Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond maakt Lennert Coorevits van Compact Disc Dummies zijn opwachting.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* woensdag 29 oktober 2014 - tiende aflevering :

Bart De Pauw kwam gisterenavond, dinsdag 28 oktober, voor de derde opeenvolgende maal als winnaar uit de bus met een totaal van 448 seconden. Ook Marnix Peeters (385 seconden) en nieuwkomer Wim Willaert (306 seconden) scoorden goed maar beiden werden veroordeeld tot het spelen van de finale.

In de finale werd het een gelijkopgaande strijd en wist Wim Willaert het spel tactisch onder de knie te hebben wat hem hielp om Marnix Peeters na vier deelnames, waaronder één overwinning, huiswaarts te sturen.

Hij wordt vanavond opgevolgd door de jongste deelnemer namelijk Lennert Coorevits, zanger-gitarist van de groep Compact Disc Dummies.

- Bart De Pauw (3 deelnames, 3 overwinningen) : Mediafenomeen. Er mag zo langzamerhand een standbeeld opgericht worden in Wachtebeke voor de man die de Vlaamse film-en televisiewereld grondig door elkaar schudde met klassiekers als 'Buiten de zone', 'Het Geslacht de Pauw', 'Quiz me Quick' en 'Loft'.
- Wim Willaert (1 deelname) : Acteur.
Was onvergetelijk in 'Eigen Kweek', wordt straks onvergetelijk in 'Bevergem'. Bezit een uitstekend taalgevoel, en speelt moeiteloos in het Frans, het Nederlands, het Engels, het West-Vlaams en het Filipijns, zij het meestal tegelijkertijd.
Lennert Coorevits : Jonge God. Helft van het muzikale broederduo Compact Disk Dummies, ooit winnaar van Humo's Rock Rally. Hij is de broer met het overweldigend blonde en blond overweldigende kapsel. 21 lentes jong.

UITGESCHAKELD :

- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Marnix Peeters (4 deelnames, 1 overwinning).
- Luc De Vos (4 deelnames, 1 overwinning).
- Guillaume Van der Stighelen (4 deelnames).
- Jeroen Meus (2 deelnames, 1 overwinning).
- Julie Mahieu (2 deelnames).
- Sarah Vandeursen (1 deelname).
- Dyab Abou Jahjah (1 deelname).
- Wendy Van Wanten (1 deelname).


De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de negende aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Wim en Marnix kan je HIER bekijken.

De tiende aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 29 oktober 2014, tussen 21.55 en 23.00 op VIER. Deze aflevering worden morgendonderdaa 30 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

29-10-2014 om 17:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Ray Cokes komt vertellen over zijn autobiografie.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* drieëndertigste aflevering - woensdag 29 oktober 2014 :

Vandaag is het woensdag en dus is het weer tijd dat Karen Damen ergens gedropt wordt. Ook Ray Cokes en Carla Cobbaut komen langs. Stamgast Jan Mulder hoopt dan weer dat het niet over voetbal gaat.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 29 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

29-10-2014 om 16:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond met Bart Cannaerts en Niels Destadsbader.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 9 - woensdag 29 oktober 2014 :

Tine Embrechts vormt vandaag een team met Bart Cannaerts en Sven De Ridder bundelt de krachten met Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') om de titel van 'beste kijkers' binnen te rijven. In de spelronde 'Waar kijken ze naar' maken de broers Coppens hun entree. Staf en Mathias vleien zich neer in de zetel, laten de televisieprogramma's op zich afkomen en geven ondertussen ongezouten commentaar.

'Beste Kijkers', negende aflevering vanavond, woensdag 29 oktober 2014, tussen 21.10 en 22.20 op vtm. (bron en foto : vtm)

29-10-2014 om 13:17 geschreven door Redactie  


28-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Oostenrijkers kiezen kandidaat voor Wenen op vrijdag 13 maart 2015.

De Oostenrijkse nationale omroep ORF heeft eerder vandaag, dinsdag 28 oktober 2014, bekendgemaakt dat de kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal gekozen worden op vrijdag 13 maart 2015.

De nationale selectie gaat op vrijdag 20 februari van start met de voorstelling van twintig kandidaten die de castings zullen overleven. Zes van hen worden door een vakjury geselecteerd voor de uiteindelijke finale op vrijdag 13 maart. Op de vrijdagen 27 februari en 06 maart mogen zij alvast de kijkers alvast overtuigen van hun kunnen en tijdens de finale treedt dit zestal aan met telkens twee nummers. Enkel de finale wordt rechtstreeks uitgezonden, de drie andere shows worden eerder ingeblikt. Alle shows worden in goede banen geleid door Mirjam Weichselbraun en tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%).

Eerder raakte al bekend dat een team van muziekexperten zal instaan voor de selectie van de inzending (zowel artiest en liedje). Onder meer singer-songwriter Anna F. en haar manager Alex Deutsch maken deel uit van dat team. Anna F. zal instaan voor het bij elkaar brengen van (inter)nationale producers en componisten en daarnaast zal ze ook als coach fungeren, Deutsch staat in voor de scouting. (bron : ORF)

28-10-2014 om 22:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Wim Willaert neemt vanavond de plaats in van Wendy Van Wanten.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* dinsdag 28 oktober 2014 - negende aflevering :

Gisteren, maandag 27 oktober, maakte Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) haar opwachting maar ze moet reeds na één deelname het strijdtoneel verlaten. Bart De Pauw haalde een hoge score (470 seconden) en wist dus een tweede overwinning op zijn naam te schrijven. In de finale ging het tussen Van Wanten en schrijver Marnix Peeters. Met een totaal van 92 seconden staat de zangeres op een derde plaats met 'slechtste' scores aller tijden. Enkel Guy Van Sande (65 seconden) en Willy Willy (89 seconden) gaan haar voor. Op een vierde plaats staat Eric Melaerts (95 seconden) gevolgd door Chokri Ben Chikha die de kaap van honderd seconden rondt.

Vanavond neemt acteur Wim Willaert de plaats in van de West-Vlaamse zangeres. Het wordt afwachten of het duo De Pauw-Peeters hem ook meteen huiswaarts zullen sturen.

- Marnix Peeters (3 deelnames, 1 overwinning) : Schrijver. Zijn werk – een carrière als journalist bij Het Laatste Nieuws blijft niet zonder gevolgen - bevat nogal veel taferelen die minder geschikt zijn voor gevoelige lezers, waarbij ledematen afgehakt worden, oudere dames op intense wijze gemeenschap hebben en dies meer. Houdt dus wel van een beetje plezier, deze lookalike van jurylid Philippe Geubels.
- Bart De Pauw (2 deelnames, 2 overwinningen) : Mediafenomeen.
Er mag zo langzamerhand een standbeeld opgericht worden in Wachtebeke voor de man die de Vlaamse film-en televisiewereld grondig door elkaar schudde met klassiekers als 'Buiten de zone', 'Het Geslacht de Pauw', 'Quiz me Quick' en 'Loft'.
Wim Willaert : Acteur.
Was onvergetelijk in 'Eigen Kweek', wordt straks onvergetelijk in 'Bevergem'. Bezit een uitstekend taalgevoel, en speelt moeiteloos in het Frans, het Nederlands, het Engels, het West-Vlaams en het Filipijns, zij het meestal tegelijkertijd.

UITGESCHAKELD :

- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Luc De Vos (4 deelnames, 1 overwinning).
- Guillaume Van der Stighelen (4 deelnames).
- Jeroen Meus (2 deelnames, 1 overwinning).
- Julie Mahieu (2 deelnames).
- Sarah Vandeursen (1 deelname).
- Dyab Abou Jahjah (1 deelname).
- Wendy Van Wanten (1 deelname).


De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de achtste aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Wendy en Marnix kan je HIER bekijken.

De negende aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 28 oktober 2014, tussen 22.00 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 29 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

28-10-2014 om 19:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Jelle van Dael brengt vanavond haar nieuwe single.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* tweeëndertigste aflevering - dinsdag 28 oktober 2014 :

Vanavond te gast in ons café : Jan Mulder, Bert Gabriëls, Jelle van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') en Filip Troch. En Erhan Demirci gaat zijn eigen droom achterna.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 28 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

28-10-2014 om 18:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Normale mensen' : vanavond met onder meer Sam Gooris en Pat Krimson.

Dit najaar dompelt gastheer Adriaan Van den Hoof bekende Vlamingen in een bad vol normale mensen. In de nieuwe panelshow 'Normale mensen' bewijzen zijn bekende gasten sinds dinsdag 02 september 2014 dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen, en dat ze zelf nog een beetje normaal zijn gebleven. Wie het normaalst is, en normale mensen het best weet in te schatten, wint 'Normale mensen'.

Zoals de titel doet vermoeden, gaat het programma over mensen in het algemeen, over mensen zoals u en ik. Kortom : over normale mensen. Op het eerste gezicht dan toch, want de normale mensen in het programma hebben stuk voor stuk een niet zo normaal verhaal. Niet in het minst de normale mens van de week. Dat is een genodigde met een bijzonder verhaal, dat doorheen de verschillende rondes van 'Normale mensen' duidelijk wordt.

In de laatste ronde is het aan de bekende deelnemers om dat verhaal te achterhalen. Maar voor ze die laatste ronde bereiken, moeten ze de normale mensen in alle andere rondes goed inschatten. De ene woont in een heel bijzonder huis, terwijl de andere een kwarteeuw geleden een telefoontje kreeg dat zijn leven vandaag nog altijd bepaalt. En nog iemand anders is per ongeluk wereldberoemd geworden. Wie die rondes het best speelt, verdient procentjes op de schaal van normaliteit. Dus ook het publiek in de studio, allemaal normale mensen uiteraard, krijgt een grote rol in 'Normale mensen'. Maar normale mensen, bestaan ze wel?

De normale mens van de week

De rode draad tijdens een aflevering is de normale mens van de week. Die gast, die tussen de mensen in het publiek zit, geeft tussen de rondes door tips over een opmerkelijk verhaal. Het panel met het hoogste aantal procentjes op de schaal van normaliteit speelt de finale, waarin ze – tegen elkaar - het opmerkelijke verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen.

De normale rondes

* Facebook-ronde

Adriaan confronteert de mensen in het publiek met hun eigen Facebook-foto's en/of -statussen, tweets en instagrams.

* Buiten de uren

Buiten hun uren doen mensen verschillende activiteiten : wonderlijke verzamelingen aanleggen, een originele hobby of een verrassend bijberoep uitoefenen. Elke week moeten de panels de bijzondere buiten-de-urenactiviteit raden van een normale mens. De panels krijgen verschillende tips van de normale mensen zelf, in korte filmpjes. Het panel dat als eerste raadt waar het om gaat, krijgt procentjes op de schaal van normaliteit.

* De meezinger

Deze ronde wordt twee keer gespeeld, één keer door elk panel. De meezinger (Thomas Renders) is iemand die heel expressief meezingt en danst met de muziek die opstaat in zijn auto. De panels moeten uitzoeken welk liedje Thomas heeft opstaan. Terwijl ze naar een filmpje van de meezinger kijken, moeten ze op een radiotoestel met vier kanalen zoeken naar het juiste kanaal.

* De man in de straat

In deze ronde moeten de panels inschatten wat normale mensen in de straat antwoorden in een straatinterview. Het zijn altijd dit-of-dat-vragen (ja of nee, meer of minder, juist of niet juist). De vragen zijn bovendien altijd gesteld aan koppels, en ze gaan over heel typische situaties binnen het koppel of het huishouden.

* Dit is mijn huis

Alle normale mensen wonen in een huis, maar niet alle huizen zijn normaal. Sommige huizen zijn uniek. In een filmpje beschrijft een bewoner van zo'n bijzonder huis zijn huis, zonder te verklappen wat er dan wel zo bijzonder aan is. Uit de beelden blijkt het al evenmin. De panels moeten daarna raden wat het verhaal is achter het bijzondere huis uit het filmpje.

* En toen?

Normale mensen maken soms iets heel bijzonders of onverwachts mee. En dat wordt dan een verhaal dat ze jaren later nog altijd vertellen. In de ronde 'En toen?' vertelt 'Normale mensen' alleen het begin van die onvergetelijke verhalen. En dan is het aan de panels om te achterhalen hoe het verhaal in kwestie afloopt.

* Dilemma's/levensvragen

Het publiek in de studio speelt een belangrijke rol in 'Normale mensen'. Voor de opname begint, krijgt iedereen drie dilemma's waaruit ze moeten kiezen of drie levensvragen die ze moeten beantwoorden. De dilemma's en levensvragen in kwestie zijn typische situaties uit het dagelijks leven, waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Tijdens het programma zelf moeten de panels het publiek zo goed mogelijk inschatten.

* De ronde van … (de normale mens van de week)

Na de laatste ronde telt Adriaan de procentjes op en weten we welk panel de meeste procentjes op de schaal van normaliteit heeft en dus het normaalst is. Dat panel speelt 'De ronde van …' (de normale mensen van de week).

Tijdens het programma praat Adriaan kort met de normale mens van de week. In die gesprekjes geeft hij of zij tips over zichzelf, waarmee de leden van het winnende team – tegen elkaar – het verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen. Wie als eerste raadt wat het verhaal is, wint en heeft daarmee bewezen dat hij/zij de normaalste is.

* negende aflevering - dinsdag 28 oktober 2014 :

Vanavond wil Adriaan van den Hoof weten wie van zijn vier bekende gasten het normaalst is : Rob Vanoudenhoven en Jef Neve vs. Sam Goris en Patje Krimson (Eurosong 1993-2014).

'Normale mensen', negende aflevering vanavond, dinsdag 28 oktober 2014, tussen 20.40 en 21.25 op Eén. Deze aflevering kan nadien worden (her)bekeken via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : VRT)

28-10-2014 om 16:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lang Leve...' : vanavond de leukste fragmenten uit het tweede seizoen..

'Je maakt wat mee, als je graaft in het leven van een BV', is sinds dinsdag 02 september 2014 elke dinsdagavond de slagzin van host Jonas Van Geel en de kijkers van het tweede seizoen van 'Lang Leve'.

Acht weken lang kruipen de iconen van Jonas Van Geel in zijn entertainment show met een klein hart op de 'Lang Leve'-troon, zonder te weten welke gekende en minder gekende hoofdstukken uit hun leven onder de -geestige- loep worden genomen worden. Zonder te weten wie uit hun entourage Jonas inside information heeft bezorgd. En zonder te weten welke bekende gezichten hen en hun familie en vrienden zullen spelen in de ludieke verfilming van hun leven.

Wat wel zeker is? Dat het een stevige en fijn gekruide verfilming wordt. Dat die overgoten wordt met een humoristische saus dankzij gastrollen van bekenden en minder bekenden. Dat niet alleen acteurs zich aan deze rollen zullen onderwerpen. Dat de afleveringen bol staan van de verrassingen. Dat de laatste een feestelijke viering wordt, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van vtm. En dat de kijker meer dan ooit vanalles te weten komt over Jonas' icoon op de troon...

Centrale gasten

Waarom moest Erik Van Looy plots vluchten uit Hollywood? Hoe veranderde een droog worstje het leven van Jan Leyers (ESF 1991)? Waarom had Nathalie Meskens geen tijd voor Annemie Struyf? Hoe maakte John Bryan jacht op Astrid? En hoe zat het met de bruidsjurk van Marco Borsato?

Opvallend : de 'Lang Leve'-troon wordt enkele keren ingeruild voor een driezit, of maak er maar een hele sofa van. Het ijzersterke duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) komt op visite bij Jonas. Hij neemt nu al hun rijk gevulde carrière onder de loep in het bijzijn van hun vrienden en enkele dierbare collega's. Ook de Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) nemen plaats en laten zich van hun meest openhartige kant zien. En in 'Lang Leve' vtm blikt Jonas met een rist vtm-coryfeeën terug op zijn persoonlijke hoogtepunten uit 25 jaar vtm. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Francesca Vanthielen, Marlène de Wouters en tv-vader Mike Verdrengh doen hun duit in het zakje.

Ook de cast van 'Familie' is er, inclusief Annie – de Bomma – Geeraerts met wie 'Tegen de Sterren Op'-imitator Chris van Espen nog iets goed te maken heeft.

"Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006') die haar vader Jan op geniale wijze imiteert, dat is alvast zeker eentje om naar uit te kijken. Ik ben blij dat ik alweer enkele van mijn helden bereid heb gevonden om plaats te nemen op de troon van 'Lang Leve'. Het is niet evident om toe te zeggen voor deze entertainment show, want mijn gasten weten op voorhand echt van niets en we geven onszelf carte blanche. Geen onderwerp gaan we uit de weg. Een grote chapeau dus voor al mijn gasten. We gaan hen een legendarische avond bezorgen. Naast het feit dat we dit jaar soms meerdere mensen tegelijk ontvangen, is ook nieuw dat we een live band in de studio hebben en dus nog meer ruimte hebben voor verrassende muzikale spielereien. Iets om naar uit te kijken!", teast duizendpoot Jonas Van Geel.

* negende aflevering - dinsdag 28 oktober 2014 : 

Compilatie van de leukste fragmenten uit 'Lang Leve...' Nicole en Hugo, Jan Leyers, De Romeo's en Astrid Bryan, met éxtra weetjes over de gasten en hilarische bloopers.


'Lang Leve...', negende en voorlaatste aflevering van het tweede seizoen vanavond, dinsdag 28 oktober 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

28-10-2014 om 15:48 geschreven door Redactie  


27-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Jan Mulder is deze week de stamgast en Jef Neve ging langs bij de Ierse groep U2.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* eenendertigste aflevering - maandag 27 oktober 2014 :

Een nieuwe lading gasten in ons café deze week, met vandaag : stamgast Jan Mulder, mentalist Gili, filosoof Johan Braeckman en Jonas Govaerts en Maurice Luijten van de film 'WELP'. Onze Jef Neve ging langs bij de Ierse supergroep U2.

'Café Corsari', vanavondmaandag 27 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : VRT)

27-10-2014 om 19:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste maandag van oktober hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Bandits (Eurosong 2014) organiseert voor het derde jaar op rij een fanweekend in Center Parcs De Vossemeren (Elzen 145, 3920 Lommel). Ben jij ook zo'n fan van Jasper (Junior Eurosong 2007), Toon (Junior Eurosong 2009), Tim (Junior Eurosong 2009) en Thomas (Junior Eurosong 2009)? Wees er dan zeker bij, van vrijdag 21 tot en met maandag 24 november eerstkomende. De band nodigt graag alle fans hierop uit!

Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van de Bandits! Vorig jaar bouwden ze met z'n allen een feestje tijdens de Bandits-party en werd er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de fans zich te pletter amuseerden konden alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo óf in de andere parkfaciliteiten.

Voor meer informatie kan je hier terecht alwaar je meteen ook je weekendje uit kan boeken!


Op zaterdag 22 november wordt de vierde editie georganiseerd van het evenement 'Sterren aan Zee', een vier uur durende live show met zestien (inter)nationale artiesten. De presentatie is opnieuw in handen van Koen Vijverman en Kristof Poot.

Onder begeleiding van de Golden Bis Band brengen volgende artiesten hun bekendste hits van vroeger en nu in het Auditorium van het
Kursaal van Oostende.

- deel 1 (20.00 – 22.00) : Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989), Ingo Roberts, Paul Bruna, Jan Wuytens, Will Andis, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Clown Bassie, Goochelact Kobe (coach 'Junior Eurosong 2007-2008'), Ignace Baert en Herbert Verhaeghe.

- deel 2 (22.30 – 00.30) : Michael Lanzo, David Vandyck, Frank Galan (Eurosong 1999), Steve Tielens en Luc Steeno.

De deuren van het Auditorium gaan open om 18.30 en de muzikale animatie wordt voorzien door Iron Sax. Tijdens de pauze (22.00-22.30) wordt de muzikale animatie verzorgd door Jan Wuytens.

Tickets (35, 40, 45 en 55 euro) voor de vierde editie van 'Sterren aan Zee' kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.


De musical 'Mamma Mia!' komt in de zomer van 2015 terug naar ons land. Dat nieuws raakte op maandag 28 juli 2014 bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!' in de zomer van 2015. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus 2015) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30 (gesloten op 25 december en 01 januari).

27-10-2014 om 14:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Peeters en Siska Schoeters presenteren vanaf midden januari nieuwe talkshow op Eén.

 Net als vorig jaar last 'Café Corsari' tijdens de winter een adempauze in. Tijdens deze winterstop lanceert het eerste net van de openbare omroep drie nieuwe korte reeksen in verschillende genres.

Productiehuis De chinezen maakt vanaf half december 'Quiz van het jaar' dat een ludieke terugblik brengt op het voorbije jaar. Na drie weken nemen vanaf maandag 12 januari 2015 Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') en Siska Schoeters dat avondslot voor hun rekening. Bart en Siska zullen samen een talkshow maken en kijken daar alvast naar uit.

Wanneer de talkshow van Bart en Siska na zes weken is afgelopen, lanceert Eén op maandag 23 februari een derde gloednieuw programma dat nu volop uitgetekend wordt. Vanaf maandag 30 maart vliegen Freek Braeckman en Tomas de Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') er opnieuw in met 'Café Corsari'. Ze presenteren dan weer elk om beurten vanuit het vertrouwde Zuiderpershuis in Antwerpen.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws, die het nieuws vanochtend, maandag 27 oktober 2014, in primeur bracht, is het de bedoeling om het laatavondblok - waarin 'Café Corsari' geen potten breekt - op te vullen met een resem programma's, die elkaar afwisselen.

De voorbije weken was er trouwens wat commotie rond het al dan niet verlengen van 'Café Corsari', die vanuit Antwerpen opereert. Nu is er dus duidelijkheid. Eén wil volgens de krant voorzichtiger omspringen met zéér langlopende talkshowreeksen. Vanaf volgend jaar moet het late primetime-blok, waar 'Café Corsari' erg onder druk staat, een resem programma's onderdak geven. Toch verdwijnt het programma niet. Het is de bedoeling dat Tomas De Soete en Freek Braeckman in kortere reeksen hun ding kunnen blijven doen. Of er in die zomervakantie ook nog plaats is voor een dagelijkse talkshow, al dan niet gepresenteerd door Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'), is nog geen uitgemaakte zaak. (bron : VRTHet Laatste Nieuws ; foto : VRT)

27-10-2014 om 11:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : kan Wendy Van Wanten vanavond haar mannetje staan?

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* maandag 27 oktober 2014 - achtste aflevering :

Afgelopen donderdag, 23 oktober, maakte Bart De Pauw opnieuw zijn opwachting. Net als Luc De Vos was nam hij in een eerdere reeks deel aan het programma. In de allereerste aflevering van de allereerste reeks, gepresenteerd door Bruno Wyndaele, werd De Pauw naar huis gestuurd door Frank Vander linden. De huidige presentator, Erik Van Looy, wist die aflevering winnend af te sluiten.

Maar ditmaal ging het hem beter af en wist hij de overwinning op zijn naam te schrijven. De finale ging tussen schrijver Marnix Peeters en zanger Luc De Vos. Deze laatste moest het onderspit delven en moet na vier deelnames, waaronder één overwinning, huiswaarts keren.

Zijn plaats wordt vanavond, maandag 27 oktober, ingenomen door niemand minder dan Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002). Het wordt afwachten of zij haar mannetje weet te staan naast twee toppers.

- Marnix Peeters (2 deelnames, 1 overwinning) : Schrijver. Zijn werk – een carrière als journalist bij Het Laatste Nieuws blijft niet zonder gevolgen - bevat nogal veel taferelen die minder geschikt zijn voor gevoelige lezers, waarbij ledematen afgehakt worden, oudere dames op intense wijze gemeenschap hebben en dies meer. Houdt dus wel van een beetje plezier, deze lookalike van jurylid Philippe Geubels.
- Bart De Pauw (1 deelname, 1 overwinning) : Mediafenomeen.
Er mag zo langzamerhand een standbeeld opgericht worden in Wachtebeke voor de man die de Vlaamse film-en televisiewereld grondig door elkaar schudde met klassiekers als 'Buiten de zone', 'Het Geslacht de Pauw', 'Quiz me Quick' en 'Loft'.
Wendy Van Wanten : Oermoeder van de Vlaamse showbizz, moeder ook van drie kinderen.
Gooit in discussies vaak twee sterke argumenten in de strijd. Was zowel zangeres, actrice als model, dit laatste voor de Pin Up Club, Flair en Burda.

UITGESCHAKELD :

- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Luc De Vos (4 deelnames, 1 overwinning).
- Guillaume Van der Stighelen (4 deelnames).
- Jeroen Meus (2 deelnames, 1 overwinning).
- Julie Mahieu (2 deelnames).
- Sarah Vandeursen (1 deelname).
- Dyab Abou Jahjah (1 deelname).


De aflevering van afgelopen donderdag gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de zevende aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Luc en Marnix kan je HIER bekijken.

De achtste aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 27 oktober 2014, tussen 22.10 en 23.25 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 28 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

27-10-2014 om 10:50 geschreven door Redactie  


26-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : deelnemers Finse Songfestivalselectie (UMK 2015) in januari bekend.

De Finse nationale omroep YLE heeft afgelopen donderdag, 24 oktober 2014, bekendgemaakt dat de kandidaten geselecteerd zijn die zullen deelnemen aan 'Uuden musiikin kilpailu 2015' (UMK 2015). Het blijft nog wachten tot januari van volgend jaar eer hun namen wereldkundig zullen worden gemaakt.

Op zondag 11 mei, daags na de finale van de 59e editie van het Eurovisie Songfestival, maakte de omroep reeds
bekend dat het volgend jaar voor de vierde maal op rij via 'Uuden musiikin kilpailu' op zoek zal gaan naar een kandidaat voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden hun nummers indienen (online of via de post) tussen maandag 01 (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) en maandag 08 september (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd). Intussen ging een interne jury aan de slag en werden er een onbekend aantal artiesten geselecteerd.

De nationale selectie zal in de loop van februari van start gaan en de finale staat gepland voor de maand maart. Eerder maakte de omroep al bekend dat de vakjury niet zal terugkeren en in tegenstelling tot de voorgaande edities zullen alle uitzendingen rechtstreeks worden uitgezonden. Hoeveel voorrondes er komen en wanneer de finale precies zal plaatsvinden is op dit ogenblik nog steeds niet bekend. (bron en logo : YLE)

26-10-2014 om 20:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Nancy krijgt onverwacht bezoek en moet bekomen van de schok.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.636 TOT EN MET 3.640.

Peggy en Femke vernemen de beslissing van de rechtbank. Nancy heeft een plan om de waarheid aan het licht te brengen. Luc heeft slecht nieuws voor Sam. Peggy spuwt haar gal tegen Toon. Paulien verneemt nieuws van Julia.

- maandag 27 oktober - aflevering 3.636 : Peter probeert Femke kalm te houden. Nancy twijfelt over de bedoelingen van Ann en Mayra. Emma komt terug thuis. Rosa hoopt dat ze Ann van gedachte kan doen veranderen. Luc heeft slecht nieuws voor Sam. Lowie en Jana zitten vol twijfels.

- dinsdag 28 oktober - aflevering 3.637 : Peggy en Femke vernemen de beslissing van de rechtbank. Judith kan terug genieten van haar gezin. Sam heeft nood aan afleiding. Lena wil met Lowie praten. Paulien krijgt een leuke uitnodiging van Adil. Ze krijgt ook nieuws van Julia. Lowie is kwaad op Luc.

- woensdag 29 oktober - aflevering 3.638 : Luc en Paulien besluiten om Julia op te zoeken. Nancy heeft een plan om de waarheid aan het licht te brengen. Sam steekt haar werkmannen een hart onder de riem. Peggy spuwt haar gal tegen Toon. Peter en Femke nemen samen een belangrijke beslissing.

- donderdag 30 oktober - aflevering 3.639 : Marianne komt een bekend gezicht tegen tijdens de revalidatie. Femke en Peter laten zien dat ze niet klein te krijgen zijn. Luc vraagt Frank om hulp. Er komt terug nieuws uit Afrika. Nancy krijgt onverwacht bezoek en schrikt.

- vrijdag 31 oktober - aflevering 3.640 : Nancy moet bekomen van de schok. Eddy probeert Marianne er bovenop te helpen. Een nieuwe gast verhit de gemoederen in de Zus en Zo. Tom en Judith gaan dineren bij Femke en Peter. Olivia heeft het niet gemakkelijk. Peggy zint op wraak.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

26-10-2014 om 18:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Menno wist vakkundig alle sporen die naar Evy leiden en onthult zijn ware bedoelingen.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Na twee maanden zomerbreak is het tijd voor antwoorden. Die krijgen de fans sinds maandag 25 augustus 2014 in het nieuwe seizoen.

Bij de start van dat nieuwe seizoen krijgt Peter Van den Bossche het hard te verduren. Zijn vriendin Elise is vermoord en zijn dochter Louise is op de vlucht, nadat ze de labiele Delphine de moord zag plegen. Delphine heeft dan ook maar één doel voor ogen : Louise het zwijgen opleggen. Ook zijn bloedeigen zus Véronique bezorgt Peter flink wat kopzorgen. Zij stak hem een mes in de rug door voor haar concurrerende bedrijf Vero Bello een samenwerking aan te gaan met June, Peters ex. Drijft dit bondgenootschap de familie helemaal uit elkaar?

Voor Maarten Van den Bossche breken de komende weken spannende tijden aan. Zijn vriendin Roos wordt in Pakistan nog steeds gegijzeld door extremisten en deed in de seizoensfinale een emotionele oproep. Om Roos in leven te houden, moet hij de instructies van de gijzelnemers strikt opvolgen. Maar Maarten wil het heft in eigen handen nemen en zelf naar Pakistan reizen. Zet hij zijn leven en dat van Roos op het spel door op te trein te stappen?

Voor heel wat 'Familie'-adepten was één vraagstuk alvast opgelost dankzij de 'vtm app' : dat van Thomas Feyaerts. Tijdens de seizoensfinale werd immers duidelijk dat de nieuwe huisgenoot van Mieke, Niko, Evy en Zjef heel wat mysterie veroorzaakte. Een tweede Thomas Feyaerts meldde zich aan op de modeshow van Vero Bello, maar slecht één van hen was de échte. Op maandag 25 augustus 2014 kwamen beide Thomassen lijnrecht tegenover elkaar te staan en werden alle mysteries ontrafeld in het nieuwe 'Familie'-seizoen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.371 TOT EN MET 5.375.

- maandag 27 oktober - aflevering 5.371 : Thomas komt van een kale reis terug uit Keulen. Mathias probeert Jenny te ontvluchten, maar lijkt nergens veilig te zijn voor zijn nieuwe secretaresse. Peter stort zich vol overgave op zijn modellenbureau. Ook Stefanie toont interesse. Maarten voelt zich nog steeds schuldig voor de dood van Roos. Trudy en Zjef delen een geheim.

- dinsdag 28 oktober - aflevering 5.372 : Menno verdiept zich steeds meer in het leven van Evy. Marie-Rose en Trudy gaan op zoek naar een locatie voor de dansmarathon en zien het groots. Stefanie maakt zich klaar voor haar eerste werkdag bij Fashion Models. Mathias doet een extra inspanning om Jenny zo snel mogelijk uit zijn huis te krijgen. Leen maakt zich hoe langer hoe meer zorgen over haar broer en vindt het tijd om in te grijpen.

- woensdag 29 oktober - aflevering 5.373 : Evy kan haar nieuwsgierigheid maar niet bedwingen. Véronique is nog steeds op zoek naar een tegenzet voor Fashion. Jelle bereidt een spreekbeurt voor over de 'Groote Oorlog', maar ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Trudy probeert Bart warm te maken voor de dansbenefiet.

- donderdag 30 oktober - aflevering 5.374 : Menno wist vakkundig alle sporen die naar Evy leiden en onthult zijn ware bedoelingen. Peter geeft Thomas carte blanche voor de opdracht voor Airfree. Ondertussen zet June Véronique onder druk om ook mee te dingen naar de opdracht. Bart probeert Trudy te overhalen om net zoals Liesbeth verder te studeren. Albert komt te weten dat Jelle aan een spreekbeurt werkt over de 'Groote Oorlog' en biedt zijn hulp aan. Niko ziet een oude bekende terug.

- vrijdag 31 oktober - aflevering 5.375 : Menno haalt de teugels strak aan, maar Evy weigert mee te werken. Maarten is bereid de psychiater nog een kans te geven. Hij beseft dat zijn tijd met Roos tot het verleden behoort. Albert heeft een idee om Jelles spreekbeurt naar een hoger niveau te tillen. Peter heeft nieuws voor Stefanie.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

26-10-2014 om 17:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Sofie en Pieter beslissen om de kandidaat-ouders van David op hun bloedgroep te selecteren.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 42 TOT EN MET 46.

- maandag 27 oktober - aflevering 42 : David schildert een portret van Sofie en hij is gefascineerd door haar prachtige ogen en lieve blik. Ondertussen reageren tientallen mensen via facebook op de verjongde foto van David. Ludo voelt aan dat er iets is tussen zijn echtgenote en Herman, maar zij ontkent dat. Tim en Laura komen steeds dichter bij elkaar, ook al heeft hij dat niet door.

- dinsdag 28 oktober - aflevering 43 : Delphine en David gaan samen naar de supermarkt en naar de zee. Het is duidelijk dat hij op veel sympathie kan rekenen. Delphine kan dat niet verdragen en laat hem achter op het strand. Tim wil beter gewapend zijn tegen de pesterijen van Stijn en laat zijn achtergrond checken door Robby. Sofie houdt tijdens de vergadering met de directieraad een pleidooi voor een fusie tussen Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma. Sander leidt ondertussen de betogingen van het WereldActieComité aan Klaerhout Pharmaceutica en aan de supermarkt.

- woensdag 29 oktober
- aflevering 44 : David ontmoet op het strand een meisje dat haar moeder kwijt is. Hij weet perfect hoe ze zich voelt en het verlangen naar zijn eigen ouders wordt er alleen maar groter door. De directieraad van Klaerhout Pharmaceutica heeft beslist om de biolijn van Hannelore te lanceren en het vooronderzoek naar een fusie met Welvapharma te starten. Sofie is zeer blij en haast zich naar Pieter om het goede nieuws te melden. Maar ze komt te laat. Tim plant ondertussen een verrassingsfeest voor Laura's verjaardag en David maakt het portret van Sofie af.

- donderdag 30 oktober
- aflevering 45 : Sofie en Pieter beslissen om de kandidaat-ouders van David op hun bloedgroep te selecteren. En dus moet Delphine de koppels opbellen. David kampt ondertussen met heimwee. Sofie heeft met hem te doen en probeert hem te troosten. Sander krijgt kunstpaus Steven in zijn taxi en geeft hem zijn ongezouten mening over Mathias Goethals. Lotte bewondert de eerlijkheid van haar vriend. Een journalist wil een dubbelinterview met Sander en David. Tim wil Quinten testen en stelt hem voor te helpen met de organisatie van Laura's verjaardagsfeestje.

- vrijdag 31 oktober
- aflevering 46 : Sander en David worden samen geïnterviewd over de Waarom-actie van het WAC. Tijdens het gesprek laat Sander zich de fusieplannen van Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma ontvallen. Sofie heeft geen zin in het etentje met Hannelore en ze beslist door te werken in het labo. Zonder het te beseffen raakt Delphine de achilles van Maarten. Lotte bereidt met veel tegenzin de vernissage met Mathias' schilderijen verder voor.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

26-10-2014 om 17:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Debbie herstelt in het ziekenhuis van een valpartij en Magda heeft een knobbeltje in de borst.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 385 TOT EN MET 389.

- maandag 27 oktober - aflevering 385 : Tijdens de medische controle heeft dokter Jan bij Magda een knobbeltje in de borst ontdekt. Hij vraagt Nellie om het nieuws aan Magda te vertellen en meteen ook aan te dringen op een mammografie. Het is een understatement dat Marcel elke frank in twee zou bijten. Maar als het over Debbie en Sneyers gaat, kent de cafébaas geen grenzen. Hij wil voor het koppeltje de tweede verdieping van 'De Schorre' volledig ontruimen en verbouwen. De wegcontrole van Max en Luc heeft niets opgeleverd. De agenten zullen iets anders moeten bedenken om Alain te pakken te krijgen. Luc wil er zo snel mogelijk werk van maken, maar Max is er met zijn gedachten niet bij. Vandaag is het immers exact een jaar geleden dat Caro overleden is. Michelle beklaagt zich bij Celine over het wanbeleid van Frank. Camilla wordt nog altijd afgeperst door Alain. Nu moet ze 2,5 miljoen frank ophoesten.

- dinsdag 28 oktober - aflevering 386 : Magda staat vertrekkensklaar voor het galabal wanneer Nellie haar vertelt dat ze een knobbeltje in de borst heeft. De verpleegster blijft zeer koel onder het slechte nieuws en ze wil geen details horen. Ze eist ook dat Georges voorlopig in het ongewisse wordt gelaten. Marcel wil de tweede verdieping van 'De Schorre' verbouwen in een leuk appartement voor Debbie en Sneyers. Zij vindt dat geweldig, maar hij ziet het als een belediging. Het geeft hem het akelige gevoel dat Marcel en Joke hem niet in staat achten om zelf voor Debbie en de baby te zorgen. Max realiseert zich eindelijk dat hij van Elke houdt, maar zijn hart behoort ook nog altijd toe aan Caro. De agent weet zich echt geen raad.

- woensdag 29 oktober - aflevering 387 : Vandaag gaat in 'De Schorre' de benefiet door ten voordele van Roemeense diabetespatiëntjes. De commandant heeft de coördinatie van de feestelijke namiddag voor zijn rekening genomen. En hij heeft er zijn werk van gemaakt. Hij heeft de burgemeester zelfs kunnen overtuigen om een cheque te komen afgeven, maar dat plan gaat door de schuld van de koppige Marcel niet door. Magda heeft nog altijd niet aan Georges verteld dat ze mogelijk borstkanker heeft. Camilla verkoopt haar pastorie aan Celine, de jonge vrouw die in de cosmeticabranche actief is. Elke heeft niets meer van Max gehoord, wat voor haar het bewijs is dat hij niets voor haar voelt. Debbie krijgt de zegen van Nellie om tennisles te geven. Dina vertelt aan haar klasgenootjes grove leugens over haar pleegvader.

- donderdag 30 oktober - aflevering 388 : Alain is razend als Ria vertelt dat Debbie haar tennisspullen is komen ophalen. Hij haast zich meteen naar de sportclub, maar het kwaad is al geschied. Sneyers en Sven krijgen de mogelijkheid om in Roemenië op te treden. Sven voelt er wel wat voor om een paar maanden in het buitenland te verblijven, maar Sneyers vindt dat zijn plek dicht bij Debbie en de baby is. Magda heeft Georges nog altijd niet verteld dat er een knobbeltje in haar borst is gevonden. Ze wil hem niet belasten zolang ze niet met zekerheid weet dat het gezwel kwaadaardig is. Tussen Dina en Frank wil het maar niet vlotten, waardoor Sam zich in een onmogelijke situatie bevindt. Kiest ze partij voor Frank, dan kwetst ze Dina en andersom ook. Luc vermoedt dat Elke een vriend heeft. Er is gewoonweg geen andere verklaring voor het feit dat ze hem blijft afwijzen.

- vrijdag 31 oktober - aflevering 389 : Luc en Max zijn opgelucht dat ze Alain eindelijk te grazen hebben. Inspecteur Olivier beseft dat de agenten een belangrijke dealer hebben geklist, maar hij is niet te spreken over de manier waarop en eist dat vanaf nu alles volgens het boekje wordt gedaan. Olivier leidt ook het kruisverhoor en dat werpt vruchten af. Frank leent zijn wagen uit aan de commandant, die zijn rijbewijs wil halen om de kinderen van en naar school te brengen. Sven moet de oude man praktijklessen geven. Het wordt zo'n wilde rit dat Sven er niet langer over twijfelt om een paar maanden in Roemenië te gaan wonen en werken. Debbie herstelt in het ziekenhuis van de valpartij. Nellie is geschokt als ze verneemt dat Magda nog altijd geen punctie heeft laten doen.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

26-10-2014 om 16:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : deze week is Xander de Buisonjé de hoofdgast.

Sinds zondag 28 september 2014 kun je op NPO 3 iedere week kijken naar een nieuw seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland'. Voor deze zevende reeks reizen zes Nederlandse zangers/zangeressen af naar zonnig Ibiza. Onder leiding van presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) strijden zij om de titel 'Beste zanger van Nederland'.

De gasten in deze reeks van 'De Beste Zangers van Nederland' zijn : Amsterdamse rot in het vak René Froger (ESF 2009), volkszanger André Hazes jr, Monique Klemann van Lois Lane, Xander de Buisonjé, musicalster Carolina Dijkhuizen en tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007). Iedere aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn of haar ideale vervanger. Ze zingen elkaars repertoire en laten zich zo van een verrassende muzikale kant zien en zingen nummers die je misschien niet zo snel zou verwachten. Wie weet de anderen tot tranen toe te roeren en verrast het meest met zijn eigen versie van een nummer van een ander? En wie mag zich uiteindelijk de 'Beste Zanger van Nederland' noemen?

* vijfde aflevering - zondag 26 oktober 2014 :

Vanavond kun je weer genieten van een nieuwe aflevering van 'De Beste Zangers van Nederland'. Xander de Buisonjé is deze week de hoofdgast.


'De Beste Zangers van Nederland', de vijfde aflevering van het zevende seizoen vanavond, zondag 26 oktober, tussen 20.25 en 21.15 op NPO 3. (bron en logo : TROS)

26-10-2014 om 09:58 geschreven door Redactie  


25-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (25-10-2014).

Op deze laatste zaterdag van oktober hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Afgelopen maandag, 20 oktober, bracht Milk Inc. haar 'voorlopig' laatste single op de markt met als titel "Don't Say Goodbye". Zangeres Linda Mertens wordt binnenkort moeder van een eerste kindje en na de bevalling gaat ze niet stil blijven zitten en zich vooral focussen op gastoptredens die ze trouwens al geruime tijd doet. En ook van Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) mogen we heelwat verwachten, zo is er volgend jaar zijn festivaltour, een nieuwe "Regi In The Mix-Ultimate" dit najaar en zijn soloalbum dat er begin 2015 ook aankomt.

 Aanstaande vrijdag, 31 oktober, verschijnt het nieuwe album van Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'). Het album kreeg als titel "Bloom" en bevat in totaal tien nummers, en dat in vijf talen. Ook haar jongste single, "Hou vast" is op het album terug te vinden.

 Op maandag 10 november eerstkomende brengt Paul Michiels een nieuw album op de markt met als titel "A Singer's Heart". Eén van de nummers op dat album is het duet met zangeres Natalia (Eurosong 2004), "Downtown", een nieuwe versie van het nummer van Soulsister. Begin september zong het tweetal het nummer tijdens 'Sing That Song' en nadien werd het nummer op single uitgebracht.

 "Ik zie een ster" is de titel van de nieuwste single van Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Davy Gilles schreef het nummer samen met onder meer de Nederlandse zanger/presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012). Deze single, beschikbaar sinds maandag 20 oktober, is ook terug te vinden op het album "Wij zijn één" dat het paar begin mei op de markt bracht.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Duitse zangeres Nicole (ESF 1982) viert vandaag, zaterdag 25 oktober, haar vijftigste verjaardag en die heuglijke gebeurtenis zet ze nog meer in het zonnetje met het uitbrengen van een nieuw album. Sinds gisteren, vrijdag 24 oktober, is "Das ist mein Weg" beschikbaar met daarop dertien nummers. Aanstaande vrijdag, 31 oktober, verschijnt een nieuwe single van de Duitse formatie Unheilig ('Unser Song für Dänemark 2014') met als titel "Zeit zu gehen". De single is meteen ook de voorloper van het album "Gipfelstürmer" dat op vrijdag 12 december zal verschijnen. Op vrijdag 14 november eerstkomende verschijnt in Nederland het album "De Leeuw Zingt Long" waarbij Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) een eerbetoon brengt aan de overleden zanger Robert Long. Op het album staat onder meer "Kalverliefde" dat hij brengt met The Common Linnets (ESF 2014).

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

25-10-2014 om 22:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : vanavond met onder meer Bart Kaëll en Maureen Vanherberghen.

Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer : Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') is terug met 'Sing That Song', sinds zaterdag 06 september 2014, op Eén. Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit.

Maar Peter Van de Veire verwacht ook dit seizoen straf talent achter de piano's. Zo krijgen 'Team Florejan' en 'Team Hannes' onder meer versterking van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Bert Verbeke, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel (Eurosong 1999) en Josje solo, Brahim (2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'), Els de Schepper (Eurosong 2006), Eline De Munck, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jasper van Bandits (Eurosong 2014), Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Tesoro, Hadise (ESF 2009), Sergio (ESF 2002), Do, Gert Verhulst, Axl Peleman, Tom De Man en Mathias Vergels. Dat de beste moge winnen!

Ook nieuw dit seizoen is dat het publiek uit twee vakken bestaat, elk vak supportert voor een team : het team van Hannes of het team van Florejan. De teams spelen voor hun eigen publiek, met als inzet behalve veel muzikaal plezier een 'Sing That Song'-cd-box voor iedereen in het publieksvak van het winnende team.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater. Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Cookies & Cream en Els de Schepper (Eurosong 2006).

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor 'Oud België', 'Parade's end', 'Schellebelle 1919' en 'Groenten uit Balen'. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

* achtste aflevering - zaterdag 25 oktober 2014 :

In de achtste aflevering strijdt het team van Hannes : Gert Verhulst en Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) strijdt tegen het team van Florejan : Charlotte Leysen en Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014).

'Sing That Song', achtste aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 25 oktober 2014, tussen 20.40 en 21.40 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén, VRT)

25-10-2014 om 14:34 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs