Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

26-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : Kaat en Leonore van Lalaladies (Junior Eurosong 2012) wagen vanavond hun kans in laatste 'Blind Audition'.

Kleine performers met grote talenten betreden sinds vrijdag 05 september 2014 het podium in 'The Voice Kids'. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen, gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers, hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten. De eerste stap : coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) wegblazen met een straffe 'Blind Audition'. De talenten die de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het tegen elkaar op in de 'Battles', waarna slechts zes van hen doorstoten naar de grote finale. De beste stem wordt uiteindelijk dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids.

* vierde aflevering - vrijdag 26 september 2014 :

Eén kans hebben coaches Natalia, Regi en Sean Dhondt nog om de laatste unieke zangtalenten te spotten en hun team in 'The Voice Kids' te vervolledigen. Samen met meer dan een miljoen trouwe kijkers zijn ze vanavond, vrijdag 26 september 2014, immers toe aan de laatste 'Blind Auditions' van 'The Voice Kids'. En daarin barst een battle los tussen de mannelijke coaches, eens Natalia haar laatste talenten heeft geselecteerd…
 
Merel uit Booischot is de eerste die haar kans waagt. Ze is tien jaar jong en verrast de coaches met een Nederlandstalige klassieker : "Domino" van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991). Merel draagt "Domino" speciaal op aan haar overleden overgrootmoeder, met wie ze een bijzondere band had. Zal ze de coaches kunnen ontroeren met haar stem? De 11-jarige Sam uit Haaltert loopt over van ambitie. Hij doet mee aan 'The Voice Kids' om zijn zangtalent te kunnen bijschaven en er daarna hopelijk zijn beroep van te kunnen maken. Sam zingt het liefst trage nummers en koos voor "Skinny Love" van Birdy om de coaches te overtuigen.

Kaat (11, Willebroek) en Leonore (12, Aartselaar) zijn goede vriendinnen en namen in 2012 samen met drie andere meiden deel aan 'Junior Eurosong'. Met de Lalaladies haalden ze toen de finale en stonden ze nadien meerdere keren op een podium. In 'The Voice Kids' staan Kaat en Leonore er voor het eerst alleen voor. Kaat hoopt door te stoten met "Let Her Go" van Passenger, Leonore brengt "I Need Your Love" van Ellie Goulding.

De Antwerpse Junia (13) droomde er altijd al van om op een groot podium te staan en voor veel mensen te zingen. De passie voor muziek werd haar met de paplepel ingegeven, want bij Junia thuis wordt bij elke gelegenheid gezongen. Haar zus Sandra deed vorig jaar nog mee met 'The Voice van Vlaanderen' en nu waagt Junia zich aan de Kids-variant. Ze brengt "Valerie" van Amy Winehouse en is vast van plan het hele podium in te nemen. De 12-jarige Victor uit Hoeilaart houdt enorm veel van zingen… én van cupcakes bakken. Terwijl hij zijn medekandidaten trakteert op een gebakje, bereidt hij zich voor op zijn auditie. Victor brengt "Marry You" van Bruno Mars, een nummer dat hem inspireert.

Lisa uit Nieuwpoort is dertien en worstelt soms met onzekerheid. Door op het podium van 'The Voice Kids' te staan, wil ze iedereen tonen dat ze talent heeft. Lisa brengt "Warrior" van Demi Lovato, een nummer met een bijzondere en betekenisvolle tekst. Slaagt ze erin haar angst te overwinnen en het publiek en de coaches in te pakken met haar stem? Isabella is twaalf en woont in Berchem. Haar grote droom is om ooit naar Amerika te gaan, daar muziekschool te volgen en een eigen plaat op te nemen. Een andere droom is om op te treden voor een volle zaal en die wens gaat vanavond alvast in vervulling. Isabella brengt "Please Don't Say You Love Me" van Gabrielle Aplin.

"Ik zing super super super graag en voel me vrij als ik veel kan zingen" aldus de 11-jarige Hendrik uit Leuven. Naast zingen heeft Hendrik ook talent als circusartiest en is hij actief in een circustheater. Toch wil hij het liefst van al een bekende zanger worden. Draaien de coaches zich om voor zijn "Cup Song"? Juliette uit Geel is dertien en heeft zich ingeschreven voor 'The Voice Kids' om het avontuur eens mee te maken. Juliette heeft er op haar jonge leeftijd al een boeiend leven opzitten. Ze woonde op de Seychellen en liep al school in Zwitserland. Maar nu woont Juliette gewoon in Geel en is ze klaar om het podium te bestormen met een ingetogen versie van "Every Time We Touch" van Cascada (ESF 2013).

De 10-jarige Ranya uit Turnhout wil ooit dolgraag een eigen album opnemen en in het buitenland optreden. Steun van haar familie en vrienden vindt ze bijzonder belangrijk. Ranya heeft nog nooit op een podium gestaan of voor een publiek gezongen, maar brengt daar met 'The Voice Kids' verandering in. Ze zingt "Skyscraper" van Demi Lovato. De 14-jarige Emma uit Sint-Katelijne-Waver brengt vanavond de allerlaatste 'Blind Audition'. Haar passie voor zang sloeg op 5-jarige leeftijd over, toen Emma van haar meter een speelgoedmicrofoon cadeau kreeg. Vanavond neemt Emma plaats achter een echte microfoon om haar versie van "Somewhere Only We Know" van Keane te zingen. Kan ze de coaches overtuigen?

'The Voice Kids', vierde aflevering vanavond, vrijdag 26 september 2014, tussen 20.35 en 22.25 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 27 september, herhaald tussen 17.15 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

26-09-2014 om 15:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Olivia Newton-John.

Olivia Newton-John (26 september 1948) is geboren in het Britse Cambridge. Op vijfjarige leeftijd verhuist ze met haar familie naar Australië. In het midden van de jaren zestig keert ze met haar moeder terug naar haar vaderland en na het winnen van een zangwedstrijd begint ze haar zangcarrière. In 1970 is ze te zien in de film 'Tomorrow' als zangeres. Een tijdje heeft ze een relatie met Bruce Welch van The Shadows. Deze groep neemt in 1975 deel aan het Eurovisie Songfestival voor het Verenigd Koninkrijk. Maar een jaar eerder, in 1974, is het Olivia die het land mag vertegenwoordigen. Met "Long Live Love" eindigt ze in eigen land, meer bepaald in Brighton, op een vierde plaats.

Een tijdje later verhuist ze naar de Verenigde Staten en als ze al niet succesvol is, dan wordt ze het vast en zeker wanneer ze in 1978 de rol van Sandy Olsen vertolkt in de kaskraker 'Grease'. Haar tegenspeler is niemand minder dan John Travolta. Een aantal nummers uit die prent worden regelrechte hits en halen de hoogste regionen in diverse hitparades over de ganse wereld. Latere films worden niet het grote succes als 'Grease', maar met de single "Xanadu" (1980), uit de gelijknamige film, heeft ze in diverse hitparades samen met E.L.O. (Electric Light Orchestra) een dikke hit te pakken. In 1984 huwt ze met Matt Lattanzi, maar dat huwelijk, waaruit één kind wordt geboren, strandt in 1995. Ondertussen krijgt ze in 1992 borstkanker. Ze herstelt hier van en zet zich sindsdien in voor de kankerpatiënten.

Tussen 1996 en midden 2005 woonde ze samen met cameraman Patrick McDermott. Sinds 30 juni 2005 is Patrick vermist. In de zomer van 2008 raakte bekend dat ze in het huwelijksbootje was gestapt met John Easterling. Het koppel kent elkaar reeds meer dan vijftien jaar maar ze werden pas jaren later geliefden. Wil je meer weten over Olivia Newton-John, dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen op haar
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Cecilia Vennersten (1970), geboren als Birgitta Cecilia Vennersten-Ingemans. Nam in 1995 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Det vackraste" eindigde ze op de tweede plaats. Het nummer werd later door Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') gecoverd ("Ik zing vandaag een lied"). In 2005 nam Cecilia opnieuw deel aan de Zweedse selectie maar met "Var mig nära" eindigde ze tijdens de eerste voorronde op een achtste en allerlaatste plaats.

26-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Ian Thomas, Zaki en Tom Barman.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* vijftiende aflevering - donderdag 25 september 2014 :

Popster Ian Thomas is even terug in het land. Brazilië ligt al aan zijn voeten en hij is volop bezig de Verenigde Staten te veroveren.
Zaki aka Jacky Dewaele (lid vakjury 'Eurosong 1983') heeft een boek geschreven over ondeugend ouder worden.

Lieven Scheire komt weer langs en heeft een ecovriendelijke manier gevonden om te barbecuen, via de zonne-oven.

Magnus is terug van weggeweest. Hun tweede album "Where Neon Goes To Die" ligt in de rekken. Waarom Tom Barman en CJ Bolland er tien jaar over gedaan hebben, komt u vanavond te weten in 'Café Corsari'.


'Café Corsari', vanavonddonderdag 25 september 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

25-09-2014 om 17:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Yardena Arazi.

Yardena Arazi (25 september 1951) is geboren in Kabri, een kibboets in het westen van Galilea als Yardena Feinbaum-Arazi. Ze is een bekende Israëlische zangeres en presentatrice. In totaal neemt ze tweemaal deel aan het Eurovisie Songfestival en in 1979 mag ze zelfs het allereerste Songfestival vanop Israëlische bodem presenteren.

In 1976 neemt ze voor het eerst deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Als lid van het damestrio Chocolate Menta Mastik staat ze op het podium in het Nederlandse Den Haag. Met "Emor shalom" eindigt het drietal op een verdienstelijke zesde plaats. Twee jaar later haalt Israël de eerste overwinning binnen op het liedjesfestival. Een jaar later (in 1979) mag de Israëlische omroep
IBA de 24e editie van het Eurovisie Songfestival voor haar rekening nemen en Yardena, die naast Engels ook vloeiend Frans spreekt, mag samen met Daniel Pe'er het festival presenteren.

In 1982 neemt ze deel aan de nationale selectie 'Kdam'. Met "Musica nisheret" eindigt ze op een tweede plaats na Avi Toledano die met "Hora" tijdens het Eurovisie Songfestival op een tweede plaats zal eindigen. Een jaar later, in 1983, eindigt ze opnieuw op een tweede plaats tijdens de nationale selectie. Nu moet ze met "Shiru shir amen" de ons veel te vroeg ontvallen Ofra Haza laten voorgaan. Ook Ofra zal met "Hi" tijdens het Eurovisie Songfestival op een tweede plaats stranden. In 1985 eindigt Yardena met "Od nagi'a" op een derde plaats. Hoewel ze driemaal naast de hoofdprijs grijpt worden haar nummers grote successen in haar thuisland. In 1987 mag ze de nationale finale presenteren samen met Yoram Arbel.

Maar in 1988 is het dan eindelijk weer zo ver : Yardena mag sowieso naar het Eurovisie Songfestival. De Israëlische omroep kiest intern om haar naar Dublin af te vaardigen. Tijdens 'Kdam' zingt ze vier nummers waarvan "Ben adam" op de eerste plaats eindigt. In de Ierse hoofdstad doet ze het solo net iets minder dan bij haar eerste deelname, maar een zevende plaats is echter verre van slecht te noemen. Tegenwoordig is Yardena Arazi voornamelijk actief als presentatrice op het tweede net van de IBA.

25-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van september hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Het succes van The Common Linnets wordt dit najaar gevierd met een tournee in binnen- en buitenland. Voor deze tour bestaan The Common Linnets uit : Ilse DeLange, haar co-producer en singer/songwriter JB Meijers en de Amerikaanse singer/songwriters Rob Crosby, Matthew Crosby en Jake Etheridge. Allen hebben zij meegewerkt aan het album van The Common Linnets.

Je kan ze aan het werk zien in onder meer Amsterdam, Utrecht en Groningen. Tijdens de shows in Nederland zullen The Common Linnets putten uit zowel eigen repertoire als dat van Ilse DeLange.

In navolging van het internationale succes zullen The Common Linnets ook optredens buiten de landsgrenzen geven. Onder andere Berlijn, Londen en Wenen staan op het programma maar ook Brussel.

Voor een volledig overzicht van de najaarstournee verwijzen we je naar de website van de groep en dat kan via deze link.

 Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow start op vrijdag 10 oktober eerstkomende in Dronten en eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april 2015 naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april 2015, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

Er komt volgend jaar een tweede editie van 'Ladies of Soul' en dit op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2015.

Ook ditmaal zullen Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007), Glennis Grace (ESF 2005) en Candy Dulfer een unieke avond verzorgen in de Ziggi Dome (Amsterdam). Onder de naam 'Ladies of Soul' brengen de vijf topartiesten met elkaar en ook solo een spetterende muzikale show ten gehore. Tijdens het concert wordt eigen repertoire afgewisseld met oude en nieuwe pop- en soulklassiekers. Een grote live band bestaande uit de 'crème de la crème' van muzikaal Nederland zal de Ladies begeleiden, aangevuld met speciale gasten.

Trijntje, Berget, Edsilia, Glennis en Candy hebben de kwalificatie 'Ladies of Soul' ruimschoots verdient. Deze gerenommeerde entertainers behoren al jaren tot de top in hun vakgebied. Met 'Soul' wordt niet alleen verwezen naar de voorliefde van de dames voor het muziekgenre maar ook naar hoe zij met hart en ziel, als soulmates en powerladies, op de bühne staan. De bundeling van hun krachten voor 'Ladies of Soul' vormen een unieke, spectaculaire en feestelijke avond die bruist, verrast en ontroert. 'Ladies of Soul' is een groots opgezette liveshow met topartiesten, vol herkenbare hits en verrassende gastoptredens.

Tickets voor één van beide concerten kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van 'Ladies of Soul'.

24-09-2014 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond maken Sergio en Nele Bauwens hun opwachting bij Freek.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* veertiende aflevering - woensdag 24 september 2014 :

Vanavond krijgen we in 'Café Corsari' make up-tips met Sabine Peeters. Verder is er cabaretvertier met Nele Bauwens en een blinddoekreportage met Karen Damen.
 
Muziek komt ditmaal van Sergio (ESF 2002) en natuurlijk schuift actrice Kim Hertogs opnieuw bij aan tafel.

'Café Corsari', vanavond, woensdag 24 september 2014, tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

24-09-2014 om 19:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond ontvangt Nathalie Meskens Urbanus en Mathias Coppens

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met alles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks in 'Beste Kijkers' terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet : wie van hen zijn de 'Beste Kijkers'?

In verschillende spelrondes zet Nathalie de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten op een rij die de afgelopen televisieweek hebben plaatsgevonden. Ook de hulp van de kijkers wordt ingeroepen : ze kunnen Nathalie laten weten welke fragmenten zeker niet mogen ontbreken.

DE SPELRONDES

In vijf spelrondes blikt Nathalie op een speelse manier terug op de leukste, grappigste, ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten die de afgelopen televisieweek te zien waren. Tussen de rondes door wordt ook tijd gemaakt voor andere beeldoverzichten en de verrassende reacties die die teweeg brengen in de gezellige studio. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale : Wie lacht het laatst?

"Wie laatst lacht, best lacht", luidt het gezegde. Niets is echter minder waar in de finale van 'Beste Kijkers'. Hier is alles nog mogelijk want deze laatste ronde is goed voor 10 punten. Zelfbeheersing en concentratie zijn het enige wat telt om deze ultieme proef te winnen, want de opdracht voor beide teams luidt : verboden te lachen.

* aflevering 4 - woensdag 24 september 2014 :

Tine Embrechts vormt vandaag een team met Urbanus en Sven De Ridder laat samen met Mathias Coppens de tv-fragmenten op zich afkomen.

'Beste Kijkers', vierde aflevering vanavond, woensdag 24 september 2014, tussen 21.35 en 22.35 op vtm. (bron en foto : vtm)

24-09-2014 om 14:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Grote Ster, Kleine Ster' : Koen Wauters ontvangt vanavond opnieuw drie BV's met hun kinderen.

Wil je weten wie de ouders zijn waarover hun kleine oogappels deze straffe uitspraken doen? Vraag je je wel eens af hoe een bekende mama zich voelt als ze pas uit bed stapt? Of waarmee kunnen kinderen van een zanger of een topsporter hun ouders echt blij maken?

Kleine en grote geheimen van bekende Vlamingen komen naar boven in het gloednieuwe spelprogramma 'Grote Ster, Kleine Ster'. Presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) verwelkomt sinds woensdag 03 september 2014 wekelijks drie bekende Vlamingen samen met hun zoon of dochter. Zoon- en dochterlief laten Vlaanderen ontdekken hoe hun bekende mama of papa thuis écht zijn, als ze niet in de spotlights staan. De inzet : zoveel mogelijk geld inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel.

Presentator van dienst is Koen Wauters. Naast de vele programma's die hij al heeft gepresenteerd bij vtm, zagen we de frontman van Clouseau het afgelopen jaar ook aan het werk als coach in 'The Voice' en als durfal in 'Wauters vs. Waes'. Koen is een man van vele talenten en twee daarvan - presenteren en omgaan met kinderen - maken van hem de ideale host voor dit programma.

Eerder presenteerde hij al 'Het Verstand van Vlaanderen' waarin kinderen de hoofdrol speelden en ook in 'Wauters vs. Waes' demonstreerde Koen op hartverwarmende wijze hoe goed hij met kinderen overweg kan. Hij legde zijn ziel in de memorabele proef tegen Tom Waes waarin hij een klasje van achtjarigen de essentie van het communisme moest bijbrengen. In 'Grote Ster, Kleine Ster' kan Koen zijn kinderhart opnieuw boven halen.

Wekelijks tonen drie bekende Vlamingen zich moedig genoeg om het samen met hun zoon of dochter tegen elkaar op te nemen in dit onthullende spelprogramma. Ze hebben dan ook stuk voor stuk een mooi motief om deel te nemen : de pot van 5.000 euro winnen voor hun favoriete goede doel.

Dat er eerst een quiz gespeeld moet worden, vinden de deelnemers niet erg. Vooral de jongste deelnemers niet, want host Koen maakte vooraf een praatje met de kids en baseerde zijn vragen op de vertelsels van de kinderen, met heel wat pittige, grappige en soms zelfs ietwat gênante anekdotes over mama of papa tot gevolg …

* vierde aflevering - woensdag 24 september 2014 :

Vandaag nemen deze grote sterren het met hun kleine sterren op tegen elkaar : Faroek Özgünes en dochter Billie, Caroline Maes en zoon Daan, Tiany Kiriloff en dochter Yelena.

'Grote Ster, Kleine Ster', vierde aflevering vanavond, woensdag 24 september 2014, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

24-09-2014 om 13:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Justine Pelmelay.

Justine Pelmelay (24 september 1958) is geboren in het Nederlandse Leiden als Anneke Pelmelay en ze is van Indische afkomst. Ze maakt deel uit van de Pasadena Dream Band, Swinging Soul Machine, The Jody Singers en ze is als gastzangeres te horen bij The Trammps en Percy Sledge. In 1988 staat ze voor de eerste maal op het Songfestivalpodium. In het Ierse Dublin is ze backing vocal bij Gerard Joling. Hij eindigt met "Shangri-la" op een negende plaats. Een jaar later treedt ze op het voorplan en neemt deel aan het Nationaal Songfestival. Ze weet de nationale finale te winnen met "Blijf zoals je bent". Op het Eurovisie Songfestival in het Zwitserse Lausanne eindigt ze op een ietwat teleurstellende vijftiende plaats, te wijten aan de laatste noten die niet zuiver worden gezongen.

In het midden van de jaren negentig maakt ze samen met televisiekok Lonny Gerungan een aantal albums met Indische liedjes. In 2005 wil ze opnieuw haar kans wagen tijdens het Nationaal Songfestival. Met "What You See Is What You Get" blijft ze echter in de derde voorronde steken. Een tijdje later neemt ze de bij de Dutch Divas de plaats in van Sandra Reemer (ESF 1972-1976-1979). Maar door meningsverschillen met de twee andere leden, Maggie MacNeal (ESF 1974-1980) en Marga Bult (ESF 1987), houdt ze het in februari van 2007 bij de groep voor bekeken. Een paar maanden later komt haar nieuwe solosingle, "Nothing's Gonna Shut Me Up", op de markt. Meer over Justine kan je lezen op haar website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Lennart Hyland (1919-1993), presentator van 'Melodifestivalen 1971', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival.
* Bruno Brel (1951), neef van Jacques Brel en deelnemer aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival in 1980 met "Etre heureux rien qu'une heure".

24-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Britt Van Marsenille en Katarina Vermeulen.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* dertiende aflevering - dinsdag 23 september 2014 :

Britt Van Marsenille had gisteren haar eerste werkdag als nieuwe 'Madam' van het Radio 2-programma 'De Madammen'. Vanavond vertelt ze hoe het haar is vergaan.

Katarina Vermeulen trekt dit seizoen rond met de liedjes van haar vader Bram, die tien jaar geleden overleed. Vanavond brengt ze bij ons al een ode.

Griet Op de Beeck komt vertellen over haar langverwachte tweede boek 'Kom hier dat ik u kus'.
Het is dinsdag, dus komt onze friend of the stars Erhan Demirci langs.

En natuurlijk schuift actrice Kim Hertogs opnieuw bij aan tafel.

'Café Corsari', vanavonddinsdag 23 september 2014, tussen 21.30 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

23-09-2014 om 16:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Normale mensen' : vanavond de vierde aflevering met onder meer Nico Sturm en Lisa Smolders.

Dit najaar dompelt gastheer Adriaan Van den Hoof bekende Vlamingen in een bad vol normale mensen. In de nieuwe panelshow 'Normale mensen' bewijzen zijn bekende gasten sinds dinsdag 02 september 2014 dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen, en dat ze zelf nog een beetje normaal zijn gebleven. Wie het normaalst is, en normale mensen het best weet in te schatten, wint 'Normale mensen'.

Zoals de titel doet vermoeden, gaat het programma over mensen in het algemeen, over mensen zoals u en ik. Kortom : over normale mensen. Op het eerste gezicht dan toch, want de normale mensen in het programma hebben stuk voor stuk een niet zo normaal verhaal. Niet in het minst de normale mens van de week. Dat is een genodigde met een bijzonder verhaal, dat doorheen de verschillende rondes van 'Normale mensen' duidelijk wordt.

In de laatste ronde is het aan de bekende deelnemers om dat verhaal te achterhalen. Maar voor ze die laatste ronde bereiken, moeten ze de normale mensen in alle andere rondes goed inschatten. De ene woont in een heel bijzonder huis, terwijl de andere een kwarteeuw geleden een telefoontje kreeg dat zijn leven vandaag nog altijd bepaalt. En nog iemand anders is per ongeluk wereldberoemd geworden. Wie die rondes het best speelt, verdient procentjes op de schaal van normaliteit. Dus ook het publiek in de studio, allemaal normale mensen uiteraard, krijgt een grote rol in 'Normale mensen'. Maar normale mensen, bestaan ze wel?

De normale mens van de week

De rode draad tijdens een aflevering is de normale mens van de week. Die gast, die tussen de mensen in het publiek zit, geeft tussen de rondes door tips over een opmerkelijk verhaal. Het panel met het hoogste aantal procentjes op de schaal van normaliteit speelt de finale, waarin ze – tegen elkaar - het opmerkelijke verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen.

De normale rondes

* Facebook-ronde

Adriaan confronteert de mensen in het publiek met hun eigen Facebook-foto's en/of -statussen, tweets en instagrams.

* Buiten de uren

Buiten hun uren doen mensen verschillende activiteiten : wonderlijke verzamelingen aanleggen, een originele hobby of een verrassend bijberoep uitoefenen. Elke week moeten de panels de bijzondere buiten-de-urenactiviteit raden van een normale mens. De panels krijgen verschillende tips van de normale mensen zelf, in korte filmpjes. Het panel dat als eerste raadt waar het om gaat, krijgt procentjes op de schaal van normaliteit.

* De meezinger

Deze ronde wordt twee keer gespeeld, één keer door elk panel. De meezinger (Thomas Renders) is iemand die heel expressief meezingt en danst met de muziek die opstaat in zijn auto. De panels moeten uitzoeken welk liedje Thomas heeft opstaan. Terwijl ze naar een filmpje van de meezinger kijken, moeten ze op een radiotoestel met vier kanalen zoeken naar het juiste kanaal.

* De man in de straat

In deze ronde moeten de panels inschatten wat normale mensen in de straat antwoorden in een straatinterview. Het zijn altijd dit-of-dat-vragen (ja of nee, meer of minder, juist of niet juist). De vragen zijn bovendien altijd gesteld aan koppels, en ze gaan over heel typische situaties binnen het koppel of het huishouden.

* Dit is mijn huis

Alle normale mensen wonen in een huis, maar niet alle huizen zijn normaal. Sommige huizen zijn uniek. In een filmpje beschrijft een bewoner van zo'n bijzonder huis zijn huis, zonder te verklappen wat er dan wel zo bijzonder aan is. Uit de beelden blijkt het al evenmin. De panels moeten daarna raden wat het verhaal is achter het bijzondere huis uit het filmpje.

* En toen?

Normale mensen maken soms iets heel bijzonders of onverwachts mee. En dat wordt dan een verhaal dat ze jaren later nog altijd vertellen. In de ronde 'En toen?' vertelt 'Normale mensen' alleen het begin van die onvergetelijke verhalen. En dan is het aan de panels om te achterhalen hoe het verhaal in kwestie afloopt.

* Dilemma's/levensvragen

Het publiek in de studio speelt een belangrijke rol in 'Normale mensen'. Voor de opname begint, krijgt iedereen drie dilemma's waaruit ze moeten kiezen of drie levensvragen die ze moeten beantwoorden. De dilemma's en levensvragen in kwestie zijn typische situaties uit het dagelijks leven, waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Tijdens het programma zelf moeten de panels het publiek zo goed mogelijk inschatten.

* De ronde van … (de normale mens van de week)

Na de laatste ronde telt Adriaan de procentjes op en weten we welk panel de meeste procentjes op de schaal van normaliteit heeft en dus het normaalst is. Dat panel speelt 'De ronde van …' (de normale mensen van de week).

Tijdens het programma praat Adriaan kort met de normale mens van de week. In die gesprekjes geeft hij of zij tips over zichzelf, waarmee de leden van het winnende team – tegen elkaar – het verhaal van de normale mens van de week moeten achterhalen. Wie als eerste raadt wat het verhaal is, wint en heeft daarmee bewezen dat hij/zij de normaalste is.

* vierde aflevering - dinsdag 23 september :

Vanavond wil Adriaan van den Hoof weten wie van zijn vier bekende gasten het normaalst is : Nico Sturm, Lisa Smolders, Bert Huysentruyt of Christophe Deborsu? De bekende Vlamingen/Waal krijgen ook dit keer de opdracht om schijnbaar normale Vlamingen zo goed mogelijk in te schatten.

'Normale mensen', vierde aflevering vanavond, dinsdag 23 september 2014, tussen 20.40 en 21.30 op Eén. Op zondagavond krijg je telkens rond de klok van 22.30 een herhaling. Deze aflevering kan nadien worden (her)bekeken via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : VRT)

23-09-2014 om 14:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Lang Leve...' : Jonas ontvangt vanavond het showbizzkoppel Nicole en Hugo.

'Je maakt wat mee, als je graaft in het leven van een BV', is sinds dinsdag 02 september 2014 elke dinsdagavond de slagzin van host Jonas Van Geel en de kijkers van het tweede seizoen van 'Lang Leve'.

Acht weken lang kruipen de iconen van Jonas Van Geel in zijn entertainment show met een klein hart op de 'Lang Leve'-troon, zonder te weten welke gekende en minder gekende hoofdstukken uit hun leven onder de -geestige- loep worden genomen worden. Zonder te weten wie uit hun entourage Jonas inside information heeft bezorgd. En zonder te weten welke bekende gezichten hen en hun familie en vrienden zullen spelen in de ludieke verfilming van hun leven.

Wat wel zeker is? Dat het een stevige en fijn gekruide verfilming wordt. Dat die overgoten wordt met een humoristische saus dankzij gastrollen van bekenden en minder bekenden. Dat niet alleen acteurs zich aan deze rollen zullen onderwerpen. Dat de afleveringen bol staan van de verrassingen. Dat de laatste een feestelijke viering wordt, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van vtm. En dat de kijker meer dan ooit vanalles te weten komt over Jonas' icoon op de troon...

Centrale gasten

Waarom moest Erik Van Looy plots vluchten uit Hollywood? Hoe veranderde een droog worstje het leven van Jan Leyers (ESF 1991)? Waarom had Nathalie Meskens geen tijd voor Annemie Struyf? Hoe maakte John Bryan jacht op Astrid? En hoe zat het met de bruidsjurk van Marco Borsato?

Opvallend : de 'Lang Leve'-troon wordt enkele keren ingeruild voor een driezit, of maak er maar een hele sofa van. Het ijzersterke duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) komt op visite bij Jonas. Hij neemt nu al hun rijk gevulde carrière onder de loep in het bijzijn van hun vrienden en enkele dierbare collega's. Ook de Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) nemen plaats en laten zich van hun meest openhartige kant zien. En in 'Lang Leve' vtm blikt Jonas met een rist vtm-coryfeeën terug op zijn persoonlijke hoogtepunten uit 25 jaar vtm. Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Francesca Vanthielen, Marlène de Wouters en tv-vader Mike Verdrengh doen hun duit in het zakje.

Ook de cast van 'Familie' is er, inclusief Annie – de Bomma – Geeraerts met wie 'Tegen de Sterren Op'-imitator Chris van Espen nog iets goed te maken heeft.

"Ella Leyers (reporter 'Eurosong 2006') die haar vader Jan op geniale wijze imiteert, dat is alvast zeker eentje om naar uit te kijken. Ik ben blij dat ik alweer enkele van mijn helden bereid heb gevonden om plaats te nemen op de troon van 'Lang Leve'. Het is niet evident om toe te zeggen voor deze entertainment show, want mijn gasten weten op voorhand echt van niets en we geven onszelf carte blanche. Geen onderwerp gaan we uit de weg. Een grote chapeau dus voor al mijn gasten. We gaan hen een legendarische avond bezorgen. Naast het feit dat we dit jaar soms meerdere mensen tegelijk ontvangen, is ook nieuw dat we een live band in de studio hebben en dus nog meer ruimte hebben voor verrassende muzikale spielereien. Iets om naar uit te kijken!", teast duizendpoot Jonas Van Geel.

* vierde aflevering - dinsdag 23 september 2014 met als centrale gasten Nicole en Hugo :

 In de vierde aflevering neemt in de 'Lang Leve'-sofa geen drietal plaats, geen enkeling, maar wel het gouden duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).

Het koningskoppel van de betere kitsch, de olifantenpijpen en de duurdere cruiseschepen zet op 01 december 2015 een punt achter haar 44-jarige carrière, een ideale gelegenheid voor Jonas Van Geel om terug te blikken op hun boeiende leven en hen een afscheidscadeau van formaat te bezorgen.
 
Nicole en Hugo : ze horen samen als gin en tonic. Ze vielen als een blok voor mekaar bij hun eerste ontmoeting. Ze werden wereldberoemd dankzij hun swingende danspasjes op het Eurovisie Songfestival in 1973 en maakten nadien furore tot in Japan.

Maar waar en wanneer kusten ze voor het eerst? Waar haalden ze - in godsnaam- inspiratie voor die legendarische paarse pakjes? Hoe kwam het dat Hugo in Congo werd geboren? Hoe verging het hem in het leger? En wat was het langste dat de tortelduifjes ooit van mekaar gescheiden waren sinds ze mekaar leerden kennen in 1970?

Jonas Van Geel komt ook te weten hoe Nicole en Hugo echte zeesterren werden tijdens hun allereerste cruise. En in welke omstandigheden ze lijdzaam moesten toezien hoe Lily Castel en Jacques Raymond (ESF 1963,  voorzitter vakjury 'De Gouden Zeemeermin 1996') "Goeiemorgen morgen" vakkundig om zeep hielpen tijdens het Eurovisie Songfestival in 1971.
 
Ook bewonderaar en hoogstpersoonlijke fan Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') draagt zijn steentje bij en brengt een bloedmooie versie van "Voir un ami pleurer" van Jacques Brel, een emotioneel hoogtepunt met flink wat tranen in de studio tot gevolg.

Deze vierde aflevering barst alweer van de leuke gastrollen, met onder andere Janine Bisschops, Jacques Vermeire, Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996), Free Souffriau, Walter Baele, Sven Ornelis, Kürt Rogiers en natuurlijk Tegen de Sterren Op-imitators Clara Cleymans en Ivan Pecnic als Nicole & Hugo.

'Lang Leve...', vierde aflevering van het tweede seizoen vanavond, dinsdag 23 september 2014, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

23-09-2014 om 12:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Julio Iglesias.

Julio Iglesias (23 september 1943) is geboren in de Spaanse hoofdstad Madrid als Julio José Iglesias de la Cueva. Hij schopt het bij, de 'Koninklijke', Real Madrid tot doelman in het eerste elftal. Ondertussen studeert hij ook rechten. Na een dom ongeluk wordt hij verplicht om zijn voetbalcarrière stop te zetten. Tijdens zijn revalidatie begint hij met het schrijven van liedjes. Een tijdje later behaalt hij zijn diploma aan de universiteit van het Britse Cambridge. In 1968 wint hij zijn thuisland een zangwedstrijd met één van zijn nummers. Twee jaar later mag hij namens zijn land naar het Eurovisie Songfestival. Hij wint de Spaanse selectie met "Gwendolyne". Tijdens de nationale finale wordt elk nummer door twee artiesten ten gehore gebracht, de Spaanse jury verkiest Iglesias boven Rosy Armen om het land te vertegenwoordigen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Tijdens het Eurovisie Songfestival eindigt hij op een gedeelde vierde plaats. Begin 1971 huwt hij met Isabel Preysler. Samen krijgen ze drie kinderen, dochter Chabeli en zonen Enrique en Julio José. Het huwelijk loopt in 1979 op de klippen. In het begin van de jaren tachtig verhuist Julio met zijn familie naar het Amerikaanse Miami. Ondertussen woont hij al jaren samen met de veel jongere Nederlandse Miranda Rijnsburger met wie hij intussen in het huwelijk trad. Samen hebben ze vijf kinderen : Miguel, Rodrigo, Cristina, Victoria en Guillermo. Door de jaren heen heeft hij heelwat platen uitgebracht die stuk voor stuk hits werden en daardoor is hij de best verkopende Spaanse artiest en zelfs één van de beroemdste Spaanse zangers uit de geschiedenis van het land. Meer over deze Spaanse hartenbreker kan je op zijn
website lezen, leuk detail is dat er verschillende talen terug te vinden zijn waaronder ook het Nederlands.

OOK JARIG VANDAAG :

* Patrick Onzia (1968), nam in 1993 deel aan 'Eurosong', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Lena" eindigde hij tijdens de vierde en laatste voorronde op een vierde plaats.
* Patrick Fiori (1969), nam in 1993 deel aan het Eurovisie Songfestival voor Frankrijk en wist met "Mama Corsica" beslag te leggen op een vierde plaats.

23-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste maandag van september hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zondag 28 september eerstkomende organiseert het weekblad Dag Allemaal de tweede editie van 'Dag Allemaal Deluxe', een gezellige namiddag met een heerlijke driegangenlunch en de beste Vlaamse muziek. Dit alles in de legendarische Oktoberhallen te Wieze.

De eerste editie was met meer dan 1.200 enthousiaste muziekliefhebbers een onvergetelijk event. Ook nu wordt het gegarandeerd een feest, met optredens van De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Sam Gooris, Jo Vally (Eurosong 1981), Günther Neefs en een spetterende slotshow van niemand minder dan Rob de Nijs (NSF 1969).

Met een podium in het midden van de zaal zit iedereen dicht bij zijn of haar superster. Bovendien zijn er tussendoor foto- en signeermomenten met de artiesten. Nog nooit werd het publiek zo in de watten gelegd!

Het aanwezige publiek krijgt de lekkerste Vlaamse gerechten voorgeschoteld en kan volop genieten van drank, versnaperingen en heel veel sfeer.
De centrale ligging van de Oktoberhallen zorgt ervoor dat de locatie makkelijk bereikbaar is voor iedereen. Er is een ruime parking en bovendien wordt er busvervoer georganiseerd met opstapplaatsen in heel Vlaanderen.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets kan je terecht op de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 013 33 45 45.


Bandits (Eurosong 2014) organiseert voor het derde jaar op rij een fanweekend in Center Parcs De Vossemeren (Elzen 145, 3920 Lommel). Ben jij ook zo'n fan van Jasper (Junior Eurosong 2007), Toon (Junior Eurosong 2009), Tim (Junior Eurosong 2009) en Thomas (Junior Eurosong 2009)? Wees er dan zeker bij, van vrijdag 21 tot en met maandag 24 november eerstkomende. De band nodigt graag alle fans hierop uit!

Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van de Bandits! Vorig jaar bouwden ze met z'n allen een feestje tijdens de Bandits-party en werd er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de fans zich te pletter amuseerden konden alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo óf in de andere parkfaciliteiten.

Voor meer informatie kan je hier terecht alwaar je meteen ook je weekendje uit kan boeken!

De Duitse zangeres Helene Fischer (woordvoerster ESF 2014) komt op donderdag 28 mei 2015 (aanvang : 19.30) voor de tweede maal naar de Ethias Arena in Hasselt voor een concert. Op dinsdag 09 oktober 2012 kon je deze getalenteerde zangeres er reeds aan het werk zien tijdens haar 'Für Einen Tag'-tournee. Volgend jaar maakt ze haar opwachting met een nieuwe show, met als titel "Farbenspiel Live'.

Tickets (tussen 43 en 85 euro) voor dit unieke optreden zijn nu reeds beschikbaar en kunnen worden aangeschaft en dit via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

22-09-2014 om 21:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond maakt Ilse DeLange haar opwachting.

Sinds maandag 01 september 2014 houden Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Freek Braeckman opnieuw café in Antwerpen. In het nieuwe seizoen van 'Café Corsari' presenteren beide heren afwisselend het programma, maar ze staan er niet alleen voor.

Elke week schuift een andere stamgast mee aan in het compleet opgefriste café.
VRT-coryfee Jo Leemans (87) beet vorige week de spits af aan de zijde van Tomas. Later dit jaar zakken ook onder meer Jan Mulder, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014'), Michael Van Peel, Bent Van Looy, Cath Luyten, Griet Op de Beeck en William Boeva af naar Antwerpen als stamgast.

Nieuw is ook dat 'Café Corsari' elke dag een beroep doet op een boeiende m/v voor een wekelijkse bijdrage. Behalve Jef Neve, Erhan Demirci en Lieven Scheire, springt ook Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007') één keer per week binnen in het café.



* Elke maandag duikelt muzikant en componist Jef Neve een fascinerend maar actueel feit uit de muziekgeschiedenis op. Met telkens een andere artiest brengt hij een eigenwijze pianocover. Op maandag 01 september doet hij dat met niemand minder dan de Australiër Sam Sparro, bekend van de grote hits "Happiness" en "Black And Gold".
* Dinsdag is traditioneel 'boekskes-dag'. Comedian Erhan Demirci gaat elke week op zijn manier aan de slag met het laatste showbizz-nieuws.
* Tomas en Freek kijken ook geweldig uit naar woensdag, want dan schuift Karen Damen mee aan tafel. Karen wordt elke week ergens geblinddoekt "gedropt" en ze ontdekt pas ter plekke waar ze beland is of bij wie. Welke leuke verhalen dat oplevert, vertelt ze elke woensdag hoogstpersoonlijk aan Tomas of Freek.
* En op donderdag dompelt Lieven Scheire iedereen onder in 'de wereld der nerds', helemaal zijn wereld.

* twaalfde aflevering - maandag 22 september 2014 :

Straks blikken we in ons café vooruit op het komend veldritseizoen met niemand minder dan de jaarlijkse topfavoriet Sven Nys.

'Café Corsari' is nog niet uitgesport, want zeilsters Evi Van Acker en Emma Plasschaert komen terugblikken op het WK zeilen in Santander.

Jef Neve komt zoals elke maandag een cover inblikken, vandaag met de hulp van de wonderschone Nederlandse superstar Ilse DeLange (ESF 2014).

Onze stamgast deze week is actrice Kim Hertogs.

'Café Corsari', vanavondmaandag 22 september 2014, tussen 21.35 en 22.20 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'.
(bron en foto's :
VRT)

22-09-2014 om 19:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ann Christy.

Ann Christy (22 september 1945) is geboren als Christiane Leenaerts in Antwerpen. Ze start haar carrière als zangeres bij het orkest The Adams. De drummer van het orkest, Marc Hoyois (die eerder dit jaar overleed), zal later haar man worden. Ze brengt een eerste single op de markt "Kussen onder regenbogen" (een vertaling van "Küsse untern Regenbogen" van Manuela), maar dit wordt geen succes. Met de komst van manager Robert Bylois komt dat succes er echter wel. Ze gaat dat de Franse toer op en trekt door België en Frankrijk met Adamo.

In 1968 wint ze de 'Knokke Cup', een zangwedstrijd die jaarlijks tijdens de zomer in de badstad doorgaat. Andere artiesten in de ploeg (o.l.v. Anton Peters) zijn Jacques Raymond (ESF 1963-1971), Lily Castel (ESF 1971), Nicole Josy (ESF 1973 en Eurosong 1971-2004) en Hugo Dellas (Eurosong 1967-1993). In 1970 doet ze voor de eerste maal mee aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Le temps, le vent" kan ze zich niet voor de finale kwalificeren. Een jaar later neemt ze deel aan 'Eurosong', de Vlaamse selectie voor het liedjesfestival. Met "Dag vreemde man" eindigt ze in de finale op een tweede plaats na winnaars Nicole Josy en Hugo Sigal. Twee jaar later, in 1973, waagt ze opnieuw haar kans. Met "Bye bye" eindigt ze op een derde plaats en met "Meeuwen" eindigt ze op een gedeelde vierde en laatste plaats. Pas in 1975 zal ze de Belgische nationale selectie winnen met "Gelukkig zijn". Haar ander nummer tijdens de finale "Als je eenzaam bent" eindigt op een verdienstelijke derde plaats.

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, gehouden in de Zweedse hoofdstad Stockholm, zingt Ann haar nummer deels in het Nederlands en deels in het Engels. De verwachtingen zijn hoog gespannen maar na afloop is de teleurstelling des te groter. Ann Christy zal op een vijftiende plaats eindigen en dit op negentien deelnemers. Ze keert ontzettend teleurgesteld richting Vlaanderen. Twee jaar later, in 1977, staat ze meer dan 150 maal op de planken van het Mechels Miniatuur Theater met de musical 'Midzomernachtsdroom', een bewerking van Shakespeare. In 1980 heeft ze een hit in Vlaanderen en Nederland met de bewerking van Bette Midler's nummer "The Rose". Johan Verminnen vertaalt het nummer naar "De roos". In 1982 tourt ze door Vlaanderen met zanger Erik Van Neygen maar ze wordt ziek. In 1984 (meer bepaald op dinsdag 07 augustus) overlijdt de mooiste stem van Vlaanderen op bijna 39-jarige leeftijd aan baarmoederhalskanker. En zoals het zo vaak gaat met artiesten worden ze pas gewaardeerd nadat ze overleden zijn. Zo ook verging het Ann Christy, maar de herinnering aan deze 'grote' Vlaamse zangeres blijft!

22-09-2014 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Tim probeert alle puzzelstukjes samen te leggen en Marianne zoekt Geert op.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.611 TOT EN MET 3.615.

Tim twijfelt aan zichzelf en probeert alle puzzelstukjes samen te leggen. Judith zit met schuldgevoelens. Lowie, Jana en Olivia leggen hun ruzie bij. Peggy krijgt raad van haar advocaat. Waldek verdrinkt in het werk. En Marianne zoekt Geert op.

- maandag 22 september - aflevering 3.611 : Sam krijgt een alarmerend telefoontje. Tom heeft goed nieuws voor Marianne. Er zijn opnieuw spanningen tussen Jana en Lowie. Peggy spreekt Toon aan. Tussen Hélène en Tom worden de plooien stilaan gladgestreken. Judith zit met schuldgevoelens.

- dinsdag 23 september - aflevering 3.612 : Simonne en Nancy vinden dat de ruzie tussen Frank en Eddy lang genoeg heeft geduurd. Waldek verdrinkt in het werk. Marianne moet een zoveelste opdoffer verwerken. Sam is druk in de weer met een nieuwe opdracht.

- woensdag 24 september - aflevering 3.613 : Peter doet Femke een voorstel. Tom stort in bij Peter. Nancy en Simonne hopen dat hun plan zal werken. Tim zit met enorme twijfels. Femke en Paulien zoeken een datum voor een fotoshoot. Marianne onderneemt actie.

- donderdag 25 september - aflevering 3.614 : Lowie, Jana en Olivia leggen hun ruzie bij. Peggy krijgt raad van haar advocaat, maar zal ze die ook volgen? Wat houdt Yvette uren aan het televisiescherm gekluisterd? Marianne heeft hoop. Paulien geeft raad aan Femke.

- vrijdag 26 september - aflevering 3.615 : Marianne zoekt Geert op. Paulien tovert de privé van de Frens om tot fotostudio, maar de fotoshoot verloopt niet helemaal zoals gepland. Luc doet Waldek een voorstel. Jana mist haar vrienden en wil geen ruzie meer. Tim heeft alle puzzelstukjes samengelegd.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

21-09-2014 om 20:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : kiest Thomas deze week voor Fashion of voor Vero Bello?

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

Na twee maanden zomerbreak is het tijd voor antwoorden. Die krijgen de fans sinds maandag 25 augustus 2014 in het nieuwe seizoen.

Bij de start van dat nieuwe seizoen krijgt Peter Van den Bossche het hard te verduren. Zijn vriendin Elise is vermoord en zijn dochter Louise is op de vlucht, nadat ze de labiele Delphine de moord zag plegen. Delphine heeft dan ook maar één doel voor ogen : Louise het zwijgen opleggen. Ook zijn bloedeigen zus Véronique bezorgt Peter flink wat kopzorgen. Zij stak hem een mes in de rug door voor haar concurrerende bedrijf Vero Bello een samenwerking aan te gaan met June, Peters ex. Drijft dit bondgenootschap de familie helemaal uit elkaar?

Voor Maarten Van den Bossche breken de komende weken spannende tijden aan. Zijn vriendin Roos wordt in Pakistan nog steeds gegijzeld door extremisten en deed in de seizoensfinale een emotionele oproep. Om Roos in leven te houden, moet hij de instructies van de gijzelnemers strikt opvolgen. Maar Maarten wil het heft in eigen handen nemen en zelf naar Pakistan reizen. Zet hij zijn leven en dat van Roos op het spel door op te trein te stappen?

Voor heel wat 'Familie'-adepten was één vraagstuk alvast opgelost dankzij de 'vtm app' : dat van Thomas Feyaerts. Tijdens de seizoensfinale werd immers duidelijk dat de nieuwe huisgenoot van Mieke, Niko, Evy en Zjef heel wat mysterie veroorzaakte. Een tweede Thomas Feyaerts meldde zich aan op de modeshow van Vero Bello, maar slecht één van hen was de échte. Op maandag 25 augustus 2014 kwamen beide Thomassen lijnrecht tegenover elkaar te staan en werden alle mysteries ontrafeld in het nieuwe 'Familie'-seizoen.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.346 TOT EN MET 5.350.

- maandag 22 september - aflevering 5.346 : Het geduld van de terroristen raakt op. Maarten moet beslissen of hij ingaat op hun eisen om Roos vrij te krijgen. Hij komt voor een verscheurende keuze te staan. Trudy heeft haar bedenkingen bij de strategie die Peter volgt bij Fashion. Evy besluit een herfstbarbecue te organiseren.

- dinsdag 23 september - aflevering 5.347 : De kloof tussen Véronique en Céric wordt alsmaar groter. Mathias wordt nog steeds achtervolgd, maar durft Marie-Rose de waarheid niet op te biechten. Thomas hakt een belangrijke knoop door: kiest hij voor Fashion of voor Vero Bello?

- woensdag 24 september - aflevering 5.348 : Faroud is zwaar onder de indruk van wat er zich in het winkelcentrum heeft afgespeeld. Hij heeft een openhartig gesprek met Leen. Véroniques restylingsactie zint Peter niet. Hanne voelt zich ongemakkelijk bij de avances van Thomas. De situatie tussen Véronique en Cédric gaat van kwaad naar erger.

- donderdag 25 september - aflevering 5.349 : Bart heeft een bijzonder moeilijk gesprek met zijn vader. Ook Leen heeft het niet makkelijk. Niko organiseert een brainstorm voor zijn huwelijk met Mieke. Evy maakt zich zorgen over Andreas' nieuw aanstormend talent Vanessa. Ze probeert haar jaloezie te onderdrukken. Liesbeth is blij met de steun van Benny en bedankt hem op een bijzondere manier. Mathias heeft een stalker.

- vrijdag 26 september - aflevering 5.350 : Bart krijgt te horen dat hij niet meer welkom is bij Maarten en is er het hart van in. Maarten zelf kan de hele affaire niet zomaar in de doofpot steken en besluit een journalist te contacteren. Marie-Rose krijgt van de bomma de opdracht om terug vrede in de familie te brengen. Ze besluit een etentje met Véronique en Peter te organiseren.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

21-09-2014 om 20:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Andrea's artikel zorgt voor een boost voor het bedrijf.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 17 TOT EN MET 21.

- maandag 22 september - aflevering 17 : Lotte is overstuur door de brief die haar vader heeft gestuurd. Andrea maakt zich zorgen om Herman omdat die op een onredelijke manier uitgevlogen is tegen Robby. Deze laatste overweegt om de eer aan zichzelf te houden. Delphine heeft opnieuw een date met singer-songwriter Janosch. Pieter en zijn vader Ludo nemen David 's nachts stiekem mee naar het ziekenhuis voor nieuwe proeven.

- dinsdag 23 september - aflevering 18 : Tim neemt afscheid van zijn vakantiejob en van Robby, maar doet dat niet met lege handen. Sander bezoekt het dierenlabo van Klaerhout Pharmaceutica, waar de dierenarts van dienst hem probeert te overtuigen van de goede behandeling van de dieren. Sofie maakt zich zorgen omdat David zoveel hoofdpijn heeft en voortdurend slaperig is. Maarten neemt hem mee naar buiten en laat hem in de vijver zwemmen. Pieter betrapt hen echter en is razend.

- woensdag 24 september
- aflevering 19 : Pieter brengt bij Sofie verslag uit over de agressiviteit van David en langs zijn neus weg stelt hij Maarten in een slecht daglicht. Sofie weet dat elk verhaal twee kanten heeft en ze gaat met Maarten praten. Andrea kan haar dierenproeven afronden en een aanvraag indienen voor proeven op mensen. Herman is trots op haar en wil de doorbraak vieren met een glas. Lotte gaat uit eten met Steven en neemt hem mee naar haar loft voor een slaapmutsje.

- donderdag 25 september
- aflevering 20 : Sofie heeft nu zelf ondervonden dat David zijn eigen kracht niet kent. Pieter is nog altijd razend en hij beslist om het raam en de binnendeur van de schuur te barricaderen. Sander confronteert Lotte met haar onbetaalde facturen. Om haar droom te bewaren, zullen ze beiden parttime werk moeten zoeken. De moeder van Herman komt een paar dagen logeren. Tim gaat voor het eest naar de les. Al snel wordt duidelijk dat Stijn en zijn maten niet van plan zijn om Laura in hun kliekje op te nemen.

- vrijdag 26 september
- aflevering 21 : Het artikel van Andrea is gepubliceerd en dat is een boost voor het bedrijf. Herman besluit een kleine receptie te geven op Klaerhout Pharmaceutica. Sander vraagt aan Lotte of ze hem zou bedriegen om haar galerie te kunnen houden. Sofie maakt zich zorgen om haar oma, die steeds minder heldere dagen heeft. Ze vraagt ook aan Maarten om een goudvis voor David te kopen. Hij vindt echter dat de goudvis vrij moet zijn en in een vijver thuishoort. Op school haalt Stijn een grap uit met Laura.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

21-09-2014 om 20:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Georges vraagt Magda ten huwelijk en Sneyers heeft een probleem met Debbie.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 360 TOT EN MET 364.

- maandag 22 september - aflevering 360 : Frank is blij verrast wanneer de commandant vertelt dat hij op zoek is naar een vrouw. Met een beetje geluk gaat de bejaarde man samenwonen en hebben Frank en Sam opnieuw hun huis voor zich. Vandaag moet Georges de eed afleggen als burgemeester. Magda wil dit moment voor geen goud missen en nodigt zichzelf uit. Nellie gaat akkoord om de huisartsenpraktijk met Jan te delen, maar ze stelt wel haar eisen. Camilla weigert om de strijdbijl met Valerie te begraven en kondigt op het politiekantoor aan dat ze haar rivale zal afmaken. Marcel is nog altijd niet in topvorm en moet de laatste weken opvallend veel plassen.

- dinsdag 23 september - aflevering 361 : Max en Luc maken hun opwachting in het ziekenhuis, waar een meisje is opgenomen dat aan de verdrinkingsdood is ontsnapt. In haar bloed zijn sporen van cocaïne gevonden. De agenten willen haar onmiddellijk ondervragen, maar dokter Jan vraagt hen te wachten. De commandant heeft in De Schorre afspraak gegeven aan de dames die gereageerd hebben op zijn contactadvertentie. Angèle dringt bij Georges aan om een receptie te organiseren voor het schepencollege. Joke heeft haar grote hart laten spreken en Sneyers opnieuw in dienst genomen.

- woensdag 24 september - aflevering 362 : Max en Luc hebben van hogerhand het verbod gekregen om de zaak Lin Claes verder te onderzoeken. De agenten hebben het hier zeer moeilijk mee, maar durven niet in te gaan tegen de beslissing van het hoofdbureau. Ze concentreren zich dan maar op de diefstal in de surfclub. Andy kiest partij voor de hoogste bieder en gaat in zee met Alain. Ze besluiten om de geldhongerige Valerie een lesje te leren. Jonas, het zoontje van dokter Jan, heeft in Egypte een tropische ziekte opgelopen. Morgen wordt hij naar Wittekerke gerepatrieerd. Frank wil met de hulp van Magda een van de verpleegsters ontslaan. Zij ziet dat absoluut niet zitten en zoekt een oplossing.

- donderdag 25 september - aflevering 363 : Sneyers vindt het verschrikkelijk dat Debbie in de zaak van haar ex-vriend gaat werken. Hij voelt het aan als verraad en wordt verteerd door jaloezie. Vandaag biedt Georges in De Schorre een receptie aan om zijn burgemeesterschap te vieren. Hij houdt het feestje bewust sober, maar voor Magda heeft hij wel een prachtig geschenk voorzien. Jonas is in het ziekenhuis van Wittekerke opgenomen. Dokter Jan wil zijn zoontje zelf behandelen, maar Frank verbiedt dat. Hij eist zelfs dat de arts een paar dagen vakantie neemt. Voor Marcel is het bang afwachten op de resultaten van het bloedonderzoek.

- vrijdag 26 september - aflevering 364 : Tijdens de receptie in De Schorre heeft Georges Magda ten huwelijk gevraagd. Zij is dolgelukkig en droomt luidop van een romantische huwelijksreis, een groot feest en nieuwe huisraad. De aanstaande bruidegom ziet het niet zo groot, maar het is zeer de vraag of hij een vinger in de pap te brokken heeft. Sneyers heeft er een probleem mee dat Debbie in de surfclub van haar ex werk en stelt op hardhandige manier zijn veto. Het gaat niet goed met Jonas, het zoontje van dokter Jan. Marcel wordt door Nellie uit zijn lijden verlost.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

21-09-2014 om 19:58 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs