Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

22-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangt Freek onder meer de Britse cultgroep Spandau Ballet.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* negenentwintigste aflevering - woensdag 22 oktober 2014 :

Vanavond te gast in ons café : stamgast Lieven Maesschalck, Jelle Van Riet, Tom Helsen en de Britse cultgroep Spandau Ballet!

'Café Corsari', vanavondwoensdag 22 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

22-10-2014 om 17:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : schrijver Marnix Peeters maakt vanavond zijn opwachting.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* woensdag 22 oktober 2014 - zesde aflevering :

Een vierde overwinning zat er gisterendinsdag 21 oktober, niet in want Gorki-zanger Luc De Vos ging met de overwinning aan de haal. In de finaleronde werd het uiteindelijk een gelijkopgaande strijd tussen Lemaire en nieuwkomer Julie Mahieu maar uiteindelijk trok Lemaire aan het kortste eind en moet ze na vier deelnames (waaronder drie overwinningen) het strijdtoneel verlaten.

Ze wordt vanavond afgelost door schrijver Marnix Peeters. Gaat De Vos voor de tweede dag op rij met de overwinning lopen of komt, ziet en overwint nieuwkomer Peeters?

- Luc De Vos (2 deelnames, 1 overwinning) : Zanger-schrijver. In de grote encyclopedie van Weemoed & Melancholie zijn meerdere pagina's gewijd aan het œuvre van Gorki. Nooit kende Wippelgem een beter ambassadeur.
- Julie Mahieu (1 deelname) : Scenariste. Presenteerde dagelijks drie seconden lang het weer in 'De Ideale Wereld' en dus is deze vrolijk Venetiaans blonde klaar voor het grote werk en schrijft ze met partner Jonas Geirnaert aan een nu al veelbelovende fictiereeks voor VIER.
Marnix Peeters : Schrijver.
Zijn werk – een carrière als journalist bij Het Laatste Nieuws blijft niet zonder gevolgen - bevat nogal veel taferelen die minder geschikt zijn voor gevoelige lezers, waarbij ledematen afgehakt worden, oudere dames op intense wijze gemeenschap hebben en dies meer. Houdt dus wel van een beetje plezier, deze lookalike van jurylid Philippe Geubels.

UITGESCHAKELD :

- Kirsten Lemaire (4 deelnames, 3 overwinningen).
- Guillaume Van der Stighelen (4 deelnames).
- Jeroen Meus (2 deelnames, 1 overwinning).
- Sarah Vandeursen (1 deelname).
- Dyab Abou Jahjah (1 deelname).


De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de vijfde aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Julie en Kirsten kan je HIER bekijken.

De zesde aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 22 oktober 2014, tussen 21.55 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgendonderdag 23 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

22-10-2014 om 11:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond nemen Tine Embrechts en Evi Hanssen het op tegen Sven De Ridder en Gert Verhulst.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 8 - woensdag 22 oktober 2014 :

Tine Embrechts bundelt de krachten met Evi Hanssen om de titel van 'beste kijkers' binnen te rijven, en Sven De Ridder rekent op Gert Verhulst om de girl power te verslaan.

'Beste Kijkers', achtste aflevering vanavond, woensdag 22 oktober 2014, tussen 21.40 en 22.55 op vtm. (bron en foto : vtm)

22-10-2014 om 11:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Grote Ster, Kleine Ster' : vanavond de laatste aflevering van het seizoen met Chris Van Tongelen, Debby Pfaff en Luk Wyns.

Wil je weten wie de ouders zijn waarover hun kleine oogappels deze straffe uitspraken doen? Vraag je je wel eens af hoe een bekende mama zich voelt als ze pas uit bed stapt? Of waarmee kunnen kinderen van een zanger of een topsporter hun ouders echt blij maken?

Kleine en grote geheimen van bekende Vlamingen komen naar boven in het gloednieuwe spelprogramma 'Grote Ster, Kleine Ster'. Presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) verwelkomt sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks drie bekende Vlamingen samen met hun zoon of dochter. Zoon- en dochterlief laten Vlaanderen ontdekken hoe hun bekende mama of papa thuis écht zijn, als ze niet in de spotlights staan. De inzet : zoveel mogelijk geld inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel.

Presentator van dienst is Koen Wauters. Naast de vele programma's die hij al heeft gepresenteerd bij vtm, zagen we de frontman van Clouseau het afgelopen jaar ook aan het werk als coach in 'The Voice' en als durfal in 'Wauters vs. Waes'. Koen is een man van vele talenten en twee daarvan - presenteren en omgaan met kinderen - maken van hem de ideale host voor dit programma.

Eerder presenteerde hij al 'Het Verstand van Vlaanderen' waarin kinderen de hoofdrol speelden en ook in 'Wauters vs. Waes' demonstreerde Koen op hartverwarmende wijze hoe goed hij met kinderen overweg kan. Hij legde zijn ziel in de memorabele proef tegen Tom Waes waarin hij een klasje van achtjarigen de essentie van het communisme moest bijbrengen. In 'Grote Ster, Kleine Ster' kan Koen zijn kinderhart opnieuw boven halen.

Wekelijks tonen drie bekende Vlamingen zich moedig genoeg om het samen met hun zoon of dochter tegen elkaar op te nemen in dit onthullende spelprogramma. Ze hebben dan ook stuk voor stuk een mooi motief om deel te nemen : de pot van 5.000 euro winnen voor hun favoriete goede doel.

Dat er eerst een quiz gespeeld moet worden, vinden de deelnemers niet erg. Vooral de jongste deelnemers niet, want host Koen maakte vooraf een praatje met de kids en baseerde zijn vragen op de vertelsels van de kinderen, met heel wat pittige, grappige en soms zelfs ietwat gênante anekdotes over mama of papa tot gevolg …

* achtste aflevering - woensdag 22 oktober 2014 :

Vandaag nemen deze grote sterren het met hun kleine sterren tegen elkaar op : Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en dochter Lila-Jane, Debby Pfaff en zoon Liam, Luk Wyns en dochter Nana.

'Grote Ster, Kleine Ster', achtste en laatste aflevering vanavond, woensdag 22 oktober 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en foto's : vtm)

22-10-2014 om 11:25 geschreven door Redactie  


21-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond ontvangen Freek en Lieven onder meer Koen de Graeve en ex-militair Steven Gelders.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* achtentwintigste aflevering - dinsdag 21 oktober 2014 :

Freek en stamgast Lieven Maesschalck ontvangen vandaag topauteur en filmrecensent Bret Easton Ellis. Koen de Graeve komt langs met zijn muziekensemble De Post en ex-militair Steven Gelders komt vertellen over 'Mijn onzichtbare vijand'.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 21 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

21-10-2014 om 19:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : wordt het vanavond vier op vier voor Kirsten Lemaire?

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* dinsdag 21 oktober 2014 - vijfde aflevering :

Het blijft goed gaan voor Kirsten Lemaire want gisteren, maandag 20 oktober, haalde ze haar derde overwinning binnen op evenveel deelnames. Guillaume Van der Stighelen had een mindere dag en dat resulteerde in een lage score en het finalespel tegen nieuwkomer Luc De Vos. Met nog twee seconden wist deze laatste Van der Stighelen naar vier deelnames huiswaarts te sturen. Zijn plaats wordt vanavond ingenomen door Julie Mahieu, vriendin van Jonas Geirnaert.

- Kirsten Lemaire (3 deelnames, 3 overwinningen) : Radiopresentatrice.
Deze jonge moeder, VIER-voice-over-stem en blonde nachtegaal van Studio Brussel belooft de quiz op te luisteren met een vrolijke lach, een swingende dans en wie weet ook wat kennis.
- Luc De Vos (1 deelname) : Zanger-schrijver. In de grote encyclopedie van Weemoed & Melancholie zijn meerdere pagina's gewijd aan het œuvre van Gorki. Nooit kende Wippelgem een beter ambassadeur.
- Julie Mahieu : Scenariste. Presenteerde dagelijks drie seconden lang het weer in 'De Ideale Wereld' en dus is deze vrolijk Venetiaans blonde klaar voor het grote werk en schrijft ze met partner Jonas Geirnaert aan een nu al veelbelovende fictiereeks voor VIER.

UITGESCHAKELD :

- Guillaume Van der Stighelen (4 deelnames).
- Jeroen Meus (2 deelnames, 1 overwinning).
- Sarah Vandeursen (1 deelname).
- Dyab Abou Jahjah (1 deelname).


De aflevering van gisteren gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de vierde aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Luc en Guillaume kan je HIER bekijken.

De vijfde aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavonddinsdag 21 oktober 2014, tussen 22.05 en 23.15 op VIER. Deze aflevering worden morgenwoensdag 22 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

21-10-2014 om 12:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Normale mensen' : vanavond ontvangt Adriaan onder meer Nathalie Meskens en Marleen Merckx.

Dit najaar dompelt gastheer Adriaan Van den Hoof bekende Vlamingen in een bad vol normale mensen. In de nieuwe panelshow 'Normale mensen' bewijzen zijn bekende gasten sinds dinsdag 02 september 2014 dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen, en dat ze zelf nog een beetje normaal zijn gebleven. Wie het normaalst is, en normale mensen het best weet in te schatten, wint 'Normale mensen'.

Zoals de titel doet vermoeden, gaat het programma over mensen in het algemeen, over mensen zoals u en ik. Kortom : over normale mensen. Op het eerste gezicht dan toch, want de normale mensen in het programma hebben stuk voor stuk een niet zo normaal verhaal. Niet in het minst de normale mens van de week. Dat is een genodigde met een bijzonder verhaal, dat doorheen de verschillende rondes van 'Normale mensen' duidelijk wordt.

In de laatste ronde is het aan de bekende deelnemers om dat verhaal te achterhalen. Maar voor ze die laatste ronde bereiken, moeten ze de normale mensen in alle andere rondes goed inschatten. De ene woont in een heel bijzonder huis, terwijl de andere een kwarteeuw geleden een telefoontje kreeg dat zijn leven vandaag nog altijd bepaalt. En nog iemand anders is per ongeluk wereldberoemd geworden. Wie die rondes het best speelt, verdient procentjes op de schaal van normaliteit. Dus ook het publiek in de studio, allemaal normale mensen uiteraard, krijgt een grote rol in 'Normale mensen'. Maar normale mensen, bestaan ze wel?

De normale mens van de week

De rode draad tijdens een aflevering is de normale mens van de week. Die gast, die tussen de mensen in het publiek zit, geeft tussen de rondes door tips over een opmerkelijk verhaal. Het panel met het hoogste aantal procentjes op de schaal van normaliteit speelt de finale, waarin ze – tegen elkaar - het opmerkelijke verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen.

De normale rondes

* Facebook-ronde

Adriaan confronteert de mensen in het publiek met hun eigen Facebook-foto's en/of -statussen, tweets en instagrams.

* Buiten de uren

Buiten hun uren doen mensen verschillende activiteiten : wonderlijke verzamelingen aanleggen, een originele hobby of een verrassend bijberoep uitoefenen. Elke week moeten de panels de bijzondere buiten-de-urenactiviteit raden van een normale mens. De panels krijgen verschillende tips van de normale mensen zelf, in korte filmpjes. Het panel dat als eerste raadt waar het om gaat, krijgt procentjes op de schaal van normaliteit.

* De meezinger

Deze ronde wordt twee keer gespeeld, één keer door elk panel. De meezinger (Thomas Renders) is iemand die heel expressief meezingt en danst met de muziek die opstaat in zijn auto. De panels moeten uitzoeken welk liedje Thomas heeft opstaan. Terwijl ze naar een filmpje van de meezinger kijken, moeten ze op een radiotoestel met vier kanalen zoeken naar het juiste kanaal.

* De man in de straat

In deze ronde moeten de panels inschatten wat normale mensen in de straat antwoorden in een straatinterview. Het zijn altijd dit-of-dat-vragen (ja of nee, meer of minder, juist of niet juist). De vragen zijn bovendien altijd gesteld aan koppels, en ze gaan over heel typische situaties binnen het koppel of het huishouden.

* Dit is mijn huis

Alle normale mensen wonen in een huis, maar niet alle huizen zijn normaal. Sommige huizen zijn uniek. In een filmpje beschrijft een bewoner van zo'n bijzonder huis zijn huis, zonder te verklappen wat er dan wel zo bijzonder aan is. Uit de beelden blijkt het al evenmin. De panels moeten daarna raden wat het verhaal is achter het bijzondere huis uit het filmpje.

* En toen?

Normale mensen maken soms iets heel bijzonders of onverwachts mee. En dat wordt dan een verhaal dat ze jaren later nog altijd vertellen. In de ronde 'En toen?' vertelt 'Normale mensen' alleen het begin van die onvergetelijke verhalen. En dan is het aan de panels om te achterhalen hoe het verhaal in kwestie afloopt.

* Dilemma's/levensvragen

Het publiek in de studio speelt een belangrijke rol in 'Normale mensen'. Voor de opname begint, krijgt iedereen drie dilemma's waaruit ze moeten kiezen of drie levensvragen die ze moeten beantwoorden. De dilemma's en levensvragen in kwestie zijn typische situaties uit het dagelijks leven, waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Tijdens het programma zelf moeten de panels het publiek zo goed mogelijk inschatten.

* De ronde van … (de normale mens van de week)

Na de laatste ronde telt Adriaan de procentjes op en weten we welk panel de meeste procentjes op de schaal van normaliteit heeft en dus het normaalst is. Dat panel speelt 'De ronde van …' (de normale mensen van de week).

Tijdens het programma praat Adriaan kort met de normale mens van de week. In die gesprekjes geeft hij of zij tips over zichzelf, waarmee de leden van het winnende team – tegen elkaar – het verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen. Wie als eerste raadt wat het verhaal is, wint en heeft daarmee bewezen dat hij/zij de normaalste is.

* achtste aflevering - dinsdag 21 oktober 2014 :

Vanavond wil Adriaan van den Hoof weten wie van zijn vier bekende gasten het normaalst is : Nathalie Meskens en Marleen Merckx vs. Carry Goosens en Axl Peleman.

'Normale mensen', achtste aflevering vanavond, dinsdag 21 oktober 2014, tussen 20.40 en 21.25 op Eén. Deze aflevering kan nadien worden (her)bekeken via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : VRT)

21-10-2014 om 11:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lang Leve' : vanavond een feestelijke uitzending rond vijfentwintig jaar vtm.

'Je maakt wat mee, als je graaft in het leven van een BV', is sinds dinsdag 02 september 2014 elke dinsdagavond de slagzin van host Jonas Van Geel en de kijkers van het tweede seizoen van 'Lang Leve'.

Acht weken lang kruipen de iconen van Jonas Van Geel in zijn entertainment show met een klein hart op de 'Lang Leve'-troon, zonder te weten welke gekende en minder gekende hoofdstukken uit hun leven onder de -geestige- loep worden genomen worden. Zonder te weten wie uit hun entourage Jonas inside information heeft bezorgd. En zonder te weten welke bekende gezichten hen en hun familie en vrienden zullen spelen in de ludieke verfilming van hun leven.

Wat wel zeker is? Dat het een stevige en fijn gekruide verfilming wordt. Dat die overgoten wordt met een humoristische saus dankzij gastrollen van bekenden en minder bekenden. Dat niet alleen acteurs zich aan deze rollen zullen onderwerpen. Dat de afleveringen bol staan van de verrassingen. Dat de laatste een feestelijke viering wordt, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van vtm. En dat de kijker meer dan ooit vanalles te weten komt over Jonas' icoon op de troon...

Centrale gasten

Waarom moest Erik Van Looy plots vluchten uit Hollywood? Hoe veranderde een droog worstje het leven van Jan Leyers (ESF 1991)? Waarom had Nathalie Meskens geen tijd voor Annemie Struyf? Hoe maakte John Bryan jacht op Astrid? En hoe zat het met de bruidsjurk van Marco Borsato?

Opvallend : de 'Lang Leve'-troon wordt enkele keren ingeruild voor een driezit, of maak er maar een hele sofa van. Het ijzersterke duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) komt op visite bij Jonas. Hij neemt nu al hun rijk gevulde carrière onder de loep in het bijzijn van hun vrienden en enkele dierbare collega's. Ook de Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) nemen plaats en laten zich van hun meest openhartige kant zien. En in 'Lang Leve' vtm blikt Jonas met een rist vtm-coryfeeën terug op zijn persoonlijke hoogtepunten uit 25 jaar vtm. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Francesca Vanthielen, Marlène de Wouters en tv-vader Mike Verdrengh doen hun duit in het zakje.

Ook de cast van 'Familie' is er, inclusief Annie – de Bomma – Geeraerts met wie 'Tegen de Sterren Op'-imitator Chris van Espen nog iets goed te maken heeft.

"Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006') die haar vader Jan op geniale wijze imiteert, dat is alvast zeker eentje om naar uit te kijken. Ik ben blij dat ik alweer enkele van mijn helden bereid heb gevonden om plaats te nemen op de troon van 'Lang Leve'. Het is niet evident om toe te zeggen voor deze entertainment show, want mijn gasten weten op voorhand echt van niets en we geven onszelf carte blanche. Geen onderwerp gaan we uit de weg. Een grote chapeau dus voor al mijn gasten. We gaan hen een legendarische avond bezorgen. Naast het feit dat we dit jaar soms meerdere mensen tegelijk ontvangen, is ook nieuw dat we een live band in de studio hebben en dus nog meer ruimte hebben voor verrassende muzikale spielereien. Iets om naar uit te kijken!", teast duizendpoot Jonas Van Geel.

* achtste aflevering - dinsdag 21 oktober 2014 met als centraal thema '25 jaar vtm' : 

 In 'Lang Leve' nodigt Jonas Van Geel normaal een centrale gast uit maar vanavond, dinsdag 21 oktober  2014, wordt het een centraal station : "Omdat het al 25 jaar bestaat, omdat de zender je dag kleurt, omdat 'Lang Leve' er wordt uitgezonden en… omdat zij mij betalen, brengen we in deze achtste aflevering 'Lang Leve vtm'", aldus host Jonas Van Geel.

Samen met founding father Mike Verdrengh en de coryfeeën van de voorbije vijfentwintig jaar, overloopt Jonas zijn persoonlijke hoogtepunten uit de geschiedenis van vtm.

Hoe kijken Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Francesca Vanthielen - toen amper 16 jaar - vanuit de 'Lang Leve'-sofa terug op het openingsgala op 1 februari 1989? En welke mooie kansen kregen jonge vrouwen van Mike? Leading lady van het eerste uur Marlène de Wouters geeft tekst en uitleg.

Op de familiezender bij uitstek mag ook de familie der families niet ontbreken : de cast van 'Familie', één van de langstlopende soaps van Europa, komt praten over de meer dan 5.000 afleveringen. Sylvia Claes gaat al meer dan vijftien jaar mee, Roel Vanderstukken is vrij nieuw met twee jaar op zijn palmares, en de nu 88-jarige Annie 'de Bomma' Geeraerts, was er vanaf aflevering 1 bij. In de studio komt 'Tegen de Sterren Op'-imitator Chris Van Espen zich persoonlijk - en op zijn eigen manier - excuseren bij Annie, die niet altijd even opgezet was met zijn vertolkingen. In meer dan 5.000 afleveringen maakt een mens overigens al eens iets mee. Jonas Van Geel en de 'Tegen de Sterren Op'-acteurs brengen een bloemlezing uit 'Familie', het programma dat eigenlijk al vijfendertig jaar bestaat dankzij de tijdssprongen die er werden ingelast.

Kürt Rogiers gaat op zoek naar de trouwste vtm-kijkers ooit en Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) brengt een uiterst ludieke ode aan de verdwenen vtm-gezichten. In 'Lang Leve vtm' vertellen Dany Verstraeten, Nadine De Sloovere, Paul Jambers, Dina Tersago en vele anderen fijne anekdotes.

Met rollen van : Clara Cleymans, Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006'), Ivan Pecnic, Nathalie Meskens, Chris Van Espen, Jef De Smedt en Chris Van den Durpel. En Jonas Van Geel speelt voor het eerst samen speelt met zijn vader Jos.

'Lang Leve...', achtste aflevering van het tweede seizoen vanavond, dinsdag 21 oktober 2014, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

21-10-2014 om 10:32 geschreven door Redactie  


20-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : deze week is Lieven Maesschalck de stamgast.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* zevenentwintigste aflevering - maandag 20 oktober 2014 :

Straks in ons Café : Jacques Vermeire, Nigel Williams, epidemioloog Luc Bonneux en de ganse week is Lieven Maesschalck de stamgast.

'Café Corsari', vanavondmaandag 20 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

20-10-2014 om 20:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste maandag van oktober hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Ook eind volgende maand wordt 'De Grote Sinterklaasshow' hét feest van het jaar! Een feest dat je niet mag missen! Daarom bestellen je ouders best nu al de kaartjes.

Je kan 'De Grote Sinterklaasshow' in het Antwerpse Sportpaleis meemaken op zaterdag 29 en zondag 30 november (telkens om 10.00 en 14.00).

Kaartjes (18,50, 23,50, 32,50 en voor de Droomstoelen 41,50 euro) voor één van de voorstellingen kunnen nog steeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

OPGELET! Door de wettelijke verplichting worden de prijzen voortaan inclusief servicekosten en contributie vrij gebruik trams en bussen De Lijn vermeld (deze kosten van 3,50 euro per ticket zitten dus al in de prijs vervat).

 Nekka vzw en de Provincie Antwerpen slaan opnieuw de handen in elkaar voor de zevende gezamenlijke editie van 'Houden van... Griffelrock'. Op dinsdag 28 april en donderdag 30 april 2015 (telkens om 14.30) zal u vergast worden op een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat.

'Houden van... Griffelrock' staat nu ook in het teken van een centrale gast. Dit keer valt de eer te beurt aan het muzikale echtpaar
Erik Van Neygen en Sanne. Vijfentwintig jaar "Veel te mooi" mag niet zomaar voorbijgaan!

Op 14 maart 2015 zal het precies vijfentwintig jaar geleden zijn dat Erik en Sanne deze klassieker opnamen. Een kwarteeuw later zijn zij nog steeds Vlaanderens meest tot de verbeelding sprekend koppel. Al beslisten zij twee jaar geleden te stoppen met live concerten ten gevolge van Eriks gezondheidsproblemen, de muziek was nooit ver weg. Al vrij snel na hun uitverkochte afscheidstournee bouwden zij - achter de schermen - aan de carrière van dochter, Maartje Van Neygen. In stilte schreven zij tekst en muziek voor haar nieuwe songs. Erik deed bovendien de productie.

Tot grote vreugde van de fans stond Sanne af en toe aan Maartjes zijde. Maar het was Erik die zei : "25 jaar 'Veel te mooi' mag eigenlijk niet zomaar voorbijgaan".
Daarom staan ze dit jaar uitzonderlijk twee maal in het Sportpaleis voor 'Houden van... Griffelrock'. Vijfentwintig jaar Erik en Sanne, vijfentwintig liedjes die je ongetwijfeld kent. Van "Veel te mooi" over "Het huis dat tussen rozen stond", "Land van ons twee" naar "Aan mijn darling" en "Ticket naar Eden".

En ze brengen vrienden en gasten mee : om te beginnen dochter Maartje Van Neygen en Heintje maar er komen er zeker nog bij. Hun namen worden later bekendgemaakt. 
De presentatie ligt weerom in de zeer professionele handen van Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).

Tickets (9 euro) voor één van de optredens kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van TeleTicketService alsook telefonisch via het nummer 03 248 63 42.

De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei 2015 (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

20-10-2014 om 14:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Milk Inc. houdt het met nieuwe single (een tijdje) voor bekeken.

 Vandaag komt de gloednieuwe single "Don't Say Goodbye" van Milk Inc. uit. Maandag 20 oktober is niet toevallig gekozen als release, net één dag nadat hun achtentwintigste (!) Sportpaleisconcert zou plaatsvinden. Het toepasselijk getitelde "Don't Say Goodbye" is voorlopig ook de laatste single van de meest succesvolle danceformatie in België.

Via Facebook laat de groep het volgende weten : "We nemen als Milk Inc. voor onbepaalde tijd een break". "Er gaat binnenkort zoveel in mijn leven veranderen. Eerst en vooral wil ik even genieten van het moederschap en dat nieuwe wezentje alle aandacht geven dat het verdient" aldus zangeres Linda Mertens.

Volgens Filip Vandueren is het daarom ook het uitgelezen moment om eens te herbronnen, "en niet gewoon zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan".

"Eigenlijk hebben we nog nooit een pauze genomen, ongezien in de muziekwereld. Het zal de goesting om er terug te staan alleen maar aanwakkeren" aldus
Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008). Linda gaat na de bevalling niet stil blijven zitten en gaat zich vooral focussen op gastoptredens die ze trouwens al geruime tijd doet.

En ook van Regi (Ja, we zetten de fles melk gewoon even in de koelkast) mogen we heelwat verwachten, zo is er volgend jaar zijn festivaltour, een nieuwe "Regi In The Mix-Ultimate" dit najaar en zijn soloalbum dat er begin 2015 ook aankomt.

"Ik denk dat we met de single alles mooi samenvatten : we zeggen geen vaarwel, en als je naar de muziek luistert, hoor je dat we muzikaal klaar zijn om te evolueren" aldus nog Filip Vandueren. "Ons meest ingetogen dance-nummer, maar toch met de typische melancholie. Ideaal voor de donkere herfstdagen die er nog aankomen" zegt Regi nog tot slot. (bron : Facebook Regi Penxten)

20-10-2014 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Dyab Abou Jahjah mocht donderdag meteen naar huis, Gorki-boegbeeld Luc De Vos neemt vanavond zijn plaats in.

Nog even mag U Gilles De Coster aanspreken als 'Slimste Mens ter Wereld'. Nog heel even, want sinds dinsdag 14 oktober 2014 gaat Erik Van Looy op zoek naar z'n opvolger. De messen worden alvast geslepen, de borsten natgemaakt : slechts één iemand kan de elfde 'Slimste Mens ter Wereld' worden.

Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke. Zij krijgen het gezelschap van Bart Cannaerts en Herman Brusselmans. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk.

DE DRIEENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

Dyab Abou Jahjah, Natali Broods, Lennert Coorevits, John Crombez, Mathias De Clercq, Rani De Coninck, Sven De Leijer, Bart De Pauw, Luc De Vos, Slongs Dievanongs, Adil El Arbi, Jan Hautekiet (lid vakjury 'Eurosong 1983-1989'), Liesbeth Homans, Marc-Marie Huijbregts, Pat Krimson (Eurosong 1993-2014), Kirsten Lemaire, Cath Luyten, Julie Mahieu, Jeroen Meus, Ivan Pecnik, Marnix Peeters, Jan Peumans, Thomas Smith, Fatma Taspinar, Lucas Van den Eynde, Charlotte Vandermeersch, Guillaume Van der Stighelen, Sarah Vandeursen, Maarten Vangramberen, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Gert Verhulst, Wim Willaert.

- Bart De Pauw en Luc De Vos nemen voor een tweede maal deel.

* maandag 20 oktober 2014 - vierde aflevering :

Afgelopen donderdag, 16 oktober, namen Guillaume Van der Stighelen, Kirsten Lemaire en nieuwkomer Dyab Abou Jahjah het tegen elkaar op. Lemaire wist voor de tweede maal op rij de overwinning naar zich toe te halen. In de finale moest nieuwkomer Abou Jahjah meteen het onderspit delven. Hij wordt vanavond afgelost door Gorki-boegbeeld Luc De Vos die reeds voor de tweede maal deelneemt.

- Guillaume Van der Stighelen (3 deelnames) : Rentenier. Deze man kent de gave des woords, en slaagt er al heel zijn leven in mensen alles te verkopen, ernst, onzin en ook tal van producten.
- Kirsten Lemaire (2 deelnames, 2 overwinningen) : Radiopresentatrice.
Deze jonge moeder, VIER-voice-over-stem en blonde nachtegaal van Studio Brussel belooft de quiz op te luisteren met een vrolijke lach, een swingende dans en wie weet ook wat kennis.
- Luc De Vos : Zanger-schrijver. In de grote encyclopedie van Weemoed & Melancholie zijn meerdere pagina's gewijd aan het œuvre van Gorki. Nooit kende Wippelgem een beter ambassadeur.

UITGESCHAKELD :

- Jeroen Meus (2 deelnames, 1 overwinning)
- Sarah Vandeursen (1 deelname).
- Dyab Abou Jahjah (1 deelname).


De aflevering van donderdag gemist? Herbekijk HIER de leukste momenten uit de derde aflevering van 'De slimste mens ter wereld'. De finale tussen Dyab en Guillaume kan je HIER bekijken.

De vierde aflevering van het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondmaandag 20 oktober 2014, tussen 22.10 en 23.25 op VIER. Deze aflevering worden morgendinsdag 21 oktober, in de vooravond herhaald tussen 16.40 en 17.45. (bron en foto's : VIER)

20-10-2014 om 11:41 geschreven door Redactie  


19-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Luc neemt een drastische beslissing op zakelijk vlak en Waldek is kwaad op Peggy.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.631 TOT EN MET 3.635.

Femke gaat op zoek naar antwoorden op haar vragen. In de Zus & Zo maken ze duidelijke afspraken. Peter onderneemt actie maar ook Peggy blijft niet bij de pakken zitten en brengt Femke in diskrediet. Peter vreest dat Femke haar acties niet zonder gevolgen zullen zijn. Eddy is kwaad op Nancy en op Frank.

- maandag 20 oktober - aflevering 3.631 : Femke gaat op zoek naar antwoorden op haar vragen. In de Zus & Zo maken ze duidelijke afspraken. Peggy verneemt dat Toon een professionele fout heeft gemaakt. Leo heeft het niet gemakkelijk. Ten huize Bomans komen ze tot het besef dat ze iets belangrijk vergeten zijn.

- dinsdag 21 oktober - aflevering 3.632 : Peter onderneemt actie, maar ook Peggy blijft niet bij de pakken zitten. Eddy is kwaad op Nancy en op Frank. Ann nodigt de hele familie uit voor een etentje. Peggy krijgt bezoek van Sandrine. Luc is teleurgesteld in Lowie. Waldek gaat langs bij Mayra met een speciaal verzoek.

- woensdag 22 oktober - aflevering 3.633 : Toon is kwaad op Frank. Sam heeft een voorstel voor Simonne. Er ontstaat paniek in de Zus & Zo. Peggy brengt Femke in diskrediet. Jana maakt het Lowie niet gemakkelijk. Waldek verrast Rosa. Marianne verneemt wat er gebeurd is met Peggy en Lucas. Simonne heeft het moeilijk.

- donderdag 23 oktober - aflevering 3.634 : Peggy zoekt Ann op en krijgt slecht nieuws te verwerken. Peter vreest dat Femke haar acties niet zonder gevolgen zullen blijven. Luc neemt een drastische beslissing op zakelijk vlak. Er is een ongelukkig voorval in Lucs vergaderzaal.

- vrijdag 24 oktober - aflevering 3.635 : Femke ontvangt een brief van de rechtbank. Leo is zenuwachtig. Peggy stort haar hart uit bij Rosa. Sam en Luc willen de schade beperken. Lowie moet zijn plannen herzien. Waldek is kwaad op Peggy. Ann en Mayra hebben groot nieuws.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

19-10-2014 om 18:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Peter kondigt de overname van Casters Agency aan en Zjef wacht op een teken van leven van Evy.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Na twee maanden zomerbreak is het tijd voor antwoorden. Die krijgen de fans sinds maandag 25 augustus 2014 in het nieuwe seizoen.

Bij de start van dat nieuwe seizoen krijgt Peter Van den Bossche het hard te verduren. Zijn vriendin Elise is vermoord en zijn dochter Louise is op de vlucht, nadat ze de labiele Delphine de moord zag plegen. Delphine heeft dan ook maar één doel voor ogen : Louise het zwijgen opleggen. Ook zijn bloedeigen zus Véronique bezorgt Peter flink wat kopzorgen. Zij stak hem een mes in de rug door voor haar concurrerende bedrijf Vero Bello een samenwerking aan te gaan met June, Peters ex. Drijft dit bondgenootschap de familie helemaal uit elkaar?

Voor Maarten Van den Bossche breken de komende weken spannende tijden aan. Zijn vriendin Roos wordt in Pakistan nog steeds gegijzeld door extremisten en deed in de seizoensfinale een emotionele oproep. Om Roos in leven te houden, moet hij de instructies van de gijzelnemers strikt opvolgen. Maar Maarten wil het heft in eigen handen nemen en zelf naar Pakistan reizen. Zet hij zijn leven en dat van Roos op het spel door op te trein te stappen?

Voor heel wat 'Familie'-adepten was één vraagstuk alvast opgelost dankzij de 'vtm app' : dat van Thomas Feyaerts. Tijdens de seizoensfinale werd immers duidelijk dat de nieuwe huisgenoot van Mieke, Niko, Evy en Zjef heel wat mysterie veroorzaakte. Een tweede Thomas Feyaerts meldde zich aan op de modeshow van Vero Bello, maar slecht één van hen was de échte. Op maandag 25 augustus 2014 kwamen beide Thomassen lijnrecht tegenover elkaar te staan en werden alle mysteries ontrafeld in het nieuwe 'Familie'-seizoen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.366 TOT EN MET 5.370.

- maandag 20 oktober - aflevering 5.366 : Rudi ergert zich aan de bemoeienissen van June. Véronique probeert haar zakenpartner tot de orde te roepen. Evy wordt gewaarschuwd door haar collega's : ze mag niet te ver gaan in haar research naar Menno. Peter legt de tegenargumenten van Thomas naast zich neer en wil koste wat het kost modellenbureau Casters Agency overnemen.

- dinsdag 21 oktober - aflevering 5.367 : Benny heeft een vrije dag en helpt Mathias bij het kiezen van een secretaresse. Maarten blijft vreemde geluiden horen en schimmen zien. Hij probeert de hallucinaties te verdringen en wil zo veel mogelijk alleen zijn. Evy kan niet weerstaan aan de drang om Menno op te bellen.

- woensdag 22 oktober - aflevering 5.368 : Peter kondigt de overname van Casters Agency aan. Het nieuws stuit op gemengde reacties. Vooral Thomas steekt zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. De verhuis van Vero Bello zit erop. Véronique wil met een schone lei beginnen en alle neuzen in dezelfde richting krijgen.

- donderdag 23 oktober - aflevering 5.369 : Zjef wacht op een teken van leven van Evy en wordt steeds ongeruster. Peter geeft Thomas en Liesbeth meer verantwoordelijkheid om zichzelf te kunnen focussen op zijn rol binnen Fashion Models. Ondertussen blijft de concurrentie tussen Fashion en Vero Bello de familie in twee verdelen. De vete leidt zelfs tot een hevige discussie tussen Jan en Rita. Leen is bezorgd over Maarten.

- vrijdag 24 oktober - aflevering 5.370 : Thomas beslist om zijn grootmoeder te gaan opzoeken in Keulen. Hij wil dat Hanne hem vergezelt. Zjef steunt de plannen van Liesbeth voor de volle 100% en laat dat duidelijk merken. Peter maakt kennis met de modellenwereld en dat lijkt hem te bevallen. Zijn omgeving heeft echter minder vertrouwen in de situatie. Véronique en June broeden ondertussen op een tegenzet.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

19-10-2014 om 17:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David redt een drenkeling uit de zee en Hannelore wil weg uit Klaerhout Pharmaceutica.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 37 TOT EN MET 41.

- maandag 20 oktober - aflevering 37 : David is somber na de vergadering van het ActieWereldComité. Sofie neemt hem daarom mee naar de zee. Pieter beseft dat hij haast moet maken met zijn plannen voor een fusie tussen Welvapharma en Klaerhout Pharmaceutica, nu Hannelore roet in het eten dreigt te gooien. Sander bereidt de vergadering voor waarop David zal worden voorgesteld. Lotte heeft ondertussen problemen met de schilder van de nieuwe tentoonstelling.

- dinsdag 21 oktober - aflevering 38 : David redt een drenkeling uit de zee. Sofie toont hem een foto van haar moeder en legt hem uit wat ouders zijn. Pieter zoekt verbeten naar een doorbraak in zijn onderzoek en daarvoor moet hij opnieuw bloed afnemen van David. Andrea wil van Pieter weten wat er in het dossier van meneer De Wilde staat, maar stuit op een weigering.

- woensdag 22 oktober
- aflevering 39 : Sofie gaat met David op zoek naar zijn ouders. Dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Daarna nemen Robby en Tim David mee naar het strand, waar hij zijn 'moeder' lijkt te vinden. Pieter heeft een doorbraak in zijn onderzoek en bij Klaerhout Pharmaceutica is iedereen in de feeststemming. Hannelores plan verdwijnt hierdoor naar de achtergrond. Sander ziet voor het eerst de werken van Goethals. Hij snapt Lotte nu perfect en neemt het voor haar op.

- donderdag 23 oktober
- aflevering 40 : David wordt voorbereid op de vergadering van het WereldActieComité. Op die vergadering is hij vooral geïntrigeerd door de schilderijen in de galerie. Pieter viert zijn doorbraak en wil Hannelore weg uit Klaerhout Pharmaceutica. Zij stelt haar project voor om David te gebruiken bij een lijn biogeneesmiddelen. Herman laat zich overhalen om de doorbraak op intieme wijze te vieren met Bea.

- vrijdag 24 oktober
- aflevering 41 : Sofie koopt het beloofde schildersmateriaal voor David. Robby maakt met een verjongingsprogramma op de computer een foto van David zoals hij er als kind heeft uitgezien. Bea lanceert bij Herman het voorstel van een fusie tussen hun bedrijven en probeert hem daarbij in te palmen. Tim ziet niet dat Laura verliefd op hem is.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

19-10-2014 om 17:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : er komt een grote verzoening tussen Debbie en Sneyers.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 380 TOT EN MET 384.

- maandag 20 oktober - aflevering 380 : Sam schakelt Dina in om de commandant te overtuigen naar huis terug te keren. Agent Max weet dat collega Luc nog altijd stapelverliefd is op Elke, hoewel tot nu elke toenaderingspoging met een sisser is afgelopen. Max raadt Luc aan zich gevoelig op te stellen en haar een romantische liefdesbrief te schrijven. Sam wil in De Schorre een benefiet organiseren ten voordele van Roemeense diabetespatiëntjes en ze stelt Sven voor om de animatie voor zijn rekening te nemen. De laatste tijd spendeert Nellie al haar vrije tijd met Jonas, het zoontje van dokter Jan. Ze zorgt er ook voor dat de woning van de arts er piekfijn bijligt. Voor haar is het niets meer dan een vriend uit de nood helpen, maar Jan hoopt op meer. Magda en Georges gaan naar de opening van een golftornooi. Hij voelt zich niet op zijn gemak tussen alle snobs.

- dinsdag 21 oktober - aflevering 381 : Gisterenavond zijn de banden van Alains jeep stukgesneden. Hij verdenkt Sneyers van het vandalisme en begint in De Schorre een knokpartij met zijn aartsrivaal. Luc kan de kemphanen kalmeren en hij raadt Alain aan om officieel klacht neer te leggen. Dina en de commandant zijn opnieuw ingetrokken bij Sam en Frank. De psychologe is dolgelukkig, maar het ontgaat haar niet dat Dina het moeilijk heeft met de aanwezigheid van Frank. Camilla is doodsbang na het anonieme telefoontje en ze eist dat haar ex-vriend Sirjacobs haar helpt. Nellie, Sam en Joke dokteren een plannetje uit om Marcels zelfvertrouwen op te krikken. Jonas nodigt dokter Nellie uit voor een etentje.

- woensdag 22 oktober - aflevering 382 : Marcel voelt zich als herboren. De pilletjes hebben hun werk gedaan en hij heeft samen met Joke een passionele nacht beleefd. Niets kan zijn goede humeur stuk krijgen, hoewel het vernietigende rapport van de brandweercommandant een flinke streep door de rekening is. Joke maakt zich vooral zorgen over Debbie, die op aanraden van dokter Nellie het kuststadje voor een paar dagen heeft verlaten. Hoewel Elke hem al verschillende keren kordaat heeft afgewezen, blijft Luc hopen op een relatie. Max vindt dat zijn collega de feiten moet aanvaarden en zijn veroveringspogingen staken. Camilla wordt nog altijd gechanteerd en ze wordt hoe langer hoe banger. Chirurge Michelle is terug uit Amerika. Een zekere Celine is in Wittekerke op zoek naar agent Luc.

- donderdag 23 oktober - aflevering 383 : Sneyers weet dat Debbie een abortus overweegt en wil haar stoppen. Hij vindt een bondgenoot in Nellie, die voor een keer haar beroepsgeheim met de voeten treedt. Marcel kijkt tegen huizenhoge rekeningen aan om zijn hotelletje brandveilig te maken. Dina heeft tijdens de eerste schooldag ruzie gemaakt en een kindje een bloedneus geslagen. Camilla moet vandaag vijf miljoen frank ophoesten aan de man, die haar de revolver heeft verkocht en die alles afweet over haar louche praktijken. Luc is aangenaam verrast als hij verneemt dat een zekere Celine naar hem op zoek is. Elke is nog altijd stapelverliefd op Max, maar ze besluit haar gevoelens voor zichzelf te houden zolang hij de dood van Caro niet heeft verwerkt.

- vrijdag 24 oktober - aflevering 384 : Joke heeft gemengde gevoelens over de grote verzoening van Debbie en Sneyers. Enerzijds is ze dolblij voor het koppeltje, maar anderzijds vindt de cafébazin dat de jongelui geen toekomst hebben. Joke maakt zich echt ongerust en wil eens ernstig met Sneyers praten, zodat die zich bewust wordt van de zware verantwoordelijkheid die op zijn schouders rust. Frank heeft het akelige gevoel dat het tussen hem en Dina niet klikt. De kleine meid sluit zich voor hem af en ligt voortdurend dwars. Sam raadt haar levensgezel aan om meer tijd met Dina door te brengen zodat ze aan hem gaat wennen. Max en Luc organiseren een grootscheepse wegcontrole in de hoop Alain te kunnen betrappen op het verhandelen van drugs. Celine vindt het verschrikkelijk dat haar broer en haar vader in onmin leven en ze voelt zich geroepen om een verzoening te forceren.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

19-10-2014 om 16:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : Monique Klemann van Lois Lane is vanavond de hoofdgast.

Sinds zondag 28 september 2014 kun je op NPO 3 iedere week kijken naar een nieuw seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland'. Voor deze zevende reeks reizen zes Nederlandse zangers/zangeressen af naar zonnig Ibiza. Onder leiding van presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) strijden zij om de titel 'Beste zanger van Nederland'.

De gasten in deze reeks van 'De Beste Zangers van Nederland' zijn : Amsterdamse rot in het vak René Froger (ESF 2009), volkszanger André Hazes jr, Monique Klemann van Lois Lane, Xander de Buisonjé, musicalster Carolina Dijkhuizen en tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007). Iedere aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn of haar ideale vervanger. Ze zingen elkaars repertoire en laten zich zo van een verrassende muzikale kant zien en zingen nummers die je misschien niet zo snel zou verwachten. Wie weet de anderen tot tranen toe te roeren en verrast het meest met zijn eigen versie van een nummer van een ander? En wie mag zich uiteindelijk de 'Beste Zanger van Nederland' noemen?

* vierde aflevering - zondag 19 oktober 2014 :

Vanavond kun je weer genieten van een nieuwe aflevering van 'De Beste Zangers van Nederland'. Monique Klemann van Lois Lane is ditmaal de hoofdgast.


'De Beste Zangers van Nederland', de vierde aflevering van het zevende seizoen vanavond, zondag 19 oktober, tussen 20.25 en 21.15 op NPO 3. (bron en logo : TROS)

19-10-2014 om 11:33 geschreven door Redactie  


18-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (18-10-2014).

Op deze zomerse zaterdag hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Zangeres Sofie Verbruggen (Eurosong 1977-1983-1987) brengt begin november haar album "Ella To Bacharach" op de markt. Als voorloper hierop verscheen op maandag 22 september jongstleden "I'll Never Fall In Love Again" van Jerry Orbach and Jill O'Hara reeds op single.

 Doet de naam Sonia Pelgrims (Eurosong 1987, backing vocal Nederlandse inzending ESF 1988) nog een belletje rinkelen? De Vlaams-Brabantse zangeres, reeds meer dan veertig jaar in het vak, heeft sinds vrijdag 10 oktober jongstleden een nieuwe single op de markt met als titel "Hoe durven wij hier klagen?".

 Laura Omloop (JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') brengt op vrijdag 14 november eerstkomende haar album "Meer" op de markt met daarop elf nummers. Eén van die nummers is de titeltrack van het album dat sinds vrijdag 10 oktober beschikbaar is als single.

 De Volendamse formatie 3JS (ESF 2011) brengt op vrijdag 14 november eerstkomende het kerstalbum "Acoustic Christmas" op de markt. Op dat album vinden we klassiekers zoals "Jingle Bells", "Have Yourself A Merry Little Christmas" en "We Wish You A Merry Christmas" aangevuld met twee eigen kerstnummers. Als kers op de taart is er nog "We Three Kings", een duet met Glennis Grace (ESF 2005).

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Zweedse formatie Outtrigger (MF 2014) brengt op woensdag 12 november eerstkomende het album "The Last Of Us" op de markt. Als voorloper op dat album verscheen afgelopen woensdag, 15 oktober, de eerste single met als titel "Superman Is Dead". En een andere Zweedse groep, namelijk State Of Drama (MF 2013-2014), heeft sinds afgelopen maandag, 13 oktober, een nieuwe single met als titel "Paradise". Axel Hirsoux (ESF 2014) brengt in november een nieuwe single op de markt en het duet met Loredana (Eurosong 2014) is voor volgend jaar. 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

18-10-2014 om 20:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : vanavond met oud-Songfestivaldeelneemster Barbara Dex en Yannick Bovy.

Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer : Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') is terug met 'Sing That Song', sinds zaterdag 06 september 2014, op Eén. Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit.

Maar Peter Van de Veire verwacht ook dit seizoen straf talent achter de piano's. Zo krijgen 'Team Florejan' en 'Team Hannes' onder meer versterking van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Bert Verbeke, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel (Eurosong 1999) en Josje solo, Brahim (2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'), Els de Schepper (Eurosong 2006), Eline De Munck, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jasper van Bandits (Eurosong 2014), Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Tesoro, Hadise (ESF 2009), Sergio (ESF 2002), Do, Gert Verhulst, Axl Peleman, Tom De Man en Mathias Vergels. Dat de beste moge winnen!

Ook nieuw dit seizoen is dat het publiek uit twee vakken bestaat, elk vak supportert voor een team : het team van Hannes of het team van Florejan. De teams spelen voor hun eigen publiek, met als inzet behalve veel muzikaal plezier een 'Sing That Song'-cd-box voor iedereen in het publieksvak van het winnende team.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater. Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Cookies & Cream en Els de Schepper (Eurosong 2006).

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor 'Oud België', 'Parade's end', 'Schellebelle 1919' en 'Groenten uit Balen'. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

* zevende aflevering - zaterdag 18 oktober 2014 :

In de zevende aflevering strijdt het team van Hannes : Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Yannick Bovy tegen het team van Florejan : Amaryllis Uitterlinden en Axl Peleman.

'Sing That Song', zevende aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 18 oktober 2014, tussen 20.40 en 21.45 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén, VRT)

18-10-2014 om 15:16 geschreven door Redactie  


17-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Sloveense omroep gaat via 'EMA 2015' op zoek naar inzending Eurovisie Songfestival.

 De Sloveense nationale omroep RTVSLO heeft eerder deze namiddag, vrijdag 17 oktober 2014, bekendgemaakt dat het via een nationale selectie, 'EMA 2015', op zoek zal gaan naar een inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Precies een week geleden maakte de omroep reeds bekend dat het volgend jaar van de partij zal zijn in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om deel te nemen aan de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Meer nieuws over de nationale selectie mogen we begin november verwachten, maar nu roept de omroep componisten, tekstschrijvers en artiesten reeds op om nummers klaar te stomen.

Eerder dit voorjaar wist zangeres Tinkara Kovač zich met "Round And Round" te plaatsen alwaar ze met een totaal van negen punten beslag legde op een vijfentwintigste en voorlaatste plaats. Sinds de invoering van de halve finale(s) in 2004 wist het land zich slechts drie maal te plaatsen voor de finale. Naast dit jaar was dit in 2007 (Alenka Gotar met "Cvet z juga") en in 2011 (Maja Keuc met "No One"). (bron en logo : RTVSLO)

17-10-2014 om 18:31 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs