Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

20-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgium's Got Talent' : vanavond onder meer een act met roofvogels, dieren waar Niels Destadsbader het niet zo voor heeft.

België huisvest heel wat talent. Dat konden we de voorbije twee jaar al ontdekken in 'Belgium's Got Talent'. In een gloednieuw derde seizoen wordt de jury van een extra paar ogen voorzien. Want Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vervoegt sinds vrijdag 06 maart 2015 de jury.

Gewone mensen die allesbehalve gewone dingen doen. Dat is waar het derde seizoen van 'Belgium's Got Talent' opnieuw voor staat. Maar de belangrijkste regel blijft : regels bestaan niet. De kandidaten ontroeren, verbazen en verrassen de jury en de vtm-kijker met een brede waaier aan performances. Van zang en dans tot acrobatie en sport, naar goocheltrucs en zingende dieren. En dat solo of in groep, door zowel jong als oud. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) is opnieuw hun steun en toeverlaat in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg.

Vorig jaar waren twee ja's genoeg voor de kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. Nu moeten ze drie van de vier juryleden overtuigen. Want Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes krijgen dit seizoen gezelschap van rasecht podiumbeest Niels Destadsbader. Het staat nu al buiten kijf dat de talentenjacht elke vrijdagavond voor een gezellig én entertainend familiemoment zal zorgen.

* de juryleden :

Niels Destadsbader

Als rasecht podiumbeest, geboren entertainer en presentator van o.a. 'Dansdate' en 'Junior Eurosong', weet Niels als geen ander wie of wat tv-kijkend Vlaanderen kan amuseren of ontroeren. Niels : "Het niveau van de jury ligt dit seizoen ontzettend hoog (lacht). En de kandidaten? We zagen veel dingen, goed én ook al eens minder goed. Maar ook steengoed. Ik heb verschillende keren mijn ogen uitgekeken en kijk dan ook uit naar de liveshows om te zien wie het hart van televisiekijkend Vlaanderen zal veroveren."

Ray Cokes

De Britse televisiepersoonlijkheid Ray Cokes is van vele markten thuis. Zo presenteerde hij jarenlang verschillende programma's bij MTV Europe, waarbij hij telkens in contact kwam met jong, aanstormend talent. Hij heeft dan ook enorm veel zin om zich opnieuw te laten verrassen door de waaier aan talenten die aan bod zal komen.

Ray bekijkt de komst van Niels met zijn gekende portie ironie : "We hebben een nieuw jurylid. Hij is jong, getalenteerd én hij ziet er goed uit. Ik was dus niet meteen wild van hem", lacht hij. "Ik hoopte artiesten te zien die me konden doen voelen alsof ik opnieuw twee jaar oud was. Of dat gelukt is? Gewoon kijken! Al kan ik wel al verklappen dat de solo dansers, goochelaars en enkele gloednieuwe acts me ontzettend verbaasd en geëntertaind hebben."

Karen Damen

Karen werd aangenaam verrast tijdens de audities van het derde seizoen : "Ik ging er vanuit dat mensen nu na twee seizoenen dachten : alright, nu is het mijn moment en nu zal ik de jury een iets laten zien. En ik kan je vertellen : nooit verwacht dat we nog zoveel talent te zien zouden krijgen. Detail : het oog wil ook wat, en als enige vrouw in de jury kijk ik met een zeer voldaan gevoel terug op de audities."

Rob Vanoudenhoven

Rob Vanoudenhoven staat bekend als een gepassioneerde tv-maker, voor en achter de schermen. Bovendien verzorgt Rob nog geregeld de publieksopwarming van verschillende shows en beseft hij dus als geen ander wat de tv-kijkende Vlaming bezig houdt en entertaint. "Ik heb nog nooit in een jury gezeteld. Dat ik nu zelf de dingen mag beoordelen maakt het extra spannend. Mensen die hun ziel komen bloot leggen daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Ik hoop dan ook enkele dingen te zien die echt het verschil maken. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Karen, Niels en Ray, één van mijn grote helden, in één jury te zetelen."

* inhoud derde aflevering - vrijdag 20 maart 2015 :

De tweede auditiedag van 'Belgium's Got Talent' wist vorige week 859.899 kijkers te bekoren. "Ik verschiet er wel van dat ik elke keer opnieuw dingen te zien krijg die ik nog niet gezien heb, want ik heb nochtans de eerste twee seizoenen gevolgd", laat kersvers jurylid Niels Destadsbader vallen tijdens de derde aflevering, vanavond vrijdag 20 maart 2015. Ook de andere juryleden Karen Damen, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes merken op dat het niveau van de kandidaten tijdens deze derde auditiedag erg hoog ligt en dat maakt het er voor hen niet makkelijker op.

Er is ook een enorm grote variatie aan acts en dat betekent dat de jury soms appelen met peren moet vergelijken. Elk jurylid lijkt ook een soort voorkeur te hebben voor een bepaalde discipline. Zo is Karen gek op zang, Rob houdt van acts met een hoek af, Niels wil passie op het podium en Ray is een absolute liefhebber van magie. Hopelijk kan Nick Hoste alias Thypnos uit Heestert de verwachtingen van deze laatste inlossen. Nick is al acht jaar bezig met goochelen en hypnose. Normaal gezien gebruikt hij zijn vriendin altijd als proefkonijn maar voor zijn mentalisme-act in 'Belgium's Got Talent' vraagt hij de hulp van een willekeurig persoon uit het publiek. Maar Karen heeft zo haar twijfels bij deze truc.

De 9-jarige Sarah en Gauthier (26) kennen elkaar van de toneelvereniging. Ze komen uit Waterloo en brengen een emotionele en sprookjesachtige versie van Pinokkio. "Het mooiste wat ik al gezien heb in drie seizoenen van 'Belgium's Got Talent'", volgens Rob.

Manu Vereecken, een student industrieel ingenieur uit Sint-Niklaas, is 22 en zag vijf jaar geleden een rubik'ss cube wedstrijd op tv, waarin mensen de puzzel van de kubus razendsnel oplosten.  Manu  besloot zich hier ook op toe te leggen en mag zichzelf momenteel de Belgische recordhouder noemen. Zijn tijd : 1 minuut en 43 seconden. Voor 'Belgium's Got Talent' gaat hij nog een stapje verder. Manu zal  op twee minuten maar liefst twee rubiks kubussen oplossen en de tweede zelfs geblinddoekt.

Niet alle audities passen op het podium van 'Got Talent' maar dat is geen probleem voor de jury. Zij verplaatsen zich met veel plezier naar het plein voor de Stadsschouwburg om getuige te zijn van een spectaculaire act met motoren. De mannen van het professionele freestyle motorcross team FMX4ever doen duizelingwekkende stunts met hun machines en dit op een hoogte van 10 meter. De jongens zijn het gewend om dit soort shows te geven, maar het kleinste foutje kan fataal zijn. De jury houdt haar hart vast.

Niels Destadsbader beleeft de schrik van zijn leven wanneer Hilda Rosseels en haar zoon Andy van Valkerij Borasco in Wechelderzande het podium opstappen. Zij brengen een act met roofvogels. En Niels heeft het niet zo voor roofvogels. Sterker nog : hij is er doodsbang voor.

De 20-jarige verpleegkundestudent Martijn en de 21-jarige Thomas uit Oostende zijn buurjongens en al jaren beste vrienden. Ze begonnen op hun vijftiende met freestylevoetbal en zijn ondertussen enorm op elkaar ingespeeld. De jury is onder de indruk van hun balgevoeligheid.

Kris Doms uit Merksem is 35 jaar en muziekleraar van beroep. Vorig jaar zag hij Johnny Trash auditie doen en dat was voor hem de aanleiding om dit jaar ook zijn kans te wagen.  Hij brengt, gehuld in een Tiroler kostuum, een komisch liedje in het Duits-Nederlands. Ray vindt jodelen verschrikkelijk en dus is het geen verrassing dat hij snel afdrukt. Benieuwd wat de andere juryleden van Kris' gejodel vinden.

De 25-jarige Dieter de Roover uit Heverlee, vrijwilliger bij Radio Scorpio, kijkt al jaren naar 'Britain's Got Talent' en droomde ervan om zelf deel te nemen. Maar het ontbrak hem aan moed en door zijn lichte vorm van autisme was hij bang dat mensen met hem zouden lachen als hij het niet zo goed zou doen. Een vriend heeft hem aangespoord het toch te proberen. En zo staat Dieter uiteindelijk toch met zijn gitaar op het podium en krijgt hij de hele zaal stil met zijn versie van "Het vel van de beer" van de Antwerpse band pIE p.KLEIN.

Ook de 15-jarige student Steff Philipsen uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver komt "een lieke zingen". Hij heeft nog nooit muziekschool gevolgd en heeft zichzelf alles aangeleerd door naar YouTube te kijken en vooral veel te oefenen. De jury en het publiek zijn dan ook oprecht verbaasd wanneer Steff geen popnummer zingt maar kiest voor opera. Zijn vertolking van "O Mio Babbino Caro" slaat de jury en het publiek met verstomming.

'Belgium's Got Talent', de derde aflevering van het derde seizoen vanavond, vrijdag 20 maart 2015, tussen 20.35 en 22.15 op vtm. Deze aflevering wordt morgen, zaterdag 21 maart, herhaald in de vooravond tussen 17.25 en 19.00
(bron, logo en foto's : vtm)

20-03-2015 om 10:50 geschreven door Redactie  


19-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 zoekt K3!' : nog drukke maanden voor de boeg voor Karen, Kristel en Josje.

 Er wacht Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman nog drukke maanden alvorens ze volgend voorjaar definitief afscheid nemen als lid van K3 (Eurosong 1999).

Aanstaande zondag, 22 maart 2015, blikken ze de videoclip in van hun allernieuwste single "K3 Loves You". De komende weken hebben ze nog een aantal optredens in de parken van Plopsaland en tijdens de zomermaanden zijn er een aantal openluchtoptredens waaronder 'Suikerrock' in het Vlaams-Brabantse Tienen.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws gaat op vrijdag 04 september 'K3 Zoekt K3' van start op vtm en SBS6 (Nederland). In dat nieuwe tv-programma wordt samen met Karen, Kristel en Josje gezocht naar een nieuwe bezetting voor de populairste meidengroep van de Lage Landen.

De show zal tien weken lang te zien zijn en of er Vlaamse én Nederlandse meisjes in de nieuwe groep moeten zitten, is voorlopig een open vraag. De inschrijvingen lopen sinds gisteren, woensdag 18 maart, via deze link. Kandidates moeten minstens achttien jaar zijn én best wel veelzijdig : ze moeten kunnen zingen, dansen én acteren.

Na afloop van deze zoektocht volgt er een grote tournee door Vlaanderen en Nederland, die zal lopen tot het voorjaar van 2016. In die shows treden Karen, Kristel en Josje op met de drie winnaressen. Na afloop van deze grootste tournee gaan zij dan als de nieuwe K3 door het leven. (foto : Studio 100)

19-03-2015 om 22:39 geschreven door Redactie  


18-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : België gaat opvallen tijdens het Eurovisie Songfestival in Wenen aldus Loïc Nottet.

 Met "Rhythm Inside" hoopt de 18-jarige Waalse zanger Loïc Nottet ons land op dinsdag 19 mei eerstkomende naar de finale te loodsen van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Zijn inzending voor Wenen schreef hij samen met Beverly Jo Scott, zijn coach tijdens de derde reeks van de talentenjacht 'The Voice Belgique'.

"Ik zette me thuis achter de piano, begon wat te pingelen en ineens had ik een leuke melodie," aldus de zanger deze week in Dag allemaal. "Maar de verdere uitwerking kreeg ik niet op papier. Ik had gewoon te veel ideeën. Daarom heb ik Beverly gevraagd. Zij heeft er een toffe tekst op geschreven."

De zanger laat verder optekenen dat de Amerikaas-Brusselse zangeres een tweede moeder voor hem is. "Ze volgt me op de voet. Sinds 'The Voice Belgique' kent ze me ook door en door. Zo kon ze perfect mijn gevoelens weergeven. Want ik wilde absoluut een boodschap in "Rhythm Inside" leggen."

En die boodschap is dat we allemaal verschillend zijn. "Blank, zwart, dik of dun... Maar dat maakt niet uit. Iedereen is evenveel waard, als je perfect wilt samenleven." De Belgische inzending is een typisch urban-nummer en de zanger wilde het bewust simpel houden : sterke boodschap, vette beat. En heel veel achtergrondzangeressen.

De melodie van het liedje is aanstekelijk en dat zeggen ook zijn vrienden want ze krijgen het nummer al niet meer uit hun hoofd. En dat is volgens de zanger dus ideaal voor het Songfestival. Zoals steeds zijn er ook mensen die het geen goed liedje vinden maar daar probeert de zanger niet te veel naar te luisteren. "Dat zou me alleen nerveuzer maken. Een ding weet ik zeker : België gaat opvallen!"

Een bijzondere act hoeven we alvast niet te verwachten want hoewel hij naast zanger ook een goede danser is, zijn het toch vooral de achtergrondzangeressen die een kleine choreografie zullen uitvoeren. "Ik ga me volledig focussen op het zingen. 't Moet perfect klinken, hé. Maar ik zal wel wat meebewegen.

Wat de outfit betreft gaat men ook voor eenvoud : zowel voor de zangeresen als voor Loïc zwart-wit. Maar hoe of wat precies, daar moeten ze het nog eens over worden. (foto : Josh Brandão)

18-03-2015 om 22:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet maakt komend weekend al zijn opwachting in Waalse 'Ultratop 50'.

De 18-jarige Loïc Nottet, die ons land op dinsdag 19 mei zal vertegenwoordigen met "Rhythm Inside" in de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, doet het in de Waalse hitparade heel goed komend weekend.

Zo komt hij de Waalse 'Ultratop 50' binnen op een achttiende plaats, meteen goed voor de op één na hoogste nieuwkomer (na Muse met "Psycho" op een tiende plaats). In Vlaanderen gaat het ietsje minder snel en stijgt hij in de 'Ultratip 100', de wachtkamer van de 'Ultratop 50', van een zesentachtigste naar een eenenveertigste plaats. Over de taalgrens gaat het voor de Waalse zanger dus heelwat sneller nadat hij er afgelopen weekend binnenkwam op een tweeëntwintigste plaats in de 'Ultratip 50'.

Hij doet het alleszins heelwat beter dan een aantal Franstalige inzendingen van de voorbije jaren. Roberto Bellarosa, twee jaar geleden goed voor een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival, strandde met "Love Kills" op een zesde plaats in de Waalse 'Ultratop 50'. Met "Mother" wist Axel Hirsoux vorig jaar in Wallonië een tweeëndertigste plaats te bereiken, dit met een inzending die door Vlaanderen werd gekozen. De Belgische inzending die de voorbije tien jaar het beste scoorde over de taalgrens is nog steeds "Me And My Guitar" van Tom Dice. Hij schopte het in 2010 zowel in Vlaanderen als in Wallonië tot de eerste plaats van de hitparade.
(bron : Ultratop)

18-03-2015 om 16:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 zoekt K3!' : vtm en SBS6 gaan dit najaar op zoek naar opvolgsters Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman.

 In samenwerking met Studio 100 gaan televisiezenders vtm en SBS6 (Nederland) binnenkort op zoek naar de nieuwe K3 (Eurosong 1999). In het nieuwe tv-programma 'K3 Zoekt K3' wordt samen met Karen, Kristel en Josje gezocht naar een nieuwe bezetting voor de populairste meidengroep van de Lage Landen. Dit programma wordt in het najaar van 2015 op beide zenders verwacht.

De inschrijvingen lopen via deze link. De zoektocht, een unieke talentenjacht waarvan de winnaars met zekerheid op podia in Vlaanderen en Nederland zullen staan, focust zich op veelzijdige kandidates die kunnen zingen, dansen én acteren.  De minimumleeftijd is 18 jaar. (bron : vtm ; foto : Studio 100)

18-03-2015 om 15:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K3 zoekt K3!' : meidengroep K3 stopt in huidige bezetting : Karen, Kristel en Josje geven fakkel door.

 Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman stoppen met K3 (Eurosong 1999) en gaan vanaf het najaar op zoek naar drie opvolgsters.

Dat nieuws maakte het drietal eerder deze namiddag (15.00) bekend tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in de gebouwen van Studio 100 in Schelle.

Vanmorgen, woensdag 18 maart 2015, pakte de krant 
Het Laatste Nieuws reeds uit met het bericht dat de meidengroep K3 (Eurosong 1999) na zeventien jaar zou stoppen en vanaf het najaar een doorstart zou gaan maken. De verklaring zou zijn dat de Nederlandse Josje Huisman (29) de job niet meer zou zien zitten.

Het drietal stopt niet meteen want dit najaar komt er zowel in Vlaanderen (vtm) en Nederland (SBS6) een programma met als titel 'K3 Zoekt K3' waarin dus op zoek wordt gegaan naar opvolging. Later in het najaar en volgend voorjaar staan er nog heelwat liveshows op het programma waarbij de 'oude' leden afscheid nemen van hun publiek en de 'nieuwe' leden worden voorgesteld. (foto : Studio 100)

18-03-2015 om 15:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van maart hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tot en met maandag 01 juni kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.


Op zaterdag 08 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de vijfde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!.

Headliners op de tweede zaterdag van augustus zijn onder meer The Opposites, Golden Earring, DI-RECT, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Nielson, 3JS (ESF 2011) inclusief een Led Zeppelin cover set, Nick & Simon en Jett Rebel. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het Jordanese Café Nol podium. Een andere primeur is dat het radioduo Coen & Sander de presentatie van de Mainstage verzorgt.

In totaal maken meer dan honderd artiesten hun opwachting en dit op negen podia. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival.

 Na bijna drie jaar van stilte wordt op zondag 23 augustus in het KRAS Stadion (FC Volendam) weer het 'VOTOWN Festival' gehouden (voorheen VOTOWN Allstars). Daar waar er in het verleden nagenoeg alleen Volendamse artiesten op de bühne te zien waren, zullen er nu ook een aantal andere Nederlandse artiesten acte de présence geven. Vanzelfsprekend spelen de Volendamse coryfeeën Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), 3JS (ESF 2011) en Nick & Simon weer de pannen van de daken maar deze editie wordt de line-up aangevuld met artiesten van buiten Volendam. Van een aantal van hen weten we dat ze komen en met anderen zijn de gesprekken nog gaande maar er bestaat geen twijfel over dat we er weer een spektakelstuk van jewelste van zullen maken!

Omdat wij graag het stadion helemaal vol willen krijgen hebben we, in vergelijking met voorgaande edities, de entreeprijs behoorlijk verlaagd. U betaalt nu slechts € 29,50 voor een tribune- of veldplaats en als u meedoet in de 'Early Bird Aktie' is de prijs zelfs maar € 27,50 of zelfs € 25,00 als u tien of meer kaarten tegelijk koopt. De 'Early Bird Aktie' loopt tot vrijdag 01 mei.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Nationale Theaterkassa en ze zijn verkrijgbaar bij de lokale verkooppunten Jan 'Cas' Sombroek, VVV-Volendam en natuurlijk bij de administratie van FC Volendam.

18-03-2015 om 14:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : vanavond de laatste aflevering met Kürt Rogiers, Eline De Munck en Steven Goegebeur.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* tiende aflevering - woensdag 18 maart 2015 :

Snelle Eddy, Kamiel Spiessens en Filip Mars trekken op onderzoek uit in de huizen van drie BV's. Kürt Rogiers, Eline De Munck en Steven Goegebeur zitten in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', tiende en laatste aflevering vanavond, woensdag 18 maart 2015, tussen 21.20 en 22.20 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

18-03-2015 om 12:14 geschreven door Redactie  


17-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : de veertig liedjes voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zijn bekend.

 Met de release van de Montenegrijnse inzending, eerder vanochtend dinsdag 17 maart 2015, zijn nu alle veertig liedjes bekend die dit jaar zullen deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen drieëndertig liedjes deel aan de halve finales, zestien in de eerste (dinsdag 19 mei) en de overige zeventien in de tweede halve finale (donderdag 21 mei). Uit elke halve finale stoten tien liedjes door naar de finale op zaterdag 23 mei waaraan voor de eerste maal in de geschiedenis maar liefst zevenentwintig liedjes zullen deelnemen.

Naast de twintig liedjes die de halve finales zullen overleven zijn er ook de inzendingen van gastland Oostenrijk, die van de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) alsook Australië. Dat land neemt ter gelegenheid van de zestigste editie 'eenmalig' deel aan het festival.

We zetten de veertig liedjes en hun uitvoerders hieronder alvast op een rijtje.

EERSTE HALVE FINALE -
DINSDAG 19 MEI 2015 :

* Eerste helft (1-8) :

- Armenie : "Face The Shadow" - Genealogy.
- BELGIE : "Rhythm Inside" - Loïc Nottet.
- Estland : "Goodbye To Yesterday" - Elina Born & Stig Rästa.
- Finland : "Aina mun pitää" - Pertti Kurikan Nimipäivät.
- Griekenland : "One Last Breath" - Maria Elena Kiriakou.
- VJR Macedonië : "Autumn Leaves" - Daniel Kajmakoski.
- Moldavië : "I Want Your Love" - Eduard Romanyuta.
- Nederland : "Walk Along" - Trijntje Oosterhuis.

* Tweede helft (9-16) :

- Albanië : "I'm Alive" - Elhaida Dani.
- Denemarken : "The Way You Are" - Anti Social Media.
- Georgië - "Warrior" - Nina Sublatti.
- Hongarije : "Wars For Nothing" - Boggie.
- Roemenië : "De la capăt" - Voltaj.
- Rusland : "A Million Voices" - Polina Gagarina.
- Servië : "Beauty Never Lies" - Bojana Stamenov.
- Wit-Rusland : "Time" - Uzari & Maimuna.

TWEEDE HALVE FINALE -
DONDERDAG 21 MEI 2015 :

* Eerste helft (1-8) :

- Ierland : "Playing With Numbers" - Molly Sterling.
- Litouwen : "This Time" - Monika Linkytė & Vaidas Baumila.
- Malta : "Warrior" - Amber.
- Montenegro : ""Adio" - Knez.
- Noorwegen : "A Monster Like Me" - Mørland & Debrah Scarlett.
- Portugal : "Há um mar que nos separa" - Leonor Andrade.
- San Marino : "Chain Of Light" - Michele Perniola & Anita Simoncini.
- Tsjechië : "Hope Never Dies" - Marta Jandová & Václav Noid Bárta.

* Tweede helft (9-17) :

- Azerbeidzjan : "Hour Of The Wolf" - Elnur Huseynov.
- Cyprus : "One Thing I Should Have Done" - Giannis Karagiannis.
- IJsland : "Unbroken" - María Ólafsdóttir.
- Israël : "Golden Boy" - Nadav Guedj.
- Letland : "Love Injected" - Aminata.
- Polen : "In The Name Of Love" - Monika Kuszyńska.
- Slovenië : "Here For You" - Maraaya.
- Zweden : "Heroes" - Måns Zelmerlöw.
- Zwitserland : "Time To Shine" - Mélanie René.

FINALE -
ZATERDAG 23 MEI 2015 :

- Australië : "Tonight Again" - Guy Sebastian.
- Duitsland : "Black Smoke" - Ann Sophie.
- Frankrijk : "N'oubliez-pas" - Lisa Angell.
- Italië : "Grande amore" - Il Volo.
- Oostenrijk : "I Am Yours" - The Makemakes.
- Spanje : "Amanecer" - Edurne.
- Verenigd Koninkrijk : "Still In Love With You" - Electro Velvet.

De Armeense inzending kreeg inmiddels een nieuwe titel, "Face The Shadow" in plaats van "Don't Deny". De overkoepelende organisatie (EBU) liet weten dat dit kwam op verzoek van de Armeense natonale omroep en dit om "iedere vorm van mogelijke politieke lading weg te nemen". Daarnaast raakte bekend dat Roemenië met een tweetalige versie (Roemeens/Engels) zal aantreden in Wenen en de Servische inzending zal in het Engels worden gezongen en kreeg als titel "Beauty Never Lies". (bron : EBU, Eurovision.tv)

17-03-2015 om 23:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : The Makemakes moeten voor gastland Oostenrijk als veertiende aantreden tijdens finale Eurovisie Songfestival.

 Tussen eergisteren, zondag 15 en vandaagdinsdag 17 maart 2015, waren de delegatieleiders van de veertig deelnemende landen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival aanwezig in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tijdens deze bijeenkomst werden onder meer de officiële papieren en de definitieve versies van de deelnemende liedjes afgeleverd alsook de bijhorende videoclips. Tot drie jaar geleden werd tijdens deze bijeenkomst ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Net als de voorbije twee jaar is het ook dit jaar aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen.

 Enkel gastland Oostenrijk weet sinds gisterennamidddag al de startpositie tijdens de finale op zaterdag 23 mei. De drie heren van The Makemakes, die afgelopen vrijdag de winnaar werden van de nationale selectie 'Eurovision Song Contest - Wer singt für Österreich?' met "I Am Yours", zullen als veertiende hun nummer ten gehore brengen.

Normaal gezien zal de Oostenrijkse nationale omroep ORF nog voor het einde van de maand de startvolgorde van beide halve finales wereldkundig maken. Na afloop van de beide halve finales zullen de tien finalisten geen finaleplaats loten maar enkel in welk deel van de finale ze zullen aantreden (01-13 of 15-27). In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 mei, na afloop van de tweede halve finale, zal de volgorde van optreden tijdens de finale bekend worden gemaakt.

De 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en nieuwkomer Australië zullen na de eerste persconferentie in Wenen reeds loten om te weten in welk deel van de finale (01-13 of 15-27) ze zullen aantreden.

Net als de voorbije twee jaar wordt de volgorde van optreden bepaald door het productieteam die haar voorstel ter goedkeuring voorlegt aan de EBU. (bron : EBU, Eurovision.tv)

17-03-2015 om 23:09 geschreven door Redactie  


16-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze zonnige lentedag zijn we opnieuw van de partij met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Nekka vzw en de Provincie Antwerpen slaan opnieuw de handen in elkaar voor de zevende gezamenlijke editie van 'Houden van... Griffelrock'. Op dinsdag 28 april en donderdag 30 april (telkens om 14.30) zal u vergast worden op een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat.

'
Houden van... Griffelrock' staat nu ook in het teken van een centrale gast. Dit keer valt de eer te beurt aan het muzikale echtpaar Erik Van Neygen en Sanne. Vijfentwintig jaar "Veel te mooi" mag niet zomaar voorbijgaan!

Op zaterdag 14 maart zal het precies vijfentwintig jaar geleden zijn dat Erik en Sanne deze klassieker opnamen. Een kwarteeuw later zijn zij nog steeds Vlaanderens meest tot de verbeelding sprekend koppel. Al beslisten zij twee jaar geleden te stoppen met live concerten ten gevolge van Eriks gezondheidsproblemen, de muziek was nooit ver weg. Al vrij snel na hun uitverkochte afscheidstournee bouwden zij - achter de schermen - aan de carrière van dochter, Maartje Van Neygen. In stilte schreven zij tekst en muziek voor haar nieuwe songs. Erik deed bovendien de productie.

Tot grote vreugde van de fans stond Sanne af en toe aan Maartjes zijde. Maar het was Erik die zei : "25 jaar 'Veel te mooi' mag eigenlijk niet zomaar voorbijgaan".
Daarom staan ze dit jaar uitzonderlijk twee maal in het Sportpaleis voor 'Houden van... Griffelrock'. Vijfentwintig jaar Erik en Sanne, vijfentwintig liedjes die je ongetwijfeld kent. Van "Veel te mooi" over "Het huis dat tussen rozen stond", "Land van ons twee" naar "Aan mijn darling" en "Ticket naar Eden".

En ze brengen vrienden en gasten mee : om te beginnen dochter Maartje Van Neygen en Heintje. Inmiddels werden ook oud-Eurosongdeelnemers John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999), Jo Vally (Eurosong 1981) en Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999) aan het lijstje toegevoegd.
De presentatie ligt weerom in de zeer professionele handen van Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).

Tickets (9 euro) voor één van de optredens kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van
TeleTicketService alsook telefonisch via het nummer 03 248 63 42.


Op zondag 12 juli (aanvang : 20.00) staat het Casino van Blankenberge ongetwijfeld weer op z'n kop! Met zijn voltallige live band zal Christoff (Eurosong 1993-2002) het beste van zichzelf geven en voor het vierde jaar op rij het casino doen vol lopen.

Naar jaarlijkse gewoonte mogen we ook opnieuw enkele verrassingen verwachten... zowel op als naast het podium. Een niet te missen concert voor een breed publiek! Wie Christoff al aan het werk heeft gezien weet dat we hier spreken over een rasartiest met internationale uitstraling.

Hij won in januari de 'Music Industry Award' (Mia) in de categorie 'Vlaams Populair' en ontving eind december 2014 een gouden plaat voor meer dan 20.000 verkochte stuks van het album "Back To Back" met Will Tura.

Tickets (39,50 euro) kunnen worden aangekocht via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

 Eergisteren, zaterdag 14 maart 2015 werden boezemvrienden Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') voor één dag cafébaas van 'Het Grootste Café Van Vlaanderen'.

Miguel en Peter bouwden de Lotto Arena in Antwerpen om tot een enorm café voor een paar duizend feestvierders. Veel bier, sfeer, feestende mensen, al je vrienden én livemuziek, dat waren de ingrediënten van 'Het Grootste Café'.

De Lotto Arena wordt op zaterdag 19 maart 2016 (aanvang : 20.00) opnieuw hét stamcafé van alle Vlamingen, want Miguel en Peter openen voor de tweede keer 'Het Grootste Café'!
Ook in 2016 veranderen ze met hun Café Flamand-band de Lotto Arena in een gigantisch café voor een paar duizend feestvierders.

Er wordt opnieuw gezorgd voor een ijzersterke line-up met de allerbeste artiesten, die de Lotto Arena in no time op z'n kop kunnen zetten. Namen worden later bekendgemaakt.

Tickets (35 euro staand, 42 euro zittend) kunnen nu reeds worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

16-03-2015 om 13:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Montenegrijnse inzending voor Wenen wordt als allerlaatste liedje voorgesteld.

 Het blijft vooralsnog wachten op één van de veertig liedjes die in mei zullen strijden om de overwinning tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Toeval of niet is het de inzending van de voormalige Joegoslavische Republiek Montenegro, het land dat als allereerste de naam van haar deelnemer wereldkundig maakte.

De Montenegrijnse nationale omroep
RTCG maakte reeds op vrijdag 31 oktober 2014 bekend dat de 47-jarige zanger Knez in mei naar Oostenrijk zal afzakken. Net als voor de editie van vorig jaar ging RTCG via interne weg op zoek naar een kandidaat en dat leverde het Balkanland vorig jaar een allereerste finaleplaats op.

Op woensdag 18 februari raakte bekend dat niemand minder dan Željko Joksimović de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal componeren. De tekst van het nummer werd geschreven door Marina Tucaković en Dejan Ivanović. Afgelopen woensdag, 11 maart, liet de omroep weten dat het nummer, "Adio", nu zaterdag, 21 maart, zal worden voorgesteld in Podgorica en rechtstreeks te volgen via het eerste net van de openbare omroep.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Montenegro zal aantreden in het eerste deel van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron : RTCG)

16-03-2015 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2016.

 Sinds gisteren (zondag 15 maart) zijn de delegatieleiders van de veertig deelnemende landen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival aanwezig in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, en dit nog tot en met morgen (dinsdag 17 maart).

Tijdens deze driedaagse worden onder meer de officiële papieren en de definitieve versies van de deelnemende liedjes afgeleverd alsook de bijhorende videoclips. Tot drie jaar geleden werd tijdens deze bijeenkomst ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Dit jaar is het, net als de twee voorgaande jaren, aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen.

Wat eerder deze voormiddag al wel bekendraakte is dat de eenenzestigste editie van het festival zal gehouden worden op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2016. Deze data zijn echter nog voorlopig en kunnen door het organiserende land (de winnaar van dit jaar) eventueel nog worden gewijzigd.

Voor de editie van dit jaar waren eerst dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei vooropgesteld maar de Oostenrijkse nationale omroep DR besloot om het festival een weekje later te laten plaatsvinden, zijnde dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei.

Voor de editie van vorig jaar jaar waren eerst dinsdag 13, donderdag 15 en zaterdag 17 mei vooropgesteld maar de Deense nationale omroep DR besloot om het festival een weekje vroeger te laten plaatsvinden, zijnde dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei 2014. De laatste maal daarvoor dat dit gebeurde was in 2011 toen Duitsland gastland was en het festival zou clashen met de finale van de Duitse voetbalbeker.

Zo werd die editie met een weekje vervroegd daar die in eerste instantie gepland stond voor dinsdag 17, donderdag 19 en zaterdag 21 mei 2011. Maar op de dag van de oorspronkelijk geplande finale, zaterdag 21 mei 2011, vond in Duitsland de finale plaats van de Duitse voetbalbeker (DFB-Pokal) tussen MSV Duisburg en Schalke 04. Het eerste Duitse net (ARD) zond die wedstrijd (aanvang : 20.00) rechtstreeks uit en die zou dan in het vaarwater komen met de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. (bron : EBU, Eurovision.tv)

16-03-2015 om 11:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : eerste Australische inzending Eurovisie Songfestival is bekend.

 Op woensdag 04 maart om 23.30 (donderdag 05 maart, 09.30 plaatselijke tijd), maakte de Australische omroep SBS tijdens een persconferentie bekend dat het singer-songwriter Guy Sebastian naar Oostenrijk zou sturen om er in mei deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 10 februari maakte de EBU bekend dat Australië dit jaar zal deelnemen aan het liedjesfestival. Ter gelegenheid van dit jubileum is het land meteen verzekerd van een plaats in de finale en dat nadat het vorig jaar een prominente plaats had gekregen als intervalact in één van de halve finales.

Het land zendt het liedjesfestival inmiddels reeds dertig jaar uit en mag dus dit jaar - éénmalig - een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Met de deelname van het land nemen er nu veertig landen deel en zal de finale plaatsvinden met zevenentwintig landen. Gezien het tijdsverschil tussen Europa en Australië wordt er gekeken hoe kijkers hun voorkeur kenbaar zullen maken. Naast de kijkers is er ook een vakjury en het land zal stemmen in beide halve finales.


Heelwat namen deden sindsdien de ronde en de omroep ging tussen maandag 16 en vrijdag 20 februari op zoek naar kandidaten en/of liedjes waarbij de voorkeur werd gegeven aan componisten en artiesten uit eigen land. Uiteindelijk viel de keuze dus op de 33-jarige Guy Sebastian (Klang-Maleisië, 26 oktober 1981).
 
Hij won in 2003 de allereerste editie van de talentenjacht 'Australian Idol' en was tussen 2010 en 2012 jurylid tijdens die andere talentenjacht 'X Factor'. In november 2014 verscheen zijn jongste album "Madness" en met de release daarvan zit hij intussen al aan acht waarvan er in totaal zo'n 4,5 miljoen exemplaren werden verkocht.

Eerder vanochtend, maandag 16 maart, raakte bekend dat de zanger in Wenen zal aantreden met het nummer "Alone Tonight", dat pas de voorbije dagen werd geschreven en ingezongen. Eerder werd aangenomen dat een nummer van zijn jongste album zou worden gekozen.

Vooralsnog blijft het bij één deelname maar mocht het land meteen met de overwinning aan de haal gaan, dan wordt volgend voorjaar de eenenzestigste editie georganiseerd in Europa en dit in samenwerking met een deelnemende omroep. Het spreekt voor zich dat Australië, als winnaar, opnieuw een kandidaat zal afvaardigen. (bron : SBS)

16-03-2015 om 11:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Anita Simoncini en Michele Perniola trekken met "Chain Of Lights" naar Wenen.

 Gisterenavond, zondag 15 maart 2015, raakte bekend dat Michele Perniola en Anita Simoncini met het liedje "Chain Of Lights" naar Wenen trekken om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 De videoclip van de San Marinese inzending kwam eerder vanochtend online maar gisterenavond werd reeds een kort fragmentje getoond tijdens het nieuws. Meteen nadien kwam het liedje ook online via iTunes.

 Op donderdag 27 november jongstleden raakte bekend dat het ministaatje San Marino dit jaar een jong (onuitgegeven) duo naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zal sturen. De keuze van de omroep viel op Michele Perniola en Anita Simoncini die beiden reeds deelnamen aan het Junior Eurovisie Songfestival.

De zestienjarige Perniola (Palagiano, 06 september 1998) won eind 2012 in zijn thuisland Italië het zesde seizoen van de zangwedstrijd 'Ti lascio una canzone' en mocht eind vorig jaar voor San Marino debuteren tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Met "O-o-o sole intorno a me" strandde hij in de Oekraïense hoofdstad Kiev op een tiende plaats op twaalf deelnemers.

Anita Simoncini zag het levenslicht in het San Marinese Montegiardino (14 april 1999) en nam eerder deze maand als lid van The Peppermints deel aan het Junior Eurovisie Songfestival in het Maltese Marsa. Met "Breaking My Heart" strandde het gezelschap (waaronder ook Rafaella Perniola, zus van Michele) op een vijftiende en voorlaatste plaats. Ze is wel de eerste San Marinese die haar land vertegenwoordigde op het festival. (bron en logo : San Marino TV ; foto kandidaten : Carlo Terenzi)

16-03-2015 om 09:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat Da Bompaz' : laatste aflevering van het seizoen met Ann Van Elsen, Ellen Petri en Hanne Troonbeeckx.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* negende aflevering - maandag 16 maart 2015 :

 Ann Van Elsen, Ellen Petri en Hanne Troonbeeckx nemen het op tegen Guido Phillipaers (70), Robert Decoo (66) en Jozef Dewil (65). Thema van vandaag is 'Zwaartekracht'. Guido is een fervent loper, terwijl Robert driemaal de Mont Blanc beklom en ook de Himalaya. Ook windsurfen, zeilen en triatlons liggen hem. Jozef heeft nog aan tienkamp gedaan en was dus een allround atleet. Ooit stond het Belgisch record polsstokspringen op zijn naam. De teams trekken vandaag naar het Nederlands kampioenschap Bommetje, ze gaan flyboarden, fierljeppen en indoor skydiven..

'Beat Da Bompaz', de negende en laatste aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 16 maart 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

16-03-2015 om 08:23 geschreven door Redactie  


15-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Azerbeidzjan stuurt Elnur Huseynov voor de tweede maal naar het Eurovisie Songfestival.

Als één van de laatste deelnemende omroepen maakte de Azerbeidzjaanse omroep İctimai op vrijdag 27 februari bekend dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival via interne weg zou worden gekozen.

De omroep was op dat ogenblik volop bezig met de zoektocht naar de kandidaat en het liedje en geïnteresseerde componisten, tekstschrijvers en artiesten (zowel uit binnen- als buitenland) konden zich bij de omroep aanbieden (eurovision2015@itv.az) tot en met vrijdag 06 maart.

Eergisteren, vrijdag 13 maart, vond een interne selectie en daarbij werden drie kandidaten weerhouden : Narmina Behbudova, Narmina Seyidova en oud-Songfestivaldeelnemer Elnur Huseynov. Eerder in de vooravondzondag 15 maart, maakte İctimai bekend dat de keuze was gevallen op Elnur Huseynov.

Elnur Huseynov nam in 2008 reeds deel aan het Eurovisie Songfestival en was toen samen met Samir Javadzadeh de allereerste deelnemer voor het land. Met "Day After Day" legde het duo beslag op een achtste plaats in de finale met een totaal van 132 punten.

 Zeven jaar later zal hij in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gaan aantreden met de ballade "Hour Of The Wolf", van de hand van Sandra Bjurman, Nicolas Rebscher, Nicklas Lif en Lina Hansson. De naam van de zanger deed al een tijdje de ronde en dit sinds hij eerder dit voorjaar in Turkije de plaatselijke versie van de talentenjacht 'The Voice' op zijn naam had geschreven. 

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Azerbeidzjan zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : İctimai)

15-03-2015 om 22:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Noorwegen stuurt Mørland & Debrah Scarlett naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Eerder gisterenavond, zaterdag 14 maart 2015, vond in Noorwegen 'Melodi Grand Prix 2015' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot de voorgaande jaren was er nu slechts één uitzending in plaats van een finale voorafgegaan door een aantal voorrondes.

De finale ging ook ditmaal door in het Spektrum in de hoofdstad Oslo. De zaal was in 1996 de locatie voor het jaarlijkse liedjesfestival en is al een aantal jaren de thuisbasis van de Noorse finale.

* de elf deelnemers aan 'Melodi Grand Prix 2015' (in volgorde van optreden) :

01. "Thunderstruck" (tekst : Erlend Bratland, Linnea Deb ; muziek : Joy Deb, Linnea Deb) door Erlend Bratland.
02. "Louder" (tekst en muziek : Andreas Stone Johansson, Ricky Hanley) door Raylee.
03. "All Over The World" (tekst en muziek : Are Selheim, Tor Endresen) door Elisabeth Andreassen & Tor Endresen.
04. "Next To You" (tekst en muziek : Jenny Langlo, Robin Mortensen Lynch, Niklas Olovson) door Jenny Langlo.
05. "We Don't Worry" (tekst : Ali Pirzad, Julie Bergan ; muziek : Øyvind Blikstad, Bjarte Giske) door Ira Konstantinidis.
06. "Heaven" (tekst en muziek : Jan Lysdahl, Jacob Collin Launbjerg) door Contrazt.
07. "Ta meg tilbake" (tekst en muziek : Marie Klåpbakken, Linn Hege Sagen, Olav Tronsmoen) door Marie Klåpbakken.
08. "En godt stekt pizza" (tekst en muziek : Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen) door Staysman & Lazz.
09. "A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland) door Mørland & Debrah Scarlett.
10. "Cinderella" (tekst en muziek : Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke (GoToGuy)) door Alexandra Joner.
11. "Human Beings" (tekst en muziek : Karin Park, Guy Chambers) door Karin Park.

Het waren de kijkers die ditmaal bepaalden wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad mocht afreizen. Na een eerste stemronde bleven er vier kandidaten over die doorstootten naar een 'superrronde' (Gullfinalen). Ook dan lag hun lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het Eurovisie Songfestival pakte de Noorse omroep tijdens de nationale finale opnieuw uit met een live orkest. Dit om ook de allereerste (1985 met Bobbysocks) en de tweede overwinning (1995 met Secret Garden) op gepaste wijze te vieren.

* geplaatst voor 'Gullfinalen' (in volgorde van bekendmaking) :

- "All Over The World" (tekst en muziek : Are Selheim, Tor Endresen) door Elisabeth Andreassen & Tor Endresen.
- "En godt stekt pizza" (tekst en muziek : Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen) door Staysman & Lazz.
- "A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland) door Mørland & Debrah Scarlett.
- "Thunderstruck" (tekst : Erlend Bratland, Linnea Deb ; muziek : Joy Deb, Linnea Deb) door Erlend Bratland.

* einduitslag televoting (Nordnorge/Midtnorge/Sørnorge/Vestnorge/Østnorge) :

01. "A Monster Like Me" door Mørland & Debrah Scarlett : 88.869 stemmen (7.768+7.013+17.340+9.435+47.303).
02. "Thunderstruck" door Erlend Bratland : 85.373 stemmen (8.504+7.161+10.816+21.558+37.334).
03. "En godt stekt pizza" door Staysman & Lazz : 69.199 stemmen (5.392+3.595+7.010+4.134+49.068).
04. "All Over The World" door Bettan & Tor Endresen : 43.686 stemmen (5.222+4.670+5.574+8.386+19.834).


 Het bleef spannend tot aan het einde van de bekendmaking van de punten. Maar uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Mørland & Debrah Scarlett die enkel door de kijkers Sørnorge op de eerste plaats werden gezet. Kjetil Mørland schreef zowel de tekst als de muziek van "A Monster Like Me". Morland is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk maar woont al een tijdje in het Scandinavische land. Debrah Scarlett, met een Zwitserse achtergrond, brak twee jaar geleden door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice'.

Noorwegen treedt dit jaar aan in de eerste helft van de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : NRK)

15-03-2015 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Måns Zelmerlöw mag na drie pogingen voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 14 maart 2015, vond in Zweden de finale plaats van 'Melodifestivalen 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Vier voorrondes en de herkansingsronde 'Andra chansen' leverden de afgelopen weken in totaal twaalf kandidaten op die mochten strijden om de overwinning. Voor het veertiende jaar op rij vond die finale plaats in de hoofdstad Stockholm, voor de derde maal in de Friends Arena.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2015' :

01. "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor (tweede voorronde, 'Andra chansen').
02. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR (vierde voorronde).
03. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah (vierde voorronde, 'Andra chansen').
04. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren (derde voorronde).
05. "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010)(eerste voorronde).
06. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010)(vierde voorronde).
07. "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014)(tweede voorronde, 'Andra chansen').
08. "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa (derde voorronde).
09. "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007)(tweede voorronde).
10. "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013)(eerste voorronde).
11. "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette (tweede voorronde).
12. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson (vierde voorronde, 'Andra chansen').

Tijdens deze finale bepaalden elf internationale jury's en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hadden telkens 50% van de punten in handen.

Net als de voorbije vier jaar waren er elf internationale jury's en zij kenden telkens 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toe. Dat gaf uiteindelijk een totaal van 473 punten.

De internationale jury's kwamen uit de volgende landen : Estland (Mart Normet), Malta (Daniel D'Anastasi), Armenië (Gohar Gasparayan), Frankrijk (Bruno Berberes), Israël (Moshe Morad), Slovenië (Maja Keuc), Cyprus (Klitos Klitou), België (Axel Hirsoux), het Verenigd Koninkrijk (Simon Proctor), Nederland (Daniel Dekker) en Oostenrijk (Conchita Wurst).

Ook de toekenning van de punten van de kijkers bleef ongewijzigd en dus werd er opnieuw gebruik gemaakt van percentages. Een liedje dat aan het einde van de televoting bijvoorbeeld 15% van de stemmen behaalde kreeg dan ook 15% van 473 punten (71 punten).

De televoting ging van start bij aanvang van de uitzending en duurde tot vijf minuten nadat de laatste punten van de internationale jury's waren toegekend. Bij een gelijke stand waren het uiteindelijk de punten van de televoting die bepaalden wie de winnaar zou worden.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2015' (tussen haakjes de punten van de internationale vakjury en televoting) :

01. "Heroes" door Måns Zelmerlöw : 288 punten (122+166).
02. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" door Jon Henrik Fjällgren : 139 punten (51+88).
03. "Don't Stop Believing" door Mariette : 102 punten (74+28).
04. "Guld och gröna skogar" door Hasse Andersson : 78 punten (10+68).
05. "Sting" door Eric Saade : 77 punten (48+29).
06. "Forever Starts Today" door Linus Svenning : 59 punten (41+18).
07. "Don't Stop" door Isa : 56 punten (38+18).
08. "Groupie" door Samir & Viktor : 49 punten (29+20).

09. "Möt mig i Gamla stan" door Magnus Carlsson : 28 punten (10+18).
10. "Building It Up" door JTR : 25 punten (21+4).
11. "Can't Hurt Me Now" door Jessica Andersson : 23 punten (15+8).
12. "Make Me (La La La)" door Dinah Nah : 22 punten (14+8).

 Måns Zelmerlöw (Lund, 13 juni 1986) is geboren als Måns Petter Albert Salhén Zelmerlöw. In 2005 nam hij deel aan de tweede serie van de talentenjacht 'Idol', de Zweedse versie van het programma dat wij bij ons kennen als 'Idool'. Måns zou er uiteindelijk beslag leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar nam hij deel aan 'Let's dance' (bij ons bekend als 'Sterren op de dansvloer') en die wedstrijd wist hij te winnen door in de finale zangeres Anna Book (MF 1986-1987-2007) te verslaan.

In 2007 nam hij voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen 2007', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Cara mia" wist hij het tot de finale te schoppen alwaar hij uiteindelijk op een derde plaats strandde. Nadien kwam hij op de eerste plaats van de Zweedse hitparade terecht alwaar hij vier weken die positie bezette. Zijn debuutalbum "Stand by for..." verscheen op 23 mei 2007 en kwam meteen de Zweedse albumhitlijst binnen op de eerste plaats. In totaal zou het album negenentwintig weken in de albumhitlijst vertoeven. Verder was hij aan de slag in de Zweedse versies van 'Grease' en 'Footloose'.

Zes jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Hope & Glory" wist hij opnieuw de finale bereiken. Daar legde hij uiteindelijk beslag op een vierde plaats. In de Zweedse hitparade wist hij met het nummer een tweede plaats te bereiken en zijn tweede album, "MZW", stond in totaal tien weken in de hitparade. Eind mei 2009 stond het één weekje op een eerste plaats.

Ook in 2010 was voor Måns en rol weggelegd tijdens de nationale selectie want voor de eerste maal leidde hij de voorrondes, de herkansingsronde en de finale van 'Melodifestivalen' in goede banen als presentator. In 2011, 2012 en 2013 presenteerde hij tijdens de zomer 'Allsång på Skansen' op de openbare omroep.

In het voorjaar van 2013 raakte bekend dat hij werkte aan een nieuw album met als titel "Barcelona Sessions". Er werden een aantal singles uitgebracht maar het duurde tot het voorjaar van 2014 tot het werd uitgebracht.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Zweden zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron en logo :
SVT, Janne Danielsson ; foto : Stina Stjernkvist)

15-03-2015 om 21:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : The Makemakes verdedigen in eigen land de Oostenrijkse kleuren tijdens finale Eurovisie Songfestival.

 Eergisteren, vrijdag 13 maart 2015, vond in Oostenrijk de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Eurovision Song Contest - Wer singt für Österreich?', ging op vrijdag 20 februari van start met de voorstelling van zestien kandidaten die de castings hadden overleefd. Zes van hen werden door een vierkoppige vakjury (Nazar, Anna F., Hoss Power en Boss Burns) geselecteerd voor de uiteindelijke finale die vrijdagavond doorging. Dit zestal bleef dus gedurende drie weken in de running om het land op eigen bodem te gaan vertegenwoordigen.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Who You Are" door Folkshilfe.
02. "Quel Filou" door Zoe.
03. "Feel Alive" door Dawa.
04. "Utopia" door Celina Ann.
05. "Absolutio" door Johann Sebastian Bass.
06. "I Am Yours" door The Makemakes.

Vorige week vrijdag kregen we de potentiële inzendingen (twee per deelnemer) voor een eerste maal te horen en één van beide nummers werd geselecteerd voor de finale. Het lot van de kandidaten lag in een eerste stemronde in de handen van een internationale vakjury (Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Nederland, Letland, Israël en Australië) en de kijkers thuis. De nummers één en twee stootten dan door naar een 'superronde' en daar lag hun lot in de handen van de kijkers thuis.

* uitslag eerste stemronde (punten tussen haakjes vakjury/televoting) :

01. "I Am Yours" door The Makemakes : 24 punten (12+12).
02. "Feel Alive" door Dawa : 18 punten (8+10).

03. "Quel Filou" door Zoe : 18 punten (10+8).
04. "Who You Are" door Folkshilfe : 14 punten (7+7).
05. "Absolutio" door Johann Sebastian Bass. : 12 punten (6+6).
06. "Utopia" door Celina Ann : 10 punten (5+5).

 In de tweede stemronde gingen de meeste stemmen naar het trio The Makemakes. De groep werd drie jaar geleden opgericht en bestaat Dominic 'Dodo' Muhrer (zang), Markus Christ (basgitaar) en Floria Meindl (drums). De groep had in eigen land reeds twee nummers die de top tien van de hitparade wisten te bereiken.

Dankzij de overwinning van Conchita Wurst vorig jaar mogen The Makemakes op zaterdag 23 mei eerstkomende meteen aantreden in de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : ORF)

15-03-2015 om 20:58 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs