Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

05-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Guy Sebastian gaat voor nieuwkomer Australië naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

 Eerder gisterenavond, woensdag 04 maart 2015 om 23.30 (donderdag 05 maart, 09.30 plaatselijke tijd), maakte de Australische omroep SBS tijdens een persconferentie bekend wie er dit jaar aan het Eurovisie Songfestival zal deelnemen. Die persconferentie, gepresenteerd door Julia Zemiro en Sam Pang, vond plaats in het overbekende Sydney Opera House.

Op dinsdag 10 februari maakte de EBU bekend dat Australië dit jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Ter gelegenheid van dit jubileum is het land meteen verzekerd van een plaats in de finale en dat nadat het vorig jaar een prominente plaats had gekregen als intervalact in één van de halve finales.

Het land zendt het liedjesfestival inmiddels reeds dertig jaar uit en mag dus dit jaar - éénmalig - een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Met de deelname van het land nemen er nu veertig landen deel en zal de finale plaatsvinden met zevenentwintig landen. Gezien het tijdsverschil tussen Europa en Australië wordt er gekeken hoe kijkers hun voorkeur kenbaar zullen maken. Naast de kijkers is er ook een vakjury en het land zal stemmen in beide halve finales.


 Heelwat namen deden de voorbije weken de ronde en de omroep ging tussen maandag 16 en vrijdag 20 februari op zoek naar kandidaten en/of liedjes waarbij de voorkeur werd gegeven aan componisten en artiesten uit eigen land. Uiteindelijk viel de keuze op singer-songwriter Guy Sebastian.

 De 33-jarige zanger (Klang-Maleisië, 26 oktober 1981) won in 2003 de allereerste editie van de talentenjacht 'Australian Idol' en was tussen 2010 en 2012 jurylid tijdens die andere talentenjacht 'X Factor'. In november 2014 verscheen zijn jongste album "Madness" en meer dan waarschijnlijk komt het liedje voor Wenen van dat album. Met de release van dat album zit hij intussen al aan acht waarvan er in totaal zo'n 4,5 miljoen exemplaren werden verkocht.

Vooralsnog blijft het bij één deelname maar mocht het land meteen met de overwinning aan de haal gaan, dan wordt volgend voorjaar de eenenzestigste editie georganiseerd in Europa en dit in samenwerking met een deelnemende omroep. Het spreekt voor zich dat Australië, als winnaar, opnieuw een kandidaat zal afvaardigen. (bron : SBS)

05-03-2015 om 00:05 geschreven door Redactie  


04-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Grieken sturen zangeres Maria Elena Kiriakou naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Vanavond, woensdag 04 maart 2015, vond de Griekse nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor die nationale selectie ('Eurosong 2015 – NERIT & MAD Show (60 years of music)') werkte de openbare omroep Nerit opnieuw samen met de commerciële muziekzender MAD. Net als de voorbije twee jaar werd er ook ditmaal een akkoord gesloten met platenmaatschappijen.

* deelnemers Griekse nationale selectie 2015 (tussen haakjes de namen van de platenmaatschappijen) :

01. "Crash & Burn" (tekst en muziek : Takis Dimaschis) door C:Real (Feelgood).
02. "Jazz & Syrtaki" (tekst : Giannis Sinnis ; muziek : Christos Papadopoulos) door Thomai Apergi (nationale selectie 2013) & Legend (Panik Records).
03. "Ela" (tekst en muziek : Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti) door Barrice (Spicy Music).
04. "Sunshine" (tekst en muziek : Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil, Marios Psimopoulos) door Shaya (Planetworks).
05. "One Last Breath" (tekst : Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora ; muziek : Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou) Maria Elena Kiriakou (Minos EMI–Universal).

De nationale selectie, rechtstreeks vanuit de Enastron Music Hall in Tavros, werd in goede banen geleid door Mairy Synatsaki en Doretta Papadimitriou en het lot van de vijf kandidaten lag in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%).

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat Helena Paparizou het land een allereerste overwinning bezorgde en daar werd alvast aandacht aan besteed, net als aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Zo passeerden een aantal oud-deelnemers tijdens de uitzending de revue.

 Aan het einde van de iets meer dan twee uur durende uitzending raakte bekend dat de van oorsprong Cypriotische zangeres Maria Elena Kiriakou (Larnaca, 11 januari 1984) het land dit jaar zal vertegenwoordigen met "One Last Breath". Ze nam vorig jaar deel aan de eerste editie van 'The Voice of Greece' die ze als winnares afsloot. Ze kreeg meteen ook een platencontract bij Minos EMI–Universal.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Griekenland dit jaar zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale (dinsdag 19 mei) van het Eurovisie Songfestival. Daarmee is het land een directe concurrent van België en Nederland (bron en logo : MAD TV, Nerit)

04-03-2015 om 22:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van maart hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei barst de zomer in volle hevigheid los tijdens de 'Crazy Summer Edition' van 'Toppers in Concert'! De elfde editie van 'het grootste en gezelligste meezingfeest van het jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009)!

Het thema voor 'Toppers in Concert 2015' is de 'Crazy Summer Edition'. 'The Summer is Magic' en dat zullen we weten! Ook al weer zomerkriebels? Warme witte stranden, wuivende palmbomen, een golvende zee, de zon en zwoele zomeravonden, bij de Toppers begint de swingende zomer in mei! Het belooft een avond te worden in een zomers decor. De dresscode is WHITE WITH A COLORFUL TOUCH OF SUMMER!

De concerten van de Toppers zijn populairder dan ooit. Bij de jubileumconcerten van dit jaar vierden 278.000 uitgedoste fans op grootse wijze het feest van verbroedering. Voor het elfde jaar op rij meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De 'avond uit' van het jaar is al jaren een vaste traditie met vrienden, familie of collega's. Even de alledaagse sleur en zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten.

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Amerikaanse seventies discogroep Village People, zorgen voor het meest 'Over de Top' feest van het jaar! Gisteren, dinsdag 03 maart, raakte bekend dat ook de Belgische groep Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007) en Danny de Munk ook van de partij zullen zijn.

Tickets (concert op zaterdag 30 mei is reeds uitverkocht) kan je bestellen via de website van Ticketpoint en telefonisch via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm).

 Op zaterdag 08 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de vijfde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!.

Headliners op de tweede zaterdag van augustus zijn onder meer The Opposites, Golden Earring, DI-RECT, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Nielson, 3JS (ESF 2011) inclusief een Led Zeppelin cover set, Nick & Simon en Jett Rebel. Nieuw dit jaar is de toevoeging van het Jordanese Café Nol podium. Een andere primeur is dat het radioduo Coen & Sander de presentatie van de Mainstage verzorgt.

In totaal maken meer dan honderd artiesten hun opwachting en dit op negen podia. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival.

 Op vrijdag 18 september vindt in Ahoy (Rotterdam) de vijfde editie plaats van 'Night of the Stars'. Het wordt alweer een heerlijk Hollands avondje genieten met onder meer Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009), Danny de Munk en Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007).

Meer nieuws en informatie (alsook over het aanschaffen van tickets) krijg je hier alsook op de website van Ahoy.

04-03-2015 om 16:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Grieken hun inzending voor zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, woensdag 04 maart 2015, vindt de Griekse nationale selectie plaats voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor die nationale selectie ('Eurosong 2015 – NERIT & MAD Show (60 years of music)') werkt de openbare omroep Nerit opnieuw samen met de commerciële muziekzender MAD. Net als de voorbije twee jaar werd er ook ditmaal een akkoord gesloten met platenmaatschappijen.

 Op dinsdag 17 februari raakten de namen van de vijf kandidaten bekend maar op volledige liedjes bleef het wachten tot vorige week donderdag, 26 februari. Inmiddels is ook de volgorde van optreden bekendgemaakt en wij zetten alles hieronder op een rijtje.

* deelnemers Griekse nationale selectie 2015 (tussen haakjes de namen van de platenmaatschappijen) :

01. "Crash & Burn" (tekst en muziek : Takis Dimaschis) door C:Real (Feelgood).
02. "Jazz & Syrtaki" (tekst : Giannis Sinnis ; muziek : Christos Papadopoulos) door Thomai Apergi (nationale selectie 2013) & Legend (Panik Records).
03. "Ela" (tekst en muziek : Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti) door Barrice (Spicy Music).
04. "Sunshine" (tekst en muziek : Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil, Marios Psimopoulos) door Shaya (Planetworks).
05. "One Last Breath" (tekst : Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora ; muziek : Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou) Maria Elena Kiriakou (winnares eerste editie 'The Voice of Greece')(Minos EMI–Universal).

De nationale selectie, rechtstreeks vanuit de Enastron Music Hall in Tavros, wordt in goede banen geleid door Mairy Synatsaki en Doretta Papadimitriou. Het lot van de vijf kandidaten ligt in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat Helena Paparizou het land een allereerste overwinning bezorgde en daar wordt alvast aandacht aan besteed, net als aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De uitzending start om 20.00 (21.00 plaatselijke tijd) en wordt ook uitgezonden via de website van Nerit (klik hier) alsook via de website van Eurovision.tv (klik hier). (bron, logo en foto kandidaten : MAD TV, Nerit)

04-03-2015 om 15:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond kijken Justine Wijnhoven en Pasquinel Gits elkaar recht in de ogen.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* achtste aflevering - woensdag 04 maart 2015 :

Vanavond kijken Justine Wijnhoven (28) en Pasquinel Gits (27) elkaar recht in de ogen. Samen hebben ze een juwelierszaak in Knokke-Heist, maar ze wonen in Brugge met hun kat Tourbillon. Allebei dromen ze van een vrijgezellenfeest op Ibiza en ze zijn dan ook vastberaden om te winnen. Met de hulp van Peter Van de Veire en Bill Barberis legt Justine het vuur aan de schenen van Pasquinel, Ruth Beeckmans en Slongs Dievanongs. Wie trekt er aan het langste eind?

'We're going to Ibiza', de achtste aflevering vanavond woensdag 04 maart 2015 tussen 21.55 en 22.45 op Eén. (bron en foto : VRT)

04-03-2015 om 13:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : Ronny King, Kamiel Spiessens en Commissaris Huygebaert trekken vanavond op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* achtste aflevering - woensdag 04 maart 2015 :

Ronny King, Kamiel Spiessens en Commissaris Huygebaert trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen. Dina Tersago, Herman Brusselmans en Steven Goegebeur zetelen in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes én met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', achtste aflevering vanavond, woensdag 04 maart 2015, tussen 21.20 en 22.20 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

04-03-2015 om 12:59 geschreven door Redactie  


03-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Portugese selectie Eurovisie Songfestival gaat vanavond van start met eerste halve finale.

Aanstaande zaterdag07 maart 2015, komen we onder meer te weten wie er namens Portugal in mei zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 16 januari 2015 maakte
RTP bekend dat er dit jaar opnieuw een nationale selectie komt, beter bekend als 'Festival da Canção 2015'. De omroep vroeg twaalf (nationale) componisten om een nummer klaar te stomen en een aantal van hen die de voorbije jaren liedjes aanleverden voor de selectie, werden ook ditmaal opnieuw uitgenodigd.

De selectieprocedure bestaat ditmaal uit twee halve finales (dinsdag 03 en donderdag 05 maart) en een finale op zaterdag 07 maart. Aan elke halve finale nemen zes kandidaten deel en de kijkers sturen via televoting twee deelnemers rechtstreeks naar de finale. Uit de overgebleven vier kandidaten sturen de zes componisten van die halve finale één kandidaat naar de finale, met dien verstande dat ze niet op hun eigen liedje mogen stemmen.

* eerste halve finale - dinsdag 03 maart (presentatie : Joana Teles en Jorge Gabriel) :

01. "Lisboa, Lisboa" (tekst : Sara Tavares, Kalaf Epalanga ; muziek : Sara Tavares) door Rita Seidi.
02. "Há um mar que nos separa" (tekst en muziek : Miguel Gameiro) door Leonor Andrade.
03. "A noite inteira" (tekst en muziek : Augusto Madureira) door Filipa Baptista.
04. "Outra vez primavera" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek : Nuno Feist) door Yola Dinis.
05. "Tu tens uma mágica" (tekst : Gonçalo Tavares, José Cid ; muziek : Gonçalo Tavares) door Gonçalo Tavares.
06. "Paz" (tekst en muziek : Adelaide Ferreira) door Adelaide Ferreira.

* tweede halve finale - donderdag 05 maart (presentatie : Sílvia Alberto en José Carlos Malato) :

01. "Quando a lua voltar a passar" (tekst en muziek : Sebastião Antunes) door Rubi Machado.
02. "Mal menor (Ninguém me guia à razão)" (tekst en muziek : Churky (Diogo Rodrigues)) door José Freitas.
03. "Um fado em Viena" (tekst : Jorge Mangorrinha ; muziek : Fernando Abrantes) door Teresa Radamanto.
04. "À espera das canções" (tekst : Tiago Torres da Silva ; muziek : Renato Jr.) door Simone de Oliveira.
05. "Dança Joana" (tekst en muziek : Héber Marques) door Filipe Gonçalves.
06. "Maldito tempo" (tekst en muziek : Carlos Massa) door Diana Piedade.

In het lijstje zien we de namen terug van maar liefst vier oud-Songfestivaldeelnemers. Zo wil de inmiddels 77-jarige Simone de Oliveira voor de derde maal naar het festival. In 1965 ("Sol de inverno") nam ze voor de eerste maal deel en eindigde met amper één puntje op een gedeelde dertiende en voorlaatste plaats. Vier jaar later deed ze het met "Desfolhada portuguesa" niet beter want met vier punten strandde ze op een vijftiende en voorlaatste plaats.

José Cid behaalde in 1980 met "Um grande, grande amor" een zevende plaats op negentien deelnemers en dat was samen met de zevende plaats (op achttien deelnemers) van Carlos Mendes in 1972 het beste resultaat van het land tot op dat ogenblik. Met "Penso em ti, eu sei" strandde Adelaide Ferreira in 1985 op een achttiende en voorlaatste plaats. Met haar negen punten had ze er twee meer dan onze Linda Lepomme die met "Laat me nu gaan" allerlaatste eindigde.

Sara Tavares strandde in 1994 in de Ierse hoofdstad Dublin met het liedje "Chamar a música" op een achtste plaats. Die positie was het beste resultaat voor het land sinds de zevende plaats van José Cid in 1980. Twee jaar later zou Lúcia Moniz in de Noorse hoofdstad Oslo het allerbeste resultaat behalen voor haar land. Met het aanstekelijk "O meu coração não tem cor" behaalde ze er een zesde plaats.

Aan de finale, gepresenteerd door Catarina Furtado en Júlio Isidro, nemen in totaal dus zes kandidaten deel en ook dan wordt dezelfde procedure gevolgd. Twee kandidaten stoten via televoting door naar een 'superfinale' en zij krijgen het gezelschap van één van de overgebleven vier kandidaten die door de componisten worden aangeduid. In die 'superfinale' ligt het lot van de drie kandidaten dan volledig in de handen van de kijkers.

De eerste halve finale, gepresenteerd door Joana Teles en Jorge Gabriel gaat van start rond de klok van 22.06 (21.06 plaatselijke tijd) en duurt tot ongeveer 23.40 (22.40 plaatselijke tijd) en wordt uitgezonden via het eerste net van de Portugese omroep. Ook via het internet kan deze uitzending worden gevolgd en dat kan via deze link. (bron en logo : RTP)

03-03-2015 om 10:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond draait alles rond het bier met Sofie Vanrafelgem en David Le Roy.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* zevende aflevering - dinsdag 03 maart 2015 :

Bier, bier, bier en nog eens bier. Bierambassadrice en zytholoog Sofie Vanrafelgem (32) en bierliefhebber David Le Roy (38) hebben één rode draad in hun leven. De Gentenaars leerden elkaar kennen op een biercongres, hadden hun eerste date in een brouwerij en brouwen voor hun huwelijk een huwelijksbier. David geeft les aan het zesde leerjaar in de gemeenteschool De Bosrank in Zingem en brouwt er samen met zijn kinderen bier voor Vaderdag. Maar wie drinkt er binnenkort een pintje op Ibiza? Helpen Maarten Vangramberen en Peter Van de Veire Sofie aan de overwinning? Of steken Liesa Naert en Bieke Ilegems daar een stokje voor?

'We're going to Ibiza', de zevende aflevering vanavond dinsdag 03 maart 2015 tussen 22.00 en 22.50 op Eén. (bron en foto : VRT)

03-03-2015 om 09:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : vanavond met onder meer Katja Retsin, Hans Otten en Zaki.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* negende aflevering - dinsdag 03 maart 2015 :

Vandaag verwelkomt presentatrice Rani De Coninck kandidaten Marc en Eline. Ze proberen beiden zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid spreekt en om ter eerste drie op een rij te vormen. De negen Waarzeggers van dienst zijn : Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993'), Eline De Munck, Sofie Dumont, Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Véronique De Kock, Gunter Lamoot, Zaki (lid vakjury 'Eurosong 1983'), William Boeva en Jo De Poorter.

'De Waarzeggers', negende en voorlaatste aflevering vanavond, dinsdag 03 maaat 2015, tussen 20.35 en 21.30 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

03-03-2015 om 09:46 geschreven door Redactie  


02-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Bij het begin van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Anouk (ESF 2013) behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze mag zich met trots de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen noemen. Sinds de grote doorbraaksingle "Nobody's Wife" (1997) is haar dansbare rock niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Van haar album "Hotel New York" (2005) worden in Nederland en België samen meer dan 275.000 stuks verkocht. Een zeldzaam resultaat. Ze wordt een vast gezicht op alle muziekzenders en alle grote (festival)podia van de Benelux. In 2011 zagen we haar voor de zesde keer schitteren op 'Rock Werchter' en een jaar later speelde de rockgodin de pannen van het Sportpaleisdak, met vier verschillende bands. Anouk kondigde eind 2013 aan voorlopig niet op te treden en nam in 2014 haar nieuwe album op.

Vandaag is Anouk weer helemaal terug! Eerst liet ze "Places To Go" op haar fans los, de eerste single van haar nieuwe langspeler "Paradise And Back Again", die sinds november in de rekken ligt. In de video die bij de single hoort, zien we een gelukkige Anouk, omringd door vrienden en kinderen, waaronder ook Sion Jethro, haar jongste vijfde kindje. De stralende Nederlandse ster staat te popelen om ook live naar het publiek terug te keren. En dat doet ze aanstaande zaterdag, 07 maart (aanvang : 20.30) met een concert in het Sportpaleis.

Kaarten (41, 48 en 53 euro, inclusief servicekosten) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).


De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nog steeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

 Van jong en obscuur indie-folkbandje, naar larger than life popicoon! Het overkwam Oscar And The Wolf in 2014. Na de release van enkele EP's, die vooral dankzij het dromerige "Orange Sky" enige bekendheid opleverden, betekent debuutalbum "Entity" een gigantische sprong voorwaarts voor singer-songwriter en producer Max Colombie (Eurokids 2005, woordvoerder JESF 2005). Het album staat bol van de hypnotiserende downtempo beats, knisperende elektronica en slepende, sensuele melodieën en wordt onthaald op bergen superlatieven. Intussen staat de plaat meer dan veertig weken in de Top 10 album charts, was ze het tweede best verkochte album van 2014 en behaalde ze met meer dan 20.000 verkochte exemplaren een platina status! Oscar And The Wolf mocht eerder dit jaar drie MIA's in ontvangst nemen, waaronder die van Beste Album.

Ook live wordt het electropop-fenomeen op handen gedragen. Wanneer Oscar en zijn wolven in de buurt zijn, staat een drummende massa om de hoek te huilen naar de maan. Alle concertzalen waar Max Colombie present tekent zijn in een mum van tijd uitverkocht, zo ook de eerste arenashow, op zaterdag 28 maart in de Lotto Arena. Het overweldigende succes en de aanhoudende vraag naar tickets zijn duidelijke signalen dat het publiek maar niet genoeg kan krijgen van dé man van het moment. Oscar And The Wolf staat daarom niet alleen voor het tweede jaar op rij op 'Rock Werchter', maar kondigt ook nog een laatste concert aan als ultieme live-finale van "Entity". Noteer met stip in uw agenda : 'THE ULTIMATE ENTITY', op zaterdag 31 oktober (aanvang : 20.30) in het Sportpaleis!

Kaarten (34, 38 en 42 euro, inclusief servicekosten) kunnen sinds vandaag, maandag 02 maart, worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

02-03-2015 om 21:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond Yasmina Van Zummeren en Daan Swinnen, twee frisse groenten uit Balen.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* zesde aflevering - maandag 02 maart 2015 :

Vanavond in 'We're going to Ibiza' twee frisse groenten uit Balen : Yasmina Van Zummeren en Daan Swinnen. Ze zijn 26 jaar, al 7,5 jaar gelukkig samen en ze beloven elkaar op 10 juli eeuwige trouw. Daan werkt als opvoeder in De Schakel, een centrum voor volwassen mensen met een mentale beperking. Yasmina geeft lichamelijke opvoeding in het Virga Jesse-college in Hasselt.

Vanavond wordt ze geflankeerd door Maarten Vangramberen en Bill Barberis. Samen binden ze de strijd aan tegen haar toekomstige en zijn 'onenightstands' : Slongs Dievanongs en Liesa Naert.

'We're going to Ibiza', de zesde aflevering vanavond maandag 02 maart 2015 tussen 22.00 en 22.50 op Eén. (bron en foto : VRT)

02-03-2015 om 10:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : Laura Tesoro, Sofie Engelen en Nasrien Cnops nemen het vanavond op tegen drie nieuwe bompaz.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* zevende aflevering - maandag 02 maart 2015 :

In de zevende aflevering van 'Beat da Bompaz' strijden drie nieuwe bompaz en drie jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Olympische Spelen'. Laura Tesoro, Sofie Engelen en Nasrien Cnops nemen het op tegen de 72-jarige Eric Crauwels, de oudste baseballspeler van België en Nederland, Eli Iweins (73) die vorig jaar Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), Jelle van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') en Kevin Rans versloeg in een mini triatlon, en Hugo Bastelaer (74) die reeds vijf keer de 10 Miles in Antwerpen uit liep. Op het programma? Schieten, wielrennen op de piste en de 3000 meter steeple.

'Beat Da Bompaz', de zevende aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 02 maart 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

02-03-2015 om 10:32 geschreven door Redactie  


01-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Australische kandidaat voor Wenen aanstaande woensdagavond bekend.

 Aanstaande woensdagavond, 04 maart 2015, komen we te weten wie er namens Australië zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Dat heeft Michael Ebeid (Managing Director SBS) gisteren, zaterdag 28 februari, laten weten. Rond de klok van 23.00 (Belgische tijd) zou de bekendmaking gebeuren, in Australië is het dan reeds donderdagochtend (09.00 plaatselijke tijd).

Heelwat namen doen al een tijdje de ronde en de omroep ging tussen maandag 16 en vrijdag 20 februari op zoek naar kandidaten en/of liedjes waarbij de voorkeur werd gegeven aan componisten en artiesten uit eigen land.

Op dinsdag 10 februari maakte de
EBU bekend dat Australië dit jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Ter gelegenheid van dit jubileum is het land meteen verzekerd van een plaats in de finale en dat nadat het vorig jaar een prominente plaats had gekregen als intervalact in één van de halve finales.

Het land zendt het liedjesfestival inmiddels reeds dertig jaar uit en mag dus dit jaar - éénmalig - een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Met de deelname van het land nemen er nu veertig landen deel en zal de finale plaatsvinden met zevenentwintig landen. Gezien het tijdsverschil tussen Europa en Australië wordt er gekeken hoe kijkers hun voorkeur kenbaar zullen maken. Naast de kijkers is er ook een vakjury en het land zal stemmen in beide halve finales.

Vooralsnog blijft het bij één deelname maar mocht het land meteen met de overwinning aan de haal gaan, dan wordt volgend voorjaar de eenenzestigste editie georganiseerd in Europa en dit in samenwerking met een deelnemende omroep. Het spreekt voor zich dat Australië, als winnaar, opnieuw een kandidaat zal afvaardigen. (bron : SBS)

01-03-2015 om 22:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Israëlische Songfestivalinzending voor de allereerste maal volledig in het Engels.

 Voor de allereerste maal sinds het land deelneemt zal de Israëlische inzending voor het Eurovisie Songfestival volledig in het Engels zijn. Dat nieuws raakte afgelopen donderdag, 26 februari 2015, bekend.

De 16-jarige Nadav Guedj (02 november 1988) won op dinsdag 17 februari de finale van het tweede seizoen van de talentenjacht 'HaKokhav HaBa' ('The Next Star'). Eerder besliste de nationale omroep IBA dat de winnaar van deze wedstrijd in mei zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Het liedje voor Wenen kregen we tijdens die finale alvast niet te horen want dat werd via interne weg geselecteerd. Inmiddels raakte bekend dat de titel van het nummer "Golden Boy" is. Het is van de hand van Doron Madali, die eerder al een liedje ("Fantasia") schreef voor de nationale selectie in 2013.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Israël zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. (bron : IBA ; foto : Ronen Akerman)

01-03-2015 om 19:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : in het gemeenschapshuis hangt er veel spanning in de lucht.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.726 TOT EN MET 3.730.

In het gemeenschapshuis hangt er veel spanning in de lucht. Lowie kwetst Olivia en Jana is razend kwaad. Ook Tim en Sam hebben een heftige discussie. Nancy spreekt niet meer tegen Marianne en stort haar hart uit bij Femke.

- maandag 02 maart - aflevering 3.726 : Peggy staat nog altijd tussen Rosa en Waldek in. Tim maakt zich ongerust. Jana en Lowie maken ruzie. Renzo krijgt minder goed nieuws. Eddy is emotioneel. Nancy spreekt niet meer tegen Marianne. Luc heeft een voorstel voor Femke.

- dinsdag 03 maart - aflevering 3.727 : Olivia krijgt bezoek. Luc verjaart vandaag en dat laat Julia niet zomaar passeren. Jana zoekt troost bij Yvette. Marianne probeert het goed te maken met Nancy. Tom en Stan krijgen een speciale opdracht. Frank waarschuwt Jana. Renzo blijft niet bij de pakken zitten.

- woensdag 04 maart - aflevering 3.728 : Tim en Sam hebben een heftige discussie. Renzo organiseert een verrassing voor Peggy. Taxi Leo heeft dringend hulp nodig. Lowie kwetst Olivia. Luc heeft een opdracht voor Paulien. Marianne neemt een beslissing. Rosa ziet de toekomst stilaan iets rooskleuriger in.

- donderdag 05 maart - aflevering 3.729 : Marianne zoekt opnieuw toenadering tot Nancy. In het gemeenschapshuis hangt er veel spanning in de lucht. Hélène steunt Geert. Nancy stort haar hart uit bij Femke. Lena vraagt Jens om een gunst. Lowie is jaloers.

- vrijdag 06 maart - aflevering 3.730 : Geert stelt hoge eisen. Simonne roept Femke op het matje. Renzo maakt Peggy gelukkig. Eddy laat zich gaan. Jana is razend kwaad op Lowie. Marianne heeft nog een verzoek voor Peter. Lowie gaat langs bij Stan. Nancy zoekt werk voor Eddy.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

01-03-2015 om 15:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : de wereld van de Van den Bossches komt opnieuw op z'n kop te staan.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.461 TOT EN MET 5.465.

- maandag 02 maart - aflevering 5.461 : Emma neemt een besluit omtrent haar zwangerschap. Evy probeert Niko te doen inzien dat hij Nena moet loslaten. Zjef kan niet genieten van het succes van zijn slaatje. De uitslag van de fietswedstrijd tussen Jan en Agnes zorgt voor animo. Mathias laat twee vreemden binnen in zijn huis en dat blijft niet zonder gevolgen.

- dinsdag 03 maart - aflevering 5.462 : Guido heeft het moeilijk met Emma's beslissing en neemt ook zelf een impulsief besluit. June zet haar voorbereidingen verder, maar beseft dat ze zich in een gevaarlijk plan heeft gestort. Zjef verwerft naam en faam dankzij zijn slaatje, maar dan wel om de verkeerde redenen. Agnes wil zich bewijzen ten opzichte van Jan.

- woensdag 04 maart - aflevering 5.463 : Marie-Rose heeft een goed gesprek met Peter en Véronique. Niko hakt een belangrijke professionele knoop door. Jan verliest opnieuw een werkkracht, maar vindt steun vanuit onverwachte hoek. Zjef krijgt de kans om internationaal door te breken. Bij Emma slaat de twijfel opnieuw toe.

- donderdag 05 maart - aflevering 5.464 : De wereld van de Van den Bossches komt opnieuw op z'n kop te staan. Guido en Emma verdiepen zich verder in hun opties omtrent de zwangerschap. Zjef slaagt erin om indruk te maken met zijn auditie. Niko ontvangt een onverwachte bezoeker en krijgt een belangrijke vraag voorgeschoteld. Agnes komt met de oplossing voor de vervanging van Anita.

- vrijdag 06 maart - aflevering 5.465 : Agnes en Patrick hebben de familie een prangende vraag te stellen. Véronique krijgt het zwaar te verduren nu June weer opgedoken is. Niko neemt een belangrijk besluit over zijn toekomst. Samen met Mieke krijgt hij echter een emotionele opdoffer te verwerken. Peter neemt zich voor om zijn leven niet langer te laten domineren door angst. Zjef valt in een zwart gat en heeft het moeilijk.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

01-03-2015 om 15:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Robby kan niet meer tegen het eindeloos getwijfel van Tim.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 132 TOT EN MET 136.

- maandag 02 maart - aflevering 132 : Tessa probeert Quinten in te palmen op café. Sofie is kwaad op David omdat hij geld van haar heeft gestolen en hij is kwaad omdat de ring die hij voor haar heeft gekocht terug in de etalage van de juwelier ligt. Voor hem is dit het bewijs dat Sofie hem niet meer graag ziet en hij slikt een xtc-pil om zich terug blij te voelen. Frederik wil van Andrea weten waar hij staat. Hannelore en Maarten beslissen om vaker af te spreken. Herman krijgt slecht nieuws uit het ziekenhuis.

- dinsdag 03 maart - aflevering 133 : Delphine heeft er spijt van dat ze niet meer tijd heeft doorgebracht met haar oma en nu is het te laat. Ze huilt uit bij David, maar die ziet maar één oplossing: een xtc-pil nemen om geen pijn te voelen. Tijdens het colloquium geeft Herman een emotionele speech en maakt Bea indruk op de aandeelhouders met haar toekomstvisie voor Welvapharma. Ondertussen krijgt Andrea het toxicologisch rapport van het Alzheimeronderzoek in handen en ze besluit Sofie en Pieter te alarmeren. Oma Klaerhout wordt in intieme kring begraven. Hannelore doet Maarten een intrigerend voorstel en Andrea breekt met Frederik.

- woensdag 04 maart
 - aflevering 134 : De dreiging is reëel dat het Alzheimeronderzoek moet worden stopgezet. Pieter slaat zichzelf voor het hoofd omdat hij te veel met Sofie en dus te weinig met zijn werk bezig is geweest. Lotte wil van kunstenaar Tom weten of hij zijn ziel al aan kunstpaus Steven heeft verkocht. David en Delphine hebben beslist om een koppel te zijn en ook tussen Maarten en Hannelore is er geen gebrek aan romantiek. Ludo vertelt aan zijn zoon dat de aandeelhouders van Welvapharma Bea als CEO willen. Maarten wil David redden uit de klauwen van drank en drugs. Tim vraagt zich af hoe hij kan weten of hij echt verliefd is op Robby.

- donderdag 05 maart
 - aflevering 135 : David gaat met Tom op café, maar keert met een jonge vrouw terug naar huis. Nadat ze samen de nacht hebben doorgebracht, dumpt hij haar. Het zit Ludo hoog dat Bea door de aandeelhouders van Welvapharma is gevraagd om CEO te worden en hij verwacht van zijn vrouw dat ze het aanbod weigert. Maarten is ziek. Hannelore beslist hem te verzorgen en neemt hem mee naar haar hotel. Robby kan niet meer tegen het eindeloos getwijfel van Tim en dringt aan op een antwoord. Herman wil het Alzheimeronderzoek stoppen.

- vrijdag 06 maart
 - aflevering 136 : David krijgt eindelijk de beloofde auto van Steven. Toch willen David, Lotte en Sander van de kunstpaus afgeraken. Lotte wil dat voorzichtig aanpakken, maar Sander en David spannen samen en ondernemen meteen actie. Pieter licht zijn moeder in over de proeven op David, waardoor Bea beslist om het Alzheimeronderzoek niet stop te zetten. Sofie stort haar hart uit bij Andrea over haar werk en de invloed die David op haar leven heeft. Laura en Quinten groeien dichter naar elkaar toe.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

01-03-2015 om 14:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : er zijn problemen tussen Sam en Frank en spanningen eisen hun tol bij Joke.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 465 TOT EN MET 469.

- maandag 02 maart - aflevering 465 : Tussen Sam en Frank zijn de brokken niet meer te lijmen. Wat haar betreft is hun relatie voorgoed verleden tijd en ze zet hem het huis uit. Frank voelt er niets voor om in zijn eentje op een hotelkamer te zitten kniezen en stapt met zijn koffers naar Celine. Ook de relatie van Marcel en Joke lijkt niet meer te redden. De politie van Wittekerke zoekt nog altijd koortsachtig naar de voortvluchtige Jempi, maar er komt geen schot in het onderzoek. Sinds de babbel met Elke en het gesprek met Celine bekijkt Anja haar relatie met Luc met heel andere ogen.

- dinsdag 03 maart - aflevering 466 : Elke en Max verlangen naar een eigen nestje en willen na hun huwelijk de woning overnemen. Voor Debbie is dat echter uitgesloten en ze weigert te verhuizen. Ook Marcel blijft koppig aan zijn boot verderwerken en het ziet er niet naar uit dat de brokken met Joke ooit nog gelijmd geraken. De relatie van Luc en Anja is eveneens voltooid verleden tijd. Cyriel vindt het verschrikkelijk om te zien dat zijn dochter zoveel verdriet heeft en hij wil de agent onder handen nemen.

- woensdag 04 maart - aflevering 467 : In de verlaten bunker worden Jan en Jonas bedreigd door Jempi. De ontsnapte gevangene heeft de pedalen verloren en is tot alles in staat. Hij eist zelfs dat Jan de resultaten van de DNA-onderzoeken onthult. Ondertussen wordt de bunker omsingeld door de politie. Inspecteur Olivier neemt de leiding en geeft Jempi twee minuten om zich over te geven. Marcel haalt zijn kleren op in De Schorre. Is dit een poging om de brokken met Joke te lijmen of betekent dit het definitieve einde van hun relatie?

- donderdag 05 maart - aflevering 468 : De spanningen die nu al een paar weken aanslepen eisen bij Joke hun tol. Ze kan niet meer slapen, ze windt zich voor de kleinste futiliteit ontzettend op en haar bloeddruk is alarmerend hoog. Nellie wil geen risico's nemen en laat de cafébazin in het ziekenhuis opnemen. Ook de commandant belandt in het hospitaal. Op aanraden van Joke gaat Debbie met haar adoptievader Ward praten. De twee hebben elkaar in jaren niet gezien, maar het ijs is snel gebroken.

- vrijdag 06 maart - aflevering 469 : Dina is doodsbang dat de commandant niet zal herstellen van de hersenbloeding en in het ziekenhuis zal overlijden. Nellie en Jan proberen het meisje zo goed als mogelijk op te vangen en hoop te geven. De sanering van het speelpleintje zal twee miljoen frank kosten. Georges weet niet op welke post hij deze som moet vrijmaken, maar Sneyers heeft al een plannetje. Luc heeft de eerste verlovingsring van Anja kunnen terugkopen en vraagt aan Max om het juweel terug te geven.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

01-03-2015 om 14:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de derde aflevering met een nieuwe lading audities en een paar oude bekenden.

 Op zondag 15 februari 2015 startte bij vtm de zesde editie van de populaire danswedstrijd 'So You Think You Can Dance'. Meer dan duizend dansers van West-Vlaanderen tot het verre Groningen wagen hun kans in de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

De kandidaten hebben maar één doel voor ogen : het felbegeerde bootcampticket bemachtigen. Aan Dennis Weening en Eline De Munck om de dansers een voor een doorheen de audities te loodsen in de indrukwekkende Philharmonie-schouwburg in Haarlem, Nederland.

* derde aflevering - zondag 01 maart 2015 :

Enkele beloftevolle dansers hebben intussen al een bootcampticket binnen na de eerste audities van 'So You Think You Can Dance' in de Philharmonie-schouwburg in Haarlem. Hoewel er ook in de derde aflevering veel getalenteerde kandidaten aantreden, zijn de plaatsen in de volgende ronde beperkt en dat leidt tot pittige discussies binnen de jury. Ze willen de allerbeste mix van techniek en originaliteit voor de liveshows, maar unaniem zijn in die keuzes is niet altijd een evidentie.

Dansers zien 'So You Think You Can Dance' steeds meer als een mooie opstap naar een professionele danscarrière. Kandidaten uit vorige seizoenen duiken dan ook steeds vaker op als dansers in muzikale shows, dansproducties en tv-programma's. Sommige kandidaten doen zelfs na jaren een tweede poging in de hoop dat ze voldoende gegroeid zijn. De West-Vlaamse Morgane (21) uit Zedelgem bijvoorbeeld : zij deed vier jaar eerder al eens auditie, maar was toen nog te jong.

Ook de zelfzekere Jason (26) uit Arnhem keert na vier jaar keihard trainen terug om zijn ontwikkeling als danser te tonen. En Manuella (26) uit Wilrijk mag dan wel voor de eerste keer deelnemen aan het programma, ook zij beseft als geen ander dat deuren voor haar zullen opengaan als ze ver geraakt in dit programma.

Fiorella (22) uit Nijmegen is een gogo-danseres, al heeft ze van kleins af aan de droom om prima ballerina te worden. Net daarom danst ze op spietsen, maar zowel de jury als Fiorella beklaagt zich die keuze na afloop van de auditie. De jonge Bonnie (17) uit Almere is erg perfectionistisch en twijfelt aan haar eigen kunnen, iets wat jurylid Jan Kooijman absoluut niet nodig vindt. Dan Karaty wordt dan weer goedgezind van de entertainende Evghenii (36) uit Hasselt. De Moldaviër volgde een Russische balletopleiding, maar kiest toch voor een auditie die meer weg heeft van aerobics dan van dans.

Niet alle dansers krijgen de kans om keihard te trainen en dure dansopleidingen te volgen. Sommigen worden niet echt gesteund door het thuisfront. Zo volgt Jenthe (18) uit Kortessem een leraren- in plaats van een dansopleiding omdat haar ouders vinden dat ze niet goed genoeg is. Stephanie (24) uit Elewijt heeft zes jaar lang niet gedanst omdat ze van haar ouders prioriteit moest geven aan haar 'gewone' studies. Janna (24) uit Leusden kon wel op de nodige steun rekenen, maar werd voor geen enkele opleiding in Nederland toegelaten. Ze zocht – en vond – iemand die in haar gelooft in Londen en voelt zich daardoor sterk genoeg om haar kans te wagen in dit programma.

Lisa (22) uit Geraardsbergen koos voor een job als leerkracht en hoe graag ze ook lesgeeft, toch blijft ze stiekem hopen op een professionele danscarrière. Latindanser Andrew en zijn danspartner Shannon brengen een latin duo-auditie. Shannon is echter alleen maar meegekomen om  dansleerkracht Andrew (23) uit Amsterdam te partneren en stelt zichzelf dus niet kandidaat. De jury vindt dat een spijtige zaak en wil haar zelfs overtuigen met een felbegeerd bootcampticket.

Groot nieuws voor alle Vlaamse fans van 'So You Think You Can Dance' : de liveshows gaan door in Vlaanderen. Vanaf zondag 29 maart tot en met de finale op zondag 17 mei 2015 worden de AED Studios in Lint de danstempel waar de top 20 van deze editie strijdt om de overwinning. Maar voor het zover is, moeten de dansers eerst nog enkele andere rondes doorstaan : de audities, de 'Final Audition' en de buitenlandse bootcamp.

Een liveshow bijwonen?

Wie 'So You Think You Can Dance' graag live meemaakt, kan tickets bestellen voor de acht liveshows vanaf zaterdag 07 maart 2015 om 10.00 via www.vtmtickets.be. Eén ticket kost €15 (incl. reservatiekost).

#STYCYD

Tijdens de auditieafleveringen kan je via
vtm.be en de VTM app nog steeds per auditie stemmen of je ze HOT or NOT vindt. De eindscores krijg je op het scherm te zien tijdens de uitzending. Na afloop van de aflevering op antenne, gaat het online nog verder. Daar vind je vanaf de start van de auditieafleveringen alle fragmenten mét jurycommentaar en en daarbovenop wekelijks exclusieve dansen van twee kandidaten in 'Show Your Moves' én beelden achter de schermen in een wekelijkse aflevering van 'Dennis Tours'.

'So You Think You Can Dance' de derde aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 01 maart 2015 tussen 20.35 en 22.00 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

01-03-2015 om 02:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Boggie (Boglárka Csemer) mag voor Hongarije naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Ook dit jaar ging de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij werd via 'A Dal' de artiest en het nummer gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tussen woensdag 01 oktober en zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

De voorbije weken vonden er reeds drie voorrondes (met telkens tien kandidaten) en twee halve finales (met telkens negen kandidaten) plaats en gisterenavond, zaterdag 28 februari, kwamen we te weten wie er aan het Eurovisie Songfestival mag deelnemen.

Het lied voor Wenen werd gekozen door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis. Tijdens een eerste stemronde stuurde de vakjury vier kandidaten door naar een tweede ronde alwaar hun lot dan in de handen lag van de kijkers die door middel van televoting (via sms en app) hun voorkeur kenbaar maakten.

* volgorde van optreden tijdens finale 'A Dal 2015' :

01. "That's How It Goes" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Norbert Elek, Bálint Gájer) door Bálint Gájer.
02. "Wars for Nothing" (tekst : Sára Hélène Bori ; muziek : Áron Sebestyén) door Boggie (Boglárka Csemer).
03. "Keep Marching On" (tekst : Ida Wardahl ; muziek : George Németh, Erik Fijeld, Ida Wardahl) door Spoon.
04. "Ne engedj el!" (tekst : Eszter Major, Linnea Deb ; muziek : Martin Ankelius, Sebastian Zelle, Péter Krajczár) door Kati Wolf.
05. "Give Me Your Love" (tekst : Kata Kozma ; muziek : Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona) door Ádám Szabó.
06. "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.
07. "Fire" (tekst en muziek : Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth, László Gálosi) door Éva Katona-Zsombori (Ív).
08. "Beside You" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Zoltán Mujahid, László Csöndör Diaz) door Zoltán Mujahid.

* uitslag eerste stemronde (punten toegekend per jurylid 10, 8, 6 en 4) :

01. "Give Me Your Love" door Ádám Szabó : 28 punten.
02. "Wars for Nothing" door Boggie (Boglárka Csemer) : 24 punten.
03. "Keep Marching On" door Spoon : 20 punten.
04. "Beside You" door Zoltán Mujahid : 20 punten.

05. "Ne engedj el!" door Kati Wolf : 16 punten.
06. "Fire" door Éva Katona-Zsombori (Ív) : 4 punten.

 Het was de 28-jarige Boggie (Boglárka Csemer)(Boedapest, 30 november 1986) die de televoting won en in mei naar Wenen mag afreizen.

De zangeres brak in 2014 door met het liedje "Parfüm/Nouveau Parfum" en wist er in eigen land de eerste plaats van de hitparade te bereiken.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Hongarije op dinsdag 19 mei zal aantreden in het tweede deel van de eerste halve finale, net als België en Nederland. (bron en logo : MTV ; foto : website Boggie)

01-03-2015 om 01:47 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs