Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

16-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Montenegrijnse inzending voor Wenen wordt als allerlaatste liedje voorgesteld.

 Het blijft vooralsnog wachten op één van de veertig liedjes die in mei zullen strijden om de overwinning tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Toeval of niet is het de inzending van de voormalige Joegoslavische Republiek Montenegro, het land dat als allereerste de naam van haar deelnemer wereldkundig maakte.

De Montenegrijnse nationale omroep
RTCG maakte reeds op vrijdag 31 oktober 2014 bekend dat de 47-jarige zanger Knez in mei naar Oostenrijk zal afzakken. Net als voor de editie van vorig jaar ging RTCG via interne weg op zoek naar een kandidaat en dat leverde het Balkanland vorig jaar een allereerste finaleplaats op.

Op woensdag 18 februari raakte bekend dat niemand minder dan Željko Joksimović de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal componeren. De tekst van het nummer werd geschreven door Marina Tucaković en Dejan Ivanović. Afgelopen woensdag, 11 maart, liet de omroep weten dat het nummer, "Adio", nu zaterdag, 21 maart, zal worden voorgesteld in Podgorica en rechtstreeks te volgen via het eerste net van de openbare omroep.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Montenegro zal aantreden in het eerste deel van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron : RTCG)

16-03-2015 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2016.

 Sinds gisteren (zondag 15 maart) zijn de delegatieleiders van de veertig deelnemende landen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival aanwezig in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, en dit nog tot en met morgen (dinsdag 17 maart).

Tijdens deze driedaagse worden onder meer de officiële papieren en de definitieve versies van de deelnemende liedjes afgeleverd alsook de bijhorende videoclips. Tot drie jaar geleden werd tijdens deze bijeenkomst ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Dit jaar is het, net als de twee voorgaande jaren, aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen.

Wat eerder deze voormiddag al wel bekendraakte is dat de eenenzestigste editie van het festival zal gehouden worden op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2016. Deze data zijn echter nog voorlopig en kunnen door het organiserende land (de winnaar van dit jaar) eventueel nog worden gewijzigd.

Voor de editie van dit jaar waren eerst dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei vooropgesteld maar de Oostenrijkse nationale omroep DR besloot om het festival een weekje later te laten plaatsvinden, zijnde dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei.

Voor de editie van vorig jaar jaar waren eerst dinsdag 13, donderdag 15 en zaterdag 17 mei vooropgesteld maar de Deense nationale omroep DR besloot om het festival een weekje vroeger te laten plaatsvinden, zijnde dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei 2014. De laatste maal daarvoor dat dit gebeurde was in 2011 toen Duitsland gastland was en het festival zou clashen met de finale van de Duitse voetbalbeker.

Zo werd die editie met een weekje vervroegd daar die in eerste instantie gepland stond voor dinsdag 17, donderdag 19 en zaterdag 21 mei 2011. Maar op de dag van de oorspronkelijk geplande finale, zaterdag 21 mei 2011, vond in Duitsland de finale plaats van de Duitse voetbalbeker (DFB-Pokal) tussen MSV Duisburg en Schalke 04. Het eerste Duitse net (ARD) zond die wedstrijd (aanvang : 20.00) rechtstreeks uit en die zou dan in het vaarwater komen met de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. (bron : EBU, Eurovision.tv)

16-03-2015 om 11:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : eerste Australische inzending Eurovisie Songfestival is bekend.

 Op woensdag 04 maart om 23.30 (donderdag 05 maart, 09.30 plaatselijke tijd), maakte de Australische omroep SBS tijdens een persconferentie bekend dat het singer-songwriter Guy Sebastian naar Oostenrijk zou sturen om er in mei deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 10 februari maakte de EBU bekend dat Australië dit jaar zal deelnemen aan het liedjesfestival. Ter gelegenheid van dit jubileum is het land meteen verzekerd van een plaats in de finale en dat nadat het vorig jaar een prominente plaats had gekregen als intervalact in één van de halve finales.

Het land zendt het liedjesfestival inmiddels reeds dertig jaar uit en mag dus dit jaar - éénmalig - een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Met de deelname van het land nemen er nu veertig landen deel en zal de finale plaatsvinden met zevenentwintig landen. Gezien het tijdsverschil tussen Europa en Australië wordt er gekeken hoe kijkers hun voorkeur kenbaar zullen maken. Naast de kijkers is er ook een vakjury en het land zal stemmen in beide halve finales.


Heelwat namen deden sindsdien de ronde en de omroep ging tussen maandag 16 en vrijdag 20 februari op zoek naar kandidaten en/of liedjes waarbij de voorkeur werd gegeven aan componisten en artiesten uit eigen land. Uiteindelijk viel de keuze dus op de 33-jarige Guy Sebastian (Klang-Maleisië, 26 oktober 1981).
 
Hij won in 2003 de allereerste editie van de talentenjacht 'Australian Idol' en was tussen 2010 en 2012 jurylid tijdens die andere talentenjacht 'X Factor'. In november 2014 verscheen zijn jongste album "Madness" en met de release daarvan zit hij intussen al aan acht waarvan er in totaal zo'n 4,5 miljoen exemplaren werden verkocht.

Eerder vanochtend, maandag 16 maart, raakte bekend dat de zanger in Wenen zal aantreden met het nummer "Alone Tonight", dat pas de voorbije dagen werd geschreven en ingezongen. Eerder werd aangenomen dat een nummer van zijn jongste album zou worden gekozen.

Vooralsnog blijft het bij één deelname maar mocht het land meteen met de overwinning aan de haal gaan, dan wordt volgend voorjaar de eenenzestigste editie georganiseerd in Europa en dit in samenwerking met een deelnemende omroep. Het spreekt voor zich dat Australië, als winnaar, opnieuw een kandidaat zal afvaardigen. (bron : SBS)

16-03-2015 om 11:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Anita Simoncini en Michele Perniola trekken met "Chain Of Lights" naar Wenen.

 Gisterenavond, zondag 15 maart 2015, raakte bekend dat Michele Perniola en Anita Simoncini met het liedje "Chain Of Lights" naar Wenen trekken om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 De videoclip van de San Marinese inzending kwam eerder vanochtend online maar gisterenavond werd reeds een kort fragmentje getoond tijdens het nieuws. Meteen nadien kwam het liedje ook online via iTunes.

 Op donderdag 27 november jongstleden raakte bekend dat het ministaatje San Marino dit jaar een jong (onuitgegeven) duo naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zal sturen. De keuze van de omroep viel op Michele Perniola en Anita Simoncini die beiden reeds deelnamen aan het Junior Eurovisie Songfestival.

De zestienjarige Perniola (Palagiano, 06 september 1998) won eind 2012 in zijn thuisland Italië het zesde seizoen van de zangwedstrijd 'Ti lascio una canzone' en mocht eind vorig jaar voor San Marino debuteren tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Met "O-o-o sole intorno a me" strandde hij in de Oekraïense hoofdstad Kiev op een tiende plaats op twaalf deelnemers.

Anita Simoncini zag het levenslicht in het San Marinese Montegiardino (14 april 1999) en nam eerder deze maand als lid van The Peppermints deel aan het Junior Eurovisie Songfestival in het Maltese Marsa. Met "Breaking My Heart" strandde het gezelschap (waaronder ook Rafaella Perniola, zus van Michele) op een vijftiende en voorlaatste plaats. Ze is wel de eerste San Marinese die haar land vertegenwoordigde op het festival. (bron en logo : San Marino TV ; foto kandidaten : Carlo Terenzi)

16-03-2015 om 09:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat Da Bompaz' : laatste aflevering van het seizoen met Ann Van Elsen, Ellen Petri en Hanne Troonbeeckx.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* negende aflevering - maandag 16 maart 2015 :

 Ann Van Elsen, Ellen Petri en Hanne Troonbeeckx nemen het op tegen Guido Phillipaers (70), Robert Decoo (66) en Jozef Dewil (65). Thema van vandaag is 'Zwaartekracht'. Guido is een fervent loper, terwijl Robert driemaal de Mont Blanc beklom en ook de Himalaya. Ook windsurfen, zeilen en triatlons liggen hem. Jozef heeft nog aan tienkamp gedaan en was dus een allround atleet. Ooit stond het Belgisch record polsstokspringen op zijn naam. De teams trekken vandaag naar het Nederlands kampioenschap Bommetje, ze gaan flyboarden, fierljeppen en indoor skydiven..

'Beat Da Bompaz', de negende en laatste aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 16 maart 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

16-03-2015 om 08:23 geschreven door Redactie  


15-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Azerbeidzjan stuurt Elnur Huseynov voor de tweede maal naar het Eurovisie Songfestival.

Als één van de laatste deelnemende omroepen maakte de Azerbeidzjaanse omroep İctimai op vrijdag 27 februari bekend dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival via interne weg zou worden gekozen.

De omroep was op dat ogenblik volop bezig met de zoektocht naar de kandidaat en het liedje en geïnteresseerde componisten, tekstschrijvers en artiesten (zowel uit binnen- als buitenland) konden zich bij de omroep aanbieden (eurovision2015@itv.az) tot en met vrijdag 06 maart.

Eergisteren, vrijdag 13 maart, vond een interne selectie en daarbij werden drie kandidaten weerhouden : Narmina Behbudova, Narmina Seyidova en oud-Songfestivaldeelnemer Elnur Huseynov. Eerder in de vooravondzondag 15 maart, maakte İctimai bekend dat de keuze was gevallen op Elnur Huseynov.

Elnur Huseynov nam in 2008 reeds deel aan het Eurovisie Songfestival en was toen samen met Samir Javadzadeh de allereerste deelnemer voor het land. Met "Day After Day" legde het duo beslag op een achtste plaats in de finale met een totaal van 132 punten.

 Zeven jaar later zal hij in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gaan aantreden met de ballade "Hour Of The Wolf", van de hand van Sandra Bjurman, Nicolas Rebscher, Nicklas Lif en Lina Hansson. De naam van de zanger deed al een tijdje de ronde en dit sinds hij eerder dit voorjaar in Turkije de plaatselijke versie van de talentenjacht 'The Voice' op zijn naam had geschreven. 

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Azerbeidzjan zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : İctimai)

15-03-2015 om 22:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Noorwegen stuurt Mørland & Debrah Scarlett naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Eerder gisterenavond, zaterdag 14 maart 2015, vond in Noorwegen 'Melodi Grand Prix 2015' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot de voorgaande jaren was er nu slechts één uitzending in plaats van een finale voorafgegaan door een aantal voorrondes.

De finale ging ook ditmaal door in het Spektrum in de hoofdstad Oslo. De zaal was in 1996 de locatie voor het jaarlijkse liedjesfestival en is al een aantal jaren de thuisbasis van de Noorse finale.

* de elf deelnemers aan 'Melodi Grand Prix 2015' (in volgorde van optreden) :

01. "Thunderstruck" (tekst : Erlend Bratland, Linnea Deb ; muziek : Joy Deb, Linnea Deb) door Erlend Bratland.
02. "Louder" (tekst en muziek : Andreas Stone Johansson, Ricky Hanley) door Raylee.
03. "All Over The World" (tekst en muziek : Are Selheim, Tor Endresen) door Elisabeth Andreassen & Tor Endresen.
04. "Next To You" (tekst en muziek : Jenny Langlo, Robin Mortensen Lynch, Niklas Olovson) door Jenny Langlo.
05. "We Don't Worry" (tekst : Ali Pirzad, Julie Bergan ; muziek : Øyvind Blikstad, Bjarte Giske) door Ira Konstantinidis.
06. "Heaven" (tekst en muziek : Jan Lysdahl, Jacob Collin Launbjerg) door Contrazt.
07. "Ta meg tilbake" (tekst en muziek : Marie Klåpbakken, Linn Hege Sagen, Olav Tronsmoen) door Marie Klåpbakken.
08. "En godt stekt pizza" (tekst en muziek : Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen) door Staysman & Lazz.
09. "A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland) door Mørland & Debrah Scarlett.
10. "Cinderella" (tekst en muziek : Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke (GoToGuy)) door Alexandra Joner.
11. "Human Beings" (tekst en muziek : Karin Park, Guy Chambers) door Karin Park.

Het waren de kijkers die ditmaal bepaalden wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad mocht afreizen. Na een eerste stemronde bleven er vier kandidaten over die doorstootten naar een 'superrronde' (Gullfinalen). Ook dan lag hun lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het Eurovisie Songfestival pakte de Noorse omroep tijdens de nationale finale opnieuw uit met een live orkest. Dit om ook de allereerste (1985 met Bobbysocks) en de tweede overwinning (1995 met Secret Garden) op gepaste wijze te vieren.

* geplaatst voor 'Gullfinalen' (in volgorde van bekendmaking) :

- "All Over The World" (tekst en muziek : Are Selheim, Tor Endresen) door Elisabeth Andreassen & Tor Endresen.
- "En godt stekt pizza" (tekst en muziek : Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen) door Staysman & Lazz.
- "A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland) door Mørland & Debrah Scarlett.
- "Thunderstruck" (tekst : Erlend Bratland, Linnea Deb ; muziek : Joy Deb, Linnea Deb) door Erlend Bratland.

* einduitslag televoting (Nordnorge/Midtnorge/Sørnorge/Vestnorge/Østnorge) :

01. "A Monster Like Me" door Mørland & Debrah Scarlett : 88.869 stemmen (7.768+7.013+17.340+9.435+47.303).
02. "Thunderstruck" door Erlend Bratland : 85.373 stemmen (8.504+7.161+10.816+21.558+37.334).
03. "En godt stekt pizza" door Staysman & Lazz : 69.199 stemmen (5.392+3.595+7.010+4.134+49.068).
04. "All Over The World" door Bettan & Tor Endresen : 43.686 stemmen (5.222+4.670+5.574+8.386+19.834).


 Het bleef spannend tot aan het einde van de bekendmaking van de punten. Maar uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Mørland & Debrah Scarlett die enkel door de kijkers Sørnorge op de eerste plaats werden gezet. Kjetil Mørland schreef zowel de tekst als de muziek van "A Monster Like Me". Morland is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk maar woont al een tijdje in het Scandinavische land. Debrah Scarlett, met een Zwitserse achtergrond, brak twee jaar geleden door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice'.

Noorwegen treedt dit jaar aan in de eerste helft van de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : NRK)

15-03-2015 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Måns Zelmerlöw mag na drie pogingen voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 14 maart 2015, vond in Zweden de finale plaats van 'Melodifestivalen 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Vier voorrondes en de herkansingsronde 'Andra chansen' leverden de afgelopen weken in totaal twaalf kandidaten op die mochten strijden om de overwinning. Voor het veertiende jaar op rij vond die finale plaats in de hoofdstad Stockholm, voor de derde maal in de Friends Arena.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2015' :

01. "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor (tweede voorronde, 'Andra chansen').
02. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR (vierde voorronde).
03. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah (vierde voorronde, 'Andra chansen').
04. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren (derde voorronde).
05. "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010)(eerste voorronde).
06. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010)(vierde voorronde).
07. "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014)(tweede voorronde, 'Andra chansen').
08. "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa (derde voorronde).
09. "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007)(tweede voorronde).
10. "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013)(eerste voorronde).
11. "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette (tweede voorronde).
12. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson (vierde voorronde, 'Andra chansen').

Tijdens deze finale bepaalden elf internationale jury's en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hadden telkens 50% van de punten in handen.

Net als de voorbije vier jaar waren er elf internationale jury's en zij kenden telkens 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toe. Dat gaf uiteindelijk een totaal van 473 punten.

De internationale jury's kwamen uit de volgende landen : Estland (Mart Normet), Malta (Daniel D'Anastasi), Armenië (Gohar Gasparayan), Frankrijk (Bruno Berberes), Israël (Moshe Morad), Slovenië (Maja Keuc), Cyprus (Klitos Klitou), België (Axel Hirsoux), het Verenigd Koninkrijk (Simon Proctor), Nederland (Daniel Dekker) en Oostenrijk (Conchita Wurst).

Ook de toekenning van de punten van de kijkers bleef ongewijzigd en dus werd er opnieuw gebruik gemaakt van percentages. Een liedje dat aan het einde van de televoting bijvoorbeeld 15% van de stemmen behaalde kreeg dan ook 15% van 473 punten (71 punten).

De televoting ging van start bij aanvang van de uitzending en duurde tot vijf minuten nadat de laatste punten van de internationale jury's waren toegekend. Bij een gelijke stand waren het uiteindelijk de punten van de televoting die bepaalden wie de winnaar zou worden.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2015' (tussen haakjes de punten van de internationale vakjury en televoting) :

01. "Heroes" door Måns Zelmerlöw : 288 punten (122+166).
02. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" door Jon Henrik Fjällgren : 139 punten (51+88).
03. "Don't Stop Believing" door Mariette : 102 punten (74+28).
04. "Guld och gröna skogar" door Hasse Andersson : 78 punten (10+68).
05. "Sting" door Eric Saade : 77 punten (48+29).
06. "Forever Starts Today" door Linus Svenning : 59 punten (41+18).
07. "Don't Stop" door Isa : 56 punten (38+18).
08. "Groupie" door Samir & Viktor : 49 punten (29+20).

09. "Möt mig i Gamla stan" door Magnus Carlsson : 28 punten (10+18).
10. "Building It Up" door JTR : 25 punten (21+4).
11. "Can't Hurt Me Now" door Jessica Andersson : 23 punten (15+8).
12. "Make Me (La La La)" door Dinah Nah : 22 punten (14+8).

 Måns Zelmerlöw (Lund, 13 juni 1986) is geboren als Måns Petter Albert Salhén Zelmerlöw. In 2005 nam hij deel aan de tweede serie van de talentenjacht 'Idol', de Zweedse versie van het programma dat wij bij ons kennen als 'Idool'. Måns zou er uiteindelijk beslag leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar nam hij deel aan 'Let's dance' (bij ons bekend als 'Sterren op de dansvloer') en die wedstrijd wist hij te winnen door in de finale zangeres Anna Book (MF 1986-1987-2007) te verslaan.

In 2007 nam hij voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen 2007', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Cara mia" wist hij het tot de finale te schoppen alwaar hij uiteindelijk op een derde plaats strandde. Nadien kwam hij op de eerste plaats van de Zweedse hitparade terecht alwaar hij vier weken die positie bezette. Zijn debuutalbum "Stand by for..." verscheen op 23 mei 2007 en kwam meteen de Zweedse albumhitlijst binnen op de eerste plaats. In totaal zou het album negenentwintig weken in de albumhitlijst vertoeven. Verder was hij aan de slag in de Zweedse versies van 'Grease' en 'Footloose'.

Zes jaar geleden nam hij opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Hope & Glory" wist hij opnieuw de finale bereiken. Daar legde hij uiteindelijk beslag op een vierde plaats. In de Zweedse hitparade wist hij met het nummer een tweede plaats te bereiken en zijn tweede album, "MZW", stond in totaal tien weken in de hitparade. Eind mei 2009 stond het één weekje op een eerste plaats.

Ook in 2010 was voor Måns en rol weggelegd tijdens de nationale selectie want voor de eerste maal leidde hij de voorrondes, de herkansingsronde en de finale van 'Melodifestivalen' in goede banen als presentator. In 2011, 2012 en 2013 presenteerde hij tijdens de zomer 'Allsång på Skansen' op de openbare omroep.

In het voorjaar van 2013 raakte bekend dat hij werkte aan een nieuw album met als titel "Barcelona Sessions". Er werden een aantal singles uitgebracht maar het duurde tot het voorjaar van 2014 tot het werd uitgebracht.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Zweden zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron en logo :
SVT, Janne Danielsson ; foto : Stina Stjernkvist)

15-03-2015 om 21:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : The Makemakes verdedigen in eigen land de Oostenrijkse kleuren tijdens finale Eurovisie Songfestival.

 Eergisteren, vrijdag 13 maart 2015, vond in Oostenrijk de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Eurovision Song Contest - Wer singt für Österreich?', ging op vrijdag 20 februari van start met de voorstelling van zestien kandidaten die de castings hadden overleefd. Zes van hen werden door een vierkoppige vakjury (Nazar, Anna F., Hoss Power en Boss Burns) geselecteerd voor de uiteindelijke finale die vrijdagavond doorging. Dit zestal bleef dus gedurende drie weken in de running om het land op eigen bodem te gaan vertegenwoordigen.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Who You Are" door Folkshilfe.
02. "Quel Filou" door Zoe.
03. "Feel Alive" door Dawa.
04. "Utopia" door Celina Ann.
05. "Absolutio" door Johann Sebastian Bass.
06. "I Am Yours" door The Makemakes.

Vorige week vrijdag kregen we de potentiële inzendingen (twee per deelnemer) voor een eerste maal te horen en één van beide nummers werd geselecteerd voor de finale. Het lot van de kandidaten lag in een eerste stemronde in de handen van een internationale vakjury (Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Nederland, Letland, Israël en Australië) en de kijkers thuis. De nummers één en twee stootten dan door naar een 'superronde' en daar lag hun lot in de handen van de kijkers thuis.

* uitslag eerste stemronde (punten tussen haakjes vakjury/televoting) :

01. "I Am Yours" door The Makemakes : 24 punten (12+12).
02. "Feel Alive" door Dawa : 18 punten (8+10).

03. "Quel Filou" door Zoe : 18 punten (10+8).
04. "Who You Are" door Folkshilfe : 14 punten (7+7).
05. "Absolutio" door Johann Sebastian Bass. : 12 punten (6+6).
06. "Utopia" door Celina Ann : 10 punten (5+5).

 In de tweede stemronde gingen de meeste stemmen naar het trio The Makemakes. De groep werd drie jaar geleden opgericht en bestaat Dominic 'Dodo' Muhrer (zang), Markus Christ (basgitaar) en Floria Meindl (drums). De groep had in eigen land reeds twee nummers die de top tien van de hitparade wisten te bereiken.

Dankzij de overwinning van Conchita Wurst vorig jaar mogen The Makemakes op zaterdag 23 mei eerstkomende meteen aantreden in de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : ORF)

15-03-2015 om 20:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Armeense groep Genealogy met oud-festivaldeelneemster Inga Arshakyan compleet.

De Armeense nationale omroep (ARMTV) maakte op woensdag 11 februari 2015 bekend dat het zestal Genalogy dit jaar de kleuren zal gaan verdedigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Vijf van de zes artiesten (allen van Armeense origine) komen uit vijf continenten (Afrika, Amerika, Australië, Azië en Europa) en een zesde komt uit Armenië zelf. In mei zullen ze aantreden met het nummer "Don't Deny". 'Vrede, eenheid en tolerantie' zal de boodschap worden van de Armeense inzending. Deze boodschap is geïnspireerd het vergeet-mij-nietje' en 'Building Bridges', de slogan van deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Het idee van ARMTV was om een nieuwe generatie artiesten te verenigen in één formatie wiens families in 1915 de vlucht moesten nemen naar andere continenten. Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Armeense genocide (of Armeense kwestie) plaatsvond waarbij honderdduizenden tot meer dan een miljoen Armeniërs werden vermoord in het Ottomaanse Rijk. Deze volkerenmoord worden door heelwat landen (waaronder België en Nederland) en internationale organisaties erkend.

De namen van de leden van Genalogy werden vanaf maandag 16 februari met mondjesmaat bekendgemaakt maar toen was al bekend dat één van de leden zou de 28-jarige Tamar Kaprelian was. Zij liet, daags voor de bekendmaking door de omroep, via het twitteraccount bekend dat er groot nieuws viel te rapen met betrekking tot het Eurovisie Songfestival.

De naam van het zesde en laatste lid werd afgelopen donderdag, 12 maart, bekendgemaakt en diezelfde avond werd ook het nummer wereldkundig gemaakt. "Don't Deny" werd geschreven door Inna Mkrtchyan (tekst) en Armen Martirosyan (muziek). We zetten alle leden van de groep hieronder nogmaals op een rijtje.

* de zes leden van Genalogy :

01. Essaï Altounian (Europa, bekendmaking op maandag 16 februari).
02. Tamar Kaprelian (Amerika, bekendmaking op vrijdag 20 februari).
03. Vahe Tilbian (Amerika, bekendmaking op maandag 23 februari).
04. Stephanie Topalian (Azië, bekendmaking op vrijdag 27 februari).
05. Mary-Jean O'Doherty Vasmatzian (Australië, bekendmaking op dinsdag 03 maart).
06. Inga Arshakyan (Armenië, bekendmaking op donderdag 12 maart).

 Inga Arshakyan neemt voor de tweede maal deel aan het Eurovisie Songfestival. In 2009 nam ze reeds met haar zus Anush deel aan het festival met het nummer "Nor par (Jan Jan)", goed voor een tiende plaats in de finale.

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Armenië zal aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : Eurovision.tv ; logo : ARMTV)

15-03-2015 om 17:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Rusland stuurt zangeres Polina Gagarina naar zestigste editie Eurovisie Songfestival.

Rusland wordt tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door zangeres Polina Gagarina (Moskou, 27 maart 1987). Dat nieuws circuleerde reeds vorig weekend op het internet alwaar ook op verschillende fansites te lezen was dat ze met het liedje "Secret Poison" naar Wenen trekken.

Maar het bleef wachten tot afgelopen woensdag, 11 maart, toen Channel One met het officiële nieuws naar buiten trad. De 27-jarige zangeres werd als kandidaat bevestigd maar ze zal aantreden met "A Million Voices", een nummer van de hand van Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin en Vladimir Matetskiy. Alares, Björnberg en Gutkin werkten in 2013 ook al samen voor de Russische inzending. Dina Garipova eindigde in de finale in het Zweedse Malmö met "What If" op een vijfde plaats.

Net als in ons land (
VRT en RTBF) zijn in grootmacht Rusland twee omroepen verantwoordelijk voor een inzending voor het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar was het de beurt aan RTR en dit jaar mag Channel One een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Rusland op dinsdag 19 mei zal deelnemen aan de eerste halve finale (samen met België en Nederland) alwaar het zal aantreden in de tweede helft. (bron : Channel One)

15-03-2015 om 14:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Tim steunt Sam volledig en vergezelt haar naar haar afspraak.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.736 TOT EN MET 3.740.

Nancy confronteert Marianne. Lowie vliegt uit tegen Jana. Peggy is allesbehalve tevreden met Renzo’s nieuwste zet. Paulien maakt zich ongerust over Jana. Sams frustraties steken de kop op.

- maandag 16 maart - aflevering 3.736 : De samenwerking tussen Frank en Toon verloopt niet van een leien dakje. Julia krijgt goed nieuws te horen. Paulien merkt de spanning op tussen Jana en Lowie. Peggy verwacht een uitleg van Renzo. Peter krijgt nieuws en trekt al snel conclusies.

- dinsdag 17 maart - aflevering 3.737 : Nancy confronteert Marianne. Sam krijgt het moeilijk. Lowie vliegt uit tegen Jana. Peter heeft een tegenvoorstel klaar voor Geert. Eddy gaat solliciteren. De Kabouters hebben een serieuze discussie. Jens ergert zich aan Paulien. Peggy is allesbehalve tevreden met Renzo's nieuwste zet.

- woensdag 18 maart - aflevering 3.738 : Paulien maakt zich ongerust over Jana. Tim probeert met Sam te praten. Yvette mag genieten van een leuke rit met Taxi Leo. Marianne krijgt aangenaam bezoek. Adil negeert een telefoontje van zijn moeder.

- donderdag 19 maart - aflevering 3.739 : Tim steunt Sam volledig en vergezelt haar naar haar afspraak. Simonne mist Franky. Jana heeft nood aan ontspanning. Eddy maakt het avondeten. Jenny krijgt een leuke verrassing van Leo. Renzo probeert het goed te maken met Peggy.

- vrijdag 20 maart - aflevering 3.740 : Sam haar frustraties steken de kop op. Renzo vliegt uit tegen Peggy. Lowie lucht zijn hart bij Paulien. Simonne probeert Tibo te bereiken. Eddy krijgt een job aangeboden. Luc en Peter krijgen een goed voorstel. Tussen Adil en zijn moeder zijn de plooien nog niet gladgestreken.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

15-03-2015 om 10:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Véronique komt tot een onthutsende vaststelling tijdens de achtervolging van June.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.471 TOT EN MET 5.475.

- maandag 16 maart - aflevering 5.471 : Rudi is ongerust wanneer Zjef de hele nacht wegblijft. Marie-Rose wil Véronique financieel uit de nood helpen en doet haar een voorstel. Ook Estée verrast Arno met een voorstel. Jan is jarig en dat wordt gevierd. Peter wil van zijn bodyguard af, maar loopt volgens Faroud nog steeds gevaar.

- dinsdag 17 maart - aflevering 5.472 : Hoewel Zjef zich nog steeds vreemd gedraagt, krijgt hij een mooie kans aangeboden door Peter en Liesbeth. Marie-Rose heeft een geheimzinnige afspraak en roept zo argwaan op bij Mathias. Véronique volgt Junes doen en laten op de voet. Bart wil Liesbeth en Benny uitnodigen voor een etentje, maar dat idee valt niet bij iedereen in goede aarde.

- woensdag 18 maart - aflevering 5.473 : Liesbeth maakt zich zorgen wanneer Zjef plots verdwijnt tussen twee shifts in de Foodbar. Rudi vindt dat het zo niet langer kan en stelt hem voor een ultimatum. Marie-Rose gaat voor de tweede dag op rij op stap. Véronique komt tot een onthutsende vaststelling tijdens de achtervolging van June.

- donderdag 19 maart - aflevering 5.474 : Zjef is de pedalen helemaal kwijt en maakt zijn problemen alsmaar groter. Wanneer Marie-Rose opnieuw een hele dag op pad trekt, besluit Mathias op haar tablet te zoeken naar antwoorden. Véronique is opgelucht nu ze eindelijk een middel heeft om June onder te druk te zetten. Liesbeth nodigt Trudy en Bart uit voor een etentje.

- vrijdag 20 maart - aflevering 5.475 : Zjef trekt alle aandacht naar zich toe en geniet er met volle teugen van. Rudi vermoedt echter dat hij niet helemaal eerlijk is tegenover zijn omgeving. Faroud heeft Véronique en Peter geen goed nieuws te melden. Véronique zelf gaat ondertussen de confrontatie aan met June. Trudy wil Liesbeth vervangen in de Foodbar, maar Peter vreest dat zijn ex te veel hooi op haar vork neemt.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

15-03-2015 om 09:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : de joint venture rond het Alzheimerproject wordt stopgezet en David wordt in de cel opgesloten.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 142 TOT EN MET 146.

- maandag 16 maart - aflevering 142 : De nieuwe doeken van David vallen niet in de smaak bij Lotte. Ze vindt de schilderijen zelfs niet goed genoeg om in haar galerie te hangen. David heeft het moeilijk met de kritiek, maar beseft wel dat hij zijn werk heeft verwaarloosd. Bovendien krijgt hij een herinnering over zijn vader. Herman is razend op Bea omdat ze de fusie van hun bedrijven in de pers heeft gelekt. Feit is dat de vakbonden van Klaerhout Pharmaceutica ongerust zijn omdat ze de fusie als een besparingsoperatie zien. Maarten hakt enkele belangrijke knopen door.

- dinsdag 17 maart - aflevering 143 : David heeft een nieuwe herinnering aan zijn vader, maar hij durft niet te hopen dat er snel een hereniging volgt. Hij stort zich ook terug op zijn werk, maar dat is buiten Delphine gerekend. Zij overhaalt hem om nog één keer uit te gaan zodat ze haar 'rol' in de documentaire kunnen vieren. Een slechte zet, want het loopt helemaal fout. Pieter heeft de handen vol met de nieuwe aanvraag voor de Alzheimermedicatie. Tim wil met zijn vader over de job van Robby praten en wil hem ook vertellen dat hij en Robby een relatie hebben. Herman verdenkt Andrea ervan bedrijfsgeheimen met Ludo te delen. Maarten kondigt aan dat hij gaat verhuizen.

- woensdag 18 maart
- aflevering 144 : David wordt beschuldigd van slagen en verwondingen en wordt in de cel opgesloten. Sofie en Delphine krijgen hierdoor knallende ruzie. Wat Sofie betreft is Delphine niet langer haar zus. Robby bekijkt zijn opties voor zijn toekomstige carrière. Tim voelt zich schuldig omdat hij bij zijn vader geen garanties kan afdwingen voor Robby's job. Delphine maakt haar debuut als hoofdrolspeelster in de documentaire. Lotte deelt met Andrea haar zorgen over Sanders vermoeidheid, de blauwe vlekken op zijn lichaam en zijn bloedend tandvlees.

- donderdag 19 maart
- aflevering 145 : Delphine geeft de filmploeg een rondleiding bij Klaerhout Pharmaceutica. Sofie heeft belangrijkere zaken aan haar hoofd, zoals hemel en aarde verzetten om David vrij te krijgen. Ze roept de hulp in van de gerenommeerde advocaat Hugo Merckx en overweegt zelfs om het slachtoffer uit zijn kunstmatige coma te halen. Ondertussen schildert David in zijn cel de gebeurtenissen van zich af en hij is triest als hij stilstaat bij wat mensen elkaar aandoen. Herman dreigt het gemeenschappelijk project rond Alzheimer eenzijdig op te blazen omdat Bea weigert Hannelore als afgevaardigde toe te laten bij Welvapharma. Andrea en Lotte proberen Sander te overtuigen om een bloedonderzoek te ondergaan.

- vrijdag 20 maart
- aflevering 146 : De joint venture rond het Alzheimerproject wordt stopgezet. Sofie maakt zich zorgen omdat de families Klaerhout en Wellens met getrokken messen tegenover elkaar staan. Hoe passen zij en Pieter in dit plaatje? Tim heeft het moeilijk met het feit dat Robby overweegt om in Luxemburg te gaan werken. Hannelore wil dat Maarten hun relatie een eerlijke kans geeft. Andrea herkent terug de strijdvaardige Herman wanneer hij haar onomwonden vertelt dat ze werk en privé zal moeten scheiden. Delphine krijgt een sexy voorstel van de documentairemaker.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

15-03-2015 om 09:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Marcel wordt vermist nadat de Joke II de storm niet doorstaat en zinkt.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 475 TOT EN MET 479.

- maandag 16 maart - aflevering 475 : De Joke II heeft de storm niet doorstaan en is gezonken. Marcel wordt vermist. Joke wordt hysterisch wanneer ze het slechte nieuws verneemt en stelt Georges verantwoordelijk voor het drama. Het verplegend personeel haalt opgelucht adem wanneer de commandant fit genoeg verklaard wordt om naar huis te gaan. Eindelijk zal de rust in het ziekenhuis terugkeren. Er is ingebroken in de woning van Sneyers. Het lijkt wel een aanslag op Radio Angele want alleen de radio-apparatuur is meegenomen. Tijdens het schepencollege krijgt Georges het met eerste schepen Robert Cools aan de stok.

- dinsdag 17 maart - aflevering 476 : Joke is nog altijd over haar toeren, maar toch laat dokter Jan haar naar huis gaan. Deze beslissing wordt hem niet in dank afgenomen door Magda en zeker niet door Sneyers. Gelijk hebben ze, want Joke is ontzettend in de war en blijft er van overtuigd dat Marcel zal terugkeren. Schepen Robert Cools laat zich door Celine inpakken en is bereid haar bouwproject te blijven verdedigen. De commandant is terug thuis en dat zal zijn dochter Sam geweten hebben. De bejaarde man drijft in alles koppig zijn zin door : hij wil in de woonkamer slapen en weigert zich te laten verzorgen door een thuisverpleegster.

- woensdag 18 maart - aflevering 477 : Max moet vandaag naar het Comité P voor de definitieve uitspraak. Georges vergezelt hem. Nellie wil de polikliniek van de sluiting redden en organiseert een vergadering voor het ziekenhuispersoneel in De Schorre. Jan komt later want hij heeft een afspraak met zijn ex-vrouw Miriam om de opvang van hun zoontje te bespreken. Sneyers doet een test met zijn radiostation, maar het loopt niet echt gesmeerd. Sam vindt niet dat ze Daniel een gesprek kan weigeren, zeker niet nu hij op sterven ligt.

- donderdag 19 maart - aflevering 478 : Sinds haar vader in de woonkamer overnacht, mist Sam privacy in haar eigen huis. Ze verlangt naar rust en verplicht de commandant om in de kamer van Dina in te trekken. Jan heeft met zijn ex-vrouw Miriam de nacht doorgebracht. De enkele uren samen waren zalig, maar nu wordt Jan verteerd door schuldgevoelens. Hij weet dat hij open kaart moet spelen met Nellie, maar hij krijgt de woorden niet over zijn lippen. Sam is opgelucht dat het Frank-hoofdstuk definitief is afgesloten. Ze voelt zich opnieuw energiek en zeer levenslustig. En als ze eerlijk is, moet ze toegeven dat pastoor Dirk alles te maken heeft met haar enthousiasme.

- vrijdag 20 maart - aflevering 479 : Jan raapt zijn moed bij elkaar en bekent aan Nellie dat hij in een zwak moment met zijn ex-vrouw Miriam heeft geslapen. Het is niet de eerste keer dat Nellie in een relatie bedrogen wordt, maar dat maakt de pijn er niet minder om. Magda zit in zak en as omdat Georges vannacht niet naar huis is gekomen. Ze staat op het punt om hem te gaan zoeken wanneer ze telefoon krijgt van Max. Blijkt dat de burgemeester in een dronken bui een baancafé kort en klein heeft geslagen en geprobeerd heeft de uitbaatster te verkrachten. Sneyers, Debbie, Julia en Joke nemen samen met priester Dirk afscheid van Marcel. Voor Joke is de emotie te groot en ze wordt opnieuw hysterisch. De internering in een psychiatrische instelling dringt zich op. Sam en priester Dirk voelen zich tot mekaar aangetrokken.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

15-03-2015 om 09:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond kunnen nog zeven kandidaten doorstoten naar de bootcamp.

Op zondag 15 februari 2015 startte bij vtm de zesde editie van de populaire danswedstrijd 'So You Think You Can Dance'. Meer dan duizend dansers van West-Vlaanderen tot het verre Groningen wagen hun kans in de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

De kandidaten hebben maar één doel voor ogen : het felbegeerde bootcampticket bemachtigen. Aan Dennis Weening en Eline De Munck om de dansers een voor een doorheen de audities te loodsen in de indrukwekkende Philharmonie-schouwburg in Haarlem, Nederland.

* vijfde aflevering - zondag 15 maart 2015 :

 De eerste auditieronde van 'So You Think You Can Dance' zit erop. Tweeëntwintig dansers werden beloond met een felbegeerd rechtstreeks bootcampticket, drieëndertig dansers keren terug met een tweede auditie in de 'Final Audition'.

De spanning stijgt ten top in de Kromhouthal in Amsterdam, want van die drieëndertig dansers kunnen slechts zeven kandidaten zich nog plaatsen voor de bootcamp. Er zijn drie mogelijkheden : ofwel stuurt de jury je meteen door naar de bootcamp, ofwel ga je onmiddellijk naar huis. In het derde en laatste geval nemen de juryleden nog meer bedenktijd en zetten ze de danser on hold totdat ze alle audities gezien hebben. Voor deze kandidaten wordt het pas echt een tergend lange en zenuwslopende dag. In de green room bij Dennis wachten ze in spanning het verdict van de jury af…

Eén voor één proberen de kandidaten hun veelzijdigheid als danser te bewijzen met de juiste mix van techniek, stijl en uitstraling in de hoop onmiddellijk door te gaan in de wedstrijd. De kans op succes vergroot zienderogen voor wie iets doet met de feedback die ze bij de eerste auditie kregen van de jury. Min Hee : "Ik hoop echt dat ze geluisterd hebben naar al onze feedback."

Vele dansers hebben de feedback van de jury inderdaad opgepikt en komen met een totaal andere choreo. Eén van de kandidaten die het over een heel andere boeg gooit, is Marrit (24) uit Amsterdam. Na haar eerdere zachte choreo bij de eerste audities, gaat ze nu voor een verleidelijke en volgens Dan zelfs wilde auditie. Kevin (22) uit Heerhugowaard gaat na een ruigere hiphopauditie nu voor een strakke auditie in de stijl modern.

Gill (21) uit Leuven kiest daarentegen opnieuw voor een auditie in de stijl modern, maar ze toont wel veel meer van zichzelf en lijkt de jury daarmee aangenaam te verrassen. Ook Fabio (22) uit Maasmechelen kiest voor dezelfde stijl in zijn 'Final Audition' : hiphop. De eerste keer was de jury, en vooral Jan Kooijman, al heel enthousiast. Maar blijft dat zo?

Iemand die niet had verwacht dat hij een 'Final Audition' moest doen, is Roger (21) uit Liedekerke. Hij kwam naar de audities samen met zijn vriend Malik, die wél een rechtstreeks bootcampticket bemachtigde. Nu wil hij koste wat het kost bewijzen dat ook hij in die bootcamp thuishoort.

Adil (25) uit Tilburg viel bij de eerste auditie op door zijn unieke motivatie om zijn 'ik' te tonen aan de wereld. Bij de 'Final Audition' is zijn enige motivatie : een bootcampticket binnenhalen. Ook Yael (22) uit Amsterdam grijpt zijn laatste kans met een 'Final Audition'. De dansstijl van de twee vrienden Yael en Adil lijkt zo sterk op elkaar, dat Yael vreest dat slechts een van hen zal doorgaan.

Verder  moeten ook de 'jonkies' van de groep Julie uit Haacht en Seppe uit Limburg herkansen met een tweede auditie. Ze zijn allebei slechts 17, maar zitten nu al boordevol danstalent. Dat talent bracht hen alvast in de 'Final Audition', maar brengt het Julie en/of Seppe ook verder?

Terwijl deze dansers zich opnieuw bewijzen en bang afwachten wat het verdict is van de jury, vertrekken de tweeëntwintig dansers die wel een rechtstreeks bootcampticket kregen al op pad richting bootcamp. Ze gaan te voet naar een locatie die ze van de jury opgelegd kregen : Molly Malones. In deze traditionele Irish pub maken de dansers kennis met hun leraar voor de bootcamp in Ierland, een echte dansgoeroe in de traditionele en aartsmoeilijke Ierse dans : Padraic Moyles.


Groot nieuws voor alle Vlaamse fans van 'So You Think You Can Dance' : de liveshows gaan door in Vlaanderen. Vanaf zondag 29 maart tot en met de finale op zondag 17 mei 2015 worden de AED Studios in Lint de danstempel waar de top 20 van deze editie strijdt om de overwinning. Maar voor het zover is, moeten de dansers eerst nog enkele andere rondes doorstaan : de audities, de 'Final Audition' en de buitenlandse bootcamp.

#STYCYD

Tijdens de auditieafleveringen kan je via
vtm.be en de VTM app nog steeds per auditie stemmen of je ze HOT or NOT vindt. De eindscores krijg je op het scherm te zien tijdens de uitzending. Na afloop van de aflevering op antenne, gaat het online nog verder. Daar vind je vanaf de start van de auditieafleveringen alle fragmenten mét jurycommentaar en en daarbovenop wekelijks exclusieve dansen van twee kandidaten in 'Show Your Moves' én beelden achter de schermen in een wekelijkse aflevering van 'Dennis Tours'.

'So You Think You Can Dance' de vijfde aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 15 maart 2015 tussen 20.35 en 22.00 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

15-03-2015 om 08:18 geschreven door Redactie  


14-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (14-03-2015).

Op deze tweede zaterdag van maart zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Afgelopen dinsdag, 10 maart, stelde de Waalse zanger Loïc Nottet de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voor. Met "Rhythm Inside" hoopt de 18-jarige ons land op dinsdag 19 mei eerstkomende naar de finale te loodsen van de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Diezelfde avond werd het nummer, waarvoor hij onder meer samenwerkte met Beverly Jo Scott, al uitgebracht als single.

 De Leuvense zangeres Kato is terug van (amper) weggeweest met een nieuwe single die sinds afgelopen maandag, 09 maart, beschikbaar is. Voor deze single, "Love Has Been Good To Me", werkte ze samen met White Bird, oftewel Bert Van Renne. Deze laatste, die de tekst en de muziek van het nummer voor zijn rekening nam, was vorig jaar één van de kandidaten tijdens 'Eurosong 2014', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival.

 Sinds vrijdag 06 maart jongstleden is het nieuwe album van de Britse formatie Blue (ESF 2011) beschikbaar. Op "Colours" staan in totaal tien liedjes waaronder zes nieuwe en vier covers. Ook de single "King Of The World" mocht op het vijfde studioalbum van het viertal niet ontbreken.

 Patrick Fiori (ESF 1993) heeft met "Dans tes yeux chaque jour" een nieuwe single op de markt. Het nummer is terug te vinden op het album "Choisir" dat midden mei 2014 werd uitgebracht. Voor de tekst en de muziek ging de Corsicaan aankloppen bij Robert Goldman, de broer van Jean-Jacques Goldman, en (mede)verantwoordelijk voor de Franse Songfestivalinzendingen van 2001 ("Je n'ai que mon âme") en dit jaar ("N'oubliez pas").  

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Vanavond neemt Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013) voor de derde maal deel aan de finale van de Zweedse Songfestivalselectie, 'Melodifestivalen 2015'. Met "Sting" hoopt hij zijn land een tweede maal te vertegenwoordigen en het nummer is ook in ons land sinds afgelopen maandag, 09 maart, beschikbaar als single. En met oud-Songfestivalwinnares Loreen (MF 2011, ESF 2012) blijven we nog eventjes in Zweden. De zangeres werkt momenteel volop aan een nieuw album en een eerste single, "Paper Light (Higher)", is sinds donderdag 05 maart beschikbaar. En de Oostenrijkse inzending, "I Am Yours" van The Makemakes, is sinds vrijdag 06 maart beschikbaar op single.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

14-03-2015 om 18:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Noren hun inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, zaterdag 14 maart 2015, vindt in Noorwegen 'Melodi Grand Prix 2015' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In november jongstleden maakte NRK het nieuws wereldkundig dat de finale zou plaatsvinden in het Spektrum in de hoofdstad Oslo. Midden september raakte bekend dat er zo'n achthonderd inzendingen waren toegekomen bij de omroep, een stijging met ongeveer dertig procent ten opzichte van vorig jaar. Er zaten heelwat liedjes tussen van componisten van eigen bodem en daarnaast waren er ook nummers uit Zweden en het Verenigd Koninkrijk, maar ook uit Australië en de Verenigde Staten.

 Uit dat aantal werden er door een interne vakjury (Vivi Stenberg, Marie Komissar, Tarjei Strøm en Kathrine Synnes Finnskog) in totaal elf (en geen tien zoals eerder aangekondigd) geselecteerd en op woensdag 21 januari werden de namen van de gelukkigen wereldkundig gemaakt. Op dat ogenblik waren er ook al fragmentjes (15 seconden) van de liedjes te beluisteren via de website van de omroep, maar op volledige nummers bleef het wachten tot midden februari.


* de elf deelnemers aan 'Melodi Grand Prix 2015'
(in volgorde van optreden) :


01. "Thunderstruck" (tekst : Erlend Bratland, Linnea Deb ; muziek : Joy Deb, Linnea Deb) door Erlend Bratland.
02. "Louder" (tekst en muziek : Andreas Stone Johansson, Ricky Hanley) door Raylee.
03. "All Over The World" (tekst en muziek : Are Selheim, Tor Endresen) door Elisabeth Andreassen & Tor Endresen.
04. "Next To You" (tekst en muziek : Jenny Langlo, Robin Mortensen Lynch, Niklas Olovson) door Jenny Langlo.
05. "We Don't Worry" (tekst : Ali Pirzad, Julie Bergan ; muziek : Øyvind Blikstad, Bjarte Giske) door Ira Konstantinidis.
06. "Heaven" (tekst en muziek : Jan Lysdahl, Jacob Collin Launbjerg) door Contrazt.
07. "Ta meg tilbake" (tekst en muziek : Marie Klåpbakken, Linn Hege Sagen, Olav Tronsmoen) door Marie Klåpbakken.
08. "En godt stekt pizza" (tekst en muziek : Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen) door Staysman & Lazz.
09. "A Monster Like Me" (tekst en muziek : Kjetil Mørland) door Mørland & Debrah Scarlett.
10. "Cinderella" (tekst en muziek : Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke (GoToGuy)) door Alexandra Joner.
11. "Human Beings" (tekst en muziek : Karin Park, Guy Chambers) door Karin Park.

Het zijn de kijkers die zullen bepalen wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen mag afreizen. Na een eerste stemronde blijven er vier kandidaten over die doorstoten naar een 'superrronde' (Gullfinalen). Ook dan ligt hun lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het Eurovisie Songfestival pakt de Noorse omroep tijdens de nationale finale opnieuw uit met een live orkest. Dit om ook de allereerste (1985 met Bobbysocks) en de tweede overwinning (1995 met Secret Garden) op gepaste wijze te vieren.

Het staat de artiesten vrij om geheel of gedeeltelijk gebruik te maken van het orkest tijdens de uitvoering van hun nummer. De nationale finale wordt dit jaar in goede banen geleid door Silya Nymoen en Kåre Magnus Bergh.

De finale (tussen 20.25 en 22.40) wordt uitgezonden via het eerste net van de Noorse openbare omroep en vanuit het buitenland kan de uitzending worden gevolgd via een stream op de website (klik hier). Ook via Eurovision.tv kan de uitzending worden gevolgde (klik hier). (bron, logo en foto's : NRK)

14-03-2015 om 12:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kennen we de Zweedse inzending voor Wenen.

 Vanavond, zaterdag 14 maart 2015, komt er in Zweden een einde aan de zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De voorbije weken namen in totaal achtentwintig kandidaten deel aan 'Melodifestivalen 2015', netjes verdeeld over vier voorrondes wat er op neerkwam dat er telkens zeven kandidaten aantraden per voorronde.

Ook dit jaar waren er tijdens elke voorronde twee stemrondes en na een eerste stemronde bleven er nog vijf kandidaten over. In de tweede stemronde namen de kandidaten de reeds uitgebrachte stemmen uit de eerste stemronde mee. De nummers één en twee plaatsten zich meteen voor de finale in de hoofdstad Stockholm, de nummers drie en vier moesten vorige week zaterdag nog aan de slag in de herkansingsronde ('Andra chansen') en de nummer vijf was uitgeschakeld.

Na afloop van deze herkansingsronde maakte de Zweedse omroep meteen ook de volgorde van optreden tijdens de finale bekend. We zetten alles hieronder alvast netjes op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2015' :

01. "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor (tweede voorronde, 'Andra chansen').
02. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR (vierde voorronde).
03. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah (vierde voorronde, 'Andra chansen').
04. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren (derde voorronde).
05. "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010)(eerste voorronde).
06. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010)(vierde voorronde).
07. "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014)(tweede voorronde, 'Andra chansen').
08. "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa (derde voorronde).
09. "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007)(tweede voorronde).
10. "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013)(eerste voorronde).
11. "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette (tweede voorronde).
12. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson (vierde voorronde, 'Andra chansen').

Oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson zullen ook de finale van 'Melodifestivalen 2015' in goede banen gaan leiden.

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een internationale jury en de kijkers thuis die elk vijftig procent van de stemmen toekennen. Die internationale jury's komen dit jaar uit Armenië, België (met woordvoerder Axel Hirsoux), Cyprus, Estland, Frankrijk, Israël, Malta, Nederland, Slovenië, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk (met winnares Conchita Wurst).

De finale van 'Melodifestivalen 2015', wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 22.00. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron, logo en foto : SVT, Janne Danielsson)

14-03-2015 om 11:09 geschreven door Redactie  


13-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Aan de vooravond van het weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nog steeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).


In het jubileumjaar 2015 brengen Music Hall en Albert Verlinde Entertainment 'Piaf, de Musical' van Pam Gems op de planken. Niemand minder dan Els de Schepper (Eurosong 2006) zal de glansrol van Edith Piaf vertolken in dit prachtige eerbetoon aan "La Mome" Piaf.

'Piaf, de musical' biedt Els de Schepper voluit de gelegenheid om het publiek te begeesteren met haar grote acteer- en zangtalent, in een rol die op haar lijf geschreven is.

Ze treed hiermee in de voetsporen van onder meer Elaine Page en dichter bij huis Liesbeth List, die de legendarische zangeres vertolkte in de Nederlandse productie van deze prachtige voorstelling. Samen met Eddy Habbema tekent Els de Schepper ook mee voor de regie van deze voorstelling.

Tickets voor één van de voorstellingen in de Capitole in Gent (zaterdag 10 en zondag 11 oktober) en in de Stadsschouwburg in Antwerpen (zaterdag 24 en zondag 25 oktober) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.

 Hoor je graag schlagermuziek? Ben je ook fan van foute muziek zoals "YMCA", "Ich bin wie du", of de "Macarena"…? Dan is de derde editie van 'De Foute'Nacht' op vrijdag 30 oktober (deuren : 19.00, start : 20.00) echt iets voor jou!

Artiesten als De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Lindsay, Christoff (Eurosong 1993-2002), Sam Gooris en Steve Tielens zorgen voor de Nederlandstalige ambiancemuziek. DJ Dimi (Eurosong 2004), gekend van radio en televisie, zorgt voor de anderstalige sfeerplaten. Tussen de optredens door hoor je de muziek van Village People, Barry White en vele anderen. Voor de perfecte mix tussen schlager en foute muziek moet je op 'De Foute'Nacht' zijn.

Tickets zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

13-03-2015 om 17:01 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs