Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : met de heren van Voice Male gaan we op weg naar Kerstmis.

 Sinds zondag 30 november 2014, de eerste dag van de Advent, tellen wij voor het zevende jaar op rij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagzaterdag 06 december, blijven we in eigen land met een zeskoppig gezelschap.

De heren van Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004) brachten op maandag 11 november 2013 een EP op de markt met als titel "Merry Christmas".

* tracklist "Merry Christmas" :

01. "Winter Wonderland".
02. "Merry Christmas Everyone".
03. "Love of the Common People".
04. "If I Had You Here".
05. "Down to the River to Pray".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

06-12-2014 om 16:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : twintig deelnemers Estse selectie 'Eesti Laul 2015' zijn bekend.

 Eergisteren, donderdag 04 december, heeft de Estse nationale omroep (ETV) de namen bekendgemaakt van de twintig deelnemers die volgend voorjaar gaan strijden om het ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep
ging tussen woensdag 17 september en afgelopen maandag, 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal ontving ETV maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed vvoor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en eergisteren werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd).

* de twintig geselecteerde kandidaten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Burning Lights" (tekst en muziek : Daniel Levi Viinalass) door Daniel Levi.
02. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane.
03. "Goodbye to Yesterday" (tekst en muziek : Stig Rästa) door Elina Born & Stig Rästa.
04. "Hold On" (tekst en muziek : Liis Lemsalu, Madis Lett, Egert Milder, Henri Kuusk, Rob Montes) door Liis Lemsalu & Egert Milder.
05. "Idiot" (tekst en muziek : Alan Olonen) door Kali Briis Band.
06. "Kellega ma tutvusin?" (tekst en muziek : Fredy Schmidt, Andero Nimmer) door NimmerSchmidt.
07. "Kohvitassi lugu" (tekst en muziek : Miina Rikka) door Miina.
08. "Kolm päeva tagasi" (tekst en muziek : Mariliis Jõgeva) door Mari.
09. "Kordumatu" (tekst en muziek : Maria Soikonen) door Bluestocking.
10. "Kuum" (tekst en muziek : Raimo Ugast, Jaanika Merelaht) door Demie feat. Janice.
11. "Light Up Your Mind" (tekst en muziek : Anett Kulbin, Paul Neitsov, Jorven Viilik) door Wilhelm.
12. "Minu päike" (tekst en muziek : Mikk Tammepõld, Luisa Värk) door Luisa Värk.
13. "Päev korraga" (tekst en muziek : Karl-Erik Taukar, Mark-Eric Kammiste, Fred Krieger) door Karl-Erik Taukar.
14. "Saatuse laul" (tekst en muziek : Urmas Kõiv, Anneli Kõiv) door Airi Vipulkumar Kansar.
15. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk.
16. "This Is Our Choice" (tekst en muziek : Jaanus Saago, Triin Niitoja) door Triin Niitoja & John4.
17. "Tiiu talu tütreke" (tekst en muziek : Allan Kasuk) door Kruuv.
18. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers.
19. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune.
20. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe.

De twee halve finales (met telkens tien kandidaten) vinden plaats op zaterdag 07 en zaterdag 14 februari 2015. Uit elke halve finale stoten vijf deelnemers door naar de finale die op zaterdag 21 februari zal plaatsvinden. Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken.

Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het trio dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen zullen aanduiden. (bron en logo : ETV)

06-12-2014 om 15:46 geschreven door Redactie  


05-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : EBU geeft groen licht voor Griekse Songfestivaldeelname in Wenen.

 De EBU heeft gisteren, donderdag 04 december 2014, bekendgemaakt dat Griekenland volgend jaar mag deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De overkoepelende organisatie van nationale omroep heeft het lidmaatschap van de Griekse zender NERIT goedgekeurd en dus staat een deelname aan de volgende editie van het jaarlijkse liedjesfestival niet meer op de helling.

Het was de Griekse regering die in juni 2013 besliste om de toenmalige nationale omroep (ERT) op te doeken en te vervangen door de nieuwe (afgeslankte) zender NERIT. Voor het festival van dit jaar werd reeds een uitzondering toegestaan en net voor de eerste halve finale ging de nieuwe zender op antenne.

Voor het festival van volgend jaar wilde de EBU echter geen uitzondering toestaan en moest er uiteindelijk tot gisteren gewacht worden tot het lidmaatschap werd goedgekeurd door de 73e Algemene Vergadering. (bron : EBU ; logo : NERIT)

05-12-2014 om 16:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we met Sonja Aldén naar Zweden.

 Sinds zondag 30 november 2014, de eerste dag van de Advent, tellen wij voor het zevende jaar op rij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vierentwintig dagen lang een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag, vrijdag 05 december, trekken we opnieuw richting Scandinavië en meer bepaald naar Zweden.

Zangeres Sonja Aldén (ESF 2005, MF 2006-2007-2012) bracht er op vrijdag 07 november jongstleden haar kerstalbum "Jul I Andlighetens Rum" op de markt. Aan dit album is meteen ook een kersttournee gekoppeld waarmee ze nog tot en met dinsdag 06 januari 2015 diverse Zweedse steden zal aandoen.

* "Jul I Andlighetens Rum" :

01. "Jul Jul Strålande Jul".
02. "Bereden Väg För Herran".
03. "Gläns Över Sjö Och Strand".
04. "En Stjärna Lyser Så Klar".
05. "Snön".
06. "Viskar En Bön".
07. "Stilla Natt".
08. "Koppången".
09. "O Helga Natt".
10. "När De Lider Mot Jul".
11. "Den Första Julen".
12. "Ave Maria".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

05-12-2014 om 14:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan de vooravond van Sinterklaas hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 In december en begin januari staat Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) weer centraal in het Sportpaleis. En dat mag je heel letterlijk nemen. Koen en Kris Wauters (lid vakjury 'Eurosong 2008') plaatsen het podium in het midden voor hun twaalfde concertreeks in de grootste evenemententempel van het land en heten hun nieuwe Sportpaleisshow dan ook heel toepasselijk 'Clouseau Centraal'. Vier concertavonden staan op het programma, met telkens plaats voor bijna 21.000 fans.

Vier jaar na hun 'Laatste Ronde' keren Koen en Kris Wauters terug naar de zaal die ze elf jaar lang gedurende vele avonden vulden. Meer dan 1,7 miljoen fans genoten in het Sportpaleis van de fenomenale Clouseaushows, die imponeerden met indrukwekkende podia en catwalks, bijzondere gasten, maar vooral met zoveel verrassende bewerkingen van alle Clouseauhits. Dat het, na drie jaar Clouseaustilte, enorm kriebelde bij Koen en Kris om weer op het podium te staan van de grootste en populairste concertzaal van het land, was meer dan duidelijk.

Ook de vele fans wachtten hoopvol af en konden hun geluk niet op toen de broers begin maart hun terugkeer bekendmaakten. De eerst aangekondigde concerten van vrijdag 12 en zaterdag 13 december raakten inmiddels nagenoeg volledig uitverkocht. Een concert op zondag 28 december, kaderend in de viering van 30 jaar Dag allemaal, en één vlak na nieuwjaarsdag, op vrijdag 02 januari, werden toegevoegd. Door de keuze voor een centrale podiumopstelling komen er nu voor elk van deze concerten extra plaatsen in de verkoop. Elk concert zal daardoor bijna 21.000 fans kunnen verwelkomen, wat haast de maximale bezoekerscapaciteit is van het Sportpaleis.

Trouwe bezoekers weten dat ook met vele duizenden bezoekers in het Sportpaleis de intimiteit tijdens een Clouseauconcert bewaard blijft. Dankzij de centrale podiumopstelling wordt die intimiteit nog groter. Iedereen zal Koen en Kris en hun bandleden van behoorlijk dichtbij kunnen zien en ook voor de artiesten zelf is deze kleinere afstand tot het publiek de meest aangename setting om te concerteren. Koen en Kris staan alvast te trappelen om te gaan spelen en zijn vast van plan om hun vele fans opnieuw onvergetelijke Sportpaleisavonden te bezorgen.

Tickets kosten 20, 26, 31, 38 en 45 euro (excl. service- en portokosten en combiticket De Lijn) en zijn verkrijgbaar via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

Anouk (ESF 2013) behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze mag zich met trots de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen noemen. Sinds de grote doorbraaksingle "Nobody's Wife" (1997) is haar dansbare rock niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Van haar album "Hotel New York" (2005) worden in Nederland en België samen meer dan 275.000 stuks verkocht. Een zeldzaam resultaat. Ze wordt een vast gezicht op alle muziekzenders en alle grote (festival)podia van de Benelux. In 2011 zien we haar voor de zesde keer schitteren op 'Rock Werchter' en een jaar later speelt de rockgodin de pannen van het Sportpaleisdak, met vier verschillende bands. Anouk kondigt eind 2013 aan voorlopig niet op te treden en neemt in 2014 haar nieuwe album op.

Vandaag is Anouk weer helemaal terug! Eerst liet ze "Places To Go" op haar fans los, de eerste single van haar nieuwe langspeler "Paradise And Back Again", die sinds vorige maand in de rekken ligt. In de video die bij de single hoort, zien we een gelukkige Anouk, omringd door vrienden en kinderen, waaronder ook Sion Jethro, haar jongste vijfde kindje. De stralende Nederlandse ster staat te popelen om ook live naar het publiek terug te keren. En dat doet ze op zaterdag 07 maart 2015 (aanvang : 20.30) met een concert in het Sportpaleis.

Kaarten (41, 48 en 53 euro, inclusief servicekosten) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

 Vorig jaar een volle ABClub, dit voorjaar een volle ABBox, in de zomer op de affiche van zowel Rock Werchter als Pukkelpop en ook de concerten op woensdag 22 oktober in Het Depot in Leuven, op vrijdag 24 oktober in de grote AB-zaal en op donderdag 30 oktober in de Gentse Vooruit waren in geen tijd compleet uitverkocht! Oscar And The Wolf is zonder twijfel dé Belgische sensatie van het moment!

Sinds 2010 bijeen rond het ongrijpbare stemgeluid, 'the otherworldly voice' van Max Colombie (Eurokids 2005, woordvoerder JESF 2005), en gaandeweg geëvolueerd van etherische folk naar een epischer sound. Na de release van enkele EP's, die vooral dankzij het dromerige "Orange Sky" enige bekendheid opleveren, was Oscar And The Wolf klaar voor een eerste langspeler. "Entity" verscheen in april 2014 en puilt uit van de hypnotiserende downtempobeats, knisperende electronica en slepende, sensuele melodieën. Verleidelijk als Sade, bevreemdend als David Lynch en betoverend als Eric Satie. Eerste single "Princes" werd op bergen superlatieven onthaald en intussen is ook "Strange Entity" niet uit de ether weg te slaan. Beide nummers geven een goed beeld van de emotionele en donkere reis waarop Colombie zijn publiek met "Entity" meeneemt. Het album kampeert ondertussen al meer dan dertig weken in de Ultratop en bereikte eind augustus zelfs de eerste plaats!

Het overweldigende succes van al de optredens en de aanhoudende vraag naar tickets zijn duidelijke signalen dat Oscar And The Wolf klaar is voor de grotere concertzalen in ons land. En dus wordt de eerste arenashow aangekondigd! Laat je in vervoering brengen door het unieke geluid en de dromerige melodieën op zaterdag 28 maart 2015 (aanvang : 20.00) in de Lotto Arena.

Tickets kosten 31 euro (inclusief servicekosten), en kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService, telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/min.) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

05-12-2014 om 14:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dansdate' : wie wordt winnaar van het eerste seizoen van 'Dansdate'?

Glitter, glamour en relaties komen samen in de gloednieuwe entertainmentshow 'Dansdate'. Bekende Vlamingen nemen het sinds vrijdag 31 oktober 2014 samen met hun echte liefdespartners tegen elkaar op in een uitdagende danswedstrijd, gepresenteerd door Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').

Deze zes koppels startten samen aan de aftrap van het dansparcours dat in totaal zes weken lang duurt. De bekende koppels tonen het beste van zichzelf op de dansvloer in een aantal moeilijke choreografieën, die worden aangeleerd door topchoreografen en beoordeeld door de vakjury en de kijker. Van bollywood en breakdance over hiphop en jazz naar ballroom,… alle dansstijlen komen aan bod mét aangepaste look en kledij.

* zesde aflevering - vrijdag 05 december 2014 :

 De halve finale van 'Dansdate' was een memorabele avond. Niet alleen de 'rups' van Kevin, maar ook discoqueen en -king Bieke en Erik en het huwelijksaanzoek van Sean en Allison zijn voorgoed op ons netvlies gebrand. Meer dan 900.000 kijkers zagen Sean en Allison de show vlak voor de finale verlaten.

De strijd om de overwinning gaat vanavond, vrijdag 05 december 2014 tussen Josje & Kevin en Bieke & Erik. De finale zit boordevol dans. Beide koppels brengen een latin en kiezen zelf hun tweede dans uit de choreo's die ze al eens hebben gebracht op het 'Dansdate'-podium. Maar ook afvallers Willem-Frederik & Freya, Veerle & Alain, Laurens & Roos en Sean & Allison zien we nog eens in actie op de dansvloer. En zal de wens van vele kijkers op Twitter en Facebook vervuld worden : zal ook Niels Destadsbader zich in de finale voor het eerst aan een dans wagen?

Presentator Niels vraagt jong en oud in Vlaanderen om hun mening over de twee finalisten. Het wordt hem al snel duidelijk dat die mening heel verdeeld is. En ook in de studio zal de spanning voelbaar zijn. De zaal zit afgeladen vol met fans en de aanhang van beide koppels. Josje kan deze week zelfs rekenen op de steun van haar zus Arjette uit Nederland én op haar twee K3-vriendinnen Karen en Kristel. Bieke en Erik worden onder meer aangemoedigd door Gène Bervoets, Jan Van Looveren en de andere medezangers van Erik uit de band De Grungblavers.

 Kevin en Josje zijn opgelucht dat ze in de finale zitten, maar ook voor de laatste keer wil het koppel niets aan het toeval overlaten. Ze proberen hun favorietenrol te behouden met een passionele Argentijnse tango die Koen en Roemjana hen met hoge verwachtingen aanleren. Volgens Josje past deze dans perfect bij hun persoonlijkheid, maar de trainingen verlopen toch niet zonder slag of stoot…

Voor hun tweede choreo willen Kevin en Josje hun ode aan Michael Jackson en dus de broadway jazz nog eens brengen. Het is dé favoriet van Kevin en ook Josje heeft er goede herinneringen aan : met deze dans rijfde ze de eerste tien van het programma binnen.

- Tango van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op "Assassin’s Tango" van John Powel.
- Broadway jazz van Michel Froget op "Smooth Criminal" van Michael Jackson.

Erik en Bieke kregen in de halve finale beiden een negen van Dan en Francesca. Nu ze in de finale zitten, wil het koppel er alles aan doen om een tien van de jury én de eerste acht van Min Hee binnen te rijven. De choreografen werken tot in het detail opdat ze hun nieuwe dans perfect beheersen. Hun latin is een sensuele rumba. Wanneer ze het lied voor het eerst horen, wordt Erik emotioneel. Om te weten wat de tekst betekent, bezoekt het koppel hun Italiaanse vrienden. In schril contrast met de eerste dans, staat hun persoonlijke favoriet : Bieke en Erik kiezen ervoor om de oermens in zichzelf nog eens naar boven te halen met hun afro.

- Rumba van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op "Caruso" van Lara Fabian (ESF 1988).
- Afro van Bruce Blanchard op eigen afromix.

'Dansdate', de zesde en laatste aflevering vanavond, vrijdag 05 december 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Elke aflevering van 'Dansdate' kan na uitzending vier weken lang gratis worden bekeken op de website van de zender (vtm) en via de vtm app. (bron en foto's : vtm)

05-12-2014 om 12:49 geschreven door Redactie  


04-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Trijntje Oosterhuis stelt op donderdag 11 december Nederlandse Songfestivalinzending voor.

 De Nederlandse omroep AVROTROS heeft eerder deze namiddag, donderdag 04 december 2014, bekendgemaakt dat zangeres Trijntje Oosterhuis volgende week donderdag, 11 december, haar Songfestivalinzending zal voorstellen.

De voorstelling van de Nederlandse inzending voor Wenen zal plaatsvinden tijdens het radioprogramma 'Gouden Uren'. Presentator Daniël Dekker (lid vakjury NSF 2010-2011, commentator ESF 2010-2011-2012-2013) ontvangt Trijntje Oosterhuis in de uitzending, draait voor de eerste keer het nummer en praat vervolgens uitgebreid met haar over haar inzending.

Wie dat wil kan via Songfestival.nl 
de hele uitzending via een livestream volgen. Luister en kijk dus donderdag 11 december vanaf 09.00 naar 'Gouden Uren' op NPO Radio 2. (bron : Songfestival, AVROTROS)

04-12-2014 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : wordt Gert Verhulst de 'Slimste Mens aller tijden'?

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moet wegens gezondheidsproblemen afhaken en zal vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* donderdag 04 december 2014 - eenendertigste aflevering :

Vanavond, donderdag 04 december 2014, zijn we toe aan de eenendertigste en meteen ook laatste 'gewone 'aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. En het wordt meteen een speciale uitzending want Gert Verhulst kan meteen ook absolute recordhouder worden, op voorwaarde dat hij niet verliest.

Als hij deze aflevering overleeft dan komt hij met elf deelnames aan de leiding van de rangschikking van hoogst aantal deelnames. Bert Kruismans, Annelies Rutten, Freek Braeckman, Lieven Verstraete, Linda De Win, Peter Vandermeersch, Eva Brems en Otto-Jan Ham namen in eerdere reeksen ook elf maal deel, maar werden in de finale huiswaarts gestuurd. Gert Verhulst heeft twee kansen : ofwel komt hij (voor de zevende maal) als winnaar uit de bus ofwel wint hij de finale.

Nieuwkomer van dienst is Pedro Elias die Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) vervangt. Deze laatste moest wegens gezondheidsproblemen afhaken. Thomas Smith is op zoek naar een tweede overwinning nadat hij gisteren de aflevering won met een totaal van 'slechts' 286 seconden. Gert Verhulst verzamelde 257 seconden bij elkaar en nieuwkomer Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989') was goed voor 192 seconden. In de finale van Hautekiet een vogel voor de kat en zo was een elfde deelname voor Gert Verhulst een feit.

- Gert Verhulst (10 deelnames, 6 overwinningen) : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.
- Thomas Smith (2 deelnames, 1 overwinning) : Comedian. Je moet het maar doen, zonder enige voorbereiding het podium opwandelen en een hele show lang vol lullen. Deze Antwerpse Brit deed het, en met succes. Benieuwd of hij zich op de quiz zal voorbereiden, al dan niet met de hulp van foute vrienden.
- Pedro Elias : Vervangt Pat Krimson. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Gert Verhulst (10 deelnames, 6 overwinningen).
- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de dertigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Jan en Gert kan je HIER bekijken.

De eenendertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddonderdag 04 december 2014, tussen 21.55 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgenvrijdag 05 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

04-12-2014 om 14:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Dani Klein (Vaya Con Dios) zorgt vanavond voor de muzikale noot.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* drieënvijftigste aflevering - donderdag 04 december 2014 :

Stamgast deze week is acteur Sven De Ridder. Een nieuw - en zeer straf - seizoen van 'Dieren in Nesten' staat in de steigers. Zo trok Chris Dusauchoit naar India, waar hij zich op sleeptouw liet nemen door een bioloog met wereldfaam, in een zoektocht naar de Bengaalse tijger.

Frontvrouw Dani Klein van Vaya Con Dios komt zingen in 'Café Corsari'. Eind oktober nam ze in de Antwerpse Lotto Arena voorgoed afscheid. Lieven Scheire heeft ook weer een verslag uit Nerdland klaar!

'Café Corsari', vanavonddonderdag 04 december 2014, tussen 21.30 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

04-12-2014 om 14:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we opnieuw eventjes de grens over met The Baseballs.

Sinds zondag 30 november 2014, de eerste dag van de Advent, tellen wij voor het zevende jaar op rij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vierentwintig dagen lang een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaagdonderdag 04 december, gaan we opnieuw eventjes de grens over en zetten we het kerstalbum van de Berlijnse formatie The Baseballs in de kijker.

Afgelopen maart nam de formatie deel aan de Duitse selectie voor de 59e editie van het Eurovisie Songfestival. Ook buiten Duitsland zijn de drie heren bekend en dit vooral dankzij hun versie van Rihanna's "Umbrella" waarmee ze in 2010 een Europees hitje wisten te scoren.

Op vrijdag 02 november 2012 brachten The Baseballs het album "Good Ol' Christmas" op de markt met een verzameling van de grootste kersthits aller tijden.

* "Good Ol' Christmas" :

01. "Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow!".
02. "Have Yourself A Merry Little Christmas".
03. "Little Drummer Boy".
04. "Ring Ring (A Lovely Sound)".
05. "Silent Night".
06. "Winter Wonderland".
07. "Driving Home For Christmas".
08. "Father To A Child".
09. "Rocking Around The Christmas Tree".
10. "Dry Your Tears".
11. "O Holy Night".
12. "Wonderful Dream (Holidays Are Coming)".
13. "Rudolph, The Red-Nosed Reindeer".
14. "We Wish You A Merry Christmas".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

04-12-2014 om 13:25 geschreven door Redactie  


03-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van december hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

De musical 'Blood Brothers' is al jaren een ongelooflijk succes in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Amerika, met meer dan vijftien miljoen bezoekers. De musical ontving vele prijzen, waaronder drie 'Olivier Awards'.

'Van Lambaart Theaterproducties' presenteert nu een nieuwe Nederlandse versie van deze musicalhit : 'Hartsvrienden'. Humor en emotie komen samen in een unieke en moderne interpretatie van het oorspronkelijke verhaal. Nu met een bijzondere en verassende sterrencast.

'Hartsvrienden' vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey (Guido Spek) en Edward (Jim Bakkum), die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. De spanningen lopen echter hoog op wanneer de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met aangrijpende gebeurtenissen tot gevolg.

De cast bestaat naast Jim en Guido uit Vera Mann (Mevrouw Johnstone), Maike Boerdam (Mevrouw Lyons) en Yes-R (Verteller)(lid vakjury 'Junior Songestival 2007-2010'). De overige rollen worden gespeeld door Bente van den Brand, Jonathan Demoor, Jacqueline Aronson, Sanne Schlette en Michiel de Meyer.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen zaterdag 10 januari en zondag 17 mei 2015) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


Er komt volgend jaar een tweede editie van 'Ladies of Soul' en dit op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2015.

Ook ditmaal zullen Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007), Glennis Grace (ESF 2005) en Candy Dulfer een unieke avond verzorgen in de Ziggi Dome (Amsterdam). Onder de naam 'Ladies of Soul' brengen de vijf topartiesten met elkaar en ook solo een spetterende muzikale show ten gehore. Tijdens het concert wordt eigen repertoire afgewisseld met oude en nieuwe pop- en soulklassiekers. Een grote live band bestaande uit de 'crème de la crème' van muzikaal Nederland zal de Ladies begeleiden, aangevuld met speciale gasten waaronder niemand minder dan Sheila E, onder meer bekend van "The Glamorous Life" en "A Love Bizarre".

Trijntje, Berget, Edsilia, Glennis en Candy hebben de kwalificatie 'Ladies of Soul' ruimschoots verdient. Deze gerenommeerde entertainers behoren al jaren tot de top in hun vakgebied. Met 'Soul' wordt niet alleen verwezen naar de voorliefde van de dames voor het muziekgenre maar ook naar hoe zij met hart en ziel, als soulmates en powerladies, op de bühne staan. De bundeling van hun krachten voor 'Ladies of Soul' vormen een unieke, spectaculaire en feestelijke avond die bruist, verrast en ontroert. 'Ladies of Soul' is een groots opgezette liveshow met topartiesten, vol herkenbare hits en verrassende gastoptredens.

Tickets voor het concert van donderdag 12 februari kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van 'Ladies of Soul', de concerten van vrijdag 13 en zaterdag 14 februari zijn reeds volledig uitverkocht.


 Vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2015 barst de zomer in volle hevigheid los tijdens de 'Crazy Summer Edition' van 'Toppers in Concert'! De elfde editie van 'het grootste en gezelligste meezingfeest van het jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009)!

Het thema voor 'Toppers in Concert 2015' is de 'Crazy Summer Edition'. 'The Summer is Magic' en dat zullen we weten! Ook al weer zomerkriebels? Warme witte stranden, wuivende palmbomen, een golvende zee, de zon en zwoele zomeravonden, bij de Toppers begint de swingende zomer in mei! Het belooft een avond te worden in een zomers decor. De dresscode is WHITE WITH A COLORFUL TOUCH OF SUMMER!

De concerten van de Toppers zijn populairder dan ooit. Bij de jubileumconcerten van dit jaar vierden 278.000 uitgedoste fans op grootse wijze het feest van verbroedering. Voor het elfde jaar op rij meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De 'avond uit' van het jaar is al jaren een vaste traditie met vrienden, familie of collega's. Even de alledaagse sleur en zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten.

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Amerikaanse seventies discogroep Village People, zorgen voor het meest 'Over de Top' feest van het jaar!

Aanstaande maandag, 08 december 2014, om 09.00 start de kaartverkoop via Ticketpoint en telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm).

03-12-2014 om 21:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : radioman Jan Hautekiet maakt vanavond zijn opwachting.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moet wegens gezondheidsproblemen afhaken en zal vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* woensdag 03 december 2014 - dertigste aflevering :

Actrice Charlotte Vandermeersch heeft gisteren, dinsdag 02 december 2014, het strijdtoneel na slechts twee deelnames moeten verlaten en Gert Verhulst haalde zijn zesde overwinning binnen dankzij heelwat rekenwerk. 

Een totaal van 343 seconden was genoeg om als winnaar uit de bus te komen, gevolgd door nieuwkomer Thomas Smith die 328 seconden bij elkaar verzamelde. Charlotte Vandermeersch, eergisteren nog winnares, strandde op een totaal van 289 seconden.

Zowel Thomas als Charlotte waren in de finale niet echt goed maar twee seconden waren voor Thomas voldoende om Charlotte huiswaarts te sturen. Vanavond maakt niemand minder dan Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989') zijn opwachting in de voorlaatste aflevering vóór de finaleweken van start gaan.

- Gert Verhulst (9 deelnames, 6 overwinningen) : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.
- Thomas Smith (1 deelname) : Comedian. Je moet het maar doen, zonder enige voorbereiding het podium opwandelen en een hele show lang vol lullen. Deze Antwerpse Brit deed het, en met succes. Benieuwd of hij zich op de quiz zal voorbereiden, al dan niet met de hulp van foute vrienden.
- Jan Hautekiet : Radiopresentator. U noemt hem Jan, maar u mag eigenlijk ook Rita of Valère zeggen tegen dit musicerende radiomonument, want dat zijn z'n andere voornamen. Hij introduceerde de brutale gevatheid op de vaderlandse radio, en zet in het zijn naam dragende radioprogramma de toon van de actualiteit.

GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Gert Verhulst (9 deelnames, 6 overwinningen).
- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de negenentwintigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Thomas en Charlotte kan je HIER bekijken.

De dertigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 03 december 2014, tussen 21.55 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgendonderdag 04 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

03-12-2014 om 20:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek ontvangt vanavond tennisprins David Goffin en de Nederlandse zangeres Anouk.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* tweeënvijftigste aflevering - woensdag 03 december 2014 :

Gastheer Freek Braeckman ontvangt vanavond weer een aantal gasten. Zo komen de Nederlandse zangeres Anouk (ESF 2013) en onze tennisprins David Goffin langs. Het is woensdag en dus is Karen Damen van de partij en stamgast is deze week acteur Sven De Ridder.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 03 december 2014, tussen 21.50 en 22.40 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

03-12-2014 om 19:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Georgische kandidaat voor Wenen wordt op woensdag 14 januari gekozen tijdens nationale selectie.

 De Georgische nationale omroep GPB heeft eerder vandaag, woensdag 03 december 2014, bekendgemaakt dat de kandidaat voor Wenen zal gekozen worden tijdens een nationale selectie op woensdag 14 januari eerstkomende.

Sinds vandaag is de omroep ook op zoek naar inzendingen voor die selectie en de deadline is reeds vastgesteld op zaterdag 20 december.

Tijdens de finale, op woensdag 14 januari, strijden een nog onbekend aantal artiesten om het ticket richting Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hun lot ligt dan in de handen van de kijkers en van een internationale jury.

Het land neemt sinds 2007 deel aan het Eurovisie Songfestival en wist zich enkel in 2012 en 2014 niet te plaatsen voor de finale. De andere jaren (met uitzondering van 2009 toen het in Rusland niet van de partij was) mocht het land in de finale aantreden met twee negende plaatsen (2010 en 2011) als gevolg. (bron en logo : GPB)

03-12-2014 om 19:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : Marcel onderzoekt wat het effect is van vet eten op je studieresultaten.

Sinds woensdag 19 november 2014 staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert dit seizoen vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud derde aflevering - woensdag 03 december 2014 :


We weten dat dronken rijden gevaarlijk is, het is bovendien ook niet wettelijk. Vorig jaar vielen er nog 200 doden in het verkeer, waarbij dronkenschap aan de basis lag. Wat je wel mag doen, is 's morgens, na een nachtje stevig stappen en je roes te hebben uitgeslapen, met 0 promille de auto in kruipen ... maar is dat zonder gevaar? Wij deden de test. Hoe ongevaarlijk of gevaarlijk is het om te rijden met een kater?

Studenten die voor het eerst op kot gaan, laten ook moeders keuken achter zich, en ruilen die in voor de snelle hap. Het verklaart ook waarom de gemiddelde eerstejaarsstudent 1 kg bijkomt, met zelfs pieken tot 7 kg op 1 jaar tijd. Wij wilden weten of dat vette eten ook invloed heeft op de resultaten van de studenten, zeker nu de blokperiode voor de deur staat. Wat is het effect van vet eten op je studieresultaten?

Je hebt modehuizen die miljoenen euro's neertellen om een filmster of topsporter als model aan hun merk te linken. Er zijn ook merken die reclame maken, net door heel gewone, 'girl and boy next door'-types in hun kleren te hullen. Een Nederlandse keten liet onlangs zijn klanten model staan voor hun ondergoedlijn. Wat werkt nu het best? Zijn we meer gecharmeerd door een perfect topmodel, of door een sympathiek model / boy next door?

'Ook getest op mensen', de derde aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 03 deember 2014, op Eén tussen 21.05 en 21.50. (bron, logo en foto's : VRT)

03-12-2014 om 18:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zijn er nog Kroketten?' : Jonas Van Geel blikt vanaf vanavond terug op 2014.

 Na een geslaagd feestmaal eind 2013, zet Jonas Van Geel vanaf vanavond, woensdag 03 december 2014, opnieuw zijn tanden in 'Zijn er nog Kroketten?'.

Zeven afleveringen lang blikt Jonas samen met twee sympathieke teams terug op het boeiende jaar 2014 in een doldwaze en goed doorbakken panelquiz : de eerste drie afleveringen op woensdagavond om 21.05, en tijdens de kerstvakantie op dinsdag en donderdag om 20.35.

Het allerbeste van 2014 in een goed gepaneerd en gefrituurd jasje

De inzet is de meest gegeerde prijs die je op TV kan winnen : een jaar lang gratis kroketten. Maar de fun in de studio is al een mooi geschenk op zich tijdens deze speelse terugblik op het voorbije jaar, de verbale steekspelletjes tussen vaste teamcaptains Nathalie Meskens en Dimitri Leue, en de ludiekespelrondes over grote en kleine momenten, opmerkelijke figuren, grappige fragmenten en bloopers uit 2014.

Ook dit jaar kiezen Nathalie en Dimitri elke aflevering een ander bekend figuur die zijn of haar stempel op het voorbije jaar heeft gedrukt, om hun team te versterken. In de eerste aflevering kiest Nathalie voor de slimme en speelse Gert Verhulst en krijgt Dimitri het gezelschap van de ravissante tv-reporter Cath Luyten.

Jonas Van Geel onderwerpt de twee teams aan vijf ludieke spelrondes in de strijd om die felbegeerde kroketten. Wat waren de grappigste beelden van het jaar 2014? Wie beeldt het best een opvallend fragment uit? Wie herkent de ooit totaal onbekende Vlaming die dit jaar opeens in het middelpunt van de belangstelling stond om daarna weer geruisloos in de anonimiteit te verdwijnen? En in deze eerste aflevering proberen de panelleden ook te raden welke bekende medemensen zich als Sint en Piet hebben omgetoverd in de hilarische fotoronde.

Eigenlijk doen deze rondes er niet eens toe, want in de laatste ronde - 'Alles Kan Nog' - … kàn alles effectief nog. Hier is de rol van teamcaptains Nathalie en Dimitri uitgespeeld en vechten de twee BV's rechtstreeks een geheugenduel uit aan de hand van een snelle montage met dé figuren uit 2014. De borden staan klaar, de kroketten liggen er bijna op én de messen zijn geslepen…

* woensdag 03 december 2014 - eerste aflevering :

Team 1 : Dimitri Leue en Cath Luyten

Cath Luyten is de wederhelft van voetbalcommentator Frank Raes, en heeft haar man dit jaar dus vijf weken lang moeten missen. Een WK-weduwe zowaar, met een frisse blik op het afgelopen jaar. In de eerste aflevering van 'Zijn er nog Kroketten?' laat Cath -buiten haar kennis van het afgelopen jaar - ook zien hoe ze haar man na het WK thuis heeft verrast met een perfect onderhouden Braziliaanse grasmat.

Team 2 : Nathalie Meskens en Gert Verhulst

Gert Verhulst heeft dit jaar samen met zijn hond Samson een nieuw seizoen van Gert en Samson ingeblikt. Ondertussen blijkt hij ook een niet te onderschatten quizkandidaat, en dat laat Gert stevig merken. In deze eerste aflevering versterkt hij op een gevatte en bijzonder geestige manier het team van Nathalie Meskens.

'Zijn er nog Kroketten', eerste aflevering vanavond, woensdag 03 december 2014, tussen 21.05 en 22.05 op vtm. (bron en foto : vtm)

03-12-2014 om 18:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : Volendamse formatie 3JS beleven een akoestisch eindejaar.

 Sinds afgelopen zondag, 30 november 2014, tellen we voor het - inmiddels - zevende jaar op rij af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je vijfentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. In deze derde aflevering blijven we in eigen land.

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte, oftewel 3JS (ESF 2011) brachten op vrijdag 14 november jongstleden het album "Acoustic Christmas" op de markt. Daarop vinden we klassiekers zoals "Jingle Bells", "Have Yourself A Merry Little Christmas" en "We Wish You A Merry Christmas" aangevuld met twee eigen kerstnummers. Als kers op de taart is er nog "We Three Kings", een duet met Glennis Grace (ESF 2005).

* tracklist "Acoustic Christmas" :

01. "Jingle Bells".
02. "Merry Christmas Anyway".
03. "Carrickfergus".
04. "Fairytale of New York" (duet met Lori Lieberman).
05. "Here Comes Santa Claus".
06. "Lights of Magdala".
07. "We Wish You a Merry Christmas".
08. "December".
09. "When Was Jesus Born".
10. "Have Yourself a Merry Little Christmas".
11. "We Three Kings" (duet met Glennis Grace).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en tot zolang wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

03-12-2014 om 14:24 geschreven door Redactie  


02-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Maarten Vangramberen haalt de finaleweken net niet.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moet wegens gezondheidsproblemen afhaken en zal vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* dinsdag 02 december 2014 - negenentwintigste aflevering :

Gisteren, maandag 01 december, ging de laatste 'gewone' week van 'De slimste mens ter wereld' van start en die leverde actrice Charlotte Vandermeersch alvast de overwinning op met een totaal van 410 seconden. Dat betekende meteen dat ofwel Maarten Vangramberen ofwel Gert Verhulst huiswaarts moesten keren.

Vangramberen had een mindere dag (slechte foto- en filmronde) en strandde met een totaal van 198 seconden op een derde plaats. Verhulst vergaarde 326 seconden bij elkaar. In de finale bleef Vangramberen maar zoeken naar 'glimlach' bij een vraag over de Mona Lisa. Gert Verhulst bracht hem daarmee de doodsteek toe en zo zien we Vangramberen net niet terug in de finaleweken.

Vanavond is Gert Verhulst toe aan zijn negende opeenvolgende deelname en indien hij het nog tot en met donderdag volhoudt wordt hij mede-recordhouder met elf deelnames. De plaats van Maarten Vangramberen wordt ingenomen door Thomas Smith.

- Gert Verhulst (8 deelnames, 5 overwinningen) : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.
- Charlotte Vandermeersch (1 deelname, 1 overwinning) : Actrice. De eigenschappen van deze blonde actrice vallen niet zomaar samen te vatten in vijf trefwoorden, maar met 'grappig', 'bloedmooi', 'getalenteerd', 'pienter' en 'Vlaams-Ardeens' kom je al een heel end.
- Thomas Smith : Comedian. Je moet het maar doen, zonder enige voorbereiding het podium opwandelen en een hele show lang vol lullen. Deze Antwerpse Brit deed het, en met succes. Benieuwd of hij zich op de quiz zal voorbereiden, al dan niet met de hulp van foute vrienden.

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Gert Verhulst (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de achtentwintigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Maarten en Gert kan je HIER bekijken.

De achtentwintigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavond, dinsdag 02 december 2014, tussen 22.00 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgen, woensdag 03 december, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.50. (bron en foto's : VIER)

02-12-2014 om 20:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond maken Gert Verhulst, Joke Schauvliege, Stijn Meuris en Yevgueni hun opwachting.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* eenenvijftigste aflevering - dinsdag 02 december 2014 :

De temperatuur gaat straks de hoogte in, want Gert Verhulst doet ons warmlopen voor nieuwe afleveringen van 'Samson en Gert', Joke Schauvliege en Stijn Meuris gaan een verhit debat aan over de staat van het klimaat en heet van de naald, de nieuwe plaat van Yevgueni. Acteur Sven De Ridder is deze week de stamgast van Freek.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 02 december 2014, tussen 21.35 en 22.25 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

02-12-2014 om 20:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : zestien kandidaten Oostenrijkse Songfestivalselectie 2015 zijn bekend.

 De Oostenrijkse nationale omroep ORF heeft eerder vandaag, dinsdag 02 december 2014, de namen van de zestien kandidaten bekendgemaakt die vanaf vrijdag 20 februari gaan strijden om het ticket voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie gaat dus op vrijdag 20 februari van start met de voorstelling van zestien kandidaten die de castings hebben overleefd. Zes van hen zullen door een vakjury worden geselecteerd voor de uiteindelijke finale op vrijdag 13 maart. Dit zestal blijft dan gedurende drie weken in de running om het land op eigen bodem te gaan vertegenwoordigen. Op vrijdag 27 februari mogen de kandidaten de kijkers van hun kunnen gaan overtuigen en op vrijdag 06 maart krijgen we de potentiële inzendingen (twee per deelnemer) voor een eerste maal te horen. Tijdens de finale (vrijdag 13 maart) brengen de zes dan één van hun twee nummers en één van de zes overgebleven liedjes wordt dan de Oostenrijkse inzending.

* de zestien geselecteerde kandidaten (met hun nummer tijdens de eerste show) :

01. "I Never Loved a Man" (Aretha Franklin) door Celina Ann.
02. "Love & Starve" door Clara Blume.
03. "On the Run" door Dawa.
04. "Seit a poa Tog" door Folkshilfe.
05. "Heart of Stone" door Johann Sebastian Bass.
06. "Das Leben ist zu kurz" door Kathi Kallauch.
07. "Mein Design fürs Leben" door Kommando Elefant.
08. "So leicht" door Lemo.
09. "Million Euro Smile" door Makemakes.
10. "Murmeltier/Fitnesstraining" door Mizgebonez.
11. "Love" door Renato Unterberg.
12. "Ram pam pam" door Royal Kombo.
13. "This and That" door The Su'sis.
14. "Zeig ihn mir" door Tandem.
15. "Happy" (Pharrell Williams) door wo/Men.
16. "Adieu" door Zoe.

Enkel de finale wordt rechtstreeks uitgezonden, de drie andere shows worden eerder ingeblikt waarvan de eerste reeds vanavond, dinsdag 02 december. Alle shows worden in goede banen geleid door Mirjam Weichselbraun en tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). (bron : ORF)

02-12-2014 om 11:33 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs