Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

22-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Lara Fabian, Nina Zilli en Raf nemen deel aan vijfenzestigste editie 'Festival di Sanremo'.

 Eind september liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de winnaar van de komende editie van het 'Festival di Sanremo' naar het Eurovisie Songfestival mag gaan.

De vijfenzestigste editie van het festival vindt plaats tussen dinsdag 10 en zaterdag 14 februari 2015 en de winnaar mag in de maand mei dan aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Als één van de 'Big 5' is Italië meteen verzekerd van een plaats in de finale.

Vorige week zondag, 14 december, maakte presentator Carlo Conti de namen van de twintig kandidaten bekend tijdens het programma 'L'Arena' (gepresenteerd door Massimo Giletti). Onder hen vinden we maar liefst drie oud-Songfestivaldeelnemers waaronder de in ons land geboren Lara Fabian die in 1988 voor Luxemburg deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Croire" strandde ze op een vierde plaats. Daarnaast wagen ook Nina Zilli (ESF 2012) en Raf (ESF 1987) hun kans.

* de twintig geselecteerde deelnemers :

01. "Un attimo importante" door Alex Britti.
02. "Libera" door Anna Tatangelo.
03. "Una finestra tra le stelle" door Annalisa Scarrone.
04. "Il solo al mondo" door Bianca Atzei.
05. "Straordinario" door Chiara Galiazzo.
06. "Il mondo esplode" door Dear Jack.
07. "Vita d'inferno" door Fabrizio Biggio & Francesco Mandelli.
08. "Sogni infranti" door Gianluca Grignani.
09. "Io sono una finestra" door Grazia di Michele & Mauro Coruzzi.
10. "Grande amore" door Il Volo.
11. "Un vento senza nome" door Irene Grandi.
12. "Voce" door Lara Fabian.
13. "Siamo uguali" door Lorenzo Fragola.
14. "Adesso è qui" door Malika Ayane.
15. "Che giorno è?" door Marco Masini.
16. "Oggi ti parlo così" door Moreno.
17. "Fatti avanti, amore" door Nek.
18. "Buona fortuna, amore" door Nesli.
19. "Sola" door Nina Zilli.
20. "Come una favola" door Raf.

Het is wel zo dat de winnaar mag afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zal er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook deelneemt aan het 'Festival di Sanremo'.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het immens populaire nationale festival afgevaardigd, behalve dit jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni(bron en logo : RAI)

22-12-2014 om 20:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : namen vijf kandidaten Georgische nationale Songfestivalselectie bekend op oudjaarsdag.

Begin deze maand raakte bekend dat de Georgische kandidaat voor Wenen zal gekozen worden op woensdag 14 januari eerstkomende tijdens een nationale selectie.

Tussen woensdag 03 en afgelopen zaterdag, 20 december 2014 (18.00 plaatselijke tijd, 15.00 Belgische tijd) konden geïnteresseerden hun nummer(s) indienen bij de nationale omroep.

Uit alle inzendingen zal een internationale jury nu vijf liedjes gaan selecteren en zij zullen op de allerlaatste dag van 2014 (woensdag 31 december) voorgesteld worden aan het publiek.

De inwoners van Georgië kunnen dan vanaf donderdag 01 januari en dit gedurende twee weken via sms hun voorkeur kenbaar maken. Tijdens de finale, op woensdag 14 januari, ligt het lot van de vijf kandidaten in de handen van de kijkers en van een internationale jury. De winnaar zal het land dan mogen vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Georgië neemt sinds 2007 deel aan het Eurovisie Songfestival en wist zich enkel in 2012 en 2014 niet te plaatsen voor de finale. De andere jaren (met uitzondering van 2009 toen het in Rusland niet van de partij was) mocht het land in de finale aantreden met twee negende plaatsen (2010 en 2011) als gevolg. (bron en logo : GPB)

22-12-2014 om 16:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Danica Krstić en Goga Stanić plaatsen zich voor finale Servische Songfestivalselectie.

Vorige week zondag, 14 december 2014, werden twee deelnemers geselecteerd voor de Servische nationale finale die volgend voorjaar zal plaatsvinden.

Op vrijdag 26 september maakte de Servische nationale omroep RTS bekend dat het Vladimir Graić gevraagd had om drie liedjes te schrijven voor een nationale selectie. Deze drie nummers zullen tijdens die selectie door drie verschillende artiesten ten gehore worden gebracht en de winnaar van de nationale selectie mag in mei volgend jaar naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen.

Eind oktober maakte de omroep bekend dat twee van de drie artiesten bekende namen zullen zijn en dat de derde en laatste artiest via een aantal audities zou worden geselecteerd. Jonge, getalenteerde, artiesten kregen tot en met maandag 10 november de tijd om zich bij de omroep aan te melden. In de tweede helft van de maand volgden er audities in zes Servische steden (Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad en Belgrado).

Na deze audities werden dertig kandidaten weerhouden en daarvan traden er tien aan op zondag 14 december tijdens een speciaal programma ('Nedeljno popodne').

* de tien kandidaten :

01. "She Will Be Loved" (Maroon 5) door Milena Milivojević.
02. "A i ti me iznevjeri" (Bijelo dugme) door Goga Stanić.
03. "Locked Out Of Heaven" (Bruno Mars) door Marija Lazić.
04. "Lagala nas mala" (Toše Proeski & Toni Cetinski) door Dragan Sarić & Željko Sarić.
05. "When Love Takes Over" (David Guetta feat. Kelly Rowland) door Milica Dejanović.
06. "Kao da me nema tu" (Vanna) door Ivana Milojević.
07. "Stronger" (Kelly Clarkson) door Anastasija Knežević & Varja Topalović.
08. "Čuvaj moje srce" (Aleksandra Radović) door Jelena Milošev.
09. "Uptown Funk" (Bruno Mars feat. Mark Ronson) door Petar Bošković & Nemanja Antonić.
10. "Bol do ludila" (Marija Šerifović) door Danica Krstić.

Aan het einde van die show zou er één kandidaat worden aangeduid maar de keuze van de vakjury (Vladimir Graić, Leontina Vukomanović, Aleksandar Kobac en Dragan Ilić) viel uiteindelijk op twee kandidaten : Danica Krstić en Goga Stanić. Zij zullen tijdens de nationale selectie aantreden als duo.

Graić schreef de voorbije jaren reeds twee Songfestivalinzendingen en zo is hij verantwoordelijk voor "Molitva", het nummer waarmee Marija Šerifović in 2007 het Balkanland een eerste overwinning bezorgde. Twee jaar geleden was hij verantwoordelijk voor de Sloveense inzending "Verjamem", het nummer waarmee Eva Boto in de tweede halve finale op een zeventiende en voorlaatste plaats strandde. (bron en logo : RTS)

22-12-2014 om 15:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : we staan vandaag nog even stil bij het overlijden van Udo Jürgens.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagmaandag 22 december, trekken we naar Oostenrijk en brengen we hulde aan de gisteren overleden zanger Udo Jürgens (ESF 1964-1965-1966).

In 2003 bracht de Oostenrijkse zanger het album "Es werde Licht - meine Winter- und Weinachtslieder". Daarop staan dertien van zijn lievelingsnummers die van toepassing zijn op deze tijd van het jaar.

* "Es werde Licht - meine Winter- und Weinachtslieder" :

01. "Das Jahr deiner Träume".
02. "Still, still, still".
03. "Merry Christmas allerseits".
04. "Der kleine Trommlerjunge (Durch die Stille der Nacht)".
05. "Viele bunte Päckchen (The Christmas Song)".
06. "Wenn ein Stern vom Himmel fällt".
07. "Ach Papi, geh' doch heuer nicht auf die Weihnachtsfeier".
08. "Eisblumen".
09. "Nächstes Jahr wird alles anders".
10. "Es werde Licht".
11. "Leise rieselt der Schnee".
12. "Süßer die Glocken nie klingen".
13. "Stille Nacht, heilige Nacht".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

22-12-2014 om 12:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond met onder meer Maggie De Block, Jeroen Meus en Ben Segers.

Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Sinds gisteren, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* maandag 22 december 2014 - vijfde aflevering :

Vanavond krijgt Thomas Vanderveken opnieuw vier Bekende Vlamingen over de vloer : Maggie De Block, Jeroen Meus, Hanna Mariën en Ben Segers.

'De Quiz van het Jaar', vanavondmaandag 22 december 2014, tussen 21.25 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : VRT)

22-12-2014 om 12:36 geschreven door Redactie  


21-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Oostenrijkse Songfestivalwinnaar Udo Jürgens overleden.

 De allereerste Oostenrijkse Songfestivalwinnaar Udo Jürgens is eerder vandaag, zondag 21 december 2014, overleden. Volgens de Oostenrijkse openbare omroep overleed de 80-jarige zanger aan de gevolgen van een hartfalen.

De drievoudige Songfestivaldeelnemer zag op 30 september 1934 het levenslicht in Klagenfurt, gelegen in het Oostenrijkse Karinthië. De zanger en liedjesschrijver ging nadien door het leven als Jürgen Udo Bockelmann. Hij groeide op in de ouderlijke woonst samen met twee broers en studeerde muziek in Salzburg. In 1950 won hij een wedstrijd voor componisten met "Je t'aime". Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Oostenrijkse omroep ORF. In 1960 schreef hij "Reach For The Stars" voor zangeres Shirley Bassey en hij zou nadien voor nog meer wereldsterren liedjes schrijven.

In 1964 werd hij door de Oostenrijkse omroep afgevaardigd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Met "Warum, nur warum ?" eindigde hij in de Deense hoofdstad Kopenhagen op een zesde plaats. Datzelfde jaar huwde hij met Erika Meier waaruit twee kinderen werden geboren. Het huwelijk strandde uiteindelijk in 1989.

In 1965 ging Udo opnieuw naar het Eurovisie Songfestival in het Italiaanse Napels en met "Sag ihr, ich lass sie grüßen" eindigde hij op een vierde plaats. De Oostenrijkse omroep volhardde in 1966 in de boosheid (!) en stuurde de populaire zanger opnieuw naar het liedjesfestival. En ja hoor, met "Merci, chérie" eindigde Udo Jürgens op de eerste plaats en bezorgde hij het Alpenland de allereerste overwinning.

Nadien schreef hij een aantal Duitse evergreens zoals o.a. "Griechischer Wein" en "Mit 66 Jahre". Hij speelde ook in een aantal films en televisieseries. Maar zijn hoofdbezigheid bleef toch wel het schrijven van nummers. Zo heeft hij meer dan negenhonderd liedjes geschreven en heeft hij meer dan 50 albums op de markt gebracht. Zijn jongste album ("Mitten im Leben") dateert van eerder dit jaar. Buiten zijn twee kinderen uit zijn eerste huwelijk had de Oostenrijkse zanger nog twee buitenechtelijke dochters.

In 1999 trouwde hij voor de tweede maal, met Corinna Reinhold. Het paar leefde ondertussen gescheiden van elkaar. In 2006 kwam Udo op een minder leuke manier in het nieuws wegens zijn opsluiting in een cel in de Verenigde Staten (
archief). Eerder vandaag, zondag 21 december 2014, overleed de zanger nadat hij tijdens een wandeling in het Zwitserse Gottlieben ineenzakte. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis in Münsterlingen, maar alle hulp kwam te laat. (bron : ORF)

21-12-2014 om 18:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we met Songfestivalwinnares Nicole richting Duitsland.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagzondag 21 december, houden we nog eventjes halt in Duitsland.

De allereerste Duitse Songfestivalwinnares, Nicole, bracht er op vrijdag 13 oktober 2006 het album "Christmas Songs" op de markt. Op het album staan vijf internationale kerstliedjes aangevuld met heelwat nieuwe nummers.

* "Christmas Songs" :

01. "Rudolph the Rednosed Reindeer".
02. "Ich glaube noch immer an den Weihnachtsmann".
03. "Last Christmas".
04. "Wenn die stille Nacht beginnt".
05. "Mary's Boy Child".
06. "Lass mich heut dein Engel sein".
07. "Heiligabend Ohne Dich".
08. "Santa Claus Is Coming to Town".
09. "Das Lichtermeer auf dem Weihnachtsmarkt".
10. "Hand in Hand".
11. "Feliz Navidad".
12. "Bald gibt es ein Freudenfest".
13. "Schneemann sucht Schneefrau".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

21-12-2014 om 17:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Peter Koelewijn hoofdgast zomershow 'Vegas 2015' in Het Witte Paard Blankenberge.

 Peter Koelewijn (componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1987), de legendarische Nederlandse zanger van de megahit "Kom van dat dak af" is van de partij in de zomershow van Het Witte Paard 2015, getiteld 'Vegas'. Andere hits die Peter in de jaren zeventig en tachtig naar de hoogste regionen van de hitlijsten bracht zijn "Angeline", "Je wordt ouder papa" en "Als ik God was". Peter zal samen met zijn begeleidingsband The Rockets zijn bekendste liedjes live brengen. De sexy Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds twee keer het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is, na een jaartje afwezigheid, weer op post in Blankenberge.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van zaterdag 18 juli tot en met maandag 07 september 2015 in Blankenberge. De affiche wordt vervolledigd met twee internationale verrassingsacts. Glitter en glamour verzekerd!

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', solovoorstellingen, …) maakt voor de zevende maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bakteurs', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in de 'Vegas' show. Het is zijn derde opeenvolgende deelname. Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Martijn Claes en Oonagh Jacobs tekenen voor het tweede jaar op rij present voor de zomershow. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zesde maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie is zoals steeds in handen van Bruno Van Heystraeten. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Gwen Hamerlijnck tekent weer voor de choreografie van het showballet. Ben Van den Keybus is de producent en verantwoordelijk voor het concept van de show.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van
Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be. Tickets kan je ook verkrijgen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 999. (bron : Het Witte Paard)

21-12-2014 om 16:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : er worden plannen gemaakt voor Kerstmis en Luc heeft een vraag voor Peter.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Op donderdag 30 oktober keerde een oude bekende terug naar 'Thuis'. Acteur Frank Van Erum kruipt opnieuw in de huid van Renzo Fierens, de zoon van Nancy en halfbroer van Femke en Britney. "Dat je-m'en-fous-kantje is er nog steeds, maar Renzo heeft zoveel meer kleur gekregen dan vroeger", aldus de acteur.

Sinds donderdag 30 oktober is 'Thuis'-personage Renzo Fierens, gespeeld door Frank Van Erum, helemaal terug van weggeweest. Na een afwezigheid van acht jaar klopt Renzo onverwacht weer aan bij zijn moeder Nancy. Met zijn terugkeer verrast hij vriend en vijand : de onbezonnen jongen die jaren geleden het kot op stelten zette, heeft nu plaats gemaakt voor een volwassenere versie van zichzelf.

Om zijn plannen in goede banen te leiden, logeert Renzo in de 'Zus en Zo', zonder te beseffen wat beide families elkaar de laatste tijd hebben aangedaan. Hij zal ondervinden dat er heel wat is veranderd, maar ook voor hem heeft de tijd allesbehalve stilgestaan. Renzo is getrouwd en intussen ook gescheiden, maar heeft er wel een zoon aan overgehouden : Dylan. En dat is voor Renzo de belangrijkste reden om terug te keren naar zijn thuisbasis.

Hoe Renzo uit de serie verdween

Renzo verscheen voor het eerst in 'Thuis' op 06 oktober 2004. Al van in het begin werkte hij zich vaak in de nesten. Hij zat geregeld in geldnood en ging voortdurend op zoek naar manieren om gemakkelijk geld te verdienen. Helaas koos Renzo lang niet altijd voor de legale manier. Auto's stelen, drugs dealen : Renzo heeft veel op zijn kerfstok, maar moest achteraf steevast op de blaren zitten. Gelukkig kon hij altijd terecht bij zijn zus Femke. Ook Nancy kon, in tegenstelling tot Eddy, niet lang kwaad blijven op Renzo.

Nadat Renzo samen met Femke zijn toenmalige vriendin Sofie Bastiaens op het nippertje uit de klauwen had gered van Tony, een gevaarlijke drugsdealer, besloot hij te vluchten. Op 01 mei 2006 was hij voor de laatste keer te zien in 'Thuis'. Een terugblik kan je HIER bekijken.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.676 TOT EN MET 3.680.

Mayra en Ann genieten met Marianne in Kaapverdië. Er worden plannen gemaakt voor Kerstmis. In de Frens wordt er een kerstfuif gegeven. Lena heeft een opdracht voor Paulien. Peggy wil duidelijkheid scheppen voor Renzo.

- maandag 22 december - aflevering 3.676 : Femke moet Jens iets vertellen. Leo spreekt Jenny aan. Peggy duwt Renzo van zich weg. Mayra en Ann genieten met Marianne in Kaapverdië. Olivia heeft het moeilijk. Sam onderneemt actie. Nancy is fier op haar dochter. Eddy houdt zich strikt aan de afspraak met Marianne.

- dinsdag 23 december - aflevering 3.677 : Frank vreest dat Simonne gelijk krijgt wat Peggy betreft. Er worden plannen gemaakt voor Kerstmis. Adil heeft een interessante uitdaging voor Frank en Toon. Peggy pakt Femke aan. Alle studenten moeten blokken en krijgen de steun van Yvette. Nancy en Eddy profiteren van hun situatie.

- woensdag 24 december - aflevering 3.678 : Rosa en Waldek komen terug thuis. Jana ontvangt een wenskaart. In de Frens wordt er een kerstfuif gegeven. Lena heeft een opdracht voor Paulien. Er is een kleine toenadering tussen Rosa en Peggy. Luc probeert zijn band met Lowie nog te versterken. Houden Frank en Toon de weddenschap met Adil vol?

- donderdag 25 december - aflevering 3.679 : Rosa krijgt het moeilijk. Tim heeft een cadeau voor Sam. Ook Marianne ontvangt een geschenk. Waldek zoekt zijn toevlucht in zijn werk. Femke praat met Renzo. Luc doet Rosa en Jenny een zakelijk voorstel.

- vrijdag 26 december - aflevering 3.680 : Mayra maakt zich zorgen. Eddy wil Marianne niet teleurstellen. Luc heeft een vraag voor Peter. Peggy wil duidelijkheid scheppen voor Renzo. Waldek en Femke hebben een goed gesprek en dat ontgaat ook Rosa niet.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

21-12-2014 om 16:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : een gekantelde tankwagen zorgt voor flink wat problemen en Rudi krijgt verrassend nieuws te horen van Joppe.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.411 TOT EN MET 5.415.

- maandag 22 december - aflevering 5.411 : Guido probeert opnieuw een gesprek aan te gaan met Kobe. Stefanie wil alles weten over het weekendje Cadzand van Hanne en Thomas en lucht haar hart bij Patrick. Tot grote verbazing van Marie-Rose is Véronique bereid om met Peter te praten. Faroud probeert Leen te overtuigen van zijn liefde voor haar.

- dinsdag 23 december - aflevering 5.412 : Een gekantelde tankwagen zorgt voor flink wat problemen. Door een giftige stof die is vrijgekomen, mag niemand zich nog naar buiten begeven. De maatregel brengt de nodige spanningen met zich mee. Peter verrast Marie-Rose door toch mee te gaan naar Véronique. Mieke en Niko keren terug uit Berlijn, maar hun thuiskomst verloopt niet zoals verwacht.

- woensdag 24 december - aflevering 5.413 : Mieke maakt zich ernstig zorgen over Niko. Leen probeert haar te kalmeren. Ten huize Jan en Linda hebben de mannen een ellendige nacht achter de rug door het gehuil van Arthur. Marie-Rose is over haar toeren door de aanhoudende ruzie tussen Peter en Véronique en zondert zich af. Komen broer en zus op kerstavond tot inkeer?

- donderdag 25 december - aflevering 5.414 : De gifwolk blijft bij iedereen voor problemen zorgen, vooral wanneer ook het leidingwater verontreinigd blijkt te zijn. In het appartement van Jan moeten de mannen een hulplijn inschakelen wanneer de luiers van Arthur plots op zijn. Trudy is het beu dat Louise en Jelle zich de hele dag afzonderen.

- vrijdag 26 december - aflevering 5.415 : Faroud heeft een verrassing in petto voor Leen. Mathias zet zich in voor de waterbedeling in de wijk, maar wordt meteen geconfronteerd met de wanpraktijken van Didier. Hij wordt door Thomas voor een dilemma geplaatst. Rudi krijgt verrassend nieuws te horen van Joppe.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

21-12-2014 om 15:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Bea probeert de onderhandelingen tussen Herman en Ludo te dwarsbomen.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 82 TOT EN MET 86.

- maandag 22 december - aflevering 82 : Het bezoek van David aan de hotelschool is tegengevallen, maar hij is niet van plan om hierover open kaart te spelen met Sofie en stort zich terug op zijn schilderijen. Herman neemt met Ludo de beurscijfers van Welvapharma door en dat gesprek verloopt zeer moeizaam. Enkele uren later heeft Herman zijn goeie humeur terug tijdens zijn etentje met Lise, een zangeres en vriendin van zijn overleden echtgenote. Het toeval wil dat Sander, Lotte en Andrea in hetzelfde restaurant een tafel hebben gereserveerd. Maarten volgt de raad van David op en gaat naar het huis waar Liesbeth en Romanie wonen.

- dinsdag 23 december - aflevering 83 : Pieter maakt Sofie het verwijt dat ze zich beter op haar wetenschappelijk onderzoek zou storten in plaats van naar de ouders van David te zoeken. Tim is tot het besef gekomen dat hij in de val is gelokt door Fien en hij legt de ruzie met Laura bij. Pieter vermoedt dat Maarten en Hannelore samen iets te verbergen hebben en hij doorzoekt het tuinhuis, waar hij het gewaagde schilderij van David vindt. Ludo vertelt Bea dat hij vanaf nu de onderhandelingen over de fusie van haar overneemt. Herman maakt Andrea duidelijk dat er tussen hem en Lise niets is.

- woensdag 24 december
- aflevering 84 : David vertelt Sofie dat iedereen die hij kent moet meegaan naar zijn eiland, waar het leven veel eenvoudiger is. Tim is zenuwachtig voor de uitslag van zijn examens, maar de chantage van Fien zit hem nog meer dwars. Pieter wil van Hannelore weten wat er tussen haar en Maarten is gebeurd. David en Maarten gaan samen aan de slag in de keuken. Omdat David sommige termen en woorden niet begrijpt, krijgt hij een woordenboek cadeau. Lotte en Sander bestuderen het povere budget voor de openingsreceptie van de fototentoonstelling.

- donderdag 25 december
- aflevering 85 : Tijdens de aangifte van de chantage laat Tim de naam van Stijn vallen. Pieter spreekt Sofie aan over het schilderij dat hij van haar en David heeft gevonden. Sander is niet blij wanneer Lotte vertelt dat Steven de receptie zal sponsoren, maar hij beseft wel dat het een oplossing voor hun probleem is. Delphine vraagt zich luidop af welk fragment uit haar boek ze zal lezen tijdens haar romantisch feest. David wordt in het labo verwacht voor de opnames van een promotiefilmpje. Delphine en Sofie hebben voor het eerst sinds lang een babbel zoals alleen zussen die hebben.

- vrijdag 26 december
- aflevering 86 : Maarten heeft eindelijk een gesprek met Liesbeth, de vrouw wiens hart hij heeft gebroken. Pieter en Hannelore hebben het labo van Sofie getransformeerd in een jungle voor de opname van de promospot met David. De plastieken palmbomen maken hem echter triestig. Pieter ziet geen andere oplossing dan de hulp van Sofie in te roepen. Zij is de enige die een glimlach op zijn gezicht kan brengen. Bea probeert de onderhandelingen tussen Herman en Ludo te dwarsbomen. Tijdens de openingsreceptie van de fototentoonstelling gedraagt Sander zich als een jaloerse puber, wat een pijnlijke ruzie tussen Lotte en Delphine tot gevolg heeft. Ook Pieter en Sofie krijgen een heftige ruzie.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

21-12-2014 om 15:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : de bewoners van het kuststadje nemen tijdens de kerstvakantie eventjes een pauze.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

Tijdens de kerstvakantie nemen de bewoners van het kuststadje echter opnieuw een pauze en krijg je tijdens het tijdsslot telkens een film.

- maandag 22 december : Koala Kid.
- dinsdag 23 december : It Takes Two.
- woensdag 24 december : Sammy's Avonturen : De Geheime Doorgang.
- donderdag 25 december : Charlotte's Web.
- vrijdag 26 december : Alpha and Omega.

- maandag 29 december : Het geheim.
- dinsdag 30 december : Babe : The Gallant Pig.
- woensdag 31 december : Brewster's Millions.
- donderdag 01 januari : Sammy's avonturen : ontsnapping uit het paradijs.
- vrijdag 02 januari : Kindergarten Cop.

'Wittekerke' is opnieuw van de partij vanaf maandag 05 januari 2015, telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.10. (bron en foto's : vtm)

21-12-2014 om 15:11 geschreven door Redactie  


20-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : Poolse zangeres Edyta Górniak wenst ons een muzikaal eindejaar.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, zaterdag 20 december, trekken we van Zweden naar Polen. Het land was eerder dit voorjaar opnieuw van de partij tijdens het Eurovisie Songfestival en dit na een afwezigheid van twee jaar. In 2014 was het trouwens precies twintig jaar geleden dat het land voor de eerste maal deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival.

Edyta Górniak nam in 1994 voor Polen deel aan het Eurovisie Songfestival en als debutante wist ze met "To nie ja" meteen beslag te leggen op een meer dan oververdiende tweede plaats. Op maandag 22 december 2008 verscheen haar kerstalbum "Zakochaj się w kolędach na Święta" met daarop tien tracks waarvan er vijf in de eigen taal.

* "Zakochaj się w kolędach na Święta" :

01. "Cicha noc".
02. "Oj maluśki".
03. "Lulajże Jezuniu".
04. "Jezus malusieńki".
05. "Mizerna cicha".
06. "Let It Snow".
07. "White Christmas".
08. "Jingle Bells".
09. "Santa Claus Is Coming To Town".
10. "Have Yourself A Merry Christmas".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron : website Edyta Górniak)

20-12-2014 om 12:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (20-12-2014).

Op deze voorlaatste zaterdag van december hebben we alweer een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' voor jou hebben klaargestoomd, meteen ook de laatste van dit jaar. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en deze aflevering staat grotendeels in het teken van verzamelalbums.

 Kerstmis is geen Kerstmis zonder een album met daarop een aantal van de mooiste kerstnummers aller tijden. Radiozender JOE fm verzamelde meer dan twintig liedjes waaronder "Alles wat ademt" van Rob de Nijs (NSF 1969), "Een bakske vol met stro" van Urbanus en "David's Song (Who'll Come With Me)" van Kelly Family (Countdown Grand Prix 2002). Het album is sinds maandag 08 december beschikbaar.

 Radiozender MNM verzamelde ook ditmaal de grootste hits van het bijna afgelopen jaar op een dubbelalbum met als titel "MNM Big Hits - Best Of 2014". In totaal staan er vierenveertig nummers op twee schijfjes met onder meer "She's After My Piano" van 2 Fabiola feat. Loredana, de grootste hit van 'Eurosong 2014', en "Princes" van Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005). Het album is sinds maandag 24 november beschikbaar en een ideaal geschenk voor de komende feestdagen.

 Ook Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) heeft met "Regi In The Mix - Ultimate" heelwat nummers verzameld op drie cd's. Elke cd heeft een thema en die zijn 'Present', 'Past' en 'Future', titels die voor zichzelf spreken.

 De laatste dagen van het jaar staan bij Radio 2 sinds een aantal jaren in het teken van duizend klassiekers. Ook dit jaar verscheen een vijfdelige cd-box met als titel "1000 Klassiekers Radio 2 - de absolute top vol. 6". Nummers zoals "My Heart Will Go On" van Céline Dion (ESF 1988), "Je t'adore" van Kate Ryan (ESF 2006), "Ik ga dood aan jou" van Bart Herman (Eurosong 1993) en "De lichtjes van de Schelde" van wijlen Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) zijn maar enkele van de honderd klassiekers die we terugvinden.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Zanger Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008', Eurosong 2014) bracht afgelopen maandag, 15 december, een nieuwe solosingle op de markt met als  titel "Ik hou van het leven". Het nummer is een Nederlandse bewerking van "Can't Take My Eyes Off You" van Frankie Valli dat bij ons beter bekend is in de versie van Boys Town Gang uit 1982. Afgelopen maandag, 15 december, brachten DJ F.R.A.N.K en Jessy (Eurosong 2014) een nieuwe single op de markt met als titel "Salvation". Eind januari mogen we een nieuwe single verwachten van Silvy De Bie (Eurosong 2014). Die single is meteen ook de voorbode van een nieuw album waarvoor ze onder meer samenwerkt met de Brit Lee Ryan van Blue (ESF 2011) en die samenwerking moet ook uitmonden in een duet.

En daarmee zit deze laatste 'Vers van de pers' van 2014 er op. Ook volgend jaar zal deze rubriek opnieuw van de partij zijn en krijg je telkens op zaterdag het laatste muzikale nieuws voorgeschoteld. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier tijdens de komende feestdagen en op zaterdag 10 januari eerstkomende krijg je de eerste 'Vers van de pers' van 2015!

20-12-2014 om 11:54 geschreven door Redactie  


19-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : op deze laatste vrijdag van de Advent blijven we nog even in Zweden.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, vrijdag 19 december, meteen ook de laatste vrijdag van de Advent, trekken we naar Zweden alwaar op woensdag 13 november 2013 het album "En gnistrande Jul" verscheen van de groep Elisa's.

De zangeres van de groep, Elisa Lindström, nam eerder dit voorjaar deel aan 'Melodifestivalen 2014', de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

* "En gnistrande Jul" :

01. "Jag drömmer om en jul hemma".
02. "Låt mig få tända ett ljus".
03. "I Wish It Would Be Christmas".
04. "Dagen då snön försvann".
05. "Det lider mot jul".
06. "Feliz navidad".
07. "En ensam jul".
08. "Gnistrande kristall".
09. "Sankta lucia".
10. "Tomten ska dansa".
11. "Våran första jul".
12. "Oh Helga natt".
13. "Christmas Is Here" (bonus).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

19-12-2014 om 14:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste vrijdag van december hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargemaakt en het wordt meteen ook de laatste van 2014. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 10 mei 2015 geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen n ureeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.


De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei 2015 (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).


 In het jubileumjaar 2015 brengen Music Hall en Albert Verlinde Entertainment 'Piaf, de Musical' van Pam Gems op de planken.  Niemand minder dan Els de Schepper (Eurosong 2006) zal de glansrol van Edith Piaf vertolken in dit prachtige eerbetoon aan "La Mome" Piaf.

'Piaf, de musical' biedt Els de Schepper voluit de gelegenheid om het publiek te begeesteren met haar grote acteer- en zangtalent, in een rol die op haar lijf geschreven is.

Ze treed hiermee in de voetsporen van onder meer Elaine Page en dichter bij huis Liesbeth List, die de legendarische zangeres vertolkte in de Nederlandse productie van deze prachtige voorstelling. Samen met Eddy Habbema tekent Els de Schepper ook mee voor de regie van deze voorstelling.

Tickets voor één van de voorstellingen in de Capitole in Gent (zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015) en in de Stadsschouwburg in Antwerpen (zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2015) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.

De volgende 'Een avondje uit' krijg je op maandag 05 januari 2015. Graag tot dan en alvast fijne feestdagen gewenst!

19-12-2014 om 14:04 geschreven door Redactie  


18-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond de finale met Gert Verhulst, Bart De Pauw en Adil El Arbi.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* donderdag 18 december 2014 - negenendertigste aflevering :

Vanavond, donderdag 18 december, komen we te weten wie de opvolger wordt van Gilles De Coster. De drie strafste heren van het afgelopen seizoen (Gert Verhulst, Bart De Pauw en Adil El Arbi) gaan onder elkaar uitmaken wie dit seizoen de 'slimste mens ter wereld' zal gaan worden.

De Nederlander Marc-Marie Huijbregts had gisteren een echte offday en dat resulteerde in slechts 80 seconden. Terugkomer Bart De Pauw ging als een speer door de quiz en verzamelde 483 seconden, gevolgd door Adil El Arbi met 367 seconden.

In de finale was Huijbregts een maat voor niets en zo komen vanavond de drie sterkste kandidaten van dit seizoen aan de bak tijdens de finale.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen), Bart De Pauw (tweede finaleavond) en Adil El Arbi (derde finaleavond).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de achtendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Adil en Marc-Marie kan je HIER bekijken.

De negenendertigste en allerlaatste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddonderdag 18 december 2014, tussen 21.55 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgenvrijdag 19 december, in de vooravond herhaald tussen 16.45 en 17.50. (bron en foto's : VIER)

18-12-2014 om 12:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond met onder meer minister Sven Gatz en zwemmer Pieter Timmers.

Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Sinds gisteren, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* donderdag 18 december 2014 - vierde aflevering :

Vanavond krijgt Thomas Vanderveken alweer vier Bekende Vlamingen over de vloer : Iwein Segers, Pieter Timmers, Sven Gatz en Lieven Scheire.

'De Quiz van het Jaar', vanavonddonderdag 18 december 2014, tussen 21.35 en 22.25 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : VRT)

18-12-2014 om 12:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we met Malena Ernman naar Zweden.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagdonderdag 18 december, trekken we opnieuw wat noordwaarts en belanden we opnieuw in Zweden. 

Op woensdag 13 november 2013 verscheen het album "I decembertid" van zangeres Malena Ernman (ESF 2009), die vijf jaar geleden voor haar land deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "La voix". Op het album "I Decembertid" staan in totaal dertien nummers waaronder een aantal overbekende kerstliedjes.

* tracklist "I Decembertid" :

01. "Counting Miracles".
02. "Så mörk är natten".
03. "Till Betlehem mitt hjärta".
04. "God Rest Ye Merry Gentlemen".
05. "Stilla natt".
06. "Härlig är jorden".
07. "I decembertid".
08. "Marias vaggsång".
09. "Jul Jul strålande Jul".
10. "I väntat på Julen (Greensleeves)".
11. "Håll mitt hjärta".
12. "You'll Never Walk Alone".
13. "O helga natt".


Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

18-12-2014 om 11:35 geschreven door Redactie  


17-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze derde woensdag van december zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Begin volgend jaar gaat 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen vrijdag 09 januari en zondag 31 mei 2015) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

De musical 'Blood Brothers' is al jaren een ongelooflijk succes in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Amerika, met meer dan vijftien miljoen bezoekers. De musical ontving vele prijzen, waaronder drie 'Olivier Awards'.

'Van Lambaart Theaterproducties' presenteert nu een nieuwe Nederlandse versie van deze musicalhit : 'Hartsvrienden'. Humor en emotie komen samen in een unieke en moderne interpretatie van het oorspronkelijke verhaal. Nu met een bijzondere en verassende sterrencast.

'Hartsvrienden' vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey (Guido Spek) en Edward (Jim Bakkum), die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. De spanningen lopen echter hoog op wanneer de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met aangrijpende gebeurtenissen tot gevolg.

De cast bestaat naast Jim en Guido uit Vera Mann (Mevrouw Johnstone), Maike Boerdam (Mevrouw Lyons) en Yes-R (Verteller)(lid vakjury 'Junior Songestival 2007-2010'). De overige rollen worden gespeeld door Bente van den Brand, Jonathan Demoor, Jacqueline Aronson, Sanne Schlette en Michiel de Meyer.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen zaterdag 10 januari en zondag 17 mei 2015) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


De musical 'Dreamgirls' is dit seizoen te zien in meer dan twintig Nederlandse theaters. De laatste voorstelling gaat door op woensdag 25 februari 2015 in Enschede.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) gaat de rol van Deena voor haar rekening nemen. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

Meer informatie over de plaatsen en speeldata krijg je hier en daar kan je dan meteen ook je tickets aanschaffen.

Dit was meteen ook de laatste aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor dit jaar. Ook in 2015 krijg je deze rubriek telkens op woensdag en dit voor de eerste maal op woensdag 07 januari 2015. Graag tot dan en alvast fijne feestdagen gewenst!

17-12-2014 om 20:39 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs