Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

12-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : talkshows 'Café Corsari' en 'Bart & Siska' definitief afgevoerd door openbare omroep.

 Op maandag 30 maart zijn Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman na een winterslaap opnieuw van de partij om een nieuw seizoen van 'Café Corsari' in goede banen te leiden.

Sinds september presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze stonden er niet alleen voor. Elke week schoof een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.

Vandaag, donderdag 12 maart 2015, raakte bekend dat het café op donderdag 25 juni eerstkomende haar deuren definitief zal sluiten en in het najaar niet zal weerkeren. Vanaf september presenteert Lieven Van Gils een nieuwe langlopende dagelijkse talkshow op Eén. Iets nieuws dus voor Van Gils, al treft hij achter de schermen enkele bekende gezichten. Een deel van de huidige 'Reyers laat'-ploeg, die intussen uitstekend op hem is ingespeeld, zal meewerken aan de nieuwe talkshow.

 'Café Corsari', dat op maandag 30 maart aan een nieuwe reeks afleveringen begint, loopt verder tot de zomer om zo in stijl een punt te zetten achter drie mooie seizoenen. Door volop te kiezen voor een nieuwe langlopende talkshow, komt er geen vervolg voor het programma 'Bart & Siska'. Freek Braeckman, Tomas De Soete, Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') en Siska Schoeters blijven uiteraard Eén- en VRT-gezichten.
(bron en foto's : VRT)

12-03-2015 om 13:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : de week wordt afgesloten met Annelies Vervoort en Wesley Verbruggen uit Heist-op-den-Berg.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* dertiende aflevering - donderdag 12 maart 2015 :

'We're going to Ibiza' sluit de week af met Annelies Vervoort (28) en Wesley Verbruggen (32) uit Heist-op-den-Berg. Annelies werkt als accountmanager bij een reclamepanelenbeheerder en is fervent supporter van RSC Anderlecht. Wesley werkt dan weer in de IT-sector en was in een vorig leven chef-kok. Beide zijn ze erop gebrand om naar Ibiza te vertrekken, maar of ze daar geraken zal grotendeels afhangen van de bekende verleiders : Guga Baùl, Bill Barberis, Liesa Naert en Tatyana Beloy. Wordt het Annelies of Wesley? Of gaat er niemand naar het Spaanse feesteiland? De uitkomst volgt vanavond in de laatste 'We're going to Ibiza' van deze week.

'We're going to Ibiza', de dertiende aflevering vanavond donderdag 12 maart 2015 tussen 22.05 en 22.55 op Eén. (bron en foto : VRT)

12-03-2015 om 11:18 geschreven door Redactie  


11-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze tweede woensdag van maart hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

'Later is Nu' is een wervelende muzikale terugblik op de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw met een bijzondere cast en de mooiste 'liedjes van toen' uitgevoerd door Joke Bruijs (NSF 1970), Charly Luske (NSF 2004), Jacques Herb en Erica Yong onder leidig van het orkest van Jasper Westerhof.

'Later is Nu' neemt u mee naar een periode waarin de wereld verandert van radio naar tv, van 'Familie Doorsnee' naar 'Pension Hommeles', van 'De bonte dinsdagavondtrein' naar 'Top of Flop'. In de plaats van de saaie zuinigheid van de naoorlogse opbouwjaren komt de opwindende 'beat' van protest, democratisering en massaconsumptie! Hoezo Moeders Wil Is Wet? De Pil, Dolle Mina, Minirok! Artiesten als Corry Brokken (ESF 1956-1957-1958, presentatrice ESF 1976, lid vakjury NSF 2003), Anneke Grönloh (ESF 1964) en The Blue Diamonds worden afgelost door Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Liesbeth List. "In de bus van Bussum naar Naarden" wordt "Vluchten kan niet meer", "Brandend zand" wordt "Pastorale" en "Rockin' Billy" wordt "Mijnheer de President". De avond wordt van achtergrondverhalen voorzien, wonderlijk gepresenteerd en aaneen gepraat door theaterrecensent en getuige-deskundige Jacques d'Ancona.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 26 april) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Nationale Theaterkassa.

Begin dit jaar ging 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 31 mei) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tot en met en maandag 01 juni kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.

11-03-2015 om 22:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Loïc Nottet maakt dit weekend zijn opwachting in de Vlaamse en Waalse tipparade.

 De 18-jarige Loïc Nottet, die ons land op dinsdag 19 mei vertegenwoordigt met "Rhythm Inside" in de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, komt komend weekend in Vlaanderen de 'Ultratip 100', de wachtkamer van de 'Ultratop 50' binnen op een zesentachtigste plaats. Het nummer werd gisteren, dinsdag 10 maart 2015, voorgesteld en sinds gisterenavond kan het ook worden aangeschaft via iTunes.

Ook over de taalgrens maakt de Waalse zanger reeds zijn opwachting en dit op een tweeëntwintigste plaats in de 'Ultratip 50'. Daarmee neemt het nummer, waarvoor hij samenwerkte met Beverly Jo Scott, Luuk Cox/Shameboy en Stuart Hawkes, alvast een veelbelovende start meteen na de release.
(bron : Ultratop)

11-03-2015 om 17:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond ontvangt Cath Liesbeth Van Baelen en Dries Beelen in haar Ibiza-arena.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* twaalfde aflevering - woensdag 11 maart 2015 :

Vanavond ontvangt Cath Liesbeth Van Baelen en Dries Beelen in haar Ibiza-arena. Beide zijn ze 25 jaar en wonen ze in Tienen. Liesbeth baat een winkel in bedrijfskledij uit en Dries is vertegenwoordiger voor een internationale zitmeubelfabrikant. Maar vanavond is er geen tijd om bij de pakken te blijven zitten, want er moet gequizd worden en daarvoor krijgen ze steun van Peter Van de Veire, Maarten Vangramberen, Slongs Dievanongs en Bieke Ilegems.

'We're going to Ibiza', de twaalfde aflevering vanavond woensdag 11 maart 2015 tussen 21.50 en 22.40 op Eén. (bron en foto : VRT)

11-03-2015 om 11:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : Firmin Crets, Kamiel Spiessens en Jimmy B trekken op onderzoek uit in de huizen van drie BV's.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* negende aflevering - woensdag 11 maart 2015 :

Firmin Crets, Kamiel Spiessens en Jimmy B trekken op onderzoek uit in de huizen van drie BV's. Véronique De Kock, Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Jan Van den Bosch zitten in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', negende aflevering vanavond, woensdag 11 maart 2015, tussen 21.20 en 22.20 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

11-03-2015 om 10:53 geschreven door Redactie  


10-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : "Rhythm Inside" van Loïc Nottet, de Belgische inzending voor Wenen.
"RHYTHM INSIDE" - DE BELGISCHE INZENDING VOOR DE ZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL




"Rhythm Inside" (tekst : Beverly Jo Scott ; muziek : Loïc Nottet, Luuk Cox, Shameboy) door Loïc Nottet.

Listen to the sound of thunder
Rolling in the soul down under
Far beneath the skin, it rumbles
Step to the step of the drum that rolls inside
Be you enemy or lover
We are put here to discover
The heart that beats within each other
We gonna rapppabab tonight

And if we die, tomorrow
What'll we have to show
For the wicked ways
Down below
The rhythm inside is telling us
We can fly tomorrow
On the beautiful wind that blows
On a cosmic track, love attack
I'm gonna get that rhythm back

Be you enemy or brother
We were put here to discover
The heart that beats within each other
We're gonna rompanpan ...

And if we die, tomorrow
What'll we have to show
For the wicked ways
Down below
The rhythm inside is telling us
We can fly tomorrow
On the beautiful wind that blows
On a cosmic track, love attack
I‘m gonna get that rhythm back


Vanavond omstreeks 20.10 werd het nummer "Rhythm Inside" integraal voorgesteld op La Une met de lancering van de videoclip. Sinds 20.20 is het nummer ook te koop via iTunes.

10-03-2015 om 23:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Tsjechische inzending voor het Eurovisie Songfestival vandaag voorgesteld.

De Tsjechische nationale omroep heeft eerder deze middag (13.00), dinsdag 10 maart 2015, het liedje voorgesteld waarmee Marta Jandová en Václav Noid Bárta in mei zullen deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op 19 november jongstleden maakte ČT dat het dit jaar opnieuw zou deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival, dat zal gehouden worden in Wenen, de hoofdstad van buurland Oostenrijk. De omroep ging via een interne selectie op zoek naar de geschikte kandidaat en het stelde componist Ondřej Soukup om drie liedjes te componeren. Daarnaast aanvaardde ČT ook liedjes van andere componisten en een vakjury (Honza Dědek, Martin Červinka, Jitka Benešová Michal Hrůza en Michael Kocáb) koos uiteindelijk voor het nummer "Hope Never Dies", van de hand van Tereza Šoralová (tekst) en Václav Noid Bárta (muziek).

Het nieuws dat het tweetal naar het festival zouden gaan werd op de allerlaatste dag van januari bekendgemaakt maar op het liedje bleef het dus wachten tot vandaag (beluister HIER).

 De veertigjarige Marta Jandová (13 april 1974) is de dochter van de bekende Tsjechische rockmuzikant Petr Janda. In 1993 verhuisde ze naar Duitsland en maakt er sindsdien als leadzangeres deel uit van de groep Die Happy. In 2005 (met Apocalypta) en 2007 (met Oomph!) nam ze deel aan het 'Bundesvision Song Contest'. In 2007 wisten ze die wedstrijd zelfs op hun naam te schrijven. Een jaar later trok ze opnieuw naar haar geboorteland en vestigde zich in de hoofdstad Praag.

Václav Noid Bárta (17 oktober 1980) komt uit een muzikale familie met een vader die tekstschrijver en producer was en een moeder die zong. Reeds op zeventienjarige leeftijd werd hij leadzanger van de groep Dolores Clan en daarnaast maakte hij zijn opwachting in de musicals 'Aida' en 'Jesus Christ Superstar'. Naast zanger is hij ook componist, tekstschrijver en acteur.

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Tsjechië op donderdag 21 mei zal aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale. (bron : ČT
, Eurovision.tv ; foto deelnemers : ČT)

10-03-2015 om 13:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : 'We gaan opvallen met het urban nummer en België moet absoluut de finale halen'.

 "Ik denk dat we zeker gaan opvallen met het urban nummer. Nottet is ook een van de jongste kandidaten en zijn nummer is geen typisch Songfestivallied. We moeten absoluut de finale bereiken. Dat is de grootste doelstelling", aldus Philippe Coppens van platenfirma Sony Music Entertainment vandaag, dinsdag 10 maart 2015, in 'De ochtend' op Radio 1.

Vanochtend raakte trouwens bekend dat de 18-jarige Loïc Nottet in mei zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival met het liedje "Rhythm Inside". Het nummer van de zilveren medaille van de voorbije editie van 'The Voice Belgique' (RTBF) is geen typisch Songfestivalnummer, maar net dat moet hem gaan onderscheiden van de rest van het deelnemersveld.

"Onze eerste doelstelling was om een nummer te kiezen dat absoluut niet klinkt als een typisch Songfestivallied. De leefwereld van Loïc Nottet staat heel ver af van het Songfestival", liet Philippe Coppens weten. 
Loïc Nottet toonde tijdens 'The Voice Belgique' dat hij niet alleen goed kan zingen, maar hij kan ook bijzonder goed dansen. "Na zijn tweede plaats in de talentenjacht zijn we vorige zomer gaan samenwerken. Daarna kwam de vraag van RTBF om deel te nemen aan het Songfestival, zoals we eerder ook gedaan hebben met Roberto Bellarosa", aldus Coppens.

Coppens heeft er goede hoop op dat Nottet het goed zal doen in de halve finales in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. "We moeten absoluut de finale bereiken. Dat is de grootste doelstelling" besluit hij.
 
Vanavond omstreeks 20.10 wordt het nummer "Rhythm Inside" integraal voorgesteld op La Une met de lancering van de videoclip. Vanaf 20.20 zal het nummer ook te koop worden aangeboden via het internet. (bron : deredactie.be)

10-03-2015 om 10:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond geven Patricia Roels en Joost Eloot elkaar een lesje in het quizzen.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* elfde aflevering - dinsdag 10 maart 2015 :

Patricia Roels (28) en Joost Eloot (31) wonen en werken in Wetteren. Ze geven er allebei les in het Sint-Gertrudiscollege. Patricia geeft er Frans en Engels aan het tweede en derde middelbaar, Joost geschiedenis aan het tweede, derde en vierde middelbaar. Vanavond geven ze elkaar een lesje in het quizzen. Didactisch materiaal wordt aangeboden door Guga Baùl, Peter Van de Veire, Liesa Naert en Bieke Ilegems. Wie van de twee schrijft geschiedenis? De kijker ziet het in 'We're going to Ibiza'.

'We're going to Ibiza', de elfde aflevering vanavond dinsdag 10 maart 2015 tussen 22.00 en 22.50 op Eén. (bron en foto : VRT)

10-03-2015 om 10:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : vanavond de laatste aflevering met onder meer Saartje Vandendriessche en Niels Destadsbader.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* tiende aflevering - dinsdag 10 maart 2015 :

Rani De Coninck verwelkomt vanavond Sofie en Eilish. Ze proberen beiden zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid spreekt en om ter eerste drie op een rij te vormen. De negen Waarzeggers van dienst zijn : Kürt Rogiers, Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008'), Evi Hanssen, Tania Kloek, Silvia Claes, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), Showbizz Bart, William Boeva en Rik Verheye.

'De Waarzeggers', tiende en laatste aflevering vanavond, dinsdag 10 maart 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

10-03-2015 om 10:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Belgische inzending Eurovisie Songfestival voorgesteld, Loïc Nottet gaat met zelfgeschreven nummer naar Wenen.

 Vandaag, dinsdag 10 maart 2015, werd het lange wachten eindelijk beloond want we weten nu met welk liedje de 18-jarige Loïc Nottet ons land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Loïc gaat met het zelfgecomponeerde liedje "Rhythm Inside" naar Oostenrijk, de tekst is van de hand van Beverly Jo Scott, zijn coach/mentor tijdens de vorige editie van 'The Voice Belgique' alwaar hij op een tweede plaats eindigde.

Een fragmentje van de Belgische inzending was reeds tussen 08.00 en 09.00 te horen tijdens het programma 'Le 8/9', gepresenteerd door Benjamin Maréchal. Loïc zal later vandaag ook te gast zijn bij Raphael Scaini en Sara De Paduwa tijdens het programma 'Le 5 à 7' (tussen 17.00 en 19.00). Daar zal hij de Belgische inzending, het volledige nummer, nogmaals voorstellen. Beide programma's worden uitgezonden via radiozender Vivacité (volg de uitzendingen HIER via het internet).

De videoclip van het nummer, opgenomen in de Britse hoofdstad Londen, zal vanavond in première gaan en dit net voor aanvang (20.10) van de talentenjacht 'The Voice Belgique', uitgezonden via La Une tussen 20.15 en 22.10. Nadien zal de clip ook te zien zijn via de website van de Franstalige openbare omroep.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat België, net als Nederland, zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : RTBF)

10-03-2015 om 10:00 geschreven door Redactie  


09-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : morgenochtend bekendmaking Belgische inzending Eurovisie Songfestival.

 Morgenochtend, dinsdag 10 maart 2015, wordt het lange wachten eindelijk beloond want we komen te weten met welk liedje de 18-jarige Loïc Nottet ons land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op maandag 23 februari raakte bekend dat de Franstalige openbare omroep
RTBF morgenvoormiddag een persconferentie zal houden waarop de Belgische inzending voor Wenen zal worden voorgesteld. In samenwerking met platenmaatschappij Sony Music Entertainment Belgium houdt de omroep die persconferentie in het Maison de Vienne (Avenue de Tervueren 58, 1040 Brussel) en dit vanaf 10.30.

Een fragmentje van de Belgische inzending zal reeds tussen 08.00 en 09.00 te horen zijn tijdens het programma 'Le 8/9', gepresenteerd door Benjamin Maréchal. Loïc zal later op de dag ook te gast zijn bij Raphael Scaini en Sara De Paduwa tijdens het programma 'Le 5 à 7' (tussen 17.00 en 19.00).  Daar zal hij de Belgische inzending, het volledige nummer, nogmaals voorstellen. Beide programma's worden uitgezonden via radiozender Vivacité (volg de uitzendingen HIER via het internet).

De videoclip van het nummer, opgenomen in de Britse hoofdstad Londen, zal morgenavond in première gaan en dit net voor aanvang (20.10) van de talentenjacht 'The Voice Belgique', uitgezonden via La Une tussen 20.15 en 22.10. Nadien zal de clip ook te zien zijn via de website van de Franstalige openbare omroep.

Net als zijn voorgangers Roberto Bellarosa en Axel Hirsoux maakte Loïc Nottet naam in de Waalse versie van 'The Voice' alwaar hij vorig jaar een tweede plaats in de wacht sleepte.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat België, net als Nederland, zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : RTBF)

09-03-2015 om 21:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Monika Kuszyńska gaat voor Polen naar het Eurovisie Songfestival.

De Poolse nationale omroep TVP heeft eerder vanavond, maandag 09 maart 2015, de naam bekendgemaakt van de kandidaat die dit jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Die bekendmaking gebeurde tijdens het programma 'Świat Się Kręci' ('The World Goes Around'), dagelijks op antenne tussen 19.30 en 20.00 op het eerste net van de omroep.

 Net als vorig jaar ging de omroep via interne weg op zoek naar de kandidaat en ditmaal viel de keuze op de 35-jarige zangeres Monika Kuszyńska. Ze zal er aantreden met het nummer "In The Name Of Love", waarbij ze zelf de tekst schreef en haar man, Kuba Raczyński, de muziek. Er is ook een Poolse versie van het nummer dat als titel "Obudź Się I Żyj" meekreeg.

De zangeres (Łódź, 14 januari 1980) maakte in het begin van deze eeuw deel uit van de groep Varius Manx die in 2003 met "Sonny" (vierde plaats) deelnam aan de nationale selectie. Eind mei 2006 kregen de leden van de groep een ongeval waarbij Monika en Robert Janson zwaargewond raakten. Sindsdien is ze verlamd vanaf haar middel en zit ze in een rolstoel.

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Polen zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron : TVP, Eurovision.tv)

09-03-2015 om 20:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het begin van een nieuwe werkweek zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 10 mei geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen n ureeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.


Tussen vrijdag 31 juli en zondag 02 augustus eerstkomende vindt in de Vlaams-Brabantse suikerstad Tienen de negenentwintigste editie plaats van het zomerfestival 'Suikerrock'.

De Nederlandse zangeres Anouk (ESF 2013) is de topact op de eerste dag van 'Suikerrock 2015'! De populairste artieste van de Lage Landen is weer helemaal terug met het album "Paradise And Back Again", dat ze afgelopen weekend kwam voorstellen met een indrukwekkend concert in een volgelopen Antwerps Sportpaleis. Op vrijdag 31 juli komt ze de Grote Markt van Tienen vakkundig inpakken!

Het driedaagse festival wordt op zondag 02 augustus afgesloten met optredens van K3 (Eurosong 1999), Kapitein Winokio, Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Marco Borsato. Namen van andere artiesten worden later dit voorjaar wereldkundig gemaakt.

Tickets kunnen nu reeds worden aangekocht via deze
link en voor meer nieuws en informatie verwijzen we je graag naar de website van het festival.

De musical 'Mamma Mia!' komt deze zomer terug naar ons land. Dat nieuws raakte op maandag 28 juli 2014 bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze deze zomer de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!'. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30 (gesloten op 25 december en 01 januari).

09-03-2015 om 12:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Roemenen sturen Voltaj naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zondag 08 maart 2015, vond in Roemenië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen maandag 26 januari en zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) jongstleden ging de nationale omroep
TVR op zoek naar liedjes en uiteindelijk werden er 93 inzendingen ontvangen waarvan er 79 werden goedgekeurd. Maandag 09, dinsdag 10 en woensdag 11 februari beluisterde een interne vakjury die negenenzeventig liedjes en op
donderdagnamiddag 12 februari werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die dit jaar mochten strijden om een ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

De nationale selectie vond plaats in de Sala Polivalentă in Craiova en werd in goede banen geleid door Alina Şerban en Andrei Boroşovici, terwijl Ioana Voicu backstage verslag deed en Florina Ghenescu vanuit de 'green room'. Het lot van de kandidaten lag in de handen van een vakjury (minimaal 5 en maximaal 7 leden) en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Bij een gelijke stand waren het aantal twaalven van de vakjury die  de doorslag zouden geven.

* uitslag 'Selecţia Naţională Eurovision 2015' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "De la capăt" (Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru) door Voltaj : 24 punten (12+12)(43 punten, 4.707 stemmen).
02. "A Million Stars" (Andrei Tudor, Cristian Faur) door Luminiţa Anghel : 18 punten (8+10)(39 punten, 3.828 stemmen).
03. "
Still Alive" (Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hägerås) door Ovidiu Anton : 15 punten (10+5)(41 punten, 791 stemmen).
04. "Love Won't Run Away" (Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea) door Blue Noise : 14 punten (7+7)(39 punten, 1.020 stemmen).
05. "Save Us" (Gabriel Huiban) door Tudor Turcu : 13 punten (5+8)(28 punten, 2.078 stemmen).
06. "We Were In Love" (Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith) door CEJ : 10 punten (4+6)(26 punten, 846 stemmen).
07. "Superman" (Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez) door Lara Lee : 7 punten (6+1)(30 punten, 386 stemmen).
08. "Nowhere" (Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu) door Cristina Vasiu : 5 punten (3+2)(21 punten, 444 stemmen).
09. "Chica latina" (Mihai Alexandru, Alexa Niculae) door Aurelian Temişan feat. Alexa : 5 punten (2+3)(13 punten, 488 stemmen).
10. "Secret Place" (Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco, Tudor Man) door Super Trooper : 5 punten (1+4)(9 punten, 510 stemmen).
11. "My Light" (Ivan Aculov, Lidia Scarlat) door Rodica Aculova
: 0 punten (0+0)(1 punt, 86 stemmen).
12. "
Dragoste în lanţuri" (Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar) door Băieţii : 0 punten (0+0)(0 punten, 178 stemmen).

 De vijfkoppige formatie Voltaj haalde zowel bij de vakjury als bij de kijkers het maximum van de punten en mag dus naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen. De groep werd in 1982 opgericht en heeft inmiddels (in verschillende bezettingen) al heelwat albums op de markt gebracht. In 2005 wonnen ze nog de award voor 'Best Roemeense act' tijdens de MTV Europe Music Awards.

 Hun nummer, "De la capăt", werd eind oktober 2014 uitgebracht en wist in eigen land tot in de hoogste regionen van de hitparade te raken. Afgelopen woensdag, 04 maart, werd de Engelse versie "All Over Again" uitgebracht. Met welke versie de groep zal aantreden is op dit ogenblik nog niet bekend.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Roemenië zal aantreden in de tweede helft van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. Daarmee is de groep een rechtstreekse concurrent van Loïc Nottet en de Nederlandse Trijntje Oosterhuis
(bron en logo : TVR)

09-03-2015 om 11:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : we beginnen de week met Laura Debreucker en Dries Devalckeneer uit Kester.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* tiende aflevering - maandag 09 maart 2015 :

'We're going to Ibiza' begint de week met Laura Debreucker en Dries Devalckeneer uit Kester. Zij is 25 jaar en werkt als vertegenwoordiger voor een Duitse parfumfabrikant. Hij is 26 en werkt als operator voor Bioagrico, een bedrijf dat taxushagen scheert om er een bestanddeel voor chemokuren uit te ontginnen. Ze leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan en dat zijn ze ook van plan op Ibiza. Laura krijgt vanavond de hulp van Bill Barberis en Maarten Vangramberen en Dries mag steun verwachten van Ruth Beeckmans en Tatyana Beloy.

'We're going to Ibiza', de tiende aflevering vanavond maandag 09 maart 2015 tussen 22.00 en 22.50 op Eén. (bron en foto : VRT)

09-03-2015 om 10:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : Astrid Bryan, haar broer Laurens en Niels De Jonck nemen het op tegen de 'oudjes'.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* achtste aflevering - maandag 09 maart 2015 :

Astrid Bryan, haar broer Laurens en Niels De Jonck nemen het op tegen Bernadette Bultynck (68), Jules Neyens (72) en Willy Luyten (69). Thema van vandaag is 'Platteland'. Bernadette loopt al 53 jaar en traint gemiddeld drie keer per week tien tot twaalf kilometer. De 20 kilometer van Brussel liep ze dit jaar in iets meer dan twee uur, vorig jaar fietste ze naar Compostela en twee jaar geleden beklom ze de Kilimanjaro. In het jaar dat Jules 70 werd, liep hij zijn zeventigste marathon. Ook Willy is zeer sportief en heeft ondertussen 231 marathons op zijn palmares staan, o.a. die van Honolulu, Athene, Boston, Rio de Janeiro, Jamaica en New York. Op het programma staan : behendigheid met een antieke tractor, maaien met een kleine zeis, een grasmaaierrace en een houthakkersfestival : het team dat als eerste drie dunne schijven kan afzagen, wint.

'Beat Da Bompaz', de achtste aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 09 maart 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

09-03-2015 om 10:21 geschreven door Redactie  


08-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Leonor Andrade gaat voor Portugal naar de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 07 maart 2015, was het de beurt aan de Portugezen om hun kandidaat te kiezen voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 16 januari 2015 maakte
RTP bekend dat er dit jaar opnieuw een nationale selectie zou komen, beter bekend als 'Festival da Canção 2015'. De omroep vroeg twaalf (nationale) componisten om een nummer klaar te stomen en een aantal van hen die de voorbije jaren liedjes aanleverden voor de selectie, werden ook ditmaal opnieuw uitgenodigd.

De selectieprocedure bestond ditmaal uit twee halve finales (dinsdag 03 en donderdag 05 maart) en een finale gisterenavond, zaterdag 07 maart. Aan elke halve finale namen zes kandidaten deel en de kijkers stuurden via televoting twee deelnemers rechtstreeks naar de finale. Uit de overgebleven vier kandidaten stuurden de zes componisten van die halve finale één kandidaat naar de finale, met dien verstande dat ze niet op hun eigen liedje mochten stemmen. Dat leverde zes kandidaten op die mochten strijden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Mal menor (Ninguém me guia à razão)" (tekst en muziek : Churky (Diogo Rodrigues)) door José Freitas.
02. "Outra vez primavera" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek : Nuno Feist) door Yola Dinis.
03. "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade.
04. "À espera das canções" (tekst : Tiago Torres da Silva ; muziek : Renato Jr.) door Simone de Oliveira.
05. "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto.
06. "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares.

Tijdens de finale werd dezelfde procedure als tijdens de halve finales gevolgd. Twee kandidaten stootten via televoting door naar een 'superfinale' en zij kregen het gezelschap van één van de overgebleven vier kandidaten die door de componisten werden aangeduid. In die 'superfinale' lag het lot van de drie kandidaten dan volledig in de handen van de kijkers.

* geplaatst voor de 'superfinale' :

- "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade.
- "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto.
- "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares.

 De overwinning ging naar de twintigjarige Leonor Andrade. Vorig voorjaar nam ze deel aan de tweede reeks van de talentenjacht 'The Voice Portugal' alwaar ze het tot in de halve finale schopte.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Portugal dit jaar zal aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : RTP)

08-03-2015 om 16:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Roemenen hun inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

  Vanavond, zondag 08 maart 2015, vindt in Roemenië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen maandag 26 januari en zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) jongstleden ging de nationale omroep TVR op zoek naar liedjes en uiteindelijk werden er 93 inzendingen ontvangen waarvan er 79 werden goedgekeurd. Maandag 09, dinsdag 10 en woensdag 11 februari beluisterde een interne vakjury die negenenzeventig liedjes en op
donderdagnamiddag 12 februari werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die zullen strijden om een ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

* volgorde van optreden tijdens 'Selecţia Naţională Eurovision 2015' :

01. "De la capăt" (Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru) door Voltaj.
02. "Dragoste în lanţuri" (Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar) door Băieţii.
03. "Save Us" (Gabriel Huiban) door Tudor Turcu.
04. "Chica latina" (Mihai Alexandru, Alexa Niculae) door Aurelian Temişan feat. Alexa.
05. "My Light" (Ivan Aculov, Lidia Scarlat) door Rodica Aculova.
06. "Love Won't Run Away" (Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea) door Blue Noise.
07. "Still Alive" (Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hägerås) door Ovidiu Anton.
08. "Superman" (Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez) door Lara Lee.
09. "Secret Place" (Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco, Tudor Man) door Super Trooper.
10. "A Million Stars" (Andrei Tudor, Cristian Faur) door Luminiţa Anghel.
11. "Nowhere" (Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu) door Cristina Vasiu.
12. "We Were In Love" (Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith) door CEJ.

 Naast oud-Songfestivaldeelneemster Luminiţa Anghel zijn ook de Moldavische zangeres Rodica Aculova en CEJ, afstammelingen van de Zweedse formatie Rednex (van onder meer "Cotton Eye Joe") van de partij. Het is uitkijken naar Voltaj die met "De la capăt" zullen aantreden. Met dat nummer stond de groep reeds in de hoogste regionen van de Roemeense hitparade.

De nationale selectie vindt vanavond plaats in de Sala Polivalentă in Craiova. Het lot van de kandidaten ligt in de handen van een vakjury (minimaal 5 en maximaal 7 leden) en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Bij een gelijke stand zullen het aantal twaalven van de vakjury de doorslag geven.

De uitzending start om 19.30 (20.30 plaatselijke tijd) en wordt in goede banen geleid door Alina Şerban en Andrei Boroşovici, terwijl Ioana Voicu verslag doet backstage en Florina Ghenescu vanuit de 'green room'. Rond de klok van 22.30 (23.30 plaatselijke tijd) kennen we de Roemeense kandidaat voor Wenen.

De finale wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Roemeense omroep (TVR 1) alsook via TVR HD en TVRi. Daarnaast kan de uitzending worden gevolgd via het internet (klik hier) alsook via de website van Eurovision.tv (klik hier). (bron, logo en foto kandidaten : TVR)

08-03-2015 om 14:31 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs