk. Adil krijgt goed nieuws. Sam werkt haar slecht humeur uit op de klanten. Toon gaat joggen. Eddy en Frank zijn bezig met de voorbereidingen van hun volgende stap. Luc krijgt argwaan bij de acties van Frank.

- vrijdag 01 mei - aflevering 3.770 : Simonne krijgt de ene teleurstelling na de andere te verwerken. Femke probeert een bekende kok te strikken voor Bomans Events and Projects. Jana voelt zich niet zo goed. Sam stort helemaal in. Marianne en Hélène zijn uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van Emma. Adil voelt zich bevrijd.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

26-04-2015 om 20:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Maarten krijgt een nieuwe uitdagende proef bij Staatsveiligheid.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.501 TOT EN MET 5.505.

- maandag 27 april - aflevering 5.501 : Louise kan niet meer slapen sinds de terugkeer van Delphine. Bart, Trudy en Jelle proberen haar op te vrolijken. Benny blijft vermoeden dat Liesbeth iets voor hem verbergt. Liesbeth zelf wil zijn achterdocht wegwerken door een dagje samen door te brengen. De onderhandelingen tussen Fashion en Vero Bello gaan de goede kant op. Maarten krijgt een nieuwe uitdagende proef bij Staatsveiligheid.

- dinsdag 28 april - aflevering 5.502 : Didier Spinel daagt Agnes uit. De familie Pauwels steunt haar bij de confrontatie. Marie-Rose stevent af op een depressie. Mathias besluit Linda om hulp te vragen. Het personeel van Fashion wil weten wat de overeenkomst met Vero Bello voor hen zal veranderen. Liesbeth neemt een meer zelfzekere houding aan tijdens de les. Maarten ondergaat een leugendetectortest.

- woensdag 29 april - aflevering 5.503 : Maarten ondergaat zware fysieke proeven bij Staatsveiligheid. Faroud laat Evy en Leen weten dat hij het goed doet. Liesbeth heeft twijfels bij de intenties van Ben en wil stoppen met de bijlessen. De haatcampagne van Didier bereikt de familie Pauwels.

- donderdag 30 april - aflevering 5.504 : Benny is zenuwachtig voor het bezoekje van Veronique. Anna vindt het schandalig dat Marie-Rose bij Peter woont, het komt tot een fikse discussie. Ook tussen Agnes en Didier lopen de gemoederen hoog op. Maarten krijgt een aartsmoeilijke test voorgeschoteld.

- vrijdag 01 mei - aflevering 5.505 : Maarten komt verslagen terug van zijn tests. Leen maakt zich ernstig zorgen over hem. Evy is dolgelukkig na een romantisch moment met Maarten. June is razend wanneer ze verneemt dat Rudi nu voor Fashion werkt. Ben nodigt Liesbeth uit voor een weekendje weg.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

26-04-2015 om 16:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Maarten verdiept zich in het beursdossier van Klaerhout Pharmaceutica.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 172 TOT EN MET 176.

- maandag 27 april - aflevering 172 : Sofie heeft Lotte overtuigd om de werken van David toch tentoon te stellen en ze zet de uitgever onder druk om het boek van Delphine en David toch te publiceren. Pieter is van mening dat Sofie beter haar tijd zou stoppen in het zoeken naar een huis. En David laat hij zeer duidelijk verstaan dat hij teveel is in Koksijde. Herman maakt zich grote zorgen over de toekomst van zijn bedrijf en hij vraagt aan Sofie om Maarten te overhalen de beurscijfers te analyseren. Lotte stuurt haar vader op sollicitatiegesprek naar de Klaerhouts.

- dinsdag 28 april - aflevering 173 : David beseft dat hij nog nooit heeft geprobeerd te begrijpen waarom mensen bepaalde dingen doen. Sofie hoopt dat dit de laatste stap is die David nodig heeft om hier gelukkig te kunnen zijn. Het geduld van Pieter raakt op. Hij wil dat David naar Antwerpen verhuist en nog liever vandaag dan morgen. Maarten spreekt met Liesbeth over Hermans vraag om de beursschommelingen te analyseren, maar zij houdt het been stijf. Alles is klaar voor de nieuwe tentoonstelling in Lot 40 als Sander plots in elkaar zakt. Tim werkt keihard voor zijn examens, maar het gemis om Robby blijft.

- woensdag 29 april
- aflevering 174 : Pieter en Sofie zullen samen op huizenjacht gaan, maar hij is te laat op de afspraak. Een villa die volledig naar Sofie?s smaak is, wordt hierdoor voor haar neus verkocht. Tim blokt zich te pletter en ondertussen broedt Stijn op een plan om op hem wraak te nemen. Delphine is klaar voor de volgende stap in haar carrière: een talkshow presenteren. Jan gaat aan de slag als klusjesman van de Klaerhouts. Maarten bespreekt met David zijn groot dilemma. Andrea stelt tijdens de stafvergadering haar nieuwe target voor het schizofreniemedicijn voor. Net dan krijgt ze telefoon uit het ziekenhuis.

- donderdag 30 april
- aflevering 175 : Herman Klaerhout haalt opgelucht adem wanneer Maarten nu toch bereid is om de beursschommelingen te analyseren. Sander heeft leukemie, maar tot grote wanhoop van zijn lief en zijn moeder weigert hij reguliere medicatie in te nemen. Tim zit met de handen in het haar wanneer hij op YouTube het filmpje ziet waarin het lijkt alsof hij een dealer is. Laura en Quinten keren zich tegen hem en willen zelfs niet naar zijn verhaal luisteren. David is de enige die hem nog gelooft. Sofie ontdekt de blauwe plek op Pieters bil en wil weten hoe hij eraan komt.

- vrijdag 01 mei
 - aflevering 176 : Maarten verdiept zich in het beursdossier van Klaerhout Pharmaceutica en ontdekt wie er achter de beursdalingen zit. David volgt de raad van Maarten op en hij wil zijn naam zuiveren door zijn versie van de feiten aan de pers te vertellen. Tim voelt zich alleen op de wereld, maar het telefoontje van Robby doet weer een glimlach op zijn gezicht verschijnen. Bea voelt er veel voor om de biolijn van de hand te doen. Lotte wil dat Andrea haar handen van Sander aftrekt tot hij bereid is reguliere medicatie te slikken. Andrea weigert haar zoon aan zijn lot over te laten.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

26-04-2015 om 15:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Dirk en Sam vangen de rebelse Kevin op en Elke zit in de Ardennen.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 505 TOT EN MET 509.

- maandag 27 april - aflevering 505 : Vera wordt sneller dan voorzien opgenomen in het ziekenhuis. De hartoperatie kan niet langer uitgesteld worden, met als gevolg dat Dirk en Sam wel verplicht zijn om Vera's rebelse tienerzoon Kevin op te vangen. Jelle begeleidt Jan tijdens zijn revalidatie. De verlamde arts heeft een negatieve instelling en ook thuis is hij niet te genieten. Celine heeft nog altijd geen werk gevonden. Sneyers heeft in het politiedossier van Antoine enkele onthutsende ontdekkingen gedaan.

- dinsdag 28 april - aflevering 506 : Jan heeft in een vlaag van razernij aan Jonas verteld dat Jempi zijn echte vader was. Nu voelt de arts zich schuldig en gefrustreerd, gevoelens die hij afreageert op Nellie. Georges is geveld door griep en voor Julia is dat een unieke kans om haar grip op hem te verstevigen. Angèle heeft haar rivale door maar staat machteloos. Dirk verliest zijn geduld met Kevin, de rebelse zoon van zijn zus Vera die tijdelijk bij hem en Sam woont. Max heeft er alles voor over om Elke terug te winnen en overweegt zelfs een sterilisatie.

- woensdag 29 april - aflevering 507 : Er heeft zich een koper aangeboden voor de pastorij. Celines vader wil snel van het pand af en verplicht zijn dochter om haar beste beentje voor te zetten. Dat is geen probleem zodra ze de potentiële koper ziet. Georges ziet er tegenop om in zijn eentje naar het bal van de burgemeester te gaan. Hij vraagt aan Angele om hem te vergezellen. Zij weigert. Julia daarentegen... Merel is tot over haar oren verliefd op Sneyers en tut zich voor hem op. Kevin schopt herrie in "De Schorre". Max heeft Elke nog altijd niet opgespoord. Jan ziet het leven niet meer zitten.

- donderdag 30 april - aflevering 508 : Luc heeft Elke in de Ardennen opgespoord. Zodra ze verneemt dat Max op het punt staat zich te laten steriliseren, aarzelt ze geen moment om naar Wittekerke terug te keren. Sinds zijn babbel met Jonas is Jan vastbesloten om zijn verlamming te overwinnen en zet hij zich voor de volle honderd procent in tijdens de revalidatie. Dit betekent echter niet dat hij snel de oude zal zijn en ziekenhuisdirecteur Frank ziet zich genoodzaakt om een vervanger voor Jan te zoeken. Merel en Sneyers hebben samen een fantastische nacht doorgebracht, maar toch pakt ze haar koffers om opnieuw bij Frank en Jelle te gaan wonen.

- vrijdag 01 mei - aflevering 509 : Er is een steen door het raam van "De Schorre" gegooid. Sneyers is er zeker van dat Dirks rebelse neef Kevin de dader is en eist dat Luc de jongen eens goed onder handen neemt. De agent wordt ook opgetrommeld om Antoine in de val te lokken. Elke en Max zijn terug samen. Hij maakt zich sterk dat ze haar problemen beter zou kunnen verwerken als ze een job had. Georges is dezelfde mening toegedaan en hij probeert een baan voor Elke te versieren. Jan is aangenaam verrast wanneer hij verneemt dat zijn oude vriend en studiegenoot Laurens hem zal vervangen in het ziekenhuis
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

26-04-2015 om 15:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond krijgen we vijf nieuwe koppels aan het werk te zien.

Sinds zondag 29 maart 2015 is het eindelijk zover : de twintig meest talentvolle en allround dansers van 'So You Think You Can Dance 2015' nemen het tegen elkaar op in de liveshows, de laatste rechte lijn naar de finale. In de AED Studio's in Lint zitten juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman op de eerste rij om de top twintig vakkundig te beoordelen. An Lemmens en Dennis Weening verzorgen naar goede gewoonte de presentatie van de show.

Nieuw dit jaar is dat de twintig dansers in de eerste show enkel samen aantreden voor een groepschoreografie van hoofdchoreograaf Roy Julen. Dat wordt een stevige mix van stijlen, waaronder ook een stukje nostalgie voor de dansers : de show start met een stukje riverdance uit de Ierse bootcamp. Nadien brengen de eerste tien kandidaten hun choreografie per koppel. De andere tien dansers zien we pas terug met hun choreografie in de tweede liveshow.



* elfde aflevering (vijfde liveshow) - zondag 26 april 2015 :

 Na het moeilijke afscheid van Gill en Jorge vorige week, treedt de top tien vanavond, zondag 26 april 2015, aan in Lint voor de vijfde liveshow van 'So You Think You Can Dance'. Voor het eerst zien we alle dansers drie keer in actie : in een solo, in een nieuwe duochoreografie door een van de vijf gloednieuwe danskoppels én in de groepschoreo jazz van de hand van choreograaf Laurent Flament. Naast nieuwe koppels wordt de kijker ook verrast met enkele nieuwe choreografen én het debuut van alweer een nieuwe dansstijl in de show : bollywood.

Niet alleen voor de dansers belooft het een spannende avond te worden. Presentator Dennis Weening wordt dit weekend wellicht voor de derde keer papa, wat betekent dat An Lemmens de show misschien wel voor het eerst in haar eentje presenteert.

Anders dan vorige weken is dat het lot van de dansers nu volledig in handen ligt van de kijkers. De jury geeft hun vakkundige mening, maar het blijft louter bij stemadvies. Kijkers kunnen voortaan dan ook stemmen op hun favoriete danser, en niet langer op het favoriete koppel. Zo bepaalt de kijker welke dansers doorgaan en voor welke twee kandidaten de wedstrijd eindigt in liveshow vijf.

Met Fabian als nieuwe danspartner heeft Manuella intussen voor de derde keer een stoere hiphopper aan haar zijde. Manuella : "Met mijn tweede danspartner ging ik vorige week rechtstreeks door naar de volgende liveshow en Fabian heeft nog nooit een 'Dance For Your Life' moeten doen, dus voorlopig heb ik er een goed oog op (lacht)." Al is de stemming voortaan individueel en zal Manuella zich ook in een solo moeten bewijzen. Bovendien is het vooral Manuella die deze week wordt uitgedaagd met een hiphopchoreografie van Vincent Vianen op "Impossible" van James Arthur. Voor Fabian een thuismatch… of toch niet?

Ook Fabio danst deze week met partner nummer drie. Hij zal de jonge en moderne danseres Julie mogen begeleiden doorheen het hiphopgenre, want ook zij brengen een  hiphopchoreo en wel op het nummer "Uptown Funk" van Bruno Mars. Voor Fabio een cadeau, voor de klassiek geschoolde Julie eerder een moeilijke opgave. Ze werken samen met alweer een nieuwe naam onder de choreografen : Armel Ngungunanga.

Nina krijgt de kans om te dansen met Dane, volgens Dan "de meest veelzijdige danser in de show". Vorige week hoopte Dane nog dat hij geen 'Dance For Your Life' hoefde te brengen, wat ook gebeurde dankzij zijn medekandidaten. Deze week staat iedereen er alleen voor en moet Dane net als alle andere kandidaten een solo brengen. Maar eerst bewijst hij zich samen met Nina in alweer een primeur in 'So You Think  You Can Dance' : de eerste bollywood door choreografen Ayla Joncheere en Tom Decuyper op het nummer "Mere Dholna" van Bhool Bhulaiyaa.

Op papier lijken Malik en Melanie het perfecte danskoppel : Melanie heeft nog nooit een 'Dance For Your Life' moeten doen en beiden werden ze door de jury al meermaals de hemel in geprezen voor hun mooie prestaties op het podium. De vraag is echter of ze met stemmen beloond zullen worden voor hun choreografie modern op "Skyfall" van Adele door choreografe Julie Magneville-Auger. Malik : "Ik ga deze week opnieuw ver buiten mijn comfortzone! Ik ga weer mijn uiterste best doen, en anders probeer ik het goed te faken he, als een echte 'foefelaar' zoals Min Hee dat zo mooi zegt (lacht)."

Ten slotte is met Dieter en Morgane het enige echte West-Vlaamse danskoppel in 'So You Think You Can Dance' geboren. De twee dansers uit de kuststreek moeten zich samen bewijzen en hun eerste opdracht samen is meteen niet mals. Ze brengen een vurige paso doble van choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan op het nummer "Unstoppable" van E.S. Posthumus.

Kijkers stemmen nog steeds op hun favoriete koppel door te sms'en naar 6620. De drie koppels met de minste stemmen van de kijker keren op het einde van de show terug met een 'Dance For Your Life'. Van die zes dansers kiest de jury er twee uit voor wie het 'So You Think You Can Dance-verhaal' eindigt bij liveshow vier.

'So You Think You Can Dance' de elfde aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 26 april 2015 tussen 19.55 en 22.05 op vtm en RTL 5. (bron, logo en foto's : vtm)

26-04-2015 om 11:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 20. MONTENEGRO.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vierde zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is MONTENEGRO. De staat Joegoslavië (bestaande uit Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië en Slovenië) nam tussen 1961 en 1991 met wisselend succes deel aan het Eurovisie Songfestival. Slechts éénmaal (in 1989) werd het festival gewonnen door de groep Riva met "Rock Me". In april 1992 viel de Socialistische Federale Republiek van Joegoslavië uit elkaar en bleven enkel Servië en Montenegro over die onder de naam Federale Republiek van Joegoslavië datzelfde jaar deelnamen aan het liedjesfestival.

Onder de naam Servië-Montenegro werden de twee landen begroet in 2004 tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het land eindigde meteen op de tweede plaats tijdens de finale dat jaar met "Lane moje" gezongen door tweevoudig deelnemer Željko Joksimović, in 2008 gastheer tijdens het festival. Een jaar later, in 2005, was er heelwat commotie rond de nationale finale. De Servische juryleden gaven punten aan Montenegrijnse kandidaten, maar Montenegrijnse juryleden gaven geen punten aan de Servische kandidaten. Daardoor kon de Montenegrijnse groep No Name naar het Songfestival alwaar het met "Zauvijek moja" op een zevende plaats eindigde. In 2006 deden dezelfde feiten zich opnieuw voor en kwam er hevig protest van de Servische nationale omroep. Het kwam zo ver dat er van Servische kant geen steun was voor No Name (de winnaars) en uiteindelijk werd beslist om geen kandidaat af te vaardigen naar Athene.

Op 21 mei 2006 besliste de Montenegrijnse bevolking om voortaan als onafhankelijk land verder te gaan en in 2007 nam het voor het eerst als zelfstandige staat deel aan het Eurovisie Songfestival. Stevan Faddy eindigde met "Hajde kroči" tijdens de halve finale op een tweeëntwintigste plaats. Een jaar later, in 2008, wist Stefan Filipović met "Zauvijek volim te" tijdens de eerste halve finale beslag te leggen op een veertiende plaats. Het tot dan beste resultaat werd in 2009 behaald toen zangeres Andrea Demirović tijdens de eerste halve finale met vierenveertig punten op een elfde plaats strandde. De twee daaropvolgende jaren (2010 en 2011) nam Montenegro niet deel maar in 2012 waren ze opnieuw van de partij. Voor de derde maal mocht het land de eerste halve finale openen maar het leverde "Euro Neuro" van Rambo Amadeus geen finaleplaats op. Met een totaal van twintig punten strandde hij op een vijftiende plaats. Twee jaar geleden stuurde het land het hip-hop duo Who See (Who See klapa) bestaande uit Dedduh (Dejan Dedović) en Noyz (Mario Đorđević), waarbij het tweetal in Malmö het gezelschap kreeg van zangeres Nina Žižić. Met "Igranka" strandde het trio in de eerste halve finale op een twaalfde plaats met eenenveertig punten.

Net als San Marino wist Montenegro zich vorig jaar voor de allereerste maal te plaatsen voor de finale van het festival. De hoop was gevestigd op zanger Sergej Ćetković en hij eindigde met "Moj Svijet" in de eerste halve finale op een zevende plaats met drieënzestig punten. In de finale strandde hij op een negentiende plaats met zevenendertig punten.

De Montenegrijnse nationale omroep maakte op vrijdag 31 oktober 2014 bekend dat de 46-jarige zanger Knez het land zal vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als voor de editie van vorig jaar ging RTCG via interne weg op zoek naar een kandidaat voor het jaarlijkse liedjesfestival. Dat leverde het Balkanland in mei 2014 een allereerste finaleplaats op.

Op woensdagmmiddag 18 februari raakte bekend dat niemand minder dan Željko Joksimović de inzending zou gaan componeren. De tekst van "Adio" werd geschreven door Marina Tucaković en Dejan Ivanović. Het bleef dan wachten tot midden maart vooraleer het nummer werd voorgesteld.

Nenad Knežević (Cetinje, 05 december 1967) oftewel Knez draait al zo'n twee decennia mee als soloartiest. Daarvoor maakte hij deel uit van diverse groepen. Tijdens de oorlog in het voormalige Joegoslavië (begin jaren negentig van de vorige eeuw) bracht hij zijn eerste album op de markt en naast zijn deelname aan diverse regionale festivals gaf hij ook heelwat concerten.

Željko Joksimović (Valjevo, 20 april 1972), componist van de Montenegrijnse inzending, vertegenwoordigde in 2004 het toenmalige Servië-Montenegro en wist dat jaar met "Lane moje" beslag te leggen op een tweede plaats. Hij had eerder de halve finale met een totaal van 263 punten op zijn naam geschreven maar moest in de finale de Oekraïense Ruslana voor zich laten.

Twee jaar later (2006) was hij verantwoordelijk voor "Lejla", het nummer waarmee Hari Mata Hari voor Bosnië-Herzegovina op een derde plaats strandde. Ook in 2008 trad hij als componist aan voor het thuisland tijdens de finale van het Songfestival. "Oro" van Jelena Tomašević was van zijn hand en dit was toen meteen een uniek gegeven dat de presentator ook de componist was van de inzending van het gastland. De zangeres zou uiteindelijk op een zesde plaats eindigen met 160 punten.

Drie jaar geleden nam hij opnieuw deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en wist toen met "Nije ljubav stvar" beslag te leggen op de derde plaats in de finale. In de tweede halve finale had hij enkel de latere winnares Loreen voor zich moeten laten.

Voor de tekst van de inzending tekenden Marina Tucaković en Dejan Ivanović. Tucaković schreef tot op heden de tekst van drie Servische inzendingen, zijnde "Ovo je Balkan" (2010), "Nije ljubav stvar" (2012) en "Ljubav je svuda" (2013). Dejan Ivanović is mede-verantwoordelijk voor de tekst van "Lejla" (Bosnië-Herzegovina, 2006) en "Oro", de Servische inzending uit 2008.

"Adio" (tekst : Marina Tucaković, Dejan Ivanović ; muziek : Željko Joksimović)

LYRICS

Nebo mi te donijelo
Nebo mi te uzelo
Još me boli što je boljelo
Dani su mi zidovi
Noći su mi okovi
Još ti služim moja ljubavi

Još te ne dam maglama sa planina
Još te ne dam vodama iz dubina
A ti kažeš pusti me, živ mi bio
Zaboravu predaj me, sad adio

Procvjetao ruzmarin,savio se bijeli krin
meni sve na tugu miriše
Probam da zaboravim, da na tebe ne mislim
Al za tobom srce uzdiše

Još te ne dam maglama sa planina
Još te ne dam vodama iz dubina
A ti kažeš pusti me, živ mi bio
Zaboravu predaj me, sad adio

Na,na,naj,na na....

Još te ne dam maglama sa planina
Još te ne dam vodama iz dubina
A ti kažeš pusti me, živ mi bio
Zaboravu predaj me, sad adio


LYRICS IN FRENCH

Le ciel t'a menée à mes cotés,
Le destin nous a séparé
Le mal qui me ronge me fait souffrir
Je me sens enfermé sans plaisir
Mes nuits sont une armure qui m'emprisonne pour toujours,
Sans ta présence mon amour.

ref.

Je te protège des brouillards,
Et des sommets enneigés.
Je te protège des profondeurs des abîmes,
De l'Adriatique.
Tu m'implores de t'oublier, à jamais,
Notre amour n'est plus qu'un souvenir, oublies moi.

Les doux romarins fleurissent,
On voit se courber les lys.
Un sentiment de tristesse m'envahit, l'amour s'enfuit.

Désespéré, j'essaie en vain de t'oublier,
De ne plus jamais penser à toi,
Mais à jamais mon cœur t'appartiendra.

LYRICS IN ENGLISH

The sky brought you to me,
The sky took you from me,
Still hurts me what used to hurt.
My days are the walls
My nights are the shackles (bonds)
I'm still serving you, my love.

I still don't give you to the mists of the mountains,
I still don't give you to the depths of the water.
And you ask me to let you go, forever
To sink you into oblivion and say goodbye.

Rosemary has blossomed, white lily has bent,
Everything smells like sorrow.
I try to forget, not to think of you,
But my heart is still pining for you.

I still don't give you to the mists of the mountains,
I still don't give you to the depths of the water.
And you ask me to let you go, forever
To sink you into oblivion and say goodbye.

A,a,a....

I still don't give you to the mists of the mountains,
I still don't give you to the depths of the water.
And you ask me to let you go, forever
To sink you into oblivion and say goodbye.

TWITTER : https://twitter.com/KnezMusic.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/KnezOfficial.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de Maltese deelneemster, Amber. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Bojan Stanic)

26-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (25-04-2015).

Op deze laatste zaterdag van april zijn we opnieuw op post met een nieuwe 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Op maandag 23 maart startte op vtm het programma 'Liefde voor Muziek'. Christoff (Eurosong 1993-2002), Guy Swinnen, Kate Ryan (ESF 2006), Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Slongs Dievanongs en Tom Helsen namen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gingen er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Afgelopen maandag20 april, werden de nummers van singer/wongwriter Tom Helsen onder handen genomen. Zo kreeg je Christoff met "Vaarwel", een bewerking van "Goodbye". In dit nummer bezong de zanger de liefdesbreuk met zijn ex-vriend Niels. Stan Van Samang koos voor "I Am", het gevoelige nummer dat Helsen schreef voor Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010). Beide versies zijn sinds maandagavond online beschikbaar.

 Bart Herman (Eurosong 1993) heeft sinds maandag 13 april een nieuwe single op de markt met als titel "Mijn prachtige Vlaanderen". In dat nummer, dat hij zelf schreef en componeerde, bezingt hij het land waar hij geboren en getogen is. Deze nieuwe single is ook terug te vinden op zijn album "Bartje zoekt het geluk" dat hij in februari 2014 op de markt bracht.

 Dean Delannoit (Eurosong 2014) gaat de zomer tegemoet met een nieuwe Nederlandstalige single. Jawel, een Nederlandstalige single. "Lama" is de titel van het nummer dat sinds gisteren, vrijdag 24 april, beschikbaar is.

 Op vrijdag 15 mei eerstkomende brengt de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) haar album "Walk Along" op de markt. Gisteren, vrijdag 24 april, verscheen een verzamelbox (drie cd's) met daarop maar liefst vijfenvijftig tracks die een goed overzicht geven van haar carrière.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichtenMaureen (Eurosong 2014) heeft een nieuwe single op de markt met als titel "Sure Thing". Het nummer is sinds afgelopen woensdag, 22 april, beschikbaar. De Noorse zanger Tommy Fredvang (MGP 2012) brengt aanstaande donderdag, 30 april, eindelijk een nieuwe single op de markt met als titel "Give It A Year". En sinds gisteren, vrijdag 24 april, is er het album "Silver Into Gold" van de Duitse zangeres Ann Sophie die later volgende maand deelneemt aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

25-04-2015 om 17:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 19. SAN MARINO.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als derde zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is SAN MARINO. Het dwergstaatje, dat geheel omgeven wordt door Italië, neemt dit jaar voor de zesde maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en wist zich vorig jaar voor de allereerste maal te plaatsen voor de finale.

In 2008 nam San Marino voor de eerste maal deel aan het liedjesfestival en de groep Miodio strandde toen met "Complice" op een negentiende en allerlaatste plaats in de eerste halve finale. Het jaar nadien haakte de omroep af en na een afwezigheid van drie jaar (mede dankzij de terugkeer van Italië) nam zangeres Senit in het voorjaar van 2011 deel aan het festival met "Stand By" waarmee ze in de eerste halve finale op een zestiende plaats strandde met vierendertig punten. Drie jaar geleden mocht Valentina Monetta met "The Social Network Song (Oh oh - uh - oh oh)", een nummer van Ralph Siegel, naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe afreizen. Met een totaal van eenendertig punten strandde ze in de eerste halve finale op een veertiende plaats. Ook in 2013 mocht de zangeres naar het festival, toen gehouden in de Zweedse stad Malmö
. Met "Crisalide" wist ze zich ei zo na te plaatsen voor de finale want met een totaal van zevenenveertig punten strandde ze in de tweede halve finale op een elfde plaats.

Driemaal is scheepsrecht en dat geldt zeker voor Valentina Monetta. Vorig jaar nam ze voor het derde jaar op rij opnieuw deel, en ook ditmaal weer met een nummer van Ralph Siegel. Voor haar liedje "Maybe" kreeg ze in de eerste halve finale veertig punten wat meteen goed was voor een tiende plaats. In de finale strandde ze met veertien punten op een drieëntwintigste plaats op vijfentwintig deelnemers.

Het ministaatje San Marino stuurt dit jaar een jong en meteen ook onuitgegeven duo naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Dat nieuws maakte San Marino TV donderdag 27 november 2014 tijdens een persconferentie bekend. De keuze viel op Michele Perniola en Anita Simoncini die beiden reeds deelnamen aan het Junior Eurovisie Songfestival.

Op zondag 15 maart raakte bekend dat Michele en Anita met het liedje "Chain Of Lights" naar Oostenrijk zullen trekken om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De zestienjarige Perniola (Palagiano, 06 september 1998) won eind 2012 in zijn thuisland Italië het zesde seizoen van de zangwedstrijd 'Ti lascio una canzone' en mocht in het najaar van 2013 voor San Marino debuteren tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Met "O-o-o sole intorno a me" strandde hij in de Oekraïense hoofdstad Kiev op een tiende plaats op twaalf deelnemers.

Anita Simoncini zag het levenslicht in het San Marinese Montegiardino (14 april 1999) en nam in november 2014 als lid van The Peppermints deel aan het Junior Eurovisie Songfestival in het Maltese Marsa. Met "Breaking My Heart" strandde het gezelschap (waaronder ook Rafaella Perniola, zus van Michele) op een vijftiende en voorlaatste plaats.

"Chain Of Lights" (tekst : John O'Flynn ; muziek : Ralph Siegel)

LYRICS

Michele:
no
I don't wanna dream forever
of a time when peace was more than just a simple word
I wanna find a better way of living
and connect my tears and fears with friends
understanding and forgiving
must give this world a final chance
Anita:
I can feel life is changin'
times are rearrangin'
in so many many ways
let us try to make the world
a better place

Anita & Michele:
so light up the candles
let's illuminate the night
just light up the candles
let them shine on deep inside
build a chain of light for you
and a chain of light for me
and believe that we can change reality

Anita:
we've only got one life
so let's try to make our dreams survive
Michele:
maybe we'll find out that many people feel the same – oh yeah
Anita & Michele:
one's a lonely number – but together
we can make a million candles
shine forever
Michele:
let us build a chain of hearts
in a world that's blue and dark

Anita & Michele:
so light up the candles
let's illuminate the night
an' together hand in hand
we will feel the love inside
build a chain of love for you
(chain of love for you)
and a chain of love for me
(chain of love for me)
we will let our vision change reality

Anita & Michele:
if we all light a candle
we could build a chain of light
if we all walk together
we will feel the love inside
Michele:
it's a chain of hearts for you
Anita:
chain of hearts for you
Michele:
and a chain of hearts for me
Anita:
chain of hearts for me
Michele:
let's create a world that's human, fair and bright

if we all light a candle
Anita spoken:
if we all light a candle
Michele:
we'd illuminate the night
Anita spoken:
we'd illuminate the night
Michele:
if we all walk together
Anita spoken:
yes we should
Michele:
we will feel the love inside
Anita:
it's a chain of light for you
Michele:
chain of light for you
Anita:
And a chain of light for me
Michele:
chain of light for me
Anita:
we can build a peaceful world –
let's do it right
Michele:
standing side by side
Anita:
it's a chain of love for you
Michele:
chain of love for you
Anita:
and a chain of love for me
Michele:
chain of love for me
Anita:
let's create a world that's human
Anita & Michele:
fair and bright


LYRICS IN FRENCH

Michele:
non
je ne veux pas rever a jamais
d'un temps ou la paix etait plus qu'un simple mot
je veux trouver une meilleure vie
et relier mes larmes et mes craintes a mes amis
comprehension et pardon
doivent donner une meilleure chance au monde
Anita:
je sens que la vie change
les temps deviennent meilleurs
en tellement de maniere
essayons de rendre le monde
meilleur

Anita & Michele:
alors allumez les bougies
illuminez la nuit
allumez les bougies
laissez les briller au dedans de vous
faites une chaine de lumiere pour vous
et une chaine de lumiere pour moi
et croyez que nous pouvons changer la realite

Anita:
nous n'avons qu'une vie
alors essayons de faire survivre nos reves
Michele:
peut-etre decouvrirons nous que beaucoup pensent la meme chose – oh yeh
Anita & Michele:
un est un petit chiffre – mais ensemble
nous pouvons faire briller un million
de bougies
a tout jamais
Michele:
construisons une chaine de cœurs
dans un monde qui est bleu et sombre

Anita & Michele:
alors allumez les bougies
illuminez la nuit
et ensemble main dans la main
nous sentirons l’amour a l'interieur de nous
construisez une chaine d’amour pour vous
(construisez une chaine d’amour pour vous)
et une chaine d'amour pour moi
(chaine d'amour pour moi
notre vision changera la realite

Anita & Michele:
si nous allumons tous une bougie
nous pourrions construire une chaine de lumiere
si nous marchons tous ensemble
nous sentirons l’amour en nous
Michele:
c'est une chaine de cœurs pour vous
Anita:
chaine de cœurs pour vous
Michele:
et une chaine de cœurs pour moi
Anita:
chaine de cœurs pour moi
Michele:
creons un monde humain, juste et lumineux

si nous allumons tous une bougie
Anita spoken:
si nous allumons tous une bougie
Michele:
nous illuminerions la nuit
Anita spoken:
nous illuminerions la nuit
Michele:
si nous marchons tous ensemble
Anita spoken:
oui nous devrions
Michele:
nous sentirons l'amour au dedans de nous
Anita:
c'est une chaine de lumiere pour vous
Michele:
chaine de lumiere pour vous
Anita:
et une chaine de lumiere pour moi
Michele:
chaine de lumiere pour moi
Anita:
nous pouvons batir un monde en paix
faisons le bien
Michele:
a cote les uns des autres
Anita:
c'est une chaine d'amour pour vous
Michele:
chaine d'amour pour vous
Anita:
et une chaine d'amour pour moi
Michele:
chaine d'amour pour moi
Anita:
creons un monde humain
Anita & Michele:
juste et lumineux

TWITTER : https://twitter.com/MichelePerniola en https://twitter.com/anisimonc.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/micheleperniolaofficial en https://www.facebook.com/AnitaSimoncini1.

BEKIJK DE VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de Montenegrijnse deelnemer, Knez. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Carlo Terenzi)

25-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Dit voorjaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel 'Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nog steeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Met vijf nagenoeg volledig uitverkochte shows werd het tiende 'Schlagerfestival', dat de voorbije twee weekends plaatsvond in de Ethias Arena in Hasselt, een recordeditie. Het succes vertaalt zich in massaal veel reserveringen voor volgend jaar. Daarom voegen de organisatoren – na de eerder aangekondigde concerten op vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart – ook zaterdag 02 april 2016 als festivaldag toe. Opvallende nieuwigheid : het middenplein zal die dag met een staand – en zonder twijfel ook dansend – publiek worden gevuld. Lindsay en Roxeanne & André Hazes Jr zijn de eerste namen die voor 'Het Schlagerfestival 2016' bekend worden gemaakt.

Om het iedereen nog meer naar de zin te maken, steken de organisatoren volgend jaar alweer een tandje bij. Het productiebudget voor 2016 wordt verhoogd en er wordt opnieuw geïnvesteerd in licht, geluid en visuele extra's. Uiteraard zullen ook weer topartiesten worden geboekt die live hun grote meezingers komen vertolken, want net door die unieke live-ervaring onderscheidt 'Het Schlagerfestival' zich van andere gelijkaardige festivals.

Kaarten voor de elfde editie van 'Het Schlagerfestival' kosten 28, 38 en 43 euro (geen extra kosten), maar wie ze bestelt tot en met donderdag 30 april 2015 betaalt respectievelijk 26, 36 en 41 euro. Je kan ze aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Op woensdag 18 maart jongstleden kondigden Karen, Kristel en Josje aan dat zij dit najaar via de groots opgezette tv-show 'K3 Zoekt K3' de fakkel zullen doorgeven aan drie nieuwe zangeressen. Voor Karen, Kristel en Josje definitief afscheid nemen stellen zij de nieuwe K3-meisjes persoonlijk aan hun fans voor en bouwen ze met zijn zessen een dubbel zo groot K3-feest!

Deze spetterende K3-show is in Vlaanderen te zien in Gent, Antwerpen, Oostende en Hasselt. Wees er snel bij voor de beste plaatsen bij deze unieke show.

Tickets voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden gereserveerd via de website van de groep. Voor Vlaanderen kan dat via deze LINK.

We zetten hieronder alle data netjes op een rijtje :

* zaterdag 28 november 2015 (11.00, 14.00 en 17.00) in Gent (Flanders Expo).
* zaterdag 13 februari 2016 (11.00, 14.00 en 17.00) in Antwerpen (Lotto Arena).
* zaterdag 02 april 2016 (11.00, 14.00 en 17.00) in Oostende (Kursaal Oostende).
* zaterdag 16 april 2016 (14.00 en 17.00) in Hasselt (Ethias Arena).
* zondag 17 april 2016 (11.00 en 14.00) in Hasselt (Ethias Arena).

Tickets voor de voorstellingen in Gent en Oostende kunnen ook worden aangeschaft via de website van Sherpa, die voor Antwerpen en Hasselt kan je aanschaffen via TeleTicketService.

24-04-2015 om 23:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : vanavond de tweede liveshow met acht kandidaten die strijden om een plaatsje in de finale.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) was opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.


Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moesten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader.

De voorbije zes vrijdagavonden passeerden heelwat kandidaten de revue tijdens de audities. Uiteindelijk wisten drieënveertig acts de jury te overtuigen, maar voor elf van hen moest het avontuur meteen al stoppen. Slechts tweeëndertig acts blijven immers in de running om 'Belgium's Got Talent' te winnen…

* inhoud achtste aflevering - tweede liveshow - vrijdag 24 april 2015 :

De eerste twee finalisten van 'Belgium's Got Talent' zijn bekend : de superlenige danser en acrobaat Cedric Landrieu en de jonge acrogymnasten van TK Werchter pakten meer dan één miljoen kijkers in. Cedric en TK Werchter beginnen al te dromen van de overwinning en de 50.000 euro, maar krijgen eerst nog concurrentie van zes andere finalisten. Vanavond, vrijdag 24 april 2015, worden alvast acht geduchte tegenstanders voorgeschoteld in de tweede liveshow.

SARAH & GAUTHIER (9 en 26) - WATERLOO - CABARET/THEATER

Dit theatherduo uit Waterloo bracht tijdens haar auditie een impressionante en sprookjesachtige vertolking van Pinokkio en Gepetto. De jury en het publiek waren op slag verliefd en de twee stootten moeiteloos door naar de liveshows. Vanavond brengen ze Charlie Chaplin opnieuw tot leven.

SANDER 'THE DRAGON' THYS & EDDIE DARK (21 en 26) - WESTERLO - WRESTLING/CATCHING

 Sander en Eddie zijn in het dagelijkse leven goeie vrienden maar in de ring is daar niets van te merken. Tijdens hun auditie lieten ze elkaar dan ook alle hoeken van de ring zien en in de liveshow doen ze daar nog een schepje bovenop. Juryleden Karen, Niels, Ray en Rob vroegen of ze nog meer spektakel konden brengen en dat moet je aan deze mannen geen twee keer vragen. De twee zorgen dus voor nog meer actie, deze keer met live commentaar. Nu maar hopen dat er geen gewonden vallen…

LADY XENA & MICK - OOSTENDE - ZINGENDE HOND

Lady Xena, de zingende hond, is dé internetsensatie van dit seizoen van 'Belgium's Got Talent'. De auditie van de Argentijnse dog waarin ze luidkeels "I Will Always Love You" van Witney Houston meezong, werd ondertussen al bijna vijf miljoen keer bekeken. Xena is ondertussen zelfs bekend tot in Japan. In de liveshow gaat Xena voor een nummer van Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) : "Waar zijn die pootjes?"

ANN HELENA KENIS (41) - ANTWERPEN - HUMORISTISCHE CABARET

De knotsgekke Ann Helena Kenis bracht in de eerste auditieaflevering een ode aan de kringloopwinkel. Rob Vanoudenhoven zag haar al in de finale en noemde haar dé ontdekking van het seizoen. Ann Helena moet in deze tweede liveshow dus bevestigen en kiest opnieuw voor een komisch, zelfgeschreven nummer.

FONKIE TUUR (38) - OOSTAKKER - RAP

Mike Claeys alias Fonkie Tuur, verbaasde de jury tijdens de audities met zijn rapsong "De Fonkie Jam". Mike heeft een opleiding achter de rug als sociaal assistent maar voelt zich ook op het podium als een vis in het water. Hij wil met zijn tweede optreden Vlaanderen, maar vooral ook Rob Vanoudenhoven overtuigen van zijn zangtalent.

FUSION (28 en 29) - LA HESTRE - MODERNE DANS (DUO)

 Kevin Pilette en Selena Baudoux lieten tijdens hun auditie zien dat dansen pure passie is. Het verliefde koppel uit Wallonië wist zowel de jury als het publiek te overtuigen met hun prachtig optreden op "Dernière danse" van Indila. Hun laatste dans werd het duidelijk niet, en vanavond kiezen ze opnieuw voor een hartstochtelijke act op "Thinking Out Loud" van Ed Sheeran.

BALLERINO (9 tot 17) - LEMBEEK - GROEPSCHOREO

De 21 meisjes van Ballerino lieten tijdens hun auditie zien dat ballet niet saai of ouderwets hoeft te zijn. De jury vond wel dat er nog gewerkt moest worden aan de synchroniciteit en dat hebben ze ter harte genomen. De meisjes van de dansschool uit Lembeek hebben hard getraind en komen terug met een act geïnspireerd op de Aboriginals. En speciaal voor hun optreden, gaat het licht in de studio uit.

ARIA (21 en 28) - ARENDONK - AERIAL HOOP

De twee vriendinnen Tessy en Marth uit Arendonk kennen elkaar al twaalf jaar en waren dolblij dat ze door mochten naar de volgende ronde. Tijdens deze tweede liveshow tonen ze hun hoepelkunsten op "Chandelier" van de Australische artieste Sia.

Fans kunnen dit jaar niet alleen stemmen via sms (0,75 €), maar voor het eerst ook via de vtm app (gratis) waarbij men per kandidaat telkens maximum één keer kan stemmen. Deze publieksvoting bepaalt per liveshow de top drie. De kandidaat met de meeste stemmen gaat door, en het lot van de andere twee wordt beslist door Karen, Niels, Rob en Ray. Eén van hen mag ook door naar de finale, de andere valt nipt af. De finale wordt dus beslecht met acht finalisten en daarin zal de winnaar 100% door kijkend Vlaanderen bepaald worden.

'Belgium's Got Talent', de tweede liveshow van het derde seizoen vanavond, vrijdag 24 april 2015, tussen 20.35 en 22.20 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 25 april, herhaald in de vooravond tussen 17.10 en 19.00.
(bron, logo en foto's : vtm)

24-04-2015 om 11:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 18. IERLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als tweede zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei is IERLAND. Het 'groene eiland' is nog steeds koploper in het overzicht met de meeste overwinningen behaald tijdens het Songfestival, zeven in totaal. De eerste overwinning dateert reeds van 1970 toen zangeres Dana het festival won met "All Kinds Of Everything". Tien jaar later (in 1980) wist Johnny Logan het festival op zijn naam te schrijven met "What's Another Year". Zeven jaar later (in Brussel) nam hij een tweede maal deel aan het festival en tot op vandaag is hij de enige artiest die het festival twee keer wist te winnen. Vijf jaar later won hij alweer het festival, maar nu als componist van "Why Me?", het nummer van Linda Martin.

Ook 1993, 1994 en 1996 waren succesvolle jaren voor het eiland. Sinds hun eerste deelname in 1965 heeft het land tot op heden tweemaal niet deelgenomen aan het festival : in 1983 en in 2002. De laatste jaren scoort het eiland niet meer zo goed op het festival en in 2005 overleefden Donna en Joseph McCaul de halve finale zelfs niet. Een jaar later, in 2006, moest zanger Brian Kennedy het beter proberen te doen en zo geschiedde. Hij loodste zijn land naar de finale alwaar hij een verdienstelijke tiende plaats in de wacht wist te slepen. Acht jaar geleden verging het Dervish heelwat minder goed want met "They Can't Stop The Spring" eindigde de groep tijdens de finale allerlaatste met amper vijf puntjes. In 2008 wist Dustin the Turkey de eerste halve finale niet te overleven want met "Irelande douze pointe" strandde hij op een vijftiende plaats.

En ook zes jaar geleden werd de finale - weliswaar op een haar na - gemist. Sinéad Mulvey & Black Daisy strandden in de tweede halve met met "Et Cetera" met een totaal van tweeënvijftig punten op een elfde plaats. In 2010 stuurde het land oud-winnares Niamh Kavanagh naar het festival met "It's For You". In de tweede halve finale legde ze met een totaal van zevenenzestig punten beslag op een negende plaats en dus kon het eiland zich nog eens plaatsen voor de finale. Daarin strandde de zangeres met een totaal van vijfentwintig punten op een drieëntwintigste stek. Vier jaar geleden mochten de broertjes Jedward het land vertegenwoordigen met "Lipstick". Met een totaal van achtenzestig punten eindigden ze in de tweede halve finale op een achtste plaats, een positie die ze met een totaal van 119 punten ook in de finale wisten te behalen. Een jaar later (2012) mochten ze dat succes met "Waterline" evenaren maar met 'slechts' zesenveertig punten strandden ze in de finale op een negentiende plaats op zesentwintig deelnemers. In de eerste halve finale hadden ze nog tweeënnegentig punten bij elkaar gesprokkeld, goed voor een zesde plaats.

In 2013 stuurden de Ieren zanger Ryan Dolan naar Malmö alwaar hij met "Only Love Survives" een achtste plaats (vierenvijftig punten) behaalde in de eerste halve finale. Op zaterdag 18 mei mocht hij als zesentwintigste de finale afsluiten en dat was ook de positie die hij uiteindelijk met amper vijf puntjes in de wacht sleepte. Vorig jaar wisten Can-linn featuring Kasey Smith met "Heartbeat" de tweede halve finale niet te overleven. Met een totaal van vijfendertig punten strandde het gezelschap op een twaalfde plaats.


Op vrijdag 27 februari kozen de Ieren hun kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat volgende maand zal worden gehouden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Voor het eerst sinds 2010 kwam er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapte men af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Tussen maandag 13 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd) en vrijdag 31 oktober 2014 (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) kregen geïnteresseerden de tijd om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen. Nadien ging een interne vakjury aan de slag om uiteindelijk vijf liedjes te selecteren voor de nationale selectie. Op maandag 09 februari jongstleden werden de namen van de artiesten bekendgemaakt en later die dag werden de vijf liedjes voorgesteld.

* de vijf finalisten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "She's So Fine" (Tony Adams-Rosa) door Alex Saint and the MJs.
02. "Anybody Got A Shoulder?" (Charlie McGettigan) door Kat Mahon.
03. "Break Me Up" (Gustav Euren, Niclas Arn & Danne Attlerud) door Erika Selin.
04. "Memories" (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos) door Nikki Kavanagh.
05. "Playing With Numbers" (Molly Sterling, Grey French) door Molly Sterling.

De vijf liedjes werden tijdens de nationale selectie beoordeeld door een panel bestaande uit componist Phil Coulter (componist/tekstschrijver Britse inzendingen 1967 en 1968, componist/tekstschrijver/dirigent Luxemburgse inzendig 1975), presentatrice Mairead Farrell, dragqueen Panti Bliss en oud-winnares Linda Martin (ESF 1984-1992, Ierse nationale selectie 1976-1977-1978-1982-1986-1989-1990) terwijl Marty Whelan verslag uitbracht vanuit de 'greenroom'. Oud-winnaars Niamh Kavanagh (ESF 1993-2010), Linda Martin en Paul Harrington (ESF 1994) openden de uitzending. Phil Coulter en Niamh Kavanagh zorgden voor het muzikale intermezzo.

De winnaar werd gekozen door een regionale vakjury (50%) en door televoting (50%). De regionale jury's zaten in Galway, Cork, Dublin, Limerick en Sligo. Elke vakjury gaf 4-6-8-10-12 punten en de kijkers thuis gaven 20-30-40-50-60 punten.

* de uitslag (punten tussen haakjes regionale jury's Galway - Cork - Dublin - Limerick - Sligo en televoting) :

01. "Playing With Numbers" door Molly Sterling : 104 punten (4+8+8+12+12+60).
02. "Anybody Got A Shoulder?" door Kat Mahon : 100 punten (12+10+12+6+10+50).
03. "Break Me Up" door Erika Selin : 88 punten (8+12+10+10+8+40).
04. "Memories" door Nikki Kavanagh : 66 punten (10+6+6+8+6+30).
05. "She's So Fine" door Alex Saint and the MJs : 42 punten (6+4+4+4+4+20).


De overwinning ging naar de 17-jarige singer/songwriter Molly Sterling (Puckane, 08 maart 1998) met "Playing With Numbers", een nummer dat ze samen schreef met Grey French. Het liedje zal ook terug te vinden zijn op haar album waaraan ze momenteel volop werkt.

Ondanks haar jonge leeftijd is Molly toch al meer dan drie jaar actief bezig door onder meer haar deelname aan diverse talentenjachten. Vorige maand vierde ze haar zeventiende verjaardag en daarmee is ze meteen ook de jongste zangeres die voor Ierland deelneemt aan het jaarlijkse liedjesfestival.

"Playing With Numbers" (tekst en muziek : Molly Sterling, Grey French)

LYRICS

Do I owe you something
I think I do
They tied our hands
But I cut through
In the arms of the potion
They found our truth
And I made a girl
Abandoned youth and

Made the mess in your vision and
See a debt to be paid
To give a little love was all that I wanted
Give a little love was all my intent and I
Was playing with the numbers and
I didn't know what it meant

Please don't remind me
I won't be your muse
Fragile misguided minds like mine
Only know how to use
Whil I played with white lies and fiction
Unbeknownst to you
I played the victim
Well that was the last time I faced you and

Made the mess in your vision and
See a debt to be paid
To give a little love was all that I wanted
Give a little love was all my intent and I
Was playing with the numbers and
I didn't know what it meant

I can watch from afar from my art on my
Own all along I was lost I was wild this is
Wrong I can't force this just watch as the surface
Surrenders it all

Made the mess in your vision and
See a debt to be paid
to give a little was all that I wanted
Give a little love was all my intent and
I was playing with the numbers and
I didn't know what it meant

LYRICS IN FRENCH

Est-ce que je te dois quelque chose
Il me semble que oui
Nos mains ont été liées
Mais j'ai coupé au travers
Dans les bras de la potion
Notre vérité a été révélée
Une fille en est née
J'ai abandonné jeunesse et

J'ai semé le désordre dans ta vision et
Je vois une dette à payer
Donner un peu d'amour, c'est tout ce que je voulais
Donner un peu d'amour, seule était mon intention et
Je jouais avec les chiffres et
Je ne savais pas ce que ça voulait dire

Je t'en supplie ne me le rappelle pas
Je ne serai pas ta muse
Les esprits fragiles et égarés comme le mien
Sont manipulateurs
Quand que je jouais avec de pieux mensonges et de la fiction
A ton insu
Je jouais la victime
Mais ce fut la dernière fois que je t'ai fait face et

J'ai semé le désordre dans ta vision et
Je vois une dette à payer
Donner un peu d'amour, c’est tout ce que je voulais
Donner un peu d'amour, seule était mon intention et
Je jouais avec les chiffres et
Je ne savais pas ce que ça voulait dire

Je peux observer de loin, du haut de mon art
Toute seule, et tout au long j'étais perdue et j'étais folle
J'avais tout faux, je n'ai pas le droit d'imposer tout cela
Et regarder la profondeur se révéler

J'ai semé le désordre dans ta vision et
Je vois une dette à payer
Donner un peu d'amour, c'est tout ce que je voulais
Donner un peu d'amour, seule était mon intention et
Je jouais avec les chiffres et
Je ne savais pas ce que ça voulait dire

WEBSITE : http://mollysterling.com/.
YOUTUBE : https://www.youtube.com/channel/UCSObj91DRubQN9Vfnwn62vw.
TWITTER : https://twitter.com/SterlingMolly.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/mollyjanesterling.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de San Marinese deelnemers, Michele Perniola & Anita Simoncini. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Andres Povoda)

24-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Ozark Henry zorgt vanavond voor de muzikale noot.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* vijftiende aflevering - donderdag 23 april 2015 :

Een café zonder bier vanavond, maar wel één met uitstekend cliënteel : Annette Herfkens overleefde als enige een gruwelijke vliegtuigcrash in Vietnam, ex-motorcrosser Joël Roelants is ambassadeur van de Wings For Life World Run, waar Joke Van de Velde ook aan zal deelnemen.

Thomas Vanderveken zorgt naar goede gewoonte voor de klassieke noot. En ook Ozark Henry (expert 'Eurosong 2014') kiest voor klassiek : met de hulp van het Nationaal Orkest van België brengt hij vanavond een mini-concert in ons café. Stamgast is nog steeds Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008).

'Café Corsari', vanavonddonderdag 23 april 2015, tussen 22.15 en 23.00 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

23-04-2015 om 19:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 17. LITOUWEN.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat de tweede halve finale op donderdag 21 mei zal openen is LITOUWEN. Het land neemt sinds 1994 deel aan het Songfestival en in tegenstelling tot de twee andere Baltische staten (Estland en Letland) was de deelname van Litouwen tot negen jaar geleden niet echt succesvol geweest. Bij de eerste deelname eindigde zanger Ovidijus Vysniauskas op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats met nul punten. Meteen hield het land het voor bekeken tot het vijf jaar later (in 1999) opnieuw deelnam. Een dertiende plaats in 2001 was tot en met 2005 het beste resultaat dat het land behaalde. De groep Skamp zorgde hiervoor met "You Got Style". In 2005 eindigden Laura & The Lovers met "Little By little" op de allerlaatste plaats in de halve finale en daarom was het land ook in 2006 aangewezen op de halve finale. De speciaal voor het Songfestival samengestelde groep LT United had echter meer succes en wist zelfs de finale te halen alwaar het zestal op een zesde plaats eindigde met "We Are The Winners".

In 2007 mocht 4Fun met "Love Or Leave" meteen in de finale aantreden alwaar het op een éénentwintigste plaats eindigde. Een jaar later, in 2008, strandde Jeronimas Milius met "Nomads In The Night" in de tweede halve finale op een vijftiende plaats. In 2009 moest Sasha Son het met "Love" beter doen en dat lukte hem : in de tweede halve finale eindigde hij met een totaal van zesenzestig punten op een negende plaats en daarmee was een plaats in de finale een feit. Die finale mocht hij openen en met drieëntwintig punten strandde hij op een drieëntwintigste stek. In 2010 werd het land vertegenwoordigd door InCulto die met "East European Funk" de tweede halve finale mochten openen. Met vierenveertig punten strandde het gezelschap uiteindelijk op een twaalfde plaats.

Tussen 2011 en 2013 wist het land zich telkens te plaatsen voor de finale. Evelina Sašenko strandde in 2011 met "C'est ma vie" in de eerste halve finale met een totaal van eenentachtig punten op een vijfde plaats en dus mocht ze op zaterdagavond opnieuw aantreden. In de finale vergaarde ze drieënzestig punten, goed voor een negentiende plaats op vijfentwintig deelnemers. Donny Montell behaalde drie jaar geleden met "Love Is Blind" een derde plaats in de tweede halve finale (104 punten) maar in de finale strandde hij met zeventig punten op een veertiende plaats. In 2013 eindigde Andrius Pojavis met "Something" in de finale op een tweeëntwintigste plaats (zeventien punten) nadat hij in de eerste halve finale een negende plaats had behaald met een totaal van drieënvijftig punten.


Vorig jaar bleef de Litouwse inzending echter steken in de tweede halve finale. Met een totaal van zesendertig punten strandde zangeres Vilija Matačiūnaitė met "Attention" op een elfde plaats en miste zo dus net een plaatsje in de finale. Net als in 2010 mag Litouwen ook dit jaar de tweede halve finale openen en wat nog opmerkelijker is, Moldavië opent dit jaar eveneens als in 2010 de eerste halve finale.

Op zaterdag 21 februari kwam in de Baltische staat Litouwen een einde aan de wekenlange zoektocht naar de kandidaat en het nummer voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Eind oktober jongstleden maakte LRT bekend dat het dit jaar grotendeels dezelfde selectieprocedure zou hanteren om de kandidaat aan te duiden voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival, dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tussen maandag 03 november en maandag 15 december jongstleden konden geïnteresseerden zich bij de omroep aanbieden. Enkel Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning) mochten ditmaal deelnemen aan de nationale selectie.

Begin dit jaar ging de zoektocht naar de meest geschikte kandidaat alsook het nummer van start en net als vorig jaar ging men apart op zoek naar artiest en liedje.

Tijdens de zevende en voorlaatste show (zaterdag 14 februari) werd het liedje geselecteerd waarmee de kandidaat aantreedt tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. Er waren nog drie van de twaalf kandidaten in de running om het ticket richting Wenen in de wacht te slepen. Dit trio (Mia, Monika Linkytė en Vaidas Baumila) bracht elk hun versie van de liedjes die werden geselecteerd. De weken voorafgaand aan de finale konden de kijkers stemmen op de twaalf liedjes en ook een vakjury kende haar punten toe. Dit leverde uiteindelijk nog drie liedjes op.

* de drie geselecteerde liedjes (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "The Right Way" (Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson).
02. "This Time" (Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė).
03. "Dangerous (S.O.S.)" (Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly).

Zowel de vakjury als de kijkers thuis gingen voor het enige nummer van eigen makelij en dus kwam "This Time" van Vytautas Bikus en Monika Liubinaitė als winnaar uit de bus. De tweede plaats was voor het liedje "The Right Way" en "Dangerous (S.O.S.)" werd derde en laatste.

Tijdens de finale kwamen we uiteindelijk te weten wie het nummer in Wenen ten gehore zal brengen en vooraf leek het niet geheel uitgesloten dat Monika Linkytė en Vaidas Baumila als duo zouden worden afgevaardigd. Ze brachten dit nummer in een eerdere uitzending als duo en kregen toen reeds hoge punten. Ook de auteur van het nummer liet daags voor de finale aan LRT weten om het liedje in duetvorm te laten meedingen naar de overwinning. De omroep voldeed aan dit verzoek en de vakjury alsook de kijkers stuurden Monika Linkytė en Vaidas Baumila naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Monika Linkytė (Gargždai, 03 juni 1992) nam in 2007 deel aan de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Met "Vaikystes pasaka" eindigde ze in de nationale finale op een derde plaats. Daarnaast nam ze deel aan diverse wedstrijden en festivals en de voorbije jaren probeerde ze om haar land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

In 2010 strandde ze in de nationale selectie met "Give Away" op een tiende plaats in de finale, een jaar later eindigde ze met "Days Go By" op een vierde plaats en in 2012 was een derde plaats voor haar weggelegd met "Happy". In 2013 eindigde ze met "Baby Boy" als vierde in de tweede halve finale maar net voor de finale moest ze verstek geven wegens ziekte. Vorig jaar strandde ze in de negende show van de nationale selectie.

Vaidas Jacob Baumila (Vilnius, 28 maart 1987) bracht in 2006 zijn debuutalbum op de markt nadat hij bekendheid verwierf door zijn derde plaats in het programma 'Dangus' in 2005. Inmiddels heeft hij drie albums op de markt en dit jaar nam hij voor de tweede maal deel aan de nationale selectie. Vorig jaar strandde hij in die selectie op een derde plaats in de finale.

"This Time" (tekst : Monika Liubinaitė ; muziek : Vytautas Bikus).

LYRICS

This time, I think I'm falling in love
This time, you're sent from heaven above
Oh oh oh
My God, stop for a minute and think
How 'bout we just go out for a drink
Oh oh oh
'Cos every time I close my eyes
I feel you near

I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and round we go
I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and right in my heart

This time, I hope you don't mind
I'll help you put your troubles behind
Oh oh oh
I know there's a reason for this
One kiss, and you will see what you've missed
Oh oh oh

I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and round we go
I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and right in my heart

Is this how it goes?
I don't know…


TWITTER : https://twitter.com/JacobMila en https://twitter.com/MonikaLinkyte.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/VaidasJacobBaumilaOfficial en https://www.facebook.com/monika.linkyte.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Ierse deelneemster, Molly Sterling. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

23-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van april hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Begin dit jaar ging 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 31 mei) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


 Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) geeft op vrijdag 18 december een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit maakte de zangeres eerder vanavond, woensdag 22 april 2015, bekend in het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'.

De kaartverkoop van het concert is direct gestart via haar website en 450 Primera winkels (klik HIER voor alle vestigingen). Tickets kosten 35 euro (exclusief 2,95 euro servicekosten). Wie dat wil kan voor een bedrag van 50 euro een ticket (35 euro) en haar nieuwe album (15 euro) bestellen. Dat (gesigneerde) album, "Walk Along", zal dan op vrijdag 15 mei eerstkomende thuis worden bezorgd.

 Later dit jaar mogen we een nieuw album verwachten van de Volendamse formatie 3JS (ESF 2011). Het wordt hun zevende album en ook ditmaal komt er een theatertournee. Tussen woensdag 03 februari en vrijdag 20 mei 2016 kan je hen in diverse theaters in Nederland aan het werk zien.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je binnenkort ook tickets kan aanschaffen.

22-04-2015 om 21:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met Jan Fabre, Pascal Braeckman en Eline De Munck.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* veertiende aflevering - woensdag 22 april 2015 :

Freek Braeckman opent straks de deuren voor Jan Fabre, Pigbag Army (de groep rond klankman Pascal Braeckman met frontvrouw Eline De Munck) komt langs, Michael Niclaus en Loïs Bischop getuigen over hun slechte ervaring met alcohol en stamgast is nog steeds Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008).

'Café Corsari', vanavondwoensdag 22 april 2015, tussen 21.55 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

22-04-2015 om 18:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond maakt Linda Mertens voor het eerst haar opwachting op het scherm sinds ze mama werd.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 5 - woensdag 22 april 2015 :

Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My Music" - Eurosong 2008) is nog in bevallingsverlof tot 2016, maar vanavond doet zangeres Linda Mertens al wel haar eerste tv-optreden sinds ze op 15 november 2014 mama werd van haar eerste dochtertje Lio. In 'Beste Kijkers' neemt ze plaats naast Tine Embrechts, die over een tweetal maanden zal bevallen van haar derde zoontje.

Gastvrouw Nathalie Meskens doet haar kersverse titel van 'Beste Presentatrice' alle eer aan en verrast een geëmotioneerde Linda met een uniek 'Beste Kijkers'-babyrompertje.

Sven De Ridder krijgt het gezelschap van stand-upcomedian Thomas Smith, die momenteel volk naar de bioscoop lokt met 'Foute Vrienden, De Film'. Begin april raakte bekend dat er een derde seizoen komt van 'Foute Vrienden' bij 2BE.

Ook de archiefronde 'Waar is de tijd?' krijgt verrassend bezoek. We maken opnieuw kennis met Chico, de pratende papegaai uit het vtm-programma 'De Stip' in 2010. Zullen de panels erin slagen om de juiste vogel uit een line-up van vier te halen? En voor de finale ging de 'Beste Kijkers'-redactie aan de slag met de begintune van Bassie en Adriaan.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', vijfde aflevering vanavond, woensdag 22 april 2015, tussen 21.10 en 22.20 op vtm. (bron en foto : vtm)

22-04-2015 om 12:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 16. GEORGIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zestiende en allerlaatste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is GEORGIE. Het land debuteerde in 2007 (samen met Tsjechië) tijdens het jaarlijkse liedjesfestival en moest daarom eerst in de halve finale aantreden. Zangeres Sopho Khalvashi wist die halve finale te overleden en strandde in de finale met "Visionary Dream" op een twaalfde plaats. Een jaar later mocht de blinde zangeres Diana Gurtskaya naar het liedjesfestival en met "Peace Will Come" legde ze in de tweede halve finale met een totaal van 107 punten beslag op een vijfde plaats. Tijdens de finale wist ze drieëntachtig punten te verzamelen en dat was goed voor een elfde plaats.

In 2009 zouden Stephane & 3G met "We Don't Wanna Put In" naar het festival gaan in Moskou. Het nummer was volgens sommigen een Engelstalige woordspeling op de naam van de (toenmalige) Russische premier en huidige president, Vladimir Poetin. Volgens de overkoepelende organisatie van het jaarlijkse liedjesfestival voldeed het nummer echter niet aan de regels en dus zag de Georgische omroep af van deelname. Een jaar later, in 2010, was het land dan opnieuw van de partij en Sofia (Sopho) Nizharadze strandde in de tweede halve finale met "Shine" op een derde plaats met een totaal van 106 punten. In de finale verzamelde ze 136 punten bij elkaar en dat was goed voor een negende plaats, meteen het beste resultaat voor het land.

In 2011 stuurde de Georgische omroep de formatie Eldrine naar het Duitse Düsseldorf alwaar met "One More Day" opnieuw een negende plaats in de finale werd behaald met een totaal van 110 punten. In de eerste halve finale waren vierenzeventig punten goed voor een zesde plaats. Drie jaar geleden strandde Anri Jokhadze in de tweede halve finale met een totaal van zesendertig punten op een veertiende plaats. Daarmee was "I'm A Joker" de eerste Georgische inzending die het niet tot in de finale wist te schoppen. In 2013 strandden Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili in de finale met "Waterfall" op een vijftiende plaats met een totaal van vijftig punten nadat ze in de tweede halve finale een tiende plaats in de wacht hadden gesleept met drieënzestig punten.


Net als in 2012 strandde ook vorig jaar de Georgische inzending in de halve finale. The Shin en Mariko Ebralidze kregen in de tweede halve finale voor hun liedje "Three Minutes To Earth" slechts vijftien punten wat hen een vijftiende plaats opleverde.

Op woensdag 14 januari vond in Georgië de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Nu, over een nationale finale kon er moeilijk gesproken worden, want de uitzending duurde amper een half uurtje en de liedjes werden niet eens live ten gehore gebracht.

Tussen woensdag 03 en zaterdag 20 december 2014 (18.00 plaatselijke tijd, 15.00 Belgische tijd) jongstleden konden geïnteresseerden hun nummer(s) indienen bij de nationale omroep en uit alle inzendingen selecteerde een internationale jury vijf liedjes.

Op dinsdag 23 december maakte GPB de namen van de vijf kandidaten bekend die dit jaar mochten gaan strijden om het ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Op de liedjes bleef het echter wachten tot op de allerlaatste dag van 2014. Ze werden voorgesteld aan het publiek tijdens het programma 'Communicator', uitgezonden op het eerste net van de omroep (tussen 17.00 en 19.00 plaatselijke, tijd, 14.00-16.00 Belgische tijd).

* de vijf geselecteerde liedjes :

01. "If Someone" (tekst : José Juan Santana Rodríguez ; muziek : Rafael Artesero) door Eter Beriashvili.
02. "We Are Free" (tekst en muziek : Edvard Maison) door Edvard Meison.
03. "Run Away" (tekst :Mariam Chikhradze ; muziek : Niutone) door Niutone.
04. "Warrior" (tekst en muziek : Nina Sublatti) door Nina Sublatti.
05. "One & Only" (tekst en muziek : Teo Zeinklishvili) door Misha Sulukhia.

De inwoners van Georgië konden vanaf donderdag 01 januari via sms hun voorkeur kenbaar maken. Tijdens de finale lag het lot van de vijf kandidaten in de handen van de kijkers en van een internationale jury (Emmelie de Forest, Eugen Eliu, Thomas G:son, Marco Brey en Ralf Reinink). Zowel bij de vakjury als bij de kijkers kwam zangeres Nina Sublatti als winnares uit de bus.

* volledige uitslag Georgische nationale selectie :

01. "Warrior" door Nina Sublatti : 92 (vakjury : 21 punten, televoting : 38,1%).
02. "Run Away" door Niutone : 67 (vakjury : 13 punten, televoting : 31,9%).
03. "One & Only" door Misha Sulukhia : 51 (vakjury : 19 punten, televoting : 10,0%).
04. "If Someone" door Eter Beriashvili : 48 (vakjury : 15 punten, televoting : 14,0%).
05. "We Are Free" door Edvard Meison : 21 (vakjury : 7 punten, televoting : 5,9%).

Nina Sublatti (Moskou, 31 januari 1995) won twee jaar geleden de plaatselijke versie van de talentenjacht 'Idool' en vorig jaar werd haar debuutalbum "Dare to Be Nina Sublatti" meteen het bestverkochte album van het jaar in Georgië.

"Warrior" werd door de zangeres zelf geschreven en voor de afwerking van haar nummer ging ze te rade bij de Zweed Thomas G:son (Thomas Gustafsson), die twee jaar geleden ook al door de Georgische omroep werd binnengehaald.

In totaal schreef G:son reeds achtenzestig nummers voor nationale selecties in maar liefst tien landen, waaronder "Addicted To You" van onze eigen nachtegaal Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008).

Naast het winnende lied "Euphoria" (2012) schreef G:son nog negen Songfestivalinzendingen : "Listen To Your Heartbeat" van Friends (Zweden, 2001), "Invincible" van Carola (Zweden, 2006), "I Love You Mi Vida" van D'Nash (Spanje, 2007), "Ven a bailar conmigo" van Guri Schanke (Noorwegen, 2007), "In A Moment Like This" van Chanée & N'Evergreen (Denemarken, 2010), "Quédate conmigo" van Pastora Soler (Spanje, 2012) en "Waterfall" van Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili (Georgië, 2013).

Dit jaar heeft hij twee liedjes in de competitie en naast de Georgische inzending is dat ook nog "Amanecer", de Spaanse inzending gezongen door Edurne.

"Warrior" (tekst : Nina Sublatti ; muziek : Nina Sublatti, Thomas G:son).

LYRICS

Fighter
Oximated
World's gonna get up and see

I'm a warrior
isolated
World's gonna listen to me

Violence
Set it free
Wings are gonna spread up

I'm a warrior
isolated
World's gonna get up and see

woohoo

I'm a warrior
still stuck in my mind
I've been in danger for too long
No no no

woohoo

I'm a warrior
still stuck in my mind
I've been in danger for too long
No

Not a shabby
Or a money maker
World's gonna light up in peace

Not in shadows
Bright a little
Not your fault you're just gonna breathe

Violence
Break me free
Wings are gonna spread up
I'm a warrior
Oximated
I'm gonna get up and be

woohoo
I'm a warrior
still stuck in my mind
I've been in danger for too long
No no no


LYRICS IN FRENCH

Le Guerrier
Oximaté
Que le monde se lève et le regarde

Je suis le Guerrier
Isolé
Le monde devra m'écouter

La violence
Rendez le libre
Les ailes vont se déployer

Je suis le Guerrier
Isolé
Le monde devra m'écouter

ououou

Je suis le Guerrier
J'en ai toujours pleine ma tête
Je suis en danger depuis longtemps
Non, non, non

Non perdant
Ou une mauvaise affaire
Le monde s'éclairera dans l'univers

Non sous l'ombre
Allume toi légèrement
Pas la faute à toi pour que tu respire

La violence
Rendez moi libre
les ailes se déploient
Je suis le Guerrier
Oximaté
Je m'apprête à me lever et exister

Ououou
J'en ai toujours pleine ma tête
Je suis en danger depuis longtemps
Non, non, non


INSTAGRAM : https://instagram.com/ninabgal/.
TWITTER : https://twitter.com/NinaSublatti.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/warriorGEO.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Litouwse deelnemers, Monika Linkytė & Vaidas Baumila. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Levan Leko Chkonia)

22-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangt Freek Braeckman onder meer Karen Damen en Bent Van Looy.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* dertiende aflevering - dinsdag 21 april 2015 :

Bent Van Looy ging op bezoek bij zijn vader in Istanboel, we vragen aan Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') of ze nu echt de perfecte vrouw geworden is, regisseur Morgan Knibbe maakte vorig jaar een geweldige documentaire over migranten die per boot Europa proberen te bereiken en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) is voor de tweede keer Freeks steun en toeverlaat.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 21 april 2015, tussen 22.05 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

21-04-2015 om 18:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 15. ROEMENIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijftiende en voorlaatste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is ROEMENIE. Sinds 1994 neemt het land deel aan het jaarlijkse liedjesfestival want in 1993 raakte Roemenië niet door de Oost-Europese voorronde. Ook in 1996 raakte Monica Anghel niet door de voorronde maar in 2002 kreeg ze eerherstel. Samen met Marcel Pavel eindigde ze toen op de negende plaats. Een jaar later behaalde zangeres Nicola de tiende plaats en in 2005 eindigden Luminiţa Anghel en Sistem op een meer dan verdienstelijke derde plaats. Met "Let Me Try" wisten ze de halve finale te winnen, maar in de finale moesten ze Helena Paparizou en Chiara voor zich laten.

Een jaar later deed Mihai Trăistariu het met "Tornero" opnieuw heel goed, hij eindigde op een vierde plaats en in 2007 strandde Todomondo met "Liubi, liubi, I Love You" op een dertiende plaats. Zeven jaar geleden legden Nico en Vlad Miriţă met "Pe-o margine de lume" beslag op een twintigste plaats nadat ze in de eerste halve finale op een zevende plaats waren geëindigd. In 2009 werd het land vertegenwoordigd door Elena Gheorghe met "The Balkan Girls" en zij wist tijdens de eerste halve finale met een totaal van zevenenzestig punten beslag te leggen op een negende plaats en zo mocht ze aantreden in de finale. Daarin strandde ze met veertig punten op een negentiende plaats. In 2010 werden Paula Seling & Ovi naar Noorwegen gestuurd en met "Playing With Fire" legden ze in de tweede halve finale met een totaal van 104 punten beslag op een vierde plaats. In de finale deden ze het met een totaal 162 punten net iets beter wat resulteerde in een verdienstelijke derde plaats.

Vier jaar geleden mocht de formatie Hotel FM naar het Duitse Düsseldorf afreizen met "Change". In de tweede halve finale werd met een totaal van 111 punten beslag gelegd op een vierde plaats. In de finale werden zevenenzeventig punten bij elkaar gesprokkeld, goed voor een zeventiende plaats. In 2012 stuurde het land de groep Mandinga naar het festival met het zomerse "Zaleilah". Met een totaal van 120 punten legde de groep in de eerste halve finale beslag op een derde plaats, in de finale kregen ze eenenzeventig punten en dat was dan weer goed voor de twaalfde plaats. Twee jaar geleden mocht de Roemeense deelnemer, Cezar, de tweede halve finale afsluiten. Met "It's My Life" verzamelde hij drieëntachtig punten, goed voor een vierde plaats. In de finale strandde hij met vijfenzestig punten op een dertiende plaats, net na onze Roberto Bellarosa.


Vorig jaar mochten Paula Seling & Ovi voor de tweede maal de Roemeense kleuren gaan verdedigen maar met "Miracle" liep het in de finale minder goed af. In de tweede halve finale sprokkelde het tweetal 125 punten bij elkaar wat meteen goed was voor een tweede plaats. In de finale moesten ze echter tevreden zijn met een twaalfde stek, goed voor tweeënzeventig punten.

Op zondag 08 maart vond in Roemenië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen maandag 26 januari en zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) jongstleden ging de nationale omroep TVR op zoek naar liedjes en uiteindelijk werden er drieënnegentig inzendingen ontvangen waarvan er negenenzeventig werden goedgekeurd. Maandag 09, dinsdag 10 en woensdag 11 februari beluisterde een interne vakjury die liedjes en op donderdagnamiddag 12 februari werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die dit jaar mochten strijden om een ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

De nationale selectie vond plaats in de Sala Polivalentă in Craiova en werd in goede banen geleid door Alina Şerban en Andrei Boroşovici, terwijl Ioana Voicu backstage verslag deed en Florina Ghenescu vanuit de 'green room'. Het lot van de kandidaten lag in de handen van een zevenkoppige vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Bij een gelijke stand waren het aantal twaalven van de vakjury die de doorslag zouden geven.

* uitslag 'Selecţia Naţională Eurovision 2015' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "De la capăt" (Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru) door Voltaj : 24 punten (12+12)(43 punten, 4.707 stemmen).
02. "A Million Stars" (Andrei Tudor, Cristian Faur) door Luminiţa Anghel : 18 punten (8+10)(39 punten, 3.828 stemmen).
03. "
Still Alive" (Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hägerås) door Ovidiu Anton : 15 punten (10+5)(41 punten, 791 stemmen).
04. "Love Won't Run Away" (Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea) door Blue Noise : 14 punten (7+7)(39 punten, 1.020 stemmen).
05. "Save Us" (Gabriel Huiban) door Tudor Turcu : 13 punten (5+8)(28 punten, 2.078 stemmen).
06. "We Were In Love" (Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith) door CEJ : 10 punten (4+6)(26 punten, 846 stemmen).
07. "Superman" (Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez) door Lara Lee : 7 punten (6+1)(30 punten, 386 stemmen).
08. "Nowhere" (Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu) door Cristina Vasiu : 5 punten (3+2)(21 punten, 444 stemmen).
09. "Chica latina" (Mihai Alexandru, Alexa Niculae) door Aurelian Temişan feat. Alexa : 5 punten (2+3)(13 punten, 488 stemmen).
10. "Secret Place" (Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco, Tudor Man) door Super Trooper : 5 punten (1+4)(9 punten, 510 stemmen).
11. "My Light" (Ivan Aculov, Lidia Scarlat) door Rodica Aculova
: 0 punten (0+0)(1 punt, 86 stemmen).
12. "
Dragoste în lanţuri" (Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar) door Băieţii : 0 punten (0+0)(0 punten, 178 stemmen).

De vijfkoppige formatie Voltaj haalde zowel bij de vakjury als bij de kijkers het maximum van de punten en mag dus naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen.


Voltaj werd in 1982 opgericht en heeft inmiddels (in verschillende bezettingen) al heelwat albums op de markt gebracht. In 2005 wonnen ze nog de award voor 'Best Roemeense act' tijdens de MTV Europe Music Awards. De huidige bezetting bestaat uit Călin Goia (zanger), Gabi Constantin (gitaar), Adrian Cristescu (keyboards), Valeriu Ionescu (basgitaar) en Oliver Sterian (drums).

Hun nummer, "De la capăt", werd eind oktober 2014 uitgebracht en wist in eigen land tot in de hoogste regionen van de hitparade te raken. Op woensdag 04 maart werd de Engelse versie "All Over Again" uitgebracht. In Wenen zullen ze echter aantreden met een combinatie van de twee versies.

"De la capăt/All Over Again" (tekst : Calin Gavril Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan, Monica-Ana Stevens, Andrei-Madalin Leonte ; muziek : Calin Gavril Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan).

LYRICS

Cantec de-ar fi viata mea
Vesel, trist, tot l-as canta
Nu as rata nicio nota
Rau de-ar fi l-as inota
Pan' la mare l-as urma
Nu m-as opri niciodata
Stii ca
Viata n-are buton de rewind sa
Poti sa intorci ce-ai pierdut
Nu poti nici sa o pui pe pauza
Cand nu stii ce-i de facut

Daca maine noaptea n-ar mai avea vreo stea
Daca intruna vantul spre mine ar sufla
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat
Daca maine cerul ar fi prea plin de nori
Daca nicio raza nu m-ar atinge-n zori
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat

As zbura chiar si-o noapte-ntreaga
Spre zorii-n care ai fi tu
Ploile n-ar putea sa-nteleaga
De ce nu cad cand sunt tot ud

Daca maine noaptea n-ar mai avea vreo stea
Daca intruna vantul spre mine ar sufla
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat
Daca maine cerul ar fi prea plin de nori
Daca nicio raza nu m-ar atinge-n zori
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat

LYRICS IN ENGLISH

If my life was like a song
Happy, sad, not right or wrong
It would be all in the words…there
Swim a river's length to be
Won't stop till I reach the sea
Sooner or later I'll get there
I swear
Life is not a rehearsal, don't look back
You may lose what you dream
You can't pause a decision, or change track,
When you don't know what you mean.

If the stars tomorrow, no longer shine on us,
If a strong wind takes me, and I will turn to dust,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.
If the sky clouds over, with darkness never gone,
If the sun stays hidden, not waking in the dawn,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.

I would run through the night in the darkness
You are my sunshine that I seek
No one can stop my heart being restless
Hear it in the words I speak.

If the stars tomorrow, no longer shine on us,
If a strong wind takes me, and I will turn to dust,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.
If the sky clouds over, with darkness never gone,
If the sun stays hidden, not waking in the dawn,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.
To start all over again.
To start all over again.
To start all over again.
To start all over again.

WEBSITE : http://www.voltaj.ro/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/user/voltajtube.
TWITTER : https://twitter.com/voltajofficial.
FACEBOOK : http://www.facebook.com/Voltaj.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Georgische deelneemster, Nina Sublatti, meteen ook de afsluiter van de eerste halve finale. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

21-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste werkdag na de paasvakantie hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op woensdag 18 maart jongstleden maakten Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman bekend dat ze volgend voorjaar uit K3 (Eurosong 1999) zullen stappen. Toch is het drietal blij dat ze terug op vakantie kunnen naar Plopsaland De Panne!

Tijdens de 'K3 Weekends' (zaterdag 25 en zondag 26 april) zingen de meiden hun grootste en nieuwste hits op de Kiosk op het Dorpsplein. Trek dus je leukste K3-outfit aan en kom dansen en zingen op je favoriete K3-hits! Meer informatie krijg je alvast hier en daar kan je meteen ook je tickets voor één van de voorstellingen aanschaffen.

Op zondag 10 mei eerstkomende geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen nog steeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.

De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

20-04-2015 om 23:14 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs