Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Trijntje Oosterhuis trekt met "Walk Along" naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

 Even voor tienen eerder deze voormiddag, donderdag 11 december 2014, heeft zangeres Trijntje Oosterhuis de Nederlandse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voorgesteld.

De titel van de Nederlandse inzending is "Walk Along" en de tekst van het nummer is van de hand van Anouk Teeuwe, die Nederland in 2013 een negende plaats in de finale bezorgde met "Birds". Voor de muziek tekende de Zweed Tobias Karlsson. Anouk is op de singleversie van het nummer trouwens te horen op de achtergrond maar de zangeres zal in Wenen niet op het podium staan tijdens het Eurovisie Songfestival.

Trijntje, die gewoon als Trijntje naar Wenen trekt en niet als Traincha, heeft ontzettend veel zin in het Eurovisie Songfestival. Ze voelt zich erg sterk bij het liedje. "Het is erg catchy. Het is wel anders dan je van mij verwacht. Maar mijn ambitie om te winnen is er en ik ga alles geven."

Songfestivalcommentator Cornald Maas omschreef "Walk Along" als een liedje dat tussen mid-tempo en up-tempo in zit. "Het heeft melancholie en blijft goed hangen. Het heeft zeker potentie om te winnen."

Op de vraag waarom ze meedoet aan het Songfestival, antwoordde Trijntje: "Het is super cool hoe Anouk en The Common Linnets het gedaan hebben op het Songfestival. Ik durf nu ook! Ik vind het wel spannend, maar het is een eer om ons land te mogen vertegenwoordigen. Daar mag je trots op zijn."

Verder liet ze optekenen dat ze graag met regisseur Hans Pannecoucke zou werken. Onze landgenoot heeft al heelwat op zijn uitgebreide palmares staan en doet ook de regie voor 'Ladies of Soul' en was eerder dit voorjaar in Kopenhagen al aan de slag voor The Common Linnets.

 Trijntje Oosterhuis zal de Nederlandse inzending morgenavond, vrijdag 12 december 2014, voor een eerste maal live ten gehore brengen (met een band) tijdens de halve finale van 'The Voice of Holland' en vanaf dan is het nummer ook te downloaden.
(bron : Songfestival, AVROTROS)

11-12-2014 om 10:27 geschreven door Redactie  


10-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond is Kirsten Lemaire opnieuw van de partij.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* woensdag 10 december 2014 - vierendertigste aflevering :

Gisterendinsdag 09 december, maakte Cath Luyten opnieuw haar opwachting en dat werd (invaller) Pedro Elias uiteindelijk fataal.

Marnix Peeters wist voor de tweede dag op rij de overwinning binnen te halen met een totaal van 384 seconden. Cath Luyten strandde op een tweede plaats met 294 seconden en Pedro Elias strandde op de derde plaats met 278 seconden. Cath verloor veel tijd en Pedro was alweer heel zwak in de puzzelronde.

In de finale waren beiden heel gestresseerd en zo kwamen er maar liefst negen vragen aan te pas. Boris Becker hielp Cath een handje en zo is de laatste rechtstreeks geplaatste deelnemer voor de finaleweken huiswaarts gestuurd.

Vanavond maakt Kirsten Lemaire opnieuw haar opwachting, zij hield het eerder vier afleveringen vol en wist er drie als winnares op haar naam te schrijven.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- woensdag 10 december : Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen), Cath Luyten (tweede finaleavond) en Marnix Peeters (derde finaleavond).

- donderdag 11 december : Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- maandag 15 december : Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- dinsdag 16 december : Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de drieëndertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Cath en Pedro kan je HIER bekijken.

De vierendertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 10 december 2014, tussen 21.55 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgen, donderdag 11 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.50. (bron en foto's : VIER)

10-12-2014 om 20:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Bart Peeters, Dirk Brossé en Daniël Termont.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* vijfenvijftigste aflevering - woensdag 10 december 2014 :

Ons café kleurt vandaag een beetje Gents : Daniël Termont staat als enige Belg in de 'Internationale Burgemeester Top 25'. Componist Dirk Brossé gaat binnenkort in première met een nieuw cello-concert. Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), die een nieuw album, een nieuwe tour én een nieuwe talkshow heeft, houdt samen met de immer charmante Karen Damen de Antwerpse eer hoog.

'Café Corsari', vanavond, woensdag 10 december 2014, tussen 21.30 en 22.15 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

10-12-2014 om 19:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze tweede woensdag van december hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

De musical 'Dreamgirls' is dit seizoen in meer dan twintig Nederlandse theaters te zien en dit nog tot en met woensdag 25 februari 2015.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) gaat de rol van Deena voor haar rekening nemen. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

Meer informatie over deze musical krijg je hier alwaar je meteen ook je tickets voor één van de voorstellingen kan bestellen.

 Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow ging begin oktober van start in Dronten en eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april 2015 naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april 2015, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

Net voor de zomer gaven 3JS (ESF 2011) opnieuw twee spetterende optredens in het prachtige openlucht theater Caprera in Bloemendaal. Volgend jaar zullen ze voor de - inmiddels - vierde maal op rij weer van de partij zijn en dit op donderdag 25 juni 2015.

Tickets voor dit unieke optreden (aanvang : 20.30) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

10-12-2014 om 14:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zijn er nog Kroketten?' : vanavond een duet tussen Pat Krimson en Willy Sommers.

Na een geslaagd feestmaal eind 2013, zet Jonas Van Geel sinds woensdag 03 december 2014 opnieuw zijn tanden in 'Zijn er nog Kroketten?'.

Zeven afleveringen lang blikt Jonas samen met twee sympathieke teams terug op het boeiende jaar 2014 in een doldwaze en goed doorbakken panelquiz : de eerste drie afleveringen op woensdagavond om 21.05, en tijdens de kerstvakantie op dinsdag en donderdag om 20.35.

Het allerbeste van 2014 in een goed gepaneerd en gefrituurd jasje

De inzet is de meest gegeerde prijs die je op TV kan winnen : een jaar lang gratis kroketten. Maar de fun in de studio is al een mooi geschenk op zich tijdens deze speelse terugblik op het voorbije jaar, de verbale steekspelletjes tussen vaste teamcaptains Nathalie Meskens en Dimitri Leue, en de ludiekespelrondes over grote en kleine momenten, opmerkelijke figuren, grappige fragmenten en bloopers uit 2014.

Ook dit jaar kiezen Nathalie en Dimitri elke aflevering een ander bekend figuur die zijn of haar stempel op het voorbije jaar heeft gedrukt, om hun team te versterken. In de eerste aflevering kiest Nathalie voor de slimme en speelse Gert Verhulst en krijgt Dimitri het gezelschap van de ravissante tv-reporter Cath Luyten.

Jonas Van Geel onderwerpt de twee teams aan vijf ludieke spelrondes in de strijd om die felbegeerde kroketten. Wat waren de grappigste beelden van het jaar 2014? Wie beeldt het best een opvallend fragment uit? Wie herkent de ooit totaal onbekende Vlaming die dit jaar opeens in het middelpunt van de belangstelling stond om daarna weer geruisloos in de anonimiteit te verdwijnen? En in deze eerste aflevering proberen de panelleden ook te raden welke bekende medemensen zich als Sint en Piet hebben omgetoverd in de hilarische fotoronde.

Eigenlijk doen deze rondes er niet eens toe, want in de laatste ronde - 'Alles Kan Nog' - … kàn alles effectief nog. Hier is de rol van teamcaptains Nathalie en Dimitri uitgespeeld en vechten de twee BV's rechtstreeks een geheugenduel uit aan de hand van een snelle montage met dé figuren uit 2014. De borden staan klaar, de kroketten liggen er bijna op én de messen zijn geslepen…

* woensdag 10 december 2014 - tweede aflevering :

Team 1 : Nathalie Meskens en Willy Sommers (Willy stiekem de hots voor Nathalie)

Naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van vtm werd het legendarische  'Tien Om Te Zien' afgelopen zomer voor de gelegenheid nieuw leven in geblazen. Willy Sommers presenteerde het programma op de wervelende manier zoals hij dat al die jaren had gedaan. Aan zijn zijde zagen we Nathalie Meskens die in de huid van Anne De Baetzelier kroop, en zo werd 'Tien Om Te Zien', 'Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien'. In de tweede ronde krijgen ze het beiden erg warm, waarin een peer in de mond van Nathalie een hoofdrol speelt.

Team 2 : Dimitri Leue en Pat Krimson (Pat wou liever in Nathalies team want nu hij niet goed meer kan zien, is zijn tastzin enorm)

Dimitri Leue koos voor Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) omdat hij in 2014 na lange afwezigheid zijn muziekproject 2 Fabiola weer op de kaart heeft gezet met "She's After My Piano", dé zomerhit van het voorbije jaar met een clip die gedraaid werd in zijn eigen woonkamer. En nu 'Zijn er nog Kroketten?' met Willy Sommers en Pat Krimson de twee strafste sfeermakers van Vlaanderen in huis heeft, mag het dak er wel even af. Willy en Pat brengen een duet met "Laat de zon in je hart" meets "She's After My Piano".

Beelden van de tongkus van Sven Nys en Christoff (Eurosong 1993-2002) heeft Jonas Van Geel niet gevonden, maar andere grote momenten van 2014 heeft ie wel op tape. Welk team herinnert zich het meest van het voorbije jaar? Wie herkent de 'Jan met de pet' die de media op zijn kop zette om daarna terug geruisloos in de anonimiteit te verdwijnen? En wie overleeft de hilarische ronde 'bastaardbabies' waarin het DNA van bekende gezichten in een babylijfje wordt gegoten?

'Zijn er nog Kroketten', tweede aflevering vanavond, woensdag 10 december 2014, tussen 21.05 en 22.05 op vtm. (bron en foto : vtm)

10-12-2014 om 12:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : actrice Veerle Dobbelaere getuigt vanavond over haar premenopauze.

Sinds woensdag 19 november 2014 staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert dit seizoen vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud vierde aflevering - woensdag 10 december 2014 :


- Anderhalf miljoen Belgische vrouwen gaan op dit moment door de menopauze. De menopauze begint vroeger dan je denkt, er gaat nog een periode aan vooraf, de premenopauze. Vreemd genoeg blijft het onderwerp nog een taboe, waardoor heel wat vrouwen te laat een correcte diagnose krijgen. In 'Ook getest op mensen' getuigt actrice Veerle Dobbelaere hierover vanavond.

Waar de menopauze gemiddeld op je eenenvijftigste start, ligt het voor die premenopauze anders : die start gemiddeld op de leeftijd van 45 en kan zelfs starten rond je veertigste.

Actrice Veerle Dobbelaere was 46 toen ze de eerste klachten kreeg.  Noch zijzelf, noch haar huisarts dachten, gezien haar leeftijd, aan menopauze, het was pas toen een vriendin haar vertelde over de premenopauze, dat ze begreep wat er met haar lichaam gebeurde. Heel wat dames 40+ die bij de huisarts komen met klachten krijgen anti depressiva of andere, verkeerde medicatie. Het is belangrijk om in te zien dat de premenopauze bestaat, want zodra je de juiste diagnose hebt gekregen kan je er ook iets aan doen.

- Kan je afvallen zonder op dieet te gaan, puur door heel bewust te proeven en te eten? Floris, 24, weegt 113 kilo en gedurende acht weken gaat hij 'mindful' eten; hij mag zelf bepalen hoeveel en hoe vaak, de enige regel is dat wanneer hij eet, dat hij dat bewust proeft, eet, ruikt ...

- De kamerplant - de eeuwige mythe - mag hij nu wel of niet 's nachts op je kamer? Is het schadelijk om een kamerplant op je kamer te hebben, of is er absoluut niets aan de hand? We vonden een fijn koppel, bestaande uit twee mannen, met een soortgelijke longinhoud en stuurden hen op hotel, niet voor een romantische nacht, maar voor een test. De ene overnachtte in een kamer zonder planten, de ander in een kamer volgestouwd met planten. Wat is het effect van de kamerplant op de luchtkwaliteit in de kamer en is het nu schadelijk voor je gezondheid of niet?

'Ook getest op mensen', de vierde aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 10 december 2014, op
Eén tussen 20.40 en 21.30. (bron, logo en foto's : VRT)

10-12-2014 om 09:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we naar Finland met Jarkko Ahola, leadzanger van Teräsbetoni.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagwoensdag 10 december, trekken we opnieuw naar het noorden en belanden we in Finland.

Jarkko Ahola, de leadzanger van de rockgroep Teräsbetoni (ESF 2008), bracht er op vrijdag 09 november 2012 het album "Ave Maria - Joulun klassikot" op de markt. Het album bevat tien van de meest bekende kerstklassiekers, en hiervoor kreeg hij de medewerking van een symfonisch orkest.

* "Ave Maria - Joulun klassikot" :

01. "Ave Maria".
02. "Sylvian joululaulu".
03. "En etsi valtaa loistoa".
04. "Mielenrauhaa".
05. "Varpunen jouluaamuna".
06. "Sydämeeni joulun teen".
07. "Nessun Dorma".
08. "Tonttu".
09. "Jouluyö, juhlayö".
10. "Adagio".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron : website Jarkko Ahola)

10-12-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' :Cath Luyten probeert vanavond haar mannetje te staan.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* dinsdag 09 december 2014 - drieëndertigste aflevering :

Gisteren, maandag 08 december, gingen de finaleweken van start en dankzij Gert Verhulst komen er niet acht maar negen deelnemers terug om te dingen naar de felbegeerde titel van 'De slimste mens ter wereld'.

VRT-journalist Maarten Vangramberen wordt alvast niet de winnaar van deze reeks want hij werd gisterenavond meteen weer naar huis gestuurd. Nochtans leek het er in het begin van de avond heel goed uit te zien toen hij de 50 seconden tijdens de eerste ronde (3-6-9) bij elkaar wist te sprokkelen.

Maar in de laatste ronde (filmronde) liet hij heelwat 'kostbare' seconden liggen en uiteindelijk ging de overwinning naar Marnix Peeters (414 seconden). Vangramberen sprokkelde 396 seconden bij elkaar en dankzij de negentig seconden die Pedro Elias binnenhaalde met het filmfragment van Vangramberen klokte Elias af op 309 seconden.

In de finale beging Vangramberen opnieuw een flater van jewelste en zo stuurde Elias hem terug huiswaarts. Vanavond maakt Cath Luyten opnieuw haar opwachting. Zij hield het vier afleveringen vol en wist tweemaal als winnares uit de bus te komen.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- maandag 08 december : Pedro Elias (1 deelname, 1 overwinning), Maarten Vangramberen (4 deelnames, 1 overwinning) en Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).
- dinsdag 09 december : Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- woensdag 10 december : Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- donderdag 11 december : Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).

- maandag 15 december : Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- dinsdag 16 december : Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de tweeëndertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Maarten en Pedro kan je HIER bekijken.

De drieëndertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 09 december 2014, tussen 22.00 en 23.15 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 10 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.50. (bron en foto's : VIER)

09-12-2014 om 20:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met de 'Smos' Matteo Simoni, Halina Reijn, Tom De Cock en singer-songwriter Hozier.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* vierenvijftigste aflevering - dinsdag 09 december 2014 :

'Safety First'-acteur Matteo Simoni laat de 'Smos' even los, om samen met z'n Nederlandse collega Halina Reijn ons café onveilig te maken. Tom De Cock (commentator JESF 2010-2011-2012, commentator ESF 2013) is één van de ambassadeurs van de 'Wel Jong Niet Hetero'-campagne. En de Ierse singer-songwriter Hozier brengt het geweldige "Take Me to Church" live in ons café.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 09 december 2014, tussen 21.35 en 22.25 op
Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

09-12-2014 om 20:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vijftien deelnemers Wit-Russische Songfestivalfinale zijn bekend.

 Later deze maand, meer bepaald op vrijdag 26 december (tweede kerstdag) vindt in Wit-Rusland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Geïnteresseerden kregen tot en met vrijdag 21 november jongstleden de tijd om hun inzendingen bij de omroep in te dienen. Afgelopen donderdag en vrijdag (04 en 05 december) vonden er interne audities plaats en daar namen in totaal 89 kandidaten aan deel, het hoogste aantal tot op heden. Die audities werden trouwens voor de eerste maal rechtstreeks uitgezonden via het internet.

Vrijdagavond maakte de vakjury (voorzitter Alexander Tikhanovich, Vasily Rainchik, Elena Treschinskaya, Olga Ryzhikova, Evgeni Pakovich, Andrey Kholodinsky en Marianna Drabovich) de namen van de vijftien gelukkigen bekend. Eergisteren, zondag 07 december, vond een lottrekking plaats om de volgorde van optreden tijdens de finale te bepalen.

* geplaatst voor de nationale finale (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "My Dreams" (tekst en muziek : Olga Shimanskaya, Aleksey Zubarevich) door Napoli.
02. "Angel" (tekst : Denis Lis, D. Minin ; muziek : Denis Lis) door Lis.
03. "Love Is My Colour" (tekst : P. Baranovsky ; muziek : L. Antonova) door Daria.
04. "I Believe In A Miracle" (tekst : Svetlana Geraskova ; muziek : Gunesh Abasova) door Gunesh.
05. "Only Dance" ("Tolko Tantsuy")(tekst : Yana Butskevich ; muziek : V. Krutikov) door Yana Butskevich & Muzzart.
06. "Summer Love" (tekst : Alexei Shirin ; muziek : Leonid Shirin) door Valeria Sadovskaya.
07. "Electric Toys" (tekst en muziek : Rostany) door Viktor Rudenko.
08. "Supernova" (tekst : Ylva Persson, Linda Persson, William Taylor ; muziek : Ylva Persson, Linda Persson) door Janette.
09. "Stand As One" (tekst : Alexei Shirin ; muziek : Alexei Shirin, Yuri Vashchuk) door Alexey Gross.
10. "Accent" (tekst : Alexander Rybak, Y. Rakitin ; muziek : Alexander Rybak) door Milki.
11. "Time" (tekst : Svetlana Geraskova ; muziek : Yuri Navrotsky) door Uzari & Maimuna.
12. "Fighter" (tekst en muziek : Jamie Sellers) door Beatris.
13. "Drive" (tekst : Vitaly Voronko ; muziek : Vitaly Voronko, Vladimir Kubyshkin) door Vitaly Voronko.
14. "Don't Save My Name" (tekst : Pavel Klyshevsky, A. Vahomchik ; muziek : Pavel Klyshevsky) door Anastasia Malashkevich.
15. "Giving Up On Your Love" (tekst : Ylva Persson, Linda Persson, Niclas Haglund ; muziek : Ylva Persson, Linda Persson, Peter Hageras) door Tasha Odi.

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. De vakjury mag maar liefst 7/8 van de punten toekennen, het resterende achtste is voor de televoters. (bron en logo : BTRC)

09-12-2014 om 12:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : Vlaamse artiesten brengen de allerwarmste liedjes voor koude winterdagen.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagdinsdag 09 december, komen we terug naar eigen land met het album "Winter Wonderland" dat op vrijdag 23 november 2012 verscheen.

"Winter Wonderland" (te koop via iTunes) is geen kerstcompilatie geworden, maar een uniek en puur project opgestart door CNR Records. Het album brengt achttien winternummers in gloednieuwe versies vertolkt door een indrukwekkende lijst van Vlaamse topartiesten.

Zo is er Belle Perez (Eurosong 1999-2006), onze eigen Spaanse Godiva, die voor de allereerste keer in het Nederlands zingt en zo van "Alles wat ademt", de klassieker van Rob de Nijs (NSF 1969), een geheel eigentijdse versie brengt. Maar ook de classy Jessy (Eurosong 2014) doet het ook in het Nederlands met "Nooit zo verliefd geweest", een eigen vertaling van "The Power Of Love" van de formatie Frankie Goes To Hollywood.

Gene Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006) verrast dan weer met de The Eagles' klassieker "Home For Christmas" als "Kom naar huis". En helemaal uit Zuid-Afrika komt Nádine met "Christmas Time". Ook de Vlaamse nachtegaal Tyana ontbreekt niet met "Als ik jou toen niet had laten gaan". Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) bewijst nogmaals waarom ze de 'Radio 2 Zomerhit Award 2012' voor 'Beste Zangeres' meer dan verdiende met "You've Got A Friend".

En de verrassingen blijven komen op dit album. Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) pakken uit met een nummer van de hand van Bart Herman (Eurosong 1993) "Feest voor iedereen". En diezelfde Bart Herman tekende dan weer voor een eigen versie van de evergreen "Away In A Manger", vertaald naar "Klein kindje Jezus".

Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996) nam de meeste Nederlandse vertalingen en versies voor haar rekening die alle lof verdienen. En voor dit album pakt zij uit met een eigen nummer "Recht door zee". En David Vandyck vervolledigt glansrijk de indrukwekkende rij van epische versies van "Hallelujah". Onze eigenste Vlaamse crooner Jo Vally (Eurosong 1981) laat het sneeuwen in het jazzy "Het is feest" terwijl Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) met "Rudolph het gekke rendier" deze klassieker eigenzinnig vereeuwigd.

Michael Bublé krijgt er een rechtstreekse crooner concurrent bij met Danny Fabry's versie "Mijn nummer één", de Vlaamse versie van "All I Want For Christmas". Nathalie Tané brengt dan helemaal de wintersfeer mee met "Voel wat ik bedoel" ofwel onze eigenste versie van "Mistletoe".

Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) met Femke (JESF 2011, woordvoerster JESF 2012) & The Big Sisters (met Ymke Verschueren, Junior Eurosong 2010) brengen dan weer een gans nieuw nummer "Hoe moet ik nu verder?". En het mooiste muziekkoppel Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) brengen hun eigen versie van "Kerst voor iedereen". En wie er ook steeds niet mag ontbreken op elk feest is natuurlijk Sam Gooris die ons zijn eigen cover van "Stop The Cavalry" zingt als "Ik wou dat ik terug een kind was".
En dan zijn er tot slot de Drie Koningen van Vlaanderen : De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) met een gloednieuwe titelsong "Winter Wonderland"!

* tracklist "Winter Wonderland" :


01. "Winter Wonderland" - De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
02. "Alles wat ademt" - Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
03. "Het is feest" - Jo Vally (Eurosong 1981).
04. "Als ik jou toen niet had laten gaan" - Tyana.
05. "Hallelujah" - David Vandyck.
06. "Nooit zo verliefd geweest" - Jessy (Eurosong 2014).
07. "Rudolph het gekke rendier" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).
08. "Recht door zee" - Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996).
09. "Feest voor iedereen" - Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
10. "You've Got A Friend" - Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
11. "Kom naar huis" - Gene Thomas (zanger, componist/tekstschrijver "When I look in your eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006).
12. "Klein kindje Jezus" - Bart Herman (Eurosong 1993).
13. "Hoe moet ik nu verder?" - Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) met Femke (JESF 2011, woordvoerster JESF 2012) & The Big Sisters (met Ymke Verschueren, Junior Eurosong 2010).
14. "Kerst voor iedereen" - Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999).
15. "Voel wat ik bedoel" - Nathalie Tané.
16. "Mijn nummer één" - Danny Fabry.
17. "Ik wou dat ik terug een kind was" - Sam Gooris.
18. "Christmas Time" - Nádine.

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en intussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier! (bron : CNR Records)

09-12-2014 om 10:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van Got Talent Worldwide' : vanavond het beste uit onder meer China, Noorwegen en Australië.

Noem een land en zet er 'Got Talent' achter. In meer dan veertig landen biedt deze talentenjacht de ideale gezichtsspiertraining. Valt het ene moment je mond open van verbazing, schieten het volgende moment je ogen vol.

Honderdduizenden kandidaten, jong en oud, overal ter wereld, stapten het podium op om hun talent te tonen. Alleen of in groep. En de ene met meer succes dan de andere. Een goocheltruc, een buikdansperformance, een ingewikkeld staaltje acrobatie, dansacts van allerlei soort,… Wereldwijd worden de meest gekke, verrassende en heftige acts uitgevoerd en maakt het programma dromen waar.

Sinds 11 november 2014 krijg je bij vtm op dinsdag om 20.35 de meest entertainende acts uit de wereld te zien in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'. 'Het Beste van Got Talent Worldwide' is een eerbetoon aan alle mensen die het wereldwijd hebben aangedurfd het 'Got Talent'-podium op te stappen. Onvergetelijke audities, grappige performances, succesverhalen, staande ovaties, huilende juryleden, maar ook juryleden die smeken de kandidaat te laten stoppen met hun auditie... Je ziet het allemaal in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'.

* inhoud vijfde aflevering - dinsdag 09 december 2014 :

Aliki werd enkele jaren geleden getroffen door een neurologische aandoening waardoor ze niet meer kon bewegen of praten. Al die tijd kon ze rekenen op de steun van haar moeder. Haar bedanken doet Alixi met een auditie in 'Britain's Got Talent' en wel op het toepasselijke nummer "Bring Me Back To Life".

In China begint de show met een op het eerste gezicht traditionele Chinese dans. De danseres in kwestie heeft echter nog een verrassing onder haar rokken zitten. In 'Norske Talenter', de Noorse versie van 'Got Talent', maken we kennis met een man die gek is van snooker en een stoot doet die door specialisten 'de Titanic' wordt genoemd.

Paul Nunnari maakt zijn opwachting in 'Australia's Got Talent'. Hij werd op zijn elfde aangereden door een bus en zit sindsdien in een rolstoel. Paul wil aan zijn zoontjes en de wereld bewijzen dat een handicap geen reden is om bij de pakken te blijven zitten.

De vijfde aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' vanavond, dinsdag 09 december 2014, tussen 20.35 en 21.40 bij vtm. (bron en logo : vtm)

09-12-2014 om 10:05 geschreven door Redactie  


08-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond gaan de finaleweken van start en zien we Maarten Vangramberen en Marnix Peeters terug.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en (wijlen) Luc De Vos namen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moest wegens gezondheidsproblemen afhaken en werd vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* maandag 08 december 2014 - tweeëndertigste aflevering :

De voorbije acht weken passeerden in totaal drieëndertig BV's de revue tijdens het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld'. Vanavond, maandag 08 december, gaan de finaleweken van start en dankzij Gert Verhulst komen er niet acht maar negen deelnemers terug om te dingen naar de felbegeerde titel van 'De slimste mens ter wereld'.

Afgelopen donderdag, 04 december, maakte Pedro Elias zijn opwachting en met 416 seconden kwam hij als winnaar uit de bus en was daarmee zeker van een plaatsje in de finaleweken. Met 334 seconden werd Gert Verhulst tweede en comedian Thomas Smith verzamelde amper 100 seconden.

In de finaleronde was Smith een vogel voor de kat en zo overleefde Gert Verhulst zijn elfde deelname  en laat hij meteen Bert Kruismans, Annelies Rutten, Freek Braeckman, Lieven Verstraete, Linda De Win, Peter Vandermeersch, Eva Brems en Otto-Jan Ham achter zich. Zij namen in eerdere reeksen ook elf maal deel, maar werden telkens in de finale huiswaarts gestuurd.

Met die zege van Verhulst maakt VRT-journalist Maarten Vangramberen vanavond opnieuw zijn opwachting, samen met auteur Marnix Peeters. Beiden hielden het vier afleveringen vol en wisten één overwinning op hun naam te schrijven.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- maandag 08 december : Pedro Elias (1 deelname, 1 overwinning), Maarten Vangramberen (4 deelnames, 1 overwinning) en Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).
- dinsdag 09 december : Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- woensdag 10 december : Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- donderdag 11 december : Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).

- maandag 15 december : Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- dinsdag 16 december : Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- woensdag 17 december : Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- donderdag 18 december : Gert Verhulst (11 deelnames, 6 overwinningen).

De aflevering van afgelopen donderdag gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de eenendertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Thomas en Gert kan je HIER bekijken.

De tweeëndertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 08 december 2014, tussen 22.05 en 23.20 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 09 december, in de vooravond herhaald tussen 16.45 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

08-12-2014 om 15:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag blijven we nog in Noorwegen met zangeres Tone Damli.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagmaandag 08 december, blijven we nog eventjes in Noorwegen alwaar Tone Damli op maandag 17 november jongstleden haar kerstalbum "Di Første Jul" op de markt bracht. Dat album is inmiddels het zesde dat ze heeft uitgebracht.

De zangeres nam in 2005 deel aan de Noorse versie van 'Idool' alwaar ze op een tweede plaats eindigde. Een jaar later strandde ze op een derde plaats tijdens 'Skal Vi Danse', de plaatselijke editie van 'Sterren op de Dansvloer'. In 2009 nam ze deel aan de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Butterflies" maar moest de latere Songfestivalwinnaar Alexander Rybak voor zich dulden.

In 2013 waagde ze samen met Erik Segerstedt (MF 2009) haar kans in de Zweedse selectie, 'Melodifestivalen 2013'. Met "Hello Goodbye" haalde het tweetal een vierde plaats in de tweede voorronde wat hen een plaatsje opleverde de herkansingsronde. Daar strandden ze uiteindelijk op een vijfde plaats.

* "Di Første Jul" :

01. "Når himmelen dette ned".
02. "Luciasang".
03. "Di første jul".
04. "Jul, jul, strålande jul".
05. "Jon Blund".
06. "Snø".
07. "Mitt hjerte alltid vanker".
08. "Vinter og snø".
09. "Vi tenner våre lykter".
10. "Fager e jordi" (Deilig er Jorden).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

08-12-2014 om 11:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste dag van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zaterdag 15 november verzamelden de dance-lovers in het Antwerpse LaRiva (Londenstraat 52, 2000 Antwerpen) om een primeur van een spektakel mee te volgen. Life acts van populaire dance artiesten en DJ's van vroeger en nu lieten zelfs de meest toegewijde muurbloempjes niet onberoerd.

Omdat één feestje niet genoeg is, doen we het deze maand gewoon opnieuw over. Volgende zaterdag, 13 december, is het de beurt aan enkele andere leuke artiesten en dj's om Antwerpen op zijn kop te zetten. Die avond maken onder meer The Mackenzie feat. Jessy (Eurosong 2014) en Alana Dante (Eurosong 1999) hun opwachting.

Tickets (deuren open om 22.00, optredens vanaf 23.00) kunnen worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Ongetwijfeld kent iedereen Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982) van haar personage Rita Van den Bossche uit de vtm-soap 'Familie'. Na de eerste eigen succesvolle zomershow in 2013 kwam er een vervolg in de zomer van 2014. Beide shows werden gespeeld in het gezelligste theater aan de Vlaamse kust, 't Colisée in Blankenberge.

Voor het eerst breng Jacky nu ook met Kerstmis een variétéshow en dit in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Vakkundige danseressen, prachtige kostuums, betoverende muziek en hilarische sketches kleuren de donkere dagen rond Kerstmis.

Verder maken Petra (Eurosong 1993-1999-2006-2014), Luc Steeno, de Popkoning (Jean-Pierre Maeren) en Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) hun opwachting.

Tickets voor één van de voorstellingen (vrijdag 26 tot en met zondag 28 december) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut).

 Hoe meer de winter nadert, hoe meer het uitkijken is naar de zomer. Er is reden toe. 'TW Classic' heeft alvast twee topnamen gestrikt voor de komende editie die zal plaatsvinden in het Festivalpark in Werchter op zaterdag 04 juli 2015.

Showbeest Robbie Williams zal als hoofdact aantreden op 'TW Classic'. De Brit zal in typische stijl al zijn grote hits op de festivalweide afvuren. Robbie Williams is een meester-entertainer, een geboren showman die maar al te graag met zijn publiek dolt. Het zal op 'TW Classic' zeker weer van dattum zijn.

Ook al zeker voor 'TW Classic 2015' : Anouk (ESF 2013), nog steeds met grote voorsprong de meest succesvolle rockzangeres van de lage landen. Zes keer stond ze op 'Rock Werchter'. Voor de tweede keer siert ze nu de affiche van 'TW Classic'. Komen mee naar Werchter : een gouden stem, onder de arm een nieuw album en een pak klassiekers in de rugzak. De affiche van 'TW Classic' wordt binnenkort verder aangevuld met meer moois.

Tickets voor 'TW Classic 2015' zijn vanaf vrijdag 12 december om 10.00 te koop via  Proximus Go for Music en Ticketmaster!

08-12-2014 om 10:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAKING VRT : Wat is er te zien/horen op de stakingsdag, vandaag maandag 08 december 2014.

 De directie en de vakbonden van de VRT hebben vorige week een akkoord bereikt over het aanbod op de stakingsdagen van maandag 08 en maandag 15 december.

Vandaag, maandag 08 december, blijft een aangepast aanbod gegarandeerd op alle radio- en televisienetten en volgende maandag15 december, mag de normale programmering doorgaan. Vandaag blijft eveneens een minimum nieuwsaanbod gewaarborgd.

Op de radio gaat het over kortere bulletins die overgenomen worden door alle zenders. Op Eén en Canvas zullen er kortere journaals zijn op de gebruikelijke uren. Op de radio zorgt elk net voor non-stop muziek uitgaande van zijn eigen profiel.

Op Eén en Canvas zijn er naast de journaals een aantal vervangprogramma's. (zie hieronder) Bij Ketnet is er een licht aangepaste programmering. Online zorgt deredactie.be voor een aangepaste nieuwsvoorziening en zijn er op de andere net- en themasites slechts beperkte updates.

* Programmering televisie op 08 december

Eén

13.00 : Het Journaal

13.15 : De klas van Frieda
Quiz gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Elke aflevering nemen twee bekende duo's het tegen elkaar op. Eurosongduo Eva Daeleman en Peter Van de Veire het op tegen 'The Voice van Vlaanderen'-coaches Regi Penxten en Koen Buyse.

14.05 : Grenzeloze liefde
Humaninterestprogramma waarin Annick Ruyts op zoek gaat naar Vlamingen die in het buitenland de liefde van hun leven hebben gevonden. Aflevering 13 (reeks 2) : "Tokio".

14.35 : Kapitein Zeppos
Vlaamse jeugdreeks : Aflevering 8 (reeks 1) : "De vierkante spijker".

15.05 : De Collega's
Vlaamse komische reeks over het wel en wee van enkele collega's op een administratiekantoor ergens in Vlaanderen. Aflevering 4 (reeks 2) : "De inspectie".

15.45 : Flikken
Vlaamse politieserie over een team Gentse flikken. (reeks 7) : "Big brother".

16.40 : Witte Raven
Programma waarin mensen getest worden op de meest diverse talenten. Elke aflevering probeert een leek na een korte, maar intensieve opleiding een nieuwe vaardigheid even goed te doen als echte specialisten. Aflevering 2 (reeks 1) : "Klassieke pianiste wordt deejay".

17.25 : Buiten de Zone
Humoristische jongerenreeks over vijf vrijwilligers in een telefooncentrale die zich laten meeslepen door hun dagdromen. Aflevering 19 : "Toekomst".

18.00 : Het Journaal

18.15 : Tomtesterom
Realityreeks waarin Tom Waes test of een bestaande handleiding in de praktijk wel deugt. Elke week trekt hij met een nieuw 'How to'-boekje de wijde wereld in. Hij speelt het spel fair en volgt de handleiding naar de letter ...
Aflevering 1 (reeks 2) : "Een paard temmen".

19.00 : Het Journaal

19.25 : De Premiejagers Deluxe
Superdeluxe uitvoering van de gesmaakte quiz met Bruno Wyndaele waarin twee teams van bekende en onbekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen. Aflevering 13 (reeks 1).

20.05 : De Televisieroute
Ben Roelants gaat negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie.

20.35 : Allez Eddy
Vlaamse film van Gert Embrechts. Freddy is een elfjarig wielertalent, zoon van een slager in een idyllisch dorpje. Zijn geïsoleerde leventje wordt volledig overhoop gehaald wanneer in 1975 de eerste supermarkt in het dorp zijn deuren opent. Ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd waarbij de winnaar Eddy Merckx zal ontmoeten.

22.10 : Het Journaal.

22.25 : Peter Live
Muziekshow met Peter Van de Veire : Bart Peeters jarig.

23.45 : Made in Belgium
Lieve Blancquaert gaat op zoek naar landgenoten die onze befaamde Bourgondische levenswijze hebben geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld : "New York".

00.15 : Journaallus

Volgende programma's verschuiven :

- 'Dagelijkse kost' schuift één dag op; de op vrijdag voorziene aflevering wordt zondag om 18.10 uitgezonden.
- 'Blokken' schuift één dag op; de op vrijdag voorziene aflevering wordt zondag om 18.30 uitgezonden.
- 'Iedereen beroemd' valt weg op maandag.
- 'Thuis' schuift één dag op; de  aflevering  van vrijdag wordt zondag om 20.00 uitgezonden.
- 'Beroepen zonder grenzen'. Aflevering 8 (Takeldiensten in Canada) gaat naar maandag 22 december.
- 'Café Corsari' valt weg.
- 'Koppen XL' valt weg.

Canvas

06.00 : Rolkrant + signaal radio 1

09.00 : Herfstbeelden/feratel

12.30  : Rolkrant

14.10 : Film - North by Northwest
Rijke vrijgezel wordt per ongeluk voor een spion gehouden. Er wordt hem een moord in de schoeven geschoven. Op de vlucht ontmoet hij mooie vrouw.  Regie : Alfred Hitchcock.

16.20 : Red  Star Line
Tussen 1873 en 1934 vervoerde de Belgische scheepvaartmaatschappij Red Star Line  om en bij de 2 miljoen migranten van Antwerpen naar New York. De documentairereeks brengt een mozaïek van menselijke migratieverhalen.

18.57 : Striptease
Dakloos (Manu Bonmariage - 1997)
Kippenvel (André Francois - 1991)
Boccaccio (Peter  Boeckx - 1997)
Prettige kerst (Richard Olivier- 2000)

20.00 : Journaal – 10'
                               
20.10 : 24 Hours on Earth

21.00 : 24 Hours on Earth

21.50 : Het Peulengaleis
Deel 1 - Vijfde reeks van de legendarische reeksen van Het Peulengaleis, vol nonsens, absurde humor en andere onzin.

22.20 : Zonde van de zendtijd
Reeks 1 compilatie –  Satirisch programma over de media, met Bert Gabriëls en Henk Rijckaert.
 
22.50 : Kijk eens op de doos
Comedyreeks met geestige, absurde en soms tragikomische scènes, bedacht en geschreven door (pdw).

23.20 : Nachtlus – hh journaal laat Eén

Volgende programma's worden verplaatst naar latere datum

'Lijst Debecker' : schuift door. Extra frequentie op vrijdag om 19.25. 'Hoera Cultuur' schuift naar voor en start rond 19.00.
'Karakters/Luc Nilis' schuift door naar dinsdag 09 december om 18.30.

Ketnet/OP12

'Karrewiet' wordt om 18.00 en 19.00 vervangen door een herhaling van 'Karrewiet PLUS' over 'Verboden voedsel'. (idem voor dinsdagochtend 09 december om 08.50).

Tot en met 'Junior Musical – bootcamp' om 18.25 verloopt de uitzendlijst zoals gepland.

Vanaf 'Junior Musical – bootcamp' worden de volgende programma's 5' à 10' vooruit geschoven.

Om 19.45 werd een extra programma 'Martha Praat' toegevoegd. Voor de dagen nadien zijn er geen gevolgen voor Ketnet.

OP12

Maandag 08 december : geen uitzending bij OP12. De uitzendingen die wegvallen verschuiven.
(bron : VRT)

08-12-2014 om 09:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : zes finalisten Zwitserse Songfestivalselectie zijn bekend.

 Gisteren, zondag 07 december 2014, heeft de Zwitserse omroep net voor middernacht de namen bekendgemaakt van de kandidaten die zullen deelnemen aan de nationale finale op zaterdag 31 januari 2015.

Tijdens die nationale selectie zullen in totaal zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket richting buurland Oostenrijk en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) ook ditmaal de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen. Net als de voorbije jaren had elke omroep haar selectieprocedure en dat leverde in totaal achttien kandidaten op voor de 'Experten-Check' die gisterennamiddag en -avond plaatsvond.

* geselecteerd voor de 'Experten-Check' :

SRF (negen liedjes, beluister ze HIER) :

- "Same Stars" door Arbresha.
- "Run" door Bubble Beatz ft. Sandra Wild.
- "Open Heart Surgery" door Thierry Condor.
- "Destiny" door Dahï.
- "There Was A Yesterday" door Simon Hafner.
- "Hey Now" door Andy McSean.
- "iMagination" door San Dii.
- "Singing About Love" door Timebelle.
- "Only Human" door Tiziana.

RTS (zes liedjes, beluister ze HIER) :

- "Vu dén Haut" door Alenko.
- "Hurdy Gurdy Girls" door Anach Cuan.
- "Letter to Myself" door Célia.
- "Fly" door Licia Cherry.
- "Time to Shine" door Mélanie René.
- "Kevlar Heart" door Shana Pearson.

RSI (drie liedjes, beluister ze HIER) :

- "123, Take Me Back to 23" door Deborah Bough.
- "Your perfume" door Elias ft. Zero in On.
- "Cocktail e fantasmi" door The Vad Vuc.

Tijdens deze 'Experten-Check' stelden de achttien kandidaten hun nummer voor en een vakjury (Rafael Antonio, Freda Goodlett, Moritz Faccin, Catherine Colombara en Nicola Locarnini) duidde nadien de de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) aan.

* geplaatst voor de nationale finale :

SRF (drie liedjes) :

- "Only Human" door Tiziana.
- "Singing About Love" door Timebelle.
- "Hey Now" door Andy McSean.

RTS (twee liedjes) :

- "Fly" door Licia Cherry.
- "Time To Shine" door Mélanie René.

RSI (één liedje) :

- "Bring Me Back To 23" door Deborah Bough.

Tijdens de finale op zaterdag 31 januari 2015, rechtstreeks vanuit Kreuzlingen, brengen de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Hun lot ligt tijdens die uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron : SRF)

08-12-2014 om 00:01 geschreven door Redactie  


07-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : eerste deelnemer Servische nationale Songfestivalselectie op zondag 14 december bekend.

Sinds eind september weten we dat de Servische nationale omroep RTS volgend jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 26 september maakte de omroep bekend dat het Vladimir Graić gevraagd heeft om drie liedjes te schrijven voor een nationale selectie. Deze drie nummers zullen tijdens die selectie door drie verschillende artiesten ten gehore worden gebracht en de winnaar van de nationale selectie mag in mei volgend jaar naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen.

Eind oktober maakte de omroep bekend dat twee van de drie artiesten bekende namen zullen zijn en dat de derde en laatste artiest via een aantal audities zal worden geselecteerd. Jonge, getalenteerde, artiesten kregen tot en met maandag 10 november de tijd om zich bij de omroep aan te melden. In de tweede helft van de maand volgden er audities in zes Servische steden (Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad en Belgrado).

Na deze audities werden dertig kandidaten weerhouden en daarvan zullen er tien volgende zondag, 14 december, aantreden tijdens een speciaal programma. Aan het einde van die show zal er één kandidaat worden aangeduid die dan mag deelnemen aan de nationale selectie. Het programma, dat om 17.00 van start gaat, zal rechtsteeks worden uitgezonden via het eerste net van de Servische omroep.

Graić schreef de voorbije jaren reeds twee Songfestivalinzendingen en zo is hij verantwoordelijk voor "Molitva", het nummer waarmee Marija Šerifović in 2007 het Balkanland een eerste overwinning bezorgde. Twee jaar geleden was hij verantwoordelijk voor de Sloveense inzending "Verjamem", het nummer waarmee Eva Boto in de tweede halve finale op een zeventiende en voorlaatste plaats strandde. (bron en logo : RTS)

07-12-2014 om 20:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : op deze eerste zondag van december trekken we naar Noorwegen.

Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagzondag 07 december, trekken we naar Noorwegen alwaar Hanne Sørvaag (Hanne Margrethe Fredriksen Sørvaag) op maandag 11 november 2013 haar kerstalbum "Christmas Lights" op de markt bracht.

In 2011 nam de singer-songwriter deel aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival, met het nummer "You're Like A Melody". Het leverde haar een plaats op in de finale maar daar overleefde ze de eerste stemronde niet. Datzelfde jaar nam Carina Dahl deel met het nummer "Guns & Boys" waarvoor beide dames samenwerkten. Het nummer bleef echter in de eerste voorronde steken.

Reeds in 2003 schreef ze de muziek voor "You've Got A Hold On Me" wat Linda Kvam een vijfde plaats opleverde in de Noorse finale. Later volgden nog "Tricky" van Velvet Inc. (2009), "Do It Again" van Foxy (2009) en "Make It Better" van Tommy Fredvang (2012) waarvoor ze telkens de tekst en muziek (mee)schreef.

Sørvaag schreef tot op heden ook de tekst en muziek van drie Songfestivalinzendingen. In 2008 was dat "Disappear" wat de Duitse formatie No Angels een gedeelde drieëntwintigste en laatste plaats opleverde. In 2010 was ze mede-verantwoordelijk voor twee inzendingen : "My Heart Is Yours", de Noorse inzending van Didrik Solli-Tangen die in eigen land een twintigste plaats behaalde en "Shine" van de Georgische Sofia Nizharadze (negende plaats).

* "Christmas Lights" :

01. "Something With an A".
02. "Hot Chocolate & Marshmallows".
03. "Oh, December".
04. "Christmas Lights".
05. "Oscar & Me".
06. "Little Drummer Boy".
07. "Not Enough of Me".
08. "If I'd Have Known".
09. "Shiny Jukebox".
10. "Never Alone".
11. "Santa's Little Helper".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

07-12-2014 om 19:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Cypriotische nationale selectie gaat vanavond van start met eerste auditieshow.

 Na een jaartje afwezigheid stuurt de Cypriotische nationale omroep CyBC volgend jaar een kandidaat naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep pakt de nationale selectie, gepresenteerd door Antri Keratoni, dit jaar meteen groots aan en gaat vanaf vanavond, zondag 07 december 2014, op zoek naar de meest geschikte kandidaat. Die zoektocht mondt uit in een nationale finale op zondag 01 februari eerstkomende.

Eerder dit najaar ging de omroep op zoek naar inzendingen en op maandag 20 oktober maakte de omroep de namen van de zestig geselecteerde kandidaten bekend. Dat aantal werd uiteindelijk bijgesteld op vijfenvijftig en zij mogen vanaf vanavond hun beste beentje voorzetten tijdens de castingshows.

 De komende weken volgen er zeven van die shows en een vierkoppige jury (Elena Patroklou, Alex Panayi, Despina Olympiou en Tasos Trifonos) zal bepalen of een artiest doorstoot naar de volgende ronde of niet. Na die zeven shows blijven er twintig artiesten over en zij strijden tijdens de 'Eurochallenge' show (show acht met twintig kandidaten en show negen met tien kandidaten) voor een plaatsje in de finale.

Aan die finale, op zondag 01 februari 2015, nemen dan zes artiesten deel en hun lot ligt dan in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). Tijdens de 'Eurochallenge' shows krijgt de vakjury het gezelschap van Christer Björkman (oud-deelnemer en Zweedse delegatieleider) en Dimitris Kontopoulos (componist en producer). Tijdens de finale krijgt de jury het gezelschap van de Franse oud-delegatieleider Bruno Berberes.

De eerste auditieronde wordt vanavond, zondag 07 december 2014, uitgezonden via het eerste net van de Cypriotische omroep (alsook PIK Sat) tussen 20.30 en 22.00 (21.30 en 23.00 plaatselijke tijd). De uitzending kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link.
(bron, logo en foto : CyBC)

07-12-2014 om 15:54 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs