Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Niels Albert en supersterren uit 'The Bold and The Beautiful'.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* twintigste aflevering - maandag 06 oktober 2014 :

Een goed gevuld café deze avond! We praten met Niels Albert over zijn afscheid, met supersterren uit 'The Bold and The Beautiful', over comedylessen met Steven Goegebeur en Jef Neve heeft een internationale topartiest kunnen overtuigen om Brel te coveren : Tom McRae schuift aan aan zijn piano.

Griet Op de Beeck is deze week onze stamgaste.


'Café Corsari', vanavondmaandag 06 oktober 2014, tussen 21.30 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

06-10-2014 om 16:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : winnaar Sanremo-festival mag voor Italië naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

 De Italiaanse nationale omroep RAI heeft vorige week maandag, 29 september, laten weten dat de winnaar van de komende editie van het 'Festival di Sanremo' naar het Eurovisie Songfestival mag gaan.

De 65e editie van het festival vindt volgend voorjaar plaats tussen dinsdag 10 en zaterdag 14 februari 2015. De winnaar van dat festival mag in de maand mei dan aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Als één van de 'Big 5' is Italië meteen verzekerd van een plaats in de finale.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het immens populaire nationale festival afgevaardigd, behalve dit jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni.

De winnaar mag echter afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zal er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook zal deelnemen aan het 'Festival di Sanremo'. (bron en logo : RAI)

06-10-2014 om 15:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste dag van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Fans van schlagers en foute muziek zullen op zaterdag 25 oktober (deuren : 19.00, start : 20.00) uit de bol kunnen gaan op de tweede editie van de 'De Foute Nacht'.

Er is de laatste jaren een enorme belangstelling voor schlagers en polonaises. Dit genre, in combinatie met de zeer dynamische dj Dimi (Eurosong 2004) die allerlei foute hits zal draaien, bezorgen u een top ambiance avond.

Voor deze tweede editie van 'De Foute Nacht' worden alle registers opengetrokken. Er worden in Den Boomgaard in Ranst (Antwerpsesteenweg 57, 2520 Broechem) liefst zes topartiesten verwacht. Met bekende Vlaamse artiesten als Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Willy Sommers en Swoop (met Filip D'haeze - De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) zal de sfeer er goed inzitten. Daarnaast komen ook de bekende Vlaamse zangeressen Lindsay en Laura Lynn op het podium.

Dj Dimi zal alles op een ‘foute’ manier aan elkaar draaien. Wie gaat er niet graag uit zijn dak op nummers als "YMCA" en "Ich Bin Wie Du", of "You’re The First, The Last, My Everything"?

Tickets (27 euro, exclusief 1,5 euro reserveringskosten) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van 'De Foute Nacht' of via TeleTicketService.

Bandits (Eurosong 2014) organiseert voor het derde jaar op rij een fanweekend in Center Parcs De Vossemeren (Elzen 145, 3920 Lommel). Ben jij ook zo'n fan van Jasper (Junior Eurosong 2007), Toon (Junior Eurosong 2009), Tim (Junior Eurosong 2009) en Thomas (Junior Eurosong 2009)? Wees er dan zeker bij, van vrijdag 21 tot en met maandag 24 november eerstkomende. De band nodigt graag alle fans hierop uit!

Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van de Bandits! Vorig jaar bouwden ze met z'n allen een feestje tijdens de Bandits-party en werd er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de fans zich te pletter amuseerden konden alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo óf in de andere parkfaciliteiten.

Voor meer informatie kan je hier terecht alwaar je meteen ook je weekendje uit kan boeken!


 Anouk (ESF 2013) behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze mag zich met trots de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen noemen. Sinds de grote doorbraaksingle "Nobody's Wife" (1997) is haar dansbare rock niet weg te slaan uit de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Van haar album "Hotel New York" (2005) worden in Nederland en België samen meer dan 275.000 stuks verkocht. Een zeldzaam resultaat. Ze wordt een vast gezicht op alle muziekzenders en alle grote (festival)podia van de Benelux. In 2011 zien we haar voor de zesde keer schitteren op 'Rock Werchter' en een jaar later speelt de rockgodin de pannen van het Sportpaleisdak, met vier verschillende bands. Anouk kondigt eind 2013 aan voorlopig niet op te treden en neemt in 2014 haar nieuwe album op.

Vandaag is Anouk weer helemaal terug! Eerst liet ze "Places To Go" op haar fans los, de eerste single van haar nieuwe langspeler "Paradise And Back Again", die op maandag 24 november in de rekken wordt verwacht. In de video die bij de single hoort, zien we een gelukkige Anouk, omringd door vrienden en kinderen, waaronder ook Sion Jethro, haar jongste vijfde kindje. De stralende Nederlandse ster staat te popelen om ook live naar het publiek terug te keren. En dat doet ze op zaterdag 07 maart 2015 (aanvang : 20.30) met een concert in het Sportpaleis.

Kaarten (41, 48 en 53 euro, inclusief servicekosten) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService.

06-10-2014 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : IJslandse omroep op zoek naar inzendingen nationale Songfestivalselectie 2015.

 De IJslandse nationale omroep is sinds vrijdag 26 september 2014 (12.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd), op zoek naar inzendingen voor 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Daarmee is het eiland het volgende land in het rijtje dat een kandidaat zal sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. RÚV gaat begin volgend jaar op zoek naar de inzending voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival en nu al staat vast dat de finale in de loop van februari zal plaatsvinden. De inschrijvingstermijn voor de nationale selectie loopt nog tot en met maandag 20 oktober (11.59 plaatselijke tijd, 13.59 Belgische tijd) eerstkomende.

Componisten en tekstschrijvers moeten de IJslandse nationaliteit hebben of woonachtig zijn op het eiland sinds 01 oktober 2014. De omroep laat ook ditmaal toe dat ze samenwerken met buitenlandse componisten en/of tekstschrijvers. Componisten mogen maximaal twee nummers insturen, voor de tekstschrijvers geldt deze beperking echter niet.

Uit alle inzendingen zal een interne jury een aantal nummers kiezen die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Samen met de componisten/tekstschrijvers wordt er dan op zoek gegaan naar de meest geschikte artiest(en).

Net als de voorbije vier jaar moeten alle nummers tijdens de nationale selectie in de eigen taal worden gebracht. Dit betekent evenwel niet dat de IJslandse inzending volgend jaar ook in de eigen taal te horen zal zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. De componisten, tekstschrijvers en de uitvoerende artiest(en) hebben de keuze om het nummer in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen in een andere taal te zingen. (bron en logo : RÚV)

06-10-2014 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : deelnemers Macedonische nationale Songfestivalselectie zijn bekend.

Volgende maand, meer bepaald op woensdag 12 november 2014, wordt in de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië de kandidaat gekozen die het land volgend jaar mei zal vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep ontving meer dan tweehonderd inzendingen voor de selectie die een dag eerder dan eerst voorzien zal plaatsvinden. In totaal werden twintig kandidaten geselecteerd en hun namen, en de titel van hun liedje, werden op vrijdag 26 september door de omroep wereldkundig gemaakt.

* de twintig deelnemers aan 'Skopje Fest' :

01. "Sever-Jug" door Risto Samardjiev & Vlatko Ilievski (ESF 2011).
02. "Alo" door Lena Zatkoska.
03. "Vo tvojot svet" door Aleksandra Janeva.
04. "Znam" door Nade Talevska.
05. "Sakam da letam" door Sanja Gjoshevska.
06. "Mi fali nekoj kako tebe" door Viktorija Loba (JESF 2003).
07. "Mig bez tebe" door Goran Naumovski & Sanja Kilkez.
08. "Sonce niz oblaci" door Lidija Kochovska & Marijan Stojanovski.
09. "Sakam da letam" door Vera Janković.
10. "Da ne te sakam" door Evgenija Chanchalova.
11. "Sovrshena bura" door Daniel Kajmakoski.
12. "Brod shto tone" door Tamara Todevska (ESF 2008, backing vocal ESF 2014).
13. "Marija" door Aleksandar Tarabunov.
14. "Se shto vetiv" door Dimitar Andonovski.
15. "Samo za tebe" door Verica Pandilovska.
16. "Pekolno mi nedostasuvash" door Tanja Carovska.
17. "Dlaboko vo sebe" door Miyatta.
18. "Ni Lj od Ljubovta" door Joce Panov.
19. "Srce chuva spomeni" door Aleksandra Mihova.
20. "Bluz" door Sasho Gigov-Gish.

Tijdens de finale van 'Skopje Fest', rechtstreeks vanuit Metropolis Arena te Skopje (aanvang : 20.30) en gepresenteerd door Vasil Zafircev, ligt het lot van de kandidaten in de handen van de kijkers thuis (50%) en een internationale vakjury (50%). Naast een geldprijs van 20.000 euro krijgt de winnaar meteen ook een ticket voor Oostenrijk. (bron en logo : MKRTV)

06-10-2014 om 11:03 geschreven door Redactie  


05-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Zweedse omroep komt met wijzigingen voor Songfestivalselectie 'Melodifestivalen 2015'.

 De Zweedse nationale omroep (SVT) ging tussen maandag 01 september (vanaf 09.00) en dinsdag 16 september (tot en met 08.59), via hun website, op zoek naar inzendingen voor 'Melodifestivalen 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdagmiddag 16 september maakte de omroep bekend dat het in totaal 2.177 inzendingen voor de nationale selectie had ontvangen, 1.733 van gevestigde waarden en 444 van amateurs. In vergelijking met de editie van dit jaar zijn dat 382 inzendingen minder en het is meteen ook het laagste aantal inzendingen sinds 2002.

De omroep drong er ook dit jaar bij de vrouwelijke componisten op aan om massaal nummers in te sturen. SVT wil namelijk dat maar liefst vijftig procent van de geselecteerde nummers (uit de open competitie) door één of meerdere vrouwen (al dan niet samen met mannelijke componisten/tekstschrijvers) werd geschreven. Voor de selectie van dit jaar was dit cijfer 'slechts' twintig procent. Dertig procent van de geselecteerde liedjes zullen in de eigen landstaal ten gehore worden gebracht en mits toelating van de omroep mogen instrumenten eventueel live worden bespeeld.

Op maandag 22 september raakte bekend dat de nationale selectie volgend jaar zal plaatsvinden met 28 liedjes in plaats van 32 zoals dat sinds 2002 het geval was. Dat betekent dat elke voorronde zeven in plaats van acht nummers zal bevatten, maar daartegenover staat dan dat de finale wordt uitgebreid van tien naar twaalf kandidaten. Ook komt er een beperking wat het aantal stemmen per liedje betreft (maximaal twintig).


Per voorronde stoten de nummers één en twee meteen door naar de finale, de nummers drie en vier mogen naar de herkansingsronde. Uit die herkansingsronde stoten dan niet twee maar vier liedjes door naar de finale, wat het aantal daar dus op twaalf zal brengen.

Veertien van de achtentwintig nummers komen uit de open competitie. Maximaal dertien daarvan komen uit de gewone inschrijving en minstens één nummer komt van een componist/tekstschrijver die nog nooit een nummer op de markt heeft gebracht. De overige veertien nummers worden op verzoek van de omroep gecomponeerd of worden geselecteerd uit nummers die via de open competitie werden aangeboden. Eén van die plaatsen gaat naar Kalle Johansson, de winnaar van 'Svensktoppen nästa 2014'.

Op donderdag 25 september raakte bekend dat 'Melodifestivalen 2015' van start zal gaan op zaterdag 07 februari (Göteborg, Scandinavium) en verder komen ook nog Malmö (Malmö Arena, zaterdag 14 februari), Östersund (Östersund Arena, zaterdag 21 februari), Örebro (Conventum, zaterdag 28 februari) en Helsingborg (Helsingborg Arena, zaterdag 07 maart) aan bod. De finale vindt plaats op zaterdag 14 maart in de hoofdstad Stockholm (Friends Arena).

 Vorige maandag, 29 september, maakte SVT de namen bekend van het presentatieduo en dat is volgend jaar niemand minder dan oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson.

Later dit najaar (oktober of november) worden de titels van de nummers alsook de namen van de componisten/tekstschrijvers wereldkundig gemaakt. De namen van de bijhorende artiesten volgen in een nog later stadium. (bron, logo en foto : SVT)

05-10-2014 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Oekraïne neemt volgend jaar niet deel aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 De Oekraïense nationale omroep heeft op vrijdag 19 september jongstleden bekendgemaakt dat het volgend jaar niet zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep (
NTU) heeft laten weten dat het geen geld heeft om een deelname aan het jaarlijkse liedjesfestival te bekostigen. Daarnaast vindt er een reorganisatie plaats en ook de politieke toestand in het oosten van het land is één van de redenen waarom de omroep volgend jaar afhaakt. Vooralsnog is er de intentie om in 2016 opnieuw een kandidaat af te vaardigen.

De voormalige Russische republiek nam in 2003 voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist een jaar later, bij de tweede deelname, als winnaar uit de bus te komen. Op een totaal van twaalf deelnames wist het land maar liefst acht maal in de top tien te eindigen.

Naast de overwinning in 2004 waren er nog tweede plaatsen in 2007 en 2008, een derde plaats in 2013, een vierde plaats in 2011, een zesde plaats eerder dit voorjaar, een zevende plaats in 2006 en een tiende plaats in 2010. (bron : NTU)

05-10-2014 om 20:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Mayra krijgt slecht nieuws en Nancy zet Marianne met beide voeten op de grond.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

 DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.621 TOT EN MET 3.625.

Lowie krijgt een serieuze financiële opdoffer te verwerken. Ann zet Marianne op haar plaats. Peggy is bang voor wat haar te wachten staat. Frank en Simonne steunen haar. Femke is een andere menig toegedaan dan Peter, maar Peter wil alles op alles zetten.

- maandag 06 oktober - aflevering 3.621 : Ann zet Marianne op haar plaats. Luc heeft de hulp nodig van Toon. Judith wordt geconfronteerd met Mayra. Femke is een andere mening toegedaan dan Peter. Lena moet Jens iets bekennen. Leo verrast Jenny. Geert voelt zich niet zo goed.

- dinsdag 07 oktober - aflevering 3.622 : Peter gaat op stap met Eddy. Marianne zoekt toenadering tot Mayra. Lowie start met zijn rijlessen. Peggy probeert optimistisch te zijn. Femke maakt zich zorgen om Peter. Waldek verliest stilaan de moed. Nancy zet Marianne met beide voeten op de grond.

- woensdag 08 oktober - aflevering 3.623 : Ann blijft Mayra steunen. Lowie krijgt een serieuze financiële opdoffer te verwerken. Peggy is bang voor wat haar te wachten staat. Femke wil dat Peter zich herpakt. Het onderwerp kinderen wordt aangesneden bij Sam en Tim. Nancy vertelt Eddy haar nieuwste idee.

- donderdag 09 oktober - aflevering 3.624 : Peter wil alles op alles zetten. De kaartavond in de Zus en Zo krijgt een vreemde wending. Lena heeft een belangrijke mededeling voor Olivia. Luc biedt Lowie zijn hulp aan. Nancy doet Marianne een voorstel. Mayra krijgt slecht nieuws te horen.

- vrijdag 10 oktober - aflevering 3.625 : Mayra en Ann hebben het niet gemakkelijk. Frank en Simonne steunen Peggy. De spanning is te snijden tussen Peter en Peggy. Nancy legt Leo op de rooster. Lowie heeft een investeerder gevonden. Er is goed nieuws voor Waldek. Toon wordt geplaagd op het werk.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

05-10-2014 om 16:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Cédric overweegt om op internaat te gaan en Agnes beschuldigt Mathias van seksuele avances.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Na twee maanden zomerbreak is het tijd voor antwoorden. Die krijgen de fans sinds maandag 25 augustus 2014 in het nieuwe seizoen.

Bij de start van dat nieuwe seizoen krijgt Peter Van den Bossche het hard te verduren. Zijn vriendin Elise is vermoord en zijn dochter Louise is op de vlucht, nadat ze de labiele Delphine de moord zag plegen. Delphine heeft dan ook maar één doel voor ogen : Louise het zwijgen opleggen. Ook zijn bloedeigen zus Véronique bezorgt Peter flink wat kopzorgen. Zij stak hem een mes in de rug door voor haar concurrerende bedrijf Vero Bello een samenwerking aan te gaan met June, Peters ex. Drijft dit bondgenootschap de familie helemaal uit elkaar?

Voor Maarten Van den Bossche breken de komende weken spannende tijden aan. Zijn vriendin Roos wordt in Pakistan nog steeds gegijzeld door extremisten en deed in de seizoensfinale een emotionele oproep. Om Roos in leven te houden, moet hij de instructies van de gijzelnemers strikt opvolgen. Maar Maarten wil het heft in eigen handen nemen en zelf naar Pakistan reizen. Zet hij zijn leven en dat van Roos op het spel door op te trein te stappen?

Voor heel wat 'Familie'-adepten was één vraagstuk alvast opgelost dankzij de 'vtm app' : dat van Thomas Feyaerts. Tijdens de seizoensfinale werd immers duidelijk dat de nieuwe huisgenoot van Mieke, Niko, Evy en Zjef heel wat mysterie veroorzaakte. Een tweede Thomas Feyaerts meldde zich aan op de modeshow van Vero Bello, maar slecht één van hen was de échte. Op maandag 25 augustus 2014 kwamen beide Thomassen lijnrecht tegenover elkaar te staan en werden alle mysteries ontrafeld in het nieuwe 'Familie'-seizoen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.356 TOT EN MET 5.360.

- maandag 06 oktober - aflevering 5.356 : Véronique en Cédric zijn aan het eind van hun Latijn. Samenleven lijkt niet te lukken. Hanne en Thomas houden hun relatie angstvallig geheim, hoe moeilijk dat ook is. Leen en Faroud hebben in de Foodbar een afspraak die niet onopgemerkt voorbijgaat.

- dinsdag 07 oktober - aflevering 5.357 : Mathias maakt Agnes duidelijk dat hij haar nooit meer wil zien, maar zij is niet van plan zich zomaar bij zijn beslissing neer te leggen. Evy weet niet of ze moet ingaan op het aanbod van Andreas. Onder impuls van Zjef neemt ze een beslissing. Véronique ontdekt dat Cédric regelmatig spijbelt en is ten einde raad. Cédric zelf zoekt hulp bij Rita.

- woensdag 08 oktober - aflevering 5.358 : Thomas laat Peter duidelijk verstaan dat hij verkeerd bezig is. Fashion moet uitgaan van zijn eigen sterkte en mag niet meegesleurd worden in zijn persoonlijke vendetta met Véronique. Leen zoekt steun bij Trudy en Mieke. Cédric overweegt om op internaat te gaan.

- donderdag 09 oktober - aflevering 5.359 : Evy heeft het moeilijk om met Andreas samen te werken en laat dat duidelijk verstaan. Zjef probeert haar op andere gedachten te brengen. De geheime liefde van Thomas blijft een bron van speculatie. Bij Vero Bello lopen de spanningen hoog op tussen Rudi en June.

- vrijdag 10 oktober - aflevering 5.360 : Agnes beschuldigt Mathias ervan seksuele avances bij haar gemaakt te hebben. Liesbeth wil de Foodbar uitbouwen tot een keten, maar Benny is niet voor dat idee te vinden. De spanningen bij Vero Bello doen Rudi terug verlangen naar de sfeer bij Fashion. Hij spitst de oren wanneer hij verneemt dat er opnieuw een vacature is.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

05-10-2014 om 15:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : er wordt deze week over de toekomst van David beslist.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 27 TOT EN MET 31.

- maandag 06 oktober - aflevering 27 : Tim geeft Robby een uitgebreid verslag van zijn eerste surfles. De vragen over de vuile streek die Stijn met Laura wil uithalen ontwijkt hij echter. Toch heeft hij last van zijn geweten. In de krant wordt uitgebreid bericht over de onbekende man die Koksijde op stelten heeft gezet. Sofie en haar vader Herman beseffen dat het niet lang meer zal duren voor de pers weet krijgt van David. Die verblijft nog altijd in het klooster bij zuster Rita. Zij neemt hem mee naar school, waar ze lesgeeft in het eerste leerjaar. Andrea maakt op een aangename manier kennis met Lotte.

- dinsdag 07 oktober - aflevering 28 : De 'zaak David' wordt behandeld op de sociale dienst, waar er over zijn toekomst zal worden beslist. Sofie voelt zich in de steek gelaten door Pieter, die zich heel bewust afzijdig houdt. De nonnen hopen dat David bij hen mag blijven, want ze hebben zich al aan hem gehecht. Christian, de vader van David, vecht ondertussen met de herinneringen aan zijn groot verlies.

- woensdag 08 oktober
- aflevering 29 : Zowel zuster Rita als Sofie houden een pleidooi om voor David te mogen zorgen. Hij heeft vandaag een persoonlijk gesprek met de sociale dienst en daarvan zal afhangen of David bij de nonnen blijft of terugkeert naar de Klaerhouts. Hannelore verleidt Pieter, wiens weerstand bijzonder zwak is. De pers krijgt er lucht van dat David ondergedoken zat bij de Klaerhouts en dat baart Herman zorgen. Tim ontfermt zich over Laura.

- donderdag 09 oktober
- aflevering 30 : Davids eerste dag in het huis van de Klaerhouts verloopt niet rimpelloos. Hij ontdekt niet alleen de make-up van Delphine, maar ook de fles cointreau. Het zint Delphine niet dat David alle aandacht krijgt en ze probeert hem belachelijk te maken. Achter de rug van Lotte zoekt Sander een bijjob als taxichauffeur. Bea vangt bot bij Herman.

- vrijdag 10 oktober
- aflevering 31 : Delphine heeft de pers uitgenodigd om kennis te maken met David, maar dat is buiten Sofie gerekend. Toch geeft Delphine niet op en ze beslist daarop zelf een reportage over David te maken. Pieter en Hannelore vrijen met elkaar. Tim wil Laura helpen, maar wil geen ruzie met Stijn en hij probeert de kerk in het midden te houden. Sofie brengt Andrea op de hoogte over de doorbraak die zij en Pieter maakten in het Alzheimeronderzoek.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

05-10-2014 om 14:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Magda en Georges stappen dan toch in het huwelijksbootje.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 370 TOT EN MET 374.

- maandag 06 oktober - aflevering 370 : Debbie mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Ze wil alle banden met het verleden doorknippen en niets meer met haar adoptiemoeder Ria en met Alain te maken hebben. Het liefst wil ze opnieuw bij Joke en Marcel gaan wonen. Zij kunnen haar geen luxe geven, maar wel vriendschap en geborgenheid. Magda is opgelucht nu haar huwelijk toch kan doorgaan. De organisatie van de receptie is een ramp want alle traiteurs van Wittekerke en omstreken hebben andere opdrachten. Er zijn ook geen ceremoniewagens meer te vinden. Angèle wil Magda toch het feest geven waarvan ze droomt en schakelt alle vrienden in.

- dinsdag 07 oktober - aflevering 371 : Sneyers kan zijn oren niet geloven wanneer Sven hem zijn liefde verklaart. Zodra hij van de schok bekomen is, zet Sneyers dan ook de puntjes op de i. Hij is nog altijd stapel op Debbie, hoewel zij zich onmogelijk gedraagt. Debbie zelf verkrampt telkens hij in haar buurt komt en ze is helemaal niet te spreken over zijn speculaties over de relatie tussen Ria en Alain. Ook Jan heeft nog altijd een boontje voor Nellie. Hij nodigt haar uit voor een etentje als dank omdat zij het leven van Jonas heeft gered. Nellie weet dat Jan bijbedoelingen heeft en weigert vriendelijk maar kordaat. Morgen stappen Magda en Georges in het huwelijksbootje. Joke heeft de catering voor haar rekening genomen. Ze wil niets aan het toeval overlaten en besluit het café voor een dag te sluiten. Max is er nog altijd niet in geslaagd om de Amerikanen op te sporen, die Camilla's alibi kunnen bevestigen.

- woensdag 08 oktober - aflevering 372 : Vandaag stappen Magda en Georges in het huwelijksbootje. De bruid voelt zich echter niet in de zevende hemel. Ze blijft het spijtig vinden dat het een sober feest in De Schorre zal zijn. Magda kan niet vermoeden welke verrassingen Angèle, Sven, Joke, Elke, Max, Luc en de anderen voor haar en Georges in petto hebben. Sneyers is vastbesloten te bewijzen dat het spelletje tussen Ria en Alain al veel langer bezig is dan Debbie vermoedt. Dina sluit vriendschap met Jonas, het zoontje van dokter Jan.

- donderdag 09 oktober - aflevering 373 : Het huwelijksfeest in De Schorre heeft tot in de vroege uurtjes geduurd. Sven ontwaakt uit zijn roes wanneer hij de ravage in het café ziet. Hij heeft weinig zin om de rommel op te ruimen, zeker omdat hij er alleen voorstaat. Marcel mag nog niet werken, Joke slaapt nog en Sneyers is nergens te bespeuren. Ook ten huize Magda en Georges is het druk. Zij komen handen te kort om de grap van Sneyers en Frank op te ruimen. De commandant heeft Sam doen inzien dat zij Dina teveel bemoedert. Frank kan dat alleen maar beamen. Debbie voelt zich niet lekker en consulteert dokter Nellie. Sneyers blijft Ria en Alain schaduwen.

- vrijdag 10 oktober - aflevering 374 : Sneyers is nog altijd vastbesloten te bewijzen dat Alain in zaken betrokken is die het daglicht niet mogen zien en schaduwt hem tijdens elk vrij moment. De achtervolging leidt naar een afgelegen plek, waar Alain in een zwarte Mercedes stapt. Debbie durft Joke niet te vertellen dat ze zwanger is. De moed zakt haar telkens weer in de schoenen, ondanks de aanmoedigingen van Marcel. Max en Elke genieten van de theatervoorstelling Romeo & Juliet en gaan na afloop samen pinten pakken.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

05-10-2014 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : vanavond brengt Edsilia Rombley de Songfestivalklassieker van de Britse Imaani.

 Sinds zondag 28 september 2014 kun je op NPO 3 iedere week kijken naar een nieuw seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland'. Voor deze zevende reeks reizen zes Nederlandse zangers/zangeressen af naar zonnig Ibiza. Onder leiding van presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014, presentator NSF 2012) strijden zij om de titel 'Beste zanger van Nederland'.

De gasten in deze reeks van 'De Beste Zangers van Nederland' zijn : Amsterdamse rot in het vak René Froger (ESF 2009), volkszanger André Hazes jr, Monique Klemann van Lois Lane, Xander de Buisonjé, musicalster Carolina Dijkhuizen en tweevoudig Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007). Iedere aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn of haar ideale vervanger. Ze zingen elkaars repertoire en laten zich zo van een verrassende muzikale kant zien en zingen nummers die je misschien niet zo snel zou verwachten. Wie weet de anderen tot tranen toe te roeren en verrast het meest met zijn eigen versie van een nummer van een ander? En wie mag zich uiteindelijk de 'Beste Zanger van Nederland' noemen?

* tweede aflevering - zondag 05 oktober 2014 :

Vanavond is Edsilia Rombley de hoofdgast in een nieuwe aflevering van het zevende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland'. René Froger, André Hazes jr, Monique Klemann, Xander de Buisonjé en Carolina Dijkhuizen zingen liedjes van Edsilia en andere artiesten en Edsilia zingt zelf een Songfestivalklassieker "Where Are You" van Imaani (ESF 1998).

'De Beste Zangers van Nederland', de tweede aflevering van het zevende seizoen vanavond, zondag 05 oktober, tussen 20.30 en 21.15 op NPO 3. (bron en logo : TROS)

05-10-2014 om 00:06 geschreven door Redactie  


04-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Estse nationale omroep op zoek naar inzendingen 'Eesti Laul 2015'.

 De Estse nationale omroep ETV is sinds woensdag 17 september op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Geïnteresseerden krijgen nog de tijd tot en met maandag 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) eerstkomende om hun nummers in te dienen bij de omroep. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

De twintig geselecteerde kandidaten worden uiterlijk vrijdag 05 december bekendgemaakt en ook de data van de halve finales en de finale zijn inmiddels reeds bekend.

De twee halve finales (met telkens tien kandidaten) vinden plaats op zaterdag 07 en zaterdag 14 februari 2015. Uit elke halve finale stoten vijf deelnemers door naar de finale die op zaterdag 21 februari zal plaatsvinden. Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het trio dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen zullen aanduiden. (bron en logo : ETV)

04-10-2014 om 23:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : 'Building Bridges' is slogan zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 'Building Bridges' is de slogan voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar mei zal plaatsvinden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Dat heeft de Oostenrijkse nationale omroep ORF op donderdag 11 september jongstleden wereldkundig gemaakt.

De omroep kreeg meer dan honderd voorstellen (zowel intern als extern) en voor Alexander Wrabetz (directeur omroep) is dit een logische keuze. "Na de selectie van Wenen als gaststad en de benoeming van het volledige team, hebben we door de keuze van de slogan een nieuwe stap gezet op weg naar de organisatie van het grootste tv-evenement ter wereld. Met 'Building Bridges' hebben we een thema gekozen  waarbij me muziek willen gebruiken om bruggen te bouwen tussen het oosten en het westen en tussen culturen en talen, en dit in Wenen, het muzikale hart van Europa".

'Building Bridges' treedt daarmee in de voetsporen van 'Light Your Fire' (2012), 'We Are One' (2013) en '#JoinUs' (2014). (bron : ORF)

04-10-2014 om 23:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Servië volgend jaar van de partij in Wenen, RTS organiseert nationale selectie.

 Midden vorige maand raakte bekend dat de Servische nationale omroep RTS aan de EBU had laten weten dat het volgend jaar (eventueel) zou deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Omroepen die de intentie hebben om deel te nemen aan de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival moesten dit vóór maandag 15 september laten weten aan de overkoepelende organisatie.

RTS liet in een mededeling weten dat het tot en met zaterdag 10 oktober de tijd heeft/had om de nodige fondsen te verzamelen om na één jaartje afwezigheid opnieuw van de partij te zijn. Maar op vrijdag 26 september maakte de omroep bekend dat het Vladimir Graić gevraagd heeft om drie liedjes te schrijven voor een nationale selectie.

Deze drie nummers zullen tijdens die selectie door drie verschillende artiesten ten gehore worden gebracht en de winnaar van de nationale selectie mag in mei volgend jaar naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen afreizen.

Graić schreef de voorbije jaren reeds twee Songfestivalinzendingen en zo is hij verantwoordelijk voor "Molitva", het nummer waarmee Marija Šerifović in 2007 het Balkanland een eerste overwinning bezorgde. Twee jaar geleden was hij verantwoordelijk voor de Sloveense inzending "Verjamem", het nummer waarmee Eva Boto in de tweede halve finale op een zeventiende en voorlaatste plaats strandde. (bron en logo : RTS)

04-10-2014 om 20:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (04-10-2014).

Op deze eerste zaterdag van oktober hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Overmorgen, maandag 06 oktober, brengt zangeres Jessy (Eurosong 2014) haar nieuwe single "Stars" op de markt. Voor het nummer werkte ze samen met Ian Prada feat. Gregoir Cruz.

 Sinds maandag 22 september is er "Zusterliefde", de nieuwe single van onze landgenoot Bart Herman (Eurosong 1993). Het nummer is ook terug te vinden op zijn jongste album "Bartje zoekt het geluk" dat begin februari jongstleden verscheen.

 Sinds gisteren, vrijdag 03 oktober, ligt het album "Ik adem je in" van de Nederlandse zangeres Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) in de winkelrekken. Op dat album staan onder "Verliefd verward" en haar jongste single "Hou van mij" die eergisteren, donderdag 02 oktober, werd uitgebracht.

 Vorige week berichtten we reeds dat de Finse formatie Softengine (ESF 2014) op vrijdag 17 oktober het album "We Created The World" op de markt zal brengen. Dat album, met onder meer hun Songfestivalinzending "Something Better", wordt voorafgegaan door een nieuwe single "The Sirens", die sinds gisterenvrijdag 03 oktober, beschikbaar is.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Zangeres Jelle van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') heeft sinds maandag 22 september een nieuwe single op de markt met als titel "Lie Machine". De Nederlandse zanger Rob de Nijs (NSF 1969) brengt aanstaande vrijdag, 10 oktober, "Nieuwe ruimte" op de markt. Op dat album staan in totaal veertien nummers, een combinatie van nieuwe nummers en bestaande nummers die in een nieuw jasje werden gestoken. Fans van de Finse formatie Lordi (ESF 2006) stippen alvast vrijdag 31 oktober in hun agenda aan. Op de laatste dag van de maand komt hun inmiddels zevende studioalbum "Scare Force One" op de markt.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

04-10-2014 om 18:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sing That Song' : vanavond een nieuwe aflevering met onder meer Mathias Vergels en Lauren Anny J.

Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer : Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') is terug met 'Sing That Song', sinds zaterdag 06 september 2014, op Eén. Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit.

Maar Peter Van de Veire verwacht ook dit seizoen straf talent achter de piano's. Zo krijgen 'Team Florejan' en 'Team Hannes' onder meer versterking van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Bert Verbeke, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Kristel (Eurosong 1999) en Josje solo, Brahim (2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'), Els de Schepper (Eurosong 2006), Eline De Munck, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Loredana van 2 Fabiola (Eurosong 2014), Axel Hirsoux (ESF 2014), Jasper van Bandits (Eurosong 2014), Ian Thomas, De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Tesoro, Hadise (ESF 2009), Sergio (ESF 2002), Do, Gert Verhulst, Axl Peleman, Tom De Man en Mathias Vergels. Dat de beste moge winnen!

Ook nieuw dit seizoen is dat het publiek uit twee vakken bestaat, elk vak supportert voor een team : het team van Hannes of het team van Florejan. De teams spelen voor hun eigen publiek, met als inzet behalve veel muzikaal plezier een 'Sing That Song'-cd-box voor iedereen in het publieksvak van het winnende team.

Florejan Verschueren (°1978) volgde zowel een klassieke opleiding als jazz en wereldmuziek. Het resultaat is een zeer brede muzikale kennis.

Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater. Je hoorde hem ook al bij JackoBond, Jelle Cleymans (Eurosong 2004), Cookies & Cream en Els de Schepper (Eurosong 2006).

Hannes De Maeyer (°1986) leerde in de muziekschool piano spelen en drummen. Hannes raakte op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door filmmuziek en studeerde af als muziekproducer.

Hij was al aan de slag voor 'Oud België', 'Parade's end', 'Schellebelle 1919' en 'Groenten uit Balen'. Hij was ook de jongste winnaar ooit voor de compositiewedstrijd van het Filmfestival van Gent.

* vijfde aflevering - zaterdag 04 oktober 2014 :

In de vijfde aflevering strijdt het team van Hannes : Mathias Vergels en Dunja Mees tegen het team van Florejan: Gene Thomas (componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006) en Lauren Anny J (JESF 2010, woordvoerster JESF 2011).

'Sing That Song', vijfde aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 04 oktober 2014, tussen 20.40 en 21.50 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén, VRT)

04-10-2014 om 12:00 geschreven door Redactie  


03-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste vrijdag van oktober hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Haal je meest glamoureuze outfit maar uit de kast! Zaterdag 11 oktober wordt het Sportpaleis omgetoverd tot een luxueus discopaleis voor de dertiende editie van 'Studio 54'. Confetti, gigantische discoballen, champagne showers, glitter & glamour en heel veel pluimen, alles is er om er een super-de-luxe knalparty van te maken.

'Studio 54' gaat terug in de tijd en brengt een ode aan disco en aan de legendarische New Yorkse nachtclub waar eind jaren zeventig de grootsten der aarden de bloemetjes buiten zetten. 'Studio 54' pakt dit jaar uit met grote namen. Niemand minder dan de legendarische zussen van Sister Sledge, Cookies & Cream en onze eigen diva Natalia (Eurosong 2004) geven een spetterend optreden. Dimitri Vantomme (Eurosong 2004) zorgt voor de presentatie.

De vier zussen van Sister Sledge, ontdekt door Nile Rodgers van Chic, scoorden in de jaren zeventig monsterhits met o.a. "We Are Family" en "He's The Greatest Dancer" en krijgen het publiek gegarandeerd aan het dansen. Ook de Kempense popdiva Natalia zet het Sportpaleis in vuur en vlam met oude én nieuwe hits. DJ van dienst is een ganse nacht lang DJ WARD. Hij kent als geen ander de hippe discotracks van vroeger en nu.

Tickets (39 euro) voor 'Studio 54' kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. De deuren gaan open om 20.00 en het feest gaat door tot 06.00 's morgens.

Ook eind dit jaar wordt 'De Grote Sinterklaasshow' hét feest van het jaar! Een feest dat je niet mag missen! Daarom bestellen je ouders best nu al de kaartjes.

Je kan 'De Grote Sinterklaasshow' in het Antwerpse Sportpaleis meemaken op zaterdag 29 en zondag 30 november (telkens om 10.00 en 14.00).

Kaartjes (18,50, 23,50, 32,50 en voor de Droomstoelen 41,50 euro) voor één van de voorstellingen kunnen nog steeds worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

OPGELET! Door de wettelijke verplichting worden de prijzen voortaan inclusief servicekosten en contributie vrij gebruik trams en bussen De Lijn vermeld (deze kosten van 3,50 euro per ticket zitten dus al in de prijs vervat).

De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei 2015 (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

03-10-2014 om 17:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : vanavond gaan de 'Battles' van start met het team van Sean Dhondt.

Kleine performers met grote talenten betreden sinds vrijdag 05 september 2014 het podium in 'The Voice Kids'. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen, gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers, hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten. De eerste stap : coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) wegblazen met een straffe 'Blind Audition'. De talenten die de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het tegen elkaar op in de 'Battles', waarna slechts zes van hen doorstoten naar de grote finale. De beste stem wordt uiteindelijk dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids.

* vijfde aflevering - vrijdag 03 oktoberr 2014 :

Ruim een miljoen kijkers zagen vorige week in 'The Voice Kids' hoe coaches Natalia, Regi en Sean Dhondt hun teams vervolledigden. Vanaf vanavond, vrijdag 03 oktober 2014, is 'The Voice Kids' toe aan een nieuwe fase: de 'Battles'.

In die 'Battles' nemen de twaalf kandidaten van één team het elke week tegen elkaar op met een finaleplaats als inzet. Ze zullen samen – maar ook tegen elkaar – moeten zingen in een zangarena. Aan Sean Dhondt en zijn muzikale talenten om vanavond de spits af te bijten. In groepjes van drie betreden de kids het podium om tegen elkaar te battlen, maar slechts één van hen mag door naar de sing-off. In deze sing-off brengen de vier resterende kandidaten uit team Sean nog één keer het nummer uit hun 'Blind Audition'. Daarna beslist de coach welke twee artiesten hij meeneemt naar de finale.

Fé uit Glabbeek is met haar negen prille lentes de jongste kandidate die dit seizoen deelneemt aan 'The Voice Kids', maar zal meteen haar mannetje moeten staan. In de eerste 'Battle' koppelt coach Sean namelijk de schattigheid van Fé aan de power van Arunee (13, Opwijk) en het enthousiasme van Mevlyde (13, Tielt). Het meidentrio brengt de monsterhit van Gotye, "Somebody That I Used To Know", een liedje dat hen toch wat zenuwen bezorgt.

Mariam Grigoryan (11) uit Koksijde is sinds haar 'Blind Audition' in 'The Voice Kids' beter bekend als het zingende cowboymeisje. Ze verraste de kijker, het publiek én de coaches met haar vurig enthousiasme op het podium. In de 'Battles' staat Mariam samen op het podium met Jonathan (14, Tienen) en Danai (14, Gent). Bij het horen van de song die hun coach voor hen heeft gekozen - "It's Oh So Quiet" van Björk – hoort het drietal het echter in Keulen donderen en is hun enthousiasme ver te zoeken. Kan Sean Mariam, Jonathan en Danai overtuigen om zich helemaal te smijten tijdens hun 'Battle'?

Een enthousiaste krullenbol, een ruwe diamant en een 9-jarig elfje vormen het derde 'Battle'-team van coach Sean. Ranya (10, Turnhout), Heda (14, Merksem) en Juliette Van Damme (9, Reet) mogen de pannen van het dak zingen op "Coming Home" van Skylar Grey. Voor de meiden het podium worden opgestuurd, dompelt coach Sean hen onder in een les buikademhaling. Zal dat hen helpen om de kalmte te bewaren en een vlekkeloze performance neer te zetten?

De laatste 'Battle' die Sean voor zijn team in petto heeft, is er eentje met een stevige dosis swag. Daar zorgt de stoere rapper, muzikant en beatboxer Armin (14, Turnhout) alvast voor. Hij neemt het op tegen de loepzuivere stem van Jens (13, Hoogstraten) en de ambitieuze Juliette Vanroy (13, Geel). De drie laten zien wat ze in hun mars hebben en brengen een originele mash-up van "Have A Little Faith In Me" van John Hiatt en Same Love van Macklemore.

'The Voice Kids', vijfde aflevering vanavond, vrijdag 03 oktober 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 04 oktober, herhaald tussen 17.15 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

03-10-2014 om 15:42 geschreven door Redactie  


02-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Marcel Vanthilt en Seppe Van Groeningen.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* negentiende aflevering - donderdag 02 oktober 2014 :

Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') is al drie decennia frontman van de cultrockband Arbeid Adelt. Ter ere van hun verzamelplaat spelen ze het geweldige "De dag dat de zon niet meer scheen" live in ons café.

An Vandevorst en Filip Arickx hebben samen een succesvol modehuis : A.F. Vandevorst. Hun modellen hebben de show gesteeld op menige catwalk tijdens de fashion week in Parijs.

Seppe Van Groeningen is meer dan dé broer van Felix, want hij is zelf erg succesvol, eerst als klankman en nu als romancier. Zijn debuutroman "Aardsparadijs" doet het erg goed, want er komt zelfs een tweede druk.

Lieven Scheire neemt naar wekelijkse gewoonte onze studio over in naam van Nerdland.


'Café Corsari', vanavonddonderdag 02 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

02-10-2014 om 19:18 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs