Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

08-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag blijven we nog in Noorwegen met zangeres Tone Damli.

 Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagmaandag 08 december, blijven we nog eventjes in Noorwegen alwaar Tone Damli op maandag 17 november jongstleden haar kerstalbum "Di Første Jul" op de markt bracht. Dat album is inmiddels het zesde dat ze heeft uitgebracht.

De zangeres nam in 2005 deel aan de Noorse versie van 'Idool' alwaar ze op een tweede plaats eindigde. Een jaar later strandde ze op een derde plaats tijdens 'Skal Vi Danse', de plaatselijke editie van 'Sterren op de Dansvloer'. In 2009 nam ze deel aan de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Butterflies" maar moest de latere Songfestivalwinnaar Alexander Rybak voor zich dulden.

In 2013 waagde ze samen met Erik Segerstedt (MF 2009) haar kans in de Zweedse selectie, 'Melodifestivalen 2013'. Met "Hello Goodbye" haalde het tweetal een vierde plaats in de tweede voorronde wat hen een plaatsje opleverde de herkansingsronde. Daar strandden ze uiteindelijk op een vijfde plaats.

* "Di Første Jul" :

01. "Når himmelen dette ned".
02. "Luciasang".
03. "Di første jul".
04. "Jul, jul, strålande jul".
05. "Jon Blund".
06. "Snø".
07. "Mitt hjerte alltid vanker".
08. "Vinter og snø".
09. "Vi tenner våre lykter".
10. "Fager e jordi" (Deilig er Jorden).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

08-12-2014 om 11:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste dag van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zaterdag 15 november verzamelden de dance-lovers in het Antwerpse LaRiva (Londenstraat 52, 2000 Antwerpen) om een primeur van een spektakel mee te volgen. Life acts van populaire dance artiesten en DJ's van vroeger en nu lieten zelfs de meest toegewijde muurbloempjes niet onberoerd.

Omdat één feestje niet genoeg is, doen we het deze maand gewoon opnieuw over. Volgende zaterdag, 13 december, is het de beurt aan enkele andere leuke artiesten en dj's om Antwerpen op zijn kop te zetten. Die avond maken onder meer The Mackenzie feat. Jessy (Eurosong 2014) en Alana Dante (Eurosong 1999) hun opwachting.

Tickets (deuren open om 22.00, optredens vanaf 23.00) kunnen worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Ongetwijfeld kent iedereen Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982) van haar personage Rita Van den Bossche uit de vtm-soap 'Familie'. Na de eerste eigen succesvolle zomershow in 2013 kwam er een vervolg in de zomer van 2014. Beide shows werden gespeeld in het gezelligste theater aan de Vlaamse kust, 't Colisée in Blankenberge.

Voor het eerst breng Jacky nu ook met Kerstmis een variétéshow en dit in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Vakkundige danseressen, prachtige kostuums, betoverende muziek en hilarische sketches kleuren de donkere dagen rond Kerstmis.

Verder maken Petra (Eurosong 1993-1999-2006-2014), Luc Steeno, de Popkoning (Jean-Pierre Maeren) en Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) hun opwachting.

Tickets voor één van de voorstellingen (vrijdag 26 tot en met zondag 28 december) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut).

 Hoe meer de winter nadert, hoe meer het uitkijken is naar de zomer. Er is reden toe. 'TW Classic' heeft alvast twee topnamen gestrikt voor de komende editie die zal plaatsvinden in het Festivalpark in Werchter op zaterdag 04 juli 2015.

Showbeest Robbie Williams zal als hoofdact aantreden op 'TW Classic'. De Brit zal in typische stijl al zijn grote hits op de festivalweide afvuren. Robbie Williams is een meester-entertainer, een geboren showman die maar al te graag met zijn publiek dolt. Het zal op 'TW Classic' zeker weer van dattum zijn.

Ook al zeker voor 'TW Classic 2015' : Anouk (ESF 2013), nog steeds met grote voorsprong de meest succesvolle rockzangeres van de lage landen. Zes keer stond ze op 'Rock Werchter'. Voor de tweede keer siert ze nu de affiche van 'TW Classic'. Komen mee naar Werchter : een gouden stem, onder de arm een nieuw album en een pak klassiekers in de rugzak. De affiche van 'TW Classic' wordt binnenkort verder aangevuld met meer moois.

Tickets voor 'TW Classic 2015' zijn vanaf vrijdag 12 december om 10.00 te koop via  Proximus Go for Music en Ticketmaster!

08-12-2014 om 10:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAKING VRT : Wat is er te zien/horen op de stakingsdag, vandaag maandag 08 december 2014.

 De directie en de vakbonden van de VRT hebben vorige week een akkoord bereikt over het aanbod op de stakingsdagen van maandag 08 en maandag 15 december.

Vandaag, maandag 08 december, blijft een aangepast aanbod gegarandeerd op alle radio- en televisienetten en volgende maandag15 december, mag de normale programmering doorgaan. Vandaag blijft eveneens een minimum nieuwsaanbod gewaarborgd.

Op de radio gaat het over kortere bulletins die overgenomen worden door alle zenders. Op Eén en Canvas zullen er kortere journaals zijn op de gebruikelijke uren. Op de radio zorgt elk net voor non-stop muziek uitgaande van zijn eigen profiel.

Op Eén en Canvas zijn er naast de journaals een aantal vervangprogramma's. (zie hieronder) Bij Ketnet is er een licht aangepaste programmering. Online zorgt deredactie.be voor een aangepaste nieuwsvoorziening en zijn er op de andere net- en themasites slechts beperkte updates.

* Programmering televisie op 08 december

Eén

13.00 : Het Journaal

13.15 : De klas van Frieda
Quiz gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Elke aflevering nemen twee bekende duo's het tegen elkaar op. Eurosongduo Eva Daeleman en Peter Van de Veire het op tegen 'The Voice van Vlaanderen'-coaches Regi Penxten en Koen Buyse.

14.05 : Grenzeloze liefde
Humaninterestprogramma waarin Annick Ruyts op zoek gaat naar Vlamingen die in het buitenland de liefde van hun leven hebben gevonden. Aflevering 13 (reeks 2) : "Tokio".

14.35 : Kapitein Zeppos
Vlaamse jeugdreeks : Aflevering 8 (reeks 1) : "De vierkante spijker".

15.05 : De Collega's
Vlaamse komische reeks over het wel en wee van enkele collega's op een administratiekantoor ergens in Vlaanderen. Aflevering 4 (reeks 2) : "De inspectie".

15.45 : Flikken
Vlaamse politieserie over een team Gentse flikken. (reeks 7) : "Big brother".

16.40 : Witte Raven
Programma waarin mensen getest worden op de meest diverse talenten. Elke aflevering probeert een leek na een korte, maar intensieve opleiding een nieuwe vaardigheid even goed te doen als echte specialisten. Aflevering 2 (reeks 1) : "Klassieke pianiste wordt deejay".

17.25 : Buiten de Zone
Humoristische jongerenreeks over vijf vrijwilligers in een telefooncentrale die zich laten meeslepen door hun dagdromen. Aflevering 19 : "Toekomst".

18.00 : Het Journaal

18.15 : Tomtesterom
Realityreeks waarin Tom Waes test of een bestaande handleiding in de praktijk wel deugt. Elke week trekt hij met een nieuw 'How to'-boekje de wijde wereld in. Hij speelt het spel fair en volgt de handleiding naar de letter ...
Aflevering 1 (reeks 2) : "Een paard temmen".

19.00 : Het Journaal

19.25 : De Premiejagers Deluxe
Superdeluxe uitvoering van de gesmaakte quiz met Bruno Wyndaele waarin twee teams van bekende en onbekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen. Aflevering 13 (reeks 1).

20.05 : De Televisieroute
Ben Roelants gaat negen weken lang op zoek naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie.

20.35 : Allez Eddy
Vlaamse film van Gert Embrechts. Freddy is een elfjarig wielertalent, zoon van een slager in een idyllisch dorpje. Zijn geïsoleerde leventje wordt volledig overhoop gehaald wanneer in 1975 de eerste supermarkt in het dorp zijn deuren opent. Ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd waarbij de winnaar Eddy Merckx zal ontmoeten.

22.10 : Het Journaal.

22.25 : Peter Live
Muziekshow met Peter Van de Veire : Bart Peeters jarig.

23.45 : Made in Belgium
Lieve Blancquaert gaat op zoek naar landgenoten die onze befaamde Bourgondische levenswijze hebben geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld : "New York".

00.15 : Journaallus

Volgende programma's verschuiven :

- 'Dagelijkse kost' schuift één dag op; de op vrijdag voorziene aflevering wordt zondag om 18.10 uitgezonden.
- 'Blokken' schuift één dag op; de op vrijdag voorziene aflevering wordt zondag om 18.30 uitgezonden.
- 'Iedereen beroemd' valt weg op maandag.
- 'Thuis' schuift één dag op; de  aflevering  van vrijdag wordt zondag om 20.00 uitgezonden.
- 'Beroepen zonder grenzen'. Aflevering 8 (Takeldiensten in Canada) gaat naar maandag 22 december.
- 'Café Corsari' valt weg.
- 'Koppen XL' valt weg.

Canvas

06.00 : Rolkrant + signaal radio 1

09.00 : Herfstbeelden/feratel

12.30  : Rolkrant

14.10 : Film - North by Northwest
Rijke vrijgezel wordt per ongeluk voor een spion gehouden. Er wordt hem een moord in de schoeven geschoven. Op de vlucht ontmoet hij mooie vrouw.  Regie : Alfred Hitchcock.

16.20 : Red  Star Line
Tussen 1873 en 1934 vervoerde de Belgische scheepvaartmaatschappij Red Star Line  om en bij de 2 miljoen migranten van Antwerpen naar New York. De documentairereeks brengt een mozaïek van menselijke migratieverhalen.

18.57 : Striptease
Dakloos (Manu Bonmariage - 1997)
Kippenvel (André Francois - 1991)
Boccaccio (Peter  Boeckx - 1997)
Prettige kerst (Richard Olivier- 2000)

20.00 : Journaal – 10'
                               
20.10 : 24 Hours on Earth

21.00 : 24 Hours on Earth

21.50 : Het Peulengaleis
Deel 1 - Vijfde reeks van de legendarische reeksen van Het Peulengaleis, vol nonsens, absurde humor en andere onzin.

22.20 : Zonde van de zendtijd
Reeks 1 compilatie –  Satirisch programma over de media, met Bert Gabriëls en Henk Rijckaert.
 
22.50 : Kijk eens op de doos
Comedyreeks met geestige, absurde en soms tragikomische scènes, bedacht en geschreven door (pdw).

23.20 : Nachtlus – hh journaal laat Eén

Volgende programma's worden verplaatst naar latere datum

'Lijst Debecker' : schuift door. Extra frequentie op vrijdag om 19.25. 'Hoera Cultuur' schuift naar voor en start rond 19.00.
'Karakters/Luc Nilis' schuift door naar dinsdag 09 december om 18.30.

Ketnet/OP12

'Karrewiet' wordt om 18.00 en 19.00 vervangen door een herhaling van 'Karrewiet PLUS' over 'Verboden voedsel'. (idem voor dinsdagochtend 09 december om 08.50).

Tot en met 'Junior Musical – bootcamp' om 18.25 verloopt de uitzendlijst zoals gepland.

Vanaf 'Junior Musical – bootcamp' worden de volgende programma's 5' à 10' vooruit geschoven.

Om 19.45 werd een extra programma 'Martha Praat' toegevoegd. Voor de dagen nadien zijn er geen gevolgen voor Ketnet.

OP12

Maandag 08 december : geen uitzending bij OP12. De uitzendingen die wegvallen verschuiven.
(bron : VRT)

08-12-2014 om 09:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : zes finalisten Zwitserse Songfestivalselectie zijn bekend.

 Gisteren, zondag 07 december 2014, heeft de Zwitserse omroep net voor middernacht de namen bekendgemaakt van de kandidaten die zullen deelnemen aan de nationale finale op zaterdag 31 januari 2015.

Tijdens die nationale selectie zullen in totaal zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket richting buurland Oostenrijk en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) ook ditmaal de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen. Net als de voorbije jaren had elke omroep haar selectieprocedure en dat leverde in totaal achttien kandidaten op voor de 'Experten-Check' die gisterennamiddag en -avond plaatsvond.

* geselecteerd voor de 'Experten-Check' :

SRF (negen liedjes, beluister ze HIER) :

- "Same Stars" door Arbresha.
- "Run" door Bubble Beatz ft. Sandra Wild.
- "Open Heart Surgery" door Thierry Condor.
- "Destiny" door Dahï.
- "There Was A Yesterday" door Simon Hafner.
- "Hey Now" door Andy McSean.
- "iMagination" door San Dii.
- "Singing About Love" door Timebelle.
- "Only Human" door Tiziana.

RTS (zes liedjes, beluister ze HIER) :

- "Vu dén Haut" door Alenko.
- "Hurdy Gurdy Girls" door Anach Cuan.
- "Letter to Myself" door Célia.
- "Fly" door Licia Cherry.
- "Time to Shine" door Mélanie René.
- "Kevlar Heart" door Shana Pearson.

RSI (drie liedjes, beluister ze HIER) :

- "123, Take Me Back to 23" door Deborah Bough.
- "Your perfume" door Elias ft. Zero in On.
- "Cocktail e fantasmi" door The Vad Vuc.

Tijdens deze 'Experten-Check' stelden de achttien kandidaten hun nummer voor en een vakjury (Rafael Antonio, Freda Goodlett, Moritz Faccin, Catherine Colombara en Nicola Locarnini) duidde nadien de de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) aan.

* geplaatst voor de nationale finale :

SRF (drie liedjes) :

- "Only Human" door Tiziana.
- "Singing About Love" door Timebelle.
- "Hey Now" door Andy McSean.

RTS (twee liedjes) :

- "Fly" door Licia Cherry.
- "Time To Shine" door Mélanie René.

RSI (één liedje) :

- "Bring Me Back To 23" door Deborah Bough.

Tijdens de finale op zaterdag 31 januari 2015, rechtstreeks vanuit Kreuzlingen, brengen de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Hun lot ligt tijdens die uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron : SRF)

08-12-2014 om 00:01 geschreven door Redactie  


07-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : eerste deelnemer Servische nationale Songfestivalselectie op zondag 14 december bekend.

Sinds eind september weten we dat de Servische nationale omroep RTS volgend jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 26 september maakte de omroep bekend dat het Vladimir Graić gevraagd heeft om drie liedjes te schrijven voor een nationale selectie. Deze drie nummers zullen tijdens die selectie door drie verschillende artiesten ten gehore worden gebracht en de winnaar van de nationale selectie mag in mei volgend jaar naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen.

Eind oktober maakte de omroep bekend dat twee van de drie artiesten bekende namen zullen zijn en dat de derde en laatste artiest via een aantal audities zal worden geselecteerd. Jonge, getalenteerde, artiesten kregen tot en met maandag 10 november de tijd om zich bij de omroep aan te melden. In de tweede helft van de maand volgden er audities in zes Servische steden (Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad en Belgrado).

Na deze audities werden dertig kandidaten weerhouden en daarvan zullen er tien volgende zondag, 14 december, aantreden tijdens een speciaal programma. Aan het einde van die show zal er één kandidaat worden aangeduid die dan mag deelnemen aan de nationale selectie. Het programma, dat om 17.00 van start gaat, zal rechtsteeks worden uitgezonden via het eerste net van de Servische omroep.

Graić schreef de voorbije jaren reeds twee Songfestivalinzendingen en zo is hij verantwoordelijk voor "Molitva", het nummer waarmee Marija Šerifović in 2007 het Balkanland een eerste overwinning bezorgde. Twee jaar geleden was hij verantwoordelijk voor de Sloveense inzending "Verjamem", het nummer waarmee Eva Boto in de tweede halve finale op een zeventiende en voorlaatste plaats strandde. (bron en logo : RTS)

07-12-2014 om 20:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : op deze eerste zondag van december trekken we naar Noorwegen.

Voor het - inmiddels - zevende jaar op rij tellen we opnieuw af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds zondag 30 november 2014, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagzondag 07 december, trekken we naar Noorwegen alwaar Hanne Sørvaag (Hanne Margrethe Fredriksen Sørvaag) op maandag 11 november 2013 haar kerstalbum "Christmas Lights" op de markt bracht.

In 2011 nam de singer-songwriter deel aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival, met het nummer "You're Like A Melody". Het leverde haar een plaats op in de finale maar daar overleefde ze de eerste stemronde niet. Datzelfde jaar nam Carina Dahl deel met het nummer "Guns & Boys" waarvoor beide dames samenwerkten. Het nummer bleef echter in de eerste voorronde steken.

Reeds in 2003 schreef ze de muziek voor "You've Got A Hold On Me" wat Linda Kvam een vijfde plaats opleverde in de Noorse finale. Later volgden nog "Tricky" van Velvet Inc. (2009), "Do It Again" van Foxy (2009) en "Make It Better" van Tommy Fredvang (2012) waarvoor ze telkens de tekst en muziek (mee)schreef.

Sørvaag schreef tot op heden ook de tekst en muziek van drie Songfestivalinzendingen. In 2008 was dat "Disappear" wat de Duitse formatie No Angels een gedeelde drieëntwintigste en laatste plaats opleverde. In 2010 was ze mede-verantwoordelijk voor twee inzendingen : "My Heart Is Yours", de Noorse inzending van Didrik Solli-Tangen die in eigen land een twintigste plaats behaalde en "Shine" van de Georgische Sofia Nizharadze (negende plaats).

* "Christmas Lights" :

01. "Something With an A".
02. "Hot Chocolate & Marshmallows".
03. "Oh, December".
04. "Christmas Lights".
05. "Oscar & Me".
06. "Little Drummer Boy".
07. "Not Enough of Me".
08. "If I'd Have Known".
09. "Shiny Jukebox".
10. "Never Alone".
11. "Santa's Little Helper".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

07-12-2014 om 19:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Cypriotische nationale selectie gaat vanavond van start met eerste auditieshow.

 Na een jaartje afwezigheid stuurt de Cypriotische nationale omroep CyBC volgend jaar een kandidaat naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep pakt de nationale selectie, gepresenteerd door Antri Keratoni, dit jaar meteen groots aan en gaat vanaf vanavond, zondag 07 december 2014, op zoek naar de meest geschikte kandidaat. Die zoektocht mondt uit in een nationale finale op zondag 01 februari eerstkomende.

Eerder dit najaar ging de omroep op zoek naar inzendingen en op maandag 20 oktober maakte de omroep de namen van de zestig geselecteerde kandidaten bekend. Dat aantal werd uiteindelijk bijgesteld op vijfenvijftig en zij mogen vanaf vanavond hun beste beentje voorzetten tijdens de castingshows.

 De komende weken volgen er zeven van die shows en een vierkoppige jury (Elena Patroklou, Alex Panayi, Despina Olympiou en Tasos Trifonos) zal bepalen of een artiest doorstoot naar de volgende ronde of niet. Na die zeven shows blijven er twintig artiesten over en zij strijden tijdens de 'Eurochallenge' show (show acht met twintig kandidaten en show negen met tien kandidaten) voor een plaatsje in de finale.

Aan die finale, op zondag 01 februari 2015, nemen dan zes artiesten deel en hun lot ligt dan in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). Tijdens de 'Eurochallenge' shows krijgt de vakjury het gezelschap van Christer Björkman (oud-deelnemer en Zweedse delegatieleider) en Dimitris Kontopoulos (componist en producer). Tijdens de finale krijgt de jury het gezelschap van de Franse oud-delegatieleider Bruno Berberes.

De eerste auditieronde wordt vanavond, zondag 07 december 2014, uitgezonden via het eerste net van de Cypriotische omroep (alsook PIK Sat) tussen 20.30 en 22.00 (21.30 en 23.00 plaatselijke tijd). De uitzending kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link.
(bron, logo en foto : CyBC)

07-12-2014 om 15:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : deze namiddag vindt in Zwitserland de 'Experten-Check' plaats voor de nationale Songfestivalselectie.

 Op zaterdag 31 januari 2015 zal de Zwitserse kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival worden geselecteerd.

Tijdens de nationale selectie zullen in totaal zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket richting buurland Oostenrijk en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) ook ditmaal de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen. Net als de voorbije jaren had elke omroep haar selectieprocedure en als geheugensteuntje zetten we elke procedure hieronder nog eens kort op een rijtje.

Tussen maandag 29 september en maandag 27 oktober (08.00) konden geïnteresseerden hun liedjes indienen via het internet. Nadien kregen de fans de gelegenheid om hun stem uit te brengen (tussen maandag 03 en maandag 17 november) en daarnaast beoordeelde ook een vakjury alle liedjes (iets meer dan tweehonderd). De negen nummers met de meeste stemmen gaan namens SRF en RTR door naar de volgende ronde.

RTS ging tussen dinsdag 09 september en maandag 27 oktober op zoek naar inzendingen en uiteindelijk werd er afgeklokt op zesentwintig stuks. Na een eerste selectie bleven tien liedjes over en die werden afgelopen zondag (23 november) voor een vakjury (Catherine Colombara,
Laurent Pavia, Emile Felber en Nicolas Tanner) ten gehore gebracht. Uiteindelijk werden er zes geselecteerd voor de volgende ronde.

RSI ging tussen woensdag 16 juli en woensdag 15 oktober op zoek naar liedjes en deze omroep ontving er uiteindelijk achtentwintig. Op dinsdag 04 november beluisterde een driekoppige vakjury (Paolo Meneguzzi, Iris Moné en Simone Tomassini) alle nummers en werden er in totaal drie geselecteerd.

* geselecteerd voor de volgende ronde :

SRF (negen liedjes, beluister ze HIER) :

- "Same Stars" door Arbresha.
- "Run" door Bubble Beatz ft. Sandra Wild.
- "Open Heart Surgery" door Thierry Condor.
- "Destiny" door Dahï.
- "There Was A Yesterday" door Simon Hafner.
- "Hey Now" door Andy McSean.
- "iMagination" door San Dii.
- "Singing About Love" door Timebelle.
- "Only Human" door Tiziana.

RTS (zes liedjes, beluister ze HIER) :

- "Vu dén Haut" door Alenko.
- "Hurdy Gurdy Girls" door Anach Cuan.
- "Letter to Myself" door Célia.
- "Fly" door Licia Cherry.
- "Time to Shine" door Mélanie René.
- "Kevlar Heart" door Shana Pearson.

RSI (drie liedjes, beluister ze HIER) :

- "123, Take Me Back to 23" door Deborah Bough.
- "Your perfume" door Elias ft. Zero in On.
- "Cocktail e fantasmi" door The Vad Vuc.

De volgende ronde (met in totaal achttien deelnemers) vindt plaats vandaag, zondag 07 december 2014, plaats. De uitzending, gepresenteerd door Clarissa Tami, start om 13.10 en duurt tot 21.15. Tijdens deze 'Experten-Check' stellen de achttien kandidaten hun nummer voor en een vakjury zal dan de de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) aanduiden.

Wie dat wenst kan de uitzending volgen via het internet en dat kan door HIER te klikken, een volledig schema (met de uren van optredens) krijg je HIER. (bron : SRF)

07-12-2014 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Simonnen heeft goed nieuws voor Rosa en Julia keert eindelijk terug uit Afrika.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Op donderdag 30 oktober keerde een oude bekende terug naar 'Thuis'. Acteur Frank Van Erum kruipt opnieuw in de huid van Renzo Fierens, de zoon van Nancy en halfbroer van Femke en Britney. "Dat je-m'en-fous-kantje is er nog steeds, maar Renzo heeft zoveel meer kleur gekregen dan vroeger", aldus de acteur.

Sinds donderdag 30 oktober is 'Thuis'-personage Renzo Fierens, gespeeld door Frank Van Erum, helemaal terug van weggeweest. Na een afwezigheid van acht jaar klopt Renzo onverwacht weer aan bij zijn moeder Nancy. Met zijn terugkeer verrast hij vriend en vijand : de onbezonnen jongen die jaren geleden het kot op stelten zette, heeft nu plaats gemaakt voor een volwassenere versie van zichzelf.

Om zijn plannen in goede banen te leiden, logeert Renzo in de 'Zus en Zo', zonder te beseffen wat beide families elkaar de laatste tijd hebben aangedaan. Hij zal ondervinden dat er heel wat is veranderd, maar ook voor hem heeft de tijd allesbehalve stilgestaan. Renzo is getrouwd en intussen ook gescheiden, maar heeft er wel een zoon aan overgehouden : Dylan. En dat is voor Renzo de belangrijkste reden om terug te keren naar zijn thuisbasis.

Hoe Renzo uit de serie verdween

Renzo verscheen voor het eerst in 'Thuis' op 06 oktober 2004. Al van in het begin werkte hij zich vaak in de nesten. Hij zat geregeld in geldnood en ging voortdurend op zoek naar manieren om gemakkelijk geld te verdienen. Helaas koos Renzo lang niet altijd voor de legale manier. Auto's stelen, drugs dealen : Renzo heeft veel op zijn kerfstok, maar moest achteraf steevast op de blaren zitten. Gelukkig kon hij altijd terecht bij zijn zus Femke. Ook Nancy kon, in tegenstelling tot Eddy, niet lang kwaad blijven op Renzo.

Nadat Renzo samen met Femke zijn toenmalige vriendin Sofie Bastiaens op het nippertje uit de klauwen had gered van Tony, een gevaarlijke drugsdealer, besloot hij te vluchten. Op 01 mei 2006 was hij voor de laatste keer te zien in 'Thuis'. Een terugblik kan je HIER bekijken.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.666 TOT EN MET 3.670.

Bij Peggy komen er twijfels naar boven. Renzo en Frank steunen Peggy. Simonne heeft goed nieuws voor Rosa. Geert wordt verrast door Hélène. Marianne speelt het hard.

- maandag 08 decemberGEEN UITZENDING.

- dinsdag 09 december - aflevering 3.666 : Ann is razend op Marianne, terwijl Tom net met zijn moeder te doen heeft. Nancy kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Adil zit op hete kolen. Eddy beloont zichzelf met een cadeautje. Bij Peggy komen er twijfels naar boven.

- woensdag 10 december - aflevering 3.667 : Nancy doet haar best om te zwijgen tegen Marianne. Lena nodigt Jens uit voor een gala van haar werk. Tim neemt een besluit. Lowie moet bijna zijn rijexamen afleggen en gaat nog een laatste keer oefenen met Frank. Renzo en Frank steunen Peggy. Simonne heeft goed nieuws voor Rosa.

- donderdag 11 november - aflevering 3.668 : Stan heeft stress voor zijn examens. Ann en Mayra plannen een reis. Peggy en Renzo groeien dichter naar elkaar toe. Marianne voelt Hélène aan de tand. Lowie gaat niet naar de les. Lena beseft dat Jens liever niet meegaat naar het gala.

- vrijdag 12 december - aflevering 3.669 : Toon heeft een onaangenaam werkje gekregen van Sam. Geert wordt verrast door Hélène. Jana en Olivia plagen Lowie. Eddy en Nancy halen herinneringen boven. Peggy krijgt een harde opdoffer te verwerken. Marianne speelt het hard.

- zondag 14 december - aflevering 3.670 : Marianne heeft leuk nieuws voor Ann en Mayra. Luc doet Simonne een voorstel. Lowie moet zijn rijexamen afleggen. Er is bezoek voor Sam. Peggy maakt kennis met iemand heel speciaal. Julia vangt Luc op.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

07-12-2014 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Liesbeth is zes weken buiten strijd en Guido komt in nauwe schoentjes te zitten.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.401 TOT EN MET 5.405.

- maandag 08 december - aflevering 5.401 : Liesbeth is zes weken buiten strijd na haar ongelukkige val. Dit tot ongenoegen van Zjef, die van Thomas te horen krijgt dat er geen permanente vervanging komt in de Foodbar. Ondertussen bereidt Thomas samen met Peter de grote persconferentie van woensdag voor. Mathias en Patrick geven hun strijd tegen de GAS-boetes nog niet op en schrijven een gezamenlijke brief naar de burgemeester. Kobe weet Guido te overhalen een proefritje te maken met de wagen.

- dinsdag 09 december - aflevering 5.402 : Niko en de vrienden willen er alles aan doen om Bodé in België te houden, maar de situatie lijkt uitzichtloos. Floor probeert bij Stefanie te achterhalen wat Peter precies zal zeggen tijdens de persconferentie van morgen. Jan vraagt Rita om te investeren in een nieuw terras. Guido komt in nauwe schoentjes te zitten.

- woensdag 10 december - aflevering 5.403 : Peter maakt zich klaar voor de persconferentie en hij krijgt daarbij steun van Thomas. Het duurt echter niet lang vooraleer Peter een nieuwe klap moet verwerken. Arno springt bij in de Foodbar, maar hij lijkt er niet veel aanleg voor te hebben. Anna wil dat Jan opnieuw een kerstdiner organiseert in het café. Die staat daar echter niet voor te springen.

- donderdag 11 december - aflevering 5.404 : Niko is er niet in geslaagd Bodé op te sporen, en hij hervat zijn zoektocht de volgende dag. Thomas broedt op een idee om hem te helpen. Guido probeert zich te focussen op zijn examens, maar zit met zijn gedachten elders. Het bezwarende krantenartikel over Peter slaat bij Marie-Rose in als een bom.

- vrijdag 12 december - aflevering 5.405 : Zjef lijkt bijwerkingen te ondervinden van zijn medische behandeling. Rudi is overbezorgd. Hanne lucht bij Stefanie haar hart over haar relatie met Thomas. Leen krijgt het moeilijk wanneer ze Arthur ziet spelen met de knuffel die hij van Faroud heeft gekregen. June schakelt Véronique in bij een betaling aan Floor.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

07-12-2014 om 12:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Eén van Andrea's testpersonen heeft last van bijwerkingen en ze vreest voor haar onderzoek.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 72 TOT EN MET 76.

- maandag 08 december - aflevering 72 : David is opgetogen wanneer hij telefoon krijgt van Sofie, die in het ziekenhuis herstelt van haar auto-ongeval. Hij is ook blij met het bezoek van Hannelore, die wil dat hij de biolijn lanceert in de apotheken. Maarten daarentegen wil Hannelore niet meer zien op het domein van de Klaerhouts. Laura gelooft dat Quinten een goeie gast is en ze overtuigt Tim om hem nog een kans te geven. Bea vraagt aan Herman om samen met David naar de vergadering van haar vrouwenclub te komen.

- dinsdag 09 december - aflevering 73 : Delphine helpt Sander met het schilderen van de galerie, maar dezekeer probeert ze hem niet te verleiden. Dat verrast Sander. Bij Klaerhout Pharmaceutica begint Andrea aan de testfase van haar slaapmiddel met proefpersonen. Robby vreest dat Tim zijn studies niet ernstig genoeg neemt, zeker omdat hij volgende week examens heeft en zijn boeken nog niet opengeslagen heeft. Herman krijgt een belangrijke telefoon. Bea neemt David mee naar het etentje met haar serviceclub. Ze ondervindt al snel dat er nog aan zijn tafelmanieren moet worden gewerkt.

- woensdag 10 december
- aflevering 74 : David ondervindt aan den lijve wat stress is en Sofie maakt zich zorgen. Lotte keert terug uit Berlijn en ze is blij met de nieuwe look van de galerie. Ze is werkelijk ontroerd wanneer ze merkt dat Sander de ring van haar vader teruggekocht heeft. Eén van Andrea's testpersonen heeft last van bijwerkingen en ze vreest voor haar onderzoek. Quinten probeert Tim en Laura duidelijk te maken dat hij echt niets meer te maken heeft met Stijn.

- donderdag 11 december
- aflevering 75 : Andrea vreest de voortzetting van haar project, zeker omdat gebleken is dat een van de proefpersonen een hartritmestoornis heeft. Herman probeert haar te kalmeren. Bea besluit David voor te bereiden op het bezoek van de koning. De lessen in etiquette worden onderbroken door Hannelore, die David meeneemt om de biolijn in de apotheken te promoten. Sofie merkt dat David te veel verschillende impulsen krijgt en ze gaat met Sander en Stijn van het WAC praten. Tim is kwaad wanneer hij Laura met Quinten ziet lunchen.

- vrijdag 12 december
- aflevering 76 : Sinds haar gesprek met Stijn en Sander vreest Sofie voor nieuwe acties van het WAC. Op enig begrip van Pieter kan ze niet rekenen. Delphine laat het eerste exemplaar van haar roman voor Sander achter in de galerie van Lotte. Zij begint meteen te lezen en komt tot de conclusie dat Sander en Delphine iets met mekaar hebben gehad. David is uitgeput van de promotiecampagne in de apotheken. Robby kan Tim overtuigen om zich te verontschuldigen bij Quinten en ze sluiten weer vriendschap.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

07-12-2014 om 11:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Debbie heeft slecht nieuws voor Joke, Marcel en Julia.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 415 TOT EN MET 419.

- maandag 08 december - aflevering 415 : Joke is in alle staten wanneer een deurwaarder in het café opduikt en meteen de inboedel opschrijft. Blijkt dat Julia voor meer dan een half miljoen frank schulden heeft. Myriam en haar vriend Paul hebben de knoop doorgehakt. Ze zullen naar Zweden verhuizen. Het koppel verwacht dat haar zoontje Jonas meegaat, maar voor de jongen en voor dokter Jan is dat niet zo evident. Magda begint vandaag aan haar tweede chemokuur. Ze voelt zich gesteund door Georges en door Angele. Sam gaat meteen tot de actie over wanneer ze verneemt dat er in het ziekenhuis iemand van de onderhoudsploeg voor een paar weken ziek is. Frank neemt dat zijn vriendin niet in dank af.

- dinsdag 09 december - aflevering 416 : Het bezoek van de deurwaarder ligt bij Marcel zwaar op de lever. De cafébaas mag er niet aan denken dat zijn inboedel op een vrachtwagen wordt geladen. Joke begrijpt dat haar vriend overstuur is, maar ze vindt het veel erger dat hij Elke nog altijd niet is gaan opzoeken in het ziekenhuis. Per slot van rekening heeft hij ook schuld aan haar werkongeval. Onderzoek heeft uitgewezen Elkes ogen er erger aan toe zijn dan eerst gedacht. Er is een manifeste chemische verbranding, waardoor het hoornvlies is aangetast. Daniel is dolgelukkig wanneer Sam vertelt dat hij in het ziekenhuis aan de slag kan.

- woensdag 10 december - aflevering 417 : Joke verplicht Marcel om Elke op te zoeken in het ziekenhuis. Zij is nog altijd blind, maar houdt zich sterk. Tijdens zijn afwezigheid keert de deurwaarder naar De Schorre terug om de meubelen op te laden. Joke staat machteloos want ze kan niet bewijzen dat de inboedel de eigendom is van haar vriend. Frank kan het niet nalaten om de directeur uit te hangen wanneer Daniel in de buurt is. Ook met Magda pakt hij de zaken verkeerd aan. Zij voelt zich sterk genoeg om opnieuw aan de slag te gaan, maar Frank verplicht haar om nog een maand ziekteverlof te nemen.

- donderdag 11 december - aflevering 418 : Miriam heeft besloten om haar vriend naar Zweden te volgen en vraagt aan Jan om voor hun zoon Jonas te zorgen. De arts is dolgelukkig en laat zich geen schuldgevoelen aanpraten door zijn ex. Joke krijgt in het café een zekere De Potter van een incassobureau over de vloer. Hij stelt zich erg arrogant op en verkondigt aan de klanten dat op De Schorre een grote schuldenlast rust. Georges pleit bij Frank om het ziekteverlof van Magda in te trekken en haar haar werk in het ziekenhuis te laten hervatten. Over twee dagen wordt de cosmeticalijn Naturel officieel aan de pers voorgesteld.

- vrijdag 12 december - aflevering 419 : Elke is dolblij wanneer Nellie vertelt dat ze het ziekenhuis mag verlaten. Hoewel ze nog altijd niets ziet, maakt ze zich sterk snel haar draai te zullen vinden. Max is hier niet zo zeker van en vraagt aan Anja om Elke gezelschap te houden. Debbie heeft slecht nieuws voor Joke, Marcel en Julia. Ze zijn niet welkom op de receptie voor de lancering van Naturel. Daniel haalt zijn dochtertje van school af. Tijdens de wandeling naar huis vraagt hij het meisje uit over de band van Sam en Frank. Ondertussen bevindt de commandant zich op het politiebureau, waar hij aangifte doet van Dina's verdwijning.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

07-12-2014 om 11:32 geschreven door Redactie  


06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (06-12-2014).

Op de eerste zaterdag van de laatste maand van 2014 deelt Sinterklaas de cadeautjes uit. Ons cadeautje is alweer een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' die we voor jou hebben klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 'Café Corsari' steunt dit jaar de actie 'Music For Life' van Studio Brussel. Vaste muziekexpert Jef Neve dook de studio in met Frank Deboosere,
Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) & Loredana (Eurosong 2014), Paul Michiels, Maxine Michiels, Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'), Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Kate Ryan (ESF 2006), Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitter vakjury 'Eurosong 2002'), Koen Crucke, Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007'), Freek Braeckman, Kenji Minogue, Kristof Uittebroek, Gregory Frateur, Laura Lynn, Johannes Genard, Stijn Meuris, Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Free Souffriau, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) & Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990), Koen & Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Jelle van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Tatyana Beloy, Bandits (Eurosong 2014), Helmut Lotti (componist "Die mooie uren", Eurosong 1993), Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009', commentator JESF 2007-2008-2009), Integratie-orkest Poco A poco, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Cath Luyten, Eva Daeleman (lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', presentatrice Eurosong 2014), Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008'), Bert Verbeke, Pieter Peirsman, Daan Hugaert, Ann Pira, Guido Belcanto, Guga Baúl, Clara Cleymans, Flip Kowlier, Isolde Lasoen, Tijs Delbeke, Sioen, Jo Hermans, Wietse Meys en Pieter Kindt. Samen blikten ze een nieuwe versie in van "Happy Together" van The Turtles, uit 1967. De opbrengst van het nummer, beschikbaar sinds afgelopen maandag 01 december, gaat volledig naar het integratie-orkest Poco A Poco.

 Ook Radio 2 steunt 'Music For Life' en brengt tijdens de kerstperiode kinderarmoede onder de aandacht. De presentatoren van "de grootste familie van Vlaanderen" hebben daarom samen met bevriende Vlaamse muzikanten een cover ingezongen van het nummer "Mag ik dan bij jou?" van de Nederlandse artieste Claudia de Breij (presentatrice voorstelling Nederlandse inzending ESF 2008). D
eze Radio 2-presentatoren zingen onder meer mee : Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'), Catherine Vandoorne, Britt Van Marsenille, Peter Verhulst, Sven Pichal (commentator ESF 2011), Caren Meynen (lid Belgische vakjury ESF 2010), Christel Van Dyck en Iris Van Hoof (Eurosong 2002, coach 'Junior Eurosong 2007'). Ze kregen het gezelschap van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'), Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010), Isabelle A (Eurosong 1999), Free Souffriau, Silke Mastboom, Jasper (Junior Eurosong 2007) van Bandits (Eurosong 2014), Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999'), Günther Neefs, Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Gene Thomas (componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996), Jean Bosco Safari (backing Belgische inzending ESF 1987, componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 2012), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Christoff (Eurosong 1993-2002) en Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010).

 Over een jaar nemen Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) afscheid van het podium en dat willen ze in schoonheid vieren met onder meer een nieuwe single en een verzamelalbum. Het album "Voor het doek valt - Het allerbeste van Nicole & Hugo" bevat in totaal drie cd's met op twee van de schijfjes een overzicht van de rijk gevulde carrière van het showbizzkoppel met onder meer hun twee Songfestivalinzendingen "Goeiemorgen, morgen" en "Baby Baby". Als derde schijfje is er hun allerlaatste album "Muziek is ons leven" met daarop de gelijknamige single. Als bonus is er nog een dvd met de live registratie van de theatershow 'Niet te geloven' en 'Achter de schermen', een interview uit 2010.

 De broertjes Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) hebben sinds afgelopen maandag, 01 december, een nieuwe single op de markt. "Onvoorwaardelijk wij" is ook terug te vinden op het album "Clouseau" dat in november 2013 op de markt kwam.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') heeft een opvolger klaar voor "Junebug" en dat werd "A Simple Life". De nieuwe single is sinds maandag 24 november beschikbaar. En ook de Deense zanger Basim (ESF 2014) heeft nieuw werk op de markt. "Picture In A Frame" is van de hand van de zanger zelf en is sinds afgelopen maandag, 01 december, beschikbaar. Begin volgend jaar mogen we een nieuw album van de Italiaanse zanger Marco Mengoni (ESF 2013) verwachten. Als opwarmertje is er alvast de single "Guerriero" die sinds vrijdag 21 november beschikbaar is.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

06-12-2014 om 18:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : met de heren van Voice Male gaan we op weg naar Kerstmis.

 Sinds zondag 30 november 2014, de eerste dag van de Advent, tellen wij voor het zevende jaar op rij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagzaterdag 06 december, blijven we in eigen land met een zeskoppig gezelschap.

De heren van Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004) brachten op maandag 11 november 2013 een EP op de markt met als titel "Merry Christmas".

* tracklist "Merry Christmas" :

01. "Winter Wonderland".
02. "Merry Christmas Everyone".
03. "Love of the Common People".
04. "If I Had You Here".
05. "Down to the River to Pray".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

06-12-2014 om 16:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : twintig deelnemers Estse selectie 'Eesti Laul 2015' zijn bekend.

 Eergisteren, donderdag 04 december, heeft de Estse nationale omroep (ETV) de namen bekendgemaakt van de twintig deelnemers die volgend voorjaar gaan strijden om het ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep
ging tussen woensdag 17 september en afgelopen maandag, 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal ontving ETV maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed vvoor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en eergisteren werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).

* de twintig geselecteerde kandidaten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi.
02. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane.
03. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa.
04. "Hold On" (tekst en muziek : Liis Lemsalu, Madis Lett, Egert Milder, Henri Kuusk, Rob Montes) door Liis Lemsalu & Egert Milder.
05. "Idiot" (tekst en muziek : Alan Olonen) door Kali Briis Band.
06. "Kellega ma tutvusin?" (tekst en muziek : Fredy Schmidt, Andero Nimmer) door NimmerSchmidt.
07. "Kohvitassi lugu" (tekst en muziek : Miina Rikka) door Miina.
08. "Kolm päeva tagasi" (tekst en muziek : Mariliis Jõgeva) door Mari.
09. "Kordumatu" (tekst en muziek : Maria Soikonen) door Bluestocking.
10. "Kuum" (tekst en muziek : Raimo Ugast, Jaanika Merelaht) door Demie feat. Janice.
11. "Light Up Your Mind" (tekst en muziek : Anett Kulbin, Paul Neitsov, Jorven Viilik) door Wilhelm.
12. "Minu päike" (tekst en muziek : Mikk Tammepõld, Luisa Värk) door Luisa Värk.
13. "Päev korraga" (tekst en muziek : Karl-Erik Taukar, Mark-Eric Kammiste, Fred Krieger) door Karl-Erik Taukar.
14. "Saatuse laul" (tekst en muziek : Urmas Kõiv, Anneli Kõiv) door Airi Vipulkumar Kansar.
15. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk.
16. "This Is Our Choice" (tekst en muziek : Jaanus Saago, Triin Niitoja) door Triin Niitoja & John4.
17. "Tiiu talu tütreke" (tekst en muziek : Allan Kasuk) door Kruuv.
18. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers.
19. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune.
20. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe.

De twee halve finales (met telkens tien kandidaten) vinden plaats op zaterdag 07 en zaterdag 14 februari 2015. Uit elke halve finale stoten vijf deelnemers door naar de finale die op zaterdag 21 februari zal plaatsvinden. Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken.

Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het trio dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen zullen aanduiden. (bron en logo : ETV)

06-12-2014 om 15:46 geschreven door Redactie  


05-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : EBU geeft groen licht voor Griekse Songfestivaldeelname in Wenen.

 De EBU heeft gisteren, donderdag 04 december 2014, bekendgemaakt dat Griekenland volgend jaar mag deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De overkoepelende organisatie van nationale omroep heeft het lidmaatschap van de Griekse zender NERIT goedgekeurd en dus staat een deelname aan de volgende editie van het jaarlijkse liedjesfestival niet meer op de helling.

Het was de Griekse regering die in juni 2013 besliste om de toenmalige nationale omroep (ERT) op te doeken en te vervangen door de nieuwe (afgeslankte) zender NERIT. Voor het festival van dit jaar werd reeds een uitzondering toegestaan en net voor de eerste halve finale ging de nieuwe zender op antenne.

Voor het festival van volgend jaar wilde de EBU echter geen uitzondering toestaan en moest er uiteindelijk tot gisteren gewacht worden tot het lidmaatschap werd goedgekeurd door de 73e Algemene Vergadering. (bron : EBU ; logo : NERIT)

05-12-2014 om 16:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we met Sonja Aldén naar Zweden.

 Sinds zondag 30 november 2014, de eerste dag van de Advent, tellen wij voor het zevende jaar op rij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vierentwintig dagen lang een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, vrijdag 05 december, trekken we opnieuw richting Scandinavië en meer bepaald naar Zweden.

Zangeres Sonja Aldén (ESF 2005, MF 2006-2007-2012) bracht er op vrijdag 07 november jongstleden haar kerstalbum "Jul I Andlighetens Rum" op de markt. Aan dit album is meteen ook een kersttournee gekoppeld waarmee ze nog tot en met dinsdag 06 januari 2015 diverse Zweedse steden zal aandoen.

* "Jul I Andlighetens Rum" :

01. "Jul Jul Strålande Jul".
02. "Bereden Väg För Herran".
03. "Gläns Över Sjö Och Strand".
04. "En Stjärna Lyser Så Klar".
05. "Snön".
06. "Viskar En Bön".
07. "Stilla Natt".
08. "Koppången".
09. "O Helga Natt".
10. "När De Lider Mot Jul".
11. "Den Första Julen".
12. "Ave Maria".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

05-12-2014 om 14:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan de vooravond van Sinterklaas hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 In december en begin januari staat Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) weer centraal in het Sportpaleis. En dat mag je heel letterlijk nemen. Koen en Kris Wauters (lid vakjury 'Eurosong 2008') plaatsen het podium in het midden voor hun twaalfde concertreeks in de grootste evenemententempel van het land en heten hun nieuwe Sportpaleisshow dan ook heel toepasselijk 'Clouseau Centraal'. Vier concertavonden staan op het programma, met telkens plaats voor bijna 21.000 fans.

Vier jaar na hun 'Laatste Ronde' keren Koen en Kris Wauters terug naar de zaal die ze elf jaar lang gedurende vele avonden vulden. Meer dan 1,7 miljoen fans genoten in het Sportpaleis van de fenomenale Clouseaushows, die imponeerden met indrukwekkende podia en catwalks, bijzondere gasten, maar vooral met zoveel verrassende bewerkingen van alle Clouseauhits. Dat het, na drie jaar Clouseaustilte, enorm kriebelde bij Koen en Kris om weer op het podium te staan van de grootste en populairste concertzaal van het land, was meer dan duidelijk.

Ook de vele fans wachtten hoopvol af en konden hun geluk niet op toen de broers begin maart hun terugkeer bekendmaakten. De eerst aangekondigde concerten van vrijdag 12 en zaterdag 13 december raakten inmiddels nagenoeg volledig uitverkocht. Een concert op zondag 28 december, kaderend in de viering van 30 jaar Dag allemaal, en één vlak na nieuwjaarsdag, op vrijdag 02 januari, werden toegevoegd. Door de keuze voor een centrale podiumopstelling komen er nu voor elk van deze concerten extra plaatsen in de verkoop. Elk concert zal daardoor bijna 21.000 fans kunnen verwelkomen, wat haast de maximale bezoekerscapaciteit is van het Sportpaleis.

Trouwe bezoekers weten dat ook met vele duizenden bezoekers in het Sportpaleis de intimiteit tijdens een Clouseauconcert bewaard blijft. Dankzij de centrale podiumopstelling wordt die intimiteit nog groter. Iedereen zal Koen en Kris en hun bandleden van behoorlijk dichtbij kunnen zien en ook voor de artiesten zelf is deze kleinere afstand tot het publiek de meest aangename setting om te concerteren. Koen en Kris staan alvast te trappelen om te gaan spelen en zijn vast van plan om hun vele fans opnieuw onvergetelijke Sportpaleisavonden te bezorgen.

Tickets kosten 20, 26, 31, 38 en 45 euro (excl. service- en portokosten en combiticket De Lijn) en zijn verkrijgbaar via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

Anouk (ESF 2013) behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze mag zich met trots de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen noemen. Sinds de grote doorbraaksingle "Nobody's Wife" (1997) is haar dansbare rock niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Van haar album "Hotel New York" (2005) worden in Nederland en België samen meer dan 275.000 stuks verkocht. Een zeldzaam resultaat. Ze wordt een vast gezicht op alle muziekzenders en alle grote (festival)podia van de Benelux. In 2011 zien we haar voor de zesde keer schitteren op 'Rock Werchter' en een jaar later speelt de rockgodin de pannen van het Sportpaleisdak, met vier verschillende bands. Anouk kondigt eind 2013 aan voorlopig niet op te treden en neemt in 2014 haar nieuwe album op.

Vandaag is Anouk weer helemaal terug! Eerst liet ze "Places To Go" op haar fans los, de eerste single van haar nieuwe langspeler "Paradise And Back Again", die sinds vorige maand in de rekken ligt. In de video die bij de single hoort, zien we een gelukkige Anouk, omringd door vrienden en kinderen, waaronder ook Sion Jethro, haar jongste vijfde kindje. De stralende Nederlandse ster staat te popelen om ook live naar het publiek terug te keren. En dat doet ze op zaterdag 07 maart 2015 (aanvang : 20.30) met een concert in het Sportpaleis.

Kaarten (41, 48 en 53 euro, inclusief servicekosten) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

 Vorig jaar een volle ABClub, dit voorjaar een volle ABBox, in de zomer op de affiche van zowel Rock Werchter als Pukkelpop en ook de concerten op woensdag 22 oktober in Het Depot in Leuven, op vrijdag 24 oktober in de grote AB-zaal en op donderdag 30 oktober in de Gentse Vooruit waren in geen tijd compleet uitverkocht! Oscar And The Wolf is zonder twijfel dé Belgische sensatie van het moment!

Sinds 2010 bijeen rond het ongrijpbare stemgeluid, 'the otherworldly voice' van Max Colombie (Eurokids 2005, woordvoerder JESF 2005), en gaandeweg geëvolueerd van etherische folk naar een epischer sound. Na de release van enkele EP's, die vooral dankzij het dromerige "Orange Sky" enige bekendheid opleveren, was Oscar And The Wolf klaar voor een eerste langspeler. "Entity" verscheen in april 2014 en puilt uit van de hypnotiserende downtempobeats, knisperende electronica en slepende, sensuele melodieën. Verleidelijk als Sade, bevreemdend als David Lynch en betoverend als Eric Satie. Eerste single "Princes" werd op bergen superlatieven onthaald en intussen is ook "Strange Entity" niet uit de ether weg te slaan. Beide nummers geven een goed beeld van de emotionele en donkere reis waarop Colombie zijn publiek met "Entity" meeneemt. Het album kampeert ondertussen al meer dan dertig weken in de Ultratop en bereikte eind augustus zelfs de eerste plaats!

Het overweldigende succes van al de optredens en de aanhoudende vraag naar tickets zijn duidelijke signalen dat Oscar And The Wolf klaar is voor de grotere concertzalen in ons land. En dus wordt de eerste arenashow aangekondigd! Laat je in vervoering brengen door het unieke geluid en de dromerige melodieën op zaterdag 28 maart 2015 (aanvang : 20.00) in de Lotto Arena.

Tickets kosten 31 euro (inclusief servicekosten), en kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

05-12-2014 om 14:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dansdate' : wie wordt winnaar van het eerste seizoen van 'Dansdate'?

Glitter, glamour en relaties komen samen in de gloednieuwe entertainmentshow 'Dansdate'. Bekende Vlamingen nemen het sinds vrijdag 31 oktober 2014 samen met hun echte liefdespartners tegen elkaar op in een uitdagende danswedstrijd, gepresenteerd door Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').

Deze zes koppels startten samen aan de aftrap van het dansparcours dat in totaal zes weken lang duurt. De bekende koppels tonen het beste van zichzelf op de dansvloer in een aantal moeilijke choreografieën, die worden aangeleerd door topchoreografen en beoordeeld door de vakjury en de kijker. Van bollywood en breakdance over hiphop en jazz naar ballroom,… alle dansstijlen komen aan bod mét aangepaste look en kledij.

* zesde aflevering - vrijdag 05 december 2014 :

 De halve finale van 'Dansdate' was een memorabele avond. Niet alleen de 'rups' van Kevin, maar ook discoqueen en -king Bieke en Erik en het huwelijksaanzoek van Sean en Allison zijn voorgoed op ons netvlies gebrand. Meer dan 900.000 kijkers zagen Sean en Allison de show vlak voor de finale verlaten.

De strijd om de overwinning gaat vanavond, vrijdag 05 december 2014 tussen Josje & Kevin en Bieke & Erik. De finale zit boordevol dans. Beide koppels brengen een latin en kiezen zelf hun tweede dans uit de choreo's die ze al eens hebben gebracht op het 'Dansdate'-podium. Maar ook afvallers Willem-Frederik & Freya, Veerle & Alain, Laurens & Roos en Sean & Allison zien we nog eens in actie op de dansvloer. En zal de wens van vele kijkers op Twitter en Facebook vervuld worden : zal ook Niels Destadsbader zich in de finale voor het eerst aan een dans wagen?

Presentator Niels vraagt jong en oud in Vlaanderen om hun mening over de twee finalisten. Het wordt hem al snel duidelijk dat die mening heel verdeeld is. En ook in de studio zal de spanning voelbaar zijn. De zaal zit afgeladen vol met fans en de aanhang van beide koppels. Josje kan deze week zelfs rekenen op de steun van haar zus Arjette uit Nederland én op haar twee K3-vriendinnen Karen en Kristel. Bieke en Erik worden onder meer aangemoedigd door Gène Bervoets, Jan Van Looveren en de andere medezangers van Erik uit de band De Grungblavers.

 Kevin en Josje zijn opgelucht dat ze in de finale zitten, maar ook voor de laatste keer wil het koppel niets aan het toeval overlaten. Ze proberen hun favorietenrol te behouden met een passionele Argentijnse tango die Koen en Roemjana hen met hoge verwachtingen aanleren. Volgens Josje past deze dans perfect bij hun persoonlijkheid, maar de trainingen verlopen toch niet zonder slag of stoot…

Voor hun tweede choreo willen Kevin en Josje hun ode aan Michael Jackson en dus de broadway jazz nog eens brengen. Het is dé favoriet van Kevin en ook Josje heeft er goede herinneringen aan : met deze dans rijfde ze de eerste tien van het programma binnen.

- Tango van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op "Assassin’s Tango" van John Powel.
- Broadway jazz van Michel Froget op "Smooth Criminal" van Michael Jackson.

Erik en Bieke kregen in de halve finale beiden een negen van Dan en Francesca. Nu ze in de finale zitten, wil het koppel er alles aan doen om een tien van de jury én de eerste acht van Min Hee binnen te rijven. De choreografen werken tot in het detail opdat ze hun nieuwe dans perfect beheersen. Hun latin is een sensuele rumba. Wanneer ze het lied voor het eerst horen, wordt Erik emotioneel. Om te weten wat de tekst betekent, bezoekt het koppel hun Italiaanse vrienden. In schril contrast met de eerste dans, staat hun persoonlijke favoriet : Bieke en Erik kiezen ervoor om de oermens in zichzelf nog eens naar boven te halen met hun afro.

- Rumba van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op "Caruso" van Lara Fabian (ESF 1988).
- Afro van Bruce Blanchard op eigen afromix.

'Dansdate', de zesde en laatste aflevering vanavond, vrijdag 05 december 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Elke aflevering van 'Dansdate' kan na uitzending vier weken lang gratis worden bekeken op de website van de zender (vtm) en via de vtm app. (bron en foto's : vtm)

05-12-2014 om 12:49 geschreven door Redactie  


04-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Trijntje Oosterhuis stelt op donderdag 11 december Nederlandse Songfestivalinzending voor.

 De Nederlandse omroep AVROTROS heeft eerder deze namiddag, donderdag 04 december 2014, bekendgemaakt dat zangeres Trijntje Oosterhuis volgende week donderdag, 11 december, haar Songfestivalinzending zal voorstellen.

De voorstelling van de Nederlandse inzending voor Wenen zal plaatsvinden tijdens het radioprogramma 'Gouden Uren'. Presentator Daniël Dekker (lid vakjury NSF 2010-2011, commentator ESF 2010-2011-2012-2013) ontvangt Trijntje Oosterhuis in de uitzending, draait voor de eerste keer het nummer en praat vervolgens uitgebreid met haar over haar inzending.

Wie dat wil kan via Songfestival.nl 
de hele uitzending via een livestream volgen. Luister en kijk dus donderdag 11 december vanaf 09.00 naar 'Gouden Uren' op NPO Radio 2. (bron : Songfestival, AVROTROS)

04-12-2014 om 22:25 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs