Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

27-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van X-Factor Worldwide' : vanavond passeert niemand minder dan Leona Lewis de revue.

Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd, … werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'. Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je sinds vrijdag 23 januari 2015 om 20.35 zes weken lang bij vtm in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer : de zogenaamde 'X-Factor'. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating (presentator ESF 1997), Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) in 2005 en Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

* zesde aflevering - vrijdag 27 februari 2015 :

In 2006 waagt een zekere Leona Lewis haar kans. Ze is 21 jaar en werkt als receptioniste, maar droomt van een muziekcarrière. Al snel wordt duidelijk dat Leona alles in huis heeft om een wereldster te worden. Na haar deelname mag ze zich na One Direction de meest succesvolle 'X-Factor' kandidaat ooit noemen. De inmiddels immens populaire zangeres is het levende bewijs van hoe deelnemen aan 'X-Factor' je leven kan veranderen.

'Het Beste van X-Factor Worldwide', de zesde en laatste aflevering vanavond, vrijdag 27 februari 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. Wie deze aflevering heeft gemist krijgt aanstaande woensdag, 04 maart, een nieuwe kans tussen 23.05 en 00.05. (bron en logo : vtm)

27-02-2015 om 11:24 geschreven door Redactie  


26-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Griekse nationale finale vindt volgende week woensdag, 04 maart 2015, plaats met vijf kandidaten.

Volgende week woensdag, 04 maart 2015, vindt de Griekse nationale selectie plaats voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor die nationale selectie ('Eurosong 2015 – NERIT & MAD Show (60 years of music)') werkt de openbare omroep Nerit opnieuw samen met de commerciële muziekzender MAD. Net als de voorbije twee jaar werd er ook ditmaal een akkoord gesloten met platenmaatschappijen.

Vorige week dinsdag, 17 februari, raakte de namen van de vijf kandidaten bekend maar op volledige liedjes bleef het wachten tot eerder deze voormiddag. Inmiddels is ook de volgorde van optreden bekendgemaakt en wij zetten alles hieronder op een rijtje.

* deelnemers Griekse nationale selectie 2015 (tussen haakjes de namen van de platenmaatschappijen) :

01. "Crash & Burn" (tekst en muziek : Takis Dimaschis) door C:Real (Feelgood).
02. "Jazz & Syrtaki" (tekst : Giannis Sinnis ; muziek : Christos Papadopoulos) door Thomai Apergi (nationale selectie 2013) & Legend (Panik Records).
03. "Ela" (tekst en muziek : Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti) door Barrice (Spicy Music).
04. "Sunshine" (tekst en muziek : Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil, Marios Psimopoulos) door Shaya (Planetworks).
05. "One Last Breath" (tekst : Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora ; muziek : Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou) Maria Elena Kiriakou (winnares eerste editie 'The Voice of Greece')(Minos EMI–Universal).

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Griekenland dit jaar zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale (dinsdag 19 mei) van het Eurovisie Songfestival. Daarmee is het land een directe concurrent van België en Nederland (bron en logo : MAD TV, Nerit)

26-02-2015 om 15:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond tweede halve finale Moldavische selectie Eurovisie Songfestival.

Vanavonddonderdag 26 februari 2015, vindt in Moldavië de tweede en laatste halve finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

* tweede halve finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Faith" (tekst en muziek : Vera Țurcanu) door Vera & Diana Popa.
02. "I Can Change All My Life" (tekst en muziek : Valeriu Pașa) door Valeria Paşa.
03. "Sublime" (tekst : Linda Persson, Ylva Persson, Natasha Turner ; muziek : Linda Persson, Ylva Persson, Mats Tärnfors) door Carolina Gorun.
04. "Save Me" (tekst : Stela Boţan ; muziek : Constantin Dușcu) door Stela Boţan.
05. "Am Devinit Straini" (tekst : Andrei Iorga, Sandel Balan ; muziek : Ene Gelu Sergiu, Andrei Iorga, Alin Radu) door Cezara.
06. "Inima Fierbinte" (tekst : Doina Gherman, Cătălin Gondiu ; muziek : Doina Gherman, Ricu Vodă) door Doinița Gherman.
07. "Love Me" (tekst : Madelene Hamberg ; muziek : Patrik Öhlund) door Dana Markitan.
08. "Maricica" (tekst : Pavel Parfeni, Mihai Teodor ; muziek : Pavel Parfeni) door DoReDos.
09. "Tu Singura" (tekst : Anton Bacalbaşa ; muziek : Valy Boghean) door Vitalie Todiraşcu.
10. "Fire" (tekst en muziek : Calle Kindbom, David Wilhelmson, Philip Morris Åkerblad) door Julia Sandu.
11. "I Can't Breathe" (tekst : Mihai Teodor ; muziek : Anton Ragoza, Serghei Stepanov) door Lidia Isac.
12. "Lonely Stranger" (tekst en muziek : Anastasia Ursu) door Miss M.

De nationale selectie bevat twee halve finales (eergisterenavond en vanavond) en uit elke halve finale stoten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale die overmorgen, zaterdag 28 februari, zal plaatsvinden.

* geplaatst voor de finale van de Moldavische nationale selectie (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

- via vakjury/televoting :

01. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
02. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
03. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra).
04. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff).
05. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
06. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
07. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.

- via televoting :

08. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.

- uitgeschakeld :

09. "Hero" (tekst : Elena Buga ; muziek : Ilie Gorincioi) door Raby.
10. "Let Me Fly" (tekst : Nardi Sandro, Domenico Protino ; muziek : Domenico Protino) door Domenico Protino.
11. "Remix" (tekst en muziek : Charlie Mason) door Kitty Brucknell.
12. "Vocea inimii" (tekst : Anișoara Volînschi ; muziek : Marcel Roşca) door Anișoara Volînschi.

De tweede halve finale van 'O melodie pentru Europa' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 18.45 en 21.30 (19.45-22.30 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via TRM International, Radio Moldova (klik hier), Radio Moldova Tineret alsook via internet (klik hier). Wil je de liedjes beluisteren, dat kan via deze link. (bron en logo : TRM)

26-02-2015 om 11:21 geschreven door Redactie  


25-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van februari hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

Zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei barst de zomer in volle hevigheid los tijdens de 'Crazy Summer Edition' van 'Toppers in Concert'! De elfde editie van 'het grootste en gezelligste meezingfeest van het jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009)!

Het thema voor 'Toppers in Concert 2015' is de 'Crazy Summer Edition'. 'The Summer is Magic' en dat zullen we weten! Ook al weer zomerkriebels? Warme witte stranden, wuivende palmbomen, een golvende zee, de zon en zwoele zomeravonden, bij de Toppers begint de swingende zomer in mei! Het belooft een avond te worden in een zomers decor. De dresscode is WHITE WITH A COLORFUL TOUCH OF SUMMER!

De concerten van de Toppers zijn populairder dan ooit. Bij de jubileumconcerten van dit jaar vierden 278.000 uitgedoste fans op grootse wijze het feest van verbroedering. Voor het elfde jaar op rij meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De 'avond uit' van het jaar is al jaren een vaste traditie met vrienden, familie of collega's. Even de alledaagse sleur en zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten.

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Amerikaanse seventies discogroep Village People, zorgen voor het meest 'Over de Top' feest van het jaar!

Tickets (concert op zaterdag 30 mei is reeds uitverkocht) kan je bestellen via de website van Ticketpoint en telefonisch via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm).

Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tussen woensdag 04 maart en maandag 01 juni kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.

25-02-2015 om 21:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond gaan Heleen Van Cauteren en Lukas De Smet de strijd aan met elkaar.

Sinds zondag 22 februari 2015 presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* vierde aflevering - woensdag 25 februari 2015 :

Vanavond gaan Heleen Van Cauteren en Lukas De Smet de strijd aan met elkaar. Heleen is een 28-jarige lerares Nederlands-Engels uit Zoutleeuw en Lukas een 29-jarige advocaat uit Lichtaart. Samen wonen ze in Leuven en kijken ze uit naar hun huwelijk in april. Heleen krijgt de hulp van Maarten Vangramberen en Guga Baùl, terwijl Lukas zijn vreugde niet op kan naast Tatyana Beloy en Liesa Naert. Zal Lukas aan het langste eind trekken, of steekt Heleen daar een stokje voor?

'We're going to Ibiza', de vierde aflevering vanavond woensdag 25 februari 2015 tussen 21.55 en 22.45 op Eén. (bron en foto : VRT)

25-02-2015 om 13:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : Suzanne de poetsvrouw, Kamiel Spiessens en Jimmy B trekken op onderzoek uit.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* zevende aflevering - woensdag 25 februari 2015 :

Suzanne de poetsvrouw, Kamiel Spiessens en Jimmy B trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen. Laurens Nuyens, Rani De Coninck en Jan Van den Bosch zetelen in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', zevende aflevering vanavond, woensdag 25 februari 2015, tussen 21.20 en 22.25 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

25-02-2015 om 13:42 geschreven door Redactie  


24-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Britse Songfestivalinzending bekend op zaterdag 07 maart eerstkomende.

De Britse openbare omroep BBC heeft eerder vanochtend, dinsdag 24 februari 2015, bekendgemaakt dat de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 07 maart zal worden voorgesteld.

Op maandag 06 oktober 2014 maakte de omroep bekend dat het op zoek ging naar een nummer voor de zestigste editie van het liedjesfestival. Daarvoor richtte de omroep zich in eerste instantie tot componisten en daarnaast stapte men zelf ook naar platenmaatschappijen om de meest geschikte artiesten/nummers te vinden.

Geïnteresseerden konden zich bij de omroep aanmelden tot en met vrijdag 07 november (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd). Uiterlijk vrijdag 14 november werden alle ingezonden nummers beluisterd en de weerhouden nummers, samen met de nummers aangeboden door de platenfirma's, werden dan beoordeeld door een selectiecommissie.

Een panel van experts ging dan aan het werk en aan het einde was er één nummer dat er meteen uitsprong qua impact alsook qua herkenbaarheid. Welk nummer dat dan geworden is, komen we volgende week zaterdagavond te weten.

De BBC zal het nummer wereldkundig maken, net na afloop van 'The Voice', via haar Red Button service, bbc.co.uk/eurovision alsook via Eurovision.tv. Als één van de 'Big 5' is het Verenigd Koninkrijk meteen verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : BBC)

24-02-2015 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Albanese zangeres Elhaida Dani treedt tijdens Eurovisie Songfestival aan met een nieuw liedje.

 De Albanese zangeres Elhaida Dani, die vorige week tweeëntwintig kaarsjes mocht uitblazen, zal in mei in Wenen aantreden met een nieuw liedje.

Eind december won ze in eigen land met "Diell" op overtuigende wijze de finale van de 53e editie van het 'Festivali i Këngës'. Sinds eind 2003 wordt de winnaar van dat festival afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival en ook ditmaal was dat niet anders.

Maar intussen is er een kink in de kabel gekomen en moest ze op zoek naar een nieuw liedje. De componist van het nummer, Aldo Shllaku, heeft namelijk geen toestemming gegeven om het nummer als Albanese inzending naar de Oostenrijkse hoofdstad te sturen. Een nieuwe versie van het nummer zou aan de basis liggen van het dispuut tussen de componist en de Albanese omroep.

Intussen werden Zzap (Arber Elshani) en Chriss Lekaj onder de arm genomen en de titel van het nieuwe nummer zou "I"m Alive" zijn. Sokol Marsi zou voor de tekst van het nummer tekenen, aldus de Albanese media.

Elhaida Dani won in 2009 in eigen land de talentenjacht 'Star Academy Albania' nadat ze een jaar eerder al had deelgenomen aan 'Kënga Magjike'. Nadien nam ze nog deel aan wedstrijden in Montenegro, Bulgarije en Roemenië. Eind december 2011 nam ze voor de eerste maal deel aan het 'Festivali i Këngës'. Met "Mijëra vjet" strandde ze toen op een gedeelde veertiende en laatste plaats.

Begin 2012 won ze in eigen land de muziekwedstrijd 'Top Fest' en nadien verhuisde ze tijdelijk naar Italië alwaar ze eind mei 2013 de eerste editie van de talentenjacht 'The Voice of Italy'. (bron : Facebook)

24-02-2015 om 10:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Moldavische Songfestivalselectie gaat vanavond van start met eerste halve finale.

 Vanavond, dinsdag 24 februari 2015, vindt in Moldavië de eerste halve finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op 
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

* eerste halve finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
02. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.
03. "Remix" (tekst en muziek : Charlie Mason) door Kitty Brucknell.
04. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.
05. "Hero" (tekst : Elena Buga ; muziek : Ilie Gorincioi) door Raby.
06. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
07. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
08. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff.
09. "Let Me Fly" (tekst : Nardi Sandro, Domenico Protino ; muziek : Domenico Protino) door Domenico Protino.
10. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra.
11. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
12. "Vocea inimii" (tekst : Anișoara Volînschi ; muziek : Marcel Roşca) door Anișoara Volînschi.

Eerder deze maand (zaterdag 07 februari) maakte de groep Edict bekend dat het zich terugtrok omwille van verplichtingen in Roemenië. Hun plaats wordt ingenomen door Anișoara Volînschi.

- "Our Star" (tekst : Anatol Neagu ; muziek : Valeriu Catarga) door Edict.

De nationale selectie bevat twee halve finales (vanavond en overmorgen) en uit elke halve finale stoten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale die aanstaande zaterdag, 28 februari, zal plaatsvinden.

De eerste halve finale van 'O melodie pentru Europa' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 18.45 en 21.30 (19.45-22.30 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via TRM International, Radio Moldova (klik hier), Radio Moldova Tineret alsook via internet (klik hier). Wil je de liedjes beluisteren, dat kan via deze link. (bron en logo : TRM)

24-02-2015 om 10:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond proberen Karlien De Haes en Vincent Vandingenen elkaar te slim af te zijn.

Sinds eergisteren, zondag 22 februari 2015, presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* derde aflevering - dinsdag 24 februari 2015 :

Vanavond proberen Karlien De Haes (25) en Vincent Vandingenen (28) elkaar te slim af te zijn. Met de vakkundige hulp van Tom Waes, Guga Baùl, Tatyana Beloy en Slongs Dievanongs proberen ze beide het ultieme vrijgezellenfeest op Ibiza in de wacht te slepen.

Vincent en Karlien hebben een huis verbouwd in Mechelen en geven elkaar in september het ja-woord. Karlien is een digital community manager die jonge ondernemers vooruit helpt en Vincent is zelf een jonge ondernemer met een evenementenbureau voor echte mannen. Wint het alfamannetje de strijd of gaat zijn toekomstige echtgenote met de hoofdprijs lopen?


'We're going to Ibiza', de derde aflevering vanavond dinsdag 24 februari 2015 tussen 22.05 en 22.55 op Eén. (bron en foto : VRT)

24-02-2015 om 10:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : vanavond onder meer met Elisa Guaracci, Tanja Dexters, Els de Schepper en Hans Otten.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* achtste aflevering - dinsdag 24 februari 2015 :

Rani De Coninck verwelkomt kandidaten Jochen en Sunita. Ze proberen beiden zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid spreekt en om ter eerste drie op een rij te vormen. De negen waarzeggers van dienst zijn Jacques Vermeire, Chris Van Espen, Herman Verbruggen, Elisa Guaracci (Eurosong 2008), Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), Joyce Beullens, Els de Schepper (Eurosong 2006), Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993') en Vincent Banic.

'De Waarzeggers', achtste aflevering vanavond, dinsdag 24 februari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

24-02-2015 om 10:06 geschreven door Redactie  


23-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Aminata gaat voor Letland naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Sinds gisterenavond, zondag 22 februari 2015, weten we wie er namens Letland mag deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Begin november raakte bekend dat
LTV ook dit jaar via een nationale selectie op zoek ging naar de kandidaat voor de zestigste editie van het liedjesfestival dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. 'Dziesma', zoals de nationale selectie de voorbije jaren heette, ging wel op de schop en werd vervangen door 'Supernova'. Tussen maandag 03 november en woensdag 10 december ging de omroep op zoek naar inzendingen, vooral diegene die ook buiten Letland op waardering (en punten) kunnen rekenen.

Op donderdag 11 december raakte bekend dat LTV in totaal 98 liedjes had ontvangen en dat 123 artiesten (solisten, duo's en groepen) zich hadden aangemeld. Een interne internationale vakjury (Peo Nylén, Michael Jay en Jarkko Nordlund) ging nadien aan de slag en selecteerde de twintig liedjes. Oud-festivaldeelnemer Kaspars Roga (drummer van Brainstorm, ESF 2000), Guntars Račs, Dons (Letse selectie 2010-2014) en Ieva Kerēvica selecteerden de twintig kandidaten tijdens audities die doorgingen op maandag 05 januari. Deze vier maakten ook tijdens de liveshows deel uit van de vakjury.

Gisterenavond werd die vakjury echter buitenspel gezet want het waren de kijkers die door middel van televoting de winnaar bepaalden. In eerste instantie zouden er twee stemrondes komen maar uiteindelijk bleef het bij slechts eentje. Ook via het internet (en zelfs vanuit het buitenland) kon er worden gestemd.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

- "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata.
- "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA.
- "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk.
- "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva.

* uitslag finale 'Supernova 2015' (tussen haakjes stemmen internet en televoting) :

01. "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata : 22.336 stemmen (8.319+14.017).
02. "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva : 15.750 stemmen (5.818+9.932).
03. "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk : 10.774 stemmen (2.803+7.971).
04. "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA : 10.362 stemmen (3.010+7.352).

 Singer-songwriter Aminata Savadogo (09 januari 1993) werd geboren in de hoofdstad Riga uit een Letse moeder en een Burkinese vader. Ze nam vorig jaar voor de eerste maal als soliste deel aan de Letse nationale selectie en strandde toen met "I Can Breathe" op een vijfde plaats in de finale. Maar haar eerste optreden tijdens de nationale selectie dateert van 2011 toen ze bij Jānis Stībelis op het podium stond. Met "Let It Be Me" strandde hij toen op een gedeelde vierde plaats.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Letland op donderdag 21 mei zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale. (bron, logo en foto : LTV)

23-02-2015 om 23:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Aan het begin van een nieuwe werkweek zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Aanstaande, vrijdag 27 februari (deuren open om 18.30, aanvang optredens 20.00), vindt in Brugge een speciale jubileumeditie plaats van 'Christoff & Vrienden'! De Beurshal (Hauwerstraat 2) wordt die dag opnieuw omgetoverd tot een sfeervolle feesthal. Ambiance met tal van artiesten onder begeleiding van de live band van Christoff (Eurosong 1993-2002).

De zanger ontvangt die avond Belle Perez (Eurosong 1999-2009), Dennie Christian, zus Lindsay, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Robby Longo alsook uit Nederland Roxeanne en Andre Hazes Jr.

Tickets (tussen 28 en 108 euro) zijn beschikbaar via de website van Euroschlagerparade, alsook telefonisch op het nummer 0479 31 84 55 of via In & Uit Brugge (website).

Daags nadien, zaterdag 28 februari (deuren open om 18.30, aanvang optredens 20.00) presenteert Dennie Christian de vijfde editie van de Euroschlagerparade. Alle artiesten worden die avond begeleid door de Golden Bis Band.

Volgende artiesten maken, naast de presentator, hun opwachting : Swoop (met Filip D'haeze, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Luc Steeno, Ria Valk, Jo Vally (Eurosong 1981), Paul Severs, Laura Lynn, Jettie Pallettie en Willy Sommers.

Tickets (tussen 28 en 108 euro) zijn beschikbaar via de website van Euroschlagerparade, alsook telefonisch op het nummer 0479 31 84 55 of via In & Uit Brugge (website).

 Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Volgende week woensdag, 04 maart, stellen Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor, dat vanaf vrijdag 06 maart fysiek en digitaal beschikbaar is. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brengen De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven mag worden als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethia Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Vanaf morgen, dinsdag 24 februari, kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

23-02-2015 om 20:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : topfavorieten Elina Born & Stig Rästa gaan voor Estland naar het Eurovisie Songfestival.

 Eergisterenavond, zaterdag 21 februari 2015, vond de finale plaats van 'Eesti Laul 2015', de Estse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV ging tussen woensdag 17 september en maandag 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015'. In totaal ontving de omroep maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed voor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en op donderdag 04 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).


Voorafgaande aan deze finale vonden eerder (zaterdag 07 en zaterdag 14 februari) twee halve finales plaats met telkens tien kandidaten. Uit elke halve finale stootten vijf kandidaten (via vakjury en televoting) door naar de finale.

Tijdens de finale waren er twee stemrondes : in een eerste stemronde kozen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale lag het lot van het drietal dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen aanduidden.

* uitslag eerste ronde finale van 'Eesti Laul 2015' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa : 20 punten (10+10).
02. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi : 17 punten (8+9).
03. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk : 14 punten (6+8).

04. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune : 13 punten (9+4).
05. "This Is Our Choice" (tekst en muziek : Jaanus Saago, Triin Niitoja) door Triin Niitoja & John4 : 12 punten (5+7).
06. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers : 10 punten (7+3).
07. "Idiot" (tekst en muziek : Alan Olonen) door Kali Briis Band : 9 punten (4+5).
08. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane : 7 punten (1+6).
09. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe : 5 punten (3+2).
10. "Minu päike" (tekst en muziek : Mikk Tammepõld, Luisa Värk) door Luisa Värk : 3 punten (2+1).

* uitslag superronde finale van 'Eesti Laul 2015' :

01. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa : 79% (71.429 stemmen).
02. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi : 13% (11.754 stemmen).
03. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk : 8% (7.234 stemmen).

 De overwinning ging naar de topfavorieten, Elina Born & Stig Rästa die in de superronde maar liefst 79% van de uitgebrachte stemmen achter hun naam wisten te vergaren. Elina Born werd in het najaar van 2012 tweede tijdens het vijfde seizoen van de talentenjacht 'Eesti otsib superstaari'. In 2013 nam ze voor de eerste maal deel aan de Estse nationale selectie alwaar ze met "Enough" op een achtste plaats eindigde in de finale.

Stig Rästa, componist en tekstschrijver van "Goodbye to Yesterday", nam in 2003 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie. Als lid van Slobodan River eindigde hij met "What A Day" op een gedeelde zevende plaats. Een jaar later nam de groep opnieuw deel en toen werd met "Surrounded" een derde plaats in de wacht gesleept. Samen met Traffic nam hij in 2008 deel met het nummer "It's Never Too Late", goed voor een achtste plaats. Een jaar later behaalde de formatie een tweede plaats, na Urban Symphony, met het nummer "See päev".

In 2011 was hij opnieuw van de partij, toen als lid van Outloudz, en met "I Wanna Meet Bob Dylan", strandde de groep op een tweede plaats. Met Traffic nam hij ook in 2012 ("NASA", gedeelde negende plaats) en 2014 ("Für Elise", derde plaats) deel aan de nationale selectie.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Estland, net als België en Nederland, op dinsdag 19 mei zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : ETV)

23-02-2015 om 19:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Belgische inzending voor Wenen wordt op dinsdag 10 maart voorgesteld.

 De Franstalige openbare omroep RTBF houdt op dinsdag 10 maart eerstkomende een persconferentie waarop de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden voorgesteld.

In samenwerking met platenmaatschappij Sony Music Entertainment Belgium houdt de omroep die persconferentie in het Maison de Vienne (Avenue de Tervueren 58, 1040 Brussel) en dit vanaf 10.30.

Begin november raakte reeds bekend dat de 18-jargie Loïc Nottet de Belgische eer mag gaan verdedigen tijdens de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In december volgde het nieuws dat de Belgische inzending in het Engels zal worden gezongen.

Net als zijn voorgangers Roberto Bellarosa en Axel Hirsoux maakte Loïc Nottet naam in de Waalse versie van 'The Voice' alwaar hij vorig jaar een tweede plaats in de wacht sleepte.
 
Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat België, net als Nederland, zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : RTBF)

23-02-2015 om 16:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond kruisen Sanne De Weerdt en Jelle Buys de degens.

 Sinds gisteren, zondag 22 februari 2015, presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* tweede aflevering - maandag 23 februari 2015 :

Vanavond kruisen Sanne De Weerdt en Jelle Buys de degens. Ze zijn 24 jaar, wonen samen in Boortmeerbeek en zijn al 4,5 jaar gelukkig samen. Ze staan allebei in het onderwijs. Wie van de twee mag een feestje bouwen in Ibiza?

Tom Waes en Bill Barberis proberen Sanne richting finale te loodsen, maar dat lukt niet zonder slag of stoot. De bevallige Tatyana Beloy en Liesa Naert zetten alles op alles om Jelle het vrijgezellenfeest van zijn dromen te bezorgen. Wie moet de de duimen leggen?


'We're going to Ibiza', de tweede aflevering vanavond maandag 23 februari 2015 tussen 21.55 en 22.45 op Eén. (bron en foto : VRT)

23-02-2015 om 11:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : vanavond staan onder meer strandzeilen, reddingszwemmen en moddervoetbal op het programma.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* zesde aflevering - maandag 23 februari 2015 :

 Acteurs Guillaume Devos, Leen Dendievel en Maarten Goffin nemen het op tegen de 66-jarige Liliane Pepermans en haar 69-jarige partner Richard Van Steenberghe. Liliane won in 1985 de wereldtitel in het windsurfen. Richard houdt vooral van explosieve adrenalinesporten zoals wildwater kajak en raften. Ook de 70-jarige Roland Pieters, tweevoudig wereldkampioen roeien, laat zich van zijn sterkste kant zien. Thema van vandaag is 'natuurelementen'. Op het programma staan strandzeilen, reddingszwemmen, fire games en moddervoetbal.

'Beat Da Bompaz', de zesde aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 23 februari 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en foto's : vtm)

23-02-2015 om 11:48 geschreven door Redactie  


22-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond start de nieuwe quiz met Cath Luyten op Eén.

 Vanaf vanavond, zondag 22 februari 2015, presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* eerste aflevering - zondag 22 februari 2015 :

Uitzonderlijk krijg je vanavond de allereerste aflevering waarin Freya Perdaens en Frederik Symons de spits afbijten, maar ze staan er niet alleen voor. Freya krijgt in de quiz de hulp van 'Thuis'-acteur Bill Barberis en MNM-dj Peter Van de Veire. Frederik doet het dan weer met de hulp van rapper Slongs Dievanongs en 'Safety First'-actrice Ruth Beeckmans.

Mechelaars Freya Perdaens en Frederik Symons bijten de spits af. Zij werkt als kabinetsattaché bij de stad Mechelen, hij schildert speelgoedmannetjes bij 'Game Workshop'. Ze zijn al veertien maanden gelukkig samen en beloven elkaar op 15 augustus eeuwige trouw. Maar dat sprookje roept Cath vanavond een halt toe. In 'We're going to Ibiza' komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan, met als inzet het ultieme vrijgezellenfeest. Vier dagen Ibiza met de vijf beste vrienden. Bill Barberis en Peter Van de Veire flankeren Freya en smijten zich in de strijd om haar richting finale te loodsen. Frederik krijgt dan weer het charmante gezelschap van Slongs Dievanongs en Ruth Beeckmans. Ook zij willen Frederik absoluut in de finale krijgen. Wie trekt aan het kortste eind?

'We're going to Ibiza', de eerste aflevering vanavond zondag 22 februari 2015 tussen 22.05 en 22.55 op Eén. Vanaf morgen krijg je telkens van maandag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 een aflevering. (bron en foto : VRT)

22-02-2015 om 20:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Peter heeft grootse plannen en Sam blijft bij haar beslissing.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.721 TOT EN MET 3.725.

Sam weigert met Tim te gaan praten. Jana voelt zich enorm goed. Frank verneemt dat Toon een vis aan de haak heeft geslagen. Rosa neemt het initiatief om haar relatie te redden. Renzo houdt zich bezig met een groot project. En ook Peter heeft grootse plannen.

- maandag 23 februari - aflevering 3.721 : Olivia is nieuwsgierig naar het verleden van Lowie. Peggy mist Sandrine. Frank verneemt dat Toon een vis aan de haak heeft geslagen. Rosa neemt het initiatief om haar relatie te redden. Peter heeft grootse plannen.

- dinsdag 24 februari - aflevering 3.722 : Femke toont het resultaat van haar harde werk, maar is Julia daar blij mee? Renzo broedt op een groot plan. Frank is kwaad op Toon. Tim gaat langs bij Ann. Eddy excuseert zich bij Frank. Sam blijft bij haar beslissing.

- woensdag 25 februari - aflevering 3.723 : Femke heeft een tweede voorstel voor Julia klaar. Rosa wil investeren in haar relatie met Waldek. Tim weet het allemaal niet meer. Lena vangt Sam op. Lowie is gefrustreerd, terwijl Olivia heel enthousiast reageert tegenover Jana.

- donderdag 26 februari - aflevering 3.724 : Femke lucht haar hart bij Luc. Sam weigert met Tim te gaan praten. Toon heeft Jana haar spelletje door. Tom krijgt goed nieuws te horen. Eddy zet zijn beste beentje voor. Peggy belooft Rosa dat ze een regeling zal opstellen voor de ochtenden in de Zus & Zo.

- vrijdag 27 februari - aflevering 3.725 : Jana voelt zich enorm goed. Tim spreekt Sam aan. De vrijgezellenavond van Luc en Julia wordt gepland. Peter licht Luc in over zijn nieuwe plannen. Olivia is enthousiast, terwijl Lowie en Jana ruziemaken. Renzo houdt zich bezig met een groot project.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

22-02-2015 om 20:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Anna roept de familie samen en Nena verdwijnt met de noorderzon.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.456 TOT EN MET 5.460.

- maandag 23 februari - aflevering 5.456 : Thomas wordt door Angelo onder druk gezet. Stefanie voelt dat hij opnieuw iets verzwijgt en maakt zich zorgen. Niko heeft Nena belangrijk nieuws te melden. June krijgt bezoek van Piet Colpaert, die haar aan een valse identiteit kan helpen. Anna heeft het moeilijk.

- dinsdag 24 februari - aflevering 5.457 : Thomas brengt verslag uit bij Mathias en is ook Stefanie een uitleg verschuldigd. Guido gaat te rade bij Jan en Hanne, waardoor twijfels opnieuw de kop op steken. Véronique is ervan overtuigd dat June opnieuw iets van plan is en krijgt plots een onverwacht telefoontje. Niko ontdekt dat Nena uit het kraakpand is gezet en probeert nieuw onderdak voor haar te vinden.

- woensdag 25 februari - aflevering 5.458 : Guido is niet blij met Emma's beslissing. Ondertussen blijft het nieuws de ronde doen. Terwijl June opnieuw afspreekt met Piet, zoekt Véronique steun bij Rudi. Jan heeft personeelsproblemen : Anita weigert om te helpen in het café. Evy, Mieke, Thomas en Zjef zijn niet te spreken over de oplossing van Niko voor Nena's probleem.

- donderdag 26 februari - aflevering 5.459 : Guido denkt eraan zijn studies op te geven. Hij is boos omdat Mieke niet heeft kunnen zwijgen. Niko probeert Nena te overtuigen om haar moeder op te zoeken, maar zijn plannetje loopt niet zoals gehoopt. Jan heeft nog steeds geen vervanger voor Niko in het café. Agnes wil zich graag kandidaat stellen, maar stuit op tegenkanting.

- vrijdag 27 februari - aflevering 5.460 : Nena is met de noorderzon verdwenen en laat Niko en co achter met een onaangename verrassing. Jan reageert niet erg enthousiast op het voorstel van Agnes om in de Jan & Alleman te komen helpen. Hij probeert haar af te wimpelen met een flauw excuus. Het verleden van Thomas laat Stefanie niet los. Hij maakt zich zorgen over de toekomst van zijn relatie. Anna roept de familie samen.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

22-02-2015 om 18:08 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs