Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

19-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : hij komt, hij komt, hij komt...Ben Crabbé is vanavond te gast bij Nathalie Meskens in 'Beste Kijkers'.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 12 - woensdag 19 november 2014 :

Weken en weken hebben ze moeten wachten maar vanavond, woensdag 19 november 2014, komt hij dan toch : niemand minder dan Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983). Daarmee komt de droom van Sven De Ridder alvast uit. Tine Embrechts krijgt het gezelschap van actrice Ruth Beeckmans.

'Beste Kijkers', twaalfde aflevering vanavond, woensdag 19 november 2014, tussen 21.10 en 22.20 op vtm. (bron en foto : vtm)

19-11-2014 om 10:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : zevende seizoen gaat vanavond van start met Marcel Vanthilt als gastheer.

 Vanaf vandaag, woensdag 19 november 2014, staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert vanaf vanavond vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

 Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud eerste aflevering - woensdag 19 november 2014 :


In de eerste aflevering schotelen ze Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999') drie dagen telkens een verschillend ontbijt voor. Heeft het ontbijt een invloed op haar eetgedrag de rest van de dag? Snoept ze meer of minder? Marcel trekt ook ten strijde tegen stinkvoeten én hij maakt een vergelijking tussen klassieke boeken en e-booken.

Ontbijten is belangrijk, maar heeft wat je 's morgens eet ook invloed op het aantal calorieën dat je de rest van de dag opneemt? 'Ook getest op mensen' test het uit op Radio 2-Madam Anja Daems. Het programma vroeg haar om drie populaire ontbijten te proberen. Daarna hield 'Ook getest op mensen' haar de hele dag nauwlettend in de gaten. Wat is de invloed van het ontbijt op haar eetgedrag voor de rest van die dag?

Zestig procent van de mensen heeft wel eens last van stinkvoeten, maar wat kun je doen om die stank een halt toe te roepen? 'Ook getest op mensen' vroeg drie arbeiders van Volvo die dag in dag uit met gesloten veiligheidsschoenen werken om elk een verschillende methode uit te  testen. Zijn hun voeten intussen vrij van onaangename geurtjes?

Dit jaar zijn er in België meer dan 300.000 e-books of elektronische boeken verkocht. Maar wat leest nu het best? Een klassiek boek of een e-book? 'Ook getest op mensen' trok met 24 boekenwurmen naar een bibliotheek om er een kortverhaal te lezen. Twaalf mensen kregen het e-book voorgeschoteld, de andere groep het klassieke boek. Hebben beide groepen even goed onthouden wat ze gelezen hebben?

 'Ook getest op mensen', de eerste aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 19 november 2014, op Eén tussen 20.40 en 21.25. (bron, logo en foto's : VRT)

19-11-2014 om 10:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze grijze woensdag hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Songfestivaldeelnemer Waylon (NSF 2005, ESF 2014) gaat nog tot en met zondag 14 december eerstkomende op tournee.

Met zijn 'Heaven After Midnight Tour' houdt hij halt in Venlo, Dordrecht, Zwolle, Oss, Breda, Eindhoven, Den Haag, Groningen, Arnhem, Utrecht, Hengelo en Amsterdam. Het gelijknamige album, waarvan de release werd uitgesteld wegens zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, verscheen eerder dit najaar, op vrijdag 05 september.

Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van de zanger alwaar je meteen tickets kan aanschaffen voor één van de optredens.

De musical 'Dreamgirls' is dit seizoen te zien in meer dan twintig Nederlandse theaters. De laatste voorstelling gaat door op woensdag 25 februari 2015 in Enschede.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) gaat de rol van Deena voor haar rekening nemen. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

Meer informatie over de plaatsen en speeldata krijg je hier en daar kan je dan meteen ook je tickets aanschaffen.

 Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april 2015 naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april 2015, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

19-11-2014 om 09:39 geschreven door Redactie  


18-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Adil El Arbi na zeven deelnames huiswaarts gestuur door Marc-Marie Huijbregts.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* dinsdag 18 november 2014 - eenentwintigste aflevering :

Ze kwam, ze zag en ze overwon : actrice Natali Broods wist gisteren, maandag 17 november, haar eerste deelname meteen te verzilveren met een overwinning. Ze kwam nochtans traag op gang maar dankzij een goede puzzelronde, fotoronde en een filmpje over de vliegtuigramp deze zomer in Oekraïne vergaarde ze 369 punten bij elkaar. Adil El Arbi eindigde op een tweede plaats (344 seconden) en de derde plaats was weggelegd voor Marc-Marie Huijbregts (317 seconden) die zijn derde finalespel op rij voor de kiezen kreeg.

Tijdens het finalespel bleef regisseur El Arbi lang doorbomen over 'Hans en Grietje' en opnieuw speelde Huijbregts het heel tactisch. Een record zit er voor El Arbi niet in want hij blijft steken op zeven deelnames. Hij komt daarmee op een tweede plaats na Bart De Pauw die het acht afleveringen uithield. Vanavond maakt Gert(je) Verhulst (zonder Samson) zijn opwachting.

- Marc-Marie Huijbregts (3 deelnames) : Cabaretier. Uit Tilburg komt hij, deze weergaloze verteller met een stem die subtiel refereert aan die van Annemie Struyf.
- Natali Broods (1 deelname, 1 overwinning) : Actrice. Gaf leven aan de bedrogen echtgenote Greet Van Opstal in 'Met Man en Macht', schonk afgelopen jaar ook het leven aan tweeling Jack en Julius. Immer licht en transparant acterend, immer licht loensend verleidelijk.
- Gert Verhulst : Mediamogol. Deze Vlaamse Walt Disney kan u kennen van zijn hits, zijn diep doorleefde vertolking van Samsonvriend Gertje, of van de inkomprijzen van Plopsaland.

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Adil El Arbi (7 deelnames, 3 overwinningen).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).
- Luc De Vos (4 deelnames, 1 overwinning).
- Guillaume Van der Stighelen (4 deelnames).

De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de twintigste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Marc-Marie en Adilkan je HIER bekijken.

De eenentwintigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 18 november 2014, tussen 22.05 en 23.15 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 19 november, in de vooravond herhaald tussen 16.45 en 17.50. (bron en foto's : VIER)

18-11-2014 om 20:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangen Freek en Cath onder meer Jan Jambon en Bert Kruismans.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* drieënveertigste aflevering - dinsdag 18 november 2014 :

All the way from London! Jessie Ware stak voor ons het Kanaal over om over haar nieuwste plaat te praten. Freek en Cath Luyten hebben ook een gesprek met Jean-Pierre "Junior" Bauwens over het leven als boksprof, Minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier Jan Jambon zetelt voor het eerst in een regering en Bert Kruismans maakt het mooie weer aan de andere kant van de taalgrens.

'Café Corsari', vanavond, dinsdag 18 november 2014, tussen 21.30 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

18-11-2014 om 18:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Normale mensen' : vanavond de laatste aflevering met onder meer Steven Van Herreweghe.

Dit najaar dompelt gastheer Adriaan Van den Hoof bekende Vlamingen in een bad vol normale mensen. In de nieuwe panelshow 'Normale mensen' bewijzen zijn bekende gasten sinds dinsdag 02 september 2014 dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen, en dat ze zelf nog een beetje normaal zijn gebleven. Wie het normaalst is, en normale mensen het best weet in te schatten, wint 'Normale mensen'.

Zoals de titel doet vermoeden, gaat het programma over mensen in het algemeen, over mensen zoals u en ik. Kortom : over normale mensen. Op het eerste gezicht dan toch, want de normale mensen in het programma hebben stuk voor stuk een niet zo normaal verhaal. Niet in het minst de normale mens van de week. Dat is een genodigde met een bijzonder verhaal, dat doorheen de verschillende rondes van 'Normale mensen' duidelijk wordt.

In de laatste ronde is het aan de bekende deelnemers om dat verhaal te achterhalen. Maar voor ze die laatste ronde bereiken, moeten ze de normale mensen in alle andere rondes goed inschatten. De ene woont in een heel bijzonder huis, terwijl de andere een kwarteeuw geleden een telefoontje kreeg dat zijn leven vandaag nog altijd bepaalt. En nog iemand anders is per ongeluk wereldberoemd geworden. Wie die rondes het best speelt, verdient procentjes op de schaal van normaliteit. Dus ook het publiek in de studio, allemaal normale mensen uiteraard, krijgt een grote rol in 'Normale mensen'. Maar normale mensen, bestaan ze wel?

De normale mens van de week

De rode draad tijdens een aflevering is de normale mens van de week. Die gast, die tussen de mensen in het publiek zit, geeft tussen de rondes door tips over een opmerkelijk verhaal. Het panel met het hoogste aantal procentjes op de schaal van normaliteit speelt de finale, waarin ze – tegen elkaar - het opmerkelijke verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen.

De normale rondes

* Facebook-ronde

Adriaan confronteert de mensen in het publiek met hun eigen Facebook-foto's en/of -statussen, tweets en instagrams.

* Buiten de uren

Buiten hun uren doen mensen verschillende activiteiten : wonderlijke verzamelingen aanleggen, een originele hobby of een verrassend bijberoep uitoefenen. Elke week moeten de panels de bijzondere buiten-de-urenactiviteit raden van een normale mens. De panels krijgen verschillende tips van de normale mensen zelf, in korte filmpjes. Het panel dat als eerste raadt waar het om gaat, krijgt procentjes op de schaal van normaliteit.

* De meezinger

Deze ronde wordt twee keer gespeeld, één keer door elk panel. De meezinger (Thomas Renders) is iemand die heel expressief meezingt en danst met de muziek die opstaat in zijn auto. De panels moeten uitzoeken welk liedje Thomas heeft opstaan. Terwijl ze naar een filmpje van de meezinger kijken, moeten ze op een radiotoestel met vier kanalen zoeken naar het juiste kanaal.

* De man in de straat

In deze ronde moeten de panels inschatten wat normale mensen in de straat antwoorden in een straatinterview. Het zijn altijd dit-of-dat-vragen (ja of nee, meer of minder, juist of niet juist). De vragen zijn bovendien altijd gesteld aan koppels, en ze gaan over heel typische situaties binnen het koppel of het huishouden.

* Dit is mijn huis

Alle normale mensen wonen in een huis, maar niet alle huizen zijn normaal. Sommige huizen zijn uniek. In een filmpje beschrijft een bewoner van zo'n bijzonder huis zijn huis, zonder te verklappen wat er dan wel zo bijzonder aan is. Uit de beelden blijkt het al evenmin. De panels moeten daarna raden wat het verhaal is achter het bijzondere huis uit het filmpje.

* En toen?

Normale mensen maken soms iets heel bijzonders of onverwachts mee. En dat wordt dan een verhaal dat ze jaren later nog altijd vertellen. In de ronde 'En toen?' vertelt 'Normale mensen' alleen het begin van die onvergetelijke verhalen. En dan is het aan de panels om te achterhalen hoe het verhaal in kwestie afloopt.

* Dilemma's/levensvragen

Het publiek in de studio speelt een belangrijke rol in 'Normale mensen'. Voor de opname begint, krijgt iedereen drie dilemma's waaruit ze moeten kiezen of drie levensvragen die ze moeten beantwoorden. De dilemma's en levensvragen in kwestie zijn typische situaties uit het dagelijks leven, waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Tijdens het programma zelf moeten de panels het publiek zo goed mogelijk inschatten.

* De ronde van … (de normale mens van de week)

Na de laatste ronde telt Adriaan de procentjes op en weten we welk panel de meeste procentjes op de schaal van normaliteit heeft en dus het normaalst is. Dat panel speelt 'De ronde van …' (de normale mensen van de week).

Tijdens het programma praat Adriaan kort met de normale mens van de week. In die gesprekjes geeft hij of zij tips over zichzelf, waarmee de leden van het winnende team – tegen elkaar – het verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen. Wie als eerste raadt wat het verhaal is, wint en heeft daarmee bewezen dat hij/zij de normaalste is.

* twaalfde aflevering - dinsdag 18 november 2014 :

Vanavond wil Adriaan van den Hoof weten wie van zijn vier bekende gasten het normaalst is : Steven Van Herreweghe en Otto-Jan Ham vs. Liesa Naerts en Hilde Debaerdemaeker.

'Normale mensen', twaalfde en laatste aflevering vanavond, dinsdag 18 november 2014, tussen 20.40 en 21.30 op Eén. Deze aflevering kan nadien worden (her)bekeken via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : VRT)

18-11-2014 om 08:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van Got Talent Worldwide' : vanavond zie je onze landgenoot Aaron Crow aan het werk.

Noem een land en zet er 'Got Talent' achter. In meer dan veertig landen biedt deze talentenjacht de ideale gezichtsspiertraining. Valt het ene moment je mond open van verbazing, schieten het volgende moment je ogen vol.

Honderdduizenden kandidaten, jong en oud, overal ter wereld, stapten het podium op om hun talent te tonen. Alleen of in groep. En de ene met meer succes dan de andere. Een goocheltruc, een buikdansperformance, een ingewikkeld staaltje acrobatie, dansacts van allerlei soort,… Wereldwijd worden de meest gekke, verrassende en heftige acts uitgevoerd en maakt het programma dromen waar.

Sinds 11 november 2014 krijg je bij vtm op dinsdag om 20.35 de meest entertainende acts uit de wereld te zien in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'. 'Het Beste van Got Talent Worldwide' is een eerbetoon aan alle mensen die het wereldwijd hebben aangedurfd het 'Got Talent'-podium op te stappen. Onvergetelijke audities, grappige performances, succesverhalen, staande ovaties, huilende juryleden, maar ook juryleden die smeken de kandidaat te laten stoppen met hun auditie... Je ziet het allemaal in 'Het Beste van Got Talent Worldwide'.

* inhoud tweede aflevering - dinsdag 18 november 2014 :

Aaron Crow brengt de Britse juryleden naar het puntje van hun stoel. Deze Vlaming werd in 2003 wereldkampioen goochelen en laat in Engeland zien waarom hij één van de beste mentalisten ter wereld is. Drie mannelijke kandidaten proberen de jury op een heel andere manier te overtuigen. Zij brengen een dansact op stiletto's van tien centimeter hoog.

De 14-jarige Jack Caroll heeft een fysieke handicap en droomt ervan om ooit stand-up comedian te worden. Dankzij 'Got Talent' wordt zijn droom werkelijkheid. En dan zijn er nog de kandidaten van wie het talent iets moeilijker te omschrijven of te begrijpen is.

Welk talent heb je als je in een bad vol ijs kan zitten terwijl je de heetste peper ter wereld opeet? Of wanneer je in een doos gaat zitten en die daarna doet ontploffen?.

De tweede aflevering van 'Het Beste van Got Talent Worldwide' vanavond, dinsdag 18 november 2014, tussen 20.35 en 21.40 bij vtm. (bron en logo : vtm)

18-11-2014 om 08:03 geschreven door Redactie  


17-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Bosnië-Herzegovina ook volgend jaar (nog) niet van de partij tijdens het Eurovisie Songfestival.

 De Bosnische nationale omroep BHRT heeft eerder deze namiddag, maandag 17 november 2014, bekendgemaakt dat het volgend niet zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder dit najaar waren er berichten dat de voormalige Joegoslavische republiek, na een afwezigheid van twee jaar, opnieuw van de partij zou zijn.

Een eerste deadline was er eind oktober maar de omroep kreeg van de EBU twee weken uitstel om de nodige fondsen (sponsors) bij elkaar te zoeken. De bijdrage tot deelname werd zelfs verlaagd maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk en daarom neemt het land in 2015 voor het derde jaar op rij niet deel aan het liedjesfestival. Ook de voorbije twee jaar wist de omroep
de nodige fondsen niet bij elkaar te halen.

De voormalige Joegoslavische republiek nam in 1993 voor de eerste maal deel aan het Songfestival en enkel in 1998 en 2000 was het land niet van de partij. Zes keer wisten ze een plaats bij de beste tien te bemachtigen en sinds de invoering van de halve finale(s) in 2004 wist het land zich steeds te plaatsen voor de finale.

In 1999 eindigden Dino & Beatrice met "Putnici" op de zevende plaats. Tien jaar geleden moest Deen ("In The Disco") zich via de halve finale plaatsen voor de finale, en in die finale eindigde hij op een negende plaats. Door het slechte resultaat van de meiden van Feminnem in 2005 moest het land acht jaar geleden eerst aantreden in de halve finale.

Hari Varešanović
zong "Lejla" daar naar een verdienstelijke tweede plaats maar in de finale moest hij Finland en Rusland laten voorgaan. In 2007 wist zangeres Marija Šestić met "Rijeka bez imena" een elfde plaats in de wacht te slepen in de finale en in 2008 was een tiende plaats weggelegd voor "Pokušaj" van Laka. In de eerste halve finale strandde hij met het nummer op een negende plaats.

Ook in 2009 stootte de Bosnische inzending door naar de finale en daar wist Regina met "Bistra voda" met een totaal van 106 punten beslag te leggen op een negende plaats. In de eerste halve finale was de groep met 125 punten nog goed voor een derde plaats. In 2010 werd het land vertegenwoordigd door Vukašin Brajić (foto) die met "Thunder And Lightning" in de eerste halve finale beslag legde op een achtste plaats eindigde met 59 punten. In de finale vergaarde hij 51 punten bij elkaar en dat was goed voor een zeventiende plaats. Drie jaar geleden nam Dino Merlin voor de tweede maal deel aan het festival en eindigde in de finale met "Love In Rewind" op een zesde plaats met 125 punten. In de tweede halve finale was hij met een totaal van 109 punten nog goed voor een vijfde plaats. In 2012 moest Maya Sar tevreden zijn met een achttiende plaats in de finale met 55 punten. In de tweede halve finale kreeg ze voor "Korake ti znam" in totaal nog 77 punten, goed voor een zesde plaats. (bron : BHRT)

17-11-2014 om 21:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : actrice Natali Broods maakt vanavond haar opwachting.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* maandag 17 november 2014 - twintigste aflevering :

Voormalig staatssecretaris John Crombez (Sp.a), momenteel fractieleider Vlaams Parlement, heeft het amper één aflevering volgehouden. Afgelopen donderdag, 13 november, strandde hij met een totaal van 301 seconden op een derde plaats na winnaar Adil El Arbi (374 seconden) en Marc-Marie Huijbregts (361 seconden).

De Nederlander stuurde voor de tweede dag op rij een deelnemer naar huis en de plaats van Crombez wordt vanavond ingenomen door actrice Natali Broods.

- Adil El Arbi (6 deelnames, 3 overwinningen) : Cineast. Samen met zijn kompaan Billal Fallah staat hij klaar om het roer van het Vlaamse filmschip over te nemen van de inmiddels steeds grijzer wordende kapitein Iglo, excuus, Erik Van Looy. Dit najaar komt hun prent Image in de zalen.
- Marc-Marie Huijbregts (2 deelnames) : Cabaretier. Uit Tilburg komt hij, deze weergaloze verteller met een stem die subtiel refereert aan die van Annemie Struyf.
- Natali Broods : Actrice. Gaf leven aan de bedrogen echtgenote Greet Van Opstal in 'Met Man en Macht', schonk afgelopen jaar ook het leven aan tweeling Jack en Julius. Immer licht en transparant acterend, immer licht loensend verleidelijk.

VOORLOPIG GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Bart De Pauw (8 deelnames, 5 overwinningen).
- Sven De Leijer (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Cath Luyten (4 deelnames, 2 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).
- Luc De Vos (4 deelnames, 1 overwinning).
- Guillaume Van der Stighelen (4 deelnames).

De aflevering van afgelopen donderdag gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de negentiende aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen John en Marc-Marie kan je HIER bekijken.

De twintigste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 17 november 2014, tussen 21.55 en 23.10 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 18 november, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

17-11-2014 om 20:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek Braeckman ontvangt vanavond onder meer stamgast Cath Luyten en Pat Krimson.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* tweeënveertigste aflevering - maandag 17 november 2014 :

Hoera! Ons Cath is terug! Jammer genoeg maar voor één week. Naast stamgast Cath Luyten zitten Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) en Veerle Dobbelaere nog aan onze toog. Jef Neve brengt deze week de ravissante frontvrouw van Hooverphonic mee : Noémie Wolfs.

'Café Corsari', vanavondmaandag 17 november 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

17-11-2014 om 19:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze zonnige maandag hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Bandits (Eurosong 2014) organiseert voor het derde jaar op rij een fanweekend in Center Parcs De Vossemeren (Elzen 145, 3920 Lommel). Ben jij ook zo'n fan van Jasper (Junior Eurosong 2007), Toon (Junior Eurosong 2009), Tim (Junior Eurosong 2009) en Thomas (Junior Eurosong 2009)? Wees er dan zeker bij, van vrijdag 21 tot en met maandag 24 november eerstkomende. De band nodigt graag alle fans hierop uit!

Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van de Bandits! Vorig jaar bouwden ze met z'n allen een feestje tijdens de Bandits-party en werd er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de fans zich te pletter amuseerden konden alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo óf in de andere parkfaciliteiten.

Voor meer informatie kan je hier terecht alwaar je meteen ook je weekendje uit kan boeken!

Toneelgezelschap 'Vreugd in Deugd' repeteert aan een nieuwe komedie. Een bedrogen echtgenoot, een minnaar in de kast en ontelbare persoonsverwisselingen : alles is aanwezig om er een top-stuk van te maken. Ware het niet dat we enkele dagen voor de première zijn en er nog niets klaar is!

De decorploeg blijft ijzig kalm (té kalm!), de kleedster weet niet meer waar haar hoofd staat en de regisseuse loopt te stressen en ziet de tijd onverbiddelijk doortikken. Onder de acteurs is het sfeertje gespannen. De hoofdrolspeelster (een gevallen diva die nergens meer gevraagd wordt) staat op de rand van een zenuwinzinking door de schuld van haar tegenspeler (de zoon van de producent). Onhandig, verlegen en naïef als hij is, zet hij zijn eerste stappen op het toneel tot grote ergernis van iedereen rond hem!

De avond van de première breekt aan... en het wordt een ramp. Een opeenvolging van catastrofen en onvoorziene omstandigheden davert voorbij. De acteurs proberen kost wat kost de boel te redden wat het alleen maar erger maakt (lees : hilarischer!). Een apotheose van misverstanden en flaters!

'Thé à la menthe ou t'es citroen?' is een Frans stuk, dat in 2011 de Molière-prijs ontving voor beste komedie. Sindsdien staat het onafgebroken in Parijs op de planken en werd het bedolven met laaiende recensies in de Franse pers.

Ann Pira (Nancy uit 'Thuis') is de gevallen diva en verder zie je nog Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitster vakjury 'Eurosong 2002'), Brecht Callewaert, Erik Goris, Guillaume Devos, Hilde Van Wesepoel en Wim Stevens.

Het stuk wordt in 2015 hernomen en dit tussen vrijdag 01 en zondag 10 mei. Tickets (24 euro) kan je aanschaffen via de website van Loge10 Theaterproducties. Voor wie houdt van een avondje puur amusement en ongedwongen lachen is dit een absolute aanrader.

De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei 2015 (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

17-11-2014 om 10:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Peeters en Siska Schoeters zoeken uitvinders voor hun nieuwe talkshow.

 Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') en Siska Schoeters zijn voor hun talkshow die in januari start op zoek naar mensen met ideeën die het dagelijks leven kunnen verbeteren.

Dat kan een uitvinding zijn maar ook een slimme manier om sneller door de strijkmand te geraken, een superhandig voorwerp om de papieren op je bureau te organiseren of dé oplossing om nooit meer je sleutels kwijt te raken. Naast de geniale ideeën op huis-, tuin-, en keukenniveau kunnen het ook ideeën zijn die het leven net dat klein beetje mooier maken. Denk maar aan een 'spreek-mij aan-badge' voor op trein- tram en bus.
 
Interesse? Mail dan snel naar bartensiska@een.be. De nieuwe talkshow gaat van start op maandag 12 januari 2015.
(bron en foto : VRT)

17-11-2014 om 10:40 geschreven door Redactie  


16-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Stan gaat voor het eerst een avondje uit en Sam wil met Tim praten.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Op donderdag 30 oktober keerde een oude bekende terug naar 'Thuis'. Acteur Frank Van Erum kruipt opnieuw in de huid van Renzo Fierens, de zoon van Nancy en halfbroer van Femke en Britney. "Dat je-m'en-fous-kantje is er nog steeds, maar Renzo heeft zoveel meer kleur gekregen dan vroeger", aldus de acteur.

Sinds donderdag 30 oktober is 'Thuis'-personage Renzo Fierens, gespeeld door Frank Van Erum, helemaal terug van weggeweest. Na een afwezigheid van acht jaar klopt Renzo onverwacht weer aan bij zijn moeder Nancy. Met zijn terugkeer verrast hij vriend en vijand : de onbezonnen jongen die jaren geleden het kot op stelten zette, heeft nu plaats gemaakt voor een volwassenere versie van zichzelf.

Om zijn plannen in goede banen te leiden, logeert Renzo in de 'Zus en Zo', zonder te beseffen wat beide families elkaar de laatste tijd hebben aangedaan. Hij zal ondervinden dat er heel wat is veranderd, maar ook voor hem heeft de tijd allesbehalve stilgestaan. Renzo is getrouwd en intussen ook gescheiden, maar heeft er wel een zoon aan overgehouden : Dylan. En dat is voor Renzo de belangrijkste reden om terug te keren naar zijn thuisbasis.

Hoe Renzo uit de serie verdween

Renzo verscheen voor het eerst in 'Thuis' op 06 oktober 2004. Al van in het begin werkte hij zich vaak in de nesten. Hij zat geregeld in geldnood en ging voortdurend op zoek naar manieren om gemakkelijk geld te verdienen. Helaas koos Renzo lang niet altijd voor de legale manier. Auto's stelen, drugs dealen : Renzo heeft veel op zijn kerfstok, maar moest achteraf steevast op de blaren zitten. Gelukkig kon hij altijd terecht bij zijn zus Femke. Ook Nancy kon, in tegenstelling tot Eddy, niet lang kwaad blijven op Renzo.

Nadat Renzo samen met Femke zijn toenmalige vriendin Sofie Bastiaens op het nippertje uit de klauwen had gered van Tony, een gevaarlijke drugsdealer, besloot hij te vluchten. Op 01 mei 2006 was hij voor de laatste keer te zien in 'Thuis'. Een terugblik kan je HIER bekijken.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.651 TOT EN MET 3.655.

Lowie heeft een charmeoffensief klaar voor Olivia. Rosa krijgt een klacht voor nachtlawaai. Peggy ontvangt een brief van de rechtbank. Sam hakt een belangrijke knoop door. Jana heeft haar besluit genomen maar is het nog niet te laat?

- maandag 17 november - aflevering 3.651 : Rosa is dodelijk ongerust over Peggy. Waldek daarentegen vindt dat ze te ver is gegaan. De Kabouters halen een grapje uit. Sam heeft het niet gemakkelijk. Olivia wil het goedmaken met Lowie. Peggy's uitstapje heeft zware gevolgen.

- dinsdag 18 november - aflevering 3.652 : Lowie heeft een charmeoffensief klaar voor Olivia. Sam hakt een belangrijke knoop door. Peggy ontvangt een brief van de rechtbank. Leo is kwaad op Peggy. Femke en Peter hebben een date. Toon spreekt met Sam over Tim.

- woensdag 19 november - aflevering 3.653 : Stan gaat voor het eerst een avondje uit. Femke en Peter zijn doodmoe. Marianne en Hélène komen tegenover elkaar te staan. Rosa krijgt een klacht wegens nachtlawaai. Sam zet een stap richting Tim. Peggy laat Simonne in de steek.

- donderdag 20 november - aflevering 3.654 : Marianne is bezorgd om Sandrine en roept alweer de hulp in van Geert. Waldek stelt Rosa voor de keuze. Judith geeft Tom een uitbrander; Stan plaagt Tom ermee. Jana heeft een goed gesprek met Yvette en begint te twijfelen.

- vrijdag 21 november - aflevering 3.655 : Sam wil met Tim praten. Sandrine moet naar het ziekenhuis. Jana heeft haar besluit genomen, maar is het nog niet te laat? Frank laat niet in zijn kaarten kijken. Rosa lucht haar hart bij Jenny. Peggy probeert het voor iedereen gemakkelijker te maken.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

16-11-2014 om 20:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Mathias daagt Véronique uit om deel te nemen aan de danswedstrijd.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

 "Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

 Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

 Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.386 TOT EN MET 5.390.

- maandag 17 november - aflevering 5.386 : Niko is jarig en mag zich aan enkele verrassingen verwachten. Liesbeth studeert steeds harder en harder. Trudy heeft het moeilijk met Peters nieuwe levensstijl. Hijzelf krijgt 's avonds in zijn loft een onverwachte en ongewenste bezoeker over de vloer. Niko leert Bodé beter kennen en komt tot een onthutsende vaststelling. Marie-Rose denkt na over het voorstel van Véronique.

- dinsdag 18 november - aflevering 5.387 : Guido durft eindelijk een eerlijk gesprek aan te gaan met Charlotte. Evy krijgt ondertussen belangrijk nieuws te horen van de politie. Isabelle en Jan halen jeugdherinneringen op bij het beluisteren van oude liedjes. Peter wil weten wie de compromitterende foto van hem heeft genomen en voelt Floor en Véronique aan de tand.

- woensdag 19 november - aflevering 5.388 : Thomas wijst Peter op de imagoschade die het bedrijf lijdt nu de compromitterende foto naar de buitenwereld is gelekt. Ook Trudy is niet mals voor Peter. Jan heeft Linda iets op te biechten en krijgt ook overwacht bezoek over de vloer. Benny bemoeit zich met het filmproject van Elias. Mathias daagt Véronique uit om deel te nemen aan de danswedstrijd.

- donderdag 20 november - aflevering 5.389 : Mathias vindt de plannen van Marie-Rose oneerlijk tegenover Peter. Thomas heeft Jan een belangrijke mededeling te doen. Peter belooft Louise dat hij zich snel zal herpakken, maar krijgt meteen een nieuwe slag in het gezicht. Ondertussen gaan ook Véronique en June opnieuw met elkaar in de clinch. Zjef informeert zich om opnieuw te gaan studeren.

- vrijdag 21 november - aflevering 5.390 : Peter schakelt de hulp van Stefanie in om meer tijd op VDB te kunnen doorbrengen. Isabelle wil het graf van Willem bezoeken en vraagt Jan om mee te gaan. Voor beiden wordt het een heftige en emotionele confrontatie met het verleden. Rita wordt tijdens haar bezoek aan notaris Van Roose geconfronteerd met nieuws dat haar hele leven op z'n kop zet. Marie-Rose is zenuwachtig voor de operatie aan haar voet.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

16-11-2014 om 20:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Hannelore en Pieter stomen David klaar voor zijn televisie-interview.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 57 TOT EN MET 61.

- maandag 17 november - aflevering 57 : De actie van het WAC met David als boegbeeld wordt uitgebreid belicht in de krant. Hannelore wil van de persbelangstelling gebruik maken om de biolijn te lanceren. Herman geeft aan Andrea toe dat hij het moeilijk heeft om zonder pillen in te slapen. Quinten en Laura ontdekken de echte identiteit van Tim. Zij voelt het aan als verraad en geeft Tim zijn vet in 't Salon. De DNA-resultaten die uitsluitsel moeten geven over Davids ouders komen toe bij Sofie.

- dinsdag 18 november - aflevering 58 : De DNA-testen hebben uitgewezen dat geen van de koppels die zich opgegeven hebben de ouders van David zijn. Hij is enorm teleurgesteld wanneer Sofie hem het nieuws vertelt. Hij vermoedt dat zijn ouders hem nog altijd op het eiland aan het zoeken zijn. Hij besluit terug te keren en gaat op zoek naar een boot. Het is een spannende dag voor Hannelore, want haar biolijn wordt voorgesteld aan de pers. Sofie en Maarten maken zich zorgen wanneer David niet naar huis komt.

- woensdag 19 november
- aflevering 59 : Sofie laat de politie de Seaking inschakelen om David op zee te gaan zoeken. Na een tijdje wordt zijn bootje gevonden, maar het is leeg. In de gebouwen van Klaerhout Pharmaceutica wacht de pers ondertussen op David, die het gezicht is van de biolijn. Hannelore moet toegeven dat er een probleem is. Bea probeert Herman op te monteren, maar hij heeft meer behoefte aan Andrea's gezelschap. Quinten probeert Tim en Laura te overtuigen om toch naar de rave te gaan.

- donderdag 20 november
- aflevering 60 : Na zijn poging om met een bootje naar zijn eiland te varen, is David terug bij de Klaerhouts en moet hij worden klaargestoomd voor zijn televisie-interview. En dat terwijl hij een zware emotionele opdoffer heeft gekregen. Herman vraagt aan Maarten om de beurscijfers van Welvapharma te bekijken. Pieter vertelt aan Hannelore dat hij over zes maanden met Sofie gaat trouwen. Sander is jaloers omdat Steven Verhoedt bereid is de financiële problemen van Lotte op te lossen. Tim overhaalt Robby om mee te gaan naar de rave.

- vrijdag 21 november
- aflevering 61 : Hannelore en Pieter stomen David klaar voor zijn televisie-interview. Sander wil niet dat Lotte de financiële gift van Steven aanvaardt. Delphine zit met een writers block en ze hoopt dat Maarten haar kan helpen. Andrea moet snel een beslissing nemen over de jobaanbieding van de universiteit. Herman wil inzage krijgen in het personeelsbeleid van Welvapharma. Bea heeft daar een probleem mee. Maarten is van streek wanneer hij op de dijk een jonge vrouw met haar dochtertje ziet. Tim, Laura, Robby en Quinten maken hun opwachting op de rave van Stijn.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

16-11-2014 om 19:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Magda heeft het moeilijk met het aanvaardingsproces na haar borstamputatie.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 400 TOT EN MET 404.

- maandag 17 november - aflevering 400 : Michelles echtgenoot Rafaël verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Hoewel de professor met de beste zorgen omringd wordt, blijft zijn hartslag zeer onregelmatig. Zijn ogen zijn ook verwijd en het lijkt alsof hij gedrogeerd is. Marcel en Sneyers doen bij verzekeringsmakelaar Der Deyn aangifte van de gestolen mobilhome. Het angstzweet breekt de twee uit wanneer ze de sleutel van de wagen moeten geven. Jan is woedend als blijkt dat Jonas door zijn moeder van school is afgehaald. De arts wil gerechtelijke stappen ondernemen, maar Nellie raadt hem aan om de zaak in der minne te regelen. Frank vindt het maar niets dat Sam de vader van Dina in de gevangenis heeft opgezocht. Georges wil weten waarom Angele hem ontwijkt.

- dinsdag 18 november - aflevering 401 : Celine is eindelijk klaar om haar cosmeticalijn te lanceren, maar er moet wel nog een gezicht voor 'Naturel' gevonden worden. Deze opdracht vertrouwt ze toe aan topfotograaf Elias Verstraeten. Elke en Sneyers onderzoeken de mogelijkheden om Bola naar Engeland over te brengen, maar aangezien de Afrikaanse geen papieren heeft zijn de ferry en de trein uitgesloten. Jan en zijn ex-vrouw Myriam zijn een bitsige strijd begonnen voor het hoederecht van Jonas. Sam zoekt opnieuw Dina's vader in de gevangenis op. De psychologe gelooft echt dat hij spijt heeft én dat hij zielsveel van zijn kleine meid houdt. Angele en de commandant hebben een interessante babbel in 'De Schorre'. In het café lopen Marcel en Sneyers er maar pips bij want verzekeringsmakelaar Der Deyn heeft ontdekt dat ze niet de originele sleutel van de gestolen mobilhome hebben teruggegeven.

- woensdag 19 november - aflevering 402 : Het gaat beter met Magda, hoewel zij nog een lange weg af te leggen heeft. Nellie voelt zich een beetje schuldig omdat ze er de afgelopen dagen niet was voor Magda en Georges. De arts wordt al dagen opgeslorpt door de problemen van Jan, die in een bittere strijd met zijn ex is verwikkeld over het hoederecht van Jonas. Franks nieuwe beleidsplan is door de beheerraad afgekeurd en hij zal toch moeten bezuinigen. Angele en de commandant hebben een afspraakje. Jokes moeder Julia neemt haar intrek in "De Schorre". Celine is nog altijd op zoek naar het gezicht voor "Naturel" en ze organiseert een fotosessie op het strand. Sam gaat opnieuw in de gevangenis met Dina's vader praten.

- donderdag 20 november - aflevering 403 : Magda voelt zich sterk genoeg om naar de wonde te kijken. Maar de confrontatie met haar verminkte lichaam is zeer hard en ze verliest opnieuw haar vechtlust. Angèle en de commandant proberen een nieuw visrestaurantje uit. De sfeer is heel gezellig, tot de rekening komt. Sam bekent aan Dina dat ze haar papa in de gevangenis is gaan opzoeken en ze geeft haar pleegdochter de brieven die Daniel vanuit de cel heeft opgestuurd. Marcel heeft vannacht geen oog dichtgedaan en beweert dat hij voortdurend een gepiep gehoord heeft. Zitten er muizen in De Schorre ? Frank licht het ziekenhuispersoneel in over de plannen van de beheerraad. Celine is niet te spreken over het resultaat van de fotosessie. De commandant doet bij Max aangifte over zijn gestolen portefeuille. Eerder kwam Frank vertellen dat zijn auto ontvreemd is. Door de uitval van Max besluit Bola om haar koffers te pakken.

- vrijdag 21 november - aflevering 404 : Als Bola de politie ziet, vlucht ze weg. Bulderbos denkt dat ze in de bestelwagen van Elke is gestapt. Hij besluit op onderzoek te gaan. Max voelt de bui al hangen. Magda heeft het moeilijk met het aanvaardingsproces na haar borstamputatie. Ze stort haar hart uit bij Sam. De commandant is zijn portefeuille kwijt na een avondje uit met Angele. Dokter Jan vecht om het hoederecht over zijn zoontje Jonas. Er hangt elektriciteit in de lucht.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

16-11-2014 om 19:47 geschreven door Redactie  


15-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (15-11-2014).

Op de dag dat Sinterklaas zijn intrede maakte in Antwerpen hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') bracht gisteren, vrijdag 14 november, haar album "Meer" op de markt met daarop elf nummers. Na "Verliefd", "Wereld vol kleuren" en "Klaar voor!" is dit haar vierde album sinds ze in het najaar van 2009 voor ons land deelnam aan het Junior Eurovisie Songfestival. Eén van de nummers op het album is de titeltrack van het album dat sinds vrijdag 10 oktober beschikbaar is als single.

 Gisterenvrijdag 14 november, verscheen in Nederland het album "De Leeuw Zingt Long" waarbij Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) een eerbetoon brengt aan de overleden zanger Robert Long. Op het album staat onder meer "Kalverliefde" dat hij brengt met The Common Linnets (ESF 2014).

De Volendamse formatie 3JS (ESF 2011) bracht gisterenvrijdag 14 november, het kerstalbum "Acoustic Christmas" op de markt. Daarop vinden we klassiekers zoals "Jingle Bells", "Have Yourself A Merry Little Christmas" en "We Wish You A Merry Christmas" aangevuld met twee eigen kerstnummers. Als kers op de taart is er nog "We Three Kings", een duet met Glennis Grace (ESF 2005).

 De Duitse formatie The Baseballs (Unser Song für Dänemark 2014) heeft sinds gisteren, vrijdag 14 november, een nieuwe EP met als titel "On My Way" op de markt. Daarop vinden we twee versies van hun jongste single alsook eigen versie van het overbekende "Umbrella", een nummer van Rihanna, en "Lucky Guy".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Zweedse formatie Outtrigger (MF 2014) bracht afgelopen woensdag, 12 november, het album "The Last Of Us" op de markt. Als voorloper op dat album verscheen afgelopen woensdag, 15 oktober, de eerste single met als titel "Superman Is Dead". De Armeense zanger Aram MP3 (ESF 2014) heeft sinds afgelopen dinsdag, 11 november, een nieuwe single op de markt met als titel "Help". The Common Linnets (ESF 2014) hebben gisteren, vrijdag 14 november, hun jongste album opnieuw uitgebracht met als bonus een EP met vijf (akoestische) nummers. Als extraatje is er het kerstnummer "Christmas Around Me". 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

15-11-2014 om 17:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : Karen Damen doet het vanavond eens met de Nederlander Jan Smit.

Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer : Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') is terug met 'Sing That Song', sinds zaterdag 06 september 2014, op Eén. Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit.

Maar Peter Van de Veire verwacht ook dit seizoen straf talent achter de piano's. Zo krijgen 'Team Florejan' en 'Team Hannes' onder meer versterking van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Bert Verbeke, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel (Eurosong 1999) en Josje solo, Brahim (2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'), Els de Schepper (Eurosong 2006), Eline De Munck, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jasper van Bandits (Eurosong 2014), Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Tesoro, Hadise (ESF 2009), Sergio (ESF 2002), Do, Gert Verhulst, Axl Peleman, Tom De Man en Mathias Vergels. Dat de beste moge winnen!

Ook nieuw dit seizoen is dat het publiek uit twee vakken bestaat, elk vak supportert voor een team : het team van Hannes of het team van Florejan. De teams spelen voor hun eigen publiek, met als inzet behalve veel muzikaal plezier een 'Sing That Song'-cd-box voor iedereen in het publieksvak van het winnende team.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater. Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Cookies & Cream en Els de Schepper (Eurosong 2006).

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor 'Oud België', 'Parade's end', 'Schellebelle 1919' en 'Groenten uit Balen'. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

* elfde aflevering - zaterdag 15 november 2014 :

In de negende aflevering strijdt het team van Hannes : Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) en Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') strijdt tegen het team van Florejan : Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') en Silke Mastbooms.

'Sing That Song', elfde aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 15 november 2014, tussen 20.40 en 21.45 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén, VRT)

15-11-2014 om 16:00 geschreven door Redactie  


14-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze tweede vrijdag van november hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Ook dit jaar wordt 'De Grote Sinterklaasshow' hét feest van het jaar! Een feest dat je niet mag missen! Daarom bestellen je ouders best nu al de kaartjes.

Je kan 'De Grote Sinterklaasshow' in het Antwerpse Sportpaleis meemaken op zaterdag 29 en zondag 30 november (telkens om 10.00 en 14.00).

Kaartjes (18,50, 23,50, 32,50 en voor de Droomstoelen 41,50 euro) voor één van de voorstellingen kunnen nog steeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

OPGELET! Door de wettelijke verplichting worden de prijzen voortaan inclusief servicekosten en contributie vrij gebruik trams en bussen De Lijn vermeld (deze kosten van 3,50 euro per ticket zitten dus al in de prijs vervat).


 Op dinsdag 03 maart 2015 (14.00-20.00) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van onder meer Laura Lynn, Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Jo Vally (Eurosong 1981) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Ze worden begeleid door de Foreverband (o.l.v. Filip Adriaensens) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (40 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival.


Op zondag 10 mei 2015 geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen n ureeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.

14-11-2014 om 18:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dansdate' : overleven publiekslievelingen Laurens en Roos de derde aflevering?

Glitter, glamour en relaties komen samen in de gloednieuwe entertainmentshow 'Dansdate'. Bekende Vlamingen nemen het sinds vrijdag 31 oktober 2014 samen met hun echte liefdespartners tegen elkaar op in een uitdagende danswedstrijd, gepresenteerd door Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012').

Deze zes koppels startten samen aan de aftrap van het dansparcours dat in totaal zes weken lang duurt. De bekende koppels tonen het beste van zichzelf op de dansvloer in een aantal moeilijke choreografieën, die worden aangeleerd door topchoreografen en beoordeeld door de vakjury en de kijker. Van bollywood en breakdance over hiphop en jazz naar ballroom,… alle dansstijlen komen aan bod mét aangepaste look en kledij.

* derde aflevering - vrijdag 14 november 2014 :

De tweede show van 'Dansdate' zorgde niet alleen voor verrassingen op de dansvloer, maar ook achteraf bij de puntenverdeling. Hoewel de jury Laurens en Roos de minste stemmen had gegeven, heeft de kijker hen toch gered. Jammer voor Willem-Frederik en Freya, die hierdoor de wedstrijd als eerste moesten verlaten. Ook bij de overige vijf koppels kwam het afscheid van het eerste koppel hard aan, samen het met besef dat de wedstrijd nu écht begonnen is. Show drie van 'Dansdate', vanavond vrijdag 14 november 2014, belooft opnieuw een dansspektakel te worden om van te genieten, want voor elk koppel wordt het niveau weer wat opgedreven.

Erik volgt bijles ballet bij Bieke

Vorige week wisten Bieke en Erik vriend en vijand opnieuw te verrassen met een uitgelaten afrodans. "Een hele bevrijding", vond Bieke. Deze week brengen ze een modern jazz van Laurent Flament. Zijn enorm technische choreografie blijkt zeer moeilijk voor 'the beast' Erik Goossens (Eurosong 1993). Hij snapt niets van alle ballettermen en bovendien heeft hij het ook nog eens razend druk met zijn werk. Gelukkig kan Bieke teren op balletervaring uit haar jeugd en dus keert het koppel de rollen om. Deze keer helpt Bieke haar man door hem thuis bijles te geven.

Sean en Allison transformeren in stoere quarterback en knappe cheerleader

Sean (coach 'Junior Eurosong 2009') en Allison stootten vorige week door naar de derde plaats bij de jury met hun ingetogen moderne choreografie. Deze week krijgt het koppel waarop ze zaten te wachten : een stevige hiphop van Yves Ruth. Allison is erg enthousiast, Sean heeft daarentegen wat problemen met het snelle ritme. Opnieuw vraagt deze dans de nodige inleving van het koppel, die ze opwekken met foto's uit hun 'highschoolperiode'. Sean speelt in deze choreo een stoere quarterback en Allison een chearleader. Coach Yves heeft bovendien nog een verrassing voor Sean : tijdens de dans moet hij één worden met een rugbyball… en dat neemt Sean wel heel erg letterlijk.

Leila drilt publiekslievelingen Laurens en Roos

Of het nu aan Astrid Bryan zelf, haar belofte van de naaktfoto of de performance lag, Laurens en Roos konden vorige week massaal rekenen op de steun van de kijker. Zus Astrid is fier op haar broer, die in haar ogen eerder een wandelende tak is : "Ne Nuyens in de familie die kan dansen, dat kan niet". Tijd nu voor een klassieke, maar energieke dans voor het prille koppel : de quickstep. Bij het horen van hun nieuwe stijl hoort Laurens het in Keulen donderen en kan hij alleen maar denken aan laminaat en wielerploegen. Hij wil aan de slag met de tips van de jury, al vreest hij dat zijn gebrek aan coördinatie en ritme toch in de genen moet zitten. Gelukkig heeft choreograaf Leila creatieve manieren bedacht om hem de passen bij te brengen.

Josje en Kevin brengen passie en 'dirty dancing' op de dansvloer

Josje kreeg vorige week een negen van Francesca voor de stomende disco met Kevin. Volgens sommigen zijn Kevin en Josje nu al de gedoodverfde winnaar, maar blijft hun niveau ook overeind met een passionele rumba? Hoewel ze beiden erg blij zijn met deze dans en ernaar uitkijken om 'samen' te dansen, lopen de zenuwen al snel hoog op bij Josje. Ze vindt het moeilijk om zich te laten leiden en Kevin te volgen. Bovendien kreeg ze vorige week het advies van Min Hee om meer risico's te nemen als professionele danseres, wat de druk op haar schouders nog meer vergroot. Het koppel danst op een nummer uit de klassieker 'Dirty Dancing'. Kevin is in shock wanneer hij hoort dat Josje de film nog nooit gezien heeft.

Veerle en Alain oefenen op het strand van Knokke

Hoewel Alain wel wat swag heeft, bleek Veerle toch niet bepaald een hiphopdiva te zijn volgens de jury. Het koppel was dan ook teleurgesteld na vorige week. Aan Veerle en Alain om te bewijzen dat ze niet in de gevarenzone thuishoren. Die kans krijgen ze in show drie met een frivole salsa. In deze choreografie is de man de baas en dat vindt Alain geweldig. Ook het tropische tintje van de dans vindt het koppel best oké. Het doet hen denken aan Ibiza en strand… en dus trokken ze met vrienden en familie naar het strand van Knokke. In de juiste setting en onder de wisselvallige novemberzon halen ze de cocktails boven en oefenen ze hun danspassen.

- de acts van liveshow drie :

Bieke en Erik : modern jazz van Laurent Flament op "Wasting My Young Years" van London Grammar.
Sean en Allison : hiphop van Yves Ruth op "Sing" van Ed Sheeran.
Laurens en Roos : quickstep van Leila Akcelik op "Swing, Swing, Swing" van Keely Smith & The Frankie Capp Orchestra.
Kevin en Josje : rumba van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op "She's Like The Wind" van Patrick Swayze.
Veerle en Alain : salsa van Arman Eranosjan op "Mas Que Nada" van The Black Eyed Peas ft. Sergio Mendes.

'Dansdate', de derde aflevering vanavond, vrijdag 14 november 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Elke aflevering van 'Dansdate' kan na uitzending vier weken lang gratis worden bekeken op de website van de zender (vtm) en via de vtm app. (bron en foto's : vtm)

14-11-2014 om 10:08 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs