Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste vrijdag van november hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zaterdag 15 november verzamelden de dance-lovers in het Antwerpse LaRiva (Londenstraat 52, 2000 Antwerpen) om een primeur van een spektakel mee te volgen. Life acts van populaire dance artiesten en DJ's van vroeger en nu lieten zelfs de meest toegewijde muurbloempjes niet onberoerd.

Omdat één feestje niet genoeg is, doen we het volgende maand gewoon opnieuw over. Op zaterdag 13 december is het de beurt aan enkele andere leuke artiesten en dj's om Antwerpen op zijn kop te zetten. Die avond maken onder meer The Mackenzie feat. Jessy (Eurosong 2014) en Alana Dante (Eurosong 1999) hun opwachting.

Tickets (deuren open om 22.00, optredens vanaf 23.00) kunnen worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Op dinsdag 03 maart 2015 (14.00-20.00) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van onder meer Laura Lynn, Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Jo Vally (Eurosong 1981) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Ze worden begeleid door de Foreverband (o.l.v. Filip Adriaensens) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (40 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival.

Nekka vzw en de Provincie Antwerpen slaan opnieuw de handen in elkaar voor de zevende gezamenlijke editie van 'Houden van... Griffelrock'. Op dinsdag 28 april en donderdag 30 april 2015 (telkens om 14.30) zal u vergast worden op een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat.

'
Houden van... Griffelrock' staat nu ook in het teken van een centrale gast. Dit keer valt de eer te beurt aan het muzikale echtpaar Erik Van Neygen en Sanne. Vijfentwintig jaar "Veel te mooi" mag niet zomaar voorbijgaan!

Op 14 maart 2015 zal het precies vijfentwintig jaar geleden zijn dat Erik en Sanne deze klassieker opnamen. Een kwarteeuw later zijn zij nog steeds Vlaanderens meest tot de verbeelding sprekend koppel. Al beslisten zij twee jaar geleden te stoppen met live concerten ten gevolge van Eriks gezondheidsproblemen, de muziek was nooit ver weg. Al vrij snel na hun uitverkochte afscheidstournee bouwden zij - achter de schermen - aan de carrière van dochter, Maartje Van Neygen. In stilte schreven zij tekst en muziek voor haar nieuwe songs. Erik deed bovendien de productie.

Tot grote vreugde van de fans stond Sanne af en toe aan Maartjes zijde. Maar het was Erik die zei : "25 jaar 'Veel te mooi' mag eigenlijk niet zomaar voorbijgaan".
Daarom staan ze dit jaar uitzonderlijk twee maal in het Sportpaleis voor 'Houden van... Griffelrock'. Vijfentwintig jaar Erik en Sanne, vijfentwintig liedjes die je ongetwijfeld kent. Van "Veel te mooi" over "Het huis dat tussen rozen stond", "Land van ons twee" naar "Aan mijn darling" en "Ticket naar Eden".

En ze brengen vrienden en gasten mee : om te beginnen dochter Maartje Van Neygen en Heintje. Inmiddels werden ook oud-Eurosongdeelnemers John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999) en Jo Vally (Eurosong 1981) aan het lijstje toegevoegd.
De presentatie ligt weerom in de zeer professionele handen van Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).

Tickets (9 euro) voor één van de optredens kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van
TeleTicketService alsook telefonisch via het nummer 03 248 63 42.

28-11-2014 om 20:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dansdate' : welke twee koppels stoten vanavond door naar de finale?

Glitter, glamour en relaties komen samen in de gloednieuwe entertainmentshow 'Dansdate'. Bekende Vlamingen nemen het sinds vrijdag 31 oktober 2014 samen met hun echte liefdespartners tegen elkaar op in een uitdagende danswedstrijd, gepresenteerd door Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').

Deze zes koppels startten samen aan de aftrap van het dansparcours dat in totaal zes weken lang duurt. De bekende koppels tonen het beste van zichzelf op de dansvloer in een aantal moeilijke choreografieën, die worden aangeleerd door topchoreografen en beoordeeld door de vakjury en de kijker. Van bollywood en breakdance over hiphop en jazz naar ballroom,… alle dansstijlen komen aan bod mét aangepaste look en kledij.

* vijfde aflevering - vrijdag 28 november 2014 :

 "Het zou een schande zijn moest er een van die drie koppels niet in die halve finale zitten", met die woorden eindigde de Lau eervol zijn dansparcours bij 'Dansdate' in show vier. De liveshow betekende niet alleen de voorstelling van de "hot boyfriend" van Astrid Bryan, maar dus ook het einde van het dansavontuur voor Laurens en Roos. Het koppel moest vlak voor de halve finale zijn meerdere erkennen in Kevin en Josje, Sean en Allison en Bieke en Erik.

Deze drie koppels gaan door naar show vijf of de halve finale van 'Dansdate', vanavond vrijdag 28 november 2014. En ook nu hebben de dansers een extra opdracht : een tweede choreografie waarin ze het verhaal van een speciaal moment in hun relatie brengen.

 Sean en Allison vieren vier jaar huwelijk op het podium

Sean (coach 'Junior Eurosong 2009') en Allison verrasten het publiek, maar vooral ook zichzelf met hun Bollywood vorige week. Toch beseft het jonge koppel dat het allesbehalve gemakkelijk zal worden in de halve finale. Hun nieuwe dansstijl is samba en dat zien ze beiden volledig zitten.

In hun tweede choreografie vertellen ze het verhaal van het huwelijksaanzoek van Sean. Deze week is dat exact vier jaar geleden. Een van de eerste keren dat Allison naar Europa kwam, bezocht ze Parijs… en het is daar waar Sean heel zenuwachtig voor Allison op zijn knieën ging. Hun performance in 'Dansdate' is de ideale gelegenheid om hun huwelijksverjaardag te vieren.

Erik en Bieke wagen zich op het podium van 'Tien om te Zien'

Bieke en Erik (Eurosong 1993) staan vanavond naast de 'jonkies' te blinken in de halve finale. Ze dansen een frivole disco en vooral Bieke is daar heel blij mee. Erik vreest daarentegen dat deze moves niet echt in hem zitten. Gelukkig draait hij al snel bij én zorgen zijn collega's van de band De Grungblavers voor afleiding met hun live concert.

In hun tweede dans brengen Erik en Bieke het verhaal van hun prille verliefdheid. Eind jaren tachtig werkte Bieke als stand-in presentatrice tijdens de repetities van 'Tien om te Zien'. Toen ze Leopold 3 (Eurosong 1993) moest aankondigen, het toenmalige groepje van de populaire Erik, had ze stiekem al een oogje op hem. Door elkaar vaak tegen het lijf te lopen in de coulissen, raakten ze aan de praat en van het één kwam al snel het ander.

 Kevin traint verleidingsmoves zonder Josje

Kevin en Josje betoverden het publiek opnieuw met hun ode aan Michael Jackson. Josje rijfde zelfs de allereerste 10 binnen met haar dansprestatie. Na de show is er echter niet veel tijd om te vieren, integendeel : de geliefden moeten afscheid nemen van elkaar nu Josje naar Nederland gaat voor enkele K3-shows. Kevin start dan maar alleen met de nieuwe dans een modern jazz choreografie.

De choreograaf heeft voor een vervangster voor Josje gezorgd tijdens de trainingen, al zal ze minder goed van pas komen voor hun persoonlijke dans. Daarin toont het koppel hoe Kevin indruk probeerde te maken op Josje met de gekste danspasjes. Hoewel Josje het hilarisch vond, hebben zijn moves toch gewerkt en de twee samen gebracht, tot op het podium van 'Dansdate' zelfs.

- de acts van liveshow vijf :

Sean en Allison : samba van Leila Akcelik op "Living La Vida Loca" van Ricky Martin en vertellende choreo op "Mirror" van Justin Timberlake.

Bieke en Erik : disco van Laurent Flament op "You Should Be Dancing" van Bee Gees en vertellende choreo op "Beautiful That Way" van Noa.
 
Kevin en Josje : modern jazz van Laurent Flament op "Home" van Dotan en vertellende choreo op "Blurred Lines" van Pharrell Williams ft Robin Thicke.

'Dansdate', de vijfde en voorlatste aflevering vanavond, vrijdag 28 november 2014, tussen 20.35 en 22.20 op vtm. Elke aflevering van 'Dansdate' kan na uitzending vier weken lang gratis worden bekeken op de website van de zender (vtm) en via de vtm app. (bron en foto's : vtm)

28-11-2014 om 14:41 geschreven door Redactie  


27-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blokken' : tien quizmasters bekampen elkaar voor het goede doel in 'Blokken For Life'.

 Vanaf maandag 15 december tot en met vrijdag 19 december ondersteunt 'Blokken' volop de actie 'Music For Life' van Studio Brussel. In een speciale 'Blokken For Life'-week nodigt Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) elke dag twee bekende collega-quizmasters uit die spelen voor één goed doel dat Ben gekozen heeft. Tien coryfeeën van de Vlaamse quizgeschiedenis ondergaan voor één keer braaf zelf de vragen en hopen te scoren op het Blokkenbord.

De tien deelnemers zijn : Steven Van Herreweghe, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Evy Gruyaert, Rani De Coninck, Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990), Bruno Wyndaele, Erik Van Looy, Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009-2010'), Frieda Van Wijck en Bart De Pauw.

Bart De Pauw maakte met 'Quiz Me Quick' niet alleen een fictiereeks over quizzen maar presenteert op zondag de kijkcijferhit 'Twee tot de zesde macht' op Eén. Erik Van Looy verlaat zijn comfortzone en laat zijn desk van 'De Slimste Mens Ter Wereld' even voor wat hij is. VIER-collega Evy Gruyaert heeft ervaring als gastvrouw met de quizzen 'De val van één miljoen' en heel recent nog 'Weet ik veel'. Ook uit de VIER-stal : Steven Van Herreweghe. Hij komt als gastheer van 'De Pappenheimers' en 'Rasters' toch niet helemaal onbeslagen op het ijs. Bruno Wyndaele stond mee aan de wieg van 'De Slimste Mens Ter Wereld' en met 'De Premiejagers' heeft hij al jaren een trouw publiek. Frieda Van Wijck kan meer dan haar mannetje staan op quizgebied. Dat bewees ze als gastvrouw in 'De Klas van Frieda' en de spijkerharde quiz 'In Alle Staten'.

Koen Wauters is zelf geen fervent quizzer, maar in zijn lange tv-carrière stelde hij toch talloze vragen in programma's zoals 'Familieraad', '1 tegen 100', 'Het Verstand van Vlaanderen' en '1&70'. Vtm-collega Rani De Coninck voelde in 'Het Verstand van Vlaanderen' kinderen aan de tand over hun quizkennis. Walter Grootaers kan voor deze gelegenheid geen hulplijnen inroepen zoals zijn kandidaten destijds in 'Wie wordt Euromiljonair?'. En Luc Appermont heeft op zijn rijkgevulde palmares de quizzen 'Waagstuk' en 'Vroeger of Later' staan.

'Blokken for Life', van maandag 15 tot en met vrijdag 19 december 2014, uitzonderlijk na 'Het Journaal' van 19.00 op Eén
. (bron en foto : VRT)

27-11-2014 om 14:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : IJslandse Songfestivaldeelnemer wordt op zaterdag 14 februari 2015 gekozen.

Vandaag, donderdag 27 november 2014, raakte bekend dat de IJslandse kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal gekozen worden op zaterdag 14 februari 2015.

De nationale omroep ging tussen vrijdag 26 september 2014 (12.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) en maandag 27 oktober (11.59 plaatselijke tijd, 13.59 Belgische tijd), op zoek naar inzendingen voor 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Uiteindelijk werd de deadline verplaatst van maandag 20 naar maandag 27 oktober en dat leverde in totaal 258 liedjes op.

Uit dat aantal werden er twaalf geselecteerd die begin volgend jaar mogen strijden om het ticket richting Wenen. Er komen twee halve finales met telkens zes liedjes en dit op de zaterdagen 31 januari en 07 februari 2015.

Net als de voorbije vier jaar moeten alle nummers tijdens de nationale selectie in de eigen taal worden gebracht. Dit betekent evenwel niet dat de IJslandse inzending volgend jaar ook in de eigen taal te horen zal zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. De componisten, tekstschrijvers en de uitvoerende artiest(en) hebben de keuze om het nummer in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen in een andere taal te zingen. (bron : mbl.is ; logo : RÚV)

27-11-2014 om 12:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : San Marino stuurt oud-Juniordeelnemers Michele Perniola en Anita Simoncini naar Wenen.

 Het ministaatje San Marino stuurt volgend jaar een jong (onuitgegeven) duo naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar in mei de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Dat nieuws heeft San Marino TV eerder deze middagdonderdag 27 november 2014, tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De keuze viel op Michele Perniola en Anita Simoncini die beiden reeds deelnamen aan het Junior Eurovisie Songfestival.

 De zestienjarige Perniola (Palagiano, 06 september 1998) won eind 2012 in zijn thuisland Italië het zesde seizoen van de zangwedstrijd 'Ti lascio una canzone' en mocht eind vorig jaar voor San Marino debuteren tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Met "O-o-o sole intorno a me" strandde hij in de Oekraïense hoofdstad Kiev op een tiende plaats op twaalf deelnemers.

Anita Simoncini zag het levenslicht in het San Marinese Montegiardino (14 april 1999) en nam eerder deze maand als lid van The Peppermints deel aan het Junior Eurovisie Songfestival in het Maltese Marsa. Met "Breaking My Heart" strandde het gezelschap (waaronder ook Rafaella Perniola, zus van Michele) op een vijftiende en voorlaatste plaats. Ze is wel de eerste San Marinese die haar land vertegenwoordigde op het festival. (bron en logo : San Marino TV)

27-11-2014 om 12:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : sturen Gert Verhulst en Maarten Vangramberen politicus Mathias De Clercq meteen huiswaarts?

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moet wegens gezondheidsproblemen afhaken en zal vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* donderdag 27 november 2014 - zevenentwintigste aflevering :

Gisteren, woensdag 26 november, haalde Maarten Vangramberen zijn eerste overwinning binnen met een totaal van 356 punten. Gert Verhulst strandde met 313 punten op een tweede plaats en de nieuwkomer van de avond, Fatma Taspinar, strandde met 185 seconden op een derde plaats. Tijdens de fotoronde ging de VRT-journaliste compleet de mist in.

Tijdens de finale had ze veel last van de zenuwen, wat haar parten speelde, en dus stuurde Verhulst haar meteen weer naar huis. Haar plaats wordt vanavond ingenomen door Open vld-politicus Mathias De Clercq.

- Gert Verhulst (6 deelnames, 4 overwinningen) : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.
- Maarten Vangramberen (2 deelnames, 1 overwinning) : Presentator. Wie zich ooit afvroeg of er leven is na Karl Vannieuwkerke, doet dat niet meer eens hij deze dertiger bezig ziet. Erudiet, taalvaardig en gezegend met een kathedraal van een lichaam.
- Mathias De Clercq : Politicus. Wie erg goed luistert, hoort dat deze politicus een Gentse tongval heeft. Als schepen van die stad ontwikkelt hij het ene inventieve idee na het andere. Sommige lijken zelfs haalbaar.

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Gert Verhulst (6 deelnames, 4 overwinningen).
- Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de zesentwintigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Fatma en Gert kan je HIER bekijken.

De zevenentwintigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavond, donderdag 27 november 2014, tussen 21.55 en 23.00 op VIER. Deze aflevering worden morgen, vrijdag 28 november, in de vooravond herhaald tussen 16.45 en 17.50. (bron en foto's : VIER)

27-11-2014 om 11:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : 'Personal piper' Guy Fosté komt vanavond zijn verhaal vertellen.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* negenenveertigste aflevering - donderdag 27 november 2014 :

Stamgast deze week is actrice Maaike Cafmeyer. 'Personal piper' Guy Fosté komt ons zijn verhaal vertellen. Personal piper? De privédoedelzakspeler van een Britse royal of edelman. Er zijn er maar vijf in héél de wereld... en een ervan is de Belg Guy Fosté. En Lieven Scheire heeft weer een verslag uit 'Nerdland' klaar.

'Café Corsari', vanavonddonderdag 27 november 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

27-11-2014 om 09:38 geschreven door Redactie  


26-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van november hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Begin volgend jaar gaat 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen vrijdag 09 januari en zondag 31 mei 2015) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

'Later is Nu' is een wervelende muzikale terugblik op de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw met een bijzondere cast en de mooiste 'liedjes van toen' uitgevoerd door Joke Bruijs (NSF 1970), Charly Luske (NSF 2004), Jacques Herb en Erica Yong onder leidig van het orkest van Jasper Westerhof.

'Later is Nu' neemt u mee naar een periode waarin de wereld verandert van radio naar tv, van 'Familie Doorsnee' naar 'Pension Hommeles', van 'De bonte dinsdagavondtrein' naar 'Top of Flop'. In de plaats van de saaie zuinigheid van de naoorlogse opbouwjaren komt de opwindende 'beat' van protest, democratisering en massaconsumptie! Hoezo Moeders Wil Is Wet? De Pil, Dolle Mina, Minirok! Artiesten als Corry Brokken (ESF 1956-1957-1958, presentatrice ESF 1976, lid vakjury NSF 2003), Anneke Grönloh (ESF 1964) en The Blue Diamonds worden afgelost door Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Liesbeth List. "In de bus van Bussum naar Naarden" wordt "Vluchten kan niet meer", "Brandend zand" wordt "Pastorale" en "Rockin' Billy" wordt "Mijnheer de President". De avond wordt van achtergrondverhalen voorzien, wonderlijk gepresenteerd en aaneen gepraat door theaterrecensent en getuige-deskundige Jacques d'Ancona.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen donderdag 05 februari en zondag 26 april 2015) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Nationale Theaterkassa.

Er komt volgend jaar een tweede editie van 'Ladies of Soul' en dit op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2015.

Ook ditmaal zullen Trijntje Oosterhuis (ESF 2015), Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007), Glennis Grace (ESF 2005) en Candy Dulfer een unieke avond verzorgen in de Ziggi Dome (Amsterdam). Onder de naam 'Ladies of Soul' brengen de vijf topartiesten met elkaar en ook solo een spetterende muzikale show ten gehore. Tijdens het concert wordt eigen repertoire afgewisseld met oude en nieuwe pop- en soulklassiekers. Een grote live band bestaande uit de 'crème de la crème' van muzikaal Nederland zal de Ladies begeleiden, aangevuld met speciale gasten.

Trijntje, Berget, Edsilia, Glennis en Candy hebben de kwalificatie 'Ladies of Soul' ruimschoots verdient. Deze gerenommeerde entertainers behoren al jaren tot de top in hun vakgebied. Met 'Soul' wordt niet alleen verwezen naar de voorliefde van de dames voor het muziekgenre maar ook naar hoe zij met hart en ziel, als soulmates en powerladies, op de bühne staan. De bundeling van hun krachten voor 'Ladies of Soul' vormen een unieke, spectaculaire en feestelijke avond die bruist, verrast en ontroert. 'Ladies of Soul' is een groots opgezette liveshow met topartiesten, vol herkenbare hits en verrassende gastoptredens.

Tickets voor het concert van donderdag 12 februari kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van 'Ladies of Soul', de concerten van vrijdag 13 en zaterdag 14 februari zijn reeds volledig uitverkocht.

26-11-2014 om 21:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : VRT-journaliste Fatma Taspinar neemt vanavond de plaats in van Slongs Dievanongs.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moet wegens gezondheidsproblemen afhaken en zal vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* woensdag 26 november 2014 - zesentwintigste aflevering :

Gisterendinsdag 25 november, kwam Gert Verhulst voor de vierde maal als winnaar uit de bus, en dit op vijf deelnames. Nieuwkomer Maarten Vangramberen deed het met 328 seconden niet onaardig en strandde op een tweede plaats. Slongs Dievanongs sprokkelde 174 seconden bij elkaar en moest dus opnieuw het finalespel spelen.

In die finale wist ze niets te vertellen over Thomas Vanderveken en Roland Duchatelet en dat was voor Vangramberen voldoende om haar huiswaarts te sturen. Met haar vier deelnames (waaronder één overwinning) komt ze echter niet terug tijdens de finaleweken, die op maandag 08 december van start gaan. Marnix Peeters (4/1) heeft tijdens zijn vier deelnames echter meer seconden bij elkaar gesprokkeld en is dus - voorlopig - nog geplaatst om terug te keren.

Vanavond maakt VRT-journaliste Fatma Taspinar haar opwachting. Het wordt afwachten of zij haar mannetje kan staan.

- Gert Verhulst (5 deelnames, 4 overwinningen) : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.
- Maarten Vangramberen (1 deelname) : Presentator. Wie zich ooit afvroeg of er leven is na Karl Vannieuwkerke, doet dat niet meer eens hij deze dertiger bezig ziet. Erudiet, taalvaardig en gezegend met een kathedraal van een lichaam.
- Fatma Taspinar : Journaliste. U kent deze criminologe ongetwijfeld van haar stem, aangezien ze radiojournaliste is bij de VRT-Nieuwsdienst. Maar via deze weg doen we zelf een inspanning en houden we graag een pleidooi om haar meer op het scherm te krijgen, een fatwa voor Fatma!

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Gert Verhulst (5 deelnames, 4 overwinningen).
- Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de vijfentwintigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Maarten en Slongs kan je HIER bekijken.

De zesentwintigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 26 november 2014, tussen 21.55 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgendonderdag 27 november, in de vooravond herhaald tussen 16.50 en 17.55. (bron en foto's : VIER)

26-11-2014 om 19:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Clouseau zorgt vanavond voor een speciale versie van een nieuw nummer.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* achtenveertigste aflevering - woensdag 26 november 2014 :

Het café brandt weer van verlangen om Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Nico Sturm uit te horen over de Emmy Award die 'Wat Als?' in de wacht sleepte, om dankzij Theo Compernolle te weten te komen hoe we ons brein kunnen ontketenen, om onze geweldige stamgaste Maaike Cafmeyer te ontvangen en om de ene na de andere Clouseau-klassieker (Eurosong 1989, ESF 1991) mee te gillen.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 26 november 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

26-11-2014 om 19:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond de laatste aflevering met Jan Mulder en Astrid Bryan.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 13 - woensdag 26 november 2014 :

'Beste Kijkers' sluit het seizoen in schoonheid af met Astrid Bryan en Jan Mulder als gasten. Tine Embrechts eist de populaire voetbalanalist op en Sven De Ridder vormt graag een team met Astrid Bryan. Beide duo's analyseren met een kwinkslag de grappigste, ontroerendste en strafste beelden van de afgelopen televisieweek en proberen ondertussen de titel van 'Beste Kijkers' binnen te rijven.

'Beste Kijkers', dertiende en laatste aflevering vanavond, woensdag 26 november 2014, tussen 21.10 en 22.20 op vtm. (bron en foto : vtm)

26-11-2014 om 15:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : vanavond de resultaten van de grote burn-outenquête.

 Sinds woensdag 19 november 2014 staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert dit seizoen vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud tweede aflevering - woensdag 26 november 2014 :


Stevent de Vlaming af op een burn-out? 'Ook getest op mensen' zoekt het uit. 26.254 mensen hebben al deelgenomen aan de enquête en de eerste resultaten zijn confronterend.

Marcel Vanthilt zoekt vanavond ook uit of een ijsbad het lichaam sneller helpt te herstellen na een sportieve inspanning. En heeft wat we horen een invloed op wat we proeven?

Burn-outenquête

Stevent de Vlaming af op een burn-out? 'Ook getest op mensen' wil het weten en lanceerde een burn-outenquête. De enquête loopt nog, maar nu al hebben 26.254 mensen deelgenomen. Uit de eerste resultaten blijkt dat burn-out een reëel probleem is. Maar liefst 53 procent van de deelnemers antwoordt negatief op de stelling 'De werkbelasting is heel goed te verdragen.' 41 procent antwoordt negatief op de stelling 'Als ik werk, voel ik me meestal fit.' Vanavond bespreekt Marcel Vanthilt de resultaten in de studio. 'Ook getest op mensen' geeft ook advies om een burn-out te voorkomen.

Neem deel aan de burn-outenquête!

Deelnemen aan de enquête kan nog tot en met vandaag via www.een.be/ookgetest. De test bestaat uit acht korte vragen. Na afloop krijgt de deelnemer een indicatie van het risico dat hij/zij loopt om een burn-out te krijgen.

IJsbaden

Bekende topsporters, waaronder onze Rode Duivels, nemen na de wedstrijd wel eens een ijsbad. Het ijsbad zou ervoor zorgen dat je lichaam sneller herstelt na een forse inspanning. Nu ook steeds vaker amateursporters het ijsbad induiken, wil Ook getest op mensen weten of het ook echt herstellend werkt.

'Ook getest op mensen' trok naar de Bakala Academy, waar professor Peter Hespel zes amateurwielrenners vroeg om een forse inspanning te leveren. Daarna mochten ze het bad in om te herstellen. Zorgt een ijsbad echt voor een sneller herstel na een topprestatie?

Oren en smaak

We weten dat we niet enkel proeven met onze tong : het is ook belangrijk dat een gerecht er lekker uitziet en dat het appetijtelijk ruikt. Maar hoe zit het met onze oren? Kunnen onze oren proeven? Heeft, dat wat we horen, effect op de smaak die we ervaren?


Kersvers sterrenchef (sinds eergisteren) Olly Ceulenaere werkte mee aan deze reportage. Hij verzorgde het eten, 'Ook getest op mensen' de testpersonen ... en de geluiden.


'Ook getest op mensen', de tweede aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 26 november 2014, op Eén tussen 20.40 en 21.25. (bron, logo en foto's : VRT)

26-11-2014 om 14:17 geschreven door Redactie  


25-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : straks maakt Maarten Vangramberen zijn opwachting voor één of meerdere deelnames.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moet wegens gezondheidsproblemen afhaken en zal vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* dinsdag 25 november 2014 - vijfentwintigste aflevering :

Gisteren, maandag 24 november, wist Gert Verhulst opnieuw met de overwinning aan de haal te gaan met een score van 387 seconden, wat zijn aantal nu op drie brengt. Slongs Dievanongs strandde opnieuw op een tweede plaats met een totaal van 270 seconden, gevolgd door nieuwkomer Kristel Verbeke, de zwarte van K3 (Eurosong 1999), met 175 seconden.

Beiden hadden in de finale last van 'black-outs' en uiteindelijk moest Verbeke het onderspit delven. Haar plaats wordt straks ingenomen door Maarten Vangramberen Afwachten of hij het langer dan één deelname kan volhouden.

- Gert Verhulst (4 deelnames, 3 overwinningen) : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.
- Slongs Dievanongs (3 deelnames, 1 overwinning) : Zangeres. Na Nana Mouskouri moet deze Charissa Parassiadis het beste importproduct uit Griekenland zijn. Zal wellicht niet alleen borden, maar ook potten breken.
- Maarten Vangramberen : Presentator. Wie zich ooit afvroeg of er leven is na Karl Vannieuwkerke, doet dat niet meer eens hij deze dertiger bezig ziet. Erudiet, taalvaardig en gezegend met een kathedraal van een lichaam.

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).
- Luc De Vos (4 deelnames, 1 overwinning).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de vierentwintigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Kristel en Slongs kan je HIER bekijken.

De vijfentwintigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 25 november 2014, tussen 22.05 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 26 november, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

25-11-2014 om 21:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Maaike Cafmeyer en Erhan Demirci schuiven vanavond aan tafel bij Tomas De Soete.
 

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* zevenenveertigste aflevering - dinsdag 25 november 2014 :

Vanavond is stamgaste Maaike Cafmeyer opnieuw van de partij. En op dinsdag komt Erhan Demirci vetellen wat er allemaal in de 'boekskes' stond.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 25 november 2014, tussen 21.35 en 22.25 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's : VRT)

25-11-2014 om 20:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : achttien kandidaten in de running voor Zwitsers Songfestivalticket richting Wenen.

Midden juli jongstleden raakte bekend dat op zaterdag 31 januari 2015 de Zwitserse kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal worden geselecteerd.

Tijdens de nationale selectie zullen in totaal zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket richting buurland Oostenrijk en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) ook ditmaal de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen. We zetten de verschillende selectieprocedures hieronder nog eens kort op een rijtje.

Tussen maandag 29 september en maandag 27 oktober (08.00) konden geïnteresseerden hun liedjes indienen via het internet. Nadien kregen de fans de gelegenheid om hun stem uit te brengen (tussen maandag 03 en maandag 17 november) en daarnaast beoordeelde ook een vakjury alle liedjes (iets meer dan tweehonderd). De negen nummers met de meeste stemmen gaan namens SRF en RTR door naar de volgende ronde.

RTS ging tussen dinsdag 09 september en maandag 27 oktober op zoek naar inzendingen en uiteindelijk werd er afgeklokt op zesentwintig stuks. Na een eerste selectie bleven tien liedjes over en die werden afgelopen zondag (23 november) voor een vakjury (Catherine Colombara,
Laurent Pavia, Emile Felber en Nicolas Tanner) ten gehore gebracht. Uiteindelijk werden er zes geselecteerd voor de volgende ronde.   

RSI ging tussen woensdag 16 juli en woensdag 15 oktober op zoek naar liedjes en deze omroep ontving er uiteindelijk achtentwintig. Op dinsdag 04 november beluisterde een driekoppige vakjury (Paolo Meneguzzi, Iris Moné en Simone Tomassini) alle nummers en werden er in totaal drie geselecteerd.

De volgende ronde (met in totaal achttien deelnemers) vindt plaats op zondag 07 december. Die dag moeten de achttien kandidaten hun nummer ten gehore brengen voor een vakjury die dan de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) zal aanduiden.

* geselecteerd voor de volgende ronde :

SRF (negen liedjes, beluister ze HIER) :

- "Same Stars" door Arbresha.
- "Run" door Bubble Beatz ft. Sandra Wild.
- "Open Heart Surgery" door Thierry Condor.
- "Destiny" door Dahï.
- "There Was A Yesterday" door Simon Hafner.
- "Hey Now" door Andy McSean.
- "iMagination" door San Dii.
- "Singing About Love" door Timebelle.
- "Only Human" door Tiziana.

RTS (zes liedjes, beluister ze HIER) :

- "Vu dén Haut" door Alenko.
- "Hurdy Gurdy Girls" door Anach Cuan.
- "Letter to Myself" door Célia.
- "Fly" door Licia Cherry.
- "Time to Shine" door Mélanie René.
- "Kevlar Heart" door Shana Pearson.

RSI (drie liedjes, beluister ze HIER) :

- "123, Take Me Back to 23" door Deborah Bough.
- "Your perfume" door Elias ft. Zero in On.
- "Cocktail e fantasmi" door The Vad Vuc.

Tijdens de finale op zaterdag 31 januari 2015, rechtstreeks vanuit Kreuzlingen, brengen de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Hun lot ligt tijdens die uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron : SRF)

25-11-2014 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : deelnemersveld Zweedse Songfestivalselectie 'Melodifestivalen 2015' is compleet.

De Zweedse nationale omroep SVT heeft eerder vandaagdinsdag 25 november 2014, tijdens een persconferentie (10.00), de namen bekendgemaakt van de kandidaten die zullen deelnemen aan de derde en vierde voorronde van 'Melodifestivalen 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdagmiddag 16 september maakte SVT bekend dat het in totaal 2.177 inzendingen voor de nationale selectie had ontvangen, 1.733 van gevestigde waarden en 444 van amateurs. In vergelijking met de editie van dit jaar zijn dat 382 inzendingen minder en het is meteen ook het laagste aantal inzendingen sinds 2002.

De omroep drong er ook dit jaar bij de vrouwelijke componisten op aan om massaal nummers in te sturen. De omroep wil namelijk dat maar liefst vijftig procent van de geselecteerde nummers (uit de open competitie) door één of meerdere vrouwen (al dan niet samen met mannelijke componisten/tekstschrijvers) werd geschreven. Voor de selectie van dit jaar was dit cijfer 'slechts' twintig procent. Dertig procent van de geselecteerde liedjes zullen in de eigen landstaal ten gehore worden gebracht en mits toelating van de omroep mogen instrumenten eventueel live worden bespeeld.

Op maandag 22 september raakte bekend dat de nationale selectie volgend jaar zal plaatsvinden met 28 liedjes in plaats van 32 zoals dat sinds 2002 het geval was. Dat betekent dat elke voorronde zeven in plaats van acht nummers zal bevatten, maar daartegenover staat dan dat de finale wordt uitgebreid van tien naar twaalf kandidaten. Ook komt er een beperking wat het aantal stemmen per liedje betreft (maximaal twintig).


Per voorronde stoten de nummers één en twee meteen door naar de finale, de nummers drie en vier mogen naar de herkansingsronde. Uit die herkansingsronde stoten dan niet twee maar vier liedjes door naar de finale, wat het aantal daar dus op twaalf zal brengen.

Veertien van de achtentwintig nummers komen uit de open competitie. Maximaal dertien daarvan komen uit de gewone inschrijving en minstens één nummer komt van een componist/tekstschrijver die nog nooit een nummer op de markt heeft gebracht. De overige veertien nummers worden op verzoek van de omroep gecomponeerd of worden geselecteerd uit nummers die via de open competitie werden aangeboden. Eén van die plaatsen gaat naar Kalle Johansson, de winnaar van 'Svensktoppen nästa 2014'.

* deelnemers derde voorronde - zaterdag 21 februari 2015 - Östersund :

01. "Bring Out the Fire" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son) door Andreas Weise.
02. "Don't Stop" (tekst en muziek : Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner) door Isa.
03. "För din skull" (tekst en muziek : Martin Eriksson, Thomas G:son, Thomas Karlsson) door Kalle Johansson.
04. "I See You" (tekst en muziek : Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe) door Kristin Amparo.
05. "Insomnia" (tekst en muziek : Ellen Benediktson, Anderz Wrethov) door Ellen Benediktson (MF 2014).
06. "Jag är fri (Manne Liem Frije)" (tekst en muziek : Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin) door Jon Henrik Fjällgren.
07. "Living To Die" (tekst en muziek : Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Karl-Ola Kjellholm) door Andreas Johnson (MF 2006-2007-2008-2010-2012).

* deelnemers vierde voorronde - zaterdag 28 februari 2015 - Örebro :

01. "Black Swan" (tekst en muziek : Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk) door Caroline Wennergren (MF 2005).
02. "Building It Up" (tekst en muziek : JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl) door JTR.
03. "Don't Say No" (tekst en muziek : Johan Krafman, Kristofer Östergren, Olle Blomström) door Midnight Boy.
04. "Ett andetag" (tekst en muziek : Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall, Sharon Vaughn) door Annika Herlitz.
05. "Guld och gröna skogar" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger) door Hasse Andersson.
06. "Heroes" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb) door Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010).
07. "Make Me (La La La)" (tekst en muziek : Dinah Nah, dr alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm) door Dinah Nah.

Voor de volledigheid zetten we de deelnemers uit de eerste en de tweede voorronde hieronder nog eens op een rijtje. Hun namen werden gisteren, maandag 24 november, bekendgemaakt

* deelnemers eerste voorronde - zaterdag 07 februari 2015 - Göteborg :

- "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010).
- "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone.
- "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style.
- "I'll Be Fine" (tekst en muziek : Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones) door Molly Pettersson Hammar.
- "One By One" (tekst en muziek : Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn) door Elize Ryd & Rickard Söderberg.
- "Pappa" (tekst en muziek : Daniel Gildenlöw) door Daniel Gildenlöw (MF 2010).
- "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013).

* deelnemers eerste voorronde - zaterdag 14 februari 2015 - Malmö :

- "Don't Stop Believing" (tekst en muziek : Miss Li, Sonny Gustafsson) door Mariette.
- "Där och då med dig" (tekst en muziek : Emelie Irewald) door Emelie Irewald.
- "Forever Starts Today" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe) door Linus Svenning (MF 2014).
- "Groupie" (tekst en muziek : Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell) door Samir & Viktor.
- "If I Was God For One Day" (tekst en muziek : Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén) door Neverstore.
- "Möt mig i Gamla stan" (tekst en muziek : Thomas G:son, Lina Eriksson) door Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).
- "Nonetheless" (tekst en muziek : Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan) door Marie Bergman (ESF 1971-1972-1994) & Sanne Salomonsen (MF 2005).

 Oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson zullen vanaf begin februari volgend jaar 'Melodifestivalen 2015' gedurende zes weken in goede banen gaan leiden.
(bron, logo en foto : SVT)

25-11-2014 om 11:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van Got Talent Worldwide' : ex-Spice Girl Gerri Halliwell steekt bewondering voor sommige mannelijke kandidaten niet onder stoelen of banken.

Noem een land en zet er 'Got Talent' achter. In meer dan veertig landen biedt deze talentenjacht de ideale gezichtsspiertraining. Valt het ene moment je mond open van verbazing, schieten het volgende moment je ogen vol.

Honderdduizenden kandidaten, jong en oud, overal ter wereld, stapten het podium op om hun talent te tonen. Alleen of in groep. En de ene met meer succes dan de andere. Een goocheltruc, een buikdansperformance, een ingewikkeld staaltje acrobatie, dansacts van allerlei soort,… Wereldwijd worden de meest gekke, verrassende en heftige acts uitgevoerd en maakt het programma dromen waar.

Sinds 11 november 2014 krijg je bij vtm op dinsdag om 20.35 de meest entertainende acts uit de wereld te zien in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'. 'Het Beste van Got Talent Worldwide' is een eerbetoon aan alle mensen die het wereldwijd hebben aangedurfd het 'Got Talent'-podium op te stappen. Onvergetelijke audities, grappige performances, succesverhalen, staande ovaties, huilende juryleden, maar ook juryleden die smeken de kandidaat te laten stoppen met hun auditie... Je ziet het allemaal in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'.

* inhoud derde aflevering - dinsdag 25 november 2014 :

De kandidaten van 'Got Talent' verzinnen vaak de gekste dingen om indruk te maken op het publiek en de jury. Soms is het zelfs moeilijk te beschrijven wat de act precies inhoudt.

De Amerikaan Jacob blaast bellen terwijl hij een schorpioen in zijn mond houdt. Simon Cowell begaat naar eigen zeggen een ongeluk als hij nog één singer-songwriter het podium ziet betreden. Robbie Kennedy, een metselaar zonder veel zangervaring, laat zich echter niet afschrikken en zingt de pannen van het dak.

In Australië zetelt voormalig Spice Girl Gerri Halliwell in de jury van 'Got Talent'. Zij steekt haar bewondering voor sommige mannelijke kandidaten niet onder stoelen of banken.

De derde aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' vanavond, dinsdag 25 november 2014, tussen 20.35 en 21.35 bij vtm. (bron en logo : vtm)

25-11-2014 om 09:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Sloveense nationale finale, 'EMA 2015', met twaalf kandidaten.

 De Sloveense nationale omroep RTVSLO is gisteren, maandag 24 november 2014, de zoektocht gestart naar inzendingen voor 'EMA 2015', de nationale selectie voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Er komt volgend voorjaar een nationale selectie en geïnteresseerden kunnen hun nummers insturen tot en met zondag 21 december eerstkomende. Uit alle inzendingen zal een interne vakjury maximaal zes liedjes kiezen en daarnaast gaat de omroep zelf ook nog op zoek naar maximaal zes kandidaten.

Tijdens de finale, met dus maximaal twaalf kandidaten, komen er twee stemrondes. Tijdens de eerste stemronde ligt het lot van de deelnemers in de handen van een vakjury en de kijkers thuis. De twee kandidaten met de meeste punten gaan over naar de tweede stemronde (superfinale) alwaar het enkel de kijkers zullen zijn die de kandidaat voor Wenen gaan aanduiden. (bron en logo : RTVSLO)

25-11-2014 om 09:55 geschreven door Redactie  


24-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond maakt 'de zwarte' van K3, Kristel Verbeke, haar opwachting.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

- Pat Krimson moet wegens gezondheidsproblemen afhaken en zal vervangen worden door Pedro Elias. Hij was negen jaar één van de creatieve breinen van het programma en maakte zijn debuut in 'Bloot en Speren'.

* maandag 24 november 2014 - vierentwintigste aflevering :

Afgelopen donderdag, 20 november, wist Gert Verhulst met een monsterscore van 566 seconden zijn tweede overwinning binnen te halen. Slongs Dievanongs, woensdag nog winnares, strandde met een totaal van 209 seconden op een tweede plaats gevolgd door nieuwkomer Jan Peumans met 156 seconden.

In de finale moest Peumans het onderspit delven en dus is Slongs vanavond reeds toe aan haar derde deelname. Gert Verhulst is voor de vierde maal van de partij. Hij neemt het op tegen een werknemer van hem, namelijk Kristel Verbeke, de zwarte van K3 (Eurosong 1999) en de enige met wie hij geen relatie heeft gehad.

- Gert Verhulst (3 deelnames, 2 overwinningen) : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.
- Slongs Dievanongs (2 deelnames, 1 overwinning) : Zangeres. Na Nana Mouskouri moet deze Charissa Parassiadis het beste importproduct uit Griekenland zijn. Zal wellicht niet alleen borden, maar ook potten breken.
- Kristel Verbeke : Zangeres. Figureert vaak in quizvragen als antwoord op de vraag: 'Met welke van de K3-meisjes had Gert Verhulst nog geen relatie?'. De zwarte van het trio is zeer bij de pinken, en weet wat er in de wereld te koop is, van Afrika tot in Amerika.

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Marc-Marie Huijbregts (5 deelnames).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).
- Luc De Vos (4 deelnames, 1 overwinning).

De aflevering van afgelopen donderdag gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de drieëntwintigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Jan en Slongs kan je HIER bekijken.

De vierentwintigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 24 november 2014, tussen 21.55 en 23.00 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 25 november, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

24-11-2014 om 21:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : actrice Maaike Cafmeyer is deze week de stamgast.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* zesenveertigste aflevering - maandag 24 november 2014 :

Tomas ontvangt vanavond Maaike Cafmeyer, die de ganse week stamgaste is. Daarnaast komen bioloog Dirk Draulans en autoracer Anthony Kumpen langs. Voor de muziek zorgt Jef Neve die niemand minder dan Roland Van Campenhout meebrengt

'Café Corsari', vanavondmaandag 24 november 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

24-11-2014 om 20:26 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs