Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

10-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Belgische inzending Eurovisie Songfestival voorgesteld, Loïc Nottet gaat met zelfgeschreven nummer naar Wenen.

 Vandaag, dinsdag 10 maart 2015, werd het lange wachten eindelijk beloond want we weten nu met welk liedje de 18-jarige Loïc Nottet ons land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Loïc gaat met het zelfgecomponeerde liedje "Rhythm Inside" naar Oostenrijk, de tekst is van de hand van Beverly Jo Scott, zijn coach/mentor tijdens de vorige editie van 'The Voice Belgique' alwaar hij op een tweede plaats eindigde.

Een fragmentje van de Belgische inzending was reeds tussen 08.00 en 09.00 te horen tijdens het programma 'Le 8/9', gepresenteerd door Benjamin Maréchal. Loïc zal later vandaag ook te gast zijn bij Raphael Scaini en Sara De Paduwa tijdens het programma 'Le 5 à 7' (tussen 17.00 en 19.00). Daar zal hij de Belgische inzending, het volledige nummer, nogmaals voorstellen. Beide programma's worden uitgezonden via radiozender Vivacité (volg de uitzendingen HIER via het internet).

De videoclip van het nummer, opgenomen in de Britse hoofdstad Londen, zal vanavond in première gaan en dit net voor aanvang (20.10) van de talentenjacht 'The Voice Belgique', uitgezonden via La Une tussen 20.15 en 22.10. Nadien zal de clip ook te zien zijn via de website van de Franstalige openbare omroep.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat België, net als Nederland, zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : RTBF)

10-03-2015 om 10:00 geschreven door Redactie  


09-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : morgenochtend bekendmaking Belgische inzending Eurovisie Songfestival.

 Morgenochtend, dinsdag 10 maart 2015, wordt het lange wachten eindelijk beloond want we komen te weten met welk liedje de 18-jarige Loïc Nottet ons land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op maandag 23 februari raakte bekend dat de Franstalige openbare omroep
RTBF morgenvoormiddag een persconferentie zal houden waarop de Belgische inzending voor Wenen zal worden voorgesteld. In samenwerking met platenmaatschappij Sony Music Entertainment Belgium houdt de omroep die persconferentie in het Maison de Vienne (Avenue de Tervueren 58, 1040 Brussel) en dit vanaf 10.30.

Een fragmentje van de Belgische inzending zal reeds tussen 08.00 en 09.00 te horen zijn tijdens het programma 'Le 8/9', gepresenteerd door Benjamin Maréchal. Loïc zal later op de dag ook te gast zijn bij Raphael Scaini en Sara De Paduwa tijdens het programma 'Le 5 à 7' (tussen 17.00 en 19.00).  Daar zal hij de Belgische inzending, het volledige nummer, nogmaals voorstellen. Beide programma's worden uitgezonden via radiozender Vivacité (volg de uitzendingen HIER via het internet).

De videoclip van het nummer, opgenomen in de Britse hoofdstad Londen, zal morgenavond in première gaan en dit net voor aanvang (20.10) van de talentenjacht 'The Voice Belgique', uitgezonden via La Une tussen 20.15 en 22.10. Nadien zal de clip ook te zien zijn via de website van de Franstalige openbare omroep.

Net als zijn voorgangers Roberto Bellarosa en Axel Hirsoux maakte Loïc Nottet naam in de Waalse versie van 'The Voice' alwaar hij vorig jaar een tweede plaats in de wacht sleepte.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat België, net als Nederland, zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : RTBF)

09-03-2015 om 21:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Monika Kuszyńska gaat voor Polen naar het Eurovisie Songfestival.

De Poolse nationale omroep TVP heeft eerder vanavond, maandag 09 maart 2015, de naam bekendgemaakt van de kandidaat die dit jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Die bekendmaking gebeurde tijdens het programma 'Świat Się Kręci' ('The World Goes Around'), dagelijks op antenne tussen 19.30 en 20.00 op het eerste net van de omroep.

 Net als vorig jaar ging de omroep via interne weg op zoek naar de kandidaat en ditmaal viel de keuze op de 35-jarige zangeres Monika Kuszyńska. Ze zal er aantreden met het nummer "In The Name Of Love", waarbij ze zelf de tekst schreef en haar man, Kuba Raczyński, de muziek. Er is ook een Poolse versie van het nummer dat als titel "Obudź Się I Żyj" meekreeg.

De zangeres (Łódź, 14 januari 1980) maakte in het begin van deze eeuw deel uit van de groep Varius Manx die in 2003 met "Sonny" (vierde plaats) deelnam aan de nationale selectie. Eind mei 2006 kregen de leden van de groep een ongeval waarbij Monika en Robert Janson zwaargewond raakten. Sindsdien is ze verlamd vanaf haar middel en zit ze in een rolstoel.

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Polen zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron : TVP, Eurovision.tv)

09-03-2015 om 20:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het begin van een nieuwe werkweek zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 10 mei geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen n ureeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.


Tussen vrijdag 31 juli en zondag 02 augustus eerstkomende vindt in de Vlaams-Brabantse suikerstad Tienen de negenentwintigste editie plaats van het zomerfestival 'Suikerrock'.

De Nederlandse zangeres Anouk (ESF 2013) is de topact op de eerste dag van 'Suikerrock 2015'! De populairste artieste van de Lage Landen is weer helemaal terug met het album "Paradise And Back Again", dat ze afgelopen weekend kwam voorstellen met een indrukwekkend concert in een volgelopen Antwerps Sportpaleis. Op vrijdag 31 juli komt ze de Grote Markt van Tienen vakkundig inpakken!

Het driedaagse festival wordt op zondag 02 augustus afgesloten met optredens van K3 (Eurosong 1999), Kapitein Winokio, Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Marco Borsato. Namen van andere artiesten worden later dit voorjaar wereldkundig gemaakt.

Tickets kunnen nu reeds worden aangekocht via deze
link en voor meer nieuws en informatie verwijzen we je graag naar de website van het festival.

De musical 'Mamma Mia!' komt deze zomer terug naar ons land. Dat nieuws raakte op maandag 28 juli 2014 bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze deze zomer de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!'. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30 (gesloten op 25 december en 01 januari).

09-03-2015 om 12:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Roemenen sturen Voltaj naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zondag 08 maart 2015, vond in Roemenië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen maandag 26 januari en zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) jongstleden ging de nationale omroep
TVR op zoek naar liedjes en uiteindelijk werden er 93 inzendingen ontvangen waarvan er 79 werden goedgekeurd. Maandag 09, dinsdag 10 en woensdag 11 februari beluisterde een interne vakjury die negenenzeventig liedjes en op
donderdagnamiddag 12 februari werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die dit jaar mochten strijden om een ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

De nationale selectie vond plaats in de Sala Polivalentă in Craiova en werd in goede banen geleid door Alina Şerban en Andrei Boroşovici, terwijl Ioana Voicu backstage verslag deed en Florina Ghenescu vanuit de 'green room'. Het lot van de kandidaten lag in de handen van een vakjury (minimaal 5 en maximaal 7 leden) en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Bij een gelijke stand waren het aantal twaalven van de vakjury die  de doorslag zouden geven.

* uitslag 'Selecţia Naţională Eurovision 2015' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "De la capăt" (Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru) door Voltaj : 24 punten (12+12)(43 punten, 4.707 stemmen).
02. "A Million Stars" (Andrei Tudor, Cristian Faur) door Luminiţa Anghel : 18 punten (8+10)(39 punten, 3.828 stemmen).
03. "
Still Alive" (Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hägerås) door Ovidiu Anton : 15 punten (10+5)(41 punten, 791 stemmen).
04. "Love Won't Run Away" (Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea) door Blue Noise : 14 punten (7+7)(39 punten, 1.020 stemmen).
05. "Save Us" (Gabriel Huiban) door Tudor Turcu : 13 punten (5+8)(28 punten, 2.078 stemmen).
06. "We Were In Love" (Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith) door CEJ : 10 punten (4+6)(26 punten, 846 stemmen).
07. "Superman" (Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez) door Lara Lee : 7 punten (6+1)(30 punten, 386 stemmen).
08. "Nowhere" (Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu) door Cristina Vasiu : 5 punten (3+2)(21 punten, 444 stemmen).
09. "Chica latina" (Mihai Alexandru, Alexa Niculae) door Aurelian Temişan feat. Alexa : 5 punten (2+3)(13 punten, 488 stemmen).
10. "Secret Place" (Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco, Tudor Man) door Super Trooper : 5 punten (1+4)(9 punten, 510 stemmen).
11. "My Light" (Ivan Aculov, Lidia Scarlat) door Rodica Aculova
: 0 punten (0+0)(1 punt, 86 stemmen).
12. "
Dragoste în lanţuri" (Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar) door Băieţii : 0 punten (0+0)(0 punten, 178 stemmen).

 De vijfkoppige formatie Voltaj haalde zowel bij de vakjury als bij de kijkers het maximum van de punten en mag dus naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen. De groep werd in 1982 opgericht en heeft inmiddels (in verschillende bezettingen) al heelwat albums op de markt gebracht. In 2005 wonnen ze nog de award voor 'Best Roemeense act' tijdens de MTV Europe Music Awards.

 Hun nummer, "De la capăt", werd eind oktober 2014 uitgebracht en wist in eigen land tot in de hoogste regionen van de hitparade te raken. Afgelopen woensdag, 04 maart, werd de Engelse versie "All Over Again" uitgebracht. Met welke versie de groep zal aantreden is op dit ogenblik nog niet bekend.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Roemenië zal aantreden in de tweede helft van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. Daarmee is de groep een rechtstreekse concurrent van Loïc Nottet en de Nederlandse Trijntje Oosterhuis
(bron en logo : TVR)

09-03-2015 om 11:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : we beginnen de week met Laura Debreucker en Dries Devalckeneer uit Kester.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* tiende aflevering - maandag 09 maart 2015 :

'We're going to Ibiza' begint de week met Laura Debreucker en Dries Devalckeneer uit Kester. Zij is 25 jaar en werkt als vertegenwoordiger voor een Duitse parfumfabrikant. Hij is 26 en werkt als operator voor Bioagrico, een bedrijf dat taxushagen scheert om er een bestanddeel voor chemokuren uit te ontginnen. Ze leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan en dat zijn ze ook van plan op Ibiza. Laura krijgt vanavond de hulp van Bill Barberis en Maarten Vangramberen en Dries mag steun verwachten van Ruth Beeckmans en Tatyana Beloy.

'We're going to Ibiza', de tiende aflevering vanavond maandag 09 maart 2015 tussen 22.00 en 22.50 op Eén. (bron en foto : VRT)

09-03-2015 om 10:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : Astrid Bryan, haar broer Laurens en Niels De Jonck nemen het op tegen de 'oudjes'.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* achtste aflevering - maandag 09 maart 2015 :

Astrid Bryan, haar broer Laurens en Niels De Jonck nemen het op tegen Bernadette Bultynck (68), Jules Neyens (72) en Willy Luyten (69). Thema van vandaag is 'Platteland'. Bernadette loopt al 53 jaar en traint gemiddeld drie keer per week tien tot twaalf kilometer. De 20 kilometer van Brussel liep ze dit jaar in iets meer dan twee uur, vorig jaar fietste ze naar Compostela en twee jaar geleden beklom ze de Kilimanjaro. In het jaar dat Jules 70 werd, liep hij zijn zeventigste marathon. Ook Willy is zeer sportief en heeft ondertussen 231 marathons op zijn palmares staan, o.a. die van Honolulu, Athene, Boston, Rio de Janeiro, Jamaica en New York. Op het programma staan : behendigheid met een antieke tractor, maaien met een kleine zeis, een grasmaaierrace en een houthakkersfestival : het team dat als eerste drie dunne schijven kan afzagen, wint.

'Beat Da Bompaz', de achtste aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 09 maart 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

09-03-2015 om 10:21 geschreven door Redactie  


08-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Leonor Andrade gaat voor Portugal naar de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 07 maart 2015, was het de beurt aan de Portugezen om hun kandidaat te kiezen voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 16 januari 2015 maakte
RTP bekend dat er dit jaar opnieuw een nationale selectie zou komen, beter bekend als 'Festival da Canção 2015'. De omroep vroeg twaalf (nationale) componisten om een nummer klaar te stomen en een aantal van hen die de voorbije jaren liedjes aanleverden voor de selectie, werden ook ditmaal opnieuw uitgenodigd.

De selectieprocedure bestond ditmaal uit twee halve finales (dinsdag 03 en donderdag 05 maart) en een finale gisterenavond, zaterdag 07 maart. Aan elke halve finale namen zes kandidaten deel en de kijkers stuurden via televoting twee deelnemers rechtstreeks naar de finale. Uit de overgebleven vier kandidaten stuurden de zes componisten van die halve finale één kandidaat naar de finale, met dien verstande dat ze niet op hun eigen liedje mochten stemmen. Dat leverde zes kandidaten op die mochten strijden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Mal menor (Ninguém me guia à razão)" (tekst en muziek : Churky (Diogo Rodrigues)) door José Freitas.
02. "Outra vez primavera" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek : Nuno Feist) door Yola Dinis.
03. "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade.
04. "À espera das canções" (tekst : Tiago Torres da Silva ; muziek : Renato Jr.) door Simone de Oliveira.
05. "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto.
06. "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares.

Tijdens de finale werd dezelfde procedure als tijdens de halve finales gevolgd. Twee kandidaten stootten via televoting door naar een 'superfinale' en zij kregen het gezelschap van één van de overgebleven vier kandidaten die door de componisten werden aangeduid. In die 'superfinale' lag het lot van de drie kandidaten dan volledig in de handen van de kijkers.

* geplaatst voor de 'superfinale' :

- "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade.
- "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto.
- "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares.

 De overwinning ging naar de twintigjarige Leonor Andrade. Vorig voorjaar nam ze deel aan de tweede reeks van de talentenjacht 'The Voice Portugal' alwaar ze het tot in de halve finale schopte.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Portugal dit jaar zal aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : RTP)

08-03-2015 om 16:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Roemenen hun inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

  Vanavond, zondag 08 maart 2015, vindt in Roemenië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen maandag 26 januari en zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) jongstleden ging de nationale omroep TVR op zoek naar liedjes en uiteindelijk werden er 93 inzendingen ontvangen waarvan er 79 werden goedgekeurd. Maandag 09, dinsdag 10 en woensdag 11 februari beluisterde een interne vakjury die negenenzeventig liedjes en op
donderdagnamiddag 12 februari werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die zullen strijden om een ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

* volgorde van optreden tijdens 'Selecţia Naţională Eurovision 2015' :

01. "De la capăt" (Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru) door Voltaj.
02. "Dragoste în lanţuri" (Mihai Postolache, Ștefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar) door Băieţii.
03. "Save Us" (Gabriel Huiban) door Tudor Turcu.
04. "Chica latina" (Mihai Alexandru, Alexa Niculae) door Aurelian Temişan feat. Alexa.
05. "My Light" (Ivan Aculov, Lidia Scarlat) door Rodica Aculova.
06. "Love Won't Run Away" (Diana Moraru, Elena Moroșanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea) door Blue Noise.
07. "Still Alive" (Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hägerås) door Ovidiu Anton.
08. "Superman" (Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez) door Lara Lee.
09. "Secret Place" (Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco, Tudor Man) door Super Trooper.
10. "A Million Stars" (Andrei Tudor, Cristian Faur) door Luminiţa Anghel.
11. "Nowhere" (Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu) door Cristina Vasiu.
12. "We Were In Love" (Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith) door CEJ.

 Naast oud-Songfestivaldeelneemster Luminiţa Anghel zijn ook de Moldavische zangeres Rodica Aculova en CEJ, afstammelingen van de Zweedse formatie Rednex (van onder meer "Cotton Eye Joe") van de partij. Het is uitkijken naar Voltaj die met "De la capăt" zullen aantreden. Met dat nummer stond de groep reeds in de hoogste regionen van de Roemeense hitparade.

De nationale selectie vindt vanavond plaats in de Sala Polivalentă in Craiova. Het lot van de kandidaten ligt in de handen van een vakjury (minimaal 5 en maximaal 7 leden) en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Bij een gelijke stand zullen het aantal twaalven van de vakjury de doorslag geven.

De uitzending start om 19.30 (20.30 plaatselijke tijd) en wordt in goede banen geleid door Alina Şerban en Andrei Boroşovici, terwijl Ioana Voicu verslag doet backstage en Florina Ghenescu vanuit de 'green room'. Rond de klok van 22.30 (23.30 plaatselijke tijd) kennen we de Roemeense kandidaat voor Wenen.

De finale wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Roemeense omroep (TVR 1) alsook via TVR HD en TVRi. Daarnaast kan de uitzending worden gevolgd via het internet (klik hier) alsook via de website van Eurovision.tv (klik hier). (bron, logo en foto kandidaten : TVR)

08-03-2015 om 14:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Marianne wordt aangenaam verrast en Renzo doet Femke een voorstel.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.731 TOT EN MET 3.735.

Olivia is nieuwsgierig. Tim bijt zijn tanden vast in een nieuwe opdracht. Jana zoekt Toon op. Marianne doet moeite om te luisteren naar Nancy en Eddy. Paulien voelt dat er iets scheelt met Lowie. Jana is kwaad.

- maandag 09 maart - aflevering 3.731 : Eddy en Nancy hebben heel wat te bespreken. Peggy onderneemt actie. Sam heeft een besluit genomen. Olivia is nieuwsgierig. Femke heeft een belangrijke dag voor de boeg. Adil veegt Toon de mantel uit. Marianne krijgt een leuk telefoontje, maar zal ze het wel beantwoorden?

- dinsdag 10 maart - aflevering 3.732 : Jana zoekt Toon op. Marianne doet moeite om te luisteren naar Nancy en Eddy. Het komt tot een conflict tussen Femke en Peggy. Tim bijt zijn tanden vast in een nieuwe opdracht. Simonne hakt een belangrijke knoop door. Adil en Frank geven Toon goede raad. Paulien voelt dat er iets scheelt met Lowie.

- woensdag 11 maart - aflevering 3.733 : Marianne wordt aangenaam verrast. Tims toewijding aan zijn onderzoek werpt zijn vruchten af. Geert stelt Marianne een minnelijke schikking voor. Jana is kwaad. Femke krijgt hulp van Julia. Simonne overtuigt Femke om wat meer te sporten.

- donderdag 12 maart - aflevering 3.734 : Nancy is helemaal over haar toeren. Sam krijgt onverwacht bezoek. Yvette biedt Jana een troostende schouder aan. Renzo doet Femke een voorstel. Julia wordt betrapt. Frank is kwaad en roept Toon op het matje.

- vrijdag 13 maart - aflevering 3.735 : Marianne wil actie ondernemen, maar wordt in snelheid gepakt. Renzo moet Femke iets opbiechten. Sam maakt haar mannen duidelijk dat ze geen strubbelingen wil op de werkvloer. Nancy voelt zich schuldig. Lucas viert zijn eerste verjaardagsfeestje.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

08-03-2015 om 13:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Arno heeft een grote verrassing in petto voor zijn gezin en ook Thomas wil Stefanie verrassen.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.466 TOT EN MET 5.470.

- maandag 09 maart - aflevering 5.466 : Bij VDB doet Peter zijn uiterste best om de gemoederen te bedaren. Ondertussen blijft de ongerustheid binnen de familie toenemen. Véronique krijgt slecht nieuws van de bank. Guido en Emma brengen hun plan in uitvoering, tot grote verontrusting van Frank. Linda wil dat Jan een gesprek met zijn moeder aangaat.

- dinsdag 10 maart - aflevering 5.467 : Véronique probeert een reddingsplan voor de bank op te stellen. Ondertussen overweegt ze de achtervolging van June in te zetten. Frank wordt steeds ongeduldiger en beweert dat Guido Emma heeft ontvoerd. Arno heeft een grote verrassing in petto voor zijn gezin en ook Thomas wil Stefanie verrassen.

- woensdag 11 maart - aflevering 5.468 : Véronique denkt een manier gevonden te hebben om June te traceren. Op die manier hoopt ze haar doen en laten te volgen. Het reddingsplan voor Vero Bello blijkt onvoldoende te zijn. Bovendien is de situatie veel ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. Frank schakelt de politie in om Emma terug te vinden en ook Anna bemoeit zich met de zaak. Benny wil weten wat er tijdens de dronken nacht met Bart is gebeurd.

- donderdag 12 maart - aflevering 5.469 : Anna heeft een goed gesprek met Frank. Zij is ervan overtuigd dat hij Emma zal verliezen wanneer hij voet bij stuk houdt. Zjef gedraagt zich bijzonder prikkelbaar en ook zijn zelfvertrouwen heeft een flinke deuk gekregen. Liesbeth maakt zich zorgen en bespreekt de situatie met Rudi. Liesbeth brengt alles in gereedheid voor de komst van Arno's vriendin Estée.

- vrijdag 13 maart - aflevering 5.470 : Véronique neemt Marie-Rose in vertrouwen over de financiële problemen van Vero Bello. Ze wil koste wat het kost onder het juk van June vandaan en besluit door te gaan met haar plan om Junes doen en laten in kaart te brengen. De familie Coppens-Pauwels maakt kennis met Estée, maar de avond verloopt niet voor iedereen even vlot. Liesbeth licht Trudy in over wat er zich tussen Bart en Benny heeft afgespeeld.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

08-03-2015 om 13:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Tim doet schuchtere pogingen om zijn relatie met Robby niet te verstoppen voor de buitenwereld.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 137 TOT EN MET 141.

- maandag 09 maart - aflevering 137 : Lotte is van slag door het telefoontje van haar vader. David kan alleen nog maar aan Sofie denken en hij wil van Delphine een tweede Sofie maken. Ludo wil van Andrea weten waarom ze zich zo voorzichtig opstelt. Lotte overtuigt Steven om het contract van David te versoepelen en in ruil daarvoor probeert zij de publicatie van het negatieve artikel te verhinderen. Bij Klaerhout Pharmaceutica werken Sofie en Pieter langs elkaar heen. Zij wil in vakliteratuur verklaringen zoeken voor het falen van de dierenproeven, maar hij wil meteen naar een volgende fase in het onderzoek gaan.

- dinsdag 10 maart - aflevering 138 : Delphine wil aan David bewijzen dat niet alleen Sofie mensen helpt en ze neemt hem mee naar de kankerpatiëntjes. David is ontgoocheld omdat Sofie hem afwijst, maar dat betekent niet dat hij het opgeeft. Sofie en Andrea vrezen dat Herman zal hervallen in zijn pillenverslaving. Hun gebrek aan vertrouwen maakt hem kwaad. Tim en Robby zijn gelukkig samen, maar toch durft Tim zich nog niet te outen. Sander is boos omwille van Lottes actie, hoewel die goed is voor de galerie én voor David. Maarten schrikt als hij hoort dat Liesbeth is langs geweest.

- woensdag 11 maart
- aflevering 139 : Delphine geeft haar zus het medisch dossier van Luna, het meisje met kanker. Sofie vindt het schoon dat Delphine zich het lot van Luna aantrekt, maar dat maakt niet goed wat ze met David doet. David praat ondertussen met kunstenaar Tom over zijn twee grote passies: Sofie en de schilderkunst. Liesbeth bekent aan Maarten dat ze er spijt van heeft dat ze destijds niet voor hem gevochten heeft. Pieter dringt bij Sofie aan om met de voorbereidingen van hun huwelijk te beginnen. Herman geeft zijn toestemming voor een documentaire over Klaerhout Pharmaceutica, maar hij vindt het geen goed plan om de fusie met Welvapharma aan te kondigen in de pers. Andrea is trots op haar zoon omdat hij nu officieel de vennoot van Lotte in de galerie is.

- donderdag 12 maart
- aflevering 140 : Maarten wordt heen en weer geslingerd tussen Hannelore en Liesbeth en hij praat over zijn twijfels met Sofie. Zij weet precies hoe hij zich voelt. De gezondheid van Sander gaat zienderogen achteruit. Lotte dringt erop aan dat hij naar de dokter gaat. Bea beslist om het persbericht over de fusie te verspreiden. Pieter maakt voor Sofie een afspraak met een ontwerpster van bruidsjurken. David en Delphine fuiven er nog altijd lustig op los. Tim heeft het moeilijk om zijn relatie met Robby publiek te maken, maar hij vertelt zijn geheim wel aan zijn oudste zus. Herman heeft een gesprek met de regisseur die een documentaire over Klaerhout Pharmaceutica wil maken.

- vrijdag 13 maart
- aflevering 141 : Delphine krijgt van Andrea goed nieuws : Luna kan aan een experiment met nieuwe kankermedicatie deelnemen. Tim doet schuchtere pogingen om zijn relatie met Robby niet te verstoppen voor de buitenwereld. David praat met Maarten over zijn kinderwens en zet daardoor Maarten aan het denken over zijn toekomst. Hannelore leidt de regisseur rond in de laboratoria van Klaerhout Pharmaceutica. Pieter krijgt een woede-uitbarsting omdat de ethische commissie geen toestemming geeft voor de proeven op honden. Kunstpaus Steven onderhandelt een nieuw contract met David.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

08-03-2015 om 12:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Celine heeft een nieuw ambitieus plan en wil in Wittekerke een kuuroord bouwen.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 470 TOT EN MET 474.

- maandag 09 maart - aflevering 470 : Celines vader heeft het onderspit moeten delven en heeft de curator de kopie van de stortvergunning niet kunnen ontfutselen. Er zit dus niets anders op dan aan Sneyers' chantage toe te geven en de sanering van het speelpleintje te betalen. Cyriel vindt het maar niets dat Anja zich opnieuw verzoend heeft met Luc. Vandaag wordt Jempi ten grave gedragen. Het is een zeer sobere plechtigheid, waarop alleen Jan en zijn ex-vrouw Miriam aanwezig zijn. Joke is uit het ziekenhuis ontslagen. Sneyers ontmoet eindelijk de adoptievader van Debbie.

- dinsdag 10 maart - aflevering 471 : Ward heeft zijn adoptiedochter Debbie het hoofd op hol gebracht om hem in Abu Dhabi te bezoeken. Sneyers heeft niets tegen de reis, maar vindt de timing niet kunnen. Hun plaats is nu bij Joke, die sinds het vertrek van Marcel hun steun hard nodig heeft. Voor en na zijn dagtaak als agent is Luc op de boot van Cyriel te vinden. De visser heeft zich immers voorgenomen om van zijn toekomstige schoonzoon een echte man te maken. Celine heeft een nieuw ambitieus plan en wil in Wittekerke een kuuroord bouwen.

- woensdag 11 maart - aflevering 472 : Sinds het vertrek van Marcel is Joke bloednerveus en stoort ze zich aan alles en iedereen. Ook Sneyers krijgt er van langs wanneer hij het aapje meebrengt naar het café. Julia is niet zo negatief en ontfermt zich liefdevol over het diertje. Anja kan haar meisjesdroom realiseren en als ontwikkelingshelpster voor zes maanden naar Nicaragua reizen. Ze wil deze unieke kans met beide handen grijpen, maar ziet er tegenop om haar vader en verloofde op de hoogte te brengen. Ook Luc ziet een buitenkans wanneer een groepje vrienden voor een dag de boot van Cyriel wil huren. Nellie laat zich door Jonas en Miriam overhalen om te leren paardrijden. Frank vraagt ettelijke miljoenen voor zijn deel van het huis.

- donderdag 12 maart - aflevering 473 : Marcel bekent aan Georges dat hij nog niet geslapen heeft sinds hij uit Wittekerke vertrokken is. Hij mist Joke en zijn vrienden. De commandant krijgt in het ziekenhuis geregeld het bezoek van priester Dirk. Het klikt tussen hen en de basis van een mooie vriendschap is snel gelegd. Nellie heeft zich door Jonas en Miriam laten overhalen om te leren paardrijden. De eerste les loopt echter niet zo goed af. Ook Cyriel krijgt een opdoffer, want zijn boot is gestolen. Weet hij veel dat Luc de boot voor een dag verhuurd heeft.

- vrijdag 13 maart - aflevering 474 : In De Schorre worden alle slingers uit de kast gehaald en de lampionnen opgehangen. Er is dan ook een goede reden om feest te vieren, want Marcel is op de terugreis. Joke is dolgelukkig en telt de minuten af. Ook haar moeder Julia is opvallend vrolijk en dat sinds ze een zekere Jesus heeft teruggezien. Celine onthult aan de burgemeester haar plan om een kuuroord met hotelaccomodatie te bouwen in Wittekerke. Ze heeft haar zinnen gezet op het terrein, gelegen rond de ruïne van het zwembad. Het probleem is dat de grond eigendom is van de gemeente en beschermd natuurgebied.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

08-03-2015 om 12:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de vierde aflevering met de allerlaatste audities.

Op zondag 15 februari 2015 startte bij vtm de zesde editie van de populaire danswedstrijd 'So You Think You Can Dance'. Meer dan duizend dansers van West-Vlaanderen tot het verre Groningen wagen hun kans in de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

De kandidaten hebben maar één doel voor ogen : het felbegeerde bootcampticket bemachtigen. Aan Dennis Weening en Eline De Munck om de dansers een voor een doorheen de audities te loodsen in de indrukwekkende Philharmonie-schouwburg in Haarlem, Nederland.

* vierde aflevering - zondag 08 maart 2015 :

 Vanavond, zondag 08 maart 2015, om 20.35 is het erop of eronder voor de laatste kandidaten die aantreden in 'So You Think You Can Dance'. Zij strijden immers voor de allerlaatste plekjes in de 'Final Audition' of nog beter : de bootcamp. In opperste concentratie kijken de juryleden toe. Alle vier hopen ze op een ruwe diamant die ze mogen belonen met een van de allerlaatste rechtstreekse bootcamptickets. En op talentvolle dansers die ze de ultieme kans om alsnog door te gaan, willen aanbieden in de 'Final Audition' volgende week.
 
Ruwe diamant of niet, de jury ziet weer heel wat opmerkelijke audities passeren van talentvolle dansers met stuk voor stuk een eigen, sterke motivatie. Rob (22) uit Amsterdam weet al van jongs af aan dat dans zijn lang leven is, maar de stap om dat op te biechten aan zijn ouders was groot. Pas op zijn zestiende startte hij een dansopleiding in Amsterdam. Na zes jaar trainen doet hij auditie… en laat hij de jury sprakeloos achter.

De droom van Nina (23) uit Rotterdam was altijd om als turnster op de Olympische Spelen te staan. Als kind turnde ze bij het officiële jeugdteam van Nederland, maar na een zware blessure moest ze die droom volledig laten varen. Ze ging mentaal door een diep dal van ontgoocheling, maar ontdekte hierdoor dat ook dansen haar heel gelukkig maakt. Na haar achttiende begon ze te dansen en vier jaar later waagt ze haar kans bij 'So You Think You Can Dance'.

Jadinda (23) uit Barneveld studeerde dans in Australië en verhuisde nadien naar Parijs. Daar deed ze drie jaar ervaring op in burlesque shows van… de Moulin Rouge. Vele meisjes zouden maar al te graag in haar plaats zijn, maar Jadinda heeft nood aan een nieuwe uitdaging. En die hoopt ze hier te vinden. Ook Nadine (27) uit Brussel is ambitieus. Ze maakt al jaren haar eigen choreografieën die ze laat vastleggen in videoclips en die ze deelt met de wereld via het internet. Met haar auditie hoopt ze eindelijk de stap te zetten van het internet naar de grote podia en wie weet ook echte videoclips.

Fabio (22) uit Maasmechelen is nuchter genoeg om te beseffen dat een carrière als danser niet evident is en dus heeft hij een job als kledingverkoper. Toch is en blijft ook zijn grote droom het professioneel te maken in de danswereld. Met de steun van zijn familie wil de hiphopper met Italiaanse roots een poging ondernemen om die droom waar te maken. Ook Laura (18) uit Waarschoot danst graag, maar zij ziet haar auditie eerder als een uitdaging voor zichzelf. Laura heeft niet de typische vormen van een danseres, maar durft het toch aan om auditie te doen en maakt hiermee hoe dan ook een statement.

Adil (25) uit Tilburg had nooit de intentie om een dansopleiding te volgen, maar danst wel altijd en overal. Zijn motivatie is uniek : hij wil zijn 'ik' tonen aan de buitenwereld, zowel aan de jury als het aan het publiek en de kijkers. Hoewel  jurylid Jan het niet kan laten om zijn levensfilosofie te vergelijken met de Dalai Lama, lijkt zijn dans toch in de smaak te vallen.

Na deze aflevering zullen tweeëntwintig dansers zich rechtstreeks geplaatst hebben voor de bootcamp en mogen drieëndertig kandidaten in de 'Final Audition' met een tweede choreo bewijzen dat ze goed genoeg zijn voor de bootcamp. De spanning zal te snijden zijn, want van die drieëndertig mogen slechts zeven kandidaten zich nog bij de tweeëntwintig gelukkigen voegen voor de buitenlandse bootcamp, de laatste stap voor de start van de liveshows.


Groot nieuws voor alle Vlaamse fans van 'So You Think You Can Dance' : de liveshows gaan door in Vlaanderen. Vanaf zondag 29 maart tot en met de finale op zondag 17 mei 2015 worden de AED Studios in Lint de danstempel waar de top 20 van deze editie strijdt om de overwinning. Maar voor het zover is, moeten de dansers eerst nog enkele andere rondes doorstaan : de audities, de 'Final Audition' en de buitenlandse bootcamp.

Een liveshow bijwonen?

Wie 'So You Think You Can Dance' graag live meemaakt, kan sinds zaterdag 07 maart 2015 (10.00) via www.vtmtickets.be tickets bestellen voor de acht liveshows. Eén ticket kost €15 (incl. reservatiekost).

#STYCYD

Tijdens de auditieafleveringen kan je via
vtm.be en de VTM app nog steeds per auditie stemmen of je ze HOT or NOT vindt. De eindscores krijg je op het scherm te zien tijdens de uitzending. Na afloop van de aflevering op antenne, gaat het online nog verder. Daar vind je vanaf de start van de auditieafleveringen alle fragmenten mét jurycommentaar en en daarbovenop wekelijks exclusieve dansen van twee kandidaten in 'Show Your Moves' én beelden achter de schermen in een wekelijkse aflevering van 'Dennis Tours'.

'So You Think You Can Dance' de vierde aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 08 maart 2015 tussen 20.35 en 21.55 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

08-03-2015 om 12:32 geschreven door Redactie  


07-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : twaalf finalisten Zweedse Songfestivalselectie 'Melodifestivalen 2015' zijn bekend.

Volgende week zaterdag, zaterdag 14 maart 2015, komt er in Zweden een einde aan de zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De voorbije weken namen in totaal achtentwintig kandidaten deel aan 'Melodifestivalen 2015', netjes verdeeld over vier voorrondes wat er op neerkwam dat er telkens zeven kandidaten aantraden per voorronde.

Ook dit jaar waren er tijdens elke voorronde twee stemrondes en na een eerste stemronde bleven er nog vijf kandidaten over. In de tweede stemronde namen de kandidaten de reeds uitgebrachte stemmen uit de eerste stemronde mee. De nummers één en twee plaatsten zich meteen voor de finale van volgende week zaterdag 14 maart in de hoofdstad Stockholm, de nummers drie en vier moesten eerder vanavond nog aan de slag in de herkansingsronde ('Andra chansen') en de nummer vijf was uitgeschakeld.

* uitslag 'Andra chansen' - zaterdag 07 maart 2015 - Helsingborg :

- geplaatst voor de finale :

- "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014).
- "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson.
- "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah.
- "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor.

- uitgeschakeld :

- "Bring Out the Fire" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son) door Andreas Weise.
- "I See You" (tekst en muziek : Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe) door Kristin Amparo.
- "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style.
- "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone.

Na afloop van deze herkansingsronde maakte de Zweedse omroep meteen ook de volgorde van optreden tijdens de finale bekend. We zetten alles hieronder alvast netjes op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2015' :

01. "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor (tweede voorronde, 'Andra chansen').
02. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR (vierde voorronde).
03. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah (vierde voorronde, 'Andra chansen').
04. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren (derde voorronde).
05. "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010)(eerste voorronde).
06. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010)(vierde voorronde).
07. "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014)(tweede voorronde, 'Andra chansen').
08. "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa (derde voorronde).
09. "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007)(tweede voorronde).
10. "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013)(eerste voorronde).
11. "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette (tweede voorronde).
12. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson (vierde voorronde, 'Andra chansen').

Oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson zullen 'Melodifestivalen 2015' gedurende zes weken in goede banen gaan leiden.

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een internationale jury en de kijkers thuis die elk vijftig procent van de stemmen toekennen.

De finale van 'Melodifestivalen 2015', wordt volgende week, zaterdag 14 maart, rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 22.00. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron, logo en foto : SVT, Janne Danielsson)

07-03-2015 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Electro Velvet gaat voor het Verenigd Koninkrijk naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

De Britse openbare omroep BBC heeft eerder vanavond, zaterdag 07 maart 2015, de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voorgesteld.

Op maandag 06 oktober 2014 maakte de omroep bekend dat het op zoek ging naar een nummer voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Daarvoor richtte de omroep zich in eerste instantie tot componisten en daarnaast stapte men zelf ook naar platenmaatschappijen om de meest geschikte artiesten/nummers te vinden.

Geïnteresseerden konden zich bij de omroep aanmelden tot en met vrijdag 07 november (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd). Uiterlijk vrijdag 14 november werden alle ingezonden nummers beluisterd en de weerhouden nummers, samen met de nummers aangeboden door de platenfirma's, werden dan beoordeeld door een selectiecommissie.

Een panel van experts ging vervolgens aan het werk en aan het einde van de rit was er één nummer dat er meteen uitsprong qua impact alsook qua herkenbaarheid.

De BBC maakte het nummer om 22.30 (21.30 plaatselijke tijd) wereldkundig via haar Red Button service (de rode knop van de afstandsbediening), tijdens een programma gepresenteerd door Scott Mills, commentator van de halve finales van het Eurovisie Songfestival sinds 2011 en woordvoerder sinds 2012.
 
 De keuze viel op Electro Velvet met het nummer "Still In Love With You". Het duo bestaat uit de 35-jarige Alex Larke (Welwyn Garden City) en de 26-jarige Bianca Nicholas (Beckenham, Kent). Dit nummer, de debuutsingle van het tweetal, werd gekozen uit honderden liedjes die werden ingezonden. Het liedje kan omschreven worden als up tempo electro-swing en werd geschreven door David Mindel en Adrian Bax White.

Als één van de 'Big 5' is het Verenigd Koninkrijk meteen verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron, logo en foto : BBC)

07-03-2015 om 22:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (07-03-2015).

Op deze eerste zaterdag van maart zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Overmorgen, maandag 09 maart, brengen The Lynn Sisters hun allereerste album op de markt met als titel "Soldiers Of Love". Als voorsmaakje op dat album en meteen ook als eerste single, brachten "zusjes" Laura, Zeppe en Trampo op dinsdag 17 februari een knallende versie van de titeltrack van hun debuutalbum. Met dat nummer vertegenwoordigde Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') in 1987 in Brussel ons land tijdens het Eurovisie Songfestival. Daarnaast is er ook plaats voor klassiekers zoals "Ik krijg een heel apart gevoel van binnen", "Laat de zon in je hart", "Dans je de hele nacht met mij?", "Eviva España" en "De allereerste keer".

 Gisteren, vrijdag 06 maart, hebben De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) hun nieuwe album "Op stap" op de markt gebracht. Dat album bevat twaalf nieuwe nummers waaronder de nieuwe single "Wat ze doet".

 Midden mei brengt Conchita Wurst (Österreich rockt den Song Contest 2012, ESF 2014) haar album "Conchita" op de markt met daarop onder meer "Heroes". Ook haar nieuwe single "You Are Unstoppable", sinds gisteren vrijdag 06 maart beschikbaar, zal op dat album terug te vinden zijn. Voor "Rise Like A Phoenix" is er alvast geen plaats.

 De Italiaanse zanger Nek eindigde midden vorige maand tijdens de vijfenzestigste editie van 'Festival di Sanremo' op een tweede plaats met het nummer "Fatti avanti more". Samen met elf liedjes is dit prachtige nummer terug te vinden op zijn jongste album "Prima di parlare" dat afgelopen dinsdag, 03 maart, werd uitgebracht. Ook "Se telefonando", het nummer waarmee hij de coverwedstrijd won, kreeg een plaatsje alsook de nieuwe single "Nati insieme".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Winnaar Andreas Kümmert liet afgelopen donderdag, 05 maart, aan het einde van de Duitse Songfestivalselectie weten om niet naar Wenen af te reizen in de maand mei. In april vorig jaar bracht hij het album "Here I Am" op de markt en dat album werd op vrijdag 27 februari opnieuw uitgebracht met onder meer de nummers "Home Is In My Hands" en "Heart Of Stone". Op vrijdag 27 februari bracht de Italiaanse zanger Marco Mengoni (ESF 2013) een nieuwe single op de markt met als titel "Essere umani". Fans van de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) hebben vrijdag 27 maart in hun agenda aangekruist want die dag verschijnt hun nieuwe album met als titel "Endless Forms Most Beautiful". 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

07-03-2015 om 21:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond bekendmaking Britse inzending Eurovisie Songfestival 2015.

De Britse openbare omroep BBC maakte op dinsdag 24 februari bekend dat de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival vanavond, zaterdag 07 maart 2015, zal worden voorgesteld.

Op maandag 06 oktober 2014 maakte de omroep bekend dat het op zoek ging naar een nummer voor de zestigste editie van het liedjesfestival. Daarvoor richtte de omroep zich in eerste instantie tot componisten en daarnaast stapte men zelf ook naar platenmaatschappijen om de meest geschikte artiesten/nummers te vinden.

Geïnteresseerden konden zich bij de omroep aanmelden tot en met vrijdag 07 november (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd). Uiterlijk vrijdag 14 november werden alle ingezonden nummers beluisterd en de weerhouden nummers, samen met de nummers aangeboden door de platenfirma's, werden dan beoordeeld door een selectiecommissie.

Een panel van experts ging dan aan het werk en aan het einde was er één nummer dat er meteen uitsprong qua impact alsook qua herkenbaarheid. Welk nummer dat dan geworden is, komen we volgende week zaterdagavond te weten.

De BBC zal het nummer wereldkundig maken via haar Red Button service en nadien via bbc.co.uk/eurovision. Dat zal rond de klok van 22.30 (21.30 plaatselijke tijd) zijn, net na afloop van de talentenjacht 'The Voice'. Ook via de website van Eurovision.tv zal de bekendmaking te zien zijn, maar dat is pas vanaf 22.40. Als één van de 'Big 5' is het Verenigd Koninkrijk meteen verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : BBC)

07-03-2015 om 10:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Portugezen kiezen vanavond hun kandidaat voor Wenen.

 Vanavond, zaterdag 07 maart 2015, kiezen de Portugezen hun kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 16 januari 2015 maakte
RTP bekend dat er dit jaar opnieuw een nationale selectie komt, beter bekend als 'Festival da Canção 2015'. De omroep vroeg twaalf (nationale) componisten om een nummer klaar te stomen en een aantal van hen die de voorbije jaren liedjes aanleverden voor de selectie, werden ook ditmaal opnieuw uitgenodigd.

De selectieprocedure bestaat ditmaal uit twee halve finales (dinsdag 03 en donderdag 05 maart) en een finale vanavond, zaterdag 07 maart. Aan elke halve finale namen zes kandidaten deel en de kijkers stuurden via televoting twee deelnemers rechtstreeks naar de finale. Uit de overgebleven vier kandidaten stuurden de zes componisten van die halve finale één kandidaat naar de finale, met dien verstande dat ze niet op hun eigen liedje mochten stemmen. Dat leverde zes kandidaten op die mogen strijden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* geplaatst voor de finale :

- "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade (via televoting).
- "Outra vez primavera" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek : Nuno Feist) door Yola Dinis (via televoting).
- "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares (via de componisten).

- "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto (via televoting).
- "À espera das canções" (tekst : Tiago Torres da Silva ; muziek : Renato Jr.) door Simone de Oliveira (via televoting).
- "Mal menor (Ninguém me guia à razão)" (tekst en muziek : Churky (Diogo Rodrigues)) door José Freitas (via de componisten).

Aan de finale, gepresenteerd door Catarina Furtado en Júlio Isidro, nemen in totaal dus zes kandidaten deel en ook dan wordt dezelfde procedure als tijdens de halve finales gevolgd. Twee kandidaten stoten via televoting door naar een 'superfinale' en zij krijgen het gezelschap van één van de overgebleven vier kandidaten die door de componisten worden aangeduid. In die 'superfinale' ligt het lot van de drie kandidaten dan volledig in de handen van de kijkers.

Bij deze zes finalisten zien we de naam terug van de inmiddels 77-jarige Simone de Oliveira, die voor de derde maal naar het festival wil. In 1965 ("Sol de inverno") nam ze voor de eerste maal deel en eindigde met amper één puntje op een gedeelde dertiende en voorlaatste plaats. Vier jaar later deed ze het met "Desfolhada portuguesa" niet beter want met vier punten strandde ze op een vijftiende en voorlaatste plaats.

José Cid, ditmaal aan de slag als tekstschrijver, behaalde in 1980 met "Um grande, grande amor" een zevende plaats op negentien deelnemers en dat was samen met de zevende plaats (op achttien deelnemers) van Carlos Mendes in 1972 het beste resultaat van het land tot op dat ogenblik.

De finale gaat van start rond de klok van 22.25 (21.25 plaatselijke tijd) en duurt tot ongeveer 00.46 (23.46 plaatselijke tijd) en wordt uitgezonden via het eerste net van de Portugese omroep. Ook via het internet kan deze uitzending worden gevolgd en dat kan via deze link. (bron en logo : RTP)

07-03-2015 om 10:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond herkansingsronde Zweedse selectie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag 07 maart 2015, gaat in Zweden de zoektocht verder naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De voorbije weken namen er in totaal achtentwintig kandidaten deel aan 'Melodifestivalen 2015', netjes verdeeld over vier voorrondes wat er op neerkwam dat er telkens zeven kandidaten aantraden per voorronde.

Ook dit jaar waren er tijdens elke voorronde twee stemrondes en na een eerste stemronde bleven er nog vijf kandidaten over. In de tweede stemronde namen de kandidaten de reeds uitgebrachte stemmen uit de eerste stemronde mee. De nummers één en twee plaatsten zich meteen voor de finale van volgende week zaterdag 14 maart in de hoofdstad Stockholm, de nummers drie en vier moeten vanavonde nog aan de slag in de herkansingsronde ('Andra chansen') en de nummer vijf was uitgeschakeld.

Na afloop van de vierde voorronde maakte de Zweedse omroep de indeling van de vier duels tijdens de herkansingsronde bekend. De winnaar van elk duel plaatst zich voor de finale van volgende week zaterdag.

* deelnemers 'Andra chansen' - zaterdag 07 maart 2015 - Helsingborg :

01. "Bring Out the Fire" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son) door Andreas Weise <-> "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014).

02. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson <-> "I See You" (tekst en muziek : Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe) door Kristin Amparo.

03. "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style <-> "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah.

04. "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone <-> "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor.

* reeds geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2015' :

- "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013)(eerste voorronde).
- "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010)(eerste voorronde).
- "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette (tweede voorronde).
- "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007)(tweede voorronde).
- "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren (derde voorronde).
- "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa (derde voorronde).
- "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR (vierde voorronde).
- "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010)(vierde voorronde).

Oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson zullen 'Melodifestivalen 2015' gedurende zes weken in goede banen gaan leiden.

De herkansingsronde van 'Melodifestivalen 2015', wordt vanavond, zaterdag 07 maart, rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 21.30. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron, logo en foto : SVT, Janne Danielsson)

07-03-2015 om 09:47 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs