Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

23-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 17. LITOUWEN.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat de tweede halve finale op donderdag 21 mei zal openen is LITOUWEN. Het land neemt sinds 1994 deel aan het Songfestival en in tegenstelling tot de twee andere Baltische staten (Estland en Letland) was de deelname van Litouwen tot negen jaar geleden niet echt succesvol geweest. Bij de eerste deelname eindigde zanger Ovidijus Vysniauskas op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats met nul punten. Meteen hield het land het voor bekeken tot het vijf jaar later (in 1999) opnieuw deelnam. Een dertiende plaats in 2001 was tot en met 2005 het beste resultaat dat het land behaalde. De groep Skamp zorgde hiervoor met "You Got Style". In 2005 eindigden Laura & The Lovers met "Little By little" op de allerlaatste plaats in de halve finale en daarom was het land ook in 2006 aangewezen op de halve finale. De speciaal voor het Songfestival samengestelde groep LT United had echter meer succes en wist zelfs de finale te halen alwaar het zestal op een zesde plaats eindigde met "We Are The Winners".

In 2007 mocht 4Fun met "Love Or Leave" meteen in de finale aantreden alwaar het op een éénentwintigste plaats eindigde. Een jaar later, in 2008, strandde Jeronimas Milius met "Nomads In The Night" in de tweede halve finale op een vijftiende plaats. In 2009 moest Sasha Son het met "Love" beter doen en dat lukte hem : in de tweede halve finale eindigde hij met een totaal van zesenzestig punten op een negende plaats en daarmee was een plaats in de finale een feit. Die finale mocht hij openen en met drieëntwintig punten strandde hij op een drieëntwintigste stek. In 2010 werd het land vertegenwoordigd door InCulto die met "East European Funk" de tweede halve finale mochten openen. Met vierenveertig punten strandde het gezelschap uiteindelijk op een twaalfde plaats.

Tussen 2011 en 2013 wist het land zich telkens te plaatsen voor de finale. Evelina Sašenko strandde in 2011 met "C'est ma vie" in de eerste halve finale met een totaal van eenentachtig punten op een vijfde plaats en dus mocht ze op zaterdagavond opnieuw aantreden. In de finale vergaarde ze drieënzestig punten, goed voor een negentiende plaats op vijfentwintig deelnemers. Donny Montell behaalde drie jaar geleden met "Love Is Blind" een derde plaats in de tweede halve finale (104 punten) maar in de finale strandde hij met zeventig punten op een veertiende plaats. In 2013 eindigde Andrius Pojavis met "Something" in de finale op een tweeëntwintigste plaats (zeventien punten) nadat hij in de eerste halve finale een negende plaats had behaald met een totaal van drieënvijftig punten.


Vorig jaar bleef de Litouwse inzending echter steken in de tweede halve finale. Met een totaal van zesendertig punten strandde zangeres Vilija Matačiūnaitė met "Attention" op een elfde plaats en miste zo dus net een plaatsje in de finale. Net als in 2010 mag Litouwen ook dit jaar de tweede halve finale openen en wat nog opmerkelijker is, Moldavië opent dit jaar eveneens als in 2010 de eerste halve finale.

Op zaterdag 21 februari kwam in de Baltische staat Litouwen een einde aan de wekenlange zoektocht naar de kandidaat en het nummer voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Eind oktober jongstleden maakte LRT bekend dat het dit jaar grotendeels dezelfde selectieprocedure zou hanteren om de kandidaat aan te duiden voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival, dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tussen maandag 03 november en maandag 15 december jongstleden konden geïnteresseerden zich bij de omroep aanbieden. Enkel Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning) mochten ditmaal deelnemen aan de nationale selectie.

Begin dit jaar ging de zoektocht naar de meest geschikte kandidaat alsook het nummer van start en net als vorig jaar ging men apart op zoek naar artiest en liedje.

Tijdens de zevende en voorlaatste show (zaterdag 14 februari) werd het liedje geselecteerd waarmee de kandidaat aantreedt tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. Er waren nog drie van de twaalf kandidaten in de running om het ticket richting Wenen in de wacht te slepen. Dit trio (Mia, Monika Linkytė en Vaidas Baumila) bracht elk hun versie van de liedjes die werden geselecteerd. De weken voorafgaand aan de finale konden de kijkers stemmen op de twaalf liedjes en ook een vakjury kende haar punten toe. Dit leverde uiteindelijk nog drie liedjes op.

* de drie geselecteerde liedjes (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "The Right Way" (Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson).
02. "This Time" (Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė).
03. "Dangerous (S.O.S.)" (Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly).

Zowel de vakjury als de kijkers thuis gingen voor het enige nummer van eigen makelij en dus kwam "This Time" van Vytautas Bikus en Monika Liubinaitė als winnaar uit de bus. De tweede plaats was voor het liedje "The Right Way" en "Dangerous (S.O.S.)" werd derde en laatste.

Tijdens de finale kwamen we uiteindelijk te weten wie het nummer in Wenen ten gehore zal brengen en vooraf leek het niet geheel uitgesloten dat Monika Linkytė en Vaidas Baumila als duo zouden worden afgevaardigd. Ze brachten dit nummer in een eerdere uitzending als duo en kregen toen reeds hoge punten. Ook de auteur van het nummer liet daags voor de finale aan LRT weten om het liedje in duetvorm te laten meedingen naar de overwinning. De omroep voldeed aan dit verzoek en de vakjury alsook de kijkers stuurden Monika Linkytė en Vaidas Baumila naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Monika Linkytė (Gargždai, 03 juni 1992) nam in 2007 deel aan de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Met "Vaikystes pasaka" eindigde ze in de nationale finale op een derde plaats. Daarnaast nam ze deel aan diverse wedstrijden en festivals en de voorbije jaren probeerde ze om haar land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

In 2010 strandde ze in de nationale selectie met "Give Away" op een tiende plaats in de finale, een jaar later eindigde ze met "Days Go By" op een vierde plaats en in 2012 was een derde plaats voor haar weggelegd met "Happy". In 2013 eindigde ze met "Baby Boy" als vierde in de tweede halve finale maar net voor de finale moest ze verstek geven wegens ziekte. Vorig jaar strandde ze in de negende show van de nationale selectie.

Vaidas Jacob Baumila (Vilnius, 28 maart 1987) bracht in 2006 zijn debuutalbum op de markt nadat hij bekendheid verwierf door zijn derde plaats in het programma 'Dangus' in 2005. Inmiddels heeft hij drie albums op de markt en dit jaar nam hij voor de tweede maal deel aan de nationale selectie. Vorig jaar strandde hij in die selectie op een derde plaats in de finale.

"This Time" (tekst : Monika Liubinaitė ; muziek : Vytautas Bikus).

LYRICS

This time, I think I'm falling in love
This time, you're sent from heaven above
Oh oh oh
My God, stop for a minute and think
How 'bout we just go out for a drink
Oh oh oh
'Cos every time I close my eyes
I feel you near

I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and round we go
I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and right in my heart

This time, I hope you don't mind
I'll help you put your troubles behind
Oh oh oh
I know there's a reason for this
One kiss, and you will see what you've missed
Oh oh oh

I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and round we go
I'm feeling love, love, love
Round and round and round and round and right in my heart

Is this how it goes?
I don't know…


TWITTER : https://twitter.com/JacobMila en https://twitter.com/MonikaLinkyte.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/VaidasJacobBaumilaOfficial en https://www.facebook.com/monika.linkyte.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Ierse deelneemster, Molly Sterling. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

23-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van april hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Begin dit jaar ging 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 31 mei) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


 Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) geeft op vrijdag 18 december een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit maakte de zangeres eerder vanavond, woensdag 22 april 2015, bekend in het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'.

De kaartverkoop van het concert is direct gestart via haar website en 450 Primera winkels (klik HIER voor alle vestigingen). Tickets kosten 35 euro (exclusief 2,95 euro servicekosten). Wie dat wil kan voor een bedrag van 50 euro een ticket (35 euro) en haar nieuwe album (15 euro) bestellen. Dat (gesigneerde) album, "Walk Along", zal dan op vrijdag 15 mei eerstkomende thuis worden bezorgd.

 Later dit jaar mogen we een nieuw album verwachten van de Volendamse formatie 3JS (ESF 2011). Het wordt hun zevende album en ook ditmaal komt er een theatertournee. Tussen woensdag 03 februari en vrijdag 20 mei 2016 kan je hen in diverse theaters in Nederland aan het werk zien.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je binnenkort ook tickets kan aanschaffen.

22-04-2015 om 21:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met Jan Fabre, Pascal Braeckman en Eline De Munck.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* veertiende aflevering - woensdag 22 april 2015 :

Freek Braeckman opent straks de deuren voor Jan Fabre, Pigbag Army (de groep rond klankman Pascal Braeckman met frontvrouw Eline De Munck) komt langs, Michael Niclaus en Loïs Bischop getuigen over hun slechte ervaring met alcohol en stamgast is nog steeds Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008).

'Café Corsari', vanavondwoensdag 22 april 2015, tussen 21.55 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

22-04-2015 om 18:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond maakt Linda Mertens voor het eerst haar opwachting op het scherm sinds ze mama werd.

'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Op woensdag 25 maart 2015 zette host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 5 - woensdag 22 april 2015 :

Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My Music" - Eurosong 2008) is nog in bevallingsverlof tot 2016, maar vanavond doet zangeres Linda Mertens al wel haar eerste tv-optreden sinds ze op 15 november 2014 mama werd van haar eerste dochtertje Lio. In 'Beste Kijkers' neemt ze plaats naast Tine Embrechts, die over een tweetal maanden zal bevallen van haar derde zoontje.

Gastvrouw Nathalie Meskens doet haar kersverse titel van 'Beste Presentatrice' alle eer aan en verrast een geëmotioneerde Linda met een uniek 'Beste Kijkers'-babyrompertje.

Sven De Ridder krijgt het gezelschap van stand-upcomedian Thomas Smith, die momenteel volk naar de bioscoop lokt met 'Foute Vrienden, De Film'. Begin april raakte bekend dat er een derde seizoen komt van 'Foute Vrienden' bij 2BE.

Ook de archiefronde 'Waar is de tijd?' krijgt verrassend bezoek. We maken opnieuw kennis met Chico, de pratende papegaai uit het vtm-programma 'De Stip' in 2010. Zullen de panels erin slagen om de juiste vogel uit een line-up van vier te halen? En voor de finale ging de 'Beste Kijkers'-redactie aan de slag met de begintune van Bassie en Adriaan.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', vijfde aflevering vanavond, woensdag 22 april 2015, tussen 21.10 en 22.20 op vtm. (bron en foto : vtm)

22-04-2015 om 12:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 16. GEORGIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zestiende en allerlaatste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is GEORGIE. Het land debuteerde in 2007 (samen met Tsjechië) tijdens het jaarlijkse liedjesfestival en moest daarom eerst in de halve finale aantreden. Zangeres Sopho Khalvashi wist die halve finale te overleden en strandde in de finale met "Visionary Dream" op een twaalfde plaats. Een jaar later mocht de blinde zangeres Diana Gurtskaya naar het liedjesfestival en met "Peace Will Come" legde ze in de tweede halve finale met een totaal van 107 punten beslag op een vijfde plaats. Tijdens de finale wist ze drieëntachtig punten te verzamelen en dat was goed voor een elfde plaats.

In 2009 zouden Stephane & 3G met "We Don't Wanna Put In" naar het festival gaan in Moskou. Het nummer was volgens sommigen een Engelstalige woordspeling op de naam van de (toenmalige) Russische premier en huidige president, Vladimir Poetin. Volgens de overkoepelende organisatie van het jaarlijkse liedjesfestival voldeed het nummer echter niet aan de regels en dus zag de Georgische omroep af van deelname. Een jaar later, in 2010, was het land dan opnieuw van de partij en Sofia (Sopho) Nizharadze strandde in de tweede halve finale met "Shine" op een derde plaats met een totaal van 106 punten. In de finale verzamelde ze 136 punten bij elkaar en dat was goed voor een negende plaats, meteen het beste resultaat voor het land.

In 2011 stuurde de Georgische omroep de formatie Eldrine naar het Duitse Düsseldorf alwaar met "One More Day" opnieuw een negende plaats in de finale werd behaald met een totaal van 110 punten. In de eerste halve finale waren vierenzeventig punten goed voor een zesde plaats. Drie jaar geleden strandde Anri Jokhadze in de tweede halve finale met een totaal van zesendertig punten op een veertiende plaats. Daarmee was "I'm A Joker" de eerste Georgische inzending die het niet tot in de finale wist te schoppen. In 2013 strandden Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili in de finale met "Waterfall" op een vijftiende plaats met een totaal van vijftig punten nadat ze in de tweede halve finale een tiende plaats in de wacht hadden gesleept met drieënzestig punten.


Net als in 2012 strandde ook vorig jaar de Georgische inzending in de halve finale. The Shin en Mariko Ebralidze kregen in de tweede halve finale voor hun liedje "Three Minutes To Earth" slechts vijftien punten wat hen een vijftiende plaats opleverde.

Op woensdag 14 januari vond in Georgië de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Nu, over een nationale finale kon er moeilijk gesproken worden, want de uitzending duurde amper een half uurtje en de liedjes werden niet eens live ten gehore gebracht.

Tussen woensdag 03 en zaterdag 20 december 2014 (18.00 plaatselijke tijd, 15.00 Belgische tijd) jongstleden konden geïnteresseerden hun nummer(s) indienen bij de nationale omroep en uit alle inzendingen selecteerde een internationale jury vijf liedjes.

Op dinsdag 23 december maakte GPB de namen van de vijf kandidaten bekend die dit jaar mochten gaan strijden om het ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Op de liedjes bleef het echter wachten tot op de allerlaatste dag van 2014. Ze werden voorgesteld aan het publiek tijdens het programma 'Communicator', uitgezonden op het eerste net van de omroep (tussen 17.00 en 19.00 plaatselijke, tijd, 14.00-16.00 Belgische tijd).

* de vijf geselecteerde liedjes :

01. "If Someone" (tekst : José Juan Santana Rodríguez ; muziek : Rafael Artesero) door Eter Beriashvili.
02. "We Are Free" (tekst en muziek : Edvard Maison) door Edvard Meison.
03. "Run Away" (tekst :Mariam Chikhradze ; muziek : Niutone) door Niutone.
04. "Warrior" (tekst en muziek : Nina Sublatti) door Nina Sublatti.
05. "One & Only" (tekst en muziek : Teo Zeinklishvili) door Misha Sulukhia.

De inwoners van Georgië konden vanaf donderdag 01 januari via sms hun voorkeur kenbaar maken. Tijdens de finale lag het lot van de vijf kandidaten in de handen van de kijkers en van een internationale jury (Emmelie de Forest, Eugen Eliu, Thomas G:son, Marco Brey en Ralf Reinink). Zowel bij de vakjury als bij de kijkers kwam zangeres Nina Sublatti als winnares uit de bus.

* volledige uitslag Georgische nationale selectie :

01. "Warrior" door Nina Sublatti : 92 (vakjury : 21 punten, televoting : 38,1%).
02. "Run Away" door Niutone : 67 (vakjury : 13 punten, televoting : 31,9%).
03. "One & Only" door Misha Sulukhia : 51 (vakjury : 19 punten, televoting : 10,0%).
04. "If Someone" door Eter Beriashvili : 48 (vakjury : 15 punten, televoting : 14,0%).
05. "We Are Free" door Edvard Meison : 21 (vakjury : 7 punten, televoting : 5,9%).

Nina Sublatti (Moskou, 31 januari 1995) won twee jaar geleden de plaatselijke versie van de talentenjacht 'Idool' en vorig jaar werd haar debuutalbum "Dare to Be Nina Sublatti" meteen het bestverkochte album van het jaar in Georgië.

"Warrior" werd door de zangeres zelf geschreven en voor de afwerking van haar nummer ging ze te rade bij de Zweed Thomas G:son (Thomas Gustafsson), die twee jaar geleden ook al door de Georgische omroep werd binnengehaald.

In totaal schreef G:son reeds achtenzestig nummers voor nationale selecties in maar liefst tien landen, waaronder "Addicted To You" van onze eigen nachtegaal Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008).

Naast het winnende lied "Euphoria" (2012) schreef G:son nog negen Songfestivalinzendingen : "Listen To Your Heartbeat" van Friends (Zweden, 2001), "Invincible" van Carola (Zweden, 2006), "I Love You Mi Vida" van D'Nash (Spanje, 2007), "Ven a bailar conmigo" van Guri Schanke (Noorwegen, 2007), "In A Moment Like This" van Chanée & N'Evergreen (Denemarken, 2010), "Quédate conmigo" van Pastora Soler (Spanje, 2012) en "Waterfall" van Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili (Georgië, 2013).

Dit jaar heeft hij twee liedjes in de competitie en naast de Georgische inzending is dat ook nog "Amanecer", de Spaanse inzending gezongen door Edurne.

"Warrior" (tekst : Nina Sublatti ; muziek : Nina Sublatti, Thomas G:son).

LYRICS

Fighter
Oximated
World's gonna get up and see

I'm a warrior
isolated
World's gonna listen to me

Violence
Set it free
Wings are gonna spread up

I'm a warrior
isolated
World's gonna get up and see

woohoo

I'm a warrior
still stuck in my mind
I've been in danger for too long
No no no

woohoo

I'm a warrior
still stuck in my mind
I've been in danger for too long
No

Not a shabby
Or a money maker
World's gonna light up in peace

Not in shadows
Bright a little
Not your fault you're just gonna breathe

Violence
Break me free
Wings are gonna spread up
I'm a warrior
Oximated
I'm gonna get up and be

woohoo
I'm a warrior
still stuck in my mind
I've been in danger for too long
No no no


LYRICS IN FRENCH

Le Guerrier
Oximaté
Que le monde se lève et le regarde

Je suis le Guerrier
Isolé
Le monde devra m'écouter

La violence
Rendez le libre
Les ailes vont se déployer

Je suis le Guerrier
Isolé
Le monde devra m'écouter

ououou

Je suis le Guerrier
J'en ai toujours pleine ma tête
Je suis en danger depuis longtemps
Non, non, non

Non perdant
Ou une mauvaise affaire
Le monde s'éclairera dans l'univers

Non sous l'ombre
Allume toi légèrement
Pas la faute à toi pour que tu respire

La violence
Rendez moi libre
les ailes se déploient
Je suis le Guerrier
Oximaté
Je m'apprête à me lever et exister

Ououou
J'en ai toujours pleine ma tête
Je suis en danger depuis longtemps
Non, non, non


INSTAGRAM : https://instagram.com/ninabgal/.
TWITTER : https://twitter.com/NinaSublatti.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/warriorGEO.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Litouwse deelnemers, Monika Linkytė & Vaidas Baumila. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Levan Leko Chkonia)

22-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangt Freek Braeckman onder meer Karen Damen en Bent Van Looy.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* dertiende aflevering - dinsdag 21 april 2015 :

Bent Van Looy ging op bezoek bij zijn vader in Istanboel, we vragen aan Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') of ze nu echt de perfecte vrouw geworden is, regisseur Morgan Knibbe maakte vorig jaar een geweldige documentaire over migranten die per boot Europa proberen te bereiken en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) is voor de tweede keer Freeks steun en toeverlaat.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 21 april 2015, tussen 22.05 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

21-04-2015 om 18:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 15. ROEMENIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijftiende en voorlaatste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is ROEMENIE. Sinds 1994 neemt het land deel aan het jaarlijkse liedjesfestival want in 1993 raakte Roemenië niet door de Oost-Europese voorronde. Ook in 1996 raakte Monica Anghel niet door de voorronde maar in 2002 kreeg ze eerherstel. Samen met Marcel Pavel eindigde ze toen op de negende plaats. Een jaar later behaalde zangeres Nicola de tiende plaats en in 2005 eindigden Luminiţa Anghel en Sistem op een meer dan verdienstelijke derde plaats. Met "Let Me Try" wisten ze de halve finale te winnen, maar in de finale moesten ze Helena Paparizou en Chiara voor zich laten.

Een jaar later deed Mihai Trăistariu het met "Tornero" opnieuw heel goed, hij eindigde op een vierde plaats en in 2007 strandde Todomondo met "Liubi, liubi, I Love You" op een dertiende plaats. Zeven jaar geleden legden Nico en Vlad Miriţă met "Pe-o margine de lume" beslag op een twintigste plaats nadat ze in de eerste halve finale op een zevende plaats waren geëindigd. In 2009 werd het land vertegenwoordigd door Elena Gheorghe met "The Balkan Girls" en zij wist tijdens de eerste halve finale met een totaal van zevenenzestig punten beslag te leggen op een negende plaats en zo mocht ze aantreden in de finale. Daarin strandde ze met veertig punten op een negentiende plaats. In 2010 werden Paula Seling & Ovi naar Noorwegen gestuurd en met "Playing With Fire" legden ze in de tweede halve finale met een totaal van 104 punten beslag op een vierde plaats. In de finale deden ze het met een totaal 162 punten net iets beter wat resulteerde in een verdienstelijke derde plaats.

Vier jaar geleden mocht de formatie Hotel FM naar het Duitse Düsseldorf afreizen met "Change". In de tweede halve finale werd met een totaal van 111 punten beslag gelegd op een vierde plaats. In de finale werden zevenenzeventig punten bij elkaar gesprokkeld, goed voor een zeventiende plaats. In 2012 stuurde het land de groep Mandinga naar het festival met het zomerse "Zaleilah". Met een totaal van 120 punten legde de groep in de eerste halve finale beslag op een derde plaats, in de finale kregen ze eenenzeventig punten en dat was dan weer goed voor de twaalfde plaats. Twee jaar geleden mocht de Roemeense deelnemer, Cezar, de tweede halve finale afsluiten. Met "It's My Life" verzamelde hij drieëntachtig punten, goed voor een vierde plaats. In de finale strandde hij met vijfenzestig punten op een dertiende plaats, net na onze Roberto Bellarosa.


Vorig jaar mochten Paula Seling & Ovi voor de tweede maal de Roemeense kleuren gaan verdedigen maar met "Miracle" liep het in de finale minder goed af. In de tweede halve finale sprokkelde het tweetal 125 punten bij elkaar wat meteen goed was voor een tweede plaats. In de finale moesten ze echter tevreden zijn met een twaalfde stek, goed voor tweeënzeventig punten.

Op zondag 08 maart vond in Roemenië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen maandag 26 januari en zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) jongstleden ging de nationale omroep TVR op zoek naar liedjes en uiteindelijk werden er drieënnegentig inzendingen ontvangen waarvan er negenenzeventig werden goedgekeurd. Maandag 09, dinsdag 10 en woensdag 11 februari beluisterde een interne vakjury die liedjes en op donderdagnamiddag 12 februari werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die dit jaar mochten strijden om een ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

De nationale selectie vond plaats in de Sala Polivalentă in Craiova en werd in goede banen geleid door Alina Şerban en Andrei Boroşovici, terwijl Ioana Voicu backstage verslag deed en Florina Ghenescu vanuit de 'green room'. Het lot van de kandidaten lag in de handen van een zevenkoppige vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Bij een gelijke stand waren het aantal twaalven van de vakjury die de doorslag zouden geven.

* uitslag 'Selecţia Naţională Eurovision 2015' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "De la capăt" (Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru) door Voltaj : 24 punten (12+12)(43 punten, 4.707 stemmen).
02. "A Million Stars" (Andrei Tudor, Cristian Faur) door Luminiţa Anghel : 18 punten (8+10)(39 punten, 3.828 stemmen).
03. "
Still Alive" (Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hägerås) door Ovidiu Anton : 15 punten (10+5)(41 punten, 791 stemmen).
04. "Love Won't Run Away" (Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea) door Blue Noise : 14 punten (7+7)(39 punten, 1.020 stemmen).
05. "Save Us" (Gabriel Huiban) door Tudor Turcu : 13 punten (5+8)(28 punten, 2.078 stemmen).
06. "We Were In Love" (Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith) door CEJ : 10 punten (4+6)(26 punten, 846 stemmen).
07. "Superman" (Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez) door Lara Lee : 7 punten (6+1)(30 punten, 386 stemmen).
08. "Nowhere" (Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu) door Cristina Vasiu : 5 punten (3+2)(21 punten, 444 stemmen).
09. "Chica latina" (Mihai Alexandru, Alexa Niculae) door Aurelian Temişan feat. Alexa : 5 punten (2+3)(13 punten, 488 stemmen).
10. "Secret Place" (Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco, Tudor Man) door Super Trooper : 5 punten (1+4)(9 punten, 510 stemmen).
11. "My Light" (Ivan Aculov, Lidia Scarlat) door Rodica Aculova
: 0 punten (0+0)(1 punt, 86 stemmen).
12. "
Dragoste în lanţuri" (Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar) door Băieţii : 0 punten (0+0)(0 punten, 178 stemmen).

De vijfkoppige formatie Voltaj haalde zowel bij de vakjury als bij de kijkers het maximum van de punten en mag dus naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen.


Voltaj werd in 1982 opgericht en heeft inmiddels (in verschillende bezettingen) al heelwat albums op de markt gebracht. In 2005 wonnen ze nog de award voor 'Best Roemeense act' tijdens de MTV Europe Music Awards. De huidige bezetting bestaat uit Călin Goia (zanger), Gabi Constantin (gitaar), Adrian Cristescu (keyboards), Valeriu Ionescu (basgitaar) en Oliver Sterian (drums).

Hun nummer, "De la capăt", werd eind oktober 2014 uitgebracht en wist in eigen land tot in de hoogste regionen van de hitparade te raken. Op woensdag 04 maart werd de Engelse versie "All Over Again" uitgebracht. In Wenen zullen ze echter aantreden met een combinatie van de twee versies.

"De la capăt/All Over Again" (tekst : Calin Gavril Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan, Monica-Ana Stevens, Andrei-Madalin Leonte ; muziek : Calin Gavril Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan).

LYRICS

Cantec de-ar fi viata mea
Vesel, trist, tot l-as canta
Nu as rata nicio nota
Rau de-ar fi l-as inota
Pan' la mare l-as urma
Nu m-as opri niciodata
Stii ca
Viata n-are buton de rewind sa
Poti sa intorci ce-ai pierdut
Nu poti nici sa o pui pe pauza
Cand nu stii ce-i de facut

Daca maine noaptea n-ar mai avea vreo stea
Daca intruna vantul spre mine ar sufla
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat
Daca maine cerul ar fi prea plin de nori
Daca nicio raza nu m-ar atinge-n zori
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat

As zbura chiar si-o noapte-ntreaga
Spre zorii-n care ai fi tu
Ploile n-ar putea sa-nteleaga
De ce nu cad cand sunt tot ud

Daca maine noaptea n-ar mai avea vreo stea
Daca intruna vantul spre mine ar sufla
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat
Daca maine cerul ar fi prea plin de nori
Daca nicio raza nu m-ar atinge-n zori
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul sa pot
Sa pot s-o iau de la capat

LYRICS IN ENGLISH

If my life was like a song
Happy, sad, not right or wrong
It would be all in the words…there
Swim a river's length to be
Won't stop till I reach the sea
Sooner or later I'll get there
I swear
Life is not a rehearsal, don't look back
You may lose what you dream
You can't pause a decision, or change track,
When you don't know what you mean.

If the stars tomorrow, no longer shine on us,
If a strong wind takes me, and I will turn to dust,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.
If the sky clouds over, with darkness never gone,
If the sun stays hidden, not waking in the dawn,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.

I would run through the night in the darkness
You are my sunshine that I seek
No one can stop my heart being restless
Hear it in the words I speak.

If the stars tomorrow, no longer shine on us,
If a strong wind takes me, and I will turn to dust,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.
If the sky clouds over, with darkness never gone,
If the sun stays hidden, not waking in the dawn,
You will be the reason, you will be the reason to start,
To start all over again.
To start all over again.
To start all over again.
To start all over again.
To start all over again.

WEBSITE : http://www.voltaj.ro/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/user/voltajtube.
TWITTER : https://twitter.com/voltajofficial.
FACEBOOK : http://www.facebook.com/Voltaj.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Georgische deelneemster, Nina Sublatti, meteen ook de afsluiter van de eerste halve finale. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

21-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste werkdag na de paasvakantie hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op woensdag 18 maart jongstleden maakten Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman bekend dat ze volgend voorjaar uit K3 (Eurosong 1999) zullen stappen. Toch is het drietal blij dat ze terug op vakantie kunnen naar Plopsaland De Panne!

Tijdens de 'K3 Weekends' (zaterdag 25 en zondag 26 april) zingen de meiden hun grootste en nieuwste hits op de Kiosk op het Dorpsplein. Trek dus je leukste K3-outfit aan en kom dansen en zingen op je favoriete K3-hits! Meer informatie krijg je alvast hier en daar kan je meteen ook je tickets voor één van de voorstellingen aanschaffen.

Op zondag 10 mei eerstkomende geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen nog steeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.

De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

20-04-2015 om 23:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Regi Penxten is de ganse week vaste stamgast van Freek.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* twaalfde aflevering - maandag 20 april 2015 :

Alweer een overvol café vanavond. Dan Karaty vertelt over 'So You Think You Can Dance', Eva Mouton en Thomas Vanderveken zetten zich in tegen kanker, Boudewijn de Groot heeft een nieuw album uit en stamgast is deze week niemand minder dan Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008).

'Café Corsari', vanavondmaandag 20 april 2015, tussen 22.05 en 22.55 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

20-04-2015 om 18:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : Christoff brengt vanavond een nummer gericht aan zijn ex-vriend Niels.

Vlaamse zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') die het dance repertoire van Kate Ryan (ESF 2006) zingt. Singer-songwriter Tom Helsen die een eigen interpretatie geeft aan de songs van rapster Slongs Dievanongs. Op maandag 23 maart 2015 vertrokken zes Vlaamse artiesten met een bijzondere 'Liefde voor Muziek' naar het zonnige Zuid-Spanje voor een muzikale reis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Christoff, Guy, Kate, Stan, Slongs en Tom nemen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gaan er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Hun 'Liefde voor Muziek' is hun grote gemene deler.

Elke week staat één van de zes artiesten centraal, die zijn grootste en meest gekoesterde songs uitleent aan zijn muzikale collega's. Onder begeleiding van een achtkoppige muziekband geven zij een eigen touch en arrangement aan één zelfgekozen nummer. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend. Wie weet de anderen tot tranen toe te ontroeren? Wie blaast zijn collega's omver?

Kate, Slongs, Christoff, Guy, Tom en Stan stellen zich in 'Liefde voor Muziek' bijzonder kwetsbaar op en laten zich van hun meest persoonlijke kant zien. Hun eigen song uit handen geven of het dierbaarste liedje van een collega onder handen nemen is geen evidente opdracht. Achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal en elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song.

Tussen de muziek door leren de artiesten elkaar gaandeweg beter kennen. Samen koken, samen sporten, samen ontspannen onder de Spaanse zon : vijf dagen lang staat genieten centraal.

Guy die samen met Kate gaat paardrijden, Kate die een gezichtsmasker legt bij Christoff, Stan en Guy die Slongs leren autorijden, Christoff die in de buurt op zoek gaat naar de chiqueste pateekes voor zijn high tea, Slongs die Tom Helsen introduceert in de wereld van de reiki, Kate die gitaarles krijgt van Guy, Slongs en Christoff die samen een kapel bezoeken… allemaal mooie momenten in 'Liefde voor Muziek'.

Die mooie momenten beleven de artiesten in een al even mooie setting : Villa El Cortijo de los Olivos in de omgeving van het Spaanse stadje Ronda. Deze historische villa uit de middeleeuwen is een oase van rust en is omgeven door prachtige natuur. Het adembenemende panorama doet de muzikanten meteen wegdromen. De ideale plek om zich vijf dagen lang te verdiepen in hun allergrootste passie : muziek.

* maandag 20 april 2015 - aflevering 5 :

 Muzikant, singer-songwriter, humorist, gevoelsmens en bovenal een echte gezinsman en trotse vader van vier kinderen : Tom Helsen is het allemaal. In de vijfde aflevering van 'Liefde voor Muziek' staan zijn grootste hits centraal. Een aflevering waarin de emoties hoog oplaaien en waarin Christoff diep gaat in een nummer gericht aan zijn ex-vriend Niels.

"Je weet het waarschijnlijk niet, maar ik heb de laatste maanden heel veel aan jouw muziek gehad", vertrouwt Christoff Tom toe. "Ik kom uit een relatiebreuk en jouw muziek heeft mij echt geholpen. Ik ga een nummer brengen waar ik altijd naar teruggreep en heb er iets persoonlijks van gemaakt. Iets wat ik eigenlijk nog wou zeggen tegen Niels. Ik heb het gevoel dat ik het met dit nummer volledig kan loslaten", aldus Christoff. Hij brengt met "Vaarwel" een heel eigen versie van Tom Helsens "Goodbye".

Ook Kate Ryan kiest deze week voor een ingetogen nummer. Geen vette beats, geen stevige dance tunes, maar wel een pure stem begeleid op piano. Ze brengt haar eigen interpretatie van "Change Yourself". Guy Swinnen doet dan weer zijn ding met "Home", de song die Tom Helsen in 2008 schreef voor 'Music For Life'. Hij is razend benieuwd naar wat Guykes zal doen met zijn liekes. Die heeft een bijzondere Led Zeppelin-sound in gedachten.

Stan Van Samang windt er in 'Liefde voor Muziek' geen doekjes om : hij is een grote fan van Tom Helsen. Hij doet zijn eigen ding met "I Am", het gevoelige nummer dat Helsen schreef voor Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010). Slongs Dievanongs verrast Tom Helsen met een lied dat veel voor hem betekent : "Sun In Her Eyes". Niet alleen de hit die zijn carrière van de grond heeft getild, maar ook een mooie ode aan de liefde van zijn leven. Slongs stuit echter op één probleem : "Die tekst bestaat uit 8 woorden… Of 8,5".

Tussen de muziek door zien we Tom Helsen aangemoedigd door Christoff en Stan aan zijn conditie werken, schotelt hij Christoff een heerlijke 'spaghetti polonaise' voor en spreekt hij openlijk over datgene wat hem het dierbaarst is in het leven : zijn gezin.

'Liefde voor Muziek', vijfde aflevering vanavond, maandag 20 april 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

20-04-2015 om 00:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 14. ALBANIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als veertiende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is ALBANIE. In 2003 maakte zangeres Anjeza Shahini haar debuut in de Albanese versie van 'Idols'. Ze won die talentenjacht en kreeg meteen ook een ticket om deel te nemen aan de Albanese voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Als klap op de vuurpijl won ze die finale ook met "Imazhi yt". Het nummer, dat anderhalve minuut te lang was, moest nog worden ingekort en naar het Engels vertaald. Het resultaat werd "The Image Of You" met een verdienstelijke zevende plaats in de finale van 2004. Dankzij dat goede resultaat mocht Ledina Çelo, die de voorronde eind december 2004 won, meteen in de finale beginnen. Haar "Neser shköj" werd voorzien van een groep luchtviolistes en een trommelaar die heel erg zijn best deed. Net als bij het nummer van Shahini werd er nog gesleuteld aan het nummer en de tekst. In de Oekraïense hoofdstad Kiev kwam ze met "Tomorrow I Go" echter niet verder dan de zestiende plek. Het nummer ging de mist in door onder meer de zangeres die wat te schreeuwerig overkwam.

Door dit teleurstellende resultaat moest Albanië in 2006 opnieuw aantreden in de halve finale. Luiz Ejlli kon met "Zjarr e ftohtë" Europa niet echt overtuigen en strandde in die halve finale op een veertiende plaats. En ook in 2007 was een plaats in de finale niet weggelegd voor de Albanese inzending. "Hear My Plea" van Frederik Ndoci bleef in de halve finale steken op een zeventiende plaats. Zeven jaar geleden keerde het tij en wist zangeres Olta Boka in de tweede halve finale met "Zemrën e lamë peng" beslag te leggen op een negende plaats en was daarmee zeker van een plaatsje in de finale. In die finale zou ze uiteindelijk op een zestiende plaats stranden. En ook in 2009 was een finaleplaats weggelegd voor de Albanese inzending. Met "Carry Me In Your Dreams" wist Kejsi Tola met een totaal van drieënzeventig punten beslag te leggen op een zevende plaats in de tweede halve finale. In de finale was een zeventiende plaats voor haar weggelegd.

In 2010 eindigde Juliana Pasha met "It's All About You" in de eerste halve finale op een zesde plaats (zesenzeventig punten) en dus mocht ze in de finale aantreden alwaar ze met tweeënzestig punten op een zestiende plaats zou stranden
. Vier jaar geleden overleefde Aurela Gaçe de eerste halve finale finale niet. Met "Feel The Passion" strandde ze met een totaal van zevenenveertig punten op een veertiende plaats. In 2012 mocht Rona Nishliu het land vertegenwoordigen met "Suus". In de eerste halve finale verzamelde ze 146 punten bij elkaar wat meteen goed was voor een tweede plaats. In de finale leverde datzelfde aantal punten haar een vijfde plaats op en daarmee scoorde ze het beste resultaat voor het land sinds de eerste deelname in 2004. Twee jaar geleden werd het land vertegenwoordigd door het duo Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko. Met "Identitet" wist het duo zich niet te plaatsen voor de finale omdat ze in de tweede halve finale pas beslag legden op een vijftiende plaats met eenendertig punten.

Vorig jaar werd alle hoop gevestigd op zangeres Hersi Matmuja maar ook zij overleefde de halve finale niet met haar liedje "One Night's Anger". Met een totaal van tweeëntwintig punten strandde ze in de eerste halve finale op een vijftiende en meteen ook voorlaatste plaats.

Op zondag 28 december 2014 vond in Albanië de finale plaats van de drieënvijftigste editie van het 'Festivali i Këngës'. Sinds eind 2003 wordt de winnaar van dat festival afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival en ook dit jaar was dat niet anders.

Voorafgaand aan die finale vonden er twee halve finales plaats (vrijdag 26 en zaterdag 27 december) waarin telkens dertien kandidaten hun nummer voorstelden. Uit elke halve finale stootten negen kandidaten door naar de finale.

Zowel tijdens de halve finales als tijdens de finale lag het lot van de deelnemers in de handen van een zevenkoppige vakjury (Evi Reçi, Fatos Baxhaku, Rona Nishliu, David Tukiçi, Alida Hisku, Genc Dashi en Agim Doçi) die punten gaven zoals tijdens het Eurovisie Songfestival (1 t/m 7, 8, 10 en 12 punten).

* uitslag 53e editie 'Festivali i Këngës' :

01. "Diell" (tekst : Viola Trebicka, Sokol Marsi ; muziek : Aldo Shllaku) door Elhaida Dani : 82 punten.
02. "Të ndjej" (tekst en muziek : Bojken Lako Band) door Bojken Lako Band : 62 punten.
03. "S'te fal" (tekst : Lindita Halimi ; muziek : Zzap, Lindita Halimi) door Lindita Halimi : 45 punten.

04. "Kështjella" (tekst : Pandi Laço ; muziek : Adrian Hila) door Besjana Mehmeti & Shkodran Tolaj : 31 punten.
05. "S'muj" (tekst en muziek : Olsa Toqi) door Mersela Çibukaj : 28 punten.
06. "Himn" (tekst : Zhuljana Jorganxhi ; muziek : Gjergj Leka) door Gjergj Leka : 24 punten.
07. "Më rrëmbe" (tekst : Dr. Flori ; muziek : Klodian Qafoku) door Rezarta Smaja : 23 punten.
08. "Sot jetoj" (tekst en muziek : Enis Mullaj) door Mjellma Berisha : 22 punten.
09. "Dua të jetoj" (tekst : Gerald Xhari (Big Basta) ; muziek : Endrit Shani) door Venera Lumani : 20 punten.
10. "Një femër" (tekst : Florian Zyka ; muziek : Lambert Jorganxhi) door Emi Bogdo : 18 punten.
11. "Ti smë njeh" (tekst : Ronela Hajati ; muziek : Kristi Popa) door Erga Halilaj : 15 punten.
12. "Mendje trazi" (tekst : Eda Sejko ; muziek : Bledar Sejko, Markeljan Kapedani) door Jozefina Simoni : 12 punten.
13. "Të vranë bukuri" (tekst en muziek : Enver Petrovci) door Enver Petrovci : 12 punten.
14. "Rock për gjithe jetën" (tekst : Klodi Shehu ; muziek : Altin Goci) door Altin Goci : 9 punten.
15. "Kristal" (tekst en muziek : Saimir Braho) door Saimir Braho : 3 punten.
16. "Vetëm te ti besoj" (tekst : Jorgo Papingji ; muziek : Klajdi Musabelliu) door Klajdi Musabelliu : 0 punten.
17. "Kjo natë" (tekst en muziek : Edmond Veizaj) door Estela Brahimllari : 0 punten.
18. "Në rrugën tonë" (tekst : Olsa Poshka ; muziek : Agim Poshka) door Agim Poshka : 0 punten.


Winnares Elhaida Dani kreeg van maar liefst zes van de zeven juryleden het maximum van de punten en won daarmee met twintig punten voorsprong op de nummer twee, Bojken Lako Band, deze editie van het 'Festivali i Këngës'.

Elhaida Dani (Shkodër, 17 februari 1993) won in 2009 in eigen land de talentenjacht 'Star Academy Albania' nadat ze een jaar eerder al had deelgenomen aan 'Kënga Magjike'. Nadien nam ze nog deel aan wedstrijden in Montenegro, Bulgarije en Roemenië. Eind december 2011 nam ze voor de eerste maal deel aan het 'Festivali i Këngës'. Met "Mijëra vjet" strandde ze toen op een gedeelde veertiende en laatste plaats.

Begin 2012 won ze in eigen land de muziekwedstrijd 'Top Fest' en nadien verhuisde ze tijdelijk naar Italië alwaar ze eind mei 2013 de eerste editie van de talentenjacht 'The Voice of Italy'. Eind vorig jaar nam ze in eigen land voor de tweede maal deel aan het 'Festivali i Këngës' met het inmiddels gekende resultaat als gevolg.

Hoewel ze die wedstrijd won met het nummer "Diell" zal het toch een ander liedje zijn dat we te horen zullen krijgen in Wenen. De weken die volgden op haar overwinning kwam er echter een kink in de kabel en moest ze op zoek naar een nieuw liedje. De componist van het nummer, Aldo Shllaku, had namelijk geen toestemming gegeven om het nummer als Albanese inzending naar de Oostenrijkse hoofdstad te sturen. Een nieuwe versie van het nummer zou aan de basis liggen van het dispuut tussen de componist en de Albanese omroep.

Na de weigering van Shllaku werden Zzap (Arber Elshani) en Kristijan Lekaj onder de arm genomen en de titel van het nieuwe nummer werd "I'm Alive". Sokol Marsi tekende voor de tekst van het nummer.

"I'm Alive" (tekst : Sokol Marsi ; muziek : Arber Elshani, Kristijan Lekaj (Zzap'n'Chriss)).

LYRICS

I was too afraid right from the start
To even let you, welcome you in my heart
You cut it deep and left it bleeding hard
Will i ever heal these painful scars?

I just can't help it
I'm out of breath, I'm try and find the words to say
Time pass' by
Now its broad daylight

I know you'll come
With the speed of light
You're my everything, all that I need.
You shut down my dreams
But I'm not gonna cry
You live within me, that's why I'm alive
I am alive
Cuz you are my life,
You are my sun,
I am alive, cuz you are my life.

Your name is printed crystal clear on glass
From all the sighs, coming out' my breath
I'm blinded by,
This love can't stop screaming out your name so loud
Where are you at?
Baby won't you come back?

I know you'll come
With the speed of light
You're my everything, all that I need.
You shut down my dreams
But I'm not gonna cry
You live within me, that's why I'm alive
I am alive
Cuz you are my life,
You are my sun,
I am alive, cuz you are my life.


WEBSITE : http://www.elhaidadani93.com/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/elhaidadani93.
TWITTER : https://twitter.com/elhaidadani93.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/elhaidadani93.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Roemeense deelnemer, de groep Voltaj. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Orsola Mema by Class Photography)

20-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Nancy heeft schitterend nieuws voor Eddy en Sam neemt drastische beslissingen.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.761 TOT EN MET 3.765.

Simonne laat Frank zweten en ook van Sam mag hij een preek verwachten. Peter en Luc doen een goede zakelijke zet. Nancy heeft schitterend nieuws voor Eddy. Sam neemt drastische beslissingen die zware gevolgen kunnen hebben.

- maandag 20 april - aflevering 3.761 : Simonne laat Frank zweten en ook van Sam mag hij een preek verwachten. Mayra doet gouden zaken. Julia is enthousiast over haar voorstel. Peter en Luc doen een goede zakelijke zet. Sam onderneemt actie. Nancy heeft schitterend nieuws voor Eddy.

- dinsdag 21 april - aflevering 3.762 : Peter moet Eddy teleurstellen. Toon biedt Jana zijn hulp aan. Sam neemt drastische beslissingen die zware gevolgen kunnen hebben. Mayra heeft terug hoop dat haar relatie met Marianne zal verbeteren.

- woensdag 22 april - aflevering 3.763 : Julia moet verlof vragen aan Rosa en Peggy. Sam neemt Julia en Simonne in vertrouwen. Jana heeft haar eerste rijles. William moet een keuze maken. Mayra wordt gekwetst. Rosa krijgt een aangename gast over de vloer in de Zus & Zo.

- donderdag 23 april - aflevering 3.764 : Judith en Tom genieten van quality time samen. Sam krijgt eindelijk nieuws te horen. Waldek heeft een goede raad voor Frank. Hélène en Mayra kunnen het goed met elkaar vinden. De huwelijksreis van Julia en Luc komt dichterbij. Olivia heeft een besluit genomen.

- vrijdag 24 april - aflevering 3.765 : Mayra zet Marianne op haar nummer. Femke bespreekt met Rosa en Peggy het concept van Bomans Events and Projects. Frank heeft een plan, maar heeft daarbij de hulp nodig van Eddy. Sam lijkt eindelijk een stap dichter bij haar antwoorden te komen. Luc verstoort een leuk onderonsje van Rosa.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

19-04-2015 om 14:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : iedereen maakt zich zorgen over de terugkomst van Delphine.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.496 TOT EN MET 5.500.

- maandag 20 april - aflevering 5.496 : De gesprekken met Vero Bello zijn dan wel stopgezet, toch wil Thomas zijn plannen voor de internationalisering van Fashion doordrukken. Zonder medeweten van Peter wil hij Hanne naar Milaan sturen om daar de nodige voorbereidingen te treffen. Mathias brengt veel tijd door in het atelier van Patrick, wat niet naar de zin is van Marie-Rose.

- dinsdag 21 april - aflevering 5.497 : Maarten verrast Evy met een ruiker bloemen om haar te bedanken voor haar steun. Evy vermoedt dat Maarten iets voor haar achterhoudt. Mathias probeert Marie-Rose te overhalen om Louise naar school te brengen, maar zij sluit zich op. Liesbeth nodigt Ben uit om iets te gaan eten. Benny maakt zich ongerust wanneer hij haar niet kan bereiken. Thomas dwingt Hanne om naar Milaan te gaan.

- woensdag 22 april - aflevering 5.498 : Marie-Rose bemoeit zich meer en meer met Peters leven nu ze bij hem is ingetrokken. Op professioneel vlak wil Peter niet van een compromis weten : met June wil hij niet meer samenwerken. Wanneer Mathias en Thomas hem van het tegendeel proberen te overtuigen, neemt hij een drastische beslissing. Agnes komt in het oog van een storm te staan.

- donderdag 23 april - aflevering 5.499 : Maarten is volledig gefocust op zijn proef bij staatsveiligheid en heeft hierdoor geen aandacht voor Evy. Iedereen maakt zich zorgen over de terugkomst van Delphine. Didier wakkert de onrust verder aan. Peter vist bij Agnes en Leen uit of Delphine nog een gevaar kan vormen. Liesbeth heeft dagdromen over Ben. Kitty trekt haar conclusies.

- vrijdag 24 april - aflevering 5.500 : Ten huize Pauwels-Coppens bereidt iedereen zich met de nodige stress voor op de komst van Delphine. Tijdens zijn proeven bij staatsveiligheid wordt Maarten geconfronteerd met zijn zwakke plek : Roos. Liesbeth keert voor het weekend terug naar huis, maar Benny merkt op dat er iets aan de hand is.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

19-04-2015 om 13:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : het bezoek van David aan de meisjes van plezier heeft grote gevolgen.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 167 TOT EN MET 171.

- maandag 20 april - aflevering 167 : De hacker, die uit de computers van Klaerhout Pharmaceutica gegevens heeft gestolen, is opgepakt. Dat is vooral slecht nieuws voor Pieter want er is ook een robotfoto van de opdrachtgever gemaakt. Pieter is er niet gerust in en zeker niet wanneer Herman overal in het gebouw kopies van de robotfoto laat ophangen. De reportage die Nils van Klaerhout Pharmaceutica heeft gemaakt, wordt getoond. Het is een mooi portret, maar Herman kan zijn gedachten niet van de problemen in het bedrijf afhouden. Bea laat ondertussen uitlekken dat er bij Klaerhout Pharmaceutica een leegloop aan de gang is. Tim en David vinden elkaar in hun verdriet om een geliefde die er niet meer is.

- dinsdag 21 april - aflevering 168 : Delphine en David werken met passie aan hun gezamenlijk project, een verhalen- en prentenboek voor kinderen. Toch bekruipt David weer de drang om op zoek te gaan naar de liefde. Hij belandt zo in de hoerenbuurt. Lotte heeft Maarten en Liesbeth voor een etentje uitgenodigd. Andrea is onder de indruk van de cijfers die haar bij Welvapharma worden voorgelegd. Laura en Quinten twijfelen of ze het groepswerk moeten afgeven. Tim lijkt het allemaal niets te kunnen schelen, maar hij heeft dan ook een date met ene Dries.

- woensdag 22 april
- aflevering 169 : David stort zich terug op zijn schilderwerk voor Delphines verhalenboek. Ondertussen bespreken de Klaerhouts zijn toekomst. Pieter is razend door een interview met David in een magazine en Herman is in shock wanneer hij verneemt dat David naar de hoeren is geweest. De ondernemer vreest dat de pers hier lucht van zal krijgen en dat Klaerhout Pharmaceutica in de klappen zal delen. Herman neemt een drastische beslissing. Pieter probeert David nog een injectie te geven, maar dat mislukt. Lotte beseft dat ze zich in haar vader heeft vergist. Jan heeft namelijk een job gevonden en probeert zo zijn eigen rekeningen te betalen.

- donderdag 23 april
- aflevering 170 : David is overstuur omdat hij zijn belofte aan Maarten niet kan houden. Net nu vraagt Bea hem om mee te werken aan nieuwe producten voor de biolijn. Sofie begrijpt niet dat haar vader niet meer afstand van Andrea neemt sinds ze bij Welvapharma werkt. Sander en Jan werken samen in de galerie. Delphine heeft met succes haar verhalenboek bij de uitgever voorgesteld en ze krijgt daar goed nieuws van Nils. Ondertussen krijgt krantenjournalist Karel een interessante foto van David in handen.

- vrijdag 24 april
- aflevering 171 : In de krant staat er een artikel over Davids bezoek aan de meisjes van plezier en zijn druggebruik. De gevolgen zijn zeer groot, voor David en voor iedereen in zijn omgeving. Herman is van mening dat David de reputatie van Klaerhout Pharmaceutica in de problemen brengt en wil dat hij zo snel mogelijk verhuist. Pieter en Delphine hebben het ook met David gehad. Alleen Tim, Maarten en Sofie steunen hem nog. Sofie wil zelfs zijn naam zuiveren zonder dat hij het weet. Ze wil immers geen beloftes meer doen die ze misschien niet kan houden.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

19-04-2015 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Elke en Max stappen in het huwelijksbootje maar dat loopt niet zoals verwacht.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 500 TOT EN MET 504.

- maandag 20 april - aflevering 500 : Vandaag stappen Elke en Max in het huwelijksbootje. Hoewel het de gelukkigste dag van haar leven zou moeten zijn, vertoeft Elke niet in hogere sferen. Max weet dat zijn bruidje het spijtig vindt dat haar ouders schitteren door afwezigheid en probeert haar te troosten. Ondertussen wordt in De Schorre alles in gereedheid gebracht voor het huwelijksfeest. Sneyers heeft de handen vol en schiet uit zijn sloffen wanneer Antoine nog een ontbijt eist.

- dinsdag 21 april - aflevering 501 : Elke en Jan liggen nog altijd in het ziekenhuis en hebben elk een groot drama te verwerken. Ze hebben het moeilijk om zich met de realiteit te verzoenen en zijn uitermate verbitterd. Vooral Jan komt zeer cynisch uit de hoek en reageert zijn frustratie af op zijn vriendin Nellie. Ondertussen is Miriam nog altijd voortvluchtig. Tussen Angele en Julia lopen de spanningen opnieuw op en Sneyers heeft alweer een conflict met Antoine. De dansleraar weet dat Sneyers hem niet vertrouwt en probeert de plooien glad te strijken.

- woensdag 22 april - aflevering 502 : Jan kan zijn verlamming niet aanvaarden en is één brok opgekropte woede. Hij reageert zijn onmacht en frustratie af op zijn zoontje Jonas en op zijn vriendin Nellie. Ook met Elke gaat het niet goed. Ze voelt zich geen echte vrouw meer en vindt dat ze Max in de steek heeft gelaten. Sneyers doet bij Julia een goed woordje voor Merel. Hoewel Julia haar bedenkingen heeft over de achtergrond van het meisje, is ze bereid om Merel op proef aan te werven in De Schorre. Celine slooft zich uit om een goede indruk te maken op de zakenman Christian Vinck.

- donderdag 23 april - aflevering 503 : Hoewel Antoine zijn openstaande rekening in De Schorre heeft vereffend, vertrouwt Sneyers de salsaleraar nog altijd niet. Hij maakt zich ook grote zorgen over Suzanne, die stapelverliefd is op Antoine en al zijn mooie praatjes gelooft. Frank weet dat hij zich aangesteld heeft bij Merel en hij wil het conflict bijleggen. Elke is uit het ziekenhuis weggelopen. Het hele politiekorps is ondertussen naar haar op zoek, maar ze lijkt wel van de aardbodem verdwenen.

- vrijdag 24 april - aflevering 504 : Jan wordt uit het ziekenhuis ontslagen. Thuis wacht hem een warme verwelkoming, maar Nellie en Jonas hadden zich de moeite kunnen besparen. Jan is nog steeds zeer negatief ingesteld en hij ziet zelfs het nut van de revalidatie niet in. Ook Elke zit nog altijd in een neerwaartse spiraal en ze blijft weigeren om Max te zien. Angele zit in zak en as omdat Julia en Georges almaar dichter naar elkaar groeien. Suzanne heeft met Angele te doen en geeft haar amoureus advies. Het gemeentebestuur neemt een meederheidsparticipatie in de polikliniek. Voor Celine is dit een zware nederlaag, maar ze is niet van plan om op te geven
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

19-04-2015 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de vierde liveshow met nog twaalf dansers in de running.

Sinds zondag 29 maart 2015 is het eindelijk zover : de twintig meest talentvolle en allround dansers van 'So You Think You Can Dance 2015' nemen het tegen elkaar op in de liveshows, de laatste rechte lijn naar de finale. In de AED Studio's in Lint zitten juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman op de eerste rij om de top twintig vakkundig te beoordelen. An Lemmens en Dennis Weening verzorgen naar goede gewoonte de presentatie van de show.

Nieuw dit jaar is dat de twintig dansers in de eerste show enkel samen aantreden voor een groepschoreografie van hoofdchoreograaf Roy Julen. Dat wordt een stevige mix van stijlen, waaronder ook een stukje nostalgie voor de dansers : de show start met een stukje riverdance uit de Ierse bootcamp. Nadien brengen de eerste tien kandidaten hun choreografie per koppel. De andere tien dansers zien we pas terug met hun choreografie in de tweede liveshow.



* tiende aflevering (vierde liveshow) - zondag 19 april 2015 :

 De liveshows van 'So You Think You Can Dance' blijven verrassen. Niet alleen kregen de dansers bezoek van Dotan in de derde show. Voortaan redden de dansers die rechtstreeks doorgaan naar de volgende liveshow één danser die ze absoluut in de wedstrijd willen houden. Vorige zondag was het resultaat van deze openlijke stemming dat Gill geen 'Dance For Your Life' hoefde te brengen. Na de overige vijf straffe solo's, besloot de jury uiteindelijk afscheid te nemen van Marrit en Roger.

Ook de vierde liveshow belooft er één vol verrassingen te worden. De top twaalf treedt aan met een groepschoreo in de dansstijl waar de kijkers zelf online voor gekozen hebben : hiphop door choreograaf Roy Julen. Maar liefst 62% van de Vlaamse kijkers koos voor deze stijl. Bovendien brengen de twaalf dansers zes duochoreografieën, waaronder één van kersvers danskoppel Fabio en Manuella.

Hopelijk klikt het snel tussen het nieuwste koppel onder de dansers : Manuella en Fabio. Beiden zagen vorige week hun partner vertrekken, maar tijd om te treuren is er niet. Ze moeten elkaar zo snel mogelijk aanvoelen voor de moderne choreografie van Isabelle Beernaert op "Total Eclipse Of The Heart" van Sleeping at Last. Voor de excentrieke Jorge en de zotte Morgane verliep die snelle overstap heel vlot : ze hebben elkaar duidelijk gevonden als danspartners. In de vierde show moeten ze zich bewijzen met een hiphopchoreografie op "Marylin Monroe" van Pharell Williams van nieuwkomers onder de choreografen Gianinni en Christina Semedo Moreira.

Julie en Malik lijken op wolkjes te lopen na de lovende jurycommentaar voor de tweede maal op rij. "Ik kan het nog altijd niet geloven. Zoveel mooie woorden van de jury, dat had ik écht niet verwacht! En nu wordt het een uitdaging om dat hoge niveau aan te houden he", lacht Julie. In de vierde show dansen Malik en Julie een zwoele rumba van choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan op "Nothing Really Matters" van Mr. Probz.

Ook voor Melanie en Fabian kon het geluk niet op de voorbije weken. Hun jazzchoreografie viel in de smaak bij de jury én de kijkers. Deze week brengen ze broadway van Laurent Flament op "Mack The Knife" van Robbie Williams. Voor Dieter en Nina wordt het dan weer een spannende week. De druk is groot omdat de jury minder lovend was over hen. Bovendien gaan ze deze keer beiden ver buiten hun comfortzone : ze dansen een hiphopchoreografie van Steeve Austin "Runaway" van Galantis.

"Ik ben mijn medekandidaten zo ontzettend dankbaar! Niet normaal!", zegt Gill opgelucht. Vorige week werd ze door haar mededansers gered van een 'Dance For Your Life'. En hoewel iedereen gek is op de solo's van Dane, zou ook hij liever eens rechtstreeks doorgaan. Misschien lukt dat deze week wel met een choreografie modern door Ed Wubbe op "Wicked Game" van James Vincent McMorrow. Dane is alvast in de wolken : "Ik ben echt ontzettend blij dat ik met Ed Wubbe kan samenwerken! Wie weet blijven we met zijn choreo wel eens safe? En anders haal ik nog eens één van mijn moves boven in de DFYL om de jury te overtuigen he."

Kijkers stemmen nog steeds op hun favoriete koppel door te sms'en naar 6620. De drie koppels met de minste stemmen van de kijker keren op het einde van de show terug met een 'Dance For Your Life'. Van die zes dansers kiest de jury er twee uit voor wie het 'So You Think You Can Dance-verhaal' eindigt bij liveshow vier.

'So You Think You Can Dance' de tiende aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 19 april 2015 tussen 19.55 en 22.00 op vtm en RTL 5. (bron, logo en foto's : vtm)

19-04-2015 om 12:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 13. DENEMARKEN.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als dertiende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is het gastland van vorig jaar, DENEMARKEN. Het land neemt al sinds 1957 (bij de tweede editie) deel aan het Eurovisie Songfestival. Tot op heden heeft Denemarken het festival drie maal gewonnen waarvan twee maal met een duo. In 1964 wonnen wijlen Grethe en Jørgen Ingmann het festival met "Dansevise" en zesendertig jaar later (in 2000) waren het de Olsen Brothers die met "Fly On The Wings Of Love" de tweede overwinning voor het land binnenhaalden en dat gebeurde toen op Zweedse bodem, meer bepaald in de hoofdstad Stockholm. Ook in 2013 wist het land op Zweedse bodem (Malmö) de overwinning binnen te halen met zangeres Emmelie de Forest en "Only Teardrops".

Globaal genomen wist het land steeds goed te scoren op het festival. Tussen 1957 en 1965 was er telkens een plaats bij de beste tien. Tussen 1967 en 1978 deed het Scandinavische land niet mee aan het Eurovisie Songfestival en verder was het afwezig in 1994, 1998 en in 2003 (wegens de lagere notering het jaar voordien). In 1996 wist Denemarken zich niet te plaatsen voor het uiteindelijke festival en bleef het in de voorronde steken. Sinds de invoering van de halve finale, in 2004, wist het land zich twee maal niet te plaatsen voor de finale. Zowel in 2010 (vierde plaats) als in 2011 (vijfde plaats) was Denemarken goed voor een notering in de top vijf. En daar kwam in 2013 een derde overwinning bovenop.


Op zaterdag 07 februari werd in Denemarken de kandidaat gekozen die in mei zal aantreden tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen vrijdag 04 juli en maandag 08 september (12.00) ging de nationale omroep DR op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en op dinsdag 09 september raakte bekend dat het 687 inzendingen had ontvangen, bijna tweehonderd liedjes minder dan voor de selectie van vorig jaar, wat een absoluut record was.

Het feit dat het Eurovisie Songfestival vorig jaar op eigen bodem plaatsvond is daar zeker niet vreemd aan. Voor de selectie van 2013 werden in totaal 692 inzendingen ontvangen, een cijfer dat vergelijkbaar is met die van de selectie van dit jaar.

Uit alle ingezonden inzendingen koos de omroep er zeven en daarnaast ging het zelf op zoek naar drie nummers, een selectie die ook de voorgaande jaren reeds werd toegepast. Het lot van de tien kandidaten lag in de handen van vijf regionale vakjury's en de kijkers thuis. Beiden kennen vijftig procent van de punten toe. Elke vakjury kon 1 tot en met 7, 8, 10 en 12 punten toekennen. Dat gaf een totaal van 290 punten. Dat aantal punten konden de kijkers ook verdelen en als een liedje bijvoorbeeld 20% van de stemmen kreeg dan werden die omgezet naar 58 punten.

* volgorde van optreden tijdens 'Melodi Grand Prix 2015' :

01. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani (wildcard).
02. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René.
03. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group (wildcard).
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra.
05. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda.
06. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre.
07. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media.
08. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard.
09. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou.
10. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls (wildcard).

* uitslag finale 'Melodi Grand Prix 2015' (tussen haakjes punten vakjury/televoting) :

01. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media : 104 punten (56+48).
02. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard : 98 punten (40+58).
03. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre : 72 punten (34+38).
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra : 58 punten (40+18).
05. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou : 57 punten (22+35).
06. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls : 57 punten(23+34).
07. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René : 44 punten (24+20).
08. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group : 44 punten (26+18).
09. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda : 25 punten (17+8).
10. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani : 21 punten (8+13).

De overwinning ging naar de groep Anti Social Media die door de vakjury op de eerste plaats werd gezet en door de kijkers op een tweede.


Anti Social Media bestaat uit zanger Philip Thornhill, gitarist Nikolaj Tøth, basgitarist David Vang en drummer Emil Vissing.

De pop/rock band is vooral geïnspireerd door de muziek van de jaren zestig met als grote voorbeeld 'The Fab Four', oftewel The Beatles. De groep bestaat nog maar enkele maanden en twee van hen zijn slechts negentien jaar oud. Het viertal is heel actief op sociale media en dat is in tegenstelling tot wat de groepsnaam zou doen vermoeden.

"The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1).

LYRICS

Summer's here, winter's gone
Finally I can see the sun
Every time you walk in to the room
all my fears disappear
When I'm in your atmosphere
I don't know what it is you do
But you do
And I can't explain why

Its the Way you are
Its just the Way that you are
That Can make my Day
Bad times go away

Its the Way you are
Its just the Way that you are
That Can make my Day
Bad times go away

Like an old radio, a song i just cant let go
All i Got on my mind is you
Movie stars and caviar couldn't get me where you are
There's nothing I can do
About it

Its the Way you are
Its just the Way that you are
That Can make my Day
Bad times go away

And I'll be right there
when you need Someone to guide you.
Whatever it takes girl
I will be doing it for you.

'Cause i've been acting like a fool
I Wanna take my time
And spend it all on you.
So girl just come and sweep my feet of the Ground, like you do

Its the Way you are
Its Just the Way that you are
That Can make my Day
Bad times go away hey

Its the Way you are
Its just the Way that you are
That Can make my Day
Bad times go away

Because its all about you
Because its all about you girl
And I'm hanging on to every single word you say

Its the Way you are
Its Just the Way that you are
That Can make my Day
Bad times go away
Its the Way you are
Bad times go away
Its the Way you are...


LYRICS IN FRENCH

L'été est là, l'hiver est parti
Enfin, je peux voir le soleil
Chaque fois que vous marchez dans la salle
Toutes mes craintes disparaissent
Quand je suis dans votre atmosphère
Je ne sais pas ce que ce est que vous faites
Mais vous faites
Mais vous faites

Et je ne peux pas expliquer pourquoi
Ce est la façon dont vous êtes
Ce est juste la façon dont vous êtes
Qui peut faire mon Jour
Mauvais moments disparaissent

Ce est la façon dont vous êtes
Ce est juste la façon dont vous êtes
Qui peut faire mon Jour
Mauvais moments disparaissent

Comme un vieux poste de radio, une chanson que je viens de cant laisse aller
Tout ce que je ai obtenu sur mon esprit, ce est vous
Stars du cinéma et du caviar ne pouvait pas me arriver là où vous êtes
Il n'y a rien que je peux faire
À ce sujet

Ce est la façon dont vous êtes
Ce est juste la façon dont vous êtes
Qui peut faire mon Jour
Mauvais moments disparaissent

Et je serai là
Lorsque vous avez besoin de quelqu'un pour vous guider.
Tout ce qu'il faut fille
Je vais faire pour vous.
Parce que je ai agi comme un fou
Je veux prendre mon temps
Et tout dépenser sur vous.
Donc fille juste venir balayer mes pieds du sol, comme vous d

Ce est la façon dont vous êtes
Son Juste la façon dont vous êtes
Qui peut faire mon Jour
Mauvais moments disparaissent
Ce est la façon dont vous êtes
Ce est juste la façon dont vous êtes
Qui peut faire mon Jour
Mauvais moments disparaissent

Parce que ce est tout à votre sujet
Parce que sa fille tout de vous
Et je suis accroché à chaque mot que vous dites
Ce est la façon dont vous êtes
Son Juste la façon dont vous êtes
Qui peut faire mon Jour
Mauvais moments disparaissent
Ce est la façon dont vous êtes


WEBSITE : http://antisocialmedia.dk/.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/originalantisocialmedia.
INSTAGRAM : https://instagram.com/antisocialmediaofficial/.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Albanese deelneemster, Elhaida Dani. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Ditte Chemnitz)

19-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (18-04-2015).

Op deze voorlaatste zaterdag van april zijn we opnieuw op post met een nieuwe 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Op maandag 23 maart startte op vtm het programma 'Liefde voor Muziek'. Christoff (Eurosong 1993-2002), Guy Swinnen, Kate Ryan (ESF 2006), Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Slongs Dievanongs en Tom Helsen namen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gingen er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Afgelopen maandag, 13 april, werden de nummers van oud-Songfestivaldeelneemster Kate Ryan onder handen genomen. Zo kreeg je Christoff met een Nederlandstalige versie van "Je t'adore" (en de kniezwengel), Stan Van Samang koos voor "Alive" en Guy Swinnen stak "I Surrender" in Johnny Cash-jasje. De versies van Stan en Guy zijn sinds maandagavond online beschikbaar.

 Roberto Bellarosa, die twee jaar geleden ons land een twaalfde plaats bezorgde in de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft sinds gisteren, vrijdag 17 april, een nieuwe single op de markt. "Suis ta route" is de tweede single van z'n tweede album dat later dit jaar zal verschijnen.

 Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) heeft sinds afgelopen woensdag15 april, een nieuw album op de markt. "Voor een moeder, door een moeder" bevat elf liedjes waaronder haar jongste single "Mama, is het eenzaam daar?". Het is een heel persoonlijk nummer want de cover van Janis Joplin ("Stars", 1974) gaat over een dochter die haar dementerende moeder ziet aftakelen en niet goed weet hoe ze hier moet mee omgaan.

 Het duo Take II (Nathalie en Erik) heeft sinds afgelopen woensdag, 15 april, een nieuwe single met als titel "Als ik thuiskom". Het nummer is een Nederlandse bewerking door Dany Caen (Eurosong 1989) van "Highland", een nummer van de Zweedse formatie One More Time (ESF 1994). Dat nummer stond in Vlaanderen rond de jaarwisseling van 1992-1993 een aantal weken op de eerste plaats in de hitparade.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Nederlandse zanger Vinzzent (NSF 2010) heeft sinds gisteren, vrijdag 17 april, een nieuwe single. "Het is tijd om los te laten" is de titel en zoals we gewend zijn van de zanger werd het opnieuw een feelgood nummer. En ook Ralf Mackenbach (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') heeft sinds gisteren, vrijdag 17 april, een nieuwe single met als titel "Who Do You Think You Are". Eerder deze week raakte bekend dat we pas in 2016 een nieuw album van Natalia (Eurosong 2004) mogen verwachten. Deze zomer duikt de zangeres de opnamestudio in om de nummers voor dat album in te blikken.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

18-04-2015 om 21:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 12. RUSLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als twaalfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is RUSLAND. Het land neemt sinds 1994 deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en zangeres Youddiph behaalde toen met "Vechni stranik" een negende plaats. In 1996 raakte Andrej Kosinski niet eens door de (audio)voorronde. In 1998 en 1999 nam het land niet deel aan het Songfestival en bij de terugkeer in 2000 eindigde de bloedmooie zangeres Alsou, in 2009 de presentatrice tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, met "Solo" op de tweede plaats na de Deense Olsen Brothers. Drie jaar later stuurde het land het wereldbekende meisjesduo t.A.T.u. naar het jaarlijkse liedjesfestival en met "Ne ver, ne boisia" behaalde het duo de derde plaats. De vraag die toen op ieders lippen brandde was of ze al dan niet zouden zoenen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Later bleek het veel herrie om niets te zijn geweest.

Na twee minder goede resultaten was het in 2006 de beurt aan zanger Dima Bilan om zijn land naar de finale te loodsen en zo geschiedde. Tijdens de finale eindigde hij met "Never Let You Go" op een tweede plaats. Zeven jaar geleden breidden de meiden van Serebro daar een vervolg aan door op de derde plaats te eindigen met "Song #1". In 2008 nam Dima Bilan met "Believe" voor een tweede maal deel aan het liedjesfestival en nadat hij in de eerste halve finale pas derde was geëindigd wist hij Rusland tijdens de finale de eerste overwinning te bezorgen. Een jaar later mocht Anastasia Prikhodko meteen aantreden in de finale en met "Mamo" legde ze beslag op een elfde plaats.

In 2010 werden Peter Nalitch & Friends naar de Noorse hoofdstad Oslo afgevaardigd met "Lost And Forgotton" alwaar in de eerste halve finale met een totaal van vierenzeventig punten beslag werd gelegd op een zevende plaats. In de finale kreeg de groep negentig punten en dat was goed voor een elfde plaats
. In 2011 vaardigde het land Alex Sparrow af die met "Get You" tijdens de eerste halve finale een totaal van vierenzestig punten verzamelde, goed voor een negende plaats. In de finale moest hij tevreden zijn met zevenenzeventig punten wat goed was voor een zestiende plaats, de slechtste notering van het land sinds 1995. Drie jaar geleden waren de oudjes van Buranovskiye Babushki met "Party For Everybody" in de finale goed voor een tweede plaats met 259 punten. Met een totaal van 152 punten wist het zestal de eerste halve finale al winnend af te sluiten. Ook in 2013 eindigde het land in de finale in de top vijf met zangeres Dina Garipova. Met "What If" behaalde ze in de eerste halve finale een tweede plaats met een totaal van 156 punten en dit na winnares Emmelie de Forest. In de finale verzamelde ze 174 punten en dat was goed voor een vijfde plaats.

Vorig jaar stuurde de grootmacht de Tolmachevy Sisters (Tolmachevy Twins) naar het festival met het nummer "Shine". In 2006 namen Anastasiya en Maria deel aan het Junior Eurovisie Songfestival. In de Roemeense hoofdstad Boekarest wonnen ze de vierde editie van het festival met "Vesenniy jazz". De twee meiden waren daarmee de eerste winnaars van het Junior Eurovisie Songfestival die de overstap maakten naar het Eurovisie Songfestival. In de eerste halve finale eindigden de zusjes met een totaal van drieënzestig punten op een zesde plaats en in de finale strandden ze met een totaal van negenentachtig punten op een zevende stek.

De deelname van Rusland lokte vorig jaar heelwat negatieve reacties uit bij het publiek. Bij de bekendmaking van de finalisten in de halve finale weerklonk er boegeroep uit het publiek bij de naam van het land als één van de tien finalisten. Ook in de finale liet een deel van het aanwezige publiek zich van zijn/haar minder fraaie kant zien. Telkens Rusland acht, tien of twaalf punten kreeg werd dat op boegeroep onthaald. Ook bij de bekendmaking van de Russische punten weerklonk er boegeroep. De reden was echter niet de Russische inzending, maar het conflict tussen Rusland en buurland Oekraïne (Krim). Anderzijds speelde de gewijzigde Russische antiholebiwetgeving een rol.


Rusland wordt tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door zangeres Polina Gagarina. Dat nieuws circuleerde reeds tijdens het weekend van 07 en 08 maart op het internet alwaar ook op verschillende fansites te lezen was dat ze met het liedje "Secret Poison" naar Wenen zou trekken.

Maar het bleef wachten tot woensdag 11 maart toen Channel One met het officiële nieuws naar buiten trad. De inmiddels 28-jarige zangeres werd als kandidaat bevestigd maar ze zal aantreden met "A Million Voices".

Net als in ons land (VRT en RTBF) zijn in Rusland twee (nationale) omroepen verantwoordelijk voor een inzending voor het liedjesfestival. Vorig jaar was het de beurt aan RTR en dit jaar mag Channel One een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Polina Gagarina (Moskou, 27 maart 1987) zag het levenslicht in de Russische hoofdstad maar bracht haar jeugdjaren grotendeels door Griekenland, waar haar moeder aan de slag was als balletdanseres. In 1993 keerde ze, door het overlijden van haar vader, terug naar haar geboorteland en daar nam ze als 16-jarige deel aan het het tweede seizoen van de talentenjacht 'Frabrika Zvozd' ('Star Factory').

Intussen bracht ze twee albums op de markt, in 2005 en 2010, en aan een derde album wordt momenteel gewerkt. Daarnaast won ze in eigen land verschillende liedjesfestivals waaronder het New Wave festival.

De Russische inzending is van de hand van Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin en Vladimir Matetskiy. Alares, Björnberg en Gutkin werkten in 2013 ook al samen voor de Russische inzending. Dina Garipova eindigde toen in de finale in het Zweedse Malmö met "What If" op een vijfde plaats.

"A Million Voices" (tekst en muziek : Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin, Vladimir Matetsky)

LYRICS

We are the worlds people
Different yet we're the same
We believe
We believe in a dream

Praying for peace and healing
I hope we can start again
We believe
We believe in a dream

So if you ever feel love is fading
Together like the stars in the sky
We can sing
We can shine

Chorus:

When you hear our voices call
You won't be lonely anymore
A million voices
Your heart is like a beating drum
Burning brighter than the sun
A million voices

Now as the world is listening
From cities and satellites
We believe
We believe
In a dream

If you ever feel love is fading
Together like the stars in the sky
We can sing
We can shine

Chorus:

When you hear our voices call
You won't be lonely anymore
A million voices
Your heart is like a beating drum
Burning brighter than the sun

Bridge:

When I look around at these faces
I can see the stars in the sky
We will sing
We will shine

Singing out
Singing out
ooh
Singing out
Singing out
ooh
Singing out
A million voices

WEBSITE : http://www.gagarina.com/.
FACEBOOK :
http://www.facebook.com/polina.gagarina5.
VK : http://vk.com/id87885735.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN
: voorstelling van de Deense deelnemer, de groep Anti Social Media. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags)

18-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : dit weekend is het verzamelalbum zestigste editie Eurovisie Songfestival digitaal en fysiek beschikbaar.

 Het album met daarop de veertig liedjes die volgende maand zullen strijden om de overwinning tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival is dit weekend beschikbaar. Normaal gezien kan je vanaf vandaag, vrijdag 17 april 2015, het album aanschaffen (zo onder meer via Bol.com) en via digitale weg (iTunes en Google play) is het vanaf aanstaande maandag, 20 april, beschikbaar.

* volledige tracklist :

- cd 1 :

01. ALBANIE : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
02. ARMENIE : "Face The Shadow" - Genealogy.
03. OOSTENRIJK : "I Am Yours" - The Makemakes.
04. AUSTRALIE : "Tonight Again" - Guy Sebastian.
05. AZERBEIDZJAN : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov.
06. BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
07. WIT-RUSLAND : "Time" - Uzari & Maimuna.
08. ZWITSERLAND : "Time To Shine" - Mélanie René.
09. CYPRUS : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karagiannis.
10. TSJECHIE : "Hope Never Dies" - Marta Jandová & Václav Noid Bárta.
11. DUITSLAND : "Black Smoke" - Ann Sophie.
12. DENEMARKEN : "The Way You Are" - Anti Social Media.
13. ESTLAND : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
14. SPANJE : "Amanecer" - Edurne.
15. FINLAND : "Aina mun pitää" - Pertti Kurikan Nimipäivät.
16. FRANKRIJK : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell.
17. VERENIGD KONINKRIJK : "Still In Love With You" - Electro Velvet.
18. GEORGIE - "Warrior" - Nina Sublatti.
19. GRIEKENLAND : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
20. HONGARIJE : "Wars For Nothing" - Boggie.

- cd 2 :

01. IERLAND : "Playing With Numbers" - Molly Sterling.
02. ISRAEL : "Golden Boy" - Nadav Guedj.
03. IJSLAND : "Unbroken" - María Ólafsdóttir.
04. ITALIE : "Grande amore" - Il Volo.
05. LITOUWEN : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila.
06. LETLAND : "Love Injected" - Aminata.
07. MOLDAVIE : "I Want Your Love" - Eduard Romanyuta.
08. MONTENEGRO : ""Adio" - Knez.
09. VJR MACEDONIE : "Autumn Leaves" - Daniel Kajmakoski.
10. MALTA : "Warrior" - Amber.
11. NEDERLAND : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis.
12. NOORWEGEN : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett.
13. POLEN : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska.
14. PORTUGAL : "Há um mar que nos separa" - Leonor Andrade.
15. ROEMENIE : "De la capăt" - Voltaj.
16. SERVIE : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
17. RUSLAND : "A Million Voices" - Polina Gagarina.
18. ZWEDEN : "Heroes" - Måns Zelmerlöw.
19. SLOVENIE : "Here For You" - Maraaya.
20. SAN MARINO : "Chain Of Light" - Michele Perniola & Anita Simoncini.

Net zoals de voorgaande jaren zal er ook ditmaal een dvd verschijnen met daarop de volledige uitzendingen van de twee halve finales en finale. Daarbovenop zullen de schijfjes ook heelwat extra's bevatten. Deze dvd zal beschikbaar zijn vanaf maandag 22 juni eerstkomende. (bron : Eurovision.tv)

17-04-2015 om 15:27 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs