Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Albanese zangeres Elhaida Dani treedt tijdens Eurovisie Songfestival aan met een nieuw liedje.

 De Albanese zangeres Elhaida Dani, die vorige week tweeëntwintig kaarsjes mocht uitblazen, zal in mei in Wenen aantreden met een nieuw liedje.

Eind december won ze in eigen land met "Diell" op overtuigende wijze de finale van de 53e editie van het 'Festivali i Këngës'. Sinds eind 2003 wordt de winnaar van dat festival afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival en ook ditmaal was dat niet anders.

Maar intussen is er een kink in de kabel gekomen en moest ze op zoek naar een nieuw liedje. De componist van het nummer, Aldo Shllaku, heeft namelijk geen toestemming gegeven om het nummer als Albanese inzending naar de Oostenrijkse hoofdstad te sturen. Een nieuwe versie van het nummer zou aan de basis liggen van het dispuut tussen de componist en de Albanese omroep.

Intussen werden Zzap (Arber Elshani) en Chriss Lekaj onder de arm genomen en de titel van het nieuwe nummer zou "I"m Alive" zijn. Sokol Marsi zou voor de tekst van het nummer tekenen, aldus de Albanese media.

Elhaida Dani won in 2009 in eigen land de talentenjacht 'Star Academy Albania' nadat ze een jaar eerder al had deelgenomen aan 'Kënga Magjike'. Nadien nam ze nog deel aan wedstrijden in Montenegro, Bulgarije en Roemenië. Eind december 2011 nam ze voor de eerste maal deel aan het 'Festivali i Këngës'. Met "Mijëra vjet" strandde ze toen op een gedeelde veertiende en laatste plaats.

Begin 2012 won ze in eigen land de muziekwedstrijd 'Top Fest' en nadien verhuisde ze tijdelijk naar Italië alwaar ze eind mei 2013 de eerste editie van de talentenjacht 'The Voice of Italy'. (bron : Facebook)

24-02-2015 om 10:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Moldavische Songfestivalselectie gaat vanavond van start met eerste halve finale.

 Vanavond, dinsdag 24 februari 2015, vindt in Moldavië de eerste halve finale plaats van 'O melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde pas op zaterdag 17 januari plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Op 
donderdag 29 januari werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

* eerste halve finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
02. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.
03. "Remix" (tekst en muziek : Charlie Mason) door Kitty Brucknell.
04. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.
05. "Hero" (tekst : Elena Buga ; muziek : Ilie Gorincioi) door Raby.
06. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
07. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
08. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff.
09. "Let Me Fly" (tekst : Nardi Sandro, Domenico Protino ; muziek : Domenico Protino) door Domenico Protino.
10. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra.
11. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
12. "Vocea inimii" (tekst : Anișoara Volînschi ; muziek : Marcel Roşca) door Anișoara Volînschi.

Eerder deze maand (zaterdag 07 februari) maakte de groep Edict bekend dat het zich terugtrok omwille van verplichtingen in Roemenië. Hun plaats wordt ingenomen door Anișoara Volînschi.

- "Our Star" (tekst : Anatol Neagu ; muziek : Valeriu Catarga) door Edict.

De nationale selectie bevat twee halve finales (vanavond en overmorgen) en uit elke halve finale stoten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale die aanstaande zaterdag, 28 februari, zal plaatsvinden.

De eerste halve finale van 'O melodie pentru Europa' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Moldavische omroep tussen 18.45 en 21.30 (19.45-22.30 plaatselijke tijd). Daarnaast kan de selectie worden gevolgd via TRM International, Radio Moldova (klik hier), Radio Moldova Tineret alsook via internet (klik hier). Wil je de liedjes beluisteren, dat kan via deze link. (bron en logo : TRM)

24-02-2015 om 10:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond proberen Karlien De Haes en Vincent Vandingenen elkaar te slim af te zijn.

Sinds eergisteren, zondag 22 februari 2015, presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* derde aflevering - dinsdag 24 februari 2015 :

Vanavond proberen Karlien De Haes (25) en Vincent Vandingenen (28) elkaar te slim af te zijn. Met de vakkundige hulp van Tom Waes, Guga Baùl, Tatyana Beloy en Slongs Dievanongs proberen ze beide het ultieme vrijgezellenfeest op Ibiza in de wacht te slepen.

Vincent en Karlien hebben een huis verbouwd in Mechelen en geven elkaar in september het ja-woord. Karlien is een digital community manager die jonge ondernemers vooruit helpt en Vincent is zelf een jonge ondernemer met een evenementenbureau voor echte mannen. Wint het alfamannetje de strijd of gaat zijn toekomstige echtgenote met de hoofdprijs lopen?


'We're going to Ibiza', de derde aflevering vanavond dinsdag 24 februari 2015 tussen 22.05 en 22.55 op Eén. (bron en foto : VRT)

24-02-2015 om 10:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : vanavond onder meer met Elisa Guaracci, Tanja Dexters, Els de Schepper en Hans Otten.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* achtste aflevering - dinsdag 24 februari 2015 :

Rani De Coninck verwelkomt kandidaten Jochen en Sunita. Ze proberen beiden zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid spreekt en om ter eerste drie op een rij te vormen. De negen waarzeggers van dienst zijn Jacques Vermeire, Chris Van Espen, Herman Verbruggen, Elisa Guaracci (Eurosong 2008), Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), Joyce Beullens, Els de Schepper (Eurosong 2006), Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993') en Vincent Banic.

'De Waarzeggers', achtste aflevering vanavond, dinsdag 24 februari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

24-02-2015 om 10:06 geschreven door Redactie  


23-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Aminata gaat voor Letland naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Sinds gisterenavond, zondag 22 februari 2015, weten we wie er namens Letland mag deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Begin november raakte bekend dat
LTV ook dit jaar via een nationale selectie op zoek ging naar de kandidaat voor de zestigste editie van het liedjesfestival dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. 'Dziesma', zoals de nationale selectie de voorbije jaren heette, ging wel op de schop en werd vervangen door 'Supernova'. Tussen maandag 03 november en woensdag 10 december ging de omroep op zoek naar inzendingen, vooral diegene die ook buiten Letland op waardering (en punten) kunnen rekenen.

Op donderdag 11 december raakte bekend dat LTV in totaal 98 liedjes had ontvangen en dat 123 artiesten (solisten, duo's en groepen) zich hadden aangemeld. Een interne internationale vakjury (Peo Nylén, Michael Jay en Jarkko Nordlund) ging nadien aan de slag en selecteerde de twintig liedjes. Oud-festivaldeelnemer Kaspars Roga (drummer van Brainstorm, ESF 2000), Guntars Račs, Dons (Letse selectie 2010-2014) en Ieva Kerēvica selecteerden de twintig kandidaten tijdens audities die doorgingen op maandag 05 januari. Deze vier maakten ook tijdens de liveshows deel uit van de vakjury.

Gisterenavond werd die vakjury echter buitenspel gezet want het waren de kijkers die door middel van televoting de winnaar bepaalden. In eerste instantie zouden er twee stemrondes komen maar uiteindelijk bleef het bij slechts eentje. Ook via het internet (en zelfs vanuit het buitenland) kon er worden gestemd.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

- "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata.
- "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA.
- "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk.
- "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva.

* uitslag finale 'Supernova 2015' (tussen haakjes stemmen internet en televoting) :

01. "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata : 22.336 stemmen (8.319+14.017).
02. "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva : 15.750 stemmen (5.818+9.932).
03. "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk : 10.774 stemmen (2.803+7.971).
04. "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA : 10.362 stemmen (3.010+7.352).

 Singer-songwriter Aminata Savadogo (09 januari 1993) werd geboren in de hoofdstad Riga uit een Letse moeder en een Burkinese vader. Ze nam vorig jaar voor de eerste maal als soliste deel aan de Letse nationale selectie en strandde toen met "I Can Breathe" op een vijfde plaats in de finale. Maar haar eerste optreden tijdens de nationale selectie dateert van 2011 toen ze bij Jānis Stībelis op het podium stond. Met "Let It Be Me" strandde hij toen op een gedeelde vierde plaats.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Letland op donderdag 21 mei zal aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale. (bron, logo en foto : LTV)

23-02-2015 om 23:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Aan het begin van een nieuwe werkweek zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Aanstaande, vrijdag 27 februari (deuren open om 18.30, aanvang optredens 20.00), vindt in Brugge een speciale jubileumeditie plaats van 'Christoff & Vrienden'! De Beurshal (Hauwerstraat 2) wordt die dag opnieuw omgetoverd tot een sfeervolle feesthal. Ambiance met tal van artiesten onder begeleiding van de live band van Christoff (Eurosong 1993-2002).

De zanger ontvangt die avond Belle Perez (Eurosong 1999-2009), Dennie Christian, zus Lindsay, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Robby Longo alsook uit Nederland Roxeanne en Andre Hazes Jr.

Tickets (tussen 28 en 108 euro) zijn beschikbaar via de website van Euroschlagerparade, alsook telefonisch op het nummer 0479 31 84 55 of via In & Uit Brugge (website).

Daags nadien, zaterdag 28 februari (deuren open om 18.30, aanvang optredens 20.00) presenteert Dennie Christian de vijfde editie van de Euroschlagerparade. Alle artiesten worden die avond begeleid door de Golden Bis Band.

Volgende artiesten maken, naast de presentator, hun opwachting : Swoop (met Filip D'haeze, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Luc Steeno, Ria Valk, Jo Vally (Eurosong 1981), Paul Severs, Laura Lynn, Jettie Pallettie en Willy Sommers.

Tickets (tussen 28 en 108 euro) zijn beschikbaar via de website van Euroschlagerparade, alsook telefonisch op het nummer 0479 31 84 55 of via In & Uit Brugge (website).

 Op zaterdag 24 oktober zijn De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) opnieuw de gastheren van 'Het Zingpaleis 2015'.

Het stond in de sterren geschreven dat 2015 een belangrijk jaar zou worden voor De Romeo's. Volgende week woensdag, 04 maart, stellen Chris, Gunther en Davy hun gloednieuwe studioalbum "Op stap" voor, dat vanaf vrijdag 06 maart fysiek en digitaal beschikbaar is. Twee jaar na de gouden release van hun verzamelaar "10", brengen De Romeo's een nieuw Nederlandstalig album uit dat volgens een aantal intimi omschreven mag worden als 'ijzersterk, verrassend en vernieuwend'.

Zoals de traditie het wil, is er ook in 2015 weer een groot feestconcert van De Romeo's. Na een uitverkochte succeseditie van hun eigen 'Feestival' in de Lotto Arena eind vorig jaar, trekken De Romeo's op zaterdag 24 oktober opnieuw naar de Ethia Arena in Hasselt voor de zesde editie van 'Het Zingpaleis', 'Het grootste ambiancefeest van het jaar'. Dit jaar werd gekozen voor 'wit' als dresscode.

Voorafgaand aan het muzikale feest zijn er de uitreikingen van de 'Story Awards 2015'. Vanaf morgen, dinsdag 24 februari, kan je tickets voor 'Het Zingpaleis' bestellen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

23-02-2015 om 20:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : topfavorieten Elina Born & Stig Rästa gaan voor Estland naar het Eurovisie Songfestival.

 Eergisterenavond, zaterdag 21 februari 2015, vond de finale plaats van 'Eesti Laul 2015', de Estse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV ging tussen woensdag 17 september en maandag 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015'. In totaal ontving de omroep maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed voor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en op donderdag 04 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).


Voorafgaande aan deze finale vonden eerder (zaterdag 07 en zaterdag 14 februari) twee halve finales plaats met telkens tien kandidaten. Uit elke halve finale stootten vijf kandidaten (via vakjury en televoting) door naar de finale.

Tijdens de finale waren er twee stemrondes : in een eerste stemronde kozen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale lag het lot van het drietal dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen aanduidden.

* uitslag eerste ronde finale van 'Eesti Laul 2015' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa : 20 punten (10+10).
02. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi : 17 punten (8+9).
03. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk : 14 punten (6+8).

04. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune : 13 punten (9+4).
05. "This Is Our Choice" (tekst en muziek : Jaanus Saago, Triin Niitoja) door Triin Niitoja & John4 : 12 punten (5+7).
06. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers : 10 punten (7+3).
07. "Idiot" (tekst en muziek : Alan Olonen) door Kali Briis Band : 9 punten (4+5).
08. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane : 7 punten (1+6).
09. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe : 5 punten (3+2).
10. "Minu päike" (tekst en muziek : Mikk Tammepõld, Luisa Värk) door Luisa Värk : 3 punten (2+1).

* uitslag superronde finale van 'Eesti Laul 2015' :

01. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa : 79% (71.429 stemmen).
02. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi : 13% (11.754 stemmen).
03. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk : 8% (7.234 stemmen).

 De overwinning ging naar de topfavorieten, Elina Born & Stig Rästa die in de superronde maar liefst 79% van de uitgebrachte stemmen achter hun naam wisten te vergaren. Elina Born werd in het najaar van 2012 tweede tijdens het vijfde seizoen van de talentenjacht 'Eesti otsib superstaari'. In 2013 nam ze voor de eerste maal deel aan de Estse nationale selectie alwaar ze met "Enough" op een achtste plaats eindigde in de finale.

Stig Rästa, componist en tekstschrijver van "Goodbye to Yesterday", nam in 2003 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie. Als lid van Slobodan River eindigde hij met "What A Day" op een gedeelde zevende plaats. Een jaar later nam de groep opnieuw deel en toen werd met "Surrounded" een derde plaats in de wacht gesleept. Samen met Traffic nam hij in 2008 deel met het nummer "It's Never Too Late", goed voor een achtste plaats. Een jaar later behaalde de formatie een tweede plaats, na Urban Symphony, met het nummer "See päev".

In 2011 was hij opnieuw van de partij, toen als lid van Outloudz, en met "I Wanna Meet Bob Dylan", strandde de groep op een tweede plaats. Met Traffic nam hij ook in 2012 ("NASA", gedeelde negende plaats) en 2014 ("Für Elise", derde plaats) deel aan de nationale selectie.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Estland, net als België en Nederland, op dinsdag 19 mei zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en logo : ETV)

23-02-2015 om 19:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Belgische inzending voor Wenen wordt op dinsdag 10 maart voorgesteld.

 De Franstalige openbare omroep RTBF houdt op dinsdag 10 maart eerstkomende een persconferentie waarop de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden voorgesteld.

In samenwerking met platenmaatschappij Sony Music Entertainment Belgium houdt de omroep die persconferentie in het Maison de Vienne (Avenue de Tervueren 58, 1040 Brussel) en dit vanaf 10.30.

Begin november raakte reeds bekend dat de 18-jargie Loïc Nottet de Belgische eer mag gaan verdedigen tijdens de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In december volgde het nieuws dat de Belgische inzending in het Engels zal worden gezongen.

Net als zijn voorgangers Roberto Bellarosa en Axel Hirsoux maakte Loïc Nottet naam in de Waalse versie van 'The Voice' alwaar hij vorig jaar een tweede plaats in de wacht sleepte.
 
Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat België, net als Nederland, zal aantreden in het eerste deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : RTBF)

23-02-2015 om 16:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond kruisen Sanne De Weerdt en Jelle Buys de degens.

 Sinds gisteren, zondag 22 februari 2015, presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* tweede aflevering - maandag 23 februari 2015 :

Vanavond kruisen Sanne De Weerdt en Jelle Buys de degens. Ze zijn 24 jaar, wonen samen in Boortmeerbeek en zijn al 4,5 jaar gelukkig samen. Ze staan allebei in het onderwijs. Wie van de twee mag een feestje bouwen in Ibiza?

Tom Waes en Bill Barberis proberen Sanne richting finale te loodsen, maar dat lukt niet zonder slag of stoot. De bevallige Tatyana Beloy en Liesa Naert zetten alles op alles om Jelle het vrijgezellenfeest van zijn dromen te bezorgen. Wie moet de de duimen leggen?


'We're going to Ibiza', de tweede aflevering vanavond maandag 23 februari 2015 tussen 21.55 en 22.45 op Eén. (bron en foto : VRT)

23-02-2015 om 11:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : vanavond staan onder meer strandzeilen, reddingszwemmen en moddervoetbal op het programma.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* zesde aflevering - maandag 23 februari 2015 :

 Acteurs Guillaume Devos, Leen Dendievel en Maarten Goffin nemen het op tegen de 66-jarige Liliane Pepermans en haar 69-jarige partner Richard Van Steenberghe. Liliane won in 1985 de wereldtitel in het windsurfen. Richard houdt vooral van explosieve adrenalinesporten zoals wildwater kajak en raften. Ook de 70-jarige Roland Pieters, tweevoudig wereldkampioen roeien, laat zich van zijn sterkste kant zien. Thema van vandaag is 'natuurelementen'. Op het programma staan strandzeilen, reddingszwemmen, fire games en moddervoetbal.

'Beat Da Bompaz', de zesde aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 23 februari 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en foto's : vtm)

23-02-2015 om 11:48 geschreven door Redactie  


22-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'We're going to Ibiza' : vanavond start de nieuwe quiz met Cath Luyten op Eén.

 Vanaf vanavond, zondag 22 februari 2015, presenteert Cath Luyten de nieuwe quiz 'We're going to Ibiza'. Cath Luyten ontvangt elke avond één sympathiek Vlaams koppel dat dit jaar gaat trouwen. Twee mooie mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen 'ja' zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, nemen ze het tegen elkaar op.

De Quiz

'We're going to Ibiza' telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Bijvoorbeeld de eerste ronde heet "Fuck You" van Lily Allen. Hier staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Ze proberen hun partner vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige "fuck you" van de andere.

Ibiza Party Crew

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van de tweede ronde. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen dan weer de hulp van twee begeerlijke bekende mannen. De vaste 'Ibiza Party Crew' van Cath bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen.

Het mannenteam :
Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong 2014) en Guga Baúl.
Het vrouwenteam :
Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

* eerste aflevering - zondag 22 februari 2015 :

Uitzonderlijk krijg je vanavond de allereerste aflevering waarin Freya Perdaens en Frederik Symons de spits afbijten, maar ze staan er niet alleen voor. Freya krijgt in de quiz de hulp van 'Thuis'-acteur Bill Barberis en MNM-dj Peter Van de Veire. Frederik doet het dan weer met de hulp van rapper Slongs Dievanongs en 'Safety First'-actrice Ruth Beeckmans.

Mechelaars Freya Perdaens en Frederik Symons bijten de spits af. Zij werkt als kabinetsattaché bij de stad Mechelen, hij schildert speelgoedmannetjes bij 'Game Workshop'. Ze zijn al veertien maanden gelukkig samen en beloven elkaar op 15 augustus eeuwige trouw. Maar dat sprookje roept Cath vanavond een halt toe. In 'We're going to Ibiza' komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan, met als inzet het ultieme vrijgezellenfeest. Vier dagen Ibiza met de vijf beste vrienden. Bill Barberis en Peter Van de Veire flankeren Freya en smijten zich in de strijd om haar richting finale te loodsen. Frederik krijgt dan weer het charmante gezelschap van Slongs Dievanongs en Ruth Beeckmans. Ook zij willen Frederik absoluut in de finale krijgen. Wie trekt aan het kortste eind?

'We're going to Ibiza', de eerste aflevering vanavond zondag 22 februari 2015 tussen 22.05 en 22.55 op Eén. Vanaf morgen krijg je telkens van maandag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 een aflevering. (bron en foto : VRT)

22-02-2015 om 20:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Peter heeft grootse plannen en Sam blijft bij haar beslissing.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.721 TOT EN MET 3.725.

Sam weigert met Tim te gaan praten. Jana voelt zich enorm goed. Frank verneemt dat Toon een vis aan de haak heeft geslagen. Rosa neemt het initiatief om haar relatie te redden. Renzo houdt zich bezig met een groot project. En ook Peter heeft grootse plannen.

- maandag 23 februari - aflevering 3.721 : Olivia is nieuwsgierig naar het verleden van Lowie. Peggy mist Sandrine. Frank verneemt dat Toon een vis aan de haak heeft geslagen. Rosa neemt het initiatief om haar relatie te redden. Peter heeft grootse plannen.

- dinsdag 24 februari - aflevering 3.722 : Femke toont het resultaat van haar harde werk, maar is Julia daar blij mee? Renzo broedt op een groot plan. Frank is kwaad op Toon. Tim gaat langs bij Ann. Eddy excuseert zich bij Frank. Sam blijft bij haar beslissing.

- woensdag 25 februari - aflevering 3.723 : Femke heeft een tweede voorstel voor Julia klaar. Rosa wil investeren in haar relatie met Waldek. Tim weet het allemaal niet meer. Lena vangt Sam op. Lowie is gefrustreerd, terwijl Olivia heel enthousiast reageert tegenover Jana.

- donderdag 26 februari - aflevering 3.724 : Femke lucht haar hart bij Luc. Sam weigert met Tim te gaan praten. Toon heeft Jana haar spelletje door. Tom krijgt goed nieuws te horen. Eddy zet zijn beste beentje voor. Peggy belooft Rosa dat ze een regeling zal opstellen voor de ochtenden in de Zus & Zo.

- vrijdag 27 februari - aflevering 3.725 : Jana voelt zich enorm goed. Tim spreekt Sam aan. De vrijgezellenavond van Luc en Julia wordt gepland. Peter licht Luc in over zijn nieuwe plannen. Olivia is enthousiast, terwijl Lowie en Jana ruziemaken. Renzo houdt zich bezig met een groot project.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

22-02-2015 om 20:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Anna roept de familie samen en Nena verdwijnt met de noorderzon.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.456 TOT EN MET 5.460.

- maandag 23 februari - aflevering 5.456 : Thomas wordt door Angelo onder druk gezet. Stefanie voelt dat hij opnieuw iets verzwijgt en maakt zich zorgen. Niko heeft Nena belangrijk nieuws te melden. June krijgt bezoek van Piet Colpaert, die haar aan een valse identiteit kan helpen. Anna heeft het moeilijk.

- dinsdag 24 februari - aflevering 5.457 : Thomas brengt verslag uit bij Mathias en is ook Stefanie een uitleg verschuldigd. Guido gaat te rade bij Jan en Hanne, waardoor twijfels opnieuw de kop op steken. Véronique is ervan overtuigd dat June opnieuw iets van plan is en krijgt plots een onverwacht telefoontje. Niko ontdekt dat Nena uit het kraakpand is gezet en probeert nieuw onderdak voor haar te vinden.

- woensdag 25 februari - aflevering 5.458 : Guido is niet blij met Emma's beslissing. Ondertussen blijft het nieuws de ronde doen. Terwijl June opnieuw afspreekt met Piet, zoekt Véronique steun bij Rudi. Jan heeft personeelsproblemen : Anita weigert om te helpen in het café. Evy, Mieke, Thomas en Zjef zijn niet te spreken over de oplossing van Niko voor Nena's probleem.

- donderdag 26 februari - aflevering 5.459 : Guido denkt eraan zijn studies op te geven. Hij is boos omdat Mieke niet heeft kunnen zwijgen. Niko probeert Nena te overtuigen om haar moeder op te zoeken, maar zijn plannetje loopt niet zoals gehoopt. Jan heeft nog steeds geen vervanger voor Niko in het café. Agnes wil zich graag kandidaat stellen, maar stuit op tegenkanting.

- vrijdag 27 februari - aflevering 5.460 : Nena is met de noorderzon verdwenen en laat Niko en co achter met een onaangename verrassing. Jan reageert niet erg enthousiast op het voorstel van Agnes om in de Jan & Alleman te komen helpen. Hij probeert haar af te wimpelen met een flauw excuus. Het verleden van Thomas laat Stefanie niet los. Hij maakt zich zorgen over de toekomst van zijn relatie. Anna roept de familie samen.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

22-02-2015 om 18:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Tim doet er alles aan om Robby te zien.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 127 TOT EN MET 131.

- maandag 23 februari - aflevering 127 : Er is een last van Sofie's schouders gevallen sinds Pieter haar gisteren duidelijk gemaakt heeft dat hij het niet erg vindt dat ze meer tijd doorbrengt met David. Ze besluit een halve dag vrij te nemen om iets leuks te doen met David. Maar hij heeft andere prioriteiten, zoals zijn theoretisch rijexamen afleggen. Hannelore wil dat Pieter haar helpt om haar relatie met Maarten terug op het goede spoor te krijgen. Tim vertelt aan Quinten dat hij denkt dat hij verliefde gevoelens heeft voor Robby. Quinten belooft discretie, maar vindt wel dat Tim eerlijk moet zijn tegen Laura.

- dinsdag 24 februari - aflevering 128 : David maakt een schilderij om aan de examinator te geven. Hij laat zijn penselen echter snel vallen om met Delphine naar de Barresto te gaan. Sofie ziet hen daar en ze geeft David een veeg uit de pan. Maarten heeft beslist om met Hannelore te gaan praten. Tim wil tijd om over zijn relatie met Laura na te denken en zij stort haar hart uit bij Quinten. Ze voelt dat hij meer weet, maar hij houdt zich aan zijn belofte aan Tim. Sander vindt het leuk om in de galerie van Lotte te werken.

- woensdag 25 februari
- aflevering 129 : De scherpe uitval van David heeft Sofie duidelijk gemaakt dat hij in haar een moederfiguur ziet en geen vriendin. Dat is Delphine wel en ze neemt hem mee naar een dancing. Hij amuseert zich op de dansvloer en toont veel interesse voor een xtc-dealer. Maarten en Hannelore hebben voor het eerst sinds lang een goed gesprek, waarbij zij zich opvallend gevoelig opstelt. Herman wil zijn moeder in huis nemen zodra ze het ziekenhuis mag verlaten. Omdat zijn wens effect heeft op het ganse gezin raadt Sofie haar vader aan om een familievergadering te organiseren. Tim doet er alles aan om Robby te zien.

- donderdag 26 februari
- aflevering 130 : Sofie weet dat ze David moet loslaten en hem zijn eigen keuzes en fouten moet laten maken, maar toch heeft ze het er moeilijk mee. David heeft vandaag zijn theoretisch rijexamen en hij geeft de examinator een schilderij cadeau. Lotte en Sander zijn niet alleen een liefdeskoppel, maar vanaf nu ook zakelijke partners. Bij Klaerhout Pharmaceutica zijn de voorbereiding voor het colloquium volop aan de gang. Bea wil dat de aandeelhouders van Welvapharma haar speech horen, maar ze stuit op een njet van Herman. Ludo probeert ondertussen Andrea in te palmen. Laura steunt het idee van Tim om een studiegroep op te richten en ze deelt flyers uit op de campus.

- vrijdag 27 februari
- aflevering 131 : Tijdens de generale repetitie van het colloquium zijn er meningsverschillen tussen Bea en Herman aan de oppervlakte gekomen die moeten worden uitgepraat. Ondertussen verklaart Ludo heel direct zijn liefde aan Andrea. Zij is helemaal in de war en heeft nood aan een goeie babbel met Lotte. Steven laat zich gelden als manager van David, tot grote ergernis van de kunstenaar zelf en van Lotte. Bij de Klaerhouts wordt de opvang van Hermans moeder besproken. Op aanraden van Sofie wordt ook Maarten bij de familievergadering betrokken. Laura maakt van Tims afwezigheid gebruik om zijn penthouse te ontdoen van haar touch.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

22-02-2015 om 17:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Elke en Max besluiten om de grote stap te zetten en ook Debbie droomt van een huwelijk.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 460 TOT EN MET 464.

- maandag 23 februari - aflevering 460 : Jan heeft de ganse nacht liggen piekeren over het dreigende telefoontje van Jempi. Wat als die woord houdt en contact zoekt met Jonas? Luc is gezond en wel verklaard en mag het ziekenhuis verlaten. De betaling van de factuur vormt echter een probleem. Hoewel het gemeentebestuur een onderzoek heeft ingesteld naar de verontreiniging van het speelpleintje, neemt Sneyers zelf ook bodemstalen. Voor Georges is de hele zaak een zeer bittere pil om slikken en hij overweegt om met de politiek te kappen. Joke gelooft haar oren niet als Marcel van plan blijkt om het café te verkopen.

- dinsdag 24 februari - aflevering 461 : Sam rouwt nog altijd om de dood van Daniël en is niet in staat om te gaan werken. Jan is woedend wanneer hij een fotopostkaart van zijn broer onderschept en gaat meteen naar de gevangenis. Joke, Sneyers en Julia slagen er niet in om Marcel op andere gedachten te brengen. Het gevolg is dat het café verkocht zal worden en dat zij mogelijk zonder werk komen te zitten. Luc neemt zijn zus niet in bescherming en toont aan Max en Olivier de compromitterende beelden van haar en Frank. Georges onthult tijdens een persconferentie de resultaten van het bodemonderzoek. Celine en haar vader bekokstoven een plannetje om een breuk tussen Anja en Luc te bewerkstelligen. De agent heeft zijn gokverslaving trouwens nog niet onder controle.

- woensdag 25 februari - aflevering 462 : Elke en Max hebben besloten om de grote stap te zetten. Zij wil niet tot haar huwelijk wachten om een eigen nestje te bouwen en wil er nu al werk van maken. Voor Max is dit echter niet prioritair. Hij wordt opgeslorpt door de moord op Elias. In dit dossier zijn er nieuwe ontwikkelingen en dat zullen Celine en Frank geweten hebben. Sinds Elke en Max besloten hebben om te trouwen, droomt ook Debbie van een huwelijk. Sneyers lacht haar wens weg en concentreert zich op de vervuiling van het speelpleintje.

- donderdag 26 februari - aflevering 463 : Joke spaart geen enkele moeite om de potentiële kopers van De Schorre te ontmoedigen. Voor één keer kan ze op de medewerking van haar moeder rekenen. De moord op fotograaf Elias is opgehelderd. Luc wordt nog altijd opgejaagd door zijn schuldeisers, maar hij krijgt hulp uit onverwachte hoek. Jan en Nellie panikeren als ze vernemen dat zijn broer Jempi uit de gevangenis is ontsnapt.

- vrijdag 27 februari - aflevering 464 : Jempi houdt zich nog altijd schuil in de verlaten bunker in de duinen. Het ontbreekt hem aan niets, want Jonas brengt hem heel geregeld eten en verzorgt ook de wonde die hij opgelopen heeft tijdens zijn ontsnapping. Voor Georges blijft de bodemverontreiniging van het speelpleintje topprioriteit en hij schakelt de politie in om de aannemer aan de tand te voelen. Maar Sneyers zit evenmin stil en met de hulp van Cyriel volgt hij een spoor dat naar de vroegere verffabriek leidt. Sam heeft alles op een rijtje gezet en is tot de conclusie gekomen dat ze haar leven helemaal anders wil aanpakken.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

22-02-2015 om 17:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Letten hun inzending voor Wenen.

Vanavond, zondag 22 februari 2015, komen we te weten wie er namens Letland mag deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Begin november raakte bekend dat
LTV ook dit jaar via een nationale selectie op zoek gaat naar de kandidaat voor de zestigste editie van het liedjesfestival dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

'Dziesma', zoals de nationale selectie de voorbije jaren heette, ging wel op de schop en wordt vervangen door 'Supernova'. Tussen maandag 03 november en woensdag 10 december ging de omroep op zoek naar inzendingen, vooral diegene die ook buiten Letland op waardering (en punten) kunnen rekenen.

Op donderdag 11 december raakte bekend dat LTV in totaal 98 liedjes had ontvangen en dat 123 artiesten (solisten, duo's en groepen) zich hadden aangemeld. Een interne internationale vakjury (Peo Nylén, Michael Jay en Jarkko Nordlund) ging nadien aan de slag en selecteerde de twintig liedjes. Oud-festivaldeelnemer Kaspars Roga (drummer van Brainstorm, ESF 2000), Guntars Račs, Dons (Letse selectie 2010-2014) en Ieva Kerēvica selecteerden de twintig kandidaten tijdens audities die doorgingen op maandag 05 januari. Deze vier maken ook tijdens de liveshows deel uit van de vakjury.

Vanavond wordt die vakjury echter buitenspel gezet want het zijn de kijkers die door middel van televoting de winnaar zullen bepalen. Na een eerste stemronde blijven twee kandidaten over en tijdens de tweede stemronde ('superfinale') wordt bepaald wie naar Wenen mag afreizen 

* geplaatst voor de finale :

- "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata.
- "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA.
- "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk.
- "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva.

De finale, gepresenteerd door Ketija Šēnberga en Toms Grēviņ, wordt vanavond uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep en dit tussen 20.20 en 22.05 (tussen 21.20 en 23.05 plaatselijke tijd). Ook via het internet kan de uitzending worden gevolgd (klik hier). (bron en logo : LTV)

22-02-2015 om 13:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de tweede aflevering met opnieuw heelwat audities.

 Vorige week zondag, 15 februari 2015, startte bij vtm de zesde editie van de populaire danswedstrijd 'So You Think You Can Dance'. Meer dan duizend dansers van West-Vlaanderen tot het verre Groningen wagen hun kans in de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

De kandidaten hebben maar één doel voor ogen : het felbegeerde bootcampticket bemachtigen. Aan Dennis Weening en Eline De Munck om de dansers een voor een doorheen de audities te loodsen in de indrukwekkende Philharmonie-schouwburg in Haarlem, Nederland.

* tweede aflevering - zondag 22 februari 2015 :

 Vandaag, zondag 22 februari 2015, verwelkomen presentatoren Dennis Weening en Eline De Munck een tweede lading kandidaten in de Philharmonie-schouwburg in Haarlem.

Onder die dansers zijn er deze week enkelen met internationale roots terug te vinden. De 23-jarige Jorge uit Amsterdam komt uit Brazilië. Jorge mocht zijn hele jeugd lang niet dansen omdat het niets voor jongens was, maar die tijd is voorbij. Hij wil bewijzen dat het oké is om anders te zijn, ook als danser.

De 19-jarige Victoria uit Veenendaal komt oorspronkelijk uit Moskou, maar volgde haar vakantieliefde naar Nederland. En hoewel de 23-jarige Joke uit Rumbeke altijd al in West-Vlaanderen heeft gewoond, heeft ze jarenlang een opleiding gevolgd in New York. Ook zij hoopt dat er dankzij  'So You Think You Can Dance' nog meer internationale deuren zullen opengaan.

Latindanseres Leen (27) uit Tongeren is een van de weinige dansers die een latin duo-auditie brengt. Leen beseft hoe moeilijk het is om de jury te overtuigen in deze stijl, maar toch gaat ze samen met haar danspartner Angelo voor een pittige jive. Dieter (27) uit Izegem runt samen met zijn partner zijn eigen dansschool waar hij zelf ook les geeft. Vele kinderen uit zijn danslessen kijken op naar hem en enkelen zijn zelfs mee gereisd naar Haarlem om hun leraar aan te moedigen.

De twee hiphoppers uit de Vlaamse battle scene, Malik (22) uit Boom en Roger (21) uit Liedekerke, zorgen voor een aangename verrassing aan de jurytafel : Ish kent de twee stoere dansers uit workshops. "Malik heeft echt een hele goede controle over zijn lichaam. En ook Roger vind ik een geweldige danser", aldus hiphopexpert Ish.

 Groot nieuws voor alle Vlaamse fans van 'So You Think You Can Dance' : de liveshows gaan door in Vlaanderen. Vanaf zondag 29 maart tot en met de finale op zondag 17 mei 2015 worden de AED Studios in Lint de danstempel waar de top 20 van deze editie strijdt om de overwinning. Maar voor het zover is, moeten de dansers eerst nog enkele andere rondes doorstaan : de audities, de 'Final Audition' en de buitenlandse bootcamp.

Een liveshow bijwonen?

Wie 'So You Think You Can Dance' graag live meemaakt, kan tickets bestellen voor de acht liveshows vanaf zaterdag 07 maart 2015 om 10.00 via www.vtmtickets.be. Eén ticket kost €15 (incl. reservatiekost).

#STYCYD

Tijdens de auditieafleveringen kan je via
vtm.be en de VTM app nog steeds per auditie stemmen of je ze HOT or NOT vindt. De eindscores krijg je op het scherm te zien tijdens de uitzending. Na afloop van de aflevering op antenne, gaat het online nog verder. Daar vind je vanaf de start van de auditieafleveringen alle fragmenten mét jurycommentaar en en daarbovenop wekelijks exclusieve dansen van twee kandidaten in 'Show Your Moves' én beelden achter de schermen in een wekelijkse aflevering van 'Dennis Tours'.

'So You Think You Can Dance' de tweede aflevering van het zesde seizoen, vanavond zondag 22 februari 2015 tussen 20.35 en 22.05 bij vtm. (bron, logo en foto's : vtm)

22-02-2015 om 00:31 geschreven door Redactie  


21-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Monika en Vaidas gaan voor Litouwen naar het Eurovisie Songfestival.

Vandaag, zaterdag 21 februari 2015, is in de Baltische staat Litouwen een einde gekomen aan de wekenlange zoektocht naar de kandidaat en het nummer voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Eind oktober jongstleden maakte LRT bekend dat het dit jaar grotendeels dezelfde selectieprocedure zou hanteren om de kandidaat aan te duiden voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival, dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tussen maandag 03 november en maandag 15 december jongstleden konden geïnteresseerden zich bij de omroep aanbieden. Enkel Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning) mochten ditmaal deelnemen aan de nationale selectie.

Begin dit jaar ging de zoektocht naar de meest geschikte kandidaat alsook het nummer van start en net als vorig jaar ging men apart op zoek naar artiest en liedje.

Vorige week, tijdens de zevende en voorlaatste show, werd het liedje geselecteerd waarmee de kandidaat (die vanavond werd gekozen) zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei eerstkomende. Er waren nog drie van de twaalf kandidaten in de running om het ticket richting Wenen in de wacht te slepen. Dit trio (Mia, Monika Linkytė en Vaidas Baumila) bracht elk hun versie van de liedjes die werden geselecteerd. De voorbije weken konden de kijkers stemmen op de twaalf liedjes en ook een vakjury kende haar punten toe. Dit leverde uiteindelijk nog drie liedjes op.

* de drie geselecteerde liedjes (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "The Right Way" (Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson).
02. "This Time" (Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė).
03. "Dangerous (S.O.S.)" (Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly).

Zowel de vakjury als de kijkers thuis gingen voor het enige nummer van eigen makelij en dus kwam "This Time" van Vytautas Bikus en Monika Liubinaitė als winnaar uit de bus. De tweede plaats was voor het liedje "The Right Way" en "Dangerous (S.O.S.)" werd derde en laatste.

 Vanavond kwamen we uiteindelijk te weten wie het nummer in Wenen ten gehore mag brengen en vooraf leek het niet geheel uitgesloten dat Monika Linkytė en Vaidas Baumila als duo zouden worden afgevaardigd. Ze brachten dit nummer twee weken geleden al samen en kregen toen reeds hoge punten. Ook de auteur van het nummer liet gisteren, vrijdag 20 februari, aan LRT weten om het liedje in duetvorm te laten meedingen naar de overwinning. De omroep voldeed aan dit verzoek en de vakjury alsook de kijkers stuurden Monika Linkytė en Vaidas Baumila naar de Oostenrijkse hoofdstad.
(bron, logo en foto : LRT)

21-02-2015 om 22:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (21-02-2015).

Op deze voorlaatste zaterdag van februari zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook dit jaar houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Op maandag 09 maart eerstkomende zal het debuutalbum van The Lynn Sisters in de winkels liggen. Als voorsmaakje en meteen ook eerste single, brachten "zusjes" Laura, Zeppe en Trampo afgelopen dinsdag, 17 februari, een knallende versie van "Soldiers Of Love" op de markt, de titeltrack van hun debuutalbum. Met dat nummer vertegenwoordigde Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') in 1987 in Brussel ons land tijdens het Eurovisie Songfestival.

 Negen weken lang kon tv-kijkend Vlaanderen genieten van de capriolen van Berre, Benji en Jocke in 'De Biker Boys'. Maar de meest opvallende figuur in het tv-programma was ongetwijfeld de fixer van dienst, Haldis. Haldis, vertolkt door Umesh Vangaver, werd al snel gebombardeerd tot cultfiguur. En nu wordt Haldis ook een muzikale ster. 'Haldis ne koffie, haldis de valiezen jong, haldis wa broodjes,…' Deze gekende zinnetjes uit de reeks werden onder stevige beats geremixt door producer Pat Krimson (Eurosong 1993-2014). Het resultaat is een waar anthem voor elke caféganger : "Haldis een pintje", beschikbaar sinds afgelopen maandag, 16 februari.

 Op vrijdag 13 februari bracht Jo Vally (Eurosong 1981) een nieuwe single op de markt met als titel "Dag vrouw van mij". Diezelfde dag verscheen ook zijn nieuwe album "Op het lijf geschreven" met daarop twaalf liedjes van de hand van Bart Herman (Eurosong 1993).

 Eergisteren, donderdag 19 februari, raakte bekend dat het Italiaanse trio Il Volo, als winnaar van het 'Festival di Sanremo', met het nummer "Grande amore" zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Afgelopen dinsdag, 17 februari, werd hun vierde album uitgebracht met als titel "Sanremo grande amore". Op dat album staan zeven liedjes waaronder de festivalinzending. Voor het liedjesfestival zal het nummer minstens met vierenveertig seconden moeten worden ingekort om de drie minuten niet te overschrijven.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Frank Galan (Eurosong 1999) heeft sinds afgelopen maandag, 16 februari, een nieuwe single op de markt. Het is de Vlaamse versie geworden van het wereldbekende nummer "Delilah" van niemand minder dan Tom Jones. De Welshe zanger haalde in 1968 de hoogste regionen van de hitparades en stond onder meer in Vlaanderen, Nederland, Duitsland en Zwitserland op de eerste plaats. Gisteren, vrijdag 20 februari, bracht de Duitse formatie Cascada (ESF 2013) een nieuwe single op de markt met als titel "Reason". Het nummer is de opvolger van "Madness", de single die eind september wereldwijd werd uitgebracht. Helemaal nieuw is deze nieuwe single niet want het liedje werd in 2004 voor de eerste maal uitgebracht onder de titel "Diamond". Het was één van de projecten van Natalie, Manian en Yanou alvorens zij bekend werden onder de naam Cascada. Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) staat vijfentwintig jaar op de planken en dat viert ze dit jaar met onder meer twee albums. In de loop van de maand mei (rond moederdag) komt er een album uit met allemaal liedjes die Lisa nauw aan het hart liggen en die zij ook voor haar moeder gezongen zou hebben. Het is dan ook een beetje vanzelfsprekend dat behalve haar zoon Eli, ook dochter Krisia zal meewerken aan dit album. In oktober volgt de release van haar jubileumalbum "25 jaar Lisa del Bo". Op dit album zal je het belangrijkste van Lisa's repertoire kunnen beluisteren samen met een aantal nieuwe liedjes.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

21-02-2015 om 15:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Esten hun inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag 21 februari 2015, komen we te weten wie in mei namens de Baltische staat Estland zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV
ging tussen woensdag 17 september en maandag 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015'. In totaal ontving de omroep maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed voor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en op donderdag 04 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd). Een week later, op donderdag 11 december, raakte ook de indeling van de beide halve finales bekend alsook de volgorde van optreden.

Die halve finales vonden we voorbije twee zaterdagen plaats en uit elke halve finale stootten telkens vijf deelnemers door naar de finale. Tijdens de halve finales lag het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het trio dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen zullen aanduiden.

* deelnemers finale 'Eesti Laul 2015' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Minu päike" (tekst en muziek : Mikk Tammepõld, Luisa Värk) door Luisa Värk.
02. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe.
03. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa.
04. "Idiot" (tekst en muziek : Alan Olonen) door Kali Briis Band.
05. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers.
06. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi.
07. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk.
08. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane.
09. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune.
10. "This Is Our Choice" (tekst en muziek : Jaanus Saago, Triin Niitoja) door Triin Niitoja & John4.

De finale, rechtstreeks vanuit de Nordea Concert Hall in Tallinn, wordt in goede banen geleid door Marko Reikop en Henrik Kalmet. De finale wordt vanavond uitgezonden tussen 20.35 (21.35 plaatselijke tijd) en 22.55 (23.55 plaatselijke tijd) en kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier). Alle liedjes kunnen beluisterd worden via de website van de omroep (klik hier). (bron en logo : ETV)

21-02-2015 om 14:34 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs