Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : in het gemeenschapshuis hangt er veel spanning in de lucht.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.726 TOT EN MET 3.730.

In het gemeenschapshuis hangt er veel spanning in de lucht. Lowie kwetst Olivia en Jana is razend kwaad. Ook Tim en Sam hebben een heftige discussie. Nancy spreekt niet meer tegen Marianne en stort haar hart uit bij Femke.

- maandag 02 maart - aflevering 3.726 : Peggy staat nog altijd tussen Rosa en Waldek in. Tim maakt zich ongerust. Jana en Lowie maken ruzie. Renzo krijgt minder goed nieuws. Eddy is emotioneel. Nancy spreekt niet meer tegen Marianne. Luc heeft een voorstel voor Femke.

- dinsdag 03 maart - aflevering 3.727 : Olivia krijgt bezoek. Luc verjaart vandaag en dat laat Julia niet zomaar passeren. Jana zoekt troost bij Yvette. Marianne probeert het goed te maken met Nancy. Tom en Stan krijgen een speciale opdracht. Frank waarschuwt Jana. Renzo blijft niet bij de pakken zitten.

- woensdag 04 maart - aflevering 3.728 : Tim en Sam hebben een heftige discussie. Renzo organiseert een verrassing voor Peggy. Taxi Leo heeft dringend hulp nodig. Lowie kwetst Olivia. Luc heeft een opdracht voor Paulien. Marianne neemt een beslissing. Rosa ziet de toekomst stilaan iets rooskleuriger in.

- donderdag 05 maart - aflevering 3.729 : Marianne zoekt opnieuw toenadering tot Nancy. In het gemeenschapshuis hangt er veel spanning in de lucht. Hélène steunt Geert. Nancy stort haar hart uit bij Femke. Lena vraagt Jens om een gunst. Lowie is jaloers.

- vrijdag 06 maart - aflevering 3.730 : Geert stelt hoge eisen. Simonne roept Femke op het matje. Renzo maakt Peggy gelukkig. Eddy laat zich gaan. Jana is razend kwaad op Lowie. Marianne heeft nog een verzoek voor Peter. Lowie gaat langs bij Stan. Nancy zoekt werk voor Eddy.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

01-03-2015 om 15:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : de wereld van de Van den Bossches komt opnieuw op z'n kop te staan.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.461 TOT EN MET 5.465.

- maandag 02 maart - aflevering 5.461 : Emma neemt een besluit omtrent haar zwangerschap. Evy probeert Niko te doen inzien dat hij Nena moet loslaten. Zjef kan niet genieten van het succes van zijn slaatje. De uitslag van de fietswedstrijd tussen Jan en Agnes zorgt voor animo. Mathias laat twee vreemden binnen in zijn huis en dat blijft niet zonder gevolgen.

- dinsdag 03 maart - aflevering 5.462 : Guido heeft het moeilijk met Emma's beslissing en neemt ook zelf een impulsief besluit. June zet haar voorbereidingen verder, maar beseft dat ze zich in een gevaarlijk plan heeft gestort. Zjef verwerft naam en faam dankzij zijn slaatje, maar dan wel om de verkeerde redenen. Agnes wil zich bewijzen ten opzichte van Jan.

- woensdag 04 maart - aflevering 5.463 : Marie-Rose heeft een goed gesprek met Peter en Véronique. Niko hakt een belangrijke professionele knoop door. Jan verliest opnieuw een werkkracht, maar vindt steun vanuit onverwachte hoek. Zjef krijgt de kans om internationaal door te breken. Bij Emma slaat de twijfel opnieuw toe.

- donderdag 05 maart - aflevering 5.464 : De wereld van de Van den Bossches komt opnieuw op z'n kop te staan. Guido en Emma verdiepen zich verder in hun opties omtrent de zwangerschap. Zjef slaagt erin om indruk te maken met zijn auditie. Niko ontvangt een onverwachte bezoeker en krijgt een belangrijke vraag voorgeschoteld. Agnes komt met de oplossing voor de vervanging van Anita.

- vrijdag 06 maart - aflevering 5.465 : Agnes en Patrick hebben de familie een prangende vraag te stellen. Véronique krijgt het zwaar te verduren nu June weer opgedoken is. Niko neemt een belangrijk besluit over zijn toekomst. Samen met Mieke krijgt hij echter een emotionele opdoffer te verwerken. Peter neemt zich voor om zijn leven niet langer te laten domineren door angst. Zjef valt in een zwart gat en heeft het moeilijk.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

01-03-2015 om 15:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Robby kan niet meer tegen het eindeloos getwijfel van Tim.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 132 TOT EN MET 136.

- maandag 02 maart - aflevering 132 : Tessa probeert Quinten in te palmen op café. Sofie is kwaad op David omdat hij geld van haar heeft gestolen en hij is kwaad omdat de ring die hij voor haar heeft gekocht terug in de etalage van de juwelier ligt. Voor hem is dit het bewijs dat Sofie hem niet meer graag ziet en hij slikt een xtc-pil om zich terug blij te voelen. Frederik wil van Andrea weten waar hij staat. Hannelore en Maarten beslissen om vaker af te spreken. Herman krijgt slecht nieuws uit het ziekenhuis.

- dinsdag 03 maart - aflevering 133 : Delphine heeft er spijt van dat ze niet meer tijd heeft doorgebracht met haar oma en nu is het te laat. Ze huilt uit bij David, maar die ziet maar één oplossing: een xtc-pil nemen om geen pijn te voelen. Tijdens het colloquium geeft Herman een emotionele speech en maakt Bea indruk op de aandeelhouders met haar toekomstvisie voor Welvapharma. Ondertussen krijgt Andrea het toxicologisch rapport van het Alzheimeronderzoek in handen en ze besluit Sofie en Pieter te alarmeren. Oma Klaerhout wordt in intieme kring begraven. Hannelore doet Maarten een intrigerend voorstel en Andrea breekt met Frederik.

- woensdag 04 maart
 - aflevering 134 : De dreiging is reëel dat het Alzheimeronderzoek moet worden stopgezet. Pieter slaat zichzelf voor het hoofd omdat hij te veel met Sofie en dus te weinig met zijn werk bezig is geweest. Lotte wil van kunstenaar Tom weten of hij zijn ziel al aan kunstpaus Steven heeft verkocht. David en Delphine hebben beslist om een koppel te zijn en ook tussen Maarten en Hannelore is er geen gebrek aan romantiek. Ludo vertelt aan zijn zoon dat de aandeelhouders van Welvapharma Bea als CEO willen. Maarten wil David redden uit de klauwen van drank en drugs. Tim vraagt zich af hoe hij kan weten of hij echt verliefd is op Robby.

- donderdag 05 maart
 - aflevering 135 : David gaat met Tom op café, maar keert met een jonge vrouw terug naar huis. Nadat ze samen de nacht hebben doorgebracht, dumpt hij haar. Het zit Ludo hoog dat Bea door de aandeelhouders van Welvapharma is gevraagd om CEO te worden en hij verwacht van zijn vrouw dat ze het aanbod weigert. Maarten is ziek. Hannelore beslist hem te verzorgen en neemt hem mee naar haar hotel. Robby kan niet meer tegen het eindeloos getwijfel van Tim en dringt aan op een antwoord. Herman wil het Alzheimeronderzoek stoppen.

- vrijdag 06 maart
 - aflevering 136 : David krijgt eindelijk de beloofde auto van Steven. Toch willen David, Lotte en Sander van de kunstpaus afgeraken. Lotte wil dat voorzichtig aanpakken, maar Sander en David spannen samen en ondernemen meteen actie. Pieter licht zijn moeder in over de proeven op David, waardoor Bea beslist om het Alzheimeronderzoek niet stop te zetten. Sofie stort haar hart uit bij Andrea over haar werk en de invloed die David op haar leven heeft. Laura en Quinten groeien dichter naar elkaar toe.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

01-03-2015 om 14:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : er zijn problemen tussen Sam en Frank en spanningen eisen hun tol bij Joke.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 465 TOT EN MET 469.

- maandag 02 maart - aflevering 465 : Tussen Sam en Frank zijn de brokken niet meer te lijmen. Wat haar betreft is hun relatie voorgoed verleden tijd en ze zet hem het huis uit. Frank voelt er niets voor om in zijn eentje op een hotelkamer te zitten kniezen en stapt met zijn koffers naar Celine. Ook de relatie van Marcel en Joke lijkt niet meer te redden. De politie van Wittekerke zoekt nog altijd koortsachtig naar de voortvluchtige Jempi, maar er komt geen schot in het onderzoek. Sinds de babbel met Elke en het gesprek met Celine bekijkt Anja haar relatie met Luc met heel andere ogen.

- dinsdag 03 maart - aflevering 466 : Elke en Max verlangen naar een eigen nestje en willen na hun huwelijk de woning overnemen. Voor Debbie is dat echter uitgesloten en ze weigert te verhuizen. Ook Marcel blijft koppig aan zijn boot verderwerken en het ziet er niet naar uit dat de brokken met Joke ooit nog gelijmd geraken. De relatie van Luc en Anja is eveneens voltooid verleden tijd. Cyriel vindt het verschrikkelijk om te zien dat zijn dochter zoveel verdriet heeft en hij wil de agent onder handen nemen.

- woensdag 04 maart - aflevering 467 : In de verlaten bunker worden Jan en Jonas bedreigd door Jempi. De ontsnapte gevangene heeft de pedalen verloren en is tot alles in staat. Hij eist zelfs dat Jan de resultaten van de DNA-onderzoeken onthult. Ondertussen wordt de bunker omsingeld door de politie. Inspecteur Olivier neemt de leiding en geeft Jempi twee minuten om zich over te geven. Marcel haalt zijn kleren op in De Schorre. Is dit een poging om de brokken met Joke te lijmen of betekent dit het definitieve einde van hun relatie?

- donderdag 05 maart - aflevering 468 : De spanningen die nu al een paar weken aanslepen eisen bij Joke hun tol. Ze kan niet meer slapen, ze windt zich voor de kleinste futiliteit ontzettend op en haar bloeddruk is alarmerend hoog. Nellie wil geen risico's nemen en laat de cafébazin in het ziekenhuis opnemen. Ook de commandant belandt in het hospitaal. Op aanraden van Joke gaat Debbie met haar adoptievader Ward praten. De twee hebben elkaar in jaren niet gezien, maar het ijs is snel gebroken.

- vrijdag 06 maart - aflevering 469 : Dina is doodsbang dat de commandant niet zal herstellen van de hersenbloeding en in het ziekenhuis zal overlijden. Nellie en Jan proberen het meisje zo goed als mogelijk op te vangen en hoop te geven. De sanering van het speelpleintje zal twee miljoen frank kosten. Georges weet niet op welke post hij deze som moet vrijmaken, maar Sneyers heeft al een plannetje. Luc heeft de eerste verlovingsring van Anja kunnen terugkopen en vraagt aan Max om het juweel terug te geven.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

01-03-2015 om 14:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de derde aflevering met een nieuwe lading audities en een paar oude bekenden.

 Op zondag 15 februari 2015 startte bij vtm de zesde editie van de populaire danswedstrijd 'So You Think You Can Dance'. Meer dan duizend dansers van West-Vlaanderen tot het verre Groningen wagen hun kans in de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

De kandidaten hebben maar één doel voor ogen : het felbegeerde bootcampticket bemachtigen. Aan Dennis Weening en Eline De Munck om de dansers een voor een doorheen de audities te loodsen in de indrukwekkende Philharmonie-schouwburg in Haarlem, Nederland.

* derde aflevering - zondag 01 maart 2015 :

Enkele beloftevolle dansers hebben intussen al een bootcampticket binnen na de eerste audities van 'So You Think You Can Dance' in de Philharmonie-schouwburg in Haarlem. Hoewel er ook in de derde aflevering veel getalenteerde kandidaten aantreden, zijn de plaatsen in de volgende ronde beperkt en dat leidt tot pittige discussies binnen de jury. Ze willen de allerbeste mix van techniek en originaliteit voor de liveshows, maar unaniem zijn in die keuzes is niet altijd een evidentie.

Dansers zien 'So You Think You Can Dance' steeds meer als een mooie opstap naar een professionele danscarrière. Kandidaten uit vorige seizoenen duiken dan ook steeds vaker op als dansers in muzikale shows, dansproducties en tv-programma's. Sommige kandidaten doen zelfs na jaren een tweede poging in de hoop dat ze voldoende gegroeid zijn. De West-Vlaamse Morgane (21) uit Zedelgem bijvoorbeeld : zij deed vier jaar eerder al eens auditie, maar was toen nog te jong.

Ook de zelfzekere Jason (26) uit Arnhem keert na vier jaar keihard trainen terug om zijn ontwikkeling als danser te tonen. En Manuella (26) uit Wilrijk mag dan wel voor de eerste keer deelnemen aan het programma, ook zij beseft als geen ander dat deuren voor haar zullen opengaan als ze ver geraakt in dit programma.

Fiorella (22) uit Nijmegen is een gogo-danseres, al heeft ze van kleins af aan de droom om prima ballerina te worden. Net daarom danst ze op spietsen, maar zowel de jury als Fiorella beklaagt zich die keuze na afloop van de auditie. De jonge Bonnie (17) uit Almere is erg perfectionistisch en twijfelt aan haar eigen kunnen, iets wat jurylid Jan Kooijman absoluut niet nodig vindt. Dan Karaty wordt dan weer goedgezind van de entertainende Evghenii (36) uit Hasselt. De Moldaviër volgde een Russische balletopleiding, maar kiest toch voor een auditie die meer weg heeft van aerobics dan van dans.

Niet alle dansers krijgen de kans om keihard te trainen en dure dansopleidingen te volgen. Sommigen worden niet echt gesteund door het thuisfront. Zo volgt Jenthe (18) uit Kortessem een leraren- in plaats van een dansopleiding omdat haar ouders vinden dat ze niet goed genoeg is. Stephanie (24) uit Elewijt heeft zes jaar lang niet gedanst omdat ze van haar ouders prioriteit moest geven aan haar 'gewone' studies. Janna (24) uit Leusden kon wel op de nodige steun rekenen, maar werd voor geen enkele opleiding in Nederland toegelaten. Ze zocht – en vond – iemand die in haar gelooft in Londen en voelt zich daardoor sterk genoeg om haar kans te wagen in dit programma.

Lisa (22) uit Geraardsbergen koos voor een job als leerkracht en hoe graag ze ook lesgeeft, toch blijft ze stiekem hopen op een professionele danscarrière. Latindanser Andrew en zijn danspartner Shannon brengen een latin duo-auditie. Shannon is echter alleen maar meegekomen om  dansleerkracht Andrew (23) uit Amsterdam te partneren en stelt zichzelf dus niet kandidaat. De jury vindt dat een spijtige zaak en wil haar zelfs overtuigen met een felbegeerd bootcampticket.

Groot nieuws voor alle Vlaamse fans van 'So You Think You Can Dance' : de liveshows gaan door in Vlaanderen. Vanaf zondag 29 maart tot en met de finale op zondag 17 mei 2015 worden de AED Studios in Lint de danstempel waar de top 20 van deze editie strijdt om de overwinning. Maar voor het zover is, moeten de dansers eerst nog enkele andere rondes doorstaan : de audities, de 'Final Audition' en de buitenlandse bootcamp.

Een liveshow bijwonen?

Wie 'So You Think You Can Dance' graag live meemaakt, kan tickets bestellen voor de acht liveshows vanaf zaterdag 07 maart 2015 om 10.00 via www.vtmtickets.be. Eén ticket kost €15 (incl. reservatiekost).

#STYCYD

Tijdens de auditieafleveringen kan je via
vtm.be en de VTM app nog steeds per auditie stemmen of je ze HOT or NOT vindt. De eindscores krijg je op het scherm te zien tijdens de uitzending. Na afloop van de aflevering op antenne, gaat het online nog verder. Daar vind je vanaf de start van de auditieafleveringen alle fragmenten mét jurycommentaar en en daarbovenop wekelijks exclusieve dansen van twee kandidaten in 'Show Your Moves' én beelden achter de schermen in een wekelijkse aflevering van 'Dennis Tours'.

'So You Think You Can Dance' de derde aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 01 maart 2015 tussen 20.35 en 22.00 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

01-03-2015 om 02:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Boggie (Boglárka Csemer) mag voor Hongarije naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Ook dit jaar ging de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij werd via 'A Dal' de artiest en het nummer gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tussen woensdag 01 oktober en zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

De voorbije weken vonden er reeds drie voorrondes (met telkens tien kandidaten) en twee halve finales (met telkens negen kandidaten) plaats en gisterenavond, zaterdag 28 februari, kwamen we te weten wie er aan het Eurovisie Songfestival mag deelnemen.

Het lied voor Wenen werd gekozen door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis. Tijdens een eerste stemronde stuurde de vakjury vier kandidaten door naar een tweede ronde alwaar hun lot dan in de handen lag van de kijkers die door middel van televoting (via sms en app) hun voorkeur kenbaar maakten.

* volgorde van optreden tijdens finale 'A Dal 2015' :

01. "That's How It Goes" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Norbert Elek, Bálint Gájer) door Bálint Gájer.
02. "Wars for Nothing" (tekst : Sára Hélène Bori ; muziek : Áron Sebestyén) door Boggie (Boglárka Csemer).
03. "Keep Marching On" (tekst : Ida Wardahl ; muziek : George Németh, Erik Fijeld, Ida Wardahl) door Spoon.
04. "Ne engedj el!" (tekst : Eszter Major, Linnea Deb ; muziek : Martin Ankelius, Sebastian Zelle, Péter Krajczár) door Kati Wolf.
05. "Give Me Your Love" (tekst : Kata Kozma ; muziek : Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona) door Ádám Szabó.
06. "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.
07. "Fire" (tekst en muziek : Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth, László Gálosi) door Éva Katona-Zsombori (Ív).
08. "Beside You" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Zoltán Mujahid, László Csöndör Diaz) door Zoltán Mujahid.

* uitslag eerste stemronde (punten toegekend per jurylid 10, 8, 6 en 4) :

01. "Give Me Your Love" door Ádám Szabó : 28 punten.
02. "Wars for Nothing" door Boggie (Boglárka Csemer) : 24 punten.
03. "Keep Marching On" door Spoon : 20 punten.
04. "Beside You" door Zoltán Mujahid : 20 punten.

05. "Ne engedj el!" door Kati Wolf : 16 punten.
06. "Fire" door Éva Katona-Zsombori (Ív) : 4 punten.

 Het was de 28-jarige Boggie (Boglárka Csemer)(Boedapest, 30 november 1986) die de televoting won en in mei naar Wenen mag afreizen.

De zangeres brak in 2014 door met het liedje "Parfüm/Nouveau Parfum" en wist er in eigen land de eerste plaats van de hitparade te bereiken.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Hongarije op dinsdag 19 mei zal aantreden in het tweede deel van de eerste halve finale, net als België en Nederland. (bron en logo : MTV ; foto : website Boggie)

01-03-2015 om 01:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Oekraïense zanger Eduard Romanyuta gaat voor Moldavië naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, zaterdag 28 februari 2015, vond in Moldavië de finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De halve finales vonden afgelopen dinsdag (24 februari) en donderdag (26 februari) reeds plaats en uit elke halve finale stootten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale.

Ook in de finale lag het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die beiden de helft van de punten toekenden. Bij een gelijke stand was het de kandidaat die de meeste punten van de vakjury had gekregen als winnaar werd gekroond.

* uitslag finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de punten van de vakjury en televoting) :

01. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta : 22 punten (10+12)(84 punten/13.500 stemmen).
02. "I Can Change All My Life" (tekst en muziek : Valeriu Pașa) door Valeria Paşa : 16 punten (12+4)(90 punten/1.085 stemmen).
03. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra : 14 punten (6+8)(61 punten/4.875 stemmen).
04. "Lonely Stranger" (tekst en muziek : Anastasia Ursu) door Miss M : 11 punten (8+3)(67 punten/561 stemmen).
05. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff : 11 punten (5+6)(46 punten/1.406 stemmen).
06. "Maricica" (tekst : Pavel Parfeni, Mihai Teodor ; muziek : Pavel Parfeni) door DoReDos : 10 punten (0+10)(27 punten/9.608 stemmen).
07. "Save Me" (tekst : Stela Boţan ; muziek : Constantin Dușcu) door Stela Boţan & The Cadence of Heart : 8 punten (1+7)(31 punten/1.999 stemmen).
08. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan : 7 punten (7+0)(61 stemmen/394 stemmen).
09. "Love Me" (tekst : Madelene Hamberg ; muziek : Patrik Öhlund) door Dana Markitan : 6 punten (4+2)(44 punten/473 stemmen).
10. "Inima Fierbinte" (tekst : Doina Gherman, Cătălin Gondiu ; muziek : Doina Gherman, Ricu Vodă) door Doinița Gherman : 5 punten (0+5)(26 punten/1.198 stemmen).
11. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca : 4 punten (3+1)(43 punten/470 stemmen).
12. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă : 2 punten (2+0)(38 punten/169 stemmen).
13. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls : 0 punten (9 punten/72 stemmen).
14. "Fire" (tekst en muziek : Calle Kindbom, David Wilhelmson, Philip Morris Åkerblad) door Julia Sandu : 0 punten (7 punten/273 stemmen).
15. "I Can't Breathe" (tekst : Mihai Teodor ; muziek : Anton Ragoza, Serghei Stepanov) door Lidia Isac : 0 punten (4 punten/242 stemmen). 
16. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei : 0 punten (0 punten/209 stemmen).

 De overwinning ging naar de 23-jarige Oekraïense zanger Eduard Eduardovich Romanyuta (Ternopil, 23 oktober 1992) die van de kijkers het maximum van de punten achter zijn naam kreeg. De vakjury had hem op een tweede plaats gezet na Valeria Paşa. Zij kreeg van de kijkers maar vier punten en zo strandde ze op een tweede plaats.

De zanger nam in het verleden reeds deel aan diverse festivals alsook driemaal aan de Oekraïense nationale selectie. In 2011 eindigde hij met "Berega" op een zevende plaats, in 2012 met "I'll Never Let Go" op een vijfde plaats en in 2013 met "Get Real With My Heart" op een derde plaats.

Aangezien zijn moederland Oekraïne dit jaar niet deelneemt waagde hij zijn kans in buurland Moldavië alwaar buitenlandse artiesten werden toegelaten tot de nationale selectie.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Moldavië op dinsdag 19 mei zal aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Daarmee is de zanger meteen ook een concurrent van Loïc Nottet en de Nederlandse Trijntje Oosterhuis. (bron en logo : TRM)

01-03-2015 om 00:55 geschreven door Redactie  


28-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Finnen sturen verstandelijk gehandicapten met kortste nummer ooit naar Eurovisie Songfestival.

Eerder vanavond, zaterdag 28 februari 2015, vond in Finland de finale plaats van 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015', de nationale selectie voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan die nationale selectie namen dit jaar in totaal achttien kandidaten deel, die netjes werden verdeeld over drie voorrondes. Uit elke halve finale stootten drie van de zes kandidaten door naar de finale die vanavond plaatsvond. Eerder maakte de omroep al bekend dat de vakjury niet zou terugkeren en daardoor zou het lot van de kandidaten enkel in de handen van de kijkers liggen. Maar daar kwam de omroep op terug en die vakjury (tien jury's van diverse groepen uit de samenleving) was uiteindelijk goed voor 10% van de stemmen, de overige 90% was in handen van de kijkers.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015' :

01. "Ostarilla" door Shava.
02. "Crossroads" door Satin Circus.
03. "Hold Your Colours" door Solju.
04. "Särkyneiden sydänten kulmilla" door Järjestyshäiriö.
05. "No voy a llorar por ti" door Norlan 'El Misionario'.
06. "Heart Of Light" door Opera Skaala.
07. "Lions and Lambs" door Jouni Aslak.

08. "Aina mun pitää" door Pertti Kurikan Nimipäivät.
09. "All For Victory" door Angelo De Nile.

* uitslag finale van 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015' (tussen haakjes percentages vakjury/televoting) :

01. "Aina mun pitää" door Pertti Kurikan Nimipäivät : 37,4% (1,2/36,2).
02. "Crossroads" door Satin Circus : 26,3% (2,1/24,2).
03. "Heart Of Light" door Opera Skaala : 8,3% (1,6/6,7).
04. "Hold Your Colours" door Solju : 6,5% (0,7/5,8).
05. "All For Victory" door Angelo De Nile : 6,3% (0,8/5,5).
06. "Lions and Lambs" door Jouni Aslak : 4,4% (1,1/3,3).
07. "No voy a llorar por ti" door Norlan 'El Misionario' : 4,1% (0,4/3,7).
08. "Ostarilla" door Shava : 3,4% (1,2/2,2).
09. "Särkyneiden sydänten kulmilla" door Järjestyshäiriö : 3,3% (0,9/2,4).

 De vier heren van de punkformatie Pertti Kurikan Nimipäivät haalden de overwinning binnen met een ruime voorsprong op de nummer twee, Satin Circus. Deze laatsten stonden aan de leiding nadat de tien vakjury's hun punten hadden gegeven, maar dit telde slechts voor tien procent mee in de einduitslag. Meer dan twee op de drie stemmen van de kijkers gingen naar de vier verstandelijk gehandicapten. Hun nummer "Aina mun pitää" is net geen anderhalve minuut lang en dat zou meteen dan ook het kortste nummer ooit in het festival worden.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Finland op dinsdag 19 mei zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale, net als België en Nederland.
(bron en logo : YLE)

28-02-2015 om 23:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Maraaya gaat voor Slovenië naar het Eurovisie Songfestival in buurland Oostenrijk.

 Vanavond, zaterdag 28 februari 2015, vond in Slovenië 'EMA 2015' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep
RTVSLO maakte op donderdag 15 januari op het middaguur de namen bekend van de acht kandidaten die vanavond streden om het ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Tussen maandag 24 november en zondag 21 december jongstleden ging RTVSLO op zoek naar inzendingen voor 'EMA 2015'. Op dinsdag 23 december maakte de omroep bekend dat het in totaal 145 inzendingen had ontvangen voor die selectie. Uit dat aantal zou een interne vakjury (Miša Molk, Darja Švajger, Aleksander Radić en Jernej Vene) in eerste instantie maximaal zes liedjes kiezen en daarnaast zou de omroep zelf ook nog op zoek naar maximaal zes kandidaten. Maar uiteindelijk werden het acht kandidaten die streden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* deelnemers EMA 2015 - zaterdag 28 februari 2015 (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Misunderstandings" (Neno Belan, Zvonimir Zrilić, Tonči Pajkin) door Alya & Neno Belan.
02. "Once Too Many Times" (Tim Kores, Dejan Radičevič) door Tim Kores.
03. "Glas srca" (Aleš Klinar, Tina Muc) door Jana Šušteršič.
04. "Vse mogoče" (Jalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine Janžek) door I.C.E..
05. "Mava to" (Klemen Mramor, Tina Muc) door Clemens.
06. "Here For You" (Raay, Marjetka Vovk, Charlie Mason) door Maraaya.
07. "Šaltinka" (Rudi Bučar) door Rudi Bučar & Figoni.
08. "Alive" (Andrej Babić) door Martina Majerle.

Tijdens de finale waren er twee stemrondes. Tijdens de eerste stemronde lag het lot van de deelnemers in de handen van een driekoppige vakjury (presentatrices en oud-festivaldeelneemsters Darja Švajger, Maja Keuc en Tinkara Kovač) waarbij elk lid aan elk liedje punten geeft van 1 tot en met 5. De twee kandidaten met de meeste punten gingen over naar de tweede stemronde (superfinale) alwaar het enkel de kijkers waren die de kandidaat voor Wenen door middel van televoting aanduidden.
 
* uitslag 'superronde' - EMA 2015 :

01. "Here For You" (Raay, Marjetka Vovk, Charlie Mason) door Maraaya : 7.311 stemmen.
02. "Šaltinka" (Rudi Bučar) door Rudi Bučar & Figoni : 5.449 stemmen.

 Maraaya, dat zijn componist en producer Raay en zijn echtgenote (en zangeres) Marjetka Vovk. De twee zijn reeds vijf jaar een echtpaar en hebben twee zonen. Aleš Vovk - Raay (Jesenice, 07 juli 1984) was als jurylid te zien tijdens 'Misija Evrovizija', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival van 2012. Daarnaast schreef hij een aantal liedjes voor nationale selecties alsook de Sloveense inzending van vorig jaar, "Round And Round".

 Raay en zijn vrouw Marjetka namen als lid van Turbo Angels in 2008 deel aan de nationale selectie met "Zabava", goed voor een zesde plaats. Twee jaar later, als leden van TAngels, eindigden ze met "Kaj in kam" op een twaalfde plaats. Momenteel werken ze aan een debuutalbum, met onder meer hun festivalinzending en hun eerste single "Lovin' Me". Met dat nummer stonden ze eind vorig jaar drie weken in Vlaanderen in de 'Ultratip 100'.

Samen met Charlie Mason schreef het duo de Sloveense inzending van dit jaar en diezelfde Mason is onder meer mede verantwoordelijk voor "Rise Like A Phoenix", het nummer waarmee Conchita Wurst vorig jaar haar land Oostenrijk een tweede overwinning bezorgde. Daarnaast schreef hij ook mee aan "L'amore è femina", het nummer waarmee Nina Zilli in 2012 negende werd in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Slovenië op donderdag 21 mei zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : RTVSLO)

28-02-2015 om 22:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : reeds acht kandidaten verzekerd van een plaats in finale 'Melodifestivalen 2015'.

 Eerder vanavond, zaterdag 28 februari 2015, ging in Zweden de zoektocht verder naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar namen er in totaal achtentwintig kandidaten deel aan 'Melodifestivalen', netjes verdeeld over vier voorrondes wat er op neerkomt dat er telkens zeven kandidaten aantraden per voorronde.

Ook dit jaar waren er tijdens elke voorronde twee stemrondes en na een eerste stemronde bleven er nog vijf kandidaten over. In de tweede stemronde namen de kandidaten de reeds uitgebrachte stemmen uit de eerste stemronde mee. De nummers één en twee plaatsten zich meteen voor de finale op zaterdag 14 maart in de hoofdstad Stockholm, de nummers drie en vier moeten volgende week zaterdag, 07 maart, nog aan de slag in de herkansingsronde ('Andra chansen') en de nummer vijf was uitgeschakeld.

We zetten hieronder alle uitslagen (van de vier voorrondes) op een rijtje en daarnaast krijg je een overzicht van de reeds geplaatste finalisten en de acht liedjes die volgende week gaan strijden om vier tickets voor de finale die dus met twaalf kandidaten zal plaatsvinden.

* uitslag eerste voorronde - zaterdag 07 februari 2015 - Göteborg :

01/02. "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013).
01/02. "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010).

03/04. "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style.
03/04. "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone.

05. "One By One" (tekst en muziek : Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn) door Elize Ryd & Rickard Söderberg.
06. "I'll Be Fine" (tekst en muziek : Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones) door Molly Pettersson Hammar.
07. "Pappa" (tekst en muziek : Daniel Gildenlöw) door Daniel Gildenlöw (MF 2010).

* uitslag tweede voorronde - zaterdag 14 februari 2015 - Malmö :

01/02. "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette.
01/02. "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).

03/04. "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014).
03/04. "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor.

05. "If I Was God For One Day" (tekst en muziek : Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén) door Neverstore.
06. "Där och då med dig" (tekst en muziek : Emelie Irewald) door Emelie Irewald.
07. "Nonetheless" (tekst en muziek : Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan) door Marie Bergman (ESF 1971-1972-1994) & Sanne Salomonsen (MF 2005).

* uitslag derde voorronde - zaterdag 21 februari 2015 - Östersund :

01/02. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren.
01/02. "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa.

03/04. "Bring Out the Fire" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son) door Andreas Weise.
03/04. "I See You" (tekst en muziek : Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe) door Kristin Amparo.

05. "Insomnia" (tekst en muziek : Ellen Benediktson, Anderz Wrethov) door Ellen Benediktson (MF 2014).
06. "För din skull" (tekst en muziek : Martin Eriksson, Thomas G:son, Thomas Karlsson) door Kalle Johansson.
07. "Living To Die" (tekst en muziek : Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Karl-Ola Kjellholm) door Andreas Johnson (MF 2006-2007-2008-2010-2012).

* uitslag vierde voorronde - zaterdag 28 februari 2015 - Örebro :

01/02. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR.
01/02. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010).

03/04. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah.
03/04. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson.

05. "Black Swan" (tekst en muziek : Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk) door Caroline Wennergren (MF 2005).
06. "Ett andetag" (tekst en muziek : Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall, Sharon Vaughn) door Annika Herlitz.
07. "Don't Say No" (tekst en muziek : Johan Krafman, Kristofer Östergren, Olle Blomström) door Midnight Boy.

* reeds geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2015' :

- "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013)(eerste voorronde).
- "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010)(eerste voorronde).
- "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette (tweede voorronde).
- "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007)(tweede voorronde).
- "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren (derde voorronde).
- "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa (derde voorronde).
- "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR (vierde voorronde).
- "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010)(vierde voorronde).

Na afloop van de vierde voorronde maakte de Zweedse omroep de indeling van de vier duels tijdens de herkansingsronde bekend. De winnaar van elk duel plaatst zich voor de finale van zaterdag 14 maart eerstkomende.

* geplaatst voor 'Andra chansen' (herkansingsronde) :

01. "Bring Out the Fire" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son) door Andreas Weise <-> "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014).
02. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson <-> "I See You" (tekst en muziek : Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe) door Kristin Amparo.
03. "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style <-> "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah.
04. "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone <-> "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor.

De herkansingsronde gaat volgende zaterdag, 07 maart 2015, door en dan plaatsen zich dus nog vier kandidaten voor de finale van een week later. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron en logo : SVT)

28-02-2015 om 22:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : zestienjarige Molly Sterling gaat voor Ierland naar het Eurovisie Songfestival.

Gisterenavond, vrijdag 27 februari 2015, kozen de Ieren hun kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat in mei zal worden gehouden in de Weense hoofdstad Wenen.

Voor het eerst sinds 2010 kwam er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapte men op het groene eiland af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Tussen maandag 13 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd) en vrijdag 31 oktober (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) kregen geïnteresseerden de tijd om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen. Nadien ging een interne vakjury aan de slag om uiteindelijk vijf liedjes te selecteren voor de nationale selectie. Op maandag 09 februari jongstleden werden de namen van de artiesten bekendgemaakt en later die dag werden de vijf liedjes voorgesteld.

* de vijf finalisten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "She's So Fine" (Tony Adams-Rosa) door Alex Saint and the MJs.
02. "Anybody Got A Shoulder?" (Charlie McGettigan) door Kat Mahon.
03. "Break Me Up" (Gustav Euren, Niclas Arn & Danne Attlerud) door Erika Selin.
04. "Memories" (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos) door Nikki Kavanagh.
05. "Playing With Numbers" (Molly Sterling, Grey French) door Molly Sterling.

De liedjes werden beoordeeld door een panel bestaande uit componist Phil Coulter (componist/tekstschrijver Britse inzendingen 1967 en 1968, componist/tekstschrijver/dirigent Luxemburgse inzendig 1975), presentatrice Mairead Farrell, dragqueen Panti Bliss en oud-winnares Linda Martin (ESF 1984-1992, Ierse nationale selectie 1976-1977-1978-1982-1986-1989-1990) terwijl Marty Whelan verslag uitbracht vanuit de 'greenroom'. Oud-winnaars Niamh Kavanagh (ESF 1993-2010), Linda Martin en Paul Harrington (ESF 1994) openden de uitzending. Phil Coulter en Niamh Kavanagh zorgden voor het muzikale intermezzo.

De winnaar werd gekozen door een regionale vakjury (50%) en door televoting (50%). De regionale jury's zaten in Galway, Cork, Dublin, Limerick en Sligo. Elke vakjury gaf 4-6-8-10-12 punten en de kijkers thuis gaven 20-30-40-50-60 punten.

* de uitslag (punten tussen haakjes regionale jury's Galway - Cork - Dublin - Limerick - Sligo en televoting) :

01. "Playing With Numbers" door Molly Sterling : 104 punten (4+8+8+12+12+60).
02. "Anybody Got A Shoulder?" door Kat Mahon : 100 punten (12+10+12+6+10+50).
03. "Break Me Up" door Erika Selin : 88 punten (8+12+10+10+8+40).
04. "Memories" door Nikki Kavanagh : 66 punten (10+6+6+8+6+30).
05. "She's So Fine" door  Alex Saint and the MJs : 42 punten (6+4+4+4+4+20).

 De overwinning ging naar de 16-jarige singer/songwriter Molly Sterling met "Playing With Numbers", een nummer dat ze samen schreef met Grey French. Het liedje zal ook terug te vinden zijn op haar album waaraan ze momenteel volop werkt.

Op maandag 26 januari raakte reeds bekend dat Ierland op donderdag 21 mei eerstkomende zal aantreden tijdens de eerste helft van de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : RTÉ)

28-02-2015 om 20:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (28-02-2015).

Op deze laatste dag van februari zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Christoff (Eurosong 1993-2002) heeft een opvolger klaar voor "Onze vader". Uit zijn jongste album "Altijd onderweg" werd ditmaal gekozen voor een Nederlandse bewerking van "Zurück in den Himmel" uit 2013 van Peter Michael. In het Nederlands heet het nummer "In de zevende hemel".

 Met haar nieuwe single "Another Day" doet Jelle van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') een aanval op de hitparade. Het nummer is vanaf aanstaande dinsdag, 03 maart, beschikbaar.

 De Nederlander Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) schreef in 2013 het nummer "Dromen van elkaar" voor zijn zus Monique en Tim Douwsma (NSF 2012, woordvoerder ESF 2014). In ons land brachten Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) het nummer als nieuwe single op de markt op vrijdag 13 februari jongstleden. Het nummer is ook terug te vinden op het album "Wij zijn één" dat het koppel in mei vorig jaar op de markt bracht.

 Sinds afgelopen maandag, 23 februari, ligt het vijfde album, "Hear Me As I Am", van de Deense zanger Bryan Rice (DMGP 2010-2014) in de winkelrekken. De zanger staat tien jaar in het vak en dat wil hij op gepaste wijze vieren met een nieuw album en een nieuwe single met als titel "Beat Of My Own Drum". Ook "I Hear U", het nummer waarmee hij vorig jaar deelnam aan de Deense selectie voor het Eurovisie Songfestival, is op het album terug te vinden.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichtenGisteren, vrijdag 27 februari, verscheen een nieuw album van de Duitse zangeres Nena (presentatrice 'Countdown Grand Prix 1998') met als titel "Oldschool". Als voorloper op dat album bracht ze op vrijdag 23 januari de single "Lieder von Früher" op de markt. Met "Human Beings" neemt Karin Park over twee weken deel aan de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Twee jaar geleden schreef de van oorsprong Zweedse samen met Robin Lynch en Niklas Olovson "I Feed You My Love", het nummer waarmee Margaret Berger een vierde plaats in de wacht sleepte. Dit jaar hoopt Park zelf naar het liedjesfestival te kunnen gaan en daarnaast brengt ze aanstaande woensdag, 04 maart, haar derde album "Apocalypse Pop" op de markt. Op dat album zullen twaalf liedjes staan waaronder ook "Human Beings". Aanstaande vrijdag, 06 maart, komt het verzamelalbum "Melodifestivalen 2015" op de markt met daarop de achtentwintig liedjes die sinds zaterdag 07 februari strijden om het Zweedse ticket voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

28-02-2015 om 19:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond finale Hongaarse selectie Eurovisie Songfestival, 'A Dal 2015'.

Ook dit jaar gaat de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tussen woensdag 01 oktober en zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

De voorbije weken vonden er reeds drie voorrondes (met telkens tien kandidaten) en twee halve finales (met telkens negen kandidaten) plaats en vanavond, zaterdag 28 februari, komen we te weten wie er aan het Eurovisie Songfestival mag deelnemen.

Het lied voor Wenen zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Tijdens een eerste stemronde stuurt de vakjury vier kandidaten door naar een tweede ronde alwaar hun lot dan in de handen zal liggen van de kijkers die door middel van televoting (via sms en app) hun voorkeur kenbaar zullen maken.

* deelnemers finale 'A Dal 2015' :

- "Give Me Your Love" (tekst : Kata Kozma ; muziek : Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona) door Ádám Szabó.
- "Wars for Nothing" (tekst : Sára Hélène Bori ; muziek : Áron Sebestyén) door Boggie (Boglárka Csemer).
- "Keep Marching On" (tekst : Ida Wardahl ; muziek : George Németh, Erik Fijeld, Ida Wardahl) door Spoon.
- "Beside You" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Zoltán Mujahid, László Csöndör Diaz) door Zoltán Mujahid.

- "That's How It Goes" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Norbert Elek, Bálint Gájer) door Bálint Gájer.
- "Fire" (tekst en muziek : Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth, László Gálosi) door Éva Katona-Zsombori (Ív).
- "Ne engedj el!" (tekst : Eszter Major, Linnea Deb ; muziek : Martin Ankelius, Sebastian Zelle, Péter Krajczár) door Kati Wolf.
- "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.

Net als voor de selectie van vorig jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn.

De finale van 'A Dal 2015' gaat vanavond van start om 20.25 en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Hongaars omroep. De nationale selectie kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link (klik op ÉLŐ en dan op M1 of Duna World) alsook via de website van 'A Dal 2015'. Wie dat wenst kan de uitzending ook volgen via de website van Eurovision.tv (klik hier).

Na afloop (rond de klok van 22.25) is er op het tweede net nog 'A Dal +' waarin gedurende een half uurtje wordt nagekaart over deze halve finale. Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Csilla Tatár die vanuit de greenroom het gezelschap krijgt van Levente Harsányi. Deze laatste leidt nadien ook 'A Dal +' in goede banen. (bron en logo :
MTV)

28-02-2015 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond vierde en laatste voorronde Zweedse selectie Eurovisie Songfestival.

Vandaag, zaterdag 28 februari 2015, zet de Zweedse openbare omroep SVT haar zoektocht verder naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen zaterdag 07 februari en zaterdag 14 maart vindt de Songfestivalselectie plaats met achtentwintig deelnemers en dit netjes verdeeld over vier voorrondes. Na de vierde en laatste voorronde volgt er nog een herkansingsronde (zaterdag 07 maart) alvorens we midden maart te weten komen wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen mag afreizen.

Net als de voorgaande jaren zijn er dus vier voorrondes
waarbij de nummers één en twee zich meteen plaatsen voor de finale in Stockholm op zaterdag 14 maart eerstkomende. De nummers drie en vier krijgen op zaterdag 07 maart nog een herkansing tijdens 'Andra chansen', waarbij er nog vier tickets worden uitgedeeld voor die finale.

* deelnemers vierde voorronde - zaterdag 28 februari 2015 - Örebro :

01. "Don't Say No" (tekst en muziek : Johan Krafman, Kristofer Östergren, Olle Blomström) door Midnight Boy.
02. "Black Swan" (tekst en muziek : Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk) door Caroline Wennergren (MF 2005).
03. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR.
04. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson.
05. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah.
06. "Ett andetag" (tekst en muziek : Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall, Sharon Vaughn) door Annika Herlitz.
07. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010).

* reeds geplaatst voor de finale :

- "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013).
- "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010).

- "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette.
- "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).

- "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren.
- "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa.

* reeds geplaatst voor herkansingsronde 'Andra chansen' :

- "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style.
- "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone.

- "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014).
- "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor.

- "Bring Out the Fire" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son) door Andreas Weise.
- "I See You" (tekst en muziek : Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe) door Kristin Amparo.

Na een eerste stemronde blijven er nog vijf nummers in de running. In de tweede stemronde behouden deze liedjes de tijdens de eerste ronde uitgebrachte stemmen. Na afloop hiervan is de nummer vijf meteen uitgeschakeld, de nummers drie en vier stoten door naar de herkansingsronde op zaterdag 07 maart, de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor de finale, een week later.

Oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson zullen 'Melodifestivalen 2015' gedurende zes weken in goede banen gaan leiden.

De vierde voorronde van 'Melodifestivalen 2015', wordt vanavond, zaterdag 28 februari, rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 21.30. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. Daar kunnen ook al fragmentjes van de nummers worden beluisterd en vanaf 14.00 komen er ook langere versies beschikbaar. (bron, logo en foto : SVT, Janne Danielsson)

28-02-2015 om 13:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Slovenen kiezen vanavond hun inzending voor zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag 28 februari 2015, vindt 'EMA 2015' plaats, de Sloveense nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep
RTVSLO maakte op donderdag 15 januari op het middaguur de namen bekend van de acht kandidaten die vanavond gaan strijden om het ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Tussen maandag 24 november en zondag 21 december jongstleden ging RTVSLO op zoek naar inzendingen voor 'EMA 2015'. Op dinsdag 23 december maakte de omroep bekend dat het in totaal 145 inzendingen had ontvangen voor die selectie. Uit dat aantal zou een interne vakjury (Miša Molk, Darja Švajger, Aleksander Radić en Jernej Vene) in eerste instantie maximaal zes liedjes kiezen en daarnaast zou de omroep zelf ook nog op zoek naar maximaal zes kandidaten. Maar uiteindelijk werden het acht kandidaten die gaan strijden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* deelnemers EMA 2015 - zaterdag 28 februari 2015 (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Misunderstandings" (Neno Belan, Zvonimir Zrilić, Tonči Pajkin) door Alya & Neno Belan.
02. "Once Too Many Times" (Tim Kores, Dejan Radičevič) door Tim Kores.
03. "Glas srca" (Aleš Klinar, Tina Muc) door Jana Šušteršič.
04. "Vse mogoče" (Jalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine Janžek) door I.C.E..
05. "Mava to" (Klemen Mramor, Tina Muc) door Clemens.
06. "Here For You" (Raay, Marjetka Vovk, Charlie Mason) door Maraaya.
07. "Šaltinka" (Rudi Bučar) door Rudi Bučar & Figoni.
08. "Alive" (Andrej Babić) door Martina Majerle.

Tijdens de finale komen er twee stemrondes. Tijdens de eerste stemronde ligt het lot van de deelnemers in de handen van een driekoppige vakjury waarbij elk lid aan elk liedje punten geeft van 1 tot en met 5. De twee kandidaten met de meeste punten gaan over naar de tweede stemronde (superfinale) alwaar het enkel de kijkers zullen zijn die de kandidaat voor Wenen gaan aanduiden.

De nationale selectie wordt in goede banen geleid door comedian Nejc Šmit die het gezelschap krijgt van drie oud-festivaldeelneemsters zijnde Darja Švajger (1995, 1999), Maja Keuc (2011) en Tinkara Kovač (2014). De finale wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Sloveense nationale omroep en dit vanaf 20.00. De uitzending kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link. (bron en foto : RTVSLO)

28-02-2015 om 13:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Finnen hun inzending voor Wenen.

Vanavond, zaterdag 28 februari 2015, komen we te weten wie er voor Finland dit jaar zal gaan deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan de nationale selectie, 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015', nemen dit jaar in totaal achttien kandidaten deel, die netjes werden verdeeld over drie voorrondes. Uit elke halve finale stootten drie van de zes kandidaten door naar de finale die vanavond zal plaatsvinden. Eerder maakte de omroep al bekend dat de vakjury niet zou terugkeren en daardoor zou het lot van de kandidaten enkel in de handen van de kijkers liggen. Inmiddels maakte de omroep bekend dat er tijdens de finale alsnog een vakjury zal zijn die 10% van de stemmen in handen hebben tegenover 90% voor de kijkers.

* deelnemers finale - zaterdag 28 februari 2015 :

- "Crossroads" door Satin Circus.
- "Aina mun pitää" door Pertti Kurikan Nimipäivät.
- "No voy a llorar por ti" door Norlan 'El Misionario'.

- "Ostarilla" door Shava.
- "Heart Of Light" door Opera Skaala.
- "Lions and Lambs" door Jouni Aslak.

- "Hold Your Colours" door Solju.
- "Särkyneiden sydänten kulmilla" door Järjestyshäiriö.
- "All For Victory" door Angelo De Nile.

Net als de drie voorrondes wordt ook de finale in goede banen geleid door Rakel Liekki en Roope Salminen. De uitzending gaat van start om 20.00 (21.00 plaatselijke tijd) en wordt rechtstreeks uitgezonden via het tweede net van de Finse omroep (TV2). Ook via het internet kan deze uitzending worden gevolgd en dat kan via deze link. Ook via de website van Eurovision.tv kan deze finale worden gevolgd (klik hier). (bron en logo : YLE)

28-02-2015 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kennen we de Moldavische inzending voor Wenen.

Vanavond, zaterdag 28 februari 2015, vindt in Moldavië de finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De halve finales vonden afgelopen dinsdag (24 februari) en donderdag (26 februari) reeds plaats en uit elke halve finale stootten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale.

* finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Lonely Stranger" (tekst en muziek : Anastasia Ursu) door Miss M.
02. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
03. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
04. "Love Me" (tekst : Madelene Hamberg ; muziek : Patrik Öhlund) door Dana Markitan.
05. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
06. "Inima Fierbinte" (tekst : Doina Gherman, Cătălin Gondiu ; muziek : Doina Gherman, Ricu Vodă) door Doinița Gherman.
07. "Maricica" (tekst : Pavel Parfeni, Mihai Teodor ; muziek : Pavel Parfeni) door DoReDos.
08. "Save Me" (tekst : Stela Boţan ; muziek : Constantin Dușcu) door Stela Boţan & The Cadence of Heart.
09. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.
10. "I Can't Breathe" (tekst : Mihai Teodor ; muziek : Anton Ragoza, Serghei Stepanov) door Lidia Isac.
11. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
12. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra.
13. "Fire" (tekst en muziek : Calle Kindbom, David Wilhelmson, Philip Morris Åkerblad) door Julia Sandu.
14. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff).
15. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.
16. "I Can Change All My Life" (tekst en muziek : Valeriu Pașa) door Valeria Paşa.

De finale van 'O melodie pentru Europa' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 18.45 en 22.15 (19.45-23.15 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via TRM International, Radio Moldova (klik hier), Radio Moldova Tineret alsook via internet (klik hier). Daarnaast kan de uitzending worden gevolgd via de website van Eurovision.tv (klik hier). (bron en logo : TRM)

28-02-2015 om 12:30 geschreven door Redactie  


27-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze voorlaatste dag van februari zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Finse groep Lordi (ESF 2006) plant dit voorjaar een Europese tournee met als titel 'Tour Force One' (gekoppeld aan hun jongste album) en dat brengt de monsters ook naar ons land. Op woensdag 11 maart kan je hen aan het werk zien in muziekclub De Kreun (Conservatoriumplein 1) in Kortrijk met in het voorprogramma Dirty Passion en Hollywood Groupies.

Tickets voor dit optreden (aanvang : 19.00) kunnen worden aangeschaft via de website van De Kreun.

 De Duitse raveband Scooter ('Germany 12 Points! 2004) is op zaterdag 04 april de headliner van 'Back to the 90's & 00's' in het Antwerps Sportpaleis. Scooter is een succesvolle Duitse raveband die in de jaren negentig verschillende wereldhits scoorde. "How Much Is The Fish" en "Fuck The Millennium" zijn bij het grote publiek daarvan de bekendsten.

De band staat al jaren op het verlanglijstje van de organisatoren van 'Back to the 90's & 00's'. "Onze trouwe bezoekers vragen al verschillende jaren naar de komst van Scooter. Dit jaar hebben we ze dan toch kunnen verleiden tot een exclusief en éénmalig optreden op Belgische bodem." In Duitsland zijn ze nog steeds razend populair en vullen ze nog altijd grote arena's. Het mc'en van H.P. Baxxter, de blonde zanger van de band, is één van de typische Scooter–kenmerken die ook het Sportpaleis niet onberoerd zullen laten.

Nadat eerder al de Duitse raveband Scooter een exclusieve liveshow bevestigde, werd ook Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) toegevoegd aan de line-up van deze party.

Sinds vandaag vrijdag 27 februari is, met het toevoegen van een aantal nieuwe namen, de affiche compleet. Ook Ice Mc, Kate Ryan (ESF 2006), MacKenzie Feat. Jessy (Eurosong 2014), Alana Dante (Eurosong 1999) en DJ Wout zullen van de partij zijn.

Reserveren voor de tweede editie van MNM 'Back to the 90's & 00's', op zaterdag 04 april in het Sportpaleis, kan nu al. Kaarten kosten 38,50 euro, inclusief kosten. De avond zelf gaan de deuren open om 20.00, de live show start om 22.15 en het feestje gaat door tot 06.00.


De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november 2015 gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

27-02-2015 om 20:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Azerbeidzjaanse kandidaat voor Wenen op zondag 15 maart bekend.

 Als één van de laatste deelnemende omroepen heeft de Azerbeidzjaanse omroep İctimai eerder vandaag, vrijdag 27 februari 2015, bekendgemaakt dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival via interne weg zal worden gekozen.

De omroep is momenteel volop bezig met de zoektocht naar de kandidaat en het liedje en op zondag 15 maart eerstkomende komen we te weten wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen mag afreizen.

Geïnteresseerde componisten, tekstschrijvers en artiesten (zowel uit binnen- als buitenland) kunnen zich bij de omroep aanbieden (
eurovision2015@itv.az) en dit tot en met volgende week vrijdag, 06 maart 2015.

Het land neemt sinds 2008 deel aan het festival en wist maar liefst zes keer een plaats te behalen in de top tien van het jaarlijkse liedjesfestival. Van die zes maal eindigde het land zelfs vijf maal in de top vijf met een absoluut hoogtepunt in 2011 toen de allereerste overwinnig werd geboekt. Vorig jaar strandde Dilara Kazimova met "Start A Fire" op een tweeëntwintigste plaats op zesentwintig deelnemers. (bron en logo : İctimai)

27-02-2015 om 14:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Ieren hun inzending voor Wenen.

Vanavond, vrijdag 27 februari 2015, kiezen de Ieren hun kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor het eerst sinds 2010 komt er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapt men op het groene eiland af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Tussen maandag 13 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd) en vrijdag 31 oktober (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) kregen geïnteresseerden de tijd om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen. Nadien ging een interne vakjury aan de slag om uiteindelijk vijf liedjes te selecteren voor de nationale selectie. Op maandag 09 februari jongstleden werden de namen van de artiesten bekendgemaakt en later die dag werden de vijf liedjes voorgesteld.

* de vijf finalisten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "She's So Fine" (Tony Adams-Rosa) door Alex Saint and the MJs.
02. "Anybody Got A Shoulder" (Charlie McGettigan) door Kat Mahon.
03. "Break Me Up" (Gustav Euren, Niclas Arn & Danne Attlerud) door Erika Selin.
04. "Memories" (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos) door Nikki Kavanagh.
05. "Playing With Numbers" (Molly Sterling, Grey French) door Molly Sterling.

De nationale finale gaat door tijdens 'The Late Late Show' en de kandidaat voor Wenen zal worden gekozen door televoting (50%) en door een regionale vakjury (50%).

'The Late Late Show', gepresenteerd door Ryan Tubridy, gaat van start om 22.35 (21.35 plaatselijke tijd) en rond de klok van 00.50 (23.50 plaatselijke tijd) kennen we de Ierse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het programma wordt uitgezonden via het eerste net van de Ierse omroep en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Daarnaast kan de uitzending ook worden gevolgd via de website van Eurovision.tv (klik hier). (bron en logo : RTÉ)

27-02-2015 om 13:45 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs