Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : Suzanne de poetsvrouw, Jimmy B en Firmin Crets trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* derde aflevering - woensdag 28 januari 2015 :

Suzanne de poetsvrouw, Jimmy B en Firmin Crets trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen. James Cooke, Rani De Coninck en Günther Lesage zitten in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', derde aflevering vanavond, woensdag 28 januari 2015, tussen 21.20 en 22.15 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

28-01-2015 om 14:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : vanavond de uitslag van de grote penisenquête.

Sinds woensdag 19 november 2014 staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert dit seizoen vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud negende aflevering - woensdag 28 januari 2015 :


- 'De Penisenquête' : Wij willen weten hoe groot het Vlaamse lid in erectie is, we vragen de Vlaamse man om de lat bij de hand te nemen en zijn penis te meten. Vrouwen moeten zich niet uitgesloten voelen, van hen willen we weten hoe groot zij de Vlaamse penis inschatten. We willen voor eens en voor altijd eventuele misverstanden uit de weg ruimen en vragen uiteraard om de enquête eerlijk in te vullen, het spreekt voor zich dat dit volledig anoniem gebeurt. De Penisenquête staat de hele week online op een.be/ookgetest.

- 'Sporten: intensief vs. rustig' : Sporten, velen hebben er de tijd niet voor. Wat doe je best? Twee keer per week 20 minuten intensief sporten of drie keer per week ander halfuur op een rustig tempo? Wij deden de sportieve test.

- 'Subliminale boodschappen' : In de jaren vijftig was er een Amerikaanse cinemaeigenaar die verborgen boodschappen monteerde in de films die hij speelde : drink coke, eat popcorn. Hij beweerde dat de verkoop van beide producten steeg ... achteraf bleek dat de man gelogen had. Wil dat nu zeggen dat subliminale boodschappen niet werken? Wij doen anno 2015 de test opnieuw, met de wetenschap van nu. Kan het zijn dat subliminale, of verborgen boodschappen uw gedrag beïnvloeden?

'Ook getest op mensen', de negende aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 28 januari 2015, op
Eén tussen 21.05 en 21.55. (bron, logo en foto's : VRT)

28-01-2015 om 13:12 geschreven door Redactie  


27-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : Rani De Coninck ontvangt vanavond onder meer Katja Retsin en Zaki.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* vierde aflevering - dinsdag 27 januari 2015 :

Rani De Coninck ontvangt vanavond kandidaten Gregory en Thomas. De negen waarzeggers van dienst zijn Herman Verbruggen, Eline De Munck, Sofie Dumont, Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Véronique De Kock, Gunter Lamoot, Zaki (lid vakjury 'Eurosong 1983'), William Boeva en Jo De Poorter.

'De Waarzeggers', vierde aflevering vanavond, dinsdag 27 januari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

27-01-2015 om 10:08 geschreven door Redactie  


26-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : België en Nederland op dinsdag 19 mei in eerste deel van de eerste halve finale zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, maandag 26 januari 2015, vond tussen 13.25  en 13.50 in het stadhuis van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de lottreking plaats die de indeling bepaalt van de twee halve finales van de zestigste editie van het liedjesfestival. De lottrekking werd in goede banen geleid door Songfestivalcommentator Andi Knoll en Kati Bellowitsch (woordvoerster ESF sinds 2011).

In totaal nemen dit jaar negenendertig landen deel aan het jaarlijkse liedjesfestival, twee meer als vorig jaar. Gastland Oostenrijk is meteen verzekerd van een plaats in de finale naast de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk). De overige drieëndertig landen moeten zich eerst door de halve finales worstelen. De eerste halve finale zal zestien landen tellen, de tweede halve finale zeventien.

Net als de zeven voorgaande jaren werd deze namiddag enkel geloot voor de indeling van beide halve finales alsook welke halve finale de zes rechtstreeks geplaatste finalisten verplicht zijn uit te zenden. Het is ook tijdens die halve finale dat de inwoners van de rechtstreeks geplaatste finalisten kunnen stemmen.

De Duitse omroep ARD vroeg om te mogen stemmen in de tweede halve finale en dat werd ook door de overkoepelende organisatie toegestaan.

* de indeling van de vijf urnes :

- urne één : Albanië, VJR Macedonië, Montenegro, Slovenië, Zwitserland, Servië en Malta.
- urne twee : Denemarken, Finland, Estland, Noorwegen, Zweden, IJsland en Letland.
- urne drie : Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Israël, Rusland, Armenië en Litouwen.
- urne vier : BELGIE, Cyprus, Griekenland, Ierland, Nederland en San Marino.
- urne vijf : Hongarije, Moldavië, Roemenië, Portugal, Polen en Tsjechië.


* deelnemers eerste halve finale (dinsdag 19 mei) :

** Servië (2).
** Denemarken (2).
** Wit-Rusland (2).
** Griekenland (1).
** Roemenië (2).
** VJR Macedonië (1).
** Estland (1).
** Rusland (2).
** Nederland (1).
** Moldavië (1).
** Albanië (2).
** Finland (1).
** Georgië (2).
** BELGIE (1).
** Hongarije (2).
** Armenië (1).

** Spanje (3).
** Oostenrijk (3).
** Frankrijk (3).

* deelnemers tweede halve finale (donderdag 21 mei) :

** Zwitserland (2).
** Noorwegen (1).
** Azerbeidzjan (2).
** Ierland (1).
** Tsjechië (1).
** Slovenië (2).
** Letland (2).
** Litouwen (1).
** San Marino (1).
** Polen (2).
** Malta (1).
** IJsland (2).
** Israël (2).
** Cyprus (2).
** Portugal (1).
** Montenegro (1).
** Zweden (2).

** Duitsland (3).
** Italië (3).
** Verenigd Koninkrijk (3).

(1) Deze landen treden in hun respectievelijke halve finale aan tussen de plaatsen één en acht.
(2) Deze landen treden in hun respectievelijke halve finale aan tussen de plaatsen negen en zestien/zeventien.
(3) De 'Big 5' en gastland Oostenrijk zijn verplicht om één van beide halve finales uit te zenden en de kijkers uit die landen nemen ook deel aan de televoting van die halve finale.

De volgorde van optreden tijdens beide halve finales en finale zal later worden bepaald. Dit jaar zal deze volgorde voor de derde maal door het productieteam van de organiserende omroep worden bepaald en dit nadat alle liedjes geselecteerd zijn. (bron : Eurovision.tv)

26-01-2015 om 13:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste maandag van januari hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zaterdag 14 februari organiseert KFC Mol zijn eerste Valentijnsconcert met een live optreden van Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'). Tijdens dit prachtige avondvullend programma zingt Dana, vergezeld door haar live band, haar grootste hits zoals "De oude man en de zee", "Westenwind" en "Woordenloos", maar ook haar nieuwe hits en de mooiste liefdessongs uit haar repertoire komen ruimschoots aan bod. Het voorprogramma (start om 19.45) is in handen van de Koninklijke Harmonie van Mol-Achterbos.

Het Valentijnsconcert gaat door in de feestzaal van het Technisch Instituut Sint-Paulus (Kruisven 25, 2400 Mol). Tickets in het voorste deel van de zaal (eerste tien rijen) kosten 35 euro per stuk, de andere tickets kosten 25 euro per stuk.

Reserveren kan op volgende manieren : via de ticketlijn 0489 77 73 40, via valentijnsconcert@hotmail.com alsook via de officiële website van Dana Winner.

 De Finse groep Lordi (ESF 2006) plant dit voorjaar een Europese tournee met als titel 'Tour Force One' (gekoppeld aan hun jongste album) en dat brengt de monsters ook naar ons land. Op woensdag 11 maart kan je hen aan het werk zien in muziekclub De Kreun (Conservatoriumplein 1) in Kortrijk met in het voorprogramma Dirty Passion en Hollywood Groupies.

Tickets voor dit optreden (aanvang : 19.00) kunnen worden aangeschaft via de website van De Kreun.

Nekka vzw en de Provincie Antwerpen slaan opnieuw de handen in elkaar voor de zevende gezamenlijke editie van 'Houden van... Griffelrock'. Op dinsdag 28 april en donderdag 30 april (telkens om 14.30) zal u vergast worden op een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat.

'
Houden van... Griffelrock' staat nu ook in het teken van een centrale gast. Dit keer valt de eer te beurt aan het muzikale echtpaar Erik Van Neygen en Sanne. Vijfentwintig jaar "Veel te mooi" mag niet zomaar voorbijgaan!

Op zaterdag 14 maart zal het precies vijfentwintig jaar geleden zijn dat Erik en Sanne deze klassieker opnamen. Een kwarteeuw later zijn zij nog steeds Vlaanderens meest tot de verbeelding sprekend koppel. Al beslisten zij twee jaar geleden te stoppen met live concerten ten gevolge van Eriks gezondheidsproblemen, de muziek was nooit ver weg. Al vrij snel na hun uitverkochte afscheidstournee bouwden zij - achter de schermen - aan de carrière van dochter, Maartje Van Neygen. In stilte schreven zij tekst en muziek voor haar nieuwe songs. Erik deed bovendien de productie.

Tot grote vreugde van de fans stond Sanne af en toe aan Maartjes zijde. Maar het was Erik die zei : "25 jaar 'Veel te mooi' mag eigenlijk niet zomaar voorbijgaan".
Daarom staan ze dit jaar uitzonderlijk twee maal in het Sportpaleis voor 'Houden van... Griffelrock'. Vijfentwintig jaar Erik en Sanne, vijfentwintig liedjes die je ongetwijfeld kent. Van "Veel te mooi" over "Het huis dat tussen rozen stond", "Land van ons twee" naar "Aan mijn darling" en "Ticket naar Eden".

En ze brengen vrienden en gasten mee : om te beginnen dochter Maartje Van Neygen en Heintje. Inmiddels werden ook oud-Eurosongdeelnemers John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999) en Jo Vally (Eurosong 1981) aan het lijstje toegevoegd.
De presentatie ligt weerom in de zeer professionele handen van Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).

Tickets (9 euro) voor één van de optredens kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van
TeleTicketService alsook telefonisch via het nummer 03 248 63 42.

26-01-2015 om 10:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : vanavond met onder meer Elisa Guarraci (Eurosong 2008) en Joke van de Velde.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* tweede aflevering - maandag 26 januari 2015 :

Vandaag is het een rondje mannen tegen vrouwen, in het thema 'race tegen de klok'. De 68-jarige Paul nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen als roeier. Laurent (66) loopt al eens graag een marathon en René (69) is een fervent loper en fietser. 'Ons beeld van bompa's is totaal niet zoals dat van onze tegenstanders', klinkt het al snel bij de drie tegenstanders : modellen Zoë Van Gastel (30), Joke van de Velde (35) en Elisa Guarraci (23)(Eurosong 2008). De drie individuele proeven op het programma zijn driften, slalomkajakken en BMX-en, allemaal om zo veel mogelijk seconden te sprokkelen die nuttig zijn voor de laatste proef : in groep deelnemen aan de Strongmanrun.

'Beat Da Bompaz', de tweede aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 26 januari 2015, tussen 20.35 en 21.30 op vtm. (bron en foto's : vtm)

26-01-2015 om 09:17 geschreven door Redactie  


25-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : morgenmiddag lottrekking indeling halve finales zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Morgen, maandag 26 januari 2015, wordt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen op het middaguur de Songfestivalsleutel overgedragen. Sophie Hæstorp Andersen (voorzitster van de regionale raad van het Hoofdstedelijk Gewest) en Lars Weiss (voorzitter van de Sociaal-Democratische fractie) van de Deense hoofdstad Kopenhagen zullen de sleutel overhandigen aan burgemeester Michael Häupl van de gaststad van de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Aansluitend vindt de lottrekking plaats die de indeling zal bepalen van de twee halve finales van de zestigste editie van het liedjesfestival. In totaal nemen dit jaar negenendertig landen deel aan het jaarlijkse liedjesfestival, twee meer dan vorig jaar. Zes landen, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en gastland Oostenrijk, zijn meteen verzekerd van een plaats in de finale. De overige drieëndertig landen moeten zich eerst via één van de twee halve finales plaatsen voor de finale op zaterdag 23 mei. Duitsland heeft gevraagd om te kunnen stemmen in de tweede halve finale en dat werd toegestaan door de overkoepelende organisatie.

Net als de zes voorgaande jaren wordt vanaf 13.25 enkel geloot voor de indeling van beide halve finales alsook welke halve finale de zes rechtstreeks geplaatste finalisten verplicht zijn uit te zenden. Het is ook tijdens die halve finale dat de inwoners van die landen kunnen stemmen. Dit jaar zijn de landen verdeeld over vijf urnes en dit gebaseerd op hun stemgedrag van de voorbije  tien jaar. Aan de eerste halve finale nemen zestien landen deel, aan de tweede halve finale zeventien.

Naast deze lottrekking wordt eveneens bepaald of een land in het eerste deel van de halve finale of het tweede deel zal aantreden. Dit laat de omroepen meteen toe om te bepalen wanneer ze naar Wenen moeten afreizen.

* de indeling van de vijf urnes :

- urne één : Albanië, VJR Macedonië, Montenegro, Slovenië, Zwitserland, Servië en Malta.
- urne twee : Denemarken, Finland, Estland, Noorwegen, Zweden, IJsland en Letland.
- urne drie : Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Israël, Rusland, Armenië en Litouwen.
- urne vier : BELGIE, Cyprus, Griekenland, Ierland, Nederland en San Marino.
- urne vijf : Hongarije, Moldavië, Roemenië, Portugal, Polen en Tsjechië.

 De lottrekking, vanuit het Stadhuis van de Oostenrijkse hoofdstad, zal rechtstreeks worden uitgezonden via het eerste net van de Oostenrijkse omroep alsook via de website van Eurovision.tv (klik HIER). De uitzending zal in goede banen worden geleid door Andi Knoll (commentator ESF) en Kati Bellowitsch (woordvoerster ESF sinds 2011). Knoll zal in mei in eigen land opnieuw het commentaar voorzien en Kati Bellowitsch zal voor het vijfde jaar op rij de Oostenrijkse punten wereldkundig maken tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

De volgorde van optreden tijdens beide halve finales en finale zal later worden bepaald. Dit jaar zal deze volgorde opnieuw door het productieteam van de organiserende omroep worden bepaald en dit nadat alle liedjes geselecteerd zijn.
(bron : Eurovision.tv ; foto Andi en Kati : ORF)

25-01-2015 om 20:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : er zijn veranderingen op til in de Zus & Zo en Nancy krijgt slecht nieuws.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.701 TOT EN MET 3.705.

Eddy zit op hete kolen na een belangrijk bericht te hebben ontvangen. Peter geeft niet op. Tom heeft het moeilijk. Jana voelt zich niet meer op haar gemak thuis. Simonne en Femke laten zich niet kennen maar ook Peggy geeft niet op.

- maandag 26 januari - aflevering 3.701 : Jenny geeft uitleg aan Waldek, maar toont zelf toch nog enige twijfel. Ann praat met Geert. Paulien en Julia hebben een leuke dag samen. Eddy zit op hete kolen nadat hij een belangrijk bericht kreeg. Peter geeft niet op. Tom heeft het moeilijk.

- dinsdag 27 januari - aflevering 3.702 : Tom en Ann zijn het niet helemaal eens met elkaar. Er zijn veranderingen op til in de Zus & Zo. Marianne spreekt af met Jenny. Jana voelt zich niet meer op haar gemak thuis. Luc is op zoek naar personeel. Nancy krijgt slecht nieuws.

- woensdag 28 januari - aflevering 3.703 : Jana vindt een speciaal briefje in de brievenbus van het gemeenschapshuis. Jenny doet Leo een voorstel. Peggy wil Sandrine terugzien. Renzo heeft een verrassing voor Peggy. Simonne geeft Peggy een koekje van eigen deeg.

- donderdag 29 januari - aflevering 3.704 : Femke moet iets belangrijk bespreken met Simonne. Geert krijgt een schokkende mededeling. Nancy en Eddy zijn de wanhoop nabij. Jana heeft haar laatste examen. Marianne zoekt Jenny op in de Zus & Zo.

- vrijdag 30 januari - aflevering 3.705 : Simonne en Femke laten zich niet kennen, maar ook Peggy geeft niet op. Jana krijgt opnieuw een bericht. Ann is uitgeput. Sam en Lena raken aan de babbel in de Frens. Marianne is helemaal over haar toeren.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

25-01-2015 om 17:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Leen stelt zich vragen over haar gezinssituatie en Thomas krijgt een ongewenste bezoeker over de vloer.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.436 TOT EN MET 5.440.

- maandag 26 januari - aflevering 5.436 : De onthaalmoeder van Arthur is ziek en dus moeten Maarten en Leen zelf voor opvang proberen te zorgen. Jan maakt zich zorgen over Rita's plannen met Lientje. Louise wordt op school met een erg onaangename verrassing geconfronteerd. Evy heeft het moeilijk na haar trip in Honduras en lucht haar hart bij Maarten.

- dinsdag 27 januari - aflevering 5.437 : Arno besluit open kaart te spelen met de directeur, met alle gevolgen van dien. Musto en zijn makkers nemen Niko in vertrouwen, maar die komt zo voor een zwaar dilemma te staan. Rudi maakt zich zorgen over Véronique. Hij hoopt dat Thomas de familie weer dichter bij elkaar kan brengen.

- woensdag 28 januari - aflevering 5.438 : Louise en haar klasgenoten hebben het moeilijk met de recente gebeurtenissen op school. Benny raadt haar aan om zelf actie te ondernemen. Niko krijgt het hard te verduren van Musto en zijn gasten. Rita en Lientje beleven een fantastische avond. Thomas wordt officieel mede-aandeelhouder van VDB, maar zijn ambities reiken nog veel verder.

- donderdag 29 januari - aflevering 5.439 : Leen stelt zich vragen over haar gezinssituatie. Ze wil dat Faroud opnieuw een vaste waarde wordt. Maarten neemt de woorden van zijn zus ter harte. Niko's nachtelijke telefoontjes zorgen voor wrevel met Mieke. Ook Thomas wordt opgeschrikt door een vreemd telefoontje.

- vrijdag 30 januari - aflevering 5.440 : Thomas krijgt een ongewenste bezoeker over de vloer. Arno gaat de confrontatie aan met de schooldirecteur, maar staat die wel open voor zijn argumenten? Bij Niko stapelen de frustraties zich op wanneer hij de problemen van zijn gasten steeds vaker mee naar huis neemt. Mathias en Peter stellen zich vragen bij het vreemde gedrag van Véronique.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

25-01-2015 om 16:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David keert samen met Sofie terug naar Koksijde.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 107 TOT EN MET 111.

- maandag 26 januari - aflevering 107 : Pieter begrijpt niet dat zijn toekomstig schoonvader rustig blijft nu Sofie naar de Caraïben wil reizen om David terug te halen. Herman doet de tirade af als jaloezie. Pieter besluit daarop zijn strategie te veranderen. Sander is onder de indruk van de drive waarmee Lottes nieuwe ontdekking schildert. Andrea heeft een goeie babbel met de nieuwe proefpersoon voor het slaapmiddel, Tessa. Tim blijft Laura een overdosis aandacht geven.

- dinsdag 27 januari - aflevering 108 : David blijft Sofie op zijn eiland missen. Hij weet echter niet dat zij naar hem onderweg is. Pieter weet dit wel en is woedend. Herman maant zijn toekomstige schoonzoon aan tot kalmte, maar dit haalt niets uit. Ludo voelt aan dat zijn vrouw nog altijd verliefd is op Herman en hij wil de trip afblazen die hun huwelijk moet redden. Robby raadt Tim aan om Laura niet langer aan het lijntje te houden. Andrea barst in tranen uit wanneer Herman vraagt om op hem te wachten.

- woensdag 28 januari
- aflevering 109 : Pieter blijft boodschappen inspreken op de gsm van Sofie, die naar de Caraïben is gevlogen om David te zien. Hij is dolgelukkig met haar bezoek en laat haar zijn eiland zien voor ze samen naar Koksijde terugkeren. Stijn probeert Tessa te overtuigen om haar voorzitterschap bij het WAC op te geven, voor zichzelf en voor hun vriendschap. Tim is zodanig lief voor Laura dat het haar te veel wordt. Delphine heeft besloten om in de schuur van David in te trekken en ze laat de ruimte herinrichten. Lotte is onder de indruk van het artistiek talent van David.

- donderdag 29 januari
- aflevering 110 : Lotte ziet een fantastische toekomst voor David als kunstschilder en ze polst of hij bereid is om enkele van zijn schilderijen op te hangen in haar galerie. De constante aandacht van Tim voelt bij Laura als verstikkend aan en ze besluit enkele dagen naar haar kot te gaan. De auditeur heeft in de boekhouding van Welvapharma onregelmatigheden vastgesteld en zolang die niet goedgekeurd is wil Ludo niet op weekend vertrekken. Pieter en David gaan samen een spaghetti eten in de Barresto.

- vrijdag 30 januari
- aflevering 111 : David bereidt met Lotte en Sander zijn tentoonstelling voor en hij is verrast dat er met zijn schilderijen geld te verdienen valt. Herman beslist om terug aan het werk te gaan. Ludo en Bea gaan op reis om hun huwelijk te redden en laten zolang de leiding van Welvapharma over aan hun zoon. Een oplossing zoeken voor het boekhoudkundig problem staat bovenaan het prioriteitenlijstje van Pieter. Delphine gaat in het ziekenhuis op bezoek bij Luna, het meisje met kanker dat ze al een tijdje kent. Maarten is terug uit Corsica.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

25-01-2015 om 15:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Max arresteert de verkrachter maar verliest de pedalen en wordt geschorst.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 440 TOT EN MET 444.

- maandag 26 januari - aflevering 440 : Jonas brengt onbewust het onderzoek naar de verkrachter in een stroomversnelling. Max gaat meteen achter Jempi aan en kan op het nippertje verhinderen dat die nog een slachtoffer maakt. Bij de arrestatie verliest de agent echter de pedalen, en dat kan nare gevolgen hebben voor zijn carrière. Joke wordt benaderd door een vertegenwoordiger van bingokasten. Sam heeft er nood aan om Frank in te lichten over haar gevoelens voor Daniël, de vader van hun pleegdochtertje Dina.

- dinsdag 27 januari - aflevering 441 : Sam heeft aan Frank opgebiecht dat ze zich aangetrokken voelde tot Daniel, de vader van hun pleegdochtertje Dina. Haar eerlijkheid heeft echter een prijs. Max is geschorst en dat terwijl hij de verkrachter van Wittekerke heeft ontmaskerd en er ook voor gezorgd heeft dat er niet nog een slachtoffer viel. Elke vindt dit schandalig, net als Jan. Hij kan zich trouwens wel voor het hoofd slaan omdat hij niet gemerkt heeft dat zijn broer een dubbelleven leidde. Magda twijfelt nog altijd of ze de borstreconstructie zal laten doen. Joke en Marcel besluiten een bingokast in hun zaak te plaatsen.

- woensdag 28 januari - aflevering 442 : Sam vindt dat haar relatie met Frank nog altijd in het slop zit. Ze mist de genegenheid die ze vroeger hadden en leeft nu met het akelige gevoel dat voor hem alleen zijn werk belangrijk is. Max is nog altijd preventief geschorst. Het ziet er niet naar uit dat hij snel zijn werk als agent zal kunnen hervatten en zeker niet nu ook Jempi klacht heeft neergelegd. Klaar overweegt om haar studies in Amerika verder te zetten. Nellie vindt dit zeer spijtig, maar ze wil haar dochter deze kans niet ontnemen.

- donderdag 29 januari - aflevering 443 : De inwoners van Wittekerke zijn Max ontzettend dankbaar omdat hij Jempi heeft gevat en sturen hem leuke attenties. De agent voelt zich nochtans geen held. Hij vreest zelfs nooit meer zijn job te kunnen uitoefenen. Zolang hij geschorst is, is Luc de chef op het politiebureau. Hij kan het werk niet alleen aan en is blij wanneer agenta Rita wordt gedetacheerd. Sam en Frank leven nog altijd naast elkaar. Zij vindt dit verschrikkelijk en stort haar hart uit bij haar vader. De bingokast in De Schorre trekt nieuwe, jonge maar vooral lawaaierige klanten aan.

- vrijdag 30 januari - aflevering 444 : Max moet vandaag voor het Comité P getuigen over de arrestatie van de verkrachter Jempi. De agent is bloednerveus en vreest voor het verdere verloop van zijn carrière. Magda heeft haar mening over plastisch chirurg Goedtvrient herzien en heeft alleen maar lof over de manier waarop hij met zijn patiënten omgaat. De chirurg doet erg zijn best om zijn populariteit in het ziekenhuis op te krikken. Zijn gesprek met Nellie past volledig in dat plan. Julia loopt niet zo hoog op met de nieuwe parochiepriester. Ze vindt hem net iets te jong, te vlot, te modern en te sportief. Kwaliteiten die door Elke en Max dan weer wel geapprecieerd worden. Klaar, de tienerdochter van Nellie en Frank, keert vandaag terug naar de Verenigde Staten.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

25-01-2015 om 15:16 geschreven door Redactie  


24-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (24-01-2015).

Op deze voorlaatste zaterdag van januari zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook dit jaar houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 "Zo zonder jou" is de titel van de nieuwe single van Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010', woordvoerster JESF 2010). Voor dit nummer werkte de tiener samen met de Nederlander Monsif Bakkali. De single is sinds afgelopen maandag, 19 januari, beschikbaar en is ook terug te vinden op haar jongste album "Meer" dat midden november werd uitgebracht.

 De Duitse zangeres Michelle maakt dit weekend voor de allereerste maal haar opwachting in de 'Ultratip 100' in Vlaanderen en dit met haar single "30.000 Grad". Het nummer is terug te vinden op het album "Die ultimative Best Of Michelle" dat in maart vorig jaar werd uitgebracht. Op dat verzamelalbum staan ook "Im Auge des Orkans" (derde plaats in Duitse selectie 1997) en haar Songfestivalinzending "Wer Liebe lebt" waarmee ze in 2001 een achtste plaats in de wacht sleepte.

 "Day Of Glory" is de titel van het debuutalbum van de Zwitserse zanger Sebalter dat sinds vrijdag 09 januari beschikbaar is. Op het album staan in totaal elf liedjes waaronder "Hunter Of Stars", het nummer waarmee hij vorig jaar in de Deense hoofdstad Kopenhagen een dertiende plaats behaalde tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

 De Duitse formatie Münchener Freiheit bracht gisteren, vrijdag 23 januari, een nieuw album op de markt met als titel "Balladen". Het album bevat zestien nummers waaronder "Viel zu Weit", het nummer waarmee ze in 1993 voor Duitsland deelnamen aan het Eurovisie Songfestival.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op vrijdag 27 februari verschijnt een nieuw album van de Duitse zangeres Nena (presentatrice 'Countdown Grand Prix 1998') met als titel "Oldschool". Als voorloper op dat album is er sinds gisteren, vrijdag 23 januari, de single "Lieder von Früher". En ook van onze landgenoot Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) mogen we binnenkort een nieuw album verwachten. Wat het zal worden, blijft nog eventjes geheim. Met "Human Beings" neemt Karin Park dit jaar deel aan de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Twee jaar geleden schreef de van oorsprong Zweedse samen met Robin Lynch en Niklas Olovson "I Feed You My Love", het nummer waarmee Margaret Berger een vierde plaats in de wacht sleepte. Dit jaar hoopt Park zelf naar het liedjesfestival te kunnen gaan en daarnaast brengt ze op maandag 02 maart haar derde album "Apocalypse Pop" op de markt. Op dat album zullen twaalf liedjes staan waaronder ook "Human Beings".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

24-01-2015 om 20:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : namen tien deelnemers Deense Songfestivalselectie, MGP 2015, reeds gelekt.

 De Deense nationale omroep DR maakte begin deze maand bekend dat het op maandag 26 januari (overmorgen dus) een persconferentie zou houden waarop de namen van de tien deelnemers aan 'Melodi Grand Prix 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, wereldkundig zouden worden gemaakt.

Maar net als in Finland zijn de namen van de kandidaten reeds gelekt alvorens die persconferentie zou plaatsvinden. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zouden de volledige liedjes ook meteen online komen en diezelfde dag (overmorgen dus) zou ook het verzamelalbum op de markt worden gebracht.

 Maar één van de verdelers verstuurde de cd's al eerder en zo kregen een (onbekend) aantal mensen het album reeds vandaag, zaterdag 24 januari 2015, in de bus. We zetten de deelnemers hieronder alvast op een rijtje.

* deelnemers 'Melodi Grand Prix 2015' :

01. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René.
02. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard.
03. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou.
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra.
05. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media.
06. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre.
07. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda.
08. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani.
09. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group.
10. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls.

Begin juli raakte reeds bekend dat 'Melodi Grand Prix 2015' zal plaatsvinden in het Gigantium in Aalborg en dit op zaterdag 07 februari. Ook in 2012 vond de nationale selectie plaats op dezelfde locatie.

Eind november maakte de omroep bekend dat Esben Bjerre en Jacob Riising de nationale selectie in goede banen zullen gaan leiden. De Deense inzending zal ook dit jaar gekozen worden door een (regionale) vakjury en de kijkers thuis (televoting). (logo : DR)

24-01-2015 om 18:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond gaat Hongaarse Songfestivalselectie 'A Dal 2015' van start.

 Ook dit jaar gaat de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tussen woensdag 01 oktober en zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

Dit jaar komen er drie voorrondes (met telkens tien kandidaten), twee halve finales en een finale die op zaterdag 28 februari zal doorgaan. Het lied voor Wenen zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Uit elke voorronde stoten zes deelnemers door naar de halve finales. Zowel de vakjury als de kijkers thuis (via een app) sturen vijf kandidaten door en van de resterende vijf kandidaten sturen de kijkers (via sms) nog één deelnemer door.

* deelnemers eerste voorronde 'A Dal 2015' :

01. "Lead Me To Heaven" (tekst : Attila Ferencz ; muziek : Tamás Váradi) door Bori Magyar.
02. "Liar" (tekst : Kata Kozma, Balázs Farkas-Jenser ; muziek : Bence Péter) door Balázs Farkas-Jenser.
03. "Úgysem felejtesz el" (tekst : György Hegyi, Gabi Szűcs ; muziek : Iván Gátos, Gabi Szűcs) door Gabi Szűcs.
04. "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.
05. "World of Violence" (tekst : Zoltán Tóth G., Péter Halász ; muziek : Zoltán Tóth G.) door Bogi (Boglárka Dallos-Nyers).
06. "The Time Is Now" (tekst : András Kenyeres ; muziek : András Kenyeres, Szabolcs Szipszer, Gábor Lipi) door Karmapolis.
07. "Ősz utca" (tekst : Tamás Karácson ; muziek : László Csöndör Diaz, Gergő Szakács) door Gergő Szakács.
08. "Woke Up This Way" (tekst en muziek : Miklós Malek, Dimitri Ehrlich) door Timi Antal.
09. "Gyémánt" (tekst en muziek : Hrutka Róbert) door Vera Tóth.
10. "Maniac" (tekst : Jnoffin Kasai ; muziek : Attila Fehér, László Lapis Botond) door MDC.

Net als voor de selectie van dit jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn.

De eerste voorronde van 'A Dal 2015' gaat vanavond van start om 20.25 en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Hongaars omroep. De nationale selectie kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link (klik op ÉLŐ en dan op M1 of Duna World) alsook via de website van 'A Dal 2015'. Na afloop (rond de klok van 22.25) is er op het tweede net nog 'A Dal +' waarin gedurende een half uurtje wordt nagekaart over de eerste voorronde. Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Csilla Tatár die vanuit de greenroom het gezelschap krijgt van Levente Harsányi. Deze laatste leidt nadien ook 'A Dal +' in goede banen. (bron en logo : MTV)

24-01-2015 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond vierde voorronde Litouwse Songfestivalselectie met nog acht kandidaten in de running.

Vandaag, zaterdag 24 januari 2015, gaat de Litouwse nationale omroep verder met haar zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Eind oktober jongstleden maakte LRT bekend dat het grotendeels dezelfde selectieprocedure zal hanteren om de kandidaat aan te duiden voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival, dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tussen maandag 03 november en maandag 15 december jongstleden konden geïnteresseerden zich bij de omroep aanbieden. Enkel Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning) mogen deelnemen aan de nationale selectie.

Sinds begin deze maand gaat men op zoek naar de meest geschikte kandidaat alsook het nummer. Net als vorig jaar komt er opnieuw een gescheiden zoektocht naar artiest en liedje. Op donderdag 18 december werden de eerste twee shows reeds ingeblikt en toen raakten ook de namen van de twaalf kandidaten bekend.

Vanavond, tijdens de vierde show, zijn nog maar acht van de twaalf kandidaten in de running om het ticket richting Wenen in de wacht te slepen. Drie kandidaten moesten de voorbije weken de wedstrijd verlaten en afgelopen week raakte bekend dat Milita Daikerytė zich terugtrekt. Zij was afgelopen dinsdag (20 januari), toen deze uitzending werd ingeblikt, niet van de partij wegens ziekte.

De acht overgebleven kandidaten zingen vanavond, zaterdag 24 januari, één van de elf overgebleven liedjes wat er dus op neerkomt dat drie liedjes niet ten gehore worden gebracht. Ook tijdens deze show ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (Ramūnas Zilnys, Gediminas Zujus, Darius Užkuraitis en Ieva Norkūnienė), de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury bestaande uit Peter Jenner (Verenigd Koninkrijk), Lela Tsurtsumia (Georgië) en René Romkes (Nederland). De punten van deze drie jury's worden samengeteld en de twee deelnemers met de minste punten moeten huiswaarts keren.

* de acht kandidaten met de geselecteerde liedjes (tussen haakjes reeds de punten van de Litouwse vakjury) :

- "This Time" door Edgaras Lubys (Amberlife)(10 punten).
- "Take My Love" door Liepa Mondeikaitė (7 punten).
- "Factory Hearts" door Tadas Juodsnukis (5 punten).
- "The Right Way" door Mia (12 punten).
- "Not Perfect" door Vaidas Baumila (6 punten).
- "Skęstu" door Monika Linkytė (4 punten).
- "No More Tears" door Jurgis Brūzga (8 punten).
- "Feel My Love" door Neringa Šiaudikytė (3 punten).

De drie liedjes die nog steeds in de running zijn : "Dangerous (S.O.S.)", "Es tut mir nicht leid" en "Sound Of Colours".

De nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Simona Nainė en Arūnas Valinskas. De vierde voorronde wordt uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep tussen 20.00 en 21.40 (21.00-22.40 plaatselijke tijd) en kan ook via het internet worden gevolgd (via LRT of via LRT Lituanica). (bron en logo : LRT)

24-01-2015 om 11:30 geschreven door Redactie  


23-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van X-Factor Worldwide' : vtm gaat zes weken lang op zoek naar bijzondere audities.

 Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd, … werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'. Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je vanaf vanavondvrijdag 23 januari 2015, om 20.35 zes weken lang bij vtm in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer : de zogenaamde 'X-Factor'. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating (presentator ESF 1997), Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) in 2005 en Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

* eerste aflevering - vrijdag 23 januari 2015 :

In de eerste aflevering van 'Het Beste van X-Factor Worldwide' maken we kennis met de Britse Sam Bailey. Sam is cipier en moeder van drie kinderen, maar droomt al heel haar leven van een muziekcarrière en dus besluit ze in 2013 haar kans te wagen. Sam verplettert de jury met een geweldige auditie en transformeert gaandeweg van een onzekere vrouw tot een echt podiumbeest.

Verder maakt ook de gedumpte Ryan in Australië indruk met een emotioneel nummer dat hij wilde zingen op zijn bruiloft die uiteindelijk niet door ging. Kort voor de trouwdatum blies zijn vriendin het huwelijk immers af. Ryan besluit om dat nummer voor de jury te brengen en met succes. Het nummer "Truly" werd een hit en bovendien vond Ryan nieuw liefdesgeluk.

De juryleden van 'X-Factor' zijn intussen al wel wat gewend, maar soms kunnen ze hun ogen én oren echt niet geloven. Bij sommige deelnemers is niet eens te horen of ze nu wel of niet in het Engels zingen. Enkele voorbeelden uit Polen, Georgië en Bulgarije passeren de revue. Een ander paar mouwen voor de jury is de Amerikaanse Joseline Marquez. Ze zingt niet alleen verschrikkelijk vals, ze heeft bovendien haar iPhone nodig om de tekst af te lezen én kent wereldbekend jurylid en haar potentiële coach Simon Cowell niet.

Een verrassing voor de jury van 'X-Factor' in Groot-Brittannië is het opvallende duo Kitten & The Hip. Kitten, in België beter bekend als Scarlett Quinn of de zangeres van het nummer "Come Alive" van Netsky, weet de jury wél te imponeren. Ze mag echter alleen door naar de volgende ronde als ze haar 25 jaar oudere man The Hip achterlaat.

Wie ten slotte zeker niet mag ontbreken, is de grootste revelatie van 'X-Factor' aller tijden : One Direction. In de Britse 'X-Factor' in 2010 deed een zekere Harry Styles auditie, net als Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne en Louis Tomlinson. De jury besluit om de vijf samen te brengen in één boysband. Een geniale zet blijkt later, want de jongens worden week na week beter én populairder. Toen ze uiteindelijk als derde eindigden, sprak hun coach Simon Cowell de profetische woorden dat het einde van 'X-Factor' nog maar het begin is voor One Direction. En zo geschiedde. Hun cd's verkopen als zoete broodjes en hun concerten zijn steeds in een mum van tijd uitverkocht.

'Het Beste van X-Factor Worldwide', de eerste aflevering vanavond, vrijdag 23 januari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en logo : vtm)

23-01-2015 om 15:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste vrijdag van januari hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

In 2015 zou de beroemde Nederlandse tekstschrijver Lennaert Nijgh precies zeventig jaar zijn geworden.

Om zijn heerlijke repertoire alle eer aan te doen, heeft Nekka vzw een project uitgewerkt onder de naam 'Nijghse Vrouwen'. Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Lies Lefever en Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) zullen u meenemen op een herkenbare maar verrassende ontdekkingsreis doorheen liedjes als "Ik doe wat ik doe", "Testament", "Beneden alle peil", "Pastorale", "Welterusten meneer de president" en zo vele andere pareltjes.

De première van deze voorstelling vindt plaats op donderdagavond 29 januari in Amuz (tickets telefonisch te bestellen via het nummer 03 292 36 80 of door een mailtje te sturen naar tickets@amuz.be) te Antwerpen (Kammenstraat 81).
Daarna toert de voorstelling door Vlaanderen en een volledig overzicht krijg je alvast hier.

Vrijdag 27 februari haalt Natalia (Eurosong 2004) de 'Ladies of Soul' naar Vlaanderen. Tijdens deze wervelende show vertolkt onze souldiva samen met de vier Nederlandse zangeressen Trijntje Oosterhuis (ESF 2015), Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007), Glennis Grace (ESF 2005) en saxofoniste Candy Dulfer het allerbeste uit de soulmuziek. Naast de hits van 's werelds grootste soulartiesten staat uiteraard ook eigen werk op het programma.

In Nederland bundelden de 'Ladies of Soul' vorig jaar voor het eerst hun krachten in een groots opgezette liveshow. Door de overrompelende belangstelling waren er meteen twee compleet uitverkochte concerten. Inmiddels loopt het bij onze noorderburen storm voor de tweede editie in 2015. Twee avonden (vrijdag 13 en zaterdag 14 februari) zijn inmiddels volledig uitverkocht en door de grote vraag naar kaarten staat ook een derde concert (donderdag 12 februari) op de kalender van de Ziggi Dome in Amsterdam.

Natalia nodigt haar Nederlandse collega's uit in Antwerpen om er samen in de Lotto Arena hun liefde voor de soulmuziek met het publiek te delen. En daarbij mag je 'soul' heel ruim interpreteren : het beste van Beyoncé, Tina Turner, The Jacksons, Alicia Keys, Whitney Houston, Stevie Wonder, … het passeert allemaal de revue in deze wervelende show. Elk van de artiesten brengt ook eigen werk, want niet alleen Natalia maar ook Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer hebben de kwalificatie 'Ladies of Soul' ruimschoots verdiend. Als gerenommeerde entertainers behoren ze al jaren tot de top in hun vakgebied.

Tickets voor dit concert (30, 40 en 50 euro) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService.


 Voor de tiende editie pakt 'Het Schlagerfestival' dit jaar extra verrassend uit. Het zet Tom Waes heel even opnieuw als schlagerzanger op het podium en het laat Laura Lynn ook met The Lynn Sisters aantreden.

De populaire programmamaker Tom Waes ontpopte zich in 2010 als schlagerzanger in het Eén-programma 'Tomtesterom'. Meer dan 1 miljoen mensen zagen hoe Tom op Spaanse bodem op zoek ging naar een Conchita met snor, wat resulteerde in de monsterhit en meezinger "Dos Cervezas". Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van 'Het Schlagerfestival' komt Tom Waes uitzonderlijk nog één keer op zijn beslissing terug om nooit meer als schlagerzanger op te treden. "Let wel, het wordt geen comeback van de schlagerzanger Tom Waes hé! Het blijft bij die vijf Schlagerfestivalavonden. Daarna stopt het echt. Ik ga dus niet opnieuw alle andere festivals of feesttenten afschuimen", verduidelijkt Tom.

Laura Lynn maakt op deze jubileumeditie haar muzikale debuut met The Lynn Sisters. "De voorbije feestperiode was heel intens voor mij. Er is keihard gewerkt aan een album, waarvoor de opnames weldra van start gaan. Het is de bedoeling dat het album dat ik met mijn zussen opneem nog voor de start van 'Het Schlagerfestival' uitkomt. Aansluitend gaan we dan samen in Hasselt optreden", aldus Laura, die benadrukt dat ze uiteraard ook haar eigen solohits zal brengen op 'Het Schlagerfestival'.

Net als vorig jaar wordt er vijf keer 'geschlagerd' in de Ethias Arena. Een vijfde show, op vrijdag 03 april om 20.30, is inmiddels toegevoegd om alle schlagerfans welkom te kunnen heten op de extra feestelijke tiende editie. 'Het Schlagerfestival' vindt plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart en op vrijdag 03 en zaterdag 04 april.

De volgende artiesten zijn van de partij : Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), The Lynn Sisters (met Laura Lynn), Tom Waes, Matthias Lens, Luc Steeno, Willy Sommers, Sam Gooris, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) en de enige Belgische Songfestivalwinnares Sandra Kim (ESF 1986, lid vakjury 'Eurovision 2011').

Tickets voor één van de shows (aanvang telkens om 20.30, behalve zondag om 15.00) kunnen nog worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

23-01-2015 om 14:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Roemeense omroep op zoek naar inzendingen nationale selectie Eurovisie Songfestival.

 De Roemeense omroep TVR heeft eerder vandaag, vrijdag 23 januari 2015, via haar festivalwebsite (klik hier) bekendgemaakt dat het op zoek gaat naar liedjes voor de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De inschrijvingsperiode gaat aanstaande maandag, 26 januari, van start en geïnteresseerden kunnen hun liedje(s) tot en met zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) indienen bij de nationale omroep (eventueel via electronische weg) of via de post. Op maandag 09, dinsdag 10 en woensdag 11 februari zal een interne vakjury alle ingediende liedjes beluisteren en op donderdag 12 februari volgt dan een persconferentie waarop de namen van maximaal twaalf kandidaten worden bekendgemaakt.

De nationale selectie vindt plaats op zondag 08 maart waarbij de kandidaat voor Wenen zal gekozen worden tijdens een rechtstreekse uitzending. Het lot van de kandidaten zal dan liggen in de handen van een vakjury (minimaal 5 en maximaal 7 leden) en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Bij een gelijke stand zullen het aantal twaalven van de vakjury de doorslag geven. (bron en logo : TVR)

23-01-2015 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kennen we de zes finalisten van de Cypriotische nationale Songfestivalselectie.

 Volgende week zondag, 01 februari 2015, weten we wie Cyprus zal vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Daarmee stuurt de nationale omroep CyBC, na een jaartje afwezigheid, een kandidaat naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

De omroep pakt de nationale selectie, gepresenteerd door Antri Keratoni, dit jaar meteen groots aan en is al sinds zondag 07 december 2014 op zoek naar de meest geschikte kandidaat.

Afgelopen najaar ging de omroep op zoek naar inzendingen en op maandag 20 oktober maakte de omroep de namen van de zestig geselecteerde kandidaten bekend. Dat aantal werd uiteindelijk bijgesteld op vijfenvijftig en zetten de voorbije weken tijdens zeven castingshows hun beste beentje voor.

Tijdens elke castingshow bepaalde een vierkoppige jury (Elena Patroklou, Alex Panayi, Despina Olympiou en Tasos Trifonos) of een artiest doorstootte naar de volgende ronde of niet. Na die zeven shows bleven er nog twintig artiesten over en zij strijden tijdens de 'Eurochallenge' show (show acht met twintig kandidaten en show negen met tien kandidaten) voor een plaatsje in de finale. Vanavond, vrijdag 23 januari, vindt de tweede en meteen ook laatste 'Eurochallenge' show plaats en komen we ook te weten welke zes kandidaten doorstoten naar de finale.

* de tien geselecteerde kandidaten :

01. "Magic" door Doody.
02. "Dila Den Agapo" door Charis Savva & Nearchos Evaggelou.
03. "Mine" door Christos Rialas.
04. "Shine" door Minus One.
05. "One Thing I Should Have Done" door Giannis Karagiannis.
06. "Stone In A River" door Hovig.
07. "Without Your Love" door Panagiotis Koufogiannis.
08. "Beat Of My Heart" door Ioanna Protopapa.
09. "In These Arms" door Christina Tselepou.
10. "Said it All Before" door Pieros Kezou.

Tijdens de 'Eurochallenge' shows krijgt de vakjury het gezelschap van Christer Björkman (oud-deelnemer en Zweedse delegatieleider) en Dimitris Kontopoulos (componist en producer). Tijdens de finale krijgt de jury het gezelschap van de Franse oud-delegatieleider Bruno Berberes. Aan de finale, op zondag 01 februari, nemen zes artiesten deel en hun lot ligt dan in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%).

De tweede 'Eurochallenge' show wordt vanavond, vrijdag 23 januari, uitgezonden via het eerste net van de Cypriotische omroep (alsook PIK Sat) en dit vanaf 21.20 (22.20 plaatselijke tijd). De uitzending kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link.
(bron, logo en foto : CyBC)

23-01-2015 om 10:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Lisa Angell verdedigt dit jaar de Franse kleuren tijdens zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 De Franse openbare omroep France 2 heeft eerder vanochtend, vrijdag 23 januari 2015, bekendgemaakt dat zangeres Lisa Angell in mei zal aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De 46-jarige zangeres neemt dit jaar deel aan het liedjesfestival met het nummer "N'oubliez pas", van de hand van Robert Goldman. De man is de broer van de ook bij ons bekende singer-songwriter Jean-Jacques Goldman en hij schreef in 2001 (onder het pseudoniem J. Kapler) de tekst en de muziek van "Je n'ai que mon âme", het nummer waarmee Natasha St-Pier in de Deense hoofdstad Kopenhagen een vierde plaats in de wacht sleepte. Die vierde plek is het beste resultaat van het land deze eeuw tijdens het Eurovisie Songfestival.

Lisa Angell, geboren als Lisa Vetrano (Parijs, 21 september 1968), zette reeds op veertienjarige leeftijd haar stappen in de showbusiness en nam deel aan diverse talentenjachten. Haar eerste album ("Les divines") verscheen pas in 2011 en behaalde in eigen land een eenendertigste plaats in de albumhitparade en wist ook in Wallonië één weekje in het overzicht te verschijnen (zesentachtigste plaats).

Twee jaar geleden verscheen "Des mots" en sinds april vorig jaar ligt "Frou-frou" in de winkelrekken. Dat is tot op heden haar best verkochte album en ook in Wallonië wist ze maar liefst elf weken in de hitparade te vertoeven.

De Franse inzending "N'oubliez pas" is een verwijzing naar de Eerste Wereldoorlog maar wil voornamelijk een 'boodschap zijn van de vrede'. Als één van de 'Big 5' is Frankrijk steeds verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron : France 2, RTL)

23-01-2015 om 10:23 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs