Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

23-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : vtm start vanavond met gloednieuw muzikaal programma.

Vlaamse zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') die het dance repertoire van Kate Ryan (ESF 2006) zingt. Singer-songwriter Tom Helsen die een eigen interpretatie geeft aan de songs van rapster Slongs Dievanongs. Vanaf vandaag, maandag 23 maart 2015, vertrekken zes Vlaamse artiesten met een bijzondere 'Liefde voor Muziek' naar het zonnige Zuid-Spanje voor een muzikale reis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Christoff, Guy, Kate, Stan, Slongs en Tom nemen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gaan er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Hun 'Liefde voor Muziek' is hun grote gemene deler.

Elke week staat één van de zes artiesten centraal, die zijn grootste en meest gekoesterde songs uitleent aan zijn muzikale collega's. Onder begeleiding van een achtkoppige muziekband geven zij een eigen touch en arrangement aan één zelfgekozen nummer. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend. Wie weet de anderen tot tranen toe te ontroeren? Wie blaast zijn collega's omver?

Kate, Slongs, Christoff, Guy, Tom en Stan stellen zich in 'Liefde voor Muziek' bijzonder kwetsbaar op en laten zich van hun meest persoonlijke kant zien. Hun eigen song uit handen geven of het dierbaarste liedje van een collega onder handen nemen is geen evidente opdracht. Achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal en elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song.

Tussen de muziek door leren de artiesten elkaar gaandeweg beter kennen. Samen koken, samen sporten, samen ontspannen onder de Spaanse zon : vijf dagen lang staat genieten centraal.

Guy die samen met Kate gaat paardrijden, Kate die een gezichtsmasker legt bij Christoff, Stan en Guy die Slongs leren autorijden, Christoff die in de buurt op zoek gaat naar de chiqueste pateekes voor zijn high tea, Slongs die Tom Helsen introduceert in de wereld van de reiki, Kate die gitaarles krijgt van Guy, Slongs en Christoff die samen een kapel bezoeken… allemaal mooie momenten in 'Liefde voor Muziek'.

Die mooie momenten beleven de artiesten in een al even mooie setting : Villa El Cortijo de los Olivos in de omgeving van het Spaanse stadje Ronda. Deze historische villa uit de middeleeuwen is een oase van rust en is omgeven door prachtige natuur. Het adembenemende panorama doet de muzikanten meteen wegdromen. De ideale plek om zich vijf dagen lang te verdiepen in hun allergrootste passie : muziek.

* maandag 23 maart 2015 - aflevering 1 :

Stan Van Samang is de eerste in het rijtje die zijn songs uitleent aan zijn muzikale collega's. In de eerste aflevering van 'Liefde voor Muziek' pinkt hij een traantje weg wanneer Tom Helsen een ingetogen versie van "Poison" brengt en wanneer Slongs Dievanongs voor een kippenvelmoment zorgt met haar remake van "Welcome Home". Kate Ryan verrast met een up tempo versie van "Junebug" en Christoff laat zich van zijn meest emotionele kant zien op "King In My Head". Guy Swinnen ten slotte steekt "Scars" in een eigen rock-jasje.

'Liefde voor Muziek', eerste aflevering vanavond, maandag 23 maart 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

23-03-2015 om 10:05 geschreven door Redactie  


22-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Peter krijgt informatie over Luc en verschiet hier toch wel van.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.741 TOT EN MET 3.745.

Jana en Lowie proberen gewoon te doen tegen elkaar. Het is een speciale avond voor Julia en Luc. Frank en Luc maken ruzie. Sam valt van de ene verbazing in de andere. Eddy maakt zich zorgen over zijn nieuwe job. En Yvette gaat op stap.

- maandag 23 maart - aflevering 3.741 : Sam wordt tegengewerkt. Jana en Lowie proberen gewoon te doen tegen elkaar. Julia verstoort het ontbijt van Waldek, Rosa, Jenny en Leo. Peggy laat voor het eerst in haar kaarten kijken. Nancy heeft een geweldige nacht achter de rug. Simonne vraagt Toon om een gunst.

- dinsdag 24 maart - aflevering 3.742 : Renzo blijft bij zijn standpunt. Peggy krijgt goede raad van Jenny. Waldek komt doodmoe thuis van het werk. Yvette gaat op stap. Luc merkt op dat Femke haar werk goed doet. Stan en Tom zijn nerveus. Marianne stelt hoge eisen aan haar nieuw personeel.

- woensdag 25 maart - aflevering 3.743 : Sam valt van de ene verbazing in de andere. Peggy blijft vriendelijk tegen Julia. Het is een speciale avond voor Julia en Luc. Jana verzet haar gedachten. Eddy maakt zich zorgen over zijn nieuwe job, maar Nancy steunt hem.

- donderdag 26 maart - aflevering 3.744 : Adil jaagt zich teveel op en dat heeft gevolgen. Frank en Luc hebben ruzie gemaakt. Julia is kwaad op Luc. Sam haar geduld raakt op. Peter krijgt informatie over Luc en verschiet hier toch wel van. Eddy is zenuwachtig voor zijn examen.

- vrijdag 27 maart - aflevering 3.745 : Sam heeft eindelijk een spoor, maar kan ze zich kalm genoeg houden? Waldek zit met een enorm schuldgevoel. Marianne verneemt dat Geert op reis is vertrokken. Paulien maakt zich zorgen. Renzo heeft Dylan bij zich dit weekend.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

22-03-2015 om 14:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Mathias confronteert Marie-Rose met verontrustend nieuws en Trudy maakt een cruciale fout.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.476 TOT EN MET 5.480.

- maandag 23 maart - aflevering 5.476 : June en Véronique bezegelen hun koude oorlog. Peter en de rest van de familie krijgen ondertussen belangrijk nieuws te horen. Tussen Zjef en Rudi komt het tot een pijnlijke confrontatie. Peter en Mathias proberen te achterhalen wat er aan de hand is met Marie-Rose.

- dinsdag 24 maart - aflevering 5.477 : Maarten slaat een interessante jobaanbieding af en doet daarmee vele wenkbrauwen fronsen. De familie maakt zich steeds meer zorgen over het gedrag van Marie-Rose. Jan en Linda besluiten in te grijpen. Rudi stelt Zjef voor een ultimatum.

- woensdag 25 maart - aflevering 5.478 : Patrick zet zijn eerste stappen in de wondere wereld van Facebook. Maarten heeft zijn zinnen gezet op een job bij de geheime dienst. Mathias confronteert Marie-Rose met verontrustend nieuws. Liesbeth heeft het moeilijk om haar werk in de Foodbar uit handen te geven.

- donderdag 26 maart - aflevering 5.479 : De situatie tusen Marie-Rose en Mathias escaleert. Rudi kan niet langer aanzien hoe Zjef zich de dieperik in werkt. Patrick verdiept zich verder in Facebook en is niet van de computer weg te slaan. Maarten krijgt onverwacht nieuws.

- vrijdag 27 maart - aflevering 5.480 : Zjef scheurt zich verder af van zijn omgeving. Maarten bijt zich ondertussen vast in een nieuwe, spannende missie. Na Patrick maakt ook Agnes kennis met de internettaal. Trudy is overwerkt en maakt een cruciale fout in de Foodbar. Marie-Rose heeft Mathias iets op te biechten.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

22-03-2015 om 14:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David wordt het slachtoffer van een carjacking en Herman houdt familieraad.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 147 TOT EN MET 151.

- maandag 23 maart - aflevering 147 : Tijdens de familieraad van zowel de Wellens' als de Klaerhouts wordt beslist alles op alles te zetten om het Alzheimerproject binnen te halen. David zit nog altijd in de cel en hij voelt zich eenzamer dan ooit. Hij begint zelfs te huilen wanneer Maarten hem zijn schildersgerief komt brengen. Ondertussen wacht Sofie op nieuws van de advocaat of David in aanmerking komt om op borg te worden vrijgelaten. Herman is teleurgesteld wanneer hij van Tim hoort dat Robby een sollicitatiegesprek heeft in een ander bedrijf. Maarten wordt eindelijk herenigd met de vrouw die de grootste plek in zijn hart inneemt. Andrea zet een punt achter haar flirt met Ludo.

- dinsdag 24 maart - aflevering 148 : Maarten heeft besloten om bij Liesbeth en hun dochter Romanie in te trekken, maar David heeft nauwelijks aandacht voor zijn verhuis. Bea is vastbesloten om de biolijn in handen te krijgen, nu het Alzheimerproject bij de Klaerhouts blijft en ze rekent op de hulp van Pieter om haar doel te bereiken. Hij moet Hannelore over de brug halen. Andrea en Lotte blijven bezorgd om Sander, die voortdurend tegen zijn vermoeidheid moet vechten. Hij apprecieert het niet dat zijn moeder en zijn lief tegen hem samenspannen. Sofie wil David koste wat het kost in Koksijde houden en ze schakelt de hulp van Lotte in. Herman ervaart enorme druk en hij vreest dat de juridische beslommeringen nog niet achter de rug zijn.

- woensdag 25 maart
- aflevering 149 : David wordt het slachtoffer van een carjacking. Als de politie een verslag wil opmaken, toont David geen enkel vertrouwen. Ondertussen worden zijn schuur en Maartens bijhuis tot een grote ruimte omgevormd. Sofie is boos en bezorgd omdat Klaerhout te veel geld aan Welvapharma moet betalen voor het Alzheimeronderzoek en ze hoopt dat Pieter zijn ouders kan overtuigen het bedrag te verlagen. Maar Bea wil van geen wijken weten. Herman dringt er bij zijn jongste dochter op aan om eindelijk volwassen te worden wanneer ze begint te klagen over het feit dat ze zelf haar ontbijt moet maken. Robby is woedend op Tim omdat die zijn vader over de sollicitatie in Luxemburg heeft verteld. Lotte kan Sander overtuigen om naar de dokter te gaan, maar pas nadat hij is flauwgevallen.

- donderdag 26 maart
- aflevering 150 : Herman houdt familieraad om de verkoop van de biolijn aan Welvapharma te bespreken. Tim is zeer betrokken, Delphine kan het niets schelen en Sofie is boos op Pieter omdat hij haar niets heeft verteld. De jongeman die in elkaar werd geslagen, wordt uit zijn coma gehaald om een getuigenis af te leggen. Hij heeft zo veel pijn dat David het niet kan aanzien. Laura ontdekt dat Tim iets met Robby heeft en ze neemt het Quinten kwalijk dat hij niets heeft gezegd hoewel hij het wist. Lotte licht Andrea in over de toestand van Sander en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Ondertussen krijgt David het bezoek van zuster Rita, die hem de betekenis van de geboden wil uitleggen.

- vrijdag 27 maart
- aflevering 151 : David buigt zich over de grote vragen des levens, net nu Sofie haar gevoelens voor hem een kans wil geven. Ook Pieter komt verrassend emotioneel uit de hoek. Het Alzheimermedicijn lijkt aan te slaan. De bloeddruk van de testhonden blijft op peil. Ludo en Bea smeden plannen om Welvapharma zo goed mogelijk voor de dag te laten komen met het oog op de fusieplannen. Sander krijgt te horen dat hij voor een onderzoek naar het ziekenhuis moet. Ludo biedt Andrea een job. Tim weet dat hij een en ander aan Laura heeft uit te leggen en dit keer laat hij er geen gras over groeien. Ook met Robby heeft hij een goed gesprek.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

22-03-2015 om 14:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Elke wil haar huwelijk met Max uitstellen en Julia besluit om Wittekerke te verlaten.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 480 TOT EN MET 484.

- maandag 23 maart - aflevering 480 : Er is nog altijd geen verandering in de toestand van Joke. Julia wil tijdens de afwezigheid van haar dochter samen met Debbie en Sneyers De Schorre openhouden, maar dat is buiten het voorstel van Jesus gerekend. Max kan niet geloven dat Georges de boel kort en klein heeft geslagen in het baancafé en geprobeerd heeft de uitbaatster te verkrachten. De agent kan echter niets ondernemen, want hij is van het onderzoek gehaald. Feit is dat de procureur de aanklacht zeer ernstig neemt en hij eist dat de burgemeester naar de gevangenis van Brugge wordt overgebracht. Elke wil haar huwelijk met Max uitstellen.

- dinsdag 24 maart - aflevering 481 : Debbie en Sneyers hebben in de instelling een afspraak met de psychiater van Joke. Ze hopen ook met haar te kunnen praten, maar Joke is niet meer van deze wereld. Jesus windt er geen doekjes om dat hij samen met Julia oud wil worden. Hij vraagt haar haar hart te volgen en samen met hem naar het buitenland te trekken. Nellie wil dat Jan duidelijke afspraken maakt met zijn ex-vrouw. Magda vindt dat het onderzoek niet snel genoeg vordert en ze pluist zelf een en ander uit.

- woensdag 25 maart - aflevering 482 : Na afloop van de benefiet kunnen Sam en pastoor Dirk hun gevoelens voor elkaar niet langer negeren. Er is echter een getuige van hun passionele zoen. Max is blij verrast wanneer Elke vertelt dat ze niet langer de pil neemt. Merel en Jelle vertoeven nog altijd in Wittekerke. Zij voelt de grond onder haar voeten wegzakken wanneer ze op straat een oude bekende ziet. Julia volgt de stem van haar hart en besluit met Jesus uit het kuststadje weg te trekken. Debbie neemt het nieuws niet goed op en voelt zich zelfs in de steek gelaten.

- donderdag 26 maart - aflevering 483 : Magda wil weten wat er zich precies in het baancafé heeft afgespeeld en ze voelt het hoertje aan de tand. De situatie loopt zwaar uit de hand wanneer Robert Cools opeens in de bar verschijnt. Max heeft de moeilijke taak om Georges op de hoogte te brengen van het drama. Nellie reageert zeer scherp wanneer Jan terug een en ander op te biechten heeft. Julia verlaat samen met Jesus het kuststadje. Het afscheid van Debbie, Sneyers en Joke valt haar zeer zwaar. Jelle maakt zijn opwachting in De Schorre. Sneyers heeft met de kerel te doen en geeft hem eten.

- vrijdag 27 maart - aflevering 484 : Jan heeft zijn ex-vrouw Miriam niet kunnen overtuigen dat een abortus de beste oplossing is. Hij ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Voor Nellie is dit een slag in het gezicht, maar ze blijft niet bij de pakken zitten en probeert revanche te nemen op Miriam. Debbie baalt er van om hele dagen pinten te tappen en ze zeurt hoe langer hoe meer. Dina vertelt aan de commandant dat ze Sam en Dirk heeft zien kussen zoals in de film.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

22-03-2015 om 14:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Deense oud-Songfestivalwinnaar Jørgen Ingmann overleden.

 Gisteren, zaterdag 21 maart 2015, is de Deense gitarist en oud-Songfestivalwinnaar Jørgen Ingmann (Kopenhagen, 26 april 1925) overleden op de leeftijd van 89 jaar. In het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw scoorde hij als Jørgen Ingmann & His Guitar een hit in de Verenigde Staten met zijn versie van "Apache".

In 1955 leerde hij Grethe Clemmensen kennen en een jaar later trouwden ze. Vanaf dat moment vormden ze het zingende koppel Grethe og Jørgen Ingmann. In 1963 namen ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en wisten ze 'Dansk Melodi Grand Prix' te winnen met het nummer "Dansevise".

 Op 23 maart 1963 wonnen ze in de Britse hoofdstad Londen de achtste editie van het jaarlijkse liedjesfestival, meteen ook de eerste overwinning van het Scandinavische land. Die overwinning ging echter niet zonder slag of stoot, met dank aan de Noorse vakjury.

Een eerste maal bracht Noorwegen haar punten verkeerd uit. Toen kreeg Zwitserland vier punten en Denemarken slechts ééntje. Noorwegen werd gevraagd om helemaal op het einde de punten opnieuw te geven.  Op dat moment gaven ze slechts één punt aan Zwitserland en vier punten aan Denemarken. Hierdoor werd Denemarken winnaar met tweeënveertig punten (in plaats van negenendertig) en werd Zwitserland tweede met veertig punten (i.p.v. 43).  Normaal gezien zou Zwitserland voor de tweede keer het Songfestival gewonnen hebben.  Het is nadien niet meer nagekeken of onderzocht of er enkel een vergissing was in de Noorse jurering of dat Noorwegen gebruik maakte van de onbedachtzaamheid van de EBU-vertegenwoordiger om hun buur Denemarken een eerste overwinning te bezorgen.

Het koppel ging in 1975 uit elkaar en Grethe Ingmann overleed op 18 augustus 1990 op amper 52-jarige leeftijd, na een slepende ziekte. (bron : DR)

22-03-2015 om 13:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : wie overleeft de pijnlijke Ierse bootcamp en haalt de liveshows?

Op zondag 15 februari 2015 startte bij vtm de zesde editie van de populaire danswedstrijd 'So You Think You Can Dance'. Meer dan duizend dansers van West-Vlaanderen tot het verre Groningen wagen hun kans in de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

De kandidaten hebben maar één doel voor ogen : het felbegeerde bootcampticket bemachtigen. Aan Dennis Weening en Eline De Munck om de dansers een voor een doorheen de audities te loodsen in de indrukwekkende Philharmonie-schouwburg in Haarlem, Nederland.

* zesde aflevering - zondag 22 maart 2015 :

 Na de eerste auditieronde en de spannende 'Final Audition' trekken alle dansers met een ticket op zak naar de gevreesde, buitenlandse bootcamp in 'So You Think You Can Dance'. De achtentwintig kandidaten die overblijven, staan voor een loodzware en vooral compleet andere bootcamp dan ooit tevoren. Geen exotische bestemming of warme zuiderse zon deze keer, maar wel het prachtig groene en ruige Ierland. De dansers moeten zich voorbereiden op een 'Final Performance' in de aartsmoeilijke en traditionele Ierse stepdance of riverdance.

Met hun eerste audities konden de dansers nog tonen waar ze goed in waren, maar vanaf nu strijden ze allemaal met gelijke wapens. Ze moeten zich namelijk onderscheiden in een dansstijl die geen van hen onder de knie heeft. De leraar voor deze intensieve dansworkshop in Ierland is dé autoriteit in de traditionele Ierse dans : Padraic Moyles. Hij is zowel hoofdchoreograaf als principle dancer bij 's wereld bekendste Ierse dansgezelschap Riverdance.

De Ierse dans staat gekenmerkt door precisie, snelheid en perfectie, wat de Ierse topchoreograaf dan ook eist van elke danser. De Ieren starten op zeer jonge leeftijd en slechts een beperkt aantal slaagt erin om een degelijk niveau te halen. De dansers van 'So You Think You Can Dance' krijgen amper vierentwintig uur de tijd om de dans onder de knie te krijgen. Bovendien zijn de tapschoenen die bij deze dansstijl horen voor velen een extra, pijnlijke moeilijkheid. Niet iedereen haalt het einde van de bootcamp. Het wordt een zware afvalrace tot aan de finish in Dublin.

Meteen na de eerste basistraining worden de dansers beoordeeld door de jury. Diegenen die het meeste teleurstellen, moeten zich de volgende ochtend opnieuw bewijzen in een 'Dance For Your Life' in groep. Als deze performance niet voldoet aan de wensen van de jury, moeten de dansers in kwestie de bootcamp onmiddellijk verlaten. Enkele dansers die zich al snel in de gevarenzone bevinden, zijn Merci, Nadine, Harold en Bonnie. Hen staat een lange nacht te wachten om een straffe groepschoreo samen te stellen.

Diegenen die het einde van de bootcamp halen, geven een prachtige voorstelling in het imposante Smock Alley Theatre in de Ierse hoofdstad Dublin. De 'Final Performance' is een knallende groepschoreo van Podroic Moyles en Roy Julen en wordt een mix van de Ierse stepdance en andere stijlen zoals urban en modern, weliswaar volledig uitgevoerd op tapdansschoenen. Voor beste leerlingen van de klas Marrit en Kevin is er bovendien een speciale rol weggelegd. De vraag is of hun solo een voordeel of net een vergiftigd geschenk is. De volledige choreo wordt op minder dan vierentwintig uur tijd aangeleerd.

Op het einde van de bootcamp ligt het lot van de dansers in handen van de jury. Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman beslissen van welke kandidaten de groep afscheid moet nemen en welke twintig dansers uiteindelijk starten aan de – volledig uitverkochte – liveshows in Lint vanaf zondag 29 maart.

Groot nieuws voor alle Vlaamse fans van 'So You Think You Can Dance' : de liveshows gaan door in Vlaanderen. Vanaf zondag 29 maart tot en met de finale op zondag 17 mei 2015 worden de AED Studios in Lint de danstempel waar de top 20 van deze editie strijdt om de overwinning. Maar voor het zover is, moeten de dansers eerst nog enkele andere rondes doorstaan : de audities, de 'Final Audition' en de buitenlandse bootcamp.

'So You Think You Can Dance' de zesde aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 22 maart 2015 tussen 20.35 en 22.15 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

22-03-2015 om 12:04 geschreven door Redactie  


21-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : percussionist Martin Grubinger verantwoordelijk voor intervalact finale zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Afgelopen woensdag, 18 maart 2015, raakte bekend dat de wereldbefaamde percussionist Martin Grubinger werd gevraagd om de intervalact te verzorgen tijdens de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De 31-jarige Grubinger heeft een unieke act (negen minuten) samengesteld die klassieke muziek, big band, koorzang en percussie zal verbinden. "In onze show willen we tonen hoe fascinerend en divers de Oostenrijkse muzikale traditie is", aldus Grubinger. Naast hem zullen er ook veertig muzikanten aanwezig zijn alsook het Arnold Schoenberg-koor, dat eerder al een Grammy won.

De intervalact is gebaseerd op klassieke thema's van grote Oostenrijkse componisten zoals Gustav Mahler (laatste deel van Symfonie nr. 2 en Symfonie nr. 3) en Anton Bruckner (Symfonie nr. 8). Deze thema's worden in een modern jasje gestoken, in verschillende stijlen zoals salsa, funk, fusion en Afrikaans-Cubaans. (bron : Eurovision.tv)

21-03-2015 om 19:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (21-03-2015).

Op deze eerste dag van de astronomische lente zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Vandaag, zaterdag 21 maart, hebben we een special rond de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Het is intussen een jaarlijkse traditie geworden dat alle liedjes bijeengebracht worden op één verzamelalbum en dat is ook dit jaar niet anders. Vanaf vrijdag 17 april eerstkomende zal dat album in de winkelrekken moeten liggen en een weekje eerder zouden de veertig liedjes beschikbaar moeten zijn via iTunes. Het album zal de nieuwe (en/of kortere) versies bevatten van de Duitse, Italiaanse en Spaanse versies. 

 En over Spanje gesproken. Dat land stuurt dit jaar zangeres Edurne naar de Oostenrijkse hoofdstad met "Amanecer". De vriendin van David de Gea, doelman bij de Engelse club Manchester United, bracht haar inzending op maandag 02 maart op de markt.

 Het ministaatje San Marino wordt dit jaar vertegenwoordigd door het jonge duo Anita Simoncini en Michele Perniola. Beiden namen reeds deel aan het Junior Eurovisie Songfestival en maken dit jaar de stap naar het 'grote' festival. Dat doen ze met het liedje "Chain Of Lights" van good old Ralph Siegel en John O'Flynn. Hun inzending voor Wenen is sinds afgelopen maandag, 16 maart, beschikbaar als single.

 Op dinsdag 10 maart stelde de Waalse zanger Loïc Nottet de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voor. Met "Rhythm Inside" hoopt de 18-jarige ons land op dinsdag 19 mei eerstkomende naar de finale te loodsen van de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Diezelfde avond werd het nummer, waarvoor hij onder meer samenwerkte met Beverly Jo Scott, al uitgebracht als single.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Het Verenigd Koninkrijk wordt dit jaar vertegenwoordigd door het duo Electro Velvet. Hun inzending, "Still In Love With You" zal op zondag 19 april worden uitgebracht op single. De Oostenrijkse inzending, "I Am Yours" van The Makemakes, is sinds vrijdag 06 maart beschikbaar op single. Op donderdag 19 februari raakte bekend dat het Italiaanse trio Il Volo, als winnaar van het 'Festival di Sanremo', met het nummer "Grande amore" zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie SongfestivalTwee dagen eerder, op dinsdag 17 februari, werd hun vierde album uitgebracht met als titel "Sanremo grande amore". Op dat album staan zeven liedjes waaronder de festivalinzending. Voor het liedjesfestival zal het nummer minstens met vierenveertig seconden moeten worden ingekort om de drie minuten niet te overschrijven.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

21-03-2015 om 12:11 geschreven door Redactie  


20-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze bijzondere (vrij)dag, met eerder vanochtend een gedeeltelijke zonsverduistering en later vanavond (23.45) het begin van de astronomische lente, hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eergisteren, woensdag 18 maart, maakten Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman bekend dat ze volgend voorjaar uit K3 (Eurosong 1999) zullen stappen. Toch is het drietal blij dat ze terug op vakantie kunnen naar Plopsaland De Panne!

Tijdens de 'K3 Weekends' (11-12, 18-19 en 25-26 april) zingen de meiden hun grootste en nieuwste hits op de Kiosk op het Dorpsplein. Trek dus je leukste K3-outfit aan en kom dansen en zingen op je favoriete K3-hits! Meer informatie krijg je alvast hier en daar kan je meteen ook je tickets voor één van de voorstellingen aanschaffen.

Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Op woensdag 04 maart stelden Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor, dat sinds vrijdag 06 maart fysiek en digitaal beschikbaar is. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brachten De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven wordt als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethia Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Sinds dinsdag 24 februari kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.


 Op zaterdag 05 december (aanvang : 20.00, deuren open om 19.00) vindt de vijfde editie plaats van het 'Festival van de Ambiance'. Het festival vond voor de eerste keer plaats in 2011 en het unieke muziekfestival - met als hoofdthema 'AMBIANCE' in de ruimste zin van het woord – was van bij de start een schot in de roos. Meteen was ook een nieuwe traditie geboren in 't Kuipke in Gent : de eerste zaterdag van december wordt de iconisch wielerbaan omgevormd tot één groot muzikaal feest.

Het 'Festival van de Ambiance' wil vooral scoren met een mix van topartiesten uit Vlaanderen en omstreken en zich onderscheiden door te kiezen voor 'ambiance' in plaats van puur schlager. Op het 'Festival van de Ambiance' kan zowel jong als oud genieten van feesten, dansen en polonaises, en dit met artiesten uit diverse genres. De affiche zal ook in 2015 weer bestaan uit meer dan tien absolute ster-artiesten!

Eerder deze week werden de eerste namen voor 2015 bekendgemaakt : Christoff (Eurosong 1993-2002), Willy Sommers, Lindsay, Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Ward (dj set) en 2 Fabiola (Eurosong 2014) komen op zaterdag 05 december naar 't Kuipke voor een fantastische editie van het 'Festival van de Ambiance'.
Binnenkort worden nog meer artiesten aan de line-up toegevoegd. En aangezien het de vijfde editie is, heeft de organisatie uiteraard ook een aantal mooie verrassingen in petto. Niet te missen dus!

Tickets (tussen 32,50 en 142 euro) zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

20-03-2015 om 11:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : vanavond onder meer een act met roofvogels, dieren waar Niels Destadsbader het niet zo voor heeft.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) is opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.

Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moeten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader. Het staat nu al buiten kijf dat de talentenjacht elke vrijdagavond voor een gezellig én entertainend familiemoment zal zorgen.

* de juryleden :

Niels Destadsbader

Als rasecht podiumbeest, geboren entertainer en presentator van o.a. 'Dansdate' en 'Junior Eurosong', weet Niels als geen ander wie of wat tv-kijkend Vlaanderen kan amuseren of ontroeren. Niels : "Het niveau van de jury ligt dit seizoen ontzettend hoog (lacht). En de kandidaten? We zagen veel dingen, goed én ook al eens minder goed. Maar ook steengoed. Ik heb verschillende keren mijn ogen uitgekeken en kijk dan ook uit naar de liveshows om te zien wie het hart van televisiekijkend Vlaanderen zal veroveren."

Ray Cokes

De Britse televisiepersoonlijkheid Ray Cokes is van vele markten thuis. Zo presenteerde hij jarenlang verschillende programma's bij MTV Europe, waarbij hij telkens in contact kwam met jong, aanstormend talent. Hij heeft dan ook enorm veel zin om zich opnieuw te laten verrassen door de waaier aan talenten die aan bod zal komen.

Ray bekijkt de komst van Niels met zijn gekende portie ironie : "We hebben een nieuw jurylid. Hij is jong, getalenteerd én hij ziet er goed uit. Ik was dus niet meteen wild van hem", lacht hij. "Ik hoopte artiesten te zien die me konden doen voelen alsof ik opnieuw twee jaar oud was. Of dat gelukt is? Gewoon kijken! Al kan ik wel al verklappen dat de solo dansers, goochelaars en enkele gloednieuwe acts me ontzettend verbaasd en geëntertaind hebben."

Karen Damen

Karen werd aangenaam verrast tijdens de audities van het derde seizoen : "Ik ging er vanuit dat mensen nu na twee seizoenen dachten : alright, nu is het mijn moment en nu zal ik de jury een iets laten zien. En ik kan je vertellen : nooit verwacht dat we nog zoveel talent te zien zouden krijgen. Detail : het oog wil ook wat, en als enige vrouw in de jury kijk ik met een zeer voldaan gevoel terug op de audities."

Rob Vanoudenhoven

Rob Vanoudenhoven staat bekend als een gepassioneerde tv-maker, voor en achter de schermen. Bovendien verzorgt Rob nog geregeld de publieksopwarming van verschillende shows en beseft hij dus als geen ander wat de tv-kijkende Vlaming bezig houdt en entertaint. "Ik heb nog nooit in een jury gezeteld. Dat ik nu zelf de dingen mag beoordelen maakt het extra spannend. Mensen die hun ziel komen bloot leggen daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Ik hoop dan ook enkele dingen te zien die echt het verschil maken. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Karen, Niels en Ray, één van mijn grote helden, in één jury te zetelen."

* inhoud derde aflevering - vrijdag 20 maart 2015 :

De tweede auditiedag van 'Belgium's Got Talent' wist vorige week 859.899 kijkers te bekoren. "Ik verschiet er wel van dat ik elke keer opnieuw dingen te zien krijg die ik nog niet gezien heb, want ik heb nochtans de eerste twee seizoenen gevolgd", laat kersvers jurylid Niels Destadsbader vallen tijdens de derde aflevering, vanavond vrijdag 20 maart 2015. Ook de andere juryleden Karen Damen, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes merken op dat het niveau van de kandidaten tijdens deze derde auditiedag erg hoog ligt en dat maakt het er voor hen niet makkelijker op.

Er is ook een enorm grote variatie aan acts en dat betekent dat de jury soms appelen met peren moet vergelijken. Elk jurylid lijkt ook een soort voorkeur te hebben voor een bepaalde discipline. Zo is Karen gek op zang, Rob houdt van acts met een hoek af, Niels wil passie op het podium en Ray is een absolute liefhebber van magie. Hopelijk kan Nick Hoste alias Thypnos uit Heestert de verwachtingen van deze laatste inlossen. Nick is al acht jaar bezig met goochelen en hypnose. Normaal gezien gebruikt hij zijn vriendin altijd als proefkonijn maar voor zijn mentalisme-act in 'Belgium's Got Talent' vraagt hij de hulp van een willekeurig persoon uit het publiek. Maar Karen heeft zo haar twijfels bij deze truc.

De 9-jarige Sarah en Gauthier (26) kennen elkaar van de toneelvereniging. Ze komen uit Waterloo en brengen een emotionele en sprookjesachtige versie van Pinokkio. "Het mooiste wat ik al gezien heb in drie seizoenen van 'Belgium's Got Talent'", volgens Rob.

Manu Vereecken, een student industrieel ingenieur uit Sint-Niklaas, is 22 en zag vijf jaar geleden een rubik'ss cube wedstrijd op tv, waarin mensen de puzzel van de kubus razendsnel oplosten.  Manu  besloot zich hier ook op toe te leggen en mag zichzelf momenteel de Belgische recordhouder noemen. Zijn tijd : 1 minuut en 43 seconden. Voor 'Belgium's Got Talent' gaat hij nog een stapje verder. Manu zal  op twee minuten maar liefst twee rubiks kubussen oplossen en de tweede zelfs geblinddoekt.

Niet alle audities passen op het podium van 'Got Talent' maar dat is geen probleem voor de jury. Zij verplaatsen zich met veel plezier naar het plein voor de Stadsschouwburg om getuige te zijn van een spectaculaire act met motoren. De mannen van het professionele freestyle motorcross team FMX4ever doen duizelingwekkende stunts met hun machines en dit op een hoogte van 10 meter. De jongens zijn het gewend om dit soort shows te geven, maar het kleinste foutje kan fataal zijn. De jury houdt haar hart vast.

Niels Destadsbader beleeft de schrik van zijn leven wanneer Hilda Rosseels en haar zoon Andy van Valkerij Borasco in Wechelderzande het podium opstappen. Zij brengen een act met roofvogels. En Niels heeft het niet zo voor roofvogels. Sterker nog : hij is er doodsbang voor.

De 20-jarige verpleegkundestudent Martijn en de 21-jarige Thomas uit Oostende zijn buurjongens en al jaren beste vrienden. Ze begonnen op hun vijftiende met freestylevoetbal en zijn ondertussen enorm op elkaar ingespeeld. De jury is onder de indruk van hun balgevoeligheid.

Kris Doms uit Merksem is 35 jaar en muziekleraar van beroep. Vorig jaar zag hij Johnny Trash auditie doen en dat was voor hem de aanleiding om dit jaar ook zijn kans te wagen.  Hij brengt, gehuld in een Tiroler kostuum, een komisch liedje in het Duits-Nederlands. Ray vindt jodelen verschrikkelijk en dus is het geen verrassing dat hij snel afdrukt. Benieuwd wat de andere juryleden van Kris' gejodel vinden.

De 25-jarige Dieter de Roover uit Heverlee, vrijwilliger bij Radio Scorpio, kijkt al jaren naar 'Britain's Got Talent' en droomde ervan om zelf deel te nemen. Maar het ontbrak hem aan moed en door zijn lichte vorm van autisme was hij bang dat mensen met hem zouden lachen als hij het niet zo goed zou doen. Een vriend heeft hem aangespoord het toch te proberen. En zo staat Dieter uiteindelijk toch met zijn gitaar op het podium en krijgt hij de hele zaal stil met zijn versie van "Het vel van de beer" van de Antwerpse band pIE p.KLEIN.

Ook de 15-jarige student Steff Philipsen uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver komt "een lieke zingen". Hij heeft nog nooit muziekschool gevolgd en heeft zichzelf alles aangeleerd door naar YouTube te kijken en vooral veel te oefenen. De jury en het publiek zijn dan ook oprecht verbaasd wanneer Steff geen popnummer zingt maar kiest voor opera. Zijn vertolking van "O Mio Babbino Caro" slaat de jury en het publiek met verstomming.

'Belgium's Got Talent', de derde aflevering van het derde seizoen vanavond, vrijdag 20 maart 2015, tussen 20.35 en 22.15 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 21 maart, herhaald in de vooravond tussen 17.25 en 19.00
(bron, logo en foto's : vtm)

20-03-2015 om 10:50 geschreven door Redactie  


19-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 zoekt K3!' : nog drukke maanden voor de boeg voor Karen, Kristel en Josje.

 Er wacht Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman nog drukke maanden alvorens ze volgend voorjaar definitief afscheid nemen als lid van K3 (Eurosong 1999).

Aanstaande zondag, 22 maart 2015, blikken ze de videoclip in van hun allernieuwste single "K3 Loves You". De komende weken hebben ze nog een aantal optredens in de parken van Plopsaland en tijdens de zomermaanden zijn er een aantal openluchtoptredens waaronder 'Suikerrock' in het Vlaams-Brabantse Tienen.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws gaat op vrijdag 04 september 'K3 Zoekt K3' van start op vtm en SBS6 (Nederland). In dat nieuwe tv-programma wordt samen met Karen, Kristel en Josje gezocht naar een nieuwe bezetting voor de populairste meidengroep van de Lage Landen.

De show zal tien weken lang te zien zijn en of er Vlaamse én Nederlandse meisjes in de nieuwe groep moeten zitten, is voorlopig een open vraag. De inschrijvingen lopen sinds gisteren, woensdag 18 maart, via deze link. Kandidates moeten minstens achttien jaar zijn én best wel veelzijdig : ze moeten kunnen zingen, dansen én acteren.

Na afloop van deze zoektocht volgt er een grote tournee door Vlaanderen en Nederland, die zal lopen tot het voorjaar van 2016. In die shows treden Karen, Kristel en Josje op met de drie winnaressen. Na afloop van deze grootste tournee gaan zij dan als de nieuwe K3 door het leven. (foto : Studio 100)

19-03-2015 om 22:39 geschreven door Redactie  


18-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : België gaat opvallen tijdens het Eurovisie Songfestival in Wenen aldus Loïc Nottet.

 Met "Rhythm Inside" hoopt de 18-jarige Waalse zanger Loïc Nottet ons land op dinsdag 19 mei eerstkomende naar de finale te loodsen van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Zijn inzending voor Wenen schreef hij samen met Beverly Jo Scott, zijn coach tijdens de derde reeks van de talentenjacht 'The Voice Belgique'.

"Ik zette me thuis achter de piano, begon wat te pingelen en ineens had ik een leuke melodie," aldus de zanger deze week in Dag allemaal. "Maar de verdere uitwerking kreeg ik niet op papier. Ik had gewoon te veel ideeën. Daarom heb ik Beverly gevraagd. Zij heeft er een toffe tekst op geschreven."

De zanger laat verder optekenen dat de Amerikaas-Brusselse zangeres een tweede moeder voor hem is. "Ze volgt me op de voet. Sinds 'The Voice Belgique' kent ze me ook door en door. Zo kon ze perfect mijn gevoelens weergeven. Want ik wilde absoluut een boodschap in "Rhythm Inside" leggen."

En die boodschap is dat we allemaal verschillend zijn. "Blank, zwart, dik of dun... Maar dat maakt niet uit. Iedereen is evenveel waard, als je perfect wilt samenleven." De Belgische inzending is een typisch urban-nummer en de zanger wilde het bewust simpel houden : sterke boodschap, vette beat. En heel veel achtergrondzangeressen.

De melodie van het liedje is aanstekelijk en dat zeggen ook zijn vrienden want ze krijgen het nummer al niet meer uit hun hoofd. En dat is volgens de zanger dus ideaal voor het Songfestival. Zoals steeds zijn er ook mensen die het geen goed liedje vinden maar daar probeert de zanger niet te veel naar te luisteren. "Dat zou me alleen nerveuzer maken. Een ding weet ik zeker : België gaat opvallen!"

Een bijzondere act hoeven we alvast niet te verwachten want hoewel hij naast zanger ook een goede danser is, zijn het toch vooral de achtergrondzangeressen die een kleine choreografie zullen uitvoeren. "Ik ga me volledig focussen op het zingen. 't Moet perfect klinken, hé. Maar ik zal wel wat meebewegen.

Wat de outfit betreft gaat men ook voor eenvoud : zowel voor de zangeresen als voor Loïc zwart-wit. Maar hoe of wat precies, daar moeten ze het nog eens over worden. (foto : Josh Brandão)

18-03-2015 om 22:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet maakt komend weekend al zijn opwachting in Waalse 'Ultratop 50'.

De 18-jarige Loïc Nottet, die ons land op dinsdag 19 mei zal vertegenwoordigen met "Rhythm Inside" in de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, doet het in de Waalse hitparade heel goed komend weekend.

Zo komt hij de Waalse 'Ultratop 50' binnen op een achttiende plaats, meteen goed voor de op één na hoogste nieuwkomer (na Muse met "Psycho" op een tiende plaats). In Vlaanderen gaat het ietsje minder snel en stijgt hij in de 'Ultratip 100', de wachtkamer van de 'Ultratop 50', van een zesentachtigste naar een eenenveertigste plaats. Over de taalgrens gaat het voor de Waalse zanger dus heelwat sneller nadat hij er afgelopen weekend binnenkwam op een tweeëntwintigste plaats in de 'Ultratip 50'.

Hij doet het alleszins heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die de voorbije tien jaar het beste scoorde over de taalgrens is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade.
(bron : Ultratop)

18-03-2015 om 16:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 zoekt K3!' : vtm en SBS6 gaan dit najaar op zoek naar opvolgsters Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman.

 In samenwerking met Studio 100 gaan televisiezenders vtm en SBS6 (Nederland) binnenkort op zoek naar de nieuwe K3 (Eurosong 1999). In het nieuwe tv-programma 'K3 Zoekt K3' wordt samen met Karen, Kristel en Josje gezocht naar een nieuwe bezetting voor de populairste meidengroep van de Lage Landen. Dit programma wordt in het najaar van 2015 op beide zenders verwacht.

De inschrijvingen lopen via deze link. De zoektocht, een unieke talentenjacht waarvan de winnaars met zekerheid op podia in Vlaanderen en Nederland zullen staan, focust zich op veelzijdige kandidates die kunnen zingen, dansen én acteren.  De minimumleeftijd is 18 jaar. (bron : vtm ; foto : Studio 100)

18-03-2015 om 15:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 zoekt K3!' : meidengroep K3 stopt in huidige bezetting : Karen, Kristel en Josje geven fakkel door.

 Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman stoppen met K3 (Eurosong 1999) en gaan vanaf het najaar op zoek naar drie opvolgsters.

Dat nieuws maakte het drietal eerder deze namiddag (15.00) bekend tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in de gebouwen van Studio 100 in Schelle.

Vanmorgen, woensdag 18 maart 2015, pakte de krant 
Het Laatste Nieuws reeds uit met het bericht dat de meidengroep K3 (Eurosong 1999) na zeventien jaar zou stoppen en vanaf het najaar een doorstart zou gaan maken. De verklaring zou zijn dat de Nederlandse Josje Huisman (29) de job niet meer zou zien zitten.

Het drietal stopt niet meteen want dit najaar komt er zowel in Vlaanderen (vtm) en Nederland (SBS6) een programma met als titel 'K3 Zoekt K3' waarin dus op zoek wordt gegaan naar opvolging. Later in het najaar en volgend voorjaar staan er nog heelwat liveshows op het programma waarbij de 'oude' leden afscheid nemen van hun publiek en de 'nieuwe' leden worden voorgesteld. (foto : Studio 100)

18-03-2015 om 15:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van maart hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tot en met maandag 01 juni kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.


Op zaterdag 08 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de vijfde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!.

Headliners op de tweede zaterdag van augustus zijn onder meer The Opposites, Golden Earring, DI-RECT, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Nielson, 3JS (ESF 2011) inclusief een Led Zeppelin cover set, Nick & Simon en Jett Rebel. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het Jordanese Café Nol podium. Een andere primeur is dat het radioduo Coen & Sander de presentatie van de Mainstage verzorgt.

In totaal maken meer dan honderd artiesten hun opwachting en dit op negen podia. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival.

 Na bijna drie jaar van stilte wordt op zondag 23 augustus in het KRAS Stadion (FC Volendam) weer het 'VOTOWN Festival' gehouden (voorheen VOTOWN Allstars). Daar waar er in het verleden nagenoeg alleen Volendamse artiesten op de bühne te zien waren, zullen er nu ook een aantal andere Nederlandse artiesten acte de présence geven. Vanzelfsprekend spelen de Volendamse coryfeeën Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), 3JS (ESF 2011) en Nick & Simon weer de pannen van de daken maar deze editie wordt de line-up aangevuld met artiesten van buiten Volendam. Van een aantal van hen weten we dat ze komen en met anderen zijn de gesprekken nog gaande maar er bestaat geen twijfel over dat we er weer een spektakelstuk van jewelste van zullen maken!

Omdat wij graag het stadion helemaal vol willen krijgen hebben we, in vergelijking met voorgaande edities, de entreeprijs behoorlijk verlaagd. U betaalt nu slechts € 29,50 voor een tribune- of veldplaats en als u meedoet in de 'Early Bird Aktie' is de prijs zelfs maar € 27,50 of zelfs € 25,00 als u tien of meer kaarten tegelijk koopt. De 'Early Bird Aktie' loopt tot vrijdag 01 mei.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Nationale Theaterkassa en ze zijn verkrijgbaar bij de lokale verkooppunten Jan 'Cas' Sombroek, VVV-Volendam en natuurlijk bij de administratie van FC Volendam.

18-03-2015 om 14:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : vanavond de laatste aflevering met Kürt Rogiers, Eline De Munck en Steven Goegebeur.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* tiende aflevering - woensdag 18 maart 2015 :

Snelle Eddy, Kamiel Spiessens en Filip Mars trekken op onderzoek uit in de huizen van drie BV's. Kürt Rogiers, Eline De Munck en Steven Goegebeur zitten in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', tiende en laatste aflevering vanavond, woensdag 18 maart 2015, tussen 21.20 en 22.20 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

18-03-2015 om 12:14 geschreven door Redactie  


17-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : de veertig liedjes voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zijn bekend.

 Met de release van de Montenegrijnse inzending, eerder vanochtend dinsdag 17 maart 2015, zijn nu alle veertig liedjes bekend die dit jaar zullen deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen drieëndertig liedjes deel aan de halve finales, zestien in de eerste (dinsdag 19 mei) en de overige zeventien in de tweede halve finale (donderdag 21 mei). Uit elke halve finale stoten tien liedjes door naar de finale op zaterdag 23 mei waaraan voor de eerste maal in de geschiedenis maar liefst zevenentwintig liedjes zullen deelnemen.

Naast de twintig liedjes die de halve finales zullen overleven zijn er ook de inzendingen van gastland Oostenrijk, die van de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) alsook Australië. Dat land neemt ter gelegenheid van de zestigste editie 'eenmalig' deel aan het festival.

We zetten de veertig liedjes en hun uitvoerders hieronder alvast op een rijtje.

EERSTE HALVE FINALE -
DINSDAG 19 MEI 2015 :

* Eerste helft (1-8) :

- Armenie : "Face The Shadow" - Genealogy.
- BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
- Estland : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
- Finland : "Aina mun pitää" - Pertti Kurikan Nimipäivät.
- Griekenland : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
- VJR Macedonië : "Autumn Leaves" - Daniel Kajmakoski.
- Moldavië : "I Want Your Love" - Eduard Romanyuta.
- Nederland : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis.

* Tweede helft (9-16) :

- Albanië : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
- Denemarken : "The Way You Are" - Anti Social Media.
- Georgië - "Warrior" - Nina Sublatti.
- Hongarije : "Wars For Nothing" - Boggie.
- Roemenië : "De la capăt" - Voltaj.
- Rusland : "A Million Voices" - Polina Gagarina.
- Servië : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
- Wit-Rusland : "Time" - Uzari & Maimuna.

TWEEDE HALVE FINALE -
DONDERDAG 21 MEI 2015 :

* Eerste helft (1-8) :

- Ierland : "Playing With Numbers" - Molly Sterling.
- Litouwen : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila.
- Malta : "Warrior" - Amber.
- Montenegro : ""Adio" - Knez.
- Noorwegen : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett.
- Portugal : "Há um mar que nos separa" - Leonor Andrade.
- San Marino : "Chain Of Light" - Michele Perniola & Anita Simoncini.
- Tsjechië : "Hope Never Dies" - Marta Jandová & Václav Noid Bárta.

* Tweede helft (9-17) :

- Azerbeidzjan : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov.
- Cyprus : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karagiannis.
- IJsland : "Unbroken" - María Ólafsdóttir.
- Israël : "Golden Boy" - Nadav Guedj.
- Letland : "Love Injected" - Aminata.
- Polen : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska.
- Slovenië : "Here For You" - Maraaya.
- Zweden : "Heroes" - Måns Zelmerlöw.
- Zwitserland : "Time To Shine" - Mélanie René.

FINALE -
ZATERDAG 23 MEI 2015 :

- Australië : "Tonight Again" - Guy Sebastian.
- Duitsland : "Black Smoke" - Ann Sophie.
- Frankrijk : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell.
- Italië : "Grande amore" - Il Volo.
- Oostenrijk : "I Am Yours" - The Makemakes.
- Spanje : "Amanecer" - Edurne.
- Verenigd Koninkrijk : "Still In Love With You" - Electro Velvet.

De Armeense inzending kreeg inmiddels een nieuwe titel, "Face The Shadow" in plaats van "Don't Deny". De overkoepelende organisatie (EBU) liet weten dat dit kwam op verzoek van de Armeense natonale omroep en dit om "iedere vorm van mogelijke politieke lading weg te nemen". Daarnaast raakte bekend dat Roemenië met een tweetalige versie (Roemeens/Engels) zal aantreden in Wenen en de Servische inzending zal in het Engels worden gezongen en kreeg als titel "Beauty Never Lies". (bron : EBU, Eurovision.tv)

17-03-2015 om 23:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : The Makemakes moeten voor gastland Oostenrijk als veertiende aantreden tijdens finale Eurovisie Songfestival.

 Tussen eergisteren, zondag 15 en vandaagdinsdag 17 maart 2015, waren de delegatieleiders van de veertig deelnemende landen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival aanwezig in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tijdens deze bijeenkomst werden onder meer de officiële papieren en de definitieve versies van de deelnemende liedjes afgeleverd alsook de bijhorende videoclips. Tot drie jaar geleden werd tijdens deze bijeenkomst ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Net als de voorbije twee jaar is het ook dit jaar aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen.

 Enkel gastland Oostenrijk weet sinds gisterennamidddag al de startpositie tijdens de finale op zaterdag 23 mei. De drie heren van The Makemakes, die afgelopen vrijdag de winnaar werden van de nationale selectie 'Eurovision Song Contest - Wer singt für Österreich?' met "I Am Yours", zullen als veertiende hun nummer ten gehore brengen.

Normaal gezien zal de Oostenrijkse nationale omroep ORF nog voor het einde van de maand de startvolgorde van beide halve finales wereldkundig maken. Na afloop van de beide halve finales zullen de tien finalisten geen finaleplaats loten maar enkel in welk deel van de finale ze zullen aantreden (01-13 of 15-27). In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 mei, na afloop van de tweede halve finale, zal de volgorde van optreden tijdens de finale bekend worden gemaakt.

De 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en nieuwkomer Australië zullen na de eerste persconferentie in Wenen reeds loten om te weten in welk deel van de finale (01-13 of 15-27) ze zullen aantreden.

Net als de voorbije twee jaar wordt de volgorde van optreden bepaald door het productieteam die haar voorstel ter goedkeuring voorlegt aan de EBU. (bron : EBU, Eurovision.tv)

17-03-2015 om 23:09 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs