Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 08. VJR MACEDONIE.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als achtste zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is de VOORMALIGE JOEGOSLAVISCHE REPUBLIEK MACEDONIE (FYROM). Het land neemt sinds 1996 deel aan het Songfestival maar het bleef wachten tot 1998 om de allereerste inzending te mogen begroeten op het festivalpodium. In 1996 geraakte het land niet door de interne selectie voor het festival van dat jaar. In totaal heeft het land veertien maal deelgenomen aan het Songfestival met een twaalfde plaats als hoogste notering, behaald door Elena Risteska in 2006.

In 2007 nam Karolina Gočeva voor een tweede maal deel aan het liedjesfestival en ze wist met "Mojot svet" de finale te halen alwaar ze op een veertiende plaats eindigde. Een jaar later wisten Tamara feat. Vrčak & Adrian Gaxha tijdens de tweede halve finale met "Let Me Love You" op een tiende plaats te eindigen maar enkel de top negen van de televoting en het best geplaatste land bij de vakjury dat niet in die top negen strandde (Zweden) mochten doorgaan naar de finale. En ook in 2009 was er net geen finaleplaats weggelegd voor Next Time. De tweelingbroers Martin en Stefan Filipovski eindigden met "Nesto sto ke ostane" tijdens de eerste halve finale op een tiende plaats met vijfenveertig punten maar het was de Finse inzending die dankzij de vakjury naar de finale mocht. In 2010 was alle hoop gevestigd op Gjoko Taneski maar met "Јas јa imam silata" bleef hij met een totaal van zevenendertig punten steken op een vijftiende plaats in de eerste halve finale.

Ook in 2011 was er geen plaats in de finale voor de Macedonische inzending. "Rusinka" van Vlatko Ilievski strandde in de tweede halve finale met een totaal van zesendertig punten op een zestiende plaats. Drie jaar geleden wist Kaliopi met "Crno i belo" wel door te stoten tot in de finale en daarmee nam ze wraak op haar niet-selectie in 1996. De zangeres strandde in de tweede halve finale met drieënvijftig punten op een negende plaats, in de finale legde ze met een totaal van eenenzeventig punten uiteindelijk beslag op een dertiende plaats, goed voor het tweede beste resultaat ooit
.

In 2013 stuurde het land Vlatko Lozanoski en Esma Redžepova naar de Zweedse stad Malmö. Eind februari 2013 werd de inzending "Imperija" voorgesteld. Na afloop kwamen er uit eigen land heelwat negatieve reacties en dus ging/moest het duo op zoek naar een nieuw nummer. Darko Dimitrov ging, samen met Lazar Cvetkovski, een nieuw lied schrijven en daarvoor werkten ze samen met Simenon Anastasov. De nieuwe inzending moest ritmischer en catchier moeten worden. Op vrijdag 15 maart werd het nieuwe nummer, "Pred da se razdeni", voorgesteld waarbij de inbreng van Esma beperkt werd gehouden. Met een totaal van achtentwintig punten strandde het duo in de tweede halve finale op een zestiende en voorlaatste plaats. Daardoor wist het land zich voor de vijfde maal sinds 2008 niet te plaatsen voor de finale. En ook vorig jaar was er geen finaleplaats voor de Macedonische inzending. Zangeres Tijana Dapčević, zus van deelneemster Tamara (2008) strandde in de tweede halve finale met "To The Sky" op een dertiende plaats met een totaal van drieëndertig punten.


Op woensdag 12 november 2014 werd in de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië de kandidaat gekozen die het land in mei zal vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep ontving vorig najaar meer dan tweehonderd inzendingen voor de selectie. In totaal werden twintig kandidaten geselecteerd die streden om dat éne ticket richting Wenen, alwaar de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden.

Na een meer dan drie uur durende uitzending, rechtstreeks vanuit Metropolis Arena te Skopje en gepresenteerd door Vasil Zafircev, volgde dan de uitslag. Het lot van de kandidaten lag in de handen van de kijkers thuis (50%) en een internationale vakjury (50%).

* uitslag 'Skopje Fest' (tussen haakjes de punten van de vakjury/televoting) :

01. "Esenski lisja" (tekst : Aleksandar Mitevski, Daniel Kajmakovski ; muziek : Joacim Persson) door Daniel Kajmakoski : 22 punten (10+12).
02. "Brod što tone" (tekst en muziek : Robert Bilbilov) door Tamara Todevska (ESF 2008, backing vocal ESF 2014) : 20 punten (12+8).
03. "Da ne te sakam" (tekst : Jelena Bulinac ; muziek : Grigor Koprov) door Evgenija Čančalova : 18 punten (8+10)
04. "Se što ti vetiv" (tekst : Magdalena Cvetkoska ; muziek : Lazar Cvetkoski) door Dimitar Andonovski : 8 punten (2+6).
05. "Marija" (tekst : Toni Mihajlovski ; muziek : Robert Bilbilov) door Aleksandar Tarabunov & Toni Mihajlovski : 8 punten (4+4).
06. "Znam" (tekst : Biljana Pasarikovska ; muziek : Aleksandar Masevski) door Nade Talevska : 7 punten (7+0).
07. "Edna edinstvena" (tekst : Elvir Mekic ; muziek : Jovan Jovanov) door Viktorija Loba (JESF 2003) : 7 punten (0+7).
08. "Sakam da letam" (tekst en muziek : Duke Bojadziev) door Sanja Gjoševska : 6 punten (6+0).
09. "Vo tvojot svet" (tekst : Ana Pandevska ; muziek : Vancho Dimitrov) door Aleksandra Janeva : 6 punten (3+3).
10. "Ako mi se vratiš" (tekst en muziek : Tanja Carovska) door Tanja Carovska : 5 punten (5+0).
11. "Ni Lj od Ljubovta" (tekst : Vlado Janevski ; muziek : Sasha Dragić) door Joce Panov : 5 punten (0+5).
12. "Zaljuben" (tekst en muziek : Tanja Carovska) door Miyatta : 2 punten (0+2).
13. "Bluz za..." (tekst : Toni Mihajlovski ; muziek : Davor Jordanovski) door Nina Janeva : 2 punten (1+1).
14. "Alo" (tekst en muziek : Risto Samardzjev) door Lena Zatkoska : 0 punten.
15. "Sever-Jug" (tekst : Risto Samardžiev ; muziek : Vladimir Dojcinovski) door Risto Samardžiev & Vlatko Ilievski (ESF 2011) : 0 punten.
16. "Se plašam" (tekst : Vesna Malinova ; muziek : Darko Tasev) door Vera Janković : 0 punten.
17. "Srce čuva spomeni" (tekst : Veronika Stojanovska ; muziek : Andrijana Janevska) door Aleksandra Mihova : 0 punten.
18. "Samo za tebe" (tekst : Jasmina Kantardzieva ; muziek : Salvatore Monetti) door Verica Pandilovska : 0 punten.
19. "Mig bez tebe" (tekst en muziek : Andrijana Janevska) door Goran Naumovski & Sanja Kerkez : 0 punten.
20. "Sonce niz oblaci" (tekst : Maja Pavlovska ; muziek : Trajche Stavreski) door Lidija Kočovska & Marijan Stojanovski : 0 punten.

Daniel Kajmakoski (Struga, 17 oktober 1983) was één van de eerste deelnemers die werd geselecteerd voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de nationale selectie won hij met het liedje "Esenski lisja" maar al heel snel werd duidelijk dat hij in Wenen zal aantreden met de Engelse versie, "Autumn Leaves".

De Oostenrijkse hoofdstad is geen onbekend terrein voor de zanger daar hij er reeds sinds zijn zevende woonachtig is. In 2003 nam hij deel aan het tweede seizoen van de talentenjacht 'Starmania' die drie jaar later zou gewonnen worden door ene Nadine Beiler, deelneemster aan het Eurovisie Songfestival van 2011. Tijdens dat derde seizoen maakten ook oud-Songfestivaldeelnemers Eric Papilaya (2007) en een zekere Tom Neuwirth, oftewel Conchita Wurst (2014), hun opwachting.

Nadien volgden er nog een aantal talentenjachten en vorig voorjaar won hij in Servië de talentenjacht 'X Factor Adrija', in het najaar gevolgd door de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

"Autumn Leaves" (tekst en muziek : Joacim Persson).

LYRICS

Met in the dark of night you were my lucky strike crazy kids with out a clue;
hanging from our knees up in the willow trees easy like the month of June;
a fairytale gone right with no ending in sight had me tangled up in blue;
you said we'd never change but maybe we do...
Baby this is all we ever used to know
But I can see your colours change to red and gold

Every moment will hurt;
from the last to the first;
and I'm trying find a way to breathe;
Close the book and the chapter forever and after;
I'm falling like the autumn leaves;
my heart is beating like a million drums;
cuz your the ground under my feet;
I'm trying to hold on but baby I'm falling free;
Like the autumn leaves

Baby this is all we ever used to know
But I can see your colours change to red and gold

Every moment will hurt;
from the last to the first;
and I'm trying find a way to breathe;
Close the book and the chapter forever and after;
I'm falling like the autumn leaves;
my heart is beating like a million drums;
cuz your the ground under my feet;
I'm trying to hold on but baby I'm falling free;
Like the autumn leaves


LYRICS IN FRENCH

On s'est rencontré dans l'obscurité de nuit, tu était mon coup de chance des enfants insouciants
Montés sur le soule, facile comme le mois de juin
Un conte de fées sans fin m'a emmêlé en bleu
Tu as dit que nous ne changerions jamais mais peut-être nous faisons...
Chérie cela est tout ce qu'on a jamais eu l'habitude de savoir
Mais je peux voir que tes couleurs changent à rouge et d'or

Chaque moment fera mal;
Du dernier au premier
Et j'essaye trouver une façon de respirer;
Ferme le livre et le chapitre pour toujours
Je tombe comme les feuilles d'automne;
Mon coeur bat comme un million de tambours;
parce que tu es mon sol sous les pieds
J'essaye de tenir le coup, mais chérie je tombe libre
comme les feuilles d'automne

Chérie cela est tout ce qu'on a jamais eu l'habitude de savoir
Mais je peux voir que tes couleurs changent à rouge et d'or

Chaque moment fera mal;
Du dernier au premier
Et j'essaye trouver une façon de respirer;
Ferme le livre et le chapitre pour toujours
Je tombe comme les feuilles d'automne;
Mon coeur bat comme un million de tambours;
parce que tu es mon sol sous les pieds
J'essaye de tenir le coup, mais chérie je tombe libre
comme les feuilles d'automne


WEBSITE : http://danielkajmakoski.mk/.
YOUTUBE : http://www.youtube.com/channel/UCyxqIAviCV-zD15XFSUOvOA.
TWITTER : https://twitter.com/Kay_Makovsky.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/Kajmakoski.Daniel?ref=br_tf.


BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Servische deelneemster, Bojana Stamenov. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Andreja Damjanovic)

14-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Britse oud-Songfestivaldeelnemer Ronnie Carroll (80) overleden.

 De Britse omroep BBC heeft eerder vanavond, maandag 13 april 2015, bekendgemaakt dat oud-Songfestivaldeelnemer Ronnie Carroll eerder op de dag is overleden.

Carroll (18 augustus 1934) zag het levenslicht in het Noord-Ierse Belfast als Ronald Cleghorn. In 1956 scoorde hij zijn allereerste hit ("Walk Hand In Hand") in het Verenigd Koninkrijk. In 1960 nam hij deel aan de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Spring, Summer, Autumn And Winter" bleef hij in de halve finale steken. Twee jaar later had hij meer geluk en wist hij de nationale finale te winnen met "Ring-A-Ding-Girl". Tijdens het Eurovisie Songfestival eindigde hij op een gedeelde vierde plaats.

Een jaar later, in 1963, wou hij zijn kans opnieuw wagen en het lukte hem opnieuw om de nationale finale te winnen. Net als in 1962 eindigde hij dit jaar met "Say Wonderful Things" tijdens het Eurovisie Songfestival op een vierde plaats. Er volgden na het liedjesfestival nog een paar hitparadenoteringen maar de successen bleven echter uit. Eind jaren negentig stortte hij zich in de politiek en in 2006 kwam hij bij de Britse verkiezingen nog op voor een kleine partij (Vote For Yourself Rainbow Dream Ticket) uit Belfast.

In juli 2008 vonden in het kiesdistrict Haltemprice and Howden (Verenigd Koninkrijk) tussentijdse parlementsverkiezingen plaats. Eén van de kandidaten die een plaatsje in het Britse Lagerhuis wou bemachtigen was Ronnie Carroll (Make Politicians History). Met amper 29 stemmen eindigde Carroll pas op een éénentwintigste plaats. De overwinning ging naar David Michael Davis van de Conservatieven met 17.113 stemmen. Tweede werd Shan Oakes (Green Party) met 1.714 stemmen.

Eerder vandaag overleed Carroll op tachtigjarige leeftijd na een korte ziekte. (bron : BBC)

13-04-2015 om 22:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer stamgast Rik Torfs en Laura Tesoro.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* achtste aflevering - maandag 13 april 2015 :

De gasten vanavond zijn Ben Segers en Umesh "Haldis" Vangaver, prof. Baki Topal uit 'Topdokters', Rik Torfs is een week lang stamgast en Laura Tesoro brengt de Fabulous Sneakerboyz mee.

'Café Corsari', vanavondmaandag 13 april 2015, tussen 22.00 en 22.45 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

13-04-2015 om 20:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WENEN LIVE : op maandag 11 mei starten de eerste repetities in de Stadthalle in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

 Vandaag over precies vier weken, op maandag 11 mei 2015, wordt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen het startschot gegeven voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt een week later plaats, op dinsdag 19 mei, maar de tweede maandag van mei gaan in de Stadthalle de eerste repetities van start.

Moldavië mag als allereerste om 12.00 het podium op voor de eerste repetitie. De Belgische kandidaat Loïc Nottet werkt diezelfde dag zijn eerste repetitie af en dit tussen 13.20 en 13.50. De Nederlandse Trijntje Oosterhuis mag na 'onze' Loïc het podium voor de eerste maal betreden en dit tussen 14.00 en 14.30.

 Vanaf maandag 11 mei en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 23 mei, krijg je net als de vorige jaren dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.

Net als de voorbije twee jaar is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 15 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

De zeven rechtstreeks geplaatste finalisten, de 'Big 5', Australië en gastland Oostenrijk, betreden op zondag 17 mei voor de eerste maal het festivalpodium.

Tot slot geven we nog mee dat we vanaf vandaag, maandag 13 april, en dit tot en met zondag 31 mei eerstkomende, al het nieuws rond de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zullen bundelen onder de noemer 'WENEN LIVE'. Daarnaast stellen we nog tot midden mei dagelijks één van de veertig deelnemers aan je voor in onze rubriek 'Guten Abend Wien'. (bron : Eurovision.tv ; Photography & Art Work Loïc Nottet by Josh Brandão)

13-04-2015 om 11:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze tweede maandag van de paasvakantie hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Bijna vijftig jaar geleden, meer bepaald in 1966, scoorde Engelbert Humperdinck (ESF 2012) zijn eerste succes… in België! Niet veel later bracht hij "Please Release Me" op de markt en lag ook de rest van de wereld aan zijn voeten. De charmante Brit stond 56 weken in de UK-hitlijsten en wist zelfs "Strawberry Fields" van de Beatles van de top te houden.

Humperdinck weet al snel een plaats te veroveren tussen topentertainers als Tom Jones, Frank Sinatra en Elvis Presley. Hij scoort wereldhits met onder andere "A Man Without Love", "Can't Take My Eyes Off You" en "The Last Waltz". In de loop der jaren verzamelt hij vier Grammynominaties, een Golden Globe, 63 gouden platen, 24 platinum platen en een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Tot mei toert Engelbert Humperdinck voornamelijk in de Verenigde Staten, maar daarna zakt hij af naar ons land! The King of Romance is op zaterdag 06 juni (aanvang : 20.00) te zien in de Lotto Arena in Antwerpen. Zoals we van hem gewend zijn, zal ook dit concert weer een geweldige belevenis worden. Wereldhits, romantische klassiekers en heerlijke Britse humor staan op het programma : een onweerstaanbare combinatie!

Tickets voor dit concert (62, 72 en 82 euro, inclusief servicekosten) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService.

Sinds september vorig jaar staat Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) vijfentwintig jaar op de planken. Ze startte haar carrière met het winnen van 'vtm 's Soundmixshow'.

Het jubileumjaar werd verrassend ingezet met "Stilte na de storm", een duet met haar zoon Eli. Een prachtige bewerking van "Calm After The Storm" van Common Linnets, in een vertaling van Daniël Ditmar, ook de tekstschrijver van haar Songfestivalinzending "Liefde is een kaartspel".

De overweldigende reacties van radio, televisie en publiek maakten dit nummer tot een grote hit! Hierop volgden in december twee uitverkochte concerten van 'Kerst bij Lisa', samen met de dvd-release van dit prachtige kerstconcert.

Later deze maand komt er een album uit met allemaal liedjes die Lisa nauw aan het hart liggen en die zij ook voor haar moeder gezongen zou hebben. Het is dan ook een beetje vanzelfsprekend dat behalve haar zoon Eli, ook dochter Krisia zal meewerken aan dit album.

In oktober volgt de release van haar jubileumalbum : "25 jaar Lisa del Bo". Op dit album zal je het belangrijkste van Lisa's repertoire kunnen beluisteren samen met een aantal nieuwe liedjes. Lisa heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze haar jubileumjaar zou afsluiten met een groot feest voor haar fans ... een heus jubileumconcert.

En dat concert vindt plaats op zaterdag 15 augustus (aanvang : 20.00) in de Saveryszaal van het Casino van Blankenberge. De mooiste en bekendste liedjes die Lisa del Bo ooit zong, samengebundeld in een twee uur durend live-concert, begeleid door een negenkoppige band... een niet te missen jubileumshow!

Tickets (32,50 euro) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november 2015 gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

13-04-2015 om 10:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : Christoff haalt vanavond de kniezwengel van Kate Ryan nog eens boven.

Vlaamse zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') die het dance repertoire van Kate Ryan (ESF 2006) zingt. Singer-songwriter Tom Helsen die een eigen interpretatie geeft aan de songs van rapster Slongs Dievanongs. Op maandag 23 maart 2015 vertrokken zes Vlaamse artiesten met een bijzondere 'Liefde voor Muziek' naar het zonnige Zuid-Spanje voor een muzikale reis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Christoff, Guy, Kate, Stan, Slongs en Tom nemen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gaan er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Hun 'Liefde voor Muziek' is hun grote gemene deler.

Elke week staat één van de zes artiesten centraal, die zijn grootste en meest gekoesterde songs uitleent aan zijn muzikale collega's. Onder begeleiding van een achtkoppige muziekband geven zij een eigen touch en arrangement aan één zelfgekozen nummer. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend. Wie weet de anderen tot tranen toe te ontroeren? Wie blaast zijn collega's omver?

Kate, Slongs, Christoff, Guy, Tom en Stan stellen zich in 'Liefde voor Muziek' bijzonder kwetsbaar op en laten zich van hun meest persoonlijke kant zien. Hun eigen song uit handen geven of het dierbaarste liedje van een collega onder handen nemen is geen evidente opdracht. Achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal en elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song.

Tussen de muziek door leren de artiesten elkaar gaandeweg beter kennen. Samen koken, samen sporten, samen ontspannen onder de Spaanse zon : vijf dagen lang staat genieten centraal.

Guy die samen met Kate gaat paardrijden, Kate die een gezichtsmasker legt bij Christoff, Stan en Guy die Slongs leren autorijden, Christoff die in de buurt op zoek gaat naar de chiqueste pateekes voor zijn high tea, Slongs die Tom Helsen introduceert in de wereld van de reiki, Kate die gitaarles krijgt van Guy, Slongs en Christoff die samen een kapel bezoeken… allemaal mooie momenten in 'Liefde voor Muziek'.

Die mooie momenten beleven de artiesten in een al even mooie setting : Villa El Cortijo de los Olivos in de omgeving van het Spaanse stadje Ronda. Deze historische villa uit de middeleeuwen is een oase van rust en is omgeven door prachtige natuur. Het adembenemende panorama doet de muzikanten meteen wegdromen. De ideale plek om zich vijf dagen lang te verdiepen in hun allergrootste passie : muziek.

* maandag 13 april 2015 - aflevering 4 :

 Kate Ryan en haar kniezwengel : ze worden vaak in één adem genoemd. Zelf vergat Kate haar bekende move te doen tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival in 2006, maar Christoff blaast de hype vanavondmaandag 13 april 2015, nieuw leven in in de vierde aflevering van 'Liefde voor Muziek'.

Met de songs van Kate Ryan staan de artiesten opnieuw voor een grote uitdaging : wie durft zich aan haar Franstalig repertoire te wagen? En wat doen de muzikale vrienden met de stevige dance beat in haar muziek? Ook voor Kate zelf wordt het een bijzondere avond. "Ik ben zeer benieuwd naar wat ze met mijn nummers gaan doen. Mijn liedjes liggen voor iedereen heel ver weg van het genre dat zij zelf brengen, dus het wordt voor hen een grote uitdaging. Heel spannend!", aldus Kate.

Slongs Dievanongs mag de spits afbijten in de vierde aflevering van 'Liefde voor Muziek'. Zij kiest voor "Voyage, Voyage", maar overgiet het nummer met een reggae-sausje. "Ik heb er een filosofisch nummer van gemaakt", vertrouwt ze Kate toe. En er mag weer stevig gerapt worden… in het Frans. De keuze van Christoff was dit keer snel gemaakt. Hij brengt zijn favoriete Kate Ryan nummer "Je t'adore", het lied waarmee ze in 2006 ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. De ideale gelegenheid voor Christoff om de beroemde kniezwengel van Kate nog eens over te doen. Maar ook met zijn andere dansmoves weet Christoff Kate en Slongs te imponeren…
 
Stan Van Samang wist zijn collega's al enkele keren te ontroeren, maar gaat nu resoluut voor een nummer met power. Hij smijt zich helemaal met zijn cover van "Alive". Zelf laat Stan zich ontroeren door de song die Guy Swinnen onder handen heeft genomen. Hij verrast iedereen met een Johnny Cash-versie van "I Surrender", een nummer waarin hij naar eigen zeggen "klein Katrientje met haar akoestische gitaar" hoort. Tom Helsen sluit de aflevering af met een emotionele ode aan zijn 11-jarige dochter Emma. Hij draagt Kates grote hit "Ella elle l'a" aan haar op en doopt het nummer om tot "Emma Emma". In alle rust oefenen doet Tom alvast… op het toilet.

'Liefde voor Muziek', vierde aflevering vanavond, maandag 13 april 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

13-04-2015 om 08:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 07. ESTLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

 Het land dat als zevende zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is ESTLAND. De Baltische staat neemt sinds 1994 deel aan het liedjesfestival en kan een aantal goede resultaten voorleggen. In totaal eindigde het land maar liefst acht maal in de top tien en dit op twintig deelnames. De eerste, en tot op heden enige, overwinning kwam er in 2001 toen Tanel Padar, Dave Benton en 2XL met "Everybody" volgens velen verrassend het Songfestival wonnen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Tussen 2004 en 2008 wist het land zich niet te plaatsen voor de finale op zaterdag maar in 2009 lukte het eindelijk wel. Urban Symphony mocht tijdens de tweede halve finale als zeventiende en voorlaatste aantreden en met "Ränjadad" werd met een totaal van 115 punten beslag gelegd op de derde plaats. Met een totaal van 129 punten strandde het gezelschap in de finale uiteindelijk op een zesde plaats.

Een jaar later konden Malcolm Lincoln & Manpower 4 met "Siren" dit succes niet evenaren. Met een totaal van negenendertig punten strandde het gezelschap in de eerste halve finale op een veertiende plaats. In 2011 strandde Getter Jaani op een - voor sommigen - teleurstellende vierentwintigste en voorlaatste plaats (vierenveertig punten) in de finale met "Rockefeller Street". In de tweede halve finale eindigde ze met een totaal van zestig punten pas op een negende plaats. Drie jaar geleden was Ott Lepland dan weer goed voor een zesde plaats (120 punten) in de finale met het prachtige "Kuula". In de tweede halve finale strandde hij met een totaal van honderd punten op een vierde plaats na onder meer winnares Loreen. In 2013 mocht een zwangere Birgit Őigemeel naar het festival alwaar ze in de finale met "Et uus saaks alguse" op een twintigste plaats eindigde met negentien punten nadat ze in de eerste halve finale op een tiende plaats was gestrand met tweeënvijftig punten. Vorig jaar bleef Tanja met "Amazing" steken op een twaalfde plaats in de eerste halve finale met een totaal van zesendertig punten.


Op zaterdag 21 februari vond de finale plaats van 'Eesti Laul 2015', de Estse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV ging tussen woensdag 17 september en maandag 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015'. In totaal ontving de omroep maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed voor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moesten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en op donderdag 04 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).


Voorafgaande aan deze finale vonden eerder (zaterdag 07 en zaterdag 14 februari) twee halve finales plaats met telkens tien kandidaten. Uit elke halve finale stootten vijf kandidaten (via vakjury en televoting) door naar de finale.

Tijdens de finale waren er twee stemrondes : in een eerste stemronde kozen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale lag het lot van het drietal dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen aanduidden.

* uitslag eerste ronde finale van 'Eesti Laul 2015' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Goodbye To Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa : 20 punten (10+10).
02. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi : 17 punten (8+9).
03. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk : 14 punten (6+8).

04. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune : 13 punten (9+4).
05. "This Is Our Choice" (tekst en muziek : Jaanus Saago, Triin Niitoja) door Triin Niitoja & John4 : 12 punten (5+7).
06. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers : 10 punten (7+3).
07. "Idiot" (tekst en muziek : Alan Olonen) door Kali Briis Band : 9 punten (4+5).
08. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane : 7 punten (1+6).
09. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe : 5 punten (3+2).
10. "Minu päike" (tekst en muziek : Mikk Tammepõld, Luisa Värk) door Luisa Värk : 3 punten (2+1).

* uitslag superronde finale van 'Eesti Laul 2015' :

01. "Goodbye To Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa : 79% (71.429 stemmen).
02. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi : 13% (11.754 stemmen).
03. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk : 8% (7.234 stemmen).

De overwinning ging naar de topfavorieten, Elina Born & Stig Rästa die in de superronde maar liefst 79% van de uitgebrachte stemmen achter hun naam wisten te vergaren.

Elina Born (Lehtse, 29 juni 1994) werd in het najaar van 2012 tweede tijdens het vijfde seizoen van de talentenjacht 'Eesti otsib superstaari'. In 2013 nam ze voor de eerste maal deel aan de Estse nationale selectie alwaar ze met "Enough" op een achtste plaats eindigde in de finale.

Raul-Stig Rästa (Tallinn, 24 februari 1980), componist en tekstschrijver van "Goodbye To Yesterday", nam in 2003 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie. Als lid van Slobodan River eindigde hij met "What A Day" op een gedeelde zevende plaats. Een jaar later nam de groep opnieuw deel en toen werd met "Surrounded" een derde plaats in de wacht gesleept. Samen met Traffic nam hij in 2008 deel met het nummer "It's Never Too Late", goed voor een achtste plaats. Een jaar later behaalde de formatie een tweede plaats, na Urban Symphony, met het nummer "See päev".

In 2011 was hij opnieuw van de partij, toen als lid van Outloudz, en met "I Wanna Meet Bob Dylan", strandde de groep op een tweede plaats. Met Traffic nam hij ook in 2012 ("NASA", gedeelde negende plaats) en 2014 ("Für Elise", derde plaats) deel aan de nationale selectie.

"Goodbye To Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa).

LYRICS

I woke up at 6 a.m.
my eyes were closed but my mind was awake
pretended I was breathing in a deep sleep pace

got dressed so quietly
I was frozen by the jingle of my keys at the door
as I got outside I smiled to the dog

I didn't wanna wake you up
my love was never gonna be enough
so I took my things and got out of your way now girl

why didn't you wake me up
I'm pretty sure i would have told you to stop
let's try again and say goodbye
goodbye to yesterday

why would you think like that
yeah we fight a lot but in the end
you and I we're a perfect match

I wouldn't want it any other way
but now you're gone and I'm all alone
lying here naked and staring at the phone


LYRICS IN FRENCH

Adieu à hier

Je me suis réveillé à six heures du matin
Mes yeux étaient fermés mais mon esprit conscient
Je feignais la respiration d'un sommeil profond

Je me suis habillé en silence totale
Le cliquetis de mes clés à la porte m'a fait figer
Sorti, j'ai souri au chien

Je n'ai pas voulu te réveiller
Mon amour n'aurait jamais suffi
J'ai donc pris mes affaires et je me suis écarté, ma petite

Pourquoi tu ne m'as pas réveillée ?
Je t'aurais certainement dit de t'arrêter
Laisse-nous essayer de nouveau et dire adieu
Adieu à hier

Pourquoi penserais-tu comme ça ?
Bon, on bagarre assez mais à la fin
Toi et moi, on est parfait ensemble

Je ne voudrais rien d'autre
Mais tu es donc parti et je suis restée toute seule
Allongée nue à regarder mon téléphone


TWITTER : https://twitter.com/ElinaStig.
FACEBOOK : https://www.facebook.com/elinastig.

BEKIJK DE
VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Macedonische deelnemer, Daniel Kajmakoski. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Stina Kase)

13-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Tim wil niet alles zomaar opgeven en Jens krijgt een verrassend berichtje.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.756 TOT EN MET 3.760.

Tussen Lowie en Olivia lijken alle plooien gladgestreken. Tim wil niet alles zomaar opgeven. Peter en Femke zijn het oneens over hun verdere toekomstplannen. Frank en Lowie gooien elkaar verwijten naar het hoofd. Jens krijgt een verrassend berichtje.

- maandag 13 april - aflevering 3.756 : Tim wil niet alles zomaar opgeven. Frank en Simonne worden verwend tijdens het ontbijt. Renzo is enorm zenuwachtig. Hélène komt langs bij Emma. Luc heeft een speciaal pakket met producten voor de Zus & Zo. Simonne krijgt een leuk cadeautje van Julia.

- dinsdag 14 april - aflevering 3.757 : Sam gaat iets drinken met de collega's. Peter en Femke zijn het oneens over hun verdere toekomstplannen. Lena heeft advies voor haar dochter. Frank en Lowie gooien elkaar verwijten naar het hoofd. Judith maakt zich zorgen over Emma. Marianne krijgt een leuke sms.

- woensdag 15 april - aflevering 3.758 : Jana zoekt Toon op. Luc pakt Frank aan over Lowie en ook Sam wijst Frank op zijn gedrag. Tim moet Sam iets opbiechten. Jens krijgt een verrassend berichtje. Rosa en Peggy delen hun beslissing mee aan Peter en Luc. Eddy heeft een nieuwe job.

- donderdag 16 april - aflevering 3.759 : Rosa blijft bij haar standpunt, maar Femke heeft een plan. Het is een sombere dag voor Geert en Hélène. Frank weigert overuren te presteren. Marianne krijgt een kleine attentie. Emma heeft voetbalfinale en Stan moet mee.

- vrijdag 17 april - aflevering 3.760 : Simonne neemt Yvette mee op uitstap. Tussen Lowie en Olivia lijken alle plooien gladgestreken. Julia heeft een idee voor Peter en Femke. Stan wil Judith iets duidelijk maken. Frank laat zich niet afschepen.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

12-04-2015 om 16:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Patrick heeft Benny en Liesbeth belangrijk nieuws te melden.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.491 TOT EN MET 5.495.

- maandag 13 april - aflevering 5.491 : Zjef kan maar moeilijk omgaan met de wonden die hij geslagen heeft door zijn gokverslaving. De verhuis van Mathias en Marie-Rose verloopt moeizaam en emotioneel. Liesbeth krijgt het moeilijk in Reading en denkt eraan om terug naar huis te gaan. Maarten begeeft zich ondertussen op steeds gladder ijs.

- dinsdag 14 april - aflevering 5.492 : Benny slaat in paniek wanneer Liesbeth plots onbereikbaar is. Mathias probeert te bemiddelen na een hevige confrontatie tussen Peter en Thomas. Ook de verhuis bezorgt hem kopzorgen. De undercoveroperatie van Maarten komt tot een abrupt einde.

- woensdag 15 april - aflevering 5.493 : Marie-Rose en Mathias verhuizen hun spullen naar de loft van Peter. Het samenhokken zorgt echter al meteen voor problemen. Agnes laat Mathias weten dat ze met hem meegaat naar de scheepswerf van hun vader, tot een onthutsend telefoontje haar plannen dwarsboomt. Evy probeert Maarten op te beuren en stort daarna haar hart uit bij Niko.

- donderdag 16 april - aflevering 5.494 : Patrick heeft Benny en Liesbeth belangrijk nieuws te melden. Agnes besluit Mathias nog niet in te lichten. Samen met hem bezoekt ze de scheepswerf waar ze allebei opgroeiden. Ondertussen bekommert Marie-Rose zich alleen om de verhuis. Peter hakt een belangrijke knoop door, maar is bang voor de reactie van June.

- vrijdag 17 april - aflevering 5.495 : Benny maakt zich zorgen over Liesbeth en stelt voor om haar te helpen met haar cursussen. Faroud stelt zijn chef voor om Maarten in dienst te nemen. Evy heeft een eerlijk gesprek met Leen. Thomas verwijt Peter dat hij Fashion in gevaar brengt door zijn vete met June.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

12-04-2015 om 15:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David kampt met geheugenverlies en bij Klaerhout Pharmaceutica dreigt er een leegloop.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 162 TOT EN MET 166.

- maandag 13 april - aflevering 162 : Terwijl Pieter in het labo een nieuw middel samenstelt om Davids geheugen af te pakken, genieten Sofie en David van elkaars gezelschap. Voor haar is dit het perfecte moment om hem te vertellen dat ze hem nog altijd graag ziet. Jan bekent aan Lotte dat hij totaal berooid is, maar verzekert dat hij haar niet tot last wil zijn. Zij en Sander besluiten een wekelijkse toelage aan Jan te geven zodat hij kan rondkomen. Tim probeert aan de verleidingen van Sven te weerstaan.

- dinsdag 14 april - aflevering 163 : David heeft een black-out en is enkele dagen kwijt. Zo weet hij niet meer in welke omstandigheden hij verschillende van zijn schilderijen heeft vernield en gelooft hij niet dat Sofie hem getroost heeft zoals vroeger. Zij is ervan overtuigd dat hij veel te veel gedronken heeft, maar beseft dat er meer aan de hand is na een telefoontje van Maarten. Lotte bedenkt een subliem plan om van kunstpaus Steven af te geraken. Bea heeft het voorgevoel dat Ludo en Pieter iets aan het bekokstoven zijn. Sven gaat solliciteren bij Klaerhout Pharmaceutica.

- woensdag 15 april
- aflevering 164 : David kampt nog altijd met geheugenverlies en barst bij Lotte in tranen uit, zonder te weten waarom. Voor Pieter is dit nog niet voldoende en hij geeft David opnieuw een spuit. Lotte is tries omdat haar vader een opportunist blijkt te zijn. Wanneer Steven langskomt om haar ter verantwoording te roepen voor Davids knoeiwerk, is dat dan ook een slecht moment. Het loopt helemaal mis tussen Robby en Tim. Liesbeth en Sander zijn jaloers omdat Maarten en Lotte samen iets gaan eten. Bij Klaerhout Pharmaceutica dreigt er een leegloop.

- donderdag 16 april
- aflevering 165 : Sofie is ongerust omdat ze niet weet wat er aan de hand is met David en ze wil hem onderzoeken. Pieter is haar echter voor. Robby wil Tim zijn vrijheid teruggeven, zodat hij nog wat kan rondfladderen. Lotte en Maarten hebben een gezellige avond, maar beseffen dat ze vooral over hun lieven praten. Delphine blijft haar vrolijke zelve, hoewel ze toch veranderd is door haar ervaring bij Artsen Zonder Grenzen.

- vrijdag 17 april
- aflevering 166 : Sofie wil David geheugenstimulerende middelen geven, maar Pieter probeert dit te verhinderen. Ook Delphine is van mening dat er grotere problemen in de wereld zijn dan de black-outs van David. Tim ziet verschrikkelijk af van de breuk met Robby. Laura en Quinten hebben met Tim te doen en proberen hem op te monteren. Herman krijgt goed nieuws van de internetpolitie over de hacker die het systeem van Klaerhout Pharmaceutica heeft platgelegd. David wil iemand zoeken om zijn leven mee te delen, maar dat wordt een helse opgave wanneer hij het slachtoffer van de roddelpers wordt. Andrea infiltreert in Welvapharma, maar wordt er door Ludo en Bea misleid.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

12-04-2015 om 15:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : het kustdorpje neemt deze week afscheid van Dina en bij Miriam slaan de stoppen door.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 495 TOT EN MET 499.

- maandag 13 april - aflevering 495 : Julia is teruggekeerd naar De Schorre. Haar eerste werk is het nakijken van alle facturen. Ook de boekhouding van Celine wordt doorgelicht. Zij heeft totaal onverwacht het bezoek gekregen van Henry Sharp, senior account manager van Health International. Celine weet dat haar resultaten beneden de verwachtingen liggen en ze maakt zich luidop zorgen over de toekomst van haar filiaal. Merel mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Jelle is opgelucht wanneer Frank bereid is de ziekenhuisrekening te betalen en Merel persoonlijk te begeleiden tijdens haar ontwenningskuur.

- dinsdag 14 april - aflevering 496 : Miriam heeft het proces tegen Nellie verloren, waardoor ze opdraait voor de gerechtskosten. Wat echter nog is, is dat ze het hoederecht over Jonas heeft verloren. Deze nederlaag schiet in het verkeerde keelgat en ze is vastbesloten om Nellie te laten bloeden. Vandaag nemen de Wittekerkenaren afscheid van Dina. Sam is een wrak en ze mist nu meer dan ooit de steun en de troost van haar vader. Niemand weet waar de commandant is en waarom hij niet naar de begrafenis komt. Tijdens de uitvaart kan pastoor Dirk de schijn niet langer ophouden en hij doet een emotionele aankondiging. Angele moedigt Georges aan om een huishoudster aan te nemen.

- woensdag 15 april - aflevering 497 : De toekomst van Celine ziet er somber uit nu Health International haar aan de kant heeft gezet. Ook Jan en Nellie beleven geen topdagen en daar heeft zijn ex-vrouw Miriam alles mee te maken. Zij draait volledig door en terroriseert Nellie. Jan hoopt dat de politie het stalkingprobleem zal kunnen oplossen, maar Luc heeft teleurstellend nieuws. Salsaleraar Antoine wil een paar dagen per week in De Schorre overnachten. Suzanne vindt dat schitterend nieuws. Frank is jaloers op de goede band van Sneyers en Merel.

- donderdag 16 april - aflevering 498 : Suzanne geeft salsaleraar Antoine een voorkeursbehandeling. Al zijn drankjes worden op een rekening gezet, hij krijgt 's ochtends een ontbijt geserveerd en hij mag aan een verminderde prijs in De Schorre logeren. Vooral dat laatste schiet bij Julia in het verkeerde keelgat. Zij ergert zich de laatste dagen ook blauw aan Angele, de secretaresse van Georges. Jan en Nellie worden nog altijd gepest door zijn ex-vrouw. De dag van Georges kan niet meer stuk als hij verneemt dat Celine door de grote bazen van Health International aan de kant is gezet en dat het filiaal in Wittekerke gesloten wordt.

- vrijdag 17 april - aflevering 499 : De stoppen zijn bij Miriam helemaal doorgeslagen. Ze belt 's avonds laat bij haar ex-man Jan aan en schiet hem in koelen bloede neer. Het schot is niet fataal, maar Jan wordt wel in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Frank kan zijn gevoelens voor Merel niet langer negeren en hij verklaart haar zijn liefde. Ze probeert hem op een vriendelijke manier af te wijzen, maar hij is niet voor rede vatbaar
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

12-04-2015 om 15:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond maakt zanger Dotan zijn opwachting tijdens de derde liveshow.

Sinds zondag 29 maart 2015 is het eindelijk zover : de twintig meest talentvolle en allround dansers van 'So You Think You Can Dance 2015' nemen het tegen elkaar op in de liveshows, de laatste rechte lijn naar de finale. In de AED Studio's in Lint zitten juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman op de eerste rij om de top twintig vakkundig te beoordelen. An Lemmens en Dennis Weening verzorgen naar goede gewoonte de presentatie van de show.

Nieuw dit jaar is dat de twintig dansers in de eerste show enkel samen aantreden voor een groepschoreografie van hoofdchoreograaf Roy Julen. Dat wordt een stevige mix van stijlen, waaronder ook een stukje nostalgie voor de dansers : de show start met een stukje riverdance uit de Ierse bootcamp. Nadien brengen de eerste tien kandidaten hun choreografie per koppel. De andere tien dansers zien we pas terug met hun choreografie in de tweede liveshow.



* negende aflevering (derde liveshow) - zondag 12 april 2015 :

 De liveshows van 'So You Think You Can Dance' in Lint gaan in volle vaart richting derde liveshow. Na amper twee liveshows nam de jury al afscheid van zes dansers : Nadine, Sarah en Adil in de eerste en Leen, Andrew en Kevin in de tweede liveshow. Vandaag, zondag 12 april 2015, staat de top 14 aan de aftrap van een nieuwe liveshow met deze keer niet vijf, maar zeven koppelchoreografieën én met een gastoptreden van singer songwriter Dotan. De groepschoreo is een act op een speciale versie van zijn hit "Hungry", wat de zanger in hoogsteigen persoon kwam vertellen aan de top 14.

Groepschoreo met singer songwriter Dotan

Dotan brengt een speciale versie van zijn tweede hit "Hungry" samen met de top 14. Voor hen is het meteen de groepschoreo in de derde liveshow, die ze brengen terwijl Dotan de hit live met hen brengt. Hoewel ze de act brengen voor een bomvolle zaal en bij uitbreiding voor heel Vlaanderen en Nederland, was het ooit anders voor Dotan. Hij had enorm veel last van podiumvrees en is ooit begonnen met optredens… in woonkamers. Zijn allereerste album "7 Layers" lanceerde Dotan unplugged in de living bij mensen thuis. Het decor en de setting van de groepsact in de liveshow is dan ook die van een huiskamer.

In Vlaanderen en Nederland is Dotan een grote ster dankzij zijn hits "Home" en "Hungry". Home stond een tijdje op 1 in de Vlaamse hitlijst en is inmiddels zelfs goed voor platina in België. "Hungry" stond na amper twee weken al in de top 10 van de hitlijsten in Vlaanderen, wat ongezien is op zo'n korte tijd. Na de huiskameroptredens speelt Dotan nu voor uitverkochte concertzalen in Vlaanderen en Nederland, waaronder een uitverkochte AB en Trix. Deze zomer staat hij bovendien op de affiche van Rock Werchter.

Top 14 strijdt om plekje in volgende liveshow

Naast de groepschoreo krijgt de kijker in de derde liveshow ook zeven duochoreografieën te zien. Vijf van de zeven koppels zijn in tact gebleven, waaronder beloftevol koppel Julie en Malik. Zij mogen zichzelf deze week bewijzen met een hiphopchoreografie van Yves Ruth op het nummer "Elastic Heart" van Sia. Ook Roger en Manuella wisten de jury vorige week te verbazen. Zij brengen nu een Weense Wals van choreograaf Peter Bosveld op het nummer "I'm With You" van Avril Lavigne. Na de succesvolle jazz van Dieter en Nina, mogen zij zich nu bewijzen met een pittige samba van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op het nummer "Papi" van Jennifer Lopez. Fabio en Marrit worden beiden uit hun comfortzone getrokken met een disco van Laurent Flament op "Turn The Beat Around" van Gloria Estefan. Ten slotte staan er vanaf vanavond twee gloednieuwe danskoppels : Dane en Gill leren elkaar beter kennen als danspartners tijdens de hiphoptrainingen van Vincent Vianen op "Take U There" van Kiesza. Jorge en Morgane doen hetzelfde tijdens de lessen van choreografe modern Julie Magneville-Auger op "El Tango de Roxanne" van de Moulin Rouge.

 Kijkers stemmen nog steeds op hun favoriete koppel door te sms'en naar 6620. De drie koppels met de minste stemmen van de kijker keren op het einde van de show terug met een 'Dance For Your Life'. Van die zes dansers kiest de jury er twee uit voor wie het 'So You Think You Can Dance-verhaal' eindigt bij liveshow drie.

'So You Think You Can Dance' de negende aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 12 april 2015 tussen 19.55 en 22.10 op vtm en RTL 5. (bron, logo en foto's : vtm)

12-04-2015 om 14:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 06. GRIEKENLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als zesde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is GRIEKENLAND. Het land neemt sinds 1974 deel aan het liedjesfestival en tien jaar geleden wist het voor het eerst het Songfestival te winnen. Zangeres Helena Paparizou bracht de overwinning naar het land met "My Number One". Een jaar eerder, in 2004, eindigde Sakis Rouvas al op de derde plaats. In 2006 zagen we hem terug als presentator van de eenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival. Anna Vissi, eerder al deelneemster voor Griekenland in 1980 en voor Cyprus in 1982, nam toen voor de derde maal deel aan het liedjesfestival en wist een negende plaats in de wacht te slepen met "Everything". In 2007 moest Sarbel de Griekse eer hoog houden en met "Yassou Maria" eindigde hij tijdens de finale op een zevende plaats.

Zeven jaar geleden mocht de in New York geboren Kalom(o)ira Saranti voor het land naar het Eurovisie Songfestival. Ze mocht met "My Secret Combination" de eerste halve finale afsluiten en dat leverde haar meteen ook de eerste plaats op in die halve finale. Tijdens de finale eindigde ze uiteindelijk op een derde plaats. En in 2009 mocht Sakis Rouvas (opnieuw) proberen om het land een nieuwe overwinning te bezorgen met "This Is Our Night". Tijdens de tweede halve finale strandde hij met een totaal van 110 punten op een vierde plaats maar in de finale moest hij uiteindelijk met 120 punten tevreden zijn met een zevende plaats. In 2010 werd onze eigen Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006) uit de Griekse selectie gehaald die uiteindelijk werd gewonnen door Giorgos Alkaios & Friends met "OPA". In de eerste halve finale legde het gezelschap met een totaal van 133 punten beslag op de tweede plaats na onze landgenoot Tom Dice. In de finale werden 140 punten verzameld, goed voor een achtste plaats.

Vier jaar geleden mochten Loukas Giorkas feat. Stereo Mike naar het Duitse Düsseldorf afreizen met "Watch My Dance". Ze mochten er de eerste halve finale afsluiten en dat leverde hen meteen ook de eerste plaats op met een totaal van 133 punten. In de finale was het gezelschap goed voor een zevende plaats met een totaal van 120 punten. In 2012 mocht zangeres Eleftheria Eleftheriou met het 'niemendalletje' "Aphrodisiac" de Griekse eer hooghouden. Met een totaal van 116 punten eindigde ze in de eerste halve finale op een vierde plaats. In de finale verging het haar heelwat slechter en was ze uiteindelijk goed voor de zeventiende plaats met vierenzestig punten, het slechtste resultaat van het land sinds 2003. In 2013 stuurde het land Koza Mostra & Agathonas Iakovidis naar het Zweedse Malmö met "Alcohol Is Free". In de tweede halve finale behaalde het gezelschap 121 punten, goed voor de tweede plaats na Farid Mammadov. In de finale werden 152 punten bij elkaar gesprokkeld en dat leverde in de einduitslag een zesde plaats op.

Freaky Fortune feat. RiskyKidd mochten vorig jaar de Griekse eer hooghouden met "Rise Up". Met een totaal van vierenzeventig punten eindigde het trio tijdens de tweede halve finale op een zevende plaats. In de finale moesten ze met een totaal van vijfendertig punten tevreden zijn met een twintigste plaats op zesentwintig deelnemers.

Op woensdag 04 maart vond de Griekse nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor die nationale selectie ('Eurosong 2015 – NERIT & MAD Show (60 years of music)') werkte de openbare omroep
Nerit opnieuw samen met de commerciële muziekzender MAD. Net als de voorbije twee jaar werd er ook ditmaal een akkoord gesloten met platenmaatschappijen.

* deelnemers Griekse nationale selectie 2015 (tussen haakjes de namen van de platenmaatschappijen) :

01. "Crash & Burn" (tekst en muziek : Takis Dimaschis) door C:Real (Feelgood).
02. "Jazz & Syrtaki" (tekst : Giannis Sinnis ; muziek : Christos Papadopoulos) door Thomai Apergi (nationale selectie 2013) & Legend (Panik Records).
03. "Ela" (tekst en muziek : Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti) door Barrice (Spicy Music).
04. "Sunshine" (tekst en muziek : Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil, Marios Psimopoulos) door Shaya (Planetworks).
05. "One Last Breath" (tekst : Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora ; muziek : Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou) Maria Elena Kiriakou (Minos EMI–Universal).

De nationale selectie, rechtstreeks vanuit de Enastron Music Hall in Tavros, werd in goede banen geleid door Mairy Synatsaki en Doretta Papadimitriou en het lot van de vijf kandidaten lag in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%).

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat Helena Paparizou het land een allereerste overwinning bezorgde en daar werd alvast aandacht aan besteed, net als aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Zo passeerden een aantal oud-deelnemers tijdens de uitzending de revue.

De van oorsprong Cypriotische zangeres Maria Elena Kiriakou (Larnaca, 11 januari 1984) zal Griekenland dit jaar vertegenwoordigen met "One Last Breath". Ze nam vorig jaar deel aan de eerste editie van 'The Voice of Greece' die ze als winnares afsloot. Ze kreeg meteen ook een platencontract bij Minos EMI–Universal en bracht haar debuutalbum "Dio Ageloi Sti Gi" op de markt.

"One Last Breath" (tekst : Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora ; muziek : Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou).

LYRICS

My soul, I guess I'm just no one
you killed me and I am done, without a gun
my light has fade, I feel betrayed
just can't be brave, without faith
How could you leave?

Refrain

I'm begging you take me
wherever you have gone
come back and save me
don’t want to be alone
nothing left, I just have
one last breath

I'm begging you take me
out of this firing hell
come back and save me
what happened wasn't fair
nothing left all that I have
is one last breath
only one last breath

Couplet II

Just pain, fake love and drunken lie
Ι struggle to survive, I'm still alive
I'm fighting tears and fears apart
but still it's dark, inside my heart


LYRICS IN FRENCH

Mon âme, je suppose que je ne suis personne
Tu m'as tuée sans arme et je suis perdue
Ma lumière a pâli, je me sens trahie
Sans foi, je ne peux pas être courageuse
Comment as-tu pu partir?

Refrain

Je t'en supplie, emmène-moi
Où que tu sois
Reviens et sauve-moi
Je ne veux pas être seule
Il ne reste plus rien, je n'ai qu'
Un dernier souffle

Je t'en supplie, emmène-moi
Loin de cet enfer enflammé
Reviens et sauve-moi
Ce qui s'est passé n'était pas juste
Il ne reste plus rien, un dernier souffle
C'est tout ce que j'ai
Rien qu'un dernier souffle

Couplet II

Rien que de la douleur, un faux amour et des mensonges qui m'enivrent
Je lutte pour survivre, je suis encore vivante
Je lutte contre les larmes et les peurs
Mais, il fait encore nuit dans mon cœur


YOUTUBE : http://www.youtube.com/channel/UCCoIkEepGKC0Gpsb-DAZaaA.
TWITTER :
https://twitter.com/KyMrlnkrk.

BEKIJK DE VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Estse deelnemer, het duo Elina Born & Stig Rästa. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Sophia Dranidou)

12-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (11-04-2015).

Op deze tweede zaterdag van april zijn we opnieuw op post met een nieuwe 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Op maandag 23 maart startte op vtm het programma 'Liefde voor Muziek'. Christoff (Eurosong 1993-2002), Guy Swinnen, Kate Ryan (ESF 2006), Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Slongs Dievanongs en Tom Helsen namen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gingen er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Afgelopen maandag06 april, werden de nummers van Guy Swinnen (The Scabs) onder handen genomen. Kate Ryan koos voor "Demons", Stan Van Samang ging voor "Hard Times" en Slongs Dievanongs stak "Robbin' The Liquorstore" in een ander jasje en dat werd "Nachtwinkel". Deze nummers zijn sinds maandagavond online beschikbaar.

 Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') heeft sinds afgelopen maandag, 06 april, een opvolger voor "Die ene wals". Als nieuwe single werd er gekozen voor "Ik praat in m'n slaap", geschreven door Bart Herman (Eurosong 1993), Wim Claes (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999) en Gene Thomas (componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006). Beide singles zijn ook terug te vinden op het album "Daglicht" dat begin oktober 2014 werd uitgebracht. 

 In het voorjaar van 1976 bracht zangeres Charlene het nummer "I've Never Been To Me" op de markt dat in België en Nederland een plaatsje in de top tien wist te verzilveren. Bijna veertig jaar later bracht Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Nederlandse vertaling op de markt. "Een klein stukje paradijs" is sinds afgelopen maandag, 06 april, beschikbaar als single en het nummer is ook terug te vinden op het verzamelalbum "40 jaar hits - het allerbeste van Mieke" dat begin november vorig jaar werd uitgebracht.

 De Schotse zangeres Lulu (ESF 1967) heeft gisteren, vrijdag 10 april, een nieuw album op de markt gebracht. Het is meteen haar eerste album in meer dan een decennium en het allereerste dat ze voor zichzelf heeft geschreven. "Making Life Rhyme" is meteen ook het album waarmee ze haar vijftig jaar als artiest wil vieren.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Duitse Songfestivaldeelneemster Ann Sophie brengt op vrijdag 24 april eerstkomende haar album "Silver Into Gold" op de markt. Op dat album staan haar festivalinzending "Black Smoke" alsook "Jump The Gun", het tweede nummer waarmee ze deelnam aan de Duitse selectie. Op maandag 11 mei mogen we een album verwachten van de Franse zangeres Lisa Angell met daarop "N'oubliez pas", haar inzending voor Wenen. Lindsay, de zus van Christoff (Eurosong 1993-2002) heeft voor haar nieuwe single de Nederlandse zanger/presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) weten te strikken. De single, met als titel "Duizend en één nacht" zou op maandag 27 april verschijnen.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

11-04-2015 om 20:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : tweeëndertig deelnemers stoten door naar de liveshows.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) was opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.

Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moesten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader.

De voorbije zes vrijdagavonden passeerden heelwat kandidaten de revue tijdens de audities. Uiteindelijk wisten drieënveertig acts de jury te overtuigen, maar voor elf van hen moest het avontuur meteen al stoppen. Slechts tweeëndertig acts blijven immers in de running om 'Belgium's Got Talent' te winnen…

* de tweeëndertig deelnemers :

 Domenico (auditie), Steff Philipsen (auditie), Lady Xena & Mike (auditie), 
Ann Helena Kenis (auditie), Fusion (auditie), Luna & Koen (auditie), Steven Delaere (auditie), Bruce Blanchard (auditie), Frank Lee (auditie), Streetsoccer Belgium (auditie), Emma & Loran (auditie), Cedric Landrieu (auditie), Sander 'The Dragon' Thys en Eddie Dark (auditie), Aria (auditie), FMX4ever (auditie), Alexis Levillon (auditie), Art Acrobatics (auditie), Ballerino (auditie), Dance O'Mania (auditie), De MASkes (auditie), Federico Ordoñez (auditie), Irish Fusion (auditie), Kim Dèrvan (auditie), Lieselotte Diels (auditie), Marco Zoppi (auditie), Rock 'n Roll Extreme (auditie), Sarah en Gauthier (auditie), Skydance (auditie), Vurekestook, TK Werchter (auditie), Trust (auditie) en Fonkie Tuur (auditie).

Aanstaande vrijdag, 17 april, is er de eerste liveshow met acht kandidaten : Freestyle motoract van FMX4Ever, acrogym door TK Werchter, zanger Frank Lee, Vurekestook brengt tafelpercussie, danser Cedric Landrieu, flamencodanser Federico Ordonez, de diabolo-act van Alexis Levillon en groepschoreo Skydance.

Slechts twee van hen worden weerhouden en gaan door naar de finale op vrijdag 15 mei 2015. Fans kunnen dit jaar niet alleen stemmen via sms (0,75 €), maar voor het eerst ook via de vtm app (gratis) waarbij men per kandidaat telkens maximum één keer kan stemmen. Deze publieksvoting bepaalt per liveshow de top drie. De kandidaat met de meeste stemmen gaat door, en het lot van de andere twee wordt beslist door Karen, Niels, Rob en Ray. Eén van hen mag ook door naar de finale, de andere valt nipt af. De finale wordt dus beslecht met acht finalisten en daarin zal de winnaar 100% door kijkend Vlaanderen bepaald worden.
(bron, logo en foto's : vtm)

11-04-2015 om 17:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 05. FINLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vijfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is FINLAND. Het land is dit jaar voor de negenenveertigste maal van de partij en het moest tot 2006 wachten op de allereerste overwinning.

Het land neemt sinds 1961 deel en de hoogste notering dat het vóór 2006 behaalde was een zesde plaats in 1973. Marion Rung zorgde hiervoor met het nummer "Tom tom tom". Elf jaar eerder (in 1962) werd ze met "Tipi tii" zevende. In totaal eindigde Finland amper twaalf maal bij de beste tien, op zevenenveertig deelnames is dit weinig. Vier van die noteringen werden in de jaren zestig behaald toen er nog heelwat minder deelnemers waren. Samen met een aantal andere landen nam het land in 1970 niet deel aan het Songfestival (wegens de overwinning van vier landen in 1969). Vanaf 1994 namen ze maar om de twee jaar deel (wegens slechte scores het jaar voordien). Sinds de invoering van de halve finale (in 2004) doet het land weer jaarlijks mee aan het liedjesfestival en negen jaar geleden werd de groep Lordi tot één van de favorieten op de overwinning gerekend en zowel tijdens de halve finale als de finale werd die favorietenrol waargemaakt.

Dankzij die overwinning mocht zangeres Hanna Pakarinen in 2007 meteen aantreden in de finale met "Leave Me Alone". Ook in 2008 wist de Finse deelnemer, de groep Teräsbetoni, door te stoten tot die finale alwaar het met "Missä miehet ratsastaa" op een tweeëntwintigste plaats strandde. Zes jaar geleden eindigde Waldo's People met "Lose Control" met een totaal van tweeënveertig punten op een twaalfde plaats tijdens de eerste halve finale maar dankzij de vakjury mocht het gezelschap naar de finale. In die finale werden tweeëntwintig punten bij elkaar gesprokkeld en dat leverde een vijfentwintigste en allerlaatste plaats op. In 2010 bleef het land steken in de eerste halve finale want Kuunkuiskaajat strandde met "Työlki ellää" en een totaal van negenenveertig punten op een elfde plaats.

Vier jaar geleden wist Paradise Oskar het land opnieuw een finaleplaats te bezorgen. Met "Da Da Dam" eindigde hij in de eerste halve finale met een totaal van 103 punten op een derde plaats. In de finale verging het hem met zevenenvijftig punten heelwat minder goed, wat resulteerde in een eenentwintigste plaats. In 2012 wist zangeres Pernilla Karlsson zich met "När jag blundar" niet te plaatsen voor de finale. Met een totaal van eenenveertig punten strandde ze in de eerste halve finale op een twaalfde plaats. In 2013 stuurde het land opnieuw een zangeres naar het festival. Kristina Siegfrids sleepte met "Marry Me" een vierentwintigste plaats in de finale in de wacht met een totaal van dertien punten. In de tweede halve finale behaalde ze met drieënzestig punten een negende plaats. Vorig jaar was het dan de beurt aan de vijfkoppige formatie Softengine om het land een plaatsje in de finale te bezorgen. Met "Something Better" werd de groep derde (zevenennegentig punten) in de tweede halve finale na Roemenië en winnaar Oostenrijk. In de finale werden tweeënzeventig punten bij elkaar gesprokkeld en dat was meteen goed voor een elfde plaats, meteen het beste resultaat sinds 2006.

Op zaterdag 28 februari vond in Finland de finale plaats van 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015', de nationale selectie voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan die nationale selectie namen dit jaar in totaal achttien kandidaten deel, die netjes werden verdeeld over drie voorrondes. Uit elke halve finale stootten drie van de zes kandidaten door naar de finale. Eerder maakte de omroep al bekend dat de vakjury niet zou terugkeren en daardoor zou het lot van de kandidaten enkel in de handen van de kijkers liggen. Maar op die beslissing kwam de omroep terug en die vakjury (tien jury's van diverse groepen uit de samenleving) was uiteindelijk goed voor 10% van de stemmen, de overige 90% was in handen van de kijkers.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015' :

01. "Ostarilla" door Shava.
02. "Crossroads" door Satin Circus.
03. "Hold Your Colours" door Solju.
04. "Särkyneiden sydänten kulmilla" door Järjestyshäiriö.
05. "No voy a llorar por ti" door Norlan 'El Misionario'.
06. "Heart Of Light" door Opera Skaala.
07. "Lions and Lambs" door Jouni Aslak.

08. "Aina mun pitää" door Pertti Kurikan Nimipäivät.
09. "All For Victory" door Angelo De Nile.

* uitslag finale van 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015' (tussen haakjes percentages vakjury/televoting) :

01. "Aina mun pitää" door Pertti Kurikan Nimipäivät : 37,4% (1,2/36,2).
02. "Crossroads" door Satin Circus : 26,3% (2,1/24,2).
03. "Heart Of Light" door Opera Skaala : 8,3% (1,6/6,7).
04. "Hold Your Colours" door Solju : 6,5% (0,7/5,8).
05. "All For Victory" door Angelo De Nile : 6,3% (0,8/5,5).
06. "Lions and Lambs" door Jouni Aslak : 4,4% (1,1/3,3).
07. "No voy a llorar por ti" door Norlan 'El Misionario' : 4,1% (0,4/3,7).
08. "Ostarilla" door Shava : 3,4% (1,2/2,2).
09. "Särkyneiden sydänten kulmilla" door Järjestyshäiriö : 3,3% (0,9/2,4).

De vier heren van de punkformatie Pertti Kurikan Nimipäivät haalden de overwinning binnen met een ruime voorsprong op de nummer twee, Satin Circus. Deze laatsten stonden aan de leiding nadat de tien vakjury's hun punten hadden gegeven, maar dit telde slechts voor tien procent mee in de einduitslag. Meer dan twee op de drie stemmen van de kijkers gingen naar de vier verstandelijk gehandicapten. Hun nummer "Aina mun pitää" is net geen anderhalve minuut lang en dat zou meteen dan ook het kortste nummer ooit in het festival worden.

Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) werd opgericht in 2009 en bestaat uit gitarist Pertti Kurikka, zanger Kari Aalto, bassist Sami Helle en tot slot drummer Toni Välitalo. De vier heren zijn verstandelijk gehandicapt en met hun deelname aan de Finse nationale selectie, en bij uitbreiding ook aan het Eurovisie Songfestival, willen ze mensen met autisme en het syndroom van Down meer onder de aandacht brengen.

Tot op vandaag bracht het viertal vooral EP's op de markt en een aantal verzamelalbums. Op vrijdag 08 mei verschijnt een nieuw verzamelalbum met als titel "The Best Of Greatest Hits" met daarop alle nummers (37) van de groep.

Eén trofee hebben de vier heren alvorens het festival start al binnengehaald en dat is die van het kortste nummer ooit op. In 1957 nam Patricia Bredin als allereerste Britse deel aan het festival met het liedje "All" dat 1 minuut 52 seconden duurde. De Finse inzending van dit jaar duurt welgeteld 1 minuut en 29 seconden.

"Aina mun pitää" (tekst en muziek : Pertti Kurikan Nimipäivät).

LYRICS

Aina mun pitää siivota
Aina mun pitää tiskata
Aina mun pitää käydä lääkärissä
Aina mun pitää käydä töissä

En saa mennä koneelle
En katsoo telkkarii
En saa edes nähdä
mun kavereita

Aina mun pitää olla kotona
Aina mun pitää tehdä asioita
Aina mun pitää syödä kunnolla
Aina mun pitää juoda kunnolla

En saa syödä karkkia
En juoda limua
En saa edes juoda
alkoholia

Aina mun pitää levätä
Aina mun pitää nukkua
Aina mun pitää herätä
Aina mun pitää käydä suihkussa


LYRICS IN ENGLISH

By the Band:

I'M DO IT

I'm do it race
I'm do it handscap
I'm do it hostels
I'm do it furging

No coming machine
No it's television
I'm not see you my friend

I'm do it home
I'm do it asking
I'm do it to food is i'm ready
I'm ready to the drinking

No nothing in the caramellos
No do it coke
No drinking alcohol

I'm do it easy
I'm do it morning
I'm do it in the my eyes
I'm do it the costel's lousch


By the translator:

I always have to clean up
I always have to wash up
I always have to see the doc
I always have to go to work

Can't go to my PC
Can't watch my TV
Can't even see my mates

I always have to stay at home
I always have to do things
I always have to eat properly
I always have to drink properly

So no candy for me
No soft drinks for me
Not even alcohol

I always have to rest
I always have to sleep
I always have to wake up
I always have to take a shower

LYRICS IN FRENCH

Faut à chaque fois que j'fasse le ménage,
Faut à chaque fois que j'fasse la vaisselle
Faut à chaque fois j'voie le médecin
Faut à chaque fois que j'aille bosser

J'peux pas aller sur l’ordi
J'peux pas regarder la télé
Même pas voir mes potes

Faut à chaque fois que j'reste chez moi
Faut à chaque fois que j'fasse des trucs
Faut à chaque fois que j'mange correctement
Faut à chaque fois que j'boive correctement

J'peux pas bouffer de bonbons
J'peux pas boire de limonade
Même pas boire d'alcool

Faut à chaque fois que j'me repose
Faut à chaque fois que j'dorme
Faut à chaque fois que j'me réveille
Faut à chaque fois que j'prenne une douche

WEBSITE :
http://www.perttikurikannimipaivat.fi/.
YOUTUBE :
http://www.youtube.com/channel/UCtQt-CVjSznuH6uuT_1UHoQ.
TWITTER :
https://twitter.com/PKNimipaivat.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/PerttiKurikanNimipaivat.

BEKIJK DE VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Griekse deelneemster, Maria Elena Kyriakou. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Pekka Elomaa)

11-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste lentedag van 2015 met meer dan 20 graden hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') had al een dikke radiohit te pakken met zijn nieuwste single "A Simple Life" en komt dit weekend op nummer één binnen in de hitlijst van Ultratop. De zanger scoort met zijn versie van "Goeiemorgend, goeiendag", de hitsong uit het vtm-programma 'Liefde voor muziek'.

Stan is één van de best verkochte en meest gedraaide Belgische artiesten van het moment. Gewapend met zijn nieuwe hits "A Simple Life", "Junebug" en "Goeiemorgend, goeiendag" en een resem 'oudere' hits zoals "Scars", "Hang On", "Poison", "This Time" enzovoort trekt de zanger naar de Lotto Arena op vrijdag 09 oktober. Stan Van Samang begint alvast aan de voorbereidingen van wat ongetwijfeld zijn muzikale hoogtepunt van dit jaar wordt.

Tickets (tussen 26 en 35 euro) voor dit concert (aanvang : 20.00) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

 Op zaterdag 14 maart 2015 werden boezemvrienden Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') voor één dag cafébaas van 'Het Grootste Café Van Vlaanderen'.

Miguel en Peter bouwden de Lotto Arena in Antwerpen om tot een enorm café voor een paar duizend feestvierders. Veel bier, sfeer, feestende mensen, al je vrienden én livemuziek, dat waren de ingrediënten van 'Het Grootste Café'.

De Lotto Arena wordt op zaterdag 19 maart 2016 (aanvang : 20.00) opnieuw hét stamcafé van alle Vlamingen, want Miguel en Peter openen voor de tweede keer 'Het Grootste Café'! Ook in 2016 veranderen ze met hun Café Flamand-band de Lotto Arena in een gigantisch café voor een paar duizend feestvierders.

Er wordt opnieuw gezorgd voor een ijzersterke line-up met de allerbeste artiesten, die de Lotto Arena in no time op z'n kop kunnen zetten. Namen worden later bekendgemaakt.

Tickets (35 euro staand, 42 euro zittend) kunnen nu reeds worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


 Met vijf nagenoeg volledig uitverkochte shows werd het tiende 'Schlagerfestival', dat de voorbije twee weekends plaatsvond in de Ethias Arena in Hasselt, een recordeditie. Het succes vertaalt zich in massaal veel reserveringen voor volgend jaar. Daarom voegen de organisatoren – na de eerder aangekondigde concerten op vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart – ook zaterdag 02 april 2016 als festivaldag toe. Opvallende nieuwigheid : het middenplein zal die dag met een staand – en zonder twijfel ook dansend – publiek worden gevuld. Lindsay en Roxeanne & André Hazes Jr zijn de eerste namen die voor 'Het Schlagerfestival 2016' bekend worden gemaakt.

Om het iedereen nog meer naar de zin te maken, steken de organisatoren volgend jaar alweer een tandje bij. Het productiebudget voor 2016 wordt verhoogd en er wordt opnieuw geïnvesteerd in licht, geluid en visuele extra's. Uiteraard zullen ook weer topartiesten worden geboekt die live hun grote meezingers komen vertolken, want net door die unieke live-ervaring onderscheidt 'Het Schlagerfestival' zich van andere gelijkaardige festivals.
 
Kaarten voor de elfde editie van 'Het Schlagerfestival' kosten 28, 38 en 43 euro (geen extra kosten), maar wie ze bestelt tot en met donderdag 30 april 2015 betaalt respectievelijk 26, 36 en 41 euro. Je kan ze aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

10-04-2015 om 14:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : vanavond de zesde en allerlaatste auditie-aflevering.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) is opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.

Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moeten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader. Het staat nu al buiten kijf dat de talentenjacht elke vrijdagavond voor een gezellig én entertainend familiemoment zal zorgen.

* de juryleden :

Niels Destadsbader

Als rasecht podiumbeest, geboren entertainer en presentator van o.a. 'Dansdate' en 'Junior Eurosong', weet Niels als geen ander wie of wat tv-kijkend Vlaanderen kan amuseren of ontroeren. Niels : "Het niveau van de jury ligt dit seizoen ontzettend hoog (lacht). En de kandidaten? We zagen veel dingen, goed én ook al eens minder goed. Maar ook steengoed. Ik heb verschillende keren mijn ogen uitgekeken en kijk dan ook uit naar de liveshows om te zien wie het hart van televisiekijkend Vlaanderen zal veroveren."

Ray Cokes

De Britse televisiepersoonlijkheid Ray Cokes is van vele markten thuis. Zo presenteerde hij jarenlang verschillende programma's bij MTV Europe, waarbij hij telkens in contact kwam met jong, aanstormend talent. Hij heeft dan ook enorm veel zin om zich opnieuw te laten verrassen door de waaier aan talenten die aan bod zal komen.

Ray bekijkt de komst van Niels met zijn gekende portie ironie : "We hebben een nieuw jurylid. Hij is jong, getalenteerd én hij ziet er goed uit. Ik was dus niet meteen wild van hem", lacht hij. "Ik hoopte artiesten te zien die me konden doen voelen alsof ik opnieuw twee jaar oud was. Of dat gelukt is? Gewoon kijken! Al kan ik wel al verklappen dat de solo dansers, goochelaars en enkele gloednieuwe acts me ontzettend verbaasd en geëntertaind hebben."

Karen Damen

Karen werd aangenaam verrast tijdens de audities van het derde seizoen : "Ik ging er vanuit dat mensen nu na twee seizoenen dachten : alright, nu is het mijn moment en nu zal ik de jury een iets laten zien. En ik kan je vertellen : nooit verwacht dat we nog zoveel talent te zien zouden krijgen. Detail : het oog wil ook wat, en als enige vrouw in de jury kijk ik met een zeer voldaan gevoel terug op de audities."

Rob Vanoudenhoven

Rob Vanoudenhoven staat bekend als een gepassioneerde tv-maker, voor en achter de schermen. Bovendien verzorgt Rob nog geregeld de publieksopwarming van verschillende shows en beseft hij dus als geen ander wat de tv-kijkende Vlaming bezig houdt en entertaint. "Ik heb nog nooit in een jury gezeteld. Dat ik nu zelf de dingen mag beoordelen maakt het extra spannend. Mensen die hun ziel komen bloot leggen daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Ik hoop dan ook enkele dingen te zien die echt het verschil maken. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Karen, Niels en Ray, één van mijn grote helden, in één jury te zetelen."

* inhoud zesde aflevering - vrijdag 10 april 2015 :

Na vijf auditiedagen van 'Belgium's Got Talent', is het einde van de audities in zicht. Vandaagvrijdag 10 april 2015, wagen de allerlaatste kandidaten hun kans in de Stadsschouwburg van Antwerpen.

Meedoen aan 'Belgium's Got Talent' en optreden voor 1.500 mensen, is voor de meesten  al een droom die werkelijkheid wordt. Maar doorgaan naar de liveshows en daarna de finale en de hoofdprijs van 50.000 euro winnen, is het ultieme doel. Heel wat kandidaten kregen de voorbije weken al een 'ja' en ook in deze laatste auditie-aflevering geeft de jury nog enkele tickets weg. Maar in de liveshows is maar plaats voor tweeëndertig acts. En dat betekent dat de jury op het einde van deze zesde aflevering nog moeilijke keuzes zal moeten maken, want wie pakken Karen Damen, Niels Destadsbader, Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven uiteindelijk mee naar de liveshows die vanaf volgende week vrijdag, 17 april, van start gaan?

Voor de jury over gaat naar de deliberaties, mogen de allerlaatste kandidaten proberen hen te overtuigen dat zij een plaats bij die laatste tweeëndertig verdienen. Zo halen de meisjes en jongens van Skydance uit Wespelaar hun beste discomoves boven. Hun energieke auditie op discomuziek - let vooral op de 5-jarige Franneke - zet het podium in vuur en vlam.

Lorenz Meulenbroeck is 24 jaar en stadsbeiaardier van Dendermonde. Hij heeft zijn hart verloren aan dit bijzondere instrument en hoopt ook de jury te imponeren met zijn klokkenspel.

Karen kon de voorbije weken rekenen op heel wat aandacht van mannelijke kandidaten, maar deze week zijn Rob, Niels en Ray aan de beurt. Amber Verleyen uit Deinze waagt haar kans als de Vlaamse Marilyn Monroe en gooit niet alleen haar stem in de strijd.

De 33-jarige Gentenaar Bruce Blanchard komt oorspronkelijk uit Congo maar woont al vanaf zijn derde in België. Hij wilde vroeger graag danser worden maar zijn vader die  priester was, zag dat helemaal niet zitten. Bruce zette toch door en is tegenwoordig professioneel danser en choreograaf. Ook zijn vader is ondertussen bijgedraaid en steunt hem nu helemaal. Zo ook het publiek, want zij belonen hem met een staande ovatie.

De dertienjarige Jetaime uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver brengt Edith Piaf terug tot leven op het 'Got Talent' podium. Maar haar optreden verdeelt de jury. Ray vindt dat een jong meisje niet kan zingen als een doorleefde oudere vrouw en stemt tegen. Uiteindelijk zal Rob de knoop moeten doorhakken en die beslissing valt hem zwaar.

Iedereen heeft een guilty pleasure en die van Rob is Irish Dancing, het echte Ierse tapdansen. Vanaf het moment dat Irish Fusion het podium betreedt, kan zijn dag dan ook niet meer stuk. De Brasschaatse Nathan Baillieul leerde het klappen van de zweep in Duitsland en Ierland en heeft nu een eigen dansschool in Brasschaat. Hij komt auditie doen met de beste dansers uit België en Nederland. Een ja van Rob heeft hij al, maar benieuwd of hij ook de andere juryleden kan overtuigen?

Uiteindelijk wisten drieënveertig acts de jury te overtuigen, maar voor elf van hen moet het avontuur meteen al stoppen. Slechts tweeëndertig acts blijven immers in de running om 'Belgium's Got Talent' te winnen…

'Belgium's Got Talent', de zesde aflevering van het derde seizoen vanavond, vrijdag 10 april 2015, tussen 20.35 en 22.15 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 11 april, herhaald in de vooravond tussen 17.20 en 19.00.
(bron, logo en foto's : vtm)

10-04-2015 om 11:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Wien' : 04. NEDERLAND.

Sinds dinsdag 07 april 2015 tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival die op dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het liedjesfestival is dit jaar aan haar zestigste editie toe en ook
Twelve Points Douze Points viert (een beetje) feest want voor het tiende jaar op rij zetten we dagelijks één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers.

In 2006 kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', een jaar later 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва', vijf jaar geleden 'God kveld Oslo', vier jaar geleden 'Guten Abend Düsseldorf', in 2012 trokken we naar Azerbeidzjan met 'Yaxşı axşam Bakı', twee jaar geleden gingen we naar Scandinavië met 'God kväll Malmö' en vorig jaar trokken we met 'God aften København' naar de Deense hoofdstad.

Dit jaar, en dit gedurende bijna zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Wien'. In totaal nemen veertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar, en net als de voorbije zeven jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden zestien landen aan (waaronder België en Nederland) en in de tweede halve finale zeventien. Net als de voorbije vijf jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als vierde zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 19 mei is NEDERLAND. Daarmee treden beide landen net als in 2011 na mekaar aan al was toen de volgorde omgekeerd. Onze noorderburen zijn al van bij het allereerste Songfestival (in 1956) present en ze wisten het festival in totaal vier maal te winnen : in 1957 door Corry Brokken, in 1959 door de in 2010 overleden Teddy Scholten, in 1969 door Lenny Kuhr (samen met drie andere landen) en in 1975 (voorlopig voor het laatst) door de formatie Teach-In.

In totaal nam Nederland vier keer niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. In 1985 en 1991 was de reden te vinden in het feit dat het festival gehouden werd op 04 mei (Nationale Dodenherdenking) en in 1995 en 2002 werd niet deelgenomen wegens de slechte resultaten van het jaar voordien (Willeke Alberti en Michelle). Tussen 2005 en 2012 wist het land zich niet te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival maar in 2013 kwam daar eindelijk verandering in. De bekende zangeres Anouk nam toen aan het festival deel en wist in de eerste halve finale met "Birds" beslag te leggen op een zesde plaats met net evenveel punten als onze Roberto Bellarosa, namelijk 75. In de finale deed ze het net iets beter dan onze landgenoot en met een totaal van 114 punten eindigde ze op een negende plaats.

Vorig jaar werd Nederland vertegenwoordigd door The Common Linnets (Ilse DeLange en Waylon) die met "Calm After The Storm" een tweede plaats behaalden in de finale met een totaal van 238 punten. Eerder had het gezelschap de eerste halve finale gewonnen met een totaal van 150 punten.


Maandagvoormiddag 10 november 2014 bevestigde Daniel Dekker (lid vakjury 'NSF 2010-2011', commentator ESF 2010-2011-2012-2013) in de uitzending van 'Gouden Uren' op Radio 2 dat Trijntje Oosterhuis Nederland vertegenwoordigt tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het was oud-deelneemster Anouk die een paar dagen eerder (vrijdag 07 november) het nieuws de wereld instuurde tijdens het programma 'NTR College Tour' (NPO 3)(lees HIER). Trijntje doorbrak tijdens de uitzending van 'Gouden Uren' het stilzwijgen en maakte live in de uitzending wereldkundig dat zij in 2015 de stap maakt naar het Europese podium.

Een paar weken later, op donderdag 11 december, stelde ze tijdens datzelfde programma ('Gouden Uren') haar inzending voor. De titel van de Nederlandse inzending is "Walk Along" en de tekst van het nummer is van de hand van Anouk Teeuwe, die Nederland in 2013 een negende plaats in de finale bezorgde met "Birds". Voor de muziek tekende de Zweed Tobias Karlsson. Anouk is op de singleversie van het nummer trouwens te horen op de achtergrond maar de zangeres zal in Wenen niet op het podium staan tijdens het Eurovisie Songfestival.

Verder liet ze optekenen dat ze graag met regisseur Hans Pannecoucke zou werken. Onze landgenoot heeft al heelwat op zijn uitgebreide palmares staan en doet ook de regie voor 'Ladies of Soul' en was vorig jaar in Kopenhagen al aan de slag voor The Common Linnets.

Judith Katrijntje (Trijntje) Oosterhuis (Amsterdam, 05 februari 1973) draait al heelwat jaartjes mee als zangeres. Samen met haar broer Tjeerd (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 2007) vormde ze in de jaren negentig de formatie Total Touch die in het voorjaar van 1996 een eerste hit scoorde met het liedje "Touch Me There". Maar de doorbraak kwam er later dat jaar met de opvolger "Somebody's Else's Lover" dat in Nederland meer dan een half jaar in de hitparade stond. Datzelfde jaar had ze ook al een hit te pakken met "De zee", een nummer dat ze zong tijdens de opening van de Amsterdam ArenA.

De zangeres nam nadien ook duetten op met onder meer Lionel Richie en Marco Borsato. Met deze laatste had ze in Vlaanderen twee (bescheiden) hitjes, "Wereld zonder jou" (1997) en "Ik zou het zo weer overdoen" (2013). In het begin van deze eeuw besloten Trijntje en Tjeerd om Total Touch op te heffen en zo kon de zangeres zich nog meer richten op soloprojecten en proefde ze ook van jazz.

Later volgden ook nog 'Ladies of Soul' en was ze gedurende drie seizoenen coach in 'The Voice of Holland'. In mei volgt een nieuw album waarvoor ze, net als in 2012 ("Wrecks We Adore"), samenwerkte met Anouk. Haar broer Tjeerd is de echtgenoot van tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007).

"Walk Along" (tekst : Anouk ; muziek : Tobias Karlsson).

LYRICS

I open up my heart to you,
And cry for your attention,
Still you haven't seen it yet
You only see me as a friend
But I wish you were waiting
With roses in sunset, yeah

Why, why-aiaiai, why-aiaiai
Won't you walk along, walk along, baby
Why, why-aiaiai, why-aiaiai
Won’t you walk along, walk along, baby

I gently smile passing your way
It's not that I don't try enough
But you don’t even notice me here
In another time and place, another lifetime maybe
If only for a little while, oh oh

Why, why-aiaiai, why-aiaiai
Won't you walk along, walk along, baby
Why, why-aiaiai, why-aiaiai
Won't you walk along, walk along, baby

I don't seem to get you
To look at me one time
Won't you walk along, walk along baby
This is not a little crush
Don't wanna wait in line
Won't you walk along, walk along baby

Whoe-oe-oe, Whoe-oe-oe, I love you, I love you ba-babe
Whoe-oe-oe, Whoe-oe-oe, I love you, I love you ba-babe
If only for a little while

Why, why-aiaiai, why-aiaiai
Won't you walk along, walk along, baby
Why, why-aiaiai, why-aiaiai
Won't you walk along, walk along, baby
Why, why-aiaiai, why-aiaiai
I love you, I love you ba-babe
Why, why-aiaiai, why-aiaiai
Won't you walk along, walk along, baby


LYRICS IN FRENCH

Je t'ouvre mon cœur,
Et pleure pour avoir ton attention,
Mais tu n'as toujours rien remarqué
Tu me vois seulement comme une amie
Mais si seulement tu m'attendais
Avec des roses au coucher du soleil

Pourquoi, pourquoi oi oi, pourquoi oi
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour
Pourquoi, pourquoi oi oi, pourquoi oi
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour

Je te souris légèrement en te croisant
Ce n'est pas que je n’essaye pas
Mais tu ne me remarques même pas
A un autre moment, à un autre endroit,
Dans une autre vie peut-être
Ne fût-ce que pour un court instant

Pourquoi, pourquoi oi oi, pourquoi oi
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour
Pourquoi, pourquoi oi oi, pourquoi oi
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour

Je n'arrive pas à obtenir de toi
Que tu me regardes une seule fois
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour
Ce n'est pas un petit pincement
Je ne veux pas faire la queue
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour

Oh oh oh, Oh oh oh, je t'aime, je t'aime, mon amour
Oh oh oh, Oh oh oh, je t'aime, je t'aime, mon amour
Ne fût-ce que pour un petit instant

Pourquoi, pourquoi oi, pourquoi oi
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour
Pourquoi, pourquoi oi, pourquoi oi
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour

Pourquoi, pourquoi oi, pourquoi oi
Je t'aime, je t'aime, mon amour
Pourquoi, pourquoi oi, pourquoi oi
Ne fais-tu pas un bout de chemin avec moi, mon amour


WEBSITE :
http://www.trijntje.nl/.
YOUTUBE :
http://www.youtube.com/TrijntjeOosterhuis.
TWITTER :
https://twitter.com/trijntje_o.
FACEBOOK :
https://www.facebook.com/trijntje.oosterhuis.

BEKIJK DE VIDEOCLIP.

MORGEN : voorstelling van de Finse deelnemer, Pertti Kurikan Nimipäivät. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Carin Verbruggen)

10-04-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Selah Sue stelt straks haar nieuwe album voor bij Freek.

Op maandag 30 maart 2015 zwaaide 'Café Corsari' zijn deuren weer open met een aantal nieuwe vrienden. Gastheren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman presenteren nog altijd week om week.

Ontdek hier wat ze in petto hebben en wie hun nieuwe vrienden zijn :

* Op maandag schuift de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal mee aan tafel. Jan Jaap heeft een meer dan gezonde fascinatie voor België en leert ons land de volgende weken graag nóg beter kennen en begrijpen.
* Op dinsdag pakt 'Café Corsari' met trots uit met De Wandelaar. Bent Van Looy zakt elke week vanuit zijn thuisstad Parijs af naar 'Café Corsari'. We volgen hem tijdens wandelingen in verschillende steden waar zijn (beroeps)leven hem brengt. Dit staat garant voor een hoop inspirerende plaatsen en ontmoetingen.
* Op woensdag onderzoekt Gili de waarheid achter een aantal paranormale- en minder paranormale verschijnselen in ons dagelijkse leven. Hij krijgt hierbij regelmatig de hulp van de nieuwe 'Café Corsari'-reporter Tatyana Beloy.
* Op donderdag probeert 'Alleen Elvis blijft bestaan'- en Klara-presentator Thomas Vanderveken het halsstarrig niet over klassieke muziek te hebben.

En wie Tomas en Freek ook heel graag aan het grote publiek voorstellen, zijn de gasten van het hiphopcollectief 'NoMoBS', 'No More Bull Shit' voluit. Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd 'Eazy Lo' Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya 'R8' Affane.

Tomas en Freek verwelkomen ook weer elke week een stamgast aan hun tafel. De Nederlandse actrice Halina Reijn geeft de aftrap. Ook al zeker op de afspraak later dit seizoen : Marc Coucke, Barbara Sarafian, Bill Barberis van 'Thuis' en Cath Luyten die een week het bier en de krukken testen.

Muzikale toppers

Dit laatste seizoen van 'Café Corsari' belooft de moeite te worden. Met het zomer- en festivalseizoen in aantocht, blijven de bevestigingen van nationale en internationale topbands binnenstromen : onder meer Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005), Jungle, Triggerfinger, Selah Sue en Benjamin Clementine hebben hun komst voor de eerste weken al bevestigd.

Op donderdag kan je in het café zelfs genieten van een extraatje : de artiest van die dag trakteert dan op enkele extra nummers, exclusief voor het publiek. Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je dan HIER vlug in!

* zevende aflevering - donderdag 09 april 2015 :

Je hebt maar één 'Reason' nodig om te kijken vanavond en dat is Selah Sue, die haar nieuwste plaat komt voorstellen. Thomas Vanderveken heeft beloofd het déze keer niet over klassiek te hebben. En er komt een gorilla op onze tafel springen, namelijk wielrenner André Greipel. En voor de laatste maal deze week is Jan Van Looveren de stamgast.

'Café Corsari', vanavonddonderdag 09 april 2015, tussen 22.15 en 23.00 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

09-04-2015 om 19:55 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs