Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (28-03-2015).

Op deze laatste zaterdag van maart zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Afgelopen maandag, 23 maart, startte op vtm het programma 'Liefde voor Muziek'. Christoff (Eurosong 1993-2002), Guy Swinnen, Kate Ryan (ESF 2006), Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Slongs Dievanongs en Tom Helsen namen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gingen er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Stan Van Samang was de eerste in het rijtje die zijn songs uitleende en zo nam Guy Swinnen "Scars" onder handen en bracht Kate Ryan een mooie versie van "Junebug". Beide nummers zijn sinds afloop van de uitzending online beschikbaar.

 Fabian Feyaerts, onze laatste deelnemer aan het Junior Eurovisie Songfestival (2012), heeft sinds afgelopen maandag, 23 maart, een nieuwe single op de markt met als titel "Nanana". Het is een coverversie van het nummer van de Nederlandse zanger Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury 'JSF 2009') die er in 2013 in eigen land een hit mee scoorde.

 De Duitse formatie Söhne Mannheims ('Unser Song für Malmö 2013') bestaat dit jaar twee decennia en dat wordt alvast gevierd met de release van het album "Evoluzion - 20 Jahre" met daarop veertien nummers waaronder twee nieuwe liedjes. Er is ook een deluxe-versie van het album op de markt met twee dvd's en een cd met liveversies van de grootste hits.

 Fans van de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) hadden vrijdag 27 maart reeds een tijdje in hun agenda aangekruist. Gisteren verscheen hun nieuwe album met als titel "Endless Forms Most Beautiful". Hierop staan in totaal elf liedjes, meteen goed voor bijna tachtig minuten muziek. Aan dit nieuwe album is ook een Europese tournee gekoppeld die midden november van start zal gaan en die de groep op donderdag 19 november naar Amsterdam brengt en op donderdag 17 december naar Antwerpen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op dinsdag 07 april eerstkomende verschijnt "Face The Shadow" van Genealogy als single maar het nummer is nu al te downloaden. Het is de Armeense inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival en de zeskoppige formatie zal op dinsdag 19 mei aantreden als tweede in de eerste halve finale, net voor de Belgische inzending. De Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis (ESF 2014) is volop aan het werken aan een nieuw album met niemand minder dan Anouk (ESF 2013), die een aantal nummers voor haar rekening neemt. Ook "Walk Along", de Nederlandse inzending voor Wenen, zal meer dan waarschijnlijk een plaatsje krijgen op dat album. De dvd van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival (met beide halve finales, finale en heelwat extra's) zal vanaf maandag 22 juni eerstkomende beschikbaar zijn.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

28-03-2015 om 18:20 geschreven door Redactie  


27-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze laatste vrijdag van maart zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Duitse raveband Scooter ('Germany 12 Points! 2004) is op zaterdag 04 april de headliner van 'Back to the 90's & 00's' in het Antwerps Sportpaleis. Scooter is een succesvolle Duitse raveband die in de jaren negentig verschillende wereldhits scoorde. "How Much Is The Fish" en "Fuck The Millennium" zijn bij het grote publiek daarvan de bekendsten.

De band staat al jaren op het verlanglijstje van de organisatoren van 'Back to the 90's & 00's'. "Onze trouwe bezoekers vragen al verschillende jaren naar de komst van Scooter. Dit jaar hebben we ze dan toch kunnen verleiden tot een exclusief en éénmalig optreden op Belgische bodem." In Duitsland zijn ze nog steeds razend populair en vullen ze nog altijd grote arena's. Het mc'en van H.P. Baxxter, de blonde zanger van de band, is één van de typische Scooter–kenmerken die ook het Sportpaleis niet onberoerd zullen laten.

Nadat eerder al de Duitse raveband Scooter een exclusieve liveshow bevestigde, werd ook Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) toegevoegd aan de line-up van deze party.

Sinds vrijdag 27 februari is, met het toevoegen van een aantal nieuwe namen, de affiche compleet. Ook Ice Mc, Kate Ryan (ESF 2006), MacKenzie Feat. Jessy (Eurosong 2014), Alana Dante (Eurosong 1999) en DJ Wout zullen van de partij zijn.

Reserveren voor de tweede editie van MNM 'Back to the 90's & 00's', op zaterdag 04 april in het Sportpaleis, kan nog steeds. Kaarten kosten 38,50 euro, inclusief kosten. De avond zelf gaan de deuren open om 20.00, de live show start om 22.15 en het feestje gaat door tot 06.00.

 In 2008 gaf Nana Mouskouri (ESF 1963) twee legendarische afscheidsconcerten in de Griekse hoofdstad Athene. Maar als je geboren bent om te zingen, kun je nooit echt afscheid nemen van je publiek! Nana Mouskouri werd in 2014 tachtig jaar en om dat te vieren komt ze met 'The Happy Birthday Tour' naar CC Hasselt op zaterdag 26 september en naar Capitole in Gent op zondag 27 september.
 
De Griekse zangeres is al sinds de jaren zestig over de hele wereld populair en zingt in de meest uiteenlopende talen : onder andere Grieks, Frans, Duits, Engels, Nederlands, Italiaans, Portugees, Spaans, Hebreeuws, Chinees en Turks. Ze heeft zo'n 1.350 liedjes opgenomen, 300 gouden en platina platen ontvangen en verkocht wereldwijd naar schatting meer dan 350 miljoen albums. Ze behoort hierdoor bij de top van de best verkopende artiesten ooit.
 
Nana Mouskouri breekt in 1961 internationaal door met "Weisse Rosen Aus Athen" – dat in meerdere talen wordt uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen singles worden verkocht. In de daarop volgende vijftig jaar scoort de zangeres met een een vrijwel onveranderde uitstraling – een ranke verschijning, met sluik halflang haar, een perfect bij haar gezicht passende bril – vele hits zoals "The Three Bells (Les Trois Cloches)", "Quand tu chantes", "Mon enfant" en natuurlijk "Only Love".

De Griekse Nana Mouskouri begon op jonge leeftijd als jazz-zangeres, maar groeide al snel uit tot het grootste muzikale exportproduct van haar land. Ze zong in de meest uiteenlopende stijlen : van jazz tot pop, cabaret, klassiek, opera tot pure folksongs. Griekenland werd te klein en Mouskouri vertrok naar Parijs. Na een oversteek naar New York viel ook Amerika en de rest van de wereld als een blok voor haar kristalheldere stem.

Vorig jaar overtuigde Nana Mouskouri het Belgische publiek al in Charleroi, Antwerpen, Brussel en Oostende. Na die succesvolle passages zijn nu CC Hasselt en Capitole Gent aan de beurt! Een unieke gelegenheid om de vele hits uit uw jeugd nog eens te horen!

Tickets (39, 49 en 65 euro) voor haar optreden in Gent (aanvang : 20.00) kunnen sinds vandaag, vrijdag 27 maart, worden aangeschaft via de website van Sherpa.

De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

27-03-2015 om 13:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : vanavond heelwat duo's tijdens de vierde aflevering.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) is opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.

Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moeten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader. Het staat nu al buiten kijf dat de talentenjacht elke vrijdagavond voor een gezellig én entertainend familiemoment zal zorgen.

* de juryleden :

Niels Destadsbader

Als rasecht podiumbeest, geboren entertainer en presentator van o.a. 'Dansdate' en 'Junior Eurosong', weet Niels als geen ander wie of wat tv-kijkend Vlaanderen kan amuseren of ontroeren. Niels : "Het niveau van de jury ligt dit seizoen ontzettend hoog (lacht). En de kandidaten? We zagen veel dingen, goed én ook al eens minder goed. Maar ook steengoed. Ik heb verschillende keren mijn ogen uitgekeken en kijk dan ook uit naar de liveshows om te zien wie het hart van televisiekijkend Vlaanderen zal veroveren."

Ray Cokes

De Britse televisiepersoonlijkheid Ray Cokes is van vele markten thuis. Zo presenteerde hij jarenlang verschillende programma's bij MTV Europe, waarbij hij telkens in contact kwam met jong, aanstormend talent. Hij heeft dan ook enorm veel zin om zich opnieuw te laten verrassen door de waaier aan talenten die aan bod zal komen.

Ray bekijkt de komst van Niels met zijn gekende portie ironie : "We hebben een nieuw jurylid. Hij is jong, getalenteerd én hij ziet er goed uit. Ik was dus niet meteen wild van hem", lacht hij. "Ik hoopte artiesten te zien die me konden doen voelen alsof ik opnieuw twee jaar oud was. Of dat gelukt is? Gewoon kijken! Al kan ik wel al verklappen dat de solo dansers, goochelaars en enkele gloednieuwe acts me ontzettend verbaasd en geëntertaind hebben."

Karen Damen

Karen werd aangenaam verrast tijdens de audities van het derde seizoen : "Ik ging er vanuit dat mensen nu na twee seizoenen dachten : alright, nu is het mijn moment en nu zal ik de jury een iets laten zien. En ik kan je vertellen : nooit verwacht dat we nog zoveel talent te zien zouden krijgen. Detail : het oog wil ook wat, en als enige vrouw in de jury kijk ik met een zeer voldaan gevoel terug op de audities."

Rob Vanoudenhoven

Rob Vanoudenhoven staat bekend als een gepassioneerde tv-maker, voor en achter de schermen. Bovendien verzorgt Rob nog geregeld de publieksopwarming van verschillende shows en beseft hij dus als geen ander wat de tv-kijkende Vlaming bezig houdt en entertaint. "Ik heb nog nooit in een jury gezeteld. Dat ik nu zelf de dingen mag beoordelen maakt het extra spannend. Mensen die hun ziel komen bloot leggen daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Ik hoop dan ook enkele dingen te zien die echt het verschil maken. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Karen, Niels en Ray, één van mijn grote helden, in één jury te zetelen."

* inhoud vierde aflevering - vrijdag 27 maart 2015 :

De voorbije week keken gemiddeld maar liefst 1.066.450 mensen naar de derde auditiedag van 'Belgium's Got Talent'. Van jong tot oud, solo of met het hele gezin : niet alleen wordt er samen gekeken, maar er wordt ook samen deelgenomen aan de talentenjacht. Zo duiken in de vierde aflevering heel wat kandidaten samen met hun broer, moeder of man het podium op. Ook voor jurylid Niels Destadsbader is het een speciale dag want zijn ouders komen kijken hoe hij het er van af brengt als kersvers jurylid.

Klasgenoten Sydney Reijs (18) en Hertier Hitimana (16) uit Hoboken verloren een aantal jaren geleden een leerkracht op school en brachten toen tijdens de herdenking samen een nummer. Ze kregen heel wat positieve reacties en besloten om verder te gaan als het rap-duo FlyOnes. Tijdens hun auditie brengen ze een eigen nummer dat gaat over wat je allemaal meemaakt als tiener.

Frank de Conynck (60) uit Vurste begon twintig jaar geleden met het verkopen van ijsblokjes en verdiende daar flink zijn brood mee. Maar het succes eiste zijn tol. Frank kreeg een burn-out en besloot zijn leven over een andere boeg te gooien. Nu reist hij de wereld rond om exclusieve ijssculpturen maken. Hij werkte al voor The Rolling Stones, Justine Henin en prins Albert van Monaco. Maar of zijn ijskoude act ook de jury weet warm te maken?

Mohammed M'Baye is 16 jaar en komt uit Antwerpen. Hij is gek op de Victoriaanse tijd en probeert de dingen te doen zoals toen. Hij schrijft zijn brieven met een echte kroontjespen, heeft geen gsm en doet het liefst alles te voet. Mohammed wil het publiek in de Stadsschouwburg verrassen met een stukje eigenzinnige zang en kiest uiteraard niet voor een hedendaags popnummer…

De broers Guy (47) en Marc Bijl (34) komen uit Wichelen. Tijdens een vakantie leerden ze wereldmuziek kennen en de broers waren er direct helemaal weg van. Speciaal voor 'Belgium's Got Talent' leerde Marc een heel bijzondere Mongoolse keelzang.

"Als mensen mij vragen wat mijn hobby is, zeg ik altijd 'met mijn vrouw gooien'", vertelt de 38-jarige Wim Wouters uit Olen. Hij en Griet dansten samen op de lagere school en 26 jaar later dansen ze nog steeds samen, vormen ze al 19 jaar een koppel waarvan 13 jaar getrouwd. Een tijdje geleden verwelkomden ze hun tweede spruit en sinds kort pikten ze de draad van de acrobatische rock 'n roll opnieuw op. Met een entertainend resultaat.

Roger Musschoot is 88 jaar en daarmee de oudste deelnemer in drie seizoenen 'Got Talent'. De man uit Drongen heeft er al een lange carrière als muzikale clown opzitten. Zijn dochter erfde de muziekmicrobe van haar vader en sinds een paar jaar treden ze samen op. In deze vierde auditieaflevering brengen ze een act met een zingende zaag.

'Belgium's Got Talent' trekt ook kandidaten aan van ver over onze landgrens. Zo zijn er bijvoorbeeld Louka en haar mama Elke Vinck die uit het verre Dubai hun kans komen wagen. De man van  de Vlaamse Elke uit Ronse werkt als expat in Dubai. Het koppel heeft samen 5 kinderen waarvan de 11-jarige Louka de oudste is. Zij brengt samen met haar moeder een verrassend emotionele doekenact. De jury houdt het niet droog.

Ann Verboven uit Niel vormt samen met vijf andere dames De Maskes. Ze schrijven hun eigen teksten die uit het leven gegrepen zijn, vaak met een serieuze knipoog naar de man. Plastische chirurgie, standvastige relaties,… geen topic blijft onbezongen. Maar weten De Maskes ook de gevoelige plek van de jury te raken?

Mietje de Roose (53) uit Oostende is al een aantal jaren druk bezig met de voorbereiding van haar act. Ze heeft nog nooit eerder op een podium gestaan maar in 'Belgium's Got Talent' wil ze een speciaal stuk comedy brengen.

Kevin (28) en Saléna (19) uit het Waalse La Hestre hebben sinds 2 jaar een relatie. Ze leerden elkaar kennen tijdens een danscursus en sindsdien wijken ze geen seconde van elkaars zijde. Kevin brengt voornamelijk moderne dans terwijl Salena klassiek geschoold is. Samen brengen ze een fusie van deze dansstijlen op het podium. De liefde voor elkaar spat van het scherm en dat is de jury ook niet ontgaan.

'Belgium's Got Talent', de vierde aflevering van het derde seizoen vanavond, vrijdag 27 maart 2015, tussen 20.35 en 22.10 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 28 maart, herhaald in de vooravond tussen 17.30 en 19.00.
(bron, logo en foto's : vtm)

27-03-2015 om 11:26 geschreven door Redactie  


26-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Sarah M'Peti (30, Amsterdam).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De twintigste en allerlaatste deelneemster is Sarah M'Peti uit Amsterdam, met haar dertig jaar de oudste van de hele bende.



- Woonplaats : Amsterdam (Nederland).
- Geboortedatum : 05 februari 1985.
- Leeftijd : 30 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Tijdens bootcamp hebben mijn gedachtes mij enorm willen ontmoedigen, but I proved them wrong!! Resultaat, LIVESHOWS!'

Deze stoere Amsterdamse chick is de oudste van het stel en ze heeft twee grote passies in haar leven. Natuurlijk dansen, maar haar tweede liefde is mode. Ze volgde een modeopleiding en maakt nu graag kleding voor zichzelf, maar ook voor anderen. Ze heeft zelfs een keer een trouwjurk gemaakt voor een goede vriendin. Haar deelname aan dit programma was een impulsieve actie. Ze werd wakker en dacht : Ik ga meedoen aan SYTYCD. Voor haar is het heel duidelijk : als je mee doet aan een wedstrijd, doe je mee om te winnen en dat is dus precies wat ze komt doen.

Met een betoverende auditie wondt Sarah Min Hee om haar vinger : 'Ik hou van u' zei Min Hee. Ook de rest van de jury was onder de indruk en ze kreeg gelijk het 'Bootcamp' ticket in haar handen gedrukt. Riverdance lag niet helemaal in Sarah's straatje, maar ze bleef gefocust en gaf niet op, want ze moest en zou de 'Liveshows' halen. Nu dat is gelukt, gaat ze weer voor haar ultieme doel : Winnen!


Volg Sarah op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Roger Makadi (21, Liedekerke).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De negentiende en voorlaatste deelnemer is Roger Makadi uit Liedekerke.



- Woonplaats : Liedekerke (België).
- Geboortedatum : 09 november 1993.
- Leeftijd : 21 jaar.

- Dansstijl : Hiphop.

'De bootcamp was hard, de Liveshows worden harder, maar ik ben er klaar voor! KINGZZ UPPP!!!!'

De Vlaamse Roger is goed bevriend met Malik. Ze kennen elkaar uit de underground danswereld waar ze regelmatig tegenover elkaar stonden in een battle. Dans is voor Roger een levensstijl, hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Hij doet niets liever en het is dan ook zijn grote droom van dans te kunnen leven. Door middel van SYTYCD hoopt hij deze droom te kunnen waarmaken.

Roger moest zich bewijzen in de 'Final Auditions', waar hij uiteindelijk met vlag en wimpel slaagde. Aangezien Roger gewend is om Freestyle te dansen, heeft hij weinig ervaring met choreografie. Maar in de buitenlandse 'Bootcamp' verbaasde hij vriend en vijand in de moeilijke Riverdance choreografie. Roger gaat vanaf dag één al voor de winst en hij hoopt in de finale tegen zijn vriend Malik te mogen battlen.


Volg Roger op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Nina Nestelaar (23, Rotterdam).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De achttiende deelneemster is Nina Nestelaar uit Rotterdam.



- Woonplaats : Rotterdam (Nederland).
- Geboortedatum : 05 mei 1991.
- Leeftijd : 23 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'De Bootcamp in Ierland was echt kei zwaar, maar nu ik in de Liveshows zit ben ik klaar om te ROCKEN!'

Toptalent Nina danst pas vier jaar, want als klein meisje was het eigenlijk haar droom turnster te worden. Van kleins af aan trainde ze dag in dag uit en met succes; Nina werd geselecteerd voor het jong oranje team met de kans binnen een paar jaar op de Olympische Spelen te staan. Maar het noodlot sloeg toe, Nina kreeg een ernstige blessure, waardoor ze niet meer kon lopen. Haar turncarrière stopte abrupt en haar droom viel in duigen. Vier jaar geleden kwam ze per toeval in aanraking met dans en vanaf dat moment had ze een nieuwe doel, een nieuwe passie. Een passie waarin ze nog meer plezier had dan turnen. Met haar topsportmentaliteit pakte ze het dansen met beide handen aan, want ze moest professioneel danseres worden. En hoewel vier jaar dansen weinig is in de danswereld, waagde ze toch haar kans bij SYTYCD.

In Haarlem blies Nina de jury volledig omver met haar auditie en zij stuurden haar gelijk door naar Ierland. Riverdance ging haar niet gemakkelijk af, maar ze vocht ervoor om het perfect onder de knie te krijgen. De jury kon niets anders doen dan haar meenemen naar de 'Liveshows'; deze dame is een topdanseres!

Volg Nina op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Nadine Baboy (28, Brussel).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De zeventiende deelneemster is Nadine Baboy uit Brussel.



- Woonplaats : Brussel (België).
- Geboortedatum : 19 december 1986.
- Leeftijd : 28 jaar.

- Dansstijl : Hiphop.

'Ik heb de Bootcamp overleefd. Nu ben ik klaar om de Liveshows volledig te beleven.'

De vrolijke Nadine is een stoere chick met een klein hartje. Naast haar studie PR en management danst ze jaren voor haar plezier. Samen met haar dansvriendinnen maakt ze regelmatig filmpjes waar ze altijd het stralende middelpunt van is. Toch is ze nog erg onzeker en heeft ze vaak last van stress. Haar vriendinnen schreven haar in voor SYTYCD en Nadine ziet dit als een personal challenge om haar stress te leren beheersen.

Met een verrassende afro-auditie zette Nadine zichzelf gelijk op de kaart. Ierland ging niet vanzelf, ze kreeg een 'dance for you life', maar ze knokte om die lastige Riverdance choreografie onder de knie te krijgen. Tijdens de eindperformance bewees ze dat ze het meer dan verdient om in de 'Liveshows' te staan.


Volg Nadine (Terry Yaki) op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 22:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Morgane Ribbens (21, Zedelgem).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De zestiende deelneemster is Morgane Ribbens uit Zedelgem.



- Woonplaats : Zedelgem (België).
- Geboortedatum : 07 november 1993.
- Leeftijd : 21 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Ik heb mijn eerste hoofdstuk van het dit SYTYCD sprookje geschreven in Bootcamp, op naar the happy end in de Liveshows.'

De 21-jarige Morgane deed als jonge spruit al eens mee aan SYTYCD , maar was toen nog te jong om deel te nemen. De jury was toen al enorm van haar onder de indruk en liet haar bij hoge uitzondering meedoen aan de binnenlandse 'Bootcamp'. Sindsdien is er voor Morgane veel veranderd, ze heeft de dansopleiding in Tilburg afgerond en woont samen met haar vriendje. Nu vier jaar later is Morgane oud genoeg en wil ze eindelijk die felbegeerde 'Liveshows' bereiken!

Deze sprankelende danseres wist vanaf het eerste moment de jury in te pakken, zelfs Min Hee was laaiend enthousiast over Morgane. Met ook een succesvol traject in 'Bootcamp Ierland' heeft Morgane meer dan bewezen thuis te horen in de top 20 en nu ze zo ver is gekomen gaat ze voor niets minder dan de winst.


Volg Morgane op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 21:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Melanie Koster (22, Utrecht).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De vijftiende deelneemster is Melanie Koster uit Utrecht.



- Woonplaats : Utrecht (Nederland).
- Geboortedatum : 27 juli 1992.
- Leeftijd : 22 jaar.

- Dansstijl : Jazz.

'De Bootcamp in Ierland was pittig, maar ik heb genoten van ieder moment. Kan niet wachten om de uitdaging van de Liveshows aan te gaan!'

Toen Melanie op vijfjarige leeftijd met haar ouders bij de musical 'Miss Saigon' zat, wist ze het zeker : Ze wilde danseres worden en op het podium staan. Om die droom te verwezenlijken begon Melanie al op haar elfde aan de dansacademie. Dansen was een grote passie, maar ze verloor het plezier in dansen door de grote concurrentie op school. Toch was ze sterk genoeg om haar opleiding af te maken en ze studeerde een jaar geleden af. Nu is het tijd voor haar om het plezier in dans weer terug te vinden en te genieten van op het podium staan. Melanie hoopt dat SYTYCD haar kan helpen het plezier in dans dat ze als klein meisje had, weer terug te vinden.

Met haar auditie pakt Melanie Jan, Ish en Dan volledig in met haar uitstraling.  Min Hee was nog niet overtuigd, maar toch kreeg Melanie een ticket naar de buitenlandse 'Bootcamp'. Door haar ervaring met tapdance had Melanie een streepje voor op de rest en bewees ze dubbel en dwars dat ze thuishoort in de top 20.


Volg Melanie op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

26-03-2015 om 21:36 geschreven door Redactie  


25-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Marrit Nicolai (25, Amsterdam).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De veertiende deelneemster is Marrit Nicolai uit Amsterdam. De 25-jarige heeft een bekende Nederlander als vriend, zanger/presentator Tim Douwsma die in 2012 met "Undercover Lover" deelnam aan het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar mocht hij de Nederlandse punten bekendmaken tijdens de finale van de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival.



- Woonplaats : Amsterdam (Nederland).
- Geboortedatum : 13 oktober 1989.
- Leeftijd : 25 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Als je denkt dat alleen zonneschijn je gelukkig maakt, dan heb je nog nooit in de regen gedanst. Bootcamp ging met vallen en opstaan, knokken en weer doorgaan maar na lijden komt verblijden. Liveshows, here I am!'

Deze beeldschone dame was al vanaf jonge leeftijd erg gedreven. Ze begon op haar zesde met fanatiek turnen en toen deze carrière ten einde liep, koos ze vijf jaar geleden voor de dansacademie Lucia Marthas. Marrit werkt ook als commercieel fotomodel en zo liep ze een paar jaar geleden onze presentator Dennis tegen het lijf op een Miss-verkiezing. Marrit moest Dennis beloven een keer mee te doen aan SYTYCD en nu een aantal jaren later is Marrit er klaar voor om die belofte waar te maken.

Marrit liet al twee prachtige solo's zien tijdens de audities en de 'Final Auditions', maar bij de Riverdance choreografie in de Ierland was ze één van de allerbeste. Ze kreeg samen met Kevin de hoofdrol in de eindperformance en hiermee verzilverden beide dansers hun plek in de 'Liveshows'.


Volg Marrit op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Manuella Verzwijfel (26, Wilrijk).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De dertiende deelneemster is Manuella Verzwijfel uit Wilrijk.



- Woonplaats : Wilrijk (België).
- Geboortedatum : 20 juli 1988.
- Leeftijd : 26 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Tijdens de Bootcamp had ik slechts één minder moment black-out waardoor ik een 'dance for your life' moest dansen, maar dit draaide al snel uit op iets positiefs; een herkansing om mezelf te bewijzen. Dit was de uitgelezen kans om te laten zien dat ik nog steeds kan knokken voor iets dat ik echt wil. Je krijgt zo veel energie dat Ik niet kan wachten om met alle andere dansers dit avontuur aan te gaan!'

Deze half Paraguaanse schone komt uit een gebroken gezin, haar vader was een bekende muzikant en verliet het gezin nog voor ze twee jaar oud was. Haar moeder zorgde alleen voor haar twee kinderen en was daarom voor werk veel van huis. Manuella moest al snel zelfstandig zijn en voelde zich vaak alleen. Toen ze de liefde van haar leven ontmoette wilde ze het liefst zo snel mogelijk een vaste basis voor zichzelf creëren. Ze besloten samen te gaan wonen in een groot huis buiten de stad. Dat stabiele bestaan bevalt haar heel goed, het helpt haar om als danseres het beste uit zichzelf te kunnen halen. En daarom doet ze nu mee aan SYTYCD, ze is er helemaal klaar voor en haar vriendje steunt haar enorm.

Met haar bijzondere moderne solo verzekerde Manuella zichzelf van een plaats in de buitenlandse 'Bootcamp'. Maar door een black-out tijdens de eerste performance in Ierland, moest ze zich opnieuw bewijzen met een 'dance for your life'. Ondanks deze tegenvaller vocht Manuella terug en liet ze zich van haar beste kant zien om de jury te bewijzen dat zij thuishoort in de top 20.


Volg Manuella op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 22:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Malik Mohammed (22, Boom).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De twaalfde deelnemer is Malik Mohammed uit Boom.



- Woonplaats : Boom (België).
- Geboortedatum : 15 september 1992.
- Leeftijd : 22 jaar.

- Dansstijl : Hiphop.

'Apprecieer wat je hebt en werk hard voor wat je wilt.'

De van origine Keniaanse Malik kwam al op achtjarige leeftijd samen met zijn moeder naar België. Een aantal jaren geleden kwam Malik in aanraking met de underground danswereld en dans werd een grote passie van hem. In de battles stond hij vaak oog in oog met Roger. De mannen werden dikke vrienden en ze willen beiden van dans hun professie maken. Malik volgt een opleiding tot sportleraar, maar door middel van zijn deelname aan SYTYCD hoopt hij toch verder te kunnen gaan in de danswereld.

Na een indrukwekkende auditie stuurde de jury Malik direct door naar de buitenlandse 'Bootcamp'. Daar legde hij een iets minder gemakkelijk traject af, want hij moest zich na de eerste dag al bewijzen met een 'dance for your life'. Maar Malik wist de jury te overtuigen en knokte met de moeilijke Riverdance choreografie voor zijn plaats in de 'Liveshows'. Malik en Roger hopen tegen elkaar te kunnen battlen in de finale!

Volg Malik op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 22:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Leen Schoenmakers (27, Tongeren).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De elfde deelneemster is Leen Schoenmakers uit Tongeren.



- Woonplaats : Tongeren (België).
- Geboortedatum : 23 oktober 1987.
- Leeftijd : 27 jaar.

- Dansstijl : Latin.

'Ik ben blij dat ik dit jaar de stap heb gezet om deel te nemen aan SYTYCD. Ik had gehoopt maar nooit gedacht om daadwerkelijk in de Liveshows te staan! Hoe het ook mag eindigen, dit is een ervaring om nooit te vergeten!'

Leen is één van de oudste kandidaten van dit seizoen, al zou je dat niet zeggen als je haar ziet! Leen houdt er namelijk een zeer gezonde levensstijl op na. Gezonde voeding is haar passie en ze is een vrouw met een missie : Ze wil haar stadsgenoten in Tongeren ook helpen gezonder te leven. Daarom startte ze een jaar geleden een eigen lunchbedrijfje, waarmee ze dag in dag uit op haar fiets gezonde maaltijden levert aan bedrijven in de buurt. Naast gezonde voeding heeft Leen nog een grote passie en dat is Latin. Samen met haar danspartner Angelo zette ze al flink wat kampioenschappen op haar naam, maar nu wil ze een stapje verder. Ze wil nieuwe dansstijlen leren en dat hoopt ze bij SYTYCD te kunnen doen.

Leen legde tot nu toe een vlekkeloos parcours af. Na haar energieke latin-auditie mocht ze zich bewijzen in de buitenlandse 'Bootcamp' en ook daar wist ze de jury te overtuigen met haar danskwaliteit. Nu is het tijd voor de 'Liveshows' en Leen gaat minimaal voor de halve finale.


Volg Leen op Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 21:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Kevin Rekoert (22, Heerhugowaard).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De tiende deelnemer is Kevin Rekoert uit Heerhugowaard.



- Woonplaats : Heerhugowaard (Nederland).
- Geboortedatum : 08 mei 1992.
- Leeftijd : 22 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Toen ik door was naar Bootcamp Ierland keek ik nog de kat uit de boom, maar nu mijn schip is gestrand ben ik klaar voor het echte avontuur, de Liveshows!'

Als kleine jongen wist Kevin één ding zeker; hij wilde professioneel danser worden. Na zijn dansopleiding kwam Kevin helaas moeizaam aan het werk, waardoor hij financieel niet rondkwam. Om meer zekerheid voor zichzelf te creëren ging hij via zijn broer aan de slag bij een technisch installatie bedrijfje. De twee broers werkten een jaar lang met veel plezier samen, maar het dansen bleef bij Kevin kriebelen. Hij miste de creativiteit, het bezig zijn met je lijf en het dansen op een podium. Daarom doet hij mee aan deze wedstrijd. Hij hoopt dat SYTYCD kansen voor hem creëert waardoor hij toch weer als dansers aan het werk kan. En als hij zijn baan als installateur voor dans moet opzeggen, doet hij dat zonder twijfel!

In Haarlem liet Kevin een ietwat roestige solo zien en dat is ook logisch als je een jaar lang niet hebt gedanst. Maar de jury zag potentie en niet onterecht. Kevin heeft in korte tijd hard gewerkt en de jury zag al een grote vooruitgang tijdens de 'Final Auditions'. Het talent zit er zeker in, het moest alleen weer even naar boven gehaald worden! In Ierland was Kevin op zijn best, van de hoofdchoreograaf kreeg hij samen met Marrit de solo van de eindperformance en zo verzegelde hij zijn plek in de 'Liveshows'!


Volg Kevin op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 21:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Julie Mannekens (17, Haacht).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De negende deelnemer is de jongste van de bende, de 17-jarige Julie Mannekens uit Haacht.



- Woonplaats : Haacht (België).
- Geboortedatum : 17 juni 1997.
- Leeftijd : 17 jaar.

- Dansstijl : Modern.

'Nooit gedacht dat ik in de Liveshows zou geraken. Nu ik hier sta, ga ik super hard werken maar ook ten volle genieten van dit avontuur. Geloof in je dromen en geef nooit op!'

Julie is de jongste van het stel, maar zeker niet de minste! Na schooltijd danst ze 22 uur per week en ze is daarom genoodzaakt al haar huiswerk vroeg in de ochtend te doen. Deze intelligente jonge dame zit in het examen jaar Latijn/Grieks en staat op het punt een belangrijke keuze voor de toekomst te maken. Wordt het Rechten of wordt het dans? Bij SYTYCD zocht ze de bevestiging om voor een dansopleiding te gaan en die heeft ze gekregen!

Met haar doorzettingsvermogen en vechtlust wist ze de jury tijdens de 'Final Auditions' en tijdens de buitenlandse 'Bootcamp' volledig in te pakken. Nooit eerder deed er iemand van 17 jaar mee aan de 'Liveshows', maar de jury maakt voor deze gedreven danseres een uitzondering. Dat betekent wel dat Julie tijdelijk moet stoppen met school, maar dat vindt ze helemaal niet erg!


Volg Julie op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

25-03-2015 om 21:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet tuimelt komend weekend bijna uit de Waalse 'Ultratop 50'.

De 18-jarige Loïc Nottet, die ons land op dinsdag 19 mei zal vertegenwoordigen met "Rhythm Inside" in de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, doet het in de Waalse hitparade komend weekend niet zo goed.

Zo daalt hij in de tweede week notering in de Waalse 'Ultratop 50' van een achttiende naar een achtenveertigste plaats, goed voor maar liefst dertig plaatsen verlies. In Vlaanderen staat hij na drie weken nog steeds in de 'Ultratip 100', de wachtkamer van de 'Ultratop 50', alwaar hij twintig plaatsen winst boekt en stijgt van een eenenveertigste naar een eenentwintigste plaats.

Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die de voorbije tien jaar het beste scoorde over de taalgrens is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade.
(bron : Ultratop)

25-03-2015 om 15:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van maart hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

De musical 'Blood Brothers' is al jaren een ongelooflijk succes in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Amerika, met meer dan vijftien miljoen bezoekers. De musical ontving vele prijzen, waaronder drie 'Olivier Awards'.

'Van Lambaart Theaterproducties' presenteert nu een nieuwe Nederlandse versie van deze musicalhit : 'Hartsvrienden'. Humor en emotie komen samen in een unieke en moderne interpretatie van het oorspronkelijke verhaal. Nu met een bijzondere en verassende sterrencast.

'Hartsvrienden' vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey (Guido Spek) en Edward (Jim Bakkum), die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. De spanningen lopen echter hoog op wanneer de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met aangrijpende gebeurtenissen tot gevolg.

De cast bestaat naast Jim en Guido uit Vera Mann (Mevrouw Johnstone), Maike Boerdam (Mevrouw Lyons) en Yes-R (Verteller)(lid vakjury 'Junior Songestival 2007-2010'). De overige rollen worden gespeeld door Bente van den Brand, Jonathan Demoor, Jacqueline Aronson, Sanne Schlette en Michiel de Meyer.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 17 mei) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

Vorige week, woensdag 18 maart, maakten Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman bekend dat ze volgend voorjaar uit K3 (Eurosong 1999) zullen stappen. Na een succesvolle editie vorig jaar zijn de meiden helemaal klaar om Plopsa Indoor Coevorden opnieuw te veroveren!

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei zingen de meiden hun grootste en nieuwste hits tijdens het 'K3 Weekend'. Trek dus je leukste K3-outfit aan en kom dansen en zingen op je favoriete K3-hits! Meer informatie krijg je alvast hier en daar kan je meteen ook je tickets voor één van de voorstellingen aanschaffen.

25-03-2015 om 11:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond zijn Nathalie Meskens, Tine Embrechts en Sven De Ridder opnieuw van de partij met 'Beste Kijkers'.

 'Beste Kijkers' is helemaal klaar voor het voorjaar. Vanaf vanavond, woensdag 25 maart 2015, zet host Nathalie Meskens samen met kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder de lente in met een gloednieuw seizoen van de vlotte en speelse panelshow van het voorbije najaar. Elf weken lang blikken ze elke woensdag terug op bijzondere fragmenten van de voorbije televisieweek met twee wekelijkse gasten.

Tine Embrechts en Sven De Ridder laten zich iedere week opnieuw flankeren door twee bekende Vlamingen. Ze mogen zich onder meer verwachten aan het gezelschap van Herman Brusselmans, Tim Van Aelst, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014), Rob Vanoudenhoven, Tom Waes, Luk Wyns, Jeroen Meus, Clara Cleymans, Free Souffriau, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008), Ivan Pecnik en nog vele anderen.

Allereerst heeft de warme winterlook van het voorbije najaar een lentefrisse make-over gekregen. Niet alleen heeft 'Beste Kijkers' een nieuw logo. Voortaan zitten Nathalie, Tine en Sven ook achter een nieuwe desk en krijgt de studio nieuwe, frisse kleuren. Opnieuw bestaat één aflevering uit vier spelrondes en het finalespel, al ziet ook die finale er nu helemaal anders uit. Het draait niet langer om 'Wie lacht het laatst?', maar wel om de centrale vraag : 'Wat was dat allemaal?'.

DE SPELRONDES


Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wat was dat allemaal?

De panels krijgen een montage te zien met tv-beelden van de voorbije weken. Na het bekijken van de montage moeten beide teams elk om beurt een programma geven dat met een kort fragmentje in de montage zat. Wie de meeste programma's kan raden, wint.

* aflevering 1 - woensdag 25 maart 2015 :

De zwangere Tine Embrechts krijgt in de eerste aflevering het gezelschap van een goede vriend en levende tv-legende : Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'). Sven De Ridder wordt bijgestaan door rising star en de meest bekende rapster uit Antwerpen : Slongs Dievanongs.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers. De beste drie fragmenten volgens de redactie halen het scherm en de allerleukste inzending wordt beloond met een uniek 'Beste Kijkers'-designstuk : een miniversie van de karakteristieke lichtgevende sanseveria's uit het decor van 'Beste Kijkers'.

'Beste Kijkers', eerste aflevering vanavond, woensdag 25 maart 2015, tussen 21.20 en 22.30 op vtm. (bron en foto : vtm)

25-03-2015 om 10:50 geschreven door Redactie  


24-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Jorge Antonio (23, Amsterdam).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De achtste deelnemer is Jorge Antonio uit Amsterdam.



- Woonplaats : Amsterdam (Nederland).
- Geboortedatum : 09 augustus 1991.
- Leeftijd : 23 jaar.

- Dansstijl : Jazz.

'De Bootcamp in Ierland was pas de opwarming, nu begint het echte werk en ik ben er meer dan klaar voor. Belgie en Nederland, I hope you're ready too cause HERE I COME #TEAMJORGE!'

Dansen zit in zijn bloed. Jorge komt namelijk van origine uit Brazilie en hij verhuisde op 9-jarige leeftijd met zijn moeder naar een boerendorp in Nederland. De omschakeling was nogal groot, want in zijn nieuwe dorp en het nieuwe gezin was dansen voor jongens niet geaccepteerd. Jorge bleef geinspireerd door zijn grote idool Beyonce en hij verlangde er jarenlang naar om naar Amsterdam te verhuizen. Toen hij oud genoeg was, deed hij dat. Hij deed auditie voor de dansacademie en werd aangenomen. Naast dans ontwikkelde Jorge een grote liefde voor mode en daarom ziet hij er ook altijd super hip uit. Jorge studeerde vorig jaar af aan de dansacademie en hoopt ooit zijn droom te mogen waarmaken; dansen bij Beyonce. Hopelijk helpt zijn deelname bij SYTYCD hem een stapje verder in de goede richting.

Tijdens de audities in Haarlem sprong Jorge er tussenuit door zowel zijn bijzondere uiterlijk als door zijn originele solo. Zijn scheve kantje is wat de jury intrigeerde en ze stuurde hem direct door naar Ierland. In Ierland bewees Jorge dat de jury het goed had gezien, deze man is een groot talent en verdient het dan ook dubbel en dwars om in de Liveshows te staan.


Volg Jorge op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

24-03-2015 om 16:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Gill Requière (21, Heverlee).

Aanstaande zondagavond, 29 maart 2015, gaan de liveshows van het zesde seizoen van 'So You Think You Can Dance' van start. De voorbije weken kon je de audities en het bootcamp volgen en intussen zijn de twintig finalisten (tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland) bekend.

Wij stellen in aanloop naar de eerste liveshow de twintig kanshebbers op de overwinning wat uitgebreider voor. De zevende deelnemer is Gill Requière uit Heverlee.



- Woonplaats : Heverlee (België).
- Geboortedatum : 28 september 1993.
- Leeftijd : 21 jaar.

- Dansstijl : Jazz.

'Bootcamp was misschien niet zoals ik had verwacht, maar ik geloof dat deze ervaringen op mijn pad kwamen om mij uit te dagen en om hier vervolgens sterker uit te komen. Ik zal hard blijven doorwerken om mijn eigen doelen te behalen. Liveshows bring it on!!!'

De knotsgekke Gill bestormde de audities met haar grote vriendinnengroep uit Heverlee. Ze zijn al jaren vriendinnen en doen niets liever dan in het weekend de discotheken onveilig maken. Alhoewel Gill doet één ding liever en dat is dansen. Meedoen aan SYTYCD stond al jaren op jaar Bucketlist en dit jaar wilde ze die afstrepen, maar dan wel door de finale te halen!

Hoewel onze presentator Dennis gelijk overtuigd was van Gill en al haar vriendinnetjes, wilde de jury Gill liever nog eens terugzien in de 'Final Auditions'. Hier blies ze met haar auditie de jury wel volledig omver en zij stuurden haar door naar de buitenlandse 'Bootcamp'. Riverdance in Ierland ging haar zeker niet gemakkelijk af, maar ze vocht voor haar plekje in de 'Liveshows'. En nu ze zover is gaat ze voor niets minder dan de winst!

Volg Gill op Twitter en Facebook.

'So You Think You Can Dance', de eerste liveshow aanstaande zondag, 29 maart 2015, tussen 19.55 en 21.45 op
vtm en RTL 5. (bron, logo en foto : vtm)

24-03-2015 om 16:25 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs