Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

16-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : regisseur Adil El Arbi verschijnt vanavond weer ten tonele.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* dinsdag 16 december 2014 - zevenendertigste aflevering :

Gilles De Coster krijgt alvast geen vrouw als opvolger want Cath Luyten had gisteren, maandag 15 december, last van een verkoudheid en dat speelde haar blijkbaar parten. Zowel Cath als Sven De Leijer bakten niets van hun fotoronde maar toch was het De Leijer die opnieuw als winnaar uit de bus kwam met 358 seconden, nipt gevolgd door terugkomer Marc-Marie Huijbregts met 345 seconden. Cath Luyten was goed voor 'slechts' 203 seconden.

In de finale ging het van kwaad naar erger voor Luyten en zo liet ze zich zelfs tot nul zakken en mocht huiswaarts keren. Haar plaats wordt vanavond ingenomen door regisseur Adil El Arbi, eerder goed voor zeven deelnames waarvan drie overwinningen.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- dinsdag 16 december : Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen), Marc-Marie Huijbregts (tweede finaleavond) en Sven De Leijer (derde finaleavond).

- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de zesendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Marc-Marie en Cath kan je HIER bekijken.

De zevenendertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 16 december 2014, tussen 21.55 en 23.15 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 17 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

16-12-2014 om 16:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond ontvangt Thomas onder meer Ann Tuts en John Crombez.

Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Sinds gisteren, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* dinsdag 16 december 2014 - tweede aflevering :

Vanavond ontvangt gastheer Thomas Vanderveken opnieuw vier Bekende Vlamingen : Linde Merckpoel, Ann Tuts, John Crombez en Steven Van Herreweghe.

'De Quiz van het Jaar', vanavonddinsdag 16 december 2014, tussen 21.45 en 22.35 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron, logo en foto : VRT)

16-12-2014 om 16:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van Got Talent Worldwide' : vanavond trekken we onder meer naar Australië, Groot-Brittannië en India.

Noem een land en zet er 'Got Talent' achter. In meer dan veertig landen biedt deze talentenjacht de ideale gezichtsspiertraining. Valt het ene moment je mond open van verbazing, schieten het volgende moment je ogen vol.

Honderdduizenden kandidaten, jong en oud, overal ter wereld, stapten het podium op om hun talent te tonen. Alleen of in groep. En de ene met meer succes dan de andere. Een goocheltruc, een buikdansperformance, een ingewikkeld staaltje acrobatie, dansacts van allerlei soort,… Wereldwijd worden de meest gekke, verrassende en heftige acts uitgevoerd en maakt het programma dromen waar.

Sinds 11 november 2014 krijg je bij vtm op dinsdag om 20.35 de meest entertainende acts uit de wereld te zien in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'. 'Het Beste van Got Talent Worldwide' is een eerbetoon aan alle mensen die het wereldwijd hebben aangedurfd het 'Got Talent'-podium op te stappen. Onvergetelijke audities, grappige performances, succesverhalen, staande ovaties, huilende juryleden, maar ook juryleden die smeken de kandidaat te laten stoppen met hun auditie... Je ziet het allemaal in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'.

* inhoud zesde aflevering - dinsdag 16 december 2014 :

De jury van de Australische 'Got Talent' maakt kennis met Yu Hui, die danst bij het ballet van Queensland en op het podium hulde brengt aan zijn overleden moeder.

Hoewel acts met dieren nooit evident zijn, is Andrew uit Groot-Brittannië er rotsvast van overtuigd dat zijn uil Rocky precies zal doen wat van hem verwacht wordt. Rocky laat echter zien dat ook een uil een eigen willetje kan hebben.

In India verhuist de jury naar een loods om er naar een kandidaat te kijken die van op een aanzienlijke hoogte door een reeks brandende tl-lampen zal springen.

De zesde en laatste aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' vanavond, dinsdag 16 december 2014, tussen 20.35 en 21.40 bij vtm. (bron en logo : vtm)

16-12-2014 om 16:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : met Kaya Brüel en Ole Kibsgaard trekken we vandaag van Zweden naar Denemarken.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, dinsdag 16 december, trekken we Zweden naar Denemarken alwaar begin mei de 59e editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvond.

Op maandag 08 november 2010 verscheen het album "Julen varer længe" van het duo Kaya Brüel (DMGP 2010) og Ole Kibsgaard (DMGP 2001). In totaal prijken er dertien nummers op het album, allen in de eigen taal.

* tracklist "Julen varer længe" :

01. "Kender i den om Rudolf".
02. "Højt fra træets grønne top".
03. "På loftet sidder nissen med sin julegrød".
04. "Bjældeklang".
05. "Rockende rundt om et juletræ".
06. "Søren Banjomus".
07. "Skat det' koldt i nat".
08. "Glade jul, dejlige jul".
09. "Der lå en lille pebernød".
10. "Jeg så julemanden kysse mor".
11. "Du bærer lyset frem (Santa Lucia)".
12. "Nu' det jul igen".
13. "Juletræet med sin pynt".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

16-12-2014 om 10:02 geschreven door Redactie  


15-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze derde maandag van december hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Vorige maand (zaterdag 15 november) en eergisteren (zaterdag 13 december) verzamelden de dance-lovers in het Antwerpse LaRiva (Londenstraat 52, 2000 Antwerpen) om een primeur van een spektakel mee te volgen. Life acts van populaire dance artiesten en DJ's van vroeger en nu lieten zelfs de meest toegewijde muurbloempjes niet onberoerd.

Geen twee feestjes zonder drie, en dus doen ze het in 2015 gewoon opnieuw over. Op zaterdag 10 januari 2015 is het de beurt aan enkele andere leuke artiesten en dj's om Antwerpen op zijn kop te zetten. Die avond maken onder meer 2 Fabiola (Eurosong 2014) en Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) hun opwachting.

Tickets (deuren open om 22.00, optredens vanaf 23.00) kunnen worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Op dinsdag 03 maart 2015 (14.00-20.00) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van onder meer Laura Lynn, Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Jo Vally (Eurosong 1981) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Ze worden begeleid door de Foreverband (o.l.v. Filip Adriaensens) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (40 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival.


Anouk (ESF 2013) behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze mag zich met trots de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen noemen. Sinds de grote doorbraaksingle "Nobody's Wife" (1997) is haar dansbare rock niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Van haar album "Hotel New York" (2005) worden in Nederland en België samen meer dan 275.000 stuks verkocht. Een zeldzaam resultaat. Ze wordt een vast gezicht op alle muziekzenders en alle grote (festival)podia van de Benelux. In 2011 zien we haar voor de zesde keer schitteren op 'Rock Werchter' en een jaar later speelt de rockgodin de pannen van het Sportpaleisdak, met vier verschillende bands. Anouk kondigt eind 2013 aan voorlopig niet op te treden en neemt in 2014 haar nieuwe album op.

Vandaag is Anouk weer helemaal terug! Eerst liet ze "Places To Go" op haar fans los, de eerste single van haar nieuwe langspeler "Paradise And Back Again", die sinds vorige maand in de rekken ligt. In de video die bij de single hoort, zien we een gelukkige Anouk, omringd door vrienden en kinderen, waaronder ook Sion Jethro, haar jongste vijfde kindje. De stralende Nederlandse ster staat te popelen om ook live naar het publiek terug te keren. En dat doet ze op zaterdag 07 maart 2015 (aanvang : 20.30) met een concert in het Sportpaleis.

Kaarten (41, 48 en 53 euro, inclusief servicekosten) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

15-12-2014 om 20:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag blijven we met oud-Songfestivalwinnares Charlotte Perrelli nog even in Zweden.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagmaandag 15 december, blijven we nog eventjes bij de Zweedse Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008, presentatrice MF 2003-2004, MF 2012).

Vorig jaar, meer bepaald op woensdag 20 november 2013, verscheen "Min Barndoms Jul". Op dat album, de opvolger van het in 2008 uitgebrachte "RimfrostJul", staan in totaal veertien kerstnummers, waaronder ook een nummer van haar zoontjes Angelo en Alessio en eentje van Angelo alleen.

* tracklist "Min Barndoms Jul" :

01. "En barndomsjul".
02. "Bjällerklang".
03. "Mössens julafton".
04. "Nu tändas tusen juleljus".
05. "Hej, mitt vinterland" (solo Angelo & Alessio).
06. "Nu står jul vid snöig port".
07. "Jag såg mamma kyssa tomten" (solo Angelo).
08. "När juldagsmorgon glimmar".
09. "Rudolf med röda mulen".
10. "Jul, jul, strålande jul".
11. "När det lider mot jul".
12. "Nu är julen här igen".
13. "Sista dagarna före jul".
14. "Julgransplundring" (Bonusspår).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en intussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron : CDON.COM)

15-12-2014 om 15:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Nederlander Marc-Marie Huijbregts maakt vanavond opnieuw zijn opwachting bij Erik Van Looy.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* maandag 15 december 2014 - zesendertigste aflevering :

Vorige donderdag11 december, was het Sven De Leijer die voor de eerste maal mocht aantreden tijdens de finaleweken. Met een totaal van 448 seconden wist hij meteen door te stoten naar de aflevering van vanavond. Marnix Peeters strandde met een totaal 364 seconden op de tweede plaats, gevolgd door Cath Luyten die 336 seconden verzamelde.

In de finale kon Peeters zijn tegenstander huiswaarts sturen maar het lukte hem niet om ook maar één antwoord te geven op de vijf populairste extra-legale voordelen van een bedrijf in België. Hij wordt vanavond afgelost door de Nederlander Marc-Marie Huijbregts die het eerder vijf afleveringen volhield maar geen enkele keer als winnaar uit de bus kwam.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- maandag 15 december : Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames), Sven De Leijer (tweede finaleavond) en Cath Luyten (vierde finaleavond).

- dinsdag 16 december : Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van afgelopen donderdag gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de vijfendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Cath en Marnix kan je HIER bekijken.

De zesendertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 15 december 2014, tussen 22.05 en 23.20 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 16 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

15-12-2014 om 14:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond eerste aflevering met onder meer Ruth Beeckmans en schlagerzanger Christoff.

 Voor het Bengaals vuurwerk de lucht in gaat en nieuwe agenda's worden gekocht, blikt Eén nog even terug op 2014. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen? Vanaf vandaag, maandag 15 december 2014, nodigt Thomas Vanderveken veertien afleveringen lang in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

Onder meer Marc Coucke, Ruth Beeckmans, Pieter Timmers, Bart De Wever, Laurence Langen, Tom Waes, Bert Verbeke, Wouter Beke, Maggie De Block, Lieven Scheire, Bruno Tobback, Pascale Naessens, Erik Van Looy, Gwendolyn Rutten, Goedele Liekens, Tom Lenaerts en Wouter Van Besien zijn van de partij. In totaal spelen 52 kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2014 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Het jaar 2014 in quizvragen

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het voorbije jaar, maar ook in de telkens wisselende samenstelling van de teams in de verschillende rondes van een aflevering : Philippe Geubels speelt nu eens met Marc Van Ranst, dan weer met Jos Willems of Christoff (Eurosong 1993-2002). En Jeroen Meus zit achtereenvolgens naast Jef Neve, Meyrem Almaci en Bart De Pauw."

Kortom, een jaaroverzicht in de vorm van een quiz. Of een quiz met de allures van een jaaroverzicht. Van de seizoenfinale van 'Thuis' over de campagne van de Rode Duivels in Brazilië tot de verdwenen vlucht MH370 van Malaysian Airlines.

Goede doel

De kandidaten spelen allemaal voor een goed doel van hun keuze, daar kunnen ze tot 2014 euro mee winnen. In samenwerking met 'Music For Life' kiezen ze voor een goed doel uit de lange lijst van organisaties die aan de actie van Studio Brussel verbonden zijn. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben.

De quizmaster

 Thomas Vanderveken (1981) is een man met een brede horizon. Hij studeerde piano aan het Conservatorium van Brussel, maar stond in 2001 mee aan de wieg van jongerenzender JIMtv. In 2003 begon hij ook te presenteren bij klassieke muziekzender Klara. Sindsdien was hij op radio en tv aan de slag als journalist, reporter, regisseur, stem en gastheer van allerhande programma's.

Zo was Thomas de afgelopen jaren onder meer te horen in 'Cher Claude', 'Espresso' en 'De ongelovige Thomas' op Klara en te zien in de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas. Hij presenteerde ook 'Mercator', 'Steracteur sterartiest', 'Vriend of vijand' en 'Beste vrienden' op Eén. Ook voor 'Vlaanderen Vakantieland' maakt hij geregeld reportages. En hij is op Canvas ondertussen bezig aan een tweede seizoen van 'Alleen Elvis blijft bestaan'.

* maandag 15 december 2014 - eerste aflevering :

In de eerste aflevering ontvangt Thomas vanavond Otto-Jan Ham, Rudi Vranckx, Ruth Beeckmans en Christoff (Eurosong 1993-2002).

'De Quiz van het Jaar', vanaf vanavond, maandag 15 december 2014, telkens van maandag tot en met donderdag rond de klok van 21.30. (bron, logo en foto : VRT)

15-12-2014 om 10:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blokken For Life' : een speciale week met bekend collega-quizmasters vanaf vanavond om 19.40.

Deze week (maandag 15 tot en met vrijdag 19 december 2014) ondersteunt 'Blokken' volop de actie 'Music For Life' van Studio Brussel. In een speciale 'Blokken For Life'-week nodigt Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) elke dag twee bekende collega-quizmasters uit die spelen voor het Kinderarmoedefonds.

Vanavondmaandag 15 december, bijten VIER-presentatrice Evy Gruyaert en vtm-boegbeeld Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de spits af. Op dinsdag 16 december krijgt de immer goedlachse Rani De Coninck de kans om Bart De Pauw te verschalken. De twee goede vrienden Steven Van Herreweghe en Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990) nemen het woensdag 17 december tegen elkaar op. Op donderdag 18 december is het de beurt aan Bruno Wyndaele en Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009-2010'). En op vrijdag 19 december sluiten Frieda Van Wijck en Erik Van Looy de rij van deze bijzondere week.

'Blokken for Life', van maandag 15 tot en met vrijdag 19 december 2014, uitzonderlijk na 'Het Journaal' van 19.00, tussen 19.40 en 20.10 op Eén
. (bron en foto : VRT)

15-12-2014 om 10:06 geschreven door Redactie  


14-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : ticketverkoop zestigste editie Eurovisie Songfestival gaat morgen, maandag 15 december 2014, van start.

 De Oostenrijkse nationale omroep ORF heeft afgelopen donderdag11 december 2014, bekendgemaakt dat de eerste fase van de ticketverkoop voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival morgen, maandag 15 december, van start zal gaan.

Volgend jaar vindt het jaarlijkse liedjesfestival plaats in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en dit op dinsdag 19 (eerste halve finale), donderdag 21 (tweede halve finale) en zaterdag 23 mei 2015 (finale).

Vanaf morgenochtend (09.00) kunnen kaartjes voor de halve finales en de finale van de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival worden aangekocht alsook voor twee generale repetities per uitzending. De tickets (in totaal 100.000) kosten tussen de 42 EUR en 390 EUR. De verkoop zal gebeuren via de website van Oeticket.com (beschikbaar in het Duits en het Engels).

Voor de avondshows kunnen maximaal slechts vier kaarten per persoon worden aangeschaft. Voor de middagshows ligt de grens hoger, meer bepaald op tien stuks. Vanaf twee uur voor aanvang en tot zes uur na afloop van de shows gelden de aangeschafte tickets eveneens als vervoersbewijs voor het openbaar vervoer in de Oostenrijkse hoofdstad.

Net als voor het festival van 2012, 2013 en 2014 zal de verkoop van de tickets verspreid gebeuren. Zelfs in de maand mei zullen er nog tickets beschikbaar worden gesteld. Meer nieuws en informatie krijg je via deze link, een overzicht van de prijzen krijg je hier.
(bron : Eurovision.tv, ORF)

14-12-2014 om 21:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Simonne heeft belangrijk nieuws voor Peggy, Jana krijgt een mysterieus cadeau en bij Lowie is er een familiediner.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Op donderdag 30 oktober keerde een oude bekende terug naar 'Thuis'. Acteur Frank Van Erum kruipt opnieuw in de huid van Renzo Fierens, de zoon van Nancy en halfbroer van Femke en Britney. "Dat je-m'en-fous-kantje is er nog steeds, maar Renzo heeft zoveel meer kleur gekregen dan vroeger", aldus de acteur.

Sinds donderdag 30 oktober is 'Thuis'-personage Renzo Fierens, gespeeld door Frank Van Erum, helemaal terug van weggeweest. Na een afwezigheid van acht jaar klopt Renzo onverwacht weer aan bij zijn moeder Nancy. Met zijn terugkeer verrast hij vriend en vijand : de onbezonnen jongen die jaren geleden het kot op stelten zette, heeft nu plaats gemaakt voor een volwassenere versie van zichzelf.

Om zijn plannen in goede banen te leiden, logeert Renzo in de 'Zus en Zo', zonder te beseffen wat beide families elkaar de laatste tijd hebben aangedaan. Hij zal ondervinden dat er heel wat is veranderd, maar ook voor hem heeft de tijd allesbehalve stilgestaan. Renzo is getrouwd en intussen ook gescheiden, maar heeft er wel een zoon aan overgehouden : Dylan. En dat is voor Renzo de belangrijkste reden om terug te keren naar zijn thuisbasis.

Hoe Renzo uit de serie verdween

Renzo verscheen voor het eerst in 'Thuis' op 06 oktober 2004. Al van in het begin werkte hij zich vaak in de nesten. Hij zat geregeld in geldnood en ging voortdurend op zoek naar manieren om gemakkelijk geld te verdienen. Helaas koos Renzo lang niet altijd voor de legale manier. Auto's stelen, drugs dealen : Renzo heeft veel op zijn kerfstok, maar moest achteraf steevast op de blaren zitten. Gelukkig kon hij altijd terecht bij zijn zus Femke. Ook Nancy kon, in tegenstelling tot Eddy, niet lang kwaad blijven op Renzo.

Nadat Renzo samen met Femke zijn toenmalige vriendin Sofie Bastiaens op het nippertje uit de klauwen had gered van Tony, een gevaarlijke drugsdealer, besloot hij te vluchten. Op 01 mei 2006 was hij voor de laatste keer te zien in 'Thuis'. Een terugblik kan je HIER bekijken.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.671 TOT EN MET 3.675.

Ann probeert Marianne iets duidelijk te maken. Olivia en Lowie hebben een aanvaring. Stan komt thuis met zijn rapport. Tim is fier op Sam. Jana krijgt een mysterieus cadeau. Tussen Peggy en Simonne loopt de spanning hoog op.

- maandag 15 december - aflevering 3.671 : Sam is kwaad op Tim. Simonne krijgt een uitnodiging van Lowie. Olivia is jaloers. Tussen Peggy en Simonne loopt de spanning hoog op. Tom helpt Stan met zijn examens. Ann probeert Marianne iets duidelijk te maken. Waldek is druk in de weer met het plannen van zijn huwelijk met Rosa.

- dinsdag 16 december - aflevering 3.672 : Marianne is vastberaden. Simonne zoekt steun bij Frank. Renzo probeert Simonne en Peggy te verzoenen. Geert krijgt onverwacht bezoek. Olivia en Lowie hebben een aanvaring. Luc heeft nieuws voor Femke dat haar tot nadenken stemt.

- woensdag 17 december - aflevering 3.673 : Ann en Mayra proberen zich te concentreren op de positieve zaken. Sam heeft het moeilijk. Simonne voelt zich verraden. Femke neemt een beslissing. Luc zoekt troost bij Julia. Tim vangt Sam op. Stan en Tom hebben wilde plannen.

- donderdag 18 december - aflevering 3.674 : Sam zit met kopzorgen. Frank praat met Peggy. Simonne heeft een oplossing gevonden. Julia is jaloers. Marianne is volop bezig met het maken van plannen. Peter legt zijn idee uit aan Tom. Frank probeert het goed te maken met Simonne.

- vrijdag 19 december - aflevering 3.675 : Simonne heeft belangrijk nieuws voor Peggy. Stan komt thuis met zijn rapport. Tim is fier op Sam. Nancy en Eddy krijgen een belangrijke opdracht van Marianne. Jana krijgt een mysterieus cadeau. Er is een familiediner bij Lowie.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

14-12-2014 om 21:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Mieke en Niko stappen vrijdag in het huwelijksbootje maar er dient zich een onaangename verrassing aan.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.406 TOT EN MET 5.410.

- maandag 15 december - aflevering 5.406 : Zjef lijkt bijwerkingen te ondervinden van zijn medische behandeling. Rudi is overbezorgd. Hanne lucht bij Stefanie haar hart over haar relatie met Thomas. Leen krijgt het moeilijk wanneer ze Arthur ziet spelen met de knuffel die hij van Faroud heeft gekregen. June schakelt Véronique in bij een betaling aan Floor.

- dinsdag 16 december - aflevering 5.407 : Ondanks de tegenkanting van Jan en Linda besluit Guido de plaats van het ongeluk opnieuw te bezoeken. Rudi weet niet meer wat hij moet denken van de medische klachten van Zjef. Thomas reageert fel nadat Stefanie haar mond voorbijpraat.

- woensdag 17 december - aflevering 5.408 : Niko is zichzelf niet en dat baart Mieke steeds meer zorgen. Wil hij nog wel met haar trouwen? Thomas nodigt Mathias en Trudy uit voor een bijzondere vergadering. Véronique doet een verrassende ontdekking.

- donderdag 18 december - aflevering 5.409 : Eén dag voor hun huwelijk krijgt Mieke eindelijk te horen wat er echt aan de hand is met Niko. Stefanie doet erg vaag over haar plannen met Thomas en Hanne. Trudy heeft Thomas slecht nieuws te melden.

- vrijdag 19 december - aflevering 5.410 : Linda hoopt dat Guido zijn problemen even kan vergeten op de trouwdag van Mieke. Op haar grote dag valt Mieke van de ene verrassing in de andere. Jammer genoeg dient er zich ook een bijzonder onaangename verrassing aan.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

14-12-2014 om 21:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Sander wordt gezocht door de politie en David herinnert zich zijn familienaam.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 77 TOT EN MET 81.

- maandag 15 december - aflevering 77 : Lotte en Sander leggen hun ruzie bij. Andrea heeft een plan om Klaerhout Pharmaceutica na de bommelding in een beter daglicht te plaatsen. Pieter geeft David peppillen om de promotie van de biolijn in de apotheken tot een goed einde te brengen. Maar wanneer ook Hannelore hem een pil geeft, gaat David helemaal flippen. Delphine pusht haar uitgever Jos om snel de eerste duizend exemplaren van haar roman te drukken. Pieter ontvangt het resultaat van het toxicologisch onderzoek.

- dinsdag 16 december - aflevering 78 : Sofie wil Davids bloed onderzoeken nadat hij door zijn benen is gezakt in de apotheek. Het angstzweet breekt Pieter uit, want hij en Hannelore hebben David opnieuw pillen gegeven. Maar de sluwe Pieter zet Sofie alweer op een dwaalspoor, want hij heeft dezelfde bloedgroep als David en verwisselt hun bloedstalen. De politie is op zoek naar Sander, want ze vermoeden dat hij iets te maken heeft met de bommelding bij Klaerhout Pharmaceutica.

- woensdag 17 december
- aflevering 79 : In de galerie van Lotte zijn de foto's aangekomen, maar ze durft ze niet uit te pakken voor de verzekering betaald is. Laura kan met Quinten goed praten over haar relatie met Tim. David geeft de koning een schilderij mee als geschenk. Bea maakt Andrea duidelijk dat Herman van haar is. De spanningen tussen de twee vrouwen zijn ondertussen zodanig groot dat ze zelfs Herman niet ontgaan.

- donderdag 18 december
- aflevering 80 : David herinnert zich zijn familienaam. Sofie wil meteen een nieuwe zoektocht naar zijn ouders starten, maar dat ziet hij niet zitten. De angst voor een teleurstelling is te groot. Hannelore en Pieter zoeken naar een alternatief om David te ontlasten van de lancering van de biolijn. Herman en Andrea praten tijdens een etentje over zijn band met Bea. Het boek van Delphine is klaar en voor haar is dat reden genoeg om een themafeest te organiseren. Sander en Lotte beseffen dat ze zuiniger moeten leven en passen alvast hun menu aan.

- vrijdag 19 december
- aflevering 81 : Maarten gaat met David naar de hotelschool, waar hij een rondleiding krijgt en een culinaire proef tot een goed einde moet brengen. Hoewel Sofie niet weet hoe de familienaam van David wordt gespeld, volgt ze toch dit spoor om zijn ouders te lokaliseren. Pieter vindt dat ze zich beter op haar werk kan concentreren. Pieter en Bea hebben een gesprek over de liefde. Andrea hoort Herman met een bevriende zangeres bellen. Tim vermoedt dat Laura zijn gsm heeft gestolen. Maarten toont David de foto van de vrouw die hij gekwetst heeft.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

14-12-2014 om 20:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Marcel krijgt weer afpersers over de vloer en ze breken zijn vinger.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 420 TOT EN MET 424.

- maandag 15 december - aflevering 420 : Sinds ze terug thuis is, wordt Elke pas echt met haar blindheid geconfronteerd. Ze probeert zich te behelpen, maar ze moet telkens weer terugvallen op Max en haar boezemvriendin Anja en dat frustreert haar. Georges bespreekt met Marcel zijn gemis aan intimiteit met Magda. De cafébaas stelt zich begrijpend op, maar raadt toch aan om met Sam te gaan praten. Vandaag wordt 'Naturel' aan de pers voorgesteld. Debbie wil dat haar vriend zich goed voelt tussen alle belangrijke gasten en koopt hem een gloednieuw pak.

- dinsdag 16 december - aflevering 421 : Elke krijgt 's avonds laat een hysterische Anja over de vloer. Ze werd net door een gemaskerde man in een garagebox gesleurd en verkracht. Elke kan niets ondernemen en voelt zich machteloos. Celine bespreekt met haar vader de grote plannen die ze met het ziekenhuis van Wittekerke heeft. Ze probeert ook de plooien met Joke glad te strijken. Die is nog altijd boos omdat ze niet werd uitgenodigd voor de lanceringsreceptie van 'Naturel'.

- woensdag 17 december - aflevering 422 : Sinds Celine besloten heeft om een receptie in De Schorre te geven, heeft Joke haar mening over de zakenvrouw herzien. Ook Frank heeft op korte tijd een uitstekende werkrelatie opgebouwd met Celine. Hij neemt haar zelfs in vertrouwen over de problemen met Daniel. Die is nog altijd stapelverliefd op Sam en vastbesloten om haar voor zich te winnen. Hij begaat echter een grote fout door haar woning binnen te dringen. Marcel voelt zich nog steeds schuldig voor wat er met Elke is gebeurd. Hij weet dat ze het als zelfstandige moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen en wil haar financieel steunen.

- donderdag 18 december - aflevering 423 : Elke heeft het er hoe langer hoe moeilijker mee om te aanvaarden dat ze blind is. Ze reageert haar woede en frustraties af op haar huisgenoten, die hierdoor niet meer weten hoe ze haar moeten benaderen. Max beseft dat het zo niet langer kan en gaat met Sam praten. Vandaag geeft Celine in De Schorre een receptie voor de inwoners van Wittekerke. Marcel mag er niet aan denken dat de afpersers zullen terugkeren en hij vreest voor zijn veiligheid. Het feit dat Luc undercover in het café aanwezig is, stelt hem niet gerust. Celine neemt Frank in vertrouwen over de plannen die Health International met het ziekenhuis van Wittekerke heeft.

- vrijdag 19 december - aflevering 424 : Na de receptie in De Schorre zijn de afpersers teruggekeerd en ze hebben de vinger van Marcel gebroken. Hij is nu echt doodsbang en tegelijkertijd woedend op Luc, die hem in de steek liet. Magda moet vandaag aan haar derde chemokuur beginnen. Ze ziet er niet echt tegenop omdat het tussen haar en Georges opnieuw zeer goed gaat. Van Sam en Frank kan dat niet gezegd worden. Hoewel Daniel uit hun leven is verdwenen, hangen er nog altijd donderwolken over hun relatie. Ook tussen Debbie en Sneyers botert het niet. Hij begint zich af te vragen op welke plaats hij in haar leven komt.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

14-12-2014 om 20:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : ook Zweedse zangeres Charlotte Perrelli wenst ons prettige kerstdagen.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, zondag 14 december, trekken we opnieuw noordwaarts, meer bepaald naar Zweden, een land met een rijke kersttraditie.

Daar verscheen op maandag 10 november 2008 het album "RimfrostJul" van tweevoudig Songfestivaldeelneemster Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008, presentatrice MF 2003-2004, MF 2012). Op het album, waarvoor ze samenwerkte met het Malmö Symphony Orchestra en de Lund Student Singers, staan in totaal elf kerstnummers, waaronder een aantal klassiekers in de Zweedse versie.

* tracklist "RimfrostJul" :

01. "Rimfrostsjul" (The Christmas Song).
02. "Snöa på, snöa på" (Let It Snow).
03. "O helga natt".
04. "Hur kan man leda en kung" (Who Would Imagine a King).
05. "Mitt hjärta slår för dig" (Little Drummer Boy).
06. "Ave Maria".
07. "Mitt önskebrev till dig" (Grown Up Christmas List).
08. "En släde för två" (Sleigh Ride).
09. "Dagen är kommen".
10. "Känner din värme" (Maybe This Christmas).
11. "Låt julen förkunna" (Happy Christmas, War Is Over).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en dan blijven we nog eventjes bij de tweevoudige Songfestivaldeelneemster. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron : CDON.COM)

14-12-2014 om 20:29 geschreven door Redactie  


13-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : dertig deelnemers Hongaarse Songfestivalselectie 'A Dal 2015', zijn bekend.

Op woensdag 01 oktober 2014 raakte bekend dat de Hongaarse nationale omroep (MTV) ook volgend jaar via een nationale selectie op zoek gaat naar de kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tot en met zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

Afgelopen maandagavond, 08 december, werden tijdens een persconferentie de namen van tien artiesten bekendgemaakt. Afgelopen woensdag (10 december) en gisterenochtend (vrijdag 12 december) volgden via MR2 Petőfi Radio telkens nog eens tien namen.

* deelnemers 'A Dal 2015' :

- "The Night" (tekst en muziek : János Kosztyu, Ferenc Orbán) door Chances.
- "Wars for Nothing" (tekst : Sára Hélène Bori ; muziek : Áron Sebestyén) door Boggie (Boglárka Csemer).
- "World of Violence" (tekst : Zoltán Tóth G., Péter Halász ; muziek : Zoltán Tóth G.) door Bogi (Boglárka Dallos-Nyers).
- "Liar" (tekst : Kata Kozma, Balázs Farkas-Jenser ; muziek : Bence Péter) door Balázs Farkas-Jenser.
- "The Time Is Now" (tekst : András Kenyeres ; muziek : András Kenyeres, Szabolcs Szipszer, Gábor Lipi) door Karmapolis.
- "Maniac" (tekst : Jnoffin Kasai ; muziek : Attila Fehér, László Lapis Botond) door MDC.
- "Listen to the Universe" (tekst : Zoltán Tóth G., Péter Halász ; muziek : Zoltán Tóth G.) door Barbara Péter (Barbie).
- "Keep Marching On" (tekst : Ida Wardahl ; muziek : George Németh, Erik Fijeld, Ida Wardahl) door
Spoon.
- "Our Time" (tekst en muziek : Saci Szécsi, Böbe Szécsi) door Saci Szécsi & Böbe Szécsi.
- "Gyémánt" (tekst en muziek : Hrutka Róbert) door Vera Tóth.

- "Woke Up This Way" (tekst en muziek : Miklós Malek, Dimitri Ehrlich) door Timi Antal.
- "Run to You" (tekst : Martina Király ; muziek : Gyula Éliás) door Gyula Éliás feat. Fourtissimo.
- "Back to Right" (tekst : Jnoffin Kasai ; muziek : Gábor Molnár) door Fool Moon.
- "Fire" (tekst en muziek : Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth, László Gálosi) door Éva Katona-Zsombori (Ív).
- "Beside You" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Zoltán Mujahid, László Csöndör Diaz) door Zoltán Mujahid.
- "Kicsi a világ, de nagy világ" (tekst en muziek : Tamás Kálmán) door Pankastic!.
- "Hol a határ" (tekst : Nelli Nagyváradi, Csaba Schmél ; muziek : Péter Krajczár) door Proof Of Life.
- "Ősz utca" (tekst : Tamás Karácson ; muziek : László Csöndör Diaz, Gergő Szakács) door Gergő Szakács.
- "Úgysem felejtesz el" (tekst : György Hegyi, Gabi Szűcs ; muziek : Iván Gátos, Gabi Szűcs) door Gabi Szűcs.
- "Ne engedj el!" (tekst : Eszter Major, Linnea Deb ; muziek : Martin Ankelius, Sebastian Zelle, Péter Krajczár) door Kati Wolf.

- "Ébresztő" (tekst : Norbert Szabó, Krisztián Burai ; muziek : Krisztián Burai, Heni Dér, Ernő Bodoczki) door Heni Dér.
- "That's How It Goes" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Norbert Elek, Bálint Gájer) door Bálint Gájer.
- "Hazám hazád lehet" (tekst : József Márkus ; muziek : Géza Pálvölgyi) door Ildikó Keresztes.
- "Lőjetek fel" (tekst : Leander Köteles, József Péter Takács ; muziek : Leander Köteles, Attila Vörös, József Péter Takács) door Leander Rising.
- "Lead Me To Heaven" (tekst : Attila Ferencz ; muziek : Tamás Váradi) door Bori Magyar.
- "Homelights" (tekst : Zoltán Szilveszter Ujvári ; muziek : Péter Krajczár, Zoltán Szilveszter Ujvári, Sándor Nyujtó) door New Level Empire.
- "A tükör előtt" (tekst : Márton Lombos ; muziek : Lajos Havas, Norbert Csicsák, Gergő Oláh) door Gergő Oláh.
- "Untold Story" (tekst en muziek : Péter Szikra, Bálint Széll, Ádám Őry) door Other Planet.
- "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.
- "Give Me Your Love" (tekst : Kata Kozma ; muziek : Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona) door Ádám Szabó.

Oud-deelnemers Gergő Rácz (ESF 1997), als lid van de groep Fool Moon, en Kati Wolf (ESF 2011) maken hun opwachting en willen hun land een tweede maal gaan vertegenwoordigen.

Het lied voor Wenen zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Net als voor de selectie van dit jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn. (bron en logo : MTV)

13-12-2014 om 15:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (13-12-2014).

Op de tweede zaterdag van december hebben we alweer een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' voor jou hebben klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Evi Goffin (Eurosong 1999), in een ver verleden nog zangeres bij Lasgo, stapte eerder dit jaar uit de formatie De Grietjes wegens haar zwangerschap. Maar toch laat ze het zingen niet achterwege en zo bracht ze afgelopen maandag, 08 december, een Nederlandstalige single op de markt met als titel "Kus me".

 Onze landgenoot Franck Olivier (ESF 1985) heeft sinds afgelopen maandag, 08 december, een nieuwe single op de markt met als titel "Hello Again". Het is een nieuwe versie van het nummer dat Howard Carpendale in 1984 reeds op de markt bracht.

 Eergisteren, donderdag 11 december, stelde zangeres Trijntje Oosterhuis de Nederlandse inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival voor. Het nummer "Walk Along", van de hand van Anouk Teeuwe (ESF 2013) is sinds gisteren, vrijdag 12 december, beschikbaar als single.

 Afgelopen dinsdag, 09 december, bracht de Belgische formatie Oscar And The Wolf (met Max Colombie, Eurokids 2005-woordvoerder JESF 2005) de single "Undress" op de markt. Het nummer is ook terug te vinden op hun album "Entity" dat sinds begin mei van dit jaar beschikbaar is en dat in Vlaanderen na meer dan een half jaar nog steeds in de top tien van de albumhitparade prijkt. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Overmorgen, maandag 15 december, brengen DJ F.R.A.N.K en Jessy (Eurosong 2014) een nieuwe single op de markt met als titel "Salvation". Afgelopen zomer bracht Andrei Lugovski (Eurosong 2014) zijn album "Reasons To Believe" op de markt. Net voor het jaareinde komt er een nieuwe single uit dat album met als titel "We Believe". Zoals je eerder al kon lezen verscheen op vrijdag 14 november in Nederland het album "De Leeuw Zingt Long" waarbij Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) een eerbetoon brengt aan de overleden zanger Robert Long. Op het album staat onder meer "Kalverliefde" dat hij brengt met Ilse DeLange en JB Meijers van The Common Linnets (ESF 2014). Het nummer is sinds afgelopen maandag, 08 december, beschikbaar als single.

Volgende zaterdag, 20 december, krijg je de allerlaatste 'Vers van de pers' van 2014. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

13-12-2014 om 15:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : muzikale echtpaar Grant & Forsyth leiden ons naar Kerstmis.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, zaterdag 13 december, trekken we voor de tweede dag op rij richting Nederland met het kerstalbum van Grant (ASFE 1979, backing vocal Britse inzending ESF 1988) & Forsyth (ASFE 1979, componist en backing vocal Britse inzending ESF 1988).

Dominic Grant en Julie Forsyth brachten in oktober 2008 een kerstalbum op de markt met daarop dertien nummers die van toepassing zijn op de tijd van het jaar.

* "At Christmas" :

01. "Happy Xmas (War Is Over)".
02. "Merry Xmas Everybody".
03. "Lonely This Christmas".
04. "Silver Bells", duet Julie & Sophie.
05. "Fairytale Of New York".
06. "Rockin' Around The Christmas Tree".
07. "Driving Home For Christmas", duet Dominic & Luke.
08. "Last Christmas".
09. "Merry Christmas Darling".
10. "Santa Baby".
11. "At Christmas (Christmas Lullaby)".
12. "I Wish It Could Be Christmas Everyday".
13. "Silver Bells" (bonustrack).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron : website Grant & Forsyth)

13-12-2014 om 12:41 geschreven door Redactie  


12-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : indeling halve finales Estse nationale selectie, 'Eesti Laul 2015', is bekend.

Op zaterdag 21 februari 2015 wordt in Estland de kandidaat gekozen om het land te gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Vorige week donderdag, 04 december, maakte de nationale omroep (ETV) de namen bekend van de twintig deelnemers die zullen gaan strijden om het ticket voor de komende editie van het jaarlijkse internationale liedjesfestival.

De omroep
ging tussen woensdag 17 september en maandag 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015'. In totaal ontving ETV maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed voor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en vorige week donderdag werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).

Gisteren, donderdag 11 december, raakte ook de indeling van de beide halve finales bekend alsook de volgorde van optreden. We zetten alles hieronder netjes op een rijtje.

* deelnemers eerste halve finale 'Eesti Laul 2015' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Päev korraga" (tekst en muziek : Karl-Erik Taukar, Mark-Eric Kammiste, Fred Krieger) door Karl-Erik Taukar.
02. "Kohvitassi lugu" (tekst en muziek : Miina Rikka) door Miina.
03. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane.
04. "Hold On" (tekst en muziek : Liis Lemsalu, Madis Lett, Egert Milder, Henri Kuusk, Rob Montes) door Liis Lemsalu & Egert Milder.
05. "Saatuse laul" (tekst en muziek : Urmas Kõiv, Anneli Kõiv) door Airi Vipulkumar Kansar.
06. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe.
07. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers.
08. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune.
09. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk.
10. "Kordumatu" (tekst en muziek : Maria Soikonen) door Bluestocking.

* deelnemers tweede halve finale 'Eesti Laul 2015' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Light Up Your Mind" (tekst en muziek : Anett Kulbin, Paul Neitsov, Jorven Viilik) door Wilhelm.
02. "Tiiu talu tütreke" (tekst en muziek : Allan Kasuk) door Kruuv.
03. "Kuum" (tekst en muziek : Raimo Ugast, Jaanika Merelaht) door Demie feat. Janice.
04. "Kellega ma tutvusin?" (tekst en muziek : Fredy Schmidt, Andero Nimmer) door NimmerSchmidt.
05. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa.
06. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi.
07. "This Is Our Choice" (tekst en muziek : Jaanus Saago, Triin Niitoja) door Triin Niitoja & John4.
08. "Idiot" (tekst en muziek : Alan Olonen) door Kali Briis Band.
09. "Minu päike" (tekst en muziek : Mikk Tammepõld, Luisa Värk) door Luisa Värk.
10. "Kolm päeva tagasi" (tekst en muziek : Mariliis Jõgeva) door Mari.

De twee halve finales (met telkens tien kandidaten) vinden plaats op zaterdag 07 en zaterdag 14 februari 2015. Uit elke halve finale stoten vijf deelnemers door naar de finale die dus op zaterdag 21 februari zal plaatsvinden. Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken.

Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het trio dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen zullen aanduiden. (bron en logo : ETV)

12-12-2014 om 14:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we naar Nederland met het allereerste kerstalbum van Glennis Grace.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagvrijdag 12 december, trekken we eventjes de grens over en hebben we aandacht voor het allereerste kerstalbum van oud-Songfestivaldeelneemster Glennis Grace (ESF 2005).

Op vrijdag 15 november 2013 bracht de uit de Amsterdamse Jordaan komende zangeres haar album "One Christmas Night Only" op de markt. Op dat album zingt ze haar favorieten kerstnummers alsook een aantal nieuwe liedjes. Naast de cd is er ook een dvd met daarop de tv-speciaal die werd opgenomen in de Noorderkerk in Amsterdam.

* "One Christmas Night Only" :

01. "Oh Holy Night".
02. "All I Want For Christmas Is You".
03. "Mijn allermooiste Kerst".
04. "Driving Home For Christmas".
05. "Miss You Most (At Christmas Time)".
06. "We Three Kings", duet met 3JS (ESF 2011).
07. "Last Christmas".
08. "NYE".
09. "Ik moet je laten gaan".
10. "It Should Be Christmas Everyday".
11. "Santa Clause Is Comin' To Town".
12. "Happy X-mas (War Is Over)".
13. "Ondanks alles" (Christmas edit).
14. "Eenzame Kerst", duet met André Hazes (bonustrack).
15. "Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow", duet met The Temptations (bonustrack).
16. "My Grown Up Christmas".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron :
website Glennis Grace)

12-12-2014 om 12:38 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs