Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

13-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Ierse omroep op zoek naar inzendingen nationale Songfestivalselectie 2015.

De Ierse nationale omroep RTÈ heeft eerder vandaag, maandag 13 oktober 2014 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd), bekendgemaakt dat het op zoek gaat naar een kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor het eerst sinds 2010 komt er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapt men op het groene eiland af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Geïnteresseerden moeten zich echter haasten want ze krijgen 'slechts' de tijd tot en met vrijdag 31 oktober eerstkomende (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen.

Nadien gaat een interne vakjury aan de slag om een - nog onbekend - aantal liedjes te selecteren voor de nationale selectie. Wanneer die finale zal doorgaan is op dit ogenblik nog niet bekend.
(bron en logo : RTÈ)

13-10-2014 om 11:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : San Marino stuurt deelnemer naar zestigste editie Eurovisie Songfestival.

Het ministaatje San Marino stuurt volgend jaar een kandidaat naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar in mei de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Dat nieuws heeft San Marino TV eergisteren, zaterdag 11 oktober 2014, tijdens de voorstelling van haar herfst- en winterprogrammering 2014/2015 bekendgemaakt.

Binnenkort komt de omroep met meer nieuws naar buiten met betrekking tot de selectie van de kandidaat en het nummer. Het dwergstaatje, dat geheel omgeven wordt door Italië, neemt volgend jaar voor de zesde maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist zich eerder dit voorjaar voor de allereerste maal te plaatsen voor de finale.

In 2008 nam San Marino voor de eerste maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en de groep Miodio strandde toen met "Complice" op een negentiende en allerlaatste plaats in de eerste halve finale. Het jaar nadien haakte de omroep af en na een afwezigheid van drie jaar (mede dankzij de terugkeer van Italië) nam zangeres Senit in het voorjaar van 2011 deel aan het festival met "Stand By" waarmee ze in de eerste halve finale op een zestiende plaats strandde met 34 punten. Twee jaar geleden mocht Valentina Monetta met "The Social Network Song (Oh oh - uh - oh oh)", een nummer van Ralph Siegel, naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe afreizen. Met een totaal van 31 punten strandde ze in de eerste halve finale op een veertiende plaats.

 Ook in 2013 stuurde San Marino zangeres Valentina Monetta naar het festival met het nummer "Crisalide" ("Chrysalis"), opnieuw van Ralph Siegel en op tekst van Mauro Balestri. Tijdens de tweede halve finale (donderdag 16 mei) strandde ze met een totaal van 47 punten op een elfde plaats.

Derde maal is scheepsrecht moet men gedacht hebben toen reeds in juni van vorig jaar bekendraakte dat de zangeres opnieuw naar het festival mocht. Met "Maybe" wist ze het landje meteen ook naar de finale te loodsen alwaar ze met veertien punten op een vierentwintigste plaats belandde. De zangeres heeft inmiddels laten weten dat ze volgend jaar niet van de partij zal zijn in de Oostenrijkse hoofdstad en dus moet de omroep op zoek naar een andere (geschikte) kandidaat. (bron en logo : San Marino TV ; foto Valentina Monetta : Augusto Betiula)

13-10-2014 om 11:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Poolse omroep TVP gaat via interne selectie op zoek naar kandidaat voor Wenen.

 De Poolse nationale omroep TVP heeft afgelopen vrijdagnamiddag, 10 oktober 2014, laten weten dat het volgend jaar - voor het tweede jaar op rij - van de partij zal zijn tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Meteen maakte de omroep ook bekend dat het via een interne selectie op zoek zal gaan naar de kandidaat en het liedje voor Wenen, alwaar in mei de volgende editie van het jaarlijkse festival zal plaatsvinden. De bekendmaking zal begin maart 2015 plaatsvinden.

Na een afwezigheid van twee jaar nam het land eerder dit voorjaar deel aan het festival in de Deense hoofdstad Kopenhagen. In 2012 en 2013 nam het land niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival omdat de omroep zich in 2012 volledig wou toeleggen op het Europees Kampioenschap voetbal dat in het land en in Oekraïne werd georganiseerd alsook op de Olympische Spelen die plaatsvonden in de Britse hoofdstad Londen. Ook in het voorjaar van 2013 bleef het land nog afwezig in het Zweedse Malmö maar dit voorjaar stond er weer een Poolse kandidaat op het podium.

Polen nam in 1994 voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met Edyta Górniak meteen het beste resultaat ooit te behalen. De zangeres strandde met "To nie ja" met een totaal van 166 punten op een tweede plaats. Enkel Ich Troje wist in 2003 nog een plaats in de top tien te behalen. De groep strandde toen met "Keine Grenzen-Żadnych granic" op een zevende plaats.

Sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004 wist het land slechts twee maal de finale te bereiken. Met "For Life" strandde Isis Gee in 2008 op een drieëntwintigste plaats op vijfentwintig deelnemers en eerder dit jaar was een veertiende plaats weggelegd voor "My Słowianie" van Donatan & Cleo.

Tot slot geven we nog mee dat de Poolse omroep beide halve finales (dinsdag 19 en donderdag 21 mei) zal uitzenden alsook de finale (zaterdag 23 mei). bron : TVP)

13-10-2014 om 11:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Noorse omroep ontving zo'n achthonderd inzendingen voor 'Melodi Grand Prix 2015'.

 Tussen donderdag 05 juni en maandag 01 september ging de Noorse nationale omroep (NRK) op zoek naar inzendingen voor 'Melodi Grand Prix 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Zowel binnen- als buitenlandse geïnteresseerden konden hun nummer(s) indienen en op woensdag 17 september raakte bekend er zo'n achthonderd inzendingen waren toegekomen, een stijging met ongeveer dertig procent ten opzichte van vorig jaar. Er zitten heelwat liedjes tussen van componisten van eigen bodem en daarnaast zijn er ook nummers uit Zweden en het Verenigd Koninkrijk, maar ook uit Australië en de Verenigde Staten.

Alle ingezonden liedjes worden momenteel (oktober en november) beluisterd en nadien zal een jury een aantal selecteren die dan mogen strijden om het Noorse ticket richting Oostenrijk alwaar de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

De selectie van dit jaar werd eerder al geëvalueerd en later dit jaar zal NRK bekendmaken hoe de selectie voor volgend jaar er zal gaan uitzien. Of daarbij het systeem van dit jaar wordt gebruikt en hoeveel liedjes er worden geselecteerd is op dit ogenblik nog steeds niet duidelijk. (bron en logo : NRK)

13-10-2014 om 11:08 geschreven door Redactie  


12-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Lena brengt Jens slecht nieuws en Eddy begaat een flater.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.626 TOT EN MET 3.630.

Leo heeft Jenny iets op te biechten. Femke en Peter komen tot een compromis. Paulien wil Jens beschermen. Ann haalt opnieuw oude plannen boven. Eddy begaat een flater. En Nancy heeft het moeilijk.

- maandag 13 oktober - aflevering 3.626 : Geert vertrekt naar de Ardennen. Judith mist haar kinderen. Leo heeft Jenny iets op te biechten. Waldek spreekt Nancy aan. Peter en Femke hebben ruzie. Peggy is goedgezind. Paulien wil Jens beschermen.

- dinsdag 14 oktober - aflevering 3.627 : Paulien hoort Jana uit over Olivia en haar ouders. Ann haalt opnieuw oude plannen boven. Femke en Peter komen tot een compromis. Nancy is aangedaan door wat Waldek haar vraagt. Judith en Tom gaan een avondje uit. Eddy begaat een flater. Sam heeft een duidelijke mening over haar toekomst met Tim.

- woensdag 15 oktober - aflevering 3.628 : Paulien en Adil hebben hun eerste ruzie. Tussen Femke en Peter gaat het steeds beter. Toon maakt een professionele fout. Sam is bezorgd om Lowie. Jens twijfelt over de gevoelens van Lena. Ann en Mayra vertellen hun grote plannen aan Marianne. Emma wordt stilaan beter.

- donderdag 16 oktober - aflevering 3.629 : Mayra maakt zich zorgen om Marianne. Peter en Femke keren terug van hun minivakantie. Nancy heeft het moeilijk. Er is een toenadering tussen Jens en Lena. Toon krijgt een uitbrander van Luc. Lowie vraagt advies aan Tom. Judith nodigt Marianne en Hélène uit voor een etentje.

- vrijdag 17 oktober - aflevering 3.630 : Lena moet Jens slecht nieuws brengen. Toon handelt een moeilijke zaak professioneel af. Tussen Marianne en Hélène loopt de spanning hoog op. Mayra lucht haar hart bij Ann. Femke zoekt Peggy op. Jens is kwaad op Paulien.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

12-10-2014 om 11:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Hanne en Thomas lichten iedereen in over hun relatie.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Na twee maanden zomerbreak is het tijd voor antwoorden. Die krijgen de fans sinds maandag 25 augustus 2014 in het nieuwe seizoen.

Bij de start van dat nieuwe seizoen krijgt Peter Van den Bossche het hard te verduren. Zijn vriendin Elise is vermoord en zijn dochter Louise is op de vlucht, nadat ze de labiele Delphine de moord zag plegen. Delphine heeft dan ook maar één doel voor ogen : Louise het zwijgen opleggen. Ook zijn bloedeigen zus Véronique bezorgt Peter flink wat kopzorgen. Zij stak hem een mes in de rug door voor haar concurrerende bedrijf Vero Bello een samenwerking aan te gaan met June, Peters ex. Drijft dit bondgenootschap de familie helemaal uit elkaar?

Voor Maarten Van den Bossche breken de komende weken spannende tijden aan. Zijn vriendin Roos wordt in Pakistan nog steeds gegijzeld door extremisten en deed in de seizoensfinale een emotionele oproep. Om Roos in leven te houden, moet hij de instructies van de gijzelnemers strikt opvolgen. Maar Maarten wil het heft in eigen handen nemen en zelf naar Pakistan reizen. Zet hij zijn leven en dat van Roos op het spel door op te trein te stappen?

Voor heel wat 'Familie'-adepten was één vraagstuk alvast opgelost dankzij de 'vtm app' : dat van Thomas Feyaerts. Tijdens de seizoensfinale werd immers duidelijk dat de nieuwe huisgenoot van Mieke, Niko, Evy en Zjef heel wat mysterie veroorzaakte. Een tweede Thomas Feyaerts meldde zich aan op de modeshow van Vero Bello, maar slecht één van hen was de échte. Op maandag 25 augustus 2014 kwamen beide Thomassen lijnrecht tegenover elkaar te staan en werden alle mysteries ontrafeld in het nieuwe 'Familie'-seizoen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.361 TOT EN MET 5.365.

- maandag 13 oktober - aflevering 5.361 : Hanne en Thomas lichten hun vrienden in over hun relatie. De reacties zijn verdeeld. Cédric vertrekt voor het eerst naar het internaat. Thomas gaat op zoek naar een nieuwe schoenenontwerper en komt bij Rudi uit. Zal die de overstap naar Fashion wagen?

- dinsdag 14 oktober - aflevering 5.362 : Liesbeth besluit Patrick en Stefanie nog niet in te lichten over haar plannen. Rudi neemt een moeilijke beslissing. Véronique heeft een lening van de bank gekregen voor de aankoop van het kantoor voor Vero Bello. Maarten krijgt een paniekaanval en denkt dat hij gek aan het worden is.

- woensdag 15 oktober - aflevering 5.363 : Bart verzet zich tegen de relatie van Hanne en Thomas. Jan besluit ook de bomma en Albert in te lichten. Evy heeft een geheimzinnig afspraakje. Liesbeth weet haar geheim goed verborgen te houden, hoewel Patrick en Stefanie onraad ruiken. Thomas wil Anna inschakelen om zijn grootmoeder Isabelle op te sporen.

- donderdag 16 oktober - aflevering 5.364 : Jan en Rita komen te weten wie de mysterieuze mevrouw Delcourt is. Maarten krijgt extra medicatie voorgeschreven om zijn nachtmerries in te dijken. Wanneer hij 's nachts het huis verlaat, laat hij echter onbewust de kleine Arthur onbewaakt achter.

- vrijdag 17 oktober - aflevering 5.365 : Patrick is bang dat de plannen van Liesbeth haar relatie met Benny in het gedrang zullen brengen. Niko gaat langs bij Maarten en ziet dat zijn vriend het moeilijk heeft. June komt te weten dat Fashion ook schoenen gaat ontwerpen.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

12-10-2014 om 10:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David gaat met Maarten naar de vergadering van het ActieWereldComité.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 32 TOT EN MET 36.

- maandag 13 oktober - aflevering 32 : Delphine gaat nog een stap verder om haar reportage over David 'interessanter" te maken. Sofie weet niet wat ze moet geloven van het verhaal dat Pieter degene was die Hannelore heeft verleid. Terwijl Sander met zijn antiglobalistenvrienden plannen beraamt om David voor hun campagnes te gebruiken, gaat Andrea op bezoek bij Lotte. Tim vindt het erg om Laura te zien lijden, maar hij heeft het toch moeilijk om haar in het openbaar te blijven verdedigen.

- dinsdag 14 oktober - aflevering 33 : Het positief artikel dat over David in de krant is verschenen, doet Maarten en Sofie beslissen om hem te leren lezen en schrijven. Pieter heeft een andere missie : het vertrouwen van David terugwinnen. Delphine houdt het niet meer uit in de buurt van David en ze trekt in bij Janosch. Laura confronteert Tim met het feit dat ze niet welkom is in zijn leefwereld als Stijn in de buurt is. Tot Andrea's ontgoocheling blijft Bea proberen om Herman in te palmen. Andrea zelf vertelt aan Lotte dat ze de moeder van Sander is. David ziet Sofie naakt onder de douche.

- woensdag 15 oktober
- aflevering 34 : Pieter vindt het niet leuk dat David een naakttekening van Sofie heeft gemaakt. Hij vindt dat David tussen hen beiden staat. Zij ziet maar één oplossing : David en Pieter moeten meer tijd samen doorbrengen. Tim ondervindt dat Stijn het nu ook op hem heeft gemunt, maar hij is niet van plan om zich te laten intimideren. Sander wil via zijn moeder in contact komen met David. Bea krijgt Herman zover dat hij de avond met haar wil doorbrengen. De vader van David wordt na al die jaren nog altijd gekweld door het verlies van zijn zoon.

- donderdag 16 oktober
- aflevering 35 : Pieter en Sofie zijn het niet eens omdat David met Sander meewil naar het WereldActieComité, maar ze vinden een compromis. Bea stort haar hart uit bij Herman over de verhouding die haar man Ludo al jaren met zijn secretaresse heeft. Andrea krijgt van haar zoon de raad om met Herman open kaart te spelen over zijn gevoelens. Sander klust bij als taxichauffeur en vervoert een klant, die jazzmuziek boven een gesprek verkiest.

- vrijdag 17 oktober
- aflevering 36 : David gaat met Maarten naar de vergadering van het ActieWereldComité. Sander en zijn vrienden proberen David duidelijk te maken dat niet iedereen het even goed heeft. Hannelore heeft een nieuw idee voor de OTC-afdeling en deinst niet terug voor chantage om haar plan door te duwen. De pesterijen van Stijn aan het adres van Tim en Laura gaan door.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

12-10-2014 om 10:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Sneyers voelt zich door Debbie verraden en wil niets meer met haar te maken hebben.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 375 TOT EN MET 379.

- maandag 13 oktober - aflevering 375 : Onder druk van Sven en Elke stapt Sneyers met zijn verdachtmakingen aan het adres van Alain naar de politie. Max gelooft in eerste instantie niets van het indianenverhaal, maar later besluit hij toch te onderzoeken of Alain al dan niet criminele bedoelingen heeft. Luc moet bij het speuren helpen. Debbie heeft een bloeding en wordt door Marcel naar het ziekenhuis overgebracht. Joke is in alle staten wanneer ze eindelijk verneemt wat er met haar dochter aan de hand is. Jan en de commandant zijn gestrand in een café in Meetkerke. Ze zitten zonder geld en zijn verplicht Nellie en Sam te bellen.

- dinsdag 14 oktober - aflevering 376 : Inspecteur Olivier voelt Camilla opnieuw aan de tand over het pistool dat ze op de zwarte markt kocht. Tijdens de ondervraging gaat het er hard aan toe, maar toch weigert ze de naam van haar contactpersoon te onthullen. Debbie ligt nog steeds in het ziekenhuis. Gelukkig is het leven van haar ongeboren kind niet in gevaar. Sneyers verheugt er zich op papa te worden en staat er niet bij stil dat zijn vriendinnetje mogelijk zwanger is van Alain. Nellie maakt zich zorgen over Jonas, het zoontje van dokter Jan. De arts heeft het razend druk in het ziekenhuis en laat de jongen meer dan eens aan zijn lot over.

- woensdag 15 oktober - aflevering 377 : Debbie ligt nog altijd in het ziekenhuis, waar ze op adem komt na de bloeding. Ze geraakt danig over haar toeren wanneer haar adoptiemoeder en Alain op bezoek komen. Ook Joke brengt elk vrij moment in het ziekenhuis door. Zij vindt dat Debbie aan Sneyers zo snel mogelijk moet vertellen dat Alain mogelijk de vader is van haar ongeboren kind. De commandant lijdt onder de ruzie met Sam, maar hij is veel te koppig om met haar te gaan praten.

- donderdag 16 oktober - aflevering 378 : Sneyers zit in zak en as sinds hij weet dat Debbie mogelijk zwanger is van Alain. Ook Sam krijgt een schok te verwerken. De kleine Dina wil immers alleen bij haar en Frank intrekken als ook de commandant terugkeert. Hij logeert nog steeds in De Schorre, maar niet voor lang meer. Omdat een verzoening met zijn dochter er niet meteen in zit, belet niets hem om op reis te vertrekken. Ook Sven overweegt om het café te verlaten. De kok is het kotsbeu om met diepvriesproducten te moeten werken en geeft Marcel de keuze.

- vrijdag 17 oktober - aflevering 379 : Sneyers voelt zich door Debbie verraden en wil niets meer met haar te maken hebben. Toch wordt hij ontzettend kwaad wanneer hij verneemt dat ze een abortus overweegt. Sam onderneemt opnieuw een poging om haar vader te overtuigen naar huis terug te keren. Ze windt er geen doekjes om dat het haar om Dina te doen is. Agent Max verdenkt er Alain van in drugs te handelen en laat het schaduwwerk opdrijven. Dokter Jan slaagt er maar niet in om zijn huishouden te beredderen. Gelukkig helpt Nellie hem uit de nood en ze zorgt geregeld voor zijn zoontje Jonas.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

12-10-2014 om 10:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : vanavond gaat de groep op zoek naar de vervanger van René Froger.

Sinds zondag 28 september 2014 kun je op NPO 3 iedere week kijken naar een nieuw seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland'. Voor deze zevende reeks reizen zes Nederlandse zangers/zangeressen af naar zonnig Ibiza. Onder leiding van presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) strijden zij om de titel 'Beste zanger van Nederland'.

De gasten in deze reeks van 'De Beste Zangers van Nederland' zijn : Amsterdamse rot in het vak René Froger (ESF 2009), volkszanger André Hazes jr, Monique Klemann van Lois Lane, Xander de Buisonjé, musicalster Carolina Dijkhuizen en tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007). Iedere aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn of haar ideale vervanger. Ze zingen elkaars repertoire en laten zich zo van een verrassende muzikale kant zien en zingen nummers die je misschien niet zo snel zou verwachten. Wie weet de anderen tot tranen toe te roeren en verrast het meest met zijn eigen versie van een nummer van een ander? En wie mag zich uiteindelijk de 'Beste Zanger van Nederland' noemen?

* derde aflevering - zondag 12 oktober 2014 :

Vanavond kun je weer genieten van een nieuwe aflevering van 'De Beste Zangers van Nederland'. De groep gaat op zoek naar de ideale vervanger van René Froger (ESF 2009).

Edsilia Rombley zingt de grote hit "Doe maar gewoon" van René Froger en André Hazes Jr. zingt het prachtige "This Is The Moment". Een uitzending die je niet mag missen!

'De Beste Zangers van Nederland', de derde aflevering van het zevende seizoen vanavond, zondag 12 oktober, tussen 20.25 en 21.15 op NPO 3. (bron en logo : TROS)

12-10-2014 om 10:37 geschreven door Redactie  


11-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (11-10-2014).

Op deze tweede zaterdag van oktober hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Eind deze maand geven De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) weer een groots concert met als titel 'Feestival'. Om dat concert wat luister bij te zetten heeft het trio een single op de markt gebracht, een Nederlandstalige versie van "A Brand New Day" van The Wiz Stars feat. Diana Ross & Michael Jackson uit 1979. De nieuwe single is sinds afgelopen maandag, 06 oktober, beschikbaar.

 De Nederlandse Songfestivaldeelneemster Joan Franka (ESF 2012) heeft na een lange stilte opnieuw van zich laten horen. Na meer dan tweeëneenhalf jaar heeft de zangeres van "You And Me" een nieuwe single op de markt met als titel "Nigel".

 De Nederlandse zanger Rob de Nijs (NSF 1969) bracht gisteren, vrijdag 10 oktober, "Nieuwe ruimte" op de markt. Op dat album staan in totaal veertien nummers, een combinatie van nieuwe nummers en bestaande nummers die in een nieuw jasje werden gestoken.

 De Nederlanders Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) en Kraantje Pappie hebben de handen in elkaar geslagen en brachten op vrijdag 03 oktober jongstleden de single "Handen omhoog" op de markt. Het nummer is ook terug te vinden op het album "Jij & ik" dat in augustus verscheen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Noorse zanger Alexander Rybak (ESF 2009) heeft sinds vandaag, zaterdag 11 oktober, een nieuwe single op de markt met als titel "What I Long For". Ook de Spaanse zangeres Ruth Lorenzo (ESF 2014) komt binnenkort met nieuw werk op de markt. Haar album "Planeta Azul" is vanaf maandag 27 oktober eerstkomende beschikbaar en inmiddels is er reeds een single, "Gigantes". Het einde van het jaar komt er aan en dat betekent meteen de release van een aantal kerstalbums. Ook de Zweedse Sarah Dawn Finer (MF 2007-2009, presentatrice MF 2012, woordvoerster ESF 2012) blijft niet achter en brengt op vrijdag 07 november eerstkomende "Vinterland" op de markt.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

11-10-2014 om 19:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : vanavond een strijd tussen De Romeo's en De Grietjes.

Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer : Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') is terug met 'Sing That Song', sinds zaterdag 06 september 2014, op Eén. Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit.

Maar Peter Van de Veire verwacht ook dit seizoen straf talent achter de piano's. Zo krijgen 'Team Florejan' en 'Team Hannes' onder meer versterking van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Bert Verbeke, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel (Eurosong 1999) en Josje solo, Brahim (2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'), Els de Schepper (Eurosong 2006), Eline De Munck, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jasper van Bandits (Eurosong 2014), Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Tesoro, Hadise (ESF 2009), Sergio (ESF 2002), Do, Gert Verhulst, Axl Peleman, Tom De Man en Mathias Vergels. Dat de beste moge winnen!

Ook nieuw dit seizoen is dat het publiek uit twee vakken bestaat, elk vak supportert voor een team : het team van Hannes of het team van Florejan. De teams spelen voor hun eigen publiek, met als inzet behalve veel muzikaal plezier een 'Sing That Song'-cd-box voor iedereen in het publieksvak van het winnende team.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater. Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Cookies & Cream en Els de Schepper (Eurosong 2006).

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor 'Oud België', 'Parade's end', 'Schellebelle 1919' en 'Groenten uit Balen'. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

* zesde aflevering - zaterdag 11 oktober 2014 :

In de zesde aflevering strijdt het team van Hannes : De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) tegen het team van Florejan : De Grietjes oftewel Isabelle A (Eurosong 1999), Silvy De Bie (Eurosong 2014) en Anneke van Hooff.

'Sing That Song', zesde aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 11 oktober 2014, tussen 20.40 en 21.45 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén, VRT)

11-10-2014 om 14:12 geschreven door Redactie  


10-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze tweede vrijdag van oktober hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Haal je meest glamoureuze outfit maar uit de kast! Morgen, zaterdag 11 oktober, wordt het Sportpaleis omgetoverd tot een luxueus discopaleis voor de dertiende editie van 'Studio 54'. Confetti, gigantische discoballen, champagne showers, glitter & glamour en heel veel pluimen, alles is er om er een super-de-luxe knalparty van te maken.

'Studio 54' gaat terug in de tijd en brengt een ode aan disco en aan de legendarische New Yorkse nachtclub waar eind jaren zeventig de grootsten der aarden de bloemetjes buiten zetten. 'Studio 54' pakt dit jaar uit met grote namen. Niemand minder dan de legendarische zussen van Sister Sledge, Cookies & Cream en onze eigen diva Natalia (Eurosong 2004) geven een spetterend optreden. Dimitri Vantomme (Eurosong 2004) zorgt voor de presentatie.

De vier zussen van Sister Sledge, ontdekt door Nile Rodgers van Chic, scoorden in de jaren zeventig monsterhits met o.a. "We Are Family" en "He's The Greatest Dancer" en krijgen het publiek gegarandeerd aan het dansen. Ook de Kempense popdiva Natalia zet het Sportpaleis in vuur en vlam met oude én nieuwe hits. DJ van dienst is een ganse nacht lang DJ WARD. Hij kent als geen ander de hippe discotracks van vroeger en nu.

Tickets (39 euro) voor 'Studio 54' kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. De deuren gaan open om 20.00 en het feest gaat door tot 06.00 's morgens.

Ongetwijfeld kent iedereen Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982) van haar personage Rita Van den Bossche uit de vtm-soap 'Familie'. Na de eerste eigen succesvolle zomershow in 2013 kwam er een vervolg in de zomer van 2014. Beide shows werden gespeeld in het gezelligste theater aan de Vlaamse kust, 't Colisée in Blankenberge.

Voor het eerst breng Jacky nu ook met Kerstmis een variétéshow en dit in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Vakkundige danseressen, prachtige kostuums, betoverende muziek en hilarische sketches kleuren de donkere dagen rond Kerstmis.

Verder maken Petra (Eurosong 1993-1999-2006-2014), Luc Steeno, de Popkoning (Jean-Pierre Maeren) en Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) hun opwachting.

Tickets voor één van de voorstellingen (vrijdag 26 tot en met zondag 28 december) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut).

 Vandaag (vrijdag 10 oktober) start in Nederland de gloednieuwe theatertournee 'René Froger - 30 jaar hits in concert' en met deze jubileumtour komt de populaire Nederlandse zanger in 2015 ook naar Vlaanderen!

René Froger (ESF 2009) trakteert het publiek tijdens deze concerten op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt  op zijn succesvolle dertigjarige carrière. Van de Engelstalige powerballads en swingende evergreens als "Just Say Hello", "Calling Out Your Name" en "This Is The Moment", tot Nederlandstalige meezingers als "Alles kan een mens gelukkig maken" en "Doe maar gewoon"; ze passeren in dit bijzondere concert allemaal de revue!

Een avond lang zingen, swingen en genieten met een absolute rasentertainer. 'René Froger – 30 jaar hits in concert' op zondag 19 april in Stadsschouwburg Antwerpen en zaterdag 25 april in Casino Kursaal Oostende. Tickets en info krijg je via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 25 20 20 (max. 0,30 euro/minuut).

10-10-2014 om 21:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : vanavond is het team van Regi Penxten aan de beurt in de 'Battles'.

Kleine performers met grote talenten betreden sinds vrijdag 05 september 2014 het podium in 'The Voice Kids'. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen, gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers, hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten. De eerste stap : coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) wegblazen met een straffe 'Blind Audition'. De talenten die de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het tegen elkaar op in de 'Battles', waarna slechts zes van hen doorstoten naar de grote finale. De beste stem wordt uiteindelijk dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids.

* zesde aflevering - vrijdag 10 oktoberr 2014 :

 Bijna 1.250.000 kijkers werden in de eerste 'Battle'-aflevering van 'The Voice Kids' weggeblazen door de jonge stemmen uit team Sean. De engelenstem van Juliette en de toonvastheid van Jens konden de coach het meest bekoren. Zij mogen zich de eerste finalisten van 'The Voice Kids' noemen.
 
Na Sean is het vandaag, vrijdag 10 oktober 2014, de beurt aan Regi om knopen door te hakken. In de tweede 'Battle'-aflevering van 'The Voice Kids' deelt hij zijn team op in vier trio's, die onderling een spannende 'Battle' zullen aangaan. De belangen zijn groot, want er zijn opnieuw maar twee finaletickets uit te delen. Aan Regi om samen met zijn hulpcoach Koen Buyse uit te maken welke talenten doorgaan.

Leonore (12, Aartselaar), Emma (14, Sint-Katelijne-Waver) en Manon (11, Lochristi) zijn de drie straffe ladies die als eerste tegen elkaar mogen battelen. En wel op "Burn" van Ellie Goulding, een moeilijk nummer omwille van de vele hoge noten. Daarbij moeten de meiden zich ook nog focussen op de tekst, zich inleven in het nummer en de danspasjes onder de knie krijgen. Geen eenvoudige opdracht…

Battle twee uit team Regi is een echte battle of the boys. Max (13, Steenokkerzeel), Seppe (13, Herselt) en Sam (11, Hoeilaart) droppen een bommetje in de zangarena en brengen "Granade" van Bruno Mars. De drie mannen uit team Regi zijn meteen erg enthousiast over de nummerkeuze en zien het volledig zitten om samen op het podium te staan. In de arena zullen ze Mr Nice Guy echter achterwege moeten laten, want slechts één van hen kan doorgaan naar de sing-off.

Voor Isabella (12, Berchem), Evy (13, Herselt) en Fiona (13, Sint-Baafs-Vijve), de derde battle die coach Regi op het publiek loslaat, mag het er iets steviger aan toe gaan. Zij halen hun girl power boven op "Zombie" van The Cranberries, een keuze die door de ene al enthousiaster onthaald wordt dan door de andere. De dames gaan er als een sneltrein tegenaan, maar krijgen van hun coach de opdracht om iets meer "op z'n Limburgs" te zingen…

Het laatste meidentrio dat Regi het podium opstuurt, bestaat uit de Italiaanse Alessia (13, Opglabbeek), de gevoelige Ebe (13, Borgloon) en de ritmische Junia (13, Antwerpen). De drie zorgen voor vuurwerk met "Firework" van Katy Perry. Vooral Ebe en Junia schatten hun concurrente Alessia erg hoog in en zien haar de 'Battle' winnen. Zit hun gevoel juist of zingt een ander talent zich naar de finale?

'The Voice Kids', zesde aflevering vanavond, vrijdag 10 oktober 2014, tussen 20.35 en 22.15 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 11 oktober, herhaald tussen 17.15 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

10-10-2014 om 12:42 geschreven door Redactie  


09-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met Ben Howard, Karolien Debecker en Bart Schols.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* drieëntwintigste aflevering - donderdag 09 oktober 2014 :

De Britse singer-songwriter Ben Howard ("The Fear" en 'Keep Your Head Up") laat zijn bloedmooie muziek op je los, Lieven Scheire brengt 'Nerdland' naar de studio, Karolien Debecker gaat pikante thema's op MNM niet uit de weg en Bart Schols is 'Te Gek!?' Dat allemaal straks in Café Corsari!

'Café Corsari', vanavonddonderdag 09 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

09-10-2014 om 20:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Zwitserse omroepen op zoek naar inzendingen Eurovisie Songfestival.

Midden juli jongstleden raakte bekend dat we op zaterdag 31 januari 2015 te weten zullen komen wie namens Zwitserland zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, dat in mei volgend jaar wordT gehouden in Wenen, de hoofstad van buurland Oostenrijk.

Tijdens de nationale selectie zullen zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) ook ditmaal de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen.

Sinds maandag 29 september kunnen geïnteresseerden hun liedjes indienen via het internet (klik hier) en dit nog tot en met maandag 27 oktober (08.00). Nadien krijgen de fans de gelegenheid om hun stem uit te brengen (waarschijnlijk tussen maandag 03 en maandag 17 november) en daarnaast zal ook een vakjury alle liedjes beoordelen. De negen nummers met de meeste stemmen gaan namens SRF en RTR door naar de volgende ronde.

RTS gaat op zoek naar zes liedjes en sinds dinsdag 09 september kunnen geïnteresseerden hun nummer(s) indienen bij de omroep en dit nog tot en met maandag 27 oktober. Nadien gaat een interne jury aan de slag en zullen er twaalf liedjes worden geselecteerd. Op donderdag 20 november worden die liedjes tijdens een radioprogramma op de wereld losgelaten en zal een jury er zes kiezen die doorstoten naar de volgende ronde.

RSI mag er drie aanduiden en de Italiaanse omroep is sinds woensdag 16 juli op zoek naar inzendingen voor haar selectie. Tot en met woensdag 15 oktober eerstkomende kunnen geïnteresseerden hun inzending(en) indienen bij de omroep.

De volgende ronde (met in totaal achttien deelnemers) vindt plaats op zondag 07 december. Die dag moeten de achttien kandidaten hun nummer ten gehore brengen voor een vakjury die dan de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) zal aanduiden.

Tijdens de finale op zaterdag 31 januari 2015, rechtstreeks vanuit Kreuzlingen, brengen de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Hun lot ligt tijdens die uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron : SRF)

09-10-2014 om 14:03 geschreven door Redactie  


08-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze tweede woensdag van oktober hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Het succes van The Common Linnets wordt dit najaar gevierd met een tournee in binnen- en buitenland. Voor deze tour bestaan The Common Linnets uit : Ilse DeLange, haar co-producer en singer/songwriter JB Meijers en de Amerikaanse singer/songwriters Rob Crosby, Matthew Crosby en Jake Etheridge. Allen hebben zij meegewerkt aan het album van The Common Linnets.

Je kan ze aan het werk zien in onder meer Amsterdam, Utrecht en Groningen. Tijdens de shows in Nederland zullen The Common Linnets putten uit zowel eigen repertoire als dat van Ilse DeLange.

In navolging van het internationale succes zullen The Common Linnets ook optredens buiten de landsgrenzen geven. Onder andere Berlijn, Londen en Wenen staan op het programma maar ook Brussel.

Voor een volledig overzicht van de najaarstournee verwijzen we je naar de website van de groep en dat kan via deze link.


 Later dit najaar brengt zangeres Frédérique Spigt (NSF 1998) haar album "The Medecine Show" op de markt en aan de release hiervan is ook een theatertournee gekoppeld.

Momenteel zijn er reeds een aantal try-outs en de première vindt zondag 19 oktober eerstkomende plaats in 'De Kleine Komedie' in Amsterdam. Voor een volledig overzicht van data en plaatsen verwijzen we naar de website van de zangeres of naar de website van Nationale Theaterkassa.

Er komt volgend jaar een tweede editie van 'Ladies of Soul' en dit op donderdag 12vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2015.

Ook ditmaal zullen Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007), Glennis Grace (ESF 2005) en Candy Dulfer een unieke avond verzorgen in de Ziggi Dome (Amsterdam). Onder de naam 'Ladies of Soul' brengen de vijf topartiesten met elkaar en ook solo een spetterende muzikale show ten gehore. Tijdens het concert wordt eigen repertoire afgewisseld met oude en nieuwe pop- en soulklassiekers. Een grote live band bestaande uit de 'crème de la crème' van muzikaal Nederland zal de Ladies begeleiden, aangevuld met speciale gasten.

Trijntje, Berget, Edsilia, Glennis en Candy hebben de kwalificatie 'Ladies of Soul' ruimschoots verdient. Deze gerenommeerde entertainers behoren al jaren tot de top in hun vakgebied. Met 'Soul' wordt niet alleen verwezen naar de voorliefde van de dames voor het muziekgenre maar ook naar hoe zij met hart en ziel, als soulmates en powerladies, op de bühne staan. De bundeling van hun krachten voor 'Ladies of Soul' vormen een unieke, spectaculaire en feestelijke avond die bruist, verrast en ontroert. 'Ladies of Soul' is een groots opgezette liveshow met topartiesten, vol herkenbare hits en verrassende gastoptredens.

Tickets voor het concert van donderdag 12 februari kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van 'Ladies of Soul', de concerten van vrijdag 13 en zaterdag 14 februari zijn reeds volledig uitverkocht.

08-10-2014 om 20:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Yannick Bovy komt zijn nieuwe cd voorstellen bij Freek.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* tweeëntwintigste aflevering - woensdag 08 oktober 2014 :

Stamgast is schrijfster Griet Op De Beeck. Yannick Bovy komt zijn nieuwe full-cd "All The Way" voorstellen. Hij deed pas nog het voorprogramma van Lady Gaga en Tony Bennett op de Grote Markt van Brussel. Net voor de live-uitzending van 'Café Corsari' geeft hij ook een showcase, in samenwerking met Radio 2.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 08 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

08-10-2014 om 19:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : Tine Embrechts vormt vanavond een team met haar partner Guga Baúl.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 6 - woensdag 08 oktober 2014 :

Tine Embrechts vormt vandaag een team met Guga Baúl en Sven De Ridder bundelt de krachten met Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') om de titel van 'beste kijkers' binnen te rijven.

'Beste Kijkers', zesde aflevering vanavond, woensdag 08 oktober 2014, tussen 21.35 en 22.40 op vtm. (bron en foto : vtm)

08-10-2014 om 13:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Grote Ster, Kleine Ster' : vtm-weerman Frank Duboccage brengt tweeling Sara en Maia mee naar de studio.

Wil je weten wie de ouders zijn waarover hun kleine oogappels deze straffe uitspraken doen? Vraag je je wel eens af hoe een bekende mama zich voelt als ze pas uit bed stapt? Of waarmee kunnen kinderen van een zanger of een topsporter hun ouders echt blij maken?

Kleine en grote geheimen van bekende Vlamingen komen naar boven in het gloednieuwe spelprogramma 'Grote Ster, Kleine Ster'. Presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) verwelkomt sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks drie bekende Vlamingen samen met hun zoon of dochter. Zoon- en dochterlief laten Vlaanderen ontdekken hoe hun bekende mama of papa thuis écht zijn, als ze niet in de spotlights staan. De inzet : zoveel mogelijk geld inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel.

Presentator van dienst is Koen Wauters. Naast de vele programma's die hij al heeft gepresenteerd bij vtm, zagen we de frontman van Clouseau het afgelopen jaar ook aan het werk als coach in 'The Voice' en als durfal in 'Wauters vs. Waes'. Koen is een man van vele talenten en twee daarvan - presenteren en omgaan met kinderen - maken van hem de ideale host voor dit programma.

Eerder presenteerde hij al 'Het Verstand van Vlaanderen' waarin kinderen de hoofdrol speelden en ook in 'Wauters vs. Waes' demonstreerde Koen op hartverwarmende wijze hoe goed hij met kinderen overweg kan. Hij legde zijn ziel in de memorabele proef tegen Tom Waes waarin hij een klasje van achtjarigen de essentie van het communisme moest bijbrengen. In 'Grote Ster, Kleine Ster' kan Koen zijn kinderhart opnieuw boven halen.

Wekelijks tonen drie bekende Vlamingen zich moedig genoeg om het samen met hun zoon of dochter tegen elkaar op te nemen in dit onthullende spelprogramma. Ze hebben dan ook stuk voor stuk een mooi motief om deel te nemen : de pot van 5.000 euro winnen voor hun favoriete goede doel.

Dat er eerst een quiz gespeeld moet worden, vinden de deelnemers niet erg. Vooral de jongste deelnemers niet, want host Koen maakte vooraf een praatje met de kids en baseerde zijn vragen op de vertelsels van de kinderen, met heel wat pittige, grappige en soms zelfs ietwat gênante anekdotes over mama of papa tot gevolg …

* zesde aflevering - woensdag 08 oktober 2014 :

In aflevering zes nemen deze grote sterren het met hun kleine sterren tegen elkaar op : Willy Sommers en zoon Luka, Frank Duboccage en tweeling Sara en Maia, Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') en dochter Mille.

'Grote Ster, Kleine Ster', zesde aflevering vanavond, woensdag 08 oktober 2014, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

08-10-2014 om 13:40 geschreven door Redactie  


07-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Jan Smit en Kraantje Pappie.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* eenentwintigste aflevering - dinsdag 07 oktober 2014 :

Topchef Antonio Carluccio, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) en Kraantje Pappie en stamgaste Griet Op de Beeck : straks in Café Corsari!

'Café Corsari', vanavond, dinsdag 07 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

07-10-2014 om 19:37 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs