Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : vanavond staat Slongs Dievanongs in het middelpunt van de belangstelling.

Vlaamse zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') die het dance repertoire van Kate Ryan (ESF 2006) zingt. Singer-songwriter Tom Helsen die een eigen interpretatie geeft aan de songs van rapster Slongs Dievanongs. Op maandag 23 maart 2015 vertrokken zes Vlaamse artiesten met een bijzondere 'Liefde voor Muziek' naar het zonnige Zuid-Spanje voor een muzikale reis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Christoff, Guy, Kate, Stan, Slongs en Tom nemen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gaan er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Hun 'Liefde voor Muziek' is hun grote gemene deler.

Elke week staat één van de zes artiesten centraal, die zijn grootste en meest gekoesterde songs uitleent aan zijn muzikale collega's. Onder begeleiding van een achtkoppige muziekband geven zij een eigen touch en arrangement aan één zelfgekozen nummer. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend. Wie weet de anderen tot tranen toe te ontroeren? Wie blaast zijn collega's omver?

Kate, Slongs, Christoff, Guy, Tom en Stan stellen zich in 'Liefde voor Muziek' bijzonder kwetsbaar op en laten zich van hun meest persoonlijke kant zien. Hun eigen song uit handen geven of het dierbaarste liedje van een collega onder handen nemen is geen evidente opdracht. Achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal en elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song.

Tussen de muziek door leren de artiesten elkaar gaandeweg beter kennen. Samen koken, samen sporten, samen ontspannen onder de Spaanse zon : vijf dagen lang staat genieten centraal.

Guy die samen met Kate gaat paardrijden, Kate die een gezichtsmasker legt bij Christoff, Stan en Guy die Slongs leren autorijden, Christoff die in de buurt op zoek gaat naar de chiqueste pateekes voor zijn high tea, Slongs die Tom Helsen introduceert in de wereld van de reiki, Kate die gitaarles krijgt van Guy, Slongs en Christoff die samen een kapel bezoeken… allemaal mooie momenten in 'Liefde voor Muziek'.

Die mooie momenten beleven de artiesten in een al even mooie setting : Villa El Cortijo de los Olivos in de omgeving van het Spaanse stadje Ronda. Deze historische villa uit de middeleeuwen is een oase van rust en is omgeven door prachtige natuur. Het adembenemende panorama doet de muzikanten meteen wegdromen. De ideale plek om zich vijf dagen lang te verdiepen in hun allergrootste passie : muziek.

* maandag 30 maart 2015 - aflevering 2 :

 Christoff die een emotionele song brengt in het Engels. Slongs Dievanongs die voor een kippenvelmoment zorgt met haar bluesy cover. De eerste aflevering van 'Liefde voor Muziek' zorgde vorige week meteen voor muzikale verrassingen. In aflevering twee wordt op dat elan verder gegaan en staan de songs van Slongs Dievanongs centraal. Tijd voor Christoff, Kate Ryan, Guy Swinnen, Tom Helsen en Stan Van Samang om hun beste Antwaarps boven te halen.

Topartiesten die haar nummers coveren, het doet iets met rapster Slongs : "Ik voel mij de newbie en je kan je niet voorstellen wat het voor mij betekent dat geweldige muzikanten mijn nummerkes gaan doen. Dat is maftig! Als iemand anders uw teksten brengt, dan hoor je pas echt wat je eigenlijk wou zeggen." Voor Tom, Kate, Christoff, Stan en Guy wordt de uitdaging bijzonder groot om aan de slag te gaan met de lange – hele lange – teksten van Slongs' nummers.

Vlaamse zanger Christoff mag in de tweede aflevering van 'Liefde voor Muziek' de spits afbijten. Hij blijft deze keer bij het Nederlands, maar stapt uit zijn comfort zone met een eigen versie van "Ik zen ni de bank". Een nummer dat hij volgens zijn collega's met de nodige attitude brengt. Rocker Guy Swinnen gooit het met Slongs' bekendste hit "Lacht nor mij" over een heel ander boeg. Hij verrast iedereen met een jazzy bossanova-versie.

Stan Van Samang raakte vorige week ontroerd doen Tom Helsen een emotionele versie van 'zijn' "Poison" bracht. Vanavond zorgt hij zelf voor traantjes bij Slongs, met een pakkende cover van "Goeiemorgend, Goeiendag", het nummer dat ze in 2012 opdroeg aan Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004). Of zoals Slongs het zelf omschrijft : haar eerste echte boeleke. Tom Helsen steekt op zijn beurt "Ik wil mier" in een luchtig pop-jasje en Kate Ryan begeeft zich op glad ijs met Slongs' nieuwe single "iFoon". "Ik heb een nummer gekozen met een tekst om u tegen te zeggen. Vooral omdat het héél héél rap gaat", zegt ze zelf.

Tussen de muziek door genieten de zes artiesten met volle teugen van hun verblijf in het zonnige Zuid-Spanje. Kate en Christoff verwennen elkaar met een ontspannend gezichtsmasker, Slongs introduceert Tom in de wereld van de reiki en Stan en Guy leren Slongs autorijden…

'Liefde voor Muziek', tweede aflevering vanavond, maandag 30 maart 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

30-03-2015 om 10:49 geschreven door Redactie  


29-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : vrijdag maken Julia en Luc zich op voor een belangrijke dag in hun leven.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.746 TOT EN MET 3.750.

Lowie heeft het niet gemakkelijk. Paulien doet haar best om op een goed blaadje te staan bij de moeder van Adil. Er is een belangrijke doorbraak in de zoektocht van Sam. Julia en Luc maken zich op voor een belangrijke dag.

- maandag 30 maart - aflevering 3.746 : Luc biedt zijn verontschuldigingen aan bij Tom en Peter. Tim heeft een goede raad voor Sam. Renzo daagt Peggy uit. Lowie helpt Paulien uit de nood. Marianne gaat in op de uitnodiging van Tom. Frank houdt het been stijf.

- dinsdag 31 maart - aflevering 3.747 : Paulien doet haar best om op een goed blaadje te staan bij de moeder van Adil. Luc doet een knieval naar Frank. Sam onderneemt actie. Hélène haalt Marianne het bloed onder de nagels vandaan. Lowie heeft het niet gemakkelijk.

- woensdag 01 april - aflevering 3.748 : Marianne neemt een beslissing. Simonne en Frank zijn het niet eens met elkaar. Luc heeft een dringende vraag voor Lowie. Lowie raapt al zijn moed bij elkaar. Femke krijgt veel tegenslagen te verwerken. Adil bedankt Waldek.

- donderdag 02 april - aflevering 3.749 : Tom is kwaad op Marianne. Waldek en Frank kunnen de problemen van Femke niet oplossen. Eddy en Nancy hebben een meningsverschil. Het is het begin van een belangrijke dag voor Julia en Luc. Karima zoekt toenadering tot Paulien.

- vrijdag 03 april - aflevering 3.750 : Eddy en Frank bouwen zelf een feestje. Er is een belangrijke doorbraak in de zoektocht van Sam. Femke moet Peggy om een gunst vragen. Lowie krijgt een verrassing. Sam vertelt Julia het grote nieuws.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

29-03-2015 om 15:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Marie-Rose maakt zich zorgen over haar financiële situatie en Thomas dreigt met ontslag voor Zjef.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.481 TOT EN MET 5.485.

- maandag 30 maart - aflevering 5.481 : Trudy heeft het hele weekend gewerkt aan de administratie van de Foodbar. Bart vindt dat ze hulp moet zoeken. Mathias spoort Marie-Rose aan om haar geheim op te biechten aan Peter en Véronique. Zjef reageert emotioneel wanneer de gemoederen weer eens oplopen.

- dinsdag 31 maart - aflevering 5.482 : Zjef heeft de nacht doorgebracht in de Foodbar en probeert dat angstvallig geheim te houden. Rudi vraagt Evy om een oogje in het zeil te houden. Trudy heeft een grote fout gemaakt in de Foodbar, waardoor Liesbeth wil dat ze hulp zoekt. De financiële problemen van Marie-Rose leiden tot een fikse ruzie tussen Peter en Véronique.

- woensdag 01 april - aflevering 5.483 : Thomas is woedend wanneer hij Zjef 's ochtends in de Foodbar aantreft. Hij dreigt met ontslag. Benny stelt zich bij Peter kandidaat om Trudy te helpen in de Foodbar. Agnes wordt helemaal opgeslorpt door Facebook.

- donderdag 02 april - aflevering 5.484 : Trudy en Zjef krijgen een interim-werkkracht in de Foodbar. Evy wil Zjef helpen, maar dat lijkt hopeloos. Maarten gaat steeds verder in zijn undercoverwerk. Marie-Rose maakt zich zorgen over haar financiële situatie.

- vrijdag 03 april - aflevering 5.485 : Zjef wordt hard aangepakt en valt gewond de Foodbar binnen. Rudi is jarig, maar Véronique lijkt zijn verjaardag helemaal vergeten te zijn. Leen voelt dat Maarten iets voor haar verborgen houdt. Véronique wordt emotioneel wanneer ze ziet hoe goed Louise en Cédric het met elkaar kunnen vinden.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

29-03-2015 om 15:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Herman verzekert Andrea van zijn gevoelens voor haar.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 152 TOT EN MET 156.

- maandag 30 maart - aflevering 152 : David wil van niemand hulp aanvaarden bij de inrichting van zijn atelier. Hij stort zich opnieuw op zijn schilderwerk en vraagt Maarten om te poseren voor een doek over zielsverwanten. Sofie wil aan David duidelijk maken wat ze voor hem voelt, maar beseft dat ze daarvoor eerst met Pieter open kaart moet spelen. Delphine vindt het vreselijk dat niemand haar op haar woord gelooft en ze realiseert zich dat ze moet overgaan tot daden. Herman verkoopt de biolijn voor een appel en een ei aan Welvapharma in de hoop dat de rust op die manier terugkeert. Deze beslissing heeft ook gevolgen voor de professionele toekomst van Hannelore.

- dinsdag 31 maart - aflevering 153 : David stelt zijn eigen geboden op en die lijken niet alleen hem, maar ook iedereen rondom hem te helpen. Sofie wordt diep ongelukkig als ze haar trouwjurk past. Dit is niet wat ze wil. En het wordt er niet beter op als ze merkt dat haar vader te veel drinkt. Ook Andrea maakt zich zorgen over Herman. Delphine wil met Artsen Zonder Grenzen naar Libanon trekken. Nils gelooft dat zij het echt meent en is bereid haar mee te nemen op zijn reportage. Tim wil voluit gaan voor zijn relatie met Robby. Pieter is verrast wanneer zijn ouders hem de nieuwe werknemer van Welvapharma voorstellen.

- woensdag 01 april
- aflevering 154 : Delphine vertelt aan haar familie dat ze met Nils naar het Midden-Oosten reist, waar hij een reportage gaat maken over Artsen Zonder Grenzen en zij vrijwilligerswerk gaat doen. Sofie en Andrea betrappen Herman met een fles sterke drank en een doos pillen. Terwijl Andrea Herman mee naar huis neemt, maakt Sofie de ganse nacht ruzie met Pieter. Ze geeft zijn ouders de schuld voor het hervallen van haar vader. Maarten probeert zijn band met Romanie aan te halen. Lotte en Sander gaan naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Herman verzekert Andrea van zijn gevoelens voor haar.

- donderdag 02 april
- aflevering 155 : Herman en Andrea zijn verbolgen over de artikels die in de krant zijn verschenen over Welvapharma en Klaerhout Pharmaceutica. Feit is dat de beurs meteen reageert en de aandelen van Klaerhout zakken met vijftien procent. Sofie neemt het Pieter kwalijk dat hij zijn ouders laat doen en ze verdraagt hem voorlopig niet in haar buurt. Sofie legt wel haar ruzie met Delphine bij. Robby is niet blij dat hij niet mee mag met Tim naar de opening van Davids tentoonstelling. Voor Lotte neemt de avond een verrassende wending wanneer ze oog in oog komt met haar vader Jan.

- vrijdag 03 april
 - aflevering 156 : De werken van David worden vlotjes verkocht. Toch voelt hij zich slecht want tussen de bezoekers en kopers zit er geen enkel vertrouwd gezicht. Hij verlaat teleurgesteld en boos vroegtijdig zijn eigen tentoonstelling. Tim en Robby hebben een discussie over Sven én over het feit dat Tim hun relatie geheim wil houden. Herman en Andrea gaan samen een hapje eten in de Barresto en botsen daar op Pieter. Maarten en Liesbeth hebben de verjaardag van Romanie gevierd als gezinnetje.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

29-03-2015 om 15:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : de inwoners nemen dinsdag afscheid van Magda en Nellie moet naar de gevangenis.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 485 TOT EN MET 489.

- maandag 30 maart - aflevering 485 : Sam en Dirk slagen er niet in om hun verboden relatie geheim te houden. Na Frank is nu ook haar vader op de hoogte en hij pakt de pastoor hard aan. Elke en Max zijn bij Georges ingetrokken om hem te helpen de dood van Magda te verwerken. Ook Angele wil Georges steunen, maar ze durft hem niet recht in de ogen kijken omdat haar neef alle ellende veroorzaakt heeft. Jan is vannacht niet naar huis gekomen. Nellie vreest dat hij bij zijn ex heeft overnacht en ze is dan ook opgelucht als ze verneemt dat hij een kamer gehuurd heeft in "De Schorre". Sneyers wil Jelle en Merel helpen en neemt het voor hen op bij Frank. Celine is op haar hoede wanneer haar broer polst naar haar band met schepen Cools.

- dinsdag 31 maart - aflevering 486 : De inwoners van Wittekerke nemen vandaag afscheid van Magda. Celine durft niet naar de begrafenis te gaan. Haar vader wil echter de schijn hoog houden en woont de uitvaartplechtigheid bij. Maar dat breekt hem zuur op. Een verzoening tussen Jan en Nellie lijkt verderaf dan ooit. Ook tussen Frank en Sam is het nog altijd oorlog en zeker wanneer hij haar om dringende redenen ontslaat. De psychologe blijft echter niet bij de pakken zitten en meent een wapen in handen te hebben als ze ontdekt dat Jelle de zoon van Frank is. De ruzies tussen Sneyers en Debbie stapelen zich eveneens op. Dina wordt op school gepest omdat haar pleegmoeder een relatie heeft met pastoor Dirk. Frank neemt Jelle en Merel in huis.

- woensdag 01 april - aflevering 487 : Waarom is Magda gestorven ? Deze vraag blijft door het hoofd van Georges tollen en hij is vastbesloten om het mysterie op te helderen. Max vindt dat zijn vriend tegen zichzelf beschermd moet worden en weigert aan het onderzoek mee te werken. Jan heeft voor zijn zwangere ex-vrouw gekozen en trekt opnieuw bij haar in. Maar Jonas wil niet van Nellie gescheiden worden en weigert te verhuizen. Celine zet Frank onder druk om het ontslag van Sam ongedaan te maken. Na de zoveelste ruzie met Sneyers is voor Debbie de maat vol en ze pakt haar koffers.

- donderdag 02 april - aflevering 488 : Nellie weet met zekerheid dat Miriam niet zwanger is en confronteert haar met de resultaten van het bloedonderzoek. Ook Georges gaat op oorlogspad wanneer hij ontdekt dat het gewestplan gewijzigd is ten voordele van de bouwplannen van Celine Derdeyn. Voor hem is dit het ultieme bewijs dat de Derdeyns verantwoordelijk zijn voor de dood van Magda. Sinds Debbie naar het buitenland vertrokken is, kan Sneyers zich niet op zijn werk in het café concentreren en neemt hij een loopje met de openingsuren. Elke vindt dit niet kunnen en suggereert om een paar extra handen aan te nemen. Frank gaat op de eis van Celine in en trekt het ontslag van Sam in. Voor pastoor Dirk heeft hij echter geen goed nieuws. Sneyers trekt naar de club waar Merel werkt en geeft stiekem een briefje aan haar vriendin.

- vrijdag 03 april - aflevering 489 : Miriam heeft klacht neergelegd met als gevolg dat Nellie in de gevangenis is opgesloten. Elke vindt het de hoogste tijd dat er iemand extra aangeworven wordt in "De Schorre". Het toeval wil dat ze een jonge vlotte vrouw kent, die graag de handen uit de mouwen steekt. Jan kan nog altijd niet geloven dat Nellie moedwillig Miriam heeft aangereden en hij zoekt zijn ex-vriendin in de cel op. Nellie stelt zich afstandelijk op, maar onthult wel de resultaten van Miriams bloedonderzoek. Merel wordt achtervolgd door haar verleden en ze krijgt het bezoek van Rudy. Hij eist dat ze naar de club terugkeert en haar werk als danseres hervat. Sam krijgt slecht nieuws van de sociaal assistente
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

29-03-2015 om 15:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond moeten reeds drie dansers naar huis.

 Vanaf vandaagzondag 29 maart 2015, is het eindelijk zover : de twintig meest talentvolle en allround dansers van 'So You Think You Can Dance 2015' nemen het tegen elkaar op in de liveshows, de laatste rechte lijn naar de finale. In de AED Studio's in Lint zitten juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman op de eerste rij om de top twintig vakkundig te beoordelen. An Lemmens en Dennis Weening verzorgen naar goede gewoonte de presentatie van de show.

Nieuw dit jaar is dat de twintig dansers in de eerste show enkel samen aantreden voor een groepschoreografie van hoofdchoreograaf Roy Julen. Dat wordt een stevige mix van stijlen, waaronder ook een stukje nostalgie voor de dansers : de show start met een stukje riverdance uit de Ierse bootcamp. Nadien brengen de eerste tien kandidaten hun choreografie per koppel. De andere tien dansers zien we pas terug met hun choreografie in de tweede liveshow.



* zevende aflevering (eerste liveshow) - zondag 29 maart 2015 - de tien dansers in liveshow 1 :

 De dansers voor wie het moment van de waarheid vanavond al aanbreekt, zijn hiphoppers Fabio uit Maasmechelen, Malik uit Boom en afro-hiphopster Nadine uit Jette. Ook moderne danseressen Marrit en Sarah uit Nederland, de ambitieuze Morgane uit Zedelgem en de piepjonge Julie uit Haacht moeten niet langer in spanning afwachten. Verder vervoegen ook diepzinnige hiphopper Adil, hippe jazzdanser Jorge en moderne danser Dane de groep die in liveshow één aantreedt.

Alle tien brengen ze een dans van een van de topchoreografen van 'So You Think You Can Dance' die ook dit jaar weer voor pareltjes van choreografieën zorgen. In de eerste show geeft hiphopchoreograaf Steeve Austin een stevige dans op het nummer "Bang Bang" van Jessie J, Nicki Minaj & Ariana Grande. Bovendien zorgt ook vaste waarde Vincent Vianen voor een hiphopchoreo op het nummer "She Came To Give It To You" van Usher.

Isabelle Beernaert zorgt voor een straffe choreografie modern op de akoestische versie van het nummer "Firestone ft Conrad Sewell" van Kygo. De jazzchoreografie in de eerste show op het nummer "Four Five Seconds" van Rihanna ft Kanye West is van de hand van Laurent Flament. En ook choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan mogen dit seizoen niet ontbreken. Zij stelden een energieke jive samen op het nummer "Runaway Baby" van Bruno Mars.

Kijkers kunnen stemmen op hun favoriete koppel door te sms'en naar 6620. De  drie koppels met de minste stemmen van de kijker keren op het einde van de show terug met een 'Dance For Your Life', een ultieme solo van dertig seconden. In liveshow één en twee stuurt de jury niet telkens twee, maar meteen drie van de zes dansers in de gevarenzone naar huis.

 Wie danst met wie, en in welke stijl? Welke zes kandidaten moeten zich meteen opnieuw bewijzen voor de jury met een indrukwekkende solo? En welke drie dansers sturen de juryleden na de eerste liveshow al meteen naar huis? De kijker ontdekt het vanavond om 19.55.

'So You Think You Can Dance' de zevende aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 29 maart 2015 tussen 19.55 en 21.55 op vtm en RTL 5. (bron, logo en foto's : vtm)

29-03-2015 om 12:02 geschreven door Redactie  


28-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau verwachten in oktober een kindje.

 Vanavond, zaterdag 28 maart 2015, raakte bekend dat de het gezin van de Nederlandse voetballer Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Sneijder-Cabau (woordvoerster ESF 2009-2010, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) in oktober zal uitbreiden.

De voorbije dagen gonste het in de Nederlandse pers reeds van de geruchten maar tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1) stak aanvoerder Sneijder na zijn doelpunt de bal onder zijn shirt en stak een duim in zijn mond.

Na afloop ging presentator Jack Van Gelder (presentator NSF 2009) aan het einde van het gesprek in op dit feit en daar bevestigde Sneijder dat Yolanthe in oktober zal bevallen.

De voetballer heeft al een zoontje uit een eerdere relatie, voor Yolanthe is het haar eerste kindje. Het koppel trad in de zomer van 2010 in het huwelijk. (foto : ANP)

28-03-2015 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (28-03-2015).

Op deze laatste zaterdag van maart zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Afgelopen maandag, 23 maart, startte op vtm het programma 'Liefde voor Muziek'. Christoff (Eurosong 1993-2002), Guy Swinnen, Kate Ryan (ESF 2006), Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Slongs Dievanongs en Tom Helsen namen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gingen er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Stan Van Samang was de eerste in het rijtje die zijn songs uitleende en zo nam Guy Swinnen "Scars" onder handen en bracht Kate Ryan een mooie versie van "Junebug". Beide nummers zijn sinds afloop van de uitzending online beschikbaar.

 Fabian Feyaerts, onze laatste deelnemer aan het Junior Eurovisie Songfestival (2012), heeft sinds afgelopen maandag, 23 maart, een nieuwe single op de markt met als titel "Nanana". Het is een coverversie van het nummer van de Nederlandse zanger Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury 'JSF 2009') die er in 2013 in eigen land een hit mee scoorde.

 De Duitse formatie Söhne Mannheims ('Unser Song für Malmö 2013') bestaat dit jaar twee decennia en dat wordt alvast gevierd met de release van het album "Evoluzion - 20 Jahre" met daarop veertien nummers waaronder twee nieuwe liedjes. Er is ook een deluxe-versie van het album op de markt met twee dvd's en een cd met liveversies van de grootste hits.

 Fans van de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) hadden vrijdag 27 maart reeds een tijdje in hun agenda aangekruist. Gisteren verscheen hun nieuwe album met als titel "Endless Forms Most Beautiful". Hierop staan in totaal elf liedjes, meteen goed voor bijna tachtig minuten muziek. Aan dit nieuwe album is ook een Europese tournee gekoppeld die midden november van start zal gaan en die de groep op donderdag 19 november naar Amsterdam brengt en op donderdag 17 december naar Antwerpen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op dinsdag 07 april eerstkomende verschijnt "Face The Shadow" van Genealogy als single maar het nummer is nu al te downloaden. Het is de Armeense inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival en de zeskoppige formatie zal op dinsdag 19 mei aantreden als tweede in de eerste halve finale, net voor de Belgische inzending. De Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis (ESF 2014) is volop aan het werken aan een nieuw album met niemand minder dan Anouk (ESF 2013), die een aantal nummers voor haar rekening neemt. Ook "Walk Along", de Nederlandse inzending voor Wenen, zal meer dan waarschijnlijk een plaatsje krijgen op dat album. De dvd van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival (met beide halve finales, finale en heelwat extra's) zal vanaf maandag 22 juni eerstkomende beschikbaar zijn.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

28-03-2015 om 18:20 geschreven door Redactie  


27-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze laatste vrijdag van maart zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Duitse raveband Scooter ('Germany 12 Points! 2004) is op zaterdag 04 april de headliner van 'Back to the 90's & 00's' in het Antwerps Sportpaleis. Scooter is een succesvolle Duitse raveband die in de jaren negentig verschillende wereldhits scoorde. "How Much Is The Fish" en "Fuck The Millennium" zijn bij het grote publiek daarvan de bekendsten.

De band staat al jaren op het verlanglijstje van de organisatoren van 'Back to the 90's & 00's'. "Onze trouwe bezoekers vragen al verschillende jaren naar de komst van Scooter. Dit jaar hebben we ze dan toch kunnen verleiden tot een exclusief en éénmalig optreden op Belgische bodem." In Duitsland zijn ze nog steeds razend populair en vullen ze nog altijd grote arena's. Het mc'en van H.P. Baxxter, de blonde zanger van de band, is één van de typische Scooter–kenmerken die ook het Sportpaleis niet onberoerd zullen laten.

Nadat eerder al de Duitse raveband Scooter een exclusieve liveshow bevestigde, werd ook Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) toegevoegd aan de line-up van deze party.

Sinds vrijdag 27 februari is, met het toevoegen van een aantal nieuwe namen, de affiche compleet. Ook Ice Mc, Kate Ryan (ESF 2006), MacKenzie Feat. Jessy (Eurosong 2014), Alana Dante (Eurosong 1999) en DJ Wout zullen van de partij zijn.

Reserveren voor de tweede editie van MNM 'Back to the 90's & 00's', op zaterdag 04 april in het Sportpaleis, kan nog steeds. Kaarten kosten 38,50 euro, inclusief kosten. De avond zelf gaan de deuren open om 20.00, de live show start om 22.15 en het feestje gaat door tot 06.00.

 In 2008 gaf Nana Mouskouri (ESF 1963) twee legendarische afscheidsconcerten in de Griekse hoofdstad Athene. Maar als je geboren bent om te zingen, kun je nooit echt afscheid nemen van je publiek! Nana Mouskouri werd in 2014 tachtig jaar en om dat te vieren komt ze met 'The Happy Birthday Tour' naar CC Hasselt op zaterdag 26 september en naar Capitole in Gent op zondag 27 september.
 
De Griekse zangeres is al sinds de jaren zestig over de hele wereld populair en zingt in de meest uiteenlopende talen : onder andere Grieks, Frans, Duits, Engels, Nederlands, Italiaans, Portugees, Spaans, Hebreeuws, Chinees en Turks. Ze heeft zo'n 1.350 liedjes opgenomen, 300 gouden en platina platen ontvangen en verkocht wereldwijd naar schatting meer dan 350 miljoen albums. Ze behoort hierdoor bij de top van de best verkopende artiesten ooit.
 
Nana Mouskouri breekt in 1961 internationaal door met "Weisse Rosen Aus Athen" – dat in meerdere talen wordt uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen singles worden verkocht. In de daarop volgende vijftig jaar scoort de zangeres met een een vrijwel onveranderde uitstraling – een ranke verschijning, met sluik halflang haar, een perfect bij haar gezicht passende bril – vele hits zoals "The Three Bells (Les Trois Cloches)", "Quand tu chantes", "Mon enfant" en natuurlijk "Only Love".

De Griekse Nana Mouskouri begon op jonge leeftijd als jazz-zangeres, maar groeide al snel uit tot het grootste muzikale exportproduct van haar land. Ze zong in de meest uiteenlopende stijlen : van jazz tot pop, cabaret, klassiek, opera tot pure folksongs. Griekenland werd te klein en Mouskouri vertrok naar Parijs. Na een oversteek naar New York viel ook Amerika en de rest van de wereld als een blok voor haar kristalheldere stem.

Vorig jaar overtuigde Nana Mouskouri het Belgische publiek al in Charleroi, Antwerpen, Brussel en Oostende. Na die succesvolle passages zijn nu CC Hasselt en Capitole Gent aan de beurt! Een unieke gelegenheid om de vele hits uit uw jeugd nog eens te horen!

Tickets (39, 49 en 65 euro) voor haar optreden in Gent (aanvang : 20.00) kunnen sinds vandaag, vrijdag 27 maart, worden aangeschaft via de website van Sherpa.

De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

27-03-2015 om 13:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : vanavond heelwat duo's tijdens de vierde aflevering.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) is opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.

Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moeten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader. Het staat nu al buiten kijf dat de talentenjacht elke vrijdagavond voor een gezellig én entertainend familiemoment zal zorgen.

* de juryleden :

Niels Destadsbader

Als rasecht podiumbeest, geboren entertainer en presentator van o.a. 'Dansdate' en 'Junior Eurosong', weet Niels als geen ander wie of wat tv-kijkend Vlaanderen kan amuseren of ontroeren. Niels : "Het niveau van de jury ligt dit seizoen ontzettend hoog (lacht). En de kandidaten? We zagen veel dingen, goed én ook al eens minder goed. Maar ook steengoed. Ik heb verschillende keren mijn ogen uitgekeken en kijk dan ook uit naar de liveshows om te zien wie het hart van televisiekijkend Vlaanderen zal veroveren."

Ray Cokes

De Britse televisiepersoonlijkheid Ray Cokes is van vele markten thuis. Zo presenteerde hij jarenlang verschillende programma's bij MTV Europe, waarbij hij telkens in contact kwam met jong, aanstormend talent. Hij heeft dan ook enorm veel zin om zich opnieuw te laten verrassen door de waaier aan talenten die aan bod zal komen.

Ray bekijkt de komst van Niels met zijn gekende portie ironie : "We hebben een nieuw jurylid. Hij is jong, getalenteerd én hij ziet er goed uit. Ik was dus niet meteen wild van hem", lacht hij. "Ik hoopte artiesten te zien die me konden doen voelen alsof ik opnieuw twee jaar oud was. Of dat gelukt is? Gewoon kijken! Al kan ik wel al verklappen dat de solo dansers, goochelaars en enkele gloednieuwe acts me ontzettend verbaasd en geëntertaind hebben."

Karen Damen

Karen werd aangenaam verrast tijdens de audities van het derde seizoen : "Ik ging er vanuit dat mensen nu na twee seizoenen dachten : alright, nu is het mijn moment en nu zal ik de jury een iets laten zien. En ik kan je vertellen : nooit verwacht dat we nog zoveel talent te zien zouden krijgen. Detail : het oog wil ook wat, en als enige vrouw in de jury kijk ik met een zeer voldaan gevoel terug op de audities."

Rob Vanoudenhoven

Rob Vanoudenhoven staat bekend als een gepassioneerde tv-maker, voor en achter de schermen. Bovendien verzorgt Rob nog geregeld de publieksopwarming van verschillende shows en beseft hij dus als geen ander wat de tv-kijkende Vlaming bezig houdt en entertaint. "Ik heb nog nooit in een jury gezeteld. Dat ik nu zelf de dingen mag beoordelen maakt het extra spannend. Mensen die hun ziel komen bloot leggen daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Ik hoop dan ook enkele dingen te zien die echt het verschil maken. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Karen, Niels en Ray, één van mijn grote helden, in één jury te zetelen."

* inhoud vierde aflevering - vrijdag 27 maart 2015 :

De voorbije week keken gemiddeld maar liefst 1.066.450 mensen naar de derde auditiedag van 'Belgium's Got Talent'. Van jong tot oud, solo of met het hele gezin : niet alleen wordt er samen gekeken, maar er wordt ook samen deelgenomen aan de talentenjacht. Zo duiken in de vierde aflevering heel wat kandidaten samen met hun broer, moeder of man het podium op. Ook voor jurylid Niels Destadsbader is het een speciale dag want zijn ouders komen kijken hoe hij het er van af brengt als kersvers jurylid.

Klasgenoten Sydney Reijs (18) en Hertier Hitimana (16) uit Hoboken verloren een aantal jaren geleden een leerkracht op school en brachten toen tijdens de herdenking samen een nummer. Ze kregen heel wat positieve reacties en besloten om verder te gaan als het rap-duo FlyOnes. Tijdens hun auditie brengen ze een eigen nummer dat gaat over wat je allemaal meemaakt als tiener.

Frank de Conynck (60) uit Vurste begon twintig jaar geleden met het verkopen van ijsblokjes en verdiende daar flink zijn brood mee. Maar het succes eiste zijn tol. Frank kreeg een burn-out en besloot zijn leven over een andere boeg te gooien. Nu reist hij de wereld rond om exclusieve ijssculpturen maken. Hij werkte al voor The Rolling Stones, Justine Henin en prins Albert van Monaco. Maar of zijn ijskoude act ook de jury weet warm te maken?

Mohammed M'Baye is 16 jaar en komt uit Antwerpen. Hij is gek op de Victoriaanse tijd en probeert de dingen te doen zoals toen. Hij schrijft zijn brieven met een echte kroontjespen, heeft geen gsm en doet het liefst alles te voet. Mohammed wil het publiek in de Stadsschouwburg verrassen met een stukje eigenzinnige zang en kiest uiteraard niet voor een hedendaags popnummer…

De broers Guy (47) en Marc Bijl (34) komen uit Wichelen. Tijdens een vakantie leerden ze wereldmuziek kennen en de broers waren er direct helemaal weg van. Speciaal voor 'Belgium's Got Talent' leerde Marc een heel bijzondere Mongoolse keelzang.

"Als mensen mij vragen wat mijn hobby is, zeg ik altijd 'met mijn vrouw gooien'", vertelt de 38-jarige Wim Wouters uit Olen. Hij en Griet dansten samen op de lagere school en 26 jaar later dansen ze nog steeds samen, vormen ze al 19 jaar een koppel waarvan 13 jaar getrouwd. Een tijdje geleden verwelkomden ze hun tweede spruit en sinds kort pikten ze de draad van de acrobatische rock 'n roll opnieuw op. Met een entertainend resultaat.

Roger Musschoot is 88 jaar en daarmee de oudste deelnemer in drie seizoenen 'Got Talent'. De man uit Drongen heeft er al een lange carrière als muzikale clown opzitten. Zijn dochter erfde de muziekmicrobe van haar vader en sinds een paar jaar treden ze samen op. In deze vierde auditieaflevering brengen ze een act met een zingende zaag.

'Belgium's Got Talent' trekt ook kandidaten aan van ver over onze landgrens. Zo zijn er bijvoorbeeld Louka en haar mama Elke Vinck die uit het verre Dubai hun kans komen wagen. De man van  de Vlaamse Elke uit Ronse werkt als expat in Dubai. Het koppel heeft samen 5 kinderen waarvan de 11-jarige Louka de oudste is. Zij brengt samen met haar moeder een verrassend emotionele doekenact. De jury houdt het niet droog.

Ann Verboven uit Niel vormt samen met vijf andere dames De Maskes. Ze schrijven hun eigen teksten die uit het leven gegrepen zijn, vaak met een serieuze knipoog naar de man. Plastische chirurgie, standvastige relaties,… geen topic blijft onbezongen. Maar weten De Maskes ook de gevoelige plek van de jury te raken?

Mietje de Roose (53) uit Oostende is al een aantal jaren druk bezig met de voorbereiding van haar act. Ze heeft nog nooit eerder op een podium gestaan maar in 'Belgium's Got Talent' wil ze een speciaal stuk comedy brengen.

Kevin (28) en Saléna (19) uit het Waalse La Hestre hebben sinds 2 jaar een relatie. Ze leerden elkaar kennen tijdens een danscursus en sindsdien wijken ze geen seconde van elkaars zijde. Kevin brengt voornamelijk moderne dans terwijl Salena klassiek geschoold is. Samen brengen ze een fusie van deze dansstijlen op het podium. De liefde voor elkaar spat van het scherm en dat is de jury ook niet ontgaan.

'Belgium's Got Talent', de vierde aflevering van het derde seizoen vanavond, vrijdag 27 maart 2015, tussen 20.35 en 22.10 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 28 maart, herhaald in de vooravond tussen 17.30 en 19.00.
(bron, logo en foto's : vtm)

27-03-2015 om 11:26 geschreven door Redactie  


26-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Sarah M'Peti (30, Amsterdam).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De twintigste en allerlaatste deelneemster is Sarah M'Peti uit Amsterdam, met haar dertig jaar de oudste van de hele bende.



- Woonplaats : Amsterdam (Nederland).
- Geboortedatum : 05 februari 1985.
- Leeftijd : 30 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Tijdens bootcamp hebben mijn gedachtes mij enorm willen ontmoedigen, but I proved them wrong!! Resultaat, LIVESHOWS!'

Deze stoere Amsterdamse chick is de oudste van het stel en ze heeft twee grote passies in haar leven. Natuurlijk dansen, maar haar tweede liefde is mode. Ze volgde een modeopleiding en maakt nu graag kleding voor zichzelf, maar ook voor anderen. Ze heeft zelfs een keer een trouwjurk gemaakt voor een goede vriendin. Haar deelname aan dit programma was een impulsieve actie. Ze werd wakker en dacht : Ik ga meedoen aan SYTYCD. Voor haar is het heel duidelijk : als je mee doet aan een wedstrijd, doe je mee om te winnen en dat is dus precies wat ze komt doen.

Met een betoverende auditie wondt Sarah Min Hee om haar vinger : 'Ik hou van u' zei Min Hee. Ook de rest van de jury was onder de indruk en ze kreeg gelijk het 'Bootcamp' ticket in haar handen gedrukt. Riverdance lag niet helemaal in Sarah's straatje, maar ze bleef gefocust en gaf niet op, want ze moest en zou de 'Liveshows' halen. Nu dat is gelukt, gaat ze weer voor haar ultieme doel : Winnen!


Volg Sarah op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Roger Makadi (21, Liedekerke).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De negentiende en voorlaatste deelnemer is Roger Makadi uit Liedekerke.



- Woonplaats : Liedekerke (België).
- Geboortedatum : 09 november 1993.
- Leeftijd : 21 jaar.

- Dansstijl : Hiphop.

'De bootcamp was hard, de Liveshows worden harder, maar ik ben er klaar voor! KINGZZ UPPP!!!!'

De Vlaamse Roger is goed bevriend met Malik. Ze kennen elkaar uit de underground danswereld waar ze regelmatig tegenover elkaar stonden in een battle. Dans is voor Roger een levensstijl, hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Hij doet niets liever en het is dan ook zijn grote droom van dans te kunnen leven. Door middel van SYTYCD hoopt hij deze droom te kunnen waarmaken.

Roger moest zich bewijzen in de 'Final Auditions', waar hij uiteindelijk met vlag en wimpel slaagde. Aangezien Roger gewend is om Freestyle te dansen, heeft hij weinig ervaring met choreografie. Maar in de buitenlandse 'Bootcamp' verbaasde hij vriend en vijand in de moeilijke Riverdance choreografie. Roger gaat vanaf dag één al voor de winst en hij hoopt in de finale tegen zijn vriend Malik te mogen battlen.


Volg Roger op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Nina Nestelaar (23, Rotterdam).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De achttiende deelneemster is Nina Nestelaar uit Rotterdam.



- Woonplaats : Rotterdam (Nederland).
- Geboortedatum : 05 mei 1991.
- Leeftijd : 23 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'De Bootcamp in Ierland was echt kei zwaar, maar nu ik in de Liveshows zit ben ik klaar om te ROCKEN!'

Toptalent Nina danst pas vier jaar, want als klein meisje was het eigenlijk haar droom turnster te worden. Van kleins af aan trainde ze dag in dag uit en met succes; Nina werd geselecteerd voor het jong oranje team met de kans binnen een paar jaar op de Olympische Spelen te staan. Maar het noodlot sloeg toe, Nina kreeg een ernstige blessure, waardoor ze niet meer kon lopen. Haar turncarrière stopte abrupt en haar droom viel in duigen. Vier jaar geleden kwam ze per toeval in aanraking met dans en vanaf dat moment had ze een nieuwe doel, een nieuwe passie. Een passie waarin ze nog meer plezier had dan turnen. Met haar topsportmentaliteit pakte ze het dansen met beide handen aan, want ze moest professioneel danseres worden. En hoewel vier jaar dansen weinig is in de danswereld, waagde ze toch haar kans bij SYTYCD.

In Haarlem blies Nina de jury volledig omver met haar auditie en zij stuurden haar gelijk door naar Ierland. Riverdance ging haar niet gemakkelijk af, maar ze vocht ervoor om het perfect onder de knie te krijgen. De jury kon niets anders doen dan haar meenemen naar de 'Liveshows'; deze dame is een topdanseres!

Volg Nina op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Nadine Baboy (28, Brussel).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De zeventiende deelneemster is Nadine Baboy uit Brussel.



- Woonplaats : Brussel (België).
- Geboortedatum : 19 december 1986.
- Leeftijd : 28 jaar.

- Dansstijl : Hiphop.

'Ik heb de Bootcamp overleefd. Nu ben ik klaar om de Liveshows volledig te beleven.'

De vrolijke Nadine is een stoere chick met een klein hartje. Naast haar studie PR en management danst ze jaren voor haar plezier. Samen met haar dansvriendinnen maakt ze regelmatig filmpjes waar ze altijd het stralende middelpunt van is. Toch is ze nog erg onzeker en heeft ze vaak last van stress. Haar vriendinnen schreven haar in voor SYTYCD en Nadine ziet dit als een personal challenge om haar stress te leren beheersen.

Met een verrassende afro-auditie zette Nadine zichzelf gelijk op de kaart. Ierland ging niet vanzelf, ze kreeg een 'dance for you life', maar ze knokte om die lastige Riverdance choreografie onder de knie te krijgen. Tijdens de eindperformance bewees ze dat ze het meer dan verdient om in de 'Liveshows' te staan.


Volg Nadine (Terry Yaki) op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Morgane Ribbens (21, Zedelgem).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De zestiende deelneemster is Morgane Ribbens uit Zedelgem.



- Woonplaats : Zedelgem (België).
- Geboortedatum : 07 november 1993.
- Leeftijd : 21 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Ik heb mijn eerste hoofdstuk van het dit SYTYCD sprookje geschreven in Bootcamp, op naar the happy end in de Liveshows.'

De 21-jarige Morgane deed als jonge spruit al eens mee aan SYTYCD , maar was toen nog te jong om deel te nemen. De jury was toen al enorm van haar onder de indruk en liet haar bij hoge uitzondering meedoen aan de binnenlandse 'Bootcamp'. Sindsdien is er voor Morgane veel veranderd, ze heeft de dansopleiding in Tilburg afgerond en woont samen met haar vriendje. Nu vier jaar later is Morgane oud genoeg en wil ze eindelijk die felbegeerde 'Liveshows' bereiken!

Deze sprankelende danseres wist vanaf het eerste moment de jury in te pakken, zelfs Min Hee was laaiend enthousiast over Morgane. Met ook een succesvol traject in 'Bootcamp Ierland' heeft Morgane meer dan bewezen thuis te horen in de top 20 en nu ze zo ver is gekomen gaat ze voor niets minder dan de winst.


Volg Morgane op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 21:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Melanie Koster (22, Utrecht).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De vijftiende deelneemster is Melanie Koster uit Utrecht.



- Woonplaats : Utrecht (Nederland).
- Geboortedatum : 27 juli 1992.
- Leeftijd : 22 jaar.

- Dansstijl : Jazz.

'De Bootcamp in Ierland was pittig, maar ik heb genoten van ieder moment. Kan niet wachten om de uitdaging van de Liveshows aan te gaan!'

Toen Melanie op vijfjarige leeftijd met haar ouders bij de musical 'Miss Saigon' zat, wist ze het zeker : Ze wilde danseres worden en op het podium staan. Om die droom te verwezenlijken begon Melanie al op haar elfde aan de dansacademie. Dansen was een grote passie, maar ze verloor het plezier in dansen door de grote concurrentie op school. Toch was ze sterk genoeg om haar opleiding af te maken en ze studeerde een jaar geleden af. Nu is het tijd voor haar om het plezier in dans weer terug te vinden en te genieten van op het podium staan. Melanie hoopt dat SYTYCD haar kan helpen het plezier in dans dat ze als klein meisje had, weer terug te vinden.

Met haar auditie pakt Melanie Jan, Ish en Dan volledig in met haar uitstraling.  Min Hee was nog niet overtuigd, maar toch kreeg Melanie een ticket naar de buitenlandse 'Bootcamp'. Door haar ervaring met tapdance had Melanie een streepje voor op de rest en bewees ze dubbel en dwars dat ze thuishoort in de top 20.


Volg Melanie op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 21:36 geschreven door Redactie  


25-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Marrit Nicolai (25, Amsterdam).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De veertiende deelneemster is Marrit Nicolai uit Amsterdam. De 25-jarige heeft een bekende Nederlander als vriend, zanger/presentator Tim Douwsma die in 2012 met "Undercover Lover" deelnam aan het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar mocht hij de Nederlandse punten bekendmaken tijdens de finale van de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival.



- Woonplaats : Amsterdam (Nederland).
- Geboortedatum : 13 oktober 1989.
- Leeftijd : 25 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Als je denkt dat alleen zonneschijn je gelukkig maakt, dan heb je nog nooit in de regen gedanst. Bootcamp ging met vallen en opstaan, knokken en weer doorgaan maar na lijden komt verblijden. Liveshows, here I am!'

Deze beeldschone dame was al vanaf jonge leeftijd erg gedreven. Ze begon op haar zesde met fanatiek turnen en toen deze carrière ten einde liep, koos ze vijf jaar geleden voor de dansacademie Lucia Marthas. Marrit werkt ook als commercieel fotomodel en zo liep ze een paar jaar geleden onze presentator Dennis tegen het lijf op een Miss-verkiezing. Marrit moest Dennis beloven een keer mee te doen aan SYTYCD en nu een aantal jaren later is Marrit er klaar voor om die belofte waar te maken.

Marrit liet al twee prachtige solo's zien tijdens de audities en de 'Final Auditions', maar bij de Riverdance choreografie in de Ierland was ze één van de allerbeste. Ze kreeg samen met Kevin de hoofdrol in de eindperformance en hiermee verzilverden beide dansers hun plek in de 'Liveshows'.


Volg Marrit op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Manuella Verzwijfel (26, Wilrijk).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De dertiende deelneemster is Manuella Verzwijfel uit Wilrijk.



- Woonplaats : Wilrijk (België).
- Geboortedatum : 20 juli 1988.
- Leeftijd : 26 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Tijdens de Bootcamp had ik slechts één minder moment black-out waardoor ik een 'dance for your life' moest dansen, maar dit draaide al snel uit op iets positiefs; een herkansing om mezelf te bewijzen. Dit was de uitgelezen kans om te laten zien dat ik nog steeds kan knokken voor iets dat ik echt wil. Je krijgt zo veel energie dat Ik niet kan wachten om met alle andere dansers dit avontuur aan te gaan!'

Deze half Paraguaanse schone komt uit een gebroken gezin, haar vader was een bekende muzikant en verliet het gezin nog voor ze twee jaar oud was. Haar moeder zorgde alleen voor haar twee kinderen en was daarom voor werk veel van huis. Manuella moest al snel zelfstandig zijn en voelde zich vaak alleen. Toen ze de liefde van haar leven ontmoette wilde ze het liefst zo snel mogelijk een vaste basis voor zichzelf creëren. Ze besloten samen te gaan wonen in een groot huis buiten de stad. Dat stabiele bestaan bevalt haar heel goed, het helpt haar om als danseres het beste uit zichzelf te kunnen halen. En daarom doet ze nu mee aan SYTYCD, ze is er helemaal klaar voor en haar vriendje steunt haar enorm.

Met haar bijzondere moderne solo verzekerde Manuella zichzelf van een plaats in de buitenlandse 'Bootcamp'. Maar door een black-out tijdens de eerste performance in Ierland, moest ze zich opnieuw bewijzen met een 'dance for your life'. Ondanks deze tegenvaller vocht Manuella terug en liet ze zich van haar beste kant zien om de jury te bewijzen dat zij thuishoort in de top 20.


Volg Manuella op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 22:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Malik Mohammed (22, Boom).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De twaalfde deelnemer is Malik Mohammed uit Boom.



- Woonplaats : Boom (België).
- Geboortedatum : 15 september 1992.
- Leeftijd : 22 jaar.

- Dansstijl : Hiphop.

'Apprecieer wat je hebt en werk hard voor wat je wilt.'

De van origine Keniaanse Malik kwam al op achtjarige leeftijd samen met zijn moeder naar België. Een aantal jaren geleden kwam Malik in aanraking met de underground danswereld en dans werd een grote passie van hem. In de battles stond hij vaak oog in oog met Roger. De mannen werden dikke vrienden en ze willen beiden van dans hun professie maken. Malik volgt een opleiding tot sportleraar, maar door middel van zijn deelname aan SYTYCD hoopt hij toch verder te kunnen gaan in de danswereld.

Na een indrukwekkende auditie stuurde de jury Malik direct door naar de buitenlandse 'Bootcamp'. Daar legde hij een iets minder gemakkelijk traject af, want hij moest zich na de eerste dag al bewijzen met een 'dance for your life'. Maar Malik wist de jury te overtuigen en knokte met de moeilijke Riverdance choreografie voor zijn plaats in de 'Liveshows'. Malik en Roger hopen tegen elkaar te kunnen battlen in de finale!

Volg Malik op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 22:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Leen Schoenmakers (27, Tongeren).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De elfde deelneemster is Leen Schoenmakers uit Tongeren.



- Woonplaats : Tongeren (België).
- Geboortedatum : 23 oktober 1987.
- Leeftijd : 27 jaar.

- Dansstijl : Latin.

'Ik ben blij dat ik dit jaar de stap heb gezet om deel te nemen aan SYTYCD. Ik had gehoopt maar nooit gedacht om daadwerkelijk in de Liveshows te staan! Hoe het ook mag eindigen, dit is een ervaring om nooit te vergeten!'

Leen is één van de oudste kandidaten van dit seizoen, al zou je dat niet zeggen als je haar ziet! Leen houdt er namelijk een zeer gezonde levensstijl op na. Gezonde voeding is haar passie en ze is een vrouw met een missie : Ze wil haar stadsgenoten in Tongeren ook helpen gezonder te leven. Daarom startte ze een jaar geleden een eigen lunchbedrijfje, waarmee ze dag in dag uit op haar fiets gezonde maaltijden levert aan bedrijven in de buurt. Naast gezonde voeding heeft Leen nog een grote passie en dat is Latin. Samen met haar danspartner Angelo zette ze al flink wat kampioenschappen op haar naam, maar nu wil ze een stapje verder. Ze wil nieuwe dansstijlen leren en dat hoopt ze bij SYTYCD te kunnen doen.

Leen legde tot nu toe een vlekkeloos parcours af. Na haar energieke latin-auditie mocht ze zich bewijzen in de buitenlandse 'Bootcamp' en ook daar wist ze de jury te overtuigen met haar danskwaliteit. Nu is het tijd voor de 'Liveshows' en Leen gaat minimaal voor de halve finale.


Volg Leen op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 21:58 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs