Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : zestienjarige Molly Sterling gaat voor Ierland naar het Eurovisie Songfestival.

Gisterenavond, vrijdag 27 februari 2015, kozen de Ieren hun kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat in mei zal worden gehouden in de Weense hoofdstad Wenen.

Voor het eerst sinds 2010 kwam er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapte men op het groene eiland af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Tussen maandag 13 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd) en vrijdag 31 oktober (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) kregen geïnteresseerden de tijd om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen. Nadien ging een interne vakjury aan de slag om uiteindelijk vijf liedjes te selecteren voor de nationale selectie. Op maandag 09 februari jongstleden werden de namen van de artiesten bekendgemaakt en later die dag werden de vijf liedjes voorgesteld.

* de vijf finalisten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "She's So Fine" (Tony Adams-Rosa) door Alex Saint and the MJs.
02. "Anybody Got A Shoulder?" (Charlie McGettigan) door Kat Mahon.
03. "Break Me Up" (Gustav Euren, Niclas Arn & Danne Attlerud) door Erika Selin.
04. "Memories" (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos) door Nikki Kavanagh.
05. "Playing With Numbers" (Molly Sterling, Grey French) door Molly Sterling.

De liedjes werden beoordeeld door een panel bestaande uit componist Phil Coulter (componist/tekstschrijver Britse inzendingen 1967 en 1968, componist/tekstschrijver/dirigent Luxemburgse inzendig 1975), presentatrice Mairead Farrell, dragqueen Panti Bliss en oud-winnares Linda Martin (ESF 1984-1992, Ierse nationale selectie 1976-1977-1978-1982-1986-1989-1990) terwijl Marty Whelan verslag uitbracht vanuit de 'greenroom'. Oud-winnaars Niamh Kavanagh (ESF 1993-2010), Linda Martin en Paul Harrington (ESF 1994) openden de uitzending. Phil Coulter en Niamh Kavanagh zorgden voor het muzikale intermezzo.

De winnaar werd gekozen door een regionale vakjury (50%) en door televoting (50%). De regionale jury's zaten in Galway, Cork, Dublin, Limerick en Sligo. Elke vakjury gaf 4-6-8-10-12 punten en de kijkers thuis gaven 20-30-40-50-60 punten.

* de uitslag (punten tussen haakjes regionale jury's Galway - Cork - Dublin - Limerick - Sligo en televoting) :

01. "Playing With Numbers" door Molly Sterling : 104 punten (4+8+8+12+12+60).
02. "Anybody Got A Shoulder?" door Kat Mahon : 100 punten (12+10+12+6+10+50).
03. "Break Me Up" door Erika Selin : 88 punten (8+12+10+10+8+40).
04. "Memories" door Nikki Kavanagh : 66 punten (10+6+6+8+6+30).
05. "She's So Fine" door  Alex Saint and the MJs : 42 punten (6+4+4+4+4+20).

 De overwinning ging naar de 16-jarige singer/songwriter Molly Sterling met "Playing With Numbers", een nummer dat ze samen schreef met Grey French. Het liedje zal ook terug te vinden zijn op haar album waaraan ze momenteel volop werkt.

Op maandag 26 januari raakte reeds bekend dat Ierland op donderdag 21 mei eerstkomende zal aantreden tijdens de eerste helft van de tweede halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : RTÉ)

28-02-2015 om 20:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (28-02-2015).

Op deze laatste dag van februari zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook ditmaal houden we je op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Christoff (Eurosong 1993-2002) heeft een opvolger klaar voor "Onze vader". Uit zijn jongste album "Altijd onderweg" werd ditmaal gekozen voor een Nederlandse bewerking van "Zurück in den Himmel" uit 2013 van Peter Michael. In het Nederlands heet het nummer "In de zevende hemel".

 Met haar nieuwe single "Another Day" doet Jelle van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') een aanval op de hitparade. Het nummer is vanaf aanstaande dinsdag, 03 maart, beschikbaar.

 De Nederlander Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) schreef in 2013 het nummer "Dromen van elkaar" voor zijn zus Monique en Tim Douwsma (NSF 2012, woordvoerder ESF 2014). In ons land brachten Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) het nummer als nieuwe single op de markt op vrijdag 13 februari jongstleden. Het nummer is ook terug te vinden op het album "Wij zijn één" dat het koppel in mei vorig jaar op de markt bracht.

 Sinds afgelopen maandag, 23 februari, ligt het vijfde album, "Hear Me As I Am", van de Deense zanger Bryan Rice (DMGP 2010-2014) in de winkelrekken. De zanger staat tien jaar in het vak en dat wil hij op gepaste wijze vieren met een nieuw album en een nieuwe single met als titel "Beat Of My Own Drum". Ook "I Hear U", het nummer waarmee hij vorig jaar deelnam aan de Deense selectie voor het Eurovisie Songfestival, is op het album terug te vinden.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichtenGisteren, vrijdag 27 februari, verscheen een nieuw album van de Duitse zangeres Nena (presentatrice 'Countdown Grand Prix 1998') met als titel "Oldschool". Als voorloper op dat album bracht ze op vrijdag 23 januari de single "Lieder von Früher" op de markt. Met "Human Beings" neemt Karin Park over twee weken deel aan de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Twee jaar geleden schreef de van oorsprong Zweedse samen met Robin Lynch en Niklas Olovson "I Feed You My Love", het nummer waarmee Margaret Berger een vierde plaats in de wacht sleepte. Dit jaar hoopt Park zelf naar het liedjesfestival te kunnen gaan en daarnaast brengt ze aanstaande woensdag, 04 maart, haar derde album "Apocalypse Pop" op de markt. Op dat album zullen twaalf liedjes staan waaronder ook "Human Beings". Aanstaande vrijdag, 06 maart, komt het verzamelalbum "Melodifestivalen 2015" op de markt met daarop de achtentwintig liedjes die sinds zaterdag 07 februari strijden om het Zweedse ticket voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

28-02-2015 om 19:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond finale Hongaarse selectie Eurovisie Songfestival, 'A Dal 2015'.

Ook dit jaar gaat de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tussen woensdag 01 oktober en zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

De voorbije weken vonden er reeds drie voorrondes (met telkens tien kandidaten) en twee halve finales (met telkens negen kandidaten) plaats en vanavond, zaterdag 28 februari, komen we te weten wie er aan het Eurovisie Songfestival mag deelnemen.

Het lied voor Wenen zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Tijdens een eerste stemronde stuurt de vakjury vier kandidaten door naar een tweede ronde alwaar hun lot dan in de handen zal liggen van de kijkers die door middel van televoting (via sms en app) hun voorkeur kenbaar zullen maken.

* deelnemers finale 'A Dal 2015' :

- "Give Me Your Love" (tekst : Kata Kozma ; muziek : Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona) door Ádám Szabó.
- "Wars for Nothing" (tekst : Sára Hélène Bori ; muziek : Áron Sebestyén) door Boggie (Boglárka Csemer).
- "Keep Marching On" (tekst : Ida Wardahl ; muziek : George Németh, Erik Fijeld, Ida Wardahl) door Spoon.
- "Beside You" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Zoltán Mujahid, László Csöndör Diaz) door Zoltán Mujahid.

- "That's How It Goes" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Norbert Elek, Bálint Gájer) door Bálint Gájer.
- "Fire" (tekst en muziek : Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth, László Gálosi) door Éva Katona-Zsombori (Ív).
- "Ne engedj el!" (tekst : Eszter Major, Linnea Deb ; muziek : Martin Ankelius, Sebastian Zelle, Péter Krajczár) door Kati Wolf.
- "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.

Net als voor de selectie van vorig jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn.

De finale van 'A Dal 2015' gaat vanavond van start om 20.25 en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Hongaars omroep. De nationale selectie kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link (klik op ÉLŐ en dan op M1 of Duna World) alsook via de website van 'A Dal 2015'. Wie dat wenst kan de uitzending ook volgen via de website van Eurovision.tv (klik hier).

Na afloop (rond de klok van 22.25) is er op het tweede net nog 'A Dal +' waarin gedurende een half uurtje wordt nagekaart over deze halve finale. Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Csilla Tatár die vanuit de greenroom het gezelschap krijgt van Levente Harsányi. Deze laatste leidt nadien ook 'A Dal +' in goede banen. (bron en logo :
MTV)

28-02-2015 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond vierde en laatste voorronde Zweedse selectie Eurovisie Songfestival.

Vandaag, zaterdag 28 februari 2015, zet de Zweedse openbare omroep SVT haar zoektocht verder naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen zaterdag 07 februari en zaterdag 14 maart vindt de Songfestivalselectie plaats met achtentwintig deelnemers en dit netjes verdeeld over vier voorrondes. Na de vierde en laatste voorronde volgt er nog een herkansingsronde (zaterdag 07 maart) alvorens we midden maart te weten komen wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen mag afreizen.

Net als de voorgaande jaren zijn er dus vier voorrondes
waarbij de nummers één en twee zich meteen plaatsen voor de finale in Stockholm op zaterdag 14 maart eerstkomende. De nummers drie en vier krijgen op zaterdag 07 maart nog een herkansing tijdens 'Andra chansen', waarbij er nog vier tickets worden uitgedeeld voor die finale.

* deelnemers vierde voorronde - zaterdag 28 februari 2015 - Örebro :

01. "Don't Say No" (tekst en muziek : Johan Krafman, Kristofer Östergren, Olle Blomström) door Midnight Boy.
02. "Black Swan" (tekst en muziek : Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk) door Caroline Wennergren (MF 2005).
03. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR.
04. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson.
05. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah.
06. "Ett andetag" (tekst en muziek : Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall, Sharon Vaughn) door Annika Herlitz.
07. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010).

* reeds geplaatst voor de finale :

- "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013).
- "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010).

- "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette.
- "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).

- "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren.
- "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa.

* reeds geplaatst voor herkansingsronde 'Andra chansen' :

- "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style.
- "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone.

- "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014).
- "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor.

- "Bring Out the Fire" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son) door Andreas Weise.
- "I See You" (tekst en muziek : Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe) door Kristin Amparo.

Na een eerste stemronde blijven er nog vijf nummers in de running. In de tweede stemronde behouden deze liedjes de tijdens de eerste ronde uitgebrachte stemmen. Na afloop hiervan is de nummer vijf meteen uitgeschakeld, de nummers drie en vier stoten door naar de herkansingsronde op zaterdag 07 maart, de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor de finale, een week later.

Oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson zullen 'Melodifestivalen 2015' gedurende zes weken in goede banen gaan leiden.

De vierde voorronde van 'Melodifestivalen 2015', wordt vanavond, zaterdag 28 februari, rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 21.30. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. Daar kunnen ook al fragmentjes van de nummers worden beluisterd en vanaf 14.00 komen er ook langere versies beschikbaar. (bron, logo en foto : SVT, Janne Danielsson)

28-02-2015 om 13:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Slovenen kiezen vanavond hun inzending voor zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag 28 februari 2015, vindt 'EMA 2015' plaats, de Sloveense nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep
RTVSLO maakte op donderdag 15 januari op het middaguur de namen bekend van de acht kandidaten die vanavond gaan strijden om het ticket voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Tussen maandag 24 november en zondag 21 december jongstleden ging RTVSLO op zoek naar inzendingen voor 'EMA 2015'. Op dinsdag 23 december maakte de omroep bekend dat het in totaal 145 inzendingen had ontvangen voor die selectie. Uit dat aantal zou een interne vakjury (Miša Molk, Darja Švajger, Aleksander Radić en Jernej Vene) in eerste instantie maximaal zes liedjes kiezen en daarnaast zou de omroep zelf ook nog op zoek naar maximaal zes kandidaten. Maar uiteindelijk werden het acht kandidaten die gaan strijden om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

* deelnemers EMA 2015 - zaterdag 28 februari 2015 (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Misunderstandings" (Neno Belan, Zvonimir Zrilić, Tonči Pajkin) door Alya & Neno Belan.
02. "Once Too Many Times" (Tim Kores, Dejan Radičevič) door Tim Kores.
03. "Glas srca" (Aleš Klinar, Tina Muc) door Jana Šušteršič.
04. "Vse mogoče" (Jalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine Janžek) door I.C.E..
05. "Mava to" (Klemen Mramor, Tina Muc) door Clemens.
06. "Here For You" (Raay, Marjetka Vovk, Charlie Mason) door Maraaya.
07. "Šaltinka" (Rudi Bučar) door Rudi Bučar & Figoni.
08. "Alive" (Andrej Babić) door Martina Majerle.

Tijdens de finale komen er twee stemrondes. Tijdens de eerste stemronde ligt het lot van de deelnemers in de handen van een driekoppige vakjury waarbij elk lid aan elk liedje punten geeft van 1 tot en met 5. De twee kandidaten met de meeste punten gaan over naar de tweede stemronde (superfinale) alwaar het enkel de kijkers zullen zijn die de kandidaat voor Wenen gaan aanduiden.

De nationale selectie wordt in goede banen geleid door comedian Nejc Šmit die het gezelschap krijgt van drie oud-festivaldeelneemsters zijnde Darja Švajger (1995, 1999), Maja Keuc (2011) en Tinkara Kovač (2014). De finale wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Sloveense nationale omroep en dit vanaf 20.00. De uitzending kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link. (bron en foto : RTVSLO)

28-02-2015 om 13:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Finnen hun inzending voor Wenen.

Vanavond, zaterdag 28 februari 2015, komen we te weten wie er voor Finland dit jaar zal gaan deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan de nationale selectie, 'Uuden Musiikin Kilpailu 2015', nemen dit jaar in totaal achttien kandidaten deel, die netjes werden verdeeld over drie voorrondes. Uit elke halve finale stootten drie van de zes kandidaten door naar de finale die vanavond zal plaatsvinden. Eerder maakte de omroep al bekend dat de vakjury niet zou terugkeren en daardoor zou het lot van de kandidaten enkel in de handen van de kijkers liggen. Inmiddels maakte de omroep bekend dat er tijdens de finale alsnog een vakjury zal zijn die 10% van de stemmen in handen hebben tegenover 90% voor de kijkers.

* deelnemers finale - zaterdag 28 februari 2015 :

- "Crossroads" door Satin Circus.
- "Aina mun pitää" door Pertti Kurikan Nimipäivät.
- "No voy a llorar por ti" door Norlan 'El Misionario'.

- "Ostarilla" door Shava.
- "Heart Of Light" door Opera Skaala.
- "Lions and Lambs" door Jouni Aslak.

- "Hold Your Colours" door Solju.
- "Särkyneiden sydänten kulmilla" door Järjestyshäiriö.
- "All For Victory" door Angelo De Nile.

Net als de drie voorrondes wordt ook de finale in goede banen geleid door Rakel Liekki en Roope Salminen. De uitzending gaat van start om 20.00 (21.00 plaatselijke tijd) en wordt rechtstreeks uitgezonden via het tweede net van de Finse omroep (TV2). Ook via het internet kan deze uitzending worden gevolgd en dat kan via deze link. Ook via de website van Eurovision.tv kan deze finale worden gevolgd (klik hier). (bron en logo : YLE)

28-02-2015 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kennen we de Moldavische inzending voor Wenen.

Vanavond, zaterdag 28 februari 2015, vindt in Moldavië de finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De halve finales vonden afgelopen dinsdag (24 februari) en donderdag (26 februari) reeds plaats en uit elke halve finale stootten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale.

* finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Lonely Stranger" (tekst en muziek : Anastasia Ursu) door Miss M.
02. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
03. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
04. "Love Me" (tekst : Madelene Hamberg ; muziek : Patrik Öhlund) door Dana Markitan.
05. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
06. "Inima Fierbinte" (tekst : Doina Gherman, Cătălin Gondiu ; muziek : Doina Gherman, Ricu Vodă) door Doinița Gherman.
07. "Maricica" (tekst : Pavel Parfeni, Mihai Teodor ; muziek : Pavel Parfeni) door DoReDos.
08. "Save Me" (tekst : Stela Boţan ; muziek : Constantin Dușcu) door Stela Boţan & The Cadence of Heart.
09. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.
10. "I Can't Breathe" (tekst : Mihai Teodor ; muziek : Anton Ragoza, Serghei Stepanov) door Lidia Isac.
11. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
12. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra.
13. "Fire" (tekst en muziek : Calle Kindbom, David Wilhelmson, Philip Morris Åkerblad) door Julia Sandu.
14. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff).
15. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.
16. "I Can Change All My Life" (tekst en muziek : Valeriu Pașa) door Valeria Paşa.

De finale van 'O melodie pentru Europa' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 18.45 en 22.15 (19.45-23.15 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via TRM International, Radio Moldova (klik hier), Radio Moldova Tineret alsook via internet (klik hier). Daarnaast kan de uitzending worden gevolgd via de website van Eurovision.tv (klik hier). (bron en logo : TRM)

28-02-2015 om 12:30 geschreven door Redactie  


27-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze voorlaatste dag van februari zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Finse groep Lordi (ESF 2006) plant dit voorjaar een Europese tournee met als titel 'Tour Force One' (gekoppeld aan hun jongste album) en dat brengt de monsters ook naar ons land. Op woensdag 11 maart kan je hen aan het werk zien in muziekclub De Kreun (Conservatoriumplein 1) in Kortrijk met in het voorprogramma Dirty Passion en Hollywood Groupies.

Tickets voor dit optreden (aanvang : 19.00) kunnen worden aangeschaft via de website van De Kreun.

 De Duitse raveband Scooter ('Germany 12 Points! 2004) is op zaterdag 04 april de headliner van 'Back to the 90's & 00's' in het Antwerps Sportpaleis. Scooter is een succesvolle Duitse raveband die in de jaren negentig verschillende wereldhits scoorde. "How Much Is The Fish" en "Fuck The Millennium" zijn bij het grote publiek daarvan de bekendsten.

De band staat al jaren op het verlanglijstje van de organisatoren van 'Back to the 90's & 00's'. "Onze trouwe bezoekers vragen al verschillende jaren naar de komst van Scooter. Dit jaar hebben we ze dan toch kunnen verleiden tot een exclusief en éénmalig optreden op Belgische bodem." In Duitsland zijn ze nog steeds razend populair en vullen ze nog altijd grote arena's. Het mc'en van H.P. Baxxter, de blonde zanger van de band, is één van de typische Scooter–kenmerken die ook het Sportpaleis niet onberoerd zullen laten.

Nadat eerder al de Duitse raveband Scooter een exclusieve liveshow bevestigde, werd ook Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) toegevoegd aan de line-up van deze party.

Sinds vandaag vrijdag 27 februari is, met het toevoegen van een aantal nieuwe namen, de affiche compleet. Ook Ice Mc, Kate Ryan (ESF 2006), MacKenzie Feat. Jessy (Eurosong 2014), Alana Dante (Eurosong 1999) en DJ Wout zullen van de partij zijn.

Reserveren voor de tweede editie van MNM 'Back to the 90's & 00's', op zaterdag 04 april in het Sportpaleis, kan nu al. Kaarten kosten 38,50 euro, inclusief kosten. De avond zelf gaan de deuren open om 20.00, de live show start om 22.15 en het feestje gaat door tot 06.00.


De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november 2015 gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

27-02-2015 om 20:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Azerbeidzjaanse kandidaat voor Wenen op zondag 15 maart bekend.

 Als één van de laatste deelnemende omroepen heeft de Azerbeidzjaanse omroep İctimai eerder vandaag, vrijdag 27 februari 2015, bekendgemaakt dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival via interne weg zal worden gekozen.

De omroep is momenteel volop bezig met de zoektocht naar de kandidaat en het liedje en op zondag 15 maart eerstkomende komen we te weten wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen mag afreizen.

Geïnteresseerde componisten, tekstschrijvers en artiesten (zowel uit binnen- als buitenland) kunnen zich bij de omroep aanbieden (
eurovision2015@itv.az) en dit tot en met volgende week vrijdag, 06 maart 2015.

Het land neemt sinds 2008 deel aan het festival en wist maar liefst zes keer een plaats te behalen in de top tien van het jaarlijkse liedjesfestival. Van die zes maal eindigde het land zelfs vijf maal in de top vijf met een absoluut hoogtepunt in 2011 toen de allereerste overwinnig werd geboekt. Vorig jaar strandde Dilara Kazimova met "Start A Fire" op een tweeëntwintigste plaats op zesentwintig deelnemers. (bron en logo : İctimai)

27-02-2015 om 14:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Ieren hun inzending voor Wenen.

Vanavond, vrijdag 27 februari 2015, kiezen de Ieren hun kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor het eerst sinds 2010 komt er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapt men op het groene eiland af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Tussen maandag 13 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd) en vrijdag 31 oktober (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) kregen geïnteresseerden de tijd om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen. Nadien ging een interne vakjury aan de slag om uiteindelijk vijf liedjes te selecteren voor de nationale selectie. Op maandag 09 februari jongstleden werden de namen van de artiesten bekendgemaakt en later die dag werden de vijf liedjes voorgesteld.

* de vijf finalisten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "She's So Fine" (Tony Adams-Rosa) door Alex Saint and the MJs.
02. "Anybody Got A Shoulder" (Charlie McGettigan) door Kat Mahon.
03. "Break Me Up" (Gustav Euren, Niclas Arn & Danne Attlerud) door Erika Selin.
04. "Memories" (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos) door Nikki Kavanagh.
05. "Playing With Numbers" (Molly Sterling, Grey French) door Molly Sterling.

De nationale finale gaat door tijdens 'The Late Late Show' en de kandidaat voor Wenen zal worden gekozen door televoting (50%) en door een regionale vakjury (50%).

'The Late Late Show', gepresenteerd door Ryan Tubridy, gaat van start om 22.35 (21.35 plaatselijke tijd) en rond de klok van 00.50 (23.50 plaatselijke tijd) kennen we de Ierse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het programma wordt uitgezonden via het eerste net van de Ierse omroep en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Daarnaast kan de uitzending ook worden gevolgd via de website van Eurovision.tv (klik hier). (bron en logo : RTÉ)

27-02-2015 om 13:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond tweede show Oostenrijkse selectie Eurovisie Songfestival.

Vandaag, vrijdag 27 februari 2015, zet de Oostenrijkse nationale omroep ORF met 'Eurovision Song Contest - Wer singt für Österreich?' haar zoektocht verder naar de opvolger van Songfestivalwinnares Conchita Wurst.

De nationale selectie ging  vorige week vrijdag, 20 februari, van start met de voorstelling van zestien kandidaten die de castings hadden overleefd. Zes van hen werden door een vierkoppige vakjury (Nazar, Anna F., Hoss Power en Boss Burns) geselecteerd voor de uiteindelijke finale op vrijdag 13 maart. Dit zestal blijft gedurende drie weken in de running om het land op eigen bodem te gaan vertegenwoordigen. Vanavond mogen de kandidaten de kijkers van hun kunnen gaan overtuigen en op vrijdag 06 maart krijgen we de potentiële inzendingen (twee per deelnemer) voor een eerste maal te horen. Tijdens de finale (vrijdag 13 maart) brengen de zes dan één van hun twee nummers en één van de zes overgebleven liedjes wordt dan de Oostenrijkse inzending. Het lot van de kandidaten ligt dan in de handen van een internationale vakjury en de kijkers thuis.

De zes trachten de kijkers vanavond te overtuigen met een coverversie van een bekend nummer en daarnaast brengen ze ook nog eentje als verrassing.

* de zes geselecteerde finalisten (met hun nummers tijdens de tweede show) :

01. "Stronger" (Kanye West) en "Marmelade Skies" door Johann Sebastian Bass.
02. "Something" (The Beatles) en "On My Own" (Les Miserables) door Zoe.
03. "Empire State Of Mind" (Alicia Keys) en "Roxanne" (The Police) door Celina Ann.
04. "Just The Way You Are/Let's Get Loud/Hangover/Danza Kuduro/Monsta/Sexy And I Know It/Firework" en "Loss da Helfn" door Folkshilfe.
05. "I Shot The Sheriff" (Bob Marley) en "Blauschkopf" door The Makemakes.
06. "Bittersweet Symphony" (The Verve) en "Saloon" door Dawa.

Enkel de finale wordt rechtstreeks uitgezonden, de drie andere shows worden eerder ingeblikt. Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Mirjam Weichselbraun, één van de drie dames die de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival in goede banen zal gaan leiden.

'Eurovision Song Contest - Wer singt für Österreich? wordt vanavond, vrijdag 27 februari, uitgezonden via het eerste net van de Oostenrijkse openbare omroep en dit tussen 20.15 en 22.10. Ook via het internet kan de nationale selectie worden gevolgd en dat via deze link. (bron, logo en foto : ORF)

27-02-2015 om 13:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van X-Factor Worldwide' : vanavond passeert niemand minder dan Leona Lewis de revue.

Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd, … werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'. Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je sinds vrijdag 23 januari 2015 om 20.35 zes weken lang bij vtm in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer : de zogenaamde 'X-Factor'. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating (presentator ESF 1997), Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) in 2005 en Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

* zesde aflevering - vrijdag 27 februari 2015 :

In 2006 waagt een zekere Leona Lewis haar kans. Ze is 21 jaar en werkt als receptioniste, maar droomt van een muziekcarrière. Al snel wordt duidelijk dat Leona alles in huis heeft om een wereldster te worden. Na haar deelname mag ze zich na One Direction de meest succesvolle 'X-Factor' kandidaat ooit noemen. De inmiddels immens populaire zangeres is het levende bewijs van hoe deelnemen aan 'X-Factor' je leven kan veranderen.

'Het Beste van X-Factor Worldwide', de zesde en laatste aflevering vanavond, vrijdag 27 februari 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. Wie deze aflevering heeft gemist krijgt aanstaande woensdag, 04 maart, een nieuwe kans tussen 23.05 en 00.05. (bron en logo : vtm)

27-02-2015 om 11:24 geschreven door Redactie  


26-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Griekse nationale finale vindt volgende week woensdag, 04 maart 2015, plaats met vijf kandidaten.

Volgende week woensdag, 04 maart 2015, vindt de Griekse nationale selectie plaats voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor die nationale selectie ('Eurosong 2015 – NERIT & MAD Show (60 years of music)') werkt de openbare omroep Nerit opnieuw samen met de commerciële muziekzender MAD. Net als de voorbije twee jaar werd er ook ditmaal een akkoord gesloten met platenmaatschappijen.

Vorige week dinsdag, 17 februari, raakte de namen van de vijf kandidaten bekend maar op volledige liedjes bleef het wachten tot eerder deze voormiddag. Inmiddels is ook de volgorde van optreden bekendgemaakt en wij zetten alles hieronder op een rijtje.

* deelnemers Griekse nationale selectie 2015 (tussen haakjes de namen van de platenmaatschappijen) :

01. "Crash & Burn" (tekst en muziek : Takis Dimaschis) door C:Real (Feelgood).
02. "Jazz & Syrtaki" (tekst : Giannis Sinnis ; muziek : Christos Papadopoulos) door Thomai Apergi (nationale selectie 2013) & Legend (Panik Records).
03. "Ela" (tekst en muziek : Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti) door Barrice (Spicy Music).
04. "Sunshine" (tekst en muziek : Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil, Marios Psimopoulos) door Shaya (Planetworks).
05. "One Last Breath" (tekst : Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora ; muziek : Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou) Maria Elena Kiriakou (winnares eerste editie 'The Voice of Greece')(Minos EMI–Universal).

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Griekenland dit jaar zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale (dinsdag 19 mei) van het Eurovisie Songfestival. Daarmee is het land een directe concurrent van België en Nederland (bron en logo : MAD TV, Nerit)

26-02-2015 om 15:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond tweede halve finale Moldavische selectie Eurovisie Songfestival.

Vanavonddonderdag 26 februari 2015, vindt in Moldavië de tweede en laatste halve finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

* tweede halve finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Faith" (tekst en muziek : Vera Țurcanu) door Vera & Diana Popa.
02. "I Can Change All My Life" (tekst en muziek : Valeriu Pașa) door Valeria Paşa.
03. "Sublime" (tekst : Linda Persson, Ylva Persson, Natasha Turner ; muziek : Linda Persson, Ylva Persson, Mats Tärnfors) door Carolina Gorun.
04. "Save Me" (tekst : Stela Boţan ; muziek : Constantin Dușcu) door Stela Boţan.
05. "Am Devinit Straini" (tekst : Andrei Iorga, Sandel Balan ; muziek : Ene Gelu Sergiu, Andrei Iorga, Alin Radu) door Cezara.
06. "Inima Fierbinte" (tekst : Doina Gherman, Cătălin Gondiu ; muziek : Doina Gherman, Ricu Vodă) door Doinița Gherman.
07. "Love Me" (tekst : Madelene Hamberg ; muziek : Patrik Öhlund) door Dana Markitan.
08. "Maricica" (tekst : Pavel Parfeni, Mihai Teodor ; muziek : Pavel Parfeni) door DoReDos.
09. "Tu Singura" (tekst : Anton Bacalbaşa ; muziek : Valy Boghean) door Vitalie Todiraşcu.
10. "Fire" (tekst en muziek : Calle Kindbom, David Wilhelmson, Philip Morris Åkerblad) door Julia Sandu.
11. "I Can't Breathe" (tekst : Mihai Teodor ; muziek : Anton Ragoza, Serghei Stepanov) door Lidia Isac.
12. "Lonely Stranger" (tekst en muziek : Anastasia Ursu) door Miss M.

De nationale selectie bevat twee halve finales (eergisterenavond en vanavond) en uit elke halve finale stoten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale die overmorgen, zaterdag 28 februari, zal plaatsvinden.

* geplaatst voor de finale van de Moldavische nationale selectie (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

- via vakjury/televoting :

01. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
02. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
03. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra).
04. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff).
05. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
06. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
07. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.

- via televoting :

08. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.

- uitgeschakeld :

09. "Hero" (tekst : Elena Buga ; muziek : Ilie Gorincioi) door Raby.
10. "Let Me Fly" (tekst : Nardi Sandro, Domenico Protino ; muziek : Domenico Protino) door Domenico Protino.
11. "Remix" (tekst en muziek : Charlie Mason) door Kitty Brucknell.
12. "Vocea inimii" (tekst : Anișoara Volînschi ; muziek : Marcel Roşca) door Anișoara Volînschi.

De tweede halve finale van 'O melodie pentru Europa' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 18.45 en 21.30 (19.45-22.30 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via TRM International, Radio Moldova (klik hier), Radio Moldova Tineret alsook via internet (klik hier). Wil je de liedjes beluisteren, dat kan via deze link. (bron en logo : TRM)

26-02-2015 om 11:21 geschreven door Redactie  


25-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van februari hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

Zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei barst de zomer in volle hevigheid los tijdens de 'Crazy Summer Edition' van 'Toppers in Concert'! De elfde editie van 'het grootste en gezelligste meezingfeest van het jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009)!

Het thema voor 'Toppers in Concert 2015' is de 'Crazy Summer Edition'. 'The Summer is Magic' en dat zullen we weten! Ook al weer zomerkriebels? Warme witte stranden, wuivende palmbomen, een golvende zee, de zon en zwoele zomeravonden, bij de Toppers begint de swingende zomer in mei! Het belooft een avond te worden in een zomers decor. De dresscode is WHITE WITH A COLORFUL TOUCH OF SUMMER!

De concerten van de Toppers zijn populairder dan ooit. Bij de jubileumconcerten van dit jaar vierden 278.000 uitgedoste fans op grootse wijze het feest van verbroedering. Voor het elfde jaar op rij meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De 'avond uit' van het jaar is al jaren een vaste traditie met vrienden, familie of collega's. Even de alledaagse sleur en zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten.

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Amerikaanse seventies discogroep Village People, zorgen voor het meest 'Over de Top' feest van het jaar!

Tickets (concert op zaterdag 30 mei is reeds uitverkocht) kan je bestellen via de website van Ticketpoint en telefonisch via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm).

Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tussen woensdag 04 maart en maandag 01 juni kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.

25-02-2015 om 21:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond gaan Heleen Van Cauteren en Lukas De Smet de strijd aan met elkaar.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* vierde aflevering - woensdag 25 februari 2015 :

Vanavond gaan Heleen Van Cauteren en Lukas De Smet de strijd aan met elkaar. Heleen is een 28-jarige lerares Nederlands-Engels uit Zoutleeuw en Lukas een 29-jarige advocaat uit Lichtaart. Samen wonen ze in Leuven en kijken ze uit naar hun huwelijk in april. Heleen krijgt de hulp van Maarten Vangramberen en Guga Baùl, terwijl Lukas zijn vreugde niet op kan naast Tatyana Beloy en Liesa Naert. Zal Lukas aan het langste eind trekken, of steekt Heleen daar een stokje voor?

'We're going to Ibiza', de vierde aflevering vanavond woensdag 25 februari 2015 tussen 21.55 en 22.45 op Eén. (bron en foto : VRT)

25-02-2015 om 13:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : Suzanne de poetsvrouw, Kamiel Spiessens en Jimmy B trekken op onderzoek uit.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* zevende aflevering - woensdag 25 februari 2015 :

Suzanne de poetsvrouw, Kamiel Spiessens en Jimmy B trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen. Laurens Nuyens, Rani De Coninck en Jan Van den Bosch zetelen in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', zevende aflevering vanavond, woensdag 25 februari 2015, tussen 21.20 en 22.25 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

25-02-2015 om 13:42 geschreven door Redactie  


24-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Britse Songfestivalinzending bekend op zaterdag 07 maart eerstkomende.

De Britse openbare omroep BBC heeft eerder vanochtend, dinsdag 24 februari 2015, bekendgemaakt dat de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 07 maart zal worden voorgesteld.

Op maandag 06 oktober 2014 maakte de omroep bekend dat het op zoek ging naar een nummer voor de zestigste editie van het liedjesfestival. Daarvoor richtte de omroep zich in eerste instantie tot componisten en daarnaast stapte men zelf ook naar platenmaatschappijen om de meest geschikte artiesten/nummers te vinden.

Geïnteresseerden konden zich bij de omroep aanmelden tot en met vrijdag 07 november (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd). Uiterlijk vrijdag 14 november werden alle ingezonden nummers beluisterd en de weerhouden nummers, samen met de nummers aangeboden door de platenfirma's, werden dan beoordeeld door een selectiecommissie.

Een panel van experts ging dan aan het werk en aan het einde was er één nummer dat er meteen uitsprong qua impact alsook qua herkenbaarheid. Welk nummer dat dan geworden is, komen we volgende week zaterdagavond te weten.

De BBC zal het nummer wereldkundig maken, net na afloop van 'The Voice', via haar Red Button service, bbc.co.uk/eurovision alsook via Eurovision.tv. Als één van de 'Big 5' is het Verenigd Koninkrijk meteen verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : BBC)

24-02-2015 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Albanese zangeres Elhaida Dani treedt tijdens Eurovisie Songfestival aan met een nieuw liedje.

 De Albanese zangeres Elhaida Dani, die vorige week tweeëntwintig kaarsjes mocht uitblazen, zal in mei in Wenen aantreden met een nieuw liedje.

Eind december won ze in eigen land met "Diell" op overtuigende wijze de finale van de 53e editie van het 'Festivali i Këngës'. Sinds eind 2003 wordt de winnaar van dat festival afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival en ook ditmaal was dat niet anders.

Maar intussen is er een kink in de kabel gekomen en moest ze op zoek naar een nieuw liedje. De componist van het nummer, Aldo Shllaku, heeft namelijk geen toestemming gegeven om het nummer als Albanese inzending naar de Oostenrijkse hoofdstad te sturen. Een nieuwe versie van het nummer zou aan de basis liggen van het dispuut tussen de componist en de Albanese omroep.

Intussen werden Zzap (Arber Elshani) en Chriss Lekaj onder de arm genomen en de titel van het nieuwe nummer zou "I"m Alive" zijn. Sokol Marsi zou voor de tekst van het nummer tekenen, aldus de Albanese media.

Elhaida Dani won in 2009 in eigen land de talentenjacht 'Star Academy Albania' nadat ze een jaar eerder al had deelgenomen aan 'Kënga Magjike'. Nadien nam ze nog deel aan wedstrijden in Montenegro, Bulgarije en Roemenië. Eind december 2011 nam ze voor de eerste maal deel aan het 'Festivali i Këngës'. Met "Mijëra vjet" strandde ze toen op een gedeelde veertiende en laatste plaats.

Begin 2012 won ze in eigen land de muziekwedstrijd 'Top Fest' en nadien verhuisde ze tijdelijk naar Italië alwaar ze eind mei 2013 de eerste editie van de talentenjacht 'The Voice of Italy'. (bron : Facebook)

24-02-2015 om 10:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Moldavische Songfestivalselectie gaat vanavond van start met eerste halve finale.

 Vanavond, dinsdag 24 februari 2015, vindt in Moldavië de eerste halve finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op 
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

* eerste halve finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
02. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.
03. "Remix" (tekst en muziek : Charlie Mason) door Kitty Brucknell.
04. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.
05. "Hero" (tekst : Elena Buga ; muziek : Ilie Gorincioi) door Raby.
06. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
07. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
08. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff.
09. "Let Me Fly" (tekst : Nardi Sandro, Domenico Protino ; muziek : Domenico Protino) door Domenico Protino.
10. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra.
11. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
12. "Vocea inimii" (tekst : Anișoara Volînschi ; muziek : Marcel Roşca) door Anișoara Volînschi.

Eerder deze maand (zaterdag 07 februari) maakte de groep Edict bekend dat het zich terugtrok omwille van verplichtingen in Roemenië. Hun plaats wordt ingenomen door Anișoara Volînschi.

- "Our Star" (tekst : Anatol Neagu ; muziek : Valeriu Catarga) door Edict.

De nationale selectie bevat twee halve finales (vanavond en overmorgen) en uit elke halve finale stoten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale die aanstaande zaterdag, 28 februari, zal plaatsvinden.

De eerste halve finale van 'O melodie pentru Europa' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 18.45 en 21.30 (19.45-22.30 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via TRM International, Radio Moldova (klik hier), Radio Moldova Tineret alsook via internet (klik hier). Wil je de liedjes beluisteren, dat kan via deze link. (bron en logo : TRM)

24-02-2015 om 10:32 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs