Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

19-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste vrijdag van december hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargemaakt en het wordt meteen ook de laatste van 2014. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 10 mei 2015 geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen n ureeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.


De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei 2015 (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).


 In het jubileumjaar 2015 brengen Music Hall en Albert Verlinde Entertainment 'Piaf, de Musical' van Pam Gems op de planken.  Niemand minder dan Els de Schepper (Eurosong 2006) zal de glansrol van Edith Piaf vertolken in dit prachtige eerbetoon aan "La Mome" Piaf.

'Piaf, de musical' biedt Els de Schepper voluit de gelegenheid om het publiek te begeesteren met haar grote acteer- en zangtalent, in een rol die op haar lijf geschreven is.

Ze treed hiermee in de voetsporen van onder meer Elaine Page en dichter bij huis Liesbeth List, die de legendarische zangeres vertolkte in de Nederlandse productie van deze prachtige voorstelling. Samen met Eddy Habbema tekent Els de Schepper ook mee voor de regie van deze voorstelling.

Tickets voor één van de voorstellingen in de Capitole in Gent (zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015) en in de Stadsschouwburg in Antwerpen (zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2015) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.

De volgende 'Een avondje uit' krijg je op maandag 05 januari 2015. Graag tot dan en alvast fijne feestdagen gewenst!

19-12-2014 om 14:04 geschreven door Redactie  


18-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond de finale met Gert Verhulst, Bart De Pauw en Adil El Arbi.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* donderdag 18 december 2014 - negenendertigste aflevering :

Vanavond, donderdag 18 december, komen we te weten wie de opvolger wordt van Gilles De Coster. De drie strafste heren van het afgelopen seizoen (Gert Verhulst, Bart De Pauw en Adil El Arbi) gaan onder elkaar uitmaken wie dit seizoen de 'slimste mens ter wereld' zal gaan worden.

De Nederlander Marc-Marie Huijbregts had gisteren een echte offday en dat resulteerde in slechts 80 seconden. Terugkomer Bart De Pauw ging als een speer door de quiz en verzamelde 483 seconden, gevolgd door Adil El Arbi met 367 seconden.

In de finale was Huijbregts een maat voor niets en zo komen vanavond de drie sterkste kandidaten van dit seizoen aan de bak tijdens de finale.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen), Bart De Pauw (tweede finaleavond) en Adil El Arbi (derde finaleavond).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de achtendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Adil en Marc-Marie kan je HIER bekijken.

De negenendertigste en allerlaatste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddonderdag 18 december 2014, tussen 21.55 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgenvrijdag 19 december, in de vooravond herhaald tussen 16.45 en 17.50. (bron en foto's : VIER)

18-12-2014 om 12:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond met onder meer minister Sven Gatz en zwemmer Pieter Timmers.

Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Sinds gisteren, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* donderdag 18 december 2014 - vierde aflevering :

Vanavond krijgt Thomas Vanderveken alweer vier Bekende Vlamingen over de vloer : Iwein Segers, Pieter Timmers, Sven Gatz en Lieven Scheire.

'De Quiz van het Jaar', vanavonddonderdag 18 december 2014, tussen 21.35 en 22.25 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : VRT)

18-12-2014 om 12:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we met Malena Ernman naar Zweden.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagdonderdag 18 december, trekken we opnieuw wat noordwaarts en belanden we opnieuw in Zweden. 

Op woensdag 13 november 2013 verscheen het album "I decembertid" van zangeres Malena Ernman (ESF 2009), die vijf jaar geleden voor haar land deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "La voix". Op het album "I Decembertid" staan in totaal dertien nummers waaronder een aantal overbekende kerstliedjes.

* tracklist "I Decembertid" :

01. "Counting Miracles".
02. "Så mörk är natten".
03. "Till Betlehem mitt hjärta".
04. "God Rest Ye Merry Gentlemen".
05. "Stilla natt".
06. "Härlig är jorden".
07. "I decembertid".
08. "Marias vaggsång".
09. "Jul Jul strålande Jul".
10. "I väntat på Julen (Greensleeves)".
11. "Håll mitt hjärta".
12. "You'll Never Walk Alone".
13. "O helga natt".


Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

18-12-2014 om 11:35 geschreven door Redactie  


17-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze derde woensdag van december zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Begin volgend jaar gaat 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen vrijdag 09 januari en zondag 31 mei 2015) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

De musical 'Blood Brothers' is al jaren een ongelooflijk succes in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Amerika, met meer dan vijftien miljoen bezoekers. De musical ontving vele prijzen, waaronder drie 'Olivier Awards'.

'Van Lambaart Theaterproducties' presenteert nu een nieuwe Nederlandse versie van deze musicalhit : 'Hartsvrienden'. Humor en emotie komen samen in een unieke en moderne interpretatie van het oorspronkelijke verhaal. Nu met een bijzondere en verassende sterrencast.

'Hartsvrienden' vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey (Guido Spek) en Edward (Jim Bakkum), die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. De spanningen lopen echter hoog op wanneer de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met aangrijpende gebeurtenissen tot gevolg.

De cast bestaat naast Jim en Guido uit Vera Mann (Mevrouw Johnstone), Maike Boerdam (Mevrouw Lyons) en Yes-R (Verteller)(lid vakjury 'Junior Songestival 2007-2010'). De overige rollen worden gespeeld door Bente van den Brand, Jonathan Demoor, Jacqueline Aronson, Sanne Schlette en Michiel de Meyer.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen zaterdag 10 januari en zondag 17 mei 2015) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


De musical 'Dreamgirls' is dit seizoen te zien in meer dan twintig Nederlandse theaters. De laatste voorstelling gaat door op woensdag 25 februari 2015 in Enschede.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) gaat de rol van Deena voor haar rekening nemen. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

Meer informatie over de plaatsen en speeldata krijg je hier en daar kan je dan meteen ook je tickets aanschaffen.

Dit was meteen ook de laatste aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor dit jaar. Ook in 2015 krijg je deze rubriek telkens op woensdag en dit voor de eerste maal op woensdag 07 januari 2015. Graag tot dan en alvast fijne feestdagen gewenst!

17-12-2014 om 20:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we richting Duitsland met een nieuw kerstalbum.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagwoensdag 17 december, trekken we naar buurland Duitsland.

Op vrijdag 05 december jongstleden verscheen er het album "Sing meinen Song - Das Weihnachtskonzert". 'Sing meinen Song – Das Tauschkonzert' is de Duitse versie van 'De Beste Zangers van Nederland' en werd eerder dit voorjaar voor de eerste maal uitgezonden op de Duitse zender VOX. De zeven deelnemers (waaronder presentator Xavier Naidoo) blikten een kerstalbum in met de grootste kerstnummers aller tijden.

* tracklist "Sing meinen Song - Das Weihnachtskonzert" :

01. "Santa Claus Is Comin' To Town" - Roger Cicero (ESF 2007).
02. "Driving Home For Christmas" - Gregor Meyle.
03. "Es wird scho glei dumpa" - Andreas Gabalier.
04. "Last Christmas" - Sandra Nasic.
05. "Hallelujah" - Xavier Naidoo (jurylid 'Unser Star für Oslo 2010').
06. "White Christmas" - Sasha.
07. "The Christmas Song" - Sarah Connor.
08. "This Christmas" - Roger Cicero (ESF 2007).
09. "Rocking Around the Christmas Tree" - Andreas Gabalier.
10. "Stille Nacht, heilige Nacht" - Gregor Meyle.
11. "December Will Be Magic Again" - Sandra Nasic.
12. "All I Want For Christmas Is You" - Sasha.
13. "Have Yourself a Merry Little Christmas" - Sarah Connor.
14. "Still, Still, Still" - Xavier Naidoo (jurylid 'Unser Star für Oslo 2010').

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

17-12-2014 om 20:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : aan de vooravond van de finale maakt Bart De Pauw opnieuw zijn opwachting.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* woensdag 17 december 2014 - achtendertigste aflevering :

Morgen, donderdag 18 december, komen we te weten wie de opvolger wordt van Gilles De Coster. Maar eer het zover is moeten vanavond nog drie deelnemers strijden voor twee plaatsen in die finale.

Sven De Leijer wordt alvast niet 'de slimste mens' want hij moest gisteren het onderspit delven in een door Marc-Marie Huijbregts tactisch gespeelde finale. Terugkomer Adil El Arbi ging, ondanks een slechte fotoronde, als een komeet door het spel en kwam met een totaal van maar liefst 509 seconden als winnaar uit de bus. Sven De Leijer strandde op 271 seconden en Marc-Marie Huijbregts vergaarde, dankzij 50 seconden tijdens El Arbi's filmpjesronde, 201 seconden bij elkaar.

Een heel tactisch spelende Huijbregts stuurde De Leijer tijdens de finale huiswaarts en zo maakt de Nederlander nog steeds kans om morgenavond in de finale aan te treden. Al krijgt hij met Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen) en Adil El Arbi twee straffe mannen naast zich.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen), Adil El Arbi (tweede finaleavond), Marc-Marie Huijbregts (derde finaleavond).

- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de zevenendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Marc-Marie en Sven kan je HIER bekijken.

De achtendertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 17 december 2014, tussen 21.55 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgendonderdag 18 december, in de vooravond herhaald tussen 16.45 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

17-12-2014 om 16:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond met onder meer Bert Verbeke, minister Ben Weyts en Pascale Naessens.

Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Sinds gisteren, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* woensdag 17 december 2014 - derde aflevering :

Vanavond ontvangt Thomas Vanderveken alweer vier Bekende Vlamingen : Bert Verbeke, Ben Weyts, Pascale Naessens en Tom Lenaerts.

'De Quiz van het Jaar', vanavondwoensdag 17 december 2014, tussen 21.35 en 22.30 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : VRT)

17-12-2014 om 15:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zijn er nog Kroketten?' : vanavond met Astrid Bryan en haar broer Laurens Nuyens, oftewel De Lau.

Na een geslaagd feestmaal eind 2013, zet Jonas Van Geel sinds woensdag 03 december 2014 opnieuw zijn tanden in 'Zijn er nog Kroketten?'.

Zeven afleveringen lang blikt Jonas samen met twee sympathieke teams terug op het boeiende jaar 2014 in een doldwaze en goed doorbakken panelquiz : de eerste drie afleveringen op woensdagavond om 21.05, en tijdens de kerstvakantie op dinsdag en donderdag om 20.35.

Het allerbeste van 2014 in een goed gepaneerd en gefrituurd jasje

De inzet is de meest gegeerde prijs die je op TV kan winnen : een jaar lang gratis kroketten. Maar de fun in de studio is al een mooi geschenk op zich tijdens deze speelse terugblik op het voorbije jaar, de verbale steekspelletjes tussen vaste teamcaptains Nathalie Meskens en Dimitri Leue, en de ludiekespelrondes over grote en kleine momenten, opmerkelijke figuren, grappige fragmenten en bloopers uit 2014.

Ook dit jaar kiezen Nathalie en Dimitri elke aflevering een ander bekend figuur die zijn of haar stempel op het voorbije jaar heeft gedrukt, om hun team te versterken. In de eerste aflevering kiest Nathalie voor de slimme en speelse Gert Verhulst en krijgt Dimitri het gezelschap van de ravissante tv-reporter Cath Luyten.

Jonas Van Geel onderwerpt de twee teams aan vijf ludieke spelrondes in de strijd om die felbegeerde kroketten. Wat waren de grappigste beelden van het jaar 2014? Wie beeldt het best een opvallend fragment uit? Wie herkent de ooit totaal onbekende Vlaming die dit jaar opeens in het middelpunt van de belangstelling stond om daarna weer geruisloos in de anonimiteit te verdwijnen? En in deze eerste aflevering proberen de panelleden ook te raden welke bekende medemensen zich als Sint en Piet hebben omgetoverd in de hilarische fotoronde.

Eigenlijk doen deze rondes er niet eens toe, want in de laatste ronde - 'Alles Kan Nog' - … kàn alles effectief nog. Hier is de rol van teamcaptains Nathalie en Dimitri uitgespeeld en vechten de twee BV's rechtstreeks een geheugenduel uit aan de hand van een snelle montage met dé figuren uit 2014. De borden staan klaar, de kroketten liggen er bijna op én de messen zijn geslepen…

* woensdag 17 december 2014 - derde aflevering :

Team 1 : Dimitri Leue en De Lau (De Lau zit liever in een show waar hij niet van zijn stoel hoeft te komen. Maar of dat lukt?)


Stijver dan de upper lip van de Queen van Engeland : Dimitri Leue koos voor de man die dit jaar in 'Dansdate' de kunst van het dansen tot een vechtsport wist te verheffen. Laurens Nuyens, aka De Lau, walste zich er probleemloos mee in de harten van tv-kijkend Vlaanderen. In 'Zijn er nog Kroketten?' moet Laurens het van achter een desk doen met een andere partner, ploegkapitein Dimitri Leue. Het spreekt voor zich dat de kans dat ze met zijn tweeën de hele tijd op hun kruk blijven zitten, bijzonder klein is. 2014 werd ook het jaar waarop de meest begeerde vrijgezel van Vlaanderen van straat raakte. Eentje voor in de geschiedenisboeken dus.

Team 2 : Nathalie Meskens en Astrid Bryan (Mijn huis vol shit van the stars…)

Ook zijn zus Astrid sloeg een nieuwe liefde aan de haak, al was dat voor haar minder moeilijk want zij ruikt niet naar Bicky Burgers en danst niet als een strijkijzer. "Een topwijf" volgens Nathalie Meskens, en dus mocht Astrid niet ontbreken in haar team. Zij komt vanavond, woensdag 17 december, met een straf verhaal. In 2014 heeft Astrid vooral haar huis in Los Angeles verbouwd. Niet zomaar. De riolering had het immers begeven, wat ervoor zorgde dat het huis onderliep met jawel… alle drab van de buurt. Het mag dan al "shit" van Leonardo Di Caprio en Russell Brand zijn, het blijft "shit". Dan maar verbouwen, dacht Astrid. In 'Zijn Er Nog Kroketten?' kan ze er gelukkig al hartelijk om lachen. En zij niet alleen.

De spanning tussen broer en zus is als een rosbief, klaar om in te snijden. Maar wie krijgt daar een lekkere portie kroketten bij geserveerd : Astrid of de Lau? Veel hangt af van het Engels van Boer Luc uit 'Boer zkt Vrouw', dat van onze toenmalige premier Elio di Rupo en dat van de Nederlandse bondcoach Louis Van Gaal die verkaste naar Manchester United en daar Nederlandse spreekwoorden naadloos naar het Engels omtovert. Zo wordt ronde twee 'That's another Koek' meteen een feit. En omdat iedereen het nieuwe jaar in wil met een deftige voorgevel, zorgt Jonas daarvoor in de derde ronde 'De Feestlift', waarbij hij de ene bekende mens het gezicht van een mede-BV cadeau doet. Aan Astrid en de Lau om te raden wie de gemixte gelukkigen zijn…

'Zijn er nog Kroketten', derde aflevering vanavond, woensdag 17 december 2014, tussen 21.05 en 22.10 op vtm. (bron en foto : vtm)

17-12-2014 om 12:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : Moora Vanderveken, Nawfel Bardad, Jeroen Lenaerts en Matthias Vergels onderwerpen zich aan een test.

Sinds woensdag 19 november 2014 staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert dit seizoen vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud vijfde aflevering - woensdag 17 december 2014 :


- 'Thuis'-acteurs Moora Vanderveken, Nawfel Bardad, Jeroen Lenaerts en Matthias Vergels weten als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om teksten van buiten te leren. Het zou een pak gemakkelijker zijn mocht er een magische manier bestaan om je hersenen net iets beter te laten werken. De vier jonge acteurs onderwerpen zich aan een test die de werking van hun hersenen naar een hoger niveau zou kunnen brengen. Het magische middel dat we hebben uitgetest : de fiets.

DE TEST

De acteurs moesten twee cognitieve testen afleggen, vervolgens hebben we hen simpelweg een half uur laten fietsen en nadien dezelfde twee oefeningen voorgelegd. Op beide oefeningen presteerden ze beter. Op korte termijn kan beweging er dus voor zorgen dat je hersenen beter werken.

We onderzochten ook of er een effect kan zijn op lange termijn. In hun bloed vonden we na het fietsen een stof terug die, een indicatie is voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en verbindingen, ook op lange termijn is er dus een effect, maar je moet dan wel vaker sporten.

DE WATERTEST

België is één van de landen met de meeste vaargeulen ter wereld, de kans om ongewild in het water te belanden is dan ook hoger dan op heel wat andere plekken ter wereld. De familie Vanliedekerke woont langs het water en rijdt dagelijks langs het kanaal, weten zij wat je moet doen, wanneer je met je wagen in het water rijdt? 'Ook getest op mensen' deed de test.

LIVE TEST

Zien we echt wat we zien? Of kan het dan onze ogen ons bedriegen? 'Ook getest op mensen' doet live een test met de kijker en vraagt hem dan ook om via een.be/ookgetest mee te spelen.

'Ook getest op mensen', de vijfde aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 17 december 2014, op
Eén tussen 20.50 en 21.35. (bron, logo en foto's : VRT)

17-12-2014 om 11:32 geschreven door Redactie  


16-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : regisseur Adil El Arbi verschijnt vanavond weer ten tonele.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* dinsdag 16 december 2014 - zevenendertigste aflevering :

Gilles De Coster krijgt alvast geen vrouw als opvolger want Cath Luyten had gisteren, maandag 15 december, last van een verkoudheid en dat speelde haar blijkbaar parten. Zowel Cath als Sven De Leijer bakten niets van hun fotoronde maar toch was het De Leijer die opnieuw als winnaar uit de bus kwam met 358 seconden, nipt gevolgd door terugkomer Marc-Marie Huijbregts met 345 seconden. Cath Luyten was goed voor 'slechts' 203 seconden.

In de finale ging het van kwaad naar erger voor Luyten en zo liet ze zich zelfs tot nul zakken en mocht huiswaarts keren. Haar plaats wordt vanavond ingenomen door regisseur Adil El Arbi, eerder goed voor zeven deelnames waarvan drie overwinningen.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- dinsdag 16 december : Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen), Marc-Marie Huijbregts (tweede finaleavond) en Sven De Leijer (derde finaleavond).

- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de zesendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Marc-Marie en Cath kan je HIER bekijken.

De zevenendertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 16 december 2014, tussen 21.55 en 23.15 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 17 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

16-12-2014 om 16:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond ontvangt Thomas onder meer Ann Tuts en John Crombez.

Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Sinds gisteren, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* dinsdag 16 december 2014 - tweede aflevering :

Vanavond ontvangt gastheer Thomas Vanderveken opnieuw vier Bekende Vlamingen : Linde Merckpoel, Ann Tuts, John Crombez en Steven Van Herreweghe.

'De Quiz van het Jaar', vanavonddinsdag 16 december 2014, tussen 21.45 en 22.35 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : VRT)

16-12-2014 om 16:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van Got Talent Worldwide' : vanavond trekken we onder meer naar Australië, Groot-Brittannië en India.

Noem een land en zet er 'Got Talent' achter. In meer dan veertig landen biedt deze talentenjacht de ideale gezichtsspiertraining. Valt het ene moment je mond open van verbazing, schieten het volgende moment je ogen vol.

Honderdduizenden kandidaten, jong en oud, overal ter wereld, stapten het podium op om hun talent te tonen. Alleen of in groep. En de ene met meer succes dan de andere. Een goocheltruc, een buikdansperformance, een ingewikkeld staaltje acrobatie, dansacts van allerlei soort,… Wereldwijd worden de meest gekke, verrassende en heftige acts uitgevoerd en maakt het programma dromen waar.

Sinds 11 november 2014 krijg je bij vtm op dinsdag om 20.35 de meest entertainende acts uit de wereld te zien in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'. 'Het Beste van Got Talent Worldwide' is een eerbetoon aan alle mensen die het wereldwijd hebben aangedurfd het 'Got Talent'-podium op te stappen. Onvergetelijke audities, grappige performances, succesverhalen, staande ovaties, huilende juryleden, maar ook juryleden die smeken de kandidaat te laten stoppen met hun auditie... Je ziet het allemaal in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'.

* inhoud zesde aflevering - dinsdag 16 december 2014 :

De jury van de Australische 'Got Talent' maakt kennis met Yu Hui, die danst bij het ballet van Queensland en op het podium hulde brengt aan zijn overleden moeder.

Hoewel acts met dieren nooit evident zijn, is Andrew uit Groot-Brittannië er rotsvast van overtuigd dat zijn uil Rocky precies zal doen wat van hem verwacht wordt. Rocky laat echter zien dat ook een uil een eigen willetje kan hebben.

In India verhuist de jury naar een loods om er naar een kandidaat te kijken die van op een aanzienlijke hoogte door een reeks brandende tl-lampen zal springen.

De zesde en laatste aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' vanavond, dinsdag 16 december 2014, tussen 20.35 en 21.40 bij vtm. (bron en logo : vtm)

16-12-2014 om 16:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : met Kaya Brüel en Ole Kibsgaard trekken we vandaag van Zweden naar Denemarken.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, dinsdag 16 december, trekken we Zweden naar Denemarken alwaar begin mei de 59e editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvond.

Op maandag 08 november 2010 verscheen het album "Julen varer længe" van het duo Kaya Brüel (DMGP 2010) og Ole Kibsgaard (DMGP 2001). In totaal prijken er dertien nummers op het album, allen in de eigen taal.

* tracklist "Julen varer længe" :

01. "Kender i den om Rudolf".
02. "Højt fra træets grønne top".
03. "På loftet sidder nissen med sin julegrød".
04. "Bjældeklang".
05. "Rockende rundt om et juletræ".
06. "Søren Banjomus".
07. "Skat det' koldt i nat".
08. "Glade jul, dejlige jul".
09. "Der lå en lille pebernød".
10. "Jeg så julemanden kysse mor".
11. "Du bærer lyset frem (Santa Lucia)".
12. "Nu' det jul igen".
13. "Juletræet med sin pynt".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

16-12-2014 om 10:02 geschreven door Redactie  


15-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze derde maandag van december hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Vorige maand (zaterdag 15 november) en eergisteren (zaterdag 13 december) verzamelden de dance-lovers in het Antwerpse LaRiva (Londenstraat 52, 2000 Antwerpen) om een primeur van een spektakel mee te volgen. Life acts van populaire dance artiesten en DJ's van vroeger en nu lieten zelfs de meest toegewijde muurbloempjes niet onberoerd.

Geen twee feestjes zonder drie, en dus doen ze het in 2015 gewoon opnieuw over. Op zaterdag 10 januari 2015 is het de beurt aan enkele andere leuke artiesten en dj's om Antwerpen op zijn kop te zetten. Die avond maken onder meer 2 Fabiola (Eurosong 2014) en Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) hun opwachting.

Tickets (deuren open om 22.00, optredens vanaf 23.00) kunnen worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Op dinsdag 03 maart 2015 (14.00-20.00) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van onder meer Laura Lynn, Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Jo Vally (Eurosong 1981) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Ze worden begeleid door de Foreverband (o.l.v. Filip Adriaensens) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (40 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival.


Anouk (ESF 2013) behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze mag zich met trots de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen noemen. Sinds de grote doorbraaksingle "Nobody's Wife" (1997) is haar dansbare rock niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Van haar album "Hotel New York" (2005) worden in Nederland en België samen meer dan 275.000 stuks verkocht. Een zeldzaam resultaat. Ze wordt een vast gezicht op alle muziekzenders en alle grote (festival)podia van de Benelux. In 2011 zien we haar voor de zesde keer schitteren op 'Rock Werchter' en een jaar later speelt de rockgodin de pannen van het Sportpaleisdak, met vier verschillende bands. Anouk kondigt eind 2013 aan voorlopig niet op te treden en neemt in 2014 haar nieuwe album op.

Vandaag is Anouk weer helemaal terug! Eerst liet ze "Places To Go" op haar fans los, de eerste single van haar nieuwe langspeler "Paradise And Back Again", die sinds vorige maand in de rekken ligt. In de video die bij de single hoort, zien we een gelukkige Anouk, omringd door vrienden en kinderen, waaronder ook Sion Jethro, haar jongste vijfde kindje. De stralende Nederlandse ster staat te popelen om ook live naar het publiek terug te keren. En dat doet ze op zaterdag 07 maart 2015 (aanvang : 20.30) met een concert in het Sportpaleis.

Kaarten (41, 48 en 53 euro, inclusief servicekosten) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

15-12-2014 om 20:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag blijven we met oud-Songfestivalwinnares Charlotte Perrelli nog even in Zweden.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagmaandag 15 december, blijven we nog eventjes bij de Zweedse Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008, presentatrice MF 2003-2004, MF 2012).

Vorig jaar, meer bepaald op woensdag 20 november 2013, verscheen "Min Barndoms Jul". Op dat album, de opvolger van het in 2008 uitgebrachte "RimfrostJul", staan in totaal veertien kerstnummers, waaronder ook een nummer van haar zoontjes Angelo en Alessio en eentje van Angelo alleen.

* tracklist "Min Barndoms Jul" :

01. "En barndomsjul".
02. "Bjällerklang".
03. "Mössens julafton".
04. "Nu tändas tusen juleljus".
05. "Hej, mitt vinterland" (solo Angelo & Alessio).
06. "Nu står jul vid snöig port".
07. "Jag såg mamma kyssa tomten" (solo Angelo).
08. "När juldagsmorgon glimmar".
09. "Rudolf med röda mulen".
10. "Jul, jul, strålande jul".
11. "När det lider mot jul".
12. "Nu är julen här igen".
13. "Sista dagarna före jul".
14. "Julgransplundring" (Bonusspår).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en intussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron : CDON.COM)

15-12-2014 om 15:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Nederlander Marc-Marie Huijbregts maakt vanavond opnieuw zijn opwachting bij Erik Van Looy.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* maandag 15 december 2014 - zesendertigste aflevering :

Vorige donderdag11 december, was het Sven De Leijer die voor de eerste maal mocht aantreden tijdens de finaleweken. Met een totaal van 448 seconden wist hij meteen door te stoten naar de aflevering van vanavond. Marnix Peeters strandde met een totaal 364 seconden op de tweede plaats, gevolgd door Cath Luyten die 336 seconden verzamelde.

In de finale kon Peeters zijn tegenstander huiswaarts sturen maar het lukte hem niet om ook maar één antwoord te geven op de vijf populairste extra-legale voordelen van een bedrijf in België. Hij wordt vanavond afgelost door de Nederlander Marc-Marie Huijbregts die het eerder vijf afleveringen volhield maar geen enkele keer als winnaar uit de bus kwam.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- maandag 15 december : Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames), Sven De Leijer (tweede finaleavond) en Cath Luyten (vierde finaleavond).

- dinsdag 16 december : Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van afgelopen donderdag gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de vijfendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Cath en Marnix kan je HIER bekijken.

De zesendertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 15 december 2014, tussen 22.05 en 23.20 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 16 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

15-12-2014 om 14:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond eerste aflevering met onder meer Ruth Beeckmans en schlagerzanger Christoff.

 Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Vanaf vandaag, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

 Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* maandag 15 december 2014 - eerste aflevering :

In de eerste aflevering ontvangt Thomas vanavond Otto-Jan Ham, Rudi Vranckx, Ruth Beeckmans en Christoff (Eurosong 1993-2002).

'De Quiz van het Jaar', vanaf vanavond, maandag 15 december 2014, telkens van maandag tot en met donderdag rond de klok van 21.30. (bron, logo en foto : VRT)

15-12-2014 om 10:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blokken For Life' : een speciale week met bekend collega-quizmasters vanaf vanavond om 19.40.

Deze week (maandag 15 tot en met vrijdag 19 december 2014) ondersteunt 'Blokken' volop de actie 'Music For Life' van Studio Brussel. In een speciale 'Blokken For Life'-week nodigt Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) elke dag twee bekende collega-quizmasters uit die spelen voor het Kinderarmoedefonds.

Vanavondmaandag 15 december, bijten VIER-presentatrice Evy Gruyaert en vtm-boegbeeld Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de spits af. Op dinsdag 16 december krijgt de immer goedlachse Rani De Coninck de kans om Bart De Pauw te verschalken. De twee goede vrienden Steven Van Herreweghe en Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990) nemen het woensdag 17 december tegen elkaar op. Op donderdag 18 december is het de beurt aan Bruno Wyndaele en Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009-2010'). En op vrijdag 19 december sluiten Frieda Van Wijck en Erik Van Looy de rij van deze bijzondere week.

'Blokken for Life', van maandag 15 tot en met vrijdag 19 december 2014, uitzonderlijk na 'Het Journaal' van 19.00, tussen 19.40 en 20.10 op Eén
. (bron en foto : VRT)

15-12-2014 om 10:06 geschreven door Redactie  


14-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : ticketverkoop zestigste editie Eurovisie Songfestival gaat morgen, maandag 15 december 2014, van start.

 De Oostenrijkse nationale omroep ORF heeft afgelopen donderdag11 december 2014, bekendgemaakt dat de eerste fase van de ticketverkoop voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival morgen, maandag 15 december, van start zal gaan.

Volgend jaar vindt het jaarlijkse liedjesfestival plaats in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en dit op dinsdag 19 (eerste halve finale), donderdag 21 (tweede halve finale) en zaterdag 23 mei 2015 (finale).

Vanaf morgenochtend (09.00) kunnen kaartjes voor de halve finales en de finale van de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival worden aangekocht alsook voor twee generale repetities per uitzending. De tickets (in totaal 100.000) kosten tussen de 42 EUR en 390 EUR. De verkoop zal gebeuren via de website van Oeticket.com (beschikbaar in het Duits en het Engels).

Voor de avondshows kunnen maximaal slechts vier kaarten per persoon worden aangeschaft. Voor de middagshows ligt de grens hoger, meer bepaald op tien stuks. Vanaf twee uur voor aanvang en tot zes uur na afloop van de shows gelden de aangeschafte tickets eveneens als vervoersbewijs voor het openbaar vervoer in de Oostenrijkse hoofdstad.

Net als voor het festival van 2012, 2013 en 2014 zal de verkoop van de tickets verspreid gebeuren. Zelfs in de maand mei zullen er nog tickets beschikbaar worden gesteld. Meer nieuws en informatie krijg je via deze link, een overzicht van de prijzen krijg je hier.
(bron : Eurovision.tv, ORF)

14-12-2014 om 21:39 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs