Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

03-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : vanavond gaan de 'Battles' van start met het team van Sean Dhondt.

Kleine performers met grote talenten betreden sinds vrijdag 05 september 2014 het podium in 'The Voice Kids'. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen, gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers, hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten. De eerste stap : coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) wegblazen met een straffe 'Blind Audition'. De talenten die de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het tegen elkaar op in de 'Battles', waarna slechts zes van hen doorstoten naar de grote finale. De beste stem wordt uiteindelijk dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids.

* vijfde aflevering - vrijdag 03 oktoberr 2014 :

Ruim een miljoen kijkers zagen vorige week in 'The Voice Kids' hoe coaches Natalia, Regi en Sean Dhondt hun teams vervolledigden. Vanaf vanavond, vrijdag 03 oktober 2014, is 'The Voice Kids' toe aan een nieuwe fase: de 'Battles'.

In die 'Battles' nemen de twaalf kandidaten van één team het elke week tegen elkaar op met een finaleplaats als inzet. Ze zullen samen – maar ook tegen elkaar – moeten zingen in een zangarena. Aan Sean Dhondt en zijn muzikale talenten om vanavond de spits af te bijten. In groepjes van drie betreden de kids het podium om tegen elkaar te battlen, maar slechts één van hen mag door naar de sing-off. In deze sing-off brengen de vier resterende kandidaten uit team Sean nog één keer het nummer uit hun 'Blind Audition'. Daarna beslist de coach welke twee artiesten hij meeneemt naar de finale.

Fé uit Glabbeek is met haar negen prille lentes de jongste kandidate die dit seizoen deelneemt aan 'The Voice Kids', maar zal meteen haar mannetje moeten staan. In de eerste 'Battle' koppelt coach Sean namelijk de schattigheid van Fé aan de power van Arunee (13, Opwijk) en het enthousiasme van Mevlyde (13, Tielt). Het meidentrio brengt de monsterhit van Gotye, "Somebody That I Used To Know", een liedje dat hen toch wat zenuwen bezorgt.

Mariam Grigoryan (11) uit Koksijde is sinds haar 'Blind Audition' in 'The Voice Kids' beter bekend als het zingende cowboymeisje. Ze verraste de kijker, het publiek én de coaches met haar vurig enthousiasme op het podium. In de 'Battles' staat Mariam samen op het podium met Jonathan (14, Tienen) en Danai (14, Gent). Bij het horen van de song die hun coach voor hen heeft gekozen - "It's Oh So Quiet" van Björk – hoort het drietal het echter in Keulen donderen en is hun enthousiasme ver te zoeken. Kan Sean Mariam, Jonathan en Danai overtuigen om zich helemaal te smijten tijdens hun 'Battle'?

Een enthousiaste krullenbol, een ruwe diamant en een 9-jarig elfje vormen het derde 'Battle'-team van coach Sean. Ranya (10, Turnhout), Heda (14, Merksem) en Juliette Van Damme (9, Reet) mogen de pannen van het dak zingen op "Coming Home" van Skylar Grey. Voor de meiden het podium worden opgestuurd, dompelt coach Sean hen onder in een les buikademhaling. Zal dat hen helpen om de kalmte te bewaren en een vlekkeloze performance neer te zetten?

De laatste 'Battle' die Sean voor zijn team in petto heeft, is er eentje met een stevige dosis swag. Daar zorgt de stoere rapper, muzikant en beatboxer Armin (14, Turnhout) alvast voor. Hij neemt het op tegen de loepzuivere stem van Jens (13, Hoogstraten) en de ambitieuze Juliette Vanroy (13, Geel). De drie laten zien wat ze in hun mars hebben en brengen een originele mash-up van "Have A Little Faith In Me" van John Hiatt en Same Love van Macklemore.

'The Voice Kids', vijfde aflevering vanavond, vrijdag 03 oktober 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 04 oktober, herhaald tussen 17.15 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

03-10-2014 om 15:42 geschreven door Redactie  


02-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Marcel Vanthilt en Seppe Van Groeningen.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* negentiende aflevering - donderdag 02 oktober 2014 :

Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') is al drie decennia frontman van de cultrockband Arbeid Adelt. Ter ere van hun verzamelplaat spelen ze het geweldige "De dag dat de zon niet meer scheen" live in ons café.

An Vandevorst en Filip Arickx hebben samen een succesvol modehuis : A.F. Vandevorst. Hun modellen hebben de show gesteeld op menige catwalk tijdens de fashion week in Parijs.

Seppe Van Groeningen is meer dan dé broer van Felix, want hij is zelf erg succesvol, eerst als klankman en nu als romancier. Zijn debuutroman "Aardsparadijs" doet het erg goed, want er komt zelfs een tweede druk.

Lieven Scheire neemt naar wekelijkse gewoonte onze studio over in naam van Nerdland.


'Café Corsari', vanavonddonderdag 02 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

02-10-2014 om 19:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Britse zangeres Lynsey de Paul overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Gisteren, woensdag 01 oktober 2014, is de Britse singer-songwriter Lynsey De Paul in een Londens ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

De Paul (Cricklewood, 11 juni 1950), zag als Lynsey Rubin, het levenslicht in de Britse hoofdstad Londen. In 1972 schreef ze voor de Fortunes de hit "Storm In A Teacup" en een paar maanden later had ze zelf een dikke hit te pakken met "Sugar Me". Tussen 1972 en 1977 schreef ze in totaal veertien nummers die in een aantal landen in de hitparade terechtkwamen. Zelfs in ons land werden het stuk voor stuk hits.

Lynsey De Paul en Mike Moran In 1977 nam ze in haar land (het Verenigd Koninkrijk) samen met Mike Moran (samen op de foto) deel aan de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Die finale werd op woensdag 09 maart gehouden in het New London Theatre en werd gepresenteerd door Terry Wogan. Wegens de staking bij de nationale omroep werd de uitzending echter enkel via de radio uitgezonden. In totaal namen twaalf artiesten deel aan de nationale finale waarin veertien jury's beslisten over wie het land mocht gaan vertegenwoordigen.

Uiteindelijk eindigden Lynsey De Paul en Mike Moran met "Rock Bottom" op de eerste plaats. Op het Songfestival, ook al in eigen land, eindigden ze op een tweede plaats na winnares Marie Myriam. Na het Songfestival scoorden ze met hun festivalbijdrage een grote Europese hit. Ze stonden onder meer in de hitparades van Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en ons land. Nadien schreven ze samen nog een aantal hits. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verbeef Lynsey een aantal jaren in Californië. Maar ze keerde terug naar haar moederland en naast het schrijven van nummers werd ze ook producer, ging ze in musicals spelen, werkte ze voor televisie, tekende ze cartoons en bracht ze zelfs een video over zelfverdediging uit.

Gisterenochtend, woensdag 01 oktober 2014, overleed ze op amper 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. (bron : The Times)

02-10-2014 om 10:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Romina Power.

Romina Power (02 oktober 1951) is geboren in het Amerikaanse Los Angeles en is de oudste dochter van een acteurspaar. In het begin van de jaren zestig verhuist ze met haar moeder en haar zus Taryn naar Europa en ze wonen voornamelijk in Italië en Spanje. Op veertienjarige leeftijd speelt Romina voor het eerst mee in een film. Ze speelt de rol van Stella in de prent 'Menage all'italiana'. Ze heeft de smaak meteen te pakken en zal in nog meerdere films meespelen. En zo leert ze haar man Al Bano kennen. In 1970 treden ze in het huwelijk en datzelfde jaar komt hun single "Storia di due innamorati" op de markt. In 1976 vertegenwoordigen ze Italië tijdens het Eurovisie Songfestival in het Nederlandse Den Haag. Met "Noi lo rivivremo di nuovo" eindigen ze op een verdienstelijke zevende plaats. Ze brengen het nummer deels in het Engels en deels in het Italiaans tijdens het liedjesfestival.

In 1981 brengen ze het bij ons bekende "Sharazan" uit en een jaar later nemen ze met "Felicita" deel aan het festival van San Remo. In 1984 wordt dat festival gewonnen met "Ci sarà" en een jaar later is de tijd gekomen om een tweede maal naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Met "Magic oh magic" eindigt het duo opnieuw op een zevende plaats. In 1987 eindigen ze op een vierde plaats met "Nostalgia canaglia" tijdens het festival van San Remo, in 1989 behalen ze een derde plaats met "Cara terra mia". In 1999 gaat het koppel na bijna dertig jaar huwelijk uit elkaar en gaan ze ook muzikaal hun eigen weg. Het koppel heeft vier kinderen, één zoon en drie dochters waarvan er eentje sinds 1994 vermist is. Meer over Romina Power kan je steeds op haar website terugvinden.

02-10-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van oktober hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

"Een gloeiend hete, vette hit", "hilarisch", "heel aanstekelijk, zelfs voor wie het boek haat" schreven de kranten over 'Vijftig tinten… de parodie'. Deze vrolijke theaterbewerking van E.L. James' wereldwijde erotische bestseller 'Fifty Shades of Grey' werd de 'must see' van vorig seizoen en is nu gelukkig weer terug.

Als een leesclubje besluit het bejubelde én verguisde boek te lezen slaat de fantasie van de dames op hol. De vurige liefde tussen de puissant rijke Mister Grey en de naïeve maagd Anastasia Steele (Birgit Schuurman/Linda Wagenmakers (ESF 2000)) contrasteert in alles met hun eigen huis, tuin en keukenliefdesleven. De bijeenkomsten van het vrouwenclubje leiden tot broeierige romantische dromen en oergeestige overpeinzingen. Regisseur Jasper Verheugd (Tineke Schouten) maakte er een humoristische muziekvoorstelling van met vrolijk over-de-top spel van een energieke cast, die op toneel swingend wordt ondersteund door een vierkoppige band.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 16 november) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.


 Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow start op vrijdag 10 oktober eerstkomende in Dronten en eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april 2015 naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april 2015, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

Eind juni jongstleden gaven 3JS (ESF 2011) opnieuw twee spetterende optredens in het prachtige openlucht theater Caprera in Bloemendaal. Volgend jaar zullen ze voor de - inmiddels - vierde maal op rij weer van de partij zijn en dit op donderdag 25 juni 2015.

Tickets voor dit unieke optreden (aanvang : 20.30) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

01-10-2014 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Stany Crets en Peter Andriaenssens.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* achttiende aflevering - woensdag 01 oktober 2014 :

Stany Crets begint aan de opnames van z'n eerste langspeler en die vinden gek genoeg plaats in ons café.
Kinderpsychiater Peter Adriaenssens komt praten over kinderdromen.

Journaliste Stephanie Duval schreef een handleiding tot de perfecte blog.
En we droppen Karen Damen opnieuw op een voor haar ongewone plek.

'Café Corsari', vanavondwoensdag 01 oktober 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

01-10-2014 om 18:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond met Jonas Van Geel en Jelle Cleymans.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 5 - woensdag 01 oktober 2014 :

Tine Embrechts vormt vandaag een team met Jonas Van Geel en Sven De Ridder bundelt de krachten met Jelle Cleymans (Eurosong 2004) om de titel van 'beste kijkers' binnen te rijven.

'Beste Kijkers', vijfde aflevering vanavond, woensdag 01 oktober 2014, tussen 21.40 en 22.50 op vtm. (bron en foto : vtm)

01-10-2014 om 11:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Grote Ster, Kleine Ster' : vanavond een nieuwe aflevering met onder meer Nick Nuyens en Vanessa Hoefkens.

Wil je weten wie de ouders zijn waarover hun kleine oogappels deze straffe uitspraken doen? Vraag je je wel eens af hoe een bekende mama zich voelt als ze pas uit bed stapt? Of waarmee kunnen kinderen van een zanger of een topsporter hun ouders echt blij maken?

Kleine en grote geheimen van bekende Vlamingen komen naar boven in het gloednieuwe spelprogramma 'Grote Ster, Kleine Ster'. Presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) verwelkomt sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks drie bekende Vlamingen samen met hun zoon of dochter. Zoon- en dochterlief laten Vlaanderen ontdekken hoe hun bekende mama of papa thuis écht zijn, als ze niet in de spotlights staan. De inzet : zoveel mogelijk geld inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel.

Presentator van dienst is Koen Wauters. Naast de vele programma's die hij al heeft gepresenteerd bij vtm, zagen we de frontman van Clouseau het afgelopen jaar ook aan het werk als coach in 'The Voice' en als durfal in 'Wauters vs. Waes'. Koen is een man van vele talenten en twee daarvan - presenteren en omgaan met kinderen - maken van hem de ideale host voor dit programma.

Eerder presenteerde hij al 'Het Verstand van Vlaanderen' waarin kinderen de hoofdrol speelden en ook in 'Wauters vs. Waes' demonstreerde Koen op hartverwarmende wijze hoe goed hij met kinderen overweg kan. Hij legde zijn ziel in de memorabele proef tegen Tom Waes waarin hij een klasje van achtjarigen de essentie van het communisme moest bijbrengen. In 'Grote Ster, Kleine Ster' kan Koen zijn kinderhart opnieuw boven halen.

Wekelijks tonen drie bekende Vlamingen zich moedig genoeg om het samen met hun zoon of dochter tegen elkaar op te nemen in dit onthullende spelprogramma. Ze hebben dan ook stuk voor stuk een mooi motief om deel te nemen : de pot van 5.000 euro winnen voor hun favoriete goede doel.

Dat er eerst een quiz gespeeld moet worden, vinden de deelnemers niet erg. Vooral de jongste deelnemers niet, want host Koen maakte vooraf een praatje met de kids en baseerde zijn vragen op de vertelsels van de kinderen, met heel wat pittige, grappige en soms zelfs ietwat gênante anekdotes over mama of papa tot gevolg …

* vijfde aflevering - woensdag 01 oktober 2014 :

In aflevering vijf nemen deze grote sterren het met hun kleine sterren tegen elkaar op : Nick Nuyens en zoon Sterre, Jan Verheyen en dochter Anna en Vanessa Hoefkens en dochter Valentina.

'Grote Ster, Kleine Ster', vijfde aflevering vanavond, woensdag 01 oktober 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en foto's : vtm)

01-10-2014 om 11:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Dani.

Dani (01 oktober 1945) is als Danièle Graule geboren in het Franse Castres. Ze is in haar geboorteland een bekende actrice en zangeres. In het begin van de jaren zestig verhuist ze naar de Franse hoofdstad. Een paar jaar later brengt ze haar eerste single op de markt en zet ze haar eerste acteerpassen. In 1974 wordt ze door de Franse omroep gevraagd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival.

Ze zal in het Britse Brighton de Franse driekleur verdedigen met het nummer "La vie à 25 ans". Maar tijdens de week voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival overlijdt de Franse president Georges Pompidou en er wordt een periode van nationale rouw afgekondigd. Dani trekt zich terug en Frankrijk neemt voor het eerst sinds 1956 niet deel aan het liedjesfestival. Een jaar later, in 1975, stelt de Franse omroep haar voor om het land te vertegenwoordigen op het Songfestival. Maar de jury keurt het nummer "Comme un boomerang", geschreven door Serge Gainsbourg, af en Dani trekt zich terug van deelname. Ze blijft actief als zangeres en blijft acteren iets wat ze tegenwoordig nog steeds doet.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sandra Oxenryd (1982), Zweedse zangeres die in 2006 voor Estland deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Met "Through My Window" wist ze de halve finale niet te overleven. Vijf jaar geleden waagde ze in Polen haar kans met "Superhero" en eindigde tijdens de nationale finale op een achtste plaats.

01-10-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Greg Van Avermaet en rock-sensatie Goose.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* zeventiende aflevering - dinsdag 30 september 2014 :

Na een seizoen lang te hebben gezaaid en geplant gaat groene jongen Wim Lybaert nu doen wat hij eigenlijk het liefste doet : oogsten en koken.

Wie jammer genoeg niet kon oogsten afgelopen weekend was Greg Van Avermaet. Belgisch beste wielrenner van het moment werd wel knap vijfde op het WK.
De stamgast deze week is nog steeds stand-up comedian en eindejaarsconferencier Michael Van Peel.

En Electro rock-sensatie Goose zorgt vandaag voor de muziek.


'Café Corsari', vanavonddinsdag 30 september 2014, tussen 21.30 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

30-09-2014 om 18:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Normale mensen' : vanavond met onder meer Siska Schoeters en Tomas De Soete.

Dit najaar dompelt gastheer Adriaan Van den Hoof bekende Vlamingen in een bad vol normale mensen. In de nieuwe panelshow 'Normale mensen' bewijzen zijn bekende gasten sinds dinsdag 02 september 2014 dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen, en dat ze zelf nog een beetje normaal zijn gebleven. Wie het normaalst is, en normale mensen het best weet in te schatten, wint 'Normale mensen'.

Zoals de titel doet vermoeden, gaat het programma over mensen in het algemeen, over mensen zoals u en ik. Kortom : over normale mensen. Op het eerste gezicht dan toch, want de normale mensen in het programma hebben stuk voor stuk een niet zo normaal verhaal. Niet in het minst de normale mens van de week. Dat is een genodigde met een bijzonder verhaal, dat doorheen de verschillende rondes van 'Normale mensen' duidelijk wordt.

In de laatste ronde is het aan de bekende deelnemers om dat verhaal te achterhalen. Maar voor ze die laatste ronde bereiken, moeten ze de normale mensen in alle andere rondes goed inschatten. De ene woont in een heel bijzonder huis, terwijl de andere een kwarteeuw geleden een telefoontje kreeg dat zijn leven vandaag nog altijd bepaalt. En nog iemand anders is per ongeluk wereldberoemd geworden. Wie die rondes het best speelt, verdient procentjes op de schaal van normaliteit. Dus ook het publiek in de studio, allemaal normale mensen uiteraard, krijgt een grote rol in 'Normale mensen'. Maar normale mensen, bestaan ze wel?

De normale mens van de week

De rode draad tijdens een aflevering is de normale mens van de week. Die gast, die tussen de mensen in het publiek zit, geeft tussen de rondes door tips over een opmerkelijk verhaal. Het panel met het hoogste aantal procentjes op de schaal van normaliteit speelt de finale, waarin ze – tegen elkaar - het opmerkelijke verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen.

De normale rondes

* Facebook-ronde

Adriaan confronteert de mensen in het publiek met hun eigen Facebook-foto's en/of -statussen, tweets en instagrams.

* Buiten de uren

Buiten hun uren doen mensen verschillende activiteiten : wonderlijke verzamelingen aanleggen, een originele hobby of een verrassend bijberoep uitoefenen. Elke week moeten de panels de bijzondere buiten-de-urenactiviteit raden van een normale mens. De panels krijgen verschillende tips van de normale mensen zelf, in korte filmpjes. Het panel dat als eerste raadt waar het om gaat, krijgt procentjes op de schaal van normaliteit.

* De meezinger

Deze ronde wordt twee keer gespeeld, één keer door elk panel. De meezinger (Thomas Renders) is iemand die heel expressief meezingt en danst met de muziek die opstaat in zijn auto. De panels moeten uitzoeken welk liedje Thomas heeft opstaan. Terwijl ze naar een filmpje van de meezinger kijken, moeten ze op een radiotoestel met vier kanalen zoeken naar het juiste kanaal.

* De man in de straat

In deze ronde moeten de panels inschatten wat normale mensen in de straat antwoorden in een straatinterview. Het zijn altijd dit-of-dat-vragen (ja of nee, meer of minder, juist of niet juist). De vragen zijn bovendien altijd gesteld aan koppels, en ze gaan over heel typische situaties binnen het koppel of het huishouden.

* Dit is mijn huis

Alle normale mensen wonen in een huis, maar niet alle huizen zijn normaal. Sommige huizen zijn uniek. In een filmpje beschrijft een bewoner van zo'n bijzonder huis zijn huis, zonder te verklappen wat er dan wel zo bijzonder aan is. Uit de beelden blijkt het al evenmin. De panels moeten daarna raden wat het verhaal is achter het bijzondere huis uit het filmpje.

* En toen?

Normale mensen maken soms iets heel bijzonders of onverwachts mee. En dat wordt dan een verhaal dat ze jaren later nog altijd vertellen. In de ronde 'En toen?' vertelt 'Normale mensen' alleen het begin van die onvergetelijke verhalen. En dan is het aan de panels om te achterhalen hoe het verhaal in kwestie afloopt.

* Dilemma's/levensvragen

Het publiek in de studio speelt een belangrijke rol in 'Normale mensen'. Voor de opname begint, krijgt iedereen drie dilemma's waaruit ze moeten kiezen of drie levensvragen die ze moeten beantwoorden. De dilemma's en levensvragen in kwestie zijn typische situaties uit het dagelijks leven, waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Tijdens het programma zelf moeten de panels het publiek zo goed mogelijk inschatten.

* De ronde van … (de normale mens van de week)

Na de laatste ronde telt Adriaan de procentjes op en weten we welk panel de meeste procentjes op de schaal van normaliteit heeft en dus het normaalst is. Dat panel speelt 'De ronde van …' (de normale mensen van de week).

Tijdens het programma praat Adriaan kort met de normale mens van de week. In die gesprekjes geeft hij of zij tips over zichzelf, waarmee de leden van het winnende team – tegen elkaar – het verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen. Wie als eerste raadt wat het verhaal is, wint en heeft daarmee bewezen dat hij/zij de normaalste is.

* vijfde aflevering - dinsdag 30 september :

Vanavond wil Adriaan van den Hoof weten wie van zijn vier bekende gasten het normaalst is : Sylvia Van Driessche en Siska Schoeters vs. Jelle De Beule en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007').

'Normale mensen', vijfde aflevering vanavond, dinsdag 30 september 2014, tussen 20.40 en 21.30 op Eén. Deze aflevering kan nadien worden (her)bekeken via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : VRT)

30-09-2014 om 18:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lang Leve...' : vanavond met de Nederlandse zanger Marco Borsato.

'Je maakt wat mee, als je graaft in het leven van een BV', is sinds dinsdag 02 september 2014 elke dinsdagavond de slagzin van host Jonas Van Geel en de kijkers van het tweede seizoen van 'Lang Leve'.

Acht weken lang kruipen de iconen van Jonas Van Geel in zijn entertainment show met een klein hart op de 'Lang Leve'-troon, zonder te weten welke gekende en minder gekende hoofdstukken uit hun leven onder de -geestige- loep worden genomen worden. Zonder te weten wie uit hun entourage Jonas inside information heeft bezorgd. En zonder te weten welke bekende gezichten hen en hun familie en vrienden zullen spelen in de ludieke verfilming van hun leven.

Wat wel zeker is? Dat het een stevige en fijn gekruide verfilming wordt. Dat die overgoten wordt met een humoristische saus dankzij gastrollen van bekenden en minder bekenden. Dat niet alleen acteurs zich aan deze rollen zullen onderwerpen. Dat de afleveringen bol staan van de verrassingen. Dat de laatste een feestelijke viering wordt, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van vtm. En dat de kijker meer dan ooit vanalles te weten komt over Jonas' icoon op de troon...

Centrale gasten

Waarom moest Erik Van Looy plots vluchten uit Hollywood? Hoe veranderde een droog worstje het leven van Jan Leyers (ESF 1991)? Waarom had Nathalie Meskens geen tijd voor Annemie Struyf? Hoe maakte John Bryan jacht op Astrid? En hoe zat het met de bruidsjurk van Marco Borsato?

Opvallend : de 'Lang Leve'-troon wordt enkele keren ingeruild voor een driezit, of maak er maar een hele sofa van. Het ijzersterke duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) komt op visite bij Jonas. Hij neemt nu al hun rijk gevulde carrière onder de loep in het bijzijn van hun vrienden en enkele dierbare collega's. Ook de Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) nemen plaats en laten zich van hun meest openhartige kant zien. En in 'Lang Leve' vtm blikt Jonas met een rist vtm-coryfeeën terug op zijn persoonlijke hoogtepunten uit 25 jaar vtm. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Francesca Vanthielen, Marlène de Wouters en tv-vader Mike Verdrengh doen hun duit in het zakje.

Ook de cast van 'Familie' is er, inclusief Annie – de Bomma – Geeraerts met wie 'Tegen de Sterren Op'-imitator Chris van Espen nog iets goed te maken heeft.

"Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006') die haar vader Jan op geniale wijze imiteert, dat is alvast zeker eentje om naar uit te kijken. Ik ben blij dat ik alweer enkele van mijn helden bereid heb gevonden om plaats te nemen op de troon van 'Lang Leve'. Het is niet evident om toe te zeggen voor deze entertainment show, want mijn gasten weten op voorhand echt van niets en we geven onszelf carte blanche. Geen onderwerp gaan we uit de weg. Een grote chapeau dus voor al mijn gasten. We gaan hen een legendarische avond bezorgen. Naast het feit dat we dit jaar soms meerdere mensen tegelijk ontvangen, is ook nieuw dat we een live band in de studio hebben en dus nog meer ruimte hebben voor verrassende muzikale spielereien. Iets om naar uit te kijken!", teast duizendpoot Jonas Van Geel.

* vijfde aflevering - dinsdag 30 september 2014 met als centrale gast Marco Borsato : 

 Hij is de Eros Ramazotti van Alkmaar, half mens, half hitmachine. Nadat Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) de voorbije week 858.000 Vlamingen bekoorden -  goed voor de best scorende aflevering ooit - zitten de kijkers vanavond, dinsdag 30 september 2014, bij 'Lang Leve' opnieuw goed voor een stukje muziekgeschiedenis in de vorm van Marco Borsato.

Hoe vertelt host Jonas Van Geel de zanger dat dromen geen bedrog zijn? Dat rood vandaag de kleur is en dat afscheid nemen niet bestaat? Met welke stad heeft de populaire Nederlander met Italiaanse roots hier een band opgebouwd en waarom? Hoe klinkt zijn Vlaams? Wat deed hij met Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008)? Waar was zijn eerste keer? Wat heeft hij met een vleugelmoer? Hoe ver gaat zijn liefde voor Italië? En wat deed hij altijd in de bruidswinkel van z'n moeder?

Jonas Van Geel ging praten met mensen die Marco door en door kennen en is heel wat te weten gekomen. "Daar was ik al bang voor", klonk het vanuit de 'Lang Leve'-troon. Jonas - die Borsato zelf imiteert - neemt een duik in het leven van de man die voor bakker studeerde, kok wou worden, maar doorbrak als de winnaar van de 'Soundmixshow' in 1990.

Borsato is openhartig over zijn gezondheid, het faillissement van zijn artiestenbedrijf vijf jaar geleden en valt van de ene verbazing in de andere…
 
Met gastrollen van : Peter van den Begin, Stany Crets, Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), boezemvriend, rechterhand en trouwe componist John Ewbank (lid van Shift, NSF 1990 - componist/tekstschrijver NSF 1990-1998-1999-2006, lid vakjury JSF 2012), Jill Peeters, Jo De Poorter en Manou Kersting.

'Lang Leve...', vijfde aflevering van het tweede seizoen vanavond, dinsdag 30 september 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

30-09-2014 om 18:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Udo Jürgens.

Udo Jürgens (30 september 1934) is geboren in Klagenfurt, gelegen in het Oostenrijkse Karinthië. Deze zanger en liedjesschrijver gaat door het leven als Jürgen Udo Bockelmann. Hij groeit op in de ouderlijke woonst samen met twee broers en studeert muziek in Salzburg. In 1950 wint hij een wedstrijd voor componisten met "Je t'aime". Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Oostenrijkse omroep ORF. In 1960 schrijft hij "Reach for the stars" voor zangeres Shirley Bassey. Hij zal voor nog meer wereldsterren liedjes schrijven. In 1964 wordt hij door de Oostenrijkse omroep afgevaardigd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Met "Warum, nur warum ?" eindigt hij op een zesde plaats. Datzelfde jaar trouwt hij met Erika Meier en ze krijgen twee kinderen. Dit huwelijk zal in 1989 stranden.

In 1965 gaat Udo opnieuw naar het Eurovisie Songfestival in het Italiaanse Napels en met "Sag ihr, ich lass sie grüßen" eindigt hij op een vierde plaats. De Oostenrijkse omroep volhardt in 1966 in de boosheid (!) en stuurt de populaire zanger opnieuw naar het liedjesfestival. En ja hoor, met "Merci, chérie" eindigt Udo Jürgens op de eerste plaats en hij bezorgt het Alpenland de allereerste overwinning.

Tot dit jaar was het de enige overwinning van het land maar daar bracht Conchita Wurst afgelopen voorjaar verandering in. Nadien schrijft hij een aantal Duitse evergreens zoals o.a. "Griechischer Wein" en "Mit 66 Jahre". Hij speelt ook in een aantal films en televisieseries. Maar zijn hoofdbezigheid blijft toch wel het schrijven van nummers. Zo heeft hij meer dan negenhonderd liedjes geschreven en heeft hij tot op heden meer dan 50 albums op de markt gebracht. Buiten zijn twee kinderen uit zijn eerste huwelijk heeft de Oostenrijkse zanger nog twee buitenechtelijke dochters.

In 1999 trouwt hij voor de tweede maal, met Corinna Reinhold. Het paar leeft ondertussen gescheiden van elkaar. Vijf jaar geleden kwam Udo nog in het nieuws wegens zijn opsluiting in een cel in de Verenigde Staten (
archief). Meer over Udo kan je steeds op zijn website vinden.

30-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Mike Verdrengh en Isolde et les Bens.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* zestiende aflevering - maandag 29 september 2014 :

De peetvader van vtm Mike Verdrengh (lid vakjury 'Eurosong 1983') speelt een generaal in de spektakelmusical '14-18'.

Isolde Lasoen heeft een nieuwe band, bestaande uit louter Bennen, of Bens. Hoe dan ook, straks live muziek van 'Isolde et les Bens'.
Pharell Williams mocht voor ons zijn grote idool Adriaan Van den Hoof gaan interviewen.

En topcomedian Michael van Peel is deze week onze stamgast.
Goe volk, straks na 'Goed volk', in 'Café Corsari'!

'Café Corsari', vanavondmaandag 29 september 2014, tussen 21.35 en 22.25 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

29-09-2014 om 20:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : 'Dancing With The Stars' moet in Oostenrijk wijken voor nationale selectie Eurovisie Songfestival.

 Begin augustus raakte reeds bekend dat de Oostenrijkse nationale omroep ORF via een nationale selectie op zoek zal gaan naar de opvolger van Songfestivalwinnares Conchita Wurst.

Dankzij die overwinning vindt de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival volgend jaar plaats in de hoofdstad Wenen en zoals steeds is het gastland meteen verzekerd van een plaats in de finale. Het volledige plaatje voor de organisatie van het festival wordt geschat op vijfentwintig miljoen euro en daarvan neemt de nationale omroep vijftien miljoen voor haar rekening en de hoofdstad tien miljoen.

Dankzij de mede-financiering van het Weense stadsbestuur komt er voor de omroep geld vrij dat kan besteed worden aan een nationale selectie. Deze selectie zal lopen tussen de maanden januari en maart 2015 en de omroep is inmiddels op zoek naar een mix van gevestigde waarden en nieuwkomers.

Op donderdag 11 september raakte tijdens een persconferentie meer nieuws bekend over die nationale selectie. Zo komen er twaalf tot veertien shows, waarvan er vier live worden uitgezonden en in het teken zullen staan van de nationale selectie. De overige shows (acht tot tien) worden rond deze liveshows gebouwd en de preciese invulling hiervan volgt later.

Meteen komt er volgend voorjaar geen nieuwe editie van het populaire dansprogramma 'Dancing With The Stars', in Vlaanderen bekend als 'Sterren Op De Dansvloer'. 
 
Verder raakte bekend dat de presentator(en) van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival uiterlijk half december bekend worden gemaakt. (bron : ORF, Der Standard)

29-09-2014 om 15:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Conchita Wurst dit najaar een week lang in Crazy Horse in Parijs.

 Conchita Wurst, de winnares van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, zal in november een week lang optreden in het Parijse cabaret Crazy Horse. De travestiet zal er tussen zondag 09 en zaterdag 15 november eerstkomende optreden met het ensemble van Crazy Horse dat bekend is om zijn kleurrijke shows met naakte danseressen.

De Franse mode-ontwerper Jean Paul Gaultier zal de kostuums voor de optredens van Conchita Wurst maken. Wurst liep ook al een modeshow in Parijs voor Gaultier. (bron : Belga, Crazy Horse ; foto : Andres Putting, EBU)

29-09-2014 om 14:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Deense omroep ontving bijna zevenhonderd inzendingen voor 'Dansk Melodi Grand Prix 2015'.

 Tussen vrijdag 04 juli en maandag 08 september (12.00) jongstleden ging de Deense nationale omroep op zoek naar inzendingen voor 'Dansk Melodi Grand Prix 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 09 september maakte DR bekend dat het 687 inzendingen had ontvangen, bijna tweehonderd liedjes minder dan voor de selectie van dit jaar, wat een absoluut record was.

Het feit dat het Eurovisie Songfestival eerder dit voorjaar op eigen bodem plaatsvond is daar zeker niet vreemd aan. Voor de selectie van 2013 werden in totaal 692 inzendingen ontvangen, een cijfer dat vergelijkbaar is met die van de selectie van volgend jaar.

* inzendingen voor 'Dansk Melodi Grand Prix' :

2002 : 662 inzendingen.
2003 : geen deelname.
2004 : 315 inzendingen.
2005 : 263 inzendingen.
2006 : 336 inzendingen.
2007 : 475 inzendingen.
2008 : 443 inzendingen.
2009 : 684 inzendingen.
2010 : 562 inzendingen.
2011 : 663 inzendingen.
2012 : 678 inzendingen.
2013 : 692 inzendingen.
2014 : 872 inzendingen.
2015 : 687 inzendingen.

Tijdens de finale treden negen of tien kandidaten aan en daarvan komen er zes uit de open inschrijving. Daarnaast gaat de omroep zelf op zoek naar drie of vier nummers, een selectie die ook de voorgaande jaren reeds werd toegepast.

Begin juli raakte reeds bekend dat 'Dansk Melodi Grand Prix 2015' zal plaatsvinden 
in het Gigantium in Aalborg en dit op zaterdag 07 februari 2015. Ook in 2012 vond de nationale selectie plaats op dezelfde locatie.

De Deense inzending zal ook volgend jaar gekozen worden door een vakjury en de kijkers thuis (televoting). (bron en logo : DR)

29-09-2014 om 14:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste dag van september hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Morgen, dinsdag 30 september (14.00-20.00), vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus. Het wordt meteen ook een feestelijke editie van het festival bestaat dit jaar tien jaar.

Er zijn optredens van Marjan Berger, Andrei Lugovski (Eurosong 2014), Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Paul Severs, Günther Neefs, Christoff (Eurosong 1993-2002), Lindsay en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband en The Roland Lee White Dancers.

 Tickets (42 euro) kan je via de website van het festival. Opgelet! Een nieuwe editie van 'Onvergetelijk' vindt plaats op dinsdag 03 maart 2015 (14.00-20.00) en dan maken onder meer Laura Lynn, Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Jo Vally (Eurosong 1981) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) hun opwachting.


Op zondag 02 november eerstkomende vindt de allerlaatste voorstelling plaats van de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde. Na een korte pauze wordt de musical sinds vrijdag 05 september eerstkomende hernomen en dit dus nog tot en met begin november.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast :
Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

OPGELET! Sinds september wordt de rol van de Generaal afwisselend vertolkt door Jo De Meyere en Mike Verdrengh. Eerder verving Marie Vinck reeds Maaike Cafmeyer en vanaf aanstaande woensdag, 01 oktober, zal James Cooke de rol van Albert voor zijn rekening nemen, tot gisteren nog gespeeld door Bert Verbeke.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de musical en voor tickets surf je best meteen naar Sherpa.

 Op zondag 10 mei 2015 geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen n ureeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.

29-09-2014 om 14:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Margot Hielscher.

Margot Hielscher (29 september 1919) is geboren in Berlijn en is een Duitse zangeres en filmactrice. Ze heeft een opleiding gevolgd van costumier en mode-ontwerpster en werkte geruime tijd in de huidige Duitse hoofdstad. Daar wordt ze ontdekt en in 1940 speelt ze in haar eerste film naast Zarah Leander.

Het hoogtepunt in haar carrière komt er na de tweede wereldoorlog als ze als veelgevraagde actrice een tweede loopbaan begint als zangeres. Haar stem is een mengeling van jazz en operasopraan. In 1956 neemt ze deel aan de West-Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival maar het is pas in 1957 dat ze West-Duitsland vertegenwoordigt tijdens de tweede editie van het Eurovisie Songfestival dat in Frankfurt plaatsvindt. Met "Telefon, Telefon" behaalt ze een verdienstelijke vierde plaats met acht punten. Een jaar later, in 1958, mag ze opnieuw aan het liedjesfestival deelnemen en met "Für zwei Groschen Musik" eindigt ze op een zevende plaats met vijf punten.

Nadien verschijnt ze nog vaak in diverse series en zo is ze nog steeds bekend bij het publiek. Meer over Margot kan je op haar website terugvinden.

29-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Judith krijgt verschrikkelijk nieuws te horen en Marianne maakt kennis met de nieuwe thuishulp.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.616 TOT EN MET 3.620.

De lessen aan de universiteit gaan van start voor Lowie, Jana en Olivia. Ann stelt thuisverpleging voor aan Marianne. Frank probeert Peggy te behoeden voor een stommiteit. Tim zit vol vragen en twijfels. En Waldek krijgt eindelijk positief nieuws.

- maandag 29 september - aflevering 3.616 : De lessen aan de universiteit gaan van start voor Lowie, Jana en Olivia. Nancy wil een goed woordje doen voor Marianne. De praktijk komt weer langzaam op gang. Judith krijgt verschrikkelijk nieuws te horen. Peggy ontvangt een brief van de politie. Ann stelt thuisverpleging voor aan Marianne.

- dinsdag 30 september - aflevering 3.617 : Nancy zoekt Geert op. Frank probeert Peggy te behoeden voor een stommiteit. Tim belandt in een zwart gat. Er komt nieuws vanuit Portugal. Waldek krijgt hulp uit onverwachte hoek. Paulien polst bij Lowie naar de kamers in zijn huis.

- woensdag 01 oktober - aflevering 3.618 : Peter brengt Lucas voor het eerst naar de crèche en dat valt hem moeilijker dan verwacht. Sandrine komt op bezoek bij Peggy. Simonne heeft de raad van Toon nodig. Marianne maakt kennis met de nieuwe thuishulp. Peggy legt haar verklaring af bij de politie.

- donderdag 02 oktober - aflevering 3.619 : Tussen Mayra en Marianne hangt nog altijd spanning in de lucht en ook tussen Marianne en de nieuwe thuishulp, Laura, klikt het niet. Peggy twijfelt of ze de juiste keuze heeft gemaakt. Waldek wil dat Nancy zich koest houdt. Peter wil een confrontatie met Peggy. Tim zit vol vragen en twijfels.

- vrijdag 03 oktober - aflevering 3.620 : Tom en Peter zijn het niet eens over de te volgen strategie. Marianne wil zelf mee beslissen wie in de toekomst voor haar zal zorgen. Tim krijgt onverwacht een cadeautje. Mayra en Ann gaan naar de gynaecoloog. Waldek krijgt eindelijk positief nieuws. Simonne investeert in haar gezondheid.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

28-09-2014 om 20:51 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs